hoh

Ställ en fråga till relationsexperterna

Tänk att ha en alldeles egen expert att fråga om råd när det kommer till kärlek, dejting och relationer? Nu har du det! Vi har nämligen handplockat två riktigt grymma proffs för att göra den här bloggen ännu bättre, viktigare och vassare. HappyPancakes relationsexperter är Håkan Mattsson och Helena Johansson!

Har du en relationsfråga du vill få svar på? Du kan ställa din fråga helt anonymt. Mejla Håkan och Helena på fraga@happypancake.com! Frågorna och svaren publiceras HÄR.

HÅKAN MATTSSON

Håkan HappyPancake

Håkan är certifierad relationsterapeut och skribent och har sin privata mottagning i Stockholm. I sitt arbete möter han enskilda individer, par, föräldrar, barn och ungdomar i olika livskriser. Problemen handlar ofta om otrohet, svek, tillitsbrist och kommunikationsproblem. Håkan har en bred livserfarenhet, med en egen skilsmässa i bagaget, bonusbarn och allt vad det innebär att starta om i en ny relation. Håkan föreläser och håller kurser på temat relationer och vidareutbildar sig just nu till sexolog på Göteborgs universitet. Han har även erfarenhet av HBTQ- frågor. Håkan tillbringar gärna sin lediga tid i huset på södra Gotland. Han gillar att läsa, skriva, umgås med familj och vänner, paddla kajak, vandra i fjällen och åka långfärdsskridskor.

Mer om Håkan:
www.livscentrum.se

HELENA JOHANSSON

Helena HappyPancakeHelena är legitimerad psykolog med privat mottagning i Malmö. Hon har så länge hon kan minnas varit nyfiken på hur människan fungerar och varför vi reagerar som vi gör i olika situationer. I sitt arbete möter hon människor som kämpar med allt från skilsmässor, otrohet, ensamhet och kommunikationsproblem till sexuella problem. Helena arbetar både med barn, ungdomar och vuxna. Hon tycker om att vandra på fjäll på sommaren och åka skidor på vintern. Däremellan vill hon helst mysa med sin man och bebis, gå på hot yoga och lyssna på podcasts.

Mer om Helena:
www.helenajohansson.se

relationsexperter nätdejting

Mejla till fraga@happypancake.com! 

Varje onsdag kommer Håkan och Helena turas om att svara på era frågor om relationer. Frågorna och svaren publiceras här i bloggen och de kommer göra sitt bästa för att svara på så många frågor som möjligt.

dating


Det finns 42 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. carin mollwing

  Hej!
  Jag har börjat träffa en kille här från happy pancake och har fått starka känslor redan efter några veckors dejtande. Redan när jag såg honom för första gången klickade det till hos mej. Det känns underbart MEN har ingen aning om vad han känner. De första gångerna vi sågs kändes det besvarat men den senaste gången vi sågs började han prata lite om sitt ex, att hon börjat höra av sej och va väl lite fundersam kändes det som. Emellan gångerna vi ses hörs vi inte så mycket..jag väntar på att han ska ta steget och göra det men det slutar alltid med att det blir jag som gör det. Nu känner jag mej ledsen över att han kommer såra mej. Han säger när vi är tillsammans att han jättegärna vill fortsätta ses men ändå känner jag mej tveksam, det känns som att jag är ett andrahandsval.
  Vad ska jag göra? Ska jag fortsätta leva i ovisshet om vad han vill med mej för jag är rädd att när jag väl tar upp detta med honom om exet och att jag känner mej som ett andraval kanske jag skrämmer bort honom. Vad ska jag iså fall säga och hur ska jag lägga fram det?
  Det var så längesedan jag kände såhär och jag har blivit så sårad förut och är så rädd att det återigen ska bli så

  • Sara Hansson

   Jag vet inte.

   Bra fråga.

   Varför gör en del män allt de kan för att förbli ensamma?

