alone-boy-cute-hair-photography-Favim.com-355455

”Varför ska jag fortsätta trampa vatten?”

Hej,

Jag är en kille på 28 år som har varit singel sedan 2011. Jag har försökt med olika dejtingsidor, att träffa folk genom gemensamma vänner och att engagera mig i de hobbies jag älskar med nya människor. Ändå, efter fyra år, är jag inte ett steg närmare att hitta en kvinna som vill lära känna mig bättre.

Jag är vältalig och trevlig. Passionerad i en mängd olika saker. Har drömmar och ambitioner och ett sinne för humor som tjänat mig väl i tidigare förhållanden. Jag kan hålla en konversation och bjuda upp till äventyr, men jag kommer aldrig längre än en hälsning. Jag skriver inte till vem som helst, och när jag väl skriver så skriver jag från hjärtat – men hittills är min inkorg helt tyst, fortfarande. De få gånger jag fått svar har det antingen varit något väldigt underväldigande (”haha ok”) eller ett ”Vad kul att du skrev, jag svarar någon annan gång”. En gång som, tyvärr, aldrig kommer. Är det verkligen värt det här?

Jag är ganska nöjd med mitt liv, och efter så lång tid som singel så kommer jag knappt ihåg fördelarna med att vara i ett förhållande. Det är tråkigt att aldrig få en chans, men efter ett tag är det väl inte upp till mig längre? Jag kan väl inte göra mer än att vara mig själv, visa upp mig och vara öppen för nya människor?

Jag behöver en anledning att stanna kvar på den här sidan, och på alla andra dejtingsidor. Jag ser inte varför jag ska fortsätta försöka, år ut och år in, när det aldrig leder någonstans. Varför ska jag fortsätta trampa vatten? Vad ger det här mig?

Mvh/

Utmattad

Håkan svarar

Hej,

Du beskriver att du har många egenskaper som har tjänat dig i tidigare relationer. Såsom humor, äventyrlighet, vältalighet m.m. Så bra, då har du också god erfarenhet av att vara i relation. Du skriver att du nu söker en kvinna både på dejtingsidor, via gemensamma vänner och genom de hobbys som du har. Trots det får du inte den respons du önskar. Fyra år i sig är inte en så lång tid. De relationer du tidigare har haft, på vilket sätt träffade du dem? Vad skiljer då från nu? Vad var anledningen till att de relationerna tog slut? Om du listar det som du själv tyckte fungerade bra i dessa relationer och det som du själv upplevde fungerade mindre bra, kan du då se något mönster? Exempelvis att du valde bort eller var den som blev bortvald, eller att du var avståndstagande eller närhetssökande?

Att skriva från hjärtat som du skriver, vad betyder det för dig? Vi människor är olika och tolkar världen utifrån oss själva. När vi går in i en relation gör vi på olika vis. En del är avvaktande/försiktiga och andra öppna/nyfikna. Några av oss kan triggas igång av en för känslomässig invit/formulering vilket kan upplevas som att någon kommer för snabbt tätt inpå. Såklart kan det också vara precis tvärsom.

Att gå in i relation handlar om att balansera mellan trygghet och frihet. Upplevelsen av att vara med någon annan men också att bevara sin självständighet. Den balansgången är svår att balansera och vi behöver träna oss i att förstå att människor är olika och utifrån det behöver vi också vara flexibla och lyhörda med vårt sätt att vara. Vad är att vara jag och hur bäst tonar jag in någon annan? Vi är många gånger fast i en viss föreställning om oss själva. För att luckra upp den självbilden kan man exempelvis ta hjälp av släkt och vänner, människor man känner sig trygg med och ställa frågor om hur man uppfattas i olika situationer. Inte alltför sällan får vi överraskande svar och om vi förvaltar det på bästa sätt, kan det bli ett medel till att utveckla sig själv.

Fördelen med att leva i en relation är att det är en bra plats till att utveckla sig själv. Av den anledningen tänker jag att det är värt att trampa vatten ett tag till. Dock kan det vara nödvändigt att då och då gå upp på land och se sig själv ur ett utifrånperspektiv.

Lycka till,

Håkan

dating


Det finns 53 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Simon

  Hopplöshet är inte särskilt attraktivt, och det finns definitivt mer att göra än att ”vara sig själv”. Du kan bli ett bättre du. Skitsamma i om det ger en relation eller inte, självförbättring är alltid bra.

  Sen tror jag att du kan lyckas bra mycket bättre på HappyPancake (och i dejting i allmänhet) om du engagerar på ett rimligt sätt. Finns tusen saker att tänka på, och folk gillar generellt inte tanken på att ”knep” och strategier fungerar i dejting – men det gör de. Fortsätt inte trampa vatten, börja simma.

  • MisterBister

   Bra skrivet. Jag tycker ofta det låter som att folk använder att ”vara sig själv” som en ursäkt för att inte behöva förändras eller anstränga sig. Det är ingen dygd att bete sig på ett visst sätt bara för att man ”är sån”.

  • Erik

   Jag blir så förbannad när besserwissrar som snackar så här kommer fram.
   ”.. är inte speciellt attraktivt”? Nähe .. men tror du att en besserwisser är attraktivare då? En som står där med pekpinnar som du och säger ”om du gör så där så är du inte attraktiv”?!

