paus

Pausa om du inte pallar

Du är så mycket singel som du kan bli och vill verkligen träffa någon. Ändå tar du en aktiv paus från dejtandet, du orkar helt enkelt inte mer. Hur kan det bli så? Du borde ju vara jättemotiverad till att söka kärleken.

I veckan fick jag ett mejl från en bloggläsare som drabbats av dejtingtrötthet. Efter tre månader av nätdejting var hon helt urlakad på energi. Känslor som väcktes och släcktes och meddelanden som väntade på att besvaras hade skapat en stress som gjorde henne trött. Nu var hon inne på att ta en dejtingpaus. Är det konstigt att känna så, undrade hon. Eller är det många som upplever samma sak? Brevskrivaren satte fingret på tre anledningar till tröttheten:

 1. Besvikelsen. Hon trodde att det skulle finnas fler ”likasinnade”.
 2. Kraven. Den här tjejen fick en del mejl, vilket hon var tacksam för och uppskattade. Men då hon är en person som vill göra rätt för sig, till exempel genom att svara alla och inom rimlig tid, skapades en massa krav. Det tog också mycket tid och samtidigt skulle hon hinna med studier, arbete och fritidsintressen.
 3. Uppgivenhet. Känslan av att ”tvingas” fortsätta dejta, utan att ha fått utdelning, kändes också betungande. För att lägga ner verksamheten helt kan hon ju inte, då kommer hon ju aldrig att hitta den rätte.

Min gissning är att mejlaren inte är ensam om de här känslorna. Själv känner jag i alla fall igen mig, ibland vill man bara ge upp och strunta i allt. Och kanske är det precis det man ska göra, under en period. För att dejta när man är sliten, stressad och ofokuserad slutar sällan särskilt bra.

Istället för att gå runt med en konstant halvhjärtad inställning till dejting är det bättre att göra en uppdelning, tycker jag. Lägg kraften på ditt arbete eller dina studier när det behövs och låt kärleksjakten vänta. För att sedan ha tid och energi till att dejta seriöst.
plaster

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 166 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Crazy8000

   Håller med dig. Rena rama samlingsplatsen för interner på psyket.
   Fick höra igår av den jag delar boende med att denna person hon pratade om sitter hellre med en öl framför en film hemma helt själv än på dessa sidor efter en kort tids aktive online med liknande uttal som mig. hen var nära på att få söka psykhjälp.

  • DeepBlueEyes

   CRAZY8000 din kommentar om interner på psyket var passande. Varit på sidan sen 2012 tror jag. Jag tror fasen aldrig jag träffat någon som varit ordentligt vettig…. eller jo kanske två stycken. De blev bara vänner i slutänden på grund av att mitt liv var lite komplicerat i samband med att jag träffade båda personerna. Så var svårt att dejta då. Sista personen jag träffa var lite skum… både blyg men inte det samtidigt… och hade väldigt underliga idéer gällande vissa saker 😉 Jag börjar tvivla på att Mr Right finns både här på sidan men även IRL.

 1. Hasse

  Det finns ett litet litet litet fåtal som är seriösa, resterande är bara på nätet för att stilla sitt sjuka bekräftelsebehov. Visst kan man pausa men läget kommer inte att förändras. Logga ut och träffa folk istället.

  • Peter

   Tänk på en sak där, för varje inloggad tjej sitter tre killar inloggade… På helgerna är det ännu skevare fördelning.

  • Dold

   PETER:

   Tre killar, varav den förste är gift, den andre är sexmissbrukare och den tredje är rädd för besvikelser och vågar inte ses…

  • Peter

   Dold: Vad får dig att tro att tjejer är annorlunda där. De stiger in i ett harem och måste prova alla, om de inte är fula vill säga, innan de kan bestämma sig. Efter en månad här är de rent blasé och borde ta Christians omtalade paus.

  • Dold

   PETER:

   Det är möjligt att det finns sådana kvinnor, men det är en bild jag inte kan identifiera mig med. Inte heller kan jag identifiera mig med den bild som framförs av många män här, om att kvinnor kan välja och vraka bland en outsinlig ström av helt fantastiska och seriösa män som inget hellre vill än att dejta dem, och det var vad jag ville peka på; att kvantitet inte är detsamma som kvalitet.

  • Peter

   Dold : Men vad jag sa gäller fortfarande. Prova att skapa en killeprofil här, en helt ordinär Svensson som inte är snygg, har ett ointressant jobb och som mest är hemma på sin fritid.

   Du kommer att upphöra att existera i stort sett, förvandlas till en nolla. Testa och se, sen vill jag höra om du fortfarande tycker likadant…

  • Dold

   PETER:

   Jag vet redan hur det är att vara åtminstone en halv nolla, eftersom jag valt att inte ha någon profilbild. 98% av alla män med bild, har dömt mig på förhand som oseriös eller oattraktiv.
   Jag använder ordet oattraktiv i stället för ful, eftersom jag tycker att det är ett förfärligt epitet att sätta på en fullständig främling. Räcker det inte med att bedöma en människa som icke attraktiv för just mig? Och hur många är egentligen fula? Mer eller mindre attraktiva, men fula? Inte många, skulle jag vilja säga.

   Jag har blivit allt mer övertygad om att nätdejting inte fungerar så bra, eftersom flera attraktionspunkter är satta ur spel, precis som det konstaterats i diverse undersökningar och här på bloggen. Doft, kroppsspråk, rörelsemönster etc. Allt det behövs för att väcka attraktion och därför behöver vi tänka om; gå på fler dejter oftare, och se vad som händer då. Slappna av, öppna sinnet, ha kul. Och om dejten blir en flopp, än sen? Det går inte att gå genom livet med enbart goda erfarenheter och upplevelser, om man vill bli en någotsånär komplett människa.

 2. Marmood

  Jag blir både irriterad och trött. En massa gubbs som söker någon och som är inne på min sida flera gånger. Men som inte svarar när jag skickar mejl och aldrig att någon skulle komma på att skicka ett själv.
  Jag har tagit paus ett flertal gånger och konstaterade nu när jag kom tillbaka att samma gubbs också är kvar. Inte ofta jag ser någon ny. Men så är jag 60+ kanske anledningen.

  • Crazy8000

   Du har väl inte tänkt på den att du blir intresserat av de som leker istället för de du söker för de värkar seriösa och tilldragande.

   Eller kanske du behöver se igenom första intrycket hos många.

   Är du tydlig nog eller ses du som velande själv så de inte vågar med dig.
   Gissa spelet brukar bara förstöra lika väl som tysta leken.

   Det brukar vara bättre att överförtydliga och förklara många gånger men inte älta nu.

 3. Johan

  Tre månader av nätdejting, oj oj va jobbigt. Måste va jobbigt att va så populär.
  En annan har tragglat på i 8-10 år. Dejting går bra under vissa tider på året, våren/sommaren är absoluta peaken sen blir det lite lugnare på hösten/vintern.

  • J.G

   Johan: Kan inte annat än hålla med, har också internetdejtat i över tio år. Just nu har jag en längre paus och funderar på om jag är en idiot som hela tiden kommer tillbaka och försöker.

   Våren är som du säger den bästa tiden, sommaren kan bli lite svår om de har semester.

 4. Kristina

  Jag tror det här är jämförbart med ett spelberoende ! en gång i det, och du är fast! Kanske för det du får tillbaks, vad? vet du inte, men du får alltid ngt !!
  i det här fallet, nya människor, nya intryck osv, spännande!! Du kan svara på dina villkor, och bara strunta i det, när du känner dig obekväm! Rycka på axlarna , och när timmen är slagen, stänga av datorn, lägga sig, sova, för att nästa dag fortsätta på samma sätt! Dag ut och dag in! tom År ut och år in!!

 5. -queen-

  Så kände jag tills jag insåg att jag faktiskt inte har något ansvar att varken svara eller behöva hantera andras känslor över att bli avvisade. Nu svarar jag bara på mail om dom har en ordentlig presentation där det är tydligt att vi verkar va likasinnade. Eller att dom skrivit ett ordentligt mail som visar på att vi är lika. Resten ignorerar jag. Nu tycker jag det är kul att prata med folk här, eftersom jag inte bär på någon skuld över att folk inte får svar. Ja det kanske är elakt och själviskt, men jag har som sagt inget ansvar för andras känslor.

  • Kristina

   Jag försökte peka på att ett större flertal som finns här, och funnits här en längre tid, inte kommer att ”stänga ner” för att just du finns!! Det handlar om beroende!!!

  • -queen-

   Kristina mitt inlägg var inte ett svar på ditt. Jag menade allmänt att dejtandet för mig har blivit roligare sen jag slutade känna att jag hade ett ansvar att svara, även om jag inte hade lust. Då kan jag fokusera på att prata med dom som jag faktiskt har nått gemensamt med och som jag vill träffa, istället för att lägga energi på att vara trevlig och svara alla som skriver till mig.

  • Hartz

   QUEEN;

   Om mannen eller killen inte har kränkt dig i sitt meddelande,
   varför inte ta ett ansvar, du misstänker ju själv att det är både elakt och själviskt. Är det verkligen såna värderingar du söker hos en man? En som agerar själviskt och elakt.
   Och trots att han vet om att dina känslor blir sårade av hur han väljer att agera så skiter han i det…Inte hans ansvar, d e bara för dig å gilla läget, gör du inte det så är du dessutom patetisk.
   Du säger själv att dom enda som duger är dom som är likasinnade.
   Varför vandra på den stigen…Jag tror inte att du ser elak och självisk som attraktiva eller positiva attribut, därför så gör den erfarenheten dig bättre i dina egna ögon samtidigt som du sårar någon vars enda misstag var att tycka att du var värd att lära känna bättre.

  • -queen-

   Hartz
   Mitt liv kretsar inte kring att behaga hela världens män, bara för att deras egon blivit sårade. Jag är allergisk mot guilt trippin.

  • Hartz

   Queen;

   Självklart så menar jag inte att du ska behaga alla världens män,
   Det handlar inte ens om deras sårade egon, kan man inte ta att bli nobbad så är man inte mycket till man…då får man arbeta med sig själv. En sann champion definieras inte av hur man hanterar sina vinster utan man hanterar sin senaste förlust.
   Och det är champions som folk söker idag, dejta flera samtidigt och ta den bästa av dem utan att ha varit 100% närvarande med nån.
   Men det taskigaste man kan göra mot en annan individ är att förneka dess existens när den har erkänt din.
   Det är inte taskigt att nobba, det är ärligt. Dom flesta uppskattar ärlighet även om det kan vara en ”bitter pill to swallow” när det inte går ens väg.

  • -queen-

   Hartz
   Du får helt enkelt deala med det. Jag är som sagt allergisk mot guilt trippin. Jag har ansvar för mina känslor och du har ansvar för dina. Jag tror många snubbar hade besparat sig själva massa negativ energi, om dom slutade förvänta sig att tjejer ska svara dem. Jag förväntar mig inte det att främmande snubbar i heller. Svarar dom inte, så vill dom inte. Gör det inte personligt.

  • -queen-

   Det var för övrigt ett svar på hur hon ska hantera nätdejtandet uran att bli utbränd. Att diskutera hur ledsen du blir när du inte får svar är inget jag är intresserad av. Peace out!

  • Oskar

   Queen:
   Egoism och hänsynslöst beteende får en helt ny innebörd när jag läser det du skriver. Inte konstigt att människor tröttnar på nätdejtande när de stöter på din attityd och personlighet.

  • Andrea

   Hartz och Oskar: vad är det nej i mailform ger er mer än att inte få ett svar? Personen är ju ointreserad av er oavsett.

   Många män anklagar kvinnor för bekräftelsesökande, men är inte ni som är det om få Något mailsvar är så viktigt, Inte ifrån någon som faktiskt funnit något med er intressant. Någon som kanske åtminstone blir en framtida vän eller kanske stora kärleken.

   Det verkar vara ett upprepat tema att kvinnor kommer in till en dejtingsite med hum om vem de är och vem de söker, medan männen söker Någon utan tanke på vad motparten söker.
   Av döma av majoriteten av de som skriver i bloggkommentarerna i alla fall.

   Jag svarar Tack men nej tack till de flesta som skriver inom min åldersgräns*, men jag håller med Queen att man sparar mer energi på att bara skriva med dem som intressear en. Speciellt om man tillhör dem som får många mejl varje vecka.

   (*Det står även i min profiltext att jag söker någon nära min egen ålder så skriver man ändå så ser jag ingen anledning att ge dem något svar. JAG läser hela någons profil innan jag ev skriver till dem.)

  • Hartz

   QUEEN;

   ”Du får helt enkelt deala med det. Jag är som sagt allergisk mot guilt trippin.”

   Och det är det jag gör just nu, ”dealar” med det.

   Och det handlar inte om guilt tripping…För att känna guilt så måste man först ha ett samvete och förmågan att vara empatisk, vilket du försöker övertyga en om att du inte har. Men U go girl, do your thing 🙂

   ”Jag har ansvar för mina känslor och du har ansvar för dina. Jag tror många snubbar hade besparat sig själva massa negativ energi, om dom slutade förvänta sig att tjejer ska svara dem.”

   Det enda dom kan göra då är att inte skriva alls…men HP är en kontakt sida där kontakt skapas genom kommunikation. Men vissa är lite slöa och tycks inte ha hajat det.

   ”Jag förväntar mig inte det att främmande snubbar i heller. Svarar dom inte, så vill dom inte. Gör det inte personligt.”