   Och kanske till o med även:
   Hur kommer det sig att du och jag är ensamma ?

   Här använder jag ordet ensam i betydelsen en-sam, neutralt känslomässigt alltså inte ensam o ledsen eller ensam o glad, bara själva civilstatusen, ”singel”.

   Men den andra sortens ensamheten har jag också erfarenhet av. Men det är främst den första sorten, partnersorten, jag skulle vilja chatta med dig om. Du verkar mycket klok. Om du vill?

   Hur som helst söker jag inte en partner just idag, vill främst först lära mig förstå mig på den här frågan du ställde.

   (Sedan kanske, in shalla. Kanske du också, only god knows .)

   Men under tiden – frågan du ställde – den är viktig. Den är väl värd att spånas och klutas över. Tillsammans. Två hjärnor/själar/hjärtan förstår bättre än en. Ensam.

   Så, när och om du känner för det : jag är ”Sarama” på pannkakan.

  • Sara Hansson

   Till moderator / administratör :

   Oj förlåt – jag missuppfattade nog trådens syfte kanske…?

   Personen ovan mig ställde frågan till er (?) inte till ”allmänheten” ?

   Fast… Frågorna till er skulle mailas in…? Inte skrivas i kommentarstråden…

   Hm, ja är lite förvirrad här..,

   Gör som ni vill med min långa babblande kommentar – släng, revidera, el återkom till mig om ni vill. Der blir nog bra!

   Jag vill bara säga jag blev jätteglad för denna nyhet med dessa två pannkaks coacher. / djungel guider….. ;-). !!!!

   Jag behover – är ett blåbär o en gröngöling kanske till o med en liten duvunge, när det kommer till dejting och dejtinglekar.

   Så jag välkomnar er med full famn, kul !!! Välkomna !!! :-D. Hihi hoppas ni ska trivas 🙂

   /Sara Hansson

  • Happy Pancake

   Hej Sara!
   Va kul att du gillar våra ”pannkaks-guider” (roligt namn förövrigt)! Vill du ställa en fråga till våra relationsexperterna mejlar du till fraga@happypancake.com. Håkan och Helena kommer sedan välja ut frågor som de besvarar i bloggen, varje onsdag.

   P.S Vi tycker det är jättekul när det startas diskussioner mellan läsare i kommentarstråden. Så, det är bara att kommentera på 🙂

  • Sara Hansson

   Kul! :-). Tack ! :-). Roligt!

   Faaast…, vill ju inte paja min profil genom att komma ut som bubbelmaja i alla pancakeatrådae dock… Hehehe…
   Lagom e bäst hihoha

   Sååå… Ni modererar inlägg.
   Går inlägget direkt ut och kollas i efterhand eller tvärtom?

   (Jag = blåbär o gröngöling på nätet som interaktiv plats…. Har mest läst o tittar utan att lägga mig i… Men ibland kul delta, nen ej för mkt. Måste hålla igen oxå. Om ni har tid:

   Man mejlar fråga, o ni lägger ut fråga plus svar nånstans. ? Så långt jag fattar.

   Men kommentarsfältet tråd jag fattar inte helt. Nåväl de löser sig väl.. Med tid o intresse.

   Trevlig fredag ! 😀

   ///Sara

  • DuOchJag

   Kan man fråga. Kan också fråga varför man aldrig får svar från dom man vill komma i kontakt med.

  • Sarama

   Erik! 🙂
   Vilken bra fråga till våra relationsexperter!
   Jag är också mycket intresserad av frågan. Bra gjort!

   Kvällstidnings sensationalism…?

   Vet bara att jag är sensationellt nyfiken på hur våra två pannkaks kockar ska berätta!

