tjej kille svartvit

Trygga i gamla roller?

 

I förra veckan var det den internationella kvinnodagen och frågor rörande jämställdhet uppmärksammades. Men hur jämställd är egentligen dejtingvärlden?

Något som flera kvinnor mejlat mig om är hur rädda män verkar vara för kvinnor som tar initiativ, till exempel genom att föreslå dejter och aktiviteter. Vi män tycks fly när det inte är vi som styr, trots att vi samtidigt är sjukt trötta på att det alltid är vi som ska dra i allt.

För att förstår varför det blivit så här får vi nog ta en titt i backspegeln. Min teori är nämligen att det handlar om att vi är trygga i vissa roller. Jag tror att många män är hyfsat bekväma med att vara den som för. Det är så som det historiskt har gått till och kvinnan uppfattar dig som handlingskraftig. Och för kvinnan är det, traditionellt sätt, naturligt att vara den som blir uppvaktad. En kvinna som är framåt när det gäller dejting ses främst inte som handlingskraftig, utan snarare som påflugen. Det här vittnar i alla fall läsarmejlen om.

Det här hänt mycket på dejtingfronten under de senaste åren och som vanligt måste vi hjälpas åt för att föra utvecklingen framåt. Ur kvinnornas synpunkt tycker jag att ni ska vara de ni är. Gillar ni att ta initiativ så gör det, sluta inte för att ni upplever att ni bara förlorar på det. För i längden kommer alla att vinna på att vi vågar vara de vi är.

Vi män måste lära oss att bättre uppskatta kvinnor med driv och ambition. De är inga ”hot”, även om det kanske kan kännas så i början. Istället är det grymt skönt att dela på den börda som det faktiskt kan innebära att vara den som styr.

Vilka är era erfarenheter?

leading

/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 89 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Filosofen

  -mm!..

  Men nu är det så att vissa kvinnor för det mesta bara tycks vilja få lite bekreftelse. De väljer helt enkelt att välja bort. Män därför att de tycker att de blir stalkade i verkligheten.? Många har skrivit att de aldrig skulle kunna träffa en man genom kontaktannonsering..

  Eftersom de där och då fått reda på för mycket om den de (i själva verket skulle klicka med, tusen gånger om). Men tyvärr är det så. När några får för mycket inflytande. De saboterar inte bara för sig själv (genom att glömma av att de sprider ett allmänt rykte om sig som sedan sprider sig negativt på i princip alla andra kontaktannonseringar de befinner sig på).

 2. Skinnylove

  Jag sällar mig till gruppen som tycker att en del män inte uppskattar initiativ. Men det säger mer om dem än om mig, om det verkligen skrämmer så mycket att en kvinna tar kontakt. Det finns nog också män som uppskattar det.
  Nyss har jag även lärt mig att, om en man inte uppskattar mina initiativ, kan det också betyda ”he’s just not that into me”.
  Nåväl, att driva saker och ta de chanser livet ger är del av mitt livssätt och personlighet, så om en man skräms av det så är han inte rätt person för mig.
  Tycker i övrigt att det bästa är att det ska finnas en balans i detta. Söker man en partner får man vara beredd att både ge och ta.

  • KARL- INGE

   Ja garagen var ju sällan isolerade förr heller toppen ,, gissa vem som gjort rätt val av dom två

   Hon inne och tittade på tv och drack kaffe på fat med 7 sorters kakor och ett par vänninor

   och han hade inte ens en radio som klarade radio vågorna så det var tyst förutom råttorna som prassla i hörnen
   ledgångsreumatismen värkte i både rygg och händer pga kylan,, ljuset var skumt pga av att det fanns bar ett litet fönster och en naken 25 wattare lyste i taket där han satt och läste en 6 år gammal bildtidning om Karlsson på taket och vargolle i speedway

  • Hasse

   Tråkiga minnen du verkar ha. Själv skruvade vi med bilarna och drack pilsner. Varmt och skönt även på vintern. Hepp.

  • Dold

   Jag blir påmind om hur mycket jag tycker om att se en man pyssla med sitt, eller gå upp helt i exempelvis en fotbollsmatch. Det är något väldigt fint och hjärtevärmande, att se honom i en situation där han trivs, och är helt och hållet sig själv.

  • Hasse

   Dold, det värmer att läsa. Jag tycker också det var mysigt men numera tycks förhållanden gå ut på ägande och tävlande. Så tröttsamt.