   Tror du att någon som har dåligt självförtroende, självkänsla, känner hopplöshet och kanske börjar bli desperat .. gör det för att de VILL ha det just så??? Tror du inte att folk hade ändrat på sig OM de kunnat göra det så enkelt som du vill låta påskina?!

   Sluta racka ner på folk och ge dem ännu sämre självkänsla genom att ge dem skuldkänslor och ångest över att inte räcka till som de är.

  • ViraStina

   Men hur ska man hjälpa någon som uppenbarligen gör fel hela tiden då? Genom att fortsätta stödja beteendet och säga att ”du är toppen, fortsätt göra på samma sätt och ha tålamod så dyker nog den rätte upp automatiskt”?

   Det är ju inte speciellt schysst.

   Jag instämmer dock i att det inte funkar att vara besserwisser heller. Ingen ändrar sitt beteende för att någon kommer och sätter sig på höga hästar. Men Simon här ovanför skrev bara till TS att ”du kan bli ett bättre du”. Det är ju inte nedlåtande, utan helt sant. TS vill ju trots allt få råd om vad han ska göra.

   Själv har jag börjat utnyttja mina vänner för att ta reda på hur jag uppfattas i olika sammanhang och för att se om jag kan justera det. Och jag har även börjat fundera över i vilka stadier av en tänkbar relation som jag alltid kör fast. Genom att hitta mönstret, kan jag förändra det. Det betyder inte att det är fel på mig, utan bara att jag själv påverkar vilket intryck jag gör och hur jag interagerar med andra människor.

  • Simon

   Nu försöker jag inte få dig att bli attraherad av mig (så det känns irrelevant att ta upp), och nej – en besserwisser är inte attraktiv. Finns ett läge för att vara ärlig dock. När det gäller att få tips om huruvida man ska ”fortsätta när det är hopplöst” så känns väl ändå konstruktiv kritik befogat?

   Jag sa aldrig att det var enkelt, men jag vet av egen erfarenhet att man kommer otroligt långt genom att börja ta ett första steg och medvetet försöka förbättra sina mönster. Det kan vara en sån sak som att inte inta försvarsställning i ett bråk (varför tar du min kommentar som ett angrepp på din person/personlighet? Inte särskilt konstruktivt…) eller på vilket sätt man frågar om någon vill ses, på vilket sätt man bemöter en flörtig blick, etc. Många bäckar små gör att man både kan må bättre med sig själv och uppfattas bättre av omgivningen.

   Men visst, ta allt vad ideal gäller och släng i väggen ifall det känns bättre att köra ned huvudet i sanden. Fortsätt trampa vatten. Det kanske till och med är bättre för dig och många andra, men för mig och många andra är det värt mödan att ta tag i saker. Jag kan med mycket gott samvete rekommendera det för den som är intresserad.

  • Erik

   Och ännu tydligare kom här besserwissern fram och satte sig på sina höga hästar.
   Jag tar inte åt mig själv utan för den killen du tryckte ner i skorna rätt rejält genom ditt inlägg.
   Det finns ett begrepp för såna som dig, det kallas psykopater. Ni tror att ni har full koll på er själva och omvärlden och saknar helt och hållet empati för det ni säger eller gör och den inverkan det kan ha.

 2. Mansgris

  Jag har varit medlem sedan i julas och har ändå lyckats ganska okej trots att jag saknar profilbild.
  Jag brukar använda en något mystisk och careless ”driveby” på dom jag finner intressanta. Gärna med en charmigt nedvärderande personlighet. Sen brukar en hel del faktiskt nappa på det. Sorgligt men sant. Det jobbigaste är att det är så långt ifrån min sanna person att det aldrig håller i längden =) Men vad kan man göra.

 3. Yoron

  Ta en utbildning till något du vill ‘leka’, eller jobba, med. Chansen är betydligt större att du träffar en likasinnad där gissar jag. Håll pancake öppen, men vänta dig inte för mycket av det. Mycket beror på vad du vill med ditt liv, förutom den ‘perfekta flickan’ 🙂 Studera är aldrig fel, du lär dig nya grejer och vidgar dina vyer.

 4. Utmattad

  Tja, det var jag som skrev mailet. Uppskattar svaret, men det gav inte mycket till insikt. Jag har funderat över alla frågor du ställer och har gjort det i snart fyra år, det börjar bli att man frågar sig själv samma sak om och om igen – efter ett tag finns det inga fler insikter att finna. Man kan filosofera i flera år utan att komma fram till någonting, och det är väl därför det känns frustrerande att inte riktigt få en chans.

  Mina tidigare relationer har inte fungerat på grund av att jag blivit utsatt för rena jävligheter. Folk använder mina ex som skräckexempel på vad man kan träffa på i dejtingvärlden. Jag har blivit misshandlad, knivhotad och utsatt för en mängd av psykiskt och fysiskt våld – av inte bara en, utan i en serie relationer. Mina närmaste släktingar kallar mig en ”crazy magnet”, och skämtar ofta om att om en kvinna uppskattar mig är det ett tecken på att hon är psykiskt obalanserad. Så det är jag som har avslutat tidigare relationer. De få relationer jag haft i övrigt har inte fungerat på grund av personkemi, men de är i minoritet, och jag är fortfarande god vän med några av mina ”normala” ex. Vi var helt enkelt bättre som vänner, och även det, var på mitt initiativ.