   Om du skriver till mig och jag inte svarar så är det pga av att jag antingen är ett rövhål eller att jag är fattig i karaktären som endast vill vara ärlig och uppriktig när det är lätt och passar min egna agenda. Självklart så är det personligt om jag väljer att ignorera ditt meddelande, ser jag bajs på gatan så noterar jag dess existens och går runt det…Jag ignorerar inte dess existens men då bajs är av högre värde än din existens så ignorerar jag dig istället.
   Av den simpla anledningen att du inte vill leva resten av ditt liv ensam eller på eget hand och gjorde misstaget att skicka ett meddelande till mig men eftersom ditt värde är lägre än bajs så förtjänar du inte min uppmärksamhet, inte ens ett;
   ”Tack men nej tack”.
   Inte personligt säger du, är du helt tappad???
   Varför man har ett konto på HP och är seriös i sitt sökande, om orsaken inte är i högsta grad personlig.

   Att 95% av alla mail ignoreras från en kille till en tjej pekar på en trend, i mina ögon så är det sinnessjukt…95% ??? Vad gör ni överhuvudtaget på sidor som är till för att skapa kontakt via kommunikation om ni inte är helt vilsna?

   ”Det var för övrigt ett svar på hur hon ska hantera nätdejtandet uran att bli utbränd. Att diskutera hur ledsen du blir när du inte får svar är inget jag är intresserad av. Peace out!”

   Varför då ta upp din del av det på en blogg som även fungerar som ett diskussion forum, för att det inte ska bli diskussion?

   Jag förstår att nobba som respons ofta leder till fler meddelanden från den nobbade, där så tycker jag att det är helt rätt att ignorera och blocka.

   Av mig så får du vad du ger, svarar du inte efter du läst meddelandet så blockar jag dig efter typ en vecka. Det är för att jag inte vill att din profil ska smyga in sig bland andra när jag söker en tjej som har högre värderingar än dig. Jag är på HP för att jag hoppas att hitta något hållbart, det får man inte med någon som är självupptagen, ignorant och empatilös.

   Men till skillnad från dig så reflekterar jag som kille över tjejernas situation, för bakom varje önskemål gömmer sig ett klagomål och bakom varje klagomål finns ett önskemål…

   Där tar jag det ansvar som du anser att jag inte behöver ta,
   och vet du va?
   Det är just det som gör mig till en kille som e bra.

  • -queen-

   Blir så himla förbannad. Att ni förväntar er att en kvinna ska svara till den graden art hon gör sig själv utbränd, är helt sanslöst. Sluta förvänta er ett svar istället. Ta för fan ansvar för er själva för ni beter er som barnrumpor och martyrer. Usch.

  • Hartz

   Queen;

   Tack men nej tack…

   Tog mig 4 sekunder att skriva… max.

   Du skulle nog fixa det fortare med ännu mindre ansträngning. Och jag tror inte att du skulle dö eller bli utbränd av det.

   Nu pratar jag INTE om respons på meddelanden som…;
   ¤ Inte innehåller mer än komplimanger på ditt utseende.
   ¤ Korta och fantasilösa, typ ”läget”.
   ¤ där fokuset ligger på dig, han och ämnet sex…
   ¤ är oseriösa eller anklagande.

   Med det som finns kvar efter man har filtrerat…hur stor är risken att man blir utbränd på grund av att svara på ett meddelande som inte kommer från en idiot eller nån helt utan ambition?

  • KLas-Jööran

   Jag tycker att icke-svar är ett fullt acceptabelt sätt att säga ”tack för visat intresse, men jag avstår”. Vuxet folk fattar att om nån inte svarar så betyder det att personen ifråga inte är intresserad, av skäl de inte är skyldiga att avslöja. Det bästa man kan göra då är att ta det med värdighet, släppa det och köra vidare. Såvida man inte är ett hopplöst fall så stöter man förr eller senare på nån som de facto är intresserad.

  • Oskar

   Andrea, Klas-Jööran, Queen:
   Blir man tilltalad på ett civiliserat, hyffsat sätt IRL, så tillhör det väl ändå god ton att man ändå säger hej tillbaka? Sedan finns det kanske inget som helst intresse? Man kanske försöker avsluta samtalet så fort det bara är praktiskt möjligt. Kanske formulerar man sig så att det inte ens blir ett samtal. För att visa sitt ointresse. Men blir man tilltalad sätter man inte bara näsan i vädret och ignorerar den andra människan.

   Om man inte är fullständigt egoistisk, dryg, högfärdig och självupptagen.

   Och varför skulle inte samma sak gälla på nätet?

  • ViraStina

   Det är inte helt enkelt med nejtack-svar.

   Jag skickade alltid sådana själv, just för att jag inte ville ignorera någon som lagt ner tid på mig. Men personligen föredrog jag ändå tystnad framför att få nobben skriftligt. Det sved mindre. Om de bara struntade i att svara, kändes inte nekandet så påtagligt för mig. Då hade jag kanske t o m hunnit glömma att jag skrivit till dem.

   Men det hände ju att jag skrivit till några stycken, och rätt vad det var, dök det upp ett konkret avvisande i mailkorgen. Trist värre. Det hade jag kunnat vara utan, helt klart. Men ändå skrev jag alltså själv avvisanden för artighets skull.

   Så det går inte att säga att det ena är mer hyfsat eller anständigt än det andra. Man får försöka följa sin egen moral. Mer kan man inte göra. Folk kommer att bli stötta oavsett.

  • Romantisk-tjej

   Virastina:

   Kunde inte sagt det bättre själv! Varför är det så eftertraktansvärt att få ett nej och en förklaring varför man inte duger!? Det svider ju ordentligt. Jag tar långt hellre tystnaden framför en sådan förnedring!

   Och för övrigt tycker jag inte alls man är hemsk om man inte svarar på slöa oengagerade mail typ: ”Mysa?” ”Vad händer i kväll” ”snygging” ”Vad görs” ”Tjena” Eller alla snuskmail man får.
   Säkert 75-90% av mailen som tjejer får i sin inkorg ser nämligen ut så.

   Om man vill ha svar får man faktiskt anstränga sig lite. Jag svarade på alla som skrev något annorlunda och/eller hade läst min pres.

   Jag själv skulle aldrig förvänta mig ett svar med en sådan inledning. Jag läser varje presentation grundligt, kollar eventuella album och när jag sedan skriver frågar jag något utifrån dessa.
   Jag väljer personer som jag tror jag kan ha något gemensamt med och som skrivit något jag tycker är sympatiskt, intressant, annorlunda osv. Väljer med omsorg, skriver aldrig till en kille endast för att han är snygg, så som de flesta killar verkar göra till tjejer.

  • Hartz

   Min poäng handlar inte om innehållet i responsen, om jag inte passar tjejens smak så är det helt okej. En respons har inget med smak att göra.

   Responsen ska finnas där naturligt precis som när någon frågar er om det är den rätta vägen till någon byggnad i närområdet.
   Ni kan svara ja, nej eller vet ej, om man har en gnutta social kompetens i sig så är det helt okej. Att bemöta personen genom att nonchalera dennes existens…är inte ok.
   Och varför ska man bete sig annorlunda online…Borde det inte ligga i allas intresse att vara sig själva, vill ni inte bli accepterade för den ni är…ILR?
   Jag är ingen pussie som hellre ser att ni slutar att vara ärliga och uppriktiga för att jag är rädd för mina egna känslor om det skulle råka uttrycka sig i en ”nobb”.

   En kille som inte bryr sig om ni svarar eller inte, att det kvittar…det berör honom inte…
   Den killen bryr sig heller inte om att få kontakt med er… även om meddelandet han skickade följde konstens alla regler och lagar.
   Om målet var att träffa någon så har han givit upp det, han skriver för skrivandets skull. Ni är bara en i mängden av människor som han egentligen inte har ett intresse av. Attraktivt? Nej skulle inte tro det.
   Ni undrar varför vissa bara kallnar…Där har ni svaret, intresset fanns inte från början.

   Hade ett riktigt intresse funnits för er person så hade han inte varit apatisk och likgiltig i sitt engagemang, er respons betytt något, han hade blivit glad om han fick en och förolämpad om han blev nonchalerad.
   Ni vill att killarna anstränger sig…
   ”Även i ordboken så kommer arbete före lön”
   Det gäller oss alla, både killar och tjejer.
   Fler killar kommer att ”arbeta” när det visar sig vara ”lönt”, just nu är det som om man arbetar heltid men får utbetalt 5% av lönen. Det suger.

  • ViraStina

   Hartz:
   Jag syftar inte till innehållet i responsen. Den kan vara hur artig och välvillig som helst.

   För mig var det ändå jobbigare att få ett skrivet nej-svar, än att inte få svar alls. Jag tolkade båda som nej. Men det skrivna nejet kändes hårdare. Just för att det stod där och lyste mig i ansiktet. Jag gillade det inte alls. Det kunde sänka min lust totalt att skriva nya mail den kvällen. Ett uteblivet svar hade inte alls den effekten på mig. Det bekom mig knappt överhuvudtaget.

   Jag förstår dock att alla inte funkar som jag. Och jag har fått intrycket att det är fler män som vill ha ett nej-svar än tystnad. Så jag skrev åtskilliga nej-svar för att inte vara taskig – och kände mig olustig varje gång.

   Men du kan inte tala för alla män, lika lite som jag kan tala för alla kvinnor. Jag är helt övertygad om att det finns män som funkar som jag, och som Romantisk tjej. Män som mycket hellre hade sluppit läsa det där nejet. Som hellre hade föredragit tystnad. De finns också. Och det är därför jag säger att det inte finns något rätt eller fel i detta.

  • Hartz

   Romantisk Tjej;

   Lägger ner den här tråden nu. Kommer tillbaka när jag fått ett ”Tack men nej tack” för då så kan man som kille relatera till det svaret jämfört med ett meddelande som aldrig blir besvarat. Vilket ni envisas med att använda som argument.

   Jag ska också rätta mig och börja dissa människor, blir dom upprörda så ska jag sätta dom på plats…Att dom har mage att bete sig som att det inte regnar när jag pissar på dem…Vilken fräckhet…

   Nej, skoja bara skulle inte ens göra det på alla er som inte besvarade ett meddelande. Inte ens för att släcka lågorna om ni brann 🙂

  • Hartz

   Har pausat mitt konto nu.
   När jag började med nätdejting för 2 månader sedan så var jag en annan människa, att ge och ge och ge utan att få något tillbaka suger livet ur en,
   Positiviteten har ersatts med bitterhet, Humor med elak ironi och sarkasm, kärlek med hat.
   Det är inte den människa jag vill vara men man blir som dom man umgås med så jag drar innan det går för långt och man börjar bete sig som den man inte vill vara ILR också.

   Ta hand om er 🙂

  • Klas-Jööran

   Till Hartz;

   Ett tips, i all välmening, för ditt eget välbefinnandes skull; betrakta allt som händer på nätdejtingsidor som en lek tills du har träffat nån ett par gånger. Förväntningar kan man börja ha efter att man träffats några gånger. Räkna med få dejter i förhållande till den tid du lägger ner.

   Angående detta; ”En kille som inte bryr sig om ni svarar eller inte, att det kvittar…det berör honom inte…
   Den killen bryr sig heller inte om att få kontakt med er… även om meddelandet han skickade följde konstens alla regler och lagar.
   Om målet var att träffa någon så har han givit upp det, han skriver för skrivandets skull. Ni är bara en i mängden av människor som han egentligen inte har ett intresse av. ”

   Som kommentar till ovanstående citat kan jag berätta lite om hur jag gör och tänker.
   Scenario; Jag hittar en profil som utifrån min egen godtyckliga bedömning är intressant. Jag skriver ett ganska kortfattat meddelande med en hänvisning till nåt som framgår av profilen och avslutar med nåt i stil med ”hur är läget?”. När mottagaren har läst det så kan hon konstatera att jag är intresserad tills motsatsen bevisas, och i regel brukar mottagaren kolla på min profil. I den kan det tänkas att hon hittar nåt som gör att hon kan konstatera att hon inte är intresserad av mig. Eftersom hon dessutom är klok och vill minimera risken för onödigt drama(glöm inte att det finns många dårar på internet och man vet inte vem dåren är förrän det är för sent)så blir hennes agerande följande; hon svarar inte.

   När det har gått två-tre dagar sen hon läste mailet utan att ett svar kommit så kan jag konstatera att hon har konstaterat att jag inte är vad hon letar efter. Ingen skada skedd, eftersom;
   1. Jag är inte intresserad av nån som inte är intresserad av mig, eftersom ömsesidigt intresse är en förutsättning för att nåt ska kunna hända.
   2. Eftersom hon aldrig har lovat mig något så har jag inte byggt upp några som helst förväntningar.
   3. Jag har inte kostat på mig nån större arbetsinsats; jag har kollat en profil och skrivit ett kort meddelande med en hänvisning till nåt som framgår av profilen. Som ett sätt att säga ”du kanske är nåt för mig, kan jag kanske va nåt för dig?”
   4. Att vara singel(periodvis använder jag istället medvetet uttrycket ”vara ifred” istället för att ”vara singel”)är inte ett helvete. Att vara singel är helt ok. Hellre vara ifred än i ett halvdant förhållande.

   Lite Hakuna Matata-attityd och att betrakta det som en lek tills det börjar bli allvar är mitt recept för ett lugnt och harmoniskt nätdejtingliv.

   Nåväl, angående huruvida jag inte bryr mig om nån svarar eller inte, så, ja, nån som inte svarar är uppenbarligen inte intresserad och då finns det ingen anledning att jag ska bry mig. Om nån svarar och man börjar skicka meddelanden fram och tillbaka och eventuellt träffas, ja då är det dags att engagera sig.

  • Oskar

   Virastina:
   Sedan kan det ju vara så också att när en kille blir ignorerad, så får han uppfattningen att ni tjejer har så många killar att välja mellan, att ni helt enkelt inte har tid att svara. Att just ”jag” försvinner i mängden av mejl ni får varje dag, varje vecka.

