couple-flirting-cafe

Ragga rätt!

Så här i efterskalven av #metoo hör jag ibland kommentarer från män som känner sig osäkra på att flirta i rädsla för att göra eller säga något som kan misstolkas. Därför dammar jag av ett tidigare inlägg på temat så att vi kan reda ut skillnaderna en gång för alla. Och obs! Tipsen gäller både för kvinnor och män:

VARFÖR BLIR DET FEL?

 • Lika mycket självförtroende och glädjerus som alkohol kan ge oss, kan den också attackera vår sociala kompetens. Artiga, vältaliga personer kan förvandlas till sliskiga, patetiska, drumlar efter två glas för mycket. De känner inte av när deras “raggobjekt” börjar skruva på sig och de ställer sig ofta alldeles för nära, använder för hög röst och hänger inte med i samtalet. Varken (för) fulla tjejer eller killar är speciellt sexiga. Har du en tendens att dricka för mycket är mitt största tips att chilla med alkoholen om du vill flirta.
 • Försök att tänka att du är på en ny arbetsplats eller träffar kompisars vänner. Hur skulle du då prata och uppföra dig? Försök att överföra den här lättsamheten och “icke-raggiga” attityden ut på krogen. Tänk inte att du ska RAGGA, tänk istället att du ska försöka prata med och lära känna nya personer.
 • Personer som är väldigt “på” direkt får mig att misstänka att hen skulle kunna gå hem med vem som helst som nappade. Om personen kör en inövad standardfras så märks det direkt. Jag vill känna mig utvald, inte som en fisk som simmat in i ett stort nät. Hur åstadkommer man då detta? Jo, genom att inte säga klyschor utan istället försöka hitta något med personen som du gillar och berätta det. Detta gäller i högsta grad även när du nätdejtar!

Har du själv erfarenhet av detta, eller tips på hur man kan undvika att hamna i “slisk-fällan”? Hjälp varandra!   

dating


Det finns 57 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. KARL- INGE

  CECILIA

  Din analys är nog rätt ok !!! Men återigen vill du träffa ngn som passar dig
  VAR DIG SJÄLV

  Tänk inte att du ska förställa dig för att passa in eller lyckas fånga den rätta FEL FEL FEL

  jag hänvisar till din ungdom och att du är tjej Cecilia ,, som förmodligen fick förställa dig för att passa in och duga ,, därav dina värderingar,, sen ska man självklart vara nästan nykter om man vill träffa ngn trevlig tjej

  men det behöver man ju knappast påpeka för att det är så själv klart

 2. Hope

  Ja, självklart blir män osäkra gällande vad man kan säga, vem man kan säga det till och vid vilket tillfälle.
  #metoo har ju spårat ur fullständigt och får nu ordentligt befogad kritik av kvinnor i #120decibel.

  När det nu visat sig att vissa kvinnors uppfattning av vad som är ”övergrepp” helt enkelt är subjektivt rakt igenom, och där exakt samma kommentar/fråga eller blick, antingen upplevs som kränkande eller positiv/smickrande, baserat på avsändaren, så blir det omöjligt att på något sätt förutse reaktionen.

  Ja, jag har själv varit med om att kvinnor erkänt att exempel på ovan där de säger sig bli obekväma och kränkta om en man de inte tycker är attraktiv nog fäller samma kommentar som tex jag.
  När jag då ifrågasätter om inte det då gör att det blir svårt för män att veta när det är ok att ens initiera kontakt så håller det med.

  Så mitt tips till alla män är följande.
  Skit fullständigt i allt vad initiativ heter och låt kvinnorna komma till er, det kommer de göra när de inser att det blir upp till dem att initiera kontakten.

  Det fungerar för mig och gör att man helt slipper hamna i riskzonen för #metoo.

  Nej, de flesta av oss män har inte alls några problem att avgöra hur man ska sköta kontakten med kvinnor, när det gäller sunt förnuft, men nu när sunt förnuft inte längre verkar vara en giltigt parameter så kan vilken man som helst, pga precis vad som helst, hamna i blåsväder.

  Kolla bara hur tex Lena Dunham (skaparen av serien Girls) attackerade Odell Beckham Jr (NFL-stjärna) på Met-galan under 2017.
  Han var en mansgris och sexist osv enligt henne.
  Vad var han då skyldig till?
  Jo han hade gjort det ödesdigra misstaget att INTE flörta eller på något sätt initiera kontakt med Dunham under galan.
  Hon ansåg att det var kränkande och fantiserade ihop hur han jämställde henne med en hund etc.

  Han satt tillsammans med ett antal andra personer vid samma bord som Dunham, och var helt ovetande vad som försiggick i hennes huvud.

  Sök på Google om ni vill ha bevis.

  Så när man kan bli uthängd som sexist och mansgris även när man inte bytt varken en blick eller ord med vederbörande så förstår väl vem som helst hur det kan gå om man gör misstaget att på något sätt initera kontakt.

  Kvinnor vill ju ha jämställdhet så det är väl på tiden att de tar initiativen i betydligt fler fall gällande kontakten med oss män.

  Kvinnor har samma behov av romanser, sex, intimitet, bekräftelse och relationer som män så ge dem bara tid så kommer de komma till er män, när de väl tröttnat på att vara själva.

 3. KARL- INGE

  HOPE

  KLOKA ORD Jag sa för ca en månad sen angående fenomenet Metoo det är tragiskt att många oskyldiga kvinnor drabbas av stollar som inte har ett ens vett i huvet det måste stoppas.

  men det är oxo lika tragiskt att Feministrörelsen eller rättare sagt individer i den utnyttjar faktum för att skaffa sig makt på mannens bekostnad med hot och repressalier och antydningar om dom inte tassar på tårna för dom

 4. Peter

  Tjejer lär inte initiera kontakt med killar. Här sitter tre killar inloggade för varje tjej. Men posten har en poäng i att man ska säga vad som väckte ens intresse, vilket är skitsvårt när där saknas krav på presentationen.

