Happy Pancake Johan

Tjejer – här är er drömkille!

För ett par månader sedan tog vi hjälp av några experter för att hjälpa oss att ta fram en fantombild på det som kvinnorna här på HappyPancake söker efter när de letar efter en partner. Med hjälp av interna sökvertyg och utvalda besökare samlades informationen ihop. Vi har tittat på bland annat faktorer som anletsdrag, karaktärsdrag, intressen och geografisk hemvist. Från detta material föddes Johan, 42, en ganska vanlig man, från Stockholm. 

Enligt vår undersökning har han ljusbrunt hår, skäggstubb och blå ögon. Han är frånskild och kan ha barn, kroppsbyggnaden är normal och han äger en katt. Genom sökkriterier på egenskaper och utseendepreferenser har vi alltså tagit fram den fiktiva personen, Johan, som ska spegla den svenska kvinnans drömman. Johan gillar att resa, vara ute i naturen, att gå på restaurang och som sport föredras segling och att åka skidor. Han letar efter en kvinna som också gillar att resa, att äta god mat och för övrigt har ett aktivt liv, liksom han själv. Dessutom måste hon ha en stor portion humor. Johan i sin tur tar inte sig själv på för stort allvar och kan gladeligen skratta åt sig själv. Ett citat som kan komma från Johan är: ”kom och dela livets äventyr med mig”.

Förutom detta så önskar kvinnor på HappyPancake att mannen är trygg i sig själv, sköter om sitt yttre, kan få henne att skratta och samtidigt är snäll, vettig, seriös, ärlig, omtänksam, spontan, mysig och kramig. Är han dessutom lång är det ett plus.

Tjejer, vad säger ni? Stämmer detta?

dating


Det finns 62 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Anette81

  Haha 😂

  Inte alls lik min ”dröm”kille.
  Jag vill inte ha en kille som har katt då jag inte gillar katter, hellre en hund isåfall. Jag har aldrig haft några krav på hårfärg och det har aldrig varit samma på killarna jag har träffat så det stämmer inte heller. Jag vill gärna ha en kille som är lite tränad.
  Då jag inte gillar att resa så vill jag gärna hitta en kille som inte heller gillar det. Dock gillar jag att vara ute i naturen så det får han gärna tycka om.
  Han får gärna vara trygg i sig själv, sköta om sitt yttre, få mig att skratta och samtidigt är snäll, vettig, seriös, ärlig, omtänksam, spontan, mysig och kramig. Det stämmer iallafall på hur jag vill att han är.

 2. Peter

  Alltså… Man kan bara skaka på huvudet hur naivt det blir här.

  Det är ett fantasifoster som inte existerar. Tjejerna jagar det och missar alla möjligheter som serveras dem.

  Tre inloggade killar för varje tjej. Ändå sitter samma tjejer alltid inloggade oavsett när man kollar här…

  • Skinnylove

   Men du, Peter, varför dra alla kvinnor över en kam? Jag känner inte alls igen mig i den där fantasin.
   Man kan säga detsamma om fantasin män söker. Tror dock inte att lösningen är att det ena könet anklagar det andra.

   Jag tror mer på att reflektera över vilket sammanhang dejting är: en del har genuina problem att möta andra och skapa relationer vilket speglar sig i deras sätt. Men i det finns också massa guldkorn. Det gäller att hitta dem samt vara schysst och varsam mot andra.

  • george

   Så är det lite överallt. När en tjej i ett program i t ex radio eller Tv söker en kille så är det högvis men killar som tävlar om henne. Men om en kille söker en tjej, Ja då är ytterst få tjejer som tävlar om killen.

   Det var i radio p3 en tjej sa vet ej vem. När det är en tjej som söker är det hur många killar som helst som ringer. Men när det är en kille som söker är där knappt nån tjej som ringer, märkligt sa hon.

  • george

   Peter

   Kommer ni ihåg dessa dejtinglinjer man kunde ringa. Dessa som var med på Text TV?
   Där fick männen betala skyhöga minutkostnader medan kvinnor ringde gratis.

