35fcf9cd1d5340de85960855479bc75f

Varför är storleken så viktig?

Tjejer, er fixering över killars längd är osmaklig. Skärp er! Jag pratar inte om snoppstorleken (även om många är fixerade vid dennes storlek också, det blir ett annat inlägg) – jag pratar om antal centimeter över markhöjd. 

I många manliga dejtingprofiler finns bara en mening ” 1.90 lång”. När jag första gången såg detta så skrattade jag högt. Jag tänkte att killen var riktigt töntig som var så stolt över sin längd. Men sedan såg jag det överallt. Siffrorna. Jag frågade om detta och fick då som svar att “alla tjejer frågar ju om längden så det är lika bra att skriva ut den”. Jag kunde inte tro att det var sant, så jag frågade några tjejkompisar som var aktiva nätdejtare och jo då, de frågade nästan alltid om killens längd innan de träffades. För att tala klarspråk – killar under 1.80 strecket blev dumpade och kastade på soptippen. Utdömda utan att få en chans att visa upp sin personlighet. 

Var kommer den här längdfixeringen från? Det är inget annat än gamla sunkiga könsroller om att en man ska vara stor och stark och beskyddande. En kvinna ska vara nätt och kunna “krypa upp i famnen” på sin stiliga långa prins. Hon ska behöva stå på tå för att få en kyss, eller ännu hellre en pall. En kvinna som är huvudet längre än sin kille anses av många som skrattretande och lite pinsamt. V A R F Ö R ?

Vad har längd med maskulinitet att göra? Vad är ens maskulinitet? För MIG handlar det om att jag vill känna mig trygg med en kille som är stabil och har en grundad självkänsla. Jag bryr mig mer om storleken på hans hjärta och hjärna än antal centimeter över marken. Jag undrar hur skulle det kännas för er om en kille ställde en fråga om er BH-storlek? “Bara för att vara säker på att du inte har små bröst”. Det är exakt samma sak. Fundera på det. Vad är skillnaden?

Tjejer klagar ofta över att killar är så ytliga, men om inte längdfixering är ytligt så vet jag inte vad som är det? Om du är en tjej som vill kämpa för jämställdhet är det kanske dags att se över dina krav på den här punkten? För det är inte männen som sätter de här “reglerna” – de är vi, tjejer.

Kortisar – håll ut, snart är det er tur!

 

dating


There are 157 comments

Add yours
 1. Tess

  Personligen tycker jag såhär. Jag är 174 cm lång och har breda höfter och axlar. Om jag dejtar en kille som är kortare, vilket jag har gjort, så känner jag mig som en val bredvid honom. Jag känner mig stor och det vill jag inte. Jag vill ha en kille som är längre, för att jag VILL känna mig liten, nättare och ha en famn att krypa upp i. Jag är en ganska bestämd och nästintill maskulin tjej i psyket, så när jag är med en längre kille så får jag känna mig kvinnlig.

  • Tess

   Jag har fått höra från killar att tjejer ska vara korta och söta. Så tycker att vissa killar ska sluta spela offer och inse att längddiskrimineringen går åt båda hållen ibland.

  • KARL- INGE

   PROBLEMET är att längden rår vi inte för så valet kanske begränsas pga det kan vara beklagansvärt.

   MEN Fetma !!! att jag och många med mig män som kvinnor verkligen väljer bort dom pga att det är äckligt och visar på att man inte bryr sig om sig själv ,,, utan har en låt gå ooorkar inte leva sunt

   unga människor som äldre måste äta eller dricka ngt nästan hela tiden och helst fett och sött o salt

   klaga inte då heller för det är erat eget val !!! kom inte dragandes med ämnesomsättningssjukdom den existerar men är mkt ovanlig ..

   Då får ni ta likasinnade eller vara utan ni hamnar i gärdsgårds serien

  • MISS Z

   Karl Inge!

   Finns operationer idag som kan göra en längre. Så visst går det att göra nåt åt det.

   Skulle dock välja en kort och fet karl alla dagar veckan framför en karl med en vedervärdig människosyn.

 2. Peter

  Jag garvade rätt ut när jag läste det här!

  Vilka krav kan tjejerna avstå att ställa? Här är tre killar inloggade för varje tjej! Det är ju bara att klicka vidare till nästa profil. Och nästa och nästa och nästa.

  Problemet är inte att utbudet saknas. Problemet är att utbudet är för stort.

  Gör det möjligt att spara den avancerade sökningen så de man egentligen är ointresserad av inte är i vägen för dem man tror kan vara av intresse.

  Sen är det skillnad på tjejer och gamla tanter. När attraktionskraften är borta släpper tanterna på kraven och helt plötsligt duger den som var en nolla tidigare.

  • george

   Det har jag sagt hela tiden. När brudarna och grabbarna var unga dög inte grabbarna. Men sen när brudarna blir gamla då släpper dom på kraven å blir mindre kräsna.

  • ViraStina

   George:
   Jag har blivit allt mer kräsen med åren.

   Som ung var jag desperat efter att duga. Då var jag nästan glad åt vilken sorts uppmärksamhet som helst, precis som så många andra unga tjejer. Men då var det ju enbart de snyggaste innetjejerna som dög åt de jämnåriga killarna.

   Hade man inte åttiotalets pudelpermanent och den obligatoriska blå mascaran var man osynlig.

   Idag är det helt annorlunda. Som fyrtioplussare får jag plötsligt den där uppmärksamheten från män i min egen ålder, som jag inte fick som ung. I verkligheten, märk väl. Inte på dejtingsidorna. Där hade jag ingen framgång alls.

   Men som medelålders tillät jag mig att ställa höga krav på en eventuell partner. Annars fick det vara. Och det lönade sig. Jag hittade en man som lever upp till alltihop med råge.

   Så din gissning håller inte riktigt. De av mina medelålders väninnor som är singel, förblir hellre ensamma än att nöja sig med något halvdant förhållande. Det var när de var unga och osäkra som de hade låga krav och accepterade dåliga relationer.

  • george

   Virastina
   Du gnäller för att nu drabbas kvinnor. Men när saker drabbar män håller du tyst.

   Jag ser det som ombytta roller. Jag dög imte som ung för dom unga töserna. Å nu duger imte ni när vi är gamla. Inte svårare än så. Jag har aldrig jagat dramaqueens. Dom var alldeles för självupptagna o störiga. Nä dom tjejer som var tysta å lugna var mer intressanta. Jag har varit ihop med tjejr som vägt 3ggr så mycket som jag själv så utseende har inte betytt så mycket bara dom var goa å snälla samt hade små fötter så var jag nöjd.

  • catwoman

   Håller med Virastina här, jag har precis samma erfarenhet som hon: Jag har fått betydligt mer uppmärksamhet från män nu efter att jag har fyllt 40, jämfört med när jag var ung (15-25). Förmodligen beror det på mognad, både från min och från männens sida… Jag är också “kräsnare” nu, jag är mer rädd om vad jag lägger min tid och energi på, och är hellre singel än i en relation som bara kostar en massa energi utan att ge något…

  • Elle_

   Samma här, även jag är mycket mer eftertraktad nu än som ung, och mycket mer kräsen också. Då jag ser ung ut för min ålder (får visa leg på Systemet i stort sett varje gång) är det män i många åldrar som visar sitt intresse. Dock förblir jag singel ändå, jag trivs för bra med att vara ensam för att nöja mig med en halvdan relation. 🙂

  • ViraStina

   Du missar en sak, George. Jag gnäller inte. Det är du som gör det.

   Jag föraktar inte män, så som du föraktar kvinnor.
   Jag tycker inte att män blir äckliga med åldern, så som du tycker att kvinnor blir äckliga med åldern.
   Jag skriver inte spaltmetrar om hur motbjudande män är, bara för att de visar intresse för mig.
   Jag gnäller inte på män idag, för att de inte såg mig som ung. Jag gläds istället åt att jag tydligen har blivit mer attraktiv med åren – eller om det är männen som blivit mindre ytliga med stigande ålder.
   Jag sätter mig inte ner som en trotsig treåring och nobbar männen idag, för att “nu duger man minsann!”
   Jag väljer inte bort män i min egen ålder, bara för att det syns att de har passerat 40. Det är du som inte tycker att de jämnåriga duger. Och sedan gnäller du över hur ytliga alla kvinnor är.

   Mitt enda “gnäll” har hela tiden handlat om en enda sak: De inbyggda problemen med dejtingsidor. Dejtingsidor jobbar inte MED det mänskliga psyket. De jobbar tvärt emot. Och därför är det lika svårt för båda könen.

   Den åsikten gillar inte ni män. Ni är helt övertygade om att det är lätt för kvinnor och hopplöst för er. Och ni vill dessutom fortsätta leva i den övertygelsen. Så att ni kan få gnälla vidare.

 3. KARL- INGE

  CECILIA

  Jag har varit ganska tuff mot dig ett par ggr

  hoppas att du blivit så bra journalistiskt nu mera delvis pga av det,,
  får sätta åt cristian också .L.
  SKÄMT ÅSIDO ! GRATTIS DU RADAR UPP INTRESSANTA OCH INLÄGG det trodde jag inte att du hade kunskap till..

  Två reflektorer jag får väldigt mkt besök och fortsättning trots att jag är ngn cm under medel längd

  sen har det av ngn anledning samlats ovanligt mkt långa kvinnor här och konstigt nog är var och varannan är tvillingtecknet , inte för att jag tar ngn notis om det men har sett det

  • Tess

   Min kommentar blev tydligen inte godkänd. Det jag skrev var att jag själv är 174 cm lång och har breda axlar samt höfter. Samtidigt är jag ganska maskulin som tjej och när jag är med en kille som är längre, så får jag känna mig kvinnlig. Är jag med en kortare kille, så blir jag lätt dominerande och nästintill elak. Vet dock ej varför.

  • Crazy8000

   TESS

   Prova att börja rota i dina otrygghet kanske du får bukt på det beteendet 😉

   Storleken gör en varken mer eller mindre något, bara ens attityd.

 4. Hasse

  Härligt inlägg! Fann en intressant tjej i min ålder. Hon 1.78. Jag 1.80. Tyvärr hon söker endast 1.85 och över. He he. Ja alltså kraven människor har för att ens vilja/orka träffas är skrattretande, speciellt när de kommer från människor som nått medelåldern. Jag önskar lite mer livserfarenhet än så.

  Visst man ställer krav för att spara tid men kärlek och livet fungerar inte så…

 5. Skinnylove

  Som om det inte räckte med all skit kvinnor får i kommentarerna i denna blogg, ska vi nu börja få skit av bloggarna också.
  Förkastligt. Jag får allt sämre intryck av denna blogg.

  • tjej79

   Instämmer!

   Får se om denna kommentar godkänns. Hälften av mina censureras bort jämfört med att andras påhopp till inlägg får stå kvar. Väldigt intressant!

  • Tjej79

   Anser du det är särskilt produktivt?! Kommer vi någon vart med att kasta skit på varandra?! 😄

  • Crazy8000

   Karma suger för de berörda kommer brukar känna sig bestörta och måste hugga och kväsa när sanningen uppdagas.

   Vill ni bli lyckliga granska ert egna skit först och gör en förändring om ni inte vill ha loopen att fortsätta.

   Att spela offer gör bara situationen värre.

 6. Romantisk-tjej

  Det kanske delvis stämmer att tjejer söker långa killar, men bara delvis. Min pojkväns ex är längre än honom. Min killkompis har alltid haft flickvänner som är minst 10 cm längre. Många tjejer med självförtroende bryr sig inte det minsta om längden.

  Nicole Kidman är långt över medellängd och var ihop med Tom Cruise som är väl 1,67 någonting, samma längd ungefär som min killkompis. Victoria Silvstedt dejtade en kille som var huvudet kortare, Maurice hette han visst…För att inte tala om alla rockstjärnor med Superlånga modeller…

  Jag har sett korta killar med långa killar på jobbet, på stan och bland vänners vänner och i min familj. De är inte ens jämnlånga, vilket torde vara lättare att hitta då tjejers medellängd är 1,68.

  Många gillar att vara längre än sin kille. Varför skulle de annars ta på sig stylthöga skor när de går bredvid sin kortare pojkvän? Kanske är det lite “power” i att vara längre än killen? Det är i allafall inte en helt ovanlig syn, Cecilia. :-).

  Men som vanligt är det väldigt mycket krav på dejtingsidor. Men de som träffar någon IRL och blir kära i varandra har oftast inte de kraven, då är det annat som gäller.