  • KARL- INGE

   PETER

   Du kan nog ha rätt att det sitter tre kvinnor på varje man på Bloggen

   Men på dejtingsidorna kryllar det av tjejer även om många är övervintrare som gör som jag sitter o väntar på henne den där som har allt eller rätt mkt av vad jag söker-

   Nu har vi rett ut det så stäng igen bröt – f och nämn inte antal brudar på varje kille en ggr till

 5. Fenrisulven

  Kul att du tar upp rädsla och osäkerhet i flirtandet i #metoo tider, men lite tråkigt att resten av artikeln inte alls handlar om det. I flera serier och filmer räcker det att en tjej skriker till för att få bort en kille som inte gjort något. I vårdnadstvist anmäler tjejen motparten för barnpornografibrott. Män som blir dömda och utpekade i media, förlorar jobbet och begår självmord för de inte klarar av pressen, även fast en utredning kommer fram till att det inte finns några bevis. Det hela verkar mer eller mindre gå ut på att hellre fälla än fria.
  Jag vet inte om någon har blivit dömd, men killar har tydligen blivit misstänka för våldtäkt för att tjejen inte vågat säga nej vid sex.
  Inte konstigt att man är osäker.

  Och detta gäller naturligtvis bara om det är män som beter sig illa mot kvinnor. Är det homosexuella män som är utsatta så möts det av media tystnad för män skall vara tuffa och inte gråta.

  Sedan beträffande dejting så är du en i mängden. Tror du inte det så lever du i en lögn. Även de som har träffat den ”rätta” har bara träffat en i mängden. Svarar du inte på mitt försök att starta en konversation kommer jag gå vidare. Tim Minchens ”If I didnt have you” förklarar detta ganska bra.

  Slutligen är kanske inte en ”wall pin of love”/”kabe don” bild är den smartaste bilden att avsluta artikeln med med tanke på hur artikeln börjar.

 6. KARL- INGE

  FENRISULVEN

  Jag berättade för ett år sen om en tragisk men dråplig historia ,, prestige och tankar som ja om du nu var oskyldig till detta brott så har du nog ngt annat på ditt samvete !!! så straffet är berättigat i alla fall. ok vad gäller detta för ngt ?

  Detta är sanning såg reportaget på nyheterna och det utspelar sig i Kalmar området för ca 7. 8 år sen ,

  En kille ca 35 år raggar upp en tjej och dom åker hem till hans bostad dom har normalt sex på natten och på morronen efter, så ber han tjejen att åka hem, för han ska åka och träna fotboll,

  tjejen far hem och han glömmer bort henne den följande tiden, tills han får ett brev att han ska inställa sig hos polisen för förhör , chockad och undrande far han dit och får vet att han ska ha våldtagit tjejen som han tillbringade natten med , i rättegången som följer blir han dömd till två års fängelse och förtvivlad och oskyldig sitter han av tiden , Nu kunde denna tragiska historia varit slut , .

  Men frisläppt och efter ca sex månader i frihet så går han ut på krogen han vill leva sitt liv och lägga det hemska historien bakom sig ,
  Han roar sig och det är en tjej som raggar hårt på honom han tänder igång och dom far hem till hans lägenhet , det blir frivillig sex från båda håll och dom är nöjda tror denna man .

  Men när tjejen har farit hem så har han lite oro vilket oxo besannas att ngt är fel för på eftermiddag kommer polisen hem till honom och griper honom för våldtäkt

  Här kunde han blivit dömd för serie våldtäkare . !!! Men vis av erfarenhet hade mannen installerat en filmkamera i sovrummet och den hänvisade han till och polis och åklagare granskade hans amorösa natt med kvinnan som anmält honom det visade sig vara ett helt normalt sex dvs en falsk anmälning av henne.

  kvinna visade sig vara bästa väninna, med den första kvinnan som oskyldigt anmält honom för våldtäkten, och nu gjort samma sak , Mannen blev frikänd från alla misstankar men blev dömd för att ha spelat in sexnatten i sovrummet olagligt kvinnorna fick visst böter för att ha försökt krossa mannens liv , SÅ HUR MAN ÄN VÄNDER SIG SÅ HAR MAN RUMPAN BAK MÅSTE HAN HA TÄNKT.

  • Fenrisulven

   @karl-inge

   > Jag berättade för ett år sen om en tragisk men dråplig historia ,, prestige och tankar som ja om du nu var oskyldig till detta brott så har du nog ngt annat på ditt samvete !!! så straffet är berättigat i alla fall. ok vad gäller detta för ngt ?

   Anklagar du mig för något? Det låter som om du tror jag är killen i din historia, eller gjort mig skyldig till något liknande? Vilket skulle straffet i så fall vara? Fängelse? Förstår överhuvudtaget inte vad du menar med sista meningen.
   Jag kan backa upp alla mina fakta med länkar där det mesta hände sedan #metoo om det skulle behövas istället för en historia om ett tv inslag för runt 8 år sedan men jag gjorde inte det då länkar verkar automatiskt flaggas så en moderator behöver godkänna inlägget.

