maxresdefault

Sätt inte den du dejtar på en piedestal

Som blyg trettonåring spenderade jag timmar i mitt rosamålade rum med att bläddra i den tummade skolkatalogen. Varje klass studerade jag noggrant. Jag la märke till vad de söta och populära tjejerna hade på sig och försökte kopiera deras stil. Men framför allt gjorde jag noggranna studier av killarna. De som jag tyckte extra mycket om ritade jag ett hjärta i bläck runt ansiktet på. Ibland skrev jag saker som ”sötis” ”wow!” eller ”min drömkille” bredvid. Några killar i klasserna över var både jag och mina kompisar hopplöst kära i. Ibland hade vi lyckan att vistas i grupprummet samtidigt som dem och efteråt analyserades allt i detalj. ”Tyckte inte du också att Erik i 8:an log mot mig?” Om någon av dessa killar mot all förmodan skulle tilltala mig eller mina vänner (för att kanske be om en cigarett eller så) så kunde vi leva på det i flera dagar. Killarna i skolkatalogen var gudar och jag och mina vänner var deras mest hängivna anhängare.

 

Det här dagdrömmandet och idoliserandet har tyvärr följt med mig in i vuxen ålder. Jag målar lätt upp en bild av en person och när det sedan inte visar sig stämma blir jag besviken och sårad. Ibland kan det vara någon som jag inte ens känner men som på pappret verkar vara perfekt, och så spinner tankarna iväg. Innan vi ens har varit på en första dejt så har jag redan fantiserat om hela vårt gemensamma liv tillsammans.

Exakt det hände mig alldeles nyligen när jag var på krogen och träffade en kille. Vi kurade ihop oss under en filt på uteserveringen och kysstes, och det hela var väldigt romantiskt. Men med handen på hjärtat hade jag väl druckit några glas mer än vanligt och hade kanske inte det skarpaste omdömet… När krogen stängdes bytte vi nummer och skildes åt. Jag pratade om honom oavbrutet i en vecka med alla som orkade lyssna. Jag berättade till och med om honom för min mamma (!) eftersom det kändes så ”rätt”(?!). När det väl var dags för dejt nr 2 var jag skakig av nervositet. Inget fick gå fel! Men vad tror ni hände i samma sekund som vi sågs? Jo, det blev så klart värdens största antiklimax. Jag kände ju i n g e n t i n g och han var inte ens hälften så härlig som jag mindes. Hade jag inte haft så höga förväntningar hade jag inte blivit så besviken.

En annan stor risk med att sätta någon på en piedestal är att man automatiskt förminskar sig själv. Det kan ju lätt bli så när man är intresserad av någon – att den framstår som helt felfri. Man tycker att allt personen säger är rätt, roligt och intressant. Man kan inte förstå att det kan finnas någon på jorden som inte ser hur FANTASTISK den här människan är. Hur är det ens möjligt att hen är singel?

Med dessa tankar är det så klart svårt att inleda en relation. Ingen vill vara med någon som tillber ens fötter och lyder ens minsta vink. Nej, försök istället att plocka ner personen från dess piedestal och se den för vad den är. En helt vanlig människa, av kött och blod med brister och skavanker. Annars finns risken att glorian faller på sne och grusar dina förhoppningar.

Girl with halo over head

dating


Det finns 145 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Filosofen

  Som jag i ett tidigare inlägg. På en annan blogg (som av någon anledning inte blev publicerad) ; så försökte jag beskriva att jag i nu läget aldrig försöker försköna en kvinna jag skriver till i början. Eftersom det är så lätt att hon placeras på en pedestal, direkt. Sedan befinner sig där.

  -Nä nu för tiden. Försöker jag på ett provokativtag sett bryta isen för att sedan styra upp en konversation. För annars hamnar man bara i ett fack för dem som inte kommer till tals. Detta har tyvärr funkat bäst. Med i princip alla jag skrivit till.

  • Apan

   De flesta kvinnor som finns på HP borde hålla sig till Tinder istället då minst 90% bara tittar på profilbilden innan de ens läser mailet (särskilt de som påstår att de är intelligenta, intellektuella, ej ytliga eller har en lång presentation). Tror inte jag kommer stå ut ens två månader i denna ytlighetens högborg.

   Men ja, jag har märkt att vissa svarar om man skriver något lagom provokativt men sen om man försöker hålla en vanlig konversation så svarar de ändå inte.

  • Anton

   @Apan

   Håller helt till fullo med.
   Skrev något som inte var så vanligt och det gick väldans bra. Sedan dock råkade jag sabba allt och skriva något dåligt. Men Har aldrig hållt en konversation så länge förutom kanske 4-5 lagom långa mail. Sen skiter dem i det, speciellt om man frågar dem när vi ska ses, då fegar de ur eller skiter i och svara.

 2. Alexander

  Det där Cecilia om vi ska hitta ett passande uttryck är att slå huvudet på spiken! De flesta människor (både killar och tjejer) är helt värdelösa på att i ett tidigt stadium identifiera en bra match. Det är därför som bara ett fåtal lyckas med nätdejtingen. Man sorterar bort potentiella bra matcher och dras till de dåliga.

 3. John G

  Men vänta nu Cecilia…

  Fanns det inte för bara ett litet tag sedan en kille på Nya Zeeland?
  Som du höll på att bli seriös med?

  Så vad gör du då på krogen under en filt och hånglar med en kille vem som helst?
  Vet killen på Nya Zeeland om det?

  Hur nu detta skulle kunna angå oss här på bloggen i och för sig?

  • Martin

   Men vänta nu John G…
   Cecilia är journalist. Hon måste skriva något intressant och lämpligt varje vecka till bloggen. Vad får dig att tro att allt hon skriver om har hänt i verkligheten?

  • Cecilia Salamon

   Halloj Martin! Jag använder mig av min (och mina vänners) verklighet, så ingenting är påhittat! Dock kanske historierna kryddas/korrigeras litegrann för att passa i inlägget :).

  • Cecilia Salamon

   Du undgår då ingenting John G! =) Killen på Nya Zeeland är tyvärr kvar på Nya Zeeland och jag har flyttat tillbaka till Sverige igen – så you do the math!

  • John G

   Martin:

   Alltså, jag förstår vad du menar. Och visst, inläggen av Cecilia och Christian hade kunnat vara uppdiktade. Jag hoppas och litar i och för sig på att de inte gör så.

   För jag menar, om Cecilia och Christian fantiserar ihop vad de skriver om, blir ju frågan om det inte är fritt fram för dig och mig att också göra likadant? Fantisera ihop våra erfarenheter, upplevelser och svar.

   Cecilia:

   Jooo… I bland är jag till och med lite pinsamt observant :-/
   Men oavsett ber jag om ursäkt. För som sagt, den saken angår absolut inte mig, eller någon annan här på bloggen. Bara dig 🙂

  • HappyPancake

   Ingen fara John! 🙂 Och ja, jag kan lova att ingenting är påhittat om jag skriver att jag har varit med om det. /Cecilia

  • Alexander

   Cecilia är som en syster för oss. Även om hon är en tuff tjej som klarar sig själv, ställer vi alltid upp med välmenande relationsråd. 😉

  • Derya Yedic

   Hehehehe… hon måste verkligen sänka sina krav och släppa sin fågelholk om att det bara handlar om henne själv.

   Hon tycker liksom verkligen att var o.k å skaka av nervositet och sedan skylla allt på att HAN inte var så härlig fortfarande… Det kanske inte var så kul å sitta på en dejt med en stum kvinna. Vad tror hon om killar egentligen? Att män ska vara Leonardo DiCaprio ifrån filmen the great gatsby?

   Och hon kallar ju sig feminist.. Fett kul.. Tåler ju inte ens å bli behandlad om ens jämnlike. Hon till å med förnedrar det faktum av att någon visar kärlek..

   ehhrm.. 30 år gammal my ass. Hon har iaf fått dejta någon. Fett bortskämd. Jag är 28 och aldrig fått dejta. Och jag är fett go.. Men vad vet någon om det? Jag lever ju inte upp till de förväntningar och krav kvinnor har om att bli dominerade..

  • Derya Yedic

   Btw.. att folk inte fattar varför man är singel är rätt simpel. Kvinnor vill inte ha män som försöker göra sitt bästa å rätt..

   Kvinnors val av män helt totalt sne. De tror dominans, arrogans, feta brister och player attityd är manlighet..

   Vi ser hur det går. Vi ser.. verkligen.. Kvinnor hatar män numera. Bra där.. bra..

  • John G

   Conny:

   Nu borde jag skrivit detta tidigare. Men jag har jobbat tolvtimmars nattpass så internet har inte varit en prioritet.

   ”Hur är det möjligt att du är singel?”
   Är inte vad det låter som.

   För frågan följs ju alltid av en variation på temat:
   ”Inte för att jag är intresserad. Men alla andra tjejer borde ju jaga dig.”

   Så jag har dragit slutsatsen att den frågan är någonting tjejer säger för att kunna dissa dig, så effektivt som möjligt, utan att göra dig för ledsen.

 4. OriginalPer

  Den som läst mina kommentarer förut vet att jag redan varnat för det här fenomenet. Att sätta någon på piedestal fungerar sällan. Bättre våga ifrågasätta och ställa krav istället. De flesta tänder på självsäkra människor.

  Min förra relation gick i stöpet pga jag satte henne på piedestal. Jag ifrågasatte inte tillräckligt i tid. Hon jag dejtar nu är mer undergiven dock med integritet.

  Kan tillägga att jag aldrig träffat någon på krogen även om jag varit en del på krogen. Någon får gärna tala om hur det går till.

  • Conny

   OriginalPer

   Det misstaget har jag också gjort. Jag satte henne på piedestal. Då blir man inte direkt en spännande person precis. En lallande fjant och inget annat.

   Jag håller med om att man ska ifrågasätta och ställa krav. Folk ifrågasätter ju mig och ställer krav på mig.

