dejtingpodden #13

Dejtingpodden #13: ”Vad jobbar du med?”

Den här onsdagen är allt i sin ordning – ett sprillans nytt avsnitt av Dejtingpodden är här!
Felicia Tomala och Johnny Warström är tillbaka som gäster för att tillsammans med programledare Sofie Strandberg prata om jobb och hobbys!

När man går på en första dejt är en av de vanligaste frågorna ”Vad jobbar du med?”. Sofie undrar om detta verkligen är så himla viktigt att veta? Och i så fall varför? Finns det sexiga yrken? Och vilka fördelar och nackdelar finns det med att dejta någon som jobbar med samma sak som en själv? Det pratas även om hobbys och intressen. Är det viktigt att ens partner har egna hobbys? Eller är det viktigaste att man har gemensamma intressen?

LYSSNA PÅ AVSNITT 13 HÄR:

Hur viktigt tycker du det är med din dejts val av jobb och hobby? Skriv gärna en kommentar och berätta! 

felicia tomala johnny warström dejtingpodden

Felicia Tomala, Sofie Strandberg & Johnny Warström


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.

 

dating


Det finns 35 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Kalle

  Jag är man, jobbar själv som Ingenjör men håller väldigt tyst om det inför en eventuell dejt. Har man placerat en sån fråga som top-prioritering så vet man inte vad ett genuint kärleksfullt förhållande fungerar.

  Har ett utseende som ingen brukar associera med ingenjörer (har jag alltid hört) utan har en stil/utseende som många har förutfattade meningar/fördomar om. Jag ser det som ett bra sätt att sortera bort de ytliga tjejerna, då dessa även tenderar att vara materialistiska. Finns t.om en del kvinnor som besöker profilen så fort de ser en logga och bara blockerar. Med stor säkerhet är det de förutfattade meningarna som uppmuntrar.

  Såna frågor tar man seeeeeenare enligt min åsikt, när man får veta ifall det finns personkemi, fysisk attraktion osv.

 2. Anna

  Då jag själv kom ifrån låginkomstfamilj med ena föräldern sjukskriven sedan jag var liten, har det blivit viktigt för mig att jobba uppåt. Så att när jag bildar familj kan jag ge dem det jag själv saknade materialistiskt, kunna iväg på semestrar och annat som så många runtom mig tog för givet. Plus ge dem all kärlek och öppenhet som jag faktiskt fick.
  Därför rimmar det väldigt illa med en partner med låg inkomst utan strävan eller drömmar uppåt, en del av lika barn leka bäst.

  Därför blir jobb en intressant fråga eftersom det säger mycket och kan även berätta en del om hur personen är gällande social förmåga, omtanke etc. Visst finns det de som är omtänksamma mot sina närmaste och en annan mot de som de känner mindre eller inte, men jag söker någon som är omtänksam insidan ut, så att säga^^

  Krasst kan man väl konstatera att i dagens samhälle med ”tidsbrist”, vill vi kunna sålla bort folk snabbast möjligt innan vi lärt känna dem istället för att vi lägger tid, år till och med på att följa hjärtat och glömma hjärnan.

  • Miss Z

   Därför att du gör väldigt märklig jämförelse. När det gäller sexuellt överförbara sjukdomar, inte bara könssjukdomar är det inte bara en som blir drabbad. Som i fallet med MRSA.

   Anna skriver om att ”är ni inte rädda för smittorisken” och du bagetalliserar det med att har man skyddat dex är det riskfritt. Ja men inte 100%.

   Sen räcker det att du har sex engång oskyddat på fyllan och vips så har du klamydia som du sen smittar tjejen med hemma… 😉

  • Miss Z

   Därför att går påssen sönder är det bara du som blir smittad….

   Går kondomen sönder, gäller det fler som drabbas…. Sen ger inte kondomen 100% skydd mot alla sexuellt överförbara sjukdomar. Om du nu inte använder slicklapp eller tjejen skippar att ge dig nöje ner till.

   Du använder en jämförelse som bara berör en person med en som berör fler än dig själv. Äter du kött är det bara du som drabbas, har du sex berör det fler…

  • crazy8000

   Anna

   Dålig jämförelse och fortfarande strävar du efter ett ideal och inte kärlek.
   Riktig kärlek för personen skiter i materiella saker så du kommer mest troligen vandra runt med seriell monogami och aldrig känna det där extra.

