d4a2dfdd6c1da510a0feb52c316cf223

Sommar-uppdatera din dejt!

Är du singel i sommar? Grattis! Sommaren är faktiskt den allra bästa årstiden att dejta på. Tänk ett steg utanför boxen och byt ut de gamla dejtingaktiviteterna för en uppdaterad sommarversion! (Och ja, det flesta tipsen är gratis). 

Istället för klassikern middag och bio

På många ställen visas utomhusbio, som är helt gratis! Ta med en filt och lite snacks och njut av sommarkvällen och en cheesy film. Kan det bli mer romantiskt? I Rålambshovsparken i Stockholm visas till exempel filmer varje kväll klockan 21.00 mellan den 12- 16:e augusti. Temat är rymdfilmer. HÄR kan du få info om utomhusbio i Malmö och HÄR om utomhusbio i Göteborg.

35c5fd85110dde0f9626093997d9c60a

Istället för charkuterier och vin på en bistro 

Kör en megalyxig picknick med olika ostar och ett gott vin som självklart ackompanjeras av en rosaröd solnedgång på en klippa eller brygga. Får inte din dejt fjärilar i magen av detta är hen gjord av sten.

4baaa57b9227c37483d25d64eb289c8a

Istället för en fika på ett café

Föreslå att ni ses och äter glass i en park eller vid en kaj. Det är mer avslappnat än att sitta på ett café och ni kan dessutom diskutera (och smaka) de olika glassorterna. Kanske är ni soulmates och gillar exakt samma konstiga smak-kombo?

ac2360ef5a13ea41ad558efe7f122727

Istället för teater

Att gå på teater kan för vissa kännas lite väl uppstyrt för en första dejt, men att gå på parkteater är en helt annan sak! En kul och annorlunda dejt, där du visar att du har tänkt till lite. Bor du i Stockholm kan du kika på programutbudet här. Sa jag att det är gratis?

dsc_0360_151180064
Istället för museum

Det finns många utställningar utomhus som man kanske inte tänker på. Kungsträdgården i Stockholm låter ofta konstnärer visa upp sina foton och konstverk och det är fritt för allmänheten att komma och titta. Varför inte åka till någon plats och spana in byggnader, statyer eller kanske graffiti. Det finns fyllt av gratis utomhuskonstverk bara man vågar tänka lite annorlunda!

sam_4627_157068834

Om du är pank som en råtta

Ställ aldrig in en dejt för att du är pank! När allt kommer omkring handlar ju dejten om att ni är två personer som vill träffa varandra och se om det finns någon kemi mellan er. Finns det inte det så kommer inte en dyr brakmiddag spela någon roll. Keep it simple. Föreslå en promenad på någon vacker plats och ta med en termos med kaffe. Svårare behöver det ju faktiskt inte vara.

62b2b52a5bb792ab13576ed2da134eff

 

dating


Det finns 220 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. HoppfullSkeptiker

  ”En promenad på en vacker plats” är precis vad jag brukar föreslå för en första dejt, speciellt såhär på sommaren! Fastän jag inte är pank. 😛

  Som vanligt så känns dock såna här tips inte så himla meningsfulla för mig när jag så otroligt sällan ens får chansen att gå på dejt med någon…

  • HoppfullSkeptiker

   Norrland:

   Jag är inte fattig utan har jobb, bil och bostadsrätt. Det känns mer eller mindre kört att (nät)dejta överhuvudtaget ändå.

  • JaguarBoy

   Om man nu är ”frivilligt” arbetslös” ,,,,, Är jag fattig då ???
   Jag har visserligen ”bara” hyresrätt , men har även en motorbåt , två veteranbilar/den ena med en stor katt som logga och den andra med ”Eleanor Thornton” på kylaren / samt har ekonomi nog till att varken behöva eller vilja jobba…Men , så fort jag säger till tilltänkta dejten att jag inte jobbar så drar hon…tydligen ska man från dejtens första timma betala allt åt dessa damer eller nåt ??
   Angående ”första dejten”: Kvinnorna skriver för det mesta ”är inte intresserad av prylar ellerdyra vanor”..men gäller kanske mannen , så mannens pengar går åt till damerna istället;-) Har på två senaste dejterna tagit med på en ”picknick” , båtledes genom ån i stan , för att avslutas med enkel mat och kaffe på en känd ö i Öresund..men oftast slutat med….blir beordad av damen i fråga att ta henne till närmaste stad , så hon därifrån kan ta sej hem till sin rotvälta … Sen blir kallad för nån form av snåljåp,slösat med deras tid…Så dejter för mej i fortsättningen blir i tilltänkta dejtens hemstad , så jag kan ta mej därifrån istället..så är båda nöjda 🙂

  • sötnos

   Du har en motorbåt,två veteranbilar och pengar nog för att inte behöva jobba men ändå kan du inte ta med en kvinna på ett fint ställe och få henne att känna sig mer än nöjd med dejten.Dom ”enkla” exemplen är till för folk som inte har råd att ta med ut någon men om man har råd och väljer att ändå ta något enkelt så klart att man är en snåljåp.
   Vad är så fel med att vara en gentleman och erbjuda en kvinna allt eftersom ens egen ekonomi tillåter.
   Bara för att man ”tar emot” det som bjuds en kvinna betyder inte att man är ute efter dyrbara saker,vem vill inte känna sig som en prinsessa?
   Speciellt i dagens samhälle där alla är egoistiska av sig bara så är det en frisk fläkt med någon som gärna bjuder på det bästa utan några problem eller att förvänta sig något tillbaka.
   Det är verkligen inte konstigt att man har så svårt att få till en dejt när man inte ens vet hur man ska vara en gentleman.

  • JaguarBoy

   Sötnos !! Har även bjudit på bra ställen , men slutade med detta då dom flesta av dina medsystrar tycker man ska bekosta allt , sen kan dom mitt under måltiden kläcka av se: Oj är klockan så mycket..Jag har en dejt till ikväll…. plus andra mer eller mindre knäppa ursäkter…Konstigt om man inte tröttnar till slut…Sen om det är snålt att lägga 7-800:- på diesel bara för att bjuda med ut en runda på sjön sen käka gott på restaurang….Hur FAN , på ren svenska, ska man göra dej och dina medsystrar nöjda?? Allt är inte som på tv med Montazami och dom andra pengakåta damerna … Det är såna som dej man går från att vara gentleman till ”män som hatar kvinnor” ,,,,,,Inte för att jag hatar kvinnor , mer ert sätt att suga ur allt och alla , gör mej såklart avvaktande..

  • JaguarBoy

   plus det du skriver:Speciellt i dagens egoistiska samhälle……………… då är ju du och dina medsystrar dom egoistiska som kräver vi gubbar,män eller vad fan det är..ska bjuda på det bästa … Näääää förfan..skärpning..duger det inte vad man än bjuder på,om det månde vara Grand Hotel Restaurang , den lokala pizzerian eller McDonalds , duger det inte med något av det så hem och gör maten själv och ät i er ensamhet istället…

  • sötnos

   Har man en bra ekonomi så ska det inte vara ett problem med att bekosta allt.
   Sen om en kvinna tackar nej till det så är det en annan sak.
   En riktig man ska själv vilja bjuda en kvinna på allt och sen om en kvinna är för dum att vissa tacksamhet för allt detta så kan du iallfall må bra med dig själv och veta att det är inte dig det är fel på för du har verkligen vissat hur en gentleman ska vara.
   Men bara för att du har gjort det ett par gånger och det inte har funkat bra med just dom kvinnorna så slutar du att vara en gentleman.
   Om jag hade haft allt det du påstår att du har så hade jag inte brytt mig alls om dom pengar man lägger ut på en dejt.
   Det är bättre att erkänna att du är en snåljåp istället för att lägga skulden att kvinnor är ”pengakåta”.
   Man är inte pengakåt för att man vill känna att man är med en man som me rän gärna lägger ut pengar på en.
   Det får en kvinna att känna sig speciell och det är inte att vara pengakåt.

  • sötnos

   Ja jag vill ha det bästa,har ett liv bara och tänker inte se tillbaka på mitt liv och ångra att jag inte kämpade för att få det bästa.
   Jag har stora krav för jag vill hamna med en riktig bra kille som håller länge kanske resten av livet och då går det inte att bara nöja sig.
   Har inga problem med att få till en dejt men att träffa en gentleman på alla sätt och viss är däremot svårare.
   Menar då heller inte bara med att han ska betala saker för jag blir altid bjuden och om jag märker att han har problem med detta så blir det inte fler dejter heller.

  • HoppfullSkeptiker

   ”En riktig man ska själv vilja bjuda en kvinna på allt…”

   Men herregud…… Jag trodde vi lämnade 50-talet bakom oss i förra seklet? Om kvinnan är den som har bra ekonomi då, måste mannen enligt dig då ändå bekosta allt för att kunna vara ”en riktig man”?

   ”vem vill inte känna sig som en prinsessa?
   Speciellt i dagens samhälle där alla är egoistiska av sig”

   Snälla du, att vilja bli bjuden på allt för att få ”känna sig speciell” och ”känna sig som en prinsessa” är väl ändå själviskt om något?

   Jag håller helt med om att det är generöst och fint och kanske tillochmed romantiskt att vilja bjuda sin partner för att man har råd, men det gäller faktiskt båda könen! ”En riktig kvinna” dömer inte mannens karaktär som människa baserat på vem som tar notan eller hur man delar den.

   Att vara en gentleman har faktiskt inget att göra med att BETALA för allt. Det handlar om respekt, artighet, attityd, omtanke, osv. Men enligt din definition kan tydligen inte en man som är pank vara en gentleman, eller?

   Ärligt talat, kvinnor med din inställning till detta är en av många faktorer som håller tillbaka jämställdhetens utveckling i samhället. Det här med att männen ska betala för allt är faktiskt exakt lika mossigt och förlegat som idén om att det bara är männen som ska jobba och tjäna pengar medan kvinnorna stannar hemma.

  • sötnos

   Jämnlikhet har inte nåt med detta att göra alls.
   Jämnlikhet handlar om att kvinnor ska kunna tjäna lika mycket pengar på en arbetsplats som en man gör om dom har samma uppgifter eller att en kvinna ska kunna rösta och ha rättigheter som en man har.
   Jämnlikhet finns så att inte kvinnor ska kränkas och bli trampade över utav män men fastän vi lever i ett land där jämnlikhet finns så händer detta kvinnor ändå.
   Jämnlikhet betyder inte att män har blivit kvinnor helt plötsligt.
   Om en kvinna vill betala för en man just för att hon tjänar mer har heller inte med detta att göra.
   Alla får göra som dom vill men enligt mig så är en man mindre man när han är snål!

  • ViraStina

   Min åsikt i detta är att man inte både kan äta kakan och ha den kvar.

   Tanken att mannen ska stå för kostnaden grundar sig givetvis i den tid när kvinnor inte var självförsörjande och inte hade egna medel.

   Vill vi kvinnor ha samma möjligheter vad gäller arbetsmarknad, inflytande och pengar, kan vi ju inte begära att männen ska behandla oss som omyndiga i andra sammanhang.

  • sötnos

   Virastina:
   Min åsikt är att man kan både äta kakan och ha den kvar.
   Varför måste det vara bara det enna eller det andra.
   Jag får till det utan några problem alls.
   Gäller bara att hitta dom personer som har samma tänkande som en själv.

  • ViraStina

   Sötnos: Nej, att du inte ser problemet är tyvärr ett problem i sig. Eftersom det är en fråga om strukturer, påverkar allas beteenden varandra.

   Om majoriteten kvinnor förväntar sig specialbehandling just för att de är kvinnor, kommer vi inte få någon äkta jämställdhet. Då kommer vi att betraktas som underlägsna och mindre kompetenta. Därför hoppas jag att din inställning är ovanlig.

   En vuxen, självständig person räknar inte med att någon annan ska betala. Så beter sig barn.

   Men – trots allt är det ju ett fritt land. Du får ju göra hur du vill, och kräva vad du vill av de män du träffar. Det kan varken jag eller någon annan styra över, så…

  • sötnos

   Dom män som jag stött på och inte har problem med att bjuda är trygga i sig själv.
   Dom vill ta hand om en kvinna,skydda henne,hjälpa/stödja en kvinna och att dom gör detta känner dom sig som män med.
   Att inte låta en man få göra detta gör att han känner sig mindre som man.
   Sen har dom män jag träffat tjänat bra med pengar så det har inte varit ett problem med att bjuda.
   Jag är själv trygg i mig själv på så sätt att jag inte har några problem med att låta en man få vara man och ”ta kontroll” så länge han respekterar mig och vill mig väll bara.
   Jämnlikhet kan man få till det lite hur man vill men tycker att många överdriver med detta också.
   Jämnlikhet har gjort att många män beter sig mer illa med ord mot kvinnor just för att man ska tydligen se en kvinna som man ser en man.
   Förr i tiden fanns det mycket mer respekt i hur man tilltalade kvinnor.
   Jag tar dom saker som är bra både från jämnlikhet och från 1950 talet 😀

  • ViraStina

   Jag måste säga att jag har svårt att se kopplingen mellan förmågan att vara trygg i sig själv med fäblessen för gammeldags könsroller. Jag ser det snarare totalt tvärtom.

   Eftersom jag är en stark person som är trygg i mig själv, vill jag inte att någon annan ska ”ha kontroll” över mig. Det känns inte det minsta tryggt, det känns nedlåtande. Och en man som känner sig mer manlig av det, borde enligt mig ta en ordentlig funderare över sin manlighet.

   Själv är jag ytterst glad över att jag hade turen att få ett 2000-talsliv, och inte något som liknar Downton Abbey, eller ens Mad Men. I verkligheten kan man inte både sitta på piedestal och samtidigt betraktas som en jämlike.

   Nåväl, vi är i alla fall eniga om att var och en får försöka bli salig på sin tro.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Förr i tiden fanns det mycket mer respekt i hur man tilltalade kvinnor.”

   Hahahaha, men herreguuuud…

   Du känner kanske inte till att ”förr i tiden” så hade kvinnor t.ex. inte ens rösträtt? Det verkar som att du har en extremt romantiserad och verklighetsfrånvänd bild av hur kvinnor hade det ”förr i tiden”.

  • Wille

   Sötnos, ”Ja jag vill ha det bästa,har ett liv bara och tänker inte se tillbaka på mitt liv och ångra att jag inte kämpade för att få det bästa.
   Jag har stora krav för jag vill hamna med en riktig bra kille som håller länge kanske resten av livet och då går det inte att bara nöja sig…”. Och det bästa är förstås pengar? Inte kärlek i alla fall för då ska det inte spela någon roll vad killen tjänar eller vem som tjänar mest. Är det bästa en man med alla bra egenskaper såsom trohet, ärlighet, snäll osv…allt det där som ni kvinnor påstår er värdesätta…men som efter ett tag visar sig tjäna lite mindre än dig…eller en man som tjänar massor och ger dig fina saker för att kompensera för sin otrohet eller annat men i övrigt inte är särskilt trevlig mot varken andra eller dig…kvinnor som dig och ert prat om ”gentlemän” är så lätt att genomskåda och betyder 9 gånger av 10 att ni förväntar er att få allt betalt annars duger inte killen. De flesta av oss män genomskådar sådant och vill ha kvinnor som vill vara med oss även på McDonalds och inte beroende på om vi bjuder på det ”bästa” på stans dyraste hak…

  • sötnos

   Wille:
   Tycker inte att en man ska yttra sig om kärlek när ni tänker med den lilla saken som finns mellan benen på er.
   Om en kvinna är lika yttlig som en man är,så är detta fel.
   Om en kvinna utnyttjar en man så som män utnyttjar kvinnor jämnt och ständigt så är detta fel.
   MEN när män gör samma sak,då är det helt ok.
   Helt enkelt så förväntas det av kvinnor att bete sig på ett mer ”lämpligt” sätt än vad en man beter sig.
   Detta är dubbelmoral!
   Jag förväntar mig både en ärlig kille,snäll trogen OCH här kommer det stora som ni män tycker är så förfärligt att göra,att faktiskt bjuda på aktiviteter/middag.
   Ni män som vill ha en kvinna som nöjer sig med mcdonalds,kommer att hitta en tjej som har gett upp hoppet om att hitta en bra kille och nöjer sig istället med er!

  • HoppfullSkeptiker

   ”Tycker inte att en man ska yttra sig om kärlek när ni tänker med den lilla saken som finns mellan benen på er.”

   Fin generalisering där, och fint fördömande av alla mäns tankar om kärlek. Varför vill du öht ha en man om du inte ens tror att män är kapabla till kärlek?

   ”Om en kvinna är lika yttlig som en man är,så är detta fel.
   Om en kvinna utnyttjar en man så som män utnyttjar kvinnor jämnt och ständigt så är detta fel.
   MEN när män gör samma sak,då är det helt ok.
   Helt enkelt så förväntas det av kvinnor att bete sig på ett mer ”lämpligt” sätt än vad en man beter sig.
   Detta är dubbelmoral!”

   Det är ingen här som har påstått nåt av det du talar om.

   ”OCH här kommer det stora som ni män tycker är så förfärligt att göra,att faktiskt bjuda på aktiviteter/middag.”

   Hur svårt ska detta vara att förstå?
   Det är absolut inte alls förfärligt att bjuda!
   Jag har bjudit, ViraStina har blivit bjuden, det är inte förfärligt!

   Däremot är det förfärligt att kräva att en man ska bjuda, och det är förkastligt att anse att om han inte reflexmässigt bjuder så är han en ”snåljåp”, ”inte en riktig man”, ”inte en bra man”.

   ”Ni män som vill ha en kvinna som nöjer sig med mcdonalds,”

   Det handlar inte om att ”nöja sig med mcdonalds”, utan att det finns väldigt mycket viktigare saker att värdera och bry sig om hos en partner än hur dyr mat han bjuder på på första dejten.

  • Inger

   Det finns givetvis kvinnor som gillar det enkla. Jag älskar picknickar och att åka till en ö låter magiskt. Det är inte så många människor som har fantasi och vilja att ordna något sådant. Jag går hellre på picknick än på en dyr restaurang! 🙂

  • sötnos

   Är man ett par som skulle göra dessa aktiviteter så är det väldigt mysigt, men att åka iväg till en ö med en helt främmande man är långt ifrån mysigt.
   Väljer hellre en kort middag första gången jag träffar någon som jag inte alls vet nåt om.
   Behöver inte vara en dyr middag men tycker absolut är mannen ska bjuda.

  • sötnos

   Det finns skillnad mellan män och kvinnor.
   Jämnlikhet betyder inte att vi ska börja sudda ut detta så man inte ser någon skillnad.
   Alla är olika och det finns säkert kvinnor som inte alls vill ha en man som tar hand om dom och finns där för dom.
   Att ta hand om en kvinna räknar jag in med att bli bjuden också.
   Bara för att man är vuxen måste man inte ta hand om precis allt själv,varför är det så svårt att släppa in en person i sitt liv och låta han få ta hand om en?
   Hur ska man kunna leda ett förhållande när man har ett tänkande som det är jag och du istället för det är vi tillsamans.
   Hur ska en man kunna komma nära en kvinna när man inte tillåter han få bjuda,ta hand om en osv?
   Nej jag tänker annorlunda och det har funkat bra för mig än så länge.
   Ingen känner sig utnjyttad i detta,vare sig jag eller mannen.
   Båda får ut precis vad vi vill,jag låter han få vara man och jag får trygghet och närhet:D

  • HoppfullSkeptiker

   ”Hur ska en man kunna komma nära en kvinna när man inte tillåter han få bjuda,ta hand om en osv?”

   What? Jag ser ingen som helst koppling mellan att ”komma nära en kvinna” och att ”bjuda, ta hand om en osv”. Äkta närhet har NOLL att göra med vems plånbok som får stå för kostnaderna.

  • sötnos

   Du har missuppfattat det hela nu.
   Att en man betalar är att ha hand om en kvinna.
   Med närhet menar jag att låta mannen ta intiav och inte att det är jag som styr upp allt.
   Att jag faktiskt låter en man få betala om han vill och inte insistera på att det ska vara lika för att vi är jämlika så du betalar för dig själv och jag betalar för mig,hur ska någon komma nära en såhär?
   Att låta en man få göra det han vill (i detta fall bjuda) det är låta han komma en nära inpå.
   Men jag skrev om många olika saker och inte bara om pengar.

  • HoppfullSkeptiker

   Jag förstår verkligen inte hur du tänker för du blandar ihop helt separata saker. Närhet har som sagt ingenting alls att göra med vem som betalar.

   Att likställa ”att ta hand om en kvinna” med att ”betala” låter väldigt märkligt. Det finns otroligt många andra sätt ”att ta hand om en kvinna”, och bara för att en man vill stå för notan behöver inte alls garantera att han är omtänksam och respektfull i övrigt, eller att han är kapabel till närhet. Han kan lika gärna kanske vara ett chauvinistiskt svin som förväntar sig att få ha sex bara för att han bjussat på middag.

   Du säger att du ”låter honom komma nära inpå” genom att du ”låter honom få göra det han vill”. Men enligt det resonemanget, om en man vill dela på notan och du låter honom göra som han vill, låter du honom inte ”komma dig nära inpå” genom att dela på notan då? Din logik är inte ens konsekvent.

