mat

Äkta känslor eller bara god service?

Jag har genom åren dejtat några killar som jobbar inom restaurangbranschen (typ restaurangägare/barchef) och där har jag upptäckt ett mönster i efterhand. Nämligen att de är väldigt bra på att skapa romantiska stämningar som får en att känna sig utvald. De fixar och donar med tända ljus, god mat, stämningsfull musik och är lyhörda på mina behov. Fyller på vinglaset så fort det blir tomt och lånar ut en filt om det är kallt.

Självklart har jag fallit som en fura för detta. Vem vill inte bli bortskämd och uppvaktad? Men efter att ha blivit god vän med en av dessa män som jag dejtade (HÄR har jag faktiskt bloggat om vårt första äventyrliga möte!) så pratade vi om detta. Jag sa att jag verkligen hade uppskattat hans ansträngningar att få mig att känna mig välkommen. (Jag hade åkt till Gotland och bodde hos honom en helg under vårt allra första möte). Då sa han något som jag inte hade väntat mig.

Han berättade att han kämpade med att låta sitt riktiga jag komma fram, eftersom han är expert på att få folk att känna sig sedda och omhändertagna, men att det på sätt och vis är en roll han spelar. Han går in i sin jobbroll och gör allt för att folk ska må bra, men han kände att han inte kunde släppa in någon på riktigt. I och med sitt arbete som restaurangägare hade han övat upp en supersocial sida hos sig själv. Han lärde sig alla stamgästers namn och fick dem alla att känna sig utvalda. Men i sin ensamhet brottades han med självtvivel och tyckte det var jobbigt att alltid ”leverera”.

Det jag såg som romantik och ett bevis på att han verkligen gillade mig, var i själva verket bara god service. Först tyckte jag att det lät märkligt men sedan insåg jag att min egna vardag kanske inte är alltför långt bort från detta beteende, fast ur ett annat perspektiv. Jag arbetar nämligen extra som yogalärare ett par kvällar i veckan. Jag gör allt i min makt för att få mina kunder att känna sig sedda och välkomna. Efter en klass kan jag nästan känna mig tom eftersom jag har gett så mycket av mig själv. Det har hänt många gånger att kunder stannat kvar och velat prata och öppna upp sig. Då kan jag nog uppleva en liknande känsla som restaurangkillen. Det vill säga att jag fortsätter att vara i min jobbroll och blir den som lyssnar och ger råd, men att jag inte riktigt kan släppa fram den 100 % äkta Cecilia. För i den rollen är jag ju inte så där ”duktig och omhändertagande” som jag är i min yogaroll. Det gör nog att jag omedvetet skapar en distans, trots att jag vill göra motsatsen.

Jag tänker att detta även borde innefatta folk som arbetar inom vård och omsorg eller andra typer av yrke där du övat upp din förmåga att ta hand om andra människor. Hur gör man för att inte bara ge utan också få tillbaka?

Har någon av er upplevt något liknande scenario eller känner igen er? Vad kan man göra för att inte hamna där? 

dating


Det finns 167 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Jacob

  Bryt trenden byt miljö!

  Gå ut i naturen och grilla korv. Ta med er drickbart i burkar så han inte kan fylla på vinglaset när det är tomt.

  Det borde vara en tillräcklig bra miljö han inte kan påverka och hans riktiga jag borde komma fram!

 2. ERIK

  GENUIN INTRESSE! Man blir tom om leker diplomat.
  HUR KAN MAN KÄNNA SIG TOM EFTER YOGALÄXA?! Då vore dags att tänka igen om det är meningen för dig att syssla med sådant. För att allt sådant som e påtvungen, och låter inte vara sig själv, tar energi. ….?

  Det finns sådana universitetets professorer, vilka ”har inte tid”, det känns redan i luften — han vill inte vara där och är upptåget i sina tankar någon annanstans, det tar också ansträngning att ens lyssna de! Visserligen var han trött efter sådant intensiv arbetsdag för att det e svårt att få kontakt. Både han och alla andra är trötta efter sådant lektion.

  Medan någon annan är extremt motsatt exempel — han har allt tid i världen visserligen, och det ger effekten att vill lyssna, samt ingen är trött efter sådant lektion. Om du möter sådant bohem utanför lektion eller skola då det verkar vara att han har viljan att förklara någon fenomenalisk företeelse, tappar koll över tiden. 😀 Och det är långt ifrån ”att vara professionell”, eller extra tjänst. utan det är pga han tycker om vad han sysslar med. Sådana bohem om kolliderar med dig på gatuhörna, i butik, då har de alltid den tiden att tala hitills deras fru plockar upp de eller om jag själv inte påminner att vilka planer hade jag. 🙂
  Men han kände sig inte trött, inte jag hellre. Tvärtom. Vi var piggare efteråt.
  Liksom en datasäljare i butik vem pratade med mig till kl 19 på kvällen (tiden att stänga dörr var kl 17 egentligen) innan jul hitills hans fru ringde att ”ska vi öppna dina julklappar också?”. Inte hellre vi tröttnade efter lång pratstund om olika minne, digital och analogelektronik.

  Lika sättet finns praktikledarna i universitetet som har tid att förberedda inför tentan, och utanför arbetstid. Kan vara att det finns inte så mycket som ställer frågor? Ja, men att förklara flera gånger till dumma jag? Jag frågade att ”hurså att du har allt tid i världen för att förklara sådant sak som första kurs elev?”. Svaret var enkel: ”Visserligen njuter du också att göra dessa saker som är väldigt lätta och enkla för dig just NU, men då krävde mycket ansträngning i förflutna? Det är ju roligt!” Och vi talade om mathematisk analys, funktionanalys. 😀 Och vilken betyg fick han då för 7 år sen? Då tänkte att det måste vara MVG då i förflutna? ”Näeh, det blev G då”. Så det var inte lätt då.

  Liksom när vid 1990-talet och 2000-talet dessa vem var programmerare, de jobbade sällan från kl 9-17, det var mer tvärtom och 90-timmars veckor men glada över detta. 🙂

  Men yoga, som e mycket mer själslig…?

  • ERIK

   (ANNEX I)

   efter lång arbetsdag med elektronik i TV-radio service var fråga — vad sysslar du med ikväll när du ankommer hem då? –med elektronik

   fråga någon vem älskar fotboll, att vad e bättre än fotboll? — svaret var : mer fotboll!

   helt enkelt, om man sysslar med saker som är medfödda i personens natur,
   då dessa tar inte energi! Liksom barn vem leker kontinuerligt, pga det är roligt, varje dag, likaså sättet kan vara lek vad som helst.
   Man sysslar kontinuerligt med sådant dygnet runt som livstil… och så viset att det går inte fatta var hans/hennes arbetsdag slutar och fritid-hobby börjar. 🙂 😉

  • ERIK

   tjejer kan inte ”leverera” bra service i dejt.
   Det märks strax att om hon är lögnhals — hon är dåligt att höra av sig.

  • ERIK

   så, slutsats är — yoga tappar vitsen om man måste vara i roll för sådant.
   Då lever man inte sitt liv och så har man mer skada än nytta.
   …spänningar i luften och sådant uppgjord artighet är förutsättning att det blir ngn smäll tidigare eller senäre och grupp fungerar inte. Det är mer om vad händer ju i vara huvudet än i fysisk form, eller hur…

   Däremot är det helt annan situation om man kommer någonstans där ALLA kommer med fri vilja och är INTE i rollspel. Så viset har det självläkande effekter, oavsett aktivitet, Yoga eller inte. Ingen blir trötta då.

   Och om vi talar om dejt… FÖRVAD ska jag ens vara någonstans där jag inte kan vara själv eller hon är inte sig själv?! Det blir något sådant energislöseri bara.

 3. Peter

  Erik har helt rätt. Greppa någon av de tre killar som sitter inloggade för varje tjej och som inte ägnar sig åt att spela teater. Han finns här, förmodligen är de flesta så. Men du får fylla vinglaset själv, hämta pläden själv och så vidare. Förmodligen är han inte snyggast på bild.

 4. KARL- INGE

  Cecilia
  Jag tror att din analys av bemötandet du fått tyvärr stämmer in väldigt ofta på fel grunder.

  DET FINNS tre stycken här på bloggen som är äkta vara i mina ögon det är NADINE

  Omtänksam tjej och sen jag vi är känslomänniskor och vi pysslar om är omtänksamma bekräftande och jäkligt underbara som partners så länge kärleken består ,, inget tillgjort eller spel,, dom vi älskar känner sig utvalda och som prinssessor / prinsar vi ger allt i kärlekens tecken.

  • ERIK

   (med lekful uppgjord röst) ”Är nadine fin?” 😀 😀

   en tanke…
   konstig nog, varför inte helt annat sätt? Låt tjejen anstränga sig lite till och lite till. Det finns inte så mycket vitsen att säga fin-fina ord om det finns inget garanti och allt kan vara slut efter 1 år redan. Inte längre ens tror jag sådana löfte som tjejer säger liksom ”jag är med dig för alltid”… 😉 Så, min experiment var följande — att säga alla dessa keliga, gulliga saker EFTER 1 år, inte i första år… 🙂 Hon hade lagom tålamod och är kvar fortfarande, efter 3 år.

  • ERIK

   …men du? 😀

   jodå. Jag gjorde klart att varför säger jag inte sådana saker itidigt och att varför hon ska vänta

  • tjej79

   Nä, jag är inte intresserad av att höra sånt klämkäckt, puttinuttigt, prinsessa snack. Löjligt som bara den.

   Att vänta ett år med att säga man tycker om någon? Det behöver inte vara mer komplicerat än så. Men, väntar du ett år så, lär du hamna i kompisfacket. För man vill faktiskt inte slösa ett helt år på någon som inte vet vad han vill. Sedan säger inte jag att man ska veta efter en eller 2 månader. Tar tid för olika människor. Men, ett år känns mest överdrivet, faktiskt.