   Peace love understanding…. Med kärlek, Sara

  • Erik

   Tack Sarama,

   Än så länge har jag inte fått något svar. Tror inte att de läser den här tråden själva ärligt talat. =)

 2. Micke

  De jag är lite brydd över är att utseendet betyder allt för tjejer,tråkigt nog… Det spelar ingen roll hur man är som person,man måste va snygg. Är du inte en snygg kille/se bra ut då är man en dålig kille som ingen vill lära känna.
  O varför skriver tjejer ”Det är utsidan som får mig att stanna till men insidan får mig att stanna kvar”!!??
  För om utsidan på en kille inte se bra ut,då stannar tjejer inte till o kollar hur insidan är,eller hur!?

  Jag ha varit till o från på Happypancake,o för att bevisa eller vad man ska säga för några av mina tjejkompisar att utseendet betyder ALLT för tjejer så har jag haft några fejk profiler. En med en ”snygg kille” o en med mig själv. ”Snygga killen” fick ca 50-150 mail om dagen medans jag fick,0 mail. ”Snygga killen” kunde skriva vad som helst o även att tjejerna skriv direkt att tex,jag vill ha sex med dig nu lämnade telef nr.
  Om Snygg killen klicka in på olika profiler men skrev inte nåt då skrev tjejerna till mig direkt. När jag gick in på samma profiler så va de ingen som skrev,även om jag skrev ett trevligt mail till dom.

  Så visst är det intressant att utseendet betyder allt…..
  Ha en fin fin kväll alla.

  Micke

 3. Eva Ahlin

  Det nya sättet att komma i kontakt med en blivande partner är faktiskt tidsbetonat vi arbetar heltid vi tränar har ofta barn väldigt upptagna och det i sin tur skapar dom här dejting sidorna och som i livets gång så finns alla kategorier av människor seriösa/oseriösa och genom att man besvarar alla frågor som en del sidor har så är möjligheterna för bättre matchning med ett sök objekt som passar just dig sen kan personlighet som den ryggsäck vi alla bär på från barndomen spela roll finns många med avsaknad empati känslomässigt störda egocentrerade det mesta uppdagas innan man bestämt träff är man lyhörd så råkar man inte ut för många överaskningar utan kan känna efter vill jag träffa den här personen igen eller var det varningsklockor som ringde mycket ligger i kommunikation chatta tala sen med varandra i telefon sen träffas man trots allt är det bra om man faktiskt kollar upp personen man ska dejta du kan ibland bespara dig dejten pga gift/sambo alla är inte ärliga men så är det i samhället det går inte att få en dejting sida100 procent fri från sådant sånt är livet Hälsningar Eva

 4. Jimmy

  För att svara på första frågan i tråden – jag tror inte någon anstränger sig för att förbli ensam. Men jag tror att många inte vill eller vågar chansa att gå på en dejt eller ens inleda en konversation med någon som de inte tror sig vara intresserad av. Om vi alla skulle vara mer öppna för att ge varandra en chans, då kanske färre av oss skulle vara ensamma.

  Jag är också ensam. Inte så mycket för att jag inte vågar ge andra en chans, utan för att jag inte ens vågat fråga.

 5. sara

  Våga fråga! 🙂 Jag vet att många kvinnor och män är så rädda att de kan ge obehagliga responser, när någon frågar, till och med när de får en komplimang (de är inte vana så de blir liksom misstänksamma). Det är inte alls roligt, att ge en ros, utav uppskattning och glädje, och sen bli anklagad för att vilja stick någon. Men – nio av tio (negativt sett) har denna rädsla.

  Så – om du kan stå över deras rädsla, ha förståelse för den, inte själv bli rädd när du får negativa responser på goda handlingar, med goda intentioner – så kommer du
  1) dels ha spridit goda vibbar till 9 personer som verkligen behövde ”en kram”
  samt
  2) av den 10e personen kanske till och med få ett ärligt menat tack, utan rädsla.
  Sämre saker kan man göra med sin tid. Tycker jag.

  Lycka till!

  Du verkar bry dig, sånt tycker i alla fall jag om. Jag skulle vilja att du fortsätter bry dig, fortsätter ge (ärligt menade) komplimanger. Och jag hoppas, för din skull, och tror, att en gång, med övning och färdighet, landar den där rosen precis i rätta händer, och tas emot precis rätt. Och kanske du då, får en ros tillbaks!

