dejtingprofil

Tips på hur du skapar en bra dejtingprofil för din onlinedating

Hur fångar du någon med hjälp av en kort text och några bilder på några få sekunder? Att skapa en dejtingprofil och att skriva en bra presentationstext är ett stort ångestmoment för de allra flesta som testar på dating på nätet. För att göra det här ångestmolnet lite lättare för dig tänkte vi ge dig några råd på vägen för hur du skriver en text som fångar rätt person!

Det allra viktigaste när du skriver en presentationstext till din dejtingprofil är att veta att en bra presentation är:

 • Personlig
 • Unik
 • Genuin

Det är DU som ska fram genom din text och de allra flesta fastnar för något som sticker ut, som är uppriktigt och spännande. Du vill inte smälta in – Du vill hitta just den DU söker.

Så skriver du en bra presentationstext till din dejtingprofil

Sugen att börja med din nya taktik redan idag? Här är våra bäst tips:

 1. Börja med att sätta dig ned och lista 5 ord som beskriver vem du är.
 2. Utifrån dessa ord – Fundera ut några meningar som är viktiga för dig att dela med dig utav när det kommer till vem du är och vad du vill ha ut av din tillvaro.
 3. Strukturera upp din presentationstext i tre delar; vem du är – vad du söker – vad du vill ha ut av livet med den du träffar
 4. Lek med språket och välj dina ord väl! Ett ”trevligt” eller ett ”nice” gör att du uppfattas olika. Fundera på hur de 5 orden som beskriver dig kan kopplas till tonaliteten i din text!
 5. Slutligen – Be en vän läsa igenom och tala om hur h-n uppfattar dig utifrån din text. Fundera på hur du kan förmedla vem du är ännu bättre utifrån din väns feedback!

OBS! Se till att dina bilder också förmedlar vem du är! Var kreativ, välj ut bilder som representerar olika delar av ditt liv. Känns det svårt att välja ut bilder så be en vän göra det åt dig!

Vi bad vår dejtingprofils-expert ta en titt på tjejerna i Jakten på Kärleks profiler! Här är några av tjejernas reflektioner på den feedback som de fick:

”Jag har lätt för att skriva med känsla, humor och nyanser och jag jobbar mycket på att uttrycka mig på ett sätt som inte bara med orden talar om vem jag är och vad jag vill utan också med att försöka ge en känsla av vem jag är genom HUR jag uttrycker mig. Ifall en man inte uppskattar det jag skriver så är han kanske inte heller rätt man för mig.”

”Jag tycker att det i en presentation ska stå vad man tycker om att göra, hur man är som person. Det värsta jag vet är när folk skriver ”jag vet inte vad jag ska skriva” eller ”det är svårt att beskriva sig själv”. Då tycker jag det är bättre att bara göra någon lista över saker man gillar och/eller inte gillar eller något annat som är ganska lätt att göra.”

dating


Det finns 1 reaktion.

Lämna kommentar
 1. CandleBoy

  När jag läser en presentationstext söker jag efter något personligt, gärna något som sticker ut.
  De flesta människor verkar faktiskt gilla promenader, mysiga hemmakvällar och att gå ut och äta, så det känns onödigt att skriva. Står det däremot att personen söker någon som t.ex. vet vilken skostorlek Jax i Sons of anarchy har reagerar jag. Då börjar man fundera på vilken person som finns bakom texten, och nyfikenheten sätter igång.


Kommentera