  • ERIK

   du menar liksom ”ska vara vänner?” Att allt ska snabbt, omeddelbart?! VARFÖR?
   Näeh, sådana tjejer är lögnhalser. Och sådana tjejer som ”kompis/vän” är fusk/lögn. Om hon sover med någon annan, då det ska vara den annan kille ”kompis” också. Ibland händer att sådant tjej vill behålla som gratis tjänstemän, men mina tjänster är inte till sådana lögnhalser.

   DET FINNS UNDANTAG, javisst…
   men kompisar/vänner/kolleger ska vara riktiga, och inte titulerad från lögnhals-tjejer klassisk lögn ”vi ska vara vänner”, vilket är värdslös.

   Den tjejen som jag talade om nyligen, hade tålamod flera år och kunde bevisa att har tillit. Så, att egentligen om min vänskap passar inte, då det blir inte hellre något djupare relation ju då! Inga bakslag till henne och allt fungerar då. 1 år är alldeles kort väntetid … jag har ju även kompisar vilka har umgåsad med mig mer än 10 år och har mycket mer värde än någon flickvänner vem kommer till liv och går sporadisk i 2-år tids intervaller. 😉
   Lojalitet har högre värde än någon som kommer, kräver.

  • ERIK

   samt…

   @TJEJ79
   du skrev…”För man vill faktiskt inte slösa ett helt år på någon som inte vet vad han vill”

   Kanske är jag också trött av sådana tjejer vilka kommer och går så snabbt att varar endast 1-2 år i mitt liv då?!
   Dessa är just typiska tjejer — .. kommer, vill ha allt snabbt, ger tomma löfte, ösar med fin-fina ord men bakom är tomhet, kräver, bråkar, slöar bort hela år och går. Och dessa är inga bimbos.
   Då 1 år vore just rimlig väntetid till de, för att vanligtvis de mest av relationer inte ens varar så långt. Någon kompis och vän har mycket högre värde för att de hade varit i mitt liv mycket länge sen redan…

  • ERIK

   …för att då när hon fick allt på en gång inom 1-2 veckor, det var helt onödig. samt ”kompisfacket” hamnade jag ibland ändå för att hon hade många järn i eld.
   Så, alla tjejer måste anstränga sig och visa sin tålamod också.

   Det är äcklig om de tittar killarna som ”kandidater”. Näeh, dessa är inget vidare tjejer för att bli flickvän (för att allt varar kort tid) men aldrig är sådana tjejer rekommenderad som vänner/kompisar/kollegor!

  • tjej79

   Hör du ”Erik” du fattar ju inte vad jag skriver!

   Jag skrev precis att det tar olika lång tid för olika människor. En del blir kära snabbt och andra tar det längre tid för.

   Men, jag hade inte velat umgås med en kille jan-dec och inte veta någonstans på vägen om han gillar mig som vän eller kanske mer. Sedan kan det komma kanske efter ett halvår eller tidigare eller senare. Men, det betyder inte heller att man ska gifta sig, förlova sig, flytta ihop, skaffa barn efter ett år. Det är inte det jag säger heller. Det är inte ens säkert att man kommit till kärlek efter 1 år.

   Men, någon form av känslor har man väl? Då kan man väl vara schysst och informera när man märker att man enbart har vänskapskänslor för någon innan nyår, innan året tagit slut haha
   Särskilt när en person letar efter kärlek.

   Vill du inte ens veta om tjejen du träffar under ett års tid tycker om dig? Vill du inte höra det? Kommer ni ens vara fysiska eller det sker endast vid giftermål? Vilken nivå ligger du på?! Du låter extremt gammeldags med. Kvinnan städar etc och du fixar jobb haha

  • ERIK

   @TJEJ79
   Jaja, ändå vore dags att säga relationer med rätta namn. Om tjej säger till kille ”vänskap”, då är det fusk pga egentligen är det försök att smygga bort och INGET med vänskap att göra! I vänskap finns mycket mer kärlek än vänskap i kärlek… vet du sådant sägelse?

   Det går ju alltid att säga vad man känner till varandra, men det behövs inte att dra linje varifrån är eller inte är vänskap (för vänskap har jag mycket HÅRDARE krav än för älskarinnor eller älsklingar etc. och jag litar inte på hennes ord om sådant). Vänner (både och tjej eller kille) är något jag kan lita på men dessa som babblar om kärlek, nästan aldrig.

   Allt räcker med hennes beteende. Kan ju prata vad som helst men allt betyder om bakom ord finns också aktivitet som är exakt som hon säger.
   Javisst kan vara fysisk. Men allt sådant att man ens har varit i sängen tillsammans kär, hela år eller vid årskifte i sängen betyder inte ju att det är kärlek utan att hon vill vara älskarinna bara utan att ta någon ansvar, ha kul enligt hennes krav etc. Näeh, det e inte ens så bra än man tror.

   hur egentligen nutidens trender ser ut med låg moral, då vore jag mycket lycklig att om någon ser mig gammeldags. 🙂 Men egentligen är jag inte.

   Samt utrymme för misstolkandet finns ju alltid mellan killar-tjejer. OM jag säger att ”jag vill vara vän” (OBS! just vän, inte ”vara vän på början”) då upplever tjej detta som tvärbromsning, (liksom hon hade hört att hon e ful), och igen som sagt orsaken är att tjej säger sådant sak endast för att dumpa kille. Men om jag säger så, då det är pga jag upplever vänskap värdeful i mycket mycket högre krad än vad som helst ”vuxen kärleksrelation” i nutidens samhälle är som är oftast bara bråk och begränsad inne i sängkant bara.

   okej, om går inne i detalj, då för fråga att vad e skillnad mellan vänskap och kärleksruset? Då 99% tjejer svarade att ”ee… vänskap är utan sex”.
   MEN vadå om sådant situation att i ”kärleksrelation” finns ENDAST sex och att ”ha kul”, resor, kaffe… men inget annat? Hur kallas det då när i vardagliga behov är tvärstopp och ”mitt hushåll”/”ditt hushåll” linje dragandet ? (just som ANTE beskrev sina behov)
   (Jaa. sådant tjejtyp hade jag träffat själv också, men det var inte exakt hon just då).
   Knappast är det något särskilt kärlek, det är bara någon sexrelation vid hennes villkor bara. 😉

   Däremot i vänskap finns allting och saker blir gjort, vilka dessa ”kärleksfulla” vill aldrig eftersom det är ”inte så kul” och ”det är ditt hushåll”. 😉

  • tjej79

   Erik

   En del väljer att vara sambo.
   Andra vill vara särbo.
   Giftermål kör några på.

   Då är du ju ute efter att bo med någon och svar ja. Då delar man på hushållet och dess ansvar. Det behöver man inte göra som särbo.
   Men, det betyder inte heller att man inte kanske hjälps åt om situationer uppstår.

   Jag tänker inte beskriva hur jag ser på kärlek/vänskap för det lär ändå missförstås.
   Men, jag tar inte lättvindigt på det.
   Jag är en person som hellre har få och nära än många och ytliga vänner.

  • ERIK

   @TJEJ79

   bröllop har ingen vitsen längre, för att det betyder att vara ihop ”i lust och nöd”.

   Vad egentligen händer är att tjej är ihop när det är lust, och ”i nöd” blir bråk och skilsmässa.

   80% skilsmässor är initierad av kvinnor. De har ingen risk, bara att vinna från allt sådant, lag är på deras sida i sådant situation. Pga sådana regler/lagar är för killar väldigt dålig att ens gifta sig.

  • tjej79

   Ikväll ska jag trampa mitt egna vin. Jag har köpt in badbalja och plockat vindruvor i parken.

   Sedan ska jag kärna smör och ha som schampo. Det är mycket bra olja, ja, det är det, minsann och dar, jajamensan! fATTAS bara…tihi hihihihahhahahhohohohhahaaheheheh

  • ERIK

   TJEJ79:
   jajaa du puttinuttiklämmig (eller hur var ordet?).

   okej, då jag ska äta inte just hamburger direkt, men pyttipanna i så fall, för att meditera om sådant.

  • Maud

   Karl-inge, tror du på allvar att Cecilia skriver just för er. som har fastnat här i bloggens kommentarsfält?

 5. Ante

  Jag förstår på pricken vad du menar Cecilia. Jag har och jobbat alltid med service på olika sätt. Yrkesrollen och att leverera sitter i ryggmärgen och om det bara är den delen mig de blir intresserade av så kommer inte relationen att hålla. Ofta blir de besvikna på den andra delen av mig, den lågmälda och inte så glittriga. Jag orkar inte leverera och serva på det sättet på fritiden också. Känner ofta att folk förväntar sig saker och tar för givet. Jag trivs med att stänga min dörr och umgås med mig själv utan att någon kan förvänta ngt av mig. När jag orksr tar jag mig ut. Upplever att jag blivit bättre på att sätta gränser. Tycker att det män förväntar sig service och vill att man ska styra upp matlagning och städning också som särbos och med mer fri relation med. Jag orkar inte uppfostra och dadda en vuxen man. Jag vill att med en ev partneratt vi turas om att serva eller jobbar tillsammans, vill bara kunna vara mig själv.

  • tjej79

   Hur menar du då Ante? Som särbos? Att du menar att män förväntar sig service och vill att man ska styra upp matlagning och städning? Men, då har ju var och en sitt egna boende. Eller detta ser när ni är hemma hos varandra så, anser t e x mannen att du ska städa ditt hem eller hans när du är där? Det är väl just det som är friheten med att vara särbos. Ingen ska behöva bry sig om hur den andre gör i sitt hem.

  • Ante

   Väldigt enkelt…vad jag gör jo jag tränar, träffar vänner och går på roliga evenemang. Mitt hem kräver lite underhåll och jag fixar det själv. Träffar jag ngn får han fixa sitt själv och sedan så kan vi göra roliga saker tillsammans…Jag vill inte vara ngn sambandscentral…

  • ERIK

   @ANTE

   så livet med dig ihop är möjligt endast om det finns betjänter runtomkring, eller alla dagar vore söndagar?

