Så fixar du dig inför en romantisk date

styling date anna infinum

Alla har vi någon gång stått där med håret i en enda röra. Efter att ha testat ett gäng frisyrer har håret tappat sin textur och det enda som finns att göra är att hoppa in under duschmunstycket på nytt. Vi vet alla vad det brukar resultera i – Vi anländer varma, fuktiga och rödlätta till dejten.

För att låta tjejerna i Jakten på Kärlek slippa detta öde så skickade vi dem till Anna på Infinum i Göteborg. Anna gav dem råd på hur de tar fram sin personliga stil inför en romantisk date. Ni som följer #happydejt på Instagram har redan sett resultatet!

Vi ställde Anna Johansson på Infinum några frågor för att hjälpa er alla till ett mer säkert frisyrval inför dejten. Läs Annas svar!

Annas tips på hur du stylar dig inför en förstadejt

Hur gör man för att hitta sin personliga stil när det kommer till håret?

Ett bra tips är att leta mycket stilinspiration precis som man kanske gör när det gäller kläder eller inredning. Leta stilförebilder, både runt omkring dig i vardagen och i dagens stora utbud av sociala medier. Gör gärna en moodboard av inspirationsbilder så ser man ganska snabbt en tydligare linje vad man gillar.

När man stylar sig inför en dejt, vad tycker du är allra viktigast att tänka på?

Det är alltid roligt att göra det där lilla extra som ger självförtroendet en egoboost vid ett sådant här tillfälle, men det allra viktigaste är att man känner sig bekväm och snygg och att det speglar vem du är.

Finns det någon frisyr som fungerar i alla situationer?

Jag är väldigt svag för lockar/vågor som inte är sådär perfekta utan ger en lite mer ofixad känsla. Det är snyggt i alla lägen oavsett vad man ska göra på en dejt och håret behöver inte vara jättelångt för detta.

Tycker du att man ska passa sig för någon frisyr?

Jag tycker det handlar mer om att passa sig för någon stil som absolut inte är du. Går du aldrig med håret i en elegantare knut eller känner dig alldeles för söt i någon form av lockar, då skulle jag passa mig för det på första dejten.

Ofta vill man känna sig extra piffig på en dejt, men många tycker det är svårt att skapa frisyrer med flätor, nålar och tofsar. Har du någon enkel uppsättning du kan tipsa om?

Här är det jättebra att leta tips på t ex Pinterest under Hair tutoritals där man kan hitta enkla steg för steg, ibland är det inte så svårt som man tror. Den här gillar jag själv väldigt mycket och är lätt att få till själv även om man inte brukar fixa med sitt hår så mycket, men ändå ser det mer avancerat ut än vad det är:

b385

Som frisör och stylist – Vad tänker du på när någon ber dig om råd?

Jag försöker lyssna på kundens önskemål och känna av personen och stilen, och ge förslag utifrån stil, hårtyp och ansiktsform men samtidigt också försöka ge lite nya infallsvinklar som personen kanske inte tänkt på tidigare.

Nu när du möter tjejerna i Jakten på Kärlek – Hur kommer du att utmana dem?

Det här är svårt, för jag tycker att en första dejt med någon inte är rätt tillfälle att ta dom utanför sin bekvämlighetszon, utan är det någon gång man ska vara bekväm och sig själv så är det då. Utan snarare att ta fram det där lilla extra som utstrålar vem dom är ännu mer men med en liten tvist.

Men skulle dom komma tillbaka för styling inför en romantisk date med sitt livs kärlek, då är det kanske däremot dags att ta sig utanför bekvämlighetszonen. 🙂

Berätta lite om dig och vad du gör Anna!

Jag jobbar som frisör på salong Infinum nere vid Lilla bommen 6. Vi är ett superhärligt gäng med fem frisörer och erbjuder även naglar, fransförlängning och massage. Roligt att kunna kombinera allt detta som ett helhetskoncept.

Hos oss får du verkligen en behaglig stund i en lite lyxigare men väldigt mysig miljö. För oss är kunden vårt störta fokus och att plocka fram varje enskild kunds naturliga skönhet. Vi jobbar väldigt miljömedvetet och använder oss av så bra produkter som möjligt utan onödiga tillsatser och farliga ämnen.

Vill du se mer av vad jag sysslar med på dagarna och min passion får hår, skönhet och wellness så hittar ni mig på www.beautybyanna.se och vill ni läsa mer om salongen, vad vi erbjuder och bokning online hittar ni det på www.infinum.se

Följ oss gärna också på Instagram för mer inspiration under @annainfinum och @infinumskonhet.

Såklart finns vi även på facebook under Infinum-Skönhet i balans med naturen.

Så stylades tjejerna i Jakten på Kärlek

Nyfiken på resultatet av tjejernas styling? Här hittar du det!

KaisaLaisa i långa lockar

KaisaLaisa före

Kaisa har fantastiskt långt och fint hår men ganska typiskt skandinaviskt med fina, ljusa men täta strån. Kaisas önskemål var att få lockar som inte försvinner inom en timme och lite mer framåt vid pannan. Jag klippte ca 1 ½ dm för att fräscha till det och få upp volymen lite mer. Två bra stylingverktyg som jag jobbat med på alla tre tjejerna är en tuperingsborste i svinhår och en Volummaster, perfekt för att bygga volym från grunden. Jag använde mig av plattångslockar och en spray med medelstadga för att få lockarna att sitta och få till det där härliga svallet. Fönade även ner håret framtill en aning och böjde topparna bort från ansiktet för att skapa lite mer mjukt fall framåt ansiktet.

KaisaLaisa Efter

Meea i vacker uppsättning

meea före

”Mia hade pratat om att hon ville ha någon form av fläta och mer volym och höjd bort från ansiktet. Grundade precis som på Kaisa med volumaster och jobbade med en inbakad fläta framtill på sidan och som avslutade i en lite slarvigare uppsatt variant. Hon har lite självfall i sig själv men lockade ändå till vissa passéer med plattången. Här ska det inte vara för perfekt utan jag drog ut flätan lite för att få mer volym och en lite naturligare look. Snyggt, somrigt, enkelt men ändå det där lilla extra.”

meea efter

Kicki917 i härliga vågor

Kicki917 före

”Kristina kände att hennes hår ofta är väldigt platt och livlöst och ville ha upp mer volym och en lite tuffare känsla. En liten sak som att ändra benan framtill kan göra mycket, och att bygga upp volymen på sidorna. Så lade mycket vikt vid det, lockade hela håret med plattången och sedan jobbade upp ett större svall med att dra fingrarna genom lockarna och använde mig av ett mjukt vax tillsammans med en stylingcréme för att få fram den lite ostyriga, rockiga känslan. Tycker Kristina blev hur snygg som helst i detta!”

kicki917 efterSå, hur fixar du dig inför dejten ikväll?

Undrar ni över något så är det bara att maila Anna på Infinum –> anna@infinum.se.

 

dating


Det finns 2 reaktioner.

Lämna kommentar
    • Happy Pancake

      Hej Daniel! Vi planerar ett inlägg riktat till killar med tips på klädval inför en första dejt 🙂 Håll utkik!


Kommentera