   Så kanske är det därifrån uppfattningen kommer att ni tjejer har det så mycket enklare på en nätdejtingsida? Även om det inte nödvändigtvis är sanningen.

 6. Lis

  Också varit med i nåra år. Haft mer eller mindre långa pauser. Efter en lång nog paus kan man glädjande nog, hitta nya ansikten på HP.

  Hasse: Apropå ses direkt IRL. Kan ju finnas folk som inte KAN ses direkt. Som undertecknad exempelvis. Har några gånger velat träffa nån IRL, men inte kunnat pga tider inte funkat. Synd att en potentiell möjlighet blir dissad pga det. Missat ett par möjligheter då männen tröttnat ganska fort. Min bästa dejt som höll sig ett tag hann jag ha riktigt intressanta och roliga dialoger med på nätet innan våra tider matchade och vi hann ses.

  • Crazy8000

   Detta är skillnaden mellan svenskt dejting kulturs snickeri och hur resten ut av världen gör som funkar.

   Rest of the world.
   You just make it happen if your interested.
   (It could be the start of the rest of my life)
   Detta gör att du når målet.

   Sverige. Jag hinner inte, kan inte har för mycket inbokat….
   (strulig, jag är egentligen inte intresserad men säger inte det rakt ut)
   Detta gör att du kommer stå på samma plats och bara stampa.

   Man måste offra något för att få något nytt!

 7. KLas-Jööran

  Med risk för att ägna mig åt anekdotisk bevisföring, men det verkar som att låta bli att svara är ett inte helt ovanligt sätt att signalera att man saknar/tappat intresset för nån. Av de sex personer(jag vet, inte ens Aftonbladet skulle kalla det för en opinionsundersökning…) jag kontaktat sen slutet av juli har samtliga antingen slutat svara eller låtit bli att svara på mitt första meddelande. Har nån inte svarat på två-tre dagar tar jag det som ett ”tack för visat intresse, men jag avstår” tills motsatsen bevisas, vilket det än så länge inte har gjort. Jag skickar inga påminnelser om nån inte svarar, av respekt för den personen och för den egna värdighetens skull. Reaktionen på en sådan påminnelse kan dessutom ge självförtroendet en större törn än om man bara låter det vara.

  Att inte svara tycker jag är ett klokare sätt att säga ”nej tack” än vad det vid en första anblick kan verka. Och det är även en metod jag har stor förståelse för. Vi är vilt främmande människor som försöker få kontakt med vilt främmande människor. Det är omöjligt att veta hur nån reagerar på exempelvis en förklaring till varför X inte verkar anse att du kommer vara det bästa sen färdigskivat bröd. Vissa(förhoppningsvis de flesta) tar det med ro och värdighet, andra kanske ballar ur, vilket naturligtvis blir jobbigt för den som hamnar på den mottagande änden av urballningen. För andra kanske självförtroendet får sig en större törn om man får en motivering till varför man inte är rätt i jämförelse med att inte få nåt svar alls. Får man inget svar alls är man fri att spekulera över varför nån inte vill, då brukar jag själv utgå från att just hon inte gillar killar med skägg, det blir bekvämast så.

  Slutligen, angående detta, från bloggen;”För att dejta när man är sliten, stressad och ofokuserad slutar sällan särskilt bra.” Jag skulle vilja lägga till ett tillstånd till listan; besviken. När man är allmänt besviken över tillståndet i ens kärleksliv(eller kanske snarare bristen på kärleksliv)kan det vara klokt att fokusera på andra delar av livet. Läs intressanta böcker om nån gammal civilisation, lär dig spela Banjo, lär dig de latinska namnen på alla landskapsdjur, begrav dig i föreningslivsrelaterat arbete, bli en hejare på att svänga ihop en Jambalaya, klappa en hund eller vad det nu än må vara som får just din båt att gunga. Till slut har misären försvunnit, du blir den bästa versionen av dig själv och kan göra ett mycket bättre intryck på folk och fä.

 8. Hasse

  Frågan jag ofta ställer mig: Varför tar alla dejtandet så seriöst? Jag levde ett tag i USA. Det gick inte en vecka utan en dejt. Vi tog en kaffe, ibland på bio, eller något annat roligt. Det blev sällan mer, men det var inte hela världen.

  Här hemma ska man helst ta med sig utdrag ur brottsregistret. Detta ändlösa skrivandet fram och tillbaka. Vad är ni rädda för? Slappna av. Ta en kaffe. Så jävla upptagna är ni inte. Och är ni det så stäng era konton och sluta slösa med andras tid.

  Pinsamt fega människor som kommer sitta själv på hemmet och sagla.

  Skärpning.

  • Romantisk-tjej

   Exakt så har jag också tänkt. Vad är killar så rädda för? Jag har provat att vara spontan men det gick fetbort hos ALLA. Det var ingen som nappade på ett glas vin i parken en helt underbar majkväll, (jag skulle ta med allt, filt glas, vinflaska) en fika/öl på stan en promenad, en picnic…jag har försökt med det mesta.

   Har till och med fått veta att man kan vara lite psykstörd (!) om man föreslår något annorlunda eller om man föreslår att SES efter en veckas mailande…( hur tänkte hon?Är hon så desperat?) Nej, ändlöst mailande är det normala. Och sedan gräver killen i något tills han upptäcker något litet fel och kan skylla på att vi inte matchar. Efter ett låååågt förhör. Snacka om att döda all mystik och spänning direkt. Han har ingen tid i världen att ses. Alltså slösade han bort en månad av flera timmars mailande – till ingen nytta.

   Nej tacka vet jag inget svar alls på mina mail än någon som slösar med min tid.

   För om inte killen redan känner i mailväxlingen att hon är ”the one and only” – henne ska jag gifta mig med och dö tillsammans med – ja då är det kört.

   Det var idel perfektionister på dejtingsidorna. Sådana som satt i åratal för att de inte hittar sin perfekta prinsessa. De är hellre singlar halva livet än chansar! Alternativt var de bara rädda för att bli brända.

   Och ja, det handlar fortfarande bara om en kopp kaffe till att börja med. Ingen förlust. Håller med om att det är en enorm skillnad att träffa amerikaner. De är spontana och man kan faktiskt vara lite crazy och ha skoj ihop. 😀

  • Sussi

   Hasse och Romantisk tjej : stor igenkänningsfaktor på den.

   Skillnaden är enorm mot tex USA är enorm.Man blev granskad under lupp allt skulle upp till ytan och blev de inte hals över huvud kära redan vid andra mailet var man rökt.Alla pusselbitar skulle falla på plats redan innan det ens kunde bli tal om fika.

   Romanskt Tjej :vi måste haft kontakt med samma killar för din historia är så skrämmande lik min.Alltid hittade de något litet fel att skylla på eller tystande och föreslog man en dejt så var man troligtvis psykiskt sjuk.

  • Crazy8000

   Mmmm. faktiskt är de flesta amerikanska kvinnor inte så som du säger sussi. Har själv varit och rotat på den marknaden. De flesta svarar. Är du inte creapy vill de träffas omgående. de flesta svenska livrädda för att bli sårade och lätt kränkta.

   Vi lever i landet lättkränkta!
   Det räcker vi åker över bron slipper vi den skiten.

  • Oskar

   Hasse, Romantisk Tjej, Sussi:
   Jag har bott sex år i USA, fem år i Frankrike och två år i Tjeckien.
   Och jag kan bara hålla med om att där är det en helt annan kultur när det gäller dejting. Det är en helt annan inställning till att dejta.

   För utomlands räcker det ofta med att man har sunda värderingar och lite humor för att tjejer skall vilja gå på dejt. Och sedan är det under dejten man upptäcker om det finns kemi, om man är attraherade av varandra, om man vill träffas igen, om man vill avsluta dejten med en god natt, eller en god morgon kram, typ.

   Men i Sverige finns det sällan en möjlighet att få till en dejt under så enkla förutsättningar. Utan i stället måste allting stämma från första ögonblicket. Jag upplever att jag blir accepterad eller avfärdad av tjejer, baserat på så kort tid som kanske bara några sekunder.

   Och extra tydligt blir det faktiskt just när det gäller nätdejting. För som Sussi sade om män säger jag om tjejer. Om inte jag med i princip mitt första mejl lyckas skapa blixtar och dunder, kemi, attraktion så blir det sällan tal om en dejt överhuvudtaget.

   Så jag förstår verkligen om människor tröttnar på nätdejtandet, eller för den delen dejtande överlag. Det finns ju helt enkelt ingen vettig människa, varken kille eller tjej, som kan leva upp till dom krav och förväntningar som ställs.

   Och du har helt rätt Christian, känner man sig trött, sliten, besviken, ledsen, över alla bakslag, då skall man definitivt ta en paus och skita i dejtandet.

   Sedan mitt tips till alla som skriver här på bloggen och är besvikna. Lägg ner nätdejtandet i första hand, lägg i andra hand ner dejtandet i Sverige och flytta i stället till USA, Frankrike, eller Tjeckien. För där kan jag lova att ni kommer uppleva en helt annan, mer ödmjuk, dejtingkultur.

  • Romantisk-tjej

   Sussi:
   Vi kanske har kontaktat samma killar men det är nog mer troligt att de flesta killar inte söker seriöst på dejtingsidor. Ja, jag är förvånad över hur många det var som agerade precis likadant. Det du skriver stämmer ibland på pricken det jag varit med om.

   De få som ville träffas får napp ganska snart, pausar och är ute ur leken. Jag har själv märkt att det är vanligt att killar som verkade reko pausade efter någon månad. Kvar var alla dem som bara ville få uppmärksamhet eller skriva lite bara för att fördriva tiden.

   Oscar: Du har väldigt rätt i att det finns en enorm skillnad i många andra västerländska länder.
   Framför allt är det mindre misstänksamhet än här, färre kontrollfreaks, De chansar i regel mer och är intresserade av andra. Att lämna ut ett mobilnummer är ingen stor grej som det däremot verkar vara här.
   Dessutom tar man inte åldrar på så blodigt allvar som man gör i Sverige.
   Det är viktigare att personen är intressant än vad hen har för siffror i sitt ID.

  • Amarone53

   Jag har inte fått någon fråga alls om vi kan ses över en kopp kaffe. Eller kan jag få bjuda dig på en fika, så att vi kan träffas öga mot öga. Däremot Vill du ligga? Eller : Kan du komma över till mig nu? Det känns som om många killar/Män tror att det här är bara är en sexsajt. Jag vill inte tro det. Jag önskar att det finns någon seriös och ärlig Man som menar det de säger och inte säger det vi kvinnor vill ”bara” höra för att få ligga. Därför har jag tålamodet kvar. För jag tror att det finns en Man för mig, som fungerar som jag. Tålamod, jag struntar i om en del tycker att jag har varit här på nätet länge. Jag dejtar bara om jag känner att Han kan fungera för mig. En nål i en höstack. Hur många är det som ska gå på Speeddejtningen den 28/10?

  • Apan

   AMARONE53: Problemet är att det är en massa kvinnor som bara vill ha uppmärksamhet även på speeddatingen… Inte så roligt när man får en match och kvinnan inte svarar på mail/sms eftersom hon egentligen aldrig var intresserad utan bara ville se hur många män som skulle kryssa för henne.

   Hörde även en en kvinna som krävde av arrangören att bara hon skulle få mailadresserna vid match och inte killen (och arrangören sa att de skulle tillgodose hennes önskan). Ganska uselt om ni frågar mig.

  • Erik

   @HASSE

   Exakt så har jag också tänkt. Vad är TJEJER så rädda för? 😀 😀

   @ROMANTISK-TJEJ
   (du ÄR i relation redan, eller hur?) Så, varför bryr du om det?

 9. Hartz

  Klas-Jööran;

  Känner du till Maslovs behovstrappa eller dom grundläggande mänskliga behoven? Om du bristen på kärlek skapar besvikelse så hjälper det lika mycket att läsa en bok eller spela banjo, som det skulle hjälpa…
  i en situation där bristen på mat skapar besvikelse.
  Alla fall enligt dom som forskar om det 🙂

  Många säger att man inte dör av brist på kärlek, kanske stämmer…Men besvikelse och uppgivenhet kan man dö av, jag har sett många dö kort efter dom blev änka eller änkling (Jobbat 22 år inom äldreomsorgen) men den kändaste jag kan komma på just nu, som jag inte sett… är Johnny Cash ”man in black”.

  • KLas-Jööran

   Nu är ju romantisk kärlek inte den enda sortens kärlek som finns. Även om man är singel kan man ha mycket kärlek i sitt liv, genom ens vänner, barn, syskon, föräldrar, släkt osv. Men, för den som även saknar den typen av kärlek i sitt liv så är det självklart att bok och Banjo är en klen tröst.

   Min huvudpoäng var att om man går runt och är ett mörkt moln av besvikelse vad gäller romantisk kärlek så kan det finnas en poäng i att göra sånt som stärker en tills man blir som folk igen.

 10. c-h

  så de den underbara väggen är byggd frågan om inte detta va bättre för när man måste hitta en man eller kvinna att leva med
  all denna frihet är vår tids gyllendbur där inte något talar med varan för dom har sin egna tid och vilja och där man är ensamma och övergivna om man inte visar minsta fel att vara en människa för finns de plats för sånt i dag
  ja har pekat på de förut ALLA dejting sidor är en köttmarknad några få tävlar om alla på de andra sidan 20% männen om 100% och tvärt om

  vi etniska svenskar har säkert mera sex igallafal några få av oss för de kan inte vara alla som släpper till för vi föder färre barn vi är växer i singlar i landet vi är dom ensammas folk och vi tycker inte de är så farligt och snart kommer den stora familjehögtiden jul de självmordstätaste dagen på hela året är inte friheten underbar
  och om du undrar om ja vill ta bort din frihet nä ha du den kvar men de handlar om val och konsekvenser av just dessa val här på hp som i livet

 11. Miss Z

  Tror man behöver pausa ibland, inte bara när man träffat nån. En del återaktiverar sitt konto nästan direkt efter att de lämnat en relation förmodligen för att få nån sorts bekräftelse, behöver inte vara för att ”hitta nån ny”….

