Slutet för slit och släng?

På sistone har jag fått en del mejl från HP-medlemmar, både män och kvinnor, som är otroligt trötta på den slit och släng-mentalitet som ibland råder i dejtingvärlden. Är det en slump att fler och fler verkar känna så? Jag tror inte det, längtan efter seriositet är nog starkare än någonsin. Och jag har en teori om varför.

Jag är så pass gammal att jag minns när Sverige gick med i EU. För en ung och festglad skåning innebar det framförallt en sak, det blev väldigt lätt att få tag i alkohol. Det var bara att samla ihop kompisgänget, få tag i en bil, ta färjan över till Tyskland och sedan lasta kärran till bristningsgränsen. Sedan stod man sig ett tag, innan man gjorde en ny resa. För ölen och spriten var ju dessutom, med svenska mått mätt, extremt billig. Låt vara att vissa bärs smakade som rena rävgiftet, men det fick så vara. Fördelarna vägde tyngre, helt klart.

Idag har nyhetens behag lagt sig. Om jag är på en förfest idag är det fler som sitter med en dyrare öl från Systembolaget än en blaskig tysk variant. Kvalitet har ersatt kvantitet.

Jag tror att samma utveckling kommer att ske inom nätdejtingen. Vissa av oss har letat kärlek online under ganska lång tid, men det är under de senare åren som den här formen av partnersökande tagit fart på allvar. Och blivit helt accepterad. Väldigt många har därför, under en kort tid, fått ”kicken” av tillgängligheten och det enorma utbudet, precis som jag fick när jag åkte till Tyskland.

Men när den inledande euforin lagt sig har även avigsidorna blivit synlig. Ytlighet, plötsligt avslutade kontakter och känslan av att man inte kan lita på någon, till exempel.

Min uppfattning är att det är väldigt få människor som vill att det ska vara så. Men många verkar tycka att det är meningslöst att vara seriös, att man bara blir utnyttjad om man är det. Fast här tycker jag att man ska tänka om. Jag tror att man just nu verkligen kan vinna på att uppträda schysst, korrekt och med stil. För det är sånt som så många längtar efter, och mer och mer uppskattar, hos en dejt. Man vill ha kvalitet framför kvantitet.

 

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


There are 233 comments

Add yours
 1. Roger

  Om man interagerar mycket på internet kan man märka att folk (oftast anonymt) kan vara väldigt taskiga och ytliga, säga saker man inte säger öga mot öga. Denna mentalitet kanske även ses här men det är nog inte hela förklaringen.
  Jag tror även detta är en reaktion på internetdejtingens många besvikelser och tunga känslor av att hoppfullt ha investerat tid och energi i att dejta och blivit behandlad dåligt över tid. Det ändrar inte vem jag är som grundperson men det skapar en skjöld som skyddar mig från att hoppas för mycket igen och snabbare gå vidare känslomässigt. Man blir inte yngre och kvalité kan man inte förvänta tyvärr…inte inledningsvis.

 2. 00cosy

  Jag vidhåller att många kvinnor tar efter männens dåliga uppförande dom super,, inte dricker måttligt Kör bil som biltjuvar fort o vårdslöst lika vanligt att nästan bli överkörd på övergångstället av kvinnor som män många kvinnor ljuger och annamit männens Lägg till i ordlista mm mm

  HUR ska det då kunna fungera med fast sällskap ja var tog kvalitén vägen kvinnorna går i stora kompisflockar på krogen och raggar liksom männen och tittar man på kvinnor mellan 40 och 50 år väldigt många jagar småpojkar inte ovanligt 15-25 år yngre …
  det hette förr gubbsjuka och snusk nu bryr sig inte kvinnorna ett smack hur stor % det är vet jag inte men blir inte förvånad om det är 25 %

 3. Jag

  Som man har jag bara erfarenhet av kvinnor på hp… Jag är helt övertygad/vet om att tendenserna man ser är likadana åt båda håll… Beteendet är inte könsbaserat.

  Jag brukar likna dejtingsiter vid en postorderverksamhet… Man beställer ett drömideal komplett med exakt rätt längd, vikt, hår och ögonfärg och hoppas finna just det man vill ha. Oftast är kraven på utseende mycket högre än kravet på personlighet, kvantitet går före kvalitet. Män anklagas ofta för att söka betydligt yngre kvinnor och det stämmer säkert, men majoriteten av de kvinnliga profiler jag ser söker män som är 10-20 år yngre, men max 1-2 år äldre. Nästan alla vill ha en yngre partner helt enkelt, både kvinnor och män.

  Så ser det dock ut inom nätdejtingen och jag accepterar det, annars hade jag inte varit på hp men jag kan konstatera att jag har betydligt större framgång på krogen än på nätet.

  • äldre

   Nja, håller inte helt med.
   Som ex.
   Jag, man 60+, söker kvinna +- 10 men oftast så blir jag ändå
   ratad av kvinnor 70+ som söker 5-10 år yngre och då ser jag ändå
   bra ut enl. andra.
   Jag tror att de flesta kvinnor bara är på HP för att få bekräftelse “på ett gammalt foto”
   ingen har nån intention att träffa någon i IRL.
   Förövrigt så tycker jag Hasse har många poänger här.

 4. 00cosy

  romantisk tjej klart jag vet hur det alltid har sett ut med patriarkat och uppfostran som var olika för flickor o pojkar , det var helt otänkbart att det som var en plikt för mina stora systrar,, att diska efter söndagsmiddan ,
  skulle aldrig hänt mig,, tvärtom dom skulle fått passa upp på mig,, lika är rättvist men behöver i¨nte vara bra ! om det är destruktiva saker som jag har pekat på det är tyvärr avarter av gott beteende som många kvinnor idealiserar och hänger sig åt

 5. Jacob

  Jag själv upplever en mer mättnadskänsla och folk verkar inte alls så intressanta tyvärr.
  Förut kunde jag skriva brev och vart väldigt glad dom gånger man fick svar tillbaka. Men nu känner jag mej mer passiv och känner inget behov av att skriva brev till nån.

  Samtidigt vill jag ju att kärleks gnistan ska tändas men det verkar helt omöjligt i dagens läge….

 6. Monica

  Hitta en seriös man som vill bygga nåt gemensamt på en dejtingsida verkar totalt hopplöst. Jag får i stort sett bara kk-erbjudanden i mer eller mindre oförskämda varianter trots att jag undanber mig sånt i profiltexten. Verkar inte som nån läser det man skriver.
  Några verkar seriösa när man börjar prata men redan efter några mail kommer frågor om bh-storlek eller vilka ställningar man gillar. Undrar vart vanligt hyfs o respekt har tagit vägen.
  Fick ett mail häromdagen från en jämnårig man som började “Hej på dig din feta gamla kossa” o sen följde en mängd vulgära beskrivningar om vad han ville göra med mig.
  Har tappat tron på män i allmänhet och hitta nån som är seriös verkar ju helt kört!

  • Romantisk-tjej

   Håller med dig Monica. Killar med artighet och hyfs får man leta efter idag. Då hade föräldrarna det lättare kan jag säga. Ingen var singel i den generationen och det var kärlek och respekt som gällde.

  • Hasse

   Jag har haft förhållande med vad de alla hade gemensamt var att de ville göra en kvinna av mig. Jag ställer inte upp på feministiskt trams.

  • nadine

   Du var inte uppenbart nöjd heller. Du får väl uppvakta din kvinna mer om du är man. Hur svårt kan det vara? Så gjorde man innan feministerna. Och du verkar inte va feminist så varför är du ingen gentleman då? Som på den gamla goda tiden😂😵👦👧

  • Oskar§

   Hasse:
   Säger inte emot dig på något enda sätt.
   Det kommer av att man försöker vara den “Bra” killen. Då blir man genomgående överkörd, nedtryckt, och utnyttjad. Inte bara av tjejer i och för sig, utan av i princip alla människor. Även sådana man trodde var ens kompisar och vänner.

   Det är helt enkelt en cynisk, hänsynslös, egoistisk värld vi lever i.

  • Elle

   Hasse: “Jag har haft förhållande med vad de alla hade gemensamt var att de ville göra en kvinna av mig. Jag ställer inte upp på feministiskt trams.”
   Intressant! Du tycker att det är för mycket begärt av kvinnor att du ska ställa upp för dem i samma utsträckning som de ställer upp för dig? Eller vad menar du med “göra en kvinna av” dig?
   Och vilken del av konceptet jämlikhet är det du inte ställer upp på?

  • Erik

   seriöst? Titta i spegel först — till hur många hade du skickat första meddelandet (mer än 160 tecken) ? De flesta vem säger “seriöst” ljuger som f….!!!
   Du har inte skrivit till mig första linje, inte hellre hade jag fått ngt brev vilken verkar vara seriös, eller ens någon tjej vem söker. Nej, du är passiv mottagare bara!

   Härifrån fick jag en relation som varade 1 år och kan inte säga att var seriöst, inte hellre det var tjej vem “sökte” kontakt. nej.
   inte ens tjej har här första brev till mig, och det har aldrig blivit inget när jag skickar inte första brev.
   Så, och dessa vilka säger att söker seriöst, ljuger som f….!!!

 7. Ada

  Så många negativa kommentarer och påhopp på motsatta könet. Varför är ni egentligen här om ni tappat tron och inte ens verkar intresserade av att träffa någon?

  • Monica

   Jag vill väldigt gärna träffa någon att dela vardagen med för jag är trött på singellivet. Jag jobbar natt inom funktionsstöd så utsikterna att träffa nån genom jobbet är ganska små. Krogen har jag lagt ner för där är ju bara köttmarkmarknad. Tipsa gärna om andra alternativa vägar att hitta nån. Jag reser mycket men inte många singlar på vift. Häst, hund o kattintresse men den världen består mest av kvinnor.

  • Hasse

   Men Monica du får väl göra dig attraktiv för män då. Få män tänder på att en kvinna pratar om sin katt med dem. Det gäller för båda könen att flytta fokus men det tycks vara ett dilemma idag när allt handlar om egot.

  • Monica

   Men herregud!! Jag är allmänbildad och klarar att föra en dialog på dom flesta plan.
   Män däremot vill i stort sett bara prata sex, ställningar, hemliga önskemål och vill ha avklädda bilder. När man inte vill prata om sånt är man inte intressant

  • Maud

   Jag håller med dig Ada! Ibland misströstar jag vad det gäller männen här på HP. Men sen tänker jag att jag ju inte vet ett dugg om hur männen blir bemötta och att det kanske är lika illa för dem. Och det händer att jag har trevliga konversationer, även om det är ett vanligt fenomen att män är jättepå, för att sen plötsligt bara försvinna i fjärran. Men den dagen jag inte längre orkar ge varje ny kontakt en chans, ja då är det hög tid att ge upp HP. Om jag fortsätter hänga här för att varna andra för det motsatta könet och kasta skit i allmänhet, ja då får någon gärna vara barmhärtig och skjuta mig…

  • John G

   Monica:

   Här har faktiskt Hasse en väldigt bra poäng.
   För fram till att jag var…? 42? 43? så inledde jag alltid intellektuellt med tjejer. Du vet, jag intresserade mig för deras tankar, idéer, känslor, intressen och så vidare.

   Vilket genomgående resulterade i att tjejerna avfärdade mig som partner. Både när det gäller förhållanden, och när det gäller sex. Det enda de var intresserade av var att vi skulle bli bara vänner.

   Därför att, som det hette, min intellektuella inledning gjorde att de ansåg mig vara en fantastisk människa. Många gånger hette det att de aldrig har träffat en bättre människa än mig.

   Men samtidigt, som det också hette, upplevde de mig som så slätstruken, velig, till och med vek, att de inte så mig som en man. En potentiell partner.

   Eftersom jag, som Hasse säger, inte skapade spänningen, kemin, attraktionen.

   Numera inleder jag dock Alltid med sex när jag träffar tjejer. Och tro mig, det ger ett helt annat resultat. För helt plötsligt Är jag spännande. Och tjejerna är inte längre ett dugg intresserade av att vi skall bli Bara vänner. De vill väldigt gärna att förmånerna ingår också.

   Så där kanske du har orsaken till att killarna på nätet är så snabba med att prata sex? De har helt enkelt lärt sig att det är den tekniken som är effektivast och fungerar bäst.

  • Monica

   Hm då är väl jag väldigt bakvänd som inte vill börja med sex. Vill lära känna personen innan jag hoppar i säng. Det räcker inte med fysisk attraktion för att få ett förhållande att funka för mig. Behöver den sociala biten med. Är varken blyg eller pryd men finner absolut inget nöje i att prata sex och hur jag vill ha det i sängen med okända människor på nätet. Det kan man ta om eller när man hamnar i den situationen.

  • SussiH

   John G: Intressant att se att att du ändrat dig till ett sämre beteende och inleder med sexsnack. Hittat du någon intellektuell tjej då? Verkar inte som det beteendet gett resultat eftersom du hänger här fortfarande. Eller att du känns trovärdig som ändrar dina värderingar och sätt för att få eller passa “någon”. Ber dig/er att kolla på Badoo och de hemliga kommentarer som finns i killars profiler så kanske, kanske ni ser vad tjejerna tycker om er som pratar sex, sexställningar, underkläder mm. Inga fina saker. Ni är INTE det minsta “boy friend material”. Vem sjutton vill stoltsera med en kille som snackat sex med gud vet vem? Men fortsätt du inbilla dig att du blir en helt annan person för att du inleder med sexsnack! Jag tar inte i en sådan person med tång. Känns desperat, äckligt och ofräscht! För att inte tala om hjärndött! Du visar ju bara upp den sk reptilhjärnan.

