barbie

Okej att försköna sina bilder?

Idag är det busenkelt att ”fixa till en bild lite” med ett filter eller en app på mobilen. För bara några år sedan behövdes mer professionell kunskap i till exempel Photoshop för att retuschera en bild, men idag kan alla göra det på några sekunder.

Vi vill ju alla visa upp vårt allra bästa jag och det är lockande att lägga upp en bild där man känner sig riktigt snygg – även om den inte helt stämmer överens med verkligheten. Men var går gränsen egentligen? Är det okej att bära mycket smink och ha en smickrande ljussättning? Eller lägga upp en bild från förrförra årets semester när du var 10 kilo lättare? 

Även en fantastisk vacker kvinna, som skådespelerskan Anne Hathaway, ser ju ut näst intill oigenkännlig ut, osminkad med en mössa neddragen på stan. Vilken av dessa bilder är egentligen mest ”äkta”? Bilden där hon är fixad för en galapremiär, eller en där hon ser trött och ytterst vardaglig ut? Båda bilderna är ju på henne och skildrar bara två olika sidor i hennes liv. Om hon hade haft ett konto på Happy pancake så gissar jag att hon hade valt galapremiär-bilden.

Anne

Det kan verka enkelt. Det är väl bara att  vara sig själv och välja en bild där man ser ut som sig själv? Men återigen, vilken sida av mig själv väljer jag att belysa? På samma sätt som jag inte skyltar med mina dåliga personlighetsdrag i en profiltext så kommer jag inte vilja lägga ut osmickrande bilder på mig själv. Men jag vill samtidigt inte gå på en träff där dejten inte känner igen mig! Det måste vara en balans. Lyfta fram det bästa, men inte ljuga.

Jag har en vän som är noga med att alltid ha minst en bild på sig själv där hon är helt osminkad och o-fixad på sin dejtingprofil. På det sättet menar hon att de männen hon träffar inte kommer att bli besvikna på hennes utseende i alla fall, eftersom de faktiskt har sett hur hon ser ut på riktigt. Det låter vettigt tycker jag, men jag vet inte om jag skulle våga.

 

Jag är nyfiken på hur ni tänker!

bieber  madonna
jonathan-rhys-meyers-retouched

Tre kända personer som gått loss med retuscheringen. Justin bieber, Madonna och Jonathan Rhys Meyers.

dating


Det finns 59 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Hope

  Det är väl självklart att man har ”äkta” foton upplagda?!
  I annat fall får man ju skylla sig själv när man uppfattas som ohederlig/oärlig och eventuellt blir ratad efter första dejten.
  Jag misstänker att fenomenet med att förvanska bilder är en kvinnlig företeelse där kvinnor triggar och pushar varandra genom att bla jämföra sig med andra.

  Jag som man skulle känna mig som en ”fake”-version av mig själv och har aldrig förstått poängen.
  Man blir ju ,om inte tidigare, brutalt avslöjad vid träff i verkligeheten.

  Sedan tycker jag det är helt befängt att jämföra tex ett foto på Justin Bieber där det enda som förmodligen gjorts är att man använt ett filter med effektiv ljussättning som framhäver konturer, med tex foton på kvinnor som sminkar sig.
  Det förstnämnda går ju även framkalla genom belysning under fotograferingen, eller via solljus och planering av skuggor.

  Smink är ju fake och försköning rakt av så jag rekommenderar absolut att man alltid ska ha minst en helt osminkad bild av sig själv om man nu använder smink.

  Möjligt att folk inte håller med mig men jag har alltid dragits till naturlig skönhet och om en tjej/kvinna identifierar sig med den sminkade versionen av henne själv så misstänker jag osäkerhet/självförtroende/självkänsle-problematik, vilket för mig är ganska avtändande.