   Och som sagt… Närhet handlar om att vara öppen, ärlig, sårbar, visa ömhet och omtanke, att vara intima med varandra och finnas där för varandra känslomässigt. Det har INGENTING att göra med vem som står för notan.

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Ok nu när du har läst mitt inlägg och läst hur jag ser på saker så har du kommenterat och skrivit att du inte håller med för du ser på det annorlunda.
   Du ser på det från dina egna erfaranheter och jag ser det utifrån mina erfaranheter.
   Finns inget som säger att det ska vara på det enna sättet eller på ett annat.
   Vad som är rätt går utifrån EN själv och inte utifrån hur ANDRA ser på det 🙂

  • sötnos

   Virastina:
   Du bara förvränger allt jag skriver.
   Du har inte stött på dom män jag har stött på och vet därför heller inte hur det är.
   Nej det är inte nedlåtande alls att ha en man som bryr sig sig om en och vill göra allt för en,finns inte många som är så.
   Att kontrollera en kvinna är inte alls samma sak som att låta en man ta kontrollen och ha något att säga till om vilka aktiviteter man gör,var man ska gå osv.
   Jag vill mer än gärna att en man tar kontrollen och bestämmer vad vi ska göra.

  • ViraStina

   Nej, jag förvränger absolut ingenting och har heller inte gett sken av att veta något om dina män. Jag berättar hur jag associerar angående det du skriver. Om du tittar tillbaka ser du säkert att jag aldrig har varit negativ till att en man ”bryr sig”, till exempel. Det är din missuppfattning.

   Däremot har du antytt att en man som inte står för hela dejten är en snåljåp. Likvärdigt med att inte bry sig, alltså. Vilket är obegripligt i min värld. Men du får gärna tala om vad jag har missuppfattat så att jag förstår bättre.

   Men det tycks mig som om du hör till dem som vill kalla sig jämställda, genom att skapa en egen definition av begreppet.

   Ungefär ”Jag är nöjd och trygg med att ha en man som tar kontrollen och bestämmer.” Okej, fine. Du är nöjd – men jämställt är det inte. Varför vill du i så fall kalla dig för det, om du trivs bättre med gammeldags värderingar?

   Men kanske menar du bara att du gillar att han ibland styr upp och tar initiativ till aktiviteter? Det gör jag med, jag älskar när andra hittar på roliga idéer. Oavsett vilket kön personen råkar ha. Men det är ju ingenting som faller under benämningar som ”bestämma” och ”ha kontroll”. I så fall har vi verkligen extremt olika språkbruk.

  • sötnos

   Nej jag tycker inte att det ska vara jämställt med precis alla saker.
   Har skrivit tidigare i mina inlägg att jag tycker det fanns många saker som var bra kanske till och med bättre för i tiden och sen var den andra saker som var mindre bra.
   Jag tar till mig det som passar mig med jämlikhet men inte allt för det är inte allt som är bra.
   Varför ska det vara lika på allt,mannen betalar för sig och kvinnan betalar för sig.
   Han har sitt och hon har sitt osv,allt blir så stelt och ensamt fastän man är två för bägge ska vara i sin bubbla.
   Det är min åsikt på det hela.
   Jag tycker inte att det måste vara antingen på det enna sättet eller det andra,finns något mitt emellan detta.
   Mycket i dagens samhälle ska vara att kvinnan ska vara på ett visst sätt för att anses vara självständig och inte beroende utav en man osv.
   Jag bryr mig inte om allt det där,jag är självständig men har på samma gång inga problem alls att ”bli hjälpt” av en man på olika sätt.
   Lika lite bryr jag mig om ord som att en man skulle ”bestämma”, för mig är det inget negativt alls.
   Jag blir inte kränkt på vilket sätt det används.
   Men det är så överdrivet hur försiktig man måste vara med ord idag.
   Det är jättebra att det är jämnlikt mellan män och kvinnor idag,vi har mer rättigheter än vad vi haft förr.
   Men tycker man kan lugna ner sig med hela jämlikheten också,blir lite uttjatad efter ett tag bara 😀

  • ViraStina

   Ord gör skillnad. Särskilt för den som är utsatt, och det är bara den som inte drabbas som kan kosta på sig att raljera över andras lättkränkthet.

   Men strunt i det. Jag fascineras mer över att du vill ha särskilda privilegier för att du är kvinna. Du vill bli behandlad som en överklassdam på gammeldags manér, samtidigt som du vill ha dagens rättvisa och jämställdhet. Vilket skulle innebära att män föds med en sorts skyldighet att passa upp på dig.

   Det är visserligen en vanlig åsikt bland alla som anser att ”jämställdheten har gått för långt”. Men likt förbaskat är det en bisarr inställning. Vi börjar ju komma ifrån det där med att en viss samhällsklass eller hudton automatiskt ska innebära vissa rättigheter eller skyldigheter. Men inte vad gäller kön..?

  • sötnos

   Jag är inte så känslig av mig så ord biter inte lätt på mig.
   Det är så tramsigt att ta in hela världens problem i ett inlägg om djeting hehe.
   Detta handlar om mig och hur jag och dom jag dejtar gör.
   Det passar mig/oss och det finns inget mer att diskutera.
   Ja jag vill ha både rättigheter och ha en man som tar hand om mig.
   Jag kan ha allt och kommer att fortsätta i samma bana.
   Männen gillar att man låter dom ta hand om en för det finns gott om kvinnor som inte låter dom göra det för att det inte skulle vara jämlikt då.
   Du behöver inte hänga upp dig på mitt tänknade för vi tycker olika bara

 2. Sussi

  I de fall jag faktiskt kommer iväg på dejt föredrar jag också göra något enkelt just för att det är min dejt som är i fokus.

  Sen har jag efter 5 års nätdejting hittills inte träffat en enda kille som klarat av bestämma varken tid plats el aktivitet så här har jag fördelen att jag bestämmer vad vi gör ( om killen inte ställer in alt inte dyker upp alls såklart för detta får man räkna med)

  • JaguarBoy

   Hänt mej också ett par gånger , om ddejten ens ringer och avbokar 5 minuter innan vi ska träffas …..Annars fått sitta och mata änder själv..Men numera tar jag det med en klackspark..ser det som en dagstur eller nåt 🙂
   Har även upplevt det..så fort mannen,killen,grabben eller vad det månde vara så har det inte passat den tilltänkta..Näääää..nästan så man längtar tillbaka hit:
   Moppen , korvkiosk , bjuder den tilltänkta på en korv med mos och en Pucko..Funkade alltid 🙂

  • ViraStina

   Sussi:
   Jamen skoja! Jag vill inte heller ha någon påkostad dejt. Skulle bara känna mig obekväm om han lade ut en massa pengar. Det får gärna vara så anspråkslöst som möjligt.

   Men attans vad jag skulle vilja träffa någon som besitter ett uns initiativförmåga! Någon som kan kläcka ur sig ett aldrig så enkelt förslag, en tid, en plats…

   Jag är tämligen less på handlingsförlamning och att bara mötas av passivitet när jag själv försöker driva något.

 3. JaguarBoy

  Sötnos: Absolut inte meningen göra mej ovän med dej .. Såklart jag kan vara gentleman , men tyvärr inte i alla lägen :-/ .. Efter7-8 dejter på allt från kinarestaurang till Kochska Krogen i Malmö , som är ett hyfsat bra ställe , då maten är betald och uppäten , får höra: Nääädu jag har en dejt till jag måste passa….Eller nåt med sjuk syster eller nåt..så är det klart man blir ”något” immun .. Jooo det har hänt.. Så det är delvis därför jag inte ”betalar fullt ut” på 1a dejten..Men skulle jag ha sån tur kvinnan vill träffas fler gånger , då är läget ett annat,,så det är absolut inte meningen du ska få all skit på dej för att en liten del gör så här..Kanske jag som dras till ”fel typ” 🙂

  Men hoppas du inte tar illa vid.. 🙂

 4. sötnos

  Jaguarboy:
  Jag tar inte illa upp för vad du tycker och tänker 🙂
  Respekterar att du har ett annat tänkesätt än mig men vi tycker olika helt enkelt.
  Jag är väldig rak på sak och ärlig av mig (även om jag trampar folk på tårna jämnt) så jag är annorlunda från hur du beskriver dom tjejer du stött på.
  Berättar från början hur jag vill ha det och om nåt inte passar mig så berättar jag det istället för att hitta på en massa ursäkter.
  Första gången jag träffar nån kallar jag inte det för dejt heller,det blir mer att man känner av hur den andre personen är så det brukar räcka med en liten promenad vid stranden bara.
  Om det känns bra för bägge och vi planerar att ses igen så blir det en riktig dejt och visst jag tycker det är fint om en man bjuder på dom aktiviter vi gör.
  Dels för jag har inte bra ekonomi men även pågrund av att jag är uppväxt med en massa brödrar som har vissat mig stor respekt och därför har jag en bild av hur en man ska vara.
  Vissa kvinnor hatar att mannen bjuder på nåt så vi är alla olika men jag tycker inte det är fel att bli bjuden på dejt 🙂

 5. HoppfullSkeptiker

  ”Sötnos”,

  Du verkar inte förstå vad jämlikhet (notera stavningen, förresten) överhuvudtaget är för något. Vilket kanske inte är så förvånande med tanke på din uråldriga syn på könsroller.

  Givetvis är snålhet inget attraktivt personlighetsdrag, oavsett kön! Men att en man skulle vara ”snål” om man inte automatiskt erbjuder sig att bjuda dig på middag är nästintill upprörande bakåtsträvande.

  Tänk dig en man och en kvinna som båda har jobb och inkomst och har likvärdig ekonomi, och så går de på dejt… Varför ”måste” mannen då bjuda på dejten för att inte stämplas som ”snål”??? Visst, det är väl en fin och generös gest om han bjuder (precis som att det hade varit en fin och generös gest om HON hade bjutit), men att han MÅSTE bjuda för att öht duga som man…? Usch och fy, säger jag.

  ”Jämnlikhet betyder inte att män har blivit kvinnor helt plötsligt.”
  Nej, men det har väl ingen sagt heller?? Eller menar du att mannen plötsligt blir en kvinna om han blir bjuden på middag av en kvinna med bättre ekonomi än han?

  ”Behöver inte vara en dyr middag men tycker absolut är mannen ska bjuda.”
  Suck… Jag blir bara så trött när jag läser såna här kommentarer. Jag hoppas att jag aldrig hamnar på en dejt med en kvinna med en så otroligt förlegad attityd till könsroller.

  ”Vissa kvinnor hatar att mannen bjuder på nåt så vi är alla olika men jag tycker inte det är fel att bli bjuden på dejt”
  Det är väl en jäkla skillnad! Att inte tycka att det är fel att bli bjuden är såklart helt ok. Jag har inget emot att bjuda, eller att bli bjuden. MEN att som du gör snacka om att ”mannen SKA bjuda” och att en man som inte automatiskt bjuder är ”snål”… Jag blir nästan äcklad.

  Men men, smaken är ju som baken.

 6. Rocky

  Schieze vad han tog i.. Iof så håller jag med dig på samtliga punkter.. Men man kan väll vårda orden på samma gång? Diplomatin lyser med sin frånvaro.

  Jag personligen har inga höga förhoppningar om att gå på dejt eller något sådant.. Så sådana här tips ger så lite..
  Faktum är att vi pratar alldeles för lite om det som faktiskt har betydelse… Godhet.. Altruism ..jämlikhet.. Och framför allt vart Dejting Sverige är på väg någonstans. Jag saknar faktiskt en sådan tråd. Vad är det som händer i Dejting Sverige? Är det så att det många av oss upplever verkligen är sant.. Eller är det bara en illusion eller ett påhitt?

  • Sussi

   Klokt inlägg Rocky.Personligen undrar jag om inte dejtingen i Sverige är utdöende tack vare nätet ?.Förr möttes man irl ( jag är 41 och minns den gamla goda tiden innan nätet gjorde sitt intrång ).Känner också att nätet kastat oss många årtionden bakåt inte minst vad gäller jämställdheten tjejer som överöses med sexinviter och killar som känner sig övergivna och osedda.Och båda könen verkar sakna verktyg för hur man möts inte minst utanför nätet för plötsligt är det bland det läskigaste som finns.Behöver bara läsa denna tråd för att inse att vi är dömda sitta bakom vår skärm i många år när det i princip är omöjligt att enas om en tid och plats och akrivitet för att mötas utanför nätet.Är ett under att folk faktiskt blir tillsammans på riktigt ute i den stora läskiga verkliga världen.

  • fredrik

   Nej, vi pratar mer om längd, skägg, vem som bjuder, ekonomi etc. Problemet med dejting är att det finns för många alternativ. Många alternativ är nödvändigtvis inte av godo. Det gör att vi får svårt att välja. Tänk en relativt attraktiv kvinna i 20 års åldern som är med här, på Tinder och Badoo. Antalet potentiella dejter på en månad är förmodligen enormt. När man gör ett val när det finns så många valmöjligheter så uppstår tanken: ”gjorde jag rätt val?”. Detta som översatt kallas ”valfrihetens paradox”, är inte något som jag har kommit på.

   Googla på ”valfrihet och barry schwartz”. Kolla gärna hans föräläsning på Tedtalks. Ruggigt intressant och hög igenkänningsfaktor.

  • Sussi

   Precis Fredrik när nu utbudet är så enormt varför nöja sig ? Märks ju på den enorma mängd massmail som skickas ut till tjejer.Varför nöja sig med att maila en när man kan maila hundratals ?det är ju bara att välja och vraka för många är ju att få napp det viktigaste inte att träffa någon

  • fredrik

   Haha ja det har du rätt i. Men det är lite svårt att tråna efter ett fåtal och tycka att de är speciella. Då kan det bli så att man formulerar ett mail utifrån presentationen, anknyter till något i den och sedan ställer en öppen fråga. Vad händer ofta sedan? Man ser att mailet blir oläst eller läst, men inte besvaras. Med den här strategin så kan man nog få nätdejta tills det att man är ett skelett framför datorn. Så, ska jag tycka att en tjej är speciell på en dejtingsida och formulera mig personligt, när hon kanske anser att jag är luft och inte ägnar mig ens en sekunds uppmärksamhet? Nja, det vore fan inte bra för min självkänsla.

  • J.G

   Problemet för mannen är ju att endast 10% av mejlen som sänds ut besvaras, och av de som besvaras så leder kanske 20% till dejt. Sedan hur många av dejterna som är lyckade har jag ingen procent på, förutom för mig och då är den nere på någon procent.

   Så, efter ett tag ledsnar man på att skriva specialiserad mejl. Nu har jag en mall med ett utbytbart stycke där jag kan lägga in något ”personligt” Har samma svarsfrekvens, och i uppföljande mejl får de min fulla uppmärksamhet. Så nu sparar jag flera timmar som jag kan lägga på annat. Känns hur skönt som helst!

  • JaguarBoy

   Håller med dej till fullo ang. mailen ..
   Har ungefär samma ”system” som dej , men jag använder även ”flirtaknappen” ibland. Det blir ju så , att man tröttnar på att skriva mail och samtidigt veta , denna får jag inget svar på , då kan ”fk” vara ett alternativ..Förr eller senare väcker man nån form av nyfikenhet . Men om vi räknar procenttalen:
   av 100% skrivna mail .. kanske 10% resulterar i ett svar. 0,2% till ett telesamtal. 00,1 till dejt. Då leder ICA med hästlängder… ICA ? Bättre då stå vid grönsakerna , se lite vilsen ut och inleda en konversation med en kvinna.
   100% ICA. 70% kan leda till ett trevligt samtal. Varav 50% leder till en fika.Vidare 20% leder till en ”andra dejt”. Så jag har mot slutet börjat ”ragga” på grönsaksavdelningen … 🙂 Lite som tillbaka till ”the basic” .. sen om jag köper några grönsaker ?? Har väl hänt 🙂

  • HoppfullSkeptiker

   Oj, du verkar ju vara riktigt framgångsrik! 😛

   10% svarar och 20% av dem leder till dejt, säger du…

   Min erfarenhet nuförtiden är snarare att kanske max 2% av mina kontaktförsök leder till svar, och att kanske 10% av dem som öht svarar faktiskt leder vidare till dejt.

   Jag har ärligt talat tröttnat på att skriva mail öht. Det känns bara som självförnedring i längden när så extremt få öht svarar.

  • HoppfullSkeptiker

   Jaguarboy:

   Så jäkla många snackar om det där med att ragga på ICA… Jag har bokstavligen stött på flertalet profiler här på HP där tjejer uttryckligen skrivit ganska exakt att:
   ”Jag vet inte om jag egentligen tror på det här med nätdejting, jag skulle hellre vilja träffa någon i kön på ICA eller nåt.”

   Men jag vet inte, alltså…

   För det första är det rätt sällan som jag öht ser kvinnor på ICA som både ser ut att vara i rimlig ålder för mig, OCH är någorlunda attraktiva, OCH inte är där med sina barn eller så. (Ofta känns det som att samtliga attraktiva kvinnor i närheten av min ålder redan har barn med någon annan… Jag är 34 förresten.)

   För det andra så känns det som att chansen är ytterst liten att nån random brud som råkar vara på ICA just när jag är där faktiskt skulle vara en person som jag verkligen har något gemensamt med.

   Jag är nämligen inte riktigt som alla andra. T.ex. så gillar jag öht inte att dricka alkohol eller gå ut på krogen, och redan där försvinner ju 9 av 10 ”normala” svenska kvinnor eftersom de flesta är så förtjusta i vin att de t.o.m. skriver i sina dejtingprofiler att de älskar vin och att de vill ha nån att kunna dela en flaska med.

   Så att en smått udda normbrytare som jag skulle hitta kärleken på den lilla ICAbutiken där jag bor känns ungefär lika sannolikt som att jag skulle vinna största vinsten på en trisslott.

  • Sussi

   Jag tror de flesta gör som du JG och de flesta tjejer vet nog om att det som landar i deras inboxar ( borträknat sexiniviterna)inte på något sätt är adresserat till dem personligen utan bara för att de är av rätt kön.Sparar killar timmar på att massmaila så sparar tjejer timmar på att inte besvara massmailen.Och i slutänden så är ingen nöjd.Själv skriver jag till dem vars profil verkligen faller mig i smaken men då är det också ärligt menat från min sida.

 7. sötnos

  Hoppfullskepktiker:
  Varför är det så svårt att acceptera min åsikt?
  Om du inte tycker likadant så fine du får tycka annorlunda och även uttrycka dig men det du gör är att trycka ner min åsikt.
  Ärligt talat så är ditt sätt äkligt.
  Hur jag stavar spelar ingen roll heller,herregud så pedant du måste vara (otroligt jobbig egenskap).
  Må så vara att mitt tänka är väldigt ”gammaldags sätt” att se på saker men så what?
  Måste vi alla vara likadana,se likadana ut och tänka likadant?
  Om vi inte kan acceptera andras personers åsikter så kan vi helt enkelt inte leva tillsamans!
  Jag har inte några problem med att gå på dejter fastän jag har mitt sätt att se på saker,kan du säga samma sak?
  Granska dig själv innan du trycker ner någon annan 😉

  • HoppfullSkeptiker

   Diplomati i all ära, men när åsikten vi talar om är att en man inte ens är ”en riktig man” om han inte öppnar plånboken på vid gavel och bjuder på allt, då tycker jag faktiskt att den åsikten förtjänar att kritiseras. En sådan åsikt när nämligen direkt bakåtsträvande när det gäller jämlikhet, och dömer dessutom människor väldigt hårt baserat på något som inte har ett dyft med deras övriga egenskaper som person att göra. Sådana tankesätt kallas för trångsynta och fördomsfulla, och jag anser att trångsynthet och fördomsfullhet förtjänar kritik. Om det gör mig ”äcklig” så får det väl vara så.

   Du får såklart tycka vad du vill, man jag får också tycka vad jag vill om dina åsikter när du uttrycker dem i ett öppet forum.

   Om en man hade suttit här och snackat om att ”en kvinna ska inte jobba utan ska stanna hemma och se till att ha maten på bordet när jag kommer hem från jobbet om dagarna, annars är hon inte en riktig kvinna” så hade jag kritiserat honom för att ha en uråldrig syn på könsroller också.

   PS – Hur många dejter man går på är faktiskt inte alls något mått på hur huruvida ens åsikter kring könsroller är förlegade eller ej. Och jag har inga som helst problem med att granska mig själv.

