Dejtingpodden HappyPancake

Dejtingpodden #10: Är hen intresserad?

Avsnitt 10 av Dejtingpodden är här! Programledare Sofie Strandberg har bjudit in två erfarna poddare; Josefin Crafoord och Robin Olsson för att tillsammans med dem prata om kääärlek!

Hur vet man att man är kär? Kan man styra över vem man blir kär i? Och hur vet man om sina känslor är besvarade?? Gästerna diskuterar även om man ska fortsätta dejta någon som man inte känner det där pirret med direkt…

LYSSNA PÅ AVSNITT 10 HÄR:

Vad tyckte du om dagens avsnitt? Skriv gärna en kommentar! Eller mejla oss på dejtingpodden@happypancake.com.

VECKANS GÄSTER I DEJTINGPODDEN

JOSEFIN CRAFOORD
Josefin Crafoord är DJ, programledare i radio & TV och driver relationspodden ”Ihop med Josefin”.
Ålder: 
42
Civilstånd:
Singel
Instagram: @josefincrafoord
Bästa kärleks-tips: Var inte rädd för att göra slut! Om man känner att relationen inte utvecklas åt rätt håll, separera!”

ROBIN OLSSON
Robin Olsson är kanske mest känd som programledare för tv-programmet ”69 saker du vill veta om sex” på TV3. Robin driver även Sveriges största gaypodd: Bögministeriet.
Ålder: 
35
Civilstånd: 
Sambo
Instagram: @olssonrobin
Bästa kärleks-tips: ”Det viktigaste, om man är ihop, är att snacka om allt!”


SÅ LYSSNAR DU PÅ DEJTINGPODDEN…

… med iPhone

 1. Öppna appen ”Podcaster” i din iPhone. Om du inte har den i mobilen kan du ladda ner den via App Store, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”sök” längst nere i högra hörnet.
 3. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 4. Klicka på Dejtingpodden och börja prenumerera – då kommer du få alla avsnitt automatiskt när de släpps varje onsdag.

… med Android

 1. Ladda ner Beyondpod, det är helt gratis!
 2. Klicka på ”Feeds” i vänstra hörnet.
 3. Klicka på ”Add feed” nere i högra hörnet.
 4. Skriv in ”dejtingpodden” som sökord.
 5. Börja prenumerera på Dejtingpodden så kommer du automatiskt få alla avsnitt när de släpps.

… via datorn

 1. Enkelt! Lyssna direkt via mediaspelaren i detta blogginlägg eller via SoundCloud.
dating


Det finns 26 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Anki

  Måste säga att den här kändisfokuseringen känns som att den har INGENTING med mig att göra.
  Skulle aldrig slösa med min tid på att lyssna på detta.

  Detta sagt så tycker jag att Josefins skriftliga bästa kärleks-tips: ”Var inte rädd för att göra slut! Om man känner att relationen inte utvecklas åt rätt håll, separera!” är urbra.

  Suzanne Osten har sagt: ”Om den som du är kär i tycker att du är otillräcklig så BYT”.

  En bra kärleksrelation känns igen på att du är respekterad och kan vara dig själv.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Var inte rädd för att göra slut! Om man känner att relationen inte utvecklas åt rätt håll, separera!”

   Det tycker jag faktiskt inte nödvändigtvis låter som ett så himla bra tips, speciellt nuförtiden där det ofta anses vara alldeles för vanligt att folk (främst kvinnor enligt vissa) är alldeles för snabba på att bara ge upp när ett förhållande eller en partner inte känns tillräckligt ”perfekt” och istället för att försöka jobba på förhållandet så bara dumpar man och tar nästa som står på kö istället.

   Visst ska man inte stanna kvar i något man inte blir lycklig av, men att bara genast ”separera” så fort man känner att nåt ”inte utvecklas åt rätt håll” tycker jag inte heller låter så himla bra.