   Barn skiter i materiella saker om du försöker vinkla det, det är vad du ger av dig själv och inte vad du kan ge. Ett barn som har ett fullt närvarande förälder är mer värt än vad du ger för upplevelse när du inte är fullt närvarande. alla materiella saker du ger säger du till barnets undermedvetna att du försöker köpa den på något vis lika väl som köpa dig fri att inte vara med barnet och vara närvarande och ge full uppmärksamhet.

   Ditt seende säger mig att du har en personlig mognad på den fronten som en 18 ådring.

 3. Romantisk-tjej

  Ytligt ja! Märkligt att ingen pratade om personligheten som jag ser det är det viktigaste om man ska ha ett tillfredsställande förhållande. En kille som brinner för jobbet ser man ju knappast av och har med all säkerhet huvudet ockuperat av jobbrelaterade saker när han istället skulle haft huvudet fullt av mig. 🙂 Dessutom lär han ju sällan ha tid att träffas och njuta samt har en telefon plingandes för jämnan.

  När man brinner för karriären är det brukligt att även ta med det hem. Jag har sett alltför många förhållanden gå i kras av den anledningen. Även utmattning och depression brukar följa i dess spår.

  Jag ser hellre att han brinner för vårt förhållande och lägger all sin kreativitet och drömmar där 😀 Kärlek och att lära känna varann på djupet kräver mycket energi och tid.
  Dessutom är fritid underskattat!

 4. John G

  Vad jag funderar mest på är Hur mycket slit och släng tjejer Är för dig Johnny?

  Du har dejtat en tjej i Två månader. Och känner inte igen henne när ni träffas i ett annat sammanhang.

  Det tycker jag verkligen att du skall jobba på Johnny, för att bli Bättre. För då föreställer jag mig att du behandlar många tjejer Väldigt nonchalant efter att du haft sex med dem?

  Vilket innebär att det alltså är Du som ger alla oss andra killar dåligt rykte.

  • Anna

   Vet ej vem Johnny är. Han är nog inte ensam med att ge er killar dålig rykte. Finns många fler.
   Vej ej hur tjejer på hp är heller .
   Kan nog säga generellt att det är ganska lågt i tak här .
   Jag störs mest av gifta män som söker spänning. Tappar tron på ärlighet varje gång jag får ett sådant mail. Och tappar suget på att träffa ngn, för det finns väl hur många män som helst som dubbeldejtar eller träffar flera kvinnor samtidigt , utan att de vet om varandra naturligtvisst .
   Alla mina förhållande tog slut pga otrohet från mannens sida.
   Ett förhållande får gärna ta slut , men alla ni män som tröttnat … Säg som det är , visa lite civilkurage och gör slut innan du börjar ngt nytt. Då kan jag respektera dig. Men fega och otrogna män får mig att må illa.
   Första tecken på otrohet är ALLTID avstängd mobil 🙂 köper inte längre några bortförklaringar kring detta . Allt är lögn . Har hört samma versioner av lögner sedan flera år gällande detta. Inget nytt har tillkommit.
   Samtidigt är det vi kvinnor som sätter oss i denna sits. Är vi desperata och accepterar allt så får vi finna oss i det . Jag gör inte längre det . Hellre ensam än sårad , bedragen och lurad.

   Vill vi ha kvalité på vår dejting – skärpning! Behandla andra som du själv vill bli behandlad .

   Ha en fin helg alla ni …. ( som inte får mig att må illa)

   Stå på er och köp inte skitsnack längre.

  • John G

   Tjena Anna.

   Johnny är en av gästerna i dejtingpodden.

   Sedan vill jag säga emot dig lite. Jag har ofta min telefon avstängd, hela dagar till och med. För jag har inte behovet av att finnas tillgänglig Hela tiden. Men det innebär inte att jag är otrogen, bara att jag vill vara i fred. Något som jag också förklarar för tjejer innan jag stänger av telefonen.

   Min erfarenhet är också att det finns många tjejer också som dubbeldejtar. Eller söker ett äventyr som omväxling till det gamla invanda äktenskapet.

   Hoppas dock du lyckas träffa killen som inte gör något av det ovanstående 🙂

   Ha det

  • Jimmy

   Jag gör som John, jag stänger också ofta av mobilen. Bland annat på gymet, då jag ändå inte har möjlighet att svara då den är i skåpet. Så en avstängd telefon behöver inte betyda otrohet. I övrigt brukar min telefon vara på, men jag hade säkert stängt av den betydligt oftare om jag fick fler samtal. Jag måste få vara ifred ibland.

