Dejtingpodden #9

Dejtingpodden #9: Konsten att ragga

Nytt avsnitt av Dejtingpodden är här! Margret Atladottir och Salvatore ”Salvan” Scappini är tillbaka som gäster och dagens ämne är raggning!

Är krogen ett bra ställe att ragga på? Hur raggar man på Instagram? Och är det okej att ragga på någon i tunnelbanan eller biblioteket? Det pratas även om hora/madonna-komplexet, den nya dejt-generationen och om öppna förhållanden!

LYSSNA PÅ AVSNITT 8 HÄR:

Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar och berätta! Eller mejla oss på dejtingpodden@happypancake.com. 

Sofie Strandberg

Programledare Sofie Strandberg

Nästa onsdag är Dejtingpodden tillbaka med två nya gäster! Då har programledare Sofie Strandberg bjudit in Josefin Crafoord och Robin Olsson för att prata kärlek! Vad är egentligen kärlek? Och hur vet man att man är kär? Missa inte avsnitt 10!


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg. Du hittar alla avsnitt av Dejtingpodden på SoundCloud.

 

dating


Det finns 13 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Boccaccios

  Två saker jag funderar på, en bra, en dålig.

  Hora, Madonnakomplexet.
  Jättebra om vi kan bli av med det. Vilket kanske huvudsakligen är killars ansvar?
  För jag tycker verkligen inte det är fel när tjejer vågar visa vad de vill. Jag ser inte ner på en tjej som är framåt och tar initiativ. Jag respekterar henne mer än jag respekterar tjejen som spelar svårfångad och pryd.

  Men, sedan pratas det om hur fel det är att störa någon som sitter på tunnelbanan exempelvis. Och där är direkt den ursvenska, tråkiga, reserverade sidan.
  ”Nä du, kom inte här och snacka med mig om inte du tillhör mitt etablerade gäng. För då tänker jag Bara se på dig som en störd vettvilling. Så det så, håll dig på din kant. För jag håller mig jättegärna på min kant. Ingen kontakt med okända främlingar här inte.”

  Och sedan är jag böjd att hålla med ViraStina nu.
  Har ni planer på att byta experter snart? Kanske mot någon som bor i…? Växjö? Eller Wilhelmina, Dorotea? Kanske Arvidsjaur? Någon i alla fall som Inte bor i Stockholm, Göteborg, Malmö?

 2. Amos

  Väldigt missvisande titel på podden. Det avhandlas inte hur man ska ragga utan endast var man ska göra det och det bästa tipset man får är alltså krogen, intressekonflikt?
  Det känns väldigt mycket som att dem så kallade experterna vill marknadsföra sig själva mer än att hjälpa andra genom att prata om egna erfarenheter och väldigt ingående berätta sina ”hippa” stories samt att dem tipsen man faktiskt får avråder man andra för att tillämpa något mer konkret bör man väl kunna leverera om man är expert?

 3. Lars

  Det känns som att ”experterna” lever i sin egna lilla bubbla och utgår ifrån att hela världen har samma inställning som just deras bekantskapskrets. Hur folk ser på det här med dejting skiljer sig nog avsevärt mellan olika orter, åldrar och subkulturer.

 4. Alex

  Jag håller inte med alls riktigt av dessa två gäster. Dels det där med att träffa nån på tunnelbannan att det skulle vara konstigt på något sätt. Man kan träffa folk överallt och du kan till och med få mycket trevligare bemötande på stan eller på en galleria än om man möter folk på än krog. Krogen eller nattklubben är oftast drygt folk som vill visa upp sig och att ha samma kommentar ”Jag är bara här för ha kul med kompisar” Man kan översätta det i ord till Jag är här för sex bara men vill inte vara ärlig utan säga det som låter bra så du inte ska tro du kan få något. Det pratas inte heller om hur man ska ragga heller och inte deras erfarenheter. Det är det nya moderna samhället som dom tycker är så mycket bättre men 2015 är inte alls mycket bättre utan säkert mer oseriösa människor där allt går ut på att manipulerar varandra till sin egen fördel och sitt stora ego där alla ligger med alla och sen kalla det seriöst men när den här typen av människor tappar makten och någon gör likadant på dom som dom gör mot nån annan då är det inte lika kul. Då går dom på just krogen och anklagar alla att dom är oseriösa och alla vill bara en sak utnyttja mig då kommer offer rollen in. Det är den nya svensken när det gäller dejting. När man går ut är det bara spel på krogen och folk spelar sin fasad alla är svin utan ja attityd. Äckligt folk! Men det finns ju det här lika barn lika bäst och det stämmer verkligen. Folk drömmer i sin hjärna om nån perfekt partner även om man inte är perfekt själv men det är därför de alltid komma vara ensamma alltid. De kommer träffa många men sen blir dom äldre och fulare och då tar dom bara nån för fortplantera sig och vill inbilla sig att detta är den rätta. sen skiljer dom säg och sen är dom ensamma igen. Så forsätter det hela tiden. Min generation vet jag är oseriösa och bara manipulerar för att få det dom vill så det läste jag av i gymnasiet redan och det forsätter in i senare i livet också och när det gäller relationer. Det här är min uppfattning om denna och resten av dejting avsnitt jag lyssnat på och en del av många teorier.

  • crazy8000

   Väldigt bra skrivet och de mesta stämmer. Seriös måste du definiera för det är ett relativt ord och är vad personen i fråga ser som seriöst.
   Tyvärr är majoriteten av människor självupptagna och trångsynta i dagens samhälle, man kan säga så här istället att deras mentala utveckling har inte hunnit utvecklats så pass mycket på vissa saker och försvaras in i det sista tills dom har utvecklats tillräckligt mentalt.
   Dom vet inte bättre! Och kommer inte veta bättre för än dom vet bättre!