   Beträffande krogen så har det aldrig varit min favorit plats. Jag har inga råd att ge hur man lyckas på krogen. Jag tror mer på att man ska vara på rätt plats vid rätt tidpunkt för att lyckas.

  • Derya Yedic

   Jag har det ultimata tipset/rådet. Dominera. Bjud in dig själv. Lek att du äger stället. Va den enda som pratar. Dumförklara henne vid varje tillfälle.. Försök mot all förmodan att nuppa redan samma kväll.
   Och då. thihihih.. BAM… det fungerar.

   Har sett huuuur många män som helst hålla på så å ligger runt.. Har till å med gett rådet till andra.. Och det fungerar direkt.

   Men jag äcklas.. Jag tänker aldrig bete mig så. Därmed.. ofrivilligt celibat. Bara för man inte beter sig respektlöst..

   kvinnor tycs älska respektlösa män.

 5. c-h

  att sätta en kvinna på en piedestal är ett krav nästan all män vet hur detta funkar vi ska göra jobbet och minsta lilla miss du gör så är de hej då
  HP som all dating sidor är en KÖTTMARKNAD glöm aldrig detta kvinnor tror att dom kan välja va dom vill och sätta vilka krav dom vill och de kan dom för männen här och på andra sidor låter dom göra de
  de finns bara 10 till 20 % av männen här som har en chans att få ligga resten är utfyllnad
  ja är en av dom spelar inte någon roll va du gör eller säger är du inte 100 procent så är du lika med 0
  detta är tyvärr de bittra sanningen när chattar va kungar fast de mycket mindre av detta efter som då levde på va du sa och mindre på hur du såg ut när dating sidorna kom så blev de tvärt om
  folk måste börja fatta att du inte är värt att sitta på någon piedestal sitter du kvar på den så kommer du dö utan barn ensam och övergiven

  • Filosofen

   -mm. Så är det. Men nu är det så att kvinnor precis som en intervju person på ett jobb har och kommer alltid att ha makten att avgöra vem som ”får anställningen”. Vem som kommer att förse ”familjen” eller ”de anställda” ett jobb. En lön en framtid.

   Sedan spelar det ju tyvärr inte någon roll vem som gnäller att de är ”arbetslösa” fattiga och utan ”framtid i företaget” utan att kunna påverka sin framtid.

   Precis som övrigt i ett hierarkiskt samhälle. Så som en biologisk struktur; bara i skogen, är och förblir grymm. Tyvärr och åter tyvärr kan vi MÄNNISKOR inte förändra denna bedrift.

   Därför tror jag att det är alfahanar/grottmän som med sluga knep är dem som kommer att kunna bestiga bemästra kvinnor som satts på för höga hästar eller pedestaler..

   Trots att det påstås att Sverige är det mest könsneutrala samhället i världen där både mannen och kvinnan är……………………. gemstälda
   =================================
   Därför kommer alltid en kvinna att vara bossen som likt en general i det militära som är officern som bestämmer. Mannen som lyder. Alla andra är bara bittra förlorare. Punkt slut.

  • Crazy8000

   Ni har inte tänkt på den här enkla saken den som har inställningen att de väljer är de som verkligen väljer oavsett kön. (Hur man ser på saker och ting som ett faktum sätter dig där du är inte tvärt om)

   Vet inte hur många jag har dissat som har varit både de ena och de andra med vissa saker både IRL och på kontaktsidor. många av dem har inte gillat läget men kan de inte låta bli att vara mängdvara förblir de mängdvara.

   Desto mer du utstrålar att du inte bryr dig att det går åt pipan i texten med de som brukar flockas på nätet desto lättare är det att få omkull dem.

   Du som man kan också ställa krav online och få många att träffa och få ligga med dem. Det gäller du vet hur du ska ställa dem (presentationen/framförandet), så kvinnor skriver för att få män brukar sällan funka på kvinnor för kvinnor brukar inte konversera på samma vis eller ha samma triggers hur man skriver.
   Sedan i vilken uttrycks form du skriver drar till sig en viss kategori av kvinnor.
   Skriver du som en i mängden förblir du en i mängden.
   Sök inte efter något du inte är ute efter egentligen som många gör på kontaktsidor oavsett kön.

   Oavsett kön. Man drar publik efter vad man utstrålar.

   Är man inte öppen för personen man träffar blir det inget och ni måste gå långa vägen för att få kemi om ni egentligen hade funkat med kemin.

  • Derya Yedic

   Omkull?
   Alphahane?

   asså… våldtäktskultur? Är män så billig?

   Det finns inget som kallas alfahane hos människor. Det är en särkilld art som kallas djur som har alfa beténddn. Människor är obefintliga.

  • Crazy8000

   Människor är ett djur oavsett hur mycket vi vill se oss som något annat. Att sträva efter att vara alpha beta något bör man tänka till vad det egentligen är.
   En alpha är en som har narcissistiska drag som försöker rida på andra för egen vinning.

   Våldtäkts kultur bör du läsa på lite vad det är innan du nämner det. kan upplysa att det är hårfint att det är eller är super eggande sexuellt för motparten och det är individuellt var gränsen är.

   Man behöver inte vara en Alpha, Chef, Ledare och så vidare för att skapa attraktion eller känslor oavsett kön men det ser inte de som har fastnat i bitter hålet oavsett om det är direkt som många män utstrålar här eller indirekt som många kvinnor utstrålar här.

   Bli medveten om ert egna skit innan ni gnäller på andras skit.

  • Danne

   Jag har träffat en genom den här sidan..
   Och det första jag gjorde i princip, va att visa henne sin plats och att vara på gränsen dum/bestämma mycket..
   För sen vid andra dejterna visa mer och mer ödmjuk/gullig mot henne. Och sen hitta en balans mellan varandra… Vart ihop nu över ett år..
   OBS ALLA ÄR INTE SÅ..
   Sen ja typ alla fruntimmer kollar utseendet.. Gör inte ni det också..
   Som ni har skrivit tidigare provocera är det bästa och prata mycket om hennes intressen. Sen på dejterna steg för steg visa vem man e..
   Aldrig ljug MEN tänj gränserna på det
   P.s jag är endast kvar här för att läsa bloggar. Etc..

 6. Filosofen

  Men faktum är att kvinnor (enligt många dejting skolor för män) är som mest öppna för ”förhandling” genom ett tvärtom språk.

  Tydligen kan eller vill inte kvinnor ”köra med öppna kort”. De vill alltid ha ett drama för att de ska ”pirra i bäret” ?

  När en kvinna är som mest intresserad är när hon är som mest bitchig. Elak och bitter?

  Varför vet jag inte; varför det är så är en fråga män har ställt sig i tusentals år…

  Så när en kvinna sitter på en pedestal är det tydligen ett sett för henne att testa vem vilken man som orkar provocera ner henne till jorden igen?

  Geneom sk finnes. Eller ”mindf*cking”
  Eller s.k subtila signaler….. typ (×_×) (><)
  ({'}) ….

 7. C-h

  Kvinnor ljuger dom vill inte ha den mannen som som kvinnor feminister talar så varm om den mjuka snälla mannen detta är en lögn
  Varför detta då dels makt och dels ett test för att se om du är den mannen som kan leda och vara alfa hannen
  Om du är snäll och mjuk och allt för trevlig så kommer inte någon kvinna att vilja ligga med dej då dom inte respekterar dej och finner dej tråkig som man
  Ja har vaknat upp till denna sanningen allt för sent

 8. Filosofen

  En sak till. Även om jag stavvar dåligt. Har ett påstått osammanhängande argument. Vill jag endå förmedla min bittra sanna erfarenheter om kvinnor så som på en krog så som på kontaktannonser.

  Att kvinnor har ett grymt övertag. Grymt övertag….

  *Därför ska en kvinna inte setts på en piedestal..

  Jag har både gått på blind dates så som vanliga dates dejtat och varit ihop med mängder av damer kvinnor tjejer samt kärringar; den äldsta kvinnan jag va ihop med vad 21 år äldre en mig. Den yngsta 5 år yngre…

  Har träffat minst 15 olika ”one nightstands”

  Men det går en röd tråd genom alla kvinnor.

  Om de inte tycker om det de ser och hör. Samt känner för..Räknar de det som våld. Likaså även i (värsta fall) våldt*kt.

  Även om hon skulle kunna sätta på ett helt basket lag. Men även ligga med en häst. Så är det kvinnanågot som bestämmer vem eller vilka män som ska få ”komma till”…

  *Alla andra snälla nollor till män får snällt se på i från ett kompisfack. Kanske även ge henne råd hur hon ska hantera [ ”rida på” ] en ”stor …häst” 😂😂

  • Filosofen

   TJEJ:

   Nu vet jag ju vem eller vad du värdesätter.

   Det är inte av empatiska mått..
   Som sagt kontaktannons forum är ju inte alltid för dem som vill träffa någon.

 9. Filosofen

  Annars är min andra fråga (om en man nu inte ska få ”komma till” med en kvinna)
  om det är så att en man ska leka i en sandlåda med henne?

  Eller kanske ska han dricka låtsas te? Kanske leka med dockor. Eller bygga kojor i skogen..
  -Ööööhhh okej.?🤔

  Då är min fråga om det är så att en man inte ska få ”komma till”.
  Varför finns det då d*ldos på apotek?

  Sk: massage apparater; är det för att bara KVINNOR ska kunna få ”komma till” när det passar deras egon?

  Ööööhhh okej? 🤔🤔

  • Conny

   Det är kvinnans marknad. Hon vill få oss att tro att det är vi som raggat upp henne. Att det är vi som är jägaren i det hela. Man i slutändan är det kvinnan som bestämmer vem som får ta av henne trosorna. Om kvinnan misstycker eller inte vill så kallas det våldtäkt.

   Svårare än så är det inte.

