hej2

Undvik detta på första dejten!

1. Prata om vad som gick snett i tidigare relationer

Vi har alla ett bagage när det kommer till tidigare relationer. Det är lätt att hamna i fällan att börja analysera vad som gick fel – speciellt om du får frågan från din dejt! Men det som är intressant är vem du är idag och vad du vill göra i framtiden. Du kan så klart förklara med några meningar hur det kommer sig att du är singel om du får frågan, men undvik att snöa in dig på ämnet.

2. Komma ovårdad 

Alla har vi olika referenser om vad som är snyggt och inte och hur mycket en person borde klä upp sig inför en date, och det finns så klart inget facit. Med det sagt – försök att visa att du har ansträngt dig lite. Självklart ska du känna dig bekväm, men personligen tycker jag att det är trevligt men någon som luktar gott, är hel och ren och har kammat sig.

3. Inte erbjuda sig att betala eller dela på notan

Snålhet är riktigt oattraktivt, och detta gäller båda könen! Har du inte råd att gå ut och äta middag så är det helt okej att förslå att ni bara tar en kaffe eller promenad. Men det är inte okej att förvänta sig att den andra ska stå för hela kalaset och mystiskt “gå upp i rök” så fort notan kommer.

4. Vara allt för osäker 

Att vara snäll är inte samma sak som att hålla med om allt den andre personen säger eller föreslår. Det upplevs ofta som inställsamt och frustrerande. Det är heller inte attraktivt med någon som förminskar sig själv i varannan mening. Även om du skulle känna det som att den du dejtar “är i en annan liga än dig” så ska du absolut inte påpeka detta. Bete dig inte underlägset för då kommer du bara att bli behandlad därefter. Och det är inte samma sak som att vara blyg, för det är okej, men försök att lyfta fram dina bra egenskaper istället för att lägga dig platt på marken och be om ursäkt för din existens. Det värsta man kan säga är något i stil med “jag förstår inte hur någon som dig kan vilja gå på date med någon som mig”. Stå upp för dig själv istället!

5. Visa upp ett stort ego 

Det här är egentligen motsatsen till punkten innan. Det enda som är värre än någon som är allt för mesig är någon som är alltför skrytsam och egoistisk! Undvik att hålla låda om dig själv och ditt (extremt viktiga) arbete eller att nämna hur mycket pengar du tjänar. Det blir lätt pinsamt. Var istället ödmjuk och visa intresse för din date.

6. Kasta ur sig klumpiga uttalanden 

Jag var en gång på en date där personen sa en nedlåtande kommentar om tjocka personer. Det var menat som ett skämt, men det fick mig direkt avtänd. Var försiktig med hur du benämner andra människor. Även om det absolut inte är din avsikt så kan det framstå som rasistiskt, sexistiskt eller hänsynslöst. Ingen vill vara ihop med någon som är taskig mot andra.

7. Sprida negativitet 

Visst, livet är inte alltid en dans på rosor och vi har alla dåliga dagar. MEN, den dåliga dagen bör INTE vara på din första date. Att klaga på att det är dyrt, att vädret är dåligt, att du är trött, att dina kollegor är idioter och på hur tråkigt ditt jobb är INTE härligt. Försök att framstå som positiv och öppensinnad och håll igen med din negativitet.

8. Tro att din date är din psykolog 

Det här är faktiskt vanligare än man tror! Många tycker det är skönt att ha ett intimt samtal där någon de inte känner frågar saker om deras liv och är nyfikna. Och vips har de berättat om hela sin barndom, om hur tufft det var när deras morfar dog, om att de alltid blir dumpade, vilka ångestdämpade mediciner de äter, och hur ensamma de känner sig på nätterna. Kom ihåg att din dejt INTE är din psykolog! Även om personen frågar så betyder det inte att du behöver vända ut och in på dig själv för att söka svar. Det räcker med light- versionen på en första date!

9. Spendera mer tid med din telefon än med dejten

När du är på en dejt så ska du ge den andre personen din fulla uppmärksamhet. Nej, din mobil behöver inte ligga på bordet mellan er som din snuttefilt att pilla på när du blir nervös. Det är faktiskt ganska oförskämt. För att inte tala om hur pinsamt det kan bli om det plingar till av ett sms eller notifikation från helt fel person…

de322ab9d70cd66a24b671ff4438dd89

Vill du läsa mer tips för första dejten? Då kanske du skulle gilla dessa inlägg:

”Bästa tipsen för första kyssen”  eller  ”23 saker du INTE vill höra på en första dejt!” 

dating


Det finns 18 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. tjej79

  10. Prata inte om alla dina ex och hur alla dina vänner tror att du är tillsammans med ett av dina ex och i samma andetag fråga om dejten är avundsjuk?