  Jag tror att innan jag börjar fundera på hur man i detalj och praktikalitet ”tonar in” någon i sitt liv borde man kanske lyckas etablera någon form av kontakt med en annan människa först, men när man inte kan komma till det steget känns det svårt. Hopplöshet må vara oattraktivt, men om den enstaka egenskapen gör allt som är bra med mig oanvändbart kan jag bara skratta. Kom igen.

  Jag har pluggat i närmare fem år. Jag har träffat en mängd människor. Jag är utåtriktad, aktiv och engagerad – men det finns bara inga alternativ.

  Så tack, men inlägget i stort var ganska intetsägande. Jag uppskattar det, men det här har inte annat än övertygat mig om att det finns inte mycket mer att säga eller göra.

  • Klaz

   Först lite filosofiskt…
   Du tycker att du trampar vatten och undrar samtidigt varför du inte kommer någonstans? Om du vill komma någonstans så får du nog först ändra på ditt beteende i vattnet. Kanske dags att börja simma?

   Själv ser jag dejtingsidor som ett verktyg för att få kontakt med andra. Om du känner att sidorna inte fungerar för dig så kanske du använder verktyget på fel sätt? Många verkar använda dem på rätt sätt och lyckas bra. Det är skillnad på att ändra sig själv och att ändra sättet man hanterar något på.

   …och sedan lite praktiskt.
   Du verkar ha lätt för att prata och umgås när du väl träffar någon, men att det är just det här med att få till den första kontakten som är svårt?

   Av egen erfarenhet så har (tyvärr) profilbilden störst påverkan på hur många som besöker din profil. Byt profilbild varannan vecka och stanna vid någon som verkar ge bra med besökare. Jag bytte 6 gånger innan jag hittade en bra. Det tråkiga är att man väl bör uppdatera profilbilden varje år och att man då får göra om processen.

   Om du är öppen och skriver från hjärtat så antar jag att din profil är ganska öppen med? Skriv något annorlunda där istället. Jag har haft 4 profiltexter som var relativt lika varandra där jag beskrev vem jag var, vad jag gjorde, tyckte om m.m., men de var urtråkiga och gav ingen respons.
   Istället skrev jag en historia om något roligt/pinsamt som hände en gång. Betydligt bättre respons, och i kombination med en ok profilbild ger det mer besökare och mail i veckan.

   Hoppas det hjälper något!

  • romantisk-tjej

   Mycket bra skrivet! Jag är förvånad att se så många profiler som inte säger något intressant. Och det kanske är fem på hundra som skriver något om tjejens profil. De går bara efter utseendet när de skickar mail. Jag tror många tjejer skulle trilla av stolen om en kille kommenterade presentationen! Jag är en av dem…

  • Claes

   Har läst och kommenterat hundratals tjejers texter. Någon procent svarar på det. Tykna lösryckta kommentarer eller bildkommentarer ger nästan alltid svar.

  • romantisk-tjej

   Det är ovanligt! De gillar min bild, vill ha fler bilder eller se mina privata foton (då jag haft sådana) Ytterst få kommenterar min text och känner in vad jag är för tjej. Allt för många frågar om saker som står både i pres och faktarutan.
   Jag tycker det är tråkigt att killar anstränger sig så lite. Jag själv kan inte låta bli att kommentera en killes pres. ÄVEN om jag föredrar hans utseende, eller kanske just därför…

 5. Fredrik

  Mitt tips, skaffa killkompisar, gärna ett gäng som är starkare, skäggigare och ”tuffare” än dig. Anamma en ny stil, bli en bättre version av den du är. Börja visa dig utomhus med dina vänner, gör saker som syns, hörs och som verkar vara kul (Har man kul med sina vänner så lockar man även andra människor, däribland kvinnor).
  Börja träna, bli bredare över axlarna, smalare om midjan och få tjockare ben. Tjejer tittar lika mycket på din kropp som du tittar på deras. (Jag vet ju inte hur du ser ut, men jag upplevde att mina framgångar hos honorna blev fler när jag vägde 20 kilo mer muskler.)
  Kort sagt, kvinnor, helt utan att de tänker på det, söker starka män som andra män ser upp till. Gör man saker som imponerar på andra män så kommer kvinnorna utan ansträngning. Lärdomar från vänner i USA.

  • Romantisk-tjej

   Håller inte med Fredrik! Alla tjejer föredrar inte killar som hänger i gäng eller har breda axlar och tjocka ben! Killar ska vara smala, inte vältränade (eller för den delen –överviktiga.) En kille kan aldrig bli för smal anser jag! Så sluta tuta i andra killar att de ska vara mer tränade och macho! Jag får så många mail från machokillar med stora muskler och det är just de jag INTE är attraherad av. Det är ett överskott av sådana killar som Fredrik beskriver, vi som gillar tunnisar har inget att hämta på HP.