   Där var det ingen jämställhet…

  • Elle_

   Tja, det finns ju ungefär lika många kvinnor som män ivärlden, så om ena könet inte känner sig lika eftersökt som det andra får de väl helt enkelt se till att göra sig lite mer attraktiva? 😀 Som sagt så är ju ingen människa en vara som någon annan har rätten till. Vill man ha tillgång till en kropp ingår själva personligheten. Take it or leave it. Att förakta ena biten och åtrå den andra är ett koncept som inte funkar i längden…

  • george

   Hasse

   Det där har man ju aldrig hört förr. Det roliga är att kvinnorna söker det som skrivs ovan å går hem till sängen med det motsatta…

  • george

   Jag har haft många tjejkompisar. En del ville man mer med. Å alltid samma svar när man vill ha mer än vänskap

   Du är snäll, go, rolig att vara med, hjälpsam o på alla sätt en underbar kille… MEN. Detta ordet MEN. Ett ord som betyder följande;

   -Du är inte kriminell

   -Du misshandlar inte kvinnor

   -Du är inget svin

   -Du är trogen o det gillar jag inte. Jag vill leva i ovissheten om du älskar mig eller inte.

   -Sol o vårare avgudar jag o sån är inte du.

   Listan kan göras lång på vad ordet MEN betyder.

  • george

   Det som skrivs ovan säger kvinnor för att inte såra männen.

   Ungefär som att gå fram till en tjej med barn o säga fy fan vilken ful unge du har. För sånt säger man ju inte utan man säger vilken söt liten krabat du har. Man vill ju inte såra. Lite sånt har man ju hört från tjejer. Om man nu var så fantastisk kille vad var det då som var fel?

  • Hasse

   George: Just definitionen ”drömkille” får mig att klökas. Är man runt 20-30 så kan jag ha en viss förståelse men kvinnor runt 40-50 som söker prinsen/drömkillen – snälla sök professionell hjälp alt. läs tidningen Vakna. 🤓

  • ViraStina

   George:
   Felet är kanske att du stör dig på hur fula alla är. Folk vill normalt sett inte umgås med någon som inte bara föraktar äldre för deras utseende, utan även tycker att barn är fula och känner sig tvungen att ljuga för att inte såra.

  • george

   virastina

   säg detta till alla fula tanter som envisas söka kontakt med mig. Jag avskyr ungar, hatar medelålders efterhängsna kvinnor. Men lik förbannat får jag dessa tanter efter mig. Istället för att klaga på det jag skriver så kan du ge mig tips på hur jag slipper dessa kvinnor. Vad ska jag göra för att slippa dom? Låg på stranden häromdan o självklart kom det fram en tant o skulle prata o få mitt medlidande för att hon var ensam o singel. Hat, bitterhet hos en gubbe är tydligen väldigt attraktivt i medelålders kvinnors ögon. Hade jag inte legat ner så hade jag med all sannolikhet klappat till henne. Blev verkligen riktigt förbannad när hon kom fram. Säger det igen… Kunde tjejerna hålla sig borta när vi var unga kan dom fan hålla sig bort nu med.

  • ViraStina

   George:
   Är du bitter och föraktfull, drar du bara till dig andra som inte mår bra. Sådana som bara förväntar sig att mötas av förakt.

   Ingen vettig tjej vill ha en man som avskyr barn och föraktar gamlingar. Det karaktärsdraget lyste naturligtvis igenom även när du var ung. Därför lade de benen på ryggen. Även om de kanske drog någon vals för att inte såra dig. Så som du har berättat att du själv har gjort, alltså.

   Och vips så blev du kvar med enbart hopplösa tanter som tycker synd om sig själva och inte ens har självkänsla nog att hålla sig undan från föraktfulla karlar. Vad sägs om den förklaringen?

  • catwoman

   HASSE: Så om man är kvinna, runt 40 år och söker en man som är 42 år, snäll och omtänksam, har humor, och som gillar katter och god mat, då är man alltså enligt dig så störd att man bör söka hjälp? Vågar man fråga vad för slags man som det är OK för en kvinna 40-50 att söka?

  • ViraStina

   Catwoman:
   Du får inget svar på den frågan, eftersom männen här lever i övertygelsen att alla deras krav och preferenser är helt rimliga och uppriktiga.

   Men alla kvinnliga diton är däremot verklighetsfrånvända och falska, och inte minst orimligt högt ställda.