  • nadine

   Du tog orden ur munnen på mig Sussi H. Tänk att det ska vara så svårt att fatta att tjejer inte vill ha sexsnack o snusk. Vi avskyr det. Finns inget sexigare än en kille som tycker jag är smart! Det slår allt. Själv gillar jag smarta killar. Och den kille som inleder med att se på mig som intressant o intelligent är sällsynt. Får mest kommentar om utseende. Har hört talas om det sedan jag var 12. Inget särskilt som jag går igång på. . Tjejer vill bli sedda som något extra. Inte en sexig brud i mängden. alla killar säger något med sex o det är bara tröttsamt

  • Hasse

   Men John G är inte fel ute ur ett manligt perspektiv. När kom ut på “marknaden” var jag som jag är; pratsam, glad, intellektuell, och har lätt för att visa känslor. I vilken “låda” hamnade jag i? Jo i vänskapslådan. Jag kan inte ens komma ihåg alla tjejer jag har fått trösta och höra “tänk om min pojkvän var mer som dig, Hasse”.

   För en kille är det rent förnedrande. Visserligen kör jag inte med John G:s strategi heller utan jag skiter hellre i alltihop.

  • John G

   Sussie H, Nadine:

   Tja, jag säger inte emot er. Förmodligen använder jag numera, precis som ni säger, reptilhjärnan i större utsträckning, i stället för mitt logiska, rationella, intellektuella tänkande när jag träffar tjejer.

   Och vet ni vad?

   Det Ger Positiva Resultat.

   För procentuellt är det betydligt fler tjejer som är intresserade av mig i dag, jämfört med tidigare, när jag körde den intellektuella stilen.

   Så även om ni tar illa vid er måste jag säga att rent generellt har ni fel. Därför att även universitetsutbildade tjejer med höginkomstjobb, likväl som outbildade tjejer med låginkomstjobb, tänder på den spänning, kemi och attraktion som sexuella antydningar skapar.

   Monica, Sussie H, Nadine:

   Sedan skall det sägas också att vi förmodligen inte pratar om riktigt samma sak. För ni nämner ocensurerat sexsnack om ställningar, eller hur man överlag vill ha det i sängen. Och det är inte vad jag gör, sådant snack är ganska vulgärt om man inte känner varandra riktigt väl.

   Utan vad jag pratar om är antydningar eller skämt om sex.
   Som exempelvis att det är trevligare att vakna till sex, än vid sex, på morgonen.

   Eller så försöker jag få tjejen att visualisera mig och henne nakna tillsammans. Exempelvis genom att säga någonting om vädret inför en dejt.
   – Har du badkar? Frågar jag
   – Japp, det har jag. Svarar hon.
   – Bra, blir då fortsättningen från mig, då tycker jag definitivt att på grund av det kalla, blåsiga, regniga, mörka vädret, så tar vi vår första dejt i ditt badkar, fyllt med varmt vatten. Och med en massa värmeljus runt omkring i badrummet.

   Och eftersom dessa sakerna fungerar betydligt bättre än vad det gör att uppmärksamma tjejernas idéer och tankar, så blir ju frågan vem som använder sin reptilhjärna mest?
   Jag eller tjejerna?

  • Monica

   John G: Det hade varit effektivt sätt att slippa fortsätta dejten med mig. Har varit med om det. Blev tilltalad av en man på stan som undrade om vi skulle ta en fika. Han såg trevlig ut så jag sa javisst. Efter en stunds pratande på fiket om ditt o datt tycker han att vi ska åka hem till mig och dansa nakna i vardagsrummet och sen duscha tillsammans. Kan lova dig att den repliken inte går hem hos mig!!

  • nadine

   Har varit med om liknande många gånger. På krogen, semestern,,,det är slemmigt med såna killar. Dom vill ha sex men jag vill ha seriöst. Sexet kommer liksom på köpet senare. Det är inget som behöver hintas. Då blir det bara snuskgubbe även om han bara skämtar eller lindar in det. Nä tack, big NONO😫 till den. En attraktiv kille behöver bara vara intresserad av mej och jag snackar om. Bra start då. Alla mina killar har börjat så. ur sexigt med intelligens oxå 😎😍

  • Filosofen

   NADINE:

   Åter igen; vad tycker du om dem som bara “fönstershoppar/nätdejtar”? Du skriver att du (åtminstånde träffar folk).

  • Elle

   JOHN G: Ahaha, dejt i badkaret? OMG, jag skulle avslutat samtalet och dejten så snart det bara var möjligt utan att vara oartig…. 😀 Tror säkert att du har framgång med det, men då med kvinnor som redan tycker att du är attraktiv och förmodligen gett dig signaler om detta som du läst av. Män som kan läsa av stämningen och anpassa sig efter den har ö h t ett bra försprång framför andra, ni växer inte på träd så det är ju alltid trevligt. Men tro mig, det är INTE kommentaren i sig som är grejen, inte om tjejen är över 20 mentalt iaf. 😀

  • Filosofen

   ADA:

   [nu vet inte jag om du är en hon eller han]
   Men svaret på din fråga kan vara:

   Om du är en kvinna. Vill jag bara påpeka att det verkar som om kvinnor på en kontakt annons vill hämnas på män. För att de blivit förtryckta i tusentals år.

   Genom att bara “fönstershoppa/nätdejta” Samt ha skyhöga krav när de väl träffar en man. Därmed påstår att de blir stalkade för att de inte fått som de velat med sitt ideal.

   De vill göra om män till sina gemlikar likt en toffel jälte. Som de kan bli “bästa kompis med”. Men dagdrömmer (onanerar) till drömmen om att träffa en grottman dom tar dem med storm.

  • John G

   Elle, Nadine, Monika:

   Jaaa, det kan vara så att ni inte gillar metoden jag beskriver?

   Men ärligt och uppriktigt, jag tror faktiskt att hade vi kunnat återspela och detaljstudera hur ni agerar, hur ni pratar med killar som ni sedan går hem med, går på en andra dejt med, så undrar jag ändå om inte ni också tänder på ungefär samma triggers som alla de tjejer jag någonsin har träffat.

   Kanske gör ni det samtidigt som ni pratar kvantfysik, politisk vetenskap, eller drömsemestern, vilket skapar en illusion av att ni tänder på intellektet. Men hade vi som sagt kunnat titta riktigt nära på vad som utspelar sig, ja, då hade vi nog också sett och hört det snacket jag pratar om.

   Även om det kanske är så diskret framfört på ett väldigt oskyldigt sätt, att ni inte ens tänker på vad som sägs och görs.

   Nu Vet jag i och för sig inte. Men jag gissar att det kan vara så.

   Dessutom är det så att oavsett vad ni tycker och tänker om det jag gör, så kommer jag inte att sluta. För som sagt, min nuvarande metod är hundratals gånger effektivare än vad det är när jag försöker vara den trevliga, sympatiska killen, som intresserar mig för vad tjejerna snackar om 🙂

  • Elle

   Men John G, det är ju det jag säger! Klart att det är en helt ok, fungerande replik om stämningen är rätt! Men det går ju inte att tro att bara man kör den sortens subtila naknatillsammanssnavket så kommer kvinnor falla som känglor. Om det fungerar för dig är det för att du vet hur du ska skapa den stämningen där det funkar, förstår du skillnaden? Jag tycker att du gör en tankevurpa. Du har alltså låtsas vara snäll och låtsats intressera dig för vad tjejerna pratat om förut? Medan du nuförtiden kör förförarstilen all in? Självklart fungerar det bättre när du är ärlig, eftersom du tydligen har skills nog att läsa kvinnorna. Men du vet, alla har inte det, och då är det mycket bättre idé att hålla på sexantydningarna tills man är helt säker på att de är välkomna. Att låtsas att man är intresserad av vad kvinnan säger tycker jag iofs är en nästan lika kass grej, är man inte en bra skådis kommer det att skina igenom ändå. Gå inte på en dejt med någon du inte vill lära känna? Över huvud taget är människor liksom inte vandrande kroppshåligheter med lite kött runt och är det inte en uttalad sexkontakt som söks är det rätt patetiskt att träffa någon med inställningen att man ska kunna _lura_ hen i säng. Använd handen när behovet tränger sig på?
   Många behöver öva på sin lyhördhet och sin empati. Är övertygad om att det är det största problemet för de flesta som har problem med att få folk att få upp ögonen för dem som partner. Har man lite koll och känner sig trygg i det kommer självförtroendet och den subtila kommunikationen av sig själv sen.

  • John G

   Nej Elle.

   Det är Du som gör en tankevurpa. Vilket i och för sig är mitt fel. Eftersom jag inte har förklarat tillräckligt tydligt denna gången. Och därför att du inte läst tillräckligt mycket av tidigare blogginlägg.

   För jag har Aldrig låtsats vara intresserad av vad tjejerna pratar om. Jag har Aldrig låtsats vara intresserad av en tjejs tankar, idéer, kunskap, känslor, behov.

   Jag Har, på riktigt, i första hand, varit intresserad av just allt det.

   Och sex har tidigare Aldrig varit min Första prioritet. För mig har sex varit någonting som blivit intressant senare. När man har lärt känna varandra. När man litar på varandra. När man tycker så mycket om varandra att sex inte bara handlar om köttslig lusta.

   Men, eftersom jag Aldrig, Aldrig, Aldrig, har träffat tjejen som delar den åsikten, jag har Aldrig IRL träffat tjejer som resonerar som du, Monika, Sussie, eller Nadine, så har jag ju blivit tvingad att omvärdera mitt agerande.

   För annars hade jag fortsatt att vara den eviga förloraren som ständigt, varje gång, blir placerad i tjejernas kompisfack.

   Alltså har jag i stället börjat prioritera sexet när jag träffar tjejer. Vilket då ger en osannolik utdelning. Jag har gått från en tidigare framgångsfaktor på kanske…? 0,2%? Till att numera ligga på en framgångsfaktor närmare 100%

   Men, det innebär också, att det är i dag, jag INTE är ärlig. I stället upplever jag det som att jag i dag bygger en falsk fasad. Agerar på ett sätt som inte på något enda sätt stämmer överens med vem jag verkligen är. Jag gör helt enkelt våld på min sanna natur numera. Och i dag när jag träffar tjejer och kör förförarstilen så känner jag mig som en bedragare.

   Men tyvärr gör tjejernas agerande att det är fullständigt nödvändigt :-/

   Så ärligt talat, när du säger att det fungerar bättre att vara ärlig, så förstår jag helt enkelt inte vad du pratar om???

   För när jag Är ärlig, ja, då blir jag enbart och uteslutande placerad i tjejers kompisfack. Då är det jag som får agera som någon form av gratisterapeut. När tjejerna vill gnälla över hur alla andra killar de ligger med, beter sig som svin och behandlar dem som skit.

   När jag däremot blåljuger och gör mig till, ja, då blir jag i stället helt plötsligt en vinnare. För då får jag Också uppleva det fantastiska med att vara naken, krama, kyssa, ligga, med tjejer. Då får jag Också uppleva det positiva med närheten, värmen, gemenskapen, tillfredsställelsen, fröjden, det innebär att ha sex med tjejer.

   Och jag önskar verkligen, innerligen, att Fler tjejer kunde tänka annorlunda. Tänka som du exempelvis. Men för de allra flesta tjejer, i princip alla tjejer efter vad jag förstår, så är det enbart den sexuella spänningen, kemin, attraktionen, som styr och bestämmer.

  • george

   Små töser

   Den enda anledningen att John fortfarande är singel är för han fortfarande blir betraktad som den ständige kompisen. Hade han varit ett drägg när han var 20år så hade han varit lyckligt gift med barn idag. Så ser det ut för mina kompisar. Jag den snälle som alltid är singel. Mina kriminella polare är gifta och har familj.

  • John G

   George:

   Jag tror du har gjort en väldigt bra analys av situationen. I alla fall som det ser ut ur mitt perspektiv 🙂

   Men du, får jag be om en tjänst?

   Det är så nämligen att jag tycker inte om när det används nedvärderande epitet. Som “Små töser” exempelvis.

   Jag tycker själv inte om att bli förminskad på det sättet. Och jag har också svårt när andra blir det.

   Så tjänsten jag vill be om är att vi kanske kan undvika sådant?
   Om inte annat så för att förbättra tonen och atmosfären här på bloggen 🙂

  • Andreas

   John G: Herreminskapare! Vore du min ålder, och kvinna, hade jag desperat dejtat dig du hårfagra härlighet! =p Ditt tankesätt du förmedlar här är precis den bittra sanningen jag upplever att “perfekta män” står inför på vår digitala köttmarknad. Jag är uppvuxen i en familj där, oavsett bråk och oenigheter, man höll ihop. Halva släkten och i stort sett alla mina vänner har separerat, utom mina föräldrar. Jag har lärt mig i grunden att en relation är mer än bara ett löfte eller ömsesidigt utnyttjande, har man gett sig in i det har man tagit sitt beslut. Ungefär nått sånt. Så att se hur allt oftare även de mest seriösa relationer faller isär och ersätts, det är ett slag i den moraliska pungen och det förstör mitt hopp om att hitta nån jag törs lita på att starta familj med. Så när man då söker, då vill man väl framställa sina goda sidor? Ens förmåga att tala för sig, diskutera de djupa sakerna i livet, ärligheten att tala om både det goda och det onda, förmågan att se när något är fel och erkänna känslor? Nej, för även om detta är något de flesta är överens om att det är goda egenskaper man önskar så är det INTE vad en kvinna ser som manligt, och de flesta kvinnor söker en man. Vissa har mognat och sett bortom denna instinktiva selektivitet men dom är få och blir nog snabbt knäckta när marknaden av män blir som du beskriver. För vad ska vi göra då när våra goda sidor önskas, omtalas och begärs men sen förbises och ignoreras? (av de 8 jag noga valt ut och skrivit till sedan oktober har endast 1 svarat alls, för att säga nej tack och detta är normen) Det enda beteende kvar som blir uppmuntrat är ytlighet, sexuella anspel och dominans på gränsen till narcissism (läs sexism) eftersom det är vad som ger en reaktion, inte alltid positiv men man får ett svar och dörren öppnas iallafall. I slutändan måste man vara en rövhatt för att få en chans och sen antingen så dominant att man påtvingar sig en fortsatt relation eller långsamt och diskret framhäva ens goda sidor så dom uppskattas utan att ses på som tråkiga. En balansgång som då inte jag behärskar.