  • Miss Z

   Hallå Hoppfullskeptiker? Du beskyllde mig nyss för hur jag drog män över en kant när jag kalla dem för Stolpskott, men okej för dig att peka ut kvinnor på det sättet som du gör? Haha självgodhet på hög nivå… xD

  • Anki

   Vi ser uppenbarligen väldigt olika på detta och en könsskillnad kanske det finns med.
   Delvis så förklaras kanske det hela av att våra svar är korta och då måste bli lite generaliserande.
   Det FINNS förstås lägen då jag tycker att man ska kämpa, men det viktiga är att det ska finnas förutsättningar för att kämpa då; bl a ska även partnern erkänna problemen så som det ser ut och vilja arbeta med problemet. Annars är det omöjligt att komma någonstans.
   Om man tar: ”Om den som du är kär i tycker att du är otillräcklig så BYT”. Detta är ju väldigt basalt; vem vill leva med någon som tycker att du är otillräcklig egentligen? Har detta pågått i flera år och inte gäller rimliga konkreta klagomål som att man ska dela på sysslorna i hemmet t ex, så är det vansinne att stanna.
   När jag ser alla kvinnor som är jättemissnöjda med sina män men ändå stannar, år ut och år in av sina korta liv här på jorden, så undrar jag vad det är för fel på oss.
   Kvinnor, som grupp, verkar utifrån min erfarenhet av folk omkring mig, min erfarenhet från mitt arbete och utifrån vad folk skriver på nätet oftare vilja utvecklas i relationen och att relationen ska utvecklas, medan män, som grupp, verkar nöjda med att vara soffpotatisar och med att allt är som det brukar.
   (Jag pratar här INTE om de, som oavsett kön, aldrig hittar någon för att ingen duger eller för att de hoppas hitta någon som är ”bättre”.)

  • HoppfullSkeptiker

   Miss Z,

   Uhm… Jag skrev ”folk”, dvs människor av båda könen, och inom parentes att ”vissa” menar att det är vanligare bland kvinnor. Det skulle inte jag kalla för att ”peka ut” någon. Dessutom kallar jag ingen för nåt nedlåtande som ”stolpskott” utan bara att en del ger upp för snabbt när det blir motstånd i ett förhållande.

   Inte riktigt samma sak, med andra ord.

  • Miss Z

   Fortfarande, du tillskriver kvinnor en allmänhet en egenskap som skulle varan typiskt oss som homogen grupp?

   Men för all dell, du är ju man så då är helt ok att trycka ner kvinnor så. Då finns det inget nedvärdernade i det…

   Det är helt i sin ordning att du får utala dig nedsättande om kvinnor. Men kvinnor får inte göra det om män?

  • HoppfullSkeptiker

   Om jag säger att något är ”vanligt” bland ”folk” i allmänhet, men kanske lite vanligare bland kvinnor, hur lyckas du då få det till att innebära ”tillskriva kvinnor en egenskap som homogen grupp”? ”Folk” betyder inte ”enbart kvinnor”, och ”vanligt” betyder inte ”alla”.

   Och är det verkligen ”nedvärderande”, ”nedsättande om kvinnor” och att ”trycka ner kvinnor” om jag säger att det är vanligt att folk ger upp lite för lätt i relationer? Det tycker jag verkligen är att överdriva rätt grovt.

   Men visst, om du tycker det är precis samma sak som att kalla män för stolpskott så får du väl tycka det.

  • Miss Z

   Du är en av dem som har ett föraktfullt synsätt gentemot kvinnor här på HP,

   Du skriver folk men inom parantes främst kvinnor. Du har trackat mig hela tiden varje gång jag uttryckt min åsikt gällande diverse saker. Du är uppenbarligen en man som inte kan hantera kvinnor med egna åsikter.

   Det är ju bara du som man som har rätt att spy gala över hur kvinnor beteer sig på HP. Skulle en kvinna göra det reagerar du genast med att trycka ner hennes upplevelse. Inte bara mot mig du gjort så….

  • HoppfullSkeptiker

   Jag förstår verkligen inte vad du pratar om. Jag har absolut inte ”ett föraktfullt synsätt gentemot kvinnor”, och jag har absolut inte heller ”trackat dig hela tiden varje gång du uttryckt din åsikt”. Jag har knappast heller ”spytt galla” eller tryckt ner någons åsikt.