 7. Daniel

  Tack för inlägget! Behövdes verkligen lyftas upp som ett problem. Det har blivit en norm på nätet att män ska vara över 180 cm och helst över 190 cm. En norn som annars inte existerar i samhället. Jag har haft befäl och chefer som varit kortare än mig men de har absolut inte vara omanliga. Jag är 176 cm och skulle absolut inte vilja vara 200 cm. Skulle vara sjukt osmidigt att dela säng eller tält med någon då om utrymmet är begränsat. Tänk att behöva ducka huvudet för dörrpostar och annat. Så sjukt svårt att köpa skor. Jag har skostorlek 42 och det är perfekt då det är den vanligaste storleken. Lika praktiskt är det med utrustningen ;). Finns en evolutioner anledning till varför vi har den längd vi har. Sluta titta på siffrorna. Jag skulle aldrig tycka illa om en kortare kvinna för hennes längd. Jag har varit ihop med både kortare och längre kvinnor helt utan problem med längd på ditt och datt.

 8. Andrea

  Lite kluven, folk får väl gilla vad de gillar så länge de inte klagar över att inte hitta någon i samma veva.
  Men det där med längd är nog en vana och nog det första man kanske ska börja fundera lite på om man känner att det är svårt att hitta den man söker.

  1 DM under min längd var otänkbart när jag började på dejtingsajter.
  Sedan träffade jag en som det sa klick med för sådär 2-3 år och han var en DM kortare än mig vilket jag insåg egentligen bara blev tydligt om jag bar högklackat vilket jag sällan gör. Annars är det knappt ett huvud i skillnad i längd. Knappt märktbart.

  Nuförtiden är min måttstock att varken jag lr han behöver stå på tå.
  Att behöva stå på har aldrig varit en önskan, men i tonåren var det otänkbart med någon mycket kortare.

  Nu är jag ju dock 1.80 så urvalet blir ju mkt mindre om jag inte var öppen får någon kortare. 20 cm+ upp/ner är jag tveksam till. Kanske om allt annat verkar perfa men, mja.
  Ungefär en dm upp/ner, alltså 170-190 cm., känns passande för mig.

 9. Fredrik

  Jag tycker att Cecilia har en poäng och eftersom jag själv är under 180 så vet jag hur det är att bli utsorterad på sådana här sidor.
  Jag vet att jag har sagt det tidigare på andra inlägg men min teori är att beteendet som Cecila beskriver är lite av ett shopping beteende.
  Vi är vana att använda nätet för att hitta bästa dealen.. Om vi ska köpa en tv så matar vi in våra sökkriterier i pricerunner och så hittar vi bästa tvn till bästa priset. Det ska vara 55 tum och platt blid osv osv och priset ska vara rätt… 30 sekunder senare har vi en matchning.. Ska vi hitta bilförsäkring så finns det ställen för det..
  Så när det kommer till kärlek så finns kravspecen där och jag kan förstå att det känns viktigt för kvinnor att känna sig kvinnliga och det är säkert större sannolikhet att en stor karl får dem att känna sig det än en lite sprätt. Jag förstår det och vi män är inte bättre vi.. Vi har också våra idéer.
  Fast vad som är synd är att vi missar så mycket om vi sållar bort en massa som vi kanske inte tror att vi är intresserade av.
  Jag har exempelvis trott att jag föredrar kvinnor som har varit små och späda med blont hår men det är inte alltid dessa som jag har blivit kär i och varit i relation med. Jag har insett att jag nog inte har så bra koll på min egen smak som jag en gång trodde. Givetvis så är det ingen poäng med att dejta någon man inte är attraherad av men min erfarenhet är att ibland så behöver man mötas i verkligheten för att se ifall det finns någon kemi och ifall man är för snabb med att sålla bort folk så kan man gå miste om mycket.
  Jävlar vad jag svammlat… Vad ville jag säga med det här egentligen..? Kort sagt tack Cecilia för ditt inlägg. 🙂

  • Tjej79

   Kloka tankar
   Jag tänker inte alls i de banorna kanske också för att jag inte letar efter en man att skaffa barn med. Om det nu är generna kvinnor generellt tittar på i kombination om att de vill ha en “man” för att de anser längden sitter i det.

   I slutändan så gör vi alla ett val. Ska vi göra det lätt för oss eller svårt för oss😁 Och ska vi göra det svårt för oss. Ja, då tar vi till oss alla inlägg och blir ännu mer förvirrade, svåråtkomliga etc mao förblir singlar.

   Jag tror inte dejting på nätet underlättar det iaf. Då blir det som du är inne på “pricerunner-tänk”

  • Cecilia Salamon

   Roligt att du fann inlägget intressant Fredrik! Du har säkert en poäng med att vi blivit så vana vid att “hitta bästa dealen” (bra uttryck) så vi missar guldkorn då vi tänker allt för smalt. Jag tänker också att det har att göra med det stora utbudet av singlar att välja mellan på dejtingsajterna. Någonstans måste man sätta sina “gränser”, oavsett om det handlar om att mata in maxavstånd på var dejten kan bo eller ålder. Risken finns alltid att någon sållas bort som hade kunnat vara Den Stora Kärleken.

  • george

   Sen så har vi det faktumet att man inte kan skapa ett konto på dom flesta dejtingsajter utan att fylla i längd o vikt. Dom har en lista som man ska fylla i innan man godkänns som medlem. Så hur ska man göra då?

 10. Fenrisulven

  Haha, så då vet jag att mina 196 cm inte är anledningen till att jag inte får svar på de mailen jag skickar.

  • KARL- INGE

   Fenrisulven DU KAN JU ALLTID HOPPAS ,SORRY ATT DU ÄR ÖNÖDIGT LÅNG

   känns det jobbigt för dig när du får se upp till män som är 203 cm

 11. Anneli

  Är det meningen att alla ska följa samma mall numera. Du får inte titta mer på det än på det, du får inte välja brunett före blond, du får inte välja bort en kattägare bara för att du inte gillar katter. Hur skulle det se ut om alla hade exakt samma smak eller vi valde helt i blindo för inget spelar någon roll. Vi ska inte välja efter utseende utan efter personlighet, men då gör vi ju också ett val, jag föredrar den personligheten framför den, är det mer rätt att göra det urvalet?
  Om jag skulle vara 160 cm lång får jag då bara välja killar som är 160-165 cm långa då, och om jag är 170 cm lång, får jag bara välja killar som är upp till 170 cm, de kanske inte passar i personlighet. Och tänk om den kille som är 188 cm passar mig bäst i personlighet, ska jag då ändå välja den som är kortare för det är ju fel att välja den som är lång..
  Nä så länge det finns dejtingsidor som anger kriterier som längd, kroppsbyggnad, osv så finns det valmöjligheter. Själv blir jag förmodligen bortvald för att jag fyllt i rund, de som valt bort mig för det måste ju, efter att jag har läst detta inlägg, ha gjort väldigt fel för det kan ju inte spela någon roll hur stor jag är på bredden eftersom det inte ska spela någon roll hur stor jag är på längden, eller har det olika betydelser?

  • Fredrik

   Nej jag tycker inte att alla måste följa samma mall och jag tror att vi alla har våra preferenser när det gäller dejtande.
   Det jag tycker är tråkigt är att längden har blivit så viktig att det verkar komma före allt annat. Är det viktigare att man är över 180 än att man är mentalt stabil, har sunda värderingar, är trevlig, intelligent, ordnad ekonomi eller kort sagt vilken annan kategori av personliga preferenser som helst. Eller är det så att längden är viktig för att ni är ute efter någon som får er att känna er trygga, i så fall är längden verkligen en garant för detta?
   Män gör också sådana generaliseringar så jag tycker inte att man ska göra det här till en bitter “alla kvinnor är så ytliga debatt”.
   Men jag tror att det kan bli lite för lätt att sålla bort människor på sådana här sidor.
   Givetvis så ska man inte dejta folk man inte alls är attraherad av, men jag tror att om man kan tänka sig att vara något mer flexibel så kan man bli positivt överaskad.
   Om du Anneli nu söker en lång man som är lugn och trygg och får dig att känna dig kvinnlig så är det ju inget fel i det. Men är längd över 180 en fullständig dealbreaker för dig så kanske du missar en person som om du mött honom i verkliga livet hade känts rätt på alla plan.
   Så jag tror inte att handlar om att alla måste tycka samma eller att det är fult att tycka att vissa fysiska attribut är viktiga. Jag tror mer att det handlar om att kunna rangordna vad som man tror är viktiga egenskaper hos en potentiell partner.

  • Anneli

   Men vari ligger egentligen skillnaden att bli bortvald för sin längd och bli bortvald för sin bredd? Det sistnämnda ses som helt okej men nu inte det förstnämnda..
   Den svenska mannens medellängd är idag 179,0 cm och den svenska kvinnans medellängd är 165,5 cm. Själv är jag en bit över medellängd för kvinnor och jo jag föredrar en man som är längre än mig eller lika lång. Men därmed inte sagt att jag själv enbart och i första hand tittar på någons längd och förkastar alla som inte uppfyller mina önskemål i längd, vilket jag heller inte skrivit så klumpa inte ihop alla kvinnor till ett “ni”. Längden är inte det jag sätter främst och jag har inte hängt med i att det är ett så viktigt kriterium i urvalsprocessen som det verkar vara.
   Det finns så otroligt många parametrar som ska stämma för att tycke alls ska uppstå och en dejtingsida på nätet uppfyller inte möjligheten till att se särskilt många av dessa. Och som du skriver så är det alltför lätt att sålla bort människor på en dejtingsida, det är en ytlig “marknad”.

 12. KARL- INGE

  TESS

  Jag håller med du har problem med din självkänsla pga av din i tycke maskulina kropp

  jag skulle definitivt välja bort dig pga av just din dåliga självkänsla inte pga av din längd

  • Tess

   Jag gillar min kropp, den är trimmad på gymmet och jag är rätt nöjd med den. Men det är gulligt att du ser det som att jag har dålig självkänsla pga detta? Det jag menar är maskulint är min personlighet. Min erfarenhet av kortare killar är tyvärr att de varit för mesiga för min smak, det blir lätt att jag omedvetet kör över dom mentalt. Sen har det hänt med killar som varit 1.93 också. Poängen är, om du känner dig kränkt för att jag väljer bort killar under 1.78 när jag själv är 1.74, så är det dina bekymmer, inte mina.

  • KARL- INGE

   hahahahahh Tess lilla vän för det första oftast så är det väldigt okvinnligt att styrketräna och få muskler tycker jag
   för det andra jag har inga problem och känner mig inte kränkt en sekund jag är såå mkt man att det finns ingen normal kvinna som får mig att känna mig underlägsen,,,
   maskulina brudar kan var kul att spela tennis med osv men det är ju oattraktivt när dom är som du beskriver dig själv dominant mm samma som virastina

   om du bara träffar på killar som varit mesiga och korta så kan jag lova dig att du har blundat för dom riktiga männen
   som är under eller medel längd ,, löjligt att tro att långa män är mer maskulina

   ofta är det precis tvärtemot korta killar är mkt tuffare och hårdare om det är d du söker

   GÖR ett nytt försök och blunda inte för dom där korta killarna som äger ställena du går på
   alla långa killar vill vara dom till lags

   lika dumt som att påstå att tjejer under eller medel längd har mindre bröst

   Historien visar att näst intill dvärgar har styrt nästan hela världen Djingis kahn kubla kahn
   Hitler, Bonaparte , PUTIN HUR MANLIG ÄR INTE DEN LILLE SKITEN
   hoa hoa 165CM MARADONA MM

  • ViraStina

   Nämen är du igång igen och gissar egenskaper? Tänk att du fortfarande finner mig så högintressant att du måste nämna mig i vart och vartannat inlägg! 😀

   Du ska få ett råd av mig, eftersom jag är en så vänlig själ:

   De flesta kvinnor tycker det är väldigt oattraktivt med män som är så roade av att skvallra om andra som du är. Det tyder på bristande självkänsla.

  • Elle_

   Karl-Inge: Tycker du själv att det är ett trevligt beteende att sitta här och berätta för folk hur deras självkänsla är och vad du tycker är oattraktivt hos folk? Klappa dem på huvudet och förolämpa dem, med utgångsläget att ingen förstås vet någonting om något utom du?

 13. MISS Z

  Fast det där med längden hos killar är väl ungefär som med kroppsformen hos tjejer. En del tjejer väljer bort killar för att de är korta, en del killar väljer bort tjejer för att de är kraftiga. Och vice versa.

  Som Anneli skrev att hon förmodligen blir bortvald för att hon är rund.

  Dejtat både långa, korta, smala, runda, normalbyggda. Alla lika trevliga. Lägger inte vikten vid det yttre utan hur personen är och hur den är emot mig. Enda som jag väljer bort när det kommer till det yttre är om personen inte sköter sin hygien.