  Själv tror jag att man behöver en viss distans till dejtandet, vissa perioder är man inte i fas att träffa någon. Och tror lite att risken blir att man missar nånting bra för att man inte är öppen för det.

 12. Christian

  Jag försöker skriva till hur många som helst, inga standardkommentarer (läs copy paste till en miljard), utan åtminstone någorlunda genomtänkta öppningsrepliker (ibland bara rent fjäsk när personen saknar presentation). Jag tror min humor och eventuellt mina åsikter är ouppskattade. Är det ett krav att man ska vara ”PK” och ”svensson” för att lyckas bland dessa vilt främmande människor på HP? Det känns som om man inte ska vara för tråkig, man ska inte vara för ”crazy”. Lagom som vi svenskar tycker så mycket om, det är dock ingenting jag är bra på. Hittillls har jag inte hittat någon ”vinnande strategi”. Eller så är jag bara ful, det finns ju den förklaringen också :).

  • Crazy8000

   Du söker efter en svan i en hönsgård fylld med bara höns!

   Ful är den som tycker någon är ful!

   Det finns inget magiskt recept. bara timing.

   Desto mer du skiter i om det går åt pipan desto bättre bruka det funka.

  • Andrea

   Om du skriver ”till hur många som helst” kanske du inte riktigt vet vad det är du verkligen söker. Å då kanske det blir än svårare att nå fram till de som ev är intresserad av dig.

   Men sedan finns det en sanning i utseende och det kanske är så att de som attraheras av dig, oavsett anledning, inte finns på pannkakan. Betalsajter har nog även en aning mer medlemmar som är Redo för kärlek Nu eller åtminstone att ses.
   Eller de med ekonomi hög nog att strökolla runt, vem vet.

 13. maria eriksson

  fick kontakt med en yngre kille än mig själv via hp för några månader sedan. vi träffades irl och bestämde att vi skulle träffas igen men icke sa nicke! han skyllde på att jag inte kunde komma till honom p.g.a barn som inte visar honom någon hänsyn när han har någon där. tyvärr så föll jag pladask för honom och hoppas än idag att han ska höra av sig men tror inte han gör det! var säkert bara snack från hans sida eller så bor han väl ihop med lilla frun eller liknande!? vad vet jag!? hör såklart inte hemma i det som skrivits ovanför mig men börjar bli jäkligt trött på nätdating! bor i en liten håla där det händer, ja ingenting så därför provar jag men är på väg att ge upp! finns det inga seriösa killar längre?? p.s till saken hör att killen i fråga är skitsnygg och kan säkert hitta andra men sa han ville ha mig! d.s.

  • Mike

   Byt ut ”kille” till ”tjej” så har jag varit med och exakt samma sak, jag har hört alla dess typer av ursäkter och bortförklaringar. ”Jag mår inte så bra just nu” jag måste fokusera på mig själv/jobb/whatever bla bla bla…” Jag utgår nu för tiden att personen i fråga ljuger. Tycker att det är märkligt många tjejer påstår att det inte finns seriösa killar längre. Jag som anser mig själv vara seriös men det hjälper mig ändå ingenting för jag tycker att tjejer bara dras till killar som är häftiga, hög social status och snygga. Det kanske är 15% av alla killar som uppfyller någon av dessa kriterier, vi andra vanliga killar är utbytbara och ignorerade så fort det kommer någon snyggare kille in i bilden.

 14. Womanpower54

  Jag förstår inte vad de människor gör här som vill ”leka med andras känslor”, se nakenbilder, är gifta och vill ha roligt vid sidan av, är sambo, är i ett förhållande, är respektlösa etc. Det finns ju så många andra sidor för sådana typer av människor. På HP finns många som verkligen vill ha ett förhållande med någon bra person eller i alla fall känna sig betydelsefull för någon bra person och inte bli betraktad som något sexobjekt och som man tror sig kontrollera över. Varför är man egentligen här på denna sida om man inte verkligen vill finna någon att vara tillsammans med? Själv är jag här av den anledningen.

 15. Alice

  Jag tycker att det är relativt lätt att få kontakt men sen är det ofta att det liksom dör ut efter ett par dagar när man inte har något att prata om. Att få korta svar som ”bra.” Utan fråga tillbaka känns liksom inte så motiverande att fortsätta (även om det var han som initierade kontakt)
  Men De man får igång något intressant med brukar vilja ses och det är värdefullt med ett par träffar även om det inte leder vidare till ett förhållande. Lär mig mycket om mig själv och av min dejt. Men det investeras energi och jag pausar emellan för att få tid för mig och reflektion, för att komma tillbaka med rätt känsla.
  Tycker att det finns många fina personer här med vettig inställning som investerar sin tid tillbaka för att de vill hitta någon. Sen de andra (konstiga massmail) lägger jag inte vikt vid. Jag har inte gett upp 🙂

  • Hasse

   Alice, det är många som bara vill ha någon att prata med. Svensken räds terapi och när han/hon hittade forum och andra chattmöjligheter så gjorde han/hon vågen. Äntligen kan jag vara anonym och kasta runt all min skit på kreti och pleti.

   Finns inte en chans jag öppnar konto igen. Varken här eller någon annanstans.

   Godnatt 🙂

 16. Johan

  Jag vet inte varför min tidigare kommentar blev borttagen. Jag blev nästan lite arg faktiskt.
  Allt jag ville säga är att det är orättvist att analysera människor omkring en utan att se ens egna brister, det är just därför människor är singlar? Man blir ju trött på vuxna människor som försöker sig förstå på varandra precis om att det är komplicerat. (Nej, det är inte det men folk GÖR DET)
  Och vems är felet? Antingen är det för att vi bor i ett slutet och tillbakadraget land (nej) eller för att media målar upp en felaktig och negativ bild över hur det ser ut. Fokusera på det positiva, snälla!

 17. 00cosy

  Utan att göra anspråk på att mina uppgifter är säkerställda Data, men jag har bläddrat runt ett antal ggr, Min reflektion är att 1. det är överrepresenterat med långa kvinnor en bra bit över kvinnliga snitt längden 166,7cm och en vikt på 65kg likaså vikten är också över snittet en del män tycker säkert om det men långt ifrån alla. vart vill jag komma med mitt inlägg ? jo det säger sig självt att är jag 177cm och öppnar en vacker kvinna sida,,,, och hon är 180cm så är det min erfarenhet att både hon och jag tycker att jag är för kort i rocken
  hennes kommentar är oftast jag vill kunna använda mina högklackade utan att se ut som jag ute och går men en knatte. inget vacker par kvinnor bryr sig om att man ska var ett vacker par.,,
  Problem 2 Nästan 30 % av kvinnorna söker män som är mkt yngre ja det gör män oxo men det säger sig själv att då faller dom 30 % bort från valet exp kvinna 45år söker man 30 -43ÅR ÄR
  mannen 42-50 så får han aldrig chansen och konkurrera för kvinnan väljer inte det högre segmentet utan i det yngre nu gör män likadant ja då har 50 – 60 % fallit bort som normalt sett borde var potentiella partners. Ett stort problem till är att många har foton när dom är 30 år fast dom fyllt 40år dvs icke aktuella foton.

 18. 00cosy

  självklart så blir det många besök som inte kan leda vidare om man inte är kompatibel i längd exp eller lockar med ett ungdomligt påfågelsfoto och det visar sig vara en skata och en gammal skata dessutom.
  resultat in och vänd onödigt besök det går inte att börja ett förhållande med falska uppgifter och lögner,,,,,,,, självklart är säkert lika många män som kvinnor samma s- stövlar

 19. 00cosy

  Kalla saker vid det rätta namn om nästan 50% har falska uppgifter ELLER DOLD AGENDA varför låtsas att det är seriös dejting ! vist beklagligt för dom skötsamma och som verkligen vill träffa ngn fin partner och inte ett tillfälliga naturupplevelser.

  att påstå sig vara seriös när man söker partner 15-20 år yngre är ju bara lögn för sig själv och andra exp det har gått 10 år sen dom träffades. hon har blivit 59 år han 77 år har blöja sockersjuka och rullator, problem med minnet har han oxo den gamla festprissen.
  hon har aktivt liv tränar med friskis och svettis 3ggr iveckan ute på aw fjällvandrar med mm ,,,

  Självklart råder samma lag för äldre Kvinnor som jagar yngre Män…

 20. What_A_Man

  Det är väl ungefär så jag håller på. Logga in, konstatera att det är väldigt sällan någon vill snacka och ännu mer sällan någon vill eller för den delen kan träffas. Stäng möget och gör något annat i en eller tre veckor.

  Detta är rätt mycket moment 22 som man. Man ska vara intressant och kunna föra ett samtal, ha massa spännande att berätta och skämta kring. Alltså ska man se till att leva livet. Men samtidigt ska man ju vara tillgänglig här hela tiden, för annars lägger någon annan beslag på henne som det kan bli något med.

  För min del föredrar jag att leva livet… Annars hade man blivit knäpp här.

  • Amarone53

   Hej! Jag förstår vad du menar. Varför ska vi människor krångla till allt här i livet. Det är kanske enklare än så. Vi har för höga krav, eller vågar inte bjuda på en kopp kaffe för att se om det känns bra?
   Eller……fel åldersspann i sökningen? Ge inte upp! Det ska finnas en person till alla här i livet. Gå på Speed dejtningen på Lördag! Info finns längst ner på HP sidan.
   Må gott!

  • Johan

   Problemet är att en stackars kvinna, samlar på sig +1000 mail dagligen från diverse män.
   Det leder till blockeringar (förhoppningsvis sällan), konstig attityd och avtrubbning kan jag tänka mig. Och det är det som händer när man skickat det där mailet. Hur skulle en man reagera? Blir det mkt samtidigt, så copy + paste på alla mail..nää det gör man inte.

  • Amarone53

   Det där stämmer nog inte på ngn kvinna, att hon får många mer mail än ni Män. Förutom, vill du ligga mail…

  • 00cosy

   Tja varför inte pröva att sitta på HP när det har sina Pikar kanske en halvtimme åt ggr för att se om det händer ngt förslagsvis 18,30 fre och lör

   du kanske har upptäckt bättre tider kan vara värt att pröva om du inte gjort det

  • Johan

   På det påståendet skulle jag kort och gott svara ja. Hur kommer det då sig och hur kan man undvika situationen som sådan? Jag vet inte, det är ett stort mysterium.

 21. Avlina

  Tycker det är så deprimerande att 65-70 åriga män vill träffa kvinnor från 40 år skriver de. 40 år! Det är 25 års åldersskillnad! Jag är en 69-årig snygg kvinna för min ålder, men jag duger inte att konkurrera med 40 åriga tjejer- Jag skulle aldrig vilja ha en man i 40-årsåldern, som min son är nu- inte heller skulle jag vilja ha en 25 år äldre man- han skulle då vara 94 nu …. hur tänker ni män?

  • Romantisk-tjej

   Jag har märkt att många kvinnor jag känner som är i 60-65 årsåldern som ser bra ut aldrig lyckats hitta en välbevarad man i samma ålder eftersom dessa söker uteslutande mycket yngre kvinnor.

   Det mest jämlika är att båda är lika gamla. Som det är nu är det i stort sett alltid kvinnan som får stå tillbaka och lägga ner sina intressen och sociala liv för att vårda sin man på heltid. När hon själv är pigg och fortfarande vill leva livet. Så blir det eftersom mannen är 85-90 då hon är typ 70.

   I närheten där jag bor har jag sett så många exempel på detta. Kvinnan kan inte lämna mannen ens en halvtimme då han är vårdkrävande och ofta dement.
   Tycker så synd om de här kvinnorna, de är som fjättrade i sitt hem. De har ju inte mage att låta flytta mannen till ett vårdhem då mannen inte önskar flytta.

  • Apan

   Tror inte jättemånga 40-åriga kvinnor är intresserade av gubbar 65-70 år faktiskt.

   På HP är det sällan någon som söker en man som är mer än tio år äldre, ofta max 5 år äldre. Många kvinnor runt 40 har klart större spann nedåt än uppåt.

   Tjejen jag träffar nu som är runt 40 sökte från ett år yngre till fem år äldre men hon sa att det var massor med 60+-gubbar som mailade henne (och en massa 20-åringar).

  • Crazy8000

   För att de tycker de ser ut som gamla avdankade gubbar som har gett upp hoppet om sig själva och beter sig som stereotypiska gamlingar på äldreboende.

   Personligen ser jag att många tjejer har den utstrålningen redan vid 30 på HP.
   Plus de där selfina som ger skit bild om personens mentala status, de ser för jävliga ut om man läser av dem.
   Lär er att lägga upp verkliga bilder tagen i ett ögonblick av någon annan utan att vara fabricerade. ni ser ut att ha extremt dålig självkänsla med selfies.

  • Hasse

   Så ett förhållande som kanske har 40 år på nacken ska kastas bort för att en har blivit sjuk och den andre vill roa sig? Förlåt, men vilken unken människosyn.