   Ni killar som inte kan/vill vara muskelberg/tuffingar fortsätt vara er själva! En dag hittar ni en tjej som jag – som uppskattar er! Och när det gäller kompisar föredrar jag killen som sitter ensam. Många killar trivs inte i grupper av män t.e.x på krogen och den kultur som råder där. Den kille som bryter av från gruppen är alltid den som jag är mest nyfiken på. Jag anser inte att det är någon merit att ha många vänner. Och det är mer intressant med en kille som bryter mot gamla unkna mansideal! Leve tunnisen! 😉

  • Erik

   Ja faktiskt .. och inte minst de tjejer som inte kommer bli svartsjuka för minsta lilla. (utan att mena något illa till Romantisk tjej nu).
   Dvs normala tjejer, precis som normala killar, attraheras av fysiska attribut som tilltalar deras yttre preferenser. Den som säger sig inte bry sig om det yttre utan anse att skönheten är vad som finns på insidan .. ljuger (med största sannolikhet) både för andra och sig själv.

  • romantisk-tjej

   Självklart tycker jag utseende är viktigt! Men inte den typen av utseende Fredrik påstod att tjejer föredrar. Däremot finns det många SINGEL killar på HP av den typen Fredrik beskrev. Konstigt, om de nu är så attraktiva?. De söta smala killarna tycks inte hänga här, de är oftast upptagna. Även de under 175 cm Snyft..

  • Fredrik

   Majoriteten vill ha en stark och livskraftig partner.
   Vad folk tenderar att glömma är att människor är djur. Precis som djuren försöker vi att avla ”uppåt”. Att det finns avvikelser är ju väldigt tydligt, men de tar jag inte i beaktande då de är en minoritet.
   Machokulturen är fruktansvärd, det håller jag med om. Att bete sig som ett svin är inte manligt, utan bara patetiskt. Man kan vara vältränad, göra saker som andra ser upp till och vara populär UTAN att vara macho.
   Män och kvinnor har i alla tider, från stenåldern och framåt, varit nödvändiga komplement till varandra. Nu i vår dystopiska moderna tid så verkar det mer som att vi befinner oss i något slags motsatsförhållande till varandra. Något som media underblåser. Jag vill motarbeta det genom att visa att en manlig man inte bara är ett muskelberg utan även en kännande och tänkande individ som kan bli en bra far och make.

   ”Många killar trivs inte i grupper av män t.e.x på krogen och den kultur som råder där. Den kille som bryter av från gruppen är alltid den som jag är mest nyfiken på. Jag anser inte att det är någon merit att ha många vänner. Och det är mer intressant med en kille som bryter mot gamla unkna mansideal! Leve tunnisen”

   Du tycks vara ute efter en kvinna i en (vek) manskropp. Men krogen är inte en miljö jag förordar. Jag skulle inte gråta om varenda krog slog igen och blev kontor istället. Krogen är en degenererad köttmarknad med destruktiv alkoholmiljö som dessutom underblåser just den där machokulturen som vi båda tycks avsky.
   Vad gäller ditt tunnisideal där. Borde inte alla människor försöka förbättra sig själva? Jag upplever att folk som får en friskare, starkare kropp och dessutom ser bättre ut som följd, får ett bättre självförtroende, lugnare sinnelag och blir mer tillfreds överlag. Är det inte eftersträvansvärt? Jag var en riktig tunnis och jag saknar det inte en minut.

  • Romantisk-tjej

   Det är viktigt att ta hand om sig själv och det handlar enligt mig om att äta bra kvalitativ mat och röra på sig ofta. Då får man en fin kropp på köpet. Jag är själv smal men har kvinnligt underhudsfett som är naturligt för oss kvinnor. Män däremot är mest naturliga när de saknar underhudsfett. Det är manligt enligt mig. Och det betyder inte en stor kropp. Många vräker i sig processad mat och framför allt mat i för stora mängder. Då ser man också ut därefter. Den moderna livsstilen har gjort människan större. Det har inget med vårt ursprung att göra. Det handlar om multinationella företag som producerar livsmedel som vi inte behöver och som vi skulle må bättre av att slippa.

  • Jimmy

   Kul att du inte vill ha vad de flesta andra vill ha Romantisk Tjej. Och jag vet många tjejer som inte attraheras av de vältränade killarna som hellre vill ha en smal kille. Problemet för mig, och de flesta andra killar, är ju att vi är varken eller. Som en undersökning visade i en annan tråd här så anser tjejer att de allra flesta killar är fulare än genomsnittet, hur det nu är möjligt. Sen tror jag ju att utseendet spelar mindre roll för tjejer när de väl lär känna killen. Men problemet är ju att det ofta är utseendet som avgör om de vill träffas, så även om man har en bra personlighet så får man inte chans att visa det då man inte är snygg. Tyvärr har jag märkt att det är väldigt lätt att lära känna tjejer och bli deras vän, om det inte finns någon avsikt att det ska leda till något romantiskt. Men när man aktivt söker något romantiskt, och söker sig till de tjejer som söker samma sak, ja då har det varit jättesvårt att komma någonstans.

   Jag vet att jag inte är snygg, och jag är övertygad om att jag skulle ha bättre framgång om jag var snyggare. Så jag har börjat träna på gym igen för att bygga muskler och gå ner i vikt. Främst det senaste. En tunnis kan jag aldrig bli, jag har inte den kroppstypen, men jag kan bli vältränad.