  • Dold

   Han kan ju inte ägna all sin lediga tid åt sin hobby, då är det en hushållerska han behöver, inte en kärleksrelation. Hur mysigt det än är att komma med kaffe och få en puss och ett nyp i rumpan av en oljig hand som tack, så får det inte vara enda tillfället man ser till karln. Kvinnans motor behöver också smörjas. 😉

 3. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  jag hör till den äldre kategorien här 60 + Men som jag har skrivit i bloggen flera ggr förut så när kvinnan tar kontakt med mig ; då är jag utvald av henne det är ju enbart smickrande och om hon tycker jag är fin
  Hon har förtur i högen

  så är det ju alla tiders om jag känner likadant jag vet att hon har ett genuint intresse av mig
  ok lite pga att hon troligen är över 45+ och vet vad hon söker vid det här laget mer seriöst kanske,

  Jag har skrivit om det förut 69-70talet så introducerades damernas varannan dans men banden spelade sällan mer än en kvart damernas pga att det var männen som bjöd upp i alla fall

  i DAG finns inte det längre möjligtvis ngn skylt som lyser ibland , men ingen tar notis ,,
  damerna tjejerna står och hugger männen innan dom hunnit av dansgolvet DET är skoj
  men har jag siktat in mig på ngn brud så säger jag sanningen ,,

  sorry tjejen jag har spanat in en syster till dig , det är ingen som tar illa upp och gör dom det så är det deras problem. Jag väntar inte för att se reaktionen

  Sen dom brudarna som anammat männens raggarstil dom gnuggar gnider kniper om låret och juckar så låret är vått och tyget utslitet på låret det känns inget vidare ,!!!,, dansstegen funkar inte .L. och byxor är inte gratis .L.

  det ska var sensuellt man ska ana snudda lätt beröring självklart om man fastnar för varandra och dansar mkt och det finns kemi då trappas det ju upp,,,, då är spelet mellan man och kvinna som bäst

  Jag är Dominant och tar för mig Jag frågar inte om jag får en Kyss jag tar om jag vill ha, men visst är det härligt med ombyte ,kvinnan får gärna vara ovanpå också
  det är ge och tagande

 4. Crazy8000

  Alldeles för mycket passivitet och förväntan på att den andre ska göra allt lika väl som trygghetsnarkomaner bakom text.
  Kvinnor som gnäller om att de blir bortskrämda när de tar initiativ, nja, det brukar bara bli att de startar sedan platt fall när det förväntas att den andra sidan ska ta över och de blir passiva istället för att driva hela vägen, detta brukar kvinnor gnälla om män innan att de kan inte slutföra vad de startade så de faller innan mållinjen sedan gnälls det att det togs initiativ men hon avisade när hon egentligen bara skulle se om han hade driv nog.

  Tjejer välkomna i samma spel tjejer brukade köra med män, detta kallas för jämställdhet, ni har legat för mycket på passiva sidan så ni har blivit kassa på det aktiva spelet att det ska bli något, ta er själva i kragen och bli mer på istället för att dra svansen mellan benen och fly när ni får lite motstånd.

  Passive kvinna, lägger sig för minsta motgång = mängdvara = oattraktive

 5. george

  Känns lite uttjatat detta. Vi har ält detta om och om igen i tidigare trådar. Kvinnor får fler mail överlag. Dom väljer ut vem dom ttycker är intressantast. Resten av männen tycker kvinnor är kräsna för att dom inte valde nån av dom. Män likadana. Jag upplevs att vara kräsen då jag enbart får mormödrar eftet mig som jag inte har nåt intresse av. Alltså sitter jag i samma sits som kvinnorna. Enda skillnaden är att jag inte får så många mail. Kanske ett vart tionde år om jag har tur…

 6. Skinnylove

  Alltså detta med spel är den största idioti som förekommer inom dejtingvärlden.
  Att spela spel är aldrig en bra start till framtida partnerskap. Folk som inte förstår detta får skylla sig själva eller – uttryckt lite snällare- får helt enkelt nöja sig med att det kommer att ta tid och evigheter tills man hittar någon.
  Jag tänker att man vinner i längden om man är sig själv, även om det kan innebära en omgång nitar. Vill den andra inte ha er för att ni tar för mycket initiativ så är det inte rätt person för er.
  Läs i övrigt härliga boken ”he’s just not that into you”. Passar både män och kvinnor.

  • KARL- INGE

   SKINNY

   när jag säger spela spel menar jag inte !! att man inte svarar på brev eller mobil för att uppnå saknad osv

   Nej jag syftar på känslan som man har,, kemin som tar sig i olika utryck när man just har träffats

  • Skinnylove

   Karl-Inge
   Jag förstod att du inte menade det fula dejtingspelet. Någonstans tillhör du en sällsynt skara människor. Säkert fint för de partners du har haft 🙂

 7. Andrea

  Jag håller med dig Christian, bara att köra på. För mig är det samma sak som om det är någon jag fastnar för varken besvarar mitt mail eller ens besöker min profil.
  Då var inte det den jag sökte eftersom den inte sökte mig tillbaka.
  Om att det faktum att det är jag och inte han som tar första intiativ är vad som ”skrämmer bort” någon, ja då var inte han för mig.