   Det enda jag sa var att det är vanligt att folk ger upp för lätt i föhållanden. Om du tar det som nåt hemskt påhopp eller om du känner dig extremt träffad och kritiserad eller nåt av att jag sa så, då jag får be om ursäkt. Det var inte min avsikt att göra någon upprörd.

   Det är bara lite märkligt att du tar så otroligt illa upp av en sån harmlös kommentar med tanke på att du själv tydligen tycker att det är helt ok att kalla män överlag för stolpskott.

 2. John G

  Jag har varit kär, förälskad, i 5 tjejer.
  Ingen av gångerna har det varit besvarat.

  Så när ”experterna” säger att pirret i magen automatiskt innebär att känslorna är besvarade så, tjaaa, näääää, verkligen inte.

  Sedan tycker jag om de avslutande tipsen.

  Att man Inte skall avfärda någon efter ett blixtrande snabbt första intryck. För känslor kan komma om man inte har för bråttom.

  Och att man skall ligga för att lära känna varandra 🙂
  Det är ett bra tips. För även om sex inte är det enda man är ute efter, så är det definitivt en av de bästa inledningarna på en relation 🙂 Enligt mig i alla fall.

  • Anki

   Jag tror att den kvinna som börjar ligga med en man för tidigt får aldrig veta om han egentligen mest är intresserad av sexet, eller om han verkligen gillar henne.
   Om han gillar sexet kan han hålla fast vid henne av fel skäl. Det vill åtminstone JAG veta. Visst finns det andra bra tecken på om han verkligen gillar henne, men både mina egna erfarenheter så långt och när jag ser på folk omkring mig så är det få relationer som innehåller de mest basala krav som man bör kunna ställa på en nära relation.
   OM kvinnan själv verkligen vill och har lust; då säger jag GO for it. Men inte av andra skäl.
   Det är skrämmande hur många kvinnor som inte får ut något eller knappt något av att ligga med sin man!

  • HoppfullSkeptiker

   Anki,
   Ursäkta, men vadå ”får aldrig veta”? Det är väl inget som hindrar en från att fråga och kommunicera? Och förresten, är inte killen i precis samma båt? Det finns faktiskt tjejer som enbart vill ha sex också, och killar som vill ha mer än så och blir sårade.

   Sen finns det ju folk som enbart är intresserade av sex även om det inte blir nåt sex på första eller andra dejten. Vissa ser det som en erövring att ha sex med någon som är svårfångad och tar det bara som en utmaning.

   Min poäng är att oavsett om man börjar ligga tidigt eller ej så måste man alltid kommunicera om vad man vill och vad man känner.

   Jag har själv haft ett långt fint förhållande som började med sex på första dejten, och även långt fint förhållande där vi väntade med sex till fjärde dejten. Jag har också varit med om att ett förhållande gick väldigt snett där vi aldrig ens hade haft sex.

   Så som sagt, oavsett om man har sex eller ej, eller hur tidigt man har sex, så kan man aldrig veta hur det kommer sluta. Men kommunicerar man ordentligt så ökar chanserna och riskerna minskar avsevärt!

   Även när det gäller att få ut nåt av sex så tror jag på samma recept: kommunicera!

  • John G

   Anki:

   Jag är ett resultat av mina erfarenheter.

   I tråden ”Dejta trots att magkänslan säger nej” har jag precis skrivit en kommentar om vad jag tycker angående sexuell attraktion kontra känslomässig attraktion.

   Och saken är att i hela mitt vuxna liv har jag attraherat tjejer känslomässigt. De tycker helt enkelt att jag är fantastisk. Stimulerande, rolig, förtroendeingivande, stark, intelligent, hjälpsam. Alla ord som tjejer brukar använda för att beskriva mig.

   Men, jag lyckas inte attrahera dem sexuellt. Vilket inneburit att jag gång på gång har fastnat i spindelnätet som är tjejer kompisfack. Och där sitter jag sedan fast. Vilket känslomässigt faktiskt är otroligt jobbigt och stressande, till och med förödande vissa gånger. Och precis som i ett riktigt spindelnät så spelar det Ingen roll hur mycket jag kämpar för att komma därifrån. För ju hårdare jag kämpar, ju hårdare sitter jag fast.

