camilla läckberg simon sköld

Våga dejta en ”äldre” kvinna!

Det händer sjukt mycket i vår värld just nu. Men eftersom vi på den här bloggen fokuserar på dejting och relationer är väl förra veckans stora nyhet självklar. 41-åriga Camilla Läckberg har förlovat sig med sin Simon, 27, som hon också väntar barn med. Jag gläds med paret, som tyvärr fått utstå en hel del otrevligheter på sociala medier. Men vad är egentligen grejen? Varför är det så kontroversiellt att kvinnan i relationen är flera år äldre än mannen? Få reagerar ju när det är tvärtom.

Först måste vi kanske prata lite om vad åldern säger om oss. Är åldern bara en siffra eller är vi på ett visst sätt när vi befinner oss i en viss ålder? Jag har en kompis som tror stenhårt på det senare. Om han till exempel dejtar en kvinna i 25-årsåldern som är extremt karriärsinriktad, och bara snackar om sitt arbete, förklarar han detta beteende med åldersfaktorn.
”Du vet hur kvinnor i den åldern är. De är nyutexaminerade, tycker jobbet skitviktigt och vill vara så duktiga”. Så fort de här kvinnorna trillar över 30-årsstrecket kommer de att bli familjeorienterade, vilja ha barn och tona ner sig själva. Så ser han på det. Jag förstår hur han tänker, men för mig håller inte det här resonemanget. Att utgå från att folk ändrar sig beroende på åldern känns riskabelt, om man nu tänker sig inleda en relation. Jag har sett alltför många i 50-årsåldern bete sig som tonåringar, precis som jag träffat 20-åringar som tänker otroligt klokt.

Fast, det är klart. Åldrandet gör att vi förändras. Jag tänker annorlunda kring kärlek nu jämfört med när jag var 20, 25, 30 och till och med 33. En sak som jag insett är att jag funkar bra med ”mogna” kvinnor. Mitt livs hittills största kärlek var några år äldre än mig. Och rent personlighetsmässigt klickar jag oftare med kvinnor födda före 1980 än efter 1985. Vad det här beror på har jag funderat en del på. Förmodligen har det att göra med hur jag är som person. Jag ser mig själv som ganska laid back. Jag gillar att samtala och filosofera, snarare än att sträva efter framgång och rikedom. Kanske är det egenskaper som värdesätts högre ju mer livserfarenhet man har.
När en kvinna med stor livsvisdom visar intresse för mig blir jag extra smickrad. Tänk att hon, med sina perspektiv, gillar just mig. Så kul!

Så, män. Vad väntar vi på? Varför slutar vi inte med att bara leta efter kvinnor som är yngre än oss själva? Jag tror att vi riskerar att missa väldigt mycket.
Och kvinnor, är ni öppna för att dejta någon som är yngre än er själva? Klarar ni pressen och frågorna från vännerna när ni kommer dragandes med en toyboy till festen:).

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 98 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Jesper

  Håller med dig om att man absolut borde dejta äldre kvinnor. De har mycket erfarenhet och livsglädje att bjuda på. Men samma sak gäller yngre tjejer. Tycker de ofta är rakare och roliga. Och mycket livserfarenhet där också!! Försöker ha ett öppet sinne och lära känna personen i fråga. Det jag inte håller med om är att det är så okej för män att ha en ung tjej! Framför allt kvinnor har oerhört svårt att acceptera detta. Vet av egen erfarenhet.. Tyvärr

 2. Miss Z

  Har inget emot att dejta en yngre kille, men har en gräns de som är yngre än 25. Min uppfattning är att de inte har festat klart än, lekt av sig etc. Kanske finns nåt undantag. Men kan knappast se mig i en seriös relation med nån som nyss fyllt 20.

  Dejtar heller inte allt för äldre, en del man pratat med känns ”gubbiga” rent mentalt. Och det är inte heller attraktivt med nån över 45 som uppför sig som en 16 åring. Ungdomligt sinne men inte barnsligt.

  • new-hope1

   Håller med.

   När jag var 20år så ville jag inte ha barn. Man ville leka runt i sängkläderna med både äldre och yngre kvinnor. Man var inte mogen. Sen när man närmade sig 30år hade man mognat mer. Då såg det lite annorlunda ut. Man ville ha familj, stadga sig mm. Hade man då varit tillsammans med en 15-30år äldre kvinna så hade jag lämnat henne. Hennes kropp är för gammal, för mycket som kan gå fel. Rätt så självklara saker faktiskt.

   Man ska ta för sig på den yngre marknaden. Gäller både män och kvinnor. Man ska bara tänka på vissa saker

   Blir man ihop med en yngre utan barn så får man leva med att denne kan lämna en senare. Eller så blir man ihop med en yngre med barn. Då håller det kanske bättre.

   Sen får man också tänka på att man står på olika plan här i livet. Den yngre vill ha ett aktivt liv medan den äldre kanske vill ha ett lite lugnare liv.

   Jag tycker inte synd om dem äldre som dem yngre har lämnat. Ni har er själva att skylla på.

   Man får tänka med huvudet och inte med sexlusten

  • KARL- INGE

   Mitt sista förhållanden var himmel och helvete vi tillsammans skapade magi

   Hon var 42 och 59 vi hann förlova oss och vi var skitlyckliga men sanningen kom i fatt oss , hon var i en annan fas och sjukt barnslig hon tyckte trollpojken var spännande och bra och andra barnfilmer det kändes väldigt konstigt och hennes största nöje var shopping hur andefattigt och korkat är inte det ,

   så tyvärr kemiskt var det 100,,
   men hon sa till mig när vi separerade att det vi haft med djupa samtal och att hon kunde vara sig själv , var otroligt bra likaså sexet ,,
   Knepigt när jag upplevde henne med bara yta ,, så uppfattade hon att vi varit djupa och bästa närheten på alla sätt ,
   i mina ögon blev hon en omogen blåst brud bara , så det fanns inga alternativ jag tappade så klart känslorna samtidigt som jag avgudade vissa bitar som hon hade

 3. 40+ kvinna

  Jag förstår inte heller problemet med varför det skulle vara fel med Camilla och hennes killes relation . Det skiljer väl ca 13 år mellan dem men är det någon som skull ha reagerat om det var tvärtom, om mannen vore äldst ? Nä troligtvis inte …
  Jag har alltid varit tillsammans med jämnåriga män ( ngt år upp eller ngt år ner) men efter min skilsmässa så har jag även dejtat yngre män .. Upptill 17 år yngre . Men … Eftersom jag är för gammal för fler barn så har jag märkt att det handlar om nyfikenhet (MILF ) och ibland har det känts som att de sett mig som en person på vägen tills de träffar någon som de kan skaffa barn med själva … Detta är inte ok ! Om jag är tydlig och ärlig med från början att jag inte vill / kan få fler barn och killen jag träffar som är yngre säger att det gör inget för jag vill inte ha barn men sen upptäcker jag att så är det inte. Jag har full förståelse för att man vill ha egna barn men lek inte med mina känslor när du inte vet vad du själv vill … Jag är inte som du kan ” ha skoj med på vägen” , jag råkar ha känslor ….
  En del killar kontaktar mig för de vill en sak – ha sex- men då är de ärliga och jag tackar nej …
  Jag har märkt att jag numera har en dragning till yngre män men jag aktar mig noga för att inleda en relation med dem . Varför ? För att jag helt enkelt inte vill bli sårad !! En annan sak är om han redan har barn , då kan ju våra barn tillsammans räcka förhoppningvis.
  Jag är ungdomlig i mitt sätt och även utseendemässigt har jag fått höra och många män i min egna ålder är väldigt ” gubbiga” både till utseende och sätt . Jag behöver någon med lite fart i ! 🙂

  Mitt slutord får bli – åldern spelar ingen roll men ha alltid ärliga avsikter när du inleder en ny relation – oavsett vad det gäller. Att skaffa barn på sikt eller inte .. Lek aldrig med en annan persons känslor !
  Lycka till därute i pannkaksvärlden ! Kärleken känner inte av ålder, ras, religion, kultur…. Kärlek är just bara kärlek !!

  • Jag

   som du skriver så är det en vanlig företeelse att unga killar kontaktar betydligt äldre kvinnor och det handlar nästan uteslutande om ett sexäventyr med en äldre kvinna. mailen skickar dom till i princip ”alla” inom lagom avstånd geografiskt.

   jag (och mina vänner) var precis likadana i den åldern… man trodde sig vara odödlig, den bästa älskaren i hela världen och skrev givetvis enbart det som var till ens fördel, dvs att man inte ville ha barn, att åldern inte spelade ngn roll etc. etc. för att öka på chanserna.

   alla är inte likadana, men törs nog lova att flertalet är… sen en annan sak man ska komma ihåg: den åldersskillnaden som kanske inte känns så stor idag, kommer en dag att bli det då den ena bara är drygt 40 och den andre i pensionsåldern.

  • Christian Persson

   40+ kvinna,

   Tack, väldigt intressant att höra om dina erfarenheter. Det verkar som vi män blir ”gubbiga” med åren. Många kvinnor verkar tycka det:).