  • sötnos

   Det är ett fritt land där man får tycka precis hur man vill.
   Gillar man inte hur vissa personer tänker så håller man sig helt enkelt borta från dom personer.
   Jag får vara fördomsfull eller trångsynt om jag nu vill vara det.
   Står för vad jag är och skäms inte alls:)
   Jag säger vad jag tycker och tänker.
   Är väldig ärlig med mina känslor och mår skit bra med det.
   Är mer fri än andra som håller allt inom sig bara för att verka ”bra” i andra människors ögon.
   Hur många dejter man har säger väligt mycket,har man svårt att ens få till en dejt så kanske det är DIG det är fel på och inte dom ”fördomsfulla,trångsynta” människorna som inte alls har problem med att få till en dejt 😀
   Att kritisera en annans persons åsikt är såå lågt,man får absolut yttra sig och ah en helt annan åsikt men vad fan är poängen med att trycka ner någon annans tänkande.
   Vi är väll alla vuxna här så då borde man kunna respektera varandra 🙂

  • sötnos

   Att kritisera någons åsikt/tänkande är en vilja att ”ändra” på personen för att man själv tycker att deras tänkande är fel.
   Man kan aldrig ändra någons tänkande så det är inte lönt att ens lägga ner energi på det.
   Att man sen inte håller med om någon annans åsikt är helt och men då börjar man menningen med:
   Jag delar inte din åsikt pågrund av detta osv,mitt tänkesätt är så här osv.
   Det är hur man säger sin åsikt utan att kränka någon 🙂

  • HoppfullSkeptiker

   Jag har redan sagt att du får tycka som du vill, men att jag också får tycka vad jag vill om de åsikter du uttrycker här på bloggen.

   Att respektera varandra är faktiskt inte samma sak som att hålla tyst när någon uttrycker åsikter som man tycker är förkastliga.

   Lustigt att du tycker att det är ”såå lågt” att kritisera de specifika åsikter någon uttrycker, samtidigt som du själv attackerar mig som person med att det måste vara nåt fel på mig om jag har svårt att få dejter.

   Himla skönt för dig att du får en massa dejter så att du får bekräftelse och kan klappa dig själv på ryggen och betrygga dig själv om vilken fantastisk person du tydligen är.

   Nätdejtingen i allmänhet, och denna blogg i synnerhet, är dock fullproppad av både män och kvinnor som har skitsvårt att få till dejter, och du säger alltså till oss alla att vi bara får skylla oss själva, för att det måste vara nåt fel på oss om vi har det svårt?

   Tack så mycket för att du spottar oss alla i ansiktet på det viset.

   Jag har kritiserat de specifika åsikter du uttryckt i dina kommentarer, och jag har motiverat min kritik sakligt. Ditt svar på det är att kritisera mig som person och att håna mig över mina svårigheter att få kontakt med kvinnor på HP. Och så säger du att det är JAG som är ”äcklig” och att det JAG gör är ”såå lågt”…

   Jojatackarjag.
   Vet inte om jag skulle hålla med om att ”vi är väl alla vuxna här”, ärligt talat.

  • sötnos

   Du får tycka vad du vill men hur du uttrycker dig är fel.
   Finns inget rätt eller fel tänkande så varför är mina åsikter förkastliga?
   Ja absolut är det nåt fel när man inte får till en dejt och det betyder inte att jag spottar någon i ansiktet alls.
   Men klart att man gör nåt fel om man står och stampar på samma ställe bara,vad är så fel med att vara ärlig och skriva vad jag ser.
   Dessa blogg inlägg är skrivna utav relationsexperter.
   Dom är jättebra skrivna och man får så mycket råd och tips.
   Även om jag inte har svårt att få till en dejt så tar jag ändå till mycket mycket utav vad som skrivs utav relationsexperterna.
   Tycker inte det känns som många gör det dock,läser många kommentarer där man bara ifrågasätter allt som skrivs.
   Dom är relationexperter så man förlorar inget på att ta till sig vissa saker.
   Men alla tänker inte så,man bara kör sitt eget race och hoppas på det bästa typ fast det händer inget.
   Jag är extrem ärlig men respekterar folk och deras åsikter,försöker inte ”ändra” på någon annans åsikter alls.
   Vad du känner är inte fel och om du känner att jag har ”trampat” på dig som person så är inte detta vad jag velat eller skulle göra.
   Är inte en känslig individ av mig så jag själv skulle inte ta åt mig saker så lätt men ja alla är vi olika.
   Om du nu är så känslig med saker så får jag väll be om ursäkt och så vet jag i fortsättningen att du är känslig av dig och inte kan ta kritik så bra:)

  • HoppfullSkeptiker

   ”Sötnos”,
   Fin taktik av dig att förminska min ståndpunkt genom att utmåla mig som ”känslig” för att jag starkt ogillar dina åsikter och ditt sätt att resonera och argumentera.

   Jag tar inte illa upp, jag tycker bara illa om hyckleriet i att du säger att jag är ”äcklig” och att det jag gör är ”såå lågt” när jag kritiserar din syn på könsroller, samtidigt som du själv sjunker ännu lägre genom att attackera mig som person med att det måste vara nåt fel på mig osv.

   OBS, jag menar som sagt inte att jag tar personligt illa upp av dina förolämpningar, utan att dubbelmoralen i ditt sätt att argumentera är lika osmaklig som din syn på könsroller och manlighet.

   Men som sagt, tyck vad du vill, att argumentera såhär leder uppenbarligen ändå ingenvart.

  • sötnos

   Beroende på hur du är som person och din uppväxt,erfaranheter och mycket mera gör att du tolkar saker utifrån alla dessa grejer.
   Om du hela tiden känner dig attakerat fastän jag bara är ärlig av mig då kanske du ska tänka på varför du känner så?
   Visst jag är brutalt ärlig och det passar inte alla i smaken,visst kan man bli förolämpad av vad jag skriver för det går rakt i hjärtat på en och trampar över ens eget tänkande/syn/värderingar osv.
   Men ALLT detta är ärlighet bara.
   Jag har inget censur och det hoppar groddor ur munnen på mig jämnt hehe men jag är mig själv bara.
   Bryr mig inte om att vara bra i andras ögon,det enda jag bryr mig om är att jag själv är nöjd med mig.
   Jag skriver saker som jag ser det och jag attakererar inte någon för det måste jag inte göra,ärlighet är värre än attakera någon verkar det som 😀
   Du tar saker ur sitt sammanhang och klart att det låter värre då än vad det är.
   Ditt sätt att uttrycka dig på är äkligt och hur du kritiserar allt jag upplever och mina åsikter är lågt.
   Du skriver att jag är trångsynt,fördomsfull och har ett gammaldags tänkande och allt jag svarar är ja det stämmer.
   Så ja allt jag har sagt är ärlighet,du är känslig av dig.
   Du har svårt att ta kritik men ger mer än gärna kritik tillbaka.
   Jag är inte lika känslig av mig så det är därför jag passar ihop med män som inte tar upp hela jämlikhets grejen och slänger den ner i halsen på en jämnt så man inte ens kan andas och jämnt behöva vara rädd att inte göra ”fel” hela tiden.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Om du hela tiden känner dig attakerat fastän jag bara är ärlig av mig då kanske du ska tänka på varför du känner så?”

   Jag har inte sagt att jag känner mig attackerad. Jag har pekat ut dubbelmoralen i att du klagar på att jag argumenterar ”såå lågt” för att jag kritiserar dina ÅSIKTER samtidigt som du attackerar mig som PERSON.

   Om du vid det här laget inte själv förstår vilket hyckleri detta är och varför det framstår som extremt omoget så… Ja… Då är du extremt omogen helt enkelt.

   ”Du tar saker ur sitt sammanhang och klart att det låter värre då än vad det är.”

   Har du nåt konkret exempel på något som jag tagit ur sitt sammanhang så säg gärna till, jag är helt ärligt nyfiken på vad det skulle vara.

   ”Du har svårt att ta kritik men ger mer än gärna kritik tillbaka.”

   Jag vet inte riktigt vad det är för kritik du menar att du riktat mot mig som du tycker att jag har svårt att ta. Menar du dina kommentarer om att jag är ”äcklig” för att jag ifrågasätter dina åsikter, eller?

   ”Jag är inte lika känslig av mig så det är därför jag passar ihop med män som inte tar upp hela jämlikhets grejen och slänger den ner i halsen på en jämnt så man inte ens kan andas och jämnt behöva vara rädd att inte göra ”fel” hela tiden.”

   Detta är vad som kallas för ett ”strawman argument” och/eller en ”false dichotomy”, men jag förväntar mig inte att du ska förstå vad det är så jag orkar inte förklara.

   ”Du skriver att jag är trångsynt,fördomsfull och har ett gammaldags tänkande och allt jag svarar är ja det stämmer.”

   Jamen dåså, om vi bara är överens om detta så finns det väl som du säger inget mer att diskutera. Men det är ändå smått förbluffande att du verkligen inte verkar se något som helst fel i att vara trångsynt och fördomsfull.

  • sötnos

   Jag är väldig omogen av mig ja,jag skrattar åt allt möjligt och tar inte mycket på allvar.
   Varför ska man altid vara så jäkla mogen/vuxen hela tiden hehe.
   Jag är vem jag är och jag står för det.
   Ska man skämmas för att man inte är som främlingar vill att man ska vara?
   Vad du känner får du stå för själv,jag är inte ansvarig för hur du tar till dig en text:)
   Du får kalla mig vad fan du vill för jag bryr mig inte alls,ord biter inte på mig och jag kommer säkert bara erkänna i många saker att jag är så med.
   Jag är vem jag är och antingen gillar man mig eller så ogillar man mig men jag bryr helt enkelt inte vilket av detta man väljer.

  • JaguarBoy

   HoppfullSkeptiker
   Det blev kanske ett missförstånd??
   Jag gjorde en jämförelse på HP och ICA
   HP: 100% skrivna mail , resulterar i 10% svar/oftast fåordiga / varav dessa leder till 0,2% telefonsamtal. Av dessa kan det möjligen utveckla sej till 00,1% vidare till dejt.

   ICA/grönsakasavdelningen: 100% kontaktförsök resulterar i 70% ett trevligt samtal..Varav 50% av dessa leder vidare till en dejt ..Med vilket 20% av dessa 50% resulterar i en andra dejt 🙂

   Så just nu leder ICA med hästlängder.. Då det ännu bättre , brukar ligga ett eller flera alternativa cafeer i anslutning till dom större ICAbutikerna 🙂

  • HoppfullSkeptiker

   Jaguarboy,
   Om du tänker på min kommentar ovan som börjar med ”Oj, du verkar ju vara riktigt framgångsrik!” så var det ett svar till J.G. 😉
   Kommentaren under den var till dig!

  • JaguarBoy

   Hahaha , jaa blev en aning avigt felformulerat…Men om jag ska vara snäll.. Dras till dom kvinnor som ser ”dyra ut” … Foto på någon i foppatofflor och joggingställ…eller ännu värre..läderjacka med ”raggarstuk”,,,, Inte för jag är någon Adonis själv , men lite stil ska det vara i alla fall 🙂
   Läste dina inlägg , håller absolut inte med dej i allt , men samtidigt , lite beundran för du vågar stå för din åsikt , trots att vi inte är kvar i 1950 talet:-)

  • sötnos

   Ibland måste man kanske ändra sin ”typ”,försök med en helt annan typ av kvinnor och se hur det går 🙂
   Det är helt ok att du inte håller med mig med mina åsikter,det är bra att vi olika för det är bara då vi kan lära oss något nytt genom att lyssna på andra människors tänkesätt som är olika från vårt eget.
   Fanns många bra saker med 1950-talet :D.
   Jag vill leva i ett land där jag får säga vad jag tycker och att ha samma rättigheter som en man har,jobba om jag så vill osv men jag ska få kunna få vara en hemmafru också om jag nu vill detta eller ha en man som ”tar hand om mig” utan att någon ser ner på mig bara för att vi lever i 2015.
   Känns som detta tänkandet är helt tabu idag.

  • HoppfullSkeptiker

   Återigen, du får tycka precis vad du vill och leva precis hur du vill, MEN om du vill att folk ska respektera din åsikt så kan du inte samtidigt se ner på och hårt döma folk som inte lever upp till din egen syn på könsroller.

   Dvs om du inte vill att folk ska se ner på dig för att du har 50-tals-åsikter gällande könsroller så är steg ett att själv sluta se ner på dem som inte delar din åsikt.

   Att säga att du personligen föredrar män som är mer ”traditionella” och bjuder osv är såklart helt upp till dig, men att säga att män som inte är sådana inte ens är ”riktiga män” är bara nedlåtande, fördomsfullt och trångsynt.

   Vill du inte bli dömd själv så sluta döma andra först!

  • sötnos

   Jag tycker att män som inte bjuder är inte rikitga män.
   Detta är min åsikt även om den så är fördomsfullt eller trångsynt.
   Vad är fel med att vara fördomsfull eller trångsynt,det är en del av ens tänkande och alla har detta i sig på ett eller annat sätt.
   Jag är inte perfekt och jag står för det,kan du säga samma sak om dig själv??
   Du verkar vara felfri och då är du i en klass för sig.
   Jag dömmer inte folk eller hur dom tänker för jag bryr mig helt enkelt inte om vad dom gör hehe.
   Jag har min åsikt som jag står för och ändrar inte det bara för att majoriteten tycker annorlunda än mig.
   Bli inte lurad av mitt namn nu för jag är verkligen inte en lättpåverkad individ 😀

  • HoppfullSkeptiker

   ”Vad är fel med att vara fördomsfull eller trångsynt”

   ….. Alltså….. *suck* Om du inte fattar det själv utan att nån behöver förklara det för dig så finns det nog inget jag kan göra.

   ”Jag är inte perfekt och jag står för det,kan du säga samma sak om dig själv??”

   Ja.

   ”Du verkar vara felfri och då är du i en klass för sig.”

   Trevligt att du tycker att jag verkar felfri, men jag har aldrig påstått att jag är det.

   ”Jag dömmer inte folk eller hur dom tänker för jag bryr mig helt enkelt inte om vad dom gör hehe.”

   Eeehh… Du skrev PRECIS i samma kommentar att du ”tycker att män som inte bjuder är inte rikitga män”. Där dömer du folk! Sen säger du genast att du inte dömer folk. Din totala brist på självinsikt är nästintill komisk, och får mig nästan att tro att du bara är ett troll, dvs bara här för att driva med folk.

  • sötnos

   För dig är att dömma och ha en åsikt exakt samma sak??
   Jag började meningen med:jag tycker,som i detta är min åsikt och du får det till att dömma folk!
   Så löjligt bara,jag har varit ärlig med hur jag ser mig själv och inget av det är perfekt för att jag ska skryta med något så om jag skulle dömma så hade det inte varit några problem med att erkänna det med!
   Du har din bild av hur folk MÅSTE vara och nej jag passar inte in i den mallen och vill heller inte göra det.
   Fördomsfull eller trångsynt är något negativt för dig och något du vill sudda bort från alla människor.
   Din tanke är att det endast ska finnas perfekta människor i denna värld och alla som inte är perfekta ska försvinna.
   Är inte detta trångsynt med?
   Nej jag är inget troll bara för att jag inte tycker som du eller som ALLA andra.
   Du kan inte få mig att ändra min inställning eller syn att se på saker så varför försöker du ens det?
   Du har ett tänknade så som att det finns ett rätt sätt att se på saker och ett fel sätt att se på saker.
   Detta är trångsynt med!

  • HoppfullSkeptiker

   ”För dig är att dömma och ha en åsikt exakt samma sak??”

   Nej, att ha en åsikt innebär självklart inte automatiskt att du dömer folk. Men om åsikten ifråga är att ”en man är inte en riktig man om han inte bjuder mig på dejten”, då dömer du mannen.
   Är det verkligen svårt att förstå? Du säger ju t.o.m. själv att du är fördomsfull.

   ”Du kan inte få mig att ändra min inställning eller syn att se på saker så varför försöker du ens det?”

   Jag försöker inte nödvändigtvis få dig att ändra inställning, jag har mest försökt få dig att förstå att dina tankesätt är fördumsfulla, trångsynta och bakåtsträvande, men tydligen så är du ju redan medveten om detta och du ser tydligen inget fel i att vara trångsynt och fördomsfull, så då finns det väl som sagt inget mer att diskutera egentligen.

   ”Fördomsfull eller trångsynt är något negativt för dig och något du vill sudda bort från alla människor.
   Din tanke är att det endast ska finnas perfekta människor i denna värld och alla som inte är perfekta ska försvinna.”
   ”Du har ett tänknade så som att det finns ett rätt sätt att se på saker och ett fel sätt att se på saker.
   Detta är trångsynt med!”

   ”Rätt” eller ”fel” har inget med saken att göra, jag har sagt gång på gång att du får tycka som du vill, och jag har knappast sagt att ”människor som inte är perfekta ska försvinna”.

   Men alltså, menar du verkligen på allvar att det är trångsynt att önska att folk i allmänhet inte var trångsynta eftersom trångsynthet är en dålig egenskap?

   Alltså allvarligt, skämtar du med mig?

  • sötnos

   Om jag är dömmande så är jag dömmande och??
   Vad spelar det för roll hur jag är?
   På vilket sätt blir du påverkad av mig eller mitt sätt att se på saker?
   Jag får göra vad jag vill/säga vad jag vill och tycka vad jag vill.
   Det finns värre saker att hacka upp sig på som folk som våldtar och mördar,det är ett syn/tänkesätt som man skulle vilja ändra på.
   Du och jag är helt olika i allt så det finns heller ingen chans att du och jag skulle gå på dejt så varför bryr du dig ens om hur jag ser på män och vilken man JAG är ute efter?
   Du jagar väll dom kvinnor som vill dela på allt och ha jämlikhet med allt och aldrig bli sambo för att bägge ska ha sitt och förbli i sin lila bubbla osv.
   Sluta lägga ner en massa energi på att försöka ”få” mig att inse hur fel jag är för jag är extrem nöjd med vem jag är.
   Jag är frispråkig av mig,framåt och väldig social av mig.Ser någorlunda bra ut och är extrem självständig fast JAG gör ett medvetet val när det gäller män att dom ska ”ta hand om mig” för att jag vill detta.
   Jag är nyfiken av mig så jag läser allt möjligt som jag får tag på.
   Allt från olika religioner till olika kulturer,pratar med alla möjliga människor vare sig vilken ras dom är.
   Jag är trångsynt och fördomsfull med skit saker.
   Är inte ensam/singel,har en massa ex som är kvar i mitt liv.
   Dom har blivit mina bästa vänner som ställer upp för mig och finns där för mig med vad jag än behöver.
   Jag utnjytar ingen man om det är vad du tänker.
   Hade jag varit en sån hemsk person eller haft en jävlig personlighet så hade ingen velat vara nära mig när dom lärt känna mig!

  • HoppfullSkeptiker

   ”Om jag är dömmande så är jag dömmande och??
   Vad spelar det för roll hur jag är?”

   Om du verkligen inte ser nåt som helst fel i att vara fördomsfull och trångsynt så är det väl trevligt för dig, men du är kanske den första och enda människa jag nånsin stött på som verkligen inte fattat att fördomsfullhet och trångsynthet är dåliga egenskaper. Det är smått förbluffande faktiskt.

   ”På vilket sätt blir du påverkad av mig eller mitt sätt att se på saker?”

   Det enda sättet du egentligen påverkar mig är att det är smått deprimerande att bli påminnd om att det finns människor i världen som är fullt medvetna om att de är trångsynta och fördomsfulla men som ändå inte ser nåt som helst fel i det. Det är nästan sorgligt, ärligt talat.

   ”Jag får göra vad jag vill/säga vad jag vill och tycka vad jag vill.”

   Jajjamensan, och det har jag redan sagt själv flera gånger dessutom!

   ”Det finns värre saker att hacka upp sig på som folk som våldtar och mördar,det är ett syn/tänkesätt som man skulle vilja ändra på.”

   Du har rätt, MEN det är bara inte rimligt att använda det som argument emot att att kritisera ”mindre” saker. Kolla upp Hasse&Tage-sketchen om ”spik i foten”, den illustrerar konceptet rätt bra. Med din logik skulle man lika gärna kunna säga att ”det finns värre saker än våldtäkt att haka upp sig på, som massmord t.ex.”

   ”Du och jag är helt olika i allt så det finns heller ingen chans att du och jag skulle gå på dejt så varför bryr du dig ens om hur jag ser på män och vilken man JAG är ute efter?”

   Jag skulle lika gärna kunna fråga dig precis samma sak: om du är så himla säker på vilken förträfflig person du är, varför är det då så himla jobbigt för dig att en anonym främling på nätet ifrågasätter dina åsikter? 😛

   ”Du jagar väll dom kvinnor som vill dela på allt och ha jämlikhet med allt och aldrig bli sambo för att bägge ska ha sitt och förbli i sin lila bubbla osv.”

   Ehh.. Nej..? Du visar bara ännu tydligare hur fördomsfull du är när du projicerar dina skeva föreställningar av jämlikhet på mig på det där viset.

   ”Sluta lägga ner en massa energi på att försöka ”få” mig att inse hur fel jag är för jag är extrem nöjd med vem jag är.”

   Du lägger ju ner precis lika mycket energi på att försöka ”få” mig att inse hur fel jag är..? Sten, glashus.

   För övrigt har jag redan sagt flera gånger att eftersom du tydligen redan är medveten om att du är fördomsfull och trångsynt så finns det egentligen inget mer att diskutera. Förutom möjligen frågan om huruvida dessa är dåliga egenskaper att ha eller ej.