 8. 00cosy

  JAG kollade upp hur många brev jag har fått på ca ett år det var många tusen men då kan det ju vara långa korrespondenser med många dvs 50st brev med en och samma
  jag har fått 379 st gillandet för min presentation och en del för utseendet , av det har jag haft40st kvinnor som varit mer än intresserade,
  så vist finns massor av kvinnor som träffa ngn seriöst och då har jag varit väldigt noga med vem som jag inleder med , jag är inte ett dugg bättre än ngn annan här
  Utan jag är övertygad om att tar ni det här dejting på allvar och gör en bra seriös presentation
  och visar att ni verkligen önskar träffa ngn så kommer ni att få mer än ni behöver SANT

 9. 00cosy

  Oromantisk tjej du är bara för mkt ! jag växte upp på 50-60talet och då var det skillnad på pojkar och flickor i ett vanligt arbetarhem eller medelklassfamilj jag är en svensk av wallonsläkt sen 1600talet så jag är svensk Oromantisktjej
  Monika jag ber om ursäkt på mina manliga hpkompisars vägnar som beter som mindre vetande
  men det finns kvinnor som beter sig likadant jag har själv ett antal ggr fått utstå en massa sjuka grejer när man nobbat,, dom kan inte ta ett nej och börjar vräka ut sig en massa galenskap.

  • Elle

   Hm, du har alltså fått negativa reaktioner på ditt sätt att avsluta en dejt, medan hag aldrig har fått några sådana när jag gjort på mitt sätt? Men du hävdar ändå med emfas att det är ditt sätt som är det snällaste och bästa för alla? 😀 Underbart!

 10. Ankan

  Skulle du kunna göra ett blogg inlägg som handlar om att ta ansvar för sig själv? Tycker det har blivit väldigt gnälligt och skuldbeläggande den sista tiden. Istället för att vända det ut mot andra, så kan man reflektera över sig själv, sitt beteende och det faktum att ens självlärd inte ligger i andra människors händer.

 11. 00cosy

  ANKAN Jag anser att du har fel angående ditt självvärde!
  ditt värde är knutet till hur andra msk definierar dig tycker arbetskamraterna att du är trist och tråkig då är du inte lika mkt värd som om du är glad och positiv och omtyckt eller hårdvaluta i dejtingsammanhang

  du är värd samma som siffran det står på sedeln uppfattas du som tusen kr blir du behandlad som det uppfattas du som en tjuga jag då är det ditt värde
  sen kan du vara värd mkt mer
  om dom lär känna dig närmare då kan du stiga eller sjunka i värdet men fortfarande är ditt värde delvis kopplat till ditt sammanhang.
  att reflektera över sig själv är så klart sunt till en viss gräns

  • Ankan

   Hej occosy! Längesen haha

   Om jag är en tusenlapp, så kan någon skrynkla ihop den, men den förlorar inte sitt värde ändå. Sen kan man känna att man har ett lågt värde, men sådana känslor är ofta kopplade till djupare psykologiska orsaker. Det kan oxe finnas andra orsaker till varför någon behandlar dig på ett sätt som du inte gillar,, som inte har med dig att göra. Dom kan ha en dålig dag, va stressade, sovit dåligt, bråkat med sin bästa kompis. En del av insikten i att ens värde inte ligger hos andra, är att förstå att det kan finnas tusen anledningar till varför dom beter sig som dom gör, och att det inte är personligt.

  • SussiH

   00COSY. Vårt värde är inte kopplat till hur andra ser oss, utan hur vi ser oss själva. Vem har rätt att sätta sig att döma vilka som är värda vaddå??
   Sjuk inställning att du endast är värd det som folk tycker om dig.
   Enligt dig så är alla mobbingoffer, barn som vuxna, inte värda mycket som människor alltså. Bara pga att mobbarna eller utomstående tycker de är värdelösa? Hemsk inställning till dina medmänniskor. Visar ju hur du behandlar andra.
   Ens värde är inte hur andra uppfattar en utan hur man verkligen är som person!

 12. 00cosy

  Monika jag har åkt 20ggr i år och min erfarenhet är att det mkt blandad publik hälften är pensionärer och resten ca 400st 45-60år
  jag kan ärligt säga att i den gruppen så har jag träffat varje ggr 5, 6 st kvinnor som förefaller mkt serösa nyktra dansanta och verkligen trevliga,,
  det brukar ju alltid vara ngn eller ett par st som man tycker är intressant och fin och inleder ngt sorts förhållande med ,, inte sex,,,
  men lite pussar och kramar och frukost och lunch tillsammans och sen byte av mobilnr att det inte leder till mer kan vara att det skiljer 30,, 40 mil oss i mellan
  nu ska jag erkänna att jag dansar från 21,00 till 03 varje dans,,,, byter bara skjorta ibland och därmed får dansa med alla som är intressanta,,

  • Monica

   Ok. Jag dansar ju inte och bor i Göteborg så lite svårt att åka ofta på sånt. Är däremot ofta på olika mässor och andra event här.

 13. 00cosy

  ANKAN vist kan alla ha en dålig dag och uppföra sig taskigt en dag eller ngn ggr
  men det är inte det jag pratar om ! jag pratar om hur msk behandlar dig i vardagen över tiden..
  har du en skrynklig smutsig tusenlapp med små flikar och skador så är du på g att devalveras,, en ny fin tusenlapp är fräschare men inte mer värd men slutet närmar sig att den tas ur bruk,

  • Ankan

   Occosy
   Jag eller någon annan kan inte få dig att inse att du alltid är lika värd, oavsett omständigheter. Det är något som du måste förstå själv.

 14. Singel-Lotta

  Mycket intressant fråga Christian. Att det skall handla om kvalitet, seriositet, respekt och artighet när man nätdejtar är för de flesta självklart. Oavsett kön eller ålder! Varför gör vi inte så? Hat dejtat från o till i drygt 2 år, och sista året är betydligt mycket sämre än det första. Dålig självkänsla, rädsla, hämndbegär, blyghet, lätt att gömma sig bakom skärmen och ett sig oschysst beteende blir regel. Något så enkelt som att bete sig mot sin dejt som man gör mot en god vän som bjuder på fest, eller vill hitta på ngt (du tänker ju inte att hen fattar om jag inte har svarat på 14 dagar?)
  Här har ju dejtingsidan ett stort ansvar. Folk kör sitt eget race om man inte har några krav på godkännande, kvalitetsstämpel. Jag blir första kunden, vill du oxå vara med?
  Andra tankar är att sidan borde lämna ut statistik … hur många jämnåriga finns. Är det 50 killar o 200 tjejer så är det meningslöst, jag skulle spara många sorger om jag hade siffror. Men det lämnar ingen ut för då förlorar man inkomster!
  Efter 3 månader Hos konkurrenten i somras skrev jag (kvinna med stil 60 år, ser yngre ut) 50 mail där jag la ner jobb på innehåll, och fick 2 svar, som rann ut i sanden. Ytterligare 2 skrev spontant till mig, varav 1 var galen, och en bluff:-))Självförtroendet i botten. Var då tvungen att kolla fakta… det fanns ca 50 kvinnor mer än män i samma ålder … med foton där en större mängd kvinnor har mer stil än männen … och är mer accepterande gällande ålder, tex ofta ok med 10 år äldre man. Detta ger ju svaret.
  Kanske är det liknande för de yngre män som ofta kommenterar här? Bitterhet hjälper inte… testa en tur på islandshäst istället, i stallet finns mkt kvinnor i alla åldrar ( själv hänger jag utanför spelbutiken o Clas Olsson numera med tomteluva o termos med glögg:-)
  Har slutat nätdejta helt nu, och det är en god idé för livet återvänder. Hoppet finns dock kvar.

  • Filosofen

   SINGEL-LOTTA:

   Som sagt. “Fönstershopping/nätdejting” vinner ingen på (mer en de som äger sajten).😑

   Men om nu ett “seriöst möte” på riktigt ska äga rum så måste folk slutar vara så dj*vla kräsna.

   Sedan finns det väll defenitioner av “humor”; dv.s om en man frågar om vilken ställning som föredras, storlek på byst eller buske.

   Så kan man ju alltid kontra med att det beror på om man passar som ett par. För det är rent strunt prat att utesluta sex. Som en vuxen individ.

   Ungefär som att ljuga, att man ” åker Vikingline kryssningen för skärgårdens skull”.😒

  • Sebastian

   Det är ju tyvärr så att HP drar inpengar varje gång någon besöker sidan, det finns inget incitament för dem att hjälpa folk att träffas. Hade de tagit pengar per gång (dvs. en gång för att skapa/öppna kontot och sedan är det gratis tills en avaktiverar/tar bort kontot för en funnit någon) istället hade de varit mer intresserade av att utforma sidan och dess funktioner så medlemmarna snabbare skulle finna någon.

 15. 00cosy

  Hasse jag har aldrig påstått annat än att grunden att älska andra är att älska sig själv
  först då kan man älska fullt ut ,,
  egenvärde är ju kopplat till hur man upplever sig själv
  jag har svårt att tro att exp vis en mobbad kan känna sig särskilt lyckad om många visar att hon är det motsatta och en del andra inte säger emot
  kom inte och säg att den personen känner sig lika värd oavsett dessa omständigheter
  hoppas att du hajar sambandet nu hasse o ankan

 16. 00cosy

  EXP vissa msk har förmåga att få sina partners att blomma ut dom får deras självkänsla att bli stark och ljus lyfta upp dom så dom känner sig älskade och värda att älskas

  sen finns det msk som får alla sina partners att vissna som en blomma en iskylande höstdag .

  alla msk är i grunden lika värda står t o m i FN DEKLARATION ,,men många får aldrig uppleva det , får man inte uppleva att man är lika värd då känner man sig inte det heller = dålig självkänsla exakt hasse det blir ingen tillgång i förhållandet

 17. nadine

  Vad tycker blogg författaren en om all smutskastning på tjejer? Har inte hört ett ljud än. Det har pågått en tid nu med taskig heter. Den som är tyst håller med?

 18. 00cosy

  NADINE så är det tystnad är lika med medhåll eller brist på kurage

  men som Hasse säger vi är lika goda kålsupare oavsett kön kvinnor kan dom med fråga feminist rörelsen

 19. nadine

  Fast det enda ni gör är att hålla med andra män. Det är noll nyans. Bara någon sorts agenda att smutsa tjejer. Nyansera lite så blir det en riktig diskussion

  • 00cosy

   NADINE jag vet att du talar mot bättre vetande nu vi män har smällt på varandra en de,
   l men som du vet så hade vi en kartell av kvinnor som attackerade framför allt mig för att jag sa emot dom i förra bloggen det är bara att gå tillbaka och läsa men jag klagar inte det är ju bara massor av struntprat när tjejerna gaddar i hop sig ,,, rätt kul faktiskt det ska storma lite ibland

 20. 00cosy

  NADINE svar på tal gör väl vi med det är ingen skillnad ! verbala snytingar oavsett om det är svar eller ej är fortfarande snytingar

 21. 00cosy

  NADINE jag förordade lite lugnare och trevligare attityd i avslutning på förra bloggen

  jag står fast vid det hyfsat uppträdande gäller alla,, men sticker man ut hakan så får man ta smällarna // eller ger man sig in i leken får man leken tåla

 22. Stefan

  Kan bara konstatera, som seriös, arbetande, ostraffad och ordningsam helylleman. 80% av de brev jag skriver blir inte lästa en gång. Men de brev som alla pervon och i övrigt oseriösa skriver, de blir tydligen lästa, annars skulle det inte vara sånt liv om det. Sen det här om längden. Jag är medellång för övrigt. Men om tjejen är längre så går det inte. Det är samma som att en viss byststorlek inte passar mig. Vilket jag för övrigt inte bryr mig om. Så frågan är om man ska bli ett svin för att lyckas ta sig igenom spärren?

  • John G

   Stefan:

   Hur mycket det än bär mig emot att säga det så ligger nog din slutsats nära sanningen. Tyvärr :-/

 23. 00cosy

  TACK ANKAN JA jag dejtar hellre hasse än dig trots att jag är 100 % hetero

  Jag frågar mig hur barnslig är du och dina skam grepp det är enda greppen du kan ta på ngn man för det är ingen som släpper dig närma frivillgt

  sen brukar det vara så att dom som pratar och beskyller andra om deras sexuella läggning har problem med sin könsidentitet det är lite för ofta du hakar på den valsen
  eller så är du helt enkelt knäckt för att du får tillkortakommande i varje läge med männen

 24. Hasse

  Riktiga män behöver inte hålla med varandra hela tiden. Sånt förstår inte kvinnor för de jagar bara “rätt” hela tiden. 🙂

 25. Klaz

  Att Hasse och 00COSY skulle hitta varandra genom att ha gymmet som ett gemensamt intresse kom ju inte som en överraskning. Lägger inga värderingar i det och såg det inte komma, men överraskad blev man ju inte.