  Sedan tror jag att vana och ens utseende styr mycket. Jag märkte av att de av mina vänner med utseendet extra bra för sig hade en stark tendens att inte ens söka fram alternativ på en dejtingsajt ut såg det som en självklarhet att de som var intresserade hörde av sig till dem, inte omvänt. Varav en till och med gick sp långt att döma ut pannkakan som att det inte fanns någon de sökte: på vilka ”typer” av killar som damp ner i inkorgen.

  Själv är jag mer vana att jaga själv också då mitt utseende inte är lika i topp som vännernas ovan. Inte för att folk hör av sig till mig också, men får jag syn på någon intressant så hör jag av mig där och då, inte väntar och se om han gör något.
  Det värsta man kan få är väl en diss och det är ju inte hela världen, så bara att höra av sig till den som intresserar en innan någon annan kanske hinner före.

  • george

   Har kompisar som sexuellt ofredat kvinnor när dom var yngre. Dom är gifta o har barn idag. Jag har varit snäll, visat respekt o intresserat mig för vem kvinnan är. Därför har jag varit singel hela livet.

  • Hasse

   George; det lönar sig inte att vara en snäll man. Kvinnor söker spänning och någon att ta hand om. Mammagenen sitter hårt. Jag är också snäll men som du varit singel stora delar av livet…

  • ViraStina

   Och jag känner kvinnor som var allt annat än ”snälla” som unga. De är gifta och har barn och lever lyckligt idag. Det bevisar alltså att män föredrar kvinnor som var mobbare under skoltiden.

  • Andrea

   Självförtroende attraherar tsm med attraktivt yttre. Tyvärr finns det nötter med polerad yta som utstrålar det med.
   Men det finns ju även dem som är Goa med Självförtroende också.

   Den tysta och blyga med yttret mindre för sig däremot… Attraherar de som insett att om man har tålamod och tid kanske de visar sig vara någon man söker.
   Eller kanske någon som själv är blyger mm.

 8. KARL- INGE

  CHRISTIAN

  varje människa och varje möte är unikt och det bevisas inte minst av våra vänner här på bloggen

  Det finns allt ifrån Radikala kvinnomotståndare till romantiker spännvidden innehåller nästan allt i den här lilla mikrovärlden
  Det finns en avundsjuka och illvilja men också uppmuntrande och fina snälla människor som vill gott
  det finns konstellationer som flyter över könsgränserna när det gynnar vederbörande

  Det är roligt att se hur mkt känslor och empati och aggressioner som stutsar runt på bloggen
  energin som blir här i bland skulle säker räcka till att försörja en medelstor villa

  Det är inte svårt att inse hur svårt det är att kunna dejta med alla tankar och fördomar vi har om varandra
  generellt sätt , hur låsta vi är vid kulturella arv och individer som gör allt för att spä på dumheterna och all progressivitet fördöms . jag är inte bättre eller sämre !! jag är som ni ,,,förlorare,, så länge bakåtsträvarna får råda.

 9. George

  Läste detta på MSN Livsstil.

  Det finns några saker du måste tänka på för att det ska bli en lyckad dejt som kan leda till fler. Marcus Schuterman har genom gamla erfarenheter och kärleksböcker tagit fram fem grymma kärlekstips alla män borde ha koll på. 

  1. ”Uppförande skapar mannen”

  Etikett, eller konsten att föra sig, blir aldrig omodernt. Det är alltid uppskattat att öppna dörren för sin dejt, att le mycket och få sin dejt att känna sig trygg när ni umgås. Men gör det inte till en ”grej”, få det att kännas naturligt.

  2. Klä upp dig av ren respekt

  Att klä upp dig är en del av dejten – du visar att du bryr dig ert möte. Varför bjuder man annars ut någon? Nu menar vi inte att du ska dyka upp med en smoking till en lunch. Klä dig passande för er typ av dejt och se till att du ser fräsch ut!

  3. Ge henne rätt typ av uppmärksamhet

  ”Jag dumpade honom för att han gav mig för mycket uppmärksamhet” sa ingen kvinna någonsin. Rätt typ av uppmärksamhet handlar om att våga ge komplimanger och att kommunicera det du vill säga på rätt sätt. Tänk på att välja rätt tillfälle och gör det snyggt.

  4. Lär dig att ha kul när du dansar – även fast du inte är bra på det

  Det är näst intill omöjligt att inte ha roligt när man dansar. Dans är också fantastiskt att ta till när det känns som att ni har pratat om allt som går att prata om. Ta hannes hand, le och säg ”nu dansar vi”. Finns det ingen musik? Använd mobilen, den är precis lika bra som en högtalare så det finns inget att skylla på!