  • sötnos

   Det finns många fördomsfulla och trångsynta människor,du har bara inte dejtat så mycket för att veta detta:)
   Om du känner dig nedstämd över hur andra ser på saker så borde du kanske prata med en psykolog om allt detta och se om du kan få hjälp med att förstå andra som inte är exakt som dig själv.
   För vissa människor är det väldigt svårt att vara bland andra som inte tänker som dom och dom så upprörda för andras tänkande istället för att ta till sig det och försöka förstå personen i sig bättre.
   Jag lägger ner energi för att det är precis vad jag gör,försöker sätta mig in i hur och varför andra har sitt tänkande.
   Jag vill utveklas som människa jämt och det kan man inte när man bara hör andra med sitt eget tänkande.
   Dock gillar jag inte folk som försöker trycka ner sin åsikt på andra.
   Man väljer själv vad man vill ta till sig.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Det finns många fördomsfulla och trångsynta människor,du har bara inte dejtat så mycket för att veta detta:)”

   😀 Det där gav mig ett gott skratt!
   Jag är mycket väl medveten om att världen är full av trångsynta och fördomsfulla människor, tack. 😉 Det behöver man inte ens dejta mycket för att se.

   ”Om du känner dig nedstämd över hur andra ser på saker så borde du kanske prata med en psykolog(…)”

   Det är lite märkligt att du tror att jag behöver psykolog-”hjälp med att förstå andra som inte är exakt som dig själv” bara för att jag inte tycker om fördomsfullhet och trångsynthet.

   Du kanske har svårt att föreställa dig detta, men det är faktiskt väldigt vanligt att människor ogillar trångsynthet, och kan känna sig nedstämda över hur världen ser ut.

   ”Jag vill utveklas som människa jämt och det kan man inte när man bara hör andra med sitt eget tänkande.”

   Om du är medveten om att du är fördomsfull och trångsynt, men inte ser nåt fel i det, så skulle jag personligen säga att du verkar stå ivägen för din egen utveckling som människa. Jag skulle personligen föreslå att du försöker fungera över om fördomsfullhet och trångsynthet kanske ändå inte är så bra egenskaper att ha om man vill utvecklas som människa.

  • sötnos

   Det är klart och tydligt att du inte förstår ett skit i vad jag menar så det är det bäst att bara lämna det så.
   Jag har mina väderingar som DU tycker är trångsynta och fördomsfulla,detta är inte vad jag själv tycker.
   Man behöver heller inte bråka om hur en annan person ser på en så enklast är att bara erkänna att ja DU ser mig så och bara lämna det där.
   Men tyvärr är du som en skiva som gått sönder och hackat upp sig på en grej och så bara fortsätter du att peta där hela tiden.
   Hur Du ser mig eller hur JAG ser dig går inte att ändra på och ingen kan säga att ens personliga känslor är FEL för det kan omöjligt vara det.
   Men jag har redan skrivit att jag är nöjd med mig själv och hur jag ser på mig kan jag behålla för mig själv för det är ändå jag som vet bäst hur jag är för jag lever med mig 24timmar om dygnet.
   Den dagen jag börjar få svårt att dejta eller att folk inte vill vara i närheten av mig då kommer jag att ifrågasätta mina värderingar men just nu är det inga problem alls.
   Dom som har svårt att dejta däremot ska ifrågasätta sina egna värderingar innan dom pekar ut felet i andras värderingar.
   Däremot så har jag heller inga problem att lyssna på hur andra tänker med och försöka förstå varför dom tänker så.
   Jag är inte så fruktansvärt gammal heller,så jag har enormt mycket tid att utvecklas i min egen takt och inte just idag.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Jag har mina väderingar som DU tycker är trångsynta och fördomsfulla,detta är inte vad jag själv tycker.”

   Men.. Du skrev ju såhär tidigare:

   ”Du skriver att jag är trångsynt,fördomsfull och har ett gammaldags tänkande och allt jag svarar är ja det stämmer.” ”Jag får vara fördomsfull eller trångsynt om jag nu vill vara det. Står för vad jag är och skäms inte alls:)” ”Vad är fel med att vara fördomsfull eller trångsynt”

   Jag vet inte hur du menar att jag ska tolka det om inte precis som det står..?

   ”Den dagen jag börjar få svårt att dejta eller att folk inte vill vara i närheten av mig då kommer jag att ifrågasätta mina värderingar men just nu är det inga problem alls.
   Dom som har svårt att dejta däremot ska ifrågasätta sina egna värderingar innan dom pekar ut felet i andras värderingar.”

   Det du talar om kallas för ”popularitet” och det är tyvärr faktiskt inte alls ett bra mått på hur sunda värderingar man har som person. Men visst, jag förstår att det är lättare att vara nöjd med sig själv och inte se nån anledning att utvecklas om man är populär.

 8. Sussi

  Förstår faktiskt inte ens hur det kan vara ett problem vad man gör på första dejten ( som i de flesta fall också blir den sista).Om det inte uttalat är viktigt för någon att bjuda bli bjuden på något så bör just det scenariot ens uppstå ?
  Jag som i samtliga fall fått planera de dejter jag varit på har i de allra flesta fall föreslagit en promenad el ett fik.Är det ett fik ser jag till att komma först och betala min kaffe själv.Tycker detta är ett bra sätt att visa att det är ens dejt som är i fokus ingen skall behöva gå därifrån och känna sig utnyttjad.

  Sen har många killar en massa bilder på båtar bilar motorcyklar osv osv osv om man plockar bort de bilderna så kanske man också slipper damer som lockas av dyra prylar och förväntar sig flotta dejter om det inte känns bekvämt ?

  Hur man väljer att leva om man väl blir ett par sedan är väl upp till var och en?

  • JaguarBoy

   Sussi.
   Du anmärker på oss av hankön , vi visar för mycket husdjur , bilar , båtar eller vad det nu månde vara 🙂
   Men är ett sätt att markera: Så här ser vår vardag ut , våra intressen..
   Medan ni kvinnor tydligen attraheras av………… er själv..
   Ett fotogalleri på låt oss säga 25 foton är minst 20 av dessa på er , i samma position , möjligtvis att ni vridit lite aningen på huvudet:-) sen resterande 5 är i div. ”festposer”
   Hur tröttsamt är det att titta på ?? Enda jag personligen,kan tycka är ”faan så självcentrerad hon är” … Nååå tjejer,fota lite mer ur vardagen..Och då menar jag INTE foton på er själv , när ni är på dyra lyxsemestrar,som troligen någon annan betalat 😉

   Nu ska ni inte ta fullt allvar på detta , lite är skrivet med lite ironi , men samtidigt allvar

  • Peter

   Det stämmer. Särskilt om det i övrigt är tomt i profilen. Vad i herrans namn ska man bli intresserad av? Det är bara ren uppvisning av sig tjejerna sysslar med.

  • JaguarBoy

   Hahaha ..Om det ens finns nåt foto öht 🙂 Annars instämmer jag till fullo , och oftast är det dom kvinnor som ser väldigt bra ut..Men sen å andra sidan , dom behöver ju inte skriva ett dugg 🙂 (tycker dom) — Men vi kan väl bara gå till naturen ?? Är väl lite så här också: Den hannen som skriker/vrålar högst får honan ?? .. Honan säger inget , bara sitter/står sidan om och beundrar 🙂

  • sötnos

   Varför måste ni män skriva till dom kvinnor som har en massa bilder på sig själva/ser bra ut?
   Finns nog många intelligenta kvinnor där ute som inte alls har en massa bilder på sig själva och som skriver en superbra presentation med.
   Dom ser kanske inte lika bra ut som dom kvinnor som lägger ner all tid på utseendet bara men deras personlighet kan vara fin 😀
   Känns som ni dras till ”fel” kvinnor och sen undrar ni varför ni fortfarande är singel.

  • HoppfullSkeptiker

   Sötnos:
   ”Varför måste ni män skriva till dom kvinnor som har en massa bilder på sig själva/ser bra ut?
   Finns nog många intelligenta kvinnor där ute som inte alls har en massa bilder på sig själva och som skriver en superbra presentation med.”

   Ok…. Men såhär skrev du i en annan kommentar här på bloggen:

   ”Jag vet inte hur andra ser på nätdejting/varför dom svarar vem osv men jag svarar till dom jag tycker ser bra ut.
   Bryr mig inte om deras presentation eller hur folk ser på sig själva för när man ska skriva om sig själv så kan man skriva precis vad som helst.”

   Så det är olika regler som gäller för dig och för män? Du går på utseende och bryr dig inte om presentationen, men du tycker att män ska göra tvärtom? Hmmm…

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Ja exakt män ska inte göra vad kvinnor gör.
   Män ska fan bete sig som män och detta är inget att diskutera!
   Kvinnor får ändra sig från minut till minut eller vara tjattiga av sig för vi har faktiskt mens varje månad som sätter igång humörsvägningar utan att vi har kontroll över det!
   Män har inte mens eller kan föda barn så nej ni har inte den rätten att bete er som kvinnor!
   Jag är yttlig av mig och går endast efter utsendet MEN det betyder inte att andra ska göra samma sak om dom nu inte också är ytliga av sig som mig.
   Skriver man till en ytlig kvinna som vissar det öppet med att ta en massa bilder på sig själv när det finns andra kvinnor som lägger ner sin energi på att vissa sin personlighet mer än utseendet bara då får man skylla sig själv att man inte får svar.
   Känns som att män vill egentligen ändra på dom kvinnor som ser bra ut genom att få dom att lägga ner tid på en bra presenation osv.
   Varför ändra på någon när det finns andra som redan är som man vill att dom ska vara..svaret är att män är lika ytliga som mig men vill bara inte erkänna det.

  • HoppfullSkeptiker

   Det du skriver här är definitionen på dubbelmoral och hyckleri.

   Du säger rakt ut att det som gäller för dig gäller inte för alla andra, och vice versa.

   Dubbelmoral. Punkt slut.

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Om det så är dubbelmoral vad spelar det för roll hehe
   Har du varit ute i världen över huvudtaget och sett hur det ser ut?
   Vilken fin fantasivärld du måste leva i 🙂
   Allt är lika i din värld och alla delar med sig av allt,det finns inget svält och hunger i din värld eller krig 😀

  • sötnos

   Skulle vi göra så att det vore lika på allt och att män skulle förstå kvinnor 100% då borde vetenskapen göra så att män har men med och att kunna föda barn.
   Då hade det inte varit något dubbelmoral alls!

  • HoppfullSkeptiker

   ”Om det så är dubbelmoral vad spelar det för roll hehe”

   Som sagt, om du inte själv är kapabel att förstå varför dubbelmoral är en dålig sak så… Tja… ”Ignorance is bliss”, antar jag.

   ”Vilken fin fantasivärld du måste leva i 🙂
   Allt är lika i din värld och alla delar med sig av allt,det finns inget svält och hunger i din värld eller krig
   Skulle vi göra så att det vore lika på allt och att män skulle förstå kvinnor 100% då borde vetenskapen göra så att män har men med och att kunna föda barn.
   Då hade det inte varit något dubbelmoral alls!”

   Va? Vad svamlar du om? Är du full eller nåt? Inget av det du säger har nånting öht att göra med det vi pratar om.

  • sötnos

   Allt i världen är inte jämlikt,det är inte lika för alla männsikor.
   Om du inte kan se det så borde du öppna upp i dina ögon mer.
   Försök inte ändra på mig utan gå ut och ändra i världen istället om du nu inte är nöjd med hur det ser ut.
   Jag är ytlig av mig och jag får dom jag vill ha utseende mässigt men hade jag haft svårt att få dom jag vill ha då hade jag försökt med andra som kanske inte är riktigt min typ.
   Varför är det så himla svårt att fatta,ärligt talat.
   Skit snakc om något dubbelmoral,handlar om vem man KAN få.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Allt i världen är inte jämlikt,det är inte lika för alla männsikor.
   Om du inte kan se det så borde du öppna upp i dina ögon mer.”

   Vem har sagt att jag inte kan se det?

   ”Försök inte ändra på mig utan gå ut och ändra i världen istället om du nu inte är nöjd med hur det ser ut.”

   Jag försöker inte ändra på dig, som jag sagt tjugo gånger redan så får du vara och tänka och tycka precis som du själv vill.

   Men om jag fick önska mig en enda sak så vore det att du (och alla andra människor) skulle kunna vara kapabel att förstå att fördomsfullhet, trångsynthet, samt bakåtsträvande och omogna tankesätt, är dåliga egenskaper att ha som människa.

   Jag skulle verkligen önska att alla människor i världen medvetet strävade efter att inte vara trångsynta och bakåtsträvande, då kanske mänskligheten överlag skulle kunna göra större framsteg och behandla varandra bättre. Det kanske är naivt och utopiskt, men jag ser verkligen inget fel i att önska sig en bättre värld.

   ”Skit snakc om något dubbelmoral,handlar om vem man KAN få.”

   Om du verkligen menar att ”skitsamma om man är en trångsynt hycklare eller ej, det enda som spelar roll är att man ‘kan få någon’ ändå” så tycker jag faktiskt att det är en rätt cynisk syn på mänskligt värde och moral överlag.

   Ärligt talat så är det rätt skevt att i dagens samhälle så kan attraktiva kvinnor få ”bekräftelse” för nästan vilka åsikter och beteenden som helst, bara för att de är attraktiva kvinnor som därför alltid är eftertraktade ändå, nästan oavsett vad de säger eller gör.

   Bara för att man ”kan få någon” eller är eftertraktad i allmänhet, så betyder det inte att man automatiskt är en genomgående bra person. Se på Paris Hilton t.ex.

  • sötnos

   Du låter som en jävla snobb när du skriver,så jäkla dryg du är i ditt skrivande.
   DU önskar att världen var annorlunda och alla alla människor hade samma tänkande som du för då skulle det vara en bra värld enligt dig själv.
   Wow och du skriver om fördomsfull,trångsynt,hyklare herregud altså.
   Du vill inte ändra mig/mitt sätt hur jag ser saker men du är tvungen att övertyga mig om att mina värderingar som du tycker är trångsynta/fördomsfulla är fel.
   Vad fan är skillnaden mellan detta egentligen.
   Det är som om 2 killar skulle snacka om exakt samma för jävliga sak men skillnaden är att den enna pratar mer snobbigt och den andre använder en massa slang och svärord,skulle killens snobbiga sätt vara bättre bara för att han säger det på en finare sätt!
   Nej bara för att man ser bra ut betyder inte att man är automatisk en bra människa men vad har detta med saken att göra?
   Men man kan vara en bra människa och se bra ut med,bara för att man lägger ner tid på sitt utseende så gör inte det en till en dålig människa!
   Känns som du är bara så jäkla bitter angående en massa saker för det kommer altid upp till ytan något nytt som inte ens handlar om inlägget i sig.
   Är du inte nöjd med dig själv eller hur din situation ser ut så börja med att ändra på DIG då och inte på andra som faktiskt är nöjda med sig själv och inte har en massa bitterhet i sig!

  • HoppfullSkeptiker

   ”DU önskar att världen var annorlunda och alla alla människor hade samma tänkande som du för då skulle det vara en bra värld enligt dig själv.”

   Jag sa att jag önskar att folk strävade efter att vara mindre trångsynta. Det betyder verkligen inte att ”alla människor hade samma tänkande som” jag.

   ”Du vill inte ändra mig/mitt sätt hur jag ser saker men du är tvungen att övertyga mig om att mina värderingar som du tycker är trångsynta/fördomsfulla är fel.”

   Men du sa ju själv att… Äh, whatever.

   ”skulle killens snobbiga sätt vara bättre bara för att han säger det på en finare sätt!”

   Nej, det har jag inte sagt.

   ”bara för att man lägger ner tid på sitt utseende så gör inte det en till en dålig människa!”

   Nej, och det har jag inte heller sagt…

   Du blir uppenbarligen bara extremt upprörd av att få dina åsikter ifrågasatta, så det är lika bra att vi bara lägger ner detta. Jag är inte intresserad av att ha nåt flame war med nån som kallar mig för ”dryg” och ”bitter” ”jävla snobb”. Då har samtalet liksom redan tagit slut.

  • sötnos

   Du har ditt sätt att uttrycka dig på,ditt sätt att se på saker och dina personliga värderingar.
   INGEN kan vara hur du vill att dom ska vara.
   Jag har mitt sätt att uttrycka mig på,mitt sätt att se på saker och mina personliga värderingar.
   Jag lyssnar mer än gärna på dina åsikter och hur du ser på saker men klart jag blir upprörd när jag får höra att mina värderingar är fel och det bästa skulle vara att ändra på mig.
   Det bästa är att acceptera folk hur dom än är och hur dom än tänker.
   Jag har inte skrivit att jag är trångsynt eller fördomsfull,du har skrivit detta om mig.
   Om detta är bilden du har fått av mig så säger jag inte emot för att jag accepterar folks syn.
   Jag har fått bilden av dig att du är dryg och väldigt snobbig av dig.
   Hur vi ser världen eller andra är inte fel och det finns inget att argumentera emot heller.
   Du kallar mina värderingar för trångsynta och fördomsfulla,detta är vad du tycker och om du kallar det för det så visst det är säkert så du ser dom och jag kan gå med på det men det är mina värderingar och det finns inget negativt alls med mina värderingar.
   Att man inte håller med får man absolut göra men du är väldigt inboxat i ditt tänkande.
   Du tycker att saker SKA vara på ett visst sätt.
   Tyvärr kan jag inte förstå detta.

  • HoppfullSkeptiker

   (Oops, det hamnade fel)

   ”Jag har inte skrivit att jag är trångsynt eller fördomsfull,du har skrivit detta om mig.”

   Jo, du skrev faktiskt det. Jag vet inte, du kanske inte menade det så som du skrev det, men du har skrivit det. Ta tillbaka det om du vill, men du kan inte förneka att du skrev det. Jag kan klistra in det här igen:
   ”Du skriver att jag är trångsynt,fördomsfull och har ett gammaldags tänkande och allt jag svarar är ja det stämmer.” ”Jag får vara fördomsfull eller trångsynt om jag nu vill vara det. Står för vad jag är och skäms inte alls:)” ”Vad är fel med att vara fördomsfull eller trångsynt”

   ”Hur vi ser världen eller andra är inte fel och det finns inget att argumentera emot heller.”

   Jo, människors perspektiv på världen, varandra och sig själva kan alla ha olika grader av ”fel”, det är därför t.ex. psykolog-yrket och begreppet ”missförstånd” öht existerar, och det är därför vi har filosofi och vetenskap. Oj, shit, nu lät jag säkert snobbig igen.

   ”det finns inget negativt alls med mina värderingar.”

   Det är din åsikt.

   ”du är väldigt inboxat i ditt tänkande.
   Du tycker att saker SKA vara på ett visst sätt.
   Tyvärr kan jag inte förstå detta.”

   Om du verkligen tycker att jag är ”inboxad” för att jag ogillar trångsynthet, och för att jag tycker att det är trångsynt att anse att ”en man är inte en riktig man om han inte bjuder på första dejten”, då… Ja, jag vet knappt ens vad jag ska säga. Du resonerar så otroligt märkligt.

  • Sussi

   Det var inte en anmärkning det var en notering Jaguarboy för jag har nämligen ingen aning om tjejers profiler då jag inte läser dem men nu vet jag att jag verkligen sticker ut i mängden något de flesta män kommenterar och påtalar är positivt.Jag har en profilbild som är tagen på mitt jobb under ett event.Jag har en helkroppsbild också tagen på ett event.Jag har en bild då jag flugfiskar och en där jag sitter på ett jaktpass..Santliga bilder sammanfattar mig väl och ingen är arrangerad el en sk Selfie.Känner faktiskt inte igen mig alls i de bilder du beskriver.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Jag har inte skrivit att jag är trångsynt eller fördomsfull,du har skrivit detta om mig.”

   Jo, du skrev faktiskt det. Jag vet inte, du kanske inte menade det så som du skrev det, men du har skrivit det. Ta tillbaka det om du vill, men du kan inte förneka att du skrev det. Jag kan klistra in det här igen:
   ”Du skriver att jag är trångsynt,fördomsfull och har ett gammaldags tänkande och allt jag svarar är ja det stämmer.” ”Jag får vara fördomsfull eller trångsynt om jag nu vill vara det. Står för vad jag är och skäms inte alls:)” ”Vad är fel med att vara fördomsfull eller trångsynt”

   ”Hur vi ser världen eller andra är inte fel och det finns inget att argumentera emot heller.”

   Jo, människors perspektiv på världen, varandra och sig själva kan alla ha olika grader av ”fel”, det är därför t.ex. psykolog-yrket och begreppet ”missförstånd” öht existerar, och det är därför vi har filosofi och vetenskap. Oj, shit, nu lät jag säkert snobbig igen.

   ”det finns inget negativt alls med mina värderingar.”

   Det är din åsikt.

   ”du är väldigt inboxat i ditt tänkande.
   Du tycker att saker SKA vara på ett visst sätt.
   Tyvärr kan jag inte förstå detta.”

   Om du verkligen tycker att jag är ”inboxad” för att jag ogillar trångsynthet, och för att jag tycker att det är trångsynt att anse att ”en man är inte en riktig man om han inte bjuder på första dejten”, då… Ja, jag vet knappt ens vad jag ska säga. Du resonerar så otroligt märkligt.