   Och jag har bestämt mig för att Aldrig mer i hela mitt liv fastna i en tjejs kompisfack.

   Vilket tyvärr innebär att numera visar jag Ingen hänsyn till de reservationerna du beskriver som vissa tjejer kanske har. Jag bryr mig helt enkelt inte om i fall hon är tveksam, för att hon inte vet vad jag egentligen tycker om henne. Jag bryr mig inte om tveksamhet baserat på att hon inte riktigt vet vad hon tycker om mig. Jag skiter i om jag inte faller inom åldersramen för vad hon är intresserad av. Jag har inget överseende med att jag kanske inte tilltalar henne fysiskt. Och så vidare.

   Därför att numera är det så, att om en tjej känner minsta lilla nyfikenhet på vem jag är, om hon har minsta lilla intresse av att lära känna mig, om hon på något enda litet sätt vill umgås med mig, ja, då börjar den relationen villkorslöst med sex.

   Och vill hon inte ha sex med mig, tja, då får hon helt enkelt umgås med någon annan.
   För jag tänker som sagt Aldrig mer hamna i en tjejs kompisfack.

   Och missförstå mig inte nu, jag skulle Aldrig tvinga en tjej att ha sex med mig. Aldrig.

   Men, jag är glasklar med att hon har ett val att göra.
   Och jag går inte med på några som helst kompromisser.
   För i just denna frågan är det i dag, numera, uteslutande Min vilja som gäller.
   Hon får helt enkelt välja mellan att ha sex med mig,
   eller att umgås med någon annan.

   Och därför tyckte jag också det var ett bra tips i sändningen.
   Ha sex för att lära känna varandra? Jajamensan, självklart 🙂

  • Kicki

   Sex i början på en relation är väl fine, om båda vill. Tyvärr är jag inte intresserad av en enbart sexuell relation, så för att inte behöva utsätta mig för fler ”Du är en jättefin tjej, sexig, söt, rolig och jättebra på alla vis men jag vill inte vara ihop med dig fast ligga går ju bra”-relationer så vill jag faktiskt vänta med att ha sex.
   Valet hade inte varit särskilt svårt om någon bad mig välja mellan ”ha sex med mig ikväll eller hitta någon annan att umgås med”. Jösses vad arrogant! För att inte tala om oromantiskt. Eller låter det som ett kärt minne för livet att se tillbaka på under ålderns höst?

  • C

   John G
   Håller helt med dig 😉 surprise! även i frågan här om att inleda en relation gnm att ha sex i ett tidigt skede, så som en del i lära-känna-varandra processen.. kompatibilitet är viktigt, även i det avseendet..

   Fö intressant, hur synen på sex förändras under ens sökandetid under åren som går.. omvärderas på sätt och vis över tid..

   Synd, om man anses som ”billig” spec om man är tjej, bara för att man ändrar på den vedertagna rangordningen på hur man ”ska” göra.. när man börjar träffas.
   Ok att umgås ett antal ggr innan första kyssen, forts med att umgås ett antal ggr till, innan första sexet anses ok timat… vem säger det, vem sätter reglerna?
   Jag kan intyga att det går att behålla sin värdighet och öka intresset för sin person (om det nu inte redan var på topp), efter att ha haft ”tidig” sex med någon..

 3. John G

  Jag tycker det är precis lika arrogant av tjejer när de vill bli vänner med mig utan att vilja ligga.

  För det gör att jag känner mig kastrerad av dessa tjejer. Det gör att jag känner mig reducerad till någonting icke sexuellt, närmast androgynt, icke attraktivt, missfoster.

  Och eftersom jag numera vill undvika fler ”John, du är helt fantastisk. Jag vill under Inga förhållanden ligga med dig. Men jag vill så förtvivlat gärna att vi blir vänner. För jag älskar din intelligens och din humor. Och att snacka går ju alltid bra”- relationer så är numera sex någonting jag absolut Inte tänker vänta med.