  5. Spela inga spel

  Det är smart att vara lite försiktig i början när du precis har träffat någon, då ingen vill bli sårad. Men det är fel att ta för lång tid på sig att svara och bara respektlöst att leka med någons känslor. Försök att hitta en balans mellan att ge andrum och att vara överdrivet investerad i er nyfunna relation. De flesta kvinnorna är smarta nog att förstå vad du håller på med, så du lurar ingen

  Följ dessa punkter å du blir placerad i kompisfacket. eller blir en klagomur.

  • KARL- INGE

   GEORGE

   JAG HÅLLER MED NADINE OCH VIRASTINA

   DU har hatat kvinnor för länge nu !! du borde söka upp ett proffs familjerådgivare psykolog livscoach

   men du måste ta tag idet för din egna skull livet rinner i väg för dig

   Att sitta här och hata löser ingenting tvärtom så håller du bara lågan vid liv eftersom du får mothugg

   men jag är en Karl och uppmanar dig att ta tag i problemet. lycka till

  • Hasse

   George ska inte lyssna på KI som inte gör annat än klankar ner på folk här. Och tydligen är det inga problem för moderatorn. KI är inget föredöme uta än en fet varning hur man INTE ska bete sig. Ren mobbing från KI.

  • Nadine

   Karl inge har en vettig jämlik syn jämfört med Peter Hasse och George som fortfarande vill leva på 1800 talet,,, 😖😝😥

  • Crazy8000

   Snacka om ensidig på den artikeln ifrån MSN.
   Vissa av sakerna gäller båda håll men inte som de beskriver på vissa punkter.

   Men vill man ha en låg utvecklad fuckgirl/boy ska man bete sig som vissa förespråkar här inne.

   Går man efter snabba klick attraktion kemi för att hitta den rätta/partner kommer man bara svamla runt med nya kortvariga som inte leder någonstans i längden.
   Men detta är vad de flesta går efter som söker via nätet och försvara den synen ända tills bubblan spricker för dem.
   (kvinnor brukar vara mest benägna att hamna i denna bubbla)

  • KARL- INGE

   HASSE

   LÅT oss andra få veta vad som är ett skämt med uppförande koderna

   Berätta för oss hur det ska vara enligt dig ta varje punkt i kronologisk ordning är du snäll

   Nu ska vi få lära oss hur en riktig hasseman ser på sakerna.

 10. Sussi

  Jag undrar om det finns några råd för oss kvinnor som är intresserade av att få chans till ytterligare en dejt.

  De erfarenheter jag har är att har man inte sex på första dejten ( som ändå inte leder till något )eller blir vansinnigt förälskade så spelar det ingen roll det är genast kompisfacket som gäller.

  • KARL- INGE

   SUSSI

   Du berättade att du inte dejtade män i din egna ålder pga att inte allt funkade bla
   och dom män i din ålder som var snygga och virila är det knivhård konkurrens om

   Du valde yngre män dels för du fick mer dejter och att dom är fungerande på alla sätt .

   Så är ju slutsatsen att yngre killar normalt sett kan tänka sig en dejt med sex men ngt förhållande är dom inte intresserade av detta känner nog alla till egentligen,

   Du har anammat manligt traditionellt beteende ..
   och det har ju historien visat hur det gick för ungmön när bönder, adel , eller chefen utnyttjade dom,

   Nu är det ju ett gemensamt ställningstagande av er två men att förvänta dig att en ung kille vill satsa på en äldre kvinna är ju inte att räkna med,

   Mitt råd är satsa på att konkurrera om dom ungdomliga snygga vältränade och potenta männen i din ålder
   t o m några år äldre har du tur så är det ngn som fastnar för dig och en mogen man vill mkt hellre ha
   en tvåsamhet än att byta en gång i veckan

  • Sussi

   Karl -Inge ! Lustigt att du tolkade det så för jag skrev ingenstans att jag personligen gör det om du läser inlägget igen.

   Däremot poängterade jag skillnaden på hur pigga yngre män är på att faktiskt ses irl jämfört med de äldre (vilket i mitt tycke tyder på en viss slapphet /lathet /bekvämlighet hos de äldre männen.

   Du replikerade snabbt med att det tydde på att det berodde på att ( jag) var ett lätt byte jämfört med yngre kvinnor vilket också är lite lustigt då jag aldrig ens tänkt tanken på att konkurrera med 20-åringar.