  • Conny

   Såg du naturprogrammet den gäckande jaguaren? I det programmet så gick hanen in i honans revir när han var lite sugen på parning. Han fick storstryk av honan. Sen när honan var sugen och gick in i hanens revir då blev det andra tongångar. Det blev parning. Människor som är en djurart och andra djurarter är det hanen som ska visa sig duglig för att honan ska välja honom. Spindlar är ett bra exempel. Vill inte honan så äter hon upp hanen.

  • John G

   Conny:

   Jag tror i och för sig att spindelhonan äter upp hanen Efter parningen.
   För att få i sig proteiner som kan göda äggen. I alla fall är det så med svarta änkor.
   Undrar om det inte också är därför dom heter just svarta änkor?

   Men i alla fall, jag såg serie av BBC som heter ”The Hunt.”
   Den handlar om rovdjur i olika miljöer. Och nu kommer jag inte exakt ihåg siffrorna. Men exempelvis en isbjörn lyckas bara en gång av tjugo när den jagar. En gepard en gång av femton. Krokodilen en gång av trettio. Och så vidare.

   Och så känns det för mig också.
   Även om min statistik ligger närmare en gång på 150 🙂

   Dessutom vill jag verkligen rekommendera ”The Hunt.” BBC producerar helt enkelt magnifika naturdokumentärer. Tänk bara på ”Planet Earth.”

  • Conny

   John G

   Det är både ock när det gäller spindlar. En hona kan se den betydligt mindre hanen som byte och äta upp honom. Sen som du skrev behöver honan protein för äggens skull och käkar upp hanen.

   BBC har många intressanta dokumentärer. Även kunskapskanalen

 10. Filosofen

  SUSSI:

  Okej detta kanske låter lite motsägelsefullt. Med tanke på att grottmän har en (utpräglad) negativ klang här på HP.
  Men..
  Bara för att en man kanske är en grottman/alfahane betyder inte det att han är våldsam. Att slåss; i synnerhet att slå kvinnor är kriminellt.

  Faktum är att de är de snälla rara trevliga mysiga hayley killen som blir våldsam mot kvinnor. När han fattat att han inte kommer att få bestiga henne, utan bara är hennes kompis.

  Placerad i kompisfacket. Därför att damen i fråga bara vill ha ett gott råd hur hon .. ska bemästra en alfahane, genom s.k ”insider info”..😎

 11. CatWoman

  Filosofen:
  Jag är inte helt säker på artist förstår vad du skriver, jag kanske missförstår, men jag har iaf två frågor:

  Du skriver: ”Så är det kvinnanågot som bestämmer vem eller vilka män som ska få ”komma till”…”
  Menar du alltså att det inte är kvinnan själv som ska bestämma vilka hon vill ligga med, på samma sätt som män själva får bestämma vem de vill ligga med? (Observera att jag skriver”hon vill” och inte ”hon ska”, det krävs ju att han också vill för att det ska bli något…) I så fall, vem ska bestämma det, tycker du? Hennes föräldrar? En demokratiskt utsedd kommitté i varje stadsdel? Du? (Då får du fullt upp om du ska hålla ordning på alla 5 miljoner kvinnor i Sverige…)

  Sen skriver du också så här: ”Sk: massage apparater; är det för att bara KVINNOR ska kunna få ”komma till” när det passar deras egon?”
  Menar du alltså att kvinnor inte bör onanera? Kan du utveckla det lite? Varför är det dåligt? Innebär det också att män inte heller bör onanera? Om inte, varför bör det vara olika regler för män och kvinnor här, tycker du?

  • Filosofen

   CATWOMAN:

   Snälla söta rara lilla du; att placera någon på en piedestal, är ju ett maktspel.

   Menar du att bara för att kvinnor har fått rösträtt. Bränna sina BH’n på 60, 70 talet.

   Fått ge fingret åt allt och alla. Så skan de få ”ge igen för gammal ost” ?

   Vad hände med ”lika rätt för alla” ? Är det bara bull sh*t?

   Istället för att ägna sig åt barnslig pajkastning på en internet sajt. Där folk vill få en sk ny start.

   Läs mellan raderna. Ta lärdom av vad folk. I synnerhet männen klagar på här.

   Ni kvinnor (som en grupp av systrar från en annan mamma)..Sluta va så dj*vla händer lysten.

   Jag har lärt mig mycket genom dessa grupp terapeutiska sessionerna. Genom att läsa mellan raderna vad ni kvinnor vill och inte vill.

 12. Filosofen

  CATWOMAN:
  Åter igen, jag är inte perfekt. Min mobil och jag stavvar lite dåligt. Men jag tävlar inte om vem som har det bästa argumentet eller stavvar bäst. Jag vill istället försöka få en hyfsad nystart. Genom att träffa en kvinna med hyfsat normal livs syn.

  Då krävs det tyvärr ..tyvärr ett elixir finess. Kalla det vad f*n som helst för att
  knäcka en dj*vla kod. Att ”få till det”.

  Så frågan är ja. Vem ska styra över vem som ska ”få till det” eller bara få ”pilla på sig själv”…

  • Catwoman

   Filosofen:
   Tack för dina svar. Om jag förstår dig rätt så håller du alltså med mig om att det ska vara lika för alla, när du skriver ”Vad hände med ”lika rätt för alla” ? Är det bara bull sh*t?”.
   Då är vi alltså överens om att såväl kvinnor som män är fria att själva avgöra vem de vill ha sex med? Och att såväl kvinnor som män är fria att onanera när de känner för det?
   Bra, då är vi överens på den punkten, härligt! 🙂

  • Filosofen

   CATWOMAN:

   Ja visst. Inga problem. Men nu är det så att jag, inte vet om du vill träffa någon du vill ha en framtid med.?

   Någon du vill bilda familj med..
   Du kanske bara vill ha lite ”roligt” trots att du (som så många andra damer) kanske redan har någon de lever med?

   Inte vet jag. Jag känner inte just dig..
   ================================
   Därför har jag som i så många andra blogg inlägg försökt förklara att det är vad man värdesätter som avgör allt.

   Både i och utan för sängen.
   Visst min d*lme har gått varm. I många damer. Men det är inget jag skryter om.

   I dagsläget vill jag träffa den sk ”rätte”
   Då är frågan är det rimligt att sätta en partner på en piedestal?

   Eller ska man mötas upp på halva vägen?

 13. c-h

  är inte frågan om han eller hon är villig att kliva ner från piedestal
  vi lever in tid där ut sidan är mycket av de som ska visa insidan vi är objekt mer än människor
  detta är något vi själva har skapat om inte företagen så har vi i vilket fall gjort de till en del av oss all har en del i detta visst naturen spelar in här lika så i va vill umgås med och va vi inte vill umgås med
  va ja tycker är synd är att man bara får visa halv personen av den du är och de är va du kan se
  så visst sitter vi all på en piedestal i någon form

 14. Catwoman

  Filosofen:
  De flesta kommentatorer i den här tråden, män såväl som kvinnor, verkar överens om att det inte är bra att sätta nån på piedestal. Det håller även jag med om, och det verkar som om du också gör det. Jag tror inte nån, man eller kvinna, gillar att bli satt på piedestal. Därför tog jag inte alls upp den frågan i mina kommentarer till dig, utan bara frågan om vad du menade när du antydde att du tycker att det är orimligt att kvinnor själva får avgöra vem de vill ha sex med. Den åsikten har antytts tidigare här i bloggen, av andra kommentatorer, och jag var lite nyfken på varför, men nu visade det sig att jag missförstod dig, du håller med om att alla för välja själva. Då är, åtminstone för min del, den delen av diskussionen avslutad. Den andra delen av din fråga, som handlar om hur man gör för att hitta ”den rätta”, är jag dock inte rätt person att svara på, det får någon annan göra 🙂

  • Filosofen

   CATWOMAN:

   Det borde vara rätt änkelt:

   VÄRDERINGAR vÄrdERingAAaaaaaaaar.
   Det finns (i synnerhet kvinnor) i makt korridor {som sitter på krukväxt platser..

   Som hellre vill ”rida på” stora starka åsnor. Men även helst skaffar sig ”vibrerande leksaker” som de håller i en hand.

   Samtidigt som de dricker rö vin, skriver på ett tangentbord med andra handen; då skriver in sig på kontaktannonser.

   Sedan bestämmer sig för lyfta fram militant femistisk smörja.

   I stället för att ta ansvar för ett litet barns utveckling. Tillsammans med en grottman. De fullkomligt försummat pg.a kvinnlig bitterhet.

 15. Sussi

  Jag tror ingen mår bra av ett förhållande där ena parten sätts på piedestal även om jag tror de flesta som blir förälskade lätt blir hänförda i början.

  Jag har dejtat några killar på nätet som gjorde precis det,de satte mig på piedestal och betedde sig väldigt förälskat redan på första dejten.Det de hade gemensamt var att de uppmålade en fantasibild av mig som inte stämde överens med verkligheten.När vi setts några gånger och de insåg hur odramatisk jämställd jordnära och trogen jag är så försvann deras intresse väldigt snabbt också.Jag åkte snabbt ner för piedestalen och landade hårt på marken utan att ens få chans bli placerad i deras kompisfack.

 16. Hasse

  Och jag som bara hade varit glad för en enda dejt. 🙂

  Det verkar som att man ska ”bestämma” före dejten hur allt ska bli. Tankar hit och tankar dit om en människa man knappt vill lära känna, för det har man liksom inte riktigt tid med. Allt som man har tänkt ihop ska klaffa med en gång. Och det har man ju märkt på de få dejter man har skrapat ihop genom åren. Har man tur hinner man att andas innan giftermål, barn, villa och kanariefågel – i tankarna då alltså.

  Som man (jag) saknar enkla människor.

  Det var fan bättre förr…

  • Sussi

   Hasse : precis den känslan har jag också.Tror många sitter med en färdig bild av vad de vill ha men få är öppna för att lära känna en ny person.