  Då är nämligen risken för stor att jag återigen hamnar i tjejens kompisfack.
  Alltså är inte valet svårt för mig heller när det kommer till en tjej som Bara vill umgås men inte ligga. Då väljer jag rätt upp och ner att försöka hitta någon annan tjej att umgås med. En tjej som Vill ligga med mig.

  Och för att prata ålderns höst.
  Jag kommer nog känna mig ganska nöjd med mina val.
  För de valen gör ju i alla fall att jag slipper leva ett liv där jag mår dåligt av att tjejer Hela tiden vill utnyttja mig intellektuellt.
  Mina val i dag gör att jag slipper leva ett liv där jag känner mig sexuellt kränkt av tjejer.

  Vilket i alla fall jag upplever som positivt.

  • ViraStina

   Många tjejer är nog så vana vid att killar självklart vill ha dem sexuellt, att de inte kan föreställa sig motsatsen.

   Och även om jag själv aldrig har kunnat ta uppmärksamheten för given, har jag ändå heller aldrig varit helt osynlig. Det har alltid funnits män som har uppskattat mig som kvinna. En liten minoritet, förvisso (läs: nördar!) men ändå.

   Men här har vi alltså två varianter av nobbningar:
   1. ”Du är ju en toppentjej, absolut, och vi kan vara vänner, men tyvärr känner jag ingen attraktion för dig!”
   2: ”Du är supersexig och jag ligger gärna med dig, men tyvärr vill jag inte ha någon relation med dig!”

   Jag är inte alls säker på att jag skulle föredra att ständigt få höra alternativ 1. Jag skulle också känna mig kastrerad, som John G skriver. Jag vet inte om det är så mycket lättare än att känna sig utnyttjad, som alternativ 2 skulle leda till i längden.

  • Romantisk-tjej

   Intellektuellt utnyttjad? Så det är alltså så du känner dig när du umgås med dina vänner? Själv skulle jag vara glad om fler vill umgås med mig av samma skäl. Just vänner som man kan ha ett utbyte med intellektuellt är hur trevligt som helst.

   Men jag vill i motsats till dig inte ha sex med mina vänner. De känslorna uppstår bara om jag har känslor för en särskild person som jag blivit kär i. Jag skulle aldrig kunna umgås som enbart vän med någon jag var passionerat förälskad i, det skulle vara för smärtsamt. De vänskaperna brukar inte hålla i huvudtaget. Sådana känslor är på stort allvar för mig. Jag går sönder om jag inte får respons på mina känslor.

   Men jag tycker det märks ganska snart varthän det leder med en ny vänskap, om det är attraktion i luften eller bara neutralt. Och jag är alldeles för öppen för att det inte ska märkas vad jag känner. Och jag har väldigt lätt för att läsa av andra. Så den biten brukar jag sällan ha problem med. Min stötesten är istället att ens få någon att vilja träffas. När väl folk träffar mig brukar de gilla mig. Jag sörjer att jag fått så många dissar och att jag inte ens fått chansen att visa mig.

 4. John G

  Romantisk-Tjej:

  Då vill jag ställa en fråga till dig:
  Hur hade du upplevt situationen om du gång på gång träffar killar som Bara vill Snacka med dig?

  Du får snudd på Aldrig uppleva allt det positiva med fysisk närhet. Värmen, ömheten, ljuvligheten, spänningen i att krama, kyssa, vara naken och ligga med dessa killar.

  Samtidigt som de jättegärna Pratar med dig om alla andra tjejer de dejtar och ligger med.

  Och för att göra en jämförelse, för att visa på hur min situation ser ut, kan jag säga så här.
  Jag har varit intresserad av tjejer i ungefär 30 år. Under de åren har jag träffat 7 tjejer som ville ha sex med mig. Nu vet jag inte exakt, men jag har haft sex med dessa tjejer ungefär…? 50 gånger? Plus, minus naturligtvis, men ungefär.