 7. tjej

  Ser att killarna här försöker få ut männens vanliga gamla budskap

  Våldtäkter finns inte.
  Killarna blir alltid lurade och lockade. Eller som i en del uppmärksammade fall, de sover och kan inte anses skyldiga till våldtäkt eftersom de inte minns . Sen brukar det ju heta att kvinnan har sej själv att skylla, hon hade ju en kort kjol, och eftersom män tydligen inte har någon impulskontroll får hon skylla sej själv. Har hon dessutom haft ett aktivt sexliv, jaa, då vill hon ju ligga med alla, den stackars mannen kunde ju inte veta att hon valde bort just honom fast hon sa nej och slogs för sitt liv.
  Detta går ju igen genom hela lagstiftningen. Våldtäkt är det enda brott där offret skuldbeläggs.
  Allt detta fast statistiken säger att mindre än 0,5% av anklagelserna är falska.
  Så ni killar här på bloggen, jag förstår vad ni vill säga med era inlägg.
  Kan enbart säga om detta : Det är lätt att lära sig hata män.

  • KARL- INGE

   TJEJ

   DU säger efter min artikel att det är lätt att hata män och trots att han blev frikänd på alla punkter så hävdar du att han var skyldig i alla fall !!! Du kommer dragande med gamla floskler
   för att ändå visa på att alla män är svin du är verkligen en bra representant för feministrörelsens sämsta personer och avarter alla ister är oftast fanatiker och blinda för rättvisan,, Typiskt nog så är ditt nickname TJEJ med din betoning på ditt kön

   Du anser att alla män är skyldiga till våldtäkt bara på det premissen för att dom är män .

   TJEJ DU ÄR DEN ALLRA SÄMSTA SORTEN MÄNNISKA OAVSETT KÖN , DU ANVÄNDER SAMMA RETORIK SOM FASHIST HÖGERN I USA GÖR MOT DEN SVARTA BEFOLKNINGEN ,, DET RÄCKER MED ATT VARA SVART FÖR ATT VARA SKYLDIG OCH STRAFFAS.

 8. Hope

  PETER:

  Jag garanterar att tjejer lär initiera kontakt med de män som har något som intresserar dem.
  Och om fler män koncentrerade sig på att förverkliga sina egna drömmar, visioner och mål, istället för att ”jaga” en partner, så skulle kvinnorna tvingas ta initiativet även gällande kontakten med dessa män.

  Skapar man lycka, glädje och tillfredsställelse i det egna livet så dras människor till det, och då inte minst kvinnor.

 9. _scrubs_

  Lite av mina tankar av det jag läst.

  ”Så mitt tips till alla män är följande.
  Skit fullständigt i allt vad initiativ heter och låt kvinnorna komma till er, det kommer de göra när de inser att det blir upp till dem att initiera kontakten.”

  Njaaa.. risken är rätt stor att jag kommer leva ensam i resten av mitt liv då.. Visst det finns en liten chans att det blir en relation ändå av en slump, men den är riktigt liten om man som man är för passiv. Speciellt om man som mig inte är någon tiopoängare till utseendet.

  ”Här sitter tre killar inloggade för varje tjej”
  Bara lite nyfiken… Är det en fras som autopostas varje gång ett nytt blogginlägg kommer eller?
  haha… Jag tror vi har fattat nu…

  ”Personer som är väldigt “på” direkt får mig att misstänka att hen skulle kunna gå hem med vem som helst som nappade.”
  Ja och nej tror jag… Ser ofta killkompisar till mig som kör rakt på direkt (utan att vara sliskig på något sätt), och det fungerar förvånadsvärt ofta. En stor del är hur killen ser ut såklart, man kommer undan med mycket mer om utseendet är till ens fördel.

  ”Sedan beträffande dejting så är du en i mängden. Tror du inte det så lever du i en lögn. Även de som har träffat den “rätta” har bara träffat en i mängden. Svarar du inte på mitt försök att starta en konversation kommer jag gå vidare.”

  Håller med. Innan så satt man och väntade och kämpade med att hålla igång en av de få konversationerna man hade, eller de mail man hade skickat. Men nu, precis som du säger, så orkar jag inte längre lägga energi på det. Skickar jag ett mail och inte får något svar inom en rimlig tid, då gå vidare och glömmer henne. Samma om man mailar lite till varandra och hon inte är det minsta drivande att försöka hålla igång det, då struntar jag också i det. Jag har bättre saker att lägga min tid på.

 10. tjej

  Svar till Karl-Inge
  Nu undrar jag var i mitt inlägg jag med ett enda ord berörde just det fall du tog upp ?
  Gamla floskler ? Nu får du förtydliga dej, det jag tog är just de saker som hela tiden ligger till grund för en dom vad gäller våldtäkt. Hur kvinnan var klädd, hur många partners hon haft innan våldtäkten , allt som kan peka på att just offret är skyldigt.
  Andelen friande domar är 36 % i våldtäktsfall vid andra brott knappt 5 %. 75-80 % av fallen går ej till rättegång, även om knappt 0,5 % av anmälningarna anses som falska.
  Normalbegåvade människor vet att man håller sej till fakta vid en diskussion och inte person påhopp.
  Undrar också var i mitt inlägg jag påstod att alla män var skyldiga till våldtäkt ?
  Hur du pg a mitt inlägg plötsligt kastade dej in raspolitiken i USA är en gåta.
  Tydligen trampade jag på en, för dig, MYCKET MYCKET öm tå med mitt inlägg.

  • KARL- INGE

   TJEJ
   Ja då är uppenbarligen inte normal om du inte kan skilja på oskyldig och skyldig

   utan blandar in en massa icke fakta ,,och relevanta uppgifter i denna story, för att återigen kasta en skyldighetens skugga på denna oskyldigt dömda kille

   Det räcker med din första mening : jag citerar dig ser att killarna här försöker få ut männens vanliga gamla budskap
   Våldtäkter finns inte.