  • Hasse

   Catwoman: ja är man över 40 år och fortfarande tror på riddare med vit häst och prinsfantasier är det minst sagt dags för en reality check!

  • ViraStina

   Hasse:
   Men utläste du några fantasifulla önskemål om vita hästar ur denna tämligen begränsade undersökning? Var det några av preferenserna som stod ut som sagomässiga…?

   Det jag reagerade på, var snarare den totala allmängiltigheten. Bilden av denne ”Johan” blir som en karikatyr av…. ja, jag vet inte riktigt. En statist i Solsidan, kanske? Eller snarare som ett konstruerat exempel på hur en kille kan formulera sin profilsida.

   Men det styrs ju helt av hur man utformade frågorna.

  • Elle_

   Hah, en artikel som späder på de bittra männen här som bestämt sig för att alla kvinnor blåljuger om vad de eftersöker (oklart varför de skulle göra detta) för att sedan gå hem med den elakaste och mest vidriga mannen de kan finna, medan de stackars snälla killarna blir friendzonade och ratade.
   En rad fakturer missas i det resonemanget, som ju så ofta påpekats här tidigare.

   1. Att vara snäll är inte lika med att fjäska. En person som bara vänder kappan efter vinden och trippar omkring för att behaga, är det få som attraheras av. Man får ju aldrig någon känsla av vem personen är? Verkar man dessutom inte ha någon egen vilja alls, drar man till sig den sortens människor som inte drar sig för att utnyttja folk, och då är upplägget för krossat hjärta så gott som garanterat.

   2. Att kvinnor säger snälla saker om dig är för att det bryr sig om dig, eller tycker synd om dig, eller helt enkelt vill vara artig. Självklart sitter de inte och redovisar allt det som de inte gillar hos dig. Speciellt inte om du fjäskat för dem och hon märker att du är förtjust. Det vore ju elakt? Det betyder dock INTE att anledningen till att de inte vill vara mer än vänner med dig är att de letar efter någon som är lite mer elak och ondsint. Kanske är du för förutsägbar och opersonlig i all din vilja att vara till lags. Kanske lyser det igenom att du egentligen bara vill åt hennes kropp och tycker att vänskapen i sig är helt värdelös. Kanske har hon hört ditt drypande förakt när du pratat om andra kvinnor, och sett igenom din person. Kanske tar du mer energi än du ger för att det märks att du tycker synd om dig själv och anser att du förtjänar mer än du får. Kanske är du helt enkelt bara inte hennes typ. Precis som du inte faller för varenda kvinna i världen, hur snälla de än är?

   3. På krogen går inte folk hem med den snällaste personen de kan få tag på. Rimligtvis finns det inte ens en möjlighet att ta reda på vem det skulle vara. På krogen möts generellt främlingar och går hem med den de känner att de har mest lust att gå hem med just då. Där gäller det att synas på rätt sätt, se bra ut och/eller ha sociala skills och lyhördhet. (Det gäller båda könen. Snälla kvinnor som inte har utseendet eller skillsen blir också ratade.) Många har inte heller ens ambitionen att inleda en långvarig relation. Kvinnor och män kan mycket väl gå hem med en person de vet att de inte skulle fastna för i längden, om de tror på att hen är rätt för stunden. Så länge samtycke råder är ju det finemang! Ingen kan rimligtvis sitta och moralisera över den sortens val.
   Vissa människor har dessutom en benägenhet att falla för fel sorters människor, de upprepar mönster från barndomen och ibland är det del av ett självskadebeteende. Även om/när man själv blir medveten om sånt kan det vara en lång och mödosam process att ta sig ur det. Det är alltså inte ett beteende som har med medveten illvilja att göra. Påstår de sig vilja ha en annan sort är det säkert sant, men om de dras till en annan blir det ju dem de väljer eftersom attraktionen bara finns just där. I det läget är det betydligt mer synd om individen själv, än dig som blir ratad till förmån från de destruktiva. Försök att se bortom ditt eget ego och inse det.