  • Anna

   Man bestämmer själv om och när man vill ha mobilen avstängd . Självklart .
   Men jag har varit med om så många situationer med dessa telefoner så jag har blivit överkänslig där.
   Det sista jag sett , killen kommer på middag till mig , har tystläge på telefonen och har den i jackan, men går flera ggr under kvällen och kollar den samt det värsta är när han går till badrummet med tel och sitter där ett tag 🙂
   Sen kvällen efter så svarar han inte när jag ringer… Då somnade han kl 18 och sov till 10 🙂 och detta upprepas.
   Till slut när jag pressar honom , så säger han att ja.. Det finns en annan tjej , men han var osäker vad han ville med henne 🙂 och han tyckte ju om mig så mycket 🙂
   Det han ville var att utnyttja oss bägge, fast där satte jag stopp.
   För min del får alla ha telefonen på och svara , i min ålder har de flesta barn. Jag vill bli alltid tillgänglig för mina barn och alla andra . Jag vill ALLTID svara när mina barn ringer.

   Sen självklart har jag tel av på gym eller jobbmöte.

   Var och en har rätt att leva som man själv vill.
   Oavsett kön så anser jag att ett vuxet beteende betyder att man är ärlig och inte ljuger. För otrohet är ju lögn.
   Sen fattar jag inte , hur kan folk bara ha sex till höger och vänster . Är det bara jag som är rädd för alla sjukdomar som överförs genom sex?

   Kanske kommer någon att tycka att jag låter som en tant 🙂
   Har insett dock att det är inte värt att utsätta sig för hälsorisker för några minuters njutning.

   Jag har haft två långa förhållande , på 6 och 8 år , som tyvärr tog slut pgav otrohet , där killarna sökte lite spänning i tillvaro . Vid båda tillfälle ville de komma tillbaka efter att spänningen blev vardag . Och jag övervägde att förlåta och börja om på nytt. Men det gick inte att bygga upp förtroendet för varandra.

   Genom att vi beter oss så omoget , gör vi illa varandra och till slut sitter vi alla ensamma och olyckliga för ingen vågar lita på någon.

   Ska inte tjata mer.
   Ha en fin lördag alla 🙂

  • John G

   Du tjatar inte Anna, du skriver av dig.
   Vilket jag tycker är jättebra att du vågar och vill.

   För jag har nämligen själv varit där du är, känt en stor besvikelse och även förakt för tjejer. Och en väldigt bidragande orsak till att jag börjar må bättre, är att jag har deltagit i diskussionerna här på HP:s blogg. Så min uppmaning till dig är, fortsätt skriva av dig. Samtidigt som du läser och tar till dig vad alla andra skriver, både killar och tjejer 🙂

   Sedan förstår jag om dina upplevelser med mobiltelefoner har gjort dig överkänslig. Jag hade säkerligen reagerat likadant om jag upplevt samma sak. Jag har faktiskt själv varit på en dejt där tjejen satt och pillade med sin telefon snudd på hela tiden. Nu handlade det nog inte om en annan kille i och för sig, det var mer att hon inte kunde låta bli sin FB. Men det slutade med att jag bad henne fortsätta umgås med sin mobiltelefon och sedan gick jag hem.

   För egen del är det dock så att mina kompisar vet om att jag har dagar när telefonen är avstängd. Och umgås jag med en tjej så talar jag Alltid om för henne några dagar i förväg att jag skall ha en dag med egen tid. Så hon får i alla fall två, tre dagar förvarning.

   Sedan när det gäller sex och smittorisk…? Hmmm…?
   Jag tänker så här, när det gäller smittorisk är jag mer orolig för vad som säljs i våra matvarubutiker.

   Hörde nämligen så sent som i går att antalet grisar med MRSA- bakterier ökar lavinartat. Och i Sverige provar vi inte 100% av grisarna mot MRSA, vi gör stickprovskontroller. Nu är det så att just MRSA är resistent mot all, utom en variant av, antibiotika. Och det är här i Europa. I Asien har de upptäckt bakterier hos både människor, fågel och gris, som är resistent mot All antibiotika. Det finns bakterier hos nötkreatur som också i stor utsträckning är resestent mot antibiotika.