  • Emil

   Tjej

   Siffrorna som du anger låter som om de vore rimliga men är samtidigt en del av problemet i hur de tolkas. framför allt 75-80% som inte går till rättegång kan tolkas som allt mellan ”våltäcktsmän går fria” till ” De flesta anmälningar är felaktiga och har ingen rättslig grund”. Att 0,5% anmälningar anses falska visar med största sannolikhet andelen fall som vid inrapporteringen anses vara falska eller lögner.

   Ytterst få personer tror på att det inte begås några våldtäckter men jag ska försöka förklara efter bästa förmåga det manliga frustrationen som uppstår vid inlägg som detta och att det är ansvarsfrågan som det handlar om snarare än våldtäckter.

   Om en kvinna raggar upp mig på krogen och hon senare ångrar att vi gick hem tillsammans så är det många som anser att jag skulle ha satt stopp för handlingen då hon uppenbarligen inte var nykter nog att fatta ett eget beslut, detta trots att hon samtyckte under hela kvällen och var den som tog initiativ. Detta oavsätt mängden alkohol jag själv konsumerat, det verkar som oavsätt scenario så är det alltid mannen som är ansvarig.

   Om en kvinna gör ett misstag (exempelvis olämplig kommentar eller oönskad kroppskontakt) när det kommer dejting eller flirtande ses det inte som en stor grej men om en man gör samma misstag så är det sannolikt att bli ansedd att vara en mansgris etc. Jag har inte intentionen att göra något obevämt men jag är trots allt människa och kommer någon gång göra misstolkningar och misstag.

   En annan frustration som uppstår är vad hur en man ska inleda en konversation med. Ett ”hej” som öppningsfras funkar helt enkelt inte för en normal kille vilket är otroligt uppenbart för den som testat på nätdejting. Så vad ska man inleda med? Svaret är något som får henne att känna sig utvald och speciell och där uppstår problemet. Hur i hela friden vet jag det när jag inte känner henne? Det som står i hennes profil är allt som oftast precis samma som i alla andra tjejers profiler (resa, familj, fredagsmys och inga oseriösa).

   Många kvinnor anser att män är väldigt ytliga medans kvinnor ser på djupet. Det klingar väldigt illa med att många män (inklusive mig) testat att ha en falsk profilbild och se skillnaden i respons. för mig inloggad med en attraktiv kompis konto 9 svar 10 meddelande. Mitt egna konto 2 svar på 4000+ meddelanden.

   Detta var inte menat så mycket att dra igång en diskussion kring dessa ämnen utan snarare ett försök att förklara det som många män känner när det kommer till dessa ämnen i en förhoppning att skapa lite förståelse för hur många män känner.

  • Love

   Jag har sagt det förut, en tjej kan inte tända om hon inte blir uppvaktad först…Och här har jag fått hela tjej maffian på mig för att jag inte kröp för tjejen i mina relationer, ja jag bör helt enkelt skylla mig själv att det tog slut. För hur man än vänder på det så är kvinnor små prinsessor som kräver uppmärksamhet dygnet runt. Ett ”normalförhållande” med ärlighet, kärlek och respekt räcker sällan. Man ska göra allt på hennes exakta vis för att duga. Personligen har jag inga problem att få en dejt, utan det är i förhållandet dessa tråkiga sidor brukar visar sig.
   I fallet med våldtäkt sjunger jag inte med i eran manskör….Av den enkla anledningen att jag vet att våldtäkter sällan leder till åtal, till att börja med. Killarna här i bloggen ofta fel. De nämner enstaka exempel, undantag. Falska anmälningar existerar inom alla områden, t ex män emellan där affärsuppgörelser ibland leder till falska anklagelser och påföljder. Att en falsk anmälan om våldtäkt leder till påföljd är ytterst sällsynt, då borde ni istället vara mer brydda om era döttrar, mödrar, tjej kompisar och systrar. De lever under ett större hot än er eventuella risk för att bli våldtäktsanmälda. Ni slår ihop två skilda saker i ett. Här pratar vi relationer och dejting. Här bör man bara bete sig normalt och då blir man knappast anmäld för något.

 11. KARL- INGE

  FENRISULVEN

  Självklart anklagar jag dig inte tanken har inte föresvävat mig en sekund om det blev olyckligt
  så att du uppfattar det som att jag skulle kopplat i hop berättelsen med dig så ber jag om ursäkt för det var verkligen inte meningen .

 12. tjej

  Återigen, jag har överhuvudtaget inte nämnt ditt ”fall” i mina inlägg.
  Fakta om brott kan du hitta på BRÅ. Eller deras uppgifter räknas också som lögn om de inte sammanfaller med dina åsikter ?
  Om jag är normal eller inte kan jag inte se skulle vara upp till dig att avgöra.
  Men låt mej för första gången kommentera din favorit kille i historien.
  En man som riggar upp en kamera i sitt sovrum innan han går på krogen för att ragga upp en tjej , när han dessutom varit anklagad för våldtäkt förut.
  Ja, vad kan man säga. Trotts dina hyllningar och stående ovationer för denna kreativitet, anser jag att den grabben har ett problem. Ett stort sådant, dessutom.
  Då historien dessutom tycks ha en del juridiska oklarheter, är min personliga åsikt att det är en sk ”vandrings historia ”.
  Men du kan givetvis motbevisa mej. Så bara skriva var jag kan läsa detta, vilken tidning och var domen finns att se.
  Ser enbart inlägg här som belyser hur synd det är om männen som ständigt blir falskt anklagade.
  Så jag står fast vid vad jag skrev: Samma gamla budskap från männen .