  Ser vi på det matematiskt, ger det att jag har under mitt vuxna liv haft sex i snitt en gång var trettionde vecka. Eller om du hellre vill se det så, att jag har haft sex med en tjej ungefär vart fjärde år.

  Och tänk dig då att du är gift med en man i 30 år. Under alla de åren har ni sex vart fjärde år. Eller omräknat, ni har sex en gång var 7,5:e månad.

  Hade du känt dig nöjd och tillfredsställd under sådana omständigheter?
  Framförallt som du verkligen tycker om och gärna vill ha sex.

  För jag tror nämligen inte att det finns många människor, varken killar eller tjejer, som hade känt sig nöjda och tillfredsställda med den frekvensen på sex. Oavsett om de lever i ett äktenskap eller om de är singlar. Framförallt inte om de också verkligen tycker om och gärna vill ha sex.

  Jag är i alla fall varken nöjd eller tillfredsställd. Men kanske är jag bara svag?

  För sanningen är, att eftersom jag Hela tiden har träffat tjejer som inte har något intresse av att ligga med mig, samtidigt som de jättegärna pratar om alla andra killar de träffar, dejtar, och ligger med, så känner jag mig numera grovt intellektuellt utnyttjad av dessa tjejer, ja.

  Och Kanske är det samma känsla av utnyttjande som en tjej upplever när hon hela tiden träffar killar som Bara vill ha sex med henne? Killarna ligger med henne, sedan hör de inte av sig innan nästa gång de vill ligga.

  För så har i mångt och mycket min situation sett ut. Tjejer hör av sig när de vill Prata om någon kille de är intresserade av. Sedan är det mer eller mindre tyst till nästa gång de vill Prata om en kille. Samma kille eller en ny kille.

  Samtidigt är det tveklöst mitt fel också, absolut. Jag har tillåtit dessa tjejerna att placera mig i kompisfacket. På samma sätt som tjejen i exemplet ovan Tillåter killarna att placera henne i sina sexfack.

  Och jag har förmodligen tillåtit detta av precis samma anledning som tjejer tillåter killar att ligga med henne gång på gång. Helt enkelt med förhoppningen att de till slut skall förstå vilken otroligt bra kille jag är. Och hur mycket jag egentligen tycker om dem.

  Nu har jag också sagt någonstans att jag i dag känner ett grundläggande förakt för tjejer och deras beteende. Men ärligt talat, känner inte tjejen i exemplet ovan också lite förakt för killar i största allmänhet? Baserat på vad hon har upplevt.

  Nu har dock min taktik inte fungerat så här långt. Tjejerna är inte mer sexuellt attraherade av mig i dag än när vi träffades första gången.

  Vilket gör att jag numera har intagit en ny attityd.

  Och visst, jag håller med, det låter närmast brutalt när jag säger det.
  Att tjejer helt enkelt får välja mellan att ligga med mig, eller att umgås med någon annan. Samtidigt som jag inte tillåter några former av kompromisser. Att det Bara är min vilja som gäller i denna frågan numera.

  Men är inte det exakt samma inställning som en tjej intar om hon känner sig sexuellt utnyttjad? Bara spegelvänd.

  Hon säger ifrån. Absolut inget mer sex. Vill du umgås med mig så gör vi det Utan att ha sex. Det blir under absolut inga omständigheter sex innan du bevisat att du tycker om mig för den jag är. Och vill inte du umgås med mig Utan att ha sex, ja, då får du helt enkelt umgås med någon annan tjej. Och jag tillåter Inga former av kompromisser. För just nu, i just denna frågan, är det Bara min vilja som gäller. Eftersom jag inte vill riskera att hamna i en killes sexfack en gång till.

  Men sedan måste du också förstå att detta är ju förhoppningsvis inte någonting bestående från min sida.

  Det är dock så att under förtvivlat många år har jag levt den ena ytterligheten, där jag Bara snackat sex med tjejer, utan att Få Ha sex.

  Och därför har jag för stunden klivit över och lever i stället den andra ytterligheten, Bara Ha sex med tjejer, inte snacka om det.