   4. Ibland vet man inte ens själv varför man inte blir attraherad av någon. Allt, precis allt, kan vara rätt på pappret, men något fattas och man vet inte vad. Kanske är det feromoner, kanske är det dynamiken som (inte) uppstår i ert samtal? Ingen längtan infinner sig, ingen spänning uppstår. Det kan aldrig vara rimligt att _begära_ att en person ska åtrå dig. Eller att anse sig ha rätten till en annan människas åtrå. Än mindre kan du begära att hon ändå ska erbjuda dig sin uppmärksamhet och/eller kropp för att du anser dig ha rätten till den.
   Tycker ofta att jag får de vibbarna från många som kommenterar här. Du kan aldrig köpa en annan människas kärlek eller åtrå med tjänster eller drinkar. Och det är kärleken och åtrån du ska vilja åt, _för du kan och bör aldrig ens komma i närheten av en sexuell relation utan åtrån_.

  • Jag

   Att kvinnor skulle vilja ha elaka, vidriga män som slår och/eller är otrogna är en skröna, inte minst underhållen av tidningar som rapporterar om såna fall där kriminella i fängelset får en massa beundrarpost eller tragiska fall där en kvinna blivit misshandlad, ibland till döds, av sin man/pojkvän.

   Andelen kvinnor som söker sig till såna män är försvinnande liten… Och handlar om helt andra faktorer än att dom har en önskan om att bli misshandlade och bedragna.

  • catwoman

   HASSE: Fast det var inte svar på min fråga… Vad är, enligt dig, rimliga krav/önskemål på en potentiell partner som man kan ha om man är kvinna i 40-årsåldern…? Kan man ha några krav alls, eller bör man ta första bästa som visar intresse, oavsett om man passar ihop eller inte?

   Precis som Virastina påpekade så står det ju inget i artikeln om nån drömprins på en vit springare…

  • ViraStina

   Hasse:
   Jodå. Att komma med diverse pikar, kommentarer och åsikter är definitivt att bry sig.

   Men det verkar mer som om du bara vill fortsätta tro att kvinnor minsann har orimliga krav, än att kunna berätta vad som skulle vara orimligt.

   Vi är överens om att det är orimligt att önska sig en riddare på vit häst. De är sällsynta nuförtiden, sedan feodalsamhället försvann, och ridning har blivit en tjejsport av någon anledning. Men Catwomans fråga är intressant.

   Att raljera över kvinnors orimliga krav går bra. Att definiera vad som är orimligt verkar svårare..? 😉

  • Hasse

   Det är inte rimligt att ni ska be mig förklara det orimliga. Ni får helt enkelt göra om era orimliga misstag att dejta fel snubbar. Lycka till. 😂

  • Elle_

   ”Vi är överens om att det är orimligt att önska sig en riddare på vit häst. De är sällsynta nuförtiden, sedan feodalsamhället försvann, och ridning har blivit en tjejsport av någon anledning.” 😂 😂 😂 😂
   Hasse, jag är också intresserad av att få svar på frågan?

  • ViraStina

   Hasse:
   Vi ber dig inte förklara det orimliga. Vi ber dig bara definiera vilket av de ganska allmängiltiga preferenserna i ”Johans” profil som är orimliga i dina ögon.

   Och för protokollet: vi är några kvinnor här som har hittat män som inte alls är några sagofigurer, utan högst vanliga killar i medelåldern. Det är mer än ni män tycks ha gjort. Det där med bättre begagnat tycks inte duga åt er.

   Ni skriver mer om hur provocerade ni blir av fula och korpulenta tanter. Om hur irriterade ni är för att unga snygga tjejer inte vill ha er trots att ni är så snälla.

   Kan det möjligtvis vara så att det är era krav som är orimliga, när det kommer till kritan..?

  • Hasse

   VS: ”Ni skriver mer om hur provocerade ni blir av fula och korpulenta tanter. Om hur irriterade ni är för att unga snygga tjejer inte vill ha er trots att ni är så snälla.”

   Jag kan inte svara för andra men för min del vill jag hellre ha en ung tjej än en förbrukad tant. Sen förstår jag att det är svårt men jag lyckas då och då. Och det lever jag länge på. Givetsvis är det bara för sex men jag ser inget behov av en kvinna utöver det.

   Provocerande kanske men jag är åtminstone ärlig.

  • Gwenbot

   Tjejer: Hasse är ett troll – Han går igång på att provocera er till att ifrågasätta honom. Det är en slags spel patetiska människor tar till för att försöka undfly sig själva och känna någon slags makt. Det är ingen idé att resonera med ett troll. Ignorera honom istället.