  • sötnos

   DU är snål och därför tar DU illa upp av mina åsikter.
   DU är inte en riktig man för du passar inte in i mitt sätt av hur en riktig man ska vara.
   Nu förstod jag vad allt detta handlade om hehe.
   Kunnde inte fatta varför en vuxen man hängde sig fast vid vad jag skrev och inte släppte det bara.
   Ja du är snobbig med och otrolig känslig.
   Vi går bara runt i en cirkel med detta,du sa dittan och jag sa dattan.
   Förstår inte var du vill komma med något så jag kommer bara att släppa det hehe och du borde göra samma sak

  • HoppfullSkeptiker

   Varifrån har du fått att jag är snål nu helt plötsligt? Du beskyller andra för att ta saker ur luften och så gör du exakt samma själv.

   Att jag inte är en riktig man i DINA ögon betyder inte ett dyft för mig, för lyckligtvis är det inte upp till dig att bestämma för alla var ”en riktig man” är.

   Men visst, fortsätt slänga skällsord på mig om det får dig att må bättre.

  • sötnos

   Dina egna kommentarer avslöjar vad du är för person.
   Hur MÅNGA dejter du faktiskt har varit på detta år avslöjar att det är fler kvinnor där ute som tycker som mig!
   JAG representerar majoriteten av alla kvinnor som finns på dejtingsajter,om du nu är så emot hur jag är som person och mitt sätt att se på saker så vad gör du ens på dejtingsajter??
   Finns nog större chans för män som dig att faktiskt träffa någon i en mataffär än på nätet.
   På nätet är det ytliga som gäller,dom som ser bra ut är ”populära” är precis dom som har chans att gå på dejt.
   Du är den som sitter fast i ett gammaldags tänknande här,jag tar saker från förr som passar mig men jag lever i nuet iallfall.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Hur MÅNGA dejter du faktiskt har varit på detta år avslöjar att det är fler kvinnor där ute som tycker som mig! (…)
   På nätet är det ytliga som gäller,dom som ser bra ut är ”populära” är precis dom som har chans att gå på dejt.”

   Detta tycker jag låter som tecken på en rentav tragisk syn på människovärde… Som sagt: Hur många dejter man får, dvs hur populär man är, är INTE ett mått på hur vettiga dina åsikter är eller hur bra värderingar du har. Att du verkar ha så svårt att greppa detta grundläggande faktum får dig ärligt talat att framstå som en omogen tonåring, fast i nån sorts high school-tänkande där popularitet och ytlig social ”framgång” är det enda måttet på vad en person är värd.

   ”JAG representerar majoriteten av alla kvinnor som finns på dejtingsajter”

   Det hoppas jag verkligen inte, det vore rätt sorgligt. Men även om det är så, så är det faktiskt inte heller ett giltigt mått på hur sunda dina värderingar är osv.

   Populära männisor kan vara riktigt hemska personer, och en majoritet kan ha helt fel.

  • sötnos

   Endast utseendet gör inte att någon gillar en.
   Utseendet lockar.
   Man har lättare att dra till sig folk med ett bra yttre men sen är det andra saker som gör att personen faktiskt blir intresserad och vill veta mer om en.
   Det krävs att man faktiskt skickar mejl fram och tillbaka ett tag innan man träffas i verkligheten.
   Man får en liten anning om vem den andre personen är genom att skicka medelanden och om jag inte hade haft ett vettigt tänkande så tror jag verkligen inte att någon hade velat träffa mig i verkligheten.
   Varför spendera tid/lägga ut pengar på en kvinna som man inte tycker tänker vettigt/har sunda värderingar överhuvudtaget?
   Det finns inget sex att se fram emot heller eftersom jag är väldigt tydligt med vad jag letar efter.
   Ju fler människor som vill träffa en vissar att man faktiskt är en bra person med ett bra tänkande,för ärligt talat ingen skulle utsätta sig själv att träffa någon som har ett hemsk tänkande bara för att sitta under hela dejten och intala sig själv med att personen iallfall har ett fint utsida.
   Utsidan bara räcker inte i det långa loppet men det underlättar en hel del i livet.
   ”populära människor kan vara hemska personer”
   Jaså,men varför är dessa personer populära då?
   Ingen vettig människa vill ens vara i samma rum med en hemsk person.
   Du gillar inte trångsynthet och att vara fördomsfull men vad är detta du gör då?
   Du dömer folk med en bra utsida för att vara hemska människor med dåliga värderingar.
   Någon annan här dömde utlänska kvinnor för att vara slampor.
   Allt detta är fördomar.
   Ni tror att ni är bättre än andra.
   Den som faktiskt har svårt att få till en dejt ska granska sig själv innan den personen yttrar sig om andra som faktiskt kan få till en dejt.
   Tror inte att alla kvinnor/män som nobbar en kan ha fel.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Du dömer folk med en bra utsida för att vara hemska människor med dåliga värderingar.”

   Nej, det gör jag verkligen inte.

   Vi tar det igen. Detta är enkel logik, försök att hänga med. 😛

   Du säger att folk som är populära är ”bra” för annars vore de inte populära.

   Jag säger att en del populära är ”dåliga”.

   Det betyder inte att alla populära är ”dåliga”, det betyder att en del är det. Poängen med att påpeka det är att det är ett motbevis mot påståendet att alla som är populära är ”bra”.

   En person kan bli populär för att de målar upp en attraktiv fasad som kanske inte stämmer överens med verkligheten. Män uppmanas t.ex. ofta att ”fejka” självsäkerhet för att framstå som mer attraktiva för kvinnor. I den extrema änden av skalan så brukar faktiskt psykopater kunna vara väldigt socialt framgångsrika och populära, eftersom de är bra på att manipulera utan minsta skrupler.

   Betyder detta att alla attraktiva personer bara målar upp falska fasader och är psykopater?
   Absolut inte!
   Självklart inte!
   Men det betyder att popularitet inte riktigt går att lita på. En hel del personer (av båda kön!) som kan vara väldigt populära pga vissa charmiga egenskaper kan visa sig vara riktiga svin på andra sätt. Detta vet de flesta vuxna människor mycket väl.

 9. Romantisk-tjej

  Som vanligt tar du i från tårna, hoppfullskeptiker. Om min dejt vill gå på en flådig restaurang eller dyr tillställning och jag inte har råd, vad är det då som är fel om han insisterar på att bjuda? Det har verkligen inte hänt ofta, men de gånger det hänt har killen varit väldigt nöjd när han fått bjuda mig. Och han har definitivt velat gå till just det stället. Ser inget som helst fel i det och verkligen löjligt att dra paralleller till 50-talet!

  • HoppfullSkeptiker

   Som jag redan sagt:
   Att vilja bjuda är inga problem alls.
   Att tycka om att bli bjuden är inga problem alls.
   Men att KRÄVA att mannen ska bjuda för att han ”inte är en riktig man” annars (även om du själv har råd att betala) är motbjudande.

  • sötnos

   Att jag tycker att en man ska betala är inte samma sak som att jag kräver att han betalar.
   Betalar han inte så är det sista gången jag träffar han.
   Tror aldrig att jag har sagt det rakt ut: jag kräver att du betalar annars går jag hem nu hehe.
   Läs mina inlägg och sen ta dig en minut och gör dig en bild av hur jag ser ut,sen tänk på hur många mejl jag får från killar som vill dejta mig.
   Om jag ser ut på ett visst sätt och beter mig på ett visst sätt så behöver jag inte ens säga att jag vill att han betalar.
   Jag dejtar inga tröga män 😀
   Handlar inte om en kvinna har råd eller inte att betala själv,det handlar om hur man ser på dejtandet och vilka förväntningar man har utav män.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Att jag tycker att en man ska betala är inte samma sak som att jag kräver att han betalar.
   Betalar han inte så är det sista gången jag träffar han.”

   Om du vägrar träffa honom igen för att han inte betalade så kräver du ju att han ska betala, för annars duger han tydligen inte! Oavsett om du ”sagt det rakt ut” under dejten eller ej. Det är verkligen helt otroligt hur du lyckas säga emot dig själv så grundligt i så många av dina kommentarer utan att inse det själv öht.

  • sötnos

   Vill jag inte träffa en man för att ha inte har bjudit på nåt så duger han inte åt mig eller är en bra man enligt mig.
   Även om han hade fått reda på varför jag inte vill träffa han och erbjuder sig att bjuda för att gå på dejt igen så hade jag tackat nej.
   En kvinna ska inte behöva säga det för det är något som en man ska VILJA göra om han vet vad det betyder att vara en bra man!

  • HoppfullSkeptiker

   Ja, alltså kräver du att en man ska betala.

   En man duger inte åt dig om han inte betalar. Alltså har du som krav på alla potentiella män att de måste betala för att kunna duga. Alltså kräver du att en man ska betala.

   Jag förstår inte varför du ens försökte säga emot det.

  • sötnos

   Välj inte ut MINA ord åt mig.
   Jag väljer mina ord själv tack.
   Att bara ändra 1 ord räcker för att det ska låta idiotiskt.

  • HoppfullSkeptiker

   Enligt en ordbok:
   ”krav
   ett starkt uttryck för hur något ska vara; nödvändighet”

   Du skrev, bl.a.:
   ”En riktig man ska själv vilja bjuda en kvinna på allt”
   ”Betalar han inte så är det sista gången jag träffar han.”

   Du uttrycker starkt att för dig så ska det vara på det viset att en man betalar för en första dejt, annars duger han inte som man i dina ögon.
   För att du ska vilja träffa en man igen, så är det en nödvändighet för dig att mannen betalar på första dejten.

   Med andra ord: du har som krav att mannen betalar för första dejten.

   Det är ju exakt och precis det du säger, även om du inte använder just det ordet. Du kan ju inte argumentera emot vad ord betyder!

   Personligen tycker jag iofs att det låter lika idiotiskt oavsett om man väljer att kalla det för ett ”krav” eller ej. 😛

  • sötnos

   Så jävla dryg du är ärligt talat.
   Bryr mig inte ett skit om någon definition,jag väljer mina ord själv och dom kan betyda för mig vad fan jag vill att dom ska betyda.
   Skiter fullständigt i dina jävla definiationer.
   Det enda du gör är att tolka istället för att bara ta det för vad det är.
   100 människor kan läsa samma text och om dom ska tolka det så kan dom tolka det på 100 olika sätt,så vem har rätt av alla 100 då?
   INGEN av dom skulle ha rätt,endast den person som faktiiskt skrivit texten har rätt för endast den personen vet vad han/hon menat med innehållet.

  • HoppfullSkeptiker

   Jag får be så hemskt mycket om ursäkt för att jag kallade ditt ultimatum om att en man måste betala på första dejten för ett ”krav”…

  • Wille

   Ja du sötnos, du kan ju inte vara sann! Om killen inte betalar så ser han dig inte igen, i nästa mening säger du att du inte kräver att han betalar 😀 jag vet inte vad för killar du har träffat men uppenbarligen har de tröttnat på att betala allt för dig och inte tyckt att de fått ngt tillbaka…uppenbarligen går ditt tänk ”riktig man: pengar, betalar allt” inte helt hem…jag menar, du är singel och dejtar enligt dig massa män men ingen stannar i en relation med dig? Jag hoppas verkligen att alla vettiga män lägger benen på ryggen när du öppnar munnen och ditt dömande och din trångsynthet ger sig till känna för det kommer bara att sluta med ett krossat hjärta för dom ty du tror att innebörden i ”nöd och lust” bara gäller dig…när eller om killen blir arbetslös eller drar på sig skulder för att behaga tjejen så kommer du gå vidare till nästa som ingenting hänt. Jag känner till din typ nämligen.

  • sötnos

   Wille:
   Vem är det som tröttnat på mig?Det är jag som väljer att inte starta en relation bara så.
   Det är bättre att dejta mycket än att ha många korta relationer.
   Finns inget seriöst med att ha en massa relationer som inte håller.
   Dejtar man så blir det antingen 1 dejt eller 2 (för mig då).
   Jag ger ingen något hopp om att det ska vara vi 2 för evigt med 1 dejt.
   Jag tar en relation seriöst faktiskt till skillnad från killar som blir nöjda bara dom får till en dejt ”med vem som”.
   Tänker dessa killar på samma sätt med relationer så är det verkligen synd om den tjej som faktiskt har riktiga känslor för dessa killar.
   Alla tänk om tankar är idiotiska,sluta göra dig en bild av en person som du inte ens vet utseendet på.
   Eller ens har träffat i verkligheten.
   Jag tar heller inte på mig skulden för dom idiotiska tjejer som du stött på.
   Drar du till dig såna tjejer så är det ditt eget fel,vi drar alla till oss en viss typ av människor.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Drar du till dig såna tjejer så är det ditt eget fel,vi drar alla till oss en viss typ av människor.”

   Menar du att om en person kommer i kontakt med, träffar, eller t.o.m. har en relation med någon som visar sig behandla folk illa, så får vederbörande bara skylla sig själv?

   Intressant resonemang… Gäller det våldtäktsoffer också? ”Det är ditt eget fel, vi drar alla till oss en viss typ av människor”?

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Jag skrev specifikt på Wille´s kommentar.
   Dina dumma frågor hör inte till vad jag skrev om.
   Vad har våldtäktsoffer med vad jag skrev om,eller ens med förhållande att göra?
   Wille skrev att han träffat tjejer som bara är ute efter pengar och inte kärlek.
   Just i detta sammmanhang så drar han själv till sig såna tjejer.
   Ärligt talat varför kan du inte läsa en text rätt.
   Altid ska du vända och vrida på allt som skrivs.

  • HoppfullSkeptiker

   Att säga att det är en persons eget fel om man råkar ut för personer som behandlar en illa är en sorts resonemang som kallas för ”victim blaming”.

   När det handlar om nåt så lindrigt som ”tjejer som bara är ute efter pengar” så känns resonemanget kanske inte så farligt, men exakt samma resonemang kan lika gärna användas för att lägga (åtminstone en del av) skulden för en våldtäkt på offret. Det är en rätt vanlig form av ”victim blaming”, sorgligt nog.

   Logiken är precis densamma, de enda skillnaden är på vilket sätt man blir illa behandlad.

   Jag är mycket väl medveten om att du inte talade om våldtäkt. Den jämförelsen är menad att belysa vilket skevt resonemang det är att öht lägga skulden på den som blir illa behandlad.

   Kort sagt: det är inte Willys eget fel att han råkar ut för kvinnor som behandlar honom illa, lika lite som att det är en kvinnas eget fel om hon blir våldtagen.

  • sötnos

   Att ens ta en jämförelse som våldtäkt med relation är löjligt.
   Du är så löjlig i dina jämförelser hela tiden ,men jag är 100% säker att DU själv tycker att du är otrolig smart.
   Om inte du själv har blivit k…..d i rö..n med våld så tycker jag inte att du ska yttra dig om våldtäksoffer alls.
   Lämna allt shit vid dörren och kommentera om du så är tvungen att kommentera alla mina inlägg,så kommentera om vad jag har skrivit om.
   Lägg inte till dina idiotiska jemförelser hela tiden.
   Jag tänker inte yttra mig om dina frågor som inte ens har med relationer att göra.
   Hela inlägget handlar om aktiviteter man kan göra på en dejt,men du har gått från detta till jämlikhet och nu våldtäkt!
   Håll dig till ämnet istället!

  • HoppfullSkeptiker

   Jag håller mig till ämnet och kommenterar om precis vad du har skrivit.

   Ämnet just här är ”victim blaming”, dvs att den som blir illa behandlad får skylla sig själv. I detta fall Wille, som du menar får skylla sig själv för att han drar till sig en viss sorts tjejer.

   Detta sätt att resonera, dvs att lägga skulden på offret, är helt förkastligt. För att illustrera väldigt tydligt hur förkastligt det är att lägga skulden på offret så ligger jämförelsen med våldtäkt nära till hands eftersom det är ett område där ”victim blaming” tyvärr är ganska vanligt.

   Att säga att en kille får skylla sig själv för att han blir illa behandlad av de kvinnor han träffar är EXAKT samma skeva logik som att säga att en kvinna får skylla sig själv om hon blir illa behandlad av män, t.ex. om hon i värsta fall blir våldtagen.

   Om du inte är kapabel att förstå varför den jämförelsen är fullt relevant och inte alls ”löjlig” så kanske du borde gå en kurs i grundläggande logik.

  • sötnos

   Hur svårt är det att förstå att vi faktiskt drar till oss en viss typ av människor.
   Hur vi klär oss,beter oss,vad vi säger,våra handlingar osv.
   Allt detta gör att vissa typer dras till oss.
   Män våldtar inte bara vissa kvinnor,dom våldtar vem som helst för det är något fel i hjärnan på dom.
   Att ens göra dessa liknelser är så idiotiskt bara.
   Försök inte göra er män till offer här,stakars er som stötter på elaka tjejer.
   Kan vara så enkelt som att ni blir glada om ni ens får kontakt med vilken tjej som helst och sen när ni blivit utnjyttade så skyller ni på tjejen,istället för att vilja ta ansvar för era handlingar.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Idiot :P”

   Wow… Så insiktsfullt. Så konstruktivt.

   Barnsliga förolämpningar åsido: Om man bara blir ”utnyttjad” så är det alltså ens eget fel, men om man blir våldtagen så är det förövarens fel och inte ditt eget. Ok.

   Så var går gränsen? Om du råkar ut för någon som inte våldtar dig men som slår dig, är det fortfarande hans fel då? Om han inte slår dig men knuffar dig ibland när han blir arg, vems fel är det då?

   Om han varken våldtar, slår eller knuffar, men han är väldigt otrevlig då och då när han haft en dålig dag… Har det gått över till att vara ditt eget fel då?

   Som sagt, var går gränsen??
   Hurpass illa behandlad måste man bli för att det ska gå över från att vara ens eget fel till att vara den andres fel?
   Finns det nån mellan-nivå av att bli ”ganska illa behandlad” där det är både ens eget fel OCH den andres fel?

   Får dessa ledande frågor dig att inse hur skev din logik är och hur den öht inte håller ihop när man bara tänker efter lite? Troligen inte.

  • sötnos

   Att dejta en tjej som är ute efter ens pengar och som sen drar när hon inte får vad hon vill,är den andres fel.
   En kille har ett val att säga nej redan i början om han inte tycker att detta är ok.
   Killar kan inte säga ifrån för dom tänker med saken mellan benen på dom.
   I dessa situationer så får killen vad han behöver och tjejen får vad hon vill.
   Finns inga offer här.
   Varför ger man sig in med en tjej som är yttlig eller älskar pengar överhuvudtaget??
   Vill man inte bli uttnjad eller förstår hur det går till i en sån relation så får man hålla sig långt borta från dom tjejer.
   Någon som blir misshandlad/våldtagen,har inget val.
   Ta reda på fakta innan du yttrar dig om vad som helst.
   Hade ditt inlägg blivit läst av tjejer som faktiskt blivit våldtagna/misshandlade, så är jag säker att dom hade tagit illa upp av att bli jämfört med killar som väljer att gå in i ett förhållande med yttliga tjejer!

  • h

   ”Killar kan inte säga ifrån för dom tänker med saken mellan benen på dom.”

   Fin generalisering. Ytterligare ett tydligt exempel på hur ”inboxad” och fördomsfull du är.

   ”En kille har ett val att säga nej redan i början om han inte tycker att detta är ok.”
   ”Varför ger man sig in med en tjej som är yttlig eller älskar pengar överhuvudtaget??
   Vill man inte bli uttnjad eller förstår hur det går till i en sån relation så får man hålla sig långt borta från dom tjejer.”

   Ja för det händer ju aldrig någonsin att en person kan framstå på ett sätt först men sen visa sig vara på ett helt annat sätt när man lär känna varandra bättre. Eller hur var det nu…

   ”Någon som blir misshandlad/våldtagen,har inget val.”

   Många kvinnor som blir våldtagna eller slagna blir det av sin man eller pojkvän. Du måste vara så otroligt naiv om du på nåt sätt tror att folk liksom har skrivet i pannan vad de är för typ, och att man alltid kan veta exakt redan från första stund vad det är för person man har att göra med.

   Ingen, vare sig män eller kvinnor, VÄLJER att bli illa behandlad, utnyttjad, slagen eller våldtagen. Ofta blir folk utsatta för detta av någon som redan står dem nära på ett eller annat sätt, någon de redan tror sig kunna lita på. Att lägga skuld på offret är lika vidrigt oavsett om det handlar om att bli illa behandlad, utnyttjad, slagen eller våldtagen. Det är aldrig offrets fel, punkt slut!

   ”Hade ditt inlägg blivit läst av tjejer som faktiskt blivit våldtagna/misshandlade, så är jag säker att dom hade tagit illa upp av att bli jämfört med killar som väljer att gå in i ett förhållande med yttliga tjejer!”

   Själv är jag rätt säker på att de allra först hade blivit rätt äcklade av din ”victim blaming”-mentalitet.

   Jämförelsen är för övrigt inte menad att likställa våldtäktsmän med golddigger, utan att belysa vilken skev logik du använder när du lägger skulden på offret. Men uppenbarligen går jämförelsen långt över ditt huvud…

  • HoppfullSkeptiker

   ”Killar kan inte säga ifrån för dom tänker med saken mellan benen på dom.”

   Fin generalisering. Ytterligare ett tydligt exempel på hur ”inboxad” och fördomsfull du är.