   Och visst dömer killar också efter utseende. Jag vet att de snyggare tjejerna får många mer mail än de som inte är snygga. Så jag hör i stort sett aldrig av mig till de snygga tjejerna. Jag lägger mer energi på de mindre snygga, för jag vet att då är mina chanser större. Sen såklart är det ju insidan som räknas, det tycker jag faktiskt. Men man kommer inte åt insidan om man inte får träffas, och jag tror helt enkelt inte att jag har en chans att få träffa någon snygg. Inte än i alla fall.

 6. Seb

  Också varit på pannkakan sedan 2011, helt utan resultat.
  Anledningen att man stannar kvar är såklart att det är gratis!
  Finns ingen anledning att inte ha kontot kvar, och vara inloggad så fort datorn är igång.
  Hade det kostat, om än bara någon tia i månaden, hade jag lämnat direkt.
  Förnedra mig gratis kan jag väl göra, men betala för att förnedra sig?
  Nej, där går minsann gränsen! :p

 7. alax

  Man trampar vatten om man söker kontakt med fel kvinnor. Se över sitt sök för att det gäller ”kaka söker maka”. Vad vi kvinnor söker är kille som är max 3 år äldre, minst 20 cm längre till växt, boende nära oss, utan små barn och med ungefär samma utbildning/tjänsteposition. Det blir inte så mycket kvinnor att ta kontakt med men i gengälld får man CHANS. Om man har små barn söker man partner med små barn. Om man söker fel kvinnor får man avsmak av söket och kanske dalar självförtroende. Bara tid till spillo som kan undvikas med rätt sök. Lycka till!

  • Scr

   ” Vad vi kvinnor söker är kille som är max 3 år äldre, minst 20 cm längre till växt, boende nära oss, utan små barn och med ungefär samma utbildning/tjänsteposition ”

   Vad vi kvinnor söker.. Är du seriös? Så jag som är 1.68 kan i stort sett glömma att hitta någon? Samma med åldern.. Det där är vad jag läser det som vad DU söker. Alla kvinnor (och män) är olika. Det går ju verkligen inte att generalisera så.

   Jag har alltid varit lite kortare än mina före detta flickvänner, och det har inte varit några som helst problem.

  • Romantisk-tjej

   Intressant. Jag har också träffat många korta män i bekantskapskretsen, på jobb osv som har lätt att få tjejer. Tjejen har dessutom varit längre än killen och vissa tycker om just den skillnaden.
   Det är nog lätt att hänga upp sig på normer och oskrivna regler hur man ska vara och se ut. Det finns fler udda preferenser än man tror. Och ibland tycker man bara så mycket om en person att längden i sig inte har någon betydelse alls.

  • Erik

   Jag vågar utmana vem som helst att de facto plocka fram de killar som är betydligt kortare än medellängd .. ja då menar jag alltså INTE en kille som ”bara är 1,70” – som rätt många uttrycker som ”kort kille” .. och som har framgång hos tjejer – dvs anses attraktiva och intressanta.

   Tjejer/kvinnor pratar mycket om hur ojämlikt samhället är mellan män och kvinnor .. men då förstår de inte hur ojämlikt det också är mellan män. En man som är runt 1,75 – 1,90 har absolut inga som helst problem att bli accepterad utan udda blickar, utifrån rent fysisk utstrålning.

   En kille som är kortare anses ofta inte riktigt vara ”lika mycket man”, vilket en del forskare förklarar med våra djuriska instinkter där storleken förknippas med styrka och därmed förmåga att försvara och skaffa föda.

   När jag var 20-25 så kunde jag faktiskt märka av det som nämns ovan med killar och muskler, genom att jag var otroligt vältränad – på gränsen till elitdrottare – vilket fick även tjejkompisar att ge mig komplimanger som vem som helst kunde ha uppfattat som flirt eller rentav intresse-hintar.

   Men med ålder och avtagande aktivitet så har naturen haft sin gång och .. ja, dagens version får inte direkt samma uppmärksamhet kan vi sammanfatta det hela med.

   Detta är nu en generalisering och jag förnekar inte undantag eller att även korta killar finner tjejer. Men det är inte poängen .. och den som hänger upp sig på den biten har inte förstått vad det handlar om.

   Men om DU som läser tror dig ha förstått, så kommentera gärna och säg hur du tänker och tycker.

  • romantisk-tjej

   Förmodligen är det bara så att du har ett ouppnåeligt tjejideal. Och då kommer du bara bli intresserad av de tjejer som har ett omöjligt killideal. Det kan vara så enkelt.

  • Erik

   Ja uppenbarligen är det ouppnåeligt att vilja ha en tjej som inte ratar mig för hur lång/kort jag är, hur gammal/ung jag är eller vad jag tjänar i lön på mitt jobb (för att ta några exempel).
   Det måste vara oerhört ouppnåeligt att vilja ha en partner som man inte måste förställa sig inför och låtsas vara någon annan hela tiden.