  • Roberth

   Tycker det du skrev stämde bra. Tyvärr är många sådana. Även tjejer/ kvinnor med. Man känner sig inte omtyckt för den man är som person. Vilket leder till som du sa man är försiktigt innan det går för långt. Har själv blivit lite sådan efter det diverse samtal med andra.

  • new-hope1

   Håller helt med dig.

   Tycker att det gäller både män och kvinnor som raggar på yngre. En dag kanske dessa yngre personer vill ha en familj. Passar ni äldre då som föräldrar?
   Mänga äldre män och kvinnor tänker mer med det som finns mellan benen än med huvudet.

  • new-hope1

   Håller med.

   När jag var 20år så ville jag inte ha barn. Man ville leka runt i sängkläderna med både äldre och yngre kvinnor. Man var inte mogen. Sen när man närmade sig 30år hade man mognat mer. Då såg det lite annorlunda ut. Man ville ha familj, stadga sig mm. Hade man då varit tillsammans med en 15-30år äldre kvinna så hade jag lämnat henne. Hennes kropp är för gammal, för mycket som kan gå fel. Rätt så självklara saker faktiskt.

   Man ska ta för sig på den yngre marknaden. Gäller både män och kvinnor. Man ska bara tänka på vissa saker

   Blir man ihop med en yngre utan barn så får man leva med att denne kan lämna en senare. Eller så blir man ihop med en yngre med barn. Då håller det kanske bättre.

   Sen får man också tänka på att man står på olika plan här i livet. Den yngre vill ha ett aktivt liv medan den äldre kanske vill ha ett lite lugnare liv.

   Jag tycker inte synd om dem äldre som dem yngre har lämnat. Ni har er själva att skylla på.

   Man får tänka med huvudet och inte med sexlusten

 4. standart

  Konstigt nog är yngre killar mera toleranta mot ålderskillnaden. Här på HP och i verkligheten. När jag går ut med väninnor och får kontakt med en trevlig kille visar det sig att han är yngre och i verkligheten frågar inte killar om ålder. Tycker om en och det är helt OK. Fortsättningsvist pratar man om vem är vem och personlighet samt dragningskraft framträder ganska så snabbt. Nackdelen med att söka i verkligheten blir för litet antal singlar på en och samma ställe, Oftast blir det kanske en av hundra killar i lokalen intressant. Det är det bästa fall. Här på HP har vi förmån att ”se” massvist med singlar. Bra det! Alla vi borde använda våra chanser bättre. Personligen föredrar jag umgås med yngre killar och på nåt sätt fastnar yngre som vänner i mitt liv. Likaså om jag vill skapa förhållande. Jag trivs bättre med yngre och väljer sådana. En trevlig vecka för alla på HP

 5. Seb

  Jag tycker åldersmässiga utseendet (som kanske även speglar åldern på insidan av kroppen, samt framtida åldrandet) är viktigast – om man ser ut att passa ihop så spelar pappersåldern ingen roll.

  Läste nyligen att några forskare kommit fram till att det kan skilja 20 år mellan ens fysiska och biologiska ålder, och det är verkligen något man noterar här inne när man ser folks bilder vs ålder. Med det i åtanke är det lustigt att se tjejer (säkert även killar) som söker inom ett spann av +/- 2 år, ungefär som att inget därutanför är intressant.

 6. Jag

  Mina ex har främst varit ngt äldre än mig. Jag är 44 och får främst brev från kvinnor som är 4-5 år äldre… Mycket sällsynt att någon yngre än mig skriver. Jag kan förstå det eftersom jag är en vuxen man, men inte gubbig… klär mig ungdomligt (OBS! inte att förväxla med tonårsklädsel), använder enbart specialdesignade jeans med mycket detaljer och är mån om hur jag ser ut.

  Min erfarenhet är dock att åldersskillnader mer än 15 år svårt att fungera i längden. man kommer från olika generationer, minns olika saker, man värderar ofta ganska olika… man är helt enkelt inte på samma plats i livet.

  ska jag satsa seriöst så får det vara med någon ca. 35-50… utanför det spannet handlar det snarast om en kort romans om det skulle uppstå något.

 7. Anna

  Jag tror att ju äldre man blir, ju mindre spelar ålderskillnad roll. Vissa gränser känns ändå viktiga när man är ung, en 14-16 åring som dejtar en 25-åring eller till och med 30, känns dödsdömt och oseriöst hur mogen lr omogen de må vara.
  Vi är vana med att killar dejtar yngre, men jag tror det mera är sådant som tisslas och tasslas om bakom kulisserna på ett annat vis,
  Hela milf-grejen tror jag pajat det på tjejsidan.

  Medelålders kvinnor muttrar ofta om att jämnåriga är gubbiga och ironiskt nog känns det minst lika vanligt att medelålders män menar att jämnåriga är tantiga.
  Väldigt underligt i mina 26-åriga ögon, borde inte dessa självuttalade ungdomliga själar borde kunna hitta någon i sin egen ålder då?xp

  Jag tror att det viktigaste är att vara runt samma fas i livet, jag är i början av min karriär och om några år skulle jag vilja bilda familj. Så jag söker ju någon i samma fas.
  Någon som nyss tagit studenten lr redan bildat familj för flera år sedan och är i toppen av sin karriär blir fel. Speciellt om de är gamla nog att ha kunnat Vara min far.

  Fördomen från mig och tror jag i många runt min ålder är att någon närmre 40 lr äldre bara vill ha ”någon liten snärta att leka med”. Det är rent obehagligt när dessa män upprepat besöker ens profil och flirtar med en.

  • John G

   Tjena Anna.

   Har du någon gång försökt prata med en av 40- åringarna som flirtar med dig?
   För jag menar, de kanske är allvarligt intresserad av dig. Samtidigt som de vill ha någon form av liten bekräftelse tillbaka innan de Skriver till dig? Exempelvis en flirt från dig?

   Och man vet ju inte, någon av de 40- åringarna kan ju vara det absolut bästa du någonsin kommer att råka ut för 🙂

  • råkost

   Anna, du har helt rätt i att det är den relativa åldersskillnaden som har betydelse, inte den absoluta. Ju äldre man blir, desto större åldersskillnad i år är okej. Det finns faktiskt en formel att använda, för att räkna ut den lägsta socialt accepterade ålder på någon att vara tillsammans med. Traditionellt har det nästan förutsatts att kvinnan är den yngre, men i dagens jämställda samhälle bör formeln gälla även det motsatta.

   Formeln lyder:
   Lägsta ålder = halva din egen ålder +7 år.

   Ex: Är du 14 år är längsta ålder 14 år, dvs alla bör vara minst 14 år för att i huvudtaget vara tillsammans med någon.
   Ex: Är du 20 år är lägsta ålder 17 år.
   Ex: Är du 30 år är lägsta ålder 22 år.
   Ex: Är du 40 år är lägsta ålder 27 år.
   Ex: Är du 50 år är lägsta åldrr 32 år.
   osv.

   Formeln stämmer förvånansvärt bra med de gränser som de flesta tycker är rimliga, om de generaliserar.

  • Anna

   John G: Jag var tydligen otydlig; jag bryr mig inte ett skvatt om vad de vill, för jag är absolut inte intresserad och det Står på min profil så att de ändå hör av sig R ren idioti, creepy och en aning respektlöst.

   RÅKOST: intressant formel, finns viss relevans där:)

  • John G

   Precis så tycker jag också Anna.

   Och ändå publicerades det en sådan där solskenshistoria för ett tag sedan, där en tjej berättade hur fantastiskt bra det blev när en kille, äldre än hon var intresserad av, kontaktade henne och hon gav det en chans.

   Alltså har vi din åsikt, och många andras föreställer jag mig, att det är idioti, creepy och respektlöst att bli kontaktad av någon äldre än angivet åldersspann.

   Å andra sidan har vi den solskenshistorien, som berättar hur otroligt bra en tjej tycker det kan bli när en kille är just idiotiskt, slemmigt, respektlös mot henne.

   Och då kan man väl nästan se det som självklart att äldre killar kontaktar dig?
   För jag menar, uppenbarligen menar inte alla tjejer vad de säger i sina profiler.

  • Crazy8000

   De lär dom inte göra. kontaktar du bara de som säger något om ingen bild får du 9 av 10 gånger svar och 7 av de vill veta mer och se bild.
   samma med lösa förbindelser och så vidare. Personligen läser jag inte profiltexten rakt av. skummar bara igenom efter saker som vegan inte om man har barn och hur dom har formulerat det.
   Finns absolut ingen mening att läsa ordagrant vad någon skriver där, de flesta skriver på ett sätt för att få maxat resultat som sällan stämmer och speglar personen. Mäniskan brukar sätta egenskaper dom vill att dom vill ha lika väl som tror dom vill ha.
   Desto mer det försöks framhäva att dom har ett liv desto mindre har dom ett liv precis som Instagram kändis tjejer gör.

 8. MiMi

  Jag har dejtat en ca tio år yngre kille. Vi kunde sitta och filosofera om meningen med livet och sånt timmar i sträck. På det mentala planet möttes vi otroligt bra – men i livet befann vi oss på vitt skilda platser. Åldern var ingen issue för mig, men för honom (främst omgivningen) blev det ett problem. Det funkade ändå förvånansvärt länge.