   Så ärligt talat, har jag sex med en okänd tjej, vilket tyvärr inte händer tillräckligt ofta i och för sig, då kan jag skydda oss med en kondom. Men multiresistenta bakterier i mat, ja du, dom bakterierna kan jag bara skydda mig mot genom att inte äta kött.

   Men eftersom jag tycker väldigt mycket om kött, och sex, så är jag beredd att ta risken. Och det kanske dödar mig i slutändan? Men samtidigt, jag kan ge mig ut på en av mina promenader och bli överkörd av en buss. Men inte tänker jag sitta hemma bara för att den risken finns.

   Och som avslutning, jag håller med dig fullständigt i att omoget beteende sårar andra människor. Det gör att vi sitter ensamma, olyckliga, och att vi slutar lita på andra människor.

   Men jag hävdar att det handlar inte bara om otrohet. Det handlar även om när människor säger en sak och sedan gör en annan, det så kallade ”spelet”.

   Så Anna, nu är det din tur att fortsätta ”tjata” 😀

  • Miss Z

   Va ett märkligt resonemang kring sex och smittorisk. I MRSA som du skrev är det bara du själv som riskerar att bli smittad om du väljer att äta kött.

   Sex, ligger du med nån oskyddat och blir smittad riskerar du att smitta andra. Då är det inte bara din hälsa och ditt liv du leker med. Hört där en partner fått nåt skit för den andra vart otrogen. I en fallet handlar det om fler än dig själv.

  • John G

   Miss Z:

   Jag förstår inte riktigt hur du kan associera det jag skrev med oskyddat sex?
   Tvärtom nämnde jag ju klart och tydligt att har jag sex med en okänd tjej kan jag skydda oss genom att använda kondom.

   Sedan att andra människor smittar sina partners efter att ha varit otrogna kan ju inte jag ta ansvar för. Eller hur?

   Och där är också jämförelsen med kött. För jag Kan skydda mig mot smittsamma könssjukdomar genom att använda kondom.

   Men, är köttet jag köper i butiken smittat med MRSA exempelvis, ja, då hjälper det ju faktiskt inte om jag lägger det köttet i en plastpåse innan jag äter det. Jag blir ju smittad ändå.
   Alltså är det säkraste alternativet att inte äta kött överhuvudtaget.

   Samtidigt som man kan ha säkert sex med okända människor, bara man skyddar sig.

  • Anna

   Goddag John G
   Tack för din feedback på mina skriverier.

   Detta är nog som du säger ett sätt att bearbeta sin sorg. Att få bekräftelse att man är inte ensam om det hela.

   Jag är typen som går in all och vill ha lika mycket tillbaka.

   För närvarande satsar allt på mig själv och ser till att må bra . kärleken kommer när den kommer.

   Gällande smittorisken vid sex menade mest då när efter längre tid i ett förhållande kanske har man oskyddat sex och börjar killen bli otrogen då blir man ju i utsatt läge. Just därför vill jag inte dras in ofrivilligt i en trekant. Och delvisst håller med Miss Z.
   För mig är det allvar, blir jag sjuk , får det stora konsekvenser.

   Tyvärr det är lätt att glömma att skydda sig eller så får jag höra att de tjejer han varit med om , såg ordentliga ut. Vilken garanti 🙂

   Ha en fin söndag .

  • John G

   Miss Z:

   Men om jag råkar köpa smittat kött och sedan serverar det när jag har bjudit hem mina kompisar på middag? Då är det inte bara jag som drabbas av att jag varit så oförsiktig att jag köpt smittat kött. Eller hur?

   Alltså blir ju enda alternativet att om jag vill skydda mig och mina kompisar mot den smittan så får jag låta bli att köpa kött.

   Sedan måste du sluta jämföra det jag har sagt med hur Andra människor beter sig. Jag har nämligen Aldrig oskyddat sex på fyllan. Jag blir aldrig så full nämligen att oskyddat sex är ett alternativ.

   Och eftersom jag Bara skriver om Mina erfarenheter och Mina tankar så är det orättvist av dig att jämföra mig med Andra människor. För som sagt, jag Kan Inte ta ansvar för att Andra människor kanske är otrogna och smittar sina partners.

   Dessutom har inte jag någon partner som kan smittas. Vilket också innebär att per definition så är jag aldrig otrogen.