  Angående blogginlägget:
  Tyvärr bestämmer väl ändå funktionerna på själva dejtingtjänsterna hur snabbt nätdejtingen mognar? Fortfarande riktar de flest siter (inklusive HP) in sig till 80% på utseendet. Har man inte rätt bild från början så är man redan borträknad hos de flesta.

  Jag tror alla hade vunnit på om man fick in kommunikation och interaktion på ett bättre sätt i nätdejtingen. Har egentligen ingen aning om hur det skulle gå till men det känns i alla fall som att något saknas idag. Det är en stel, livlös och oförlåtande miljö.

  • ViraStina

   Jag har lämnat förslag på ett diskussionsforum på HP. Alltså ett riktigt forum, inte bara en ersättning i form av kommentarsfältet till bloggen.

   Där tror jag att folk skulle kunna upptäcka varandra via anspråkslösa samtal, seriösa diskussioner och allmänt smågnabb. Potentialen finns ju, det ser man ju här. 🙂

   Men det förslaget lämnades utan replik, så det föll nog inte administrationen i smaken. För mycket att moderera, förstås.

 26. 00cosy

  KLAS du har ju bloggen den är allt annat än stel och livlös ,,

  allvarligt talat så känner jag mig inte ett dugg oförlåtande ,, det är muntlig sparring och bara trams vem orkar bry sig ,,,, alla här på bloggen hoppas jag,, tar det här med en nypa salt

  jag vill inte såra ngn på riktigt

  • Dold

   Men hej!

   Härligt, då har kvaliteten på bloggen redan ökat med flera hundra procent! 😉

   Det är bra med mig. Hur har du haft det?

  • John G

   Jo tack…

   Jag har nästan jobbat ihjäl mig de senaste månaderna, på grund av en sjuk kollega. Men nu börjar det lätta igen och jag kommer vara ledig tre veckor över jul och nyår. Ahhhhh… :-))

 27. äldre

  @Kristina
  Citerar “Meningen är väl att träffa någon man mår bra av! Eller??”

  Och det innefattar inte sex, menar du ?, om det är nåt man mår bra av är det väl sex ELLER !

 28. äldre

  Nu är väl ämnet “Slutet för slit och släng?” i denna blog post och inte styrketräning, det tillför inget till ämnet. Om du dras med multipla eller tvåsidig ischias är ju helt ointressant för diskussionen, låter mer som en fråga för “Fråga doktorn”

 29. ViraStina

  Jag är verkligen rörd över allas omsorg över mitt förhållande. Jag har nyss pratat med min “gubbe” i telefon. Men jag kanske borde ringa honom en gång till..? Eller titta på en dokusåpa?

  Den allvetande skräphögen med gnälliga singelmän som uppenbarligen läser varenda inlägg här, och själva kommenterar dagarna igenom, har garanterat svar på hur jag bör agera för att utveckla tillvaron! 😀

 30. äldre

  ? intressant för dig och hasse kanske, vi andra vill ha mer substans och synpunkter om ämnet.
  Varför sitta och skriva oväsentligheter i en tråd som handlar om ”Slutet för slit och släng?”
  Skärp dig nu, du har några bra synpunkter men du har svårt för kritik av dina påståenden.
  Möjligtvis menar du petimeter men du måste förstå att om man ska diskutera nånting så får man hålla sig till ämnet, snart börjar du väl prata om fler ämnen som inte har med trådens ämne att göra.

 31. What_A_Man

  Vilken pajkastning det här har blivit.

  Jag har lämnat mina förslag till förändringar av sidan. Men det vill inte HP ta i ens med tång när det för deras del går ut på att kränga iväg reklam hellre än att låta folk få till träffar.

  Men ämnet stämmer. Procentenheten som faktiskt är med här för att träffa någon att tycka om låter sig räknas på ena handens fingrar. Man behöver inte ens använda alla fingrarna.

  • Dold

   Jag håller med. Borta är alla intressanta diskussioner. Nu känns det mer som att vara nykter på en studentkryssning, när man läser den här bloggen.

  • Dold

   HASSE:

   Jag retar inte upp mig, men tycker att det är en aning respektlöst mot Christian och Cecilia, som lägger ner tid på att skriva inlägg om olika ämnen, som sedan får utgöra fond till diverse omoget trams. Det är även respektlöst mot de som försöker hålla sig till ämnet och föra en diskussion, men blir nedgjorda av helt obegripliga orsaker, eller vars kommentarer går alla förbi i slaskflödet.

   Det finns andra forum för allt från kvinnohat till träning, och det går säkert bra att även starta en tråd om att kvinnor i relationer inte bör få kommentera på bloggar om nätdejting.

  • ViraStina

   Tanterna – och så inte att förglömma ett flitigt gäng gubbar, Hasse!

   Jag älskar ironin när folk skriver inlägg där man klagar på att andra skriver inlägg. 🙂

 32. äldre

  @Nadine
  Tack 😉
  Jag finner inläggen, från både kvinnor och män, på denna blog intressanta att läsa. Vissa saker känner jag igen utifrån min egen erfarenhet andra saker får mig att fundera.
  Men ovidkommande saker som inte har med ämnet att göra, visar en brist på “ödmjukhet” för
  andras åsikter.
  🙂

 33. Roger

  Seriöst, det borde vara en maximalt antal meddelanden man får skriva per dag eller person. Det har blivit dagisnivå här nu av ett fåtal personer 🙁

  Och ingen kommenterade min kommentar, som var den första. Utan kända namn fortsatte sitt käbben *skakar på huvudet*

 34. John G

  Jag hoppas att Christian har rätt i sin förutsägelse. Att han har rätt när han säger att nyhetens behag kommer att lägga sig när det gäller internet. Och att människor kommer börja uppföra sig civiliserat och städat även på nätet.

  För som någon skrev längre upp så upplever jag också att IRL har blivit betydligt mer cynisk och egoistisk de senaste 10, 15 åren. Och jag tror det beror på att människor IRL har börjat bete sig mer och mer som de beter sig på nätet. Där man anonymt kan bete sig som en skit utan att det får några som helst konsekvenser.

  Sedan angående bloggen i stort tänker jag så här.
  Alla har rätt att uttala sig.

  För om inte ViraStina och Romantisk Tjej får kommentera, bara baserat på att de har pojkvänner, ja, då borde alla vi som har givit upp nätdejtandet också sluta kommentera. Trots att vi fortfarande är singlar. För detta är inte bara en singelblogg, det är en nätdejtingblogg också. Och alla åsikter om både nätdejting och singellivet är värdefulla. Även när de är skrivna av personer som är i ett förhållande.

  Och för egen del så uppskattar jag personligen ViraStinas kommentarer. Även om jag inte alltid håller med hen…? Eller rättare sagt, jag håller sällan med henne. I bland blir jag till och med riktigt irriterad av vad hon skriver. Och jag förställer mig att ViraStina många gånger blir ganska förbannad på vad jag skriver? Men, det spelar ingen roll. För ViraStina tillför läs och tänkvärda kommentarer till debatten.

  Och det gör Romantisk Tjej också. Precis som alla övriga tjejer. Och killar.

  Även om jag ärligt och uppriktigt måste säga det Romantisk Tjej att jag i bland funderar på om du verkligen existerar? I bland undrar jag om inte du är en avatar för någon psykologistudent som samlar fakta till sin avhandling?

  Men ni killar, Hasse, Filosofen, 00Cosy, mfl, skulle inte vi kunna försöka föregå med gott exempel och sluta med små, spydiga, onödiga kommentarer?

  Alltså, missförstå mig inte nu. I grund och botten håller jag med om de flesta av era åsikter. Jag anser fortfarande att det finns en grav orättvisa i samhället som gynnar kvinnor när det gäller dejting och relationer. Och tack vare den feministiska propagandamaskinen så kommer det bli väldigt svårt att få till en förändring. För så fort vi män opponerar oss, blir vi beskyllda för att vara barnsliga, löjliga, otäcka och skrämmande. Allt för att skuldbelägga och förminska oss. Och tvinga oss till underkastelse.

  Men, vad tror ni om att vi hädanefter försöker sluta med påhopp, pikar, spydigheter?
  Exempelvis Hasse, kommentaren om ViraStinas BH. För om den var tänkt som ett skämt, så var det inte speciellt roligt. Dessutom angår det inte oss om ViraStina sover med eller utan BH.

  Så kanske kan vi ägna oss lite mindre åt sådant?
  Och i stället försöker få till verklig förändring, genom saklig debatt.

  • Dold

   JOHN G:

   Jag hoppas att ditt förslag till besinning får en positiv effekt. 🙂

   HASSE:

   Så långt det är möjligt, låter jag mina härliga hängbröst dingla fritt, så BH:n åker av redan i hallen, innan jag ens fått av mig skorna.

  • ViraStina

   John G:
   Ja, jag trodde i min enfald att olika åsikter var syftet med diskussionsforum. Ryggdunkande ägnar jag mig åt i andra sammanhang.

   Det har funnits många manliga skribenter här, som jag sällan har varit överens med, men ändå kunnat föra en givande diskussion med. Som dig, Hoppfullskeptiker, What a Man, Apan och ett gäng andra. Och jag har varit oenig med både exempelvis Romantisk Tjej och Dold, utan att någon har känt behov av att kalla de andra lögnare, grälsjuka eller ifrågasätta vad de har här att göra.

   Men plötsligt tycks det vara väldigt viktigt att anmärka på andras närvaro, trots att man själv spammar trådarna, och drämma till med tramsargument i nivå med “stackars din gubbe”.

   Det är ju trist, eftersom jag tidigare har haft stor behållning av bloggkommentarerna och lärt mig massor om andras perspektiv. Hoppas fler seriösa skribenter orkar fortsätta kommentera som tidigare.

 35. 00cosy

  JOHN G Faktum är att jag sträckte ut handen i förra bloggen och önskade lite vänligare klimat ,, jag vet att jag är en av dom värsta huliganerna ,, men som vanligt i sådana sammanhang när man önskar röka en fredspipa ,,, så har en del förmåga att tolka vänlighet och sympati som svaghet,,,
  och börjar ösa på ännu mer och nya aktörer dyker upp som svampar ur jorden,,, jag tillstår att jag är road av tuffare tag ibland. och växer med uppgiften.

  Men jag vill verkligen inte såra ngn på riktigt det tror jag gäller samtliga här på bloggen , är det ngn som har tagit illa vid sig så ber jag om ursäkt.

  fruntimren är roliga och tuffa det gillar jag , alla som har gått på mig har jag bara vänlighet att säga om för det är klart att dom har rätt att tycka och säga sin mening på lika villkor det gäller alla i demokratisk ordning.
  Jag har fått vad jag förtjänar ibland
  Men det vore önskvärt att alla vågar stå för sina inlägg med sitt användarnamn jag tror att det skulle vara lite dämpande oxo på en del .
  vågar man inte det, så ska man nog inte vara så hård i sin framtoning.
  Sist men inte minst , tror jag att det varit av värde att inte admin har lagt sig i,, för det blir ju mer uppenbart när vi alla ser att vi är lite urspårade men vi behöver ju inte bli mesiga för det. vi är ju inga Kärringar,,,skojar

  • John G

   00Cosy:

   Jag håller med dig fullständigt.
   Sympati och hänsyn suger faktiskt rejält. Eftersom det, som du säger, omedelbart tolkas som svaghet. Med resultatet att man omgående blir nedtryckt, överkörd, utnyttjad.

   Men, vad tror du om att vi ändå försöker?
   För ärligt och uppriktigt, om vi behärskar oss lite i våra kommentarer så kan detta faktiskt vara en riktigt bra blogg. Som kommer ge oss massvis av intressanta perspektiv.

   Sedan skall vi naturligtvis inte låta oss bli överkörda. Men ett förslag är att om du känner dig förolämpad av en tjej, eller kille för den delen, så försök att inte reagera känslomässigt.

   Försök i stället bita tillbaka med sakliga, rationella, argument. Jämförelser, liknelser.
   För det kan faktiskt vara lika effektivt. Samtidigt som det definitivt är mer städat.

   Nu gör du i och för sig som du själv vill 🙂
   Jag skall definitivt inte bestämma hur du skall skriva dina kommentarer.
   Men jag tänker verkligen försöka den logiska, rationella, sakliga, metoden.

 36. 00cosy

  Slit och släng del 2

  Jag började dejta 2003 på match och ett par till
  och nu ska jag kommentera författarens inlägg.
  Det jag tänker är,, visst jag blev eld och lågor över att sitta och ha 10 hönor i handen istället för en i skogen,,,
  det var kvantitet och det fylldes på i rasande takt likt ÖLresan till Tyskland, det var en outtömlig källa till glädje både brudarna och ölen.

  Men jag minns kvinnorna som seriösa några särbo förhållande och ett samboförhållanden har det resulterat i
  …Dejtade man varandra så avslutade man kontona omedelbart och var monogam,
  det här Christer säger att blask ölen är utbytt mot kvalité ,
  ja men du har ju fått bättre ekonomi och dricker mkt mindre i dag,, du lever inte på student lån längre det är väl den stora skillnaden ,
  Min kvalificerade gissning är att 40% av kvinnorna är seriösa och letar aktivt. .efter en livspartner eller långt förhållande

  30% roar sig men har inte stängt dörren utan hoppas att den rätta ska dyka upp men kommer han så kommer han inget aktivt letande

  Resterande30% letar bekräftelse och sexpartner roar sig i brist på annat kopplar in kik mm sistnämnda gruppen har massor av kontaktyta,, tinder , Skype badoo fejjan , HP ,, MP ,, mm

 37. Alice

  Känner lite samma som Jacob skrev i början på tråden en mättnadskänsla hos mig själv.
  Jag tycker att hp ändå är en bra mötesplats, jag har haft många intressanta konversationer och att det leder till dejt emellanåt där killen både dyker upp på avtalad tid och är genuint trevlig. (man kan ju börja tvivla när man läser här på bloggen menar jag, eller så har jag ovanlig tur men det tvivlar jag på. Ser medelmåttig ut men bor visserligen i storstad.)
  Just nu funderar jag mer på min egen inställning till varför det inte blir något mer än vänskap. Hur kan jag påverka mig själv till att det ska uppstå ett annat intresse.. Det ligger mer hos mig än hos killen tror jag även om det är i det gemensamma mötet som det uppstår.