 13. tjej

  Svar till Emil
  Uppgifterna är officiella siffror.
  Håller med dej , att de kan tolkas olika. Men kan som kvinna säga att tanken på att anmäla någon på falska grunder, är något som de allra flesta inte vill utsätta sej för.
  Rent straffmässigt är en våldtäkt det ”billigaste” brott som kan göras.
  Straffet står enligt min mening i paritet med de skador brottet åsamkar.
  Men ingen politiker, oavsett sida, vill ändra på detta.
  Och våra lagskrivare har varit och är fortfarande övervägande män.

  Nej, de flesta vet väl att brottet finns, men tyvärr anser alldeles för många att det är en bagatell
  och kvinnans eget fel, helt eller delvis.
  Som jag sa innan, det enda brott som skuldbelägger offret.

  Tyvärr finns fall där domen uteblev, eftersom kvinnan var full och medvetslös och inte sa nej. Därför anses ingen kunna veta om hon ville eller ej.
  Men om en man ligger utanför puben i samma skick och jag sparkar honom i huvudet ifrågasätts inte om han ville bli sparkad eller ej.
  Jag åker dit för en grov misshandel, punkt.
  Och det är just det en våldtäkt är, grov misshandel. Men det har lagstiftarna missat.

  Självklart ska samma lagar gälla för kvinnor och män.
  Ett övergrepp är alltid ett övergrepp oavsett vilket kön som begår det.
  Det är inte förövaren som bestämmer över din kropp, det är du.
  Håller med dej på denna punkt, människor som inte bryr sej om att visa respekt finns i båda lägren, men även detta har lagstiftarna missat

  Att dejta och ta nya kontakter inte är lätt. Men med respekt för den andra parten kommer man långt.

  Vad gäller att sk vackra människor har lättare att få kontakt, både på nätet och irl är genetiskt.
  Och inget att göra något åt.
  Men glöm inte att skönheten sitter i betraktarens öga 🙂
  Tack för ett välbalanserat och tänkvärt inlägg

  • Emil

   Jo jag antog att uppgifterna var sanna då jag lite snabbt kollade siffrorna själv. De skillde sig såklart lite då jag inte vet exakt vilka parametrar du använde då du kollade upp siffrorna men det jag fick fram var nära nog att vi kan anta att vi kollade samma information. Det största problemet är egentligen att samtycke är svårt att bevisa. Det finns så klart fall med stora fysiska indikationer på våldtäckt som faller av rent idiotiska själ men det är inte de fallen som är det som jag syftar på här.

   Precis som de flesta tror(i synnerhet kvinnor) att felaktigt rapportera någon för våldtäckt är otänkbart tror även de flesta (i synnerhet män) att det är otänkbart att våldta någon. Att vi väljer att flytta tyngdpunkten till det som har större chans att drabba oss är trots allt ganska logiskt. Män ser såklart oftare hur andra män blir oskyldigt utpekade som förbrytare medan kvinnor tendar att se alla förbrytare som kommer undan. Att båda dessa händelser sker i stor utsträckning är en sanning som man måste acceptera utan att för den sakens skull förminska den andra.

   Jag är inte riktigt beredd att hålla med att det är den enda typen av brott där offret ges en del av skulden då det generellt gäller för alla typer av våldsbrott då man på något sätt har provocerat fram responsen. Jag gillar inte att spela ondskans advokat men ofta då jag är ute ser jag kvinnor som använder sin sexuallitet för att ”lura” till sig drinkar och som går längre och längre med vad de försöker få till sig. Jag är nog inte den enda som oroats för vad som eventuellt kommer drabba dessa när de flirtar med någon med aggresiva anlag och alkohol i systemet. Jag vill göra det tydligt att jag inte på något sätt anser att offret är medskylldigt till förövaren men det finns en anledning till att jag inte försöker provocera främlingar, framför allt med alkohol i systemet. Sen jag blev våldtagen för 5 år sedan har jag funderat en del kring detta. Hon har skulden i att hon valde att göra det trots att jag flera gånger sagt nej och att hon skred till verket när jag svimmat av men jag ser samtidigt problemet i att jag drack så mycket att jag tappade förmågan att skydda migsjälv och inte hade några vänner till hands att göra valen åt mig när jag tuppat av.

   Det finns en skillnad mellan våldtäckt och misshandel och det är framför allt den fysiska skadan som är lätt att bevisa vid misshandel. Vid flertalet våldtäckter finns få eller inga tecken på fysiskt trauma vilket gör att det istället blir en fråga om att bevisa samtycke eller ej vilket är i det närmaste omöjligt. Vill igen påpeka att det finns uppenbara fall där rättssytemet misslyckats med uppenbara fall och det är inte de jag pratar om här.

   Den största anledningen till att jag skrev förra inlägget var att peka ut en del av de saker som jag tror många av männen här kan känna igen sig i och förklarar många av de ytterst bittra inlägg som ibland skrivs här, vilket jag kanske borde gjort tydligare i texten. Mycket av den frustrationen som finns här verkar vara just denna uppfattning (vill inte starta en diskussion om den stämmer eller ej) att det är villt skillda regler när det kommer till dejtande mellan män och kvinnor och att många män anser att de har den mycket sämre änden. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte själv påverkas av sådana tankar men är ännu hoppfull om framtiden.

   Det är ju inte till någon förvåning att attraktiva personer har lättare att få kontakt med andra men det är en aning frustrerande när man av kvinnor blir anklagad för att vara den ytliga medans de själva anser sig primärt se insidan av en person. Tror inte jag är den enda killen som känner igen sig i sketcher där en killer swipear ja till 10000 tjejer på någon tinderliknande app varpå man får resultatet 0 matchningar.

   Jag är mycket väl medveten om att mina fysiska attribut inte gör mig direkt åtråvärd men det är inte något att hänga upp sig på, om inte annat så kan jag om jag träffar någon vara säker på att hon inte är utseendefixerad 😛

   Ber om ursäkt till eventuella personer som tar illa upp av något av mina inlägg, är väl medveten om att det rör känsliga ämnen som lätt kan spåra ur på bloggar som dessa.