 2. Hope

  Får revidera min ståndpunkt gällande Biebers foto, ser nu att de retuscherat den vid bla bröstmusklerna och armarna, vilket jag då ogillar och tycker är oärligt.
  Jag har själv foton med bar överkropp från träning/tävling, och är vältränad, men oavsett så skulle jag aldrig ”försköna” genom att retuschera något av mina foton.
  Bara dumheter som jag ser det.

 3. Mim

  Inte retuschera rakt av men ett annat ljus lite lätt smink, inte för andra men för mig själv. om jag är född på 60talet sminkat mig lite lätt,(ja vildare i ungdomen) givetvis, hela mitt vuxna/tonårsliv. Men gör det för min egen skull när jag ska gå utanför dörren (känner mig påklädd). Varför ska jag då förvanska / förminska mig själv på en dejtingsida där jag vill visa upp mitt bästa finaste jag,,, tråkigheterna kommer ju ändå att synas tex på morgonen 🙂

  • Sussi

   Jag har aldrig träffat en man som sagt att han föredrar en sminkad kvinna utan att det är naturligt som gäller.Jag har heller aldrig varit tillsammans med någon som sagt de fördrar mig sminkad…men jag kan säga att det är stor skillnad på hur män beter sig när jag som kvinna går fritidsklädd och osminkad och när jag bär något åtsittande högklackat och smink.Så lite lustigt är det vad män säger sig föredra och vad de faktiskt tittar på.

  • ViraStina

   Ja, jag har också den erfarenheten. Män säger att de vill ha naturliga, osminkade tjejer, men det brukar inte vara dem de spanar in.

   Kanske vet inte män hur osminkade kvinnor ser ut, eftersom uppskattningsvis 90% av kvinnorna använder åtminstone mascara varje dag.

   Men det stämmer säkert att de flesta föredrar tjejer som inte har massor av smink.

  • Romantisk-tjej

   Jag har själv aldrig mascara, det blir mest mineralpuder och rouge när jag sminkar mig.

   Jag tror att killar vill ha någon som ser lika perfekt ut som en tjej som är proffsigt sminkad fast utan sminket… Där har ni svaret varför killar är mer intresserade av den perfekt sminkade tjejen än den tjejen utan.

  • Cecilia Salamon

   Mim: Ja precis, vi vill ju alla visa oss från vår bästa sida. Jag tänker att det ”fix” man lägger ner på en första dejt borde överensstämma ungefär med det fix man har lagt ner på profilbilden. Så att int skillnaden blir enorm..

 4. Pivoine

  Självklart ska bilderna vara äkta och inte alltför gamla.
  Skickar själv alltid en helt nytagen bild före en date.

  Upphör aldrig att förvånas hur killar kan sätta in hur konstiga och dåliga bilder som helst. Ibland har jag blivit tvungen att blocka en besökare för att inte känna obehag när jag ser bilden.
  Många tar bilderna underifrån eller ovanifrån, har mörka glasögon, huvudbonader som täcker halva ansiktet, sneda och felvända bilder och mycket annat konstigt. Undrar hur ”underkända” bilder ser ut …?
  Har också råkat på stulna bilder från nätet, bl a på en känd riksdagsman och en skådespelare.

  • Crazy8000

   Barn med på bilden, naken bilder, kvinnobröst, vapen med i bilden.
   Profilbilden svårt att se det är du, fler med på bilden, solbrillor eller dylikt på ansiktet.

   Solbrillor har jag själv fått som underkänd och gjorde det medvetet som profilbild och la samma i albumet för att många tjejer frågade för de antydde att jag hade nakenbilder.

  • Crazy8000

   Felvända är ett mjukvara fel som kan uppstå ibland har jag märkt vid uppladdning, antingen på servern eller i vederbörandes elektronik.

 5. Romantisk-tjej

  Min killkompis har mailat till både en riksdagskvinna som är ganska känd samt en känd skådespelerska. De existerar faktiskt på dejtingsidor! Ville bara säga det..Men självklart förekommer fake oxå. Har sett flera killprofiler som föreställer amerikanska skådisar.