   Sedan har du rätt, en kondom skyddar inte till 100%, absolut inte.
   Men som jag sagt tidigare, du kan inte heller till 100% garantera att du Inte blir överkörd av en buss när du är ute och går. Men den risken får väl inte dig att varje dag, varje sekund stanna hemma?

   För dels hade ju det varit ett väldigt tråkigt liv att ständigt vara inlåst i sin lägenhet. Och samtidigt är inte det heller någon garanti, för titta bara på vad som hände i Belgien…? Eller Frankrike? för några år sedan. Där kraschade ett trafikflygplan rakt in i ett bostadsområde och dödade typ 25 personer som befann sig i sina lägenheter.

   Alltså ger man sig ut i verkligheten på en promenad, eller för att ta en fika med kompisarna, trots riskerna som finns. Och i bland gör du det efter en tids planering, i bland gör du det spontant, bara för att du fått ett sms från någon kompis. Därför att det är roligt och trevligt, det är givande att träffa kompisarna och att gå en promenad.

   Och på precis samma sätt är det för mig med sex. Ja, jag är inte 100% skyddad trots att jag använder kondom. Men, jag är villig att ta den lilla risken som finns, därför att det är härligt, skönt, positivt, givande, tillfredsställande, med spontant, impulsivt sex.
   I alla fall är det så för mig. Och Det är vad jag försöker förmedla, hur Jag ser på situationen.

   Utan att blanda in andra människors otrohet och slarviga beteende.

   Och tro mig Miss Z, jag kommer aldrig börja resonera som du. För då kan jag lika gärna flytta och bosätta mig i en grotta som jag aldrig lämnar av rädsla för allting som kan drabba mig ute i samhället. Och sedan är det väl bara att hoppas på att berget jag bor i inte är en vulkan.

   Anna:

   Tack själv för att du delar med dig 🙂

   Jag har aldrig varit i ett långvarigt förhållande så jag vet inte hur det är?
   Men självklart är det fel av din partner att vara ute och ”ligga runt” när det sedan också innebär att du riskerar att smittas.

   Sedan är det så också att jag inte längre är kapabel att gå ”All In” med en tjej inledningsvis. Mina erfarenheter säger nämligen mig att tjejer är ofta inte gediget intresserade av mig, de vill i stället de flesta gånger ha min hjälp med någonting, de vill helt enkelt utnyttja mig till praktiska göromål. Därför vet jag inte heller någonting om hur det är, att gå ”All In”.

   Men jag tycker du resonerar väldigt sunt med att i första hand tänka på dig själv just nu. Och sedan får kärleken komma när den kommer 🙂

   Och du, fortsätt skriva, det hjälper 😉

 5. berra

  Jag umgås sen ett tag med en kvinna som iofs inte är svenska, men har bott i sverige i 10 år. Pga av jag har en massa saker, som jag inte älskar på något sätt, så påstår hon att jag är värsta materialisten.
  Nu är hon en mycket mer passionerad kvinna en den generella svenska kvinnan och jag har fullt sjå att bevisa att jag inte är en materialist och ”förtjänar” hennes kärlek.

  Och detta med yrke är helt ointressant för henne.
  Vi svenskar är så helt uppe i karriär och missar livet på något sätt.

  På dem Gamla Grekernas tid var arbete nått man såg ner på.

  Och handen på hjärtat, alla jobb som i princip existerar i dag är bara tärande för moder jord.
  Varför ska man berätta att man medverkar till att förstöra detta jordklot så snabbt nu..!!

  • crazy8000

   Du ska aldrig bevisa de för henne för då är du körd. Hon skittestar ditt självförtroende och självkänsla, sluta göra de!
   Kan hon inte ta att du har materiella saker och att du har vissa materiella intressen är hon inte värd dig.
   Börja skit testa henne och hennes syn på vissa saker när hon börjar. Gå bara inte på det aggressiva hon mest troligen kommer agera för att få kontrollen tillbaka. hotar hon med att det är slut på något vis så är det bara att ge ultimatum och då ser du om hon tycker om dig eller vill ha en som hon kan styra som hon vill när hon vill.
   Om hon har ett passionerat explosivt beteende verbalt kan du till och med säga till henne att ta sig i brasan, sådant hårt direkt brukar bita bättre än halvdant sofistikerat beteende.