  Vilket förhoppningsvis leder till att i slutändan hamnar jag någonstans i mitten.
  På ett ställe där kompisskap och sex går jämt ut 🙂

  C:

  Härlig inställning du har 🙂

  För enligt mig är inte sex svårt. Det är i stället härligt, kul, intressant, spännande, tillfredsställande, givande och ack så skönt.
  Precis allt det jag vill uppleva när jag träffar en tjej.

  Sedan kan jag uppleva alla dom positiva känslorna när vi gör annat Också.
  När vi är på bio, snackar, lagar mat, går på föreläsning, läser och så vidare.

  Men vad som förbryllar mig är varför det Alltid är sex som skall särskiljas. Varför är det Alltid sex som skall vara undantaget och det sista man kommer till? Varför är det Alltid sex som är så känsligt och jobbigt?

  För jag menar, enligt mig, så kan det exempelvis många gånger vara jobbigare och mer påfrestande att snacka.

  • Romantisk-tjej

   Jag har varit med om detta några enstaka gånger så vet vad du menar. De killarna pratade om vackra/söta tjejer som de trånade efter. Men jag har inte upplevt det lika många gånger som du. Jag orkade inte fortsätta vara kompis med de killarna eftersom jag var förälskad och bara mådde skit av att höra om deras kärlekseskapader och längtan till andra tjejer. Det blev egentligen inte särskilt dramatiskt; vänskapen rann ut i sanden och så var det bra med det. Numera har jag killkompisar där de vibbarna inte infinner sig, de får gärna prata om sina dejter. 🙂

   För mig är sex komplicerat. Jag har försökt ha sex med personer jag inte var kär i. Inte en enda gång har jag tyckt om det. Men det var killarna som tjatade till sig om det och jag gav med mig. Och mådde hemskt. Ingen verkade förstå att jag bara kan ha sex (och må bra/njuta) när jag är kär. Numera låter jag aldrig någon övertala mig till sex. Jag har varit utan sex i c:a 10 år, (jag bröt celibatet i somras då jag blev kär, och då blev det däremot magiskt.) så jag har heller inte haft sex många gånger totalt. Du slår mig med dina 50 ggr. 🙂 Jag är ungefär i din ålder.

  • John G

   Romantisk-Tjej:

   Då förstår du kanske varför jag numera resonerar som jag gör?

   Och som jag sade, jag förstår mycket väl att det låter både hårt och brutalt när jag säger det. Och ärligt talat, jag tycker egentligen inte om min inställning heller.

   Men jag tycker ännu mindre om att känna mig utnyttjad.

   Och tro mig, jag har också försökt få mina vänskaper med tjejer att rinna ut i sanden. Genom att inte höra av mig till dem. Men, eftersom de fortsätter att höra av sig till mig har inte den taktiken lyckats. Alltså har jag aktivt avslutat relationerna i stället, genom att förklara för dem att jag mår dåligt av hur situationen ser ut.

   Och då har de lämnat mig i fred.
   Men först sedan de kallat mig både löjlig och barnslig. Eftersom jag har en så ”skev” inställning till sex. Jag har förresten blivit kallad vidrig, äcklig och hemsk också av tjejerna i fråga.

   Sedan tror jag det finns en liten skillnad mellan oss?
   Jag måste nämligen inte vara förälskad, eller kär, i en tjej för att tycka om sex med henne.

   Jag måste dock definitivt tycka om henne som person 🙂
   Du vet, tycka att hon är intressant och tilltalande. Attraktiv helt enkelt.
   Det måste alltså finna positiva känslor inblandade i sexet.
   Men som sagt, det behöver inte vara kärlek eller förälskelse.

   Och grattis förresten, hoppas det går bra med killen du träffade i somras?

  • Romantisk-tjej

   Eftersom du kan bli attraherad av tjejer utan att du måste vara förälskad kan jag förstå att det blir ganska frustrerande att ha attraktiva tjejer omkring sig men aldrig få till det med någon av dem. Jag har själv varit med om att killkompisar velat ha mer med mig men då har jag varit väldigt tydlig att jag inte var intresserad från början. Det har hänt att de ändå vill träffa mig på kompisnivå men då är det ju deras val.