 14. KARL- INGE

  CECILIA

  Korta män lever längre på grund av sina gener

  8 000 män deltog i studien som visade att korta män lever längre.
  Forskaran upptäckte att kortväxthet kan vara kopplat generna som styr livslängden.
  Korta män har lägre insulin i blodet och mindre risk för cancer, skriver HÄLSOLIV

  det är ju känt sen djurvärden att det skiljer många år mellan en stor hund och en liten.

  kvinnor lever längre så då borde dom söka sig till korta män för att kunna leva tillsammans så länge som möjligt ca 10 år mer

  • george

   Karl inge

   I National Geographic

   Det kan vara svårt att ta reda på hur gamla djur är och skillnaderna är stora bland till exempel däggdjur och kräldjur. Bland däggdjuren blir valarna äldst. År 1999 fann forskare en grönlandsval som hade uppnått en ålder av 211 år. Åldern konstateras genom analys av aminosyror i valens ögon

   Vi människor e ju däggdjur…

  • george

   Karl inge

   Biologilektion

   Valarna är de största däggdjuren o lever också längst. Så där sprack din tes om att bara korta djur/ människor lever längst. Insulin kan påverkas av vad vi äter.

   Min morfar dog när han var 90år. Längd 1.87. Idag stryker de flesta i åldern 70-80år. Se bara på kändisarna som gått bort.

  • george

   Karl Inge

   Biologilektion

   Valarna är dom största däggdjuren. Där sprack din tes om att det är dom minsta djur/ människor som lever längst.

   Idag stryker dom flesta med mellan 70 – 80 år. Kolla bara när kändisarna dör. Inte många som uppnått 80år. Lasse Berghagen 1.97. Han är 72 å ser fortfarande frisk ut. Lasse Åberg är 1.90 och 77år. Lena Nyman var 1.53. dog när hon var 66år. Tage Erlander var över 1.90. Han blev 84år

   Min morfar var 1.87 och han blev 90 år. Insulin i blod kan vi påverka genom kosten.

  • george

   Karl Inge

   Valarna är dom största djuren å lever längst bland däggdjur. Där sprack din tes om att mindre djur / människor lever längst. Dom flesta människor dör mellan 70- 80år. Se bara på kändisarna som dött. Insulinnivå i blod kan vi påverka med vår kost.

   Lasse Berghagen 1.97 o 72år. Ser pigg ut. Lasse Åberg 1.90. 77år o fortfarande pigg. Lena Nyman var 1.53 o dog 66år gammal. Tage Erlander blev 84 o var 1.92.

 15. Fredrik

  Både du och Anneli har helt rätt. Det är lika dåligt av oss män att sålla bort kvinnor pga bredd som det är fel av kvinnor att sålla bort män pga längd.
  Men två fel blir inte ett rätt.
  Jag tyckte Annelis utryck ytlig marknad var väldigt passande.
  Jag tror också att vi alla skulle bli lyckligare om vi vidgade våra vyer något.
  Allt behöver inte vara så svartvitt. Det är ju inte så att man ska dejta någon man finner oattraktiv men är några cm hit eller dit verkligen en sådan deal breaker. Samma gäller såklart några kilo hit eller dit. Hur vet man om någon är rätt om man inte växlat ett enda ord med personen?
  Jag tror inte någon sållar bort människor för att vara elak. Jag tror att det handlar om att ifall det blir för lätt att sortera bort så sorterar man bort för mycket. Lite som att vaska efter guld med en sil med decimeterstora hål. Visste får man bort massvis med oönskat skräp på det viset men alla guldklimpar som är mindre än tennisbollar sållas ju också bort och eftersom de flesta guldklimpar inte är som tennisbollar så är det stor risk att man blir ensam kvar med sin grovmaskiga sil.

 16. Eros

  För det första: vad vi söker är våra egna business… vill en kvinna ha en lång man så är det upp till henne… vill en man ha en kvinna med stora bröst så är det upp till honom.

  Min erfarenhet: jag ratas sällan i IRL för min längd trots att jag bara är 167 cm. Det pga att jag upplevs som stark, kraftfull, vältalig och tydlig… dvs jag utstrålar “pondus”. På nätet är det tvärtom, där sorteras jag bort direkt.

  Jag får en del brev, ofta med komplimanger för att ha en väldigt bra presentation och att jag ser bra ut… Det jag märkt är dock att få kvinnor tittar ens på mina profilfakta utan dom tittar bara på mina bilder och förutsätter att jag är lång och när dom sen får klart för sig att jag är under den magiska gränsen minst 180 cm (9 av 10 kvinnor som ställer längdkrav nämner just 180 cm) så försvinner dom… en del blockar och en del tar sig friheten att berätta för mig att dom tycker illa om korta män, och ser det som sin rättighet att kränka mig med olika tillmälen. Dessa är dock lyckligtvis få.

  Mina ex har varit från 155 cm till 183 cm… längd har aldrig varit en issue för mig, jag tittar på andra detaljer.

  Mitt ex träffade jag på hp… hon är 7 cm längre än mig… vår historia började med att hon ratade mig pga längden innan vi hade träffats, hon krävde en man på minst 180 cm.. den magiska minimigränsen. En månad senare hörde hon av sig och menade på att det kanske inte är så viktigt trots allt utan ville ses.

  Det slutade som sagt med kärlek.

  Kontentan är att vi riskerar att missa den rätta i jakten på “rätt” mått, oavsett det är mannens längd eller kvinnans bröststorlek… men vi avgör själva vad som är viktigt för oss, det är en rättighet vi alla har.

 17. Fredrik

  Jag skrev föregående inlägg som svar till Miss z’s inlägg… Jag borde skrivit namnet i svaret och inte bara börjat med att säga att jag håller med dig och Anneli utan att nämna vem jag menade.
  Vet om ursäkt hör eventuell förvirring.

  • Fredrik

   Sista meningen skall vara.
   Ber om ursäkt för eventuell förvirring.

   Telefonens stavningskontroll kan ändra meningar på ett ganska lustigt sätt.

 18. T

  Det är i så fall en fixering åt båda hållen. Jag är 193 cm lång och har aldrig upplevt det vara till min fördel utan tvärtom. Har blivit avvisad många gånger p.g.a. att jag är “för lång”.

  • Romantisk-tjej

   Jag kan faktiskt instämma i det du skriver. Jag föredrar snarare en kortare kille än att få nackspärr av någon som är 1,90…Det är väl inte konstigt att man vill vara med någon som matchar sin egen längd, eftersom det kan bli väldigt opraktisk annars.

   Jag är av medellängd för tjejer och min kille är av medellängd för killar. Tidigare var min kille med en tjej som var 1,85, flera cm längre än honom. Och nu är han med en som är c:a 20 cm kortare än henne. 🙂 Han föredrar att tjejen är kortare.

   Så kan det ofta vara också, att killen hellre vill ha en kortare tjej. Så vad är skillnaden om tjejen har krav på en längre kille och killen har krav på en kortare tjej?

   Som jag skrev förut så vet jag flera killar som tycker om längre tjejer och alltid dejtat långa. Men jag känner också killar som verkligen föredrar små, korta tjejer. Det finns alla sorters preferenser.

  • Romantisk-tjej

   George:
   Nu har jag skrivit mest till män som inte vill ha barn. Jag kryssade i det när jag sökte precis som man kan söka andra kriterier.

   Men visst fanns det många av dem jag skrev till som även ville ha barn eller att det inte var så viktigt, samt de som redan hade barn men inte ville ha fler.

   Jag har aldrig blivit så ratad IRL som jag blev på dejtingsidor. När man träffar någon IRL står ju inte åldern i pannan, och därför blir man mer uppmärksammad för den person man framstår som – än efter en siffra hit som man inte kan se.

 19. Romantisk-tjej

  En annan sak som inte nämns här är att killar ofta är väldigt petiga med åldern. Ett år hit eller dit är oerhört viktigt för en del. Om killen till exempel satt 39 som gräns uppåt kollar de inte alls på en profil om tjejen är 40. Både mått och ålder tycks vara viktigt på dejtingsidor MEN inte lika ofta IRL. Då bedöms man helt annorlunda.

  Min pojkväns ex är 8 år yngre än jag. Men han anser ändå att jag är ungdomligare både till sätt och utseende jämfört med henne.

  Men så träffade jag honom heller inte på en dejtingsajt, där jag i stort sett aldrig fick en kille utanför dörren…

  • Cecilia Salamon

   Tror att kvinnor också är ganska petiga med åldern på killar, men i vårt fall är det nedåt istället. Många tjejer kan inte tänka sig att dejta en kille som är ett par år yngre. Jag upplever dock att det håller på att luckras upp (Läckberg-effekten), men fortfarande är det ett stigma. Kanske blir det svårare för kvinnor 40 + men i min ålder (30) upplever jag att yngre killar i 20+ – åldern bara tycker att det är intressant med en lite äldre tjej.

  • Romantisk-tjej

   Cecilia:
   Det finns unga som tycker om tjejer 40+ för TILLFÄLLIG kontakt. Speciellt killar mellan 18-25. Men när tjejen vill ha ett seriöst, varaktigt förhållande duger hon inte om hon är i medelåldern, det spelar ingen roll om hon ser yngre ut och har samma intressen/livsstil som killen. Detta gäller även när killen redan har barn eller inte vill ha barn.

   Är killen medelålders och ungdomlig väljer han alltid yngre. Även fast det finns många fräscha i hans egen ålder.

  • Eros

   Romantisk tjej och Cecilia: när det gäller åldern luckrades det upp innan Camilla Läckberg. Nästan alla kvinnliga profiler jag ser på HP har en större differens nedåt från sin egen ålder än uppåt i vad dom söker. Kvinnor som är i min ålder, dvs 45 år, söker nästan alltid män som är 10-20 år yngre men max 1 eller 2 år äldre. så det där med åldern tror jag är jämnt skägg mellan könen.

   Sen är det som ni skriver båda två… Unga killar tycker att det är vansinnigt spännande med “mogna” kvinnor, men dom är definitivt inte intresserade av ett förhållande med henne, det är inte det som dom söker.

  • george

   Romantisk tjej

   Du glömde killar utan barn som vill ha barn. Då är en medelålders kvinna inte intressant. Hon är för gammal och kan dessutom få problem med att bli gravid. Har hört från många även män att det blir svårare med åldern och få barn. Kvinnor tycks ha svårast. Det finns dom som lyckas men killen vill kanske inte chansa, Därför lockar det nog mer med en yngre tjej där chansen är större att hon blir gravid.

   Sen är det lättare att få en medelålders kvinna på kroken än en yngre tjej. Många yngre killar väljer äldre p g a det. Å då är det som du skriver endast sexet killarna är ute efter. Nåt varaktigt vill dom inte ha. Sen finns det alltid undantag

  • tjej79

   Vilken sanning? Att kvinnor föredrar långa män? Ja, en del gör det..vad spelar det för roll?
   Du föredrar yngre kvinnor. Ditt val.

   Jag tycker det är märkligt att man tillskriver sanningar om ett helt kön. Särskilt när det handlar om de negativa. Sällan det är något positivt numera.

  • george

   tjej79

   Finns bara kanske hundra blogginlägg här där män får skulden i allt. Sen när ett inlägg om kvinnans fel o brister kommer in. Ja då djävlar brakar helvetet löst.

   Trotts att bloggarna skriver det tramsiga ordet “Hen” så framgår det tydligt att det är just mannen det är fel på i alla inlägg. Å sen får vi män skit om vi protesterar mot detta. Det har nästa aldrig varit några positiva inlägg för oss män.

   Så sug på karamellen o acceptera detta inlägg. Vi män får acceptera de negativa inläggen om oss om o om igen..

  • ViraStina

   George:

   Ända sedan jag började skriva på den här bloggen har det varit ett evigt tjatande om att det är kvinnornas marknad, och om hur bortskämda vi är som inte är nöjda med den uppmärksamhet vi får.

   Ja, det är superlätt att få uppmärksamhet i form av sexförslag, samt att hitta brevkompisar. Att hitta dejter är däremot löjligt svårt. Vilket vi är många som vittnar om.

   Men se – det vill inga män lyssna på. Då beror det säkert bara på att vi är kräsna! För i er värld kan vi välja och vraka fritt. Att ni själva hela tiden väljer bort massor av kvinnor, glömmer ni praktiskt nog bort. De kvinnorna räknas ju inte. De är ju gamla och och fula och överviktiga. Det är ingen hejd på vilka nedlåtande adjektiv som används om oattraktiva kvinnor.

   Men nåde oss kvinnor om vi väljer bort män som vi tycker är gamla och oattraktiva och överviktiga. Vi ska ju nöja oss med att män är SNÄLLA! Högre krav än så, får vi inte ha. Då är vi ytliga och har orimliga krav.

   Och det är tydligen även vår plikt att vara tacksam för oönskad uppmärksamhet i form av sexinviter också. En gång frågade jag dig, George, om du skulle bli glad över att få gayförslag. Det skulle du inte, sa du, för du är inte gay.

   Nä – men det är ändå uppmärksamhet, eller hur? Bättre än ingenting…? Det är ju så ni resonerar angående ONS-förslagen som man ofta får som kvinna. Vi ska vara glada åt dem ändå, för vi slipper en tom inbox.