  • Monica

   Ja du har du nog verkligen haft tur ALICE. Jag bor utanför Göteborg men seriösa trevliga människor lyser med in frånvaro😢

   Och till dig OOCOSY vill jag säga att det hjälper inte ett dugg att man skriver i profilen att man söker seriöst förhållande och inte en sängkompis. Jag får i stort sett bara kk-erbjudanden iaf med ursäkten att dom tycker jag ska roa mig under tiden jag väntar på att hitta nåt seriöst 😔

  • george

   Alice

   Det är inget fel på att bara vara vänner. Det fick jag höra när jag var ung och intresserad av tjejer. Detta fick jag höra då… Var glad att du får vara hennes vän. Vänskap kan vara i åratal. Ett förhållande kan vara en vecka och sen Tack å Adjö och man ses inte mer.

   Så satsa på vänskap. Man kan göra många kul saker med vänner.

 38. 00cosy

  ALICE jag tror att det är delvis inställningen att man är glasklar i sin framtoning av seriositet det får inte finnas minsta tvivel om vad man söker i ditt fall långt fast förhållande, ser männen det och vill ha ngt annat så är dom inte beredda att lägga ner tid på dig .. sen tror jag att du kanske bör se på dejtingen i ett bredare perspektiv i valet av man, mer aktivt söka dom som uttryckligen vill precis som du ett solitt förhållande , du kanske inte gillar flintskalliga , gråhåriga , men du får kanske tänka om där , då tror jag att du lätt kommer att finna ngn trevlig man inom snar framtid lycka till

  • Alice

   George, absolut vänner kan man inte ha förmånga och jag har fortfarande sporadisk kontakt med två. Roligt att prata om våra mer eller mindre lyckade dejter om inte annat 🙂

   00cosy
   De är de killarna jag redan söker, som har andra värderingar än att vara bäst/snyggast/häftigast. Och de finns där och är villiga att ses och investera tid grejen är att jag inte får några mer känslor än vänskap. Jag har gett det tid setts i snitt 3ggr på längre dejter. Men mer tid kanske behövs? Eller Är jag rädd för att släppa fram känslor?
   Jag är blyg av mig och de har väl oxå varit det mer eller mindre, ingen tar initiativ. Som JohnG skrev längre upp om sexualisering, alltså snygga subtila hintar!, kanske kan det vara något att testa för att få mina egna känslor att komma fram…

  • 00cosy

   ALICE varför börjar du inte prata med Hasse han säger själv att han har seriösa avsikter och han har inte dejtat på 2 år ni har ju samma bekymmer och åsikter

   ni kanske är som klippt och skurna för varandra och nu är jag helt seriös
   här sitter ni bredvid varandra hur svårt kan det vara att stämma till träff

 39. ViraStina

  Anser du att det är min plikt att svara för hur andra kvinnor beter sig? Eller varför svär du åt mig? Gå och tvätta munnen och kamma till dig, så orkar jag kanske svara på de övriga frågorna.

 40. Hasse

  Jag tror inte att det kommer att bli bättre. Ser du inte bra ut och har många bilder är det kört och alla vet att förr eller senare tar åldern ut sin rätt. Jag har alltid varit seriös i kontakten med kvinnor på Happy. Det leder ingenstans. Jag tror mycket på att finna en passion i livet och dyker det sen upp någon vettig kvinna så är det väl trevligt, men det är inget jag går och väntar på.

  Så, jag tror att vi får leva ett tag till med ytligheter. Kan inte se hur det ska kunna förändras när allt mer blir digitaliserat och folk sover med mobilen i handen.

 41. Hasse

  Jag har inte haft en dejt på två år. Jag har svårt för det här; “What’s in it for me” samhället. Me me me me me… gillar inte heller vad det gör med mig t ex blir jag odräglig… märker direkt när jag har lagt för mycket tid på sociala medier. Tid för kontemplation och det gör jag bäst off-line. 💪

 42. Anette81

  Alltså besökarna på min sida är mellan 40-60 år.
  Jag söker killar från 29år-36år. Så förstår inte vad de gör på min sida.

  • George

   00cosy

   Jag går aldrig ut. Men dock måste jag ha käk. Å på ICA där du, står åderbrocksmaffian och väntar. Hur undviker man det? Lägger sig i startblocken utanför entrén. Tar veckohandeln på 4min. Allt för att inte ge dessa tanter chans till att stöta på mig. Man får i och för sig bra kondis av det. Bästa sätt att få bra kondis är motivation. Å dessa åderbrocksmaffia damer motiverar mig att springa fort.

 43. Catwoman

  00COSY: Kan bara tala för mig själv, och inte för övriga kvinnor, men jag håller med dig: Humor, nyfikenhet och en positiv livssyn är det viktigaste (om det nu är att likställa med ungdomlighet…?). Utseende och materiella tillgångar inte så viktigt.

  • Crazy8000

   Öka ditt span om du vill ha bättre lycka.
   Siffran säger inget om verklig fysisk åldrande, mentalitet även om någon vill tro det.
   Finns jätte mycket forskning i området där det kan diffa över 25 år kroppsligt.

   Vi kan ta det såhär en 50 åring kan ha yngre kropp än dig även om hen är föd 15 år tidigare än dig och om du stöter på personen IRL kommer du tro att hen är det också. Det skulle vist ha något att göra med korta och långa gener.

  • 00cosy

   CRASY jag funderade på om jag skulle svara på ditt inlägg, jag vill inte uppfattas som dryg och märkvärdig, vi har inte valt våra gener så jag är offer för dom lika mkt som den har gener i för tidigt åldrande tecken ,orättvist så är det bara,,

   men i hela mitt liv har jag sett ungdomlig ut , när jag har styrketränat ,löpning, all träning har jag svarat 3xbättre än mina jämnåriga polare , mentalt är jag mkt spänstig och 15 år yngre.
   Särskilt påtagligt har det varit då jag har varit på danstillställningar i min egen ålder kvinnor överförtjusta, att det kommit en yngre kille och männen har blängt surt av samma anledning , jag har känt utanförskap pga av det,,
   nu har jag börjat åldras och tappat lite av försprånget men 10 år är det enligt andra och kvinnorna som är 10 -15 år yngre känner sig bekväma i mitt sällskap,,

   mitt senaste ex var 17 år yngre och hon var vältränad och såg ngt yngre ut än sin ålder ,, kvinnan jag dejtar nu är 13 år yngre, och fräsch, det är kvinnorna som tagit initiativet till förhållandet,
   Jag hoppas att ingen tagit illa vid sig för det är känsligt ämne , men det kan ju vara intressant att höra från än som är drabbad, ÅLDER ÄR BARA EN SIFFRA, det är ok för mig om ni kollar mina foton , och håller ni inte med så är det ok oxo 00COSY

  • Romantisk-tjej

   Om man själv håller sig fräsch och ung på olika sätt är det inte konstigt att man söker en likasinnad. Min kille är 7 år yngre och vi är som jämnåriga.

   Är partnern för ung eller gammal (omkring +/-10 år) kan det vara svårt att synka varandra vad gäller behov, energi, livserfarenheter och referensramar.

   Om man har ambitionen att leva med samma person hela livet (som jag har) finns det även saker som är långt mer viktiga än utseendet. Man måste framför allt jobba med förhållandet och se på sig själv utifrån samt vara lyhörd för partnerns olika önskemål, respektera olikheter och behov. Det är viktigt att båda har den ambitionen. Det är lätt att man börjar ta varandra för givna efter ett tag.

   Det är nog den svåraste nöten att knäcka för de flesta som vill leva länge med någon.
   Sedan måste man verkligen älska sin partner. Känslan att inte vilja partnern illa men däremot ha en drivkraft att göra hen lycklig – det är äkta kärlek.

  • Romantisk-tjej

   Ja fast livserfarenhet har att göra med att vara mogen och det har inget att göra med att man rest jorden runt..Vishet får man med åldern.

   Personer som växt upp under olika “tidsåldrar” Kan ha svårt att möta varandra, man har helt olika referensramar. När jag pratar med mina syskonbarn som är 20 år yngre märker jag hur olika vi är och hur olik jag var dem i samma ålder. Vi har växt upp med helt olika förutsättningar.

   Precis som Hasse skulle sagt, så var inte det viktiga att visa upp sig själv i olika selfie-positioner 😀 Utan vi läste mest böcker, utvecklade vår egen fantasi utan något stort inflytande utifrån (läs: internet) och hade väldigt lite fokus på att höras och synas. Det är ljusår från hur man växt upp de senaste 15 åren.

  • John G

   Anette81:

   När jag fortfarande var medlem, fram till för drygt ett år sedan, så fanns det längst till höger en kolumn med bilder på tjejer som var online. Såg jag någon där som var snygg så klickade jag naturligtvis på hennes bild. Och hamnade på hennes sida.

   Tyvärr var det så att i kolumnen till höger syntes inte vilket åldersspann den tjejen var intresserad av. Vilket många gånger resulterade i att jag hamnade hos tjejer som inte var ett dugg intresserade av mig. Och det såg ju de bland sina besökare. På samma sätt som du lägger märke till besök från äldre män.

  • George

   John G

   Det var nåt jag hade önskemål om när jag var medlem. Sätt ut vad folk söker åldersmässigt. Då blir det lättare och man irriterar inte så många yngre.

  • 00cosy

   HASSE det var tusan vad vi var eniga i dag jag instämmer i kören inte i tramset om stark ledning ,, men en stark man som är 5- 10 år äldre har ju visat sig genom århundranden vara starka föreningar
   det omvända funkar inte !

  • 00cosy

   OROMANTISKTJEJ jag skrev i ett inlägg om att få sin partner att lyfta, utvecklas , stråla om dom det är fundamentet äkta kärlek ,
   laga en god frukost o kaffe på sängen lägga tidningen på nattduksbordet ,,
   och att klä på sig kl 6 en bister vintermorgon – 20 skrapa rutorna på bilen och köra ett varv så bilen är varm och skön gärna tanka bilen pussa lite och förklara sin eviga kärlek ja gör hon så varje morgon,,
   och står färdig med god mat bjuder på lite smågodis när man kommer hem från jobbet,, sen en tim massage ja då finns det hopp för den tjejen att man behåller henne.

  • 00cosy

   OROMANTISKTJEJ Nu funkar det ju så,,, även om det skiljer 15år i mellan mannen och kvinnan,,, OK mellan vad det nu är , så blir det ju bara sex ett tag några mån,,,, om det inte den yngre partnern är mer mogen än sina ålderskamrater
   och tvärtom den äldre måste vara mkt ungdomlig ,
   Livserfarenhet behöver inte höra i hop med ålder man kan varit jorden runt och jobbat i olika projekt i 10 länder vid 30 år ,, kunskaper likaså det går ju rasande fort att förkovra sig via internet också,, och partners kan man ju haft beroende på öppenhet drift och moral som kan var mer än 10 normala msk upplever i hela sitt liv , dom gamla spärrarna har försvunnit i dessa sammanhang, RESOR, UTLANDSJOBB , INTERNET, MORALISKT FÖRDÖMANDE I HÄNSEENDE SEX

  • 00cosy

   ROMANTISKTJEJ Vishet är— kunskap intelligens förstånd att fatta bästa beslut ur alla aspekter och förhoppningsvis får man det med åldern,,
   ( men du kan vara ung och mkt vis)

   ja livserfarenhet har med mognad att göra och vi mognar olika snabbt mentalt, känslomässigt, kunskapsmässigt,
   om du har rest jorden runt jobbat en massa jobb och lärt dig olika kulturer mm träffat massor av partners ur olika etniska grupper mm så får du livserfarenhet,,
   jämfört med om du sitter och glor på tv i skogen i Haparanda år ut och år in så utvecklar du inte livserfarenheten,,, bara att du vet hur det är att bo i skogen i Haparanda

 44. Kristina

  HASSE: Jag tyckte det var roligt att “höra” er glada tillsammans helt enkelt! 🙂
  Det var inte mer spännande än så (ledsen alla..)
  Undrar vad jag skulle kunna använda för ord istället ? Så ni bara kunde ta emot utan att vara misstänksamma?
  Sexsajt!? Ja, jag tycker ordet sex förekommer ständigt! För mig ingår det i ett förhållande! Så varför finns detta behov att just ta upp sex?
  Kanske vore just sex ett ämne att ta upp alldeles för sig själv här !?
  00COSY: DUGER DET HÄR ?
  ÄLDRE: Du har fått mitt svar! Trots ditt påstående!

 45. Kristina

  00COSY
  Jag glömde.. Nej, känner inte att jag fått ut något av HP ! Skulle vilja känna mina axlar “hänga”
  Istället för “upphängda”

 46. Filosofen

  -ROPEN SKALLA: DEJTING IN IRL FÖR ALLA..!!!!