 11. KARL- INGE

  GEORGE

  JAG ställer upp på att det mesta av det som Marcus har skrivit

  jag älskar att dansa alltså glad och skitkul
  självklart ska man lukta gott och se fräsch ut
  kanske jag inte tar det lugnt jag är en kille med fart o fläkt
  självklart ska tjejen känna sig utvald o speciell

  Dra ut stolen hålla upp dörren självklart

 12. KARL- INGE

  Traditionellt sätt så är det mannen som styr och tar initiativ i ett förhållande säger bloggförfattaren ,
  Ja det stämmer att könsrollerna var klart uppdelade och det var ingen tvekan eller förvirring om det

  Vid ett möte på ett dansställe för det var den stora mötesplatsen bakåt i tiden åtminstone hela 19,00talet
  Kvinnor likaväl som männen flirtade och blinkade men just det fysiska mötet kunde bara ske om mannen bjöd upp till dans
  på ute banorna köpte männen ett par dans biljetter för en 10 öring och tog mod till sig
  och dansade ett par danser den ritualen kunde pågå i flera veckor eller hela sommaren
  innan det blev kyssar och smek kvinnan skulle vara ärbar och hålla på sig mest pga att hon inte skulle bli gravid
  Däremot i hemmet så skötte kvinnan allting hon styrde och ställde med barnuppfostran och all markservice,,
  stora beslut togs av maken , Om kvinnan var stark och smart så kunde hon ta över rodret i hemmet och då blev mannen hånad och baktalad , fjanten och det sågs inte med blida ögon i och med att det rubbade könsrollerna,
  I dejtingvärlden ser man ofta kvinnor som söker mannen med stort M eller han med stort H och graderar mannen efter manlighet Det kan stå söker en lång mörk atletisk man,
  jag tycker mig se att det är dessa kvinnor mest som tar initiativ klart och tydligt vad dom söker

  sen är det en annan typ av kvinnor som är på utan några som helst filter och det är kvinnor som är dominanta som vill ta ledare rollen från början till slut Sen har vi en grupp som söker och tar initiativ och är självständiga dom vill ha en älskare då och då
  eller en period som passar dom det är inte kärlek och förhållande i traditionell mening

  Sen har vi den stora gruppen kvinnor som gärna skriver en rad om dom gillar vad dom ser,, men det är inte systematisk sökande och jakt,,, utan en mer avslappnad och öppen attityd mkt sympatiskt och fint,, som jag ser dom som passar mig bäst det är här jag blir glad över breven jag får från dom

 13. Peter

  Det är inte alls jämställt Det är helt tjejernas marknad. För varje tjej sitter här tre killar inloggade. Alla tjejer rusar efter samma killar och blir besvikna när han väljer någon bättre.

  Ska man träffa någon tjej genom detta ska hon vara ny medlem för de som har varit med ett tag är helt blasé.

  • Crazy8000

   Miljöskadade!
   Inget nytt fenomen. bevisar bara att de har dålig karaktär när de utvecklas på det viset.

   Ingen mening att förklara för en galning att hen är en galning när hen inte ser sitt egna bidrag.

  • KARL- INGE

   PETER
   var har du fått dom siffrorna ifrån ?

   har dom sett dig ett tag så är dom inte nyfiken på dig längre !

  • Peter

   Karlinge
   Kolla sökfunktionen så ser du hur sned fördelningen är. Det är än värre på helgerna när tjejerna är ute och dejtar och de som blev över sitter kvar här.

  • Skinnylove

   Jadu Peter. Det är inte bara kvinnor som kan bete sig konstigt. En del män borde inte heller vara ute på dejtingssidorna om de verkligen inte är redo att träffa någon via den formen.
   Jag är absolut inte bitter, bara spyfärdig 😉

  • Sussi

   Crazy : Du om någon har väl lagt ner enormt mycket tid på att diagnostisera till höger och vänster.Du verkar som klippt och skuren att förklara att folk är galna ,eller miljöskadade,el har adhd.Gör något av din enorma talang.

   För folk som är proffs tar det oftast
   lång tid och många och långa utredningar för att komma fram till om personer har en diagnos, men du har knappt gjort ett enda inlägg här där du träffsäkert sätter diagnoser oavbrutet.Hatten av för din enorma talang.

  • Crazy8000

   Hur lång är en ADHD/ADD/AS utredning tror du i med du säger att det tar lång tid att utreda?

 14. Mini

  Peter: på helgerna så går tjejerna ut och umgås med vänner de vet att det är mission impossible få killarna på nätet gå utanför dörren.De enda dejter de vill gå på är de där tjejen levereras till dörren tillsammans med hämtpizzan.

  Jag skulle aldrig kasta bort helgen på nätdejting det är verkligen att slösa sin tid helt i onödan.