   Jag har också varit på dejter där killar pratat om att flytta ihop på första dejten ,själv har jag varit på nivån i tankarna att jag vill lära känna en ny person.Såklart det blir svårt när man befinner sig på så olika plan.

  • Hasse

   Sussi: Desperation är aldrig vackert och den lyser snabbt igenom. Mitt absurdaste minne var en tjej som efter andra (kan ha varit tredje) dejten frågade om jag ville göra henne med barn. Hon tyckte att jag hade bra gener och jag skulle inte behöva ta något ansvar för barnen. Hon ville bara ”ha” ett barn till. 🙂

   En till ytan helt vanlig tjej med bra jobb och utbildning. He he finns inga garantier.

   Det finns alla sorter i hagen. 🙂

 17. Filosofen

  SUSSI:

  Vad drar man då för slutsats? Är det rimligt med fortsatt anarki? På sidor som denna?

  Eller kan vi män och kvinnor mötas på halva vägen?

  Genom att vara mer sk öppna?
  För även om vi fritt väljer vem vi kn*llar med.

  Så vet man ju inte vad en person vill om någon tyvärr har för stor makt att dölja detta genom att inte vilja tex svara på ett brev.
  Därför att den personen sitter på för höga hästar/ piedestal.

  Dv.s har fått för mycket beundrar brev att svara på.

  Därmed bara läser det. Som skrivs

  Eller ska denna ”katt och råtta lek” fortsätta?

  Vem vet?

  Food for thoughts.

  När jag försökte förklara att, det fungerar bäst med att provocera fram information från en kvinna jag försöker bryta isen med.

  Riskerar jag ju även att bli tagen för en idiot.

  Därför vill jag bara klargöra att det är en metod att bryta isen på. Bland många andra.

  För vissa kanske det räcker med att dra upp skjortan på (för att blotta en sk tvätt-bräda) De behöver inte skriva..

  Medans andra måste prestera som författare. Trots att mannen med Tvättbrädan har sågspån i skallen? Vem vet?

  Food for thoughts.

 18. Filosofen

  Visst alla får göra vad de vill.
  Dricka klorin eller bara dansa omkring i sina underkläder🤔.

  Det är ingen som kan tvinga någon att svara på en förfrågan om eventuell dejt på en kontaktannons. Om det inte finns någon sk attraktion.

  Men om det bara ska vara en viss stöpt identitet som ska få ”komma till skott” att ens. Få ett trevligt svar tillbaka.

  Utan att behöva provocera fram en dialog.

  Varför inte införa Nürnberglagarna också? Så nej; ingen ska sitta på en piedestal.

  Faktum är att de ska sitter växter på en piedestal.

  Dessutom finns det redan en drottning och en kung i Sverige.

  Vi människor blir inte yngre.
  Så sluta med katt och råtta lek.

 19. Filosofen

  Ärligt talat..😑

  Vi som längtar efter sk kärlek. Via en kontaktannons. Ska vi behöva vänta tills vi blir för gamla enligt måttstocken:

  +40

  Bara för att vissa sitter på en plats där växter bör vara?

  Sluta va så förbannat svårflörtad. Det blir inte bättre än att en av parterna blir besviken av en icke uppfyld förväntan.
  När man väl ska ses IRL.

  Tala istället om vad f*n det är som är värdesatt.

  Genom en quizz eller nått; att sitta och skiva:
  -tyvärr men jag är inte intresserad.
  Är lika paradoxalt som säga:

  Jag gillar spagetti men hatar pasta🤔

 20. Filosofen

  -Nä!
  Ni kvinnor.. Som gnäller ..att ni får för många beundrar brev i er inkorg/inbox.

  Använd blockera knappen. I stället för att skriva en paradoxal mening så som:
  ”tyvärr men jag är inte intresserad. Men lycka till”.

  Därför att den meningen är bara en invit till cynism.

  Det är mycket trevligare att veta att man blivit blockerad en att starta ett elakt krig av ord. Som bara leder till ren sk*t.

  Du som kvinna. Ställ dig frågan vad f*n du gör på en kontaktannons. Åh va beredd på att dejta som f*n..

  Därför att din tid (så som min, och många andras) tid. Försvinner bara. Vi blir alla äldre..

  Tro mig jag va 34 år när jag skrev in på en kontaktannons första gången.

  I dag är jag en 41 år gammal gubbe.
  Men vältränad.

  • Sandra

   Intressant. Genomgående i alla kommentarer här på bloggen så blir män irriterade när kvinnor inte svarar. De blir också irriterade när vi blockerar dem OCH de blir irriterade när vi vänligt svarar ”tack men jag är tyvärr inte intresserad”. Verkar vara svårt att göra rätt : )

   Som jag har sagt innan så måste man vara trygg i sig själv och ha distans om man ska nätdejta. Man kan inte hänga upp sig på ett uteblivet svar eller ett nej tack.

  • Sussi

   Filosofen : Om jag tolkar ditt resonemang rätt utifrån ett kvinnligt perspektiv så borde även majoriteten av killarna på nätet ställa sig samma fråga , nämligen varför man är på en dejtingsida.

   Jag lovar dig att de allra flesta inte alls är på nätet för att träffa någon eller för att dejta så detta är långt ifrån könsbundet.Det är faktiskt en stor utmaning att komma i kontakt med killar på nätet som vill,kan,törs,hinner dejta.

  • Apan

   Jag har inget problem att någon skriver att hon inte är intresserad, varför skulle man ”starta ett elakt krig av ord. Som bara leder till ren sk*t”? Då borde man nog söka professionell hjälp som inte finns på HP.

   Det enda jag undrar över är varför man skriver en jättelång presentation, beskriver en massa nördiga intressen och sen bara sitter och trycker bort killar enbart baserat på profilbilden? Det är ganska obegåvat och det är nog tjejen som förlorar mest på det, för det kan ju vara en snygging man missar (hänt mig många gånger att tjejen inte ser så bra ut just på profilbilden men tittar man i albumet så ser man att hon nog ser bra ut ändå). Och är man inte intresserad av andras presentationer, varför skriver man en lång presentation själv?

  • John G

   Sandra:

   Att bli blockerad vet jag ingenting om egentligen. Har bara blivit det en gång under sex års aktivt nätdejtande.

   Men sedan att inte få svar. Jo, det är nog så att till slut övergår besvikelsen och sorgen i irritation. För åtminstone jag tog mig tid att läsa presentationer, titta på bilder, kolla fakta, innan jag skrev ett individuellt och personligt brev till tjejerna.

   Och att lägga ner så mycket tid och energi på att presentera sig, på ett ändå civiliserat sätt, för att sedan bara bli ignorerad, tja, det gjorde i alla fall mig ledsen och besviken. Och till sist irriterad. Eftersom jag kände mig osynlig.

   Så tro mig, jag hade inte blivit irriterad om en tjej ändå skrivit tillbaka och sagt att hon inte var intresserad. För då hade jag i alla fall fått uppleva att jag existerade.

  • Kristina

   Skulle du som tycker så mycket !!!
   Kanske kunna tala om för oss alla hur vi skall bete oss, för att just du skall vara nöjd!
   Har du möjligtvis analyserat dig själv? Såsom du tycker dig besitta en rätt att tala om för mig, hur och varför! Dåligt ! Lågt !
   Och det kan absolut inte vara fel att vara artig! I stället för att bara iskallt blockera!
   Är dejting samma sak som att få lite sex för dig ? Så finns det faktiskt dejtingsidor för det !!

  • John G

   Kristina:

   Nu vet jag inte om det är mig du ställer frågorna till?
   Men jag kan ge mina svar på dem ändå 🙂

   Hade jag fått som jag vill så hade tjejer varit öppna för alternativa raggningsmetoder. Och inte bara det omedelbara sexualiserandet.

   För som jag skrev till Nadine tidigare, en gång i tiden försökte jag vara en gentleman när det kom till att ragga tjejer. Jag försökte ta i beaktande Mer än bara det kroppsliga, det sexuella. Vilket har visat sig vara fett fel av mig. För det fungerar inte på något enda litet sätt.

   Alltså har jag, enligt mig själv, i stället börjat bete mig som en grottmänniska. Det första jag gör numera när jag träffar tjejer är att uppmärksamma deras kroppar, deras sexualitet, deras kvinnliga attribut. Och Det fungerar. Det fungerar otroligt bra.

   Det fungerar till och med bättre än jag vill att det skall fungera.
   För jag vill inte bete mig så här. Men ännu mindre vill jag återgå till att ständigt hamna i kompisfacket.

   Och japp, jag har rannsakat mig själv, ställt mig frågan vad som är viktigast just nu? Och därefter har jag börjat bete mig som en grottmänniska.

   Sedan är det väl självklart så att jag har rätt att tala om vad jag tycker är rätt eller dåligt? Precis på samma sätt som du har rätt att göra samma sak.

   Och nej, dejting handlar inte uteslutande om bara lite sex. Även om dejtande uppenbarligen alltid inkluderar sex.

   Men i alla fall, dejta gör man för att lära känna varandra, kanske bli intresserade, förälskade, bli ihop, och så vidare.

   Så missförstå mig inte, för det jag ägnar mig åt numera har ingenting med dejtande att göra överhuvudtaget.

 21. Agda

  Halleda då. De verkliga grottmännen är de som skriver, nej förlåt, kräks ur sig sin bitterhet här. Tack fan för att ni aldrig får gå på någon dejt. Lär er lyssna. Inse att kvinnor är människor precis som ni. Bland oss finns det alla typer. Precis som bland männen.

  • John G

   Nja, jag tror faktiskt det är tvärtom.
   Skälet till att jag en gång i tiden inte drog till mig några tjejer, var att jag Inte resonerade som en grottmänniska.

   Numera dock, när jag gör just det, resonerar som en grottmänniska, så är det inga som helst problem att dra till sig tjejer.