   Och då när det behövs någonting att göra, då ”hejdå!” ? … man kan ju göra vardagliga saker också tillsammans, för att då kan ju komplettera varandra så viset. Så viset blir ju mer tid för varann, samt det e mycket billigare och tidsparande också.

   Kanske hade du glömt att javisst killar kan städa, men kvinnor gör det mycket effektivare och samt är bättre resultat. Det samma sak är med jobb som behöver killes hjärna eller händer om vi talar om renovering.

 6. KARL- INGE

  Det mest proffsiga jag råkat ut för var när jag flög till Kalax jag var stirrig och nervös och gillade inte alls den typen av propeller plan flygvärdinnans vana blick uppfattade situationen på stört och placerade mi längs fram, hon strök sig som en löpkatt i mot mig men mkt subtilt hon var riktigt snygg o jag kunde bara tänka på henne hela vägen upp och halva dagen o hoppades på att hon skulle vara med på hemvägen ingen flygrädsla så långt ögat kunde nå

  • tjej79

   …hon *host* HAN strök sig som en löparkatt emot dig..så, var det väl ändå Karl-Inge?!
   Du kunde inte få ur denna man i din skalle sedan. Du bara tänkte på hans sexy moves.

 7. KARL- INGE

  TJEJ79

  Lika naiv som vanligt Det är självklart att man inte är tillsammans med ngn som är så omogen så att det ser ut som en tonåring bor där skitigt kök och toa oxo kanske

  det är frihet för vissa att leva som djur visst men vem träffar dom som partner då

  • ERIK

   jaja, fast efter några år typisk tjej vill ändå ha ALLT enligt HENNES VILLKOR bara och då relation fungerar inte längre.

 8. ERIK

  Kanske är nästa bok med titel ”Utveckla sina ÄKTA känslor. (riktiga känslor garanterat inom 10 dagar med experts råd och vägledning).”

  (…och allt sådant frälsningsfraser från tv och i skvallertidningar som vanligtvis)

  … allt just går till sådant håll för typisk stadtjej. Fortfarande. 😉

 9. KARL- INGE

  tjej79

  intressant att se hur du kopplar saker och ting .

  synapserna är utbrända på dig o du är inte fyllda 40 år än

  ERIK ÄR BLÄNDANDE I SINA INLÄGG I JÄMFÖRELSE MED DIG

  • tjej79

   Ja, han skriver som dig 😉 med versaler och pratar om lögnhalsar.

   Undra vems synapser som är utbrända.

  • tjej79

   Jag menar vill du dejta en tjej i ett helt år innan du vet om hon har känslor för dig? Knappast. Det har du ju beskrivit gång på gång hur du ser på kärlek och romanser härinne. Det går minsann undan.

  • ERIK

   @TJEJ79
   Näeh puttinuttig-klämma du!
   Du ska i så fall sätta honom på stol och rikta en 500W lampa på ansikte och fråga ”Du har inte rörd mig, och natten är redan framme. Är du intresserad av mig alls? ”.
   Då får du ”Ja!” från vilket som helst killes mun. 🙂 🙂

   (okej, visserligen jag skojar att ”ja, men endast om du ska steka potatis!” )

   Dessa, sådana saker, vore bra att om du pratar helt fritt själv. Inte hellre hade jag sagt att först ska ansökan fyllas innan första hela kroppens puss…. 😀 😀

   Egentligen…
   Intressant vore att sätta ram att vad beräknas som dejt?
   Kan varje besök vara som dejt också? Ja, det kan ju.
   Men vadå om sådant ”dejt” varar hela vecka, är det dejt fortfarande?

  • ERIK

   Hasse on 3 June, 2018 at 20:27
   ”Du Kalle vi fattar att du är Erik också. Ta din tablett nu och somna för kvällen…”

   FORTFARANDE tycker du att jag är karl-inge? Intressant vilken paranoia du har. 🙂
   Ditt storsta mardröm visserligen är att det kommer en Karl-Inte till här. 😀

   Du kan säga att jag är Jean-Michel Jarre också om du vill om det gör dig gladare för att jag är inte Karl-Inge.

   Jag vore glad kanske att träffa nästan alla av dig om det äger rum någon spontan träff så att alla dessa 5..7 medlemmar kommer ihop (och kanske med sina olika 12 nicknamn). Intressant vore egentligen. Speciellt är jag intresserad att se dessa dubbelgångare som Karl-Inge vem har liknande tankar som jag… 😉 Men som sagt just nu är jag i Norr.

  • ERIK

   Intressant vore att se Hasses ansikte om han ser verkligen att jag och Karl-Inge är TVÅ olika människor. 😀 För att om någon i bloggen här verkligen har träffat mig, han tror inte henne-honom … 😉

   ändå, varifrån Hasse får ens sådant paranoia? Igen. 🙂

  • tjej79

   Är det inte dags för dig att gå och klämma ut en bajstolle på din hemmagjorda mulltoa ute i grönsakslandet? Därför du kan håva in kilovis med bär och annat du odlar.

  • ERIK

   TJEJ79

   bråka inte, om du vet inte om sådant, liksom du skrattar om ägg och olivolja.

   Och gnäll inte, annars du blir gift med sådant kille och då måste du höra VARJE dag allt som han säger.

  • ERIK

   @TJEJ79

   bra, att vi är överens. Inte för mig hellre är det något om hon är inte minst lika rik brud, för att det finns inget garanti att allt håller ihop.

   Så, allt är inte ”first you marry then you statoil” 😉

 10. Ante

  Erik missförstod mig helt, suck .Jag vill inte ha ngn betjänt…Jag sköter mitt hem så kan han sköta sitt men och villl inte vara morsa till en vuxen person…Har vi varsitt hem sköter var och en sitt. När det gäller de renoveringar som behöver göras fixar jag det, liksom sköta min bil , städa och laga mat och visst kan vi hjälpas åt ibland för det finns grejor som man är sämre på eller som man tycker är trist. Jag behöver inte inte bo med ngn…Jag trivs själv men gillar också att dela livet med ngn ibland. Jag känner inget behov att bo med ngn

  • ViraStina

   Vet du Ante, jag tror inte att han missförstår. Jag tror att han väljer att misstolka, för att provocera. Det är standardförfarandet här inne.

  • Kristina

   ANTE
   Han missförstod inte, är bara ute efter att få ”visa” sig själv, ett behov ett antal människor
   har, att spela teater, inta roller, och att i och med det få ngn form av bekräftelse eller inte, spelar inte någon roll för den här typen av människor 🙁

  • ERIK

   …och inte ens av dig förstått mitt meddelande.
   Det var inget provocation eller misstolkning, det var bara att lysa att göra saker TILLSAMMANS KAN VARA NYTTIG OCH LÄTTARE och du kan ha tid tillsammas även i vardagliga situationer! Så, att ha kul är en sak,men praktisk sida vore ännu bättre. Däremot att dela ”ditt hushåll”/ ”mitt hushåll” är mer tidskrävande allt sådant som jag tänker att vad e vitsen med sådant då?

   För att i sådant situation då när vardagen knackar på, då ”kärleken” är då den SISTA vad han/hon kan ansöka för att få hjälp, för att allt ska vara ju enligt dig rolig. Därifrån mitt sägelse att livet hos dig kan vara ”endast då om alla dagar är söndagar” och alla andra gör sådana saker som behöver med hushåll att göra, för att annars tid räcker inte.

   TIll exempel om alla dagar är propfylld med olika jobb (jag bor i villa t.ex.), samt behöver man också kapa ved, det finns hur mycket jobb som helst. och om kärleken hjälper inte då det betyder att vänner och granne hjälper. Medan sådant kärleken om egentligen kan se att sådana saker göra tillsammans, det kan vara rolig också (t.ex. jag ser med öppna händer alltid möjlighet att hur kan jag göra något bättre i min väninnas hushåll).
   Eller du tycker att plocka potatis vore då extrem?!

  • ERIK

   @Kristina on 3 June, 2018 at 22:08
   kristina skrev:
   ”bara ute efter att få “visa” sig själv, ett behov ett antal människor
   har, att spela teater, inta roller, och att i och med det få ngn form av bekräftelse eller inte, spelar inte någon roll för den här typen av människor”

   Tack… fast det blev misstolkad. Även jag är inte så bra på människors analys, alltid bra att veta om sig själv från någon vem kan… men den här gången det blev mest misstolkad för att du inledde egenskaper jag säkert inte har.
   Jag e icke-teater människa, kan aldrig ta någon roll.

   @VIRASTINA

   Idag:
   1. Vore bättre att nämna saker och ting med rätta namn, så det blir mindre misstolkandet. (vissa saker ändå om jag tar bokstavligt, försöker jag förklara ändå)
   2. Samt att jag ställer frågor eller motsätter, konstig nog att det tolkar någon provocerandet?!
   Ska det vara då med ödmjuka inledningsfraser innan jag introducerar åsikt i fallet om det är helt motsatt då? För att egentligen jag har inget att provocation göra (förvad? i första svaret?! inte ens känner henne och aldrig hade bråk eller någon antipati före). Egentligen är jag väldigt nyfiken om alternativa levnadsätt och ganska mycket kan upplevas som brutalt visserligen?

  • ViraStina

   Erik:

   Nej, det krävs inga mjuka inledningsfrågor. Det räcker långt med att du inte väljer att misstolka folks helt normala inlägg som att de skulle vilja ha en betjänt. Ja, jag hävdar att du VÄLJER att misstolka det, för du förstår garanterat att Ante inte alls vill ha en betjänt. För att provocera.

   Sånt främjar inte alls någon diskussion, nämligen. Det skapar bara irritation.

  • ERIK

   @virastina

   I slutet finns ju egentligen behov att göra klart ju sådant då
   näeh, det e bara du som hamrar och snackar om mig medan du inte ens känner mig.

   att hyra in hjälp, är ju ingen skillnad från att betala till betjänt ju. Det samma sak ju.