  När jag var 18 träffade jag en ca femton år äldre kille. Jag tyckte att vi var väldigt lika men växte ifrån honom rätt snabbt. Mentalt blir han aldrig mer än 18-20. Han tycker fortfarande att fest är det bästa som finns och dejtar numera 20-åringar utomlands.

  Vad ville jag säga med det här då?
  Jo, det är viktigare att matcha mentalt än att åldern ska ”stämma”. Men samtidigt behöver man befinna sig på liknande plan i livet – så att man inte är på väg åt helt olika håll.

  PS: Mina vänner bryr sig inte om någon ålder, bara att jag hänger med en bra kille! Sen önskar de nog att han är hyfsat social så han kan/vill umgås med oss. 😉

 9. Jenny

  Jag är 41 och träffar aldrig nån över 30… De få som intresserar mej över 30 har andra saker som gör att det aldrig går till träff…
  Den yngsta jag ”dejtar” är 19 och har inga problem med det alls… Snygg söt och singel…
  Visst många är bara ute efter sex… Men måste ju erkänna att även jag har behov 😉 Och då ligger jag ju mycket hellre med nån som är snygg 😛
  Sen går man ju på MÅNGA minor med … Yngre kan ju inte alltid hantera en ”tjej i sina bästa år” 😛
  Men det klarar ju inte killar i min egen ålder heller…
  Själv ses jag som yngre, beter mej yngre och vill verkligen inte påstå att jag själv anser mej va 41 i sinnet… Ingen ursäkt… Bara sån jag är…
  Och numer ursäktar jag mej inte, jag tar för mej och vill nån yngre träffas … Absolut !
  Mitt hjärta bankar dock lite speciellt när en 26åring hör av sej, men just nu är han uppenbarligen inte ”där än” … Men jag kan vänta 😉

 10. Juicy

  Om man är man runt 40, ser ung och bra ut, är vältränad, och kanske vill ha barn/fler barn, varför skulle man söka eller träffa någon som är 40 eller äldre? Särskilt om man inte har problem med att fånga kvinnor mellan 25-35 eller yngre. Yngre tjejer ser ju generellt sett bättre ut och är mindre tantiga.

  • Lady

   Många snygga och vältränade män söker äldre kvinnor och säger sig vara helt ointresserade av yngre. Vill man ha barn är läget ju annorlunda, men det finns även de som egentligen vill ha barn som säger sig ändå dras till äldre.

 11. Vonicken

  Jag är inte tant men heller ingen ung flicka. Män i min ålder attraherar mig inte alls, gubbar… Dejtar gärna yngre män, jag vet vad dom vill ha. Det vill jag också. Livet ska man leva här och nu.

 12. J.G

  Jag tror att vissa inte klarar av en åldersskillnad. Och till skillnad från dig Christer så har jag märkt att det är kontroversiellt även när män dejtar yngre. Senast i april kunde man läsa i tidningen om hur kvinnor som dejtar äldre nog bara har pappakomplex.

  Jag har två kollegor som är mellan 40-45 år. Dessa kvinnor dejtar en 22- och 25-årig kille respektive. Det enda man har hört är ”You go girl!” ”Girlpower! ” och liknande saker. Det man hör om en äldre man dejtar en yngre, är att han nog bara är gubbsjuk.

  Själv tycker jag att vi är för åldersfixerade här i Sverige. Vi frågar inte enbart hur gammal någon är, utan även när de är födda. ”Vilken årgång är du?” Gamla personer är inget värda, utan skall helst hålla sig borta. Själv tycker jag att de har en sådan vishet och erfarenhet. Det är alltid skönt att kunna fråga någon äldre om råd. Som tur är har jag mina morföräldrar i livet, och kan mjölka dem på råd och tips!

  • Christian Persson

   J.G,

   Intressant det du säger, att det är ”you go girl” när en kvinna dejtar en yngre man. Medan en man är gubbsjuk när det är tvärtom.

   Sedan håller jag med dig om åldersfixeringen. Äldre personers erfarenhet och lugn värdesätts inte högt nog. Var glad att du har dina morföräldrar kvar i livet:).

  • John G

   J.G, Christian:

   Med tanke på vad du säger J.G så funderar jag på en parallell till filmens värld.
   Som i och för sig inte handlar om ålder utan andra ”hinder”?

   Forrest Gump.
   Nu kommer jag inte ihåg vad han har för diagnos. Men han är ju i alla fall underutvecklad i vissa avseenden när det kommer till mental kapacitet.
   Och du har en frisk tjej. Som blir förälskad och gifter sig med honom.

   I rymden finns inga känslor.
   En autistisk kille. Och en frisk tjej.
   Som blir förälskad i honom med allt vad det innebär.

   Båda anses vara väldigt vackra, romantiska filmer som visar på hur kärleken kan övervinna många hinder.

   Men, hur hade dessa filmer tagits emot om det i stället varit friska killar som uppvaktat en underutvecklad, eller en autistisk, tjej?

  • Crazy8000

   Inga känslor i rymden lyser det ADHD om tjejen rätt så kraftigt men där emot varför det blir där är väldigt uppenbart om man vet var man ska titta efter.
   Till börja med sätter han henne inte på en pedestal utan puttar bort henne fysiskt väldigt ofta, när du gör det sätter du tjejen i ett limbo med negligering och att hon är inte tillåten att röra honom bara för att hon vill, ni som inte fatta detta när du inte putta bort en tjej när du är med en blir det svårt för hennes känslor att starta jaktinstinkten bland annat och han blir mer intressant och hon måste bara göra det mer, hucks flucks har du omedvetna känslor som gror.

   En annan grej är att han är målinriktad där hon är inblandad.

   Den tredje är att DOM SPENDERAR MYCKET ÅTERKOMMANDE TID MED VARANDRA UNDER KORT TID DÄR DOM HAR TID IFRÅN VARANDRA UTAN KONTAKT INNAN NÄSTA TRÄFF.

   Sedan gör dom olika saker tillsammans under olika omständigheter som skapar olika känslor som både är bra och dåliga.

   Det kvittar hur du ser ut eller luktar blir det gnistor när det blir så på riktigt.

   Nästa gång någon av er män träffar en tjej prova att börja putta bort henne fysiskt vid jämna mellanrum som passar in i händelsen, det räcker med höften lika väl som i den filmen så kommer du märka att tjejen kommer försöka vara mer och mer nära dig. allt kommer vända ifrån att hon värkar helt ointresserad till att vilja ha mer närhet av dig, har du tur är hon en sådan som kommer börja kyssa dig rätt va det är 😛

   Ni tjejer som tror ni inte funkar så lägg ner det, även ni funkar så, det är något ni är födda med som även går att trigga hos män men behöver lite andra saker för att det ska bli så. (nu lärde ni er något nytt om er själva ni inte visste om er själva)

  • ViraStina

   Crazy:
   Du har helt klart en poäng i ”bortputtandet”. Det är ju inte så att vi tjejer vill bli bortstötta på riktigt, men om en kille är en gnutta avvisande, kan det ge signaler om att han inte är desperat. Att han inte är för ”på”. För det gillar ju varken män eller kvinnor.

   En man som ibland skapar lite lagom distans, ger mig en känsla av att han inte kommer att kväva mig. Och därmed känner jag mig tryggare undermedvetet. Det kan alltså vara respektfullt att ”putta bort” någon, även om det låter förfärligt.

   Men samtidigt kan det ju lätt slå över, så att jag bara känner mig dum och osäker och kanske lite bortgjord. Och tro mig – då börjar jag sannerligen inte jaga honom. Då lommar jag iväg och skäms istället. Så det kan vara ett riskfyllt spel!

 13. camillan

  Tack för ett aktuellt tema (för mej).
  Jag har funderat oerhört mycket på varför jag enbart attraheras av yngre män och har gjort det sen jag var 19 ca. Det känns inte helt rumsrent att berätta för folk hur som helst att jag inte attraheras av män i min egen ålder och uppåt. På nåt sätt känns det skamligt fastän det är så vanligt att män dras till yngre kvinnor.

  Jag levde med en man som var 9 år yngre än mig i många år och vi fick barn tillsammans. På dejtingsajter upplever jag att de flesta som är 10 år yngre eller mer uteslutande ser på mej som nån Milf precis som någon annan skrev. Det är rätt trist eftersom jag är seriös i mitt sökande efter en partner efter att ha varit singel några år nu.

  Jag vet ju inte riktigt hur det kommer sej att jag bara attraheras av yngre, jag kan bara gissa. Många tror att jag vill ha en eldig älskare men det kan man vara i alla åldrar. Förmodligen så är jag så som andra beskrivit här, lite yngre än genomsnittet i sinnet, och tycker män i min egen ålder är gubbiga 😄

  Jag anser inte att jag är någon utflippad, oansvarig kvinna som söker en omogen yngling, för det handlar om att det ska vara en man som brinner för något och som engagerar sej stenhårt i saker o ting. Detta hittar jag oftast hos yngre.

  • new-hope1

   Passa på och njut. Sen lämnar dem yngre dig när dem har blivit lite mognare. Med mognande kommer ibland önskan om att skaffa familj. Där passar du inte in pga att du är för gammal. Män säger till er äldre kvinnor att dem inte vill ha barn. Det enbart för att få er i säng. Typ trofejakt. Man skryter om det sen bland kompisarna. Men som sagt. När det blir dags för familj väljer vi kvinnor som klarar av att bilda familj.

