nätdejting

“Vi vill inte vara ifrån varandra”

Emil och Lina klickade direkt på första dejten ♥

Augusti år 2014 så blev jag medlem på Happypancake.  Efter att jag hade vart medlem där i ca 2 veckor så hittade jag Emils profil. Och jag tänkte direkt att han var söt och jag ville prata med honom. Men jag var så envis och tänkte att killen får skriva först, så jag skrev ingenting. Dagarna gick utan att han skrev, men däremot så hade han klickat in på min profil & kollat på mina bilder. När man besöker någons profil på Happypancake så får man en notis om det.

Så jag gick in på hans profil i kanske 3-4 dagar bara för att han skulle se att jag checkade in honom liksom, och jag var fortfarande för envis för att skriva först. På hans profil så stod det att han sökte någon som var från 20 år till 28 år, och jag var 18 år när vi började prata.

Men jag tänkte att, äsch han kanske ångrar sig angående åldern när han lär känna mig. En dag när jag loggade in så hade han skrivit. Och jag blev sååå glad, äntligen liksom! Vi chattade på Happypancake en väldigt kort stund, jag tror att vi kanske skrev i 5-10 minuter, sen bytte vi Facebook med varandra och började skriva där istället.

Jag blev intresserad utav honom direkt när jag såg hans profil, men jag lekte ganska svår ändå. Jag drog ut på det väldigt mycket, vi bestämde att ses många gånger, men sen i sista sekunden så kom jag på ursäkter för att inte träffa honom. Och sen försökte vi igen, men då ”var jag sjuk” eller nåt, jag hittade på en massa ursäkter. För även om jag var intresserad, så var jag rädd för att det bara skulle gå dåligt och att det skulle sluta med att jag blev sårad.

Men en dag så bestämde jag mig för att, let’s do it. Han var trevlig, han är söt, vi får helt enkelt se vad som händer tänkte jag. Så vi träffades faktiskt inte förens slutet i September, någon månad efter att vi hade börjat chatta.

Så den 21 september 2014 så var jag på väg till Emil, jag var jättenervös, och skämdes lite för att jag hade dissat honom så många gånger haha, så är glad att han fortfarande ville träffa mig. När jag gick av bussen så såg jag honom stå mitt på torget & han log. Vi kramades och småpratade lite, och så gick vi hem till honom.

Nu kommer det gulliga… Han hade laddat ner alla bra skräckfilmer som jag sagt att jag ville se, och han hade även köpt daim & sockerdricka, för att jag en gång skrivit till honom att jag älskar det. Han hade tänt levande ljus och städat fint. Vi kollade inte på filmerna direkt utan vi pratade, försökte lära känna varandra lite mer & han berättade om att han gillade att fotografera osv, så fick jag se bilder som han hade tagit, allt flöt på & vi var inte så nervösa. Vi klickade faktiskt direkt enligt oss båda.

Iallafall, vi tittade på 3-4 skräckfilmer & sen gick vi ut med Zicko, en hund som han passade precis då. När vi kom in igen så kollar jag på klockan och den är ca 2 på natten?! Och jag tänker att, shit jag vågar inte åka hem nu helt ensam. Och Emil kollar också på klockan och frågar ifall jag vill låna en T-shirt.

Vi borstade tänderna, och bäddade upp och gjorde iordning oss för att sova. Vi pratade fortfarande i sängen, för som jag sa innan, vi klickade direkt så allt flöt på. Det var liksom aldrig någon pinsam tystnad. Och sen helt plötsligt så kysser jag honom, är fortfarande förvånad över att jag gjorde det, but i did!

Dagen efter så vaknade vi upp, åt frukost & pratade, sen åkte jag hem.

Och på kvällen skrev han att han saknade mig, & jag sa att jag saknade honom också, så vi bestämde träff igen. Jag tror faktiskt att vi började ses var 3:e dag, sen blev det varannan dag..Och sen blev det varje dag. Vi hade så kul tillsammans, vi gick promenader i skogen, gick på bio, åt ute, åkte till Emils familjs sommarhus, och hade mysiga hemmakvällar.