   ”En kille har ett val att säga nej redan i början om han inte tycker att detta är ok.”
   ”Varför ger man sig in med en tjej som är yttlig eller älskar pengar överhuvudtaget??
   Vill man inte bli uttnjad eller förstår hur det går till i en sån relation så får man hålla sig långt borta från dom tjejer.”

   Ja för det händer ju aldrig någonsin att en person kan framstå på ett sätt först men sen visa sig vara på ett helt annat sätt när man lär känna varandra bättre. Eller hur var det nu…

   ”Någon som blir misshandlad/våldtagen,har inget val.”

   Många kvinnor som blir våldtagna eller slagna blir det av sin man eller pojkvän. Du måste vara så otroligt naiv om du på nåt sätt tror att folk liksom har skrivet i pannan vad de är för typ, och att man alltid kan veta exakt redan från första stund vad det är för person man har att göra med.

   Ingen, vare sig män eller kvinnor, VÄLJER att bli illa behandlad, utnyttjad, slagen eller våldtagen. Ofta blir folk utsatta för detta av någon som redan står dem nära på ett eller annat sätt, någon de redan tror sig kunna lita på. Att lägga skuld på offret är lika vidrigt oavsett om det handlar om att bli illa behandlad, utnyttjad, slagen eller våldtagen. Det är aldrig offrets fel, punkt slut!

   ”Hade ditt inlägg blivit läst av tjejer som faktiskt blivit våldtagna/misshandlade, så är jag säker att dom hade tagit illa upp av att bli jämfört med killar som väljer att gå in i ett förhållande med yttliga tjejer!”

   Själv är jag rätt säker på att de allra först hade blivit rätt äcklade av din ”victim blaming”-mentalitet.

   Jämförelsen är för övrigt inte menad att likställa våldtäktsmän med golddigger, utan att belysa vilken skev logik du använder när du lägger skulden på offret. Men uppenbarligen går jämförelsen långt över ditt huvud…

 10. Sussi

  Ja hur svårt kan det vara ? Lika trist glo på 20 selfies som 20 bilder på båtar eller bilar el motorcyklar känns bara ytligt och trist.Sådana profiler signalerar bara att man vill synas el skryta alt båda.Borde väl vara samma sak för killar att de också skräms av ytliga profiler eller ?

 11. maiden

  skratta eller ta lugnande?
  ”någon”… verkar ha seriösa oidipuskomplex. jag orkade inte ens läsa allt som skrivits fram och tillbaka – det jag läste räckte.
  hade vi inte en påstådd psykolog i faggorna? under inga omständigheter kan jag förstå att man inte skäms över sig själv när man uttrycker sig som en skamlös golddigger.
  det skriker ”jag behöver din omvårdnad” över hela stilen.

  i övrigt gillar jag ovan nämnda alternativ. att sitta på kochska på en första dejt kommer inte på fråga. jag vill gärna betala för mig själv, i alla fall första gången vi träffas. blir det inte fler träffar så kommer det att kännas bäst för båda parter. just det, jag är inte ensam på denna dejt.
  och första dejten för mig bör vara enkel, opretentiös och avslappnad. enkla promenader i en fin park, eller var som faktiskt, är nog förstahandsvalet. det blir inte krystat (inte med mig iaf :p), jag slipper oroa mig för mat mellan tänderna och jag slipper sitta och missa en hel film på bio för att jag tänker på annat med min dejt bredvid mig : )

  • sötnos

   Om det är mig du menar att jag skulle vara en golddigger för att jag vill att min dejt som är en man ska betala så visst då är jag det och jag står för det också.
   Skäms inte för mitt sätt att se på saker och tänker inte ursäkta mig på nåt sätt.
   Finns gott om män som faktiskt vill betala för sin dejt och om dom nu vill det varför ska jag stoppa dom från att göra det?
   Ingen man har klagat ännu på mitt sätt och eftersom jag har gott om dejter så kan inte mitt sätt vara helt fel heller.
   Du får vara enkel av dig om du vill och det finns säkert någon man som gillar det med 😀

  • ViraStina

   Det är rätt enkelt att hitta en karl som gärna står för fiolerna, och därmed även sätter villkoren för relationen. Det råder ingen större brist på den sortens män.

   Det är betydligt knivigare att hitta någon som ser människorna omkring sig som jämbördiga.

  • sötnos

   Om han vill att det blir fler dejter så säger det sig själv att han måste se mig som jämlik fastän han betalar.
   Jag har kanske haft tur med män som faktiskt varit omtänksamma och väldigt omhändertagna på samma gång i relationer.
   Har varit nån enstaka gång man stött på nån idiot men dom dumpar man snabbt:D

  • HoppfullSkeptiker

   ”Om han vill att det blir fler dejter så säger det sig själv att han måste se mig som jämlik fastän han betalar.”

   Om han måste betala för dig hela tiden så ÄR ni inte jämlika. Mycket enkel logik, borde inte vara så svårt att förstå.

  • sötnos

   För mig är jämlik när en man vissar en kvinna respekt och är omtänksam.
   Vissa män har stor respekt för kvinnor och vill ta hand om dom just för att dom respekterar kvinnor.
   Vissa män vet hur dom ska prata med respekt till en kvinna och inte säga emot henne altid,något du inte förstår dig på helt klart!
   Skriv inte till mig vad DU tycker ska vara jämlikt för vi har klart och tydligt olika åsikter om precis ALLT.
   För dig är det jämlikt att dela på notan eller betala var för sig men att respektera en kvinna med att inte säga emot allt eller försöka sätta ner mina åsikter är inget du bryr dig om.
   Så vi har klart och tydligt helt olika syn på vad en bra man är!

  • HoppfullSkeptiker

   Om du tror att respekt innebär att hålla tyst när någon uttrycker fördomsfulla och trångsynta åsikter så vet du öht inte vad respekt är för något.

   Om du tror att jämlikhet är att män särbehandlar kvinnor så vet du öht inte vad jämlikhet är för något.

   Jag ifrågasätter åsikter jag ogillar oavsett om de kommer från en man eller en kvinna. DET är ett exempel på jämlikhet, och om du inte förstår det så förstår du inte vad jämlikhet är.

   Om du tycker att det är så himla hemskt och respektlöst att någon ifrågasätter dina åsikter så kanske du borde ta dig en funderare innan du uttrycker dina åsikter i ett öppet forum som går ut på just att diskutera. Den som ger sig in i leken, osv.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Du tycker att jämlikhet är att kunna hoppa på en kvinna om du så vill det utan att någon ifrågasätter det.”

   Haha, nej det var verkligen inte vad jag varken sa eller menade. Snacka om att lägga ord i munnen på någon.

   Vem som helst är fri att ifrågasätta mig och jag tar till mig av meningsfull kritik. Ett par sa t.ex. att jag tog i lite hårt i mina första kommentarer och jag har försökt lugna min ton efter det.

   ”Som sagt så har jag min definition av vad en bra man är och du passar inte in där.”

   Tack, men det visste jag redan. 😀 Eftersom jag inte är en sån som reflexmässigt alltid betalar på första dejten, menar jag. Jag föredrar ändå att bara ta en promenad eller sitta lite i en fin park eller så på en första dejt.

   ”Dom flesta män är rövhåll.”

   De flesta människor är det, män som kvinnor. Se, där har vi jämlikheten igen. 😉
   Eller iofs, ”de flesta” känns kanske lite väl cyniskt… Men många iallafall.

   ”Tror du verkligen att alla män vet allt detta är att den slags jämlikhet du skriver om spelar någon roll för att lyckas bra hos en kvinna?”

   Jag vet inte om jag verkligen förstår vad du frågar här, ärligt talat…. Men om jag bara tar första delen av frågan, ””Tror du verkligen att alla män vet allt detta?”, så är svaret: nej, absolut inte! Världen är tyvärr full av folk som har alldeles för lite koll på saker och ting.

  • maiden

   men du borde skämmas. de enda som tycker annorlunda här inne är de som tänker att om de bjuder dig på en smörgås och en burk med loka så får de komma inför dina trosor.

   om du har varit på så många dejter med så många män som betalar allt, hur kan det komma sig då att du gått på dejt med så många? du är kanske charmig på ett sätt som får män att känna beskyddarinstinkt men det räcker inte länge. en riktig man vill bli utmanad av sin kvinna. det är ingen utmaning att ge en middag och få tillgång till en stunds lek.
   den typen av ”man” du beskriver hade blivit upprörd av en hona som tror sig alls ha en röst. det är ingen man.
   du verkar ha fått jackpot på det som kvinnor i långa tider kämpat för att slippa; pengar mot sex. för det är essentiellt det du står för.
   du har inte visat prov på att du kan använda hjärnan i större utsträckning. faktiskt, du har tur att det finns så många män som kan göra det åt dig. så slipper du både tänka OCH räkna på notan : )

  • HoppfullSkeptiker

   Klara22:
   Därför att efter att ha argumenterat med ”sötnos” hela dagen så var det uppfriskande att få se någon annan komma in med en kommentar också, och även om Maiden formulerade sig rätt hårt så gillar jag stilen på hennes vassa dissar. 🙂

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Du gillar någon som inte kan läsa en text.
   Hon eller han,vet inte vad det är för kön,men hur som helst så tar hon att bli bjuden utav en kille på en dejt till att man knullar han för pengar?
   Snacka om låg IQ här.
   Sen att ens lägga ut en kommentar om hur utlänska kvinnor är jämför med svenska kvinnor,herregud.
   Klart att du gillar allt detta för du är inte mycket bättre i ditt tänknande.
   Jämlikhets masken är bara något har framför dig för att kunna trycka ner kvinnor med gott samvete.

  • HoppfullSkeptiker

   Att ifrågasätta och kritisera trångsynta och bakåtsträvande åsikter (oavsett könet på den som uttrycker åsikten) är inte samma sak som att ”trycka ner kvinnor”.

  • sötnos

   Bakåtsträvande?
   Det är vad du tycker men det gör inte jag.
   Jämlik för mig handlar om att få ha lika rättigheter i att kunna rösta och ha samma lön som en man har.
   Men det har inget med att en man inte ska få bjuda på middag.
   Det har heller inte med att göra att en kvinna inte ska få kunna känna sig beskyddat av en man.
   Hur en kvinna känner sig beskyddat är upp till var och en med.
   En man som bjuder på middag/aktiviteter,vet hur han ska föra sig,vet när han ska ge med sig,vet när han ska tala och när han ska vara tyst,även om han får bestämma så gör han ändå dom val som han vet att kvinnan skulle ha gjort,allt detta är inget fel på alls.
   Det är 2 vuxna människor som väljer att göra saker på detta sätt och det fungerar utmärkt utan att någon känner sig kränkt.
   Så varför ska man då ändra på något som funkar bra?
   Finns inget bakåtsträvande i det alls.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Jämlik för mig handlar om att få ha lika rättigheter i att kunna rösta och ha samma lön som en man har.
   Men det har inget med att en man inte ska få bjuda på middag.”

   Återigen så är det ingen som har sagt att en man inte FÅR bjuda på middag, så du kan släppa det nu.

   Däremot, att (som du gör) KRÄVA att mannen ska bjuda på middag samtidigt som du förväntar dig samma lön som en man, det är ett rent hyckleri. Var finns rättvisan i att en man ska stå för kostnaderna fastän ni båda tjänar lika mycket?

   ”vet när han ska tala och när han ska vara tyst,även om han får bestämma så gör han ändå dom val som han vet att kvinnan skulle ha gjort,allt detta är inget fel på alls.”

   Återigen, wow…

   För det första låter det som att du bara vill ha en nickedocka som betalar för allt, passar upp på dig, håller käften när han inte håller med dig, och läser dina tankar för att alltid kunna göra ”som han vet att du skulle ha gjort” istället för att ha en egen vilja.

   För det andra, om vi byter könen till att ”en kvinna ska veta när hon ska tala och när hon ska vara tyst” så låter det EXAKT som något man skulle höra från en gammal mossig manschauvinist som tycker att kvinnor hör hemma i köket och ska synas men inte höras osv.

   ”Finns inget bakåtsträvande i det alls.”

   Nejdå, verkligen inte……

  • sötnos

   Står ingenstans att jag knullar för pengar.
   Jag gillar att gå på dejt med MÅNGA och sen välja ut den bästa utav alla dejter jag gått på.
   Jag jämför mycket och länge med att från gester till handlingar och personlighet.
   I dagens samhälle räcker det mer än nog att ha ett bra utseende,man kommer långt på det.
   Nej absolut inte blir dom män jag träffar upprörda över att en kvinna har en röst.
   Dom vill altid veta vad jag tycker om det enna och det andra men jag väljer i slutändan att låta männen bestämma för då ser jag också om dom gör bra val.
   Jag är nog smartare än många andra.
   Mina egna pengar går till sparandet när jag dejtar och det finns inget sex förens jag kommer i ett förhållande med någon.
   Jag är den som gör slut med en man så om mitt sätt funkar i det långa loppet kan vi aldrig veta eftersom det inte är mannen som gör slut med mig.

  • HoppfullSkeptiker

   ”I dagens samhälle räcker det mer än nog att ha ett bra utseende,man kommer långt på det.”

   Jag säger inte att du har fel, men det där är en otroligt cynisk och tråkig syn på människovärde. Som sagt, att man bli populär om man är snygg betyder inte att man automatiskt är en bra person med sunda värderingar.

   ”Jag är nog smartare än många andra.”

   Det kanske vore elakt av mig att berätta hur gott jag skrattade när jag läste detta…

  • sötnos

   HoppfullSkeptiker:
   Kanske det hade hade varit bättre om ALLA kvinnor slutade att köpa fina kläder och bara gå runt i myskläder bara.
   Sen att dom även slutar borsta håret och tvätta sig.
   Världen hade kanske sett bättre ut om alla kvinnor bara slutar att lägga ner tid på att fixa till sig överhuvudtaget.
   En person som inte orkar att lägga ner tid på sitt utseende har bara gett upp och mår inte bra på insidan.
   Tråkig syn på människovärdet att man faktiskt bryr sig om sin kropp,väldigt tråkigt om man äter rätt,tränar och fixar till sig.
   Väldigt tråkigt att man faktiskt är nöjd med sin egen kropp/utseende.
   Man kan visst vara en bra person just för att man bryr sig så mycket om sig själv att man vill förbättras hela tiden.
   Skulle någon som inte gillar sig själv ha mer sunda värderingar kanske?
   Ingen vaknar och ser bara bra ut,det tar tid att fixa till sig och att hålla sig på rätt vikt osv.
   Är inte det fördomsfullt att trycka ner dessa personer?
   Det enda jag ser är en stor avundsjuka för människor som inte är som dig själv bara.
   Det är väldigt få som kan inte vara både smarta,snygga och trevliga.
   Dom flesta har bara 1 sak som passar in på dom,så varför ska man trycka ner folk för att dom inte kan vara allt!
   Det enda man kan göra är att vara nöjd med det man har och vissa upp det som är ens bästa egenskap.
   Varför skrattar du åt att jag är visst smartare än många andra?
   Vet du ens hur hög IQ jag har,vad jag har studerat eller hur många språk jag kan?
   Att jag uttrycker mig med kommentarer gör mig inte trångsynt eller fördomsfull men att yttra sig om folk utan att ens lära känna dom det är trångsynt och fördomsfullt.

  • HoppfullSkeptiker

   Återigen resonerar du så märkligt… Finns enbart svart och vitt i din värld? Antingen så lägger man jättemycket vikt på utseendet, eller absolut ingen vikt alls?

   Jag håller inte alls med om att ”det räcker mer än nog att ha ett bra utseende”, för jag tycker att det är MYCKET mer som krävs av en person än bara att vara ytligt attraktiv. Det betyder självklart inte att jag inte ens tycker att man ska tvätta sig, det där är ju bara larvigt. Den tråkiga synen på människovärde ligger i att ”ett bra utseende räcker mer än nog” (som om insidan inte hade nån betydelse), självklart inte i att ”bry sig om sin kropp”. Snacka om att ta saker ur luften, du gör det ständigt samtidigt som du beskyller alla andra för att göra det.

   ”Varför skrattar du åt att jag är visst smartare än många andra?”

   Därför att du i dina kommentarer här på bloggen, enligt min högst personliga åsikt, ärligt talat inte riktigt har gett intrycket av att vara så himla smart faktiskt.

  • sötnos

   Har du själv gett intrycket från dina kommentarer med att du är så smart då?
   Problemet är att du inte kan tyda en text.
   Det är självklart att man inte vill leva med en skal bara.
   Utsidan räcker mer än väl,ja det gör det för det är vad som lockar folk till att ta kontakt.
   Man kan inte se insidan på någon så insidan kan omöjligt locka någon i första början.
   Om en person inte har en bra insida så är det självklart att man inte fortsätter att vara med den personen.
   Men det är ändå utsidan som hjälper en på vägen med att få kontakt med folk,sen om man vill få någon att stanna så är det personligheten som måste göra resten av jobbet.
   Trodde inte att jag behövde skriva allt detta eftersom det säger sig själv.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Problemet är att du inte kan tyda en text.”
   ”Utsidan räcker mer än väl,ja det gör det för det är vad som lockar folk till att ta kontakt.”

   Du skrev inte att utsidan räcker mer än väl just när det gäller att locka folk till att ta kontakt. Du skrev bara att utsidan räcker mer än väl (för att man kommer långt på det). Med tanke på hur mycket vikt du verkar lägga vid utseende så säger det tyvärr inte sig själv att du egentligen menade något annat än precis vad du skrev. Men bra att du förtydligade.

  • sötnos

   När jag pratar med vuxna människor så behöver jag inte förklara vad jag menat med en menning.
   Jag tar för givet att dom förstår detta på egen hand.
   Med barn måste jag dock vara väldig tydlig för annars blir det bara missförstånd.
   Mitt misstag som tog dig för en vuxen person:D

  • sötnos

   Maiden:
   Är du en man eller en kvinna?
   Kan inte sätta fingret på det.
   Går hela tiden fram och tillbaka ifall du är man eller kvinna,utifrån hur du skriver i dina kommentarer.

  • sötnos

   ”men du borde skämmas. de enda som tycker annorlunda här inne är de som tänker att om de bjuder dig på en smörgås och en burk med loka så får de komma inför dina trosor”

   Vad menar du med detta?
   Vem är dessa varelser du skriver om?

 12. Dire Straits

  ViraStina:
  Väldigt bra kommentarer, tack så mycket 😉

  Sötnos:
  Som du mycket riktigt påpekade, det du uttrycker är Dina åsikter.
  Och självklart har du rätt att tycka precis vad du vill.
  Samtidigt måste du vara medveten om att det är just din inställning som innebär att vi Aldrig kommer uppleva äkta jämställdhet och rättvisa mellan könen i Sverige.
  Eller världen för den delen.

  För att illustrera hur primitivt ditt tänkesätt är har jag två exempel:

  Jag tänker nämligen så här att visst, vi män kan bjuda tjejer på allt när vi dejtar.
  Men då måste vi män också tjäna mer för samma jobb på en arbetsplats för att ha råd att bjuda.

  Vidare tänker jag att Om det skall vara obligatoriskt för oss män att bjuda på hela dejten för att inte framstå som snåla och ouppfostrade måste ju det ses som en väldigt stor förmån för tjejen?
  Och borde inte tjejen då bjuda på en lika stor förmån tillbaka och obligatoriskt lägga upp sig så jag får ligga i slutet av dejten?

  Sedan för att avrunda vill jag parafrasera ViraStina,
  Det stora problemet kanske är att du inte ser problemet med ditt resonemang?

  J.G:
  Jag kan bara gratulera dig om du får svar från 10% av tjejerna du skriver till.
  Min statistik ligger på runt 1%. Av dessa har ett litet fåtal lett till dejt.
  Min dejtingstatistik ligger på kanske 1 promille.

  Norrland:
  Jag läste artikeln i Metro som du länkade till.
  Märkte du vad de skrev.
  Tjejer är mer kräsna när det gäller att dejta en arbetslös.
  Männen var mer liberala och dejtade (nästan) alla.
  Varför? Tja, läs det jag skrivit till J.G.
  Vi män måste vara mer liberala och ta (nästan) varje chans att gå på dejt,
  eftersom tjejerna är för kräsna.

  Hoppfullskeptiker:
  Bra kommentar om att vissa resonemang hör hemma i femtiotalet.
  Tyvärr är det väl så att många tjejer lever kvar där när det gäller dejting.
  Jag tror det beror på att den inställningen är bekväm för dem?
  De bjuds på allt utan att behöva anstränga sig det minsta.
  Jag blir dock glad och hoppfull av att det finns i alla fall ett par tjejer här på bloggen som inte delar den inställningen 🙂 (Inger, Sussi, ViraStina)

  Men, för att återgå till ämnet som tråden handlar om.
  Bra tips HP. Framförallt om man kan kombinera flera av tipsen på samma dejt.
  Det är förhoppningsvis en given succé.

  • HoppfullSkeptiker

   +1 på allt det där, bra kommentarer Dire Straits!