 20. KARL- INGE

  MISS Z on 25 June, 2017 at 19:13

  Karl Inge!
  Finns operationer idag som kan göra en längre. Så visst går det att göra nåt åt det.
  Skulle dock välja en kort och fet karl alla dagar veckan framför en karl med en vedervärdig människosyn.

  Javisst dom bryter sönder benet i tillväxtzonen och så får det växa i hop mkt plågsamt och kan ta många månader för ngr cm , jag anser inte att det är ett alternativ för kortvuxna .
  Låt mig gissa att du är fet själv, Du har all rätt att tycka att jag har dålig människosyn,
  LÅT MIG NU precisera vad fetma innebär vårdguiden säger buk mått 88cm kvinnor 94 cm män

  jag tycker att det är ok med dom måtten , visst en viss ökning av hälsorisk men rätt ok

  när fetman börjar komma uppåt 15 kg + det är inte fint och sen blir det bara sämre

  och jag föredrar en kvinna med normal -smal kropp alla dagar i veckan,,
  framför en kvinna med fet eller vedervärdigt fet kropp.
  Sen säger jag inte att dom inte kan vara snälla trevliga smarta och ha begåvats med en massa bra egenskaper Jag känner många bra feta personer,,
  men som partner avstår jag mer än gärna.

  Fetman påverkar dom själva negativt och partnern slapp överallt , hälsan utseendet , sexlivet, attraktionskraften , konditionen , psyket hjärt och kärlsjukdomar , hygienen, att bli med barn osv att göra barn röker dom dessutom då är dom superloser
  Kläderna sitter fult
  Bara för att alltfler blir feta eller superfeta så blir det inte vackrare eller trevligare för det

  och stackars alla barn som är feta jag behöver inte ens nämna alla deras tillkortakommande.

  • Hasse

   KI: Håller med. Jag skulle aldrig dejta en lönnfet eller fet tjej. Inte ens som kompis för jag har inget gemensamt med en chipsätande soffpotatis. De är trötta, gnälliga och har ofta ett dekadent tänkade.

  • Elle_

   OK, en halv novell om vad du anser är fult och oattraktivt hos kvinnor och hur äcklad du är av det. Och admin låter det går igenom… Är det den sortens klimat du vill ha här Karl-Inge? Och ni Happy Pancake? Känns det rimligt tycker ni?

   Mvh/ Normalviktig men sjukt trött på alla verbala loskor som godkänns här inne.

  • MISS Z

   Karl INGEN!
   Det du har att anföra om kvinnors kroppar etc har samma värde som det katten lägger i lådan.

   Du kan nog kosta på dig lobotomi med Karl INGEN. 60 årig gubbe. Seriöst? Gå du på din gammeldans och strutta runt i tron att du är grymt sexig för att du är smal, du kommer fortfarande att ha hängpung och tvungen att knapra viagra för att hålla den uppe i 10 sekunder.

  • Nadine

   Håller med dig Elle_ när jag skrev att jag inte gillar afghanska killar censurerade dom bort inläggen inom några timmar !!! Dom har tagit bort inläggen tre gånger nu,,,( detta blir den 4:e jag skriver om samma grej)Varje gång jag försökte skriva något om det igen försvann det om inom en timme elker två.Det är verkligen beklämmande att det är finare att säga : tjocka kvinnor är fula o äckliga , o att dom ljuger,,,äldre tjrjer är oattraktiva,,,, än att säga: jag tänder inte på afghanska killar,,,,hur tänker ni ? 🤔😖😑så mina preferenser ska tystas på ett diskussionsforum ??? Så ruskig är jag alltså. Men kvinnohatarna ska förstås få ha sina åsikter kvar till varje pris i den här bloggen,, Ridå

  • Hasse

   Det är så tydligt att kvinnor inte förstår vad demokrati är. Ni vill helt enkelt att all kritik mot ert beteende ska tystas. Ni är bäst.

   Jag hoppas dock på fler blogginlägg som tar upp ert sjuka beteende när det gäller nätdejting.

   Med vänlig hälsning,
   Hasse

  • ViraStina

   Hasse:
   Nu handlade det ju inte om kritik mot ett visst beteende, utan om en föraktfull människosyn som avspeglas väldigt tydligt i formuleringarna här.

 21. KARL- INGE

  MISS Z

  det finns en massa bra fetma operationer också typ minska magsäcken och fettsugning med mera

  men det bästa är gratis t,o m spara pengar sluta ät onormalt mkt och skräpmat

  kosta på dig att promenera en mil om dagen och sen kan du börja jogga om det roar dig

  du kan troligen kasta all medicinering efter ett halvår och köpa fina kläder om det roar dig kanske kan komma tillbaka till sandstranden igen

  • Romantisk-tjej

   Det är svårare för kvinnor i medelåldern att gå ner i vikt. Inte för alla, men för många. Jag promenerar en mil om dagen men jag måste ändå passa mig väldigt noga om jag ska behålla vikten.

   Alltså kan jag inte äta vad jag vill som jag kunde tidigare. Upp till 40 kunde jag äta mig mätt alla dagar i veckan och fika varje dag utan att gå upp ett hekto. Jag vägde alltid mellan 54-56 kg. Och då rörde jag mig ändå inte lika mycket som jag gör idag. Idag väger jag mellan 60-63.

   Jag är väldigt matintresserad och tycker om att baka. Och det är ju ingen fördel om man vill vara smal. Jag har tyckt att njutningen har vägt tyngre och har mest tyckt att det varit sorgligt när jag sett tjejer späka sig upp i medelåldern. De blir rynkigare och ser ut som killar i kroppen. Nej tack säger jag 🙂 Jag har hellre mina kvinnliga former och rynkfri hud och äter det jag gillar.

   Jag väljer dock bara de bästa råvarorna i den mat jag tillagar. Jag har inte ätit kött och kyckling på 26 år och sällan mjölkprodukter. Jag tycker man blir svullen av det. Men bröd äter jag även om jag vet att det inte är så nyttigt.

   Yoga och dans är de motionsformer jag utfört mest, förutom alla promenader. Men jag är ingen gymtjej och har svårt för träningslokaler. Däremot rör jag på mig mycket i vardagen, jag har ingen tv och gillar inte att sitta stilla i timmar på middagar och liknande.

   Det naturliga för mig är att vara rörlig, helt enkelt.

 22. KARL- INGE

  CECILIA

  DU kan kolla upp sen flera år tillbaka så är kvinnor från 52 , 53 år ute efter 15 -20 år yngre
  och uppåt 3-5 år ,
  många milfar också 20 och yngre dom är ju bara ute efter sex dessa kvinnor

  Sen är det ngr som skriver 18 -99 vilket innebär att dom är ute efter 18 åringarna men vågar inte stå för det

  KONTENTAN är kvinnan 55 år och söker 35- till 53 år så vill jag inte ha den kvinnan som söker så mkt yngre män ,, om jag är 55plus

 23. KARL- INGE

  ROMANTISKTJEJ

  du är vad jag menar normalviktig
  jag dansar mkt själv och tycker att det är en av dom bästa motionsformer som finns både social och singel dans/disco

  men om jag skulle ge dig ett råd så är det att du äter lite kött och mkt fisk ca 30 % bra fetter ger mättnadskänsla och håller förbränningen i gång typ nötter mm,,
  undvik transfetter

  kvarg är mkt protein och noll fett nu påstås det ju att mejerifett ska var nyttigt igen lite grand ,,,, snabba kolhydrater ska du undvika

  • Romantisk-tjej

   När det gäller protein äter jag nötter, chiafrön och tofu samt linser. Jag äter även spirulina och chlorella tillskott. Det är det nyttigaste man kan äta, för övrigt. Bröd blir det kanske lite för mycket av i dagsläget, även kaffebröd och glass. Nu drar jag ner på choklad och kaffebröd i alla fall.

   Jag har en pojkvän som är väldigt smal så då märks även några extrakilon på mig även om jag är normal i BMI. 🙂

  • Daniel

   Kvarg är oftast inte nyttigt då de dunkat i med socker. Det är sockret som är farligt inte fettet!!!

  • Romantisk-tjej

   Många slutar äta mjölkprodukter idag då kunskapen är större om att det inte gynnar kroppen och kan ge många bieffekter i kroppen. Många tål heller inte mjölksocker. Andra vill inte äta mjölk av etiska skäl.

   Därför vill Arla mfl attrahera nya grupper och nu när lchf och protein är på tapeten försöker de vinna marknadsandelar med sina kvargprodukter. Jag själv köper inte dessa.

   Jag föredrar istället att äta ärtprotein som innehåller så mycket som 80 gram rent protein. per 100 gram. Det är det proteinrikaste man kan äta och lätt att röra ner pulvret i en matsked i smoothie eller dylikt. Det är bättre för magen än mjölkprotein/sojaprotein och innehåller inte hormoner och annat som mjölk ofta gör. Hampaprotein är ytterligare ett alternativ.

   Jag har dessa proteiner hemma vid behov eftersom jag mest äter grönsaker och pasta till middag och ibland inte har tofu/bönor eller liknande hemma.

 24. KARL- INGE

  ROMANTISK TJEJ

  du vet hur du ska hålla dig frisk och i bra form finns inget att tilläga tofun och nötterna är ju jättebra proteinkälla

  LÅT din kille äta din del av sötsakerna så blir det perfekt jag vill påstå att du inte har några extrakilon idag om du är 160cm

  • Romantisk-tjej

   Virastina får gärna svara på din kommentar.

   Själv kan jag inte tro att endast ett par promille skulle vara sådana som jag….Nämligen är konsekvent och inte låtsas att jag ogillar något jag egentligen gillar. Jag har gått med på ONS eftersom alla övertygade mig om att det skulle vara “bra”, men jag har inte gillat det någon av de gångerna jag testade eller blev övertalad att göra det. Jag har alltid vetat vad jag vill ha. Men när jag varit svag med dålig självkänsla blev jag påverkad av andra och föll till föga för andras viljor. Och mått väldigt dåligt efteråt.

   Jag har aldrig njutit av ONS. Inte ens då killen varit generös. Men jag har givit andra njutning. Lyckligtvis var detta vid enstaka tillfällen innan jag insåg att jag faktiskt är värd att bli älskad OCH få sex på mina villkor, vilket först och främst FÖR MIG innebär ömsesidig förälskelse och passion. Och då fick jag alltså leva i celibat i c:a 15 år, fram till för två år sedan…

   Jag tvekar inte en sekund på att det finns tjejer som finner spänning i ONS eller kk:s, men jag hör inte till den skaran. Jag har inga problem att prata om sex, har haft åtminstone två killkompisar som jag pratat mycket ingående om sådana saker. Inte minst för att det var intressant att veta hur killar fungerar både fysiskt och psykiskt när det gäller sex. Jag är en mycket öppen person. Det vet alla som lär känna mig.

   Men min privata intimitet vill jag endast dela med någon jag älskar innerligt OCH när vi lärt känna varandra först. Det är en process. I början räcker det att samtala och vara i närheten av varandra. Intimitet växer fram lite senare. Det handlar för mig vilken kontakt vi får, kemin och det mentala samspelet. I annat fall känner jag mig inte redo för att gå så långt. Det kan tvärtom äckla mig.

   Och för mig är det en klar fördel om killen inte sexualiserar utan ser mig som en intelligent person och att det finns ett bra samspel. Finns det ingen gnista intellektuellt kan jag inte känna något fysiskt heller.

  • ViraStina

   Romantisk tjej:
   Jag såg det här svaret efter att ha svarat John G men då kan jag bekräfta att jag och de flesta av mina väninnor också hör till de där futtiga promillena.

   De flesta av oss har haft ONS, men få av oss får ut något av det. Det tar mer än det ger. Och det handlar absolut inte om moral eller skönmålning, som John G vill vrida det till. Jag tycker det är fantastiskt att tidigare generationers feminister kämpat fram möjligheten till sexuell frihet. Att de som gillar det ska slippa känna sig slampiga eller omoraliska.

   Men – jag är ändå övertygad om att majoriteten av kvinnor funkar som du och jag. Sex är ganska meningslöst för oss utan kärleken, tryggheten och tilliten till en speciell person.

   När jag blev singel var det inte sex jag saknade, utan relationen med en man. Tillfälligt sex hjälpte inte ett dugg. Tvärtom skapade det frustration och oro. Medan flera av männen här vittnar om att det inte är värt att ha en relation. De föredrar tillfälligt sex, även om det blir sällan.

   Och när jag hittade en man som ville ha en relation med mig, kom längtan efter sex automatiskt.

  • Elle_

   Tillhör också den promillen. Sex är bättre på egen hand än med någon jag inte känner tillit till och har känslor för. Har provat annat, kasst resultat och inte värt det i slutänden.
   Men precis som V säger: har inga som helst invändningar om andra kör ONS! Tvärtom, varför inte liksom? Om alla mår bra och trivs är det ju fantastiskt och varför skulle någon alls skämmas då? Vore ju dumt och konstigt. Sex är ingen helig ceremoni med mystiska förtecken och krav. Om samtycket och lusten infinner sig (och ingen blir utnyttjad): just do it.