  • Crazy8000

   Du har aldrig tänkt på den att du är i fel grupper av tjejer eller börjar prata med fel grupper tjejer som bara dras till sådant på grund av deras omogna/problematiska inre?

  • John G

   Crazy8000:

   Jo visst, en gång i tiden funderade jag på det.
   Men numera? Näää…
   För jag har konstaterat att det finns inte en ”fel typ av tjejer.”
   Det finns bara en typ av tjejer.

   Apan:

   Tack och lov har jag inget förhållande menar du?
   För det sista jag vill i dag, är att bli känslomässigt involverad med en tjej.

 22. standart

  Varför sätter man en på piedestal? Som mycket ung har man inga erfarenheter och kännedom om vem är vem saknas. Hormoner spelar spratt.
  Senare i livet gör man samma misstag men av helt annan anledning. Man vill så gärna att mannen skall vara likvärdig eller tom äga de färdigheter som man själv saknar. Liksom – ”jag kan det och kille kan det” är inte så lockande men de som kan mera verkar vara nåt extra. Då tillskriver man kille ännu mera extra för att man tänker ”Nu händer det! Han är fantastisk ….måste vara fantastisk eller hur?”. Jag kan dra en enda slutsats. Vi är drömmare hela kivet

 23. Peter

  Man behöver inte sätta någon tjej på en piedestal. Hon klättrar upp där själv.

  Det var länge sen jag kom på att man bara ska ge sig på de nya medlemmarna. De som har varit med ett tag är rent blasé. Nackdelen med den taktiken, och då är jag många gånger den första hon träffar, att hon har ett helt harem att utforska. (Annan taktik är att fråga efter dejt på fredag eller lördagkvällen när hon har nobbat alla hon har snackat med i veckan. Ta ett glas vin ihop på uteservering?)

  Här sitter tre killar inloggade för varje tjej här sitter. Hon står inte som en åsna mellan två hötappar, hon står som en åsna och försöker välja mellan sju hötappar.

  • Roz57

   Blir du så irreterad på kvinnor så är det väl bara gå ur HP. Tror du inte att vi kvinnor blir utsatta för konstiga män. Ditt gnäll o bitterhet passar inte en datingsida

 24. Sussi

  Ja precis Peter det är så fantastiskt att vara kvinna bara välja och vraka ,efter några hundra man pratade med så var det faktiskt då och då någon som ville träffas irl..men de allra allra allra föredrog att stanna i stallet med de andra åsnorna och fortsätta värma fingrarna på tangentbordet där de kände sig trygga.

 25. Nadine

  Nä de flesta killar har inte lust att gå på date så vi tjejer väljer inte alls. Några mejl blir det, men vad hjälper det då det inte blir några d ate tillfällen. De flesta killar vill bara chatta på kik, sedan nästa tjej. Knappt någon vill ha förhållande.

  • Apan

   Hade precis en tjej som ville chatta på kik så jag fick skapa konto och installera appen. Hon sa att hon precis skapat konto för att det skulle gå smidigare att skriva och sen efter tre meningar (mitt i en diskussion) så slutade hon skriva (och läste inte ens det andra jag skrivit förrän efter 12 timmar). Nej det handlade inte om sex utan något helt vanligt. Det finns folk till allt… tog bort appen igen och blockade henne på HP.

 26. Nyfiken

  @Apan Jag är en av de tjejer med en presentation jag lagt ner tid på och försökt skriva så bra jag kan om mig själv och däribland om mina nördiga intressen. Jag går inte efter utseende utan söker efter en välskriven presentation som väcker mitt intresse och lockar mig att skriva ett mail. Har han en dåligt skriven presentation eller ingen presentation alls så blockerar jag honom oavsett utseende då språket är viktigt för mig och jag är intresserad av män som kan uttrycka sig väl.

  Vag gäller att sätta på piedestal eller ej tycker jag att ju mer jag gillar en person desto viktigare blir han för mig och då går mitt känsloliv igång och det är inte så lätt att styra över.

 27. What_A_Man

  Intressant jämförelse med tigrarna när hanen respektive honan går in på varandras revir. Det är verkligen här att kvinnan väljer mannen som ska välja henne.

  Den här gången tänker jag inte rabbla min lista, men hade förutsättningarna ändrats här till att kvinnor skulle ta mer initiativ hade nog en god del av de bittra erfarenheterna här i bloggen ersatts med fler solskenshistorier.

 28. Sussi

  Apan : det där har hänt mig ochså några hundra gånger så visst finns det folk till allt håller helt med.Synd det är så svårt träffa på motsatsen bara.Fast jag orkade inte blockera alla som ghostade tillslut.

 29. Sussi

  Nadine : nej tyvärr är det ju så att för de allra flesta är målet att samla på sig chattvänner inte träffa någon irl.Spelar ingen roll hur många man svarar eller skriver till om kontakterna bara stannar på nätet.

  • Apan

   För de flesta kvinnor verkar målet vara att samla på sig så många olästa mail som möjligt och inte heller träffa någon. Det är väl diskutabelt vilket som är dummast…

  • Filosofen

   SUSSI:

   Allt går ut på vad man värdesätter. Därför spelar det ingen roll om man ses IRL. Eller via ”kik”
   Eller vilken kontaktannons som helst.

   Faktum är att risken att bli stalkad är mycket större om man sets IRL.

   Då värderingar inte stämt överäns med ens förväntningar.

   Varför finns det intervju tekniker annars?
   Varför kan inte olja och vatten blandas?
   Jo för att molekylerna inte passar ihop.

   Men för dens skull ska ju inte i dessa exemplen kvinnor ta sig friheter med att cyniskt bara leka med någon som vill ta reda på man klickar.

   Genom att sitta på en plats för växter.
   Det må hända att män känner sig avundsjuka på att inte kunna välja och vraka lika självklart så som kvinnor kan.

   Både IRL så som på nätet.

  • Crazy8000

   Filosofen

   Även män har att välja och vraka. det gäller att ha korkpluggarna öppna IRL för de flesta är blinda när någon är intresserad oavsett kön, också dåliga på att visa tydligt även om de tror de är tydliga.
   Faktum är att majoriteten av kvinnor är sämre på att förföra än män på grund av passivitets taktiken att den andre ska lika väl som att vara rädd för att sätta sin självkänsla på spel att kunna bli negligerad.

   Du värkar behöva lära dig lite beteende och mönster kunskap för människor.

  • What_A_Man

   Den diskussionen har redan varit här. Det är nog mer individburet än knutet till kön.

   Jag kan bara relatera till mina erfarenheter. Det är i det närmaste omöjligt att få ut en tjej i verkliga livet med mindre än att hon har antytt att hon vill träffas. Man blir betraktad som en krypande patetisk fjant om man försöker ”för tidigt”.

   Jag hamnade i en diskussion med en här. Vi hade inte möjlighet att träffas då på grund av olika takt med barn. Men hon beklagade sig över att hon hade en hängande efter sig och att han var så förälskad i henne. När jag frågade vad de hade hittat på tillsammans när de hade träffats visade det sig att de hade överhuvudtaget inte alls setts.

   Förmodligen satt han då och försökte få henne att lämna datorn och hon tolkade det som att känslorna för henne redan fanns där… Så det här med nätdejting är inte balansakt på slak lina, det är på slak lina med en till där det öppnar för så mycket missförstånd, att fördomar får fritt spelrum och förutfattade meningar dömer folk.

  • Apan

   WHAT_A_MAN: Jag brukar föreslå att träffas inom 24-36 timmar om vi skrivit en del och det har alltid gått bra utom en gång, en tjej vågade inte träffas en då hon precis börjat med nätdejting. Två dagar senare ville hon träffas jättemycket och ville chatta och ringa hela dagarna då jag inte kunde träffas… det slutade senare med att vi inte träffades då jag blev mer och mer osäker på det hela.

   Hur är man en patetisk fjant om man vill träffas på stan? Har jag inte märkt…

 30. Filosofen

  Det finns kvinnor som värdesätter; att hellre skaffa sig en massage apparater på apoteket, en att vara ihop med en man.

  Därför att mannen ”grottmän” är en mansgr*s som har för ”många behov”. Kanske till och med blir pappa till ett barn?

  Därför värdesätter andra kvinnor att det är mysigare att ha en står häst eller bara en hund.

  Så därför är det viktigaste att veta vad folk värdesätter.
  För tydligen ljuger vissa vad de yttrar sig i sin profil. Bara för få lite uppmärksamhet.

  Därför borde en matchning göras innan man ens tog kontakt. Men tyvärr skriver vissa kvinnor:

  ”Jag är inte intresserad. Lycka till”..
  Det borde istället stå:

  ”Dra åt h*lvete, lycka till. Men jag ville bara dj*vla lite med dig. Därmed åldras på denna sajt för jag är en *diot”

  • Apan

   Tror du kvinnor borde vara tvingade att gå på dejt med dig?

   Hur kan du kräva mer än att de undersökt dig och kommit fram till att de inte är intresserade? De flesta kvinnor kommer ju inte ens att läsa dina mail så det är väl bra att någon gjorde det och kanske läste profilen och tittade på bilderna?

  • Filosofen

   Hur vet du allt detta?
   Kom ihåg att det är en provokativ attityd som bryter isen…(många gånger mer) Tyvärr.

   Om jag hade varit en idiot som inte kan styra upp en konversation hade jag aldrig lyckats, det kan jag hålla med om.

   Det va en person här skrev att man ”ska ha distans till sig själv, på kontaktannonser forum”

  • Filosofen

   APAN:

   Om det inte går att ”öppna ett lås med en nyckel”, får man tyvärr ibland använda en kofot, bultsax eller slägga.

   Men bara därför betyder inte att det går att laga, fixa till skadan som uppstod vid tillfället.

   Många gånger hjälper det inte att bara säga hej till en person. Utan man måste kanske knuffa till dem lite, tyvärr..
   ===================================
   Det är många kvinnor genom åren som skrivit att man inte ska ta kontaktannonser på alvar. Man ska vara skämt sam. Men var går gränsen?