 22. Johan

  Vad ska man säga, HP är ingen större skillnad än ex Badoo. Tjejer pratar ibland, de slutar tvärt sen tar de upp konversationen igen..efter två veckor. (Du blev nyligen brädad)
  Och ibland blir man bortglömd i allt virrvarr av mail. Helt värdelöst.

 23. Romantisk-tjej

  Skulle du lägga ner alla dina intressen och eventuella jobb för att vårda din flickvän på heltid?
  Och då pratar jag om att gå upp mitt i natten flera gånger och hjälpa på toa, byta blöjor etc Förutom att du även ska vårda och passa upp henne hela dagarna. Om du vet vad demens innebär så vet du också att du får sköta om personen som ett barn. Hon lär glömma allt du sagt, undra var hon är och hon kanske vill gå ut mitt i natten, hon kommer ha svårt att äta osv…

  Har haft flera grannar som levde såhär. Detta är vardag för många äldre kvinnor. Det finns säkert män som vårdar sina kvinnor också, men faktum är att de ofta lämnas till den offentliga vården. För männen orkar inte med.

  Är man över 65 har man inte rätt till personlig assistent och då blir det ofta den närmast anhöriga som vårdar. Men det finns människor som inte klarar det. Så du menar att man har en hemsk människosyn bara för att man inte klarar av att vårda sin anhörig dygnet runt? Man ska alltså släppa alla sina intressen och jobb bara för att man är säg 70? Finns många i den åldern som har ett lika aktivt liv då som vilken 40-åring som helst.

  • Hasse

   Min farmor fanns vid min farfars sida till livets slutskede. Men va fan hon borde väl skaffat PT och silikonbröst istället. Tvi fan för dagens människor. Egotrippade tills kremeringen. Örk.

  • Hasse

   Min morfar tog hand om min mormor. Det kommer kanske som en nyhet för dig att vi blir alla gamla oavsett kön. Jag är tacksam att jag inte tillsammans med dig för då vet jag; det hade blivit en plats på hemmet för att du skulle måla läppar och träna knäböj. ”Romantisk-tjej” hahaha vilket skämt.

  • Hasse

   Det finns knappt några bra kvinnor längre. De flesta har gått på den feministiska myten. Vad ska jag leva i sådan misär för?

 24. tjej79

  Fast jag håller med Hasse i detta. Vad är det för en unken människosyn?
  Om ett par levt ihop i så pass många år och den ene blir sjuk? Säg mig varför går det ”ytliga” före en relation? Fritidsintressen, jobb..njae det senare är kanske inte aktuellt om de båda gått i pension.
  Vilket de flesta har gjort vid den åldern.
  Sjukdomar/olyckor kan drabba alla oavsett ålder med.

  • ViraStina

   Men någonstans går en gräns. Det går inte att säga att en person har en unken människosyn för att man inte orkar vårda en svårt sjuk anhörig på heltid.

   Det är inte ens säkert att föräldrar orkar vårda sina egna barn på de premisserna. Det är därför vi har ett välfärdssamhälle (nåja). För att ingen ska behöva gå under själv, ifall en nära anhörig plötsligt får väldigt stora vårdbehov.

   Det är liksom inte riktigt samma typ av egoism som att göra läppförstoringar och knäböj, eller vad det nu jämfördes med. Riktigt så svartvit är sällan tillvaron.

 25. Johan

  Folk är egocentriska men vill samtidigt leva livet med allt vad det innebär. De vill inte vara en annan människas brygga, vad får de ut av det förutom bekymmer?
  En människa som lever för en annan människa väljer medvetet bort den delen eller kompromissar sina livsval för att de verkligen älskar personen.

 26. Romantisk-tjej

  Ja de flesta män är ytliga tyvärr. En snygg kvinna hellre än en äldre.

  För precis som Avlina skrev här ovan så vill män inte ha en kvinna i deras egen ålder, helst mycket yngre, speciellt när mannen är i medelåldern och uppåt.

  Och ja, feminism gillas inte av män som vill ha kvar den gamla ordningen, då män fick alla fördelar. Nu är det vanligt att medelålders kvinnor väljer en yngre man istället för en äldre och det stör er förstås…Men det är ju så ni män gjort i alla tider.

  • Hasse

   Ni kvinnor har fått precis som ni har velat ändå är ni inte nöjda. Och det ni lider av mest är att allt fler män väljer att leva utan er, och har det mycket bättre. Så sitt du där och tjata om feminism och ”kvinnofällor” hit och dit. Vi står inte ut med er bitterhet.

  • derya yedic

   Vad är den gamla ordningen? Medeltiden i Europa är en hemsk period..

   Jag är nyfiken.. vad är ”alla fördelar” ? Är inte det en smaksak? Jag har personligen aldrig märkt av någon fördel med att jag är en kille.. Däremot har jag märkt av hur mycket tjejer får lov och kan utleva sin vilja till allt möjligt utan att det är omöjligt..

   Det med feminism och mans normer är att det skapar en väldigt plågsam miljö för män. Män mår psykotiskt illa och sen är det dessa män kvinnor ska dejta? Kriminalitet är högt, våldtäkter, misshandel, pojkarnas låga betyg i skolan..

   Det jag iaf ogillar med feminism är att de pratar för mycket normkritisk och genus och rättigheter; Och de för det aldrig ens på tal om att skydda männens rättigheter till jämlikhet.
   Förut så var det så att män fick ansvara för en sak, och kvinnor på en annan. Det var ett ”samarbete” som inte smakade bra för de individer som ville göra något annat.. Men könen hade sina fördelar och nackdelar man delade på.. Förtryck och fördelar var aktuellt för bege könen.

   Nu i dagens sociala konstruktion.. har man som kille INGA fördelar. Och vi får INTE ”göra något annat” utan att våra liv drabbas totalt.. Vi är TVINGADE att leva upp till en norm för att bli accepterade av kvinnor som ”manliga”.. Vi får inte gnälla.. vi får inte tycka synd om oss själva.. Vi får inte visa oss svaga.. Vi måste ta initiativ och vara charmiga.. Vi måste vara starka och framgångsrika/ha ett brinnande intresse för något kvinnan accepterar.. Brinnande intresse för att vara DJ eller virka mössor… som kille.. JAG FÅR INTE VIRKA MÖSSOR UTAN ATT TVINGAS LEVA I CELIBACI OCH MAKTLÖSHET TILL MÄNSKLIGA BEHOV. Vi måste kunna ta nej, på löpande band medans en kvinna har full rätt att dramatisera ett nej hon har fått.. Kvinnor väljer män som är äldre för att de har mer pengar och tillgångar.. (tjejer tänker inte så i tydliga ord.. men de väljer ändå någon som har bil framför en som inte har).. Vi MÅSTE vara dominanta.. ta för oss. veta vad vi vill..

   Och är man inte det så får glömma sina drömmar.. En kvinna som är ohälsosam i både hygien och kroppsvikt har inte det lika tufft och radikalt livsförödande som en städad, frisk kille som tar hand om sig själv.. Detta är en brutal del av verkligheten desperationen som uppstår och män är förvirrade..

   Jag lovar dig.. Oavsett hur mycket jag vågar.. Så tycker jag att det är grymt fult mot mig själv å ”jaga” kvinnor.. Ragga runt, ta initiativ.. Jag ger inte min tid, mitt liv, min levebröd till vem som helst. Jag är öppen å social med alla och det tolkas ofta som ”ute efter något”..

   MEN TÄNK OM!!! Om det inte fanns så många män som tänkte som jag.. OM vi alla ”anpassa oss” och tog intiativ, och ”jaga” kvinnor.. Kan du föreställa dig hur det hade sett ut i samhället då?

   Det finns kvinnor som tar ett större ansvar över sina egna liv, som själva tar initiativ eller är öppet sociala.. Men denna väldigt sällsynta kvinna är inte tillräckligt många för å bemöta den kolossala mängd män som inte vill stöta på allt å alla.

  • derya yedic

   Kvinnor är långt mycket mer ytliga än män.. Faktiskt.. Kvinnor lägger enorm tid på sitt utseende och värderar mäns utseende mycket mer själviskt än vad män gör.. Män är inte lika ofta besatta över att en kvinna måste se ut exakt som han vill. Kvinnor är väldigt besatta över hur deras kille ska se ut.

   Däremot så handlar det otroligt mycket om stil.. En ”ful” kille kan ha den stilen hon diggar, då duger han.. Män fokuserar på annat.. Och tänker mer ur ett perspektiv som lyder ”kan inte vara med en tjej som har platt bak”.. De tänker inte ”hon måste ha perfekt rumpa(vad perfekt nu är?)”…

   Det tråkiga är att tjejer tolkar och ser männens sätt å tänka helt fel! Allt för ofta ser man en tjej ha osäkerhet om sitt utseende trots att hon får 999999999999999% mer komplimanger än någon kille överhuvudtaget. Tjejer råkar tro att man måste vara ”ULTIMA PERFEKT!”..
   Och gnäller och är brutalt självmedvetna och dömande av sitt eget utseende.. Trots att de inte tvingas till ofrivillig celibaci och ensamhet och social utanförskap hur bra de än är… :=

 27. 00cosy

  Det är ett moraliskt dilemma

  i min värd så tycker jag nog att om partnern har blivit sjuk i allvarlig demens så anser jag att man har rätt ja skyldighets mot sig själv och livet , att proffs får ta hand om mig / eller vice värsa

  det är inget ädelt att kasta bort sitt eget liv i en sån situation nu pratar vi svårartad sjukdom där hjärna har lagt av ångest rädsla smärta är vad livet består känner inte igen ngn släkt osv

  däremot om jag blir svårt handikappad sängliggande men för övrigt normal ja då bör man ställa upp på varandra tycker jag kanske fortsätta att leva med varandra,, men man måste unna sin partner att ha ett normalt liv oxo kanske ngn partner för kärlek och sex om man inte kan genomföra det och vill lösa det med varandra ,, låt henne ha vänner att umgås med resor osv dvs respekt och kärlek åt båda hållen.

  • Romantisk-tjej

   Jag håller med dig. Men som kvinna anses man hemsk om man skulle lämna in sin man till ett vårdhem. Jag har pratat med många om detta, för jag har träffat många vårdande äldre kvinnor i närheten där jag bor. Och de hade inget eget liv alls. De var helt slutkörda och klagade ofta på hur de ska orka. Men de kunde inte lämna in sin man till ett vårdhem, det skulle de inte vilja ha på sitt samvete. En hade till och med avancerad vård i hemmet.

   Det var riktigt jobbigt ett tag för de var så otroligt avundsjuka på mig som var frisk och alltid bodde själv och kunde gå ut när jag ville. Men de var så plågade av att bara titta ut från fönstret men inte kunna njuta av sommaren.

   Om en man ger upp och överlåter vården av hustrun till vårdapparaten är de flesta däremot mer förstående. Det räcker om han hälsar på henne ibland, så ses han som ädel.

   Ville främst påtala den skillnaden. Men också åldersskillnaderna då mannen traditionellt är äldre. än kvinnan, sällan tvärtom. Och det är inte så logiskt heller med tanke på att kvinnan ofta lever längre och har ett mer utpräglat socialt liv med vänner. Om man ska tänka jämlikt så är det mer fördelaktigt om mannen är något yngre eller åtminstone jämngammal.

   Självklart kan även den som är yngre bli sjuk och sängliggande.

  • derya yedic

   Romantisk-tjej: Jag tycker att det där låter helt sjukt! Inget personligt menat.. Men ärligt talat!

   Varför skulle man anses som hemsk? Behöver man ens bry sig vad folk man inte känner tycker? Vad vet man själv ens egentligen om hur andra resonerar? Man har ett eget ansvar om sitt liv och de beslut man tar.. Det är ju så tydligt! Ingen bär ju på ens egen vikt eller ansvar om saker; när man agerat utav något för att anpassa sig efter vad man tror andra tror? De har inget eget liv säger man.. Och ingen som skulle ens döma en att man var hemsk å lämnade sin man på vårdhem, är där å hjälper till när man tar hand om honom hemma?

   Det är väl självklart att man vill vara pålitlig och loyal till den man delat sitt liv med? Att kasta bort någon för det känns jobbigt eller ta ett tufft beslut för det är för bådas bästa är två helt skilda saker.

   Varför skulle det anses som ädelt om en man lämnade sin fru på ett vårdhem efter att hon fått en stroke t.ex? Asså verkligen går det folk runt å tänker sådär?! Vad är det för SJUK synsätt i vissa delar av samhället att kvinnan är i en vårdande roll definierat av sitt kön? Finns många gubbar som inte har egna liv heller å tar hand om frun hemma också.. Vem bryr sig? Bara så länge personen själv mår bra av det så!

   Män och kvinnor är både vårdande för vi är människor.. Vi har inte olika roller.. Man får diskutera och komma överens om hur man har ett samspel innan man ens börjar tjöta om vad samhället tycker som totalt saknar inblick i ens privata liv säger man ska göra…

  • derya yedic

   Intressant är det xD Skriver i nattmössan så hoppas det inte låter som jag skrev i en negativ ton.

 28. 00cosy

  Svar Hasse / du säger att det inte finns några bra tjejer kvar längre dom har gått på det feministiska myten

  Hasse feminism står för lika värde oavsett kön och det är en mänsklig rättighet.

  Dom kvinnor du anklagar har gjort ett avsteg från feminism till Egoism ,, du får skilja på det i din svartvita värld

  dessa kvinnor anammar männen dåliga sidor dominans, super kör slarvigt och för fort slåss ,jagar män och byter män flera ggr i veckan ja kort sagt .
  Dom gör som män som har dåliga sidor.
  Det har varit männens fel lika mkt att det blivit sjukt egoism dom uppfostrar dessa kvinnor i sin pappa roll
  och många har överlämnat uppfostran till mamman . Barnen ska ju få och ha allting från 5 ålder i dag dator. mobil skjutsade till skolan när dom blir 7 år amerikanska fester då dom fyller år osv det är ju inte barnens fel att dom blir kannibaler ,och tror att allting här i värden är till för dom .Dom slukar allting dessa egoistiska monster dom äter män till frukost och har glömt bort dom till kvällen.