  Och vägen dit blir, – om du väljer att se det, och inte rädslan – rosenkantad. DU har en väg full av rosenblad bakom dig, oavsett hur folk runtomkring dig har uppfattat din ”mission”.
  Jag tycker i alla fall det är onödigt slöseri med godhet och kärlek att du ska sitta inne och stänga inne den utvecklingen, istället för att ”våga”.

  Var inte rädd för att ”göra bort dig”. Tycker jag. Det är andra som gör bort sig, när de avslöjar hur rädda och osäkra de är, som inte ens kan ta en komplimang utan att trilla av stolen. Var inte rädd för att ge en ros och få den tillbaka rätt i nyllet. Det är deras loss, du fick iaf dofta på en ros, de var osmarta nog att tacka nej till den. Du är vinnaren, hur du än gör. Jag tror på dig. 🙂
  Vi finns! 🙂 Jag önskar av hela mitt hjärta, att du vill börja våga. En liten grej, här och där, lite småprat.. utan önskan om resultat, bara som ett sätt att leva. Ett ärligare sätt, ett öppnare sätt, ett mer glädjespridande sätt. Alla människor behöver människor som dig, som vill ge, av sin glädje och kärlek till andra. Jag säger: Go for it. Just do it. This is it.

  KRAAAAAAAAAM !!!!!!

 6. Jimmy

  Ja, mycket bra skrivet Sara. Och tack!
  (om det nu var riktat till mig och inte mer allmänt)

  Jag vågar mer nu än förr. Och här på happy pancake och andra sidor vågar jag som mest för jag känner mig trygg bakom det skrivna ordet. Det är mycket svårare i ”verkligheten”. Men jag var kär i en tjej för många år sedan nu, och jag lyckades faktiskt samla modet att säga det till henne. Hon var inte kär i mig, vilket jag visste, men jag är ändå glad att jag berättade.

  Här vågar jag fråga, och jag skickar ganska många meddelanden. Jag får väldigt sällan svar. Om någon skickade mig ett meddelande skulle jag definitivt svara. Och jag skulle gå med på att gå på en dejt. Jag önskar fler skulle vara villiga att ge andra den där chansen.

 7. Kolla_här

  Förstår inte riktigt det här… Många tjejer tittar på min profil, en har flirtat men ville inte prata vidare, jag har skickat mejl till några men inte fått något svar… Verkar som om tjejer inte vill ha en dejt eller någon djupare kontakt. Jag har varit på flera dejtingsajter, likadant på alla. Om man nu inte vill ha kontakt, vad gör man då här??

 8. Peter226

  @Sara

  Exakt så! Bra skrivet.

  @Alla rädda

  Precis som Sara skriver finns det väl inget att tveka om? Något som kan funka är att föreställa sig det absolut värsta som kan hända och sedan inse att det inte är så farligt. Du kastar ditt blödande hjärta efter en kvinna/man och de hånskrattar och spottar på det? Då har du försökt och dessutom lärt dig två saker; 1) att du faktiskt överlever ändå 2) att den kvinnan/mannen ändå inte förtjänar dig. Och det är absolut DERAS förlust. 🙂

 9. Johan

  Hej relations experterna och publiken där ute jag är en man på 32 år jag har ett litet problem jag har skrivit ett mail till fraga@happypancake.com om ett problem som jag har och jag väntar fortfarande på svar. jag skrivit till en del Tjejer men jag har fortfarande is i magen och inväntar snällt svaren från dom, jag är en öppen glad social lätt för ett smile och skratt, skulle jag få ett mail från en tjej så garanterat ge svar tillbaka som skrev ett mail till mig. men skulle vi våga vara mer öppna mot varandra och svarade på mailen vi får så tro jag att chanserna på att få en träff med en annan person skulle öka mer. jag vet inte om jag skrivit för mycket på min presentations text eller vad det som avgör att dom kanske kan bli lite intresserad? när det gäller kärleken och man hoppas på att det finns någon kvinna/tjej där ute som verkligen vill dejta en väldigt go och snäll lite charmig man som mig så är det väl insidan som räknas och för den person man är, vad jag vet så kan man inte ändra på sitt inre personlighet för att man ska kanske bli mer intresserad mm. snälla finns det någon där ute som kan hjälpa mig?