   (I början av 20års åldern vill ingen kille ha barn)

 14. Justme

  Ja det där är en intressant fråga. Är själv snart 52 och har svårt att träffa någon i min egen ålder. Bestämde mig för några månader sen att nu jädrar ska jag träffa nån som är över 40 iaf. Vips dök en 25-åring upp och nu har vi träffats i 3 månader. Varannan dag tvivlar jag starkt på detta och undrar vad det är för fel på honom som är intresserad av mig och varannan dag är jag superstolt över att attrahera en så ung (och snygg) man. Till saken hör att vi har det jättebra ihop. Och då är det absolut inte bara sex det handlar om. Vi hittar på saker tillsammans lika väl som att vi gör ingenting tillsammans. Trivs så bra med honom och har aldrig haft ett så harmoniskt förhållande någonsin. Dock pratar jag inte vitt och brett om hans ålder. Skäms lite tyvärr… Men mina närmaste känner till det och där är olika åsikter.

  • new-hope1

   Passa på och njut. Sen lämnar dem yngre dig när dem har blivit lite mognare. Med mognande kommer ibland önskan om att skaffa familj. Där passar du inte in pga att du är för gammal.

 15. Juicy

  Folk får göra vad de vill… men det är naturligt och normen i i stort sett alla kulturer att männen är äldre än kvinnorna. En äldre kvinna är inte fertil och kan inte om man skulle vilja, ge avkomma.
  Därför är det inte biologiskt naturligt att en man föredrar äldre och icke-fertila kvinnor snarare än yngre. Det handlar uteslutande om 2 saker då det sker… någon sorts av sökande efter en mamma alternativt att hitta ”lätta” sexpartners som man inte behöver anstränga sig för.

  • Anki

   Tror inte att majoriteten av de som dejtar avser att göra barn.
   Men jag kan ju ha fel.

   Det är mycket värderingar i mycket som vi (läs manssamhället) kallar för ”normalt”.
   Så unga kvinnor är inte ute efter en pappa då?
   Män blir också mindre fertila allt eftersom åren går och vissa blir helt infertila även om det inte sker tydligt för alla män som med klimakteriet för kvinnor.

   Vad säger du om alla män som inte kan få den att stå; vilka ska DE dejta enligt din ”biologiska naturliga” modell?

 16. Jimmy

  Rent krasst tänker jag lite att det kan handla om pengar, i alla fall när det gäller kändisar som Camilla Läckberg. Hon är framgångsrik och alltså har hon fått ihop det med en ung och snygg man. För manliga kändisar är det ju samma sak. Och det är vanligare för män eftersom det är vanligare att män är rika. Men det börjar ju ändras nu, så vi kommer få se fler kvinnor med yngre män.

  Sen visar ju inläggen här ovan på en helt annan bild. Pengar nämns inte, och jag vet inte om det är en faktor. Och det verkar ju vara betydligt vanligare med ålderskillnader än vad i alla fall jag trodde. Kanske är det något som börjar sluta att bli tabu? Kanske är det därför som folk reagerar på det?

  Personligen tycker jag inte ålder är viktigt. Men det kan vara viktigt var i livet man befinner sig. Själv är jag 31, och är väl någorlunda så som man bör vara som en 31-åring. Dock har jag inga barn och är inte heller intresserad av att skaffa några. Så att dejta en yngre kvinna som någon gång vill skaffa barn är mindre intressant då hon vid något tillfälle måste välja mellan mig och barn, och jag vill inte försätta någon i den sitsen. Så för mig är det mest intressanta att antingen dejta någon som inte heller vill ha barn, eller någon som har barn och inte vill ha fler.

  Så jag är öppen för att träffa en äldre kvinna. Dock är det ju så att de allra flesta kvinnor vars profiler jag besökt är ute efter någon som är jämnårig eller äldre. Alltså är det fler yngre tjejer än äldre som är intresserade av någon i min ålder. Det är fortfarande inte ovanligt att jag ser en profil där en jämnårig tjej anser mig vara för ung. Hon är bara intresserad av äldre.

  • Jimmy

   Jag är inte medlem på någon annan dejtingsida just nu, så alla profiler jag tittar på är här på HP. Och utav de tjejer jag tittat på som är i 20 och 30-årsåldern så är betydligt fler intresserade av någon äldre än någon yngre. Jämnåriga är oftast OK, även om det finns en del som bara vill ha äldre. De flesta kan tänka sig både äldre och yngre, men det är i stort sett alltid mer accepterat med en större åldersskillnad uppåt.

   De tjejer vars profiler jag besöker är dem som dyker upp i högerfältet och de som är längst ner på startsidan när man kommer in på HP. Samt de som dyker upp när jag gör en matching. Jag söker då kvinnor mellan 24 och 41.

 17. solen

  Jag personligen ser ingasomhelst problem med att ålderskillnaden kan vara lite mer än kanske normalt..och då tänker jag väl närmast på när de handlar om att killen/mannen är mkt. yngre än tjejen/kvinnan. Men såklart spelar det väl också in `´Huur´´stor ålderskillnaden är såklart! kanske inte för kärlekens skull. Men livet består ju av en massa andra olika saker också eller? eller kanske inte? ;P
  Nä men jag menar väl att om en kille/man som kanske är 30 år och blir tillsammans med en kvinna som är 50? Inte då känns lika konstigt som om en kille som är 20 år blir ihop med en kvinna på 40år..eller ännuvärre fast ålderskillnaden är densamma..en kille som är 15-18år som blir tillsammans med en tjej/kvinna på 35-38år? De senare exemplet låter ju mkt. mera otroligt/konstigt och närapå helt galet! än de föregående 2 andra exemplen och då är ålderskillnaden desamma? Så när man ser det uppspaltat såhär i siffror åldermässigt med två personer med samma ålderskillnad..men i olika åldrar så reagerar man ju såklart väldigt olika trots samma ålderskillnad. eller hur?

  Så en viss uppnådd ålder med dess förmodliga livserfarenhet som dom flesta iaf. bör ha efter att ha levat ex.antal år avgör ju såklart reaktionen om hur de flesta av andra människor också ser på saken med par med stora ålderskillnader! Men personer kan vara väldigt olika i samma ålder..och de brukar nog vara de mest avgörande om hur den ena känner för den andra och vise värsa, och hur man känner för att ev. kunna ingå ett förhållande trots stor ålderskillnad. Och såklart spelar ju andra saker in viss roll också! Om en kvinna är mkt. äldre än kille,,och att killen kanske inte har några barn,men skulle önska? Då känns det ju inte särskillt skoj för kvinnan som är mkt. äldre och kanske inte ens kan få några barn? Så de är ju jätteviktigt att en kille som då kanske är rätt ung fortfarande verkligen vet att denne inte vill ha några barn isf.?om nu inte kvinnan kan få några själv? För annars blir ju dels känslan jobbig för kvinnan som går omkring och vet att killen egentligen vill ha barn? Och jättejobbigt för killen också just därför att han egentligen vill ha barn?Och risken blir mkt. större att kanske killen då plötsligt kommer på att han vill faktiskt ha barn.. och då plötsligt dumpar den äldre tjejen/kvinnan just därför?. Så just såna viktiga men också väldigt känsliga saker får inte hända pga. en kanske tillfällig flirt från en yngre kille som kanske fått för sig att denne vill pröva en relation med en äldre tjej/kvinna utan att kanske tänka sig för innan hur han egentligen vill ha det i livet? Och de för att såklart också bespara tjejen/kvinnan onödigt engagemang som ändå kanske bara mynnar ut i sårade känslor.Och hur skoj känns de för kvinnan ifråga? För de är isf. både respektlöst ochväldigt egoistiskt tänk från en kille/man mot en tje/kvinna isf. om man nu utgår ifrån ett sådant exempel? Men annars tror jag inte de alls behöver vara några problem..huvudsaken att båda känner det som okej såklart..

  Och de du nämnde sisst Chris? 😉 De handlar ju inte bara om hur kvinnans vänner ser på saken om kvinnan kommer med en toyboy till festen 😉 De handlar ju isf.lika mkt. om hur killens vänner ser på saken som sådan när killen kommer dragandes med en såkallad milf 😉 så de är nog samma känsla åt båda hållen kan jag tro? 😉

  • Romantisk-tjej

   Jag dejtar en yngre kille som redan har barn och inte vill ha fler. Själv kommer jag inte skaffa barn. Så just den kombinationen funkar bra även om vi lever väldigt olika liv. Jag har så mycket mer fritid p g a att jag är barnlös. Men ingen kommer ju lämna den andre p g a barnfrågan. Och det känns tryggt att veta!

  • new-hope1

   När jag var 20år så ville jag inte ha barn. Man ville leka runt i sängkläderna med både äldre och yngre kvinnor Man tänkte väl inte så mycket på barn då. . Man var inte mogen för det. Sen när man närmade sig 30år hade man mognat mer. Då såg det lite annorlunda ut. Man ville ha familj, stadga sig mm. Hade man då varit tillsammans med en 15-30år äldre kvinna så hade jag lämnat henne. Hennes kropp är för gammal, för mycket som kan gå fel. Rätt så självklara saker faktiskt.