   Tack! Ja det går bra med killen från i somras 😉 Han är känslig och seriös, precis en sådan ovanlig kille som jag behöver och som har varit så svårt att finna tidigare. Jag hoppas på ett långvarigt förhållande för första gången i mitt liv. Men allt är inte perfekt. Det finns mycket att förhålla sig till och det är inte helt lätt.

   Jag tror att när man känner att man kan vara sig själv med någon och blir älskad på riktigt är det lättare att stå ut med att man inte får allt på önskelistan. Livet är för kort för att kasta bort en sådan gåva. Och jag borde veta, för jag har i princip alltid varit singel. Jag har svårt att finna mig tillrätta med de flesta människor. Och jag tar kärlek på superstort allvar och har ständigt känt mig ensam om att göra det. Tills nu.

  • John G

   Vet du vad Romantisk-Tjej,

   Nu vet inte jag om killarna du pratar om, de som väljer att bli din kompis, har någonting gemensamt med mig?

   Men det finns 2 anledningar till varför jag tidigare lät tjejer placera mig i sina kompisfack.

   Den ena anledningen skrev jag om här ovanför.
   Att tjejen i fråga, om jag hade tålamod och visade framfötterna, skulle upptäcka att jag inte bara var en bra kille, utan att jag också är en spännande kille. Jag hoppades helt enkelt att hon skulle ändra inställning och till slut bli intresserad av mig på alla möjliga sätt.

   Sedan resonerade jag så här också.
   Om nu inte just denna tjejen till slut blir intresserad av mig, så måste det väl vara så att om jag ändå visar vilken toppenkille jag är, ja, då har väl ändå hon någon, eller några, lika trevliga tjejkompisar som hon kan para ihop mig med?

   Men näää, det har ju liksom heller aldrig hänt…

   Men du, grattis 🙂
   Det är säkerligen en fantastisk känsla att träffa personen man klickar med som du har gjort med denna killen.

   Lycka till 🙂

 5. Snöflingan

  Varför tappar killarna intresset? Jag har blivit uppraggad, utbjuden och uppringd. Får höra att jag ser bra ut är snäll, rolig, social etc. oftast väntar jag med sexet. Jag får tydliga signaler att intresset är stort och att jag är sexig, men vad händer, varför försvinner dom?
  Bor i en storstad, är gräset grönare, vad ska jag som tjej göra för att fortsätta vara intressant?

  • John G

   Jag kommer inte ihåg var jag har hört detta men någonstans har det sagts att tjejer skapar förtroende genom att prata om sex, killar skapar förtroende genom att ha sex.

   Nu vet jag inte hur väl det stämmer men kanske är det en av anledningarna till att killarna försvinner? Du väntar helt enkelt För länge med att ha sex med dem?

   Sedan finns det för mig en annan orsak till varför jag slutar höra av mig.
   Det handlar om ömsesidigt intresse.

   Träffar jag en ny människa så har jag inga problem att bjuda in den människan till olika aktiviteter. Jag kan skicka ett sms, eller ringa, och fråga om han/hon vill hitta på någonting.

   Men, jag gör det max 4, kanske 5 gånger. Och sedan slutar jag.

   För om det hela tiden är jag som hör av mig till personen i fråga, ja, då börjar jag känna mig tjatig. Jag börjar tvivla på om personen egentligen Vill umgås med mig?

   Och därför tänker jag inte längre jaga uppmärksamheten från någon som inte visar att det finns ett ömsesidigt intresse. Genom att någon gång ringa mig.

   Detta är också någonting som gäller både killar och tjejer. Spelar liksom ingen roll om det är en killkompis jag precis träffat eller om det är en tjej jag är intresserad av.

   Jag jagar helt enkelt inte uppmärksamheten.

   Och nu vet inte jag hur du beter dig i en sådan här situation. Jag vet inte om du någon gång ringde killarna i fråga? Men om du Inte gjorde det kanske killarna helt enkelt upplevde det som att du egentligen inte ville umgås med dem?


Kommentera