1004-first-date-flowers_sm

Önsketänkande om första dejten VS verkligheten

Det är lätt att ha höga förväntningar på den där första dejten och framför allt att ställa höga krav på sig själv. Du vill ju visa upp ditt snyggaste, smartaste och bästa jag. Men ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig, och då finns det bara en sak att göra: skratta åt hela situationen! 


Hur du hoppas att du ska se ut när ni träffas:

snyggg

Verkligheten:

nerd

Hur du föreställer dig att du ska äta maten på ett sensuellt sätt på restaurangen.

sexy food

Verkligheten:

glufs

Du ska förstås dricka måttligt och inte säga något olämpligt.

drink

Verkligheten:

pink wine

Och tillståndet du försöker framkalla inom dig:

lugn

Verkligheten:

svett

Du hoppas att du kommer framstå som extremt smart och sofistikerad:

genius

Verkligheten:

stupid

Hur du önskar att du kunde vara lite nonchalant och cool dagen efter:

bitch

Men verkligheten ser snarare ut så här:

ring

telefonkiosk

Oavsett hur det går, tänk på att det alltid kan bli en bra historia. Lycka till med dejtandet och kör hårt!

dating


Det finns 24 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Norrland

  Steg ett: Få kontakt med någon överhuvudtaget.
  Steg två: Lyckas övertyga den personen att du är värd att träffa.
  Steg tre: Försök relatera till det här blogg-inlägget.

  Nu vill jag räkna lite. Ungefär en tiondel av alla mail man skickar skapar någon form av reaktion (som att någon kollar in din profil). Av den tiondelen är det kanske hälften som svarar. Det är runt 5%. Av de så är det kanske hälften som ens bor inom 40 mil (här uppe i norr, i alla fall. Ni Stockholmare har nog inte det här problemet, era ensamma jävlar) och ungefär hälften som kan tänkas träffas. Då är vi nere på 1.25%. Av de är kanske en fjärdedel nervösa och osäkra på sig själv, men en majoritet av de som aktivt ”dejtar” tenderar att vara ganska säkra på vad de gör, och kan nog inte relatera till det här.
  Så vi är nere på en infinitesimal skala (0,3125%), och någonstans långt, långt där nere så sitter någon, nickar och gråtviskar in i sin Mumin-kudde; ”Jag kan relatera till det här”.

  Och fan, jag önskar det var jag.

  • ViraStina

   Det ger dig kanske inte större möjligheter att relatera till en ganska klichéartad version av dejtingvärlden, men det var väldigt välformulerat. 🙂

  • HoppfullSkeptiker

   Birwel:
   Om alla de/vi som ”inte borde ha några problem att få en date” faktiskt fick de dejter de/vi ”borde få”, då skulle nog inga många av oss vara singlar längre.

 2. xxx

  Jag personligen tycker inte man ska ha en massa förväntningar på en person man aldrig innan träffat Irl.! Så personligen har jag deffinitivt inga speciella förväntningar./ Eller rättare sagt jag sätter inte upp några färväntningar alls helt enkelt! jag är den jag är, och sedan anser jag att när man väl är på plats vid en Irl-dejt/träff med personen/motparten ifråga? så känner jag av allt på plats och hur allt känns och verkar vara stämningsmässigt och hur motparten aggerar/väljer att vara och liknande i sig själv som person,och mot mig som person. Och utifrån detta så känner jag ganska omg. om det kommer att bli nån fortsättning eller inte? Åldern och livserfarenhet spelar nog ofta roll i hur man ser på saker och ting i livet? Så också vid en första dejt/träff? Och jag är inte 25år längre..då vet jag att man såg på saker och ting i livet på ett Heelt annat sätt! Så också vid ev. flirt eller träff med en kille,och alla dessa fönväntningar som ändå inte alls stämmer in som nån saga eller dröm! men för den skull menar jag inte att det behöver bli dåligt el. fel vid en dejt/träff även om inte exakt alla förväntningar stämmer in m.m. 🙂 Jag anser bara att det är så onödigt att ha förväntningar!

 3. Chris

  Jag har inte stora förväntningar om jag ska på date.
  Om man lärt känna en person i både mail och telefon så har man redan fått en bild av hur personen är.
  Man ska aldrig försöka vara sitt bästa eller vara falsk på en date, allt handlar igentligen om hur du är som person inte hur du hoppas du ska vara.
  Sen finns ju dom som är till 100% utsidan och då spelar det ingen roll hur snäll/givmild/romantisk du är.