   Man ska ta för sig på den yngre marknaden. Gäller både män och kvinnor. Man ska bara tänka på vissa saker

   Blir man ihop med en yngre utan barn så får man leva med att denne kan lämna en senare. Eller så blir man ihop med en yngre/ äldre med barn. Då håller det kanske bättre.

   Sen får man också tänka på att man står på olika plan här i livet. Den yngre vill ha ett aktivt liv medan den äldre kanske vill ha ett lite lugnare liv.

   Jag tycker inte synd om dem äldre som dem yngre har lämnat. Ni har er själva att skylla på.

   Man får tänka med huvudet och inte med sexlusten

 18. John G

  Jag har kommit fram till att tjejer mellan 20 och 25, kanske upp till 30 är idealet för mig.
  För tjejer i det åldersspannet har inte så mycket restriktioner när det gäller sex.
  De experimenterar och vågar på ett helt annat sätt än tjejer över 30.
  För att inte tala om tjejer i min egen ålder, där finns det alldeles för mycket restriktioner och förbehåll för att det skall vara kul med sex.

  Så äldre tjejer?
  Näää.

  • Romantisk-tjej

   JOHN G:

   Killar i 20-25 årsåldern söker ofta tjejer över 40 just för sex. Jag är själv över 40 och fick massor av mail från killar i den åldern. När jag frågade dem varför sa de ofta att tjejer över 40 är bäst i sängen, att de oftast är mer säkra och vet vad de vill ha än tjejer i deras egen ålder. Och de gillade att tjejer över 40 har så mycket erfarenhet. Så det stämmer ju inte alls med det du skrev 🙂
   Alla jag känner som är kvinnor mellan 40-60 säger samma sak. Mejlen väller in från unga killar..

  • Lady

   Håller med Romantisk tjej här. Alla män delar inte din inställning här, John G. Tvärtom. Jag som är 50+ får massor av mejl från både 20-, 30- och 40-åringar. De är så många som på olika sätt har förklarat att de både tänder på och trivs bättre med kvinnor som är äldre att jag har slutat tro att alla de raggar på äldre för att de skulle vara ett ett enkelt sätt att få sex. De yngre männen finns både bland hög- och lågutbildade. Många ser mycket bra ut. Många är ute efter en rent sexuell relation men det finns också de som hoppas på mer än så.
   Det är nog så att det omkring oss finns både män och kvinnor som lockas av dem som är i helt andra åldersspann. Här har nog nätdejting öppnat en dörr för just relationen äldre kvinna-yngre man.

  • John G

   Romantisk Tjej, Lady:

   Jag tvivlar inte på vad ni säger. Det är säkerligen så att ni är bättre på sex, rent tekniskt, än vad en 20- årig tjej är.

   Men sedan sade du det själv precis här nedanför R T:
   ”Jag själv är inte intresserad av tillfälligt sex så jag träffade förstås inte alla de som ville ha tillfälliga förbindelser.”

   Och Därför är inte jag längre intresserad av tjejer som är över…? säg 30?
   Eftersom jag upplever att de inte längre är intresserade av just tillfälligt sex, eller kompissex.

   Yngre tjejer Är mer spontana. De lever ut mer. De ser på sex som en kul, skön, tillfredsställande grej. Utan att ta det på så blodigt allvar. Och det tycker jag om 🙂

   Sedan tycker jag det är jättebra om yngre killar stöter på er.
   För då slipper jag konkurrera med dem när jag raggar på yngre tjejer.

  • Romantisk-tjej

   John G:

   Ja det stämmer att just jag inte vill ha tillfälliga förbindelser. Men jag tror inte man kan ta mig som måttstock över tjejer över 40 😀 Jag har levt annorlunda än de flesta i den åldern. Inga barn, haft endast ett förhållande i några månader i hela mitt liv samt umgås sällan med folk i min egen ålder.

   Har en bekant som är ung och som får massor av förslag av just 15-20 år äldre kvinnor nu när han är på två dejtingsidor, HP och Tinder. Han menar t o m att det är lättare att ragga på just de som är äldre. De svarar oftare och de vill träffas oftare. Och ja, han har en hel del sex..Han önskar dock något mer varaktigt men då menar de medelålders tjejerna att han är för ung för dem. Men han duger till att ligga med då och då. 🙂

  • Lady

   Helt rätt, John G, konkurrensen minskar ju. Men tror att du missar en poäng med äldre kvinnor. många av dem som söker kontakt med oss gör det just för att vi är mer avslappnade och vågar ha kul. 🙂

  • Anki

   Ju äldre jag har blivit desto mindre kan mannen bestämma hur enbart han vill ha det i sängen. Det skrämmer en del män, medan andra njuter av en frigjord kvinna som vill experimentera.

   Jag är fascinerad över hur lite de flesta män vet om hur kvinnor fungerar sexuellt. De kan ha varit gifta t ex och har ingen aning.
   Det får mig att undra hur mycket ärlig feedback kvinnor ger män och hur mycket kvinnorna fejkar.

  • John G

   Romantisk Tjej, Lady, Anki:

   Tänk, det ni beskriver om medelålders kvinnor upplever inte jag någonting av. Min erfarenhet är tvärtom att det finns så mycket reservationer när det handlar om sex. Jag upplever helt enkelt att inställningen till sex varierar mellan Njaaa, och Nej.

   Däremot har jag haft en hel del framgång med tjejer mellan 20 – 25 den senaste tiden. Därför att deras attityd till sex är Ja. De Vågar och Vill ha sex som ett experiment, en kul grej.

  • new-hope1

   Håller med dig. Yngre tjejer är bättre. Dem äldre vill ha mer än sex. Dem vill säga till andra, -trots mitt mindre snygga yttre har jag en man som tycker om mig.

   Tror inte ett dugg på att yngre män vill ha ett varaktigt förhållande med en kvinna i morsans ålder. Dem få som vill det är väl såna som vill bli ompysslade som deras mor gjorde innan grabben sparkades ut från barndomshemmet. Omogna killar som aldrig kommer bli vuxna. Eller tillåts bli vuxna för det finns alltid nån gammal tant som gärna byter blöjor på dem.

 19. Romantisk-tjej

  Jag själv är inte intresserad av tillfälligt sex så jag träffade förstås inte alla de som ville ha tillfälliga förbindelser. Men jag mejlade flera och de berättade om att det vimlade av medelålders kvinnor som bara är ute efter sex med unga killar och därför förstod de inte att jag tackade nej. Du kanske bara inte träffat just dessa kvinnor, John G. 🙂

 20. crazy8000

  Intressant samtals ämne. Jag kan inte mer än hålla med om att majoriteten av tjejer under 30 är kassa i sängen, dom brukar vara alldeles för självupptagna. För att dom vill testa och är ohämmade brukar vara att dom har dålig självkänsla och självförtroende lika väl som vill passa in och bli omtyckta.
  De i medelåldern brukar söka sex särskilt de över 35 de under desperata att bilda familj.

  Men om vissa över 40 är mer kunniga i sängen köper jag inte, alldeles för många på HP som har ADHD och dom brukar ha fastnat någon stans i tonåren med sin mentalitet och har svårt att lära sig på erfarenhet.

  Enligt studier brukar man dra sig till de som ser ut att vara i den ålder deras föräldrar såg ut att vara under uppväxt , lika väl som skillnaden mellan mannen och kvinnan i vissa fall.

 21. Juicy

  Är kvinnor som gått genom klimakteriet ens kåta? Ni verkar i kommentarerna fokusera endast på sex… och då är ju en kvinna som är kurvig men inte alltför sliten och slapp att föredra framför någon alltför åldrad. Sen handlar det ju om ansiktet med. Kvinnor över 40 ser ju ofta väldigt slitna ut med rynkig hy även om de kan ha fina kroppar. Många män å andra sidan har fin och slät hy långt upp i åren.

  Har svårt att tänka mig att majoriteten av män föredrar att vara tillsammans med någon som ser äldre ut än de själva, om de inte söker någon som påminner om deras mors väninnor. De män som springer efter avsevärt mycket äldre kvinnor har antagligen någon typ av fetisch eller sexuell fantasi de vill leva ut, om de har det så kör, det tillhör nog ovanligheterna i alla fall.

  • ViraStina

   Jag tycker det snarare är tvärtom. Det kryllar av välbevarade medelålders kvinnor som månar om hälsan och utseendet och bryr sig om kost och träning.

   Många män tycks tro att det räcker med att vara man. Att deras attraktionskraft inte påverkas av hur de ser ut eller hur de åldras.

  • Romantisk-tjej

   Håller med dig, Virastina. Tycker många män 40+ ser både slitna, rynkiga och övermätta ut. Många kvinnor 40+ satsar på hudvård, äter hälsosammare och tänker mer på att hålla sig i form.

  • Lady

   Håller helt med Romantisk tjej och Virastina. Juicy – om du vet var de välbevarade medelålders männen håller hus, så kan du väl berätta det för oss kvinnor? Här på hp finns de nämligen inte. Många tycks dessutom tro att vi kvinnor generellt brukar lida av ett allvarligt synfel eftersom de lägger upp tio år gamla bilder.
   Har gått på ett antal träffar där männen omedelbart har känt igen mig medan jag studsat synbart när de har kommit fram och presenterat sig. Inte bästa starten på en träff. Och kanske förklaringen till att de i allmänhet vill träffas igen, medan jag snabbt backar därifrån.