 10. Adam

  Jag måste bara fråga er om en grej.
  Varför i helvete spelar tjejer så svåra?:)
  De har väldigt mycket luft så fort man ger de komplimanger.
  Enligt de så ska tydligen alla se som Vin Diesel 🙂
  Jag tror hela världen hade gått i konkurs 🙂
  Tack för mig

 11. Riddarjakob

  Hej Roland och Sara! Hur ska jag kunna få en tjej att bli intresserad redan på första mejlet. Jag har massa gånger skickat meddelanden som ”Hej! Hur mår du?” och ”Go dag! Jag heter Jacob. Hur är läget?”. Och jag lägger alltid ut foton på mig och berättar om mig själv. Men de svarar aldrig. De behandlar mig som ett monster, och jag vill helst inte åka till världens ände för att hitta kärleken som de som skaffar fruar från Thailand. Svenska tjejer går inte ens med på det när jag skriver att vi kan börja som vänner och se sen om det klickar. Och för mig spelar det ingen roll var i Sverige den jag dejtar bor.

 12. mysan

  Jag fascineras av inläggen på bloggarna här. Ngn tror stt alla singelkvinnor endadt söker rika yngre killar? .. Jag undrar direkt vad 17 det är för sorts kvinnor han haft kontakt med.
  Själv söker jag ngn humoristisk, trygg, charmig och stabil man, som har ett jobb. Skiter i vilket jobb, bara han inte är en som alltid råkar hamna ”mellan 2 jobb”. Jag har själv jobbat sen jag var 18 år gammal.
  Kan lugnt också säga att bara senaste månaden har jag ovanligt nog fått lite kontakt medmän på hp. MEN, 95% blir pplötsligt tysta, kanske pga ngn sabbat deras internet, kapat alla fingrar så de inte kan skriva, eller ngn annan osannolik orsak till det fega och barnsliga beteendet att ”om jag undviker den personen och dennes mail så försvinner kontakten vi av misstag råkade ha”.
  Grattis till er 2 % som lyckats få till dejter irl! Det är en aning enklare med kontakter på hp, men resultrrar inte i ngt alls. Match.com var totalt omöjligt att få kontakt på, så ni som funderar på byte, gör det inte. Inte värt rn enda av de dyra kronor man måste betala för att kunna använda sidan.
  Så det positiva med hp är att drt faktiskt är gratis!

 13. Filosofen

  Om det nu är en ”kod” som ska knäckas för att man ska lyckas få en varaktig kontakt med en sk ”seriös” kvinna på ett kontakt annons forum; likt rubik’s kuben har en algoritm (eller bara ordning). För att man inte ska vrida på den i evigheter; ifrån att ha brevkonverserat i mängder eller inte med en kvinna. Vad är det för typ av logik som krävs för att en man ska kunna träffa henne på riktigt. Sedan kunna fortsätta träffa henne?

  Eller är det så att det inte finns någon logik utan bara en känsla (som en kvinna jag en gång i tiden sa som jag va ihop med).

  Hur kan jag förstå hur en person känner? Om det inte finns något begrepp om vad som krävs? Finns det ett sett att se om en bild kan matchas i hop med en annan bild? Eller ska jag mäta muskelmassan med den kvinnans tid hon spänderar på ett gym själv?

  En annan kvinna jag är KK med sa att det räcker med att hon ”lyfter lite på kjolen” så får hon vad hon vill ha. Men även att alla män tänker med sin k*k?