 8. Jimmy

  Jag sitter i nästan samma sits. Jag har varit singel i hela mitt liv, inte ”bara” sedan 2011. Men trots att tiden jag varit singel ständigt ökar, blir det ändå lättare. För några år sedan skämdes jag och kände mig misslyckad som aldrig lyckats ha ett förhållande när i stort sett alla jag känner har det. Men nu har jag mer accepterat hur det är. Jag har trampat vatten i några månader på Happy Pancake nu, och trampar nog ett tag till. Men sen kommer jag lägga fokus på annat, för att försöka igen någon gång senare.

  För det finns annat här i livet, och jag har lyckats åstadkomma andra saker då jag inte haft någon att dela livet med. Jag är betydligt mer självständig än de flesta jag känner. Och jag är den som vågat göra saker, som att säga upp jobbet för att plugga i några år. Studier som jag visste inte skulle leda till något bättre jobb, men som definitivt var värt det. Jag flyttade från min hemort till Stockholm mer eller mindre över en helg, vilket hade varit omöjligt i många andra situationer.

  Jag vill väldigt gärna träffa en kvinna att älska och att bli älskad av, jag längtar efter det livet lika mycket som alla andra. Men jag tänker inte låta mina motgångar förstöra andra aspekter av livet. Så mitt råd är att du bör sluta trampa vatten. Ta en paus från kärlekssökandet och gör andra saker som du kanske inte kunnat göra om du befunnit dig i ett förhållande.

  • Romantisk-tjej

   Börja att söka i åldersspannet 18-99. Du som är 27 kan säkert hitta någon som är äldre. Det finns många utan barn. Jag kanske inte ska ge något råd eftersom jag själv mycket sällan får mail från de jag är intresserad av. Men jag vet många killar, (bekanta) som fått napp på HP. De killarna är korta/och eller har trivselvikt etc. Men de får faktiskt lättare kontakt med kvinnor här än vad jag får kontakt med män. Dessutom är det lättare eftersom det verkar finnas fler seriösa kvinnor än det finns seriösa män. De har alla fått dejter i motsatsen till mig.

  • Jimmy

   Jag är 31, inte 27. Inte för att det är så stor skillnad, men ändå.

   Jo jag kanske ska testa 18-99. Göra några sökningar i alla fall. Men jag har märkt att med större åldersskillnad så brukar det kännas mindre intressant. Tjejers profiler jag besökt som är yngre än typ 25 har jag sällan funnit intressanta. Jag har sett betydligt fler intressanta profiler tillhörande tjejer som är några år äldre än mig själv. Jag bryr mig inte speciellt mycket om ålder och skulle kunna tänka mig dejta någon som är mycket äldre eller yngre. Men jag söker mig inte till dem eftersom ju längre ifrån mig de är i ålder, desto mindre chans att de är intresserade.

   Kul att dina killkompisar lyckats få till det. Det ger ju hopp om att även jag kommer lyckas någon gång.

 9. rull32

  Förstår precis hur du känner!! Man skriver o skriver o oftast får man inget svar.
  Men ibland så händer det o då brukar det bli tyvärr du bor för långt ifrån..lycka till!!!
  Kan knäcka även den bästa..

 10. jättesnäll

  Svårt att komma långt på dejtingsajter. På HP har jag mottagit besök varje vecka. Fått några enstaka gånger flirt och Gillat av foto. Därefter följer en barriär att komma över, en is att smälta och en tystnad. Vad som finns på andra sidan menar jag är en mailadress eller ett telefonnummer. Naturligtvis vill man tro på ödet, finns det enligt mina sökkriterier tre damer som är 100 % och de inte svarar, ja, då finns det ju inget intressant. Men – för att ”komma över barriären”, vad gör man? Är – rent av – många nätdejtare reserverade och rädda för kontakt?

  • romantisk-tjej

   Jag funderar också mycket på den där barriären. Jag får många ”gilla” och besök men det är knepigt att få svar på mail. Och när jag väl får det går det trögt att få till en konversation i de flesta fall. Enstaka meningar, långt mellan svar osv. Mycket få killar lämnar ut ett mobilnummer. Efter några veckors mailande tycker jag det är dags att träffas. Och då kommer det verkliga eldprovet. Vågar man ens fråga? Har tyvärr gjort det och då har de flesta sjappat fastän man haft en trevlig mailkontakt. Jag blir så besviken så numera hoppas jag att killen ställer frågan. Och det händer ytterst sällan 🙁

  • Maja

   Enligt min erfarenhet finns det väldigt många, som enbart vill ha kontakt via dator… De har diverse ”problem” och undandrar sig kontakt IRL!

  • J.G

   Alltid intressant att läsa, trodde det bara var tjejer som var här för uppmärksamhet. Men så är det tydligen inte. Lärorikt att se lite från andra sidan, så att säga.

   Jag brukar fråga ganska snabbt om träff. Antingen får jag ett ja, eller så slutar jag prata med den personen. Ids inte slösa tid på någon som inte vill träffas. Man måste ju vara medveten om att det är det som gäller när man registrerar sig på en dejtingsite. Tre dagar till en vecka brukar jag ge det, beroende på hur många mejl man skrivit, sedan kan det dröja ett tag innan man hittar en ledig tid, men sådant hör ju till. Skulle inte klara av att mejla i flera veckor, för att sedan inte ens få träffa personen.