  • Lady

   Litet förtydligande. De som fått mig att backa är inte de vältränade och snygga 30- och 40-åringarna som hör av sig. De har jag hittills undvikit att träffa med ett undantag, och honom har jag inte backat för.:-)
   Det är de mer jämnåriga männen, som har varit allt från tio år yngre till två år äldre än jag. Det har varit många tjocka magar, gula tänder och rynkor där. Även om de har varit trevliga så är det svårt att känna den rätta attraktionen.

 22. Erik

  Intressant inlägg .. men .. (alltid detta men).
  Jag kan inte hålla med om att det skulle vara mindre kontroversiellt för en man att dejta en såpass yngre kvinna. Tycker att det skriks och skränas så fort det är mer än ett par års ålders skillnad. Ja skulle en kille i 40 års ålderns ens fundera över en 25årig tjej .. ja då är denne i det närmaste stämplad som pedofil, med argument av typen ”för 15 år sen var du 25 .. men hon endast 10!?!”. ”

  • Christian Persson

   Erik,

   Stora åldersskillnader ses nog alltid som kontroversiellt, oavsett om det är mannen eller kvinnan som är äldst. Du har rätt i det. Men jag har funderat lite över de små åldersskillnaderna. Jag har ju rätt många manliga vänner som nätdejtar och det är oerhört sällan som någon träffar en kvinna som är sisådär 3-5 år äldre. Utan alla är antingen i samma ålder eller yngre. Det där tycker jag är lite intressant!

  • Erik

   Märkligt att jag inte får svara på ditt inlägg direkt Christian.

   Jag vet inte vad andra har att säga, men jag kan öppet lämna ut mina 5 senaste förhållande och åldersjämförelser.

   1. Hon <2 år Jag
   2. Hon 3 år Jag
   4. Hon >5 år Jag
   5. Hon <13 år Jag

 23. Maria

  Bra skrivet och kan bara svara utifrån egna erfarenheter. Jag är nu 43 men dejtar oftast yngre och extremt sällan någon som är äldre än mig själv och har aldrig gjort. Mina vänner vet hur jag ser på saken och tycker inte alls att det är konstigt men är nog för att jag själv inte gör det. Varför skulle jag skämmas över det? Mitt sista ex va 30 och vi gick isär av andra anledningar än åldern. Vad jag däremot är trött på är uttrycken couger/milf mm va fan jag är ingen ”Sak” jag är människa och är du intresserad utav mig va det för mitt sätt att vara och tänka och va snäll lägg inga sexuella värderingar i det. Tack för ordet / Saucy

 24. M43

  Gammal nog att bestämma själv, säg ca mitten av tjugo och uppåt, men ung nog att skaffa barn om det skulle hetta till ordentligt, brukar jag tänka. Fyllda fyrtio är jag alltså inte så benägen att dejta äldre tjejer. Det hände när jag var yngre, men numera skulle jag nog se det mer som en kul grej eller möjlig vänskap i så fall. Om allt annat stämmer bra är jag däremot alltså öppen för stor åldersskillnad neråt. Intelligens, personlighet, intressen och kemi är så mycket viktigare än ålder.

  Ibland undrar jag hur de tänker som sätter väldigt snäva gränser och tvivlar lite på att de är särskilt intressanta personer som fäster så stor vikt vid siffror snarare än att allt annat ska klicka. Men de kanske är närmare mittfåran rent allmänt och har så många att välja av att det ändå är lätt att hitta likasinnade, antar jag. Eller så har de extremt lång planeringshorisont och kalkylerar med att man ska leva ungefär lika länge. När hälften skiljer sig får man väl önska dem lycka till med den biten.

 25. Littleghost

  Jag är kvinna och 44 år. Jag tycker det är mer hur man är som person som är intressant och vad man vill ha ut av förhållandet. Jag har alltid varit attraherad av yngre män. Hela mitt liv. Aldrig dejtat äldre. Jag kan tänka mig att dejta en äldre man nu, om han är rätt. Men föredrar yngre män. De har det jag söker. Yngre barn själva oftast (jag fick barn senare i livet) så vi förstår varandra. Är mer på samma plats än med äldre som har vuxna barn, då jag fortfarande packar ner gympakläder till skolan etc. De skulle nog kanske tycka att jag var på ett annat plan också. Inte vilja ”starta om”. Kärleken har ingen ålder 🙂 Puss och kram

 26. HoppfullSkeptiker

  Jag är själv 35 men ser ut som att jag är 28 eller nåt, många kvinnor i min ålder ser ofta ut att vara typ tio år äldre än jag… Det är inte så jäkla charmigt med 30-åriga kvinnor som ser ut som 40 för att de kanske rökt och festat lite mycket i 20-årsåldern. Men sen finns det ju kvinnor i 40-års-åldern som ser ut som 30-åringar också, t.ex. kvinnor som Eva Longoria.

  Jag må vara ytlig men jag skulle hellre dejta en 40-åring som ser ut som en 30-åring än en 30-åring som ser ut som en 40-åring.

  • Crazy8000

   Vet hur det är 😀
   Jag säger bara rekvisita!
   Det är din verkliga ålder inte vad en siffra på din födelse.
   Vem frågar IRL när dom träffar på någon hur gammal är du och sedan säger gå och dränk dig du har fel födelse år?! Knappast!
   Väldigt omoget och efterblivet beteende.

   Håller med dig.
   Har till och med sett de som är runt 23 som ser ut att vara över 40 och de kan få en att rygga när det gäller mer än vänskap.

  • Romantisk-tjej

   Exakt CRAZY8000. Ingen har frågat om min ålder IRL. De flesta gissar minst 10 år neråt. Det är inte så att de säger tack och hej när jag avslöjat min ålder 😀 Men online har man inte en chans att visa hur man är, och de flesta tror att man har gamla bilder. Om man inte ses har man heller ingen uppfattning om utstrålning och personlighet.
   Min bästa vän är 16 år yngre och ändå kan han vara den gubbiga och jag den flickiga i många sammanhang 🙂

  • Crazy8000

   Antingen skiter du i vilket åldersspann dom har och skriver ändå eller sätter du en högre ålder än du egentligen är och ja väldigt många ljuger om det på kontaktsidor, kvinnor brukar göra de och värkar vara majoriteten av de som gör så.

   Prova att kontakta de du känner dig dragen till istället för kolla på ålder!
   De som kollar på massa med fakta har inte utvecklats tillräckligt som människa när det gäller relationer av olika slag så enkelt är det, faktumet är att all fakta någon försöker framhäva om sig själv som typ ” jag är en glad xxx och öppen person som tränar… mina intressen är xxx… jag gillar xxx… du ska vara xxx….och så vidare” är ett tecken på att personen är osäker i sig själv och försöker hävda sig att den är bra nog, titta på mig, duger jag, du hittar inget bättre, och så vidare, dom som blir intresserad av någon med sådan text brukar vara desperata efter att ha någon, även perfekt på papper alltså trofé, dessa är så inriktade och blinda så dom säger och gör vad som helst för att påstå annat, inte att hitta någon som det klickar för som individ.
   De som brukar kräva synlig bild brukar falla i bland dessa också.

  • MiMi

   Jag skulle inte uppmuntra någon till att ljuga om sin ålder. När den rätta åldern kommer fram riskerar det att bli en dealbreaker, kanske inte åldern i sig utan att trovärdigheten fallerar.
   Skriv till de du finner intressanta och var tydlig med vad du söker bara! 🙂

   Crazy8000:
   Jag tänker annorlunda… Några bilder och en profiltext är ju det som skiljer personerna åt på en dejtsajt. Jag vill i alla fall ha en liten föraning om vilken personen kan tänkas vara på andra sidan skärmen. Det är ju ändå en form av kontaktannons. Killar som valt att avstå bild + text på sin sida har jag svårt att se som seriösa alternativt att de inte törs stå för vilka de är.

  • Lady

   Nej, ljug inte om din ålder. Det blir helt fel när det uppdagas. Kontakta dem du är intresserad av men gör det på ett respektfullt sätt. Har du tur så känner kvinnan i fråga att ni klickar, trots att hon kanske inte medvetet söker någon yngre. Dessa råd har funkat på mig och kan säkert göra det också på andra.

  • Crazy8000

   Ser att det tolkas en hel del vad som egentligen är skrevet. Det är därför det är bättre att inte skriva i profilen många gånger på grund av att majoriteten av kvinnor på denna planet tolkar text och förvärra sin egen situation.
   Nu var det inte de jag skrev att inte skriva något från början utan om hur människor omedvetet ser personen om man skriver på vissa vis, även de som kräver bilder i sin text eller kräver det över huvud taget utan att nämna det.
   Dom som kräver bilder innan dom ens har chattat med någon har silverfats problemet och brukar bara vara ute efter en trofé på något vis. Detta är typiska tecken på ideal sökning där kärlek blir förträngt.

   Nu råkade du visa upp ett typiskt kvinnligt drag att försöka förutspå vissa saker som är extremt missvisande via text på grund av att de flesta lär sig att skriva på vissa vis för att få bästa möjliga resultat som inte är hur personen egentligen är om man ska läsa mellan raderna, om du kolla dig själv hur du kommunalisera med en kvinna via text och sedan en man kommer du att förstå att vad jag är ute efter, även om du har ett intresse eller inte, i vilket sammanhang och så vidare.