   Likaså är flera andra av de så kallade männen som kommenterar här helt meningslösa att slösa sin tid på – Låt dem vara bittra och föraktfulla i sin ensamhet.

  • catwoman

   GWENBOT: Ja, du har rätt, Hasse och hans gelikar här på bloggen är troll, som tycker det är kul att skriva provokativa saker och sedan blir otroligt förnärmade och agerar offer när någon säger emot dem, eller ber dem utveckla sina resonemang… Du har också helt rätt i att ingen av dem kommer att ändra sig pga att några av oss argumenterar emot dem, det kommer aldrig att hända, men jag tänker att alla de som läser inläggen kan behöva läsa lite sakliga inlägg också, där vi visar att det som Hasse & co säger är rent skitsnack, annars kanske det finns risk för att några stackars förvirrade personer (män?) tror på det som de skriver…

   Ingen av dem kommer att försvinna bara för att vi ignorerar dem heller, de kommer bara att breda ut sig ännu mer, så det är inte heller någon vinnande strategi.

  • ViraStina

   Hasse:
   Nej, det är inte särskilt provocerande vad just du har för personliga preferenser. Jag lägger mig ju inte i vad du gillar.

   Det jag reagerar på, är att samtidigt som du deklarerar att du själv inte vill ha någon förbrukad tant, hävdar du att det är kvinnorna som har orimligt höga krav. Hur tänkte du då?

   Ni män som skriver här, har ju skyhöga krav på vilka kvinnor som duger. Inte minst ålders- och utseendemässigt.

  • Hasse

   Personligen söker jag ingen partner så fruntimmers höga krav struntar jag i. Men rent allmänt har kvinnor för höga krav. Gör en manlig profil och läs vad som skrivs och söks. En stund i verkligheten kan inte skada.

  • ViraStina

   Hasse:
   Ja, allt ni män begär är en ung, snygg, lättsam, villig, glad tjej som inte själv är ålders- eller utseendefixerad. Tänk att det ska vara så svårt att göra kvinnor till lags…

   George har ju för övrigt fått massor av erbjudanden, enligt egen utsago. Betydligt fler än vad jag fick när jag var aktiv på dejtingsidor, verkar det som. Ändå verkar han inte nöjd. Han måste verkligen ha väldigt höga krav.

  • Jag

   Catwoman: Hahahaha… Hon kommer garanterat INTE att vara 42. ;))

   Angående denna fiktiva man: Varför inte bygga en cyborg direkt, så kan man ju även programmera honom så han är glad, skämtsam, ledsen, upprörd osv. på kommando eller på de tider man programmerat in det… ;))

   Skämt åsido… Att jaga ideal brukar sällan innebära lycka och av det jag läser från er kvinnor här så är önskemålen inte så snäva heller som artikeln gör gällande.

   ser jag till vad jag söker hos en kvinna:
   Smal, normalbyggd eller mullig: Av underordnad betydelse
   Lång eller kort: Av underordnad betydelse
   Blondin eller brunett: Av underordnad betydelse
   Ögonfärg: Fullkomligt ointressant
   A-kupa eller C-kupa: Fullkomligt ointressant
   Ålder: Önskvärt om hon är plus minus 5-6 år från min ålder

   Men har hon ett snällt och ärligt hjärta, som jag blir glad av att vara med, som är lätt att prata med, är fin i mina ögon, dvs helt oavsett hon passar in i några förutbestämda mallar eller inte, så är det gott nog åt mig…

  • catwoman

   JAG: Ja, precis, de önskemål du räknar upp är ju ungefär de jag räknar upp nedan. Inga konstigheter…

   Men jag tycker iofs inte att artikeln uttryckte några ouppnåeliga ideal heller, de egenskaper som räknades upp är ju inga ovanliga, att vara snäll, omtänksam, humoristisk, osv, är det ju många som är. Däremot räknades det ju inte upp några av de egenskaper som männen här i bloggen ibland påstår att kvinnor söker: Hög status, dyra bilar, mycket pengar, osv…

   Dessutom uttrycktes det inte heller i artikeln att de önskemålen var några absoluta krav, utan mer funderingar och önskemål på några gemensamma intressen.