En kväll när vi låg i hans soffa & kollade på TV så märkte jag att nånting var fel, han låg och tänkte på något. Så jag frågade honom vad som var fel, och de tog ett tag innan han ville säga nånting, men tillslut så sa han:

‘Jag brukar vara bra på att läsa av människor, och förstå vad dom vill. Men jag kan inte läsa av dig, men jag vet att jag börjar få känslor för dig men jag vet inte hur du känner” Jag blev sååå glad, och jag hade väntat på att han skulle säga nåt sådant, jag svarade att jag hade känslor för honom med & vi båda var glada.

Efter någon vecka, medans vi älskade haha, så sa han ”jag älskar dig”, men jag blev så förvånad så jag visste inte om jag hörde rätt, eller om han bara sa det för att vi älskade, så jag svarade inte & brydde mig inte om det. Men sen när vi stod i duschen, så sa han det igen, att han älskar mig. Och jag blev så förvånad, helt stum så jag bara log och sen sa jag ”Åh va roligt!!”

Det blev ganska pinsamt efter det hahah..Vi gick och la oss iallafall, och han sov, men jag låg vaken och tänkte på det han hade sagt & jag älskade honom också, men hade liksom aldrig sagt det till någon så var väldigt nervös. Men jag väckte honom när han låg och sov, och så sa jag ”Jag älskar dig med” <3 Efter det så blev vi liksom ett par, automatiskt, det gick väldigt fort. Tänk på att vi blev tillsammans efter bara en månad efter att vi hade träffats. Men de kändes så rätt!

Nu har vi varit tillsammans i snart ett och ett halvt år & vi bor tillsammans med våra 2 katter, och jag minns att mina vänner sa till mig att vi skulle ta de lugnt, och att det inte var bra att jag & Emil träffades varje dag för då skulle vi tydligen tröttna på varandra.

Jag vet att de gick fort, men det har ändå funkat för oss, vi tröttnade inte på varandra utan tvärtom. Vi vill inte vara ifrån varandra.

dating


There are 19 comments

Add yours
 1. Per

  Så där brukar det vara för tjejer som verkligen vill hoppa på tåget. 2 veckor och en relation. Bara välja och vraka alla “seriösa” tjejer. Går vara seriös på olika sätt. En del kvinnor är så seriösa att de aldrig hittar en man.

  • Romantisk-tjej

   Per:
   Bara och välja och vraka för er killar också. För du dejtar ju faktiskt Per, och det gjorde inte jag, trots att jag skrev till 1000-tals och frågade. Jag hade en del givande mailkonversationer. Men att ta steget ut att dejta var det ytterst få som gick med på. Det tog 7 månader innan jag fick gå på en enda dejt, och innan dess gick större delen av min lediga tid till att sitta och chatta. Jag vågar påstå att få orkar skriva så många brev som jag gjorde, och dessutom läsa sisådär 7000 profiler.

   Det var extremt mycket fejk, killar som inte visste vad de ville, killar som klippte och klistrade exakt samma mail till mina väninnor som till mig, killar som var upptagna, killar som ENDAST var ute efter ONS, killar som ghostade när man precis lärt känna varandra bättre. Så nej, att välja och vraka är verkligen att ta i för mycket, Per. För det har varken jag eller någon jag känner fått göra på en dejtingsajt.
   Men jag är glad att DU får dejta lite iaf 🙂
   Och jag glädjer mig över att ni funnit varandra, Lina och Emil. 🙂

  • Per

   ROMANTISK-TJEJ:
   Låter konstigt. Men det var troligen något som fick männen att backa. Var det ålder och barn? Var det långa avstånd?

   Oavsett kön å har avstånd och plats stor betydelse. Jag har trots allt flyttat över 50 mil för att dejta bättre, men snart bär det tillbaka igen utan någon relation men med en del erfarenheter. Jag har redan försökt skaffa kontakter så jag inte är helt sysslolös när jag kommer tillbaka.

   Sex går ofta att hitta på alla möjliga sidor. Och jag vågar tippa på att alla kvinnor har lättare att få sex pga utbudet. Alla mina tjejkompisar snackar om vilka de ska ha sex med.