  Det var ju en slogan från högerpartierna att satsa på sig själv ja vi får vad vi förtjänar Donald Trumf är sinnebilden i nutid förut var det Reinfelt när han stod i tv och serverade oss en massa lögner och folk inser inte att det är högervindar och inte feminism som ligger bakom det dåliga som händer

  • Crazy8000

   Hoppas ni båda har börjat förstå vad feminism och maskulism egentligen är!

   Den ständiga kampen om makt mellan könen och inget annat bara att jämställdhet har utnyttjats som tom propaganda slogan där båda sidor trycker det fullt med dubbelmoral!

   Om ni vill argumentera det säger jag bara två ord som ingen av dem kan klara i praktiken precis som religion.
   Prov it!

  • derya yedic

   Dominans.. Köra slarvigt.. Slåss.. Jaga.. byta.. Är inte manligt..

   Det finns INGET som egentligen är ”kvinnligt” eller ”Manligt”..

   Det finns : Feminina energier och det finns maskulina energier.. Dominans är inte en energi, det är ett beteende. Feminin dominans eller maskulin dominans är mänsklig egenskap lika mycket som att skratta är en mänsklig egenskap.

   Att ”inte” gråta är inte manligt.. Män känner OCKSÅ känslor och gråter maskulint, om man inte är väldigt feminin. Och gråter lutandes åt feminint.

   ALLA oavsett kön.. Män och kvinnor.. Har både dessa energier inom oss.. Alla är olika.. Kvinnor som män kan vara ”väldigt lika”.. samma intresse och allt.. Men ha olik utstrålning.

   En man som inte vågar ta en konflikt, är rädd och undviker.. är inte omanlig. Även en maskulin utstrålning kan bli rädd å gömma sig. Utvecklas i livet och personlig utveckling/förändring är en livslång process.

   Att våga, lösa konflikter, ta initiativ, dominans, undergivenhet, förståelse, självrespekt, självdistans.. osv osv.. Är MÄNSKLIGA skyldigheter och en kvinna har skyldighet att visa dominans och initiativ när hon behöver det.

   —————————————————-

   Det är logiskt att en människa tar till sig våld där den saknar makt och att resonera inte fungerar längre.

   Män saknar väldigt mycket makt idag, över sina egna kroppar.. Det handlar inte om att ”vara en stalin”.. Det handlar om att ha makten till ens egen personlighet och behov. Rätten till sig själv, rätten att vara sig själv.

   Det går inte att säga.. ”du har friheten å välja.. Du har makten å välja.. Välj fotboll.. Och du får lov å äta middag sen med oss.. Välj balett.. du är inte välkommen till samhället”…

   Det DÄR är ingen makt eller frihet.. Det är förtryck. Män får inte uttrycka sina känslor, får inte råka vara ”bögiga”, för kvinnor utesluter en som ovärd attraktion. Män får inte uttrycka sin upplevelse, tankar och smak osv om det är utanför vad som är ”normen”..

   Män måste kämpa, precis som kvinnor i mer eller mindre liknande arbetsvillkor..

   Men män är TVINGADE att tillhöra en ”elit” eller vara ”extraordinärt socialt begåvade” för att få rättighet för social samvaro och utlevnad.. Medans alla kvinnor kan det trots de inte tillhör elit eller sociala begåvningar i geni klass..

   Män som besitter personlighetsegenskaper som
   Introvert
   Passiv
   Dagdrömmare
   Teoretisk
   blyg
   utforskare

   osv osv blir brutalt straffade..
   .
   ———————————————–
   Män som är
   Extroverta
   Praktiska
   Orädda
   Äventyrare
   Aktiv

   Straffas inte lika radikalt och hårt.

   PROBLEMET!!! Är dock den bara att.. Det finns otroligt många personlighets egenskaper och ålderskriser och utveckling/Förändring i livet

   Att de personlighetstyper för män som inte bestraffas i psykosociala och sociala faktorer är en minoritet!!!!!

   Alltså… Dessa killar får FAKTISKT t.ex ligga runt å ha haft 600 liggpartners om de såväl gått den vägen..

   Och majoriteten av killarna har kanske inte fått ha fysisk närhet de senaste året/åren..

   Och vi får INTE prata om det å gnälla, vi måste ”skaffa ryggrad”, våga ta intitiav.. Bli någon vi inte är, leva saker som vi inte ville för att få bemöta våra behov…

   Denna oacceptans.. Samhällets och framförallt kvinnornas avsaknad av empati för mäns problem(kvinnor vet inte hur det är å leva på den sidan av myntet som till slut börjar skicka snoppbilder till randoms-kvinnor hade gjort samma sak.. De bara saknar inblick i å radikaliseras inte så.).

   Män får inte uppskattning. Kärlek. Bekräftelse. Frihet till sina känslor. Män blir inte omtumlade och omhändertagna och vårdade av samhället när vi är sårbara.

   Vi lever med ett växande hat. En växande känsla av orättvisa. Ett växande psykopati att distansera oss från mänskliga funktioner. Vi tvingas att uttrycka oss genom våld och aggression för att bli hörda…

   VARSÅGOD! 🙂 <3

  • derya yedic

   ”Låt mig ta emot å ge kärlek. Låt mig göra det på det sätt min flamma vaggar i vinden. Men snälla låt mig göra det.. Utan att behöva ge upp min identitet, själ å sinne”

   Vad hände när förtrycket kvinnor kände förr i tiden blev jobbigt nog?

   Revolution? Våldsamma demonstrationer? Aggression? Hat? Radikaliserade handlingar?

   BAM! Dömde man kvinnor som macho, agressiva, våldsamma och sa ”women will be women”? Stämplade man dem så som ett normaliserat beteende, för det är ”sånt” kvinnor är?

   Det är vi killar också.. Vi är människor! Männens psykiska hälsa är kassss i dagens samhälle.. och det finns INGEN insikt, förståelse eller förlåtelse om det i samhället eller media. Det diskuteras och förklaras ”enbart” som kopplingar till att det har med vårat kön att göra..

   Samhället vill inte förstå män, vill inte älska män och vill inte dela med sig sin kärlek till dem ovillkorligt. Män ska antingen skylla sig själva och straffas med fängelse och mer våld! Eller gå skaffa ett jobb å köpa en behandling!

   Och män får spel! Så illa att de är redo att dö! Och ingen vill ändå bryr sig men vänta tills hans självmord eller vansinne blomstrar och ditt egen barn en av de som kördes över!

  • Andrea

   Hm… Svar till svaren på din kommentar.
   Jag hör så ofta män prata om att det är kvinnors problem som väger något och att männens problem inte har samma värde.
   Det håller jag personligen inte med om, det är väl snarare så att kvinnor organiserar sig mer.

   Å att det alltför ofta är problem som relaterar till pressen män sätter på varandra., inte vad kvinnor Faktiskt gör.
   Det känns vanligare att män anklagar andra män för att vara omanliga, än att kvinnor gör det.
   Å det finns kvinnor som söker machomän och det finns de som söker mer känsliga individer. Det finns så olika ”sorts” människor av båda kön som attraheras av så olika sorters människor.

   Det är förjävligt att så många män tycks gå deprimerade i tystnad. Såsom en man som begick självmord efter ett tag då hans kärlek gjort slut med honom. Varför inte söka hjälp? Stöd? Vänner och familj?
   Skulle en psykolog utskratta en deprimerad man?
   Jag förstår inte.

   Sedan är det ju rundgång med problem som bollas mellan båda könen. Vi växer upp med att undvika främlingar som barn och senare kommer kvinnors nojja över våldtäktsmän. Skapar nojjan indirekt ett okej nånstans för män – att i varje man döljer sig en best i mer eller under kontroll?
   Men om nojjan Inte finns där, skapar vi då naiva tjejer som blir lättare offer?
   Hönan eller ägget? Å sjuka historier om offer för våldtäkt där ett Nej ev inte räknas pga klädsel eller annat som borde vara irrelevant.
   Samtidigt som det pratas om hur kvinnor som falskt anklagar män för att ha begått sådana brott.

   Det finns rötägg bland alla könxP

   Å klassiskt vackra män å kvinnor har enklare att få ligg än resten av befolkningen men kärlek är inte ett faktum för det. Dejtingsajt å IRL har inga större skillnader där och det förvånar mig alltid hur så många tycks tro att vara medlem på en dejtingsite är = alla singlar av rätt kön som är medlemmar är därmed en potentiell partner. Vi attraheras ju av olika saker och sedan så har vi ju filter i vår vanliga mejl så vrf skulle vi inte använda det på en dejtingsite. Vi hejjar på folk som intresserar oss på stan och tenderar att totaltignorera ex säljare. Det sistnämnda för att vi vet att vi är ointresserade alt inte har tid.

 29. Hasse

  Orka ha ett förhållande. En helg i Köpenhamn per månad sen är man nöjd och fin. Sex med riktigt snygga tjejer där allt sitter där det ska är värt att betala för. Betala gör man ändå så varför inte lägga pengar på kvalité?

  Trevlig helg på er patriarkatet. 😂

  • derya yedic

   Det är så sjukt tråkigt att det ska behöva gå så långt att man inte längre kan se/förstå/respektera kvinnor som individer och personligheter; att man inte längre kan finna någon annan funktion av denna människo varelse än penetrerings sex..

   Det är inte så konstigt att det blir så.. Kvinnor visar ju typ aldrig att de besitter någon annan egenskap till å kunna berika en mans liv.. Bara penetration :S

   Så löjligt egentligen xD Umgås som ett bihang till pojkvännen. Han som ska vara ”den som underhåller”.. Ber man kvinnan, din tur nu! Så lämnar hon en ensam hemma å drar med annat folk på ett äventyr, för det är redan planerat.. utan att ens fråga om du kan/vill hänga med xD

   LOL

  • Conny

   Hasse

   Håller med dig. Har nog haft 200 glädjeflickor hittills. Tjejer som ser ut som tjejer. Jag klagar inte. Har det skitfint nu. Gör bara sånt jag gillar på fritiden.

   När jag var i 30års åldern och aktiv på dejtingsidor så hade man kanske 3 besök av tjejer i samma ålder om året. Otaliga besök av kvinnor i morsans ålder och även brev från dessa övermogna tanter. Tog en paus från dejtingsidor. Gjorde ett nytt försök för tre veckor sen. Tog en välkänd dejtingsida dock utan att bli betalande medlem. 650 besök på tre veckor och ingen kvinna under 45år. Det talar sitt tydliga språk. Det beteende 40åriga kvinnor visar gjorde dom inte när dom var yngre.

   Tvi för fula, desperata och oattraktiva medelålders kvinnor. Jag lever hellre mitt lugna och sorglösa liv utan dessa kvinnor. Sen slipper jag också försörja dessa kvinnors barn. Oavsett vad kvinnor säger så får man ALLTID försörja deras barn och ALLTID vara nummer två och få stå ut med loser stämpeln. Man kommer ALLTID bli jämförd med exet och hur han var samt är. Sen får man stå ett med att exets föräldrar springer där och vill träffa sitt/ sina barnbarn samt bli jämförd av dom med. Sen ska vi inte snacka om alla andra problem som dom medelålders kvinnorna drar in en i.

   En medelålders kvinna är inte värd att slösa energi på.

   Trotts mitt nattsvarta hat mot kvinnor. Min negativa inställning mot dom. Mitt ofantliga otrevliga uppförande. Skyll dig själv om du blir sexuellt ofredad tankar mm. Trotts detta så får jag högvis med desperata medelålders kvinnor efter mig. Jag äcklas av medelålders kvinnors beteende.

   Varför får jag dessa räliga kvinnor efter mig? Borde inte min inställning hålla dom borta?

  • Crazy8000

   Om du inte visste brukar kvinnor få högre sexuell drift rent biologiskt en viss tid innan övergångsåldern på grund av hormon förändringar och det brukar vara vid 40-45, men detta pratas det inte direkt om och brukas ses som en skam.
   Där har du att många 40+ är som besatta på sex ofta och mycket. alltså är på mycket yngre för att ha kul eller stadigt kul med någon som har hög drift.

  • ViraStina

   Conny:
   Vilken attraktiv kvinna i din egen ålder skulle dras till dig, tror du? Vem, med förnuftet i behåll skulle vilja ha någon med din inställning?

   De trasiga däremot, de utan självkänsla, de som har gett upp och som vill bli föraktade, de söker sig förstås till dig. Det har du valt själv.

 30. derya yedic

  Jag blir lite konfunderad. Varför utgår så mycket av dessa blogginlägg på HP att ta det föregivet att människor dejtar runt? Visst vissa får ju göra det.. Särskilt kvinnor.. Men det är ju inte så för alla individer att de ens får vara med om en dejt eller chans många år på raken..

  Varför sätter ni det som en norm? Det är rätt så taskigt!

  Hur kan jag ta en paus.. När jag är 28 å halvt år gammal och fortfarande aldrig i mitt liv varit med om att dejta, flörta eller ragga? När allt som har med förtjusning och känslor och intresse att göra; endast har handlat om att förtrycka sig själv, bearbeta och sorg?