 4. What_A_Man

  Först vill jag inte ens ta ordet dejt i munnen när man ses en första gång. Dejtar gör man när sällskapet är viktigare än vad man gör ihop. Det är väldigt sällan man dejtar… Typ en eller två gång per år. Man ses, möts, träffas eller vilket ord som helst första gången man har att göra med varandra i verkliga livet.

  Sen har jag kommit fram till att man ska få till det där mötet i verkliga livet tämligen omgående. Desto mer man skriver till varandra, desto mer skapar man ett fantasifoster av den andra personen. Den sitter helt inne i huvudet på en själv (då förmodligen ömsesidigt) och där finns så mycket man kan bli besviken på hos varandra när man ska låta ens förutfattade meningar möta verkligheten.

  Själv har jag några gånger åkt dit på eget grepp genom att jag lätt uppfattas som pratig när jag skriver. Jag är mer åt hållet den som lyssnar. Men på HP ska jag som man vara motorn i det som ska leda till mänskligt möte.

  Så, och här kommer tipset till nästa blogginlägg (får vi se hur långt tid det tar innan ämnet tas upp). Den som är seriös att träffa sin livskamrat genom att använda HP eller liknande forum har aldrig bekymmer med att få till en träff. Det är väldigt enkelt att få ut henne i verkligheten. Den som mer ser detta som en kul grej, få lite bekräftelse, är hopplöst svår att möta i verkliga livet. När man då har skrivit otroligt mycket till varandra före det där mötet är fantasifostret så stort att det har ingen som helst möjlighet att överleva en första kontakt med verkliga livet.

  För egen del har jag kommit på genom att läsa andras inlägg i bloggen att jag i jämförelse träffar många. Det trodde jag inte själv för lite mer än ett år sen. Sex av tio ignorerar mig totalt när jag tar kontakt, tre av tio svarar pliktskyldigt på frågor jag ställer. En av tio för jag ett samtal med, och det är hugget som stucket om det leder till träff eller att vi kommer på att vi inte ska ses alternativt inte har förutsättningar för det. Grovt räknat, men där någonstans ligger det för min del.

 5. c

  *Förväntningar (efter någon veckas intensiv kontakt):
  Ålder, utseende, civilstatus som uppges i profilen.
  *Första dejten/irl:
  Äldre, till oigenkännlighet större kroppshydda samt gift/håller på skiljas..

  …detta är mer regel än undantag, är min erfarenhet, tyvärr…nu uppfattas jag kanske som ytlig, men efter den typen av avtändande inledning så vill jag inte veta om ”insidan”.. börja med lögner kan ju aldrig leda till något bra, anser jag..
  Dummaste försvaret lät såhär ”jamen om jag säger som det är så skulle jag aldrig fått chansen att träffa dig”…
  Just det!

  Vill ha ärlighet, både om insidan, om utsidan, och inte vill känna mig ”lurad” till en dejt..vill ha ömsesidigt, genuint intresse för varann.. Ska det vara så svårt?

  (En sökande i singelhuvudstaden)

  • Chris

   Ja tyvärr är det för svårt C.
   95% av alla vi dejtar går till 99% på utsidan, ärlighet och ömsesidighet finns inte på deras läppar.
   Och dom man skriver med som värker positiva dom tycker alltid något är fel och söker vidare.
   Dom som svarar på denna kommentar om att utsidan räknas till en större del dom har precis fått min kommentar bekräftad

 6. Sussi

  Håller med att första gången man ses knappast bör kallas dejt det är mer en träff och man bör inte ha så höga förväntningar.Har man haft mycket kontakt innan har man oftast bäddat för ett misslyckande eftersom det är skillnad på att träffas irl och bakom ett tangentbord.

  En tumregel tycker jag är att de som beter sig som att de är kära redan i andra mailet bör man nog undvika likväl de som söker hon som får luften värd att andas prinsessan i mitt liv osv eftersom det mest signalerar att man lever i en fantasivärld.