   Jag har faktiskt tackat nej till kvinnor som jag är fysiskt attraherad av. Jag tror det kommer något bättre runt hörnet. Och ofta är det så. Jag vill ha en riktig relation men just nu har jag slutat tänka på det sättet. För jag tror att chansen är mindre om man är för seriös.

  • ViraStina

   Per:
   Jag hade ungefär samma erfarenhet som Romantisk tjej, så hennes historia är inte det minsta konstig. Den är tvärtom vanlig. Och det är klart att det var NÅGOT som fick männen att backa.

   Men på samma sätt är det ju NÅGOT som gör att ni män inte heller lyckas.

   Det är liksom inte så att alla kvinnor loggar in och sedan väljer fritt. De flesta av oss har nämligen NÅGOT som gör att vi inte alls är så där löjligt bortskämda som det ibland påstås.

  • Romantisk-tjej

   Per:
   Nej jag har inga barn. Nej, det var mycket sällan avståndet som var problemet. Jag har en miljon människor på kort avstånd och det var främst bland dem jag sökte kontakt. Men eftersom jag fick så få varaktiga kontakter och dejter började jag även kolla in folk långväga, 20-40 mil från där jag bor.

   Ibland blev jag dissad direkt för att jag inte kommer skaffa barn. Jag är nämligen inte i rätt ålder för det. Jag sökte främst en kille som inte har små barn och inte vill ha barn. Men jag insåg att det minskade mina chanser så jag sökte även bland dem som hade.

   De flesta gissar 10 år yngre på min ålder om de inte vet min ålder från början. Bilderna jag hade var nya och där såg jag inte lastgammal ut precis. Men tyvärr är det nog vanligt att killar söker yngre och stirrar sig blind på siffran istället för att först träffas och avgöra sedan. Chansa helt enkelt. För även om vi inte blir förälskade kan man ju ha en trevlig fika. Jag anser inte att man förlorar så mycket på att göra en chansning och träffa någon även utanför åldersspannet.

   Men nu var det ju även bland dem som sökte tjejer i min ålder svårt att få till en dejt.

  • Per

   ViraStina och Romantisk-tjej:
   Människor är rätt konstig. De vill gärna hitta på anledningar till att inte träffas.

   I mitt perspektiv är ofta att så att tjejer inte tycker jag är tillräckligt lång och manlig. Jag är 176 cm och kommer då inte upp i den magiska 180 cm-gränsen. Jag ser ganska normal ut men saknar underbett. Jag har skäggväxt vilket en del tjejer älskar och en del hatar. Senast igår fick jag höra att jag var blek och blev blockad för att jag inte sympatiserar med SD. Jag är ganska fattig. Jag kan inte resa utomlands även fast jag skulle vilja. Har inte körkort ännu trots mina 37 år. Men det manligaste av allt är att strunta i alla de hindren och göra sånt jag älskar mest att vara i naturen, promenera, pyssla med teknik, umgås med trevliga människor. Jag har några tjejkompisar för jag tror det är bra för en känslig kille som jag. Tjejer älskar dock gräva och hitta fel. Iaf de som tänkt vara ihop med mig eller ha sex med mig. Men ofta är det deras egna hjärnspöken.

   I tjejers perspektiv kan jag tänka mig att yngre tjejer tycker att killar är jobbiga. De går helst på känsla och första ögonkastet. De tänder på killar de inte kan få.

   I kvinnor 35+ har bestämt sig hur de ska leva. De är inte speciellt formbara. De vill ha en man som kompletterar deras liv. Det kan vara socialt och sexuellt.

   Men undantag finns. Och jag kan absolut träffa en kvinna 45 år om hon har en intressant personlighet, har tid med mig och inte ser ut som en röktant.

  • ViraStina

   Ja, jag har ingen aning.

   Jag har aldrig varit någon toppmodell, men jag ser åtminstone helt normal ut. Jag har barn sedan tidigare, men det verkar ju inte alltid vara ett hinder. Jag är över 40, men det är många frånskilda män också. Jag bor inte i Stockholm, men det gör inte 90% av landets övriga befolkning heller.