  11. Utge dig inte för att vara en helt annan person både vart du bor, hur du ser ut och din ålder

  12. Ställ inte in dejten och skyll på det dåliga vädret. Vi bor i samma stad så, vi bör ha samma väder

  13. Avsluta inte den trevliga dejten, som också varade i en hel dag, genom att berätta att du tyvärr har en flickvän men, gärna vill fortsätta

  14. Inled inte dejten genom att säga att du är oskuld och letar efter någon så, att du får det överstökat

  15. Förvandlas inte till en stalker efter dejten genom att ringa och smsa dygnet runt med en massa otrevligheter

  16. Fråga inte om jag har vänner du kan dejta istället

  1,2,5,7 har jag själv också upplevt.

  • Elle_

   Haha, ja, en av mina dejter härifrån spenderade den första timmen med att berätta den sorgliga historien om hur hans ex dumpade honom och beklaga sig över hur mycket han saknade henne. Nästa halvtimme handlade om hur mycket han tränar och vad han tog i bänkpress. Sedan övergick han till att älta hur hopplöst det mesta är… 😀 Fast jag gillade faktiskt honom ändå, om än inte på ett romantiskt plan. 🙂

  • Eros

   De två absolut märkligaste dejterna var först en kvinna jag dejtade på en nattklubb… hennes ex kom dit och plötsligt bjöd hon upp honom för att dansa tryckare med honom och hångla…

   Den andra ytterst märkliga var en kvinna som på dejten berättade att hon varit singel i två veckor, att hennes ex missbrukade, att hon älskade honom och drömde om ett liv med honom… på frågan varför hon dejtade mig så svarade hon; ”för att jag hoppas han ska förstå vad han missar, jag har berättat för honom att jag skulle på dejt ikväll”.

   Jag avslutade dejten väldigt fort och då vi skiljdes åt frågade hon; ”Vill du träffa mig igen?” :))

   Som tur är, är dessa två hyfsat unika av de jag dejtat… övriga kvinnor har varit ytterst trevliga och behagliga att ha med att göra.

 2. george

  Jag gillar verkligen kampanjen metoo.
  Nu kan jag polisanmäla alla tafsande medelålders kvinnor. Dom vill ju hoppa i säng med mig annars hade dom ju inte kommit fram till mig. Enligt tidningen är det en sexuell invit och skall polisanmälas.

  Vi män får mycket nytta av denna Metoo kampanj…

  • george

   Elle

   Jag skriver om hur folk tar kontakt med varann. Försök att bjuda upp en kvinna på dans utan att hon kan tolka det som en sexuell invit. Eller tvärtom.

  • george

   Elle

   Enligt HD (tidning) Så var beröring och sexuella inviter inte bra. Det var sexuell trakasseri. Då kan man undra hur många män o kvinnor som råkat ut för det?

  • george

   Elle

   dom kvinnor som kommer fram till mig tafsar på en kroppsdel och sen kommenterar att dom gillar det. Typ snygg röv, fast å fin. Fina armar du har. Är han hård ikväll? Skulle jag göra samma sak och gå fram och tafsa en kvinna på brösten o säga att jag gilla fasta pattar. Vilket liv det hade blivit.

   Var tog artigheten o respekten vägen? Stäck fram en näve och presentera dig. Är det så svårt?

  • Leopold

   tycker lite synd om dig George då ingen kvinna överhuvudtaget verkar respekterar dig som en man, utan mer som en docka eller nått, vet ej.
   Kanske du behöver stärka självförtroendet eller liknande, vet ej igen.

 3. Mats

  Sitt inte tyst och titta på klockan. Säg inte på vägen till bowlinghallen att du ska hem och tvätta. Det vad de två jag träffade genom den här sidan gjorde. Det kändes inte direkt motiverat att anstränga sig för dem. Den siste stod jag en god stund och kollade efter när tåget åkte iväg och tänkte jävla idiot.


Kommentera