  Till alla kvinnor som gnäller på HP och övriga sajter de (tyvärr) är inskrivna på.. Sluta med att bara “fönstershoppa/nätdejta”.

  Ni drar ner kvaliten på hyffs och resans när man väl ses InRealLife.

  Om en man erbjuder er “stock”. Men ni tycker att den är för tjock.
  Om ni då blir skrämd för att bli förföljd.

  Anmäl det då till polisen. Men sluta att vara för kräsen.

  • 00cosy

   ANETTE 81 tankefel läste du inte vad CRACY skrev det kan vara män som är 50 år som är mkt ungdomliga charm vältränad erfarenhet är mkt mer attraktiva än många som är 15-20 år yngre det är väldigt många unga kvinnor som upptäckt hur mkt bättre äldre män är många ggr

  • Romantisk-tjej

   Killar som är välbehållna och ungdomliga i 45-50års åldern söker i stort sett alltid en yngre tjej. Så varför skulle inte det gälla även för en välbehållen ungdomlig kvinna i samma ålder?

   Jag är själv i den åldern men lever fortfarande som en 25-åring. Jag har inte gjort samma resa som de flesta andra. Jag har alltid levt ensam och tagit hand om allt utan hjälp från andra, aldrig haft någon kille och har inga barn.

   Av den anledningen sökte jag en yngre kille eftersom det finns fler yngre med min livsstil. Jag har dessutom mest yngre vänner. Dessutom ser jag 10 år yngre ut, det är iaf vad de flesta gissar.

   Nu blev det till slut en yngre också, fast han har barn. Det kan jag ändå leva med eftersom han inte har barnen boende hos sig på heltid.
   Och det är på sätt bra att han har barn och inte vill skaffa fler. I annat fall kanske han skulle längta efter barn och då lämna mig för någon annan. Men han är säker på att han absolut inte vill ha fler.

  • George

   Romantisk tjej

   Precis, det är nåt som gamla tanter som har yngre killar inte fattar. När den yngre killen mognar och vill ha familj så duger oftast inte en 50+. Han lämnar henne för en yngre. Logiskt japp men det ser inte dom äldre tanterna. Det ser dom inte utan sitter å gnäller om hur dum han var som lämnade henne. Han tänkte aldrig på hennes känslor mm.

   Det är detta alla äldre kvinnor får ha med i beräkningen när dom dejtar yngre män. Men det är få som har det. En man kan bli pappa när han är 80år. Inte att rekommendera men ändå. Det blir svårare med tiden men vi män tappar aldrig helt förmågan att skaffa barn som kvinnor gör. Sjukdomar kan förstås sätta käppar i hjulen.

 47. 00cosy

  Hasse jag har flera kompisar SANT skrattar dom som ser ut som en,, påse stryk enligt dom själva ,,
  jag tycker att dom har dålig självinsikt och sitter och skryter..
  dessa män har hur mkt framgång som helst med snygga tjejer ,, och det beror inte bara på storleken, tvärtom i deras fall.

  men jävlar vilka roliga msk och svar på tal dom snyggaste brudarna faller som käglor dom låtsas inte om att dom ser hur snygg tjejen är utan är det smicker så är det för att tjejen är smart vilket hon kanske inte är men hon får tro det en stund

 48. 00cosy

  JOHNY G självklart måste man ge antydningar sexuellt kanske säga att hon har en sexig kropp mm hjärnan är ju ett sexorgan ,, flirta

  Monika håller med HASSE vilka typer du släpper inpå dig

  sen undrar jag om du inte hade gett bonnläppen signaler o vibbar att det fanns en möjlighet att få dansa naken med dig

  • Monica

   00cosy: Vilka typer jag släpper inpå mig?? När det gäller Hp så står det i min profiltext att jag söker seriöst och undanber mig kk-erbjudanden ändå får jag i stort sett bara mail från män som vill dejta mig i sängen!! O vad det gäller han som ville dansa naken med mig så kan jag lova att jag inte klär mig utmanande eller annars på minsta sätt hintar om att jag skulle vara “tillgänglig”

  • PECKA

   OROMANTISKTJEJ
   jag tycker att george har pekat på viktiga faktorer när man har yngre partner,
   du säger att din kille riskerar att gå ifrån dig om han skulle vilja ha fler barn
   ja åldern tar ut sin rätt och kvinnor är ju i klimakteriet och förändras till gummor. bäckenet slutar aldrig att växa det är därför som kvinnorna i bland knappt kan ta sig genom dörrhålen,, Sen är det sant att det är ägget som blir gammalt inte hönan. lika mkt.
   en kvinna sökte seriöst för långa förhållande 25 år yngre män hon var 55 år snygg och mkt vältränad ,, jamen hallå !då hon är 80 år är han 55år hon har blöja och rullator utbytta höfter och inga tänder hennes kille kan lätt träffa 47, 48 åriga kvinnor på krogen,, där blir hon inte insläppt med kommentaren mormor har du rymt från hemmet.

 49. 00cosy

  HASSE har det strömmat till ngr eleganta herrar som vill dejta dig nu då du har satt in ett nytt foto på dig du ser så glad ut åxå

 50. Ada

  Kanske bättre än samvaro irl eller t o m bättre än att leka i sandlådan? Där passar det här tjafset som ni ägnar er åt oocosy, Hasse o filosofen. En jä-a massa generaliseringar om hur kvinnor är och vad kvinnor vill/behöver. Inte konstigt att det är svårt att få till något vettigt. Även kvinnor klankar ner och generaliserar, det förekommer även där. Men om ni anser att det är en trevlig sysselsättning att ägna sig åt, då kan man fundera över hur det står till.

 51. Ada

  Klagar du så får väl jag göra det, eller? Det är väl inte konstigt om det blir slit o släng av det mesta i samhället, liksom i förhållanden. Det är ett evigt klankande om hur dåligt allt är. Varför kan inte folk i stället vara lite mer positiva o öppna?

 52. 00cosy

  ADA som sagt det här är ett forum för åsikter tankar känslor välkommen i klubben
  vad är det som jag har sagt som du tycker att jag klankat på och sagt att allt är så dåligt berätta för jag vet inte ? om du menar att jag har skämtat .

  skillnaden på dig och mig är att jag har inte klagat på att du eller ngn annan diskuterar däremot går jag i svarsmål om ngn säger ngt om mina inlägg

  och att du ska dra in den här sidan som exp på slit och släng i sammhället och att vi skojar och tramsar här ska vara ett tecken på att förhållanden blir slit och slängvaror DET ÄR VÄL ÄNDÅ EN KNASIG KOPPLING
  om du påstår att jag inte är positiv och öppen då har du inte förstått en enda av mina rader jag har aldrig klagat på HP eller på att jag inte fått besök eller dejtat
  att jag inte skulle vara öppen jag öppnade mig och skrev om personliga saker

  har du gjort det ,, du har väl inte ens ditt användarnamn det har jag ,

  Men som sagt vad upp till bevis ,, skriv och visa vad jag och mina vänner har missat kom igen ämnet är slit och släng ADA

  • Ada

   Kom inte och påstå att ni har hållt er till ämnet här, det liknar mer en klubb för inbördes beundran och helt naturligt att tala om vad och hur andra ska tänka och tycka. Jag har skrivit i bloggar men tyvärr spårar det alltid ur eftersom vissa anser sig bättre än andra. Vet att du eller någon av de andra kommer att göra vad ni kan för att trycka ner mig, det är ju värsta nöjet. Men själv har jag annat som är viktigare, så lek på pojkar. Så småningom växer ni kanske upp.

  • 00cosy

   Jag märkte att ni hade ngt fint på g nej hon sparar sig till dig om du får tummen ur

   det är dags nu Törnrosa sömnen över in i ta för dig som en riktig marklyftare

 53. 00cosy

  ADA DU säger att du har viktigare saker att göra en att sitta och bråka här,,,,, du hade ett enda inlägg ,,, som syftade till att ställa till bråk ,,,snacka om dubbelmoral och hyckleri

  då hade du bara en anledning till detta utspel i kväll att bråka och sen beskylla oss för detsamma
  ja troligen tar det ett tag att växa upp för oss .. men till skillnad till dig kommer aldrig du att göra det.

  • Ada

   Jag har vuxit upp, för länge sen. Har skrivit fler inlägg tidigare, så där har du fel. Problemet är att ämnet aldrig tas på allvar. Men tyck vad du vill, skit samma.

  • Roger

   Varför ska det klagas på henne nu då?
   Hon liksom andra här är trötta på era chattande utspel som inte håller sig till ämnet. Detta är inte forumet för erat vardagsnöje! Speciellt Hasse bryr sig inte om att hålla topic och sprider gärna sexuella skämt omkring sig / pratar om att dejta tjejer i chatten etc. Det är väldigt opassande och gör så att seriösa personer håller sig långt borta från debatten. Oocosy snälla skriv vettiga meningar, de flesta av era inlägg dryper av självförhärliganden och kommentarer hit och dit som ingen kan/vill svara på och då avstannar diskussion eller så tror ni att ni vinner, på ett skevt sätt.

   Herregud, var är moderator när man behöver en?
   Dessa blogginlägg brukar vara roliga att läsa men kommentarerna är utom kontroll.

 54. 00cosy

  ROGER att hasse pratar om att dejta ngn i chatten är väl inget fel ! nandine har ju ett konto för dejting här på HP vari ligger problemet om han lägger ut en trevare på bloggen ,, det viktiga är ju om dom kan hitta varandra sen är det väl egalt var det sker ,,, hasse vet ju inte nandines användarnamn ,,,
  för det verkar ju som det är bara jag som använder mitt här .
  detta är ju ändå en dejtingsajt där bloggen ingår. klart som korvspad ,,om han har fastnat för henne att han ska stöta på henne,,
  dum vore han annars.

  jag tycker t o m med att om jag går på ICA för att handla mat ,, men får se en vacker tjej som det klickar med och hon visar intresse tillbaka att det är fritt fram att lägga in en stöt och det är ju inget dejtingforum ens ,

  • Roger

   Nej det viktiga är inte att de hittar varandra via bloggen.
   Kommentarer till bloggen är till för att diskutera bloggen, inte gymmet, inte eran dejting, inte privata saker.
   Ni fattar inte att debatten dras ner till dagisnivå och att ni hämmar kvalitén här eftersom många säkert undviker att bidra med tankar eftersom att ni skriver hur många chatt-liknande meddelanden som helst.

 55. Roger

  Klart att ni värsta syndarna inte håller med mig. Men vi orkar bry oss eftersom det drar ner hela kvalitén på debatten eller stoppar den helt. Och ja occosy (varför inte använda ditt riktiga namn?) vilja ha en bra nivå på debatten är vuxet beteende. Men ni visar att ålder inte har med mognad/respektabelt beteende att göra, so thats that.

 56. 00cosy

  ROGER det räcker så bra med mitt användar namn du anar inte så mkt mer besök jag har fått sen jag började blogga ,, framför allt av kontaktsökande kvinnor..
  om jag skulle använda mitt riktiga namn befarar jag två saker ,,, jag blir uppringd i hemmet av ilskna bloggare som stalkar mig och fler kvinnor som vill träffas börjar ringa ,, det blir för mkt t o m för mig som är en kämpe

 57. Tidigare medlem

  Vad tjejerna skriver stämmer inte alls med mina erfarenheter. Jag gick in och fejkade konton i massor. Den jag verkligen är dög helt enkelt inte till tjejerna.

  Där kom aldrig vid något enda tillfälle erbjudanden om sex eller antydan om sex till mina tjejkonton.

  Men där kom gott om erbjudanden och antydningar till mina fejkade killkonton försedda med en bild av en fotomodell. Hon skulle ge mig den bästa avsugningen jag någonsin hade upplevt. Om vi inte blev ihop kunde vi säkert vara kk. Hon hade precis onnat för där fanns ju ingen kille som kunde ge henne vad hon behövde.

  En del av det fick mig att känna mig direkt äcklad för killar på den här sidan är inte människor. De är batterifria dildos till tjejerna. Den jag är, försedd med foto, bra text, allt ifyllt blev bara helt nonchalerad, men mina snygga foton som kunde få tjejer att sitta en hel kväll i baren och vänta på att jag skulle träda genom dörren när jag redan satt där och höll ögonen på henne, han dög inte.

  Är det kanske såhär att när tjejen inte är in control över situationen längre så är killen ett jävla äckel som ens antyder att sex är en del i ett förhållande? Han tar över taktpinnen?

  • Sussi

   Tidigare medlem : jag tror faktiskt att du är fejk.Hur många konversationer hade du med dina fejkade tjejkonton som översteg 3 mail utan någon form av ‘mysförslag’ ? Hur många dejter fick du utan till irl med dina ‘ fejkade ‘ tjejkonton ? Bara ren nyfikenhet..

 58. 00cosy

  Slit och släng del tre/

  Cristian resonerar sig fram till att nyhetens behag med fri tillgång till dejting,,,
  som gjorde sitt intåg för ca 20 år sen
  och att kontaktytan därmed ökar så ökar antalet möten RIL och gemene man blir mindre nogräknad hur man uppträder och dom gamla moraliska etiska reglerna som varit standard i hundratals år är satta ur spel,
  nu gäller det att ta för sig av livets goda egoism och narcissism följer i dess spår
  partner byte sker som man byter kläder,
  skilsmässan blir nya trenden och kvinnornas frigörelse ekonomiskt och moraliskt och p-pillren ger dom samma förutsättningar som mannen ..
  Men det är ingen hållbar utveckling förfallet är likt Sodom o Gomorra och eld och svavel brinner väl i Stockholm snart pga nyhetens behag och tillgång.