   En detalj i den där Metroartikeln jag reagerade på.. Rubriken lyder ”SVENSKA kvinnor vill inte dejta arbetslösa”, vilket får det att framstå som att svenska kvinnor skulle vara extra kräsna på den punkten jämfört med kvinnor från andra länder. Men sen avslutas det med att t.ex. spanska kvinnor är enormt mycket mer kräsna när det gäller arbetslösa män. Så då är ändå svenska kvinnor internationellt sett ändå relativt okräsna, eller..?

  • Klara22

   Inlägget handlar om att sommar-dejta..
   Finns mycket falsk information på nätet om allt möjligt,tycker inte att detta information passar in här..
   Vilka kvinnor som är mer lösaktiga eller mindre,har inte alls med ras att göra..

   Finns inte Admin som kan se detta..tycker att flera inlägg här inne har spårat ur…

  • HoppfullSkeptiker

   ”Du kanske har en diagnos som gör att du skriver så här och då får jag be om ursäkt för jag har faktiskt förståelse för personer med handikapp.
   Jobbar själv med människor som har olika svårigheter och det är verkligen inget att skratta åt fast på nätet är det så svårt att skilja dom dumma åt från dom med handikapp.”

   Wow…

   Det där måste vara det lägsta och taffligaste försöket till en förolämpning jag sett på denna blogg. Och du lyckas dessutom mest bara med att förolämpa dig själv och de utsatta människorna du jobbar med.

   Bra jobbat.

  • sötnos

   Dire Straits:
   Herregud hehe
   Vad var detta för inlägg!
   Hur mycket mer jämlikt ska det bli?
   Ärligt talat vi har samma rättigheter som män har (det hade vi inte innan) vi får jobba om vi vill (det fick inte kvinnor göra innan) .
   Men bara för att vi får göra allt detta betyder inte att vi är tvugna att göra det.
   Jämlikhet är inte en sträng lag som vi måste följa.
   Ett fritt land betyder att vi får göra vad vi vill och tänka hur vi vill.
   Alla saker kan gå till överdrift som med jämlikhet.
   Män ska inte få bjuda på kvinnor för då kan kvinnor känna sig kränkta.
   Kvinnor måste känna sig som män och män måste känna sig kvinnor för att det ska vara jämlikt,skit löjligt.
   Låt folk göra vad dom vill och tänka hur dom vill,man lär sig inget nytt alls genom att alla är lika.

  • Dire Straits

   Sussi:
   Vet inte du att i arbetslivet så Är jämställdhet en lag som vi måste följa?
   Och upplever någon att han/hon blivit särbehandlad på grund av sitt kön finns det till och med en jämställdhetsombudsman det går att vända sig till.
   Vi har till och med en jämställdhetsminister.
   Just för tillfället heter hon Åsa Regnér.

   En intressant tanke är vad som hade hänt om hon fått ansvaret för dejtingmarknaden likväl som arbetsmarknaden 😉

  • sötnos

   Vem bryr sig om hur det ser ut på arbetsmarknaden.
   Detta är en dejtingsajt och det enda vi har argumenterat om är om en man ska bjuda en kvinna på första dejten eller inte.
   Så hemskt det är att en man ska plocka fram lite pengar och bjuda en kvinna som han har känslor för och förhoppningsvis vill inleda ett förhållande med.
   Det finns saker som verkligen är hemska och man ska reagera på så som om en man slår en kvinna,kränker henne eller låter henne inte göra några val alls på egen hand.
   Men att en man bjuder ut en kvinna och betalar för alla aktiviteter som man gör tillsammans är inte hela världen!

  • HoppfullSkeptiker

   Det finns alltid ”saker som verkligen är hemska” som är ”värre” än vad man nu pratar om för tillfället, så med den logiken skulle det inte finnas nån mening med att reagera på nånting öht förutom enbart det allra värsta som finns i världen. Spik i foten, som sagt.

   Och, också som sagt: det är inget som helst fel med att bjuda om man vill det. Jag har själv bjudit på första dejter. Att tycka att det är trevligt att bli bjuden är heller inget som helst fel. Såklart det är trevligt när någon är generös och bjuder en på saker.

   Men det är en väldigt stor skillnad på det, och att som du gör anse att en man inte ens är en riktig man om han inte automatiskt alltid bjuder på första dejten.

   Att tycka om att bli bjuden är en sak.

   Att kräva att bli bjuden (vilket du gör, oavsett vad du tycker om det ordet) är något annat.

  • sötnos

   Ingen är tvungen att gå på dejt om man ogillar den andre personens tänkande,man kan till och med skita i att dyka upp.
   Om dom män jag dejtat inte tyckte att det var hemsk att bjuda mig fastän dom säkert visste att jag är en sån tjej som förväntar mig detta utifrån medelanden som skickats.
   Så varför tycker en främling som inte ens varit på dejt med mig eller ens är tvungen att bjuda mig på något alls att detta är så hemskt?
   Vad har du med mig att göra överhuvudtaget?
   Finns mycket i världen som man kan tycka är konstigt,finns även människor som man kan tycka är konstiga med sitt betende och handlingar men en vettig människa med sunda värderingar går inte fram till någon och yttrar sig om hur konstig han tycker att en främling är.
   Vad jag gör eller tycker har inget alls med dig att göra.
   Du försöker ändra världen och människor efter vad du tycker är sunda värderingar.
   Detta är inte ett normalt tänkande eller betende.
   Hur en man ska vara för mig är upp till mig och inte till dig.
   En man som inte kan bjuda på en dejt men som förväntar sig en andra dejt från mig är en tönt rent ut sagt.
   Om det så vore att jag förväntar mig att en man ska ha en extra penis så är det upp till mig vad jag har för förväntningar.
   Du har inte nåt att säga till om mina förväntningar av en man.
   Jag får säga vad jag vill och den enda som har fel här är du och ditt tänkande.
   Du borde inte ens lägga dig i min bild av hur en man ska se ut om du nu inte är gay och har din egen bild av hur en man ska vara,för är det så ja då har jag större förståelse för ditt betende/tänkande.

  • Dire Straits

   Har sagt det tidigare sötnos. Men uppenbarligen måste jag säga det igen.

   Jag har inte varit på dejt med dig.
   Jag känner inte dig.
   Jag vet inte vem du är.

   Men jag tycker din inställning är hemsk.
   Därför att den visar på förakt mot jämställdhet och rättvisa.

   Nu skriver du att vi inte skall blanda in arbetsmarknaden i denna diskussionen, du hävdar att denna diskussionen handlar om dejting. Och ja, det har du rätt i.

   Men vad du måste inse är att allting i livet samverkar.

   Du kan inte plocka russinen ur kakan.

   Det går inte att hävda jämställdhet och rättvisa på vissa områden i livet och sedan skita i det på andra områden.
   Bara för att det passar dig.

   Antingen är vi jämställda och rättvisa, eller så är vi det inte.
   Du kan inte ha det på båda sätten.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Vad har du med mig att göra överhuvudtaget?”
   ”Vad jag gör eller tycker har inget alls med dig att göra.”
   ”Jag får säga vad jag vill och den enda som har fel här är du och ditt tänkande.
   Du borde inte ens lägga dig i min bild av hur en man ska se ut ”

   Jag har redan flera gånger hållit med om att du får säga vad du vill.

   Men när du kommer till ett öppet forum som detta där vem som helst kan läsa och vem som helst kan kommentera, och du använder din åsikts- och yttrandefrihet till att uttrycka din syn på saker, då har jag också exakt samma åsikts- och yttrandefrihet att uttrycka min syn på dessa saker, även om min åsikt går emot din. Om du ska få säga vad du tycker så måste jag och alla andra få säga vad vi tycker också. Detta kallas för rättvisa och yttrandefrihet.

   ”Du försöker ändra världen och människor efter vad du tycker är sunda värderingar.
   Detta är inte ett normalt tänkande eller betende.”

   Om jag ”försöker ändra världen” för att jag försöker uppmana till jämlikhet och ifrågasättande av trångsynthet, då får det väl vara så.

   Men faktum är att jo, det är faktiskt rätt så vanligt att människor aktivt jobbar för att skapa en förändring i världen utefter vad de själva anser vara goda och bra värderingar, för att de vill göra sitt för att försöka skapa en bättre värld för alla. Om det inte var så så hade ju ingen jobbat med t.ex. jämställdhetsfrågor eller välgörenhet.

   ”Du borde inte ens lägga dig i min bild av hur en man ska se ut om du nu inte är gay och har din egen bild av hur en man ska vara,för är det så ja då har jag större förståelse för ditt betende/tänkande.”

   Wow…….. Alltså…. WOW…… Herregud… Ännu mer trångsynthet börjar lysa igenom.

 13. Sussi

  Eh så sammanfattningsvis svenska män tar vad de får eftersom det enda som spelar någon roll är att de får napp och att den det nappar hos har rätt utrustning mellan benen??ja tänk så illa det är med oss tjejer som har mage att ens vilja känna något och kanske tom bli kära.Tänk vilket privilegium att ha rätt kön för att få mottaga alla dessa fantastiska massmail från alla dessa fantastiskt män som kan tänka sig att dejta precis vemsomhelst bara könet är det rätta.Fast detta var knappast något nyhet för min del

  • HoppfullSkeptiker

   Sussi,

   Jag antar att du syftar på detta som dire straits skrev: ”Vi män måste vara mer liberala och ta (nästan) varje chans att gå på dejt, eftersom tjejerna är för kräsna.”

   Jag tror du missförstår. Detta betyder INTE att ”det enda som spelar någon roll är att få napp och att den det nappar hos har rätt utrustning mellan benen”. Det betyder bara att ”beggars can’t be choosers”, dvs att eftersom det är så otroligt sällan vi män ens får fatt i nån kvinna som öht är villig att gå på dejt med oss så känns det som att vi då MÅSTE ge dessa kvinnor en chans även om vi inte är övertygade från början om att det är en perfekt match. För om vi inte gav dessa försvinnande få kvinnor en chans så skulle vi aldrig gå på nån dejt öht.

   Jag svarar på alla mail jag får även om det är från nån jag inte finner så intressant. Jag går på dejt med alla som vill gå på dejt med mig eftersom jag är villig att ge vem som helst en chans (eftersom så otroligt få öht är villiga att ge mig en chans).

   MEN det betyder inte att jag bara vill ligga med vem som helst eller att det enda som krävs av en partner är att hon har rätt könsorgan. Jag har också rätt höga krav och vill också ha ett seriöst och långvarigt förhållande med djup kärlek, osv. Men jag är villig att ge nästan vem som helst en chans, bara de är villiga att ge mig en chans – vilket nästan ingen kvinna är.

  • Dire Straits

   Sussi:
   Hoppfullskeptiker klargjorde väldigt tydligt vad jag menade.

   För det är ju så, visar en tjej minsta intresse för mig så måste jag chansa och gå på dejt med henne. Oavsett om hon tänder mig eller inte.

   Och oavsett hur en första dejt avlöper så är jag villig att ge det chansen igen på dejt 2.

   Jag kan helt enkelt inte vara så kräsen att jag dissar en tjej bara för att hon inte omedelbart ger mig känslan av pirr i kroppen och sug i magen.

   Men så kräsna kan ni tjejer vara.

  • sötnos

   Kan det bli ett varaktigt förhållande då att träffa någon man inte riktigt känner för då?
   Är det ens rättvist mot den tjejen som kanske går med dig på dejt och har riktiga känslor för dig?
   Man lurar personen att göra så.

  • Dire Straits

   Jag går vanligtvis på dejt med tjejen och hoppas att någonting Skall ändra sig.

   Att jag på första, andra, kanske till och med tredje dejten skall upptäcka Det.

   Att jag skall upptäcka sakerna hos tjejen som gör att det helt plötsligt tänder och jag börjar känna suget i magen och pirret i kroppen.

   Så mycket tålamod måste de flesta av oss män ha.

   Ni kvinnor tänker annorlunda.
   Om inte ni upplever suget och pirret i princip vid första anblicken av en kille, så avfärdar ni honom så blixtrande snabbt och det skulle Aldrig falla er in att gå på ens en dejt med den killen.
   Och om inte ni blir tagna med storm på en första dejt skulle det Aldrig falla er in att gå på en andra dejt för att se om situationen Kanske kan ändra sig.

   Det har ni tjejer helt enkelt inte tålamodet till.

  • sötnos

   Men om tjejen redan tycker om dig från första dejten?
   En andra dejt ger en kvinna hopp om att det kan bli något mellan er.
   Men ditt tänkande är att bara ”testa” dig fram.
   Hur tror du att en kvinna känner sig då när det inte blir något för att du inte kännde något fastän ni träffades flera gånger?
   Säger man nej efter redan första dejten så ger man inte någon hopp och så slösar man heller inte den andres tid.
   Synd att killar inte ser det praktiska i att inte ge någon hopp specielt om den andre personen har starka känslor för en.

 14. Sussi

  Dejta var kanske fel ord eftersom man oftast är ointressant när man nappat och svarat på ett mail.Vill man dessutom ses så är flatheten påtalade för att inte tala om när man vill ta det vidare en nivå då är det väldigt läskigt mycket lättare sitta och skicka massa mail på nätet istället.Då slipper man läskiga förväntningar som att engagera sig på riktigt.

  • What_A_Man

   När jag läser dina och några av de andra kvinnornas kommentarer här är min spontanta tanke att ni är inte det minsta representativa för de kvinnliga deltagarna här.

   Såhär, om jag skriver till tio kvinnor (och det första mejlet är i de flesta fall standard med viss variation) så går sex av dem in på min sida och kollar innan de kanske läser brevet. Sen händer inte mer.
   Tre av dem svarar och vi når något åt hållet att jag frågar och får pliktskyldigt svar på just vad jag frågade om – absolut inte mer. Många gånger enstavigt eller med bara en mening med. Frågar man vidare och försöker berätta om sig utifrån det. Huxflux slutar hon att svara – eller slutar läsa.
   En av tio blir det ett samtal av. Sen är inte det per automatik att man träffas. Takt med barn, arbetstider och lite annat kan göra att man inte kan ses på tu man hand helt enkelt.

   Så kvinnor säger att det inte finns någon hör jag att hon saknar förmågan att göra något av de inviter hon får.
   Den är jag i och för sig beredd att göra avbön på direkt. Jag bor i en av landets större städer, här är sådär en miljon människor inom en timme med bil. Förutsättningarna är nog lite annorlunda i de mer glesbefolkade delarna av landet.

   För män är detta lite som att sitta och kasta en tärning med 600 sidor varav 599 är med ettor och den sista är med en sexa. Man hoppas på att få sexan.

  • maiden

   jag vill minnas att det varit ”en” liknande diskussion om detta tidigare.

   har man en presentation ska den läsas. det kan finnas info där som sållar bort det som personen inte vill ha. om man ändå skriver är det ett mysterium att tro att man får svar eller får sitt mail ens läst. folks förväntningar eskalerar ständigt.
   först är det för sorgligt att INGEN går in och tittar på ens profil alls.
   sedan är det för sorgligt att INGEN läser de mail man skickar.
   sedan är det än värre att INGEN läser ens mail trots att de läst ens presentation.
   om de blir lästa är det för sorgligt att SVARET blir kort eller bara innehåller det nödvändigaste svaret på en eventuell fråga.
   sen är det för sorgligt att det BARA kommer två, tre svar och att det sen blir tyst.

   jag är en person som svarar trots att jag vet att det inte ens finns en chans i underjorden att jag kommer att fatta intresse. så länge ett mail inte är oförskämt så kostar det inte mycket att svara. men att tro att ett svar betyder att personen verkligen är intresserad… då är man så fel ute att man ber om att få känna sig mindervärdig.
   om man skickar ett mail och får ett svar som är svalt och inte innehåller en fråga tillbaka så sluta skriv! personen är inte intresserad, oavsett anledning. varför stånga sig blodig och undra varför? bara skit i det.

   jag fick skäll en gång för att jag svarade trots att jag inte var intresserad. och sen får man skäll för att man inte svarar för att man är ointresserad.

   skriv i presentationen om ni vill bli ignorerade vid ointresse. eller om ni hade uppskattat bara ett ”nej tack”!

  • What_A_Man

   Tycker det tillhör vanligt hyfs att svara. Även om svaret skulle vara att säga just nej tack.

   Där är en sak jag har lagt märke till här. Jag har takten med mina barn utskriven i presentationen. En och annan gång får jag då nej tacksvaret med motiveringen att vi har inte möjlighet att ses.

   De kvinnorna som skriver så är inte med här värst länge!

   Kan det hänga ihop? Det hänger ihop så till förbannelse att de har förmågan att kommunicera.

 15. Romantisk-tjej

  Jag tycker ni kan sluta diskutera om jämställdheten går åt h-e bara för att killen råkar bjuda ibland. Detta liknar storm i ett vattenglas. Vi har verkliga jämställdhetsproblem och de handlar inte om att en dejt per halvår (för fler kan man knappast vänta sig, då få ens lyckas boka in träffar) bjuder en tjej på något.
  Nej, tycker ni ska läsa bloggtråden och återkoppla till ämnet istället.
  Glad dejtingsommar på er! 🙂

 16. What_A_Man

  Nu har jag suttit och följt dagens inlägg lite från och till. Jag har skrattat gott åt det här.

  För det första tror inte jag att Sötnos är kvinna. Det är en man som har åkt på de känslomässiga törnarna man gör här av att konsekvent bli bortvald.

  Men på samma vis som jag då tycker att ett antal kvinnor som skriver här i bloggen är icke representativa så är just Sötnos urbilden för hur man blir bemött som man.

  Där är hos de flesta som skapar en profil här en urbild hur den framtida partnern ska vara. Allt som inte uppfyller den bilden ratas, sågas vid fotknölarna. Av de som återstår ska då prinsen hittas, och när han inte dyker upp utstöts det frustrerat Det finns ingen!!!

  Sanningen är att det finns jättemånga för var och en. Men det kanske inte ser så bra ut på bild, det kanske inte är beskrivet bra i någon presentation vem man är. Och som då efterlysts att gå tillbaka till trådstarten, vågar man bara släppa in människor i sitt liv så förr eller senare stöter man på den där sällskapet är viktigare än vad man gör ihop.

  • sötnos

   Vissa skriver nästan identiskt med varandra vilket får mig att undra om inte samma person har flera konto med olika namn bara?

  • Dire Straits

   Sötnos:

   Jag har en hel del tjejkompisar och ett par av mina vänner är tjejer.

   Måste säga emot dig lite till nu.
   Du skriver att ”Till skillnad från män går kvinnor efter sin magkänsla och vi brukar inte ha fel.”

   Min erfarenhet när jag tittar på alla tjejer jag umgås med är tvärtom att er magkänsla brukar vara helt käpprätt åt H—ete fel. Faktiskt.

   Den magkänslan brukar istället leda till att ni tjejer blir utnyttjade, överkörda, dissade och överlag sjukt dåligt behandlade.

   Det är lite som att när ni träffar en kille och er magkänsla får det att suga i magen och kittla i F—an på er så spelar det ingen roll hur den killen behandlar er.

   Han kan brutaldissa er, gång på gång.
   Han kan ljuga för er, gång på gång.
   Han kan svika er, gång på gång.
   Han kan vara otrogen mot er, gång på gång.

   Men gång på gång förlåter ni honom.
   Och ni låter honom fortsätta behandla er som gårdagens ruttna sopor.

   Därför att han har ju fått er magkänsla och era instinkter att skapa suget i magen och kittlet i F—-n på er.

   Och egentligen skall inte jag bry mig ett Dugg om detta.
   På samma sätt som jag egentligen inte borde bry mig ett dugg om det du skriver.

   Men gissa vem det är alla dessa tjejer kommer till när de mår så äckligt Djä–a dåligt över hur de blir behandlade?

   Jo, helt rätt, det är mig de kommer till och gnäller och gnyr om sin besvikelse.

   Och trots att jag avråder dem, trots att jag försöker påpeka hur dåligt de mår av situationen, så skiter de ofta i mina råd och låter killen göra om exakt samma sak igen. Och igen. Och igen.

   Så du förstår Sötnos att när jag läser din version av hur bra er kvinnliga ”magkänsla” är så blir jag helt enkelt lite lätt irriterad.

  • sötnos

   Stämmer säkert bra på många tjejer men tyvärr känner inte jag igen mig i ditt inlägg.
   Jag är inte en sån tjej och jag gråter inte till någon om jag blir sårad,jag blir starkare och tänker till för att inte göra samma misstag igen

  • Sussi

   Kan bara hålla med Dire Straits här fruktansvärt att killar tar sådana friheter att behandla sina tjejer så illa att man inte har mer respekt för den man är tillsammans med och värst av allt är att så fort det handlar om tjejers känslor så trycks det ner till att det kittlar i f…an.Att tjejer 2015 fortfarande förminskas är helt obegripligt

  • Peter

   Jag har haft en del att göra med andra sidan av vad du beskriver, den totalt duperande killen. Två stycken som jag tyvärr tvingas dras med. Den första är på jobb. Där är hur mycket skulder som helst hos honom, färdig för Skuldfällan på TV3 ungefär. Har varit besök av delgivningsmän på jobb då för att han ska tvingas ta del av fordringar. Den andre är bekantas bekant. Han har suttit i fängelse för bokföringsbrott och urkundsförfalskning vad ryktet säger. Ligger nog något i det för tidigare körde han runt med Jaguar, nu senast jag såg honom komma körande var det i en mycket begagnad skrothög.

