Stilla nyfikenheten om speeddejting – Vi ger dig detaljerna!

IMG_0299

Det fina med nätdejting är att du har möjlighet att träffa många typer av människor på en och samma plats. Detsamma gäller för speeddating. Alla har vi hört nyfikna rykten om hur det är att gå på speeddating, få är vi som provat. Så, hur fungerar det?

Vi brukar följa med på Speedd8s speeddejting-event och möta nyfikna singlar! Daniel Åsenblom grundade Speedd8 2010 då han tyckte att det saknades en naturlig plats för singlar att mötas. Vi har ställt honom några frågor om hur det är att gå på speeddejting och även skickat tjejerna i Jakten på Kärlek på ett besök. Läs om vad de tyckte och stilla din nyfikenhet!

Daniel Åsenblom om Speedd8

Varför startade du Speedd8?

Första tankarna om Speedd8.se kom upp under en resa på 6 månader i Sydamerika som jag och min kollega Andreas gjorde under 2010. Som singlar så tyckte vi själva det saknades en naturlig och rolig mötesplats i Sverige. Då vi båda är väldigt intresserade av dynamiken mellan två människor och hur man snabbt kan skapa kontakt kändes branschen väldigt lockande. Sedan såg vi ett starkt behov i just Sverige. Stockholm har vi ett flertal tillfällen blivit utnämnd till världens mest singeltäta huvudstad och samtidigt är kända för att ha världens mest attraktiva singlar. Speeddating kom upp naturligt då folk inte har tid för dejting och de flesta vill hitta någon att leva med. Att svenskarna inte är kända för att vara det mest sociala gör det inte lättare att träffa nya människor. Vi behöver en liten kickstart för att ta kontakt och sedan skall det självklart vara roligt, enkelt och ge varaktiga resultat. I speeddating hittar du alla dessa element och det är något som passar alla. Målet är att göra Sverige mer socialt, att det finns ett forum där folk alltid kan hitta något kul event att gå på och att man i slutändan kan hitta någon.

Vad är det allra roligaste med att driva Speedd8?

Har alltid älskat att få jobba med och träffa nya spännande människor. Med Speedd8.se får jag allt det och även få jobba med något som jag vet utvecklar människor socialt och där det finns en stor potential att faktiskt hitta någon man klickar starkt med. Att få driva ett företag som samtidigt är en stor hobby är en dröm som funnits länge och nu lever jag den.

Vet du hur många du hittills lyckats matcha ihop med Speedd8?

Det vi vet säkert är att vi i genomsnitt har runt 70-80% som får minst en match på eventen. Sedan hör vi hela tiden ryktesvägen om tidigare deltagare som blivit tillsammans, är sambos, gifta och till och med har barn idag. I och med att det är så pass nytt koncept så tror jag det lite känsligt för folk att öppet skriva att dem träffats på just speeddating, men tror det kommer ändras nu framöver i och med att det blir mer allmänt känt. Var ju samma sak med internetdating tidigare, men nu är det det absolut vanligaste sättet folk träffar en partner idag.

Vad skulle du vilja säga till de som inte varit på Speedd8 ännu och är lite nervösa för att prova?

Det är helt ok att vara lite nervös. I princip alla som kommer på våra event är lite spända i början i och med att det är nytt och man vet inte vad man kan förvänta sig. Detta släpper ofta efter man får prata med övriga deltgare under förminglet och speciellt efter några dejter. Det viktigaste på våra event handlar om att alla känner sig avslappnade och har riktigt kul. Den allra vanligaste reaktionen vi får från våra deltagare är just ”jag hade ingen som helst förväntan på kvällen, men det var bland det absolut roligaste jag har gjort”. Då vet vi att vi har lyckats. Kommer du dit med ett öppet sinne och vill träffa nya spännande så garanterar vi att vi kommer göra allt för att du kommer få en upplevelse utöver det vanliga!

 

Vad tyckte Meea och Kicki917 om att speeddejta?

Meea om speeddejtingen

meea speed8

”Det var verkligen askul! Roligt att få matchningarna också 🙂 Jag var ju super excited innan, jag tänkte att det skulle vara så där som jag sett att det är på film. och jag tyckte att det levde upp till mina förväntningar, det var tom ännu bättre! Har inget negativt att säga om det alls. Jag skulle och har redan rekommenderat det till mina vänner och folk jag träffar! Har berättat för dem i klassen om det också.”

Kicki917 om speedejtingen

Kicki917 speed8

”Jag förväntade mig att få mingla och möjlighet att prata enskilt med de killar som var där och att ha en trevlig stund, med förhoppningar om att möta någon eller några intressanta killar som skulle kunna leda vidare till en dejt på tu man hand.

Det blev precis som jag hade tänkt mig med en positiv twist som tillägg. Många, för att inte säga de flesta, av killarna hade jag förmodligen aldrig närmat mig i syfte att dejta men här gavs man möjlighet att möta killar som ligger utanför den typ som jag brukar dras till. Det var faktiskt riktigt roligt. Jag fick bra kontakt en av dem som faktiskt ledde till en matchning och vi har redan haft en dejt efter eventet. Men jag hade ändå önskat att det hade varit fler killar i min smak där… Det är ju en chansning. Dessutom var det lite stressigt att bara få 3 minuter i samtalstid, så det gäller att disponera tiden väl.

Jag kan varmt rekommendera andra att prova på speeddejtning, framför allt för att man KAN ju faktiskt hitta honom där! Ens framtid! Och som jag sa tidigare, man får chansen att prata med killar man kanske aldrig hade kommit i kontakt med annars, vilket kan öppna upp ögonen för annat än det man innan låst sig vid och vem vet vad för överraskningar det kan leda till? Är man väldigt blyg kanske det upplevs som lite besvärande att få så kort tid på sig att presentera sig men då kan man se det som en bra övning för att komma utanför sitt skal.”

Prova att speeddejta du med!

Se när speedd8 har sin nästa speeddejting här!

dating


0 kommentarer

Lämna kommentar