 31. Filosofen

  APAN:

  Det handlar om att försöka få uppmärksamhet på en kontaktannons. Därför att man är inte ensam, (det är konkurrens) att försöka få komma till skott på just en tänk bara partner.

  Faktum är att det är lika dant på en speed date.

  • Filosofen

   KRISTINA:

   Det är ju ingen idé att kommentera. Eftersom du hävdar att du, så som andra kvinnor alltid tycks ha rätt?

   Så min tes om att en viss provokation krävs för att jag som en man ska vara den som bryter isen. Därmed får dig som kvinna att börja bry dig…

   Ska träda ner från piedestalen. Är ju bara för bedrövlig. Varför måste alltid kvinnor testa och åter testa. Den de kommunicerar med?

   Varför ska det vara så svårt att förstå att det finns en viss skillnad på en man och en kvinna.?

   Om det nu är så att det är kvinnan som först .. tar kontakt. Vad har hon då utgått ifrån?

   Vilka väderingar är det som ligger bakom, är hon en rysk ”golddigger/lycksökerska” ?

   Eller vill hon bara ha lite roligt i sängen? Knappast eftersom hon då avslöjar att hon är ”billig”.

   Jag tror att det är så här. Om man som kvinna inte kan förmedla vilka avsikter man har man har. Har man bara talat om att man är mentalt labil.

   Istället borde prata med en professionell.
   För varför slösa andras tid, sin egna tid på att hålla på med barnslig pajkastning?

   En kontaktannons utgår ju ifrån att man ska försöka skapa en ”kontakt”..
   Men vem vill ha en dålig kontakt?

  • Filosofen

   KRISTINA:

   Påstår du att attraktion uppstår genom provokation? Med det du skriver till mig?

   Värdesätter du provokation mer en respekt och tillit?

   Får jag bara fråga; hur länge har du varit medlem på HP, är du singel?

  • Filosofen

   KRISTINA:

   Det är ju lätt att sitta och påstå saker. När man kan välja och vraka.

   Men då finns risken att man kan gå miste om avgörande detaljer. En viss individ har.

   Så ja. Om jag lyckats få just din uppmärksamhet. Genom provokation som så många andra kvinnors.
   Tycker jag är vedervärdigt.

   För det första, för att provokation ofta blir missförstådd.

  • Apan

   På en speed date har du ju samma chans att prata som alla andra, tjejen kan ju inte välja bort dig och prata dubbelt så lång tid med en annan kille bara för att han har en spännig gymbild i sin profil (eller vad det nu är som efterfrågas av tjejer som sorterar folk efter profilbilderna).

 32. Filosofen

  CRAZY8000:

  Nu är det tyvärr så att kvinnor (överlag) har ett grymt övertag. I relations ljungen.

  Även i verkligheten. Det vill säga; det är tyvärr allt för många getingar som samlas kring just en .. sockerbit.

  [Men ibland tyvärr flugor kring en sk*t korv]..😂

 33. Filosofen

  Det finns en gemensam nämnare när det gäller kvinnor i och utan kontaktannons forum.

  Det är:
  egoISM
  De kräver subliminalt ordval s.k ”mindf*ck”
  Manipulation, drama, och provokation.

  Men varför? När de endå tycker att gräset är grönare på andra sidan.

  Därför, flyger till en ”stadigare pinne att sitta på”.

  Jag är inte en kvinnohatare. Jag konstatera bara fakta.

  Därför finns det grottmän. För att styra upp deras beteende är.

  • Sussi

   Hp : finns det ingen gräns för hur skruvade inlägg man får skriva ? Tycker det har styrts upp bra ett tag men nu börjar det fallera rejält igen.Jag förstår ni inte kan ta ansvar för människors mentala hälsa men kanske det skall ges lite mer utrymme för lite sundare diskussioner ?

  • Filosofen

   NADINE:

   Min tes om att det är provokation som krävs för att rucka på kvinnor, med för mycket militant femistisk smörja. Besannas ganska väl i dessa diskussioner.

   Men eftersom det är ANARKI som gäller på kontaktannonser. Borde du, om någon inte bli arg.

   Jag varken bits hatar eller ens tycker illa om kvinnor. Snarare tvärtom. Jag konstaterar bara fakta.

   Bl.a i från inlägg på sajten:
   ”nya Genusnytt” Svenska tjejer sägs vara bortskämda vid dejting

   https://genusnytt.wordpress.com/2011/06/05/tjejer-sags-vara-bortskamda-vid-dejting/

   Att i synnerhet [kvinnor som gnäller att de har för mycket brev i sin inkorg\inboxen på kontaktannonser]
   Men även de som har ett ”grymt övertag” självklart kan välja och vraka; borde tänka på att inte missa brukar den fördelen.

   Därför att de kan kraftigt gå miste om en och annan persons egenskaper.
   Varför inte införa Nürnberglagarna annars.

   Blir du nöjd då? Lilla du😑😒😑…. 😂

 34. Nadine

  Det är männen som har övertag. De bestämmer om det blir en date. Alltså blir det ingen, även om kvinnan vill ha en. Killar vill chatta på kik. Men sedan det stop. Hur mycket välja och vraka är det tycker du? Nä knappast, eller hur.

  • Filosofen

   NADINE:
   SUSSI:

   Faktum är att det är få; näst intill ingen kvinna som håller med om att vissa kvinnors beteende är egocentrisk.

   Istället försvarar de sig med att påstå annat.

   Därför kan jag med viss säkerhet påstå att det är med viss provokation det krävs, att få en viss reaktion. För att möjligtvis styra upp en vettig dialog.

   På grund av. För mycket pondus hos en divalat kvinna. Ungefär som att hon har skygglappar. Bara ser det hon vill se..

   Bevisa motsatsen annars. Förklara varför en dam med massa beundrar brev i sin inbox; inte svara på alla dessa brev…

   Om det nu inte vore för ren och sker divalat lathet.
   Istället rider på den uppmärksamheten bara för att stärka en svag självbild.

 35. Filosofen

  SUSSI:
  NADINE:

  Nu är det så att mitt senaste inlägg blev (bort plockat)..

  Är ni nöjda då?
  Hursomhelst

  Det jag skrev var att det finns en internet sajt som heter:
  nya Genusnytt.

  Den lyfter bl.a fram frågan om att:
  ”Tjejer brukar vara bortskämda vid dejting”

  ===================================
  Åter igen. Jag är inte en kvinnohatare. Jag är snarare en alfahane/grottman som vet vad skåpet ska stå.

  Jag har bland annat jobbat inom tjänste sektorn med säkerhet och service inför och åt andra människor.

  I och med detta har jag bland annat lärt mig hur bitchig elak provokativ manipulativ egoistisk en kvinna tyvärr…kan vara.
  ===================================

  • Roz57

   Din kvinnosyn är verkligen skrämmande. Tydligen är vi bitchiga idioter. Börja med att lära dig o kolla vad du själv skriver om oss. Vi är människor vi också

 36. Sussi

  Finns säkert många bra forum där män som hatar kvinnor kan spy ut sitt hat och dunka varandra i ryggen.

  Hp är så vitt jag vet en mötesplats för både män och kvinnor och då borde det inte tillåtas att det skrivs inlägg på inlägg som bara går ut på hur vedervärdiga det kvinnliga könet är.

  Detta är min högst personliga åsikt.

  Nadine : innan jag började läsa denna blogg hade jag precis samma uppfattning som du att det var männen som hade övertaget och var de som kunde välja och vraka.Utgick jag från mäns beteende just att inga diskussioner drevs vidare ,man blev ghostad eller diskussionerna bara stannade på kik men det var få som ville ses irl.Nu förstår jag att även män tycker det är svårt få kontakt med kvinnor på dejtingforum vilket är synd om man är med på ett forum för att man vill träffa någon.

  • Filosofen

   SUSSI:

   Lilla söta rara lilla du. Det finns kvinnor som värdesätter att bli dominerade samt förnedrade av män. Därför att det ligger i deras läggning.

   Så dra inte alla män över en kant. Jag varken bits hatar eller ens tycker illa om kvinnor. Snarare tvärtom. Jag konstaterar bara fakta.

   Bara för att en man kanske är en grottman/ alfahane betyder inte det att han är våldsam.

 37. AAA+

  Jösses vad många missanpassade, bittra kvinnohatare det finns på HP! Jag fattar inte varför ni bryr er, kvinnor är ju bara skit så varför håller ni på ändå? Ni kan väl träffas och se om inte tycke uppstår så kan ni ta saken i varandras händer?

  De idioter som tror att det räcker med några snygga kort från gymmet och ingen presentation kommer inte ha större framgång än de andra idioterna som försöker provocera i sina kontaktförsök. Blockera, blockera, blockera.

  Tack gode gud för den trevlige, intelligente mannen som vet hur man konverserar och uppför sig civiliserat. Dejt planerad efter helgen, vad som händer sen får vi se. Om båda vill ses vi mer, annars så klipper vi kontakten och går åt varsitt håll utan att sitta och spy galla över varandra på HP!

  • Hasse

   Det är väl inte konstigt om män är bittra eller blir bittra. Det finns knappt några normala kvinnor kvar. Presentationer som börjar med: ”Ska ni kontakta mig är det det här som gäller”, sen följer en kravlista. Man tar sig för pannan. Blockera på du.

   Skönt som fasen att man har det så bra själv.

 38. AAA+

  Inte konstigt att kvinnor blir bittra när det finns idioter som både förespråkar provokationer och omsätter det i praktiken själva. Hur fungerar det i arbetslivet och andra sociala sammanhang när personer som första kontakt är otrevliga? Ja, inte lär de ju komma längre än till en anställningsintervju, om de har tur, har de otur får de en smäll på käften istället av någon annan grottvarelse.