   Båda två har tre barn med tre olika morsor. Den på jobb har ingen kontakt med sina. De vill inte ha med honom att göra. Den andre vet jag inte.

   De är aldrig singlar. Tjejer flockas kring dem och de får så blå dunster slagna i ögonen att det vet inte till sig. Ibland känns det bara pinsamt när man hör hur de rent uppenbart ljuger. De är inte ihop med någon värst länge heller, några veckor eller månader. Sen tack hej, nästa tjej.

   Vissa har bara förmågan att ta sig innanför tjejers trosor, men de saknar helt förmågan att finnas där för någon. Enklare att dra och leta upp ett nytt offer. Och till allt elände lyckas de hela tiden med det med för att tjejers magkänsla säger dem att de vill bli blåsta. Precis som Dire Straits säger, det är jag som åker på att trösta. Inte just deras offer men andra som frivilligt låter sig bli blåsta så det står härliga till.

  • sötnos

   Tror verkligen att du är alla dessa personer.
   Kolla in hur ni skriver,lika drygt på alla tre.

  • HoppfullSkeptiker

   Intressant paranoid teori det där.

   Jag förstår att det måste vara jättesvårt att acceptera att tre olika personer samtidigt kan ogilla åsikterna du uttrycker. Det måste vara en konspiration! 😛

  • ViraStina

   Nej hjälp, de har ju inte alls samma sätt att skriva. Helt olika uttryck och formuleringar! Det diffar med versaler och interpunktion och en hel del annat. Jag skulle inte tro dem ens om de hävdade att de var samma person.

   Men jag råkar ju vara en person som i första hand går efter den skriftliga presentationen när jag bildar mig en uppfattning.

 17. Sussi

  Vill bara återkoppla till det Maiden skrev angående att läsa profiler innan man mailar.Jag är själv väldigt noga med att aldrig ta kontakt om jag känner att jag inte är vad personen i fråga söker oavsett hur bra profil och fina bilder personen har.De mail jag får däremot är så uppenbara att man inte läst min profil tex så kan man inte undgå att se att jag inte vill ha fler barn.De flesta som mailar mig har däremot fyllt i att de vill ha barn.Jag anser detta är ett extremt dåligt utgångsläge att påbörja ett förhållande och förstår inte ens varför man skickar mail när man förstår att det är kört?lite självplågeri kanske ?.

  • What_A_Man

   Finns där en presentation lusläser man ju den för att hitta ingången till ett samtal. (Har redan tuggat att det är inte så många som har presentation.)

   Det är ju då samma utgångsläge för min del, jag har de egna barn jag ska ha. Ensamstående morsa söks.

   Jag hävdar att det är maximalt fem procent av de som är med här vill härifrån som ena halvan av ett par. Resten… De är ute efter lite kul på någon annans bekostnad. (Vem f-n nöjer sig med lite kul när man kan ha mycket kul?)

   Jag tvivlar inte en sekund på att jag hade kunnat ordna en träff mer eller mindre var dag genom att skriva något åt hållet att jag gillar hennes bilder och det hade varit kul att träffas så jag bjuder på en middag så vi kan snacka med varandra och se om vi vill mer – ända till den sista ettöringen trillade ur kassakistan.

   Genuina människor som är beredda att möta någon på lika villkor, låta någon ta del av ens vardag, ge en chans att låta känslor utvecklas är däremot en verklig bristvara här. Och man ska ha en ruggig tur för att få tag på en sån. Plus att hårda bitar ska falla på plats så man faktiskt kan spendera tid ihop.

 18. Sussi

  Och som What à man skriver finns nog flera för var och en men långt ifrån alla kommer till sin rätt på nätet.Jag är övertygad om att jag inte hade träffat någon av de kärlekar jag haft i livet om vi träffats på nätet.Jag tror inte vi hade klarat av att attrahera varandra med bild och ord på nätet utan troligtvis bara klickat bort varandra.

  • HoppfullSkeptiker

   Själv har jag träffat merparten av mitt livs ”kärlekar” på nätet… Eller rättare sagt, de hittade mig på nätet. Mitt livs hittills bästa relation hade jag med en tjej som raggade upp mig på Match.

 19. Sussi

  Ja det är beklagligt har också tröstat många vänner genom åren som haft män runt sig som behandlat dem väldigt illa.I många fall uppdagas det först efter några år inte ovanligt att det då finns barn med i bilden som även de far väldigt illa.Varje gång det händer så frågar man sig såklart varför man tar sig dessa friheter och det vanliga är tyvärr att det är tjejen som får bära hundhuvudet och skammen hon får skulden väldigt beklagligt eftersom Sverige sägs vara ett så jämställt land.Men visst är det konstigt att det ändå är den bedragna (och ibland slagna tjejen ) som får skulden .

 20. ViraStina

  Oj, vilken lång tråd det blev.

  Nej, inte ens jag anser att jämställdheten går åt fanders baserat på enstaka händelser. Jag blev faktiskt utbjuden på middag av en man nyligen! Men han är en god vän sedan tidigare, så det räknas kanske inte. 🙂

  Men diskussionen handlar ju inte om undantag, eller vad man bestämmer sinsemellan, utan om vad man anser vara rimligt och vettigt rent generellt. Sötnos resonemang går ut på att det är smart att sålla bort män som inte automatiskt bjuder på dejterna. Hon menar att det visar att de är snåljåpar.

  Vore jag lika kategorisk, skulle jag kunna påstå att alla män som erbjuder sig att betala är sugar daddys som vill ha en passande, oförarglig dejt. En som de kan behålla tills de tröttnar på henne. Då bjuder de ut nästa lättköpta offer genom att flasha med pengar och spela världsvana.

  Men det vore ju förskräckligt fördomsfullt, så det påstår jag förstås inte.

  • sötnos

   Virastina:
   Om du bara har blivit utbjuden 1 gång (antar att det är 1 gång eftersom du skriver detta)?
   Hur kan du veta hur män som inte är snåljåpar skulle behandla dig i en relation?
   Vet du detta från egen erfaranhet så tycker jag synd om att du har blivit ett offer för såna män. Finns bra män som bjuder bara för att dom har råd och vill göra sin partner glad.
   Alla vissar på olika sätt att dom uppskattar ens sällskap och det finns inte ett ”fel” sätt att vissa detta.

  • ViraStina

   Haha, nej, jag har fått förslag betydligt fler gånger än så. Som jag skrev någon annanstans – det är inte ett dugg svårt att hitta män som erbjuder sig att betala.

   Jag har däremot bara accepterat att bli bjuden en enda gång på sistone, eftersom det var en nära vän till mig. Nästa gång kanske jag bjuder honom?

   Någon gång tidigare har jag också låtit en främmande dejt betala, för att han insisterade. Men jag kände mig inte bekväm med det. Kanske för att den killen helt och hållet bekräftade mina fördomar om män som ser det som självklart att de ska betala. Det enda han pratade om var nämligen sina olika statussymboler och dyra resor.

   Sannolikheten att jag ska ha något gemensamt med en man som beter sig gammeldags och ”beskyddande” är försvinnande liten. Därför söker jag mig inte till dem.

  • sötnos

   Dina dåliga erfaranheter med män betyder inte att ALLA är så.
   Dom män jag har träffat som vill bjuda är inte högfärdiga av sig eller skryter med vad dom har.
   ”Beskyddande” kan vara både dåligt och bra,just för dig tror jag det är dåligt för du jämför det med en dominant man,som inte låter en kvinna göra vad hon vill osv.
   Lägger man ordet beskyddande i ett annat sammanhang som är mer positivt,så är det en man som vill vara vid en kvinnas sida och stötta/hjälpa henne på alla sätt.
   Positiva eller dåliga erfaranheter avgör hur vi ser världen på.

  • ViraStina

   Självklart kan man inte döma alla efter hur någon enstaka beter sig. Så de män som utgår från att du är en självständig kvinna med egen ekonomi, bör heller inte automatiskt dömas ut som snåljåpar.

   Jag garanterar att de flesta av dem helt enkelt bara är moderna och lever i nutiden. 😉

  • sötnos

   Om någon är en snåljåp enligt mig så har jag rätt att tycka detta och det är inte så hemsk som NI alla gör det till.
   Om du känner dig som en självständig kvinna med att betala för dig själv (vilket jag personligen tycker att detta är en skitsak bara) så gör vad som känns bra för dig.
   Jag ser det mer som att det handlar om din stolthet här.
   Att inte betala åt någon betyder också att man inte är bunden till den person.
   Känns som dom flesta här är rädda att bli bunden till någon men vill så gärna träffa någon.
   Hur går detta ihop egentligen?

  • ViraStina

   Jag kan inte minnas att jag har försökt förbjuda dig att känna på ett visst sätt? Jag bara påtalar när du argumenterar inkonsekvent.

   Din definition av snål är uppenbarligen ”person av manligt kön som inte vill betala diverse utgifter åt person av kvinnligt kön i förhoppning om att uppnå en relation”.

   (Själv skulle jag kunna tänka mig en definition i stil med ”vuxen person som kräver att andra ska betala i sociala sammanhang, trots egen inkomst”. Men för enkelhetens skull skippar vi det.)

   Och det är ju i och för sig lite udda, men fullt tillåtet att skapa egna definitioner av etablerade uttryck. Man får vara beredd på lite mothugg och missförstånd, visserligen, men i övrigt ser jag inga alarmerande hinder.

   Det lustiga är bara att du här hävdar att det är en skitsak. Men längre upp påstår du att du omedelbart dissar män som inte bjuder på första dejten. Varför dissar du dem för en skitsak i så fall? Jag får inte riktigt ihop resonemanget.

   Och ja, det handlar absolut om stolthet. Jag har gott om den varan. Dock gör du en tankemiss när du tror att man är rädd för att vara bunden till någon bara för att man värderar sin självständighet. Tvärtom anser jag att det är vad som krävs för att kunna skapa en vettig, vuxen och nära relation mellan två jämbördiga individer. Annars blir det svårt att mötas på samma nivå. Mer förälder/barn.

  • sötnos

   Jag tycker att det är en skitsak att INTE låta någon bjuda.
   Det är fint hur du tänker att ett sunt förhållande ska vara, men varför passar det inte in i verkligheten med?
   Har läst i flera kommentarer hur svårt du tycker det är att ens få till en dejt.
   Stolthet kan också tolkas som arrogans.

  • ViraStina

   Okej – det är en skitsak att inte låta någon bjuda, men det är helt avgörande att han bjuder..? Sorry, men det låter totalt bakvänt och ologiskt.

   Ja, jag upplevde att det var väldigt svårt att hitta dejter med vettiga värderingar. Jag tog ju aldrig själv kontakt med någon som inte verkade dela min syn på tillvaron. Även om de ofta tog kontakt med mig. Som sagt, det är ingen brist på vissa typer av män. En gång blev en snubbe irriterad och frågade hånfullt om jag var ”sådär PK”. Och jag svarade förstås att det var jag. Sen slapp jag honom. 🙂

   Och jag inser ju att jag inte bara inbillar mig när vi har ett samhällsklimat där ett reaktionärt, halvrasistiskt och antifeministiskt parti bara ökar i opinionsundersökningarna. Inte minst i mina trakter. Och inte minst bland männen. Den sort jag söker tycks vara krympande.

   Apropå fungera i verkligheten: Nu har jag slutat leta, men om jag någon gång hittar en fritänkande man som inte tror att kvinnor tillhör en annan, ömtåligare art, vet jag ju att förutsättningarna är de bästa för en långvarig, sund relation. Det har jag trots allt goda erfarenheter av från min fyrtioåriga verklighet.

   Däremot kan jag inte nöja mig med en insnöad bakåtsträvare som anser att kvinnor ska beskyddas, och tro att det skulle kunna leda till något vettigt. Det vore allt annat än verklighetsanknutet. Då lever jag betydligt bättre ensam.

  • sötnos

   Du överdriver med skitsaker.
   Inte konstigt att du inte hittar den ”perfekta” mannen.
   Ingen man tänker som en kvinna om han inte är transexuell kanske.
   Handlar om att kunna kompromissa och förstå den andre personens tänkande, för att få en fungerande relation.
   Du är fast i ditt tänkande bara och tror heller inte att du kan ändras,för ju äldre man blir desto mer inboxad blir man.
   Du vill att en man ska se dig som en stark självständig kvinna, som har allt och kan ta hand om sig själv utan någon hjälp från en man.
   Men en man ser det mer som,varför behöver du ens ha en man om du klarar av allt på egen hand.
   Det enda du kanske behöver är att få dina behov tillfredställda och för det behöver man inte ens ha en relation,det räcker med en kk bara.
   En sund relation byggs på att faktiskt vissa sig sårbar och att man är i behov av den andre personen.
   Klart att jag söker mig till män som har samma tänkande som mig själv för annars hade jag bara mått psykiskt dåligt att vara i ett förhållande med en man som inte tänker som mig.
   Någon som tycker att mitt tänkande är gammaldags,trycker bara ner mitt tänkande.
   Varför ska jag frivilligt vilja bli kränkt av en man??
   Om jag vill att en man bjuder(utan att jag säger det)och han gör det, så klart att vi har samma tänkande då.

  • ViraStina

   Som du nog gissar, anser jag att det är du som överdriver skitsaker och har fastnat i ett låst tankesätt. Det vill säga – du har bestämt att den man som inte betalar åt dig är en snål tönt. Det är sannerligen att dra stora växlar på ett fullständigt normalt beteende!

   Hur som helst, du har helt rätt i att jag inte alls behöver en man som hjälper mig. Vid det här laget vet jag att jag trivs utmärkt med att leva ensam också. Ska jag ha en ny relation, vill jag ha en relation där man hjälps åt. Tillsammans. Som ett team. Som vänner gör. Du vet, man kräver ju inte att polarna betalar åt en eller beskyddar en. Förhoppningsvis är man jämbördiga.

   Du säger att en relation bygger på att man vågar visa sig sårbar och det kan jag hålla med om. Men det handlar ju om olika tillfällen och perioder i livet. Inte om kön. Ibland är det jag som är sårbar och behöver stöd. Ibland är det han som är sårbar och jag som är stark. Så har mina tidigare relationer sett ut.

   Men av dina kommentarer att döma, låter det inte som om du har något till övers för en man som råkar visa sig sårbar och svag..?

  • sötnos

   Det handlar om så mycket mer än bara pengar här.
   Att bjuda är en pytteliten sak i det hela,men är man inboxat i ett visst tänkande så hänger man upp sig på bara den grejen.
   Att vara generös är väldigt attraktivt.
   Vänner brukar bjuda också:D
   Är lycklig lottad som har bra folk omkring mig.
   Du som många andra här lever i en väldig ensam liten bubbla där ni inte tillåter någon komma nära er,för då tror ni att ni kommer att gå sönder.
   Dom flesta som har svårt att hitta någon är just dom människor som tror att deras tänkande är väldigt ”modernt”.
   Hade detta varit en bra sak så vore det inte svårt alls att hitta folk från både höger och vänster om sig.

  • ViraStina

   Nej, männen du söker är antagligen de jag undviker. De brukar avslöja sig rätt snabbt.

   Visst ändrar man uppfattning om vissa saker under livet, men i den här frågan resonerade jag likadant när jag var 20. Och 30. Förhoppningsvis även när jag är 50.

   Jag har lyckligtvis aldrig varit så bortskämd att jag har krävt att andra ska betala åt mig.

  • HoppfullSkeptiker

   ”Ingen man tänker som en kvinna om han inte är transexuell kanske.”

   Det måste vara skönt att känna att du vet precis hur alla andra människor tänker.

   ”Du är fast i ditt tänkande bara och tror heller inte att du kan ändras,för ju äldre man blir desto mer inboxad blir man.”

   Hahahaha, och sen kallar du mig dryg! 😀

   ”Du som många andra här lever i en väldig ensam liten bubbla där ni inte tillåter någon komma nära er,för då tror ni att ni kommer att gå sönder.”

   När, exakt, har någon som kommenterar på denna blogg någonsin sagt något sådant? Detta är ett bra exempel på hur du själv plockar saker ur luften, fastän du beskyller andra för att göra det.

   ”Dom flesta som har svårt att hitta någon är just dom människor som tror att deras tänkande är väldigt ”modernt”. Hade detta varit en bra sak så vore det inte svårt alls att hitta folk från både höger och vänster om sig.”

   Återigen, återigen blandar du ihop popularitet med karaktär.

   Att ha lätt för att träffa potentiella partners, dvs att vara populär, betyder inte alls att du därför måste vara en bra person med bra värderingar och ett vettigt och sunt tänkande, eller vice versa. Det är INTE ett mått på värdet i din moral och dina mentala förmågor.

   Såna sociala illusioner brukar de flesta genomskåda i högstadiet eller så.

  • ViraStina

   Jag märker nu att din egen ”bubbla” är att kategorisera och ställa hemmasnickrade diagnoser hejvilt. Jag hoppas vännerna runt omkring dig uppskattar de egenskaperna. 😉

   Du kan vara helt lugn. Jag är inte ett dugg ensam. Jag är en väldigt lycklig lottad människa som har massor av bra folk runt omkring mig. Det är bland annat därför jag känner att jag absolut inte är i behov av en man. Jag tänkte på den här diskussionen igår när jag var och fikade med en killkompis. Om vi skulle börja dejta, då måste han ju helt plötsligt börja betala åt mig..! Gud så invecklat.

   För övrigt är det ju du som är ”inboxad”, om du tänker till lite. Du är den enda här som har sagt att det aldrig blir en dejt nummer två om killen inte fattar att du prompt ska bjudas. Ingen annan har lika rigida krav på någon punkt. Tänk om den stackaren just kom från en dejt med mig..? Du kräver ju att han ska vara tankeläsare.

   Själv kräver jag bara att han ska ta mig på allvar. Om han erbjuder sig att betala, men utan knot accepterar att jag helst betalar själv, då är det ju inget problem. Inte tusan avfärdar jag någon direkt för att han erbjuder sig att stå för notan. Jag begriper inte hur du kan vara så stelbent. Men du kanske överdrev det där med att de inte får en andra chans?

  • sötnos

   Tror knappast att jag dejtar samma män som dig hehe.
   Jag har bra smak i män och det är DOM som väljer att bjuda.
   Ingen är tvungen att göra något dom inte vill.
   Vill man inte bjuda och tycker heller inte att detta är rätt så går man till nästa.
   Finns gott om både män och kvinnor i världen för alla,oavsett hur dom tänker.
   Nej jag överdriver inte angående snåljåpar.
   Kan man inte ens bjuda på en liten fika hehe så är man rena snåljåpen.
   Klart att jag inte vill gå på en andra dejt då.
   Tappar respekten helt och hållet.
   Du kan heller inte jämföra dig med mig och mitt tänkande när jag är långt ifrån 40års åldern.
   När jag kommer till din ålder kanske jag har samma tänkande som dig.
   Vi är alla i olika delar av vårt liv,när jag var 18 år så hade jag ett annat syn på vilken man jag vill ha,sen när jag var i 20års åldern utveklades det till något annat där med osv.
   Man kan inte förvänta sig att någon som är flera år yngre än en själv ska ha samma tänkande som en och nej ditt tänkande är inte bättre bara för att du är äldre.
   Det är bara ett annorlunda sätt att se på saker.
   Man söker en man utifrån var i livet man är.

  • ViraStina

   Nej, männen du söker är antagligen de jag undviker. De brukar avslöja sig rätt snabbt.

   Visst ändrar man uppfattning om vissa saker under livet, men i den här frågan resonerade jag likadant när jag var 20. Och 30. Förhoppningsvis även när jag är 50.

   Jag har lyckligtvis aldrig varit så bortskämd att jag har krävt att andra ska betala åt mig.

  • ViraStina

   Ja, varför inte? Kanske du skulle ställa upp i grenen ”Bästa självinsikt”, förresten?

 21. Jimmy

  Angående det där om att vara ”en riktig man”. Jag har hört ganska många definitioner av vad en riktig man ska vara under mitt liv, och jag kan bara dra en enda slutsats – jag är inte en riktig man. För det är väldigt få utav de där sakerna en riktig man gör, som jag gör. Att göra dem skulle vara att låtsas vara någon som jag inte är. För mig har det aldrig varit viktigt att vara ”en riktig man”, men det har alltid varit viktigt att vara mig själv. Och detta envisna insisterande på att vara mig själv har knappast hjälpt mig i detingvärlden. Men jag skulle inte vilja ändra något. Jo, det skulle jag visst. Om jag kunde åka tillbaka i tiden skulle jag varit ännu mer mig själv än vad jag varit fram tills nu. Jag försökte vara lite mer som mina vänner, som var ”riktiga män”. Men det gav mig inte så mycket i längden. Nu när jag det senaste året fokuserat på att vara mer som den jag egentligen är än någonsin förut, har jag blivit lyckligare än vad jag någonsin varit. Fortfarande singel, men mer hoppfull än någonsin om att det kommer att ändras så småningom.

  I övrigt bra tips på dejtaktiviteter. Om jag bara hade en dejt skulle jag gärna göra något av de där sakerna.


Kommentera