   Min gissning är att mina svårigheter främst handlade om hur jag formulerar mig i skrift. Jag hade en väldigt torr presentation, till exempel. Jag var visserligen medveten om det, men jag förmådde inte formulera mig så där lättsamt och flirtigt som andra kanske gör. Det blev högtravande hur jag än gjorde.

   Och de som trots allt nappade på min kanslisvenska, blev nog avskräckta när de upptäckte att jag är raka motsatsen IRL. Så om jag någon gång registrerar mig på en dejtingsida igen, ska jag lägga ner betydligt mer krut på presentationen för att se till att den visar vem jag faktiskt är.

  • Per

   VIRASTINA:
   Ja presentation och första raderna är jätteviktiga. Går det bra från början kommer allt gå som en dans. Jag har gjort om min presentation tusentals ggr. Många ggr blir jag besviken och börjar skriva negativt. Men jag kommer på mig sedan att det inte kommer leda till något bra.

   Det är även svårt att presentera sin ryggsäck i lärakännafasen. Men är personen helt förälskad i en kommer de inte bry sig.

   Just nu ser min presentation ut så här:
   Hej!
   [Presenterar mitt namn][Skriver vad som händer i mitt liv just nu]
   [Lista på egenskaper, en del hämtat från peronlighetstest]
   [Lista på vad jag uppskattar hos andra människor]

   Undviker negationer. Negativt laddade ord försöker jag undvika. Går ofta formulera om sig.

  • ViraStina

   Jag har läst exempel på vilken typ av presentationstexter som genererar flest svar, och det är tyvärr inte listor med egenskaper. Sådant är avskräckande, även om man undviker negationer.

   Istället ska du försöka sätta in beskrivningarna av dig själv och önskemålen på dejtens egenskaper, i ett språkligt flytande sammanhang. Som en liten historia. Och gärna med humor.

   Till exempel “När jag drar på mig mina otrendiga träningskläder och cyklar till gymmet på min gamla Monark, får du gärna göra ett avsteg från dina vanliga principer och ljuga om att jag ser riktigt proffsig ut”.

   Då har du berättat att du tränar, att du är en ganska opretentiös person med självdistans, och att du uppskattar ärlighet hos andra, inom rimliga gränser. Den formen är betydligt mer tilltalande för de allra flesta än en punktlista där du räknar upp egenskaperna.

  • Per

   Virastina:
   Jag väljer att kombinera text och listor. Tjejer jag har kontakt med uppskattar ofta lättlästa listor med detaljer. Skulle allt skrivas i meningar skulle det inte få plats på Badoo. Använder samma presentation överallt.

  • ViraStina

   Men listorna används i princip bara som kravspec. Som utsållning. Då tror folk redan att de vet om du passar dem eller inte, baserat på tio ord. – Usch, han gillar fiske! Det låter tråkigt! Jag vill ha någon som gillar fjällvandring!

   Du har inte en chans att ge ett intryck om vilken sorts person du är genom att lista upp några egenskaper. Det är därför man inte får jobb på det viset heller. Det duger inte att skriva att man är lojal, driftig och kreativ. Du måste kunna ge exempel på några få kärnfulla meningar hur de där egenskaperna yttrar sig hos just dig.

  • Per

   Virastina;
   Det är listor med motiveringar. Egentligen korta meningar. Jag har kört fulla meningar också men de har analyserats av besökare på samma sätt som listor. Så just nu är det en kompromis med meningar och halva meningar. Avslutningsvis några ord om vad jag gillar hos andra människor. Empati är väldigt viktigt för mig. Saknar personen empati kommer det ändå inte fungera. De som saknar empati brukar ofta ogilla ordet empati.

 2. Mim

  mysigt!!! om det håller en månad eller 72 år är det ingen som vet kör hårt vettja!
  @ Per det går alltid att lita på någon “fin” kommentar från dig 😛

  • Per

   MIM:
   Ja MIM. Och jag har verkligen tagit till mig kritiken här på bloggen och börjat dejta äldre kvinnor. Och de allt utom formbara, haha. Men det är bara fortsätta titta så hittar man en som är så formad så hon passar mig. Riktigt kul faktiskt att munhuggas under tiden.