   Bästa önskningar till alla
   //Emil

  • KARL- INGE

   TJEJ

   Nej våldtäkt är inte det enda brott som skuldbelägger brottsoffret !!!!
   Du vägrar se och erkänna att mannen som var oskyldigt dömd var ett brottsoffer
   och där kan du väl börja prata om skuldbeläggning

   Hur tror du det kändes för den mannen med allt snack bakom ryggen och kalla handen på dom flesta offentliga mötena när dom läser att han suttit på kåken tänk dig att det var din son eller bror så kanske du begriper bättre

   Såna kvinnor som du fortsätter, där dom kvinnorna slutade,, som falskt anklagade honom
   ingen rök utan eld trots att han frikändes på alla punkter
   TJEJ du har en otäck och patetisk livssyn på dina medmänniskor

 14. Ante

  En del hamnar i konstiga resonemang som är ologiska och irrationella som vanligt här. De flesta håller väl med om att fler våldtäktsmän går fria än män som blir falskt anklagade för våldtäkt, it’s a mans world…När det gäller metoo handlade den kampanjen inte om att peka ut några personer, det var medias som satte vissa personer i rampljuset, skyldiga ska ställas till svars liksom oskyldiga slippa. Varje kvinna kanske ska ha en kamera i sitt sovrum för att bevisa om man gett samtycke eller ej. Personangrepp som vanligt mot de som försöker bemöta diskussionen på ett sakligt och intelligent sätt.

  När det gäller raggning som denna blogg handlar om så tycker jag respekt och uppriktigt intresse tycker jag man kommer lång med om man ska visa sitt intresse för någon. De som bara fokuserar på mitt utseende och mina fysiska attribut är helt ointressanta för mig. De som skriver sig som inte läser min profil och bara kommenterar mitt utseende svarar jag aldrig, oavsett hur de ser ut. Alla som visar genuint intresse, har läst min profil och är trevliga svarar jag oavsett.

 15. KARL- INGE

  TJEJ
  Jag anser att den oskyldiga mannen utsattes för grovt förtal , och Grov misshandel !!!!!

  PGA att han alieneras av samhället möter förakt,, troligen inte kan få ngt jobb och troligen inte kan träffa ngn normal kvinna,
  följderna blir total utslagning från varje chans till ett normalt liv för denna man,, Och detta pga av ett par kvinnor med störd syn på mannen ,
  och detta beteende försvarar du och skyller på brottsoffret och därmed ställer in dig i fållan bland dom andra kvinnliga svinen ,
  Man kan ju hoppas att detta händer dig eller i ditt närområde typ son bror osv din cynism som du delar med allt för många slår kanske tillbaka på dig i ngt sorts universell rättvisa.. då ditt ställningstagande är lika med kvinnornas förakt för rättvisa och medmänniskor.

 16. george

  Eller så skiter man i kvinnor å gör de man gillar. Eftersom medelålders kvinnor ej är intressanta så blir det inte svårt för mig att skita i dom.

  Eller som Alexander Bard sa…

  Ragga inte på kvinnor o ignorera kvinnor som raggar på er o hoppas att dessa kvinnor inte sprider ut nåt skit om er…

  • KARL- INGE

   Som jag sa i det första inlägget i ämnet Metoo det finns många kompletta idioter

   som inte kan respektera och låta bli att tafsa eller våldta det började ju i tidningarna att skrivas på nytt i ämnet då USA president DONALD TRUMP uttalar sig att är man rik och med makt så kommer man undan med vad som helst , det är bara att köra upp handen innanför trosorna på tjejerna

   Och jag har beskrivit ngr tillfällen då jag själv blivit utsatt av kvinnor som tagit sig friheter
   inte särskilt trevligt ,
   för är det en kvinna är det svårt att agera
   skulle en man greppa tag i mitt pkt så blir det räfs och rättarting på plats i form av en dansk skalle och ett par sparkar i huvet ,, och då har han klarat sig undan rättsväsendet om han inte vill anmäla mig förstås

  • KARL- INGE

   GEORGE

   Alexander Bard är inte min husgud vare sig det gäller klädstil sätt att föra sig som man eller övrig approach ,, Jag delar inte heller hans smak av partners eller tanke sätt i denna specifika fråga . men det förklarar ju lite varför du tänker och tycker som du gör. och hetsar mot tjejerna ,, djupare än så var det alltså inte.

 17. KARL- INGE

  GEORGE Detta missar du om du inte vill leva ditt liv fullt ut,, utan vill leva på säkerhet för att inte riskera att fara illa på ngt vis ,, med att flirta och lattja med brudarna, ett fegt sätt och Lite mer mus än Man….

  Hur trist skulle mitt liv te sig om jag inte får flirta det spelet är ju det mest spännande och roligaste av alla spel ,
  I synnerhet om tjejen är svårflirtad , När det första lilla leendet lockas fram och hon börjar kasta med håret ,tjejens blick som allt längre hänger sig kvar i mina ögon.

  när hon börjar att spegla mitt beteende och rörelser och använder mitt språk trots att hon börjar snubbla på orden i lätt förvirring när hon lägger sin hand på min arm mest hela tiden,
  när hon öppnar upp sig och skrattar och ler hela tiden och hennes stämband blir mer spända och får ngt mer darrande röst det är ljuvligt härligt, hon märker inte dom andra bredvid utan blir helt uppslukad av mig, vi blir väldigt nyfikna och intresserade av varandra yes då är det stundande tider av nöjen och glädje.