  Men likt en gratis dejtingsajt som vill öka antalet medlemmar för större intäkter via reklamen ,,
  så kommer den att få ge vika för alltmer exklusiva och specialiserade och formsydda kvalitetdejtingsajter ,,
  där eliten framför allt slipper dom obildade och ouppfostrade männen och kvinnorna . Dessa dejtingsidor bör man vara tålmodig och ett djupare samtal är önskvärt där själva kvalitén på det språkliga står som garant för en minimi nivå..

 59. Filosofen

  Till alla här:

  Om det är någon som påstår; alltså om det är någon som påstår att det är BÄTTRE att “skyltfönster shoppa/nätdejta”(med utdragen brevkonversation) som har bild och profiktext krav. Är inskriven på multipla sajter för kontaktannons.

  En att träffa någon InRealLife bara för att man har ett “större utbud” på en kontaktannons. Därmed kan komma med spydigheter samt falskt marknadsföra sig, om påståenden om att man är:

  Snäll

  Trevlig

  Social

  Gillar att träffa nyamäniskor.

  Men föraktar dem som inte har en bild. Samt vill blinddateá.

  Om det är någon som på fullaste alvar tycker att det är okej vara super kräsen. Med bild och presentation. Sedan inbillar sig att de kommer att bemötas av respekt på en riktig dejt.
  Så lever de tyvärr inte i verkligheten.

  En individ som på fullaste alvar tror att den kan komma undan med superhöga krav på andra. Måste ha livvakter för resten av livet i verkligheten.

  Därför är en person som hellre vill blinddejta IRL, en att synas som en dj*vla pajas. En person som har betydligt högre status en tusentals idioter som bara vill synas på en fånig bild.

  Om du som läser detta tycker annat sök psykvård ☺

 60. 00cosy

  Hasse du säger att dina kvinnor vill göra kvinna av dig ! Intressant jag har sett och hört många sådana exp , jag har ingen egen erfarenhet av det ,
  men som det beskrivs av männen så börjar kvinnan att klaga och beskär mannens vanliga liv för att han ska ta del och ställa upp på hennes behov ,,

  här är början till slutet på förhållandet genom systematisk klagan och gnäll så försöker dom bryta ner mannen ,, ungefär samma retorik som flera kvinnor här på bloggen använder,,

  beskyllningar om mannens aggressivitet , mannens oförstående för kvinnans behov som alltid kommer i första rum ,,
  detta gör dom i ett högt tonläge kanske t o m skriker, dom slår gärna mot att mannen att bär hem för liten lön även om den är mkt över medelinkomst allt för att skapa en känsla hos mannen av otillräcklighet , en härskarteknik som dom lär sig av mamma och sina tjejfester,,
  Funkar inte det så kanske dom börjar att flirta med andra män för att skapa osäkerhet och rädsla att förhållandet ska ta slut . dessa kvinnor kan ta till vilka metoder som helst allt för att ha absolut makt i förhållandet,
  det här inga kvinnor med äkta kärlek inom sig utan egoistiska monster.. tyvärr ändå inte ovanligt,, När dom lyckats trycka ner mannen låter det så här,, för att ytterligare sätta mannen på plats och såra honom knäcka självkänslan..

  SEN kommer det,, när jag träffade dig var du en riktig man ,, men du uppträder som en kärring nu jag känner inte i gen dig DÅ har dom lyckats

 61. 00cosy

  Varför leder inte många besök ,, fram till avslut i form av dejting ?

  ponera att jag har ett snitt på 10st besök om dagen, en siffra tagen ur luften, jag har ingen aning vad snittet är på,, ,, en del mer en del mindre

  Om personen beskriver sig som,, smal kropp så är dom normala i hullet kanske +10 KG
  säger dom normala så är dom runda i kroppen +15-20kg
  säger dom runda så är dom kraftigt överviktiga + 25-50kg
  säger kraftig så är hon sjukligt fet +50 och uppåt

  På samma sätt ljuger dom om åldern utan att skämmas
  Fotona hanteras likadant smal snygg och 15år gammalt
  självklart så blir det inte så många dejter när lögner är i system

 62. Dold

  Då jag anser mig vara sinnebilden av “schysst, korrekt och med stil”, så hoppas jag verkligen att Christian har rätt, för då kommer min tid snart! 🙂

  Jag kommer ihåg, när kontaktannonser var några rader i en tidning. Man ringde ett nummer, fick prata med varandra och sen sågs man. Om det inte föll väl ut, tackade man för dejten och gick vidare. Nu, när vi har fler möjligheter än någonsin tidigare att hitta kärleken, då vill ingen ha den? Samtidigt som näthatet ökar lavinartat, ytligheten är värre än någonsin, och egoismen har blivit något av en religion. Jag frågar mig dagligen hur vi egentligen mår i det här landet? Och varför vi inte gör mer positiva saker för att utveckla våra känsloliv och växa som människor, när vi har världens bästa förutsättningar för det?

  • 00cosy

   Ja dold jag använde den tjänsten i Aftonbladet tror jag det var ,
   hamnade i Luleå i tre års tid bla
   att det ska vara högt i tak på en blogg tycker jag är självklart , jag tycker inte att det är så högtidligt utan låt msk vara lite fria i språket, man måste ju inte befatta sig med alla om man inte vill.
   men dold jag har sett att du är ett föredöme för skötsamheten själv här på bloggen.

   jag håller med troll och näthat ytlighet egoism och narcissism är allena rådande bland dom unga i dag ,,
   Jag hoppas att inte ngn säger,, att vi som dragit upp tempot och tonläget beskylls för att vara hatiska,, det har varit med glimten i ögat och det har framgått tydligt i mina deklarationer vid ett par tillfällen

   men det har ju blåst högervindar i Sverige och i Europa i 20 år nu , jag ser en direkt koppling där,, dom som har det bra ska ha mera och dom som inte av en eller annan anledning inte kan hänga med i racet får ta smällarna

   Det är ändå politikerna som sätter agendan hur samhällsklimatet blir

  • Dold

   00COSY:

   Tack för komplimangen! 🙂

   Det var inte kontroverserna vi har haft här, som jag närmast tänkte på. De är ju lindriga i sammanhanget. Jag tycker inte heller att det bara är ett problem bland unga; det verkar överlag ligga mer nära till hands hos människor att ge negativa kommentarer, hellre än positiva och uppmuntrande. Kärlek och omtanke – och då menar jag inte bara i parrelationer – är ju sådana positiva krafter; med små medel kommer man långt.

   Det är ju vi som Är samhället, och att vi så villigt väljer bort kärlek, vilket i sin tur får oss att må så dåligt att vi måste ta ut vår smärta på andra, det är helt obegripligt.

  • Dold

   HASSE:

   Ja, mer mänskligt och inte så tillkrånglat. Det var helt okej att man inte fick se en bild; själva mötet var viktigare på den tiden.

  • Hasse

   Dold, så rätt så. Ytligheten är hemsk som om man inte är värd någonting. Man hinner inte ens öppna käften och se den andra i ögonen förrän man är ratad. Horribelt.

  • Dold

   HASSE:

   Riktigt så illa har det inte varit för mig, tack och lov! Hur kan det ens bli så om man skrivit innan, och sett bilder på varandra? Du använder väl inte bilden du har här, hoppas jag? Så att de väntar sig en surtant, och får en Hasse? 😀

  • Hasse

   Dold, he he nä den bilden är bara till för bloggens läsare. 😂

   Jag tror det handlar om att jag varken vill eller orkar skriva mail i månader, utan vill träffas ganska omgående. Det verkar som om många där jag bor söker brevvänner, det gör inte jag.

  • Dold

   HASSE:

   Vilken tur då! 🙂

   Ja, brevvännerna är mina absolut största besvikelser när det gäller nätdejting. Jag tar mycket hellre sexinviterna, för de går ju inte att ta miste på och är lätta att hantera. Men de som vill skriva länge – och som jag i några fall fastnat rejält för – för att sedan inte vilja ses, de förstår jag mig inte på. Förmodligen lever de i torftiga parrelationer och behöver någon att prata med.

   Det finns ju alltid en risk med att ses snabbt, men man kan väl i alla fall var artig nog att sitta kvar tills kaffet är slut.

  • Hasse

   Dold, ja brevvänner går bort, känner inte att jag har tid längre heller med det. Har fått nog av “e-vänner”.

  • John G

   Dold:

   Tack 🙂
   Det kommer jag definitivt att göra. Håller redan på att leta hyrstuga i skogen någonstans dit jag kan åka för att slippa alla människor 🙂 🙂 🙂

  • John G

   Dold:

   Skogsrået är hjärtligt välkommen 🙂
   För jag menar, att ha sällskap av En trevlig tjej i min ensamhet dör jag inte av 😉

   Eller vänta nu? Hur är det? Skogsrået är ganska bitskt va?
   Ja ja, då dör jag i alla fall lycklig 😉

  • Dold

   JOHN G:

   Jag tror att man skulle kunna kalla Skogsrået för en förförisk feminist.
   Inte riktigt din typ, tror jag. 🙂

 63. Dold

  OOCOSY:

  När en man skriver att det får ta tid, så är det rena kattmyntan för de flesta kvinnor, så det förvånar mig inte alls att du fick många svar. 🙂

  Numera får det inte ta längre tid än vad det tar att svajpa, verkar det som.

 64. 00cosy

  Jag tänker på då man varit bjuden på kräftfest eller större middagar och så har det funnits en kvinna som man knappt lägger märke till ,, men hon är rolig charmig smart och allmänt häftig,, vist har det resulterar i att man gör en framstöt många ggr för helt plötsligt är hon snygg och om hon dansar bra ligger väl i famnen ja då är man helkörd

  • Dold

   00COSY:

   Nu är jag inte säker på att jag förstår vad du menar: är hon “efter-några-snapsar-snygg”, eller fastnar du för hennes personlighet? 🙂

 65. 00cosy

  Dold jag menar att jag faller för kvinnor med stark personlighet glada och smarta.. omtänksamhet är nr 1 på min lista

  snapsarna tar jag det väldigt lugnt med jag vill dansa
  hur många ggr som helst har jag blivit intresserad om kvinnan dansar bra
  då spelar utseendet mindre roll om ens ngn,, sen har jag en konstig smak säger min omgivning en sned näsa är charmigt ,, ja vad som helst som kan betraktas som skönhetsfel kan jag attraheras av däremot är jag mindre förtjust i mkt övervikt.

  • Dold

   00COSY:

   Jag är lite åt det hållet själv. Mina mest passionerade förhållanden, har inte varit med de mest bildsköna männen, precis. Men personlighet och utstrålning är viktigast för mig, om man ser det långsiktigt. Snyggingarna lämpar sig bäst för korta romanser. 😀

 66. 00cosy

  SLIT OCH SLÄNG DEL /4

  Christian förtäljde oss att det är många som har dejtat länge nu !!!
  det man gör mycket ! blir man bra på, man övar upp känslan för vad som passar en.
  En snabbare sortering och därmed så kan man öka antalet potentiella partners som man skriver med,! dom flesta av oss sitter därför och pratar med både två och tre st samtidigt,
  Här ligger det en fälla man tror att man har kontroll över situationen men få eller ens ngn kan vara så rationella när det handlar om känslor tankar ,!
  , det där subtila man anar sig till personliga sidor hos vederbörande,, mobilen ringer polaren har ngt spännande att berätta man sitter och skriver till en tjej samtidigt,,
  man har en annan tjej som man pratat med en vecka som man gillar och pockar på uppmärksamhet nu sitter man i en situation där valet måste göras.

  ngn kommer att bli trampad på tårna, visst det går bra en ggr två ggr men i långa loppet blir det varken hackat eller malet,
  ÄR man den som blir utsatt för att komma på undantag vilket alla blir ngn gång inga problem
  Men om det upprepas för att det har blivit en trend att ha många
  på tråden ,,ja då smyger det sig in en misstro man vågar inte riktigt lita på varandra.
  och man väljer plötsliga avslut för det finns redan en eller två till som man pratar med ,,, bra tröst.
  NU händer det att en del besvikna inte vill utsätta sig mer för känslan av svek och ,,,, kanske utnyttjad beroende på hur långt det har gått med relationen är det dejting ett par ggr så är det mkt tyngre så klart.
  Mitt recept är !!att tydligt och klart i inledningsskedet klargöra , att vid en viss tidpunkt göra ett val att fortsätt utveckla vårat förhållande och att pausa alla andra,
  då får man en ärlig chans med varandra,, riktigt när och hur man tar det pausbeslutet måste ske från varje par till par men det bör ske ganska snabbt..
  vill inte den andre partnern,, vara med om pausen,, ja då är det ju inget att lägga ner mer tid på.
  Här visar det sig vilken kvalité det är på partnern och vad man har känslor och tankar om varandra

  • Ada

   Trodde inte jag skulle säga det oocosy; men vad jag instämmer med dig, ett bra inlägg 😊 Att ha flera på gång när man bara skriver är inget konstigt, det är ju för att komma fram till hur man känner och om det är aktuellt att ses.

   Mycket av den här slit o slängmentaliteten har nog uppstått genom att många har svårt för att pausa även när de träffar någon regelbundet. Håller verkligen med om att det bästa är att göra ett val och stå för det. Genom falskheten att säga sig vilja se om det funkar, och samtidigt vara öppen för nya kontakter spär man verkligen på den här “trenden” som man får hoppas avtar.