  • george

   catwoman

   Stämmer. Hon kommer inte vara 42år. Hon kommer inte heller vara yngre. För dom kvinnorna är man för gammal för. Alltså är det bara att lära sig leva själv som återstår.
   Jag har lång erfarenhet av att leva själv. Det lärde jag mig från grunden kan man säga…

 3. catwoman

  OK, ska kanske svara på frågan om det här stämmer? Vi tar det punkt för punkt:

  Hårfärg, ögon färg, längd: Spelar ingen roll
  Skäggstubb: helst inte, det sticks så när man kramas… 🙂
  Gillar att resa och vara i naturen: Gärna, det gillar jag nämligen själv
  Katt: Jag har själv katt, så det är nog bra om han inte avskyr katter eller är allergisk.
  Gå på restaurang: Visst, det är OK, men för min del är det lika trevligt att laga mat tillsammans hemma.
  Sport: Visst, det är väl inget fel, men det är inget intresse jag delar, så det får han utöva själv isf.
  Han får gärna gilla musik och gå på konserter, teater och andra kulturella grejor, då har vi ett gemensamt intresse. Att musicera tillsammans skulle vara trevligt!
  Aktivt liv: Ja, det skulle nog funka bäst eftersom jag har ett ganska aktivt liv själv med mycket aktiviteter.
  Humor: Ja! Det är viktigt. Men alla människor har väl humor av någon sort, det viktiga är väl om hans typ av humor stämmer med min…
  Att han kan få mig att skratta: Visst, gärna, men ännu viktigare är det att jag kan få honom att skratta. Jag kan vara ganska rolig om jag får säga det själv, men tyvärr ser många killar skämtande som ”sin” domän och vägrar lyssna på en tjej som försöker skoja. Skoja och kunna skratta åt varandras skämt är det bästa!
  Att kunna skratta åt sig själv: Jätteviktigt! men då ska även jag få lov att göra det! Så har det inte alltid varit i de förhållanden jag har haft, ibland har det varit förbehållet killen…
  Ålder: I närheten av min är nog enklast, men det är inte hugget i sten.
  Tar hand om sig själv: Ja, gärna, jag tänker iaf inte göra det åt honom… 🙂
  Trygg i sig själv, snäll, vettig, seriös, ärlig, omtänksam, spontan, mysig och kramig: Ja tack, känns inte som några orimliga krav…

  Så, ja, några av ”kraven” stämmer, men de är ju ganska allmängiltiga, så det är nog inget som begränsar sökandet så mycket…

 4. ViraStina

  Låter som att man kryssat i diverse egenskaper och intressen bland färdiga, ganska snäva alternativ. Är det t ex så vanligt att kvinnor älskar segling..? Jag har själv seglat, men de flesta av mina väninnor tycker mest att det verkar jobbigt.

  • Jag

   Det låter likadant för mig Virastina… Min första tanke var typ ”Bygg din egna partner”/”Beställ din nya partner” utifrån förvalda kriterier… :))

   Vi har alla saker vi önskar av en partner eller attraheras av rent utseendemässigt… jag har alltid attraherats av kvinnor med långt, mörkt hår exempelvis… Fast de flesta av mina ex har inte stämt in på det.

   För mig är nyckeln att ha ett öppet sinne och inte låsa fast mig vid för snäva ramar, för även om jag hittar just hon som stämmer in på exakt allt så återstår den där lilla viktiga detaljen: Faller jag för henne, och faller hon för mig?

   Förresten tycker jag att segling verkar sjukt jobbigt och jag åker mycket hellre pulka. 🙂

 5. tjej79

  Ah, snart finns det på IKEA, i framtiden, Johan, artikelnummer: 804.088.98
  Man får räkna med att det saknas en del bitar för att bygga ihop 😉 det kan ändå bli bra i slutändan haha

 6. Fenrisulven

  Bortsett från ett par väldigt specifika saker så är det extremt generiskt.
  Gillar att resa, ute i naturen, äta på resturang, och äta god mat.
  Exempel tack. Är det party resor till spanien eller är det ut till stugan varje helg?

  För övrigt finns det någon som inte gillar god mat?
  ”Åh, vi bara måste prova den här nya resturangen nästa gång vi ses. Till maten får varsin spann att spy i. Fyller man den eller äter upp behöver man inte betala.”