  Spel för mig innebär inte : Att jag på ngt sätt ser tjejen som ngn att leka med på ett taskigt sätt. utan just som jag beskrivit följder och verkan av våra sinnen som får fritt spelrum för eventuell attraktion och därmed oxo respekt för varandra. lägg där till att man tar det ett steg till och dansar med varandra sensuellt ,, inte sexuellt , vi kramas och pussas med varandra i låt pauserna och bara väntar på att få sväva ut i nya intima och härliga kroppsförståelser och kanske full fart i buggens roliga snurrar och turer, när det spelas sydamerikanska rytmer en sugande vibrerande bachata eller salsa som får våra höfter att gunga i rytmisk takt ja då kan det inte bli bättre

  • george

   K I

   Du får gärna gotta dig med de räliga 50åringarna.

   Kanske ser du dåligt. I så fall råder jag dig att aldrig skaffa linser eller glasögon. Så kan du leva å tro att kvinnorna är snygga. Raggandet i övrigt är det tråkigaste o mest meningslösa man kan göra. Det finns vettigare saker att göra. Men sånt förstår inte en trångsynt mytoman som du…

  • george

   När man ser en medelålders kvinna tänker jag så här…

   Det kunde varit värre, det kunde ju ha varit jag som vaknat bredvid henne varje dag.

  • george

   Sen är det ingen utmaning å ragga på gamla tanter. Räcker med att man blåser på rätt ställe så ringer brölkopsklockorna i deras öron.

   För min del räcker det att jag ler åt tanterna så blir trosorna blöta. Går jag ut med polarna hinner jag bara öppna dörren till krogen så har jag första tanten i knät. Så brist på uppmärksamhet från kvinnor lider jag inte av.

  • george

   Du ser dig som en riktig kvinnokarl. Men att vara på ställen där det finns överdrivet många desperata, medelålders , kärlekstörstande kvinnor gör dig till mes/ mus. Det är som att sno godis från barn. Hade du inte lyckats där så hade jag nästan lite tyckt synd om dig.

 18. John G

  Hope:

  En av mina tjejkompisar har sammanfattat #MeToo så här:

  Det handlar inte om VAD som görs mot tjejerna, det handlar i stället om VEM som gör det.
  För om RÄTT man gjort exakt samma sak, vid exakt samma tillfälle, mot exakt samma tjej, så hade det inte slutat på #MeToo. Då hade det i stället slutat i tjejens säng.

  Love:

  Jo, som man kan jag faktiskt bli anmäld även om jag bara beter mig normalt.

  För faktum är att gör exempelvis jag någonting mot en tjej, så kan det sluta med att jag blir avsnäst, fräst åt, idiotförklarad, anmäld, därför att enligt henne så är jag FEL man.

  Men gör min kompis exakt samma sak mot henne, så slutar det i stället i hennes säng, därför att enligt henne är kompisen RÄTT man.

  Och vice versa.

  Och den här osäkerheten som Cecilia pratar om kommer ju fortsätta existera så länge frågan om RÄTT eller FEL inte handlar om den konkreta, påtagliga handlingen, utan i stället handlar om tjejens subjektiva, känslobaserade beslut om vad som är RÄTT eller FEL man.

  Och jag menar, Cecilia, allvarligt?
  Okej, nu känner inte jag dig, jag vet i princip ingenting om dig överhuvudtaget.
  Men, om du på minsta lilla sätt liknar alla tjejkompisar jag haft genom åren tänker jag att det kan vara så här lite?

  Är det inte ändå så att du skriver ditt inlägg när du sitter bekvämt tillbakalutad vid din dator? Du har det lugnt och stilla runt omkring? Du har tid att tänka, reflektera, och fundera på hur du Vill göra i olika situationer?

  Ungefär som mina tjejkompisar när de sitter och snackar vid fikan på förmiddagen, eller när de är ute och motionerar tillsammans.

  Men ponera i stället att du är på krogen med dina kompisar. När ni kommer dit får du span på en kille som tilltalar dig. Han ser ut precis som du vill att en kille skall se ut. Han är klädd på ett sätt du tycker om. Har kanske tatueringar på exakt rätt ställen? Och så vidare. Men, inledningsvis lägger inte han märke till dig.

  Under kvällen kommer det fram en del andra killar och börjar prata med dig på det sättet du beskriver. De har kanske druckit ett eller ett par glas för mycket? De är lite för på? De kommer med någon genomskinlig, lite småsliskig komplimang om dina vackra ögon.

  Okeeeeej… tänker du då… den har jag ju bara hört sju miljoner gånger tidigare… kan han inte tänka ut någonting nytt i stället?????

  Och eftersom du inte direkt tilltalas av någon av dem så avfärdar du dem allihopa eftersom de är jobbiga och gör FEL.

  Men hoppsan hejsan, för helt plötsligt vänder du dig om och där står HAN.
  Killen du spanat in omedelbart när du och kompisarna kom till krogen.

  Saken är bara att HAN beter sig exakt likadant som de andra killarna under kvällen har betett sig. HAN har också druckit några glas för mycket och hänger inte direkt med i samtalet. HAN står också för nära för tidigt och pratar egentligen med för hög röst. HAN har egentligen ingenting originellt att säga heller utan det bästa HAN kan tänka ut är ju exakt samma komplimang om dina ögon som du hört sju miljoner och en gång tidigare.

  Men, det är ju HAN.
  Och helt plötsligt är det ju lite gulligt att HAN uppenbarligen har druckit lite för mycket men ändå Försöker. Att HAN inte hänger med i samtalet blir ju helt plötsligt någonting att skratta och ha roligt åt. Och helt plötsligt upplever du inte att komplimangen om dina ögon innebär att du simmar in i en bredtrål tillsammans med hundratals andra kvinnor, utan i stället upplever du att: ”Wooow… HAN tycker att mina ögon är vackra… Åhhh…. HAN tycker att jag är speciell…”

  Och i princip kan man säga att det spelar ingen som helst roll VAD HAN gör, för eftersom det är just HAN, så avrundas allting uppåt till positivast möjliga omdöme. På samma sätt som det de andra killarna gjorde avrundades neråt till ett negativt omdöme, eftersom de inte var HAN. De var helt enkelt inte RÄTT kille.