  • ViraStina

   Jaha, att hyra in hantverkare är alltså likvärdigt med att ha en betjänt. I så fall tycker jag att du inte verkar söka en livskamrat, utan snarare en 1800-talspiga.

  • ERIK

   @VIRASTINA

   igen nästa term… vad menar du med ”livskamrat” ?! Livskamrat får inte vara som någon dekorativhund.

  • ViraStina

   Med livskamrat menar jag det som de flesta avser: en partner som man har för avsikt att dela resten av livet med. Antingen i samma bostad eller i var sin.

   Vad skulle det annars syfta till?

   I dina inlägg tycks det vara viktigare för dig att din tilltänkta partner kapar ved, städar samt använder hygienprodukter som är godkända av dig, än att hon är en person med egen personlighet och egna önskemål. Det låter ungefär som att du söker en kopia av dig själv, fast i kvinnligt utförande.

 11. Ante

  Erik du vill inte förstå. Om du har skaffat boende som kräver så mkt arbete så du inte klarar det själv så får du ju antingen hyra in hjälp, du kan ju inte förvänta dig att om du träffar en kärlek att hon ska ställa upp på det. Sin sak om man väljer att flytta ihop då bestämmer man ju tillsammans hur man vill ha det. För min del vill jag ha så lite sådana sysslor som möjligt som ett stort hus innebär. Det finn saker som Jag tycker är roligt o avkopplande och som Jag tycker det är värt att lägga den lilla tid Jag har när Jag jobbar och pendlar. Hushållerska och gratis arbetskraft ingår inte som mina intresse och det är det som gör att jag är singel. Det förväntas av mig att serva…

  • Ada

   Samma här. Jag väljer att bo ensam o sköta mitt eget hushåll. Självklart kan man ställa upp för varann o hjälpas åt i ett förhållande ändå, men det ska inte finnas krav på att serva. För visst finns den tanken fortfarande kvar, det mer eller mindre förväntas att kvinnan ska vara omhändertagande o passa upp. Kanske inte på samma sätt hos de yngre.

  • Hasse

   Om man älskar varandra finns inga sådana problem som vem som ska diska, laga mat, eller fälla ner toasitsen. Men det är väl så att de allra lever med någon för att det är bekvämt, och man får sällskap i tevesoffan.

  • ERIK

   ANTE:
   Varifrån missförståelse ankom var egentligen min fråga ”VAD HÄNDER vid vardagliga behov?”
   då i sådant situation är det ”hejdå nu, jag ska göra hushåll” ? Det var min fråga 1.
   Och här menade jag helt vanliga hushålljobb som tar inte flera dagar och inte hellre jobb som man inte klarar av. Men om man behöver göra sådana olika jobb, då dessa jobb delar ju den kärlekspar bort från varandra då.

   För att slippa frågan ”vem ska städa?” javisst kan man bo så att både personer har sitt eget 270 kvm hus eller bor i lägenhet bara och varje individ sköter sitt eget, MEN betyder det att i varje sådant besök när han eller du börjar städa eller gör något ”inte så kul”, då är det ”hejdå” och går tillbaka i sitt hem och kan inte vara tillsammans då?? Det var min fråga 2. För att det finns alla andra möjligheter att vara tillsammans och varje aktivitet tillsammans betyder ju inte bara något med avslappning att göra ju.

   Konstig nog, för att jag aldrig haft några problem med sådant.
   Jag drår sådant hårt linje om ”ditt hushåll” endast om jag tycker inte om den människa eller kan inte lita på.

   Jag hade en erfarenhet själv med likadant tjej vem säger att ”ditt hushåll”. Jag sade att det vore egentligen bättre om hon också sköter med något i mitt hushåll för att hon vill vara bara i mitt hus, (med förklaring att ”du har mer utrymme, men hos mig man lever ovanpå varandra ju tät ihop pga nyfikna grannar”)). Men ändå hon fick idee att ett badrum är hennes och hade också urval att vilket sovrum är hennes favorit. Men nej nej, hon vill inte göra någonting alls, och allt i hennes villkor, då var förklaring att ”näeh, det är ditt hus, och i mitt hushåll det går inte pga grannar och det sköter jag själv”. Och vad kan jag göra med sådant då? Med sådant är just livet möjligt endast om livet är söndagar och inget behövs att göra i hushåll. Så, därifrån mitt sådant sägelse.

  • ERIK

   kan vara också helt olika förståelse att vad är kul.
   Vet inte varifrån fick jag sådant förståelse — alla dessa ”inte så kul och lätt” ger ändå bättre meningen med gemensam aktivitet och ökar närvaro med varandra och närhet.
   Mer och mer får jag tanke att vara på jordfältet, samt allt arbete som runtomkring huset behöver (och sen tillsammans när vi är trötta, somnar vi tillsammans också)…. det är mycket bättre än att ha dessa massor av besök i butik, bio, resor, eller kontinuerlig TV-serie tittande.

   Efter allt sådana hårda(?) aktiviteter smakar mycket bättre att ha middag tillsammans jämfört med situation då när den enda tiden du ser kärleken är ENDAST för middag och ”att ha kul”.

  • Love

   Jag är inne på liknsnde sätt att leva som Ante och Ada. Jag har samma behov av att bestämma över mitt liv. Jag har känt mig som en ”pass opp” i mina relationer och aldrig trivts med den rollen. Det togs för givet att jag skulle renovera och fixa trots att jag inte alls har det intresset. Jag vill kunna sitta med en vän och snacka i timmar för att jag uppslukas av något intressant och inte bli avbruten av tjejen som undrar när jag kommer hem…Jag vill behålla mina intressen som ibland kräver min koncentration och tid. Kort sagt: jag vill vara mig själv. Jag kräver inte att tjejen ska laga mat och städa upp efter mig. Däremot är det många tjejer som gillar att handla, laga mat och städa och blir sura för att de måste göra allt, trots att jag aldrig tjatat eller ens förväntat mig det. Jag tar gärna disk ock tvätt men kanske inte exakt när hon bestämmer att det ska bli klart, det är nämligen alltid tjejen som bestämmer hur allt ska gå till inom hemmets väggar. Allt från inredning till marksysslor och vilka renoveringar som skall göras. Tyvärr hjälper det inte att prata om saken, tjejer vill ofta vara duktiga flickor som behöver ständig bekräftelse. De har svårare att bara relaxa och njuta och ta dagen som den kommer. De gör en jätteproblem av att missa något litet, att ändra i schemat eller att killen inte kommer hem i tid, att någon aktivitet ställs in pga ändrade förhållanden, mm mm Det blir bråk och tjafs om onödiga saker. Jag vill kunna ta det lugnt efter jobb/pendling. Jag fungerar inte annars. Jag känner igen i mycket Ante skrev här! När jag var var särbo var det ofta att tjejen hade problem hemma hos henne som måste fixas. Det kunde vara problem med dator, vitvaror som ska hämtas/lagas, renoveringar, något som behöver monteras, bil som behöver fixas eller om hon inte har bil behöver hon skjutsas.. För mig räcker det att jag skjutsar dottern till träningar, kompisar mm En vuxen kvinna ska kunna sköta sig själv, och inte lägga saker på mannen, anser jag. Jag har noterat att tjejer gärna ser det som en bonus att ha en kille just för att de ska få praktisk hjälp. De lägger kärlek i detta. Själv ser jag det mer som utnyttjande än kärlek. Har själv hört frasen: ”du måste skaffa en man” när tjejer pratar med andra tjejer som har praktiska bekymmer… Precis dom Ante vill jag ha avslappnad kvalitetstid med en vuxen människa. Inte fler krav eller sättas på prövning! För så känns det. Att man aldrig är tillräckligt bra. Det räcker med krav och prestation 8-9 timmar per dag på arbetet.

  • Love

   Ska tillägga att jag gillar att ha snyggt omkring mig men jag kan inte alltid synkronisera min ork/tid med tjejens. Därför blir det på mitt vis. Hon får respektera hur jag vill ha det städat i mitt hem och jag respekterar hennes. Jag har varit med om tjejer som kräver vilka städprylar jag ska ha i mitt hem för att hon ska vilja hjälpa till där…Det är lite för magstarkt! Inget jag själv skulle göra. Visst kan man rekommendera ”den här dammsugaren är bra, köp den” eller föreslå att det är bättre med wettextrasa, men om partnern inte vill ändra något ska hon självklart använda det som finns. Det förekommer mycket womansplaining när det gäller hemmet. I en relation måste man ta hänsyn till att man ser saker på olika vis. Med mognad kan man förstå att andra saker än de man själv väljer kan fungera lika bra.

  • ERIK

   @LOVE

   sådant tjejtyp känner jag igen. De är inte ens duktiga, utan mer egocentriska, bekräftelseberoende. Ibland söker de metoder för utpressning. Då finns sådana som är inte just tankeläsarna, men däremot väntar sådant förmåga från killar. De fattar inte att hur viktig är kommunikation först innan någon handling.
   Javisst, att man ska avbryta allt jobb när hon vill, hennes intressen kommer först o.s.v.

   Liksom dessa som istället att köpa bil, tänker att vore bra att ha kille med transport, och allt annat sådant. Det går inte att om hon tar sådant som självklarhet, men det börjar allt tidigare än man tror (99% tjejer blir sura om man inte betalar i kafeteria). Så — 50 dejt – 50 gratis middagar. (Även någon hade sagt att dessa tjejer med 40k+ löner är snåla och giriga, däremot väntar att kille ska ösa med pengar). Fast ändå, inte så många killar märker sådant utnyttjandet.

   Javisst, intressant att hur liten del är sådana vilka ens kan kommunicera. I alla fall måste man se upp dessa tjejer som tittar dagligen TV-serier och sitter jämnt i pseudosocialsamhället. Det blir inte så många kvar, men den resten är klokare visserligen.

  • george

   Love

   Håller fullständigt med dig. Har upplevt det själv. En tjejkompis var det å jag tröttna och bad henne fara å flyga. Precis som Hasse skrev, Det kunde tuffe Viktor ta hand om mellan passen bland lakanen.