  • Skinnylove

   Ja, och lyckas man udvika players så möter man de osäkra eller de där som egentligen inte är redo och som det typiskt nog upptäcks när man börjar närma sig ett förhållande eftersom de freakar och drar sig ur.

  • Peter

   Återigen blasé tjejer. Killen ska jobba på henne.

   Vad jag har gjort är egentligen bara att anama tjejernas beteende här, jag ratar.

 15. KARL- INGE

  NADINE

  NU vet jag inte fakta,, men jag är definitivt inte ngn player jag söker en sista kärlek,

  vilka egenskaper söker du ? dom 6 Bästa Egenskaperna ,,,,,, och dom tre Sämsta Egenskaperna

  1 Ärliga , trogna öppna ,,,,,,,, 1 Egoistiska, otrogna, flirtiga typen
  2 Bra utseende, kemi smala,,,,,,,,, 2 dominanta, konfliktsökande, dryga
  3 Bestämmande, dålig sex, dålig mat
  3 kärleksfulla , bra sex ,,,,,,,,,,
  4 positiva, glada, ungdomliga,,,,,,,,,
  5 jordnära, lugna, skötsamma,,,,,,,,
  6 Generösa, prestigelösa enkla,,,,,,,

 16. Mats

  Men detta kan väl ändå inte stämma? Jag upplevde aldrig att tjejer skrev till mig. I stället satt jag och skrev till allt och alla under ett år och lyckades med det få till två träffar med helt oengagerade tjejer. Jag fick då aldrig uppleva att tjejerna försökte få till träffar med mig. Det var på nåder jag fick träffa tjejen. När jag sen testade att vara tjej fick jag fler mail på en månad än vad jag på ett år hade haft besökare på min killeprofil.

  Jag har en annan erfarenhet av nätdejting. Om vi backar bandet 18 år så var jag med på Spraydate. Det var något helt annat än vad jag provade på Happypancake. Man skulle svara på några frågor och från hur man svarade matchades man samman med tjejer. De hade en uppmaning att man skulle skriva till alla, för de man matchade bra med hade man nog mycket gemensamt med, och de man var riktgi missmatch med hade man förmodligen mycket att prata med.

  Efter ett par dagar hade jag fått tag på en tjej som jag hade jättemycket att prata med. Vi pratade i säkert en månad, men inte fick vi till någon träff. Det hade gått att ses på en timme. Boende i samma stad. Inga barn. Massor av tid. Men nix, det gick inte.

  Medan jag satt och skrev till henne var jag på kurs i hjärt-lungräddning på röda korset. Där träffade jag en tjej och det klickade liksom till mellan oss så vi bytte tele och sågs dagen efter kursen. Sen fortsatte vi att ses. Med tiden flyttade vi ihop, skaffade barn och gifte oss. Och skiljde oss…

  Som en hygglig gest skrev jag till henne på spray att nu var jag inte tillgänglig längre. Och vilken jäkla fart på det blev på henne att försöka få till träff. Jag hade försökt få ut henne under en månad och det gick inte. Men nu gick det. I kväll! I morgon! Nu! Så många av tjejerna som sitter på dejtingsidor är bara för knepiga.

  Jag har en annan erfarenhet med. Lite parallelt med att jag var med här var jag med på en singelsida på facebook. Jag tror på att träffas så jag började skapa evenemang att ses kring. Minigolf, pubkväll, gratiskonserter, biljard. Lite allt möjligt. Där kom noll reaktion från någon. Inte ens tummen upp fick jag för vad jag hittade på. Inte från någon.

  Inte varje dag, men några gånger per vecka la en del av tjejerna upp selfies på sig. Selfie i badrum, selfie i bil, selfie i omklädningshytten i klädaffären. Och det blev sånt äckligt ös på kommentarerna från alla möjliga killar.

  Kom inte och påstå för mig att tjejerna här jagar. De är bara passiva panelhönor som väntar på att rätt kille ska jaga dem.

  Jag har läst väldigt mycket här i bloggen och måste säga att här är en hel del riktigt träffsäkra kommentarer.

  • KARL- INGE

   MATS

   Tråkigt att höra hur hopplöst du har haft det

   Jag är 60+ och jag får i stort sätt ett antal gillande och brev varje dag,, där kvinnor tar första kontakt
   nu har det börjat klinga av lite efter som dom sett mig snart ett år
   och det kanske är tredje vändan som dom kommer och lägger in en stöt
   och åldern kan vara från 30+ till 62 år

  • Nadine

   Min fd fick hur många mejl som helst från tjejer. Jag fick verkligen ”slåss” om honom. 😂😁Fattar inte vad ni snackar om,,,,,det är alltid tjejerna som är ivrigast det vet väl alla,,,kanske är viss kategori killar som inte får mejl isåf. Jag har bara sett motsatsen Alltså att killen har typ ett dussin beundrare redan som jag måste konkurrera ut,,,,den jag träffade sist hade 5 andra tjejer samma vecka vi sågs. Så jag la ner det projektet,,,, orkade inte typ vänta på min tur för date no 2,,,😝alla vet ju att killar samlar tjejer som dom samlar på prylar tyvärr😑😥dom gillar att bli beundrade av tjejer!!!😣

  • Crazy8000

   Behöver inte vara som det värkar.
   Vissa är experter på att måla upp en bild av sig själv som egentligen inte är, särskilt när det gäller dejta och sex.