  • ViraStina

   Elle_:
   Jepp, jag kan till och med vara lite avundsjuk på de som mår bra av tillfälligt sex. Man skulle kunna ha ett mycket roligare singelliv då. 😊

   Men efter ett par erfarenheter vet jag att jag inte funkar på det sättet. Det blir obalans i mitt känslosystem. Konflikt mellan hjärta och hjärna. Det är inte värt den oro och förvirring som uppstår.

   Det irriterar mig att män tror att detta handlar om baktanken att framstå i bättre dager. Vadå bättre? Jag har övertygat mig själv ett par gånger att hoppa i säng med halvt okända män för att inte känna mig som en pryd nunna. För att testa. För att utmana mig själv. För att komma över min exmake.

   De outtalade förväntningarna utifrån har snarare sagt åt mig att inte vara så tråkig! Att leva livet, medan jag var singel!

   Men det har bara lämnat besvikelse. Inte rent sexuellt, utan emotionellt.

   Flera män här har klagat på att kvinnor försöker avmaskulinisera dem mentalt. Men samtidigt ser de ner på oss för att vi har den typiskt kvinnliga egenskapen att inte förmå skilja på kärlek och sex. Då tycker de att det är “flickdrömmar” som ska hånas. Eller också tror de att vi ljuger.

   Jag är glad att jag har hittat en man som uppskattar dessa egenskaper istället för att håna mig eller försöka göra om mig, eller tro att jag bara ägnar mig åt självbedrägeri.

  • Romantisk-tjej

   Ja att man är pryd har man ju fått höra mer än en gång. Jag tycker också det är tråkigt att män klagar så mycket på “tjejiga” egenskaper, som att vi väntar på den stora kärleken och faktiskt inte njuter av att ha sex förrän vi är med honom.

   Varför får vi bara inte bejaka det vi vet är sant för oss utan att få höra att vi ljuger? Vad är det som gör att vissa män tar sig rätten att bestämma vad vi ska känna?

   Bara för att det finns tjejer som gillar tillfälliga sexkontakter betyder det inte att alla gillar det. Varför bara inte inse att alla är olika?

   Jag har killkompisar som jag vet gärna skulle ha sex med en tjejkompis (de har försökt med mig också) eller en dejt på första mötet. Det är inga problem för dem. De kan till och med se det som spännande.

   De kunde tänka: Nu är vi här tillsammans, båda är singlar, vi sitter och dricker vin, allt är toppen så varför inte ha sex? Och då kanske det är svårt att förstå att jag absolut inte känner samma sak.

  • Elle_

   Ja, exakt. Jag har varit singel länge och skulle absolut uppskattat om ONS hade funkat för mig, men det är inte ens inärheten av att vara ett bra alternativ för mig. Kostar för mycket känslomässigt. Även lite roligt hur män som raggat på mig utgår från att jag gör en kraftansträngning, kämpar för att motstå den frestelse som deras erbjudande uppenbarligen måste/borde utgöra för mig. Eh, alltså. Ja, jag gillar dig som person men tanken har inte ens slagit mig att gå i säng med dig så det är inte jättesvårt att motstå, nej. “Vem är du, jungfru Maria?” sade en (bra och snygg men för mig inte attraktiv) man som – utan minsta gensvar från min sida – flirtat med mig hela dagen och sedan kom fram på kvällen och tyckte vi skulle dra oss undan tillsammans, när jag tackade nej till hans förslag. En annan, engelskspråkig: “If you want chocolate, have chocolate” och det jag skrektänkte i huvudet men inte sa (vill inte såra skört ego hos snäll man) var “MEN JAG VILL JU INTE HA NÅN CHOKLAD?”. 😁
   Jag har som sagt inga moraliska invändningar och jag gillar sex men jag tänder inte på någon som inte når mig på ett djupare plan. Med få undantag har jag hittills bara blivit attraherad av män jag känner ganska bra, dessutom.
   Det är lite opraktiskt, och jag misstänker att jag ev förlorat chansen att lära känna intressanta män som närmat sig, då det inte funkar för mig med den inledningen. Måhända gör det dessutom mig till en trist person, men sånt är livet. 😁

  • ViraStina

   Mina killkompisar har svårt att förstå att jag på allvar skulle nobba världens snyggaste karl (vem nu det är) om han stod till förfogande för ett ONS.

   Jag kanske inte hade nobbat honom som ung – på den tiden vägde den ytliga bekräftelsen och andras åsikte tyngre. Då “fick” man ju knappt nobba någon med hög status utan att bli dumförklarad. Men jag skulle fortfarande inte ha gått plus känslomässigt.

   Nu, med förvärvad självinsikt, skulle jag inte ens överväga det. Jag utsätter inte mig själv för sådant som skadar mig. Medan mina manliga vänner inte kan begripa hur en sådan sak – den ultimata bekräftelsen – skulle kunna vara en minusgrej..?

   Men ett fagert utseende är totalt ointressant utan närheten och tilliten som jag känner i en relation.

  • Elle_

   Heh, samma här. Självklart lägger jag märke till en man som ser bra ut men jag brukar jämföra med träd: hur vackert/snyggt ett träd än är vill jag inte ha sex med det ändå. 😀
   (Sen har jag varit ihop med en man som har de vackraste ögon jag någonsin sett… fortfarande, såhär väldigt många år senare. Det var ingen nackdel förstås, men innan jag lärt känna honom var jag inte attraherad ändå. Och jag vill inte ha honom tillbaka heller. 🙂

 25. Daniel

  Jag vågar påstå att 90% av kvinnorna är väldigt utseendefixerade och speciellt på längd på ditt och datt. Män är en aning mer tolerant eftersom kvinnorna som uppfyller de generella idealen aldrig svarar. Jag har tur att jag har egna ideal på kvinnor. Men går aldrig ta något för givet. Kanske en på 100 kvinnor som det går föra en vettig konversation med. Den största orättvisan är dock tid. Det kan ta 4 dagar för en kvinna att hitta en ny medan det tar 4 månader för en man som mig.

  • Elle_

   Toleranta = desperata. Stackars de tjejer som ni dejtar trots att de egentligen inte lever upp till er standard. Tacksamma borde de dessutom vara? Vad fint ändå att ni har överseende…
   Är det människor ni vill träffa alls, eller vill ni bara ha en random kropp att pressa mot er? Måste nog hålla mig från kommentarsfälten här framöver, annars kommer jag förlora hoppet om män ö h t och aldrig ge någon mer en chans över huvud taget.

  • Peter

   Elle och alla andra. , Nu börjar man känna igen tonen från HP.

   Här blir lätt diskussionen vi mot dom från både killar och tjejer. Men vad Elle har skrivit här är just de fräsande kommentarer man får när man försöker snacka med tjejerna. Väldigt mycket hårda ord om man säger något “fel”, väldigt mycket kill the messenger när något går emot tjejerna.

   Förstå att som kille är man inte bara vad man skriver här. Men att ständigt bli nobbade innan man har träffats, många gånger på grund av att längd eller något liknande ytligt, skapar en viss frustrationen som behöver få pysa ut.

   Inget personligt och illa menat mot Elle, men hennes inlägg speglar väl tonen från tjejer på hp.

  • Elle_

   Peter: Jag har inte sagt något om hur män generellt är, jag reagerar bara på inläggen i kommentarerna här. Du reagerar på min kommentar, alltså? Du väljer att ta den som exempel? Du har möjligen inte läst någon av männens kommentarer: de som ägnar sig åt personangrepp samt långrandliga beskrivningar på hur äckliga, fula, ytliga, okvinnliga, manhaftiga och idiotiska kvinnor i allmänhet är, och vi som säger emot dem här i synnerhet. Det känns inte rimligare att nämna dem, än när jag säger ifrån när attityden gång på gång skiner igenom: kvinnor är kräsna, oattraktiva, elaka och otacksamma och det är förskräckligt synd om alla män som de inte vill ha…

  • Elle_

   Peter: Hoppsan: gjorde jag misstaget att låta män hållas ansvariga för vad de skriver? Att ha utgångsläget att även män är vuxna människor som har förmågan att kontrollera sina impulser och försöka se sin egen del i en snårig situation? Du menar att vi ska ha överseende med dem eftersom det är så synd om dem? Jag tycker ju inte att det är synd om dem? De flesta verkar ha noll självinsikt och ingen som helst lust att ens försöka skaffa perspektiv på tillvaron. Att sitta och spy ur sig människoförakt i den grad de gör är inte försvarbart om man är över 13 år gammal.

  • John G

   Elle:

   Nu nämnde du desperation.
   Men vad du måste inse är att det Daniel pratar om INTE är desperation. Det är helt enkelt vardagen för den stora massan av oss män. Att vi helt enkelt Måste vara mer toleranta när vi bedömer tjejer. Vi kan helt enkelt inte kosta på oss att vara lika inriktade på perfektion som ni tjejer har möjligheten att vara.

   För om vi män hade varit kräsna på samma nivå som ni tjejer är, ja, då hade vi också iskallt fått räkna med att tillbringa hela våra liv ensamma och allena.

   Sedan finns det naturligtvis undantag. Det finns män som kan vara lika kräsna, som kan välja och vraka lika mycket som den stora massan tjejer kan.

   På samma sätt som det finns tjejer som måste vara lika toleranta som den stora massan män måste vara.

   Men som sagt, rent generellt tror jag ändå att ni tjejer kan unna er lyxen att vara kräsna, på ett helt annat sätt än vi, den stora massan män kan.

  • ViraStina

   På vilket sätt kan vi kosta på oss att vara mer kräsna?

   Om vi vill ha tillfälligt sex, ja – då kan vi förmodligen vara hur kräsna som helst. Det är bara det att vi ofta inte är intresserade av det.

   Om vi letar ett riktigt förhållande. Om vi vill ha en relationsinriktad kille, som vill bilda familj. Om vi siktar på något som ska hålla hela livet. Om vi vill ha trygghet och “committment”. Det där som vissa män här hånar och dömer ut som fåniga flickdrömmar.

   På vilket sätt kan vi kräva perfektion (dvs välja och vraka) i det läget? Hur många män står på kö då? Ni som skriver här på bloggen gör det i alla fall inte.

   Min uppfattning är att majoriteten av de relationsinriktade männen kan tillåta sig att vara lika kräsna som majoriteten av de kvinnor som letar ONS.

  • Romantisk-tjej

   Daniel:
   Jag var på HP intensivt i 7-8 månader utan dejt. Jag tror du över helt i en drömvärld när du tror att det är lätt att hitta en dejt på några dagar. Att killen svarar betyder verkligen inte att han vill ses. Jag fick väldigt många mail eftersom jag också skrev till många, väldigt många…Troligtvis fler än de flesta ens har tid med. Jag var dessutom synlig då jag testade att vara inloggad alla tider på dygnet.

   Killar vill ofta chatta medan tjejer hellre träffas över en kaffe och snackar och på det sättet lär känna honom. Dessutom uppfattade jag killarna som väldigt utseendefixerade, de nöjde sig inte med profilbild samt bilderna i albumet utan ville ha närbilder och fler helkroppsbilder. Det säger inte särskilt mycket om vem man är. Och jag ville inte lämna ut för mycket till någon jag inte känner.

   Jag själv skrev till många som bara hade en porträttbild och inget mer. Jag anser att det är först när man ses det går att avgöra om personen är tillräckligt attraktiv. Men killen orkade inte chansa, han ghostade hellre.

   Ibland verkade det handla om blyghet, att de inte kände sig tillräckliga (?) eller ren lathet; att det är för ansträngande att hitta en ledig tid, att det var enklare att fönstershoppa och drömma än att ha någon på riktigt att engagera sig i.

   Kontentan är: Att få en kille utanför dörren är ett i stort sett omöjligt jobb. Jag skulle få fler dejter på EN DAG om jag stod i stan med en skylt “dejta mig” än vad jag fick på 7 månader på en dejtingsajt! Det är jag helt säker på. Och jag har många bekanta och bekantas bekanta som upplever exakt samma sak som jag gjorde.

   Ändå skriver ni att tjejer har lättare på dejtingsajter. Låt oss en gång för alla slå fast att det bara är en myt!

  • Daniel

   Jag utgår ifrån andra kvinnor jag varit ihop med och inte din otur. Om jag inte minns fel är du 40+ och bor på en lite mer avlägsen plats. Jag tänker på kvinnor 20-35 år i normalstora städer.

  • Romantisk-tjej

   Jag håller med Virastina helt här. Jag har letat hela mitt liv efter en kille som är engagerad och vill bara vara med mig, vara min livskamrat. En som på allvar blev förälskad i mig. Det dröjde tills en bra bit över 40 innan jag träffade en sådan kille.

   Jag har blivit visslad efter på gatan, stalkad och fått oräkneliga intima förslag, blivit trakasserad och förolämpad, endast för att jag är tjej. Det har fått mig att må hemskt dåligt genom åren, något jag till och med fått arbeta i terapi med för att jag inte skulle gå under.

