Movie-Night

Bästa serierna just nu!

Ännu är det långt kvar till de ljumma sommarkvällarna. Uthärda väntan med att unna dig lite klassiskt seriekrossande i soffan! Vi listar de bästa seriean på NETFLIX, SVT PLAY och HBO NORDIC. Poppa popcornen, och gör dig redo!

NETFIX

The Americans 

The Americans kretsar runt förortsföräldrarna Phillip (Matthew Rhys) och Elizabeth Jennings (Keri Russel). De lever utåt sett ett stillsamt liv tillsammans med sina två barn Henry och Paige i ett villaområde under det glada 80-talet. Under dagtid sköter de en liten resebyrå, men på nätterna leder de dubbelliv. De är egentligen ”sleeper-agenter” från Sovjet som opererar undercover i USA. Inte ens deras barn vet om vad deras föräldrar utövar för nattliga aktiviteter. En kul anekdot är att paret i serien även är ett par i verkliga livet. Säsong 5 finns ute nu!


Alias Grace

Miniserie i 6 delar. Baserat på Margaret Atwoods prisbelönta roman. Utspelar sig under 1800-talets Kanada, där en psykiatriker försöker fastställa om en kvinna ska dömas för mord eller benådas på grund av psykisk sjukdom efter att ha utfört ett mord.


My next guest with David Letterman

David Letterman är en ökänd talkshow-värd i USA. Han gick i pension 2015 men återvänder under 2018 med denna spektakulära talk-show. Serien i sex delar kommer att kombinera djupa konversationer med spännande människor. De sex gästerna består av följande imponerande lista: Barack Obama, George Clooney, Malala Yousafzai, Jay-Z, Tina Fey och Howard Stern. 

HBO

Britannia

Efter HBO:s stora framgångar med Game of thrones kommer nu Britannia. Även den en påkostad fantasyproduktion. Britannia utspelar sig under tiden då Roms imperialistiska armé försöker krossa Britannias keltiska präster, som säger sig ha kontakt med den andliga världen.


Vikings

Våld, sex och fylla! Välkommen till Vikings.

Vikingarnas värld kommer till liv genom Ragnar Lothbroks resa. Han var den förste viking som trädde ut från de nordiska legenderna och hamnade i historiens blad – en man på gränsen till myt. Vår berättelse tar sin början i 700-talets Skandinavien där Ragnar Lothbrok är en krigare och lantbrukare som drömmer om att hitta rikedomar genom att gå mot traditionen att utföra räder i öst. 5 säsonger.

Knightfall

I den här serien får vi följa tempelriddarna, korstågens elitkrigare, efter staden Akkos fall då både det heliga landet och den heliga Graal gick förlorade. Vi får följa tempelriddarna fler år senare i Paris, där deras ledares mystiska död ger en ledtråd om var Graal kan finnas, så de måste ge sig ut för att försöka leta reda på den försvunna Kristi bägare.


The Handmaid´s tale

Om du ska se en serie i år – låt det bli denna!

Den här dramaserien baseras på Margaret Atwoods prisbelönta, bästsäljande roman och handlar om livet i det dystopiska Gilead, ett totalitärt samhälle i en tidigare del av USA. Gilead står inför miljökatastrofer och ett snabbt sjunkande födelsetal och leds av en galen, fundamentalistisk regim som behandlar kvinnor som statlig egendom. Som en av de få återstående fertila kvinnorna är Offred (Elisabeth Moss) en tjänarinna i överbefälhavarens hushåll, en av de kvinnor som tvingas till sexuellt slaveri i ett sista desperat försök att befolka en ödelagd värld. I detta skrämmande samhälle, där ett enda ord kan innebära döden, rör sig Offred mellan överbefälhavare, deras elaka fruar, Martor, och andra tjänarinnor – där alla kan vara spioner för Gilead – med ett enda mål: Att överleva och hitta den dotter som har tagits ifrån henne.

Säsong 2 har premiär redan nu i april 2018.

SVT PLAY

Bonusfamiljen

Serie skapad av Felix, Clara och Moa Herngren utifrån deras egna erfarenheter av att leva i en bonusfamilj. I centrum står paret Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson), deras barn från tidigare förhållanden, och deras ex (Petra Mede och Fredrik Hallgren). Även Johan Ulveson, Ann Petrén, Lill-Babs, Marianne Mörck dyker upp i roller. En tredje säsong kommer under 2019.


The bold type

De bästa vännerna Jane, Kat och Sutton träffade varandra när de började på modetidningen Scarlet Magazine. Nu lever de unga tjejerna drömlivet i New York när de jobbar sig uppåt i företaget och festar som aldrig förr. I rollerna. Katie Stevens, Aisha Dee, Meghann Fahy, Matt Ward, Melora Hardin m.fl.


Miniatyrmakaren

Miniserie i tre delar.

BBC-dramatisering i tre delar efter Jessie Burtons bästsäljande roman. Den 18-åriga Nella Oortman kommer år 1686 till Amsterdam från landsorten för att gifta sig med en av de rikaste köpmännen i staden, Johannes Brandt. Deras äktenskap blir inte som den unga bruden tänkt sig och livet i det nya hemmet känns tomt och livlöst. Men Nella har en extravagant bröllopspresent att sysselsätta sig med – en exakt kopia av deras hem i form av ett kabinettskåp. En miniatyrmakare får i uppdrag att inreda skåpet, men när de utsökta små skapelserna kommer på plats så speglar de vad som händer i det verkliga huset på oväntade sätt. Sakta uppenbarar sig mystiska ledtrådar som verkar peka på händelser i framtiden.


Vilka är dina favoritserier? Tipsa gärna oss andra!
Läs mer! Höstens bästa tv-serier

dating


Det finns 52 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Peter

  Klarar man inte av att greppa någon av de tre charmtroll till killar som sitter inloggade för varje tjej återstår nog inte mer än att bli en dötrist nucka som bara sitter framför teven.

  • ViraStina

   Jag tror att t o m Peter själv har insett hur absurd hans vanföreställning är, så nu kör han humorstuket istället, med upprepning och extra skruv. 😀

  • Eros

   Att döma av vad jag oftast ser i kvinnors presentationer av deras erfarenheter på HP så finns det många ord man kan använda om dessa ”tre män per kvinna”… Charmtroll är definitivt inte ett av dom.

  • Peter

   Vad som står i pressen ska du inte ta som en sanning. Hon kan ha skrivit det i affekt när någon har sagt att hon inte ser ut som på bilden. Hon får ju skylla sina lögner på yttre omständigheter. Det kan också vara grav pms som ligger bakom. Tjejer med sånt ska man undvika.

  • Elle_

   Ja, det är verkligen synd om män som har relationer med kvinnor som blir på dåligt humör ibland! (I sverige begår män ca 95 våldtäkter om dagen och 17 av dem slår helt sonika ihjäl en kvinna de har eller har haft en relation med varje år.)

  • ViraStina

   Ja, det är inte lätt att vara man!

   Kvinnor har humör som varierar – och de ÅLDRAS dessutom!

   Jag förstår att männen inte riktigt kan hantera dessa hopplösa omständigheter. Det blir väl för mycket för dem. Inte riktigt greppbart, liksom.

  • ViraStina

   Ja, här i kommentarsfältet går det nog två eller tre kvinnor per man. Rena idealsituationen för herrarna, med andra ord.

  • ViraStina

   Va, du är väl inte KRÄSEN, George!

   Det gör väl inget om vi är gamla och upptagna, så länge det går tre av oss per man? Det är ju precis den ”fördelen” vi kvinnor har i nätdejtingvärlden i stort. Som ni är så avundsjuka på. 🙂

  • tjej79

   George, du har ju avslöjat här en gång att du är ju ngt på 50år eller hur 😉 haha så, lite humor blir det när du skriver om gamla människor hehe

 2. george

  Snarare tvärtom. 3 män per inloggad tjej.

  På Bodycontact satt det 100 män per inloggad tjej. I vissa städer endast män.
  Sug på den..🤣

  Tjej79

  Jag är 46år. Sen så ju äldre man blir ju mer krav ska man ha. Man ska ju vakna upp med skiten brevid sig på morgonen. Då får personen se något så när bra ut. Man vill ju kunna äta frukost..

  • george

   Lite rätt har ni. Ju äldre människorna är på dejtingsidor ju mer kvinnor. Så i medelåldern stämmer det med 3 kvinnor per man. Anledningen är att medelålders män inte vill ha er därav överskott på tanter.

  • Elle_

   Skulle avråda dig från att bli ihop med skit, välj en livs levande kvinna istället. (Sålänge du inte förmår skilja dem båda åt rekommenderar jag att du helt avstår och gifter dig med din hobby istället.)

  • tjej79

   Ja, fast bodycontact är väl kanske inte så konstigt att det sitter flest män. Det är ju en sexsida…det säger väl snarare att fler män är benägna att söka sexäventyr än kvinnor då kanske på det sättet.

   Är det inte snarare som så ju längre man varit singel ju ”kräsnare” blir man och det grundar sig i egentligen på rädslor. Rädslan att släppa in en ny människa igen, rucka på sina rutiner, dåliga erfarenheter. etc.

   Attraktion får ju vara åt båda håll. Men, de flesta uttrycker sig inte så ”vakna upp bredvid skiten” ahah det där är ju den sk personen du ska tycka om, henne ska du kalla skit haha

  • Piii

   Du har visst inte behov av glasögon? 😀
   Fotomodell utseende vs personlighet som <3 ?
   Lätt val. Om både och? Helt OK.
   De som jag IRL varit intresserade av, har inte varit fotomodeller.

  • george

   Tjej79

   Rädsla? Snarare avsmak. Jag har aldrig sagt att jag inte är i medelåldern. Bara för att man är i medelåldern behöver man inte vara en barmhärtig samarit som förbarmar sig över gamla vrak till kvinnor.

  • tjej79

   Men, om du är i medelåldern George, då är ju inte du heller fräsch, eller hur med din logik.

  • catwoman

   GEORGE: Men varför skulle någon kvinna (oavsett ålder och utseende) vara barmhärtig samarit och förbarma sig över ett gammalt vrak som du?

  • george

   Catwoman

   Till skillnad från kvinnor vet jag att jag är ful och bespara kvinnorna mina närmande. Önskar att kvinnorna kunde bespara mig sina närmande. Men icke ena skabbräven efter andra söker kontakt.

   Blir så trött…

  • Tjej79

   Det finns faktiskt också kvinnor som ser bra ut. Alla är inte fula i medelåldern. Men, det förklarar ju ditt missnöje. Varken attraktiv eller ung längre George. Men, då kan du inte heller förvänta dig att en yngre ska fastna för dig.

  • catwoman

   GEORGE: Vi är flera medelålders kvinnor här på bloggen som kan vittna om att många medelålders män uppskattar när jämnåriga kvinnor tar kontakt med dem (på ett respektfullt sätt, förstås). Det är ju inte så lätt att veta att just du är så fientligt inställd till det… du kanske kan bära en skylt med texten ”kvinnor håller er borta” eller nåt? Eller en T-shirt?

  • ViraStina

   Catwoman:
   Den vanliga manliga logiken. Det är fel om vi väntar på männens initiativ. Då är vi prinsessor som vill bli uppvaktade. Och det är lika fel om vi tar initiativ. Då har vi prinsessdrömmar om att vi är unga och snygga.

   Tydligare kan nog inte dubbelmoralen illustreras: Unga snygga kvinnor får ta kontakt. Men inte de vanliga. Inte de medelålders. Inte de fula. Inte de med kalkonhals.

   Inte nog med det. De unga snygga kvinnorna har till och med en PLIKT att ta kontakt med de vanliga, medelålders, fula männen med kalkonhals. Annars är de ytliga och bortskämda prinsessor.

   Märk väl att männen på den här sidan har försökt sälja in idén att kvinnor är ologiska! 😀 Här uppstår stor – om än ofrivillig – komik!

  • Fenrisulven

   Jessica Jones, säsong 2. Inte lika bra som 1an, men helt klart sevärd. Godless som var förra serien som jag såg igenom var också riktigt bra. Annars är Battlestar Gallactica, Full metal alchemist: brotherhood, firefly och How I met your mother tv serier jag oftast kommer tillbaka till. Funderar på om jag skall plöja alla avsnitt av seinfeld, pat & mat och mst3k (iaf de senaste).

 3. Kristina

  Saknar fortfarande en man som kort och koncist, kan ha en synpunkt , förutom George (som iallafall har ngn) 🙂
  Sedan som NADINE säger, återgå till själva frågan som den var ämnad från början !

  • Kristina

   Blev visst en missuppfattning, finns det verkligen inte några män som läser och skulle vilja delta i samtalen?

 4. clabbe

  men iofs, kvinnor över ungefär 40 är inte sådär jätteintressant, dom som kämpar med gympa(smala tunna alltså) o så är fulast, rynkiga redan vid 40 år, många har ja typ kalkonhals då, den kan man inte gömma så lätt. *ryser*
  Blir man tänd på sånt…hm…

  • Tjej79

   Seriöst man har inte rynkor vid 40 och kalkonhals, skärp dig. På er låter det som man är nära döden då😆

  • george

   Tjej79

   Du ser att det finns fler som inte har så stort intresse för medelålders kvinnor.

   Vi är många ska du veta… Det gör kanske ont å höra sanningen. Slut på törnrosadrömmen om att ni kvinnor är så fina och ser ut som 20 och är eftertraktade hela livet. Intresset för er minskar precis som allting annat

  • Tjej79

   Nä, men alla ser inte heller sunkiga ut i medelåldern. På er låter det som alla ser ut som pensionärer 😂
   Jag menar du som t om är 46 år. Tror du på riktigt en 20åring blir intresserad av en som närmar sig 50?! Skulle knappast tro det

  • ViraStina

   Vi vet redan att det bara är de få 40-åringarna som är förfallna med kalkonhals som jagar dig, George.

   Vi övriga håller oss långt borta.

  • ERIK

   @TJEJ79

   alla 20åringar är intresserad av killarna under 50 år vid jakt för sugardaddy. Speciellt eskorttjejer.

 5. KARL- INGE

  Lets Dance ,, Mästarnas Mästare ,, Rapport ,, Postkodmiljonären ,, Kunskapskanalen

  Vetenskapens värld ,, Veckans Brott ,, Historiska händelser ,, Fakta program ,, DR Cristian

  Och sen ser jag på Robinson ibland ,, tror hon heter Viktoria ,, samma typ av falska egoistiska kvinna som kvinnorna här på bloggen ,, hon är gigantiskt stor o fet rödhårig , elak spelar under täcket med en fet blond falsk 20 årig tjej,, Och sen är det en 61 årig sjukligt fet snusk gubbe som är en skam som man och mänskligheten en fet smäll skulle han ha stor i käften och ingen täckning,,
  Det var en tränad kille på ca 50 år som var en tillgång för laget då sitter flera av dessa falska kvinnor och män och röstar ut honom,, skrattretande samma hyenor som är feta och värdelösa som tjejmaffian här.

  • george

   K I

   Håller verkligen med dig😁 Tittar inte på såpor. Jag kan tänka mig att det är samma typ av kvinnor här som där. Veckans brott o mitt i naturen tittar jag på. Nu blir det bara mitt i naturen då veckans brott lagts ner

 6. KARL- INGE

  En Seriös fråga som omväxling !!!
  Bör Mödrar straffas med fängelse om dom missbrukar // mat . sprit , narkotika, som bevisligen skadar bebisen i magen med olika sjukdomar !! dvs misshandel av ett försvarslöst foster bebis. och skadar dom med livslångt lidande,
  EXP,,, överfet kvinna som har svår diabetes vilket bevisat skadar bebisen för all framtid
  !! Vill hon skaffa barn ska hon banta och reducera alla risker ,, genom sunt leverne och normala värden,,
  när barnet växer ska det finnas sund mat på bordet som täcker alla behov
  barnet ska äta och få daglig motion så det inte blir sjukt eller mobbas och far illa på grund av nonchalans mot sitt barn eller på andra sätt misshandlas och skadas.

  • george

   Rätt intressant. Missbrukare kan yngla av sig men par där det pga någonting inte går att få barn ska genomgå en jäkla massa tester om dom är lämpliga som t ex fosterföräldrar. Hade en kompis som var för gammal för att adoptera ett barn. Det paret hade utrymme o god ekonomi.

  • ERIK

   Men vem hade skapat sådana förutsättningar och omständigheter? Politiker!

   det är NyaModeraterna samt andra politiker som ska straffas för sådant vem hade orsakat sådant… samt tittar de förbi när bankerna blir mer och mer girigare.

 7. IngenAlls

  Det är första gången jag skriver här så var snäll mot mig.. eller gör som du vill.. men det roligaste jag vet är att läsa alls inlägg.. 🙂 så känn er hedrade över att ni får mig att skratta.. 😀
  Hoppas att alla har haft en trevlig helg!

 8. John G

  Netflix:

  Sherlock

  Benedict Cumberbatch och Martin Freeman
  Presentation känns onödig. Jag menar, det är Sherlock Holmes 🙂

  HBO:

  The Newsroom

  Jeff Daniels och Emily Mortimer
  Framförallt säsong 3, avsnitt 2 är viktigt.

  Sevärda och i mitt tycke viktiga filmer på Netflix:

  Chasing Ice
  Chasing coral
  Before the Flood

 9. ERIK

  Så, ABSOLUT INGET ATT se på TV då. Fortfarande. 😀 😀

  vad jag tittar är ”Silicon Valley”, samt ”MR. Robot” om dessa nya serie.
  vore bra också något på Kunskapskanalen.

  Inget annat och dessa går att hitta i servern, inte i tv burken.


Kommentera