  Är ni som dejtar runt så mycket så otroligt stressade att få hitta någon – subjektivt ”bra”? Asså.. kan det på så vis ens bli bra? För det låter för mig som att det handlar så mycket om förväntningar och villkor och inte en naturlig process av att lära känna varandra? Varför inte bara vara öppen å social och lär känna folk som en social varelse utan att gå in med dejt å förhållande perspektivet i ansiktet? Kärleken.. relationen.. personen.. det är ju någon man vill kunna må bra ihop med så varför inte respektera det som det faktiskt är? Tycker man att det är rättvist att man ”definierar” denna personen innan den är med i ens liv och tillåter en å vara med i deras liv? Definierar ni er själva?
  Relationsstatistikerna som existerar idag.. Höga halten av skilsmässor, ligga runt andet och förhållanden alla verkar skaffa, men aldrig håller i ens ett halvår?

  Det är inget fel med att ligga runt eller dejtas! Men fattar folk vad de håller på med egentligen? Det är bara en så sjukt hemskt bitter smak i luften hela tiden.. Jag vill också lära känna kvinnor men de är inte sociala.. Orkar eller vill ej.. Oavsett verkar folk vara så negativt påverkade. Det är på toppen av allt till min nackdel att tjejer går runt å är ”dejtingtrötta” och orkar inte.. när jag fortfarande inte fått ha min första!! Men hur får man kontakt då!??! TJEJER HAR DET SÅ ENKELT OCH MISSBRUKAR PREVILEGIET… 🙁 Ursäkta caps..

  Ska någon säga åt mig.. Att man får ”sticka ut ur mängden”, eller lära sig prata med kvinnor?
  i så fall.. Hur är mängden, vet jag hur mängden är så jag kan sticka ut ur något eller ska jag försöka ”sticka ut ur” något jag inte alls har en aning om individens subjektiva upplevelse av livet? Kan inte kvinnor då sticka ut ur mängden och vara sociala utan att behöva injiceras en kanyl av intresse..

  Och bästa av allt.. lära sig prata med kvinnor?! Är folk så oerhört fullständigt tappade att man ens kan påstå något sånt som att behöva lära sig hur man pratar med människor?

  • Agda

   Bittra män går bort. Sexistiska män går bort. Tjockmagade gubbar som söker unga tjejer går bort. Män som skriver och uttrycker sig som barn går bort. Rökare går bort. Flummiga typer går bort. Tacka för för det. Varför skulle jag gå på dejt med någon jag inte är intresserad av?
   Många män avslöjar förvånansvärt många dåliga sidor redan i skedet när vi bara skriver till varandra. Men jag väljer inte bort alla. Det finns också gott om helt normala, vettiga män som är intresserade av att träffas. Det är de jag väljer.

  • Crazy8000

   Låter som du dras till mängdvara. De som försöker vara som alla andra.
   Du har väl aldrig tänkt på att det kanske är därför du hoppar från person till person utan att nå målet.

   Motpolen av sig själv på vissa saker brukar vara de man faller för.

   Var aldrig rädd för att testa gränserna om det är den verkligen är gränsen.

   Och text lika väl som mediell utstrålning brukar vara det mest missvisande om en person egentligen är IRL.

 31. Conny

  ViraStina

  Så söt i truten du är.

  Kan du se på en kvinna om hon är ”förstörd”? Har du pratat med kvinnorna som är efter mig? Vet du vem dom är. Är du GUD som pratar med mig? För det är endast han som känner alla människor. Jag får lyckligt gifta kvinnor att ty sig till mig. Jag har en otrolig förmåga att få kvinnors hjärtan att smälta. Så har du egentligen nån aning om vem jag är? Nej det har du inte. så ta ditt skitsnack och dra åt helvete.

  • ViraStina

   Mm, säkert, Conny. Jag kan riktigt se hur ”lyckligt gifta” kvinnor söker sig till dig, med all den härliga människosyn du utstrålar. För den märks ju absolut inte i verkligheten. Den kan du säkert dölja.

   Duuuuh.

   Du hävdar att kvinnorna är efter dig. Att du kan få deras hjärtan att smälta. Ändå betalar du för att få smulorna av det som andra får till skänks.

 32. Conny

  ViraStina

  Så du menar att när jag handlar mjölk i affären iklädd tränings kläder för att jag precis cyklat 8mil får en fråga av en kvinna om hjälp. Ska jag anta att hon är psykiskt labil? Så alla damer som kommer fram till män är egentligen psykiskt labila? Du gillar FI va. Ditt resonemang överensstämmer väl med deras politik. Eller häromdan när två charmerande äldre damer frågade om dom missat bussen. Dom valde mig framför 4 andra män som också stod och väntade. Dom var säker psykiskt störda.

  • ViraStina

   Conny:
   Så här skrev du längre upp:

   ”Trotts mitt nattsvarta hat mot kvinnor. Min negativa inställning mot dom. Mitt ofantliga otrevliga uppförande. Skyll dig själv om du blir sexuellt ofredad tankar mm. Trotts detta så får jag högvis med desperata medelålders kvinnor efter mig.”

   Så ja – om du visade ett ofantligt otrevligt uppförande mot kvinnan som cyklat åtta mil, eller mot de charmerande äldre damerna, och de ändå söker sig till dig – då är de psykiskt labila på något sätt. Sunda, normala kvinnor med självrespekt undviker nämligen män som hatar dem, som har en negativ inställning till dem, som beter sig ofantligt otrevligt mot dem och som tycker att de får skylla sig själva om de blir sexuellt ofredande.

   Det är bara psykiskt labila människor som finner sig i sådant. Alla andra söker upp nån karl som är trevlig på riktigt istället.

   Att visa upp en fejkad fasad när någon frågar om vägen, är inte riktigt samma sak som att få kvinnors hjärtan att smälta. Och om du har förmåga att visa en fejkad fasad så länge att någon blir intresserad av dig fast du egentligen hatar henne – då låter det snarare som om det är du som är psykiskt labil.

  • ViraStina

   Ja, kan man bara få det man upplever som dynga, så är det ju ett logiskt resonemang.

   De som kan få ett riktigt, respektfullt förhållande med någon som har mycket att ge tillbaka, håller förstås inte med. De tycker att det är du som vältrar dig i dyngan, i brist på bättre.

 33. Conny

  ViraStina

  Kan du se på en människa om denne sitter på en parkbänk och njuter av solen om denne är psykiskt labil? Är man psykiskt labil om man svarar på en fråga? Står det stämplat i pannan att man är olämplig som person? Hur ser en labil person ut enligt dig? vad är det för nåt som pekar ut om denne är labil om du går ute på vägen och möter en person. Var nånstans syns det? Kan du peka på en människa och säga om denne är konstig. En normal människa utan konstiga kläder mm. För hade ni sett det hade inga kvinnor blivit våldtagna.

  Dynga är vad det är. Jag är barnfri. Men jag har alltid velat ha ett barn. Men är nu för gammal. Tror du att jag vill betala för nåt jag aldrig själv får. En medelålders kvinna gör klart för mig att det inte blir fler barn men hon ser gärna att jag öppnar plånboken för hennes barn. Var är rättvisan där? Jag kan garantera att det är många män som ser det så. Många tycker att det är att rensa upp i dyngan.

  • ViraStina

   Conny:
   Nej, självklart kan man inte se det direkt. Det var därför jag skrev att om du VISAR ditt nattsvarta hat, ditt förakt, ditt ofantligt otrevliga beteende….

   Då är det bara psykiskt labila kvinnor som eventuellt stannar kvar. De som känner någon sorts samhörighet i det där föraktet. Och det var därför jag sa att om du kamouflerar hatet, och visar en så trovärdig fasad att någon ändå söker sig till dig under en längre tid (om du trots föraktet får deras hjärtan att smälta, som du skrev) – då är det något som inte stämmer.

   Men däremot tror jag att du överskattar din förmåga att dölja ditt förakt. Det är klart att någon som stoppar dig för att be om tillfällig hjälp inte märker det. (Fast förvånansvärt ofta märker man fientlighet även i en sådan omedelbar situation!) Men jag lovar att du inte kan dölja det för människor som du träffar vid fler tillfällen. Kvinnliga kolleger. Tjejer i samma förening. De som du pratar med då och då.

   En trygg och sund person märker när någon har en negativ och föraktfull människosyn, även om man bara för helt neutrala samtal vid kaffeautomaten. Man kan kanske inte riktigt sätta ord på det. Men man känner instinktivt att man inte vill utveckla någon närmare relation med den personen. Det märks i kroppsspråket. Hela utstrålningen. Vi är flockdjur. Vår förmåga att uppmärksamma subtila signaler från andra är otroligt utvecklad sedan miljoner år.

   Sen har jag ingen aning om vad du träffar för sorts kvinnor. Förutom dem du betalar för att umgås med dig. Men om du bara hittar sådana som vill bli försörjda, letar du nog på fel ställen. Jag har två barn som jag försörjer tillsammans med min exmake. Min nya kille är barnlös. Det hindrade inte honom från att söka sig till mig. Och hittills har han inte betalat något för mina barn. Jag kan inte tänka mig att det kommer bli vid särskilt många tillfällen i framtiden heller.

   Vi är särbo, vilket givetvis spelar in. Men jag fattar ärligt talat inte hur ekonomin skulle kunna vara ett bekymmer. Det är väl bara att man har separat ekonomi, även om man flyttar ihop? Jag har ju i min tur ingen lust att betala för hans udda, ganska kostsamma intressen. Same same.

 34. Conny

  Detta är intressant.

  Du skriver om utstrålning som ingen människa kan se. Hur kommer det sig att labila personer allt som oftast söker upp trevliga människor som inte ser vad dom är. ( Förrän det är för sent) Varför fastnar många tjejer för rötägg? och söker sig vidare till andra när det första inte varade? Vad ser dom som normala personer inte ser?

 35. Conny

  ViraStina

  Varför vill kvinnor ha min uppmärksamhet när jag fullständigt ignorerar dom? När jag går ut för att käka så struntar helt i kvinnorna som är där. Jag lägger min energi på maten. Gör så lite oväsen som möjlig. Ser till att smälta undan och inte synas. Även jag som hatar kvinnor kan bli sugen på restaurangmat.

  Jag som då tydligen är labil enligt dig utstrålar problem när jag vill vara ifred. Är väldigt labil när jag vill njuta av min mat i lugn o ro. Labil när jag inte vill ha kontakt med kvinnor alls. Om vi hade möts ute så hade jag gärna sett dig peka ut mig och säga ” du är labil”. Hur ser du om man är labil?

 36. Conny

  ViraStina

  Att visa upp en fejkad fasad när någon frågar om vägen, är inte riktigt samma sak som att få kvinnors hjärtan att smälta. Och om du har förmåga att visa en fejkad fasad så länge att någon blir intresserad av dig fast du egentligen hatar henne – då låter det snarare som om det är du som är psykiskt labil

  Kan du se fejkade fasader?

 37. Conny

  ViraStina

  Att svara nån som frågar oavsätt vad du tycker om denne är tecken på god uppfostran. Man kan ogilla personer mycket men ska man inte svara dom om dom frågar nåt. Man kan hata kvinnor men vara trevlig mot dom. För hur skulle det annars gå i arbetslivet. Om du ogillar nåt men inte vill såra personen ifråga så lägger även du på en fasad. och är då enligt dig själv psykiskt labil.

  • ViraStina

   Men gud vad jobbigt det blir att svara dig när du delar upp allt i en massa korta inlägg.

   Helt kort:
   Att uppföra sig artigt mot någon som frågar efter vägen trots att man hatar mänskligheten är inte nödvändigtvis ett tecken på psykisk labilitet, nej.

   Att hata mänskligheten är det däremot. Människor som mår bra psykiskt, föraktar inte sin omgivning.

   Och att bete sig på ett sätt så att man får andra människor att ”smälta”, trots att man hatar dem djupt och innerligt, tyder också på att något inte stämmer. Rent logiskt ska vi skrämma bort folk om vi hatar dem. Om de ändå dras till oss – tycker du då att det är ett sunt och konsekvent beteende som ligger bakom det?

   Du undrar ju själv varför vissa kvinnor – som du föraktar – dras till dig. Svaret finns bara hos dig själv. Du ger sådana signaler. Börja i den änden.

  • Apan

   Om du är så fantastisk på att få kvinnors hjärtan att smälta varför får du bara oattraktiva tanter efter dig?

 38. Amarone53

  Happy Speeddating i Stockholm 26 november!
  Det finns bara killplatser kvar.

  Information om eventet
  När : 26 Nov, 2016 @ 17:00 – 20:00
  Var : Sheraton Hotel – Tegelbacken 6, Stockholm, Stockholm, 101 23, Stockholm
  Jag tror på det här, gör du?

  • Apan

   Som jag skrev innan: Det finns för många uppmärksamhetssökande tjejer som går på dessa tillställningar som inte alls är intresserade av ett förhållande utan bara kryssar i en massa killar för att se hur många matchar de får. Sen när man matchar med dessa tjejer så svarar de inte på mail eller SMS eftersom de egentligen inte var intresserade.

   OK att tjejer inte svarar på mail på HP men om man matchar med någon man faktiskt träffat i verkligheten och den andra kryssat i att hon var intresserad så borde det vara hyfs att svara, även om det är att man träffat någon intressantare redan och inte vill ses igen.

  • Romantisk-tjej

   Apan:
   Jag har varit på speeddating två gånger och sedan stämt träff med de jag matchat med, även om jag stod och vägde om jag verkligen trodde att det skulle funka.

   Andra gången kryssade jag inte i någon eftersom jag inte fann någon intressant. Och för att INTE behöva säga nej eller ignorera någon jag var osäker på om jag ville träffa. För jag avskyr att göra andra besvikna.

 39. tjej79

  ”Har nog haft 200 glädjeflickor hittills” hahaha som om det vore något att vara stolt över. Det förklarar ju varför inte du finner någon vettig person. Men, tror inte du söker efter det heller.