   Så dåligt har jag mått att till och med min överlevnad varit hotad – av att ses som ett objekt snarare än en person som är intressant att lära känna, bli kär i, leva med, respektera…

   Så, du har fel John G, tjejer har det verkligen inte lättare! Tjejer och killar vill ofta olika saker. Jag ville redan ha en relation när jag var 14, men blev ständigt sviken och olycklig, för det fanns inga killar som ville samma sak som jag. De kunde inte ens bli förälskade!
   Hela min ungdom var mitt hjärta krossat.

   Jag var bara en kropp för dem, och det handlade ofta om att jag fick fly för att slippa bli antastad, i väldigt många olika situationer. När jag sökte arbete eller var på en arbetsplats, i lokaltrafiken, på gatan, i taxin på väg hem, på en fest, på resan, i mitt hem när jag var tvungen att ringa hantverkare, när jag köpte/sålde något på en annons och skulle träffa köparen/säljaren…Hotet fanns överallt. Jag var ofta ensam så då passade många på. Jag var ju aldrig med en kille. De tjejer som hade en kille vid sin sida fick ju alltid vara ifred.

   Numera slipper jag oftast allt detta. Det är nog det bästa med att blivit äldre. Nu får jag istället både kärlek och respekt, det jag längtat efter så länge jag kan minnas.

  • Peter

   Eller, Daniel hade väl inte skrivit något idiotiskt? Inte jag heller. Du tolkade det som ett påhopp, och det är så typiskt tjejer på hp att låta döma killar från deras förutfattade meningar och låta den domen gälla alla.

   Sen är min uppfattning om tjejer som sitter inloggade nonstop att de är de minst seriösa. Den seriösa tjejen är ute på träff med killarna. Man ser henne bara lite då och då. Försöker man skriva till de som sitter här hela tiden är det ovanligt att man får svar.

  • Romantisk-tjej

   Daniel:
   Nej då, jag bor inte avlägset, jag bor i Stockholms kommun. Så det fanns tusentals som bodde på kort avstånd.

   Jag tror att killar är extremt kräsna med åldrar. Min pojkvän hade en kort sejour på 2 dejtingsidor innan han träffade mig. På den korta tiden (handlade om ett par veckor) fick han många mail från kvinnor ville som dejta honom – han är en frånskild småbarnspappa närmare 40…Han behövde inte skriva några mail, de skrev till honom. Han dejtade två stycken på denna korta tid.

   Jag trodde honom inte eftersom jag har läst om alla killar som säger att de aldrig får mail. Men han visade mig alla namn och mail. Han var som ett stort frågetecken när jag nämnde jag sa: “killar får knappt får några mail på dejtingsidor har jag hört”. Det var helt främmande för honom.

   Och beviset fanns ju där. Jag såg alla tjejer som skrev och ville träffa honom. Nu valde han mig framför dem. Först som vän, men snart älskade han mig och ville vara ihop med mig…Och det var kanske för att han – i motsats till alla killar på dejtingsidor – ville träffa mig. Och såg att jag höll måttet, ja var mycket intressantare än de andra.

   Själv var jag utan träffar trots att jag inte ens har barn. För vad jag förstått är det okej för en tjej med en kille med barn och är omkring 40. Men tjejer omkring 40 i samma sits är däremot är inte attraktiva för killar. Inte ens om de är barnlösa som jag.

   Sanningen är att _inte ens_ min pojkvän intresserar sig för tjejer i min ålder…hans ex är c:a 10 år yngre. Men eftersom han de facto träffade mig IRL insåg han snart att jag var som en mycket ungdomligare person, till och med yngre, roligare, flickaktig och framför allt mer feminin och attraktiv än hans ex!

  • John G

   ViraStina:

   Men nu upplever jag att du snackar skit, igen.

   För jag menar, om nu tjejer rent generellt INTE är intresserade av tillfälligt sex, ja, varför gör de då inte ett bättre jobb med att hålla på sig?

   För om det nu är som du säger, killar är öppnare till tillfälligt sex än vad tjejer är, om nu det är en vetenskaplig sanning som alla tjejer känner till, varför är de då så jäkla snabba med att dyka ner i sängen med killen som skapat spänningen, kemin, attraktionen???

   Om nu tjejer INTE är intresserade av tillfälligt sex, som du säger, samtidigt som de vet om hur killar är, ja, borde de då inte vänta med sex till typ sjätte, sjunde, åttonde dejten? Eller för den delen, till bröllopsnatten? Så att de kan vara säkra på att killen är intresserade av dem och inte bara av sexet???

   Men nej, nej. Utan när tjejer träffar killen som skapar rätt typ av spänning, kemi, attraktion, ja, då ligger de där i sängen med honom snabbare än man hinner tänka “Hoppsan hejsan, vad fan hände nu egentligen?”

   Vilket ju gör att man bara kan dra en av två slutsatser.

   Antingen är tjejer otroligt korkade.

   Eller så tycker de helt enkelt om sex och tar chansen till att ligga när den dyker upp. Oavsett om det är tillfälligt sex eller inte.

   Sedan efteråt, för att de inte skall framstå som för lättfotade, så svänger de sig med skitsnack som att de trodde ju att killen var annorlunda. Eller andra lämpliga klyschor och klichéer som framställer killen som boven i dramat.

   Jag tror på det sistnämnda. För ärligt talat, även om jag inte längre litar på någonting som tjejer Säger, så tror jag ändå inte att ni är korkade 🙂

   Eller så kan man ju se det så här, i princip Alla relationer jag hör talas om har ju börjat med sex. Kanske inte så mycket ONS i och för sig. Men, kille träffar tjej. Och inledningsvis handlar det i princip enbart om sex. Och då heter det ungefär att: “Näää, det är inte seriöst, det är inte allvarligt. Vi lattjar bara och har kul just nu. Framtiden har vi inte pratat om överhuvudtaget”

   Sedan, veckan efter, månaden efter, när de kommer upp till ytan för att andas mellan allt sex, ja, dååå börjar de fundera på hur framtiden skall se ut. Då, efter en kortare eller längre tid med enbart och uteslutande sex så kommer frågorna. “Vad håller vi på med? Vad vill vi? Hur ser du på framtiden?”

   Så jag menar, det tillfälliga sexet är ju grunden för alla typer av relationer mellan killar och tjejer. Med ett undantag, killen som lyssnar på och tror att tjejer säger sanningen när de säger som du gör. För den naiva, godtrogna killen blir Alltid placerad i tjejernas kompisfack.

   Och jag funderar på vad som händer om du tittar omkring dig? Jag föreställer mig att du umgås med en hel del par?

   Hur många av de paren var etablerade pojkvän, flickvän, Innan de hade sex?

   Och som jag skrev lite högre upp i den här kommentaren, jag tror helt enkelt det här beror på att tjejer tycker om sex exakt lika mycket som killar. Och de skiter högaktningsfullt i om det är tillfälligt eller inte, bara de får ligga.

   Men, sedan för att framstå som moraliskt högre stående än killar, så drar de till med samma snack som du ägnar dig åt. Propagandan som syftar till att hela tiden göra oss män till skurken.

   Så i och med att ni har större valfrihet när det gäller det tillfälliga sexet, så har ni också i förlängningen större valfrihet, och kan vara kräsnare. när det gäller val av killar till alla typer av relationer.

   Så tror jag i alla fall.

  • Romantisk-tjej

   John G:
   Att inte ha sex har inget med högre moraliskt stående att göra. Jag skulle tvärtom säga att ha lite eller ingen sexerfarenhet knappast är en fjäder i hatten på en dejtingsida. Jag har diskuterat detta med många killar som störde sig på att jag var oerfaren. De skulle hellre dejta en tjej som tar för sig sexuellt, som kan tänka sig ONS. Alltså skulle jag haft större framgång med dejtingen om jag var mer erfaren. Tvärtom vad du påstår. Möjligen är det lite annan syn i din ålder, men bland yngre är det en klar fördel att tjejen har haft mycket sex.

   Min pojkvän är ett undantag. Han skulle visserligen aldrig se någon som moraliskt lågstående för att denne har ONS, men personligen föredrar han en tjej som levt ungefär som honom, nämligen en som haft få sexpartners. Dessutom ser han det som ett fint karaktärsdrag att vänta med sex tills när man är kär. Och han är inte intresserad av tjejer som ligger runt, för honom är intimitet något väldigt seriöst och viktigt. Han är mycket rättfram och har inga problem att säga vad han tycker och känner.

   För det andra kan han inte tänka sig ha sex med någon han inte är kär i. Han har berättat om några tjejer som har försökt, men han är inte intresserad av ONS, det skulle inte få ut något av det, han skulle tycka det var meningslöst eftersom han inte kommer känna något. Han tänder inte på någon han inte är kär i. Vi är precis likadana på det sättet.

   Min oerfarenhet har knappast varit ett hinder för bra sex, som väldigt många verkar ha fått om bakfoten. Däremot är all sex utan kärlek dålig. För mig. Men alla känner inte likadant, åter igen. Vi är alla olika. Däremot påstår jag att de flesta tjejer behöver känslor för att det ska kännas bra. Jag säger DE FLESTA. Inte alla.

   De som gillar ONS drar sig ofta till krogmiljöer. Om man ska gå efter hur tjejer agerar där är det mycket troligt att statistiken blir missvisande…

  • John G

   RT:

   Men nu missförstår du mig RT. För jag håller med dig. Att ha mycket sex, eller lite sex, gör inte en människa sämre eller bättre ur en moralisk synpunkt.

   Om man inte lyssnar på vad det stora flertalet tjejer SÄGER.

   För du kan nog inte föreställa dig hur många gånger jag varit i den situationen jag beskrivit tidigare. Jag har träffat tjejer som SÄGER att de är så trötta på killar som hela tiden spelar sexkortet. De SÄGER att de är så trötta på killar som behandlar dem som sexobjekt. De SÄGER, ganska föraktfullt, att de är så trötta på killar som BARA tänker på sex hela tiden. De ställer frågan varför killar hela tiden måste bete sig som djur och få allting att handla om sex?

   Och tidigare när jag hörde en tjej SÄGA så, var det någonting jag tog fasta på. I min naivitet, i min godtrogenhet, så trodde jag att de här tjejerna SADE sanningen. Vilket gjorde att jag i stället uppvaktade dem genom att uppmärksamma deras intelligens, jag bekräftade deras åsikter och uppskattade deras tankar.

   Och jag gjorde det eftersom jag med min utveklingsstörda del av min hjärna felaktigt föreställde mig att om jag gör som hon SÄGER, så kommer hon uppskatta mig så mycket att hon vill få till en sexigare, intimare fortsättning nästa gång vi träffas. Eller tredje gången vi träffas?

   Dessutom Är det faktiskt så också att jag ligger inte med en tjejs kropp, jag ligger med hennes hjärna. Det måste absolut inte vara kärlek inblandat i ekvationen. Men, jag måste uppleva positiva känslor. Och det gör jag inte tillsammans med en korkad tjej, oavsett hur vacker hon är att titta på.

   Men resultatet av allt detta var att jag hela tiden blev utsedd till den Bästa killen i hela världen. Samtidigt som hon gick hem från festen, tillsammans med killen som fullständigt sket i vad hon hade SAGT, för att i stället behandla henne som just ett sexobjekt.

   Därför att den killen skapade spänningen, kemin, attraktionen, på ett sätt som jag aldrig någonsin kan göra genom att uppmärksamma en tjejs intelligens.

   Och jag ser inte på henne som moraliskt sämre bara för att hon tycker om och vill ha sex. Aldrig i livet.

   Men, när en tjej SÄGER en sak om sex, för att sedan GÖRA någonting helt annat, så är det hyckleri. Och enligt mig så är hyckleri någonting av det moraliskt billigaste som finns.

   Och jag har sett det här så ofta, så många gånger, med så många tjejer, att jag inte längre tror på ett ord som tjejer säger om sex och raggande.

   Exempelvis det ViraStina säger, tjejer tycker inte om tillfälligt sex typ ONS och kk- relationer… Jaha…? Skitsnack kallar jag det. Och det är exakt samma typ av skitsnack som tjejer matat mig med i hela mitt liv. Bara för att sedan GÖRA någonting helt annat.

   För jag menar, allvarligt, som jag skrev tidigare, OM nu tjejer inte tycker om tillfälligt sex, ja, VARFÖR har de då så djä–a bråttom att dyka ner i sängen tillsammans med den spännande, attraktiva killen som de upplever kemi med och som får deras instinkter att sjunga???

   Om tjejer nu INTE är intresserade av tillfälligt sex, ja, varför väljer de då hela tiden bort killar som liknar mig? Killar som faktiskt visar att vi är intresserade av vilka tjejer Är, i stället för att bara vara intresserade av sex.