  • ViraStina

   Jag tror att denna ”drömman” är resultatet av en ganska kass undersökning med en massa allmängiltiga alternativ.

   Något säger mig att de intressen och egenskaper som just jag värderar hos en kille inte fanns med. Och så var det förmodligen för de flesta som svarade. Då väljer man något som låter neutralt eller okej. Typ resor och god mat.

   Voilà – en intetsägande figur med slätstrukna, oförargliga intressen!

   Jag har sett bättre undersökningar. Då har folk fått berätta mer fritt om vad de söker, och sedan har svaren kokats ner till gemensamma huvuddrag som de flesta faktiskt själva har formulerat. Dessutom har man redovisat specifika önskemål som gör att man ser att det handlar om verkliga människor som söker en annan verklig människa. Svar som visar på den egna sårbarheten.

   Då hamnar man långt från någon kravspecifikation.

 7. ViraStina

  Apropå rimliga och orimliga krav: Det var först när jag definierade för mig själv vad som var rimliga krav för mig, som jag hittade min man. Eller, han hittade snarare mig. Men sak samma.

  Jag hade nämligen ägnat ett och ett halvt år på dejtingsidor åt att acceptera alldeles för mycket trams. Jag hade haft för LÅGA krav.

  Jag fann mig i att vara brevvän i evigheter. Jag var förstående över att männen påstod sig vara så upptagna att det inte fanns tid åt mig. Jag gick med på att vara pausunderhållningen, medan de letade den rätta, i hopp om att de ändå skulle välja mig till sist. Jag försökte övertala dem. Jag erbjöd mig att planera, köra långt och curla dem för att de inte skulle behöva anstränga sig. Jag krävde ingenting. Jag hade en attityd av ”jag finns här för dig när du vill, på dina villkor!”

  Galet. Förnedrande. Jag gjorde mig till dörrmatta. Och det insåg jag till sist. Då bestämde jag mig på studs för att aldrig mer acceptera att vara andrahandsalternativet. Aldrig mer tjata på en karl om att träffas. Aldrig mer finna mig i att vara lågprioriterad.

  Skulle jag dejta någon, skulle det vara någon som faktiskt ville träffa mig. Någon som prioriterade mig och var beredd att anstränga sig för att få det att funka. Och han fanns ju! Men inte förrän jag formulerade dessa krav för mig själv, var jag kapabel att upptäcka honom.

  Slutsats: krav är sannerligen inte något som enbart är av ondo. Det är nödvändigt att ha krav. Annars kommer man bli utnyttjad och besviken.

  • Elle_

   Den inställningen har jag haft sedan första början, men det är mer för att jag annars inte tror på att de menar allvar eller gillar mig ”på riktigt” ö h t. Dvs gamla kassa erfarenheter som ligger i botten och gör mig ytterst skeptisk. 😀 Det är både en förbannelse och en välsignelse i dejtingsvängen, kan man säga. I vanlig ordning gäller det att hålla balansen. 🙂

  • Anette81

   Virastina:

   Jag är glad för alla tips du har gett mig i de andra trådarna angående vilka krav jag ska ställa och allt annat du gav råd om.

   Jag har ju med de 2 senaste killarna jag har träffat accepterat alldeles för mycket.

   Jag har också funnit mig i att vara brevvän med dessa killar. Massvis med sms. Men bara 1 träff med den ena och några fler med den andre.
   Jag var också förstående för att den sista killen var upptagen och inte hade tid att ses utan skickade sms istället. Att han hade mycket med jobbet och allt annat. Jag väntade och träffades när han ville. Jag försökte också att övertala honom att träffas, att det var jag som var den han skulle välja.
   “jag finns här för dig när du vill, på dina villkor!” verkar det som att jag också har kört efter.

   Jag känner i efterhand att jag förnedrade mig för honom. Gjorde mig till en dörrmatta att det var okej att trampa på mig.

   Om jag någon gång ska dejta igen(vilket inte känns så troligt eftersom killar inte ens vill träffa mig så) då kommer jag aldrig mer att acceptera det jag har fått vara med om med sista killen.
   Kommer aldrig mer att acceptera att vara andrahandsalternativet. Jag kommer aldrig mer tjata på en kille om att träffas. Aldrig mer finna mig i att vara lågprioriterad.