   De som brukar vara mest seriösa är de utan bild och text har jag märkt, dom har kommit underfund med de sakerna jag har nämnt men många gånger så har de som är seriösa låsta bilder med text som sällan är skriven så jag skrev ordagrant lika väl som bild utan text, samma med i fylld data. De är trötta på att bli dömda på förhand med till exempel jobb religion, barn, kroppsform, längd, ögon, hår, etnicitet, stjärntecken. politisk, utbildning.

   De som trofé jagar ideal har alltid en massa med ursäkter förklaringar och anledningar att försöka övertyga sig själva och andra om vikten till nonsens som aldrig kommer göra dom fullt lyckliga eller lyckliga över huvud taget.

   Jag kan bara ge rådet att inte gå emot instinkten men förväxla inte detta med habegärets känsla. Ingen magkänsla är ett bra tecken i början, då kan den fortfarande bli triggad oavsett om det är bra eller dålig. Men har du bråttom att det måste kan du inte få någon bra (snabb fix syndromet med känslor).

  • KEVS

   Jag tänker inte ljuga om min ålder, det värsta jag vet är just lögner. Jag har försökt att skriva till många som är över 30 men här i närheten finns det bara de som läser men inte svarar. Har testat att skriva alla möjliga sorters texter men inget hjälper. Jag har absolut inte bråttom att hitta kärleken men det börjar ju bli drygt när man testat att skriva olika för att se vilket sätt som är mest effektivt men efter 25 mejl och ingen svarar så tröttnar man ju. Det var en som svarade som var 26 men efter några mejl var hon tyvärr ej det jag sökte.

   Jag ses väl som konstig eller oseriös eftersom jag söker äldre, trots att det jag söker är ett seriöst förhållande.

  • Crazy8000

   Bryr dig inte så mycket hur många du sänder till varje dag, kan hända att jag maxar var 12 timme vissa dagar när jag testar något om det funkar. Du kan ha mallar du klipper och klistrar där du ändrar lite i ibland med vissa hur dom har skrivit sin profil men många gånger behövs det inte för att få respons.

   Det första brevet handlar om att skapa respons från den andre, det bästa är att få en där dom skriver tillbaka utan att titta in på profilen annars om det skapar profilbesök måste du ha profilen på ett sådant vis så det skapar nyfikenhet medans du inte ha gett så mycket om dig själv, typ en trailer som inte är som i mängden där det är viktigt hur den bild dom först ser inte visar att du är en party djur lika väl som spännfis eller bar överkropp selfi, även hur du är på bilden, alltså den typiska tjej bilden tagen rakt framifrån typ som passfoto, sådant funkar bäst riktat emot män som tjej och sedan lite andra saker, har du en massa med selfies ger det dåliga signaler omedvetet om ditt mentala oavsett om du är man eller tjej men detta tänker inte så många på.

   Försök aldrig bevisa att du har ett liv för det tramset gör de som inte har ett liv och gör saker för andra ska tro det.

   Rannsaka lite hur du har skrivit din profil. för mycket och kompakt lika väl som tungläst brukar de flesta sluta läsa och sappa vidare.
   Exakt hur du skriver får man anpassa efter ved du söker.
   Det bästa är om du lyckas skriva på ett vis som utnyttjar kvinnors indirekta tolkning så du triggar de du vill åt känslomässigt.
   Tänk nu att majoriteten mellan 30 -35 är desperat att bygga bo med barn i bilden rätt omgående. om dom är mogna nog att göra det fullt ut kan du bestämma träff redan i de första breven men undvik att skriva långa mail de första du gör som typ mer än 5 rader eller att inte fråga något om henne ibland som inte är generella frågor som de flesta frågar om ni nu skulle skriva en del mellan varandra. och ta en nypa salt med vad hon skriver och reagerar via text, väldigt få människor är sådana i det riktiga livet även om många tror dom är det.

   Konsten är att försöka få henne att börja jaga ditt intresse så hon börjar försöka bevisa att hon är bra nog för dig och frågar en massa om dig och så vidare men glöm inte att börja fråga lite djupare frågor om henne som kan anknytas till något hon har sagt eller värkar så blir hon genuint intresserad i dig som person men håll inte med om något du inte gillar eller håller med.

   Mycket av dessa grejerna gillar inte många tjejer att höra för dom tappar kontroll över situationen på olika vis lika väl som känslorna och det är bara bra för det skapar gnistor med känslor.

   Det hela handlar om att kunna skapa olika sorters känslor, det blir dynamit när du kan kontrollera en persons känslor.

  • KEVS

   CRAZY8000:

   ”jag maxar var 12 timme vissa dagar när jag testar något om det funkar”

   Problemet är att jag inte har hittat något som fungerar trots 15 mail som är skrivna på helt olika sätt. Jag anser att min profil är lagom varken för mycket eller för lite. Kanske det inte finns någon som intresserar sig för yngre i närheten av där jag bor helt enkelt. Jag vet inte.

 27. ?

  Vet inte? men alltså när jag sitter och läser kommentarer här från rätt många faktiskt också? Så sitter de en massa olika personer här och verkar utge sig för att söka en partner på t.ex. då denna sida? Och samtidigt så sitter samma personer och skriver och kommenterar saker presis som att dom har hittat en partner redan iform av meningar som att ja de funkade då jättebra för mig med att göra si eller så? Va? Varför sitter då samma personer kvar här på denna sida då isf. om det funkade så bra på dejten? Gick inte dejten ut på att bli ett par då om det funkade så bra eller vad? hur menas egentligen!?

 28. Sundsvallskv

  Jag har träffat yngre män men det är svårt för mig som kvinna och mamma med tanke på barnfrågan.
  Jag vill inte att en man ska gå miste om att bilda familj och få sina egna barn en dag.
  Är själv 43 år och börjar bli för gammal för att skaffa barn på nytt med tanke på komplikationsrisk som ökar för både barn o mamman..
  Därför har jag lite svårt att tro att en man runt 30 år och som inte har egna barn vill ha ett fast förhållande.
  Visst är en yngre partner perfekt om man bara vill ha sex men många av oss 70 talister vill ha ett seriöst förhållande.
  Så jag är rätt kluven på den frågan

  • Jimmy

   Fast det finns ju yngre män som inte är intresserade av att ha barn. Jag är 31 och har aldrig varit intresserad av att skaffa barn. Så för mig är det inte intressant att dejta någon som är i min egen åldre eller yngre som vill ha barn. För det kommer inte bli några barn med mig, och jag vill inte förneka en kvinna den möjligheten. Så för mig är det intressant att träffa någon som inte heller vill ha barn, alternativt någon som redan har barn och inte är intresserad av att ha fler. Så det finns yngre män som kan vara av intresse. Alla vill inte ha barn.

  • Romantisk-tjej

   Jag har valt bort barn eftersom jag aldrig fann någon att leva med när jag var i en ålder då det var säkert att skaffa barn. Nu anser jag att det är försent och har förlikat mig med tanken att leva utan.

   Min erfarenhet på HP och andra dejtingsidor var att de flesta killar bestämt ville ha barn. Och ofta uteblev dejterna av det skälet. Jag tyckte det var helt absurt, det handlade ju bara om att ses och lära känna varandra. Men de verkade vilja ha allt sådant bestämt innan.

   Jag anser familjebildning inte är något man skyndar på (eller ens tar upp innan man setts) utan planerar efter att ha lärt känna varandra länge först.

   Det sorgliga var att det många gånger var personer som jag hade intressanta mailväxlingar med, men när barnfrågan kom upp blev det ofta tack och hej. Detta hände med de flesta som inte redan hade barn. Oavsett ålder.

 29. Adde

  Jag tycker personligen att åldern bara är en siffra som många hakar upp sig på. Jag ser absolut inga problem för en grabb eller tös i 20 års åldern att dejta något i 30-40 års åldern! Klickar det så är det väl bara fantastiskt för paret, förstår inte varför det ska vara så kontroversiellt.

 30. Porsche

  Hej! Blir lite förskräckt och samtidigt ledsen när jag läser att man behöver ”våga dejta en äldre kvinna”. Jaha. Nu får vi inventera våra erfarenheter av umgänge med varandra. Har vi lärt oss att personers legitimationsuppgifter på något sätt ”säkrar” en bra relation?
  Det låter som ett filter att sortera bort personer, när man inte har tänkt efter vilka värderingar man har. Eller så har man värderingar att det är ok. Tycker att rubriken är upprörande. Är detta ”åldersdiskriminering”?