   Jo, tjejer väljer bort oss därför att när tjejer SÄGER att de INTE är intresserade av tillfälligt sex, så är det enbart och uteslutande skitsnack. Som tjejer använder för att känna sig moraliskt högre stående än djuriska killar som bara tänker på sex Hela Tiden.

   Så sanningen enligt mina erfarenheter är i stället att tjejer tycker precis lika mycket om sex som vi killar. Tjejer Tänker på sex precis lika mycket som vi killar. Tjejer Vill Ha sex precis lika mycket som vi killar.

   Sedan om det handlar om ett ONS, en kk- relation, eller om det är inledningen på någonting mer långvarigt har inte så stor betydelse inledningsvis. Det är någonting de kan börja fundera på i morgon, nästa vecka, nästa månad.

   Utan inledningsvis är det enda viktiga att killen är spännande och attraktiv, att kemin flödar och att sexet är skönt och tillfredsställande.

   Och ja, ett PS nu innan du protesterar.
   Nej, jag pratar inte om Alla tjejer. Men, jag pratar nog ändå om det stora flertalet tjejer, typ 99,998% av alla tjejer. DS.

  • VIDSTIGE66

   En rent allmän och generell kommentar och inte svar till någon direkt…

   TYVÄRR verkar lösaktighet slampighet och horbockeri med s.k “KK:s” och ONS vara “normen” idag och den som INTE vill ägna sig åt detta blir stämplad såsom varande “onormal” etc. Ratad och refuserad. Moral verkar inte finnas idag i allmänhet och i synnerhet inte på diverse dejtingsidor…

  • ViraStina

   John G:
   Tjejer gillar naturligtvis sex lika mycket som killar. Ingen säger något annat. Men jag menar att vi inte nödvändigtvis vill ha det på samma villkor som män.

   År 2017 är det få tjejer som tror att de vinner pluspoäng på att spela pryda. Istället har vi ett annat ideal som går ut på att kvinnor ska vara LAGOM intresserade av sex och ha LAGOM med erfarenhet. Det vill säga – vi ska varken vara pryda eller lössläppta.

   Det är därför precis lika vanligt att kvinnor har sex för att inte känna sig trista och fega, som att vi avstår av moraliska skäl. Om inte vanligare.

   Men oavsett: Om jag ska hålla mig till dina väldigt svartvita definitioner, vill jag i så fall hävda att vi kvinnor är korkade, rent emotionellt. Som jag har sagt tidigare, är det mycket vanligare att vi hellre bara vill ha sex inom en fast relation, för tryggheten och för anknytningen. Vi drömmer ofta om Den Stora Kärleken, vilket rätt många män ser som löjligt.

   Det gör inte jag. Men den korkade missbedömningen vi gör, är att tro att sex ska leda dit. Jag känner knappt någon kvinna som inte mått dåligt någon gång efter det som bara blev ett ONS. Inte av moraliska skäl, utan för att hon trodde att det betydde mer för honom än vad det gjorde.

   Kanske trodde hon t o m själv att det inte betydde något. Så som man “ska” tycka som en modern kvinna! Men hon märker kanske i efterhand att det inte känns bra. Att det inte gav någon tillfredsställelse eller bekräftelse. Bara en jobbig känsla av tomhet och övergivenhet.

   Jag är en av dem, och jag är absolut inte unik. Visst är det korkat att man ens ska behöva göra det misstaget flera gånger innan man lär känna sig själv. Men jag föredrar nog att kalla det mänskligt.

   Och generellt vet jag ingen relation i min bekantskapskrets som börjat som ett ONS. Alla som jag har någon insyn i, började med ett intresse. Ingen av mina manliga vänner har någonsin blivit kär i efterhand i den kvinna som han först såg som ett ONS. Det omvända är däremot ganska vanligt, att tjejen får känslor. Vilket män brukar betrakta som en jobbig komplikation.

  • Romantisk-tjej

   Virasina

   Jag har känt precis det du skrev, att efter ett ONS ville jag lära känna killen, men han ville inte lära känna mig. Det är väldigt vanligt att det är precis så.

   Hur många tjejer har man inte tröstat som gjort det misstaget…Killen svarar inte i telefon eller är inte intresserad av att träffas. Men sedan ringer han någon gång på småtimmarna och vill att hon kommer över, för nu är han sugen och plötsligt intresserad. För stunden.

   Därför är ONS ofta en mycket smärtsam, utlämnande upplevelse för många tjejer som förknippar sex med en intim relation byggd på kärlek och respekt.

   Därför vill så många först bygga upp ett förtroende till killen innan de tar det steget. Andra är som jag –
   som både måste lära känna killen OCH ha en stark förälskelse till honom – för att över huvud taget kunna känna något.

   Jag vet att du John G tänker att en relation lika bra kan börja med sex. Men i praktiken fungerar det sällan på det sättet.

  • ViraStina

   Romantisk tjej:
   Precis. Det funkar väldigt sällan på det sättet. Och här är det männen som är emotionellt korkade, för att anknyta till mitt andra inlägg.

   Män inbillar sig gärna att sex inte har med saken att göra. Men i praktiken blir de aldrig långvarigt intresserade av den där tjejen som de bara tog hem för natten.

   Istället brukar de bli irriterade om hon börjar förvänta sig något mer.

  • Romantisk-tjej

   Och med detta sagt är det inte lika svårt att förstå varför vissa män går till prostituerade. Där får de sex på sina villkor och slipper lära känna tjejen. Lättsamt sex utan engagemang är lockelsen. Så stor att de till och med betalar för det.

   Och på dejtingsidor har vi ett välkänt fenomen med unga killar som vill ha sex med mycket äldre kvinnor. Även bland dem är lockelsen sex utan att blanda in kärlek.

  • John G

   Romantisk Tjej, ViraStina:

   Nu får jag hänvisa till nästa inlägg. Det om DickPics. För där har jag skrivit en kommentar som faktiskt är ett svar på det du säger ViraStina. För tro mig, allt det du sade i din sista kommentar till mig här, har jag tidigare tagit hänsyn till när jag raggat på tjejer.

   Och det har gjort mig till världens största förlorare när det gäller tjejer 🙁

 26. KARL- INGE

  ROMANTISKTJEJ

  SOJAprotein är kusin med östrogen kvinnligt könshormon

  men det är ju inga problem du är ju kvinna

 27. Emma

  Jag är tjej och närmare 1,90. Visst dras jag till långa killar men om jag inte kan acceptera någon som är fem centimeter kortare än jag minskar mitt urval drastiskt. De som är tio centimeter kortare sorterar dock min reptilhjärna bort, trots att jag en gång var tillsammans med en 16 cm kortare kille. Vad killar tänker om min längd i dejtingsammanhang är svårt att avgöra, jag tror att de flesta utgår från att jag sluntit på tangenterna…

 28. Elle_

  Japp, såklart du älskar kvinnor, K-I. Dvs iaf de som har rätt ålder, sminkar sig som du önskar, väger lagom mycket, håller med dig i alla lägen och ser upp till dig. Inga andra är vatten värda, däremot. Det är fullt rimligt att sitta här och förminska, håna, förolämpa och ljuga om alla andra, förstås. Långa, ordrika, hätska inlägg där du med inlevelse broderar ut ditt förakt och äckel.
  Jag är nyfiken, KI: anser du att du har några som helst mindre smickrande egenskaper själv? Tycker du att ditt eget beteende här är föredömligt och sunt?

 29. Vidstige66

  Efter att ha läst igenom inläggen i denna tråd kan jag inte göra annat än konstatera att YTAN verkar vara ALLT för en del och insidan kan vara lika tom som ett tomt paket med frukostflingor eller sågspånsbinge!

  Men, eftersom jag själv i yngre år ALLTID blev ratad till förmån för de mer “fräcka, häftiga och tuffa” killarna av damerna så har man även själv gått och satt upp en kravlista! Denna kravlista innefattar INTE utseende eller längd. Dock överviktiga eftersom detta är ett tecken på att man inte har karaktär att sköta sig själv, sin kropp och mathållning.

  Nåväl! Numera har jag dock erfarit att jag blivit mer populär bland “damerna”.. Och alldeles speciellt bland dem som tidigare skulle ratat mig till förmån för de häftiga fräcka och tuffa.

  Därför säger jag idag nej till de med barn, de som röker och de som “varit runt” med halva kompanier! För VAR finns karaktären där ? Nej, högst en eller till nöds två “erfarenheter” från tidigare men helst inte någon alls. Att personen ifråga kan stava och går att föra ett “intellektuellt” samtal med och inte enbart intresserar sig för vad diverse “tjändisar” etc. har för sig mm ser jag också som närmast en självklarhet

  Har jag för “höga” krav ?

  • ViraStina

   Tja, du har ju upptäckt samma sak som jag, och ett flertal andra här på bloggen. Vi som inte hörde till de coolaste som unga, verkar komma mer och mer till vår rätt med åren.

   Min åsikt är helt enkelt att det beror på att människor mognar. För ungdomar är det viktigare att vara rätt, att synas med rätt kompisar, att ha rätt kläder, att lyssna på rätt musik… Då dras de till innegänget, toppskiktet, de mest populära – de som inte bara uppfyller de där parametrarna, utan som till och med bestämmer vad som är rätt.

   Men ju äldre vi blir, desto mer bleknar som bekant denna ängslighet över vad som är coolt och vem som är rätt.

   Och idag, när jag är över 40, bryr sig inte männen om att jag inte har någon vidare trendkoll. De nöjer sig utmärkt med att jag alltid är fräsch och välklädd, även om det är i förra säsongens mode. De tycker inte att jag är töntig för att jag inte är permanentad, utan de tycker att mitt långa hår är vackert i naturlig form. De hånskrattar inte för att jag ägnar mig åt musik från 40-talet, utan tycker istället att det är lite spännande att jag är ute och uppträder.

   För mig är det här positivt. Jag tycker det är glädjande att även män som jag vet aldrig skulle ha sett åt mig som tonåring, kan tycka att jag är attraktiv idag. Det betyder ju att de har mognat. Att de inte är lika ängsliga längre.

   Men här på bloggen dyker ofta åsikten upp att man vill hämnas på godtyckligt utvalda människor för att man inte var poppis som ung. Man vill straffa de personer som visar intresse idag, för att de inte gjorde det för 25 år sedan. Helt obegripligt i min värld. Dels handlar det naturligtvis oftast inte ens om samma personer, och dels vore det samma sak som att straffa människor för att de hade fräckheten att vara omogna som tonåringar.

   Om dina krav är för höga vet du bara själv. Får du napp, med de begränsningar du har satt upp? I så fall är de inte för höga. Har du varit ensam betydligt längre än vad du skulle ha önskat, för att ingen uppfyller kraven? I så fall är de kanske för höga.

  • Hasse

   Det är bara ytan som räknas. Det är hopplöst hur intresselös människan har blivit, förutom sig själv då. Det finns floder av tid till smink, träning, prata om sig själv, och badrumsselfies. Och givetvis deras “underbara barn som alla älskar”.

   Presentationstexterna fylls med krav hur dröm-mannen (plastpappan) ska se ut och vara. Vad vi ska prata om? Äsch, jag tar en selfie till, säger den kulturfattiga primadonna.

  • Crazy8000

   Selfies. hahaha.. ja du. att folk är så lätt lurade att de utsålla dåligt självförtroende och självkänsla bara för att det är hipp med bilder på sig skälv är komiskt.

   Istället för att kasta skit och skylla ifrån er på varandra blir medvetna om ert egna skit och stå för det, om ni inte gillar vad ni ser i er skälva gör en förändring, är det verkliga problemet andras, ignorera de som är problemet, de är så fulla av det så de ser inte vad de skälva är och åstadkommer, de kommer inte förstå det även om någon uppmärksamma det.
   Dom vet inte bättre!

  • Crazy8000

   Desto mer ni retar er på det desto mer investerar ni i det, desto mer kommer er hjärna haka upp sig på det, desto mer energi kommer ni slösa på det, desto mer olyckliga kommer ni bli.

  • Catwoman

   VIDSTIGE66: Menar du alltså att det är ett tecken på dålig karaktär att ha skaffat barn?? Hur menar du då???

  • Vidstige66

   Barn “skaffar” man INTE!
   Barn får man !!

   Sedan kan man ha synpunkter på med vilka män vissa kvinnor får barn med ! Att de inte ha mer vett i skallen än att de får barn med sluskar och häftiga och fräcka otrogna typer medan skötsamma, ordentliga ,seriösa och trogna killar / män ratas !

   Ja, då får dessa “damer” nog allt stå sitt kast !

  • ViraStina

   Jag funderar verkligen på hur olika umgängeskretsar man kan ha. De flesta män här klagar över att “alla” kvinnor väljer sluskar och badboys.

   Men i min omgivning, finns det just inga sluskar och badboys. I princip alla familjer jag känner privat, består av en skötsam mamma och en skötsam pappa. Svek i form av otrohet och liknande, är väldigt jämnt könsfördelat.

