10_7_Tesch_culinaryacademy_110916_0901

Stockholms 10 bästa krogar för en första dejt!

Rätt miljö och stämning kan vara avgörande på en första dejt. Ett bra första dejten- ställe ska vara lagom stökigt (inte för mycket sorl så att ni inte kan prata, men heller inte knäpptyst och tomt), lite lagom nedsläckt (ingen är snygg i lysrörsbelysning!) och det ska gå att umgås ganska ostört i något hörn. Miljön måste säga ”här kan ni slappna av och lära känna varandra”.  Så, varsågoda, här sammanfattas Stockholms bästa dejtingställen! 

Var: K25, Kungsgatan 25. 
Vad: En hipp foodcourt med 11 olika restauranger där du kan äta allt från sushi till hamburgare och dricka ett glas vin för en femtiolapp. Stämningen är lagom ”sorglig” och passar de flesta. Hit kan du slinka in utan att göra en för stor grej av det hela. Antingen för en enkel middag eller för en AW.
Passar dig som: Inte är miljonär och vill undvika en stel finmiddag.

k25a_8387

Var: Scandic Malmen, Götgatan 49.
Vad: Scandic Malmen är mer än en hotell- lobby. Här träffas folk för att ta en öl alla dagar i veckan, och på helgerna är det proppfullt. Går ni hit på en vardagskväll efter jobbet kan ni sjunka ner i en skinnsoffa i lilla hotellbaren och lyssna på soft lounge musik. Det är avslappnat men sofistikerat på samma gång. Malmen är alltid ett säkert kort.
Passar dig som: Är lite osäker på vart ni ska gå och inte är ute efter att äta middag.

scandic-malmen-lilla
Var: Restaurang Tranan, Karlbergsvägen 14.

Vad: En mysig liten bar och restaurang som har funnits på samma adress sedan 1929. På övervåningen kan ni äta husmanskost på rödvita dukar med levande ljus alá Lady och lufsen (dock till rätt saftiga priser) och på nedervåningen i källaren kan ni ta en drink i den trånga och charmiga baren. Det är lätt att försvinna in i den dova atmosfären och stället doftar rödvin, romantik och djupa diskussioner.
Passar dig som: Vill vara hipp och rätt i Stockholm och inte har något emot att trängas med andra människor.

to14

Var: Big Ben, Folkungagatan 97
Vad: 
Varje tisdag, torsdag och söndag är det gratis stand up på den brittiska puben Big Ben. Det är avslappnad stämning, trångt och varmt och ni kan ta en öl och samtidigt titta på komikerna på scen. Att skratta tillsammans är en isbrytare.
Passar dig som: Är rädd för att samtalsämnena ska sina och tycker det är skönt med distraktion.

4249_bigbenstandup

Var: Le Rouge, Brunnsgränd 2-4 Gamla stan.
Vad: En dekadent bordelldröm i sammet, kristall och dov belysning. Detta ställe andas romantik och flirtighet. Perfekt för att ta en drink på undervåningen. Maten är fantastisk men notan i saftigaste laget.
Passar dig som: Vill öka chanserna till en romantisk kväll.

le_bar_rouge(10)

Var: Ugglan boule och bar, Närkesgatan 6, Södermalm.
Vad: 
Här kan man spela pingis, hockeyspel, flipper och boule. Lokalen är en varm, sliten källare och det är inte snobbigt för fem öre. Här hittar du söderkids i flanellskjorta och skägg. Avslappnat och kul!
Passar dig som: Gillar tanken på att hänga på en ungdomsgård för vuxna och vill vara lite rebellisk i dejtingvärlden.

ugglan_boule_and_bar

Var: Solstugan, Snoilskyvägen 37 i Kristineberg
Vad:
En liten undangömd pärla på sommaren. Bli inte rädd för att adressen verkar lite off – det är värt ett besök! På helgen körs det livemusik med reggie och klientelet är blandat. Ät deras haloumiburgare och beställ in en karaff Sangria.
Passar dig som: Vill ha en härlig sommarfeeling och ta med din dejt på ett lite annorlunda ställe.

solstugan2-kopia_43473260

Var: boquerian, Jakobbergsgatan 17.
Vad: Livlig, trendig restaurang och bar på Stureplan. Perfekt för en Aw eller en bit mat. På helgerna kan det dock bli trångt. På sommaren kan ni sitta på uteserveringen och känna pulsen av Stockholms uteliv.
Passar dig som: Tycker om ställen med mycket folk och hög ljudnivå och gärna klär upp dig litegrann.

boqueria

Var: Melt bar, Malmskillnadsgatan 45.
Vad: Konceptbaren Melt är inspirerad av 20- talets amerikanska burleskkultur. Med glamourös inredning, röda sammetssoffor och 20- talsmusik känns det som att du förflyttat dig till en gammal film. På menyn hittar du minihamburgare, fondue, champagne och absintdrinkar. Ett originellt och härligt knasigt ställe!
Passar dig som: Vill att dejten ska innehålla ”det där lilla extra” och går igång på 20- talsglamour.

melt

Var: Landet, LM Ericssonsväg 27, Telefonplan.
Vad:
Hipstertät restaurang och bar vid Konstfack med fantastisk mat och avslappnad stämning. Industriell miljö som känns genuin. På övervåningen spelas livemusik på helgerna och det kan bli ganska röjigt. Värt den lilla extra restiden!
Passar dig som: Vill ha en helkväll med god mat och dryck.

landet(8)

Psst! Vi vet att alla inte bor i Stockholm. Tipsa gärna i kommentarsfältet om de bästa dejtingställena i din stad! Vilka dejthak gäller i Göteborg och Malmö till exempel?

dating


Det finns 3 reaktioner.

Lämna kommentar
  1. HoppfullSkeptiker

    Jag tycker personligen inte om att hänga på krogen vare sig på dejt eller annars, och jag bor dessutom inte i Stockholm. Men visst, tack för tipsen. 😛

    Själv föredrar jag en promenad i den gröna eller en fika eller så som första dejt.

  2. HEPP

    Tur att mina favoriter listades inte här… däremot svårt att förstå att Boquerian är med? De spelar musik så jävla högt att det går knappt att prata med varann. Maten är god om man gillar tapas.


Kommentera