 31. tjej

  Crazy800 skrev
  ”Nästa gång någon av er män träffar en tjej prova att börja putta bort henne fysiskt vid jämna mellanrum som passar in i händelsen, det räcker med höften lika väl som i den filmen så kommer du märka att tjejen kommer försöka vara mer och mer nära dig. allt kommer vända ifrån att hon värkar helt ointresserad till att vilja ha mer närhet av dig, har du tur är hon en sådan som kommer börja kyssa dig rätt va det är 😛”

  Min första tanke var att den grabben fattas nått viktigt, väldigt väldigt skrämmande inlägg. En person som anser att alla kvinnor fungerar lika. Han anser tydligen inte ens att kvinnor har någon som helst kapacitet att tänka själv utan alla är robotar och fungerar enligt hans ”recept” , med andra ord våld då det tydligen ska användas knuffar m m
  Det som sägs mellan raderna är:, slå kvinnor så tycker dom om dej. Kan inte tyda det på annat sätt.
  Men vid närmare eftertanke är nog inlägget skrivit av en mycket ung person utan livserfarenhet
  Jag hoppas åtminstone det, även om det inte är en ursäkt

  • Muff1000

   Hahaha. ja du. du kan allt tolka 🙂
   Du har inte tänkt på hur du själv framhäver dig att du är de sakerna själv nämner och att du värkar ha haft våld i din närhet och drar slutsatser till våld och misshandel när det är fysiskt bland annat…

  • HoppfullSkeptiker

   ”Det som sägs mellan raderna är:, slå kvinnor så tycker dom om dej. Kan inte tyda det på annat sätt.”

   WOW… Snacka om att övertolka å det allra grövsta tänkbara. Herregud.

   Att du genast drog det till den extremen och dessutom ”inte kan tyda det på nåt annat sätt” säger ärligt talat mycket mer om dig och hur du tänker än om CRAZY8000.

   Killen menade uppenbarligen att man ska hålla lite fysiskt avstånd för att öka dragningen, och som ViraStina utvecklade: ”det kan ge signaler om att han inte är desperat. Att han inte är för ”på”. För det gillar ju varken män eller kvinnor.” Det handlar KNAPPAST om att SLÅ någon! Shit alltså. Lugna ner dig lite.

 32. New-hope1

  När man var yngre runt 20år och ville ha en tjej i samma ålder så passade det inte. Tjejerna i den ålder ville inte ha mig då. Nu 20 år senare då passar det. Nu kan jag inte gå utanför dörren längre. Blir påhoppad av desperata 40åriga kvinnor överallt. Kvinnor som hade behandlat mig som nåt katten släpat in när dem var yngre. Men idag är det helt andra tongångar. Är mycket trött på det.

  När jag var 21år hade jag en kvinna efter mig som var 20 år äldre än mor. Blev inte av med kärringen. Hennes man ringde och frågade om jag legat med henne. Det hela slutade med att jag polisanmälde kärringen. På den tiden när jag var ung märkte jag att det var mer kärringar än yngre tjejer som ville ha mig. Det var inte roligt.

  Det var stört omöjligt att få kontakt med yngre tjejer då. Spelade ingen roll vad man än gjorde. Man dög helt enkelt inte för dem. Men i dag då duger man.

  Man dög inte åt tjejerna för 20år sen, idag 20 år senare duger dem inte åt mig.

  Vad gör man då istället?

  Jo, man kliver av det där tåget och hittar på annat. Livet har faktiskt mycket mer att erbjuda än att bara jaga kvinnor.

  • Mike

   Känner igen mycket i det du säger, när man var 18-20, då ”dög man inte åt de jämnåriga tjejerna, nu 20 år senare när man är väletablerad med allt vad det innebär då är man helt enkelt
   intressant igen… Dock är dessa jämnåriga jämställdhetsorienterad femenist kvinnor inte så attraktiva.

   Vad man gör istället?
   Man träffar en östeuropeisk kvinna som uppskattar män oavsett ålder där könsroller och äktenskap fortfarande är av värde.

   Nu lyckligt gift med Vitrysk lady.

 33. new-hope1

  Det är alltid dem snällaste killarna som kommer sist.

  När kvinnorna och killarna är unga väljer kvinnorna the bad boys.
  Antagligen för att dem är mer spännande och mer av en utmaning. Sen när kvinnorna blir äldre och inser vilka skitstövlar
  the bad boy är då får dem snälla grabbarna chansen. Det är då det trista kommer… Kvinnorna är fula som stryk. Dem snälla grabbarna
  får det trista. Dem får aldrig uppleva kvinnan när hon är ung och snygg och full av energi och galna upptåg. Den snälla killen får
  en orkeslös, tjock, ful och tråkig kvinna i 40års åldern med barn. Barn som den snälle killen får försörja, barn som inte är hans egna. Några egna
  barn kommer inte den snälle killen att få för kvinnan är färdig med barnafödandet pga att hennes kropp är för gammal. Kvinnan är då enligt mig
  en vandrande nitlott som inte är värd att lägga energi på.

  Detta är jag inte ensam om att tycka. När jag var med i singelföreningen XXXXXXXXXXX så var den yngsta kvinnan 42år. Jag själv var 35år. Under den
  tiden jag var med fick jag årsredovisningen om händelser och ekonomi. På ett år hade dem fått 100 nya manliga medlemmar av villka 80% hade gått
  ur föreningen inom ett år.

  Varje veckoslut fick man hem anmälan om olika aktiviteter man kunde anmäla sig till. Dessa aktiviteter hade anmälningsstopp för kvinnor bara för att dem ville få dit fler män. Kvinnorna frågade hela tiden efteråt när aktiviteterna var gjorda, var alla män var och varför det aldrig kom män till träffarna/ aktiviteterna.

  Dem lockade till och med att det var gratis för män att anmäla sig till olika aktiviteter som kostade pengar. Jag gick till en träff, det gjorde jag aldrig om igen.

  Är nån intresserad av vad singelföreningen hette så finns jag på Happypancake

  • Mike

   Har jobbat och rest en del i Östeuropa, lärt känna både män och kvinnor där.
   Träffade först en kvinna från Moskva (men av händelse i Sverige)
   Sedan träffade jag min nuvarande fru genom en internationell site, vi möttes på första
   dejten ”halvvägs”, det vill säga i en stad i ett land mellan mitt Sverige och hennes hemstad.

   Klickade direkt.

   För att samtidigt hålla mig till ämnet, som är huruvida åldern spelar roll:
   Min fru är 5 år äldre än mig.
   Har haft ett par relationer tidigare där åldersskillnad har varit 10-20 år, där kvinnorna varit äldre, mycket livserfarna, attraktiva och intressanta.
   För mig har det fungerat uteslutande bäst med äldre än mig själv, så alla män dras alltså inte till yngre, det handlar om så mycket mer än just åldern.

 34. new-hope1

  Detta är en fråga som säkert blir obesvarad. Svaret kommer vara obehaglig sanning.

  Varför hade singelföreningen New Friends i helsingborg svårt att locka till sig män? Det var gott om kvinnor från 40år och uppåt som var medlemmar. Efter varje träff hördes frågorna. Varför kommer det inga män till träffarna?
  Varför hade dem anmälnigsstopp för kvinnor när det var dags att anmäla sig till aktiviteter? Detta var en förening som yngre män med all säkerhet skulle kunna få en äldre kvinna. Dem männen lös med sin frånvaro.

  Ni kvinnor som är 40år och uppåt som anser att ni fortfarande är eftertraktade kan kanske klura ut svaret.

 35. new-hope1

  Inget svar?

  Män här gör massutskick till kvinnor. Dem bryr sig inte så mycket om åldern utan tänker, får jag napp så får jag. Det är dem äldre som svarar oftare än yngre. När den äldre kvinnan svarat så tänker mannen att vi kör på tills nåt annat dyker upp. Det är ett fåtal kvinnor som lyckas få en relation med yngre män. För hade 40åriga kvinnor varit så eftertraktade som ni själva säger här på bloggen så hade det även märkts på singelföreningarna. Där lös dem yngre männen med sin frånvaro. Dem få som var med sa detta, – Många kvinnor här men hur kul är det att dejta svärmor?

 36. new-hope1

  En kvinna på Singel i Sverige gjorde en undersökning om varför fördelningen mellan män och kvinnor i olika åldrar såg ut som det gjorde i singelföreningar, singelaktiviteter mm. Mellan 18-35 år var det ca 80 % mer män än kvinnor som ville träffa nån i det åldersspannet. Sen en period mellan 35- 40år så tog kvinnorna över och efter 40 år blev det dem som hamnade runt 80% som ville träffa nån.

  I dem singelföreningarna/ singelaktiviteter mm som vände sig till medelåldern så var det 70- 80% mer kvinnor som var medlemmar än män.

  Varför är det så? Borde detta inte vara en marknad för oss män? För så förskräckliga kan väl inte kvinnor över 40 vara? 🙂

 37. new-hope1

  Jag har varit aktiv i singelaktiviteter, singelkryssningar, fotvandring för singlar, singelspringet, singelföreningar och dejtingsidor mm i nästan 10år. Alltid samma fenomen, 45åriga kvinnor och uppåt i åldern och sen 30åriga män. Ytterst liten procent yngre kvinnor i 20-35års åldern.

  Varför är det så?

 38. Nybyggarn

  Jag tror att vi är ytterst åldersfixerade här i vårt land, se på östländerna där kvinnan på 20-25 hellre tar en gammal man på 60-70 än en som är jämnårig. Dessa kvinnor söker trygghet, det kan inte en ung man ge, däremot en som är dubbelt så gammal, så en kvinna runt 40 kommer aldrig att dejta en ung man runt 20 år, det är helt otänkbart, hon väljer hellre en på 60 år och uppåt


Kommentera