  Ni som sitter och klappar er själva på ryggen och gnäller på kvinnor har inget på en kontaktsida att göra, men nättroll har väl aldrig haft någon logik. Ge fan i att skriva till mig och andra om ni är otrevliga. Tror ni på fullt allvar att om det finns en presentation så lockar ni till kontakt om det står att det räcker om någon är snygg och/eller söt så spelar resten ingen större roll?

 39. Veteran

  Intressanta bloggar här! Kan tillägga att all form av kontaktsajter och givetvis just HP till största sannolikhet bara är en drömbluff. Har varit på många sajter från och till i över 30 år och fått samma uppfattning av just dejtingproblem.. De män och säkert kvinnor med som verkligen är 100% ärliga och med seriösa avsikter har alltid hamnat i kläm, just för att det finns för mycket oärliga falska personer som skriver fina och naturliga presentationer över vad de vill med sitt liv och söker.. Därför fallerar ideologin med att finna en seriös partner…

  Sök en partner på naturlig väg är mitt råd…

  • Crazy8000

   En enda illusion som skapas via media. Det blir vad man målar upp hur publiken ska uppfatta en oavsett korrekt fel ofullständig, för en person med djup och bredd kan man inte få grepp om även om man tror man har. sådant får man om någon efter ett tags umgänge på olika vis IRL.
   Desto snabbare dömande brukar vara de mest feldömda slutsatserna.

 40. Filosofen

  Kan ni kvinnor som skriver ett inlägg här. Förmedla var folk håller varandra i handen och dansar runt i ett sound of music” inspirerat sammanhang. När folk i mellanösten helt enkelt spränger sig själv pg.a duperad ideologi.

  När folk inom IS kommer mer och mer närmre Europa. Samt extremism är en vardag.

  När jag beskriver att provokation är ett medel för att lyfta fram en möjlig dialog.
  Så syftar jag inte på att det är den bästa lösningen.. Men TYVÄRR ..TYVÄRR. En lösning.

  En möjlighet att BRYTA ISEN! På kontaktannonser. Eftersom så många kvinnor har. Samt alltid.. Har haft ett grymt ÖVERTAG! De har helt enkelt blivit glorifierade som gudinnor. Satta på en piedestal.

  Kvinnor överlag får väl göra vad f*n det vill med sina liv.

  Men att välja självisk oempatiskt på grund av för mycket översitteri. Taler ju om vad de värdesätter innan man ens har setts IRL.

  Bara det att så många ”kvinnor” reagerar på mina inlägg. Bevisar ju en tes om att det är provokation som krävs för att rucka på kvinnor med för mycket pondus.

 41. Filosofen

  Jag fiskar inte efter att få pluspoäng. Jag tävlar inte om vem som ska synas bäst.
  Jag försöker bara bevisa en tes; att många kvinnor tyvärr reagerar mäst när man provocerar dem.

  De reagerar knappt när man bara skriver trevliga kommentarer…

  • Hasse

   ”De reagerar knappt när man bara skriver trevliga kommentarer…”

   Helt riktigt. Jag får ALDRIG svar när jag kommer med en komplimang eller liknande. Skriver sarkastiskt nappar de direkt. Finns ju en gammal sägen; snälla killar får aldrig kyssa vackra kvinnor. Stämmer än idag.

 42. Tidigare medlem

  Detta kan jag inte låta bli att kommentera.

  Alltså tjejerna sätter killen på piedestal, dyrkar marken han har gått på, skriver i ett och föreslår träffar och dessutom väldigt konkreta förslag. Lämnar ut sina telenummer helt vilt. Eller inte riktigt. Är man snygg på bild gör hon så. Är man en ordinär Svensson är man en total nolla som hon totalt skiter i.

  Jag var med i några år här och blev helt ignorerad. Jag kände mig så avvisad att det inte visste till sig. Det var med en känsla av att vara riktigt bortvald som jag stängde ner kontot. Men jag hade bestämt migför att ge igen och skapade fejkprofiler. Jag skapade inte en. Jag skapade flera. Där stod bara nonsens i min presentation, men fotona var på modeller. Jävlar vad tjejerna skrev, nivån var att det inte var hanterbart. De som hade gett mig något” jaha säger du det” som svar till det riktiga mig var hur pratglada som helst. I slutändan ledde det till att jag kände riktig avsky, närmast hat mot allt vad kvinnor hette när de visade hur ytliga de är. Lite senare träffade jag en tjej som jag var helt ointresserad av genom jobb. Hon föll totalt för mig och min charm för jag var så sval till sättet. Tacka fan för det, jag kände avsky mot tjejer ju.

  Tjejerna visade ett par saker om sig när jag höll på med dem här. Yta gäller. Till det är de helt okritiska i sin inställning. Den stora massan saknar all form av självinsikt. De är mer än villiga att bli behandlade som ren skit bara det är en snygg kille som beter sig illa mot henne. Gäller de flesta för där är lite undantag.

  Jag började snällt. Till blondinen sa jag att jag tände på brunetter. Jag fick erbjudande om att hon kunde färga håret. Till brunetten sa jag att jag bara gick igång på blondiner. Jg tror inte någon av dem erbjöd sig att blondera sig. Till korta tjejer som hade nobbat mig för min längd sa jag att hon skulle se ut som ett barn om hon gick med mig på stan. Eller att jag skulle få nackspärr av att hångla med henne. Till långa tjejer, självklart var hon för lång för min smak.

  Det var kul att göra så några gånger, men sen blev jag sofistikerad i mitt jävlande. Jag snackade med brudarna. En profil jag hade som var kul den ställde bara krav i på tjejen i presentationen. Inte ett ord om ”mig”. Som brudarna försökte visa hur mycket de levde upp till mina krav! Självklart inte tillräckligt… Några gånger satte jag mig och beklagade över hur tråkig kvällens träff hade varit. Hon ställde sig på kö för att erbjuda en bättre träff. Gissa hur den skulle vara bättre! När tjejer skrev svarade jag bara med att fråga vad hon hade att erbjuda som andra tjejer inte har. Rätt omgående satt vi och snackade om… just det, sex och på hennes initiativ. Mitt i samtal bara stängde jag ner kontot för att starta det några dagar senare igen. Jag var så välkommen tillbaka så. Det gjorde inget. Bestämde träff för att sen omotiverat bara ställa in. Bestämma ny träff och igen stänga ner kontot. Då blev det lite putt stämning om inte förr, och det bemöttes bara med att det finns fler fiskar i havet från mig.

  Jag kunde också styra tjejerna. Vi är några stycken som brukar gå ut och käka och kolla finalen i Champions league. Till tjej skrev jag att jag skulle göra just det. Hon satt i baren när jag kom dit med ett glas vin bredvid sig, mobilen i handen och blicken stenhårt klistrad på dörren. Där var gott om killar som kollade fotboll, men hon såg inte ett skit av det för hon bara väntade på det snygga fotot. Jag gjorde samma grej ett par andra gånger när vi skulle ut på pub och så. Samma grej igen. Hon satt i baren och väntade på att fotot skulle gå in genom dörren, totalt omedveten om vad som pågick runt omkring henne. Och när man då fick brevet från henne att hon ”spontant” hade tittat in där men inte såg mig fick man ju svara lite oskyldigt att planerna ändrades. Till saken hör, tjejernas foto är så förbättrade att man måste liksom veta var hon ska vara för att kunna hitta henne på stan. Där är inte den likheten mellan bild och verklighet att man kan känna igen henne i kön i mataffären om man skulle stöta ihop av ren slump.

  Prova det killar! Ni kommer att känna er äcklade av tjejernas beteende här.

  Sen testade jag också att ha tjejprofil. Där kom mer brev till en helt tom tjejprofil än vad jag fick svar på mina brev. Alltså den riktiga jag, en ordinär Svensson. Lite för mycekt mage, lite tunn frisyr och ett och annat grått hår. En del av de breven var verkligen för att öppna för snack, jag kände lust att svara. När jag skrev lite och fyllde i uppgifter om ”mig” vällde det in brev. När jag sen satte in ett foto på tjejen, en helt ordinär brud, blev proportionerna såna att jag omöjligt kunde hinna med. Med det sagt behöver inte en tjej anstränga sig för att få kontakt.

  Alltså, ni killar som gnäller här skriver till en tjej. Det gör 70 stycken till samma kväll. Kanske överdrivet, men väldigt många fler. Tjejen ratar er och letar upp fotot hon tycker är snyggast och är beredd att kräla i stoftet för att få lov att träffa honom. Sen gnäller brudarna för att de inte får till det. Lite egen kritik om vem ni tar kontakt med och hur det går till kanske inte hade skadat.

  • ViraStina

   Tidigare medlem:

   Du som har erfarenhet av att känna dig ratad och bortvald, kan därmed säkert sätta dig in i hur det känns att som kvinna med välskriven profil och foton, få MINDRE respons än vad en genomsnittlig kvinnoprofil utan bild får.

   Det är ingen höjdare, kan jag upplysa om. Som om jag vore så anstötlig att de hellre väljer någon utan foto. Männen tycks föredra en anonym tjej, som de kan projicera sina fantasier på. En verklig, ordinär 40-plussare smäller inte så högt, däremot.

   Och det är givetvis hur enkelt som helst att skapa en kvinnlig profil som männen dräglar över. Samma män som inte ens bemödar sig att svara på på mail från vanliga, tråkiga kvinnor. Jag får intrycket att du tror att männen här minsann ser till de inre egenskaperna, medan kvinnorna är ytliga och bortskämda. Kraftigt missförstånd i så fall.

  • Crazy8000

   Virastina
   Du målar upp en svår ouppnåelig person lika väl som en som är svår att ha att göra med i en relation när du skriver så du antyder du har skrivit profilen i mannens perspektiv.
   Precis samma många tjejer brukar känna med liknande profiltexter.

  • ViraStina

   Crazy:
   Jag hänger inte riktigt med i vad du menar, men jag påstår i alla fall att det inte existerar någon större skillnad mellan könen i den här frågan.