 6. Fredrik

  Klart jobbet är viktigt. Skulle ha svårt att dejta någon som uppenbarligen har drivkraften att samla kapital på hög. Men om drivkraften däremot är att hjälpa människor, att kanske göra någon annans liv lite mer drägligt. .tummen upp. Så hellre sjuksköterskor, socionomer etc. Än en semififflande mäcklaaaaare eller en veeeebeee som drivs av att klättra i de sociala skikten:) Förhoppningsvis har de som jobbar människovårdande en välutvecklad empatisk förmåga och värderingar som tilltalar. Förhoppningsvis.

 7. New_Hope1

  När jag var ung så stod jobbet i vägen. Man ville ut och träffa töser. Men idag med facit i näven så skulle man ha satsat mer på jobbet Det där med tjejer på den tiden var ju slöseri med tid. Då gav jobbet så mycket mer.

  Man jobbar för att leva inte tvärtom.

 8. Jimmy

  Mitt jobb är inte alls något som jag brinner för. Det är ganska kul, men skulle jag vinna en stor summa pengar slutar jag med en gång. Men det scenariot är extremt osannolikt då jag inte spelar för pengar, eftersom vinstchanserna är så små.

  Så jag brinner inte för mitt jobb. Det är inget annat än ett sätt att kunna göra det jag verkligen brinner för. Däremot jobbar jag just nu väldigt mycket. Jag har i år tjänat mycket pengar, för mitt jobb är ganska välbetalt, och jag har inte haft någon semester. Och det i kombination med en modest livsstil och smarta investeringar kommer leda till att jag kommer kunna sluta jobba betydligt tidigare än i stort sett alla andra. För att sedan kunna göra det jag brinner för.

  Så för mig är det väldigt viktigt att man har något som man brinner för, som man vill hålla på med. Men det behöver ju inte nödvändigtvis vara ens jobb.

  • John G

   Håller fullständigt med Jimmy.

   Jobbar gör jag för att betala räkningarna.

   Det jag brinner för ägnar jag mig åt på fritiden.

 9. queenza

  Vid ett första skede är väl det ett par viktiga ämnen att samtala kring för att sen kanske komma vidare in i samtalet. Man som kvinna vill nog veta att den man träffar är någon som försörjer sig eller behöver bli försörjd? Vice versa, sen är det upp till var och en att välja vad man ska tycka om det. Hobbys ger mig lycka, egna som delade med en partner. Sjukt trögt att vara i en relation där partnern varken jobbar eller har en hobby. Blir lite av en börda att bära en annans uppehälle när kassakon är den som drar in kosing? Lätt att man faller in i föräldrar rollen. Men har även vart den som varken haft jobb och ej hobbys, då har man istället blivit kreativ med att bidra till hushållet på andra sätt och det har vart uppskattat.

 10. J.G

  Det finns hur många undersökningar som helst som visar på att kvinnor prioriterar statusmän, och jobb är ett sätt att få denna status. Så självklart är jobb en viktig fråga för både män och kvinnor. Men av olika anledningar.

  Om du som man blir arbetslös ökar risken för att din kvinna ska lämna dig. Motsatsförhållandet finns ej.

  Så självklart kommer jobbfrågan upp. Det gäller bara att lära sig sortera bort de värsta.

  • Anna

   Hej J.G

   Du har delvist rätt när du säger att kvinnor prioriterar statusmän. Mycket beror på även vad för jobb kvinnan har. Oftast verkar det som lika barn leka bäst. Frågan om jobb kommer nästan direkt ….

   Sen måste jag medge att jag inte håller med gällande det andra. Känner till situationer där männen drar sig ur när kvinnan blir arbetslös.

   Personligen ser inte arbetslösheten som ngt hinder , men personens inställning till den och viljan att förändra sin situation.

   Skulle nog ha svårt att inleda ett förhållande med någon som varit arbetslös i många år och inte gjort något åt detta.

  • crazy8000

   Anna

   Väldigt mycket tolkning hur personen uttrycker sig angående sin situation som inte ger den rätta bilden vad personen egentligen gör. Vi kan ta exemplet. Arbets och utvecklingsgarantin så blir du straffad i 90 dagar med utskrivning utan ersättning och inga rättigheter till socialbidrag om du gör studier som inte dom har godkänt och det gäller även kvälls kurser på fritiden, står uttryckligen i reglerna hos den myndighet som AF följer.

   Lika barn leker sällan bäst när det gäller känslor. De flesta som har ett jobb har bara det som en inkomst och gillar inte det. så där kan man skjuta den gamle sägnen i sank.