   I jobbet stöter jag på en del av dessa “sluskar” (jag jobbar med ungdomar som befinner sig i olika sorters svårigheter), men då är det sannerligen inte enbart papporna. Det finns kvinnliga “sluskar” också. Om man med det uttrycket menar någon som drar åt det kriminella, som inte kan ta hand som sina barn, som kanske håller på med droger osv.

   Kort sagt så ser jag helt enkelt ingenting av detta fenomen med trevliga/normala/skötsamma/välanpassade kvinnor som envisas med att ständigt fastna för sluskar, och till råga på allt skaffa barn med dem.

   Jag ser familjer i social misär, via mitt jobb Men det är något helt annat än det ni män här på bloggen tycks skåda för jämnan. Då handlar det, för att vara krass, om par där man inte är förvånad att de drogs till varandra, om jag säger så.

   Ni beskriver hur ordentliga killar hela tiden blir bortvalda till förmån för dåliga killar. Varför ser aldrig jag det? Varför har aldrig jag gjort ett sådant val? Varför har inga av mina kvinnliga släktingar eller väninnor gjort det? När “alla” gör det, enligt er? Någonting är onekligen väldigt skevt i det urval ni tittar på.

   Eller också har ni en ytterst konstig definition av begreppet slusk/badboy.

  • catwoman

   VIDSTIGE66: “Barn “skaffar” man INTE! Barn får man !!”. OK… Nu tappade du mig… Vad är skillnaden? Eller menar du att man själv inte har möjlighet att påverka när barnen kommer, utan plötsligt kommer de bara nerdimpande från himlen (eller snarare “utploppande…”)? I så fall är det väl lite magstarkt att påstå att alla kvinnor som har varit med om detta har dålig karaktär, när de nu inte själva kan påverka om och när det händer? Gäller det förresten män också, det här med att det tyder på dålig karaktär om de har barn, eller gäller det bara kvinnor?

 30. george

  Virastina

  Ge mig ett skäll till varför jag ska dejta en kvinna som nobbade mig som ung. Jag var intresserad av henne som ung inte nu som gamnal. Varför ska jag välja henbe bara för att hon vill nu o inte när hon var yngre? Kärlek dör också med tiden o inte bara frodas.

  • ViraStina

   George:

   En mer intressant fråga är vilket skäl skulle hon ha haft att dejta dig som ung. När du är så ytlig att du hade tyckt att hon var äcklig och oattraktiv idag som medelålders, menar jag? De genomskådade väl din kvinnosyn redan då.

   Jag kan berätta att jag lade stor vikt vid hur min nuvarande man pratade om andra kvinnor och hur han betedde sig mot äldre, innan jag började dejta honom. Jag skulle nämligen inte ägna en sekunds uppmärksamhet åt en man som pratar nedlåtande om kvinnor bara för att de är mindre attraktiva än jag.

   Det betyder ju att han i så fall kommer att börja tycka att jag är motbjudande när jag åldras. Och en sån karl är totalt ointressant. Jag kommer acceptera åldersskavankerna hos min livskamrat, och jag förväntar mig motsvarande.

   Att dejta en man som föraktar äldre kvinnor när man söker en långvarig relation, är ungefär lika begåvat som att dejta en rasist om man är mörkhyad.

  • tjej79

   George hur länge sedan var det när du träffade den här kvinnan, låt oss kalla henne för Anna!
   Handlar det om 20 år sedan eller vad?
   Varför skulle du ha kontakt med henne nu? Tja, om du själv anser att du är en felfri person så, ska du såklart inte träffa Anna och ge det en chans.
   Det kanske också handlar om att du är rädd att de gamla känslorna ska blossa upp igen och hon kanske gör samma sak igen mot dig.
   Är jag helt ute och cyklar?
   Eller så handlar det enbart om att du var olyckligt kär i en människa då, haft svårt att gå vidare sedan dess kanske?!
   Nä, då anser inte jag det är särskilt hälsosamt att ge Anna en chans till.

 31. Mme-Montagne

  Ja, jag erkänner: jag är en kvinna som helt klart har vissa preferenser när det gäller längd! Jag gillar nämligen bara killar som är under 1,85, har i stort sett aldrig blivit ens attraherad av någon som är längre än så. När jag var yngre var jag till och med mer ännu mer specifik: högst 1,75. Sen träffade jag han som skulle bli min man, 1,83 lång, och justerade lite uppåt. Nu när vi inte längre är ett par har jag varit med några olika män i spannet 1,72-1,85 och jag inser att jag fortfarande tycker att det är allra finast om en man är i ungefär samma längd som jag själv … om man bortser från alla andra egenskaper och utseendeaspekter förstås. Och om mannen i fråga själv är bekväm med sin längd, det är viktigt som förförelsefaktor.

  Tänk, bara en sån sak som att man slipper få ont i nacken när man hånglar. Och man kan ragga i ett “segment” som många svenska kvinnor är dumma nog att nonchalera.

  (Är förresten själv 1,71 m lång men uppfattas ofta som lite längre eftersom jag är smal och har långa ben.)

 32. Crazy8000

  Varför ni egentligen bryr er om vilka krav någon har är bara slöseri med tid på de som är mindre utvecklade på den biten de ytliga kraven är.

  Vill ni ha en partner i ert liv ta kontakt bjud på dig skälv, visa/säg ert intresse och känslor. Om någon gör det med er bjud tillbaka, va en del ut av sociala spelet istället för att ha fördomar, om ni inte gillar vad ni ser/känner var ärlig och rak, stå för det. Man måste satsa något för att få något annat, inget är gratis (ej materiellt) om det ska vara äkta.
  Människor dömer på hur pålitlig/trygg man är när man stöter på någon av ren automatik.

  Ha en super sommar och ta er skälva i kragen!

 33. Daniel

  Elle: Angående leva upp till standard så är det kvinnor som snappat upp och vidmakthåller de här skönhetsidealen med naglar, hår, parfym, onödigt mycket kläder och onödigt mycket gym. Det är kvinnor som konsumerar sådant.

  Jag har helt andra ideal som sagt var. Jag har tur att inte behöva bry mig om de vanligaste idealen.

  • Elle_

   Dock är det inte kvinnor (allena) som vidmakthåller skönhetsidealen. Det är en hel kultur och försöker man bryta sig loss blir man varse om de starka motkrafterna.

  • ViraStina

   Och till råga på allt är det extremt vanligt att män säger att de inte alls gillar skönhetsidealen, att de vill ha en naturlig tjej, att de önskar att de kunde hitta en tjej som inte är så modeintresserad, att de inte fattar varför tjejer ska stå i evigheter framför spegeln…

   Bara för att sedan vrida huvudet av sig efter de tjejer som är slanka, vältrimmade och lagom mejkade i snygga kläder! 😀

  • Elle_

   Haha, ja. Många män förstår inte hur många timmar och hur mycket pengar som ligger bakom “naturlig skönhet” i de allra flesta fall. De kvinnor som lägger ner lika lite omsorg om sitt utseende som en man gör, genomsnittligt, blir ofta utsatta för hån av sin omgivning. Se t ex kvinnan som fastnade på foto från mello med en orakad armhåla – den störtfloden av hat hon fick utstå? (Främst från män.) Patetiskt och fullkomligt genomtragiskt på en och samma gång.
   Men visst… det är bara kvinnona själva som upprätthåller skönhetsnormerna! 😂

  • Daniel

   Vad snackar du om? Att hålla nere behåring och lägga ut tusentals kronor på naglar, blekning/färgning av hår och smink är två helt olika saker. Jag håller nere min behåring och det kostar bara ström och tid då jag har trimmers för ansikte och hår. Hörs att du inte kan hålla isär saker och kör med vanliga försvarsmekanismer istället för att trotsa dyra och onödiga ideal.

  • Tjej79

   Daniel; Det är lika mycket män som kvinnor som står där på gymmet och sedan lägger ut detta på instagram. Nu har jag inte haft sociala medier på ett bra tag. Men, gissar på att den “kulturen” inte förändrats.

   Sant många kvinnor kör på lösnaglar, löshår, lösögonfransar etc men, det finns många män som attraheras av detta. Tror jag! De är ändå tillsammans med dessa kvinnor som går i detta. Men, åter igen smaken är olika för oss alla.

  • Daniel

   Det är konstaterat att det är främst kvinnor som hetsar med träning, kost, träningskläder och spabehandlingar. Visst tränar män också men de behöver inte en helt ny garderob.

   Det är tragiskt att se hur kvinnor om vartannat jojobantar och bränner ut sig. Det är egentligen bara gå 5-10 km per dag, lyfta lite timmerstockar och simma då och då så får kroppen all den träning den behöver.

   Visst ser jag kvinnor som motionerar utanför gymmet men jag skulle inte håna de om de inte hade det senaste i kläder.

  • tjej79

   Daniel, Vart är det konstaterat någonstans?
   Nu la du till med fler saker! Ja, spabehandlingar är det säkert garanterat fler kvinnor som går på. Jag har dock själv aldrig varit på en. Men, sällan hört en man gå på sådant

   Pratade utifrån träning..sedan lägger nog män upp med ett annat syfte jämfört med kvinnor där det handlar om mer vikt. Men, inget jag vet med säkerhet att så är det.

   Lyfta lite timmerstockar? Hahaha med min klena fysik hade det inte varit möjligt.
   Fast frågan är om det ens är möjligt..alltså överlag som kvinna…då krävs nog minst ett 1år på styrketräning.
   Att endast gå bygger inte upp någon fysisk styrka där det är rimligt att lyfta en timmerstock…kanske simning hjälper till..men, tveksamt ställer jag mig till det faktiskt.

  • Romantisk-tjej

   Jag går en mil eller mellan 15-20 000 steg per dag. Men det hjälper inte för att hålla kroppen i trim. När jag tränade tuff yoga varje dag i 90 minuter OCH gick en mil blev det skillnad. Men då fick jag samtidigt dra ner rejält på maten också. Hårt jobb med andra ord.

   Tjejer får anstränga mycket hårdare än en kille för att bli smal/fit. Eftersom vi tjejer ofta har mer underhudsfett. En tjej kan vara normalbyggd och ändå ha 30% fett medan en kille kan vara normalbyggd och ha 15% fett på kroppen. Min kille har under 10%.

   Och för att ta honom som exempel: Han tränar knappt någonting och har helt platt mage. Han äter aldrig skräpmat till middag och lunch (och endast vegetariskt) och dricker sällan läsk och aldrig alkohol. Men han äter däremot godis och fika utan att gå upp i vikt. Och en hel del pasta, smör och bröd. Jag skulle själv inte kunna leva på det sättet och ändå vara så smal och ha en tvättbrädemage.

  • Tjej79

   Ok, det är din erfarenhet. Jag såg massvis med både kvinnor och män när jag höll på med löpning utomhus. Så, jag anser att även kvinnor håller till på andra ställen än gym. Fast det verkade du också ha sett men, du kopplade det till “senaste kläder”.
   Ja, finns säkert de som ska ha det senaste även i träningsplagg och skor.
   Sedan anser inte jag det spelar någon roll om man håller till på gym eller någon annanstans på sin fritid. Huvudsaken är att man mår bra i sitt val av aktivitet.

 34. Johan

  Gymhetsen är en travesti i sig. Varför tränar folk? De vill må bra men också ha sex, därför ser man bra ut och mår bättre kommer allt gå bättre. Problemet är väl att vissa tappar lite sig själv på vägen på väg mot målet. Har du en grundattityd som osar om att du är en stroppig och dryg jävel när du tränar, typ att du snor folks utrustning framför dem och inte förstår sunt förnuft, gtfo. Jag är inte på nåt sätt ytlig men den här kulturen är inte så svår att förstå.

 35. Johan

  Jag skulle vilja hävda att det gått så pass långt att gymmet blivit lite av en köttmarknad, Afrikas savann. Två lejonhannar som slåss om en lejonhonas gunst. Löjligt.
  Vissa antagoniserar andra bara sådär, avundsjuka eller för att de tycker man lyfter för mkt i deras ögon och drabbas av nån plötslig översittarmentalitet. Haha, för mkt testosteron är inte bra och då menar jag för dig. Gymmet va en fristad tidigare där man tränade för att må bra. Nu känns det mer stressigt, relax.

  • Romantisk-tjej

   Det är nog för att det är konkurrens och stress överallt numera. Alla ska vara så himla duktiga, ta rekord hit och dit eller visa upp sina deffade kroppar i sociala medier.

   Jag minns när motion var enkelt och precis som du säger; man tränade för att må bra. Så är det inte längre.

 36. Joel

  När jag blir frågad om min längd så hör jag mig alltid för om hur mycket hon väger. Blir alltid humoristiskt.

  • Hasse

   Joel: He he den var bra. Säkert populärt. Och på tal om vikt brukar det ju aldrig stämma heller. Ungefär som träning där tydligen gå ut med katten räknas som träning numera.


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)