  Jag ser väldigt olika ut på bild så många tror nog att jag ”fejkar” Men å andra sidan, varför inte våga träffas och avgöra sedan?

  Tycker ibland fixeringen vid att en bild måste vara tagen förra veckan blir löjligt. Vad har förändrats på tre, fyra fem år? Jag kanske har kortare eller längre hår, men det kan väl ändras på en vecka också? Eller vill en person inte dejta för att jag klippte mig? Kroppsform och anletsdrag är ju densamma. Ska ju inte plastikoperera mig eller så…

  Nej, våga träffa folk istället och avgör efter att ha sett utstrålning och sätt. Det säger 2000 gånger mer än själva fotot.

  Jag har träffat få personer som ger samma intryck som fotot. Även om bilden är ny ser personen IRL annorlunda ut. Rörelsemönster, kroppsspråk, röst, skratt…ja allt som inte syns på bilden!

  Lite smink kan va okej. Men då menar jag lite. Många killar föredrar naturligt. Jag själv använder begränsat med smink kanske en gång i veckan.

  • Crazy8000

   De har du rätt i. Många män föredrar osminkat, det ser mycket fräschare ut och levande än kladd som maskara och täckkräm som syns lång väg.

  • Cecilia Salamon

   Kladdig täckkräm och klumpig mascara kanske inte är vackert, men de flesta kvinnor sminkar sig litegrann på vardagarna, och jag tror att vi är så vana att se det att vi inte ens tänker på det som onaturligt. Däremot har jag upplevt att folk tycker att man ser ”trött” eller ”sjuk” ut om jag är helt osminkad en dag. Det sminkade har blivit det normala och naturliga.

  • ViraStina

   Cecilia:
   Det är min uppfattning också. Jag törs satsa en slant på att Anne Hathaway inte ens är osminkad på den osminkade bilden här uppe.

   Ögonbrynen ser definitivt ifyllda ut, till exempel.

 6. Crazy8000

  Madonna och Bieber ser inte äkta ut ens. Rhys ser helt ok ut och är nästan bara ljus och färg korrigering.

  Om ni bara visste vad man kan göra i ett foto editerings program hade ni knappt inte brytt er om bilderna så mycket som ni gör 😀

  Ett råd är att söka lite på youtube så kommer ni börja förstå vidden i det hela lite bättre.

  • Nova

   Gissa vilka foton männen gillar mest? Jag är ingen fågelskrämma,inte heller nån toppmodell,men den osminkade bilden jag haft uppe visar ett jättefint leende som är väldigt typiskt mej. Ändå föredrar männen de andra fotona. Det säger mej att jag inte duger som jag är enligt de män som sett min profil. Tråkigt!

  • Hope

   Nova:

   Då skulle jag rekommendera att du plockar bort majoriteten av de sminkade bilderna och lägger upp fler naturliga.
   Anledningen till responsen kan dessutom bero på poser, miljö, kroppshållning osv.
   Kort sagt har jag svårt att tro att männen föredrar sminkade foton.

   Jag är man och jag samt de män jag känner, föredrar naturlighet framför smink på dejtingsidor.
   Detta för att det ger en ärlig bild av tjejen samt enligt mig vittnar och självkänsla, vilket attraherar mig.

  • Nova

   Hope: Jag har ett ännu bättre alternativ – jag lägger ner försöka hitta en vettig karl här! Orkar inte vända ut och in på mej själv för att det ska passa någon! De jag haft ihop det med en tid under mitt år som singel har jag träffat i utelivet. Inte här.

  • Nova

   Hope: Det är lustigt det du skriver om bilder som vittnar om självkänsla. Jag tänker automatiskt på alla dessa bilder män lägger upp på sina tränade överkroppar etc.
   Jag vet inte om de förväntar sej annat än att få ligga när de lägger upp såna bilder. Jag personligen blir inte intresserad av det seriösare slaget när någon postat sen typen av bilder.

 7. Viquie

  De flesta män har INGEN bