prata om på dejten

45 roliga konversationsöppnare!

Tillhör du skaran som ibland får tunghäfta när du ”måste leverera” och har svårt att komma på samtalsämnen? Här kommer 45 frågor som garanterat öppnar upp för en konversation. Använd nu påskledigheten till att bjuda ut någon speciell på en dejt! 

påsk

 Ok, fram med anteckningsblocket:

1. Vad gör en människa annorlunda?

2. Vilken är den första sidan du öppnar när du loggar in på nätet?

3. Vilken färg skulle du aldrig ha på väggen?

väggen

4. Vad skulle du vilja vara känd för?

5. Hur vill du att ditt liv ska se ut om 5 år?

måla

6. Vad gör du när du inte har något att göra?

7. Vad är viktigast för dej att ha i kylen?

melon
8. Inför vilka tillfällen städar du ditt hem extra noggrant?

9. Hur hade världen sett ut om pengar inte fanns?

10. I vilka situationer är du helst ensam?

11. Hur skulle inställningen till cigaretter vara om de uppfanns idag?

cigg

12. Vilket är ditt favoritmuseum och varför?

13. Om du flyttade från Sverige, vilket land skulle du flytta till?

14. Hur gammal känner du dig?

15. Om du blev Gud för en dag, vad skulle du välja göra då?

bruce

16. Vilken film såg du senast?

17. Vem ringde du senast?

18. Är du besatt av någonting?

19. Vilken färg är dominerande i din garderob?

kläderkläder 2

20. Vilken är din favorithögtid?

21. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

22. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till?

23. Hur vill du tillbringa din pension?

old
24.  Vilka världsdelar har du varit i?

25. Vilka yrken har du provat på?

26. Vilket är ditt favoritgodis?

27. Vilket var ditt bästa ämne i skolan?

skola

28. Vilken är din favoritaffär?

29. Hur många gånger har du flyttat?

30. Är du morgon- eller kvällsmänniska?

31. Senaste filmen du såg på bio?

popcorn
32. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan?

33. Vilken var den senaste konserten du var på?

34. Vilken är den roligaste träningsformen?

35. Vad är det konstigaste du ätit?

konstig mat

36. Var växte dina föräldrar upp?

37. Har du någon gång uppträtt inför massor av människor?

38. Har du insett vilka som är dina äkta vänner?

39. När lärde du dig senast någonting nytt?

skateboard

40.  Nämn någon du beundrar och varför?

41. Har du, eller har haft, något smeknamn?

42. Är du vidskeplig?

43. Är du bra på att laga mat?

laga mat

44. Vilket är ditt drömyrke?

45. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara?

brasab245bc8d4d7683b8cb0f1e3d591c4820bada

dating


Det finns 22 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Jonas

   Blir inte det en självmotsägelse. Om man tror att man varit med om något ”övernaturligt” så tror man ju uppenbarligen på sådant. Jag tror inte alls på sådant och har heller aldrig varit med om något ”övernaturligt”. 😛

  • ViraStina

   Jamen det är det som är det roliga! 🙂
   Ingen säger sig tro på sånt – inte jag heller – men tar man upp ämnet så har alla ändå något eget exempel, eller från bekantskapskretsen. Testa!

 1. Henrik

  Jag tycker det är lite olyckligt att säga att det ”garanterar” en konversation

  Många känner säkert igen sig i följande. Man kikar på vilka som är online och klickar på någon. I åtta fall av tio har tjejerna bild/bilder – men ingen presentation eller övrig info. Man skriver ändå något alldagligt som inte sticker ut på något håll. Jag skulle vilja påstå att i de allra flesta fall får man inget svar alls. Jag skulle även vilja påstå att om jag testat nr 2 och nr 17 skulle svaret säkert det något i stil med ”Vad f-n har du med det att göra?”

  För det finns många idag som tycks leva för att bli kränkta. De blir kränkta av allt som inte har en kristallkula för att se så man råkar gissa ett ämne de inte blir kränkta av

 2. Erik

  Kanske är det bara jag, men om man försöker vara någon annan .. dvs verka mer intressant genom att fråga något smart eller coolt, som sen inte speglar vem du egentligen är .. ja då blir det bara fel i längden.
  Om en tjej jag är intresserad av bara är intresserad av mig genom att jag försöker vara någon annan, då kommer hon bli rätt besviken sen när sanningen förr eller senare visar sitt alldagliga ansikte.
  Hellre är jag den jag är, än att jag försöker förställa mig att vara något jag inte är.

  Så min poäng är .. visst, dessa frågor kan vara kul att läsa .. men försök inte använda dem som ”raggningsfras” om de inte passar in i din personlighet. Är du inte intresserad av övernaturligt t ex, så är det rätt dumt att börja fråga om det .. även om den andre verkar vara intresserad av sånt, eftersom du bara skapar en falsk bild av dig själv.

  Lycka till och Glad Påsk.

 3. Witchgirl

  En del bra frågor, en del kändes mer som ”doh….” Det viktigaste är nog att man har svar på frågan själv, innan man ställer den – för man får den garanterat tillbaka!!

 4. Johan

  Oklart om någon av dessa är vettig som isbrytare. De allra flesta är ja eller nej-frågor, alternativt frågor som kan besvaras utan att ens bilda en mening. Ser hellre öppna frågor som kräver någon typ av eftertanke och ger ett underlag för diskussion. Ska man som kille ha en chans på en dejtingsite behöver man antingen göra sig bra på bild eller ha en förmåga att engagera.

  Själv skulle jag knappast svara på något av ovanstående ”konversationsöppnare”, eftersom de för mig betyder att personen i fråga inte lagt någon tid eller energi på att inleda ett samtal och således egentligen inte är ett dugg intresserad.

  • ViraStina

   Jag tror att dessa förslag är avsedda att användas IRL, inte i skrift på dejtingsajter. Där är väl de flesta överens om att man bör anknyta till något som står i personens presentation när man tar kontakt.

   Inte skulle jag klaga om någon inledde ett samtal i verkligheten med ett av ovanstående förslag. Det är ju himla trevligt att någon börjar prata i största allmänhet. Så att inte ens svara för att personen inte lagt ner tillräckligt med tid och energi på att hitta den perfekta inledningen, känns en smula förmätet.

 5. Nina

  Läste inte alla, för jag orkade inte för de var så larviga. Vem har hittad på dessa och sedan påstår att det ger garanterat napp? Känns mer som ett barn som hittat på det, då hade det iaf varit gulligt.

  • Erik

   Sant, hade det varit t ex ”dejtingfrågor för unga tonåringar” så hade de nog haft sina poänger. Men vuxna människor som ska sitta och fråga ”vad är din favoritfärg?” .. kom igen. Skulle jag fråga en tjej så .. hade hon troligen sprayat nyllet fullt med pepparspray eller bara asgarvat och bett mig leta upp en sandlåda att leka i istället. =D

  • ViraStina

   Om en kille kommer fram till mig och frågar om min favoritfärg, skulle jag varken pepparspraya honom eller asgarva. Det är faktiskt rätt sällan jag reagerar med våld eller hån bara för att jag blir tilltalad. Låter som att du söker dig till lite underliga kvinnor, Erik!

   Däremot skulle jag svara med en motfråga – hur så, varför undrar du det?

   Och har han ett bra svar på det, tja, då har man ju en konversation.

  • What_A_Man

   Det hade varit helt underbart att få en sån motfråga!

   I de flesta fall, här alltså, bemöts det man skriver bara med tigande tystnad. Som någon skrev i en av de andra trådarna – det är direkt avtändande vad som sker här överlag. Det som kan bli ett samspel tillåts helt enkelt inte att uppstå. Med få, väldigt få, undantag.

  • ViraStina

   Jag kan för all del tycka att i skriftlig form på en dejtingsajt är det betydligt roligare om någon knyter an till det jag har skrivit i min presentation. Här kan det ju bli lite märkligt om någon ignorerar allt det jag har skrivit, och istället inleder med en helt lösryckt fråga om favoritfärg.

   Men ovanstående tänkte jag mig som isbrytare IRL, där det inte finns någon info att kolla in i förväg. Jag skulle inte alls reagera negativt på en sådan fråga. Men som vanligt är det väl jag som är konstig. 🙂

  • What_A_Man

   Inte det minsta konstig. Jag menade också rent allmänt här via nätet eller i verkliga livet. Helt plötsligt pratar man med varandra.