  Och detta tycker jag är någonting som är viktigt att diskutera. För så länge ett agerande från killar avrundas uppåt eller neråt inte baserat på vad han gör, utan på vem han är, ja, så länge kommer det ju alltid finnas en #MeToo- lista. Så länge kommer det ju alltid finnas äckel och strulpellar i samhället som trakasserar och ofredar oskyldiga tjejer. Som lämnar en avslagen, unken eftersmak bakom sig.

  Och missförstå mig inte nu, för jag menar inte att allt ansvar skall ligga på kvinnor, vilket jag föreställer mig att några av er vill ha mitt inlägg till?

  Utan vad jag försöker göra är att peka på en omständighet som feminister gärna bortser ifrån, därför att de gärna vill lägga allt ansvar på oss män.

  En omständighet som jag hävdar är en bidragande orsak till den osäkerhet, rädsla, minskade känsla av trygghet som många tjejer upplever i samhället.

  Och det enda sättet vi kan lösa situationen på är att både män och kvinnor börjar tänka annorlunda.

  Vi män måste definitivt börja bete oss inte bara bättre, utan också mer enhetligt gentemot kvinnor.

  Men, kvinnor måste också bli bättre på att avgöra RÄTT eller FEL baserat på vad en man GÖR, i stället för på VEM han är.

  Vilket också innebär att både män och kvinnor måste ändra sitt sätt att tänka när det gäller vad som är spännande och tilltalande med det andra könet.

  Love:

  Våldtäckt finns absolut på riktigt. Och våldtäckt är någonting riktigt vidrigt.

  Men, tyvärr… eller tack och lov? Hur man nu ser det? Så lever vi i en öppen, fri demokrati där rättssäkerheten är en av hörnstenarna.

  Och en av hörnstenarna i rättssäkerheten är att du Alltid, Alltid, Alltid förmodas vara oskyldig ända till en domstol har dömt dig som skyldig.

  Vilket är orsaken till varför polisen ställer alla obehagliga frågor till ett våldtäcktsoffer. De har helt enkelt en skyldighet att alltid, varje gång, ifrågasätta till förmån för den anklagade.

  Och ja, jag förstår att det är obehagligt för offret, absolut. Men tyvärr Måste det vara så för att vi skall kunna garantera rättsäkerheten och därigenom demokratin.

  Och i motsats till vad du säger så gör polisen faktiskt likadant vid alla typer av brott. Även om det inte pratas om det lika mycket vid andra tillfällen?

  • KARL- INGE

   GEORGE

   Medelålderskvinnor kan vara precis som sina yngre systrar ömsom vin ömsom vatten

   Där finns naturligtvis hela registret från super fina!!!
   Till bittra avstötande elaka monster
   Bloggen förefaller vara överrepresenterad av det senaste alternativet.

   Men det finns säkert många fina kvinnor på dejtingsidan
   Jag har lyckan att se dom många fina underbara kvinnorna i de mest spridda sammanhang
   vilket känns toppen ,, jag hoppas att jag inte blir impotent som du,, både till kropp och själ, och missar massor av trevliga möten

   Livet är till för att levas och vi är sociala varelser med 6 sinnen som ger och lycka och njutning

 19. Hasse

  Det är med att ragga när man är 50+ känns lite löjligt. Jag är den jag är och anpassar inte min personlighet efter andra. Visst kan jag komma med en komplimang men fjäska för att komma innanför trosorna – den tiden är förbi.

 20. KARL- INGE

  HASSE
  Visst det är klart jag gör men inte för att jag behöver, utan för att jag vill och för mat och dryck

  Pröjsar inte du så blir det ingen affär ,, möjligtvis kan du pruta lite för att du är lik Karl Alfred

  Det är en viss skillnad även om det är pengar båda två men jag vet vad du menar

  skrattar,

  • Hasse

   KI, skillnaden är att jag betalar en gång. Du betalar flera gånger och blir samtidigt tvingad att lyssna på deras dementa prat hahahahaha

 21. KARL- INGE

  HASSE

  JAG delar lika inga problem, jag skiljer mig från dig i det fallet jag söker inte upp varken dementa eller skadade kvinnor

  så jag får dela intressanta samtal och mysiga stunder

  • Hasse

   KI, jag är föga intresserad av djupa samtal när det ändå till slut bara går ut på transaktioner. Skillnaden är att jag har genomskådat fruntimmerna och hur de tänker. Du går ständigt på samma nit. Till helgen besöker jag ”Lene” och har en härlig stund, sen blir det en kall på torget. 🙂

 22. KARL- INGE

  HASSE

  OK då vill jag inte genomskåda dom för att få fortsätta trevligt umgänge och samtal

  NGR Transaktioner vet jag inte att jag har varit med om ,,men jag förstår att du är tröstlös och förtvivlad då

 23. KARL- INGE

  HASSE

  JA jag har kjol och knutblus på lördagarna då det är rollspel Då spelar jag att jag är HASSE eller

  Karl Alfred

  Det har blivit en och annan terapeut och kurator under årens lopp det brukar bli vilda tillställningar HASSE din stackare du får nöja med dom som är slutbehandlade

  • Hasse

   KI. jag förstår att du är duktig på rollspel för det har jag ju märkt här. Du får gärna ta vraken.


Kommentera