 12. Ada

  Visst har du rätt i det Hasse, det borde inte finnas sådana problem. Men tyvärr blir det ofta så efterhand ändå.

  Många fortsätter bo ihop trots att de egentligen inte vill. Av bekvämlighet, ekonomi, för barnens skull o kanske även rädsla för ensamhet, så är det.

  Så finns de som vill bo själva för de vill ha mycket egentid, som behöver det för att må bra.

  • Hasse

   Ada, jag är så glad att jag gav mig av. Trivs fantastiskt fint själv och levt så i över 25 år. Jag känner mig kvävd med en kvinna. Det börjar alltid fint men snabbt förändras det till att det ska skaffas hus som ska renoveras, eller andra krav som jag bara inte orkar med… 🙂

  • Kristina

   Men det är säkert så att vi är en grupp av människor som vill ha det på ”vårt” vis i hemmet.. men gärna en ”vän” att dela en del av vardagen/upplevelser med 🙂
   Och slippa toasitsen, tandkrämen osv…vad skall vi äta idag.. handla ..vem skall laga den… till slut hamnar de flesta där.
   Och nu pratar jag bara för mig själv, inte en gång till….

  • Love

   Exakt. Det var enklare när man var yngre och tjejer var kära på riktigt i den man var och inte satt och bockade av vad man hade och inte hade, vad man kunde och inte kunde. Man dög. Inget tjafs om bostaden utan då var det mest spännande att flytta ihop och man delade allt. Det var mer passion och glädje och mindre jämförande hur andra har det.

 13. Ada

  Jag vill inte få det att låta negativt med kärlek, det är ju helt underbart när båda är nöjda med tillvaron. Men tyvärr kan olika önskemål eller rentav krav göra att det inte går att fortsätta.

  I yngre år fogade jag mig mer, nu lyssnar jag på min inre röst.

  • Hasse

   Ada, klart… det är det finaste man kan uppleva i livet. Men tyvärr är det få förunnat.

  • ERIK

   i vänskap finns mycket mer kärlek än det finns vänskap i kärlek..

   konstig nog, men om du försöker att dra linje vad e vänskap och vad e kärlek, och vad oftast kärleksrelation innebär i verklighet som händer då … tjejer säger att ”kärleksrelation och vänskapsrelation skillnad är bara att vänskap är utan sex”.

   MEN vadå om i verklighet kärleksrelation innehåller endast middagar, bio, sex, resor,.. men inte alls omtanke, ansvar, respekt, ömsesidighet? Typiskt är det.

   Mer är det som eufori (”apornas kärlek”). Det är nästan ingen skillnad från någons liv med eskortflickor, spelandet och vin dagligen bara att en får lite mer betalt (beror på vem — din dejt eller eskortflicka). Grejen är att både form dessa kärleksflickor har inget med kärlek att göra.

   de e liksom… dekorativhundar… ?

   Ändå skrev Nietzche : ”Bra äktenskap är baserad på kunskap att vara vän”. 😉

  • ERIK

   näeh, men innehåller inte ju, om finns inte just något annat än erotisk viljan, att ha kul enligt egna villkor, men finns inget omtanke om hon säger ”det är ditthushåll och här städar jag inte”. 😉

  • ERIK

   … samt ansvar… men det är sällan inkluderad eller hur? 😉 fast teoretiskt kan ju vara, men det finns mer hos vänner.

  • ViraStina

   Eller också är det av ren omtanke som man sätter gränser mellan ansvaret för sitt hushåll och för partnerns hushåll. Det kan nämligen vara räddningen för en relation i somliga fall.

   Har man väldigt olika syn på hur ett hushåll ska skötas, finns det ingen som helst anledning att luckra upp gränserna. Det kommer bara leda till missämja. Då är det bättre att var och en ansvarar för sitt.

   Det är fler män som irriterar sig på att kvinnan har synpunkter på hur han sköter sitt hem, än som önskar att hon skulle börja lägga sig i.

  • ERIK

   @VIRASTINA

   näeh, i 90% fall det är alltid kvinnor vem invaderar killes hem (pratar om 21-seklet), så att det e bara garaget var kille kan tänka att vad ska vara där eller inte 😀 Om får hon inte göra så, då blir vanligtvis bråk eller just som det är i Sverige — alla har sitt eget.

  • ERIK

   @TJEJ79

   MIna behov är hyfsat klassiska kanske?
   Jag hade hört flera gånger från någon vän att ”jag hade önskat att du vore min granne just bredvid mig”.

   Näeh, jag e sådant vem behöver bara en liten tid för mig själv, men ändå mer än halva tid vill jag vara tillsammans. Jag tycker om att ta hand om henne och det vore enklare i närhet. Inte så lätt vid 3..900 km distans. 🙂

   exempel då också… Hon ska vara med karaktär nästan som den ”I dream of Jeannie”, (ser du hur mycket hon äger uppmärksamhet i sitt HUVUDET mot honom) …men att hon har också någon sysselsätt på dagarna hon tycker om 😀

  • ViraStina

   Erik:
   Tyvärr fattar jag inte riktigt vad du menar, men jag tolkar det som att du anser att killar bara får ha garaget ifred…

   Och det var precis det jag skrev: att de flesta killar blir irriterade om en tjej skulle komma och ta över hans kök eller tala om för honom hur det ska städas.

   Jag vägrar det, av ren respekt. Alltså får min karl sköta sitt eget hushåll, så sköter jag mitt. Inte en enda gång under våra tre år har vi bråkat om detta, eftersom vi inte lägger oss i hur den andra väljer att göra.

  • ERIK

   @VIRASTINA

   ja, det e bra, om du inte hade någon bråk över köket i 3 år.

   DU förstått rätt.
   Vad menade jag var att tjej ska vara egentligen generös med hjälp men ska, absolut, ha i huvudet att inte just invadera köket för att då blir invasion till alla andra rum också (liksom katt som tar över hela hushåll i en vecka bara, och dess ägare, fast jag är generös mot katter).

   att hjälpa till är en sak, medan att dra ”ditt/mitt” linje är helt annan sak. Det behöver inte vara just skriftligt ju.

  • ViraStina

   Nej, det behövs verkligen inte skriftligt för att låta någon ta hand om sitt eget hushåll.

   Men om en man förväntar sig att jag ska göra hälften av hushållssysslorna i hans hem – då får han acceptera att jag har synpunkter på hur det hela ska organiseras.

   Ska jag laga en massa mat i ett kök, då vill jag ha rätt att flytta runt grejer och ordna så att det passar även mig. Förväntas jag städa någons bostad på regelbunden basis – då vill jag ha ett ord med i laget om hur ofta det ska städas, vilken städutrustning som finns, hur mycket grejer som står framme och gör det svårstädat etc.

   Just nu finns inget som helst behov av en sån anpassning för mig och min särbo. Vi har olika vanor, och sköter därför båda vårt. Vi hjälper förstås varandra lite lagom, men på de villkor som gäller i respektive bostad. Ungefär som om man hjälper till hemma hos bästa kompisen.

  • george

   Virastina

   Håller med dig.

   Låt mitt hem vara som jag vill. Sen så har jag ett enormt behov av egen tid. Mina intressen tar tid. Det är inget jag ger upp för nån.

 14. tjej79

  Erik; Hur ser du på relationer? Hur ska din framtida relation se ut och vad innehåller den?!
  Det är ju bättre du beskriver det istället för att yra om obegripliga saker som ingen ändå inte förstår på denna blogg.

  • KARL- INGE

   TJEJ79

   SOPA RENT FRAMFÖR EGEN DÖRR FÖRST ÄR DET NÅGRA SOM ÄR SNURRE SKUTT SÅ ÄR DET HASSE OCH DU

   HASSE VAR DÖDSFÖRÄLSKAD IGÅR ,,,,,,,,,, I DAG ÄR KVINNOR INGET ATT HA BÄSTA ATT VARA ENSAM SNACKA OM ATT PRATA I NATTMÖSSAN

  • ERIK

   @TJEJ79
   ja, det gör jag, du Puttynuttinytti. 😀 😀
   men det har ju ingen vitsen om du är inte intresserat av sådant parrelationer.

   Egentligen det är ju helt enkelt. Allt är om att komplettera varann, inte tävla eller göra dubbelt allting. Inte hellre ska det vara att ”din plånbok är gemensam, men min plånbok är mitt eget”. Det ska vara liksom vikingarna äter från en skal, utan att bråka vems köttbit är det).
   ALlt är inte om att vara liksom katter på löpen. I relation måste vara egentligen vänskap ju också, annars den kärleken blir inte sådant vettig. Om kille blir arbetslös då flesta kvinnor säger hejdå för att det är ”inte så kul längre”.
   Med OMTANKE menar jag att både ser aktivt att ”hur kan jag göra något bättre?”. Måste inse att det finns också inte alltid dåliga eller bra tider, utan de växlar sig. Men för att inse sådant det krävs vissa personliga egenskaper. Det fungerar inte om en är helt kass, har inte ens intresse att utveckla sig och annan ska göra allting. Liksom är alla dessa stadprincessor icke-praktiska för att deras enda önskemål är att ha ”fest” och kul.

   Konstig nog eller inte det är mer möjligt med någon vän vem känner jag minst 10 år, än med någon kär tjej för att de har inte sådana egenskaper som behövs.

 15. Ante

  Om jag låt oss säga jag har en särbo och han varje gång som jag kommer till honom har stökigt, tomt i kylskåp och en massa projekt i trädgård och annat som tar tid och kraft när Jag tänker att vi ska umgås och koppla av tillsammans. När han kommer till mig har jag ordning, fullt i kylskåp och prioriterar honom och mig och har roliga förslag på grejor vi kan göra…är det trevligt. Så tycker jag ofta det är, känner jag då… men jippi jag flyttar ihop med denna människa…eller blir jag lite tveksam till trippeljobbet jag fått på halsen????Är det kul om det blir så redan i början av relationen…nej då svalnar jag till iskall ganska snabbt…

  • Hasse

   Ante, är det inte ärligare att säga att man är klar med relationer? Nästan alla jag har mött via HP och andra sajter är/har inte varit redo för en relation, utan bara snabb bekräftelse i vardagstristessen.