  • Erik

   Att jag räknar med de reaktionerna och att du anser att de är ”underliga”, säger ingalunda huruvida det egentligen ligger till så rent allmänt, eller hur? Jag har knappast mött tillräckligt många för att kunna kalla det en statistisk säkerställd sanning .. lika lite som din subjektiva åsikt kan räknas som representativ.
   Men vi kan acceptera att den andre har en annan åsikt och låta det vara vid det .. utan att det är något mer med det.

  • ViraStina

   Nu är ju inte statistiken det viktiga i sammanhanget, utan vad som kan klassas som ett rimligt och acceptabelt beteende i sociala sammanhang.

   Och av ditt uttryckssätt att döma, verkar du utgå ifrån att det är helt normalt att kvinnor generellt uppför sig som idioter. Men för all del, den subjektiva åsikten har du förstås rätt till.

  • Erik

   Så intressant … när statistiken talar emot dig, är den oviktig .. istället har du ”sanningen” på din sida genom att du hävdar att din åsikt är det som är ”rimligt och acceptabelt”?!
   Du får väldigt gärna fortsätta att inbilla dig att ”alla” delar din uppfattning, om det känns bättre. Tyvärr tror jag – och här är det alltså min uppfattning – att så inte är fallet utan att det kanske finns några som håller med dig, medan andra absolut inte gör det och åter andra har en mer eller mindre avvikande definition. Detta torde göra att det som du anser ”rimligt och acceptabelt beteende i sociala sammanhang”, enbart gäller i de situationer när du eller de som håller med dig är inblandade. För att det skulle vara en generell social norm krävs en betydligt tydligare och mer övertygande STatistisk (ja visst, den har visst betydelse trots allt) underbyggnad.

   Sen är det DIN slutsats och uppfattning .. och INTE min åsikt att kvinnor skulle vare sig vara eller uppföra sig som idioter, generellt eller inte. Jag anser inte att det är idiotiskt att reagera på ett visst sätt, eftersom jag i samma andetag skulle kalla mig själv idiot, eftersom jag ju knappast kan påstå att ett sådant agerande faller utanför mina ramar .. tvärtom är en omskrivning för hur jag skulle reagera i en motsvarande situation.
   Sen om DU nu vill kalla mig idiot för detta, nå det är upp till dig. Men kom INTE och påstå att det är jag som ser ner på folk på ett sånt sätt … låt det stå för dig själv såsom DIN åsikt.

   DU tycker att folk som reagerar så är idioter!

  • ViraStina

   Helt korrekt, Erik. 🙂

   Om en kvinna hånskrattar eller pepparsprayar en kille som svar på en vänlig fråga, anser jag att hon är en idiot.

   Oavsett vad majoriteten tycker.

   Du verkar tycka att det är en rimlig och förväntad reaktion. Bekymrar inte det dig?

 6. Johan

  Låt oss prata om HP och detta, för detta är ett grundproblem och dilemma. Jag anser att det är trevligast att hälsa och presentera sig för ett försök till att starta en konversation men mycket riktigt så är den andre alltid noll intresserad utav att svara, det händer förvisso att de gör de ibland men sen rinner det bara ut i sanden. Vad är poängen? Jag tror inte att jag är ensam om detta och håller bli galen, ibland undrar man om det finns ett hemligt nätverk inom HP där man blivit stämplad på nåt sätt för jag känner mig fullständigt blockerad och ignorerad. Skapligt trött på det och funderar på att ta bort mitt konto!

 7. Pluttelutten

  Johan

  Avsluta ditt konto. Du är bara en i mängden som gett kvinnor uppmärksamheten dom vill ha. Förvänta dig inget svar från dessa kvinnor. Själv skulle jag aldrig sjunka så lågt och kontakta nån kvinna här. På såna här sidor samlas folk som inte lyckats i livet.

  Sen sitter dom här och gnäller på varandra om vilket kön som är det bästa alt sämsta.

  På dejtingsidor krigar männen mot kvinnorna och kvinnorna mot männen. Ett krig där båda könen är förlorare.

  I slut ändan vill båda könen träffa nån men att tro att man ska hitta det man söker här är dårskap…


Kommentera