   Jag vill ju att den som jag ska dejta ska vara någon som faktiskt vill träffa mig som du skriver.
   Någon som är beredd att anstränga sig för att ta sig tid för att träffa mig. Någon som gör att jag känner mig prioriterade.

   Kommer ha mer krav nu för jag vägrar att bli utnyttjad och besviken på samma sätt igen, det tog väldigt hårt på mig och jag har inte riktigt kommit över det än.

  • Elle_

   Anette81: Förlåt att jag lägger mig i er dialog, men det tror jag är en _jättebra_ insikt! Man blir generellt både mer attraktiv och bättre behandlad om man visar självrespekt och inte finner sig i vad som helst. Det är verkligen inte enkelt att hitta balansen i alla lägen, men jag tror verkligen att det är värt att investera lite jobb med det. Önskar dig lycka och krälek! 🙂

  • Skinnylove

   Virastina: Mitt i prick som vanligt! Jag följer samma och jag är faktiskt nöjd med mitt dejtingliv och med mig själv. Visst jag är fortfarande singel men det blir kvalitativt bra träffar även om det inte blivit något än. Det tar tid och man får hänga i. Men man står upp för sina behov och det skapar ett oerhört lugnt inombords.

   Tycker i övrigt att det du benämner som krav är absolut rimliga saker. Jag vill bli bemött och respekterad på detta sätt eftersom jag själv bemöter andra på samma sätt.

 8. Jag

  Anette81: Självrespekt är attraktivt. För mig som man är det ett väldigt attraktivt drag hos en kvinna, långt mer attraktivt än att lägga sig platt… Den man som inte klarar det, kommer du att klara sig väldigt bra utan… En man som VILL träffa dig kommer att hitta tiden till det, allt handlar om prioriteringar…

  Det finns ett väldigt bra ordspråk man ska följa: ”Don’t sell your self short”.

  • Piii

   Nåns e du säkert.

   Ful? känns igen på nått sätt. Just ja, senast jag såg en spegel 🙂
   Hundar o katter skiter dock i utseendet <3
   Jag har haft 2 besök detta år på HP.
   + eventuellt några till? som har blockat mig på direkten.
   "profilen är INTE piii på HP, hade det på MP"

  • Anette81

   Det har jag väldigt svårt och tro att jag skulle vara.
   Nu vet jag inte riktigt vad hundar och katter har med det att göra

  • Piii

   Hundar och katter skiter i om en är fet/smal, snygg/ful.
   De har andra kriterier.
   Dvs….
   Det som hatar, kanske en annan tycker att det är perfekt.
   Ok…. jag är inte bra på ord men….
   Gör inte som jag, dvs ge upp.
   Nån dag, när du minst anar, så kan du träffa den som är rätt till dig och du rätt till denne, när du minst anar.

 9. johan

  Varför är det sådan hets från hps redaktion om att måla ut hur mannen skall vara? Känns väldigt F! hjärntvättat. Vill hp redaktionen att män skall ”anta” rollen som johan, och fejka sig fram till en relation? haha Detta är så stört på så många olika plan. Vilket talar ganska klart om klientelet av kvinnor på Hp.

  Kvinnor då? Får dom vara hur dom vill?
  Dom kan bete sig som patienter, inte kunna föra samtal, lukta illa, se illa klädda ut. Vara allmänna muppar? Det är ok för kvinnor att kräva att män skall betala allt, annars är dom snåla, och kvinnor gillar inte snåla män som inte känner för att betala deras nageltvättning.

  Men mannen, skall vara ”lagom perfekt”.

  Varför är katt så förbannat viktigt? Är inte det en liten väldigt störd detalj.
  Snacka om att det var många ”tomtar” som gav den informationen.

  Muppmecca:t.

  Se det som fick mig på fall var ”kom och dela livets äventyr med mig”.
  Ha ha seriöst vem är han, en seriemördare? Vem fan talar så? INGEN! Om han eller hon inte är en seriemördare, pedofil eller våldtäktsman. Men är det sådana drag som kvinnor attraheras av, good luck. Och klanka inte ned på män för att du gjorde ett dåligt val och blev mördad.

  Skulle en kvinna säga så till mig skulle jag direkt tänka: Hon vill stjäla mina organ och sälja dem.


Kommentera