   Har nog en mejl till dejt ration på 2%, så man får ju mejla en del personer…

  • sötnos

   Ju mer man skriver med någon desto mer funderingar får man.
   Man går igenom allt man skriver till varandra och försöker skapa en bild utifrån vad som skrivits och många gånger är det fel bild man skapar om personen.
   Får man en fel bild så blir man osäker på att träffa personen med.
   Saker man skriver kan lätt trigga igång något hos en person som minns något dåligt ifrån nåt förhållande som personen vill slippa vara med om igen osv.
   Man kan aldrig veta hur en annan person tar det som man själv skriver.
   Det bästa är att ses så snabbt som möjligt och när man ses i verkligheten kan man göra sig en bild av hur den andre personen är lättare.
   Jag kan gilla någon annans bilder utan att vilja få kontakt med personen,tycker att bilden kan vara fin/annorlunda men det betyder inte nåt mer.

 11. Snaggad86

  Jag har varit medlem på ”Pannkakan” sedan 2-3 månader och har träffat 3 tjejer varav 2 som jag dejtade samtidigt. Man kan säga att jag haft tur där, nu på sistone har det varit som att springa in i en vägg…. Jag har ändrat profilbild, tagit bättre foton, bjudit på rolig info om mig i presentationen samt skrivit mail där jag frågar eller säger att vi har vissa saker gemensamt till tjejer jag funnit intressanta men det ända man får tillbaka är att man ser att de läst mailet och kollat ens sida…. utan att ens bemöda sig att kanske skriva att de inte är intresserade.

  Till saken hör också att dessa tjejer allt som oftast inte är 10/10 utan mer 5-7/10. Jag har inte haft några större problem med att skaffa tjejer tidigare när jag väl får chansen att visa vem jag är, problemet är bara att man blir ratad redan vid första kontakten då man kanske inte uppfyller tjejens krav på utseende.
  Jag är inte ful men är samtidigt inte 10/10, jag har både fast jobb och äger min egen lägenhet, jag håller igång på fritiden och börjar få en riktigt snygg kropp. Jag uppfattas som en snäll och spontan kille med humor och är väldigt omtyckt bland vänner och familj samt på jobbet.

  Även fast jag har lyckats skapligt på ”Pannkakan” har jag ändå ”bara” fått svar på ~3/20 mail, kollade min inkorg igår och hade 147 mail skickade så då kan ni tänka er att svaren haglar inte precis. Jag har full förståelse för dem som har haft sämre tur än mig, detta gör att man börjar undra om något är fel på en…… Är man för ful? Skrev jag något dumt? Blir jag ratad för att jag inte är tillräckligt rippad? Är det för att jag inte har pluggat 5 år på högskola?

  Jag hade rätt bra självförtroende för någon månad sen men det bryts sakta men säkert ner pga detta. Jag, liksom dem, älskar att gå ut och äta och dricka vin, träffa vänner, resa, vara i skärgården, ta hand om mig själv, ha filmkvällar i soffan mm mm.

  Vad vill tjejerna ha egentligen?

  • Romantisk-tjej

   Mitt självförtroende har också brutits efter att ha mailat till flera hundra på happy pancake och ändå inte fått någon kontakt som håller. Och precis som du undrar jag vad killarna vill ha här. För jag ser bra ut, ser yngre ut än min ålder, kan prata om i stort sett allt, är kvick och snabb i tanken, lyssnar och tar in och minns detaljer vad killen sagt, har en snygg, smal kropp, är kvinnlig, klär mig feminint och smakfullt, kan dricka öl och vin i moderata mängder utan att bli full, kan säga nej till alkohol om killen är nykterist (och ändå ha kul), skrattar och förstår skämt, kan gå in i djupa, seriösa samtal, stöttar och hjälper killen om han har problem, tycker inte att killen behöver tjäna mycket pengar, bryr inte om vad han jobbar med, har lätt att glädjas och njuta av småsaker, är lojal och lovar inget jag inte kan hålla, har inga barn eller ex som kan störa,( han får mig för sig själv.) ligger inte runt med killar hur som helst, svarar snabbt på sms och mail och gillar att skriva och ringa och prata länge….ja vad är det killarna vill ha egentligen???

  • Peter

   Jo men ärligt nu, hur många killar har du ratat som hade kunnat vara hur rätt som helst?

   Samtidigt undrar jag vad tjejer vill ha. Det du beskriver om dig, henne vill jag träffa. Det är ytterst sällan där är någon som ens visar tendensen att ha det i sig. Jag ska berätta, jag ska fråga, jag ska hur mycket som helst och jag får bara enstaviga svar tillbaka. Då med undantag en och annan gång.

 12. Sussi

  Det handlar om att våga.När det verkligen gäller så måste man våga kämpa för det man vill ha.Finns inte så många killar som har så bra självförtroende att de törs dejta en tjej med alla de kvalitéerna du beskriver Romantisk tjej.

 13. Scr

  Tänkte prova och outa mitt användarnamn här på HP.
  Förväntar mig ingenting, men tänkte lite att man knappast kan förlora något på det. Det verkar ju finnas lite trevligt folk som kommenterar bland alla dessa olika bloggar :-). Vem vet, kanske leder det till något.

  Jättekort om mig:

  Kille, 35år. 1.68 lång
  Inga barn, men kan tänka mig i framtiden
  söker efter en tjej runt 25-40år.
  Omtänksam, ödmjuk, glad och positiv
  Bor i Halmstad, men har absolut inget emot att flytta om det skulle vara så.