   Att sitta här och räkna upp negativa scenarion (ja, jag gör det också!) är föga konstruktivt. Men blir det inte så när man inte är redo för en relation? Man har helt enkelt inte energin längre, eller är inne i en svacka. Besvikelse efter besvikelse blir till sist en stor backe som ska bestigas varje gång någon tar kontakt; orkar jag? vill jag? orkar jag? Nä, usch jag pallar inte en gång till.

   Så känner jag det i alla fall. Jag är finito. 🙂

  • ERIK

   @ANTE

   jajamen, nu fattar jag. I alla fall sådana situationer hade jag upplevt också, men med skillnad att jag har öppna händer för arbete. Det är helt olika saker om han har det stökigt och vill ha det, eller egentligen är det därför att han har massor av problem, men ändå vill ändra sig för att vara ordningsam.
   men ändå, det går egentligen gräns med min hjälp om för mig det e bara såkallad arbetsglädje eller det e togit emot som någon självklarhet. Tacksamhet väntar inte, men otacksamhet är dåligt.
   Allt kan vara också pga ADD/ADHD (då människor är aktiva, fast städar ibland och
   ordentligt, men orkar inte göra helt enkelt mentalt varje dag).

   Intressant vad kan hända om människor vill ändra sig för att deras livets kvalitet ska förbättras.
   Kanske var han deppig? Intressant är att någon diskussion kan hjälpa bättre än tabletter! I Estland människor tar inte ens så många tabletter och besöker inte ens så ofta psykologen som svenskarna gör. (Bara lite avsvängning: för mig det var väldigt överraskande att svenska killar går till psykolog när han blev dumpad (I estland är det vänner som gäller att få hjälp och gnälla för i sådant situation). )
   Är det något jag kan hjälpa med för att han/hon ska må bättre? Sådana situationer ska jag lösa så att ställer frågor att kanske vore det bättre för honom/henne att det är inte så stökigt? Eller kanske är smaksak, är helt annan grej.

   För mig hitills är bara ETT undantag, som jag egentligen tolererar inte pga hälsobesvär — rökare i gemensam hus. Och då det kan vara fin-fin lösning att vara särbos.

  • ERIK

   @TJEJ79

   en katt jag har och det är mycket bra referens och jag jämför kvinnors beteende med min katt, oftast min kissemisse vinner, men vore bra att han kan städa efteråt och ändå här kommer just poängen att tjej städar inte hellre efter sig när hon var på besök.
   Katt inte hellre hjälper kapa ved, men med en smör/sill/kött/kasslerbit är han nöjd alltid.
   Liksom ”tjej hade aldrig uppfattat att om jag sätter henne i annat rum för att jag ville sova och hade bråkat nästa morgon, men du är så mysig dagen efter!!!” eller
   speciellt när jag räknar upp hur mycket tid är han hos mig och borta. 😉

 16. Ante

  Hasse det för stå för dig. Jag för min del tror man kan träffa på ngn där det finns ömsesidig respekt och kärlek. När det gäller att måla upp scenarior så handlade det bara om att visa att myntet har mer än en sida. Jag har inte kommit dit att jag hatar män och tror fortfarande på kärleken. Jag önskar träffa någon som är en vuxen mogen person. Här är nog inte rätt att plats att söka även om det säkert finns guldkorn här också.

  • Hasse

   Ante, jag hatar inte kvinnor heller, jag tror bara inte på tvåsamhet längre. Folk är berusade av bekräftelsebehov… och vem orkar ösa ur den tunnan varje dag.

  • ERIK

   @ANTE

   Då sätt tid för sådant.

   konstig nog, typisk tjej som söker ”seriöst” vill inte ens se att måste sätta tid att lära känna sig mer… men näeh, de flesta vill få omeddelbart. Inte så seriösa eller hur?

  • ERIK

   @hasse

   Amen till sådant som du just sade.
   konstig, men med sådant är jag helt överens med sådant du just sade.

   det känns mer och mer raritet sådana tjejer vilka inser att det är viktigaste vad händer hemma och vad någon skriver om dem i pseudosocialsidor.

  • Kristina

   Har haft katt hela mitt liv , hund ett antal… år…, häst på elitnivå.. så era kommentarer Katt/hund osv. …ha ha en katt.. det är väl en sån som man slår en hammare i huvudet på, eller varför inte slänger och knyter ihop i en soppåse..

  • ERIK

   Att lära känna killar en i taget. Alldeles många sätter inte tid för ngn vettig kommunikation , och aldrig för sökandet… 🙂

 17. KARL- INGE

  HASSE !

  VILKEN PRAKTSKITSTÖVEL DU ÄR ! HUR MÅNGA 100TALS GGR HAR DU INTE SPYTT GALLA ÖVER KVINNORNA OCH HAFT HATISKA INLÄGG

  Det är därför jag föraktar dig du svänger i dina åsikter som en vindflöjel vänder kappan efter vinden din Ryggradslösa Käring om du ändå vågat stå för dina åsikter men en fjolla för blir alltid en fjolla och dina söner blir likadana sa du jag är inte förvånad.

  • Ada

   Har snurre skutt inverkan där med? Har hört talas om snurre sprätt, men skutt hänger med bamse 😀
   Lugn nu

  • ERIK

   @KARL-INGE

   ta det lugnt, den här gången hans kommentarer var inte ens så långt borta från verkligheten. Jag kunde inte ens säga bättre än han sade om bekräftelsesökarinnor.

   Bara sådant sak är han misste att han misstänker fortfarande att jag(erik) e du (karl-inge) 😀 😀 Men det finns inte medicin mot dumhet.

 18. KARL- INGE

  TJEJ79 JAG BLIR SÅ SKADEGLAD NÄR DU NÄMNER MINA BARN . yes jag vet ju vad det blev av dom , dottern lika gammal som dig , en son som är ett år yngre och en son som är 42 år och dom är verkligen lyckade i alla aspekter

  inte som du som sitter här på hp ..

  nej dom spännande jobb trygga familjer finaste boende , dom har fina barn .ekonomiskt oberoende alla tre Aktiva och framgångsrika på sina fritidsintressen som är familjeintresse och där jag oxo är aktiv och följer o stödjer dom o barnbarnen

  • ERIK

   Människor har aldrig lägre gränser; de kan värre alltid.
   Dessutom ska man inte glömma att det finns mellanstreck, skiljetecken, kolon, semikolon; massor av allt annat.
   😉

 19. KARL- INGE

  TJEJ79

  Inget av mina barn använder svordomar, nyttjar varken tobak snus eller alkohol sköter sin kost på bästa sätt toppvärden fysiskt tränar 5ggr i veckan alla tre, och dom är inte tatuerade

  och skulle aldrig komma på tanken och sätta sig på en sån här blogg och prata strunt

  • KARL- INGE

   GEORGE

   Du blev aldrig vuxen ett band från 1978 1979 släppte album 1980

   30 år gammalt skiit det blir inte pat´ina det blir mögligt av gamla gubbjävlar,, det har nog blivit alldeles för många resor på tiden när Christiania fanns

   Intressant att få veta vad du betraktar som livskvalité men ok 50,000 övermogna Skrotnissar kan inte ha fel , låt volymen blåsa rakt igenom skallen en gång till

  • ViraStina

   George:
   Flera av mina kolleger såg Iron Maiden i Stockholm i helgen. Och de är födda på 80-talet, så…

   Själv föredrar jag betydligt äldre musik än så (en av mina favoritlåtar är skriven 1917) medan mina ungar gillar hårdrock från min ungdomstid. Alla som begriper något om musik, vet att den är tidlös.

   Jag hörde en catchy låt, Paradise, med en George Ezra på radion häromveckan. Den är väl inte helt ny, men eftersom jag i princip aldrig lyssnar på musikkanaler med modern musik var den ny för mig.

   Jag trodde dock det var en mycket äldre låt och äldre artist, för det var ett retrosound i både låt och arr, typ 90-tal, och jag blev förvånad när jag googlade. Jag nynnade på den resten av dagen. 😀

  • george

   Rock in Rio

   250 000 kom för att lyssna på Iron Maiden.

   Jazz låter som när man stämmer instrumenterna. Stressigt och fullständigt obegripligt. 7man spelar på varsin låt med en trummis som försöker hänga med..

  • ViraStina

   Hehe, den sortens jazz finns definitivt… Men det finns även tradjazz som strikt följer harmonierna och där improvisationerna håller sig inom den givna ackordföljden, med rätt antal takter. Klarinetten tar ett varv, trumpeten nästa och kanske t om basisten kör en sväng. Alla vet precis var i originallåten man befinner sig, och när respektive solo ska sluta, även om ingen vet hur själva solot svävar iväg.

  • george

   Virastina
   Håller med dig Virastina.

   Musik är tidlös. Se all fin klassisk musik. Skrivna för flera hundra år sen och spelas än idag. Sen så har vi annan musik som också finns i musikhistorien.

   Spelar du nåt själv?

  • george

   Virastina

   Jo ibland blir man förvånad. Den låten måste vara gammal tycker man. Men icke, den släpptes i förra veckan. Jag lyssnar sällan på dagens musik. Kan var för att jag såg ett program där tio låtar spelades av tio olika grupper. I åtta grupper sjöng en och samma tjej. Hon hade fin röst men hade inte utseendet med sig så hon stod bakom kulisserna och lät snyggare tjejer mima låten.

   Då kändes den moderna musiken nåt som kom från löpande band. Efter det har jag knappt lyssnat på modern musik. jag gillar när man hör att gruppen som spelar tror på sin låt och att man kan höra på soundet vilken grupp som spelar.

   Har en bekant som är riksspelman så det har blivit mycket fin musik med nyckelharpa och fiol. Vi har försökt sätta henne på prov många gånger. Bäst var den gången hon lade väck stråken och spelade gitarr på fiolen. Vissa ljud klarar fingrar bättre sa hon.

   Har en del klassisk musik i samlingen. Vivaldi, de fyra årstiderna. Bergakungens sal med Grieg mm

   Så musik är verkligen tidlös

  • ViraStina

   George:
   Jo, jag spelar flera olika instrument och sjunger, i några olika konstellationer. Några få moderna låtar blir det, men mest gammalt. Jag är särskilt svag för 30- och 40-talsmusik. Antagligen är jag den enda i min generation som lyssnar på Da Capo på lördagskvällarna. 🙂

   Jag har spelat sen jag var en tvärhand hög. Har inte kunnat låta bli. Det fanns en tramporgel hemma. ett dragspel, en gitarr… En granne hade en cittra. Farmor en mandolin. Jag fascinerades av klanger, ackord och stämmor redan som liten. Att två, tre, fyra olika toner kunde framhäva varandra och bilda harmoni!

   Det var en magisk upptäckt. Lika förunderligt som att enskilda bokstäver kunde bilda ord med mening och innehåll.

  • george

   Virastina

   Härligt. Tycker det är lika kul var gång man ser och hör en musiker som verkligen kan spela. Man blir lite avis. Själv målar jag. Jag är en sån där rälig typ som ser en bild och målar av den exakt som den ser ut. Realistisk foto kallas det. 🙂

  • ViraStina

   George:
   Man ser ju mer upp till det man själv inte behärskar.

   Jag saknar konstnärlig talang och tycker det är coolt med folk som kan rita, måla och skapa… Jag har begåvade konstnärssjälar i min absoluta närhet och förstår inte hur något så omöjligt kan vara så enkelt för dem. De kan rita en hand så att det ser ut som en hand. De kan fånga en rörelse i farten och fästa den på papper med några få streck. De kan med hjälp av färger och nyanser förmedla sinnesstämningen i ett visst ögonblick.

   Men musiken är så självklar för mig, så där ska det till något oerhört extraordinärt för att jag ska bli impad! 😀

  • Love

   All form av skapande är alltid intressant. Själv målar jag. Kolteckningar fotografiskt är min specialitet. Och akvareller. Jag målar realistiskt. Jag får en del beställningar också, så det som tidigare var en hobby har blivit en extraknäck. Har även jobbat med illustration professionellt för många år sedan.

  • george

   Love

   Jag jobbar med airbrush. Samma teknik som när man målar motiv på bilar. Även blyerts o torr pastell. Färgpennor också. Hur kul som helst.

   Virastina

   Känner en del musiker så vi är avis på varann. Vi kan säga att vi är konstnärer inom vårt intresse,;-)

  • george

   Love

   Idag är det mest strips på bilarna. Motivmålning kommer å går. Som liten ritade jag mest serier. Idag blir det mer målningar å sånt. Gillar när man kan tänja på gränserna o bara fantisera ihop saker. Målar mycket skräck. Zombie, monster. Sen kan jag måla en sax som den ser ut i verkligheten. Lägga en perfekt skugga som gör att saxen ”svävar” ovanför pappret. Ett vändstekt ägg la jag på som motiv ovanför en kylare på en bil en gång. Sen så skuggan som gjorde ägget svävande. Trot eller ej men ägget uppskattades enormt. Sånt är kul.

  • Love

   Coolt! Har inte testat airbrush men hade en fas i tonåren då jag målade med sprayburk (grafitti) och lärde mig den tekniken. Det roliga att det inte finns gränser i målning, man lär sig nytt hela tiden. Jag ritar med blyerts också, har alltid med mig skissblock och penna i väskan och ägnar mig åt att rita när jag har tråkigt (istället för att ta upp mobilen.)

  • ERIK

   ack, äntligen. ….

   @VIRASTINA

   du skrev något om talang: ”Jag saknar konstnärlig talang och tycker det är coolt med folk som kan rita, måla och skapa…”

   Men kan du säga vad ÄR talang? 🙂 Jag försöker hitills förstå att vad människor menar med sådant och vad är det egentligen. Hade inte hittat någon bra analys hitills.
   Det har inget med lätthet att göra, för att de mest geniuser är ännu hårdare arbetande med sina kunskapers slipandet.

   Några mäniskor säger att sådant man har talang för, kommer lätt…? Samt behöver man inte öva så mycket när det gäller om musik. Är det så?
   * I realiteten dessa som sätter tid för övandet är bästa musikskola studenter, inte värsta. INGENTING har ankomt lätt, det e bara viljan att lära sig fortfarande och försöka om igen efter 101 misslyckande försök för att de har sådant enom intresse och då märks inte trötthet och allt motivation är kvar alltid.
   (Min spekulation: liksom i NASA arbetar bästa huvudena från hela värld, alla med djup intresse MEN ändå det var massor av explosioner innan fungerande racket och alla fortsätter ändå ?)

   Någon analys från bok ”music and your brain”. Människor säger sådant sak om talang RETROAKTIVT — så, när de ser redan resultat, men inte när han har spenderat inte ens timme för att någon talang ens syns. (Inte hellre var Mozarts första symphoni mest känd).
   När människor ser lyckande resultat, då säger de ”talang” , men de ser inte arbetet bakom det. Ändå, någonting ger sådant motivation och koncentration vilja att försöka om igen och igen där andra ger upp. Men lätt? Knappast.

   Även jag hade hört från människor att de säger att jag har talang, men de vet inte hur mycket arbete ligger bakom och inte hellre vill de höra om sådant.
   Dessutom konstig att hitills hör jag sådant ”talangprat” endast från människor vilka
   sysslar inte med något, eller hade gjort tusen slut med sin favoritlek. Dessa människor är just sådana vem pratar mest i ton ”sluta, du har inte talang” o.s.v.
   Om däremot någon säger även till någon genius ”oj jag kan inte”, då alla sådana ideégeneratorer säger bara ”ta första steg!” utan eftertanke. Aldrig pratar de något om talang, samt inte hellre hade jag märkt något som deras ”succee hemlighet”, utan bara en sak — ALLTID när jag ser dessa geniuser, de sysslar med sin intresse.

   HItills hade jag ankomt till sådant att det är INTRESSE vilket är med i individens natur. Så, alla sådana intressen med vilket man somnar varje natt kan vara talang, javisst!
   Däremot att hur bra är man i sådant ämne beror på helt om gener att hur snabbt man får sådana kunskaper. Så, toppen-talang är i så fall kombination av gener (flera generationer musiker t.ex.) samt helt eget intresse. Samt omgivnings påverkning och karakter kommer i bilder vilken avgör om dessa med absoluthörsel (1 av 10 000 i befolkning) fortsätter efter misslyckor (så, hur många finns här som Beethoven?!).
   Så i sådant fall kan det vara att man kan vara mycket mer resultativrik basketball spelare, men saknar intresse, men får sådant skill med mindre tid än någon annan.
   Samt man kan ju ha gener, men saknar intresse (liksom någon son är inte att gå i fars fotspår).

   Men så, intressant, hitills vet jag inte, vad egentligen ÄR sådant talang. hitills bara massor av saker hade jag kommt på pga att jag sätter tid till sådant och det är ju så intressanta att lära sig och kul samtidigt!

   Tankar?

  • ERIK

   Personligen tycker jag att man behöver helt enkelt bry inte om har eller inte har talang. Det räcker med intresse och syssla enligt sådant. Varje individ behöver inte vara picasso eller mozart. Men inte hellre man vet hur bra kan man bli om inte sysslar helhjärtat.

   Men inte hellre vart samhälle behöver picassor och mozarter os.v.
   Problem är i vart samhälle vilken mäter allting med pengar och kändisstatuser att hur mycket någon kunde skrapa ihop det, men s*iter på personligheter och individualismen. Men för att skrapa ihop pengar, det har oftast inget med att vara bra målare eller musiker — så, inget med äkta konst att göra som kommer från själ.
   Alltid om vi även ser någon nyhet, då vi hör att VARFÖR det tycks att något är bra — ”därför att det sålde mer än 100000000000000000 kopior”. Men mest av sådant får inte den människan med talang, utan 7 olika mellanhänder!!

   Fick Mozart monument? Nej.

   Däremot vi får helt annan realitet om tittar : vilka är konstverk som man minns, lyssnar fortfarande efter 10..20..100år. Det är konst visserligen, samt talang.
   Mike Oldfield sade :”att spela helhjärtat, det har värde för allting”.

  • george

   Love

   Så talar en sann konstnär. Har inget skissblock med mig men om jag ser nåt jag gillar åker mobilkameran fram. Sen kan jag sitta och fundera på hur jag ska få ner bilden på papper.

   Det är kul när man träffar på människor som delar samma intresse.

  • george

   Love

   Jag tror inte teknikerna mellan att måla med färgburk och airbrush skiljer så mycket. Vi arbetar med tryck. Antingen med gas eller luft. Prova airbrush, tror att du kommer finna likheter mellan airbrush o färgburk. Med airbrush kan du komma ner till en sprutbredd på 0,15mm. Man måste arbeta med högt tryck om man ska få fram dom tunna linjerna.

   Som David Gunnarsson sa, ska du måla med airbrush så skaffa dig en bra stol. Det blir många timmar du sitter i den.

  • ViraStina

   Erik:
   Jag anser att talang främst är drivkraften att vilja ägna sig åt en viss sak.

   När drivkraften är så stark att man inte kan låta bli att syssla med just den saken – då har man talang. Och då brukar man bli bra på det. Det hänger ihop.

   Jag säger att jag inte har någon talang för konst och då menar jag att jag inte har någon större drivkraft att själv skapa konst. Jag kan uppskatta konst och imponeras av andras begåvning, men det är inget behov hos mig själv. Mitt eget konstnärliga uttryck ger sig till känna via musiken.

   Folk anser att jag har talang, men det jag egentligen har är det medfödda drivet att vilja musicera – och därmed har jag även den träning och erfarenhet som tusentals timmar av frivilligt spelande ensam och med andra har åstadkommit.

 20. KARL- INGE

  GEORGE

  det stämmer du har uppfattat saken rätt jag är här på bloggen, skrattar

  Fast inte av samma anledning som du ! anledningen är såna personer som du o hasse o tjej79

  förbannat underhållande att se vilka djur det finns en hel grisfamilj

  • Hasse

   Kalle: Du är en tvättäkta narcissist och psykopat. Dina barns välstånd beror 100% på deras mor. Deras far är en trasig själ som inte har annat att göra än att hata på en webbsida. Grattis, ditt liv blev en parodi.

   Nu ska jag till jobbet, Kalle lille. Ha en fin dag på dig.

  • ERIK

   VI **ALLA** ÄR TRASIGA HÄR, SAMT OCKSÅ HASSE OCH KARL-INGE!
   Det spelar ingen roll vem är mer eller mindre trasig eller utslitet. ;(
   ALLA!!! Det e bara några enstaka namn här.

   @KARL-INGE och HASSE
   Kan du inte ens se från sida ditt eget smutskastning och skrytande? OM du är nöjd förvad ska ens skryta med sådant?

   även jag är trasig. Annars hade jag inte visserligen hittat vägen hit i sådant blog, Visserligen blev jag sämre än förut för att jag skrev här inte så ofta förra året.

  • ERIK

   vore bättre egentligen att hitta någon lösning hur kan man komma ut från sådant situation istället att bråka. ;(

   Inte ens i sådana hushåll eller familj var allt är städat, i fin-fin ordning (men grassmattans enda funktion är att vara så platt som möjligt), även där finns massor av problem, ändå då försöker de att visa det är bättre än egentligen är, skryter om allting (och granne skryter/anstränger till för att vara ännu bättre), eller de försöker härma allt sådant som ses i TV. Men vad e vitsen med sådant? Inne i människa är tomhet och hur var det i förflutna minns de inte! Då e inte hellre någon vitsen att skryta om vad pågår just nu. (T.ex. vad e vitsen att skryta om att hur duktiga var sina barn i skola om senäre blir det trasig relation?)
   Allt sådant är att trampa på andra människor då och fastklammrande på illusion om j2kla ”succee”, oavsett om det är äkta eller inte! …och det är deras livet!

   Därifrån just fick jag sådant tanke att då vore bättre att leva ensam i skog, för att helt slippa vara i närheten av sådana pseudo och uppgjorda grannar. De stör mitt sömn när jag är för nära till de.

  • Love

   Jag håller med dig där. Verkar som tre stycken här bråkar sig igenom varje tråd som en sorts hobby..Är det inte bättre att man dela upplevelser och acceptera att alla vill olika. Som vuxna människor? Om någon vill bo i skogen och bara använda tvål är det inte sämre än den som vill bo i stan och använda parfymprodukter. För övrigt känner vi inte varandra och då kan man skippa hur man sköter sina barn, det är var och ens privatsak. Åsikter kan man få ha det är inte samma sak som att pracka på någon något. Man väljer själv hur man vill leva. Så länge man gör saker som är bra för en själv, andra och planeten finns det inget att klaga på. Var och en får ha sin livsstil och musikstil. Det är det som är fördelen med att bo i ett fritt land. Här känner vi inte varandra alls och då är det meningslöst att visa vem som är bäst.

  • ERIK

   @LOVE

   fast var finns fritt land just nu? 🙁
   Fritt land ska inte vara med landskatt och fastighetsskatt samt massor av begränsningar.

   I fria landet som egentligen är fri, konstig nog, där finns alla andra länders soldater vem krigar mot varandra. Då kommer mcdonalds och alla andra påtvungna konstigheter.

   (Libya var fritt land, inte längre efter USA invasion. det var massor av fördelar som var togit bort.).

 21. KARL- INGE

  HASSE

  SEMESTERVECKA HELA VECKAN ! JAG DRAR TILL MALTA NU !

  JA OM HON HADE LEVT SÅ ,, MEN JAG UPPFOSTRADE OCH SÅG TILL ATT DOM FICK DEN DÄR RESAN TILL ALPERNA MED POLARNA NÄR DOM VAR 17. 18 ÅR

  JAG SÅG TILL ATT DET BLEV SPRÅKRESOR MM

  JAG FANNS FÖR DOM TILL 100% TILLS DOM VAR VUXNA BÅDE EKONOMISKT OCH KÄNSLOMÄSSIGT SKYDDADE OCH STÖTTADE

  DOM BETALADE ALDRIG NGT HEMMA , UTAN VAR SKULDFRIA EFTER DERAS AKADEMISKA EXAMEN OCH BEHÖVDE DOM NGT SÅ FICK DOM DET

  OCH DU FÅR INTE ENS PRATA MED DINA SÖNER HASSE.

  • tjej79

   Var snäll och stanna där då hahah Kalleman hahah

   Jaja, du var en sådan förälder som curlade ihjäl dem. Fick allt de pekade på hahaha

  • george

   Kalle Inge ponken

   Byt optiker. Då slipper du fjanta med Caps locken.

   Vad vet du egentligen om vad Hasse får och inte får göra med sina barn? Ord om Hasse själv skrivit, ord som egentligen inte bevisar ett dugg.

   Hade du varit en hund hade man avlivat dig för länge sen…

  • Karl- Inge

   Förlåt alla elaka påhopp. Det är min andra sida som talar i mitt huvud som säger att jag SKA VAR DUM MOT ALLA HÄR. Jag har personlighetsklyvning och tar starka mediciner mot det. Mina barn liksom jag själv är socialfall. Och vi lever i en drömvärld för vi står inte ut med verkligheten

   Förlåt än en gång.

 22. KARL- INGE

  VIRASTINA

  JA DET VAR DINA ARBETSKAMRATER ! OCH VAD SÄGER DET MENAR DU?

  MUSIK ÄR PRECIS TVÄRTEMOT VAD DU SÄGER ABSOLUT INTE TIDSLÖS.

  HUR MÅNGA UNGDOMMAR DIGGAR JAZZ . HUR MÅNGA DIGGAR KATRY , SOPHIA , MORRIS CHEAVALIER , VÄLDIGT TRENDIG MED EXP SOMMARPLÅGA DAGFLUGOR

  HUR MÅNGA DIGGAR CHARLSTONMUSIK EN HEL VÄRLD ÄLSKADE DET 20TALET

  VAD SA DU ATT MUSIK VAR , TIDSLÖS . DU PRATAR SOM VANLIGT EN MASSA OKUNSKAP

  • Hasse

   Är inte musik tidlös? Vilken planet bor du på? Du är så obildad att man får skrattkramp. Dina barn och barnbarn måste vara stolta hahahahaha

  • ViraStina

   Den som ängsligt tittar på vilken musik som är trendig för tillfället och tror att det handlar om generationer eller vilket decennium man är född, förstår inte att musikens kärna är helt tidlös.

   Därför kan människor idag gilla Dowlands makalöst vackra stycken från 1500-talet, eller 2000 år gamla folkmelodier från det antika Grekland. Vi skulle garanterat även kunna ryckas med av våra förfäders rytmer från äldre stenålder om vi kunde resa i tiden. Och de skulle kunna uppskatta vår tids musik.

   Det är vad som menas med tidlöst, K-I.

  • ERIK

   Om ordet ”tidslös” hittar man i musiklära också. Men där e beskrivit följande

   Folksång och folkvisor / traditionaler har sådant egenskap — tidslösa.
   De är tidslösa för att det kan man inte identifiera inte med någon årtal eller seklet alls för att de passar i alla tider. Så, det handlar om folklor.

   Så, det betyder att sådant sak kan man inte säga däremot för Elvis, Michael Jackson, Beatles, Deep Purple eller inte hellre om live eller studioband eller producerade solister. Madonna, och alla sådana andra, vilka som helst Norell-Oson-Bard saker eller
   Stock-Aitken-Waterman produktioner och inte hellre blir sådant konserv ”tidslös”.

   Fast ändå musik är har varit alltid bland människor som funktion mellan människor som vilket som helst kommunikationmedel. Annars kan man säga att matlagning är tidslös. 😉

  • catwoman

   KARL_INGE: ”Hur många ungdomar diggar jazz?” Jag är osäker på om det var en retorisk fråga, men för säkerhets skull kan jag ändå svara på den: Många. Bland musikintresserade ungdomar typ 20-30 år gamla, som själva spelar något instrument eller sjunger och är lite ambitiösa med sitt musicerande så är jazz ofta högst upp på listan av genrer de ägnar sig åt. När man går på jazzfestival så finns det ofta gott om ungdomar i publiken.

   Jag spelar och sjunger en del jazz själv, och är inte helt oäven på det, men jag blir fullständigt akterseglad av de duktiga ungdomarna, och även av ”gubbarna” i 70-80 årsåldern som har spelat jazz sedan de var tonåringar… Så nog är bra musik tidlös och kan uppskattas av alla generationer…

  • ViraStina

   Erik:
   Musikgenrer är inte tidlösa. Det uppstår nya i varje ny era. Musik som fenomen är däremot tidlöst. Precis som konst. Allt är bara oändliga variationer i en och samma uttrycksform.

   Och att då försöka håna någon på grund av dennes ”omoderna” musiksmak är pinsamt.

  • ViraStina

   Catwoman:
   Jag har exakt samma erfarenhet när det gäller äldre musik. Man kan bli akterseglad av såväl tonåringar som gamla farbröder! 😀

  • george

   Virastina

   Precis. Irländsk folkmusik. Var för två år sen mitt ute i ingenstans och lyssnade på tre fantastiska spelmän. Låtar från 1500talet spelade dom.

   Konstverk är på sätt å vis tidlös om man kan bevara dom på rätt sätt.

   Analfabeten Karl Inge förstår inte bättre.


Kommentera