   Tjejer brukar tro samma sak om mig. Har varken tid energi eller lust att göra de.

 17. John G

  Jag tror att när tjejer säger att män är rädda för kvinnor som tar initiativ, så är det en bortförklaring för att tjejerna själva skall slippa ta initiativ.

  Det är nämligen mycket bekvämare för tjejerna att slippa ta initiativ. Eftersom de föredrar att låta mannen göra allt arbete. Ni vet, då blir det maximal utdelning till minimal ansträngning för tjejerna.

  • John G

   Som du kanske ser har jag garderat mig med att skriva ”Jag tror…” 🙂

   Men, mina kunskaper kommer från att i drygt trettio år ha varit intresserad av tjejer. Och eftersom jag väldigt ofta, läs varje gång, har blivit utsedd till ”den absolut bästa människa jag någonsin har träffat, vi bara Måste bli vänner” av tjejer, så har jag haft väldigt många möjligheter att studera på nära håll hur tjejer tänker. Och beter sig.

  • KARL- INGE

   JOHN-G

   Har det fallit dig in att det kanske bara är en viss kategori av tjejerna som skriver att du är bäst i världen

  • John G

   Nej Karl Inge, faktiskt inte.

   Därför att omdömet ”den bästa människa jag någonsin träffat,” är faktiskt någonting som följt mig i hela mitt liv. Och det omdömet har jag fått av tjejer, killar, arbetsgivare, arbetskamrater, kompisar, vänner, och så vidare, och så vidare.

   Och sannolikheten att alla de människorna skulle vara En Typ, känns lite orimlig.

  • ViraStina

   John G:
   Jag har åtskilliga gånger fått omdömet från män att ”tänk om jag kunde träffa någon som dig!”

   Väldigt smickrande. Förutom att det inte var mig de ville träffa. De tjejer de i verkligheten blev intresserade av, var i mångt och mycket mina raka motsatser.

   Säger det något om hur män är? Mja. Det säger att män(niskor) ofta inte har så bra självkännedom. De vet inte alltid vad de söker, eller varför de dras till vissa typer. De tror gärna att det bara är en slump som för ihop dem med somliga sorts kvinnor, och att det är otur som gör att det inte funkar.

   Säger det något om mig? Absolut. Det säger att jag i alla år har betett mig på ett vis som män uppskattar ur kompissynvinkel. Men som de inte blir attraherade av, eftersom jag påminner dem mer om deras polare än om en potentiell flickvän. Det var faktiskt min sista, kortvariga HP-dejt som upplyste mig om den saken! Det är jag glad för. 🙂

  • ViraStina

   Nä, det tyckte ju inte jag heller om mitt eget beteende.

   Men det hjälps ju inte vad jag själv tycker i just den frågan. Det viktiga är vad killen ifråga tycker. Inte kan jag få honom intresserad för att jag själv anser att jag har rätt framtoning.

   Antingen får jag hitta någon som gillar just mitt sätt. Eller också får jag ändra mitt sätt. Jag gillar enkla, binära val. 🙂

  • ViraStina

   Men vad du vill, och vad du utstrålar för egenskaper/karaktär/personlighet är två helt skilda saker.

   Det räcker inte att du signalerar att du vill vara mer än kompis, ifall du inte utstrålar tillräckligt med vad-han-nu-söker på personlighetssidan.

   I mitt fall utstrålade jag alltså för lite… tja, kvinnlighet, kanske. För mycket gåpåighet, driftighet, ta-för-mig-anda, effektivitet…

   Visst, jag har alla de egenskaperna också. De är en del av mig. Men det är mitt eget val om jag låter dem dominera på bekostnad av andra sidor.

   Det är alltså till stor del upp till mig själv vad jag vill framhäva. Och det kommer påverka hur män ser på mig. Vilka som kommer bli intresserade av mig, och vilka som kommer att placera mig i kompisfacket.

  • Crazy8000

   Ni har väl aldrig tänkt på denna.

   Irrat runt för länge ibland trätandpetare med längtan efter metall nålen så vissa trätandpetare börjar se ut som metall nålar på ett ställe där det bara finns trätandpetare under vistelse du har varit där.

