nät dejtia

Skriv en presentationstext som sticker ut till din dejtingprofil

Att skriva en presentationstext till din nätdejtingprofil är svårt. Många är vi som låter detta bli ett hinder för att vi ska våga oss ut och nätdejta. Vi är rädda att vi ska sticka ut samtidigt som vi är rädda att inte vara tillräckligt unika. Mest ofta vet vi inte var vi ska börja med vår profiltext.

Tidigare har vi gett dig förslag på säkra kort när du skriver din profiltext. Idag vill vi istället uppmuntra dig att våga sticka ut i din profiltext och har därför tagit fram några idéer på hur du kan göra för att skriva en uppseendeväckande profiltext.

Sätt att låta din profiltext sticka ut

 • Beskriv dig själv med en sång
 • Välj en TV-serie karaktär och berätta om dig själv med dennes ord
 • Låt din mamma/mormor/farmor skriva din profiltext
 • Skriv en text om dig och den du söker om fem år för att förklara vilka ni är
 • Framställ dig själv genom att berätta om tre historier från ditt liv
 • Skriv din profiltext helt på rim
 • Berätta om din drömdag
 • Återge en vecka i ditt liv
 • Skriv en lista på saker man missar om man inte dejtar dig
 • Beskriv dig själv ur din pappas, din väns och din kollegas ögon
 • Låt ditt ex skriva din dejtingprofil
 • Skriv ett brev till den du söker

Vilken taktik väljer du?

Skriv om din text och posta sedan en kommentar nedan för att inspirera andra dejtare!

 

dating


Det finns 5 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Fredrik

  Jag brukar roa mig med att läsa presentationstexter när jag har väldigt tråkigt. Det värsta är att min tristess brukar fördjupas oerhört av att läsa dem. Så absolut krävs tips hur man skriver dem. Sedan så märker man att tjejerna – eftersom jag söker tjejer – lägger ner mer energi på bilderna. Faktiskt påfallande många som saknar profiltext, vilket är rätt illa. Men det speglar väl det ytliga samhället och det faktum att kvinnor ofta får bekräftelse på sitt utseende och att nätdejting är kvinnornas marknad förstås. När jag skickar mail till någon så brukar jag anknyta till presentationstexten, är ju oerhört svårt att komma på något att skriva till någon som inte har presentation.

  Ganska vanligt förekommande är att man har en negativ ton i sina presentationer, man klagar helt enkelt på sättet hur folk tar kontakt..inte attraktivt.

  Presentationer med ord med komman emellan typ: resor, gym, djur…oerhört ospännande.

  Listor med de egenskaper män INTE ska ha…listor som är längre än Lasse Berhagen, kan nog avskräcka den mest desperata nätdejtare. Ofta brukar jag tyst för mig själv önska personen lycka till med att finna någon, för det kan nog behövas när man ser dessa listor.

  Byter själv profiltext relativt ofta men det verkar inte påverka antalet kontaktförsök. Har väl ofta en humoristisk ansats när jag skriver dem.

 2. Katta

  Ofta man har en presentation som beskriver vem man är, vad man söker och vem man söker.

  Oftast när nån skriver ett mail får man 3 standard frågor.
  1 Vem är du
  2 Vad söker du
  3 Vem söker du

  Så undrar, är ren lathet eller analfabetism som gör att man inte läser igenom en presentationstext innan man skriver ett mail?

 3. Peter

  Jag tillhör då skaran som tycker där ska vara tvång på att det ska stå något i presentationen. Just för att man ska få något att knyta an till när man ska skriva. Tycker också att faktadelen ska vara ifylld, i varje fall vissa punkter. Exempelvis civilstånd. Är människan singel eller är det bara lek. Sedan saknar jag alternativet osäker där. Om inte de delarna är ifyllda ska människan inte kunna söka efter andra eller vara synlig själv. Gör om gör rätt ungefär. Däremot kunna ha kontakt med de man redan är igång och mailar med.

 4. J E

  En reflektion från 9 av 10 kvinnors presentationer som får mig att vilja ställa denna fråga:
  Hur kommer det sig att du kryssar i allt från ett par stycken till en mängd egenskaper du innehar men väljer att utelämna ärlig och pålitlig. Ibland är den ena med men inte den andra.
  De mest grundläggande egenskaperna för vilken relation som helst enligt mig.

  Ska dessa tas för givet eller ska man tolka det som att du oärlig och/eller opålitlig?

  Och jag instämmer med tidigare inlägg. Nätdejting är verkligen på ojämnlika villkor:-)

 5. Östen Forsman

  Jag heter Östen och är enligt almanackan en gammal man, men jag är frisk för min ålder och potent. Det gläder mig att jag har kvar mitt intresse för sex och därmed också för kvinnor i praktisk taget alla åldrar. När jag ser en bild av en kvinna kan jag tända direkt om kvinnan har det utseende som jag tycker utstrålar sex appeal.


Kommentera