par

Sådan husse sådan hund

Sådan husse sådan hund är ett skämtsamt uttryck som handlar om att vissa hundägare skaffar sig samma look som sina husdjur. Jag skulle vilja ändra lite på det uttrycket och säga ”sådan husse sådan partner”. Många personer skapar sig samma klädstil och intressen som sina partners. Helt plötsligt har köttälskaren blivit vegan och vänsterpartisten moderat, och vännerna förstår ingenting. 
Jag kan se tydligt att jag har förändrats beroende på vilka pojkvänner jag haft och killar jag dejtat genom åren. Några exempel: en kille nämnde att han tyckte jag var fin i klänning. Under vårt dryga år tillsammans finns knappt en bild på mig utan att jag har klänning på mig. En annan var en rockkille med massor av tatueringar. Då bytte jag ut klänningarna till trasiga jeans och svartfärgat hår och som av en ”slump” skaffade jag mig min första tatuering. Med rökaren rökte jag och med renlevnadskillen blev det mest grönt te. Tillsammans med pojkvännen som var många år yngre började jag slänga mig med nya uttryck ihop med han och hans unga vänner. Plötsligt trodde jag att jag var 24 och inte 31. Och så där har det pågått. Vissa skulle nog kalla detta för sorgligt eller till och med patetiskt. Men det har skett omedvetet och det är inte förrän efteråt som jag kan se förvandlingen. Det är inte så att jag varit styrda av killarna på något sätt utan jag har bara fallit in i deras beteenden helt naturligt.
Vi är flockdjur och vi speglar hela tiden vår omgivning. Det är nog mer vanligt än vi vill tro att vi beter oss som vår omgivning. Någon sa att vi är summan av våra fem bästa vänner. Där ingår ju även vår partner. Vad tror ni? Finns det fördelar eller nackdelar med att efterlikna sin partner?

Hitta din kärlek på Happypancake 
dating