  • Anette81

   Jag kommer aldrig över denna killen. 🙁
   Tänker på honom hela tiden.

   Egenskaperna jag visade tydde ju på vad jag ville.

  • Nadine

   Så nu ska det också bli en Anette VIRASTINA och Arn tråd??? Räckte det inte med 800 inlägg i en annan tråd Ni skrämmer bort alla andra och så blir det samma meningar som ältas gång på gång. Hur kul är det egentligen? Att älta? Vad får ni ut av att svara på Anettes inlägg gång på gång? Imbecillt!😑

  • Nadine

   Man ska inte ändra sig själv för en kille!!!🤔 Dom gillar den man är. Eller inte. Ändrar man något syns det mer än man tror att man fejkar. Killar gillar inte fejk!😁😂

  • Nadine

   Snart vaknar Arn,,,,han brukar nosa upp var anette81 finns. Han följrr alla hennes inlägg på nätet 😁 han måste ha sin adrenalin rush 😂😂Och så är ältandet igång igen. VIRASTINA hakar på som vanan hon är trogen.

  • ViraStina

   Och Nadine är lika snabb att hitta trådar där hon kan berätta hur mycket hon förfasar sig över vad andra skriver. Intet nytt under solen.

  • ViraStina

   Anette:
   Jag upprepar: Det spelar ingen roll hur tydlig du är med vad du vill, så länge du inte uppvisar de egenskaper som en viss person söker. På ett sätt som funkar för honom, alltså.

   Det är fortfarande samma valsituation som gäller. Antingen får du bli bättre på att visa att du besitter ”rätt” egenskaper”. Eller också får du hitta någon som gillar de egenskaper du visar.

  • Nadine

   Och du gör allt för att alla trådar ska handla om enbart om Anette,,, tills alla slutar kommentera för dom vet att det inte är nån idé,,,, för inga andra än du o arn orkar skriva upprepningar i absurdum? Var får du ut av det???och Hur klokt är DET då VIRASTINA?

  • ViraStina

   Du får gärna tycka att det är oklokt att skriva till Anette. Som jag har sagt förut, kan ingen av oss veta om det är klokt eller inte.

   Men det är oavsett ännu mer oklokt att följa våra inlägg, bara för att direkt skriva egna inlägg till mig att jag inte borde skriva till Anette.

  • Nadine

   Va?? Klart vi kan veta att det inte är klokt att en tråd ska handla om bara Anette81 s problem med samma kille ,,klart som korvspad! tror du på fullt allvar att Christian vill läsa olika versioner av samma mening till en o samma person i 800 kommentarer???varken han eller vi andra vill det. Istället slutar andra kommentera. Det har du väl själv sett hoppar jag,,,,var bara du, romantisk tjej och Arn som skrev i den långa tråden.alla andra hade tröttnat på läsa samma never ending story!!😂😖😴

  • ViraStina

   Om du inte har noterat det, så har vi hållit oss till trådar som redan halkat bakåt.

   Bloggar är aktuella ting, vettu. Och vill du verkligen diskutera ämnet ”Trygga i gamla roller” fortfarande i den här tråden, föreslår jag att du skriver ett nytt inlägg längst ner, istället för att svara mig och Anette, och därmed bidra ännu mer till det som du tycker är så fel.

   Anser HP att inläggen är alltför OT, kommer de inte att tveka att radera dem. Jag lovar. Det har de gjort förr när diskussioner har spårat ur vid olika tillfällen. Du behöver inte ta på dig ansvaret som extraknäckande moderator.

 18. KARL- INGE

  Hasse on 20 mars, 2017 at 16:29

  Nadine: Vad roligt för dig och då får man gratulera er båda. Se nu till att träffas.
  HASSE MAN KAN TRO ATT DU ÄR EN OMOGEN 12ÅRING I BLAND

  Det verkar allt mer som att du är ett hopplöst fall Fantasierna slår till igen helt tagna ur luften

  jag tycker flera tjejer är sympatiska men det innebär inte att jag ska träffa dom

  jag förstår nu varför du tyckte Georg inlägg var bra

 19. KARL- INGE

  JOHN-G

  Jag har tre stora systrar och en mor jag kommer i håg syrrornas prat om träffar med killar

  sen har jag också haft en del kvinnor som varit sambos särbos , gift , och bara varit i hop under årens lopp

  jag tror mig också fått ett visst hum och det säger mig Att det skiljer mer på individer än att dom är samma kön Det finns viss könstyphet absolut både hos kvinnor och män
  men mellan individer skiljer det som natt och dag EXP tre systrar kan vara olika som natt och dag


Kommentera