  Sen lär man sig rätt snart att de allra flesta bara söker bekräftelse men när man väl får kontakt med någon som är seriös och öppen för att träffa någon märks det oftast väldigt snabbt.De dejter jag varit på har oftast varit väldigt trevliga sen klickar det inte alltid men man bör alltid ge varandra en chans

 7. Christer

  Varför ska jag börja spela något helt plötsligt när jag aldrig har gjort det innan?!
  Tror inte ens på klyschan Fake it to you make it.
  Passar det inte kan den andre ta sig i brasan så vit jag bryr mig.
  Förväntningar är bara för drömmare.
  Varför bryr sig alla så mycket om vilka kläder dom har, det spelar ingen roll egentligen. För min egen del kvittar det om jag är naken i min egen dusch eller skulle ha en rosa gorilla dräkt med en skylt med texten cupid, jag känner mig lika bekväm för det.
  Hmm. om jag skulle ha det nästa gång på mig 😀 vilket minne man skulle få av det 🙂

 8. Miss Z

  Fan också, trodde alla perfekta dejter irl sluta med ett frieri i en droska. Sernad sjungande kusk och kvittrande fåglar. 😅
  Det ju bara att kasta om det inte säger ”klick” vid första dejten. Man ska falla handlöst förälskad redan vid första ögonkastet för att vilja ses igen. Och alla är ju sig själva 100% vid första dejten. Haha yeah right…

  • Christer

   Hehehe… Den var rolig den 🙂

   Ingen jag har träffat har varit det än så länge och det är lite charmigt när kvinnor nervositets pladdrar.

  • Miss Z

   Har nog inte heller gjort det, dock har de flesta verkat oerhört lugna nervositeten har inte dirket synts.

   Förhoppningar har man ju lite inför varje dejt som man villa ska gå bra och kanske bli en följetång.

  • Christer

   Samma här. Har aldrig varit nevös på någon dejt inte ens den första jag gjorde och de man har varit som mest att det är bara en dejt i mängden alltså någon bara träffas för att träffas innan träffen så har det klickat på båda håll lustigt nog men jag märker inte det förrän dagen efter. Det blev samma sak med mitt barns mor och hon var den som var den som var the aggressor och lite nervös men där klickade det inte förrän efter några träffar.

   Följetongs delen brukar jag få chansa om allt blir rätt första gången och följa flödet för det blir sällan något flöde om det inte har klickat på någon nivå i det undermedvetna har jag märkt.

 9. gepetto

  Att försöka hitta en partner som man passar med på en dejtingsida är i princip lika hopplöst som att hitta honom/henne på krogen.
  För att begränsa antalet människor du passar ihop med, är det bästa att befinna sig i ett sammanhang där man begränsat antalet möjliga kontakter till de som troligen passar dig.
  Är du tex intresserad av sjöliv och båtar – gå en skepparexamenutbildning.
  Är du intresserad av litteratur – gå med i en läsecirkel, eller frekventera ofta ditt bibliotek.
  Är du intresserad av mat – gå med i en matlagningskurs.
  Etc….
  Ja, du förstår säkert syftet med att befinna sig i de sammanhang som intresserar dig: ”Lika barn leka bäst”

  • Crazy8000

   Du är inne på ämnet högkvalitets partner som de flesta har svårt att förstå och låg sannolikhet att stöta på en högkvalitets partner på kontaktsidor som du skrev eller nattklubb, lättare att säga så här allt som är utanför din vardag som man gör för att få en partner oavsett om det är tillfälligt eller livslångt är lågkvalitet.

  • Crazy8000

   De man stöter på i vardags livet när man inte gör avvikande aktiviteter i syfte att stöta på någon.
   Hoppas den inte blev lika rörig.

   Sedan att man har de inom det som också är låg kvalitets kvinna/man som man brukar dissa i de flesta fall ändå. De som det inte kan funka med i längden ändå även om känslor blir. (Känslor går alltid att trigga fullt ut på de flesta plan på alla oavsett, men inte på de viktigaste känslorna för att funka fullt ut i längden)

  • What_A_Man

   I sak har Gepetto rätt. Det är bara att i de sammanhang jag rör mig där finns inte hon jag ska engagera mig i. Det får bli att söka sig till nya sammanhang, eller vad jag föredrar att söka mig till folk som kan ta mig till nya sammanhang i stället. Men du är helt rätt på det.


Kommentera