  När kvinnor letar efter sin ”soulmate” är frågan den om hon menar att den ska finnas i sitt när område? I själva verket kan ens ”soulmate” finnas i djupaste Amazonas.
  ==================================================================================
  Om det nu är så att det inte finns en matchnings funktion för hur en bild ska passa med en annan bild (likt ett pussel) där bitarna ska haka in i varandra så att en logisk följd ska skapa ett ”perfekt mönster” av en ideal bild.

 14. Filosofen

  Om det bara är en känsla allt bygger på för kvinnors räkning. Hur kan det då finns en förklaring på hur två främmande personer kan träffas och trivas om det bara är på en kvinnas villkor?

  Det är många damer som förklarat att det inte dem som är bortskämmda. Utan männen. Därför att män behöver inte vara oroliga för att bli stalkade. Eller utsatta för vold eller bara otäcka tillmälen.. Lika förbaskat finns det kvinnor (från öststaterna) som lurar men på pengar om uppehåls tillstånd.

  Då är min fråga den varför det är betydligt enklare att få en dialog med kvinnor efter att först ha provocerat fram en kommentar? Men betydligt svårare att när man är trevlig? Sedan undrar jag varför kvinnor tycker att män är sv*n? Men dras till män som är grisaktiga och behandlar dem som luft?

  Lika så varför kvinnor dras till män som sitter i fängelse medans det finns män som följer lagen? Är det en kännsla som ligger bakom varför kvinnor dras till män så som Breivik?
  ==================================================================================

  Så min fråga är varför ett kontakt annons forum är upp bygt runt en kvinnas perspektiv? En kvinnas ideal? För kvinnors räkning?

  ==================================================================================
  Om det är så att ett ideal för en kvinna ska bygga på perfektion; eftersom dem själva anser att de är det. Ett ideal om att utsidan ska vara smäcker anatomiskt fullendad samt trimmad; så som kända skådespelare i Hollywood?

  Varför ställer de ett krav på en medelmåtta man i Sverige som kanske inte ens kan gymnastisera på grund av fel på sin kropp? Ska dessa män då raseras på grund av att de inte duger? Varför ska vi gämföra oss med djur?

  När vi människor har sjukhus? Varför ska vi bete oss som en flock med djur som stöter bort ett sjukligt djur i gruppen?
  ==================================================================================
  Efter att ha sållat bort nästan 20 st möjliga kandidater i det närområdet en kvinna vill att den ultimata partner ska bo på? Hur många har hon då att välja på? Hur kan hon sedan tro att hon kan vara anonym när kanske samma män är registrerade på olika sajter?

 15. AndersPanders

  Det är lite jobbigt att läsa alla svar från de som så gärna skulle vilja träffa någon, men som inte får kontakt. Några saker har slagit mig när jag läst osm jag vill dela…

  Det kom ut lite forskning på den där Tinder appen nyligen, om vilka som blir valda där. Har ingen länk i bagaget att ta till men det var tråkiga nyheter där också. I princip så valde alla efter en sterotyp norm, och alla som föll utanför hade det väldigt svårt. Svarthyade, asiater, vita snubbarna som aviker lite från norm, blev nästan aldrig ”swiped right”.

  En anledning till det är nog det stora utbudet. Så här, som det är här, är det egentligen aldrig iden riktiga världen. Det har aldrig varit så iaf, tidigare. 1000-tals personer att kunna välja mellan. En annan anledning är nog också att det är lite distans, när man sitter bakom en skärm och väljer. Man väljer då nog lite mer med logikern i hjärnan, väljer efter uttryckliga önksemål och man matchar intressen med andra och tänker: hon den där är precis så som jag önskar och tänker och gillar samma saker som jag!