  • Anna

   Alex du har fel.
   Kvinnor med integritet har sina pengar att använda. Kärlek för pengar är ingen kärlek, det är sex för pengar och det har ett annat namn.

   Sen generellt så kan jag säga att i jämförelse med tex USA eller Storbritannien är uppvaktning av kvinnor i Sverige på en mycket låg nivå .

  • ViraStina

   Själv frågar jag för att yrket faktiskt kan säga en del om personen. Och för att jag är nyfiken!

   Långvarig arbetslöshet kan vara ett bekymmer, det sticker jag inte under stol med. Men allt handlar om hur mannen i fråga hanterar det.

   Själv träffar jag en kille nu, som blev arbetslös för ett par år sedan när företaget lade ner på hans ort. Men han har skolat om sig och är precis färdigutbildad. Inte till något statusyrke med hög lön, men det är totalt betydelselöst för min del. Det viktiga är drivkraften. Att inte bara sätta sig ner passiv och ge upp, utan att kunna ta tag i sin situation.

  • Crazy8000

   På sätt och vis är det så!
   De som frågar efter jobb och liknande saker är ute efter som du sa, guldgrävare lika väl som finansiell trygghet!
   Finns ingen äkta kärlek i någon av dem när det kommer till kritan.
   Många av de brukar inte bli fullt lyckliga och trillar dit på en typ badboy som är dagdrönare och fattiglapp för han lyckas trycka på alla knappar på rätt vis och i vissa fall är otrogna lika väl som skiljer sig för honom.
   Du har även scenariet att hon aldrig får det hon behöver i sovrummet och huks fluks har hon fått honom till swingers rejset lika väl som ska ha en extra med hans samtycke om hon ska stanna kvar.

   Uppvaktningen är kass på båda hållen. Tjejer suger också på den fronten och den är bättre som du sa Anna i USA och Storbritannien ifrån den som jagar!
   Men hakar tjejen upp sig på att det bara är mannen som ska uppvakta och tjejen ska vara passive så är det kört i dagens samhälle för då blir du tagen för passiv individ och ointresse bland annat. Faktiskt har det varit så i alla tider ibland folket.

  • Crazy8000

   Tyvärr säger det inte så mycket om personen hur lycklig personen kan göra dig.
   Men ska du ta upp det om passivitet så har du fler kvinnor än män på den fronten som är passiva i sin natur på, men påvisar det hur lycklig hon kan göra honom?! knappast så det handlar bara om att jaga trygghets spöke som inte skapar fullständig kärlek eller trygghet med känslorna ifrån någon.

  • ViraStina

   Crazy:
   Eh, nej, nu handlar det ju inte enbart om handlingskraft eller passivitet. Liiiite fler krav än så har jag om ett förhållande ska bli seriöst.

   Men det är en indikator bland många, som ger en bild av vem personen är.

   Om jag blir arbetslös och sätter mig uppgivet ner och börjar fila naglarna resten av livet, blir knappast särskilt många män intresserade av mig heller.

   För övrigt tror jag inte ens att en partner kan göra mig lycklig. 🙂 Jag tror att lyckan handlar mer om mig själv. Men vad fasen vet man.

  • Nicke

   Tycker samhällets fixering vid arbete överlag är ett stort problem. Det ska vara ”arbetslinje” och vi ska jobba mer och längre. Men för vad? För att konsumera sönder planeten? För att fylla omättligt behov av mer prylar? Det funkar ju inte i längden och det vet vi alla.

   I en situation där det inte finns jobb åt alla blir krav på arbete sjukt diskriminerande och det slår alltid neråt. Mot de med låg utbildning, invandrare, psykiska/fysiska/sociala handikapp. De som redan har det svårt blir alltså dubbelbestraffade genom exkludering från arbetsmarknad och kärlekslivet. Det leder liksom till en negativ feedback som förstärker varandra och driver människor längre ut från samhällsgemenskapen.

   Dessutom så passar alla inte in i dagens stressiga arbetsmarknad. Det handlar mer om vilka kontakter och attityd man har än kompetens. Det finns 30 miljoner arbetslösa bara inom EU…kanske är dags att skrota tanken om full sysselsättning, dela på arbete och arbetslöshet mer rättvist. Men det kräver att vi börjar ifrågasätta normerna som finns därute. Är en arbetslös människa mindre värd?


Kommentera