Vad är kärlek? – Gästinlägg

Vad är kärlek

Vad är kärlek egentligen? Är det något för alla eller bara för vissa? I veckans gästinlägg delar H_Cavalli med sig av sina tankar och känslor kring att inte hitta kärleken samtidigt som det verkar gå som en dans för alla andra.

Vad är kärlek? – Gästinlägg

Okej, låt mig börja med att säga att jag aldrig har varit i ett seriöst förhållande. Men jag tror mig ändå veta vad kärlek är. Jag säger ju till mig själv att jag väntar på den stora kärleken. Vad jag vet om kärlek kommer från kärleksfilmer som Dagboken. Herregud, jag kan inte titta på den med någon annan i samma rum. Jag är inte så vacker när jag ful-gråter.

Den där kärleken där man kämpar sig igenom svåra stunder för man vet att man inte är hel utan den andra. Inte menat med att man inte klarar sig själv, nej man klarar säkert att gå till sitt jobb och utföra det galant. Jag menar när man känner att hjärtat inte är helt.

Ibland undrar jag ifall jag tänker för djupt angående kärlek. Att jag borde slappna av lite. Att lära mig att filmer är just det, F I L M E R. Men samtidigt som jag börjar gå över till pessimisternas sida så börjar jag komma ihåg att hans som skrev boken ”Dagboken – jag sökte dig och fann mitt hjärta” (som sedan blev film) skrev ju den om sina morföräldrar. Deras kärlek var så djup att dom dog tillsammans, i varandras armar. Eller att filmen ”Dear John” visade att det inte finns någon tid på hur fort du kan falla för någon, det kan ta 2 veckor sen är ditt hjärta stulet. Och hur långt borta din kärlek än är så vet ni båda att distans har inget mer er kärlek och göra. Den finns i era hjärtan.

Men som sagt, jag borde kanske slappna av. Jag ser folk runtomkring mig som får pojkvänner/flickvänner på 5 minuter. Jag sitter med hakan i golvet varje gång jag hör hur fort det går i ungdomarnas kärleksliv nuförtiden. Dom har gjort slut, den är ihop med den nu, den var otrogen med den, dom två är tillsammans igen, dom bråkade och gjorde slut, den åkte utomlands och trodde dom var på paus men den låg med någon annan… Den känns som att jag tittar på en racetävling. Alla andra kör sina bilar i 200 km/h medans jag sitter tyst och stilla i publiken och tittar.

Jag glömmer ibland att jag bara är 22 år gammal. Kan bero på att jag har en del i min ryggsäck som gjort att jag har fått växa upp rätt fort. Det som ligger i ryggsäcken är inte en massa kärleksdrama. Det önskar jag nästan att det var. Nä, den är fylld av personliga grejer. Mitt huvud har verkligen ställt till det för mig under åren. Så, medans folk lärde sig om kärlek i verkliga livet var jag fullt upptagen med att förstå vad mitt huvud höll på med. Så, jag är lite bakom när det gäller förhållanden och hur fasen det funkar. Kanske därför jag är rädd för att låta någon komma nära. Det är motsägelsefullt, jag vet. Ena sidan av mig vill ha den stora kärleken och för att få det måste man släppa in en person långt innanför ens pannband. Man måste lita på personen. Blundar jag så vet jag att du fångar mig.

Men ena sidan är så jäkla rädd, att jag inte ens går på en dejt.

Hur är kärlek egentligen? Vad är det? Går kärlek via känsla och ögonkontakt eller går det via ord?

Herregud, jag måste sluta vara så himla djup.

HP-nick: H_Cavalli

Vad är kärlek för dig?

Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar kring kärlek.

dating


Det finns 2 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Mike

  Hej vem du nu än är 🙂

  Känner igen mig i varenda ord du skriver. Jag är väl rätt mycket i mina egna tankar rent allmänt och har samma känsla av att alla andra bildar relationer i helt fantastisk takt. Min tröst är väl att man kan arbeta på att förbättra det. Ta små steg. Förvånansvärt ofta får man bra respons. Hjärnspökena är värre än verkligheten. Det är min tröst att en vacker dag så matchar det från båda håll! O man får inte glömma att man är mänsklig. Man får ge sig själv lite utrymme och testa sig fram.

  En vän

 2. Andy

  Vad är kärlek för mig?
  Många verkar se kärlek som en känsla som dom desperat försöker känna inom sig. Eller som dom försöker få andra att ge till dom. Enligt mig är inte kärlek en känsla utan snarare ett sätt att vara. Givetvis uppstår många känslor från detta sätt att vara. Men det är ändå två separata saker. Om jag skulle enkelt sammanfatta kärlek i tre ord skulle de vara ”Stillhet, klarhet, frihet”

  Frihet är den största grundpelaren i kärlek, enligt mig. Logiken dikterar att man inte kan fängsla den man påstår sig älska. Trots detta så verkar många göra detta, iaf emotionellt eller genom att begränsa den andras beteende.
  Ovillkorlig kärlek är den ”rena” formen av kärlek. Givetvis är detta inte något man kan kräva från andra utan bara själv välja om man vill erbjuda. Det är egentligen inte heller något erbjudande utan även detta ett sätt att vara, ett sätt att förhålla sig till sig själv, andra och livet i övrigt. Den innehåller även en stillhet som innebär att man inte vill pracka på denna kärlek på någon annan eller kräva den från någon annan. Man kan inte heller bli sårad i detta tillstånd eftersom sådanna känslor bara uppstår om man begär, förväntar eller kräver ett visst beteende från andra. Man ger inte denna kärlek för man vill ha kärlek tillbaka. Man ger kärlek för man är kärlek och det är allt man kan göra.

  Den så kallade romantiska kärleken verkar ofta handla om att mäta kärlek i handlingar eller ting. För en romantiker betyder det ofta att 10 rosor är ett bevis på mer kärlek än bara en ros. Eller en dyr ring är större bevis på kärlek än en gjord av plast från en leksaksmaskin. Många ser det som att ett högt fysiskt värde är det samma som ett högt bevis på kärlek. En sådan person har svårt att se vad kärlek egentligen är.

  För många handlar kärlek om att man måste göra så mycket och man måste bevisa, man måste kämpa! Jag tror detta tänkande uppstår för att kärlek är något de flesta värderar högt och därför kan man lätt tro att det därför måste vara väldigt svårt och jobbigt att uppnå. När det i verkligheten är den raka motsatsen.

  Villkorlig kärlek är jobbig, svår med massa kämpande men ovillkorlig kärlek är som att andas. Den är naturlig och enkelt, annars är där något fel.


Kommentera