  Allas våra päron från från 40 talet som träffades på dansgolvet hade kanske det gemensamt, dans, men de flesta päron jag har i min närhet är iaf inte speciellt lika.
  Ja kanske det också handlar om att vi lever i ett individ samhälle. Alla dessa självuppfyllande egomonstren som måste få och göra det som DE vill göra, och inte har förmåga till att kompromissa eller uppoffra sig? Jag vet. Ibland har jag stött på dem. Ibland inser jag att jag själv är ett av monstren som inte kan kompromissa, och flyr hellre än att ge och ta. Min självkänsla klarar det helt enkelt inte, jag tar det för personligt och känner mig inte sedd och uppskattad. Nedvärderad. Tokigt men relationellt dysfunktionellt men så är det och jag har bara på senare tid lyckats koma unerfund med det.

  Själv har jag provat gamla Spraydate, Mazily, och ny detta HP. Lite mötesplatsen. Ser inte heller mycket skillnad i betalversioner, och tycker inte man borde spendera pegnar på sådana sajter. Även lite av princip sak, borde inte folk ta betalt för att andra ska hitta kärlek. Det känns för… pesonligt, typ.

  Just, om männen som inte får svar… att bedöma av det stora antalet personer som har något i stil med ”inget foto inget svar”, ”inga oseriösa”, ”inga skamliga förlag, forihelvete”, osv… så sänker de nog ryktet för alla oss pågar ibland, och får pigorna att dra öronen åt sig bara vi säger hej på samma vis som de andra knölarna gjort. Svårt. Men det får en väl acceptera. Han djuret kommer inte att förändras snabbt, och speciellt inte de, av oss, lite äldre kommer helt plötsligt ha förmåga att spy ur oss om våra innersta känslor och bara ”öppet och ärligt” så som alla hondjuren nu pläderar att de vill att de ska. Ok, nog nu slutar jag innan jag verkligen börjar raljera 🙂

  • Filosofen

   ANDERSPANDERS:

   Hej på dig!
   Jag brukar provocera fram konversationer med kvinnor med divalater; på kontaktannonser. Då brukar ofta ”isen bryta”.

   Men tyvärr är det dem, som ofta vill att man först ska passera ”kompisfacket” först för att kanske få komma till skott…

   Precis som ”JOHN G”
   Ofta uttryckt (trots att hen) inte vill att hens ord ska bli bibliska. Så ligger det en hel del dolda budskap. Koder samt sanningar om hur vissa damer ska behandlas på kontaktannonser.

   Men det kanske är så att kvinnor på kontaktannonser är precis som den biologiska struktur sim råder i övrigt?

   Tex hur en påfågel hane dansar för en hona?

   Hur älgar slåss med sina horn för att vinna respekt hos honan…

   Likt grottmän slogs med sina klubbor för släpa med till sin grotta?

 16. Stickan

  the list, han skall han ska !

  Han skall vara vältränad 💪
  Han ska vara snäll. 😊
  Han skall vara givmild 💐
  Han ska vara omtänksam ☔️
  Han skall vara intelligent 🚭
  Han ska vara bra i säng 🚀
  Han skall vara en bra kyssare 💋
  Han ska respektera mig 🎁
  Han skall vara trogen mot mig ❤️
  Han ska vara rik 💰
  Han skall älska mig 💒
  Han ska vara snygg 🐸
  Hur svårt kan det vara !

  • Erik

   Där har vi en till personlighet som jag aldrig skulle vilja ta i med tång .. så otroligt ytligt fixerad och sansrealist (nytt ord för att beskriva en person utan verklighetskoppling som lever i illusioner och fantasivärdlar).

 17. Filosofen

  Stickan:
  Varför inte be honom bära en röd mantel. Blå trikå med ett stort ”S” på bröstet? Men även operera käften till ett permanent smile likt jokern i batman..😂

  Din d*mma blondin goldiger/bimbo😑
  Varför är du medlem på en sida där folk vill få en sk seriös chans att få starta om på nytt.