  • 00cosy

   En anledning till,, som jag tror många gör sig själva en björntjänst

   jag upprepar att ärlighet är AO ,,, utger du dig för att vara ngt som du tror att dina tillkommande vill ha ,,, eller få så många som möjligt på din dejtingsida,,

   så kommer du att bli besviken när dom efter tag upptäcker dina lögner och dumpar dig,,
   exp är det viktigt för dig att gå AW ett par ggr i veckan och tjejträff ngn gång i veckan // ELLER POLARNA du kanske är en utåtriktad person som behöver det här för att må bra ,,
   men säg det i inledningen även om du misstänker att bruttan/ snyggingen är mer hemma msk än du , hen kanske inte bryr sig .. eller så är det en jätteviktig faktor.

   Säg inte vad du tror din moatjé vill höra utan säg sanningen,,
   och därmed visar du din inre kvalité

  • Kristina

   Eller så är man mitt uppe i ett intressant ämne/fråga, och när svaret kommer utförligt och bra så blir man tilltalad med någon annans namn! Mannen ifråga gick bort !
   Trots förlåt! och alla kan göra misstag!

 67. Filosofen

  För det första krävs det grundläggande kunskaper socialpsykologi (för att kunna gå på dejt med en främling). Triviala begrepp som empati samt uppmärksamhet på ett vist kroppsspråk.

  “Tillstånd som anses PÅVERKA den empatiska förmågan är sociopati (psykopati), autism, frontallobsdemens eller vissa fokala hjärnskador på områden involverade i empati (organisk personlighetsstörning). Förmågan till empati är en viktig faktor i bedömandet av en persons emotionella intelligenskvot (EQ). ”

  Därför hjälper det inte att bara ha en bild med superhöga krav på andra [men nästan inga på sig själv]. På kontaktannonser man är inskriven på. Därför att, där och då börjar folk bilda en uppfattning om hur man är på riktigt.

  Så om man inbillar sig att detta inte skulle synas (bara för att man befinner sig på andra, kontakt annons sajter. Har man grundligt fel).

  Samt skulle det visa sig att den individen man dejtar IRL inte stämmer in på idealet av presentationen. Så va öppen. Gå inte omkring i oro. Polis anmäl den som förföljer dig.
  Istället för att dra alla individer över en kamm.

  Därför att det krävs ett möte på riktigt för att bilda sig en korrekt uppfattning om en person man vill dejtatt.

  Resten är bara ett sett att göra bort sig på. Slöseri med energi samt barnsligt trams.

  • Kristina

   Jo visst det drabbade mig, men jag tänkte mer på det här med att prata med fler samtidigt, och att ha kontroll över det, så det inte blir att man hamnar i en fälla ! Det kan ju faktiskt bli fel !?
   Jag har nämnt spelberoende här tidigare, jag skulle kunna jämföra nätdejtingen med det, du spelar och får lite, du spelar igen och får lite till, spelar igen för du kan ju missa något..

 68. Hasse

  Kommer ut från träningen, sätter på mobilen och det plingar till. Ett sms från en kvinna jag inte hört av på sju år. Nu undrar hon hur jag mår? Bye bye. Har folk ingen självrespekt längre?

 69. 00cosy

  Finns det ngr ledtrådar i användarnamnet ,,, eller är det mer av en slump eller tillfälligt humör som avgör namnet , ja i vissa fall är det nog kanske en omedveten slumpvalt men berättar ngt i alla fall

  men i vissa fall är det tydligt och genomtänkt och kan säga väldigt mkt om personen exp

  långlöperskan , hemmakvinnan , osv

  Långlöperskan kan vi utgå ifrån är smal mkt vältränad viljestark frisk, positiv och glad lägger ner mkt fritid på sin hobby reser mkt,, tobaksfri ,måttlig med alkohol , äter sund mat och dryck.

  Hemmakvinnan är familjeorienterad troligen hemmavarande barn som är prio 1
  umgås gärna med sin släkt troligen gillar hon pyssel och kanske bak o matlagning

  hälsan i form träning är lågprio det mesta mat och bak slinker ner ,därmed ganska rund , hon är säkert lugn och glad
  person mkt omtänksam och stöttande för sin omgivning hon kommer oftast i andra hand , en trygg och härlig msk .

  Javisst är det generalisering men ändå en fingervisning ,, kanske inte i Sherlock Holmes klass men tänkvärt

 70. 00cosy

  Foton har diskuterats och vara eller inte vara och hur mkt ska man lägga vikt vid ett foto eller flera

  Personligen kan jag känna att det i enstaka fall händer att jag får en varm känsla kanske t om ett svagt PIRR av Text och FOTO det ar ngn som skrev ,, hur kan man känna ngt för ett foto .
  MITT SVAR.: VET INTE ÄR INGEN PSYKOLOG
  personlighet ställd mot utseendet är inte bra oftast,,, utan en stark personlighet med tilltalande utseende är väl det vanliga som vi tänder på tror jag

  minst hälften här på bloggen eller om det är så att dom har hörts mest ,,
  tycker att fotona är underordnad betydelse dom inre egenskaperna ,

  självklar kan man inte leva med ngn ,, bara för att dom är snygga,, utseendet är inte allt,
  har dom dålig personlighet så går dom bort självklart,
  Men handen på hjärtat visst tycker vi om det som är snyggt och vackert det förhöjer tillvaron.. exp det är ingen slump att det är en mångmiljardindustri hundutställningar eller premiera vackra hästar,, skönhetsmisser,,
  Det är samma hund man åker hem med som man åkte till hundutställningen med.
  men
  sanningen är den att har den blivit champion,, så är det inte bara ett ekonomiskt värde utan vi känner glädje att andra uppskattar det vackra vi har. en snygg bil ett flott barre hur mkt glädje ger inte det ägarna.
  Sen är all skönhet förgänglig det tappar sin lyster och skönhet ,

  ÄR det en partner som tappar sitt utseende ,,, vi blir alla äldre,, får man hoppas att man även valde den med bra inre egenskaper

 71. Classe

  Klart utseende är viktigt, annars blir man ju irriterad när man tittar på sin partner, får prata i telefon fastän båda är hemma (på samma ställe) typ.

  Dock är ju många tjejer rejält uppmålade på sina foton för att därmed som resultat framstå nästan lite fejkade, sen vaknar man upp bredvid ett helt annat utseende…
  Mycket falsk marknadsföring här om man säger så.

  Foton på tjejer säger inte alltid så mycket även om det är ett fräsch foto så är det ett super-uppmålat foto. Många är kraftiga också och det syns inte alltid på ansiktsfoto.

  Män kan sällan fejka så med sina foton, däremot om man har för gamla foton osv. är en annan femma, det är “fejk” på ett annat sätt, fast det kan ju alla kön ha den typen av gamla fejk.
  fake.

  • Sussi

   Classe : När jag nätdejtade aktivt var det en enda kille som såg ut som sitt foto.Reserande hade lyckats dölja, flinten,mycket kraftig övervikt ( 3 st) längden ( oj oj oj vad många centimetrar som läggs till) för att inte tala om åldern ( 60-åringar som är 45 😳I profilen )för att inte tala om de 2 jag träffade som inte ens hade foton på sig själva ( nej inga modellfoton jag lovar )Så under mina 6 år som nätdejtade lyckades jag faktiskt träffa 1 kille som varken ljugit om sitt jobb, sin civilstatus och faktiskt inte manipulerat sina bilder så tro mig Classe killar kan definitivt fejka sina foton , sina profiler eller ja egentligen allt

 72. george

  Jag hade aldrig några krav på hur tjejer skulle vara i min profilerat. Jag hade bara text om vem jag var och vad jag tyckte om att göra. Trodde i min enfald att nån likasinnad tjej skulle höra av sig. Nån som oxå gillade det jag gillade. Så fel jag hade…

  • Crazy8000

   De du söker brukar inte finnas på kontaktsidor.

   Skenet av profiler skapade för spel stjäler uppmärksamheten.

   De flesta Kvinnor är för rädda för att bli nobbade när de skickar första (inget svar).

   Alldeles för många som försöker vara en i mängden med allt vad det innebär online oavsett om det är dåligt eller inte.

   Får många mentalt dåliga som försöker värka motsatsen.

   De flesta som är på HP är även på andra gratis sidor och även de som är på betal sidor är också på HP.

   Kvinnor brukar ha svårt för att vara tydliga och ärliga vad de egentligen är ute efter.

   Avråder att försöka träffa mängden av tjejer på HP om du inte vill ha problematik.

   Alldeles för många kör reserv på reserv på reserv alltså har kontakt med flera på en gång för samma sak. (Rent psykologiskt är det självsabotage för någon vettigt ska kunna bli, direkt vägen till beroende på samma gång)
   (har bara träffat en som har förstått detta med att bara ha kontakt med en åt gången för att kunna nå målet)

   Aldeles för många mentalt dåliga lika väl som problematik. (många gånger ADHD tjejer, har nästan bara haft kontakt med de som har och sett ännu fler profiler som skriker det)

 73. Sussi

  På sikt undrar jag om inte slit och släng kommer dö ut ? De jag känner som verkligen vill träffa någon ( inkl jag själv ) har övergett dejtingsidorna för länge sedan.På sikt kanske vi måste lära oss umgås på riktigt igen ? Eller kanske alla som bara vill ha bekräftelse eller ons hittar en kanal för det ? Hoppet är väl det sista som överger 😊Jag tror iaf att det faktiskt finns killar som vill inleda riktiga relationer med kvinnor på riktigt😊Synd de var så svåra hitta på nätet bara..

  • Hasse

   Det är väl klart att många ljuger på nätet. Det handlar om att sticka ut och locka till sig en käresta. Är man ärlig är det kört. Bäst resultat får man om man ljuger som sin finansiella status – då jäklar blir det åka av. 😂

 74. 00cosy

  HASSE Ärlighet är det enda som funkar

  ljuger du för att få många möten , så tar det slut ganska snabbt när dom avslöjat dig

  du behöver bara gå till dig själv ,, du vill inte leva i ett förhållande där ni ljuger för varandra,,
  det är värre med lögner och svek än att vara ensam.

  SUSSI jag är helt seriös jag letar efter en livspartner problemet är att jag är så kräsen jag har svårt att bortse från massor av irrelevanta saker som inte påverkar förhållandet i sig men stör mig

 75. Ada

  Om det vore ärligt och seriöst skulle det vara så mycket lättare. Förstår inte vitsen alls med att dra till med lögner. Till slut vågar inte någon tro på någon annan.

  Det skrevs längre upp om att jämställa “jakten” här med ett spelberoende, och det kan jag hålla med om. Många kan inte släppa taget för att försöka få ett bra förhållande med EN person…det kan finnas mer att få.

  Jag hoppas också att vi ska lära oss att söka kontakt och umgås mer IRL som före nätets ankomst. Det var lättare förr.

  Bättre att vara kräsen än att ränna runt och träffa hur många som helst.

  • Kristina

   Jo jag har tagit upp det 2ggr du är nog den första som reflekterat över att det är precis samma sak som gäller här! Orkar inte orda vidare om det.. men kanske om jag inte minns helt fel så var det nog HASSE som kunde känna liknelsen!?
   Jag har levt med en man som spelar på trav säkert (bla)! Han var lika förhoppningsfull, varje gång det var dags, för en liten utdelning, gav så mycket, så man måste absolut prova igen … och så håller han säkert på än idag! Är inte det vad vi håller på med här med?

 76. Kristina

  HASSE Just sådana här gånger med dina korta inlägg! Är så förlösande sitter som en smeck!
  Tack för att jag helt plötsligt brister ut i skratt!

 77. Kristina

  Jag skulle vilja berätta för er något som jag upplevt.. . (jag delar kroppen i tre delar) huvud, mellan huvud o höfter, från höften och nedåt! Mina i mitt liv första män långa , smala, och vältränade, med muskler mellan huvud och höfter. Fina. och jag mådde bra, men som inte ovanligt är lägger sig kärleken! Min senaste man tillhör kanske kategorin rund (om man jämför) men nu upptäckte jag helt plötsligt att det även fanns en varm, avspänd kropp, mellan huvud och höfter!! Vilken känsla! Som jag vill ha igen!
  Som ett svar på 10 kg+ eller minus hit och dit..

 78. Joakim

  Jag har varit 100%ärlig under mina år!!kanske måste börja ljuga lite för att få napp men det är faktiskt rätt skrämande att under mina (5)år som jag varit medlem så tror jag att Max 5 har skrivit tillbaka 🙁 och känner igen många under mina år som är kvar här,, vad vill ni ha egentligen eller är alla bara fejk konton man börjar ju undra!!

 79. Anonym77

  Om det vore så bra Chrille! Så bra som du beskriver det. Att om man är schysst, korrekt o seriös så blir man bemöt likaså. Då kan jag tala om för dig att så är det inte! Dejtade en tjej i flera månader (9 mån) och efter detta fick jag reda på att hennes ex har sovit över hos henne flertal gånger. När jag ställer henne mot väggen så sov han ju på soffan o hon i sin säng. Visst, eller hur? O detta är från en vuxen kvinna över 30år så ska man höra på sådan tonårsbeteende. Blir så trött! Nä så ett brustet hjärta fick jag för att jag var seriös o korrekt!

 80. Elle

  I min värld är det tonårsbeteende att…
  1. utgå från att din dejt ljuger, och att
  2. tro att bara för att man sätter upp en konto på pannkakan och själv tycker att man är en hygglig kille (TM) så HAR MAN FAKTISKT RÄTT att få en läcker, snäll och omtänksam kvinna på kroken. Ety kvinnor är satta på jorden för att tillfredställa män och se till att bli kära i (eller iaf hångla upp) de män som bäst förtjänar det. Uppfyller de inte dessa krav är det fritt fram att håna och döma ut dem.
  …väx upp, säger jag bara. Helst typ igår? 🙂


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)