   Männen skriver till/svarar de attraktivaste kvinnorna. Kvinnorna skriver till/svarar de attraktivaste männen. Kvinnor får generellt fler mail än männen, så där är konkurrensen hårdare. Speciellt när det gäller de snyggaste. Men det betyder sannerligen inte att männen inte är lika ytliga. De tar inte heller kontakt med kvinnor som de tycker är fula eller allmänt ointressanta. Ganska självklart.

  • Filosofen

   VIRASTINA:

   Må hända att det är konkurans bland de ”ytligt vackra” men de kanske har sågspån i skallen? Där av svärmar av getingar kring socker. Men även flugor kring bruna stinkande högar.

   Men bara för att det är svårare att få komma till. Just på den nivån.. Behöver ju inte normala Svenssons lida.

   Men tyvärr är det ju så bland ”bönderna” också. Därför har jag märkt att tyvärr .. TYVÄRR även här; så är det provokativ attityd som drar till sig diskussion. Mer.. en att bara vara hyfsad. Tyvärr..

  • Crazy8000

   Skenet av svåruppnåelig, svårbehållen, svårt att behålla. de kan känna sig otillräcklig för dig, duger inte i längden.
   Hänger du med?
   Även män kan få de tankarna lika väl som att tro du är för bra för att vara sann.

   Ful snygg attraktive oattraktive intressant ointressant är relativt.
   Har själv känt mig helt ointresserad av de många kallar för snygga och dylikt enligt social standard på det yttre för de utstrålar tomma skal där det leder till att jag dissar dem i direkt form och många av dem tåler inte det precis som någon skrev om för 1 år sen här inne.

   Men nu är detta online tramset extremt ytligt där majoriteten går efter data som ålder kroppsform ögonfärg hår stjärntecken litterär överbegåvning, perfekta första meddelande.
   Stämmer man inte in på dessa är man körd oavsett om det är motsatsen vad de faller för IRL.
   De flesta online har inte en aning om vad som egentligen funkar för dem. de har inte lärt sig hur de själva funkar och ljuger om det.
   En ända fantasi lekstuga egentligen.

  • Sussi

   Virastina : jag har haft profiler på i princip samtliga sajter som finns i omgångar.Det tog alltid lite tid innan jag hann få dit text och bild och inte f-n var det någon som skrev till mig eller tittade på min sida mer än någon enstaka spammare där det var extremt uppenbart att det var ett sk massutskick.Kanske det hade varit fler besökare om jag i själva verket varit en man som skapat en tom fejkprofil eller så är det kanske lite överdrivet att det skulle vara en sådan respons på en tom profil ?

  • Crazy8000

   Brukar få respons på tom lika väl som utan bild, ibland ifrån kvinnor som är alldeles för långt bort.

   De som brukar skriva till tomma profiler är antingen mer seriösa eller desperata, ibland båda.

  • ViraStina

   Filosofen:
   Du kan säkert få svar genom att vara provokativ. Då sticker du ut ur mängden. Det funkar på män också, om man vill få uppmärksamhet eller hitta någon att slänga käft med. Men det ger knappast fler varaktiga, seriösa resultat.

   Crazy:
   Ja, tanken att jag kanske framstod som lite för ”bra” för att männen skulle våga ta kontakt eller svara är ju väldigt smickrande. 🙂 Men den största anledningen var nog att jag är över 40, tvåbarnsmamma och lite smånördig. Det är inte så många män som har just den kombinationen som sitt kvinnoideal, lustig nog.

   Sussi:
   Jag tror att ålder och ort är väldigt avgörande om man vill skapa en falsk kvinnoprofil, för att bevisa hur enkelt det är för tjejer. Uppfinner du en 26-åring i Stockholmstrakten, så får hon säkert massor av mail. Även utan bild. Men skapar man en 42-åring i Bredbyn blir det nog inte riktigt samma övertygande bevis.

  • Crazy8000

   Nördig är ingen nackdel eller att du har barn, Lite för många män som hellre tar en nördig tjej än en på motsatt håll för hon är mer rakt på ärlig utan ett behov att försöka passa in överallt och vara andra till lags i ytlighets rejset.
   Många fler nördiga tjejer brukar se yngre ut långt upp i åren för de har inte misshandlat kroppen med smink bränna huden ohälsosam livsstil.

  • ViraStina

   Crazy:
   Jo, du har en poäng. I verkligheten har jag inte märkt att min nördighet skulle vara något större hinder. Inte sedan jag lämnade tonåren. De män som vill ha en enkel helylletjej brukar dras till mig. Och de är inte så extremt få.

   Men på dejtingsidor tycks det som om tonårsidealen lever kvar. Där premieras yttre attribut i högre utsträckning. Mer utpräglade könsroller.

 43. Sussi

  Jag tror inte det är någon skillnad mellan könen.Välskrivna profiler med snygga bilder får nog alltid mer besökare och mer förslag och lockar troligtvis till sig betydligt fler oseriösa.

  De seriösa oavsett kön drunknar i bruset och når inte varandra.Jag fick massor av mail från välskrivna profiler med fina bilder som trots att de tog första kontakten inte läste mitt svar.Kanske är de flesta profiler fejk vad vet jag ? Tröttnade gjorde jag iaf då jag ville träffa någon seriöst och irl och det var näst intill omöjligt att komma i kontakt med seriösa killar.

  Tidigare medlem; med all den fritid du verkar ha hoppas jag verkligen du gör något meningsfullare idag jag är grymt avundsjuk på människor som har så mycket tid.Vi har bara ett liv vårda det väl och gör något roligt av det.

  • Hasse

   Folk verkar lägga en jäkla massa tid på detta trots samma resultat. Jag har lagt ner… inser att det är ytterst få som vill träffas och är seriösa. Bor man i samma stad och inte kan ta en enkel fika med en gång kan det vara. Har fan inte tid längre med detta spel. Den enda seriösa relation man kan förväntas ha är med sig själv. Vuxendagis är väl rätt ord?

 44. Sussi

  Vuxendagis är ett bra ord.Få till en fika med någon fast man bor i en storstad och tom bor nära var egentligen döfött.De enda som ville träffas var de som promt skulle ha sex på första dejten , hade jag varit intresserad av det så kanske de tom hade kunnat gå utanför dörren några steg eller kika i almanackan en extra gång.Men då jag inte ville träffas för att ha sex så minimerardes mina chanser till en dejt till ett minimum och då allt som oftast att jag fick ta bilen och åka till en närliggande småstad istället.

  • Filosofen

   SUSSI:

   Som sagt, som skrivet.
   Man måste ifråga sätta ”vad man får för att man gör något”.. Dv.s

   Vad får jag för det; begreppet.
   Jag skrev tidigare i inläggen här..

   Ska två vuxna människor leka i en sandlåda? Dricka låtsas te? Eller leka med dockor?

   -Ööööhhh okej?
   Ingen vill hamna i ett ”kompisfack” som vuxen.

   Gör det klart och tydligt istället. Vad intentionerna går ut på. Genom att tala om vad man värdesätter.

   Men tyvärr brukar (överlag inte kvinnor) vilja avslöja detta. Därför att då blir de betraktade som billiga.

   Det va någon som sker ”skippa sex snacket” i en annan blogg.

   -Ööööhhh okej?

   Jag har gått på minst femton dejter. Som i slutändan varit miss lyckade pg.a bristen av vad min dejt värdesätter.

 45. Sussi

  Filosofen : att inte stämma träff för att ha sex är inte samma som att sitta i en sandlåda men ok om jag uttrycker mig såhär : Jag personligen vill inte träffa en kille som bara raggar sex på nätet då jag personligen itycker det är väldigt oattraktivt med män som ligger runt.Jag personligen vill ha mer utbyte av en man än så eftersom sex bara är en del av en relation ( en väldigt viktig del såklart ).Så män som enbart vill hoppa i säng med första bästa och uppenbart har haft väldigt många sexpartners är jag personligen inte intresserad av och det är jag tydlig med.Om en man tror att det enda utbytet av en kvinna är på det sexuella planet är han inte rätt man för mig då jag personligen vill ha mer än en tillfällig sexpartner.Nu är jag inte alla kvinnor i hela universum så jag kan bara tala för mig själv och vad jag personligen känner.

  • Filosofen

   SUSSI:

   Jag håller med dig. Jag attraheras inte av kvinnor med sågspån i skallen; som bara prioritera sitt yttre (samt tycker att män är sv*n). Men man kan inte utesluta sex som vuxen. Det tror jag bara inte på..

   Det måste åtminstone finnas en invit. Åtminstone en astral känsla, alltså inte fysisk friktion. Det är bara en bonus för att uppnå klimax.

   Men att rent krasst bara pimpla beskt kaffe och försöka vara en beläst stropp. De första mötena, är bara dystert sömnmedel. Tyvärr…

  • Filosofen

   SUSSI:

   I ett av det yrkena jag har haft. Ingick förhörs teknologi. Där och då användes bl.a provokation som en möjlig metod att få ut sanningen i en historia. Många gånger insvept i lögner.

   Men detta är inget jag skryter om är stolt över. Jag märker bara att reaktioner från kvinnor blir mer rakare en att sitta/stå och svamla…

   Folk blir lite mer fogligare genom provokation… Tyvärr..

 46. AAA+

  Jag har ikväll pratat med ett väldigt trevlig man som var väldigt trevlig i sin kontakt och jag är jätteintresserad av att träffa honom. Ingen idiot med bara foton eller trist attityd. Han är någon jag ser fram emot att träffa!

  Han var rolig, lättpratad, gav ett intelligent intryck och det visade sig att vi har flera berörinspunkter. Han har foton och en profil, de andra idioterna lämnar jag därhän!

  • Filosofen

   Woow. Måste ge dig en ”golfapplåd”..
   Precis som om du är den enda som har gått på en dejt.

   Patetiskt

   Good for you!


Kommentera