  Nej, självfallet finns det gränser. Om personen ÄR så pass sjuk att man inte själv är förmögen att ta hand om denne. Då agerar man väl utifrån det förhoppningsvis och tar inte på sig ”offerrollen” som beskrevs längre upp…flera tanter var avundsjuka på mitt liv, deras liv var slut etc inte utifrån att mina fritidsintressen fick inte utrymme nu när min partner blev sjuk.

 40. Vitaminen

  Det blir att stänga av det här. Tjejerna verkar sjukt ytliga här. Såna kan jag hämta vilken kväll som helst på puben, men det ger mig inget. Möjligen problem i så fall.

  Jag trodde detta skulle vara något bättre än Tinder och Badoo när det finns chans att försöka skriva något om sig. Men det är bara yta, yta och återigen yta som gäller. Tjejer som är sju foton, men inte ett dyft mer. Gamla gummor som sitter och stöter på en. Tjejer med fejkade åldrar bara för att själv få välja och de väljer bara fotografier.

  Tre träffar blev det, men det var inte mig de ville träffa. Det var mitt utseende.

 41. Wirre

  Nej nu måste jag skriva något känner jag! Har varit här till och från i några år och varit på någon enstaka dejt. Det som förbryllar mig mest är alla kraven man möts av på många sidor, Du ska träna och vara fitt men personen själv på bilden man möts av ser inte ut att ha tagit ett steg i onödan! Smart,Snygg,Välklädd mm mm och lika där!
  Sen att 90% av alla kvinnor tränar på den här sidan är ju rent skitsnack! Jag säger inget om att träning är fel för det är det inte men att skriva en ren lögn för att ?? Jag vet inte ,Vara bättre? Är ju att slösa med min tid iaf! Inte för att jag bryr mig om personen tränar eller ej men att börja med lögner är för mig ett varningstecken att det slutar inte där!

  Sen har jag slutat att ens kontakta kvinnor utan väntar och ser om det är någon som kontaktar mig istället just på grund av ovanstående!

  Har man varit på min sida och lämnat den så förutsätter jag att jag inte var speciellt intressant, Dvs jag går inte in på en besökares sida som bara varit inne och tittat! verkar också vara djupt rotat i att killen automatiskt ska ta initiativet men med all tid man lagt på mail så känner jag att jag inte orkar skriva en rad i onödan längre.

  Tror inte ens på fullaste allvar att det finns många som är seriösa här! Iaf runt 40 års åldern eller så är det bara så att man tillhör 3e sorteringen! Sen att man har barn verkar också vara ett stort hinder trots att den andre kan ha barn själv! Förstår inte riktigt .. Är jag den enda som känner så?Att man bara är här ,Loggar in och sen ut igen dag efter dag?

  Sen får man ett mail så är det ju allt som oftast från en person som inte har en endaste bild på sin sida vilket är jäkligt skumt! Varför har man inte en bild på en dejtingsida? Det är som att sälja en bil på blocket utan bild på bilen vafan rent ut sagt?

  Jag har som sagt allt jag kan önska mig nästan
  Bra jobb
  Barn
  Egen lägenhet
  Bil
  Bra ekonomi
  Och hälsan
  //W

  • Romantisk-tjej

   Att man inte har bild kan bero på följande:

   1: Att tjejen inte vill att killar enbart ska skriva för att hon ser bra ut. (vanligt att killar endast bedömer ett foto och struntar i resten).

   2. Att hon inte tror att hon är tillräckligt snygg men hoppas att någon kille läser presentationen och intresserar sig för hennes person i första hand.

   3. Hon vill inte bli avslöjad av vänner, arbetskamrater, grannar, ett jobbigt ex m.fl.

  • S.J

   WIRRE:
   Bra skrivet! Håller med dig fullständigt men lite tvärtom eftersom jag är kvinna då…..
   Många besöker min profil utan att skriva nåt. Helt OK…. Nyfiken måste man vara här:)
   Många besöker MÅNGA gånger utan att skriva. Det förstår jag inte däremot….
   Många utan bild tycker att jag är ytlig som vill se minst en bild! Det bryr jag mig inte så mycket om, utseendet är det första jag ser….
   Det där med barnen, min personliga åsikt där är att jag inte vill blanda in barn innan man tror att det kan bli nåt.
   ROMANTISK TJEJ: om man inte vill bli avslöjad på en dejtingsida så är man nog inte redo att vara här…..
   Jag bor i en liten stad där alla känner alla. Alla vet att jag är singel så vad gör det om de vet att jag är på en dejtingsida? Det är så vanligt idag….
   Männen i staden som dyker upp här ibland är däremot rädda för att visa sig:)))

 42. Che Guevara

  Jag känner igen mig i bloggposten att jag inte riktigt orkar mer just nu. Har försökt intensivt i fem månader, med resultatet att jag dejtat fyra kvinnor utan att det lett till nånting. Har nog kontaktat 200 kvinnor här på HP utan en enda dejt. Var ihop med en tjej innan i två år som jag träffade här, så helt ute och cyklar har jag svårt att se att jag kan vara. All den tiden och energin som jag lagt känns inte värt det, visst träffar man nån som det klickar med blir det ju plötsligt värt allt, men just nu är det svårt att se nyttan.

  Jag vet inte vad det beror på att dejtinglyckan uteblir, men jag ska lägga tid och energi på mina studier istället och komma tillbaka om ett tag igen. Var så nära att få en dejt med en tjej som verkade perfekt för mig på en annan sida, men i sista stund ställde hon in för att hon enligt egen utsago hade träffat nån. Det var nog droppen för mig. Jag hade gärna träffat nån IRL men har inga riktiga tillfällen till det, är väldigt blyg och vistas inte i nått sammanhang där jag kommer i kontakt med kvinnor.

  • Anette81

   Jag förstår hur du känner.
   Jag har träffat 3 killar denna sommaren.
   Den första hade jag smskontakt med i 3 månader, träffade 1 gång och sen tyckte han att jag var för på.
   Den andra killen träffade jag 1 gång och han tyckte att jag var för blyg och för försiktig och att han tyckte att jag hade ett konstigt? Kroppsspråk.
   Den tredje kille som precis har avslutat med mig. Vi har haft smskontakt i 2 månader och träffats kanske 7 gånger sammanlagt på 2 månader. Typ 4 korta stunder och 3 längre. Och helt plötsligt för någon vecka sen så ville han ha egentid 1 vecka för att han tyckte att jag var för på. Och när det var sista dagen på den veckan så skickar han ett sms där det står:
   Förlåt. Sanningen svider ännu mer. Jag har träffat en annan!
   Det klickade aldrig för mig tyvärr. Tycker dock du är attraktiv och snäll. Är hos henne nu så tänker inte skriva mera nu. Jag är ledsen, och en skitstövel, jag vet.
   Och så avslutades han bara våran kontakt. Stod som ett frågetecken och fattade liksom ingenting. Han skulle ha en vecka ensam och under den veckan letade han upp denna tjejen på dejtingsidan och träffade henne. Hon bor 10 mil och han skulle aldrig kunna träffa en som bodde så långt bort sa han.

   Har också skrivit till hur många som helst inne på hp. Aldrig har jag fått ett svar.
   Känner som dig, så mycket tid och energi jag har lagt ner på dejtingsidan känns inte värt det. Det har fått mig att må ännu sämre än vad jag redan gör.

   Tråkigt att det inte blev någon dejt med den där tjejen.

  • Crazy8000

   Mängdvara ljuger (especially small & week minded)!

   Alldeles för många får försöker vara en varg 😉

  • Romantisk-tjej

   200 är inte många, jag kontaktade över 1000 på 7 månader. Och då räknar jag inte med de som skrev till mig. Ingen av dessa ledde fram till en irl träff.
   Tror det inte alls är ovanligt, tyvärr. Många är inte på en dejtingsida för att träffa nya människor. De vill på sin höjd bara chatta. Det är min erfarenhet.

  • Crazy8000

   De desperata går över lik (så säga) för att få vad de vill.

   1. Sex sökare och dejtingnarkomaner agerar seriösa.
   2. De som bara vill chatta agerar att de vill träffas.
   3. Seriösa är förvirrade och i vissa fall beter sig som de andra 2 brukade bete sig för att få till träffar som brukar bli med sexsökande eller Dejting narkomaner, medans de som tröttnat blir passiva och raderar sin profil efter ett tag.
   4. De som söker vänner blir misstrodda och blir tagna för creeps med dold agenda för att de vill träffas omgående.

 43. Anki

  Efter en låångvarig sejour på HP undrar jag om det är här man ska träffa ”någon”?
  Alltid samma personer som finns kvar, verkar inte vara sån snurr på träffar. Säkert många som bara bläddrar mellan foton och kommer inte längre…. Seriöst, ja det kan man fråga sig ….
  Anki tar en paus, vi kanske ses igen

 44. MPE

  Hej!
  Tankarna går än en gång till varför så svårt att nätdejta eller med andra ord så svårt att få kontakt/ fortsätta en kontakt med ömsesidigt intresse.
  I mitt fall vilket jag tror i stort sätt gäller oss alla är vårt språkbruk till varandra.
  Jag tycker inte det är ok att skriva om sex, skämta ens vid första kontakten.
  Respekt, ömsesidigt intresse och att inte forcera kontakten tror jag skulle gynna både män och kvinnor.
  Några mailväxlingar, en fika, ta ett glas ihop eller varför inte en promenad så kan bägge känna varandra på pulsen.
  Vi som söker en stadigvarande kontakt eller tillfällig. Skriv som det är. Inget fel vilket som.
  Låt bara att ni bägge är med på detta!
  Det kallar jag schysst nätdejting för det ju vad det går ut på att dejta!

 45. Brickan

  Hej

  Jag vill skriva ett litet inlägg om mina erfarenheter som man. Jag har varit med på HP några år nu och dejtat en del, men jag bor och lever ensam fortfarande. Jag vet inte hur många jag mailat med fram och tillbaka och sedan har det inte blivit mer än så. Många gånger bestämmer vi oss för att träffas och bestämmer i bland även tid och plats. Sedan får jag ofta ett mail om att kvinnan inte känner sig mogen för att inleda något nytt nu eller några andra förklaringar. Jag blir så evinnerligt trött. Ofta har jag planerat och gjort om så att vi ska kunna träffas och sedan drar de sig ur. Det tar så mycket energi och engagemang och jag blir att känna mig så tom. Jag har också varit med om att jag träffat kvinnor som visar sig bara vilja ha sex efter en lång tid av dejtande. Nu senast dejtade jag en kvinna i ett halvår och trodde att det skulle kunna bli något när hon helt plötsligt vände på klacken och sa att hon ville ha en fortsatt sexuell kontakt men inget annat. då har jag ändå vart ganska tydlig i min presentation av vad jag söker.

  I bland när jag följer olika debatter så upplever jag att man utmålar oss män som att vara oärliga och egentligen vara ute efter enbart sex. Det gäller inte längre är min erfarenhet. Jag är rak och tydlig med vad jag söker och vad jag har för intentioner men har inte fått motsvarande tillbaka. frågan är var jag ska hitta en partner som passar. Jag ser bra ut det vet jag. Men jag dricker sedan en tid tillbaka inte alkohol och och går därför inte ut mycket. Ja, man kanske skulle ta en paus har jag också tänkt och fundera på det. trött trött

  • Pia

   Hej!
   Ja det är ett vanligt agerande och har precis samma erfarenheter.
   Du ser enligt mig ut som någon jag hade velat lära känna!
   Fortsätt att vara den du är så dyker den rätta kvinnan upp då jag själv inte är inom din närhet geografiskt eller i åldersspannet.
   Vi vinner i längden. Var så säker. Kram MPW

  • Blomman

   Jag känner igen mig, på pricken, är kvinna, detta sker på båda hållen, män som man trodde sig ha på kroken drar sig ur trots lång kontakt, som att man inte betyder någonting för dem. Hur gammal är du?

  • Pia

   Maud!
   Vill du ha en av dessa män som bara fluktar, luras och lovar och ingenting händer?!
   Nej såklart!
   Det räcker med en man och det kan ta sin tid men han finns!
   Även på HP
   P. S gäller även omvänt såklart, luriga kvinnor.

  • Pia

   Maud!
   Tog inte åt mig något utan precis som du ett konstaterande!
   Tycker däremot att det var tråkigt att du inte var på bästa humör. Känner även där igen mig i vissa stunder.
   Men ”shit happends” och jag fokucerar på det som är bra och kan bli bättre./Pia 55 år

 46. Maud

  Tack Pia! Jag är i vanliga fall bra på att se positivt på tillvaron, men det händer att jag dippar, vilket får mig att lättare påverkas av negativitet. Jag kanske då ska påminna mig om inläggets rubrik…
  Mvh Maud, 58 år

 47. Piggelunk

  Vilka underliga människor det finns här. Att man inte svarar på alla mail det kan jag förstå. Men just nu har jag fyra skickade mail där samtliga personer inte ens läst mina mail. Det förstår jag inte alls då de varit inne på siten flera gånger.

  • MPW

   Jaha! Nu är vi där igen!
   Varför saknar mer än flera vanligt bondförnuft på dejtingsajter eller för övrigt även i andra sammanhang på nätet?
   Varför så respektlösa?
   Bör man inte behandla andra så dom man själv önskar bli behandlad?
   Ingen vill väl sitta och vänta på svar, nonchaleras, känna sig osynlig, tappa gnistan, känna sig ensam, bli besviken eller lurad!
   Jag tycker vi drar upp växeln och börjar bry oss om varandra både här och där.
   Fortsätt maila och sänd en återkoppling. Behövs bara några rader som svar om ja eller nej.
   Kramar MPW


Kommentera