   Hur gammal är mannen? Sällan jag har kontakt med 18-åriga tjejer.

 3. Romantisk-tjej

  Virastina:
  Jag skrev lite så, hade mycket känslor med i min presentation och inte så mycket fakta. Jag vävde in i texten vad jag var för person och vad jag längtar efter.

  Men alla tolkade inte det som intressant utan analyserade sönder texten eller hade svårt att ta in den. Istället för att skriva: “Vilken härlig text det märks att du är en finkänslig/varm/ovanlig (etc) person”.

  Jag upplever att de flesta killar är lite väl pragmatiska och snustorra. Kanske är det också därför de inte kunde vara spontana själva i sina uttryck? Eller spontana med att ses sådär lite apropå? Det var ju främst känslokillar jag var ute efter.

  Listor kan göras roliga, har sett många exempel på det. Det behöver inte bli pretentiöst.

  • ViraStina

   Nej, alla tycker förstås inte att det är intressant med mer löpande text – men de som är ute efter något seriöst brukar göra det. Det blir en självsållande funktion. Man har större chans att få fler kvalitativa träffar från människor som faktiskt bryr sig om både innehåll och form.

   Jag har sett massor av exempel på olika sätt att skriva samma text, där professionella skribenter har arbetat om normala presentationstexter. Och det råder i alla fall ingen tvekan om vilka av alternativen som jag själv skulle ha skrivit till, när jag jämförde dem.

   En trist punktlista med önskade egenskaper – nä, hej då!
   En fyndig och välformulerad text som förmedlar samma önskemål – hm, nu blir jag nyfiken!

   Ska man göra en lista, måste man nog vara väldigt finurlig/humoristisk/självironisk för att den ska kunna ge ett bra och trevligt intryck.

  • Romantisk-tjej

   De listorna jag sett som jag log åt var inga kravlistor. Inga krav på hur dejten ska vara utan mer listor vad personen gillar. Man behöver kanske inte ha krav i presentationen utan det kan räcka att man har beskrivit sig själv på ett intressant/roligt/udda/tänkvärt sätt så kommer det att attrahera liknande på samma våglängd.

   Så gjorde jag själv, de som hade en presentation som slog an en ton hos mig brukade jag kontakta direkt.

  • ViraStina

   Skriver man mer utvecklande och kreativt, får man ju in mycket mer info mellan raderna. Det är där de seriösa kan utläsa vem jag faktiskt är.

   Om jag skriver en lista där det står om mina intressen på följande vis:
   Jag gillar att
   -läsa
   -gå i skogen
   – spela

   …så säger det egentligen ingenting alls. På sin höjd får jag några mail där någon frågar pliktsskyldigt “jaha, och vad spelar du då?”

   Bygger jag ut listan till en antingen/eller-variant, blir det snäppet bättre:

   Jag läser hellre böcker än tittar på dokusåpor.
   Jag går hellre i skogen än på krogen.
   Jag står hellre på scen än i publiken.

   Och det går givetvis att utveckla listor ännu mer. Men lyckas jag formulera varje punkt till en träffande beskrivning om vad jag själv gillar med respektive syssla, och på vilket sätt en tilltänkt partner kan få plats i detta – då är det ytterligare en fördel. Något i stil med:

   Jag älskar att följa med bedagade brittiska kriminalkommisarier på deras svårlösta fall, men bara från soffan. Om du står ut med att titta på en dokusåpa under tiden och masserar mina fötter, lovar jag att belöna dig med “a nice cup of tea” och scones så fort mördaren är bakom lås och bom.

   Taffligt exempel – jag avskyr för övrigt fotmassage – men själva principen att skapa “scener” där läsaren placerar in sig själv i en detaljrik och tilltalande miljö, funkar bra både i säljsammanhang och i dejting. En lista med uppradade säljargument räcker inte särskilt långt, oavsett hur bra produkten är.


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)