  Användarnamn: _scrubs_

 14. Byn

  @ scrubs.. Blev glad att se ditt inlägg här tänkte äntligen någon man som vågar vara seriöst!! Kollade in din profil sedan men så besviken jag blev!! Ingen profilbild!! Så typiskt!! För mig betyder detta oseriöst även om du har låsta bilder i ditt album.

  Ps jag läste din presentation också men jag låter bli att outa mig något om den!

  //Tjejen13

  • Scr

   va?? Något måste blivit fel då, för allt är öppet på min sida 🙁 Jobbat hela dagen, men ska kolla upp det

  • Scr

   såg nu vem jag tror du hittade, och det är inte jag.. Han du hittade bodde på Gotland va? Jag bor i Halmstad.
   Försökte söka efter mig genom att söka efter smeknamnet ”_scrubs_” och ”exakt stavat”, men gick inte att hitta mig.. 🙁 Fattar inte varför jag inte syns.

 15. Jimmy

  Kul att du vågar outa dig SCR! Jag gjorde det också i en tidigare diskussion, ledde inte till något. Kan inte skada att göra det igen.

  Mitt profilnamn är Astillia. Jag är 31 och bor i Stockholm.

  Till Romantisk Tjej:
  Ja du låter som någon jag skulle vilja träffa också. Jag har hittat flera som verkat lika intressanta och skickat mail, men det blir sällan svar. Ibland några mail, sedan inget mer. Jag kan ärligt talat inte förstå varför du inte får napp oftare.

  För övrigt ska jag säga att jag faktiskt lyckats inleda några samtal med intressanta tjejer där det tyvärr har fallit på olika mål med livet, till exempel att de vill ha barn någon gång i framtiden. Något som jag inte vill ha. Jag brukar säga det med en gång för jag vill inte ge falska förhoppningar. Och tyvärr har jag inte lyckats framstå tillräckligt intressant för dem jag hittat som inte heller vill ha barn.

 16. sötnos

  Väldigt bra svar på inlägget tycker jag.
  Man ska tänka igenom när man kontaktar någon och man inte får svar tillbaka.
  Vi ser saker bara utifrån oss själva men har så svårt att se det utifrån andras perspektiv också.
  Sen ogillar jag människor som har så mycket bra att säga om sig själva,det skulle vara mer intressant att höra hur andra omkring en ser på en viss person.
  Både familj/vänner bekanta osv.
  Hur vi ser på oss själva och hur andra ser en kan nog vara helt olika.
  Är man så bra som just denna person beskriver sig själv i inlägget så kan man undra varför är han singel då?
  I inläggget kan man läsa att han inte skriver till vem som helst (kanske är han för kräsen) och när han väll skriver till någon så är det genomtänkt och inte bara det vanliga hej,läget.
  Tror många tjejer skulle svara om det var en sån här kille som skrev till dom men jag tror inte att bilden av sig själv motsvarar verkligheten.
  Sen om han har denna bild av att han är så ”bra” så är det nog väldigt lätt hänt att han väljer ut tjejer som är ”för fina” för han.

 17. Rocky

  Har läst igenom det mesta i kommentarsfältet och jag måste medge att förvåningen är överväldigande att ingen.. INGEN verkar begrunda ett välldigt underliggande problem i dating världen.

  VÄRDEN och förväntningar. Många människor idag har välldigt orimliga förväntningar och extremt snedvridna värden som många finner omöjliga att nå upp till. Och det gäller alla könen i Sverige. Läste en dating artikel i Amelia där summa summarum fastslog att kvinnor är otroligt kräsna.. Många män misslyckas med att nå upp till kraven som ställs. JAG tycker att det är svintråkigt. Och ingen i kommentarsfältet verkar begrunda det. Ta mig själv tillexempel.. Jag är ganska anspråkslös av mig.. Har varit singel ett tag och jag har i ärlighetens namn inga höga aspirationer med mitt liv.. Den ända jag i regel önskar mig av en eventuell partner är att hon önskningsvis är 80+.. Inte åldersmässigt då.. Men viktmässigt.. Det är otroligt attraktivt enligt min mening.. Sen får hon vara i praktiken vad hon vill.. Rik fattig arbetsnarkoman eller arbetslös… Det är ovidkommande för mig.. Jag försöker låta bli att ta plats och utmattad har en poäng.. Om man är en god altruistisk människa så tycker jag att det bör räcka.. Men så finns det tyvär många människor som har 13 miljoner andra krav som ska uppfyllas.. Vi kan likna det vid arbetsgivare.. Vi har väll alla hört historierna? För ett städjobb bör man ha någon akademisk examen och helst 30 års erfarenhet av yrket.. Och jag kan inte låta bli att känna att dejting marknaden rör sig i samma riktning.. Tråkigt men sant.. Det betyder ju som sagt att många människor inte når upp eller kan möta önskemålen..

  Tyvärr så har jag inga lösningar.. Det är en tragisk situation utmattad är i.. Och det är en tragisk riktning Dejting världen rör sig in i.

  Btw

  Mitt användarnamn är @rowky
  peace


Kommentera