   Ska jag vara ärlig är dom inte värda att slösa sitt liv på även om det blir sex känslor trevligt och roliga stunder!

 5. Calle

  Jag får ofta höra att det bara är att dejta runt.. Men om svaret varje gång man frågar om en dejt blir avvikande och negativ då blir det svårt.. Diskutera gärna hur man ska göra när svaren alltid blir nej, för jag vill gärna ha tips hur man får ett nej till ett ja utan att vara dryg, jobbig och för på.
  För kommer man inte på en dejt är det svårt att ens få chansen att visa vem man är… (kanske är småstads fenomen iofs)

  • ViraStina

   Det är just därför jag efterlyste lite geografisk (och gärna åldersmässig) spridning i förra podd-inlägget. Nu vet jag inte om det är lättare att hitta dejter i storstadsområdena, men det finns ändå stora praktiska skillnader jämfört med att dejta i andra delar av Sverige.

   När det pratades om alkohol eller ej på första dejten i ett tidigare avsnitt, till exempel. Alkohol förutsätter att det finns en fungerande kollektivtrafik, alternativt en rejält tilltagen taxibudget som tillåter en resa på några mil.

   Eller diskussionen från förra sändningen, där det diskuterades om man skulle ta sin dejt till sitt stamhak, där man känner sig trygg, eller till ett nytt ställe där man kan vara anonym. ”Vara anonym” är en total utopi i många samhällen. Liksom tanken att det både skulle finnas ett ställe där man är stammis, och dessutom ytterligare ett antal att välja på. 🙂

   Alltså – in med lite andra perspektiv också! Vi är trots allt rätt många miljoner svenskar som inte bor i storstäderna.

 6. "Emma"

  Hej! Jag måste fråga er ”erfarna internet-dejtare” en sak. Är det ngt fel på mig eller är detta ett vanligt fenomen?
  Jag har varit sambo i 15 år och nyligen registrerat mig på HP och jag kan ju börja med att säga att jag fick en smärre chock när jag insåg ”hur det går till”? Eller vad fan är det som händer?

  Ok, så här brukar förloppet arta sig. Börjar skriva med en trevlig kille på HP. Han frågar om man har kik eller annan chat-app. Lägger till varandra där, sen kommer dessa kuk-bilder!!?? Varför då? Jag har inget mot snoppar men vill gärna ta ett steg i taget. Lära känna människan först sen kuken. Eller är jag gammalmodig, är det så här det går till nu för tiden? Vad är killarna ute efter? Är det bara sex då eller tycker det att det är lämpligt att inleda en seriös relation på det viset? Tror de att jag vill se deras kuk innan jag ens vet va de heter eller har för intressen? Vad förväntar de sig för reaktion? Av ca 20 killar har jag sett ca 15 kukar inan vi har träffats och innan jag vet något annat om dem. Några har frågat om vi kan ha cam-sex Vafan! Jag känner mig så stenålders-bakom.
  Jag har inte på något vis lagt ut sexiga bilder varken på HP eller genom ngn chatt-app och har verkligen tänkt på hur jag uttrycker mig genom foton och genom text så det kan inte ha ngt att göra med hur jag framställer mig. Och det gäller alla möjliga åldrar: allt mellan killar från 25 år – 45 år. Är HP mer en knull-kontaktsida?

  Jag är ju van att träffa folk på det gamla hederliga sättet, att man börjar lugnt, går på nån dejt sen om allt känns bra så hamnar man i sänghalmen. Vill man ligga så verkar det ju inte direkt vara ett problem. Men det är för lätt, blir lixom ingen sport med det hela. Jag skulle kunna göra ett snopp-kollage av alla kuk-bilder. Haha!!

  Det skulle vara intressant om ni ville ta upp detta ”fenomen” om det nu är ett fenomen på dejting-sidor med kuk-bilder!
  Skickar tjejer bilder på fina fittor?
  Hur vanligt är det att killar skickar bilder på sina kukar?
  Vad förväntar de sig för reaktion?
  Är det möjligt att ha en seriös relation med en kille som börjar med att skicka en bild på kuken?

  Skulle vara intressant att höra mer om detta från andra, hur ni tänker och hur man ska förhålla sig till det. Tack för en bra podd 🙂

  • Crazy8000

   Hoppas du förstår detta på rätt vis!
   De som brukar få dig mest intresserad känslomässigt brukar vara de som gör och vill det, dom har lärt sig att bli väldigt framgångsrika på att trigga era känslor så ni vill veta mer och blir intresserade av dom.
   De bästa är att släppa igenom de som inte ge dig något intresse alls via text så träffar du den målgruppen du är ute efter som inte brukar ha de komplexen och självkänsla nivå som brukar vara låg men försöker måla upp motsatsen.

   Dom tror det får kvinnor att tända sexuellt med en kuk bild som egentligen är intet sägande för de flesta kvinnor.
   Personligen säger det mig inget heller om en kvinna sänder fitt bilder och liknande.
   De bästa är att du tackar för dig om du vill ha en självsäker person när dom gör så annars är risken stor att dom försöker lura i dig något med en annan taktik för att komma ner i dina byxor och sedan nästa.

   Ja det finns kvinnor som beter sig så också och de brukar vara under 25, där försöks det att få bilder innan dom skickar själva många gånger.

   Hur som helst brukar dom inte vara ute efter seriöst och dom som brukar vara seriösa gör inte så, så du filtrerar ut fel personer omedvetet!


Kommentera