  Men sedan klagar på kvalitet. När kvinnor som du skitar ner kontaktannonser………

 18. Maleah

  Hejsan.
  Jag är en tjej på 19 år och är tillsammans med en underbar 22 åring sedan september förra året. Han är min första riktiga pojkvän och jag är väl ändå rätt lycklig, tycker om honom jättemycket, kär är jag väl också antar jag men jag har ett problem. På senaste tiden har tankar dykt upp i huvudet som gör det jobbigt för mig att kunna röra mig framåt med honom till 100%. Tankar som ”Är jag verkligen redo för ett förhållande?” ”har jag gått in i detta för tidigt? ” ”Har jag verkligen tiden och energin för allt detta? ” ”vill jag verkligen sluta flörta med andra killar?” dessa tankarna får mig att backa ganska ordentligt från honom. Han har ändå liksom haft tjejer fram och tillbaks, testat på det mesta medan han är min första riktiga kille, har flörtat lite här och där med personer, så.. Han är den första personen jag förlorade min oskuld till och hela de köret, men dessa tankarna är över mig som ett regnmoln som aldrig verkar vilja försvinna, tankarna gör mig galen och jag vill inte ha det så. Jag känner lite också att jag tror jag var mer kär i själva konceptet ”förhållande” än liksom honom, jag menar jag var väl precis som många singlar brukar bli tillslut att liksom längta och önskar sig ett förhållande, alla positiva sidor utav det liksom. Mitt dilemma då eller fråga är nu vad är det jag ska göra? För tekniskt sätt är han den perfekta killen för mig, jag önskar dock bara att jag träffade honom 2-3 år senare när jag har gjort ”mitt” om jag säger så.. för han snackar om framtidsdrömmar med mig, han vill liksom gifta sig med mig, skaffa barn hela det medan jag liksom drömmer lite mer om ta studenten – resa och leva mitt egna liv liksom – han har liksom redan gått igenom allt det jag går igenom just nu.. varje gång på sista tiden skriver han att han vill vara med mig resten utav livet och de skrämmer mig skit mycket, försöker undvika dem ord som jag en gång i tiden sa tillbaks.. de känns som allting förändras nu. Men tillbaks till frågan, va ska jag göra och vad kan jag göra? Jag känner lite för att avsluta mitt ”lidande” och inte tända mer vätska på lågan och bara avsluta förhållandet, eller att försöka lägga mina känslor åt sidan och kolla om mina känslor kommer passera vilket jag lite tvivlar lite på nu när sommaren är inkommande, funderar på att prata med honom när vi ses för vi är i ett distansförhållande, men jag vågar inte se honom i ögonen och kanske såra honom.. det är så många alternativ men har ingen aning om vad jag ska göra.. hjälp mig snälla guida mig genom mörkret.. all typ utav lösning kan läggas på bordet.. jag är öppen för förslag nu.

 19. Adde

  En fråga och fundering i ett här då, och något jag har bollat med länge. Hur är det att det finns så många tjejer/kvinnor, antingen här, eller ute, som är så extremt ytliga? (Finns snubbar som är det också så tat lugnt här nu)
  Det är väldigt många har jag märkt som är så besatta med längd, utseende, ålder, hur pass snygg bil man har osv osv.. Och det värsta av allt är ju hur pass bra snubben mår i skallen också. Det finns faktiskt folk som tyvärr lider av diverse psykiska sjukdomar, förtjänar inte dem någon också? För min del är det panikångest och hypokondri, och dessa avskyvärda sjukdomar gör dejtinglivet näst intill omöjligt. Bara för det så väljer tjejer att totalt ignorera killar, varför inte ge oss en chans också? Kan ni förklara detta för mig?
  Jag är faktiskt väldigt nyfiken så jag vill helst ha trevliga och seriösa svar, orkar inte med massa påhopp för det har man fått höra tillräckligt av en eller annan okänd anledning.

  • Adde

   Edit: Min fundering här handlar bara inte om hur dåligt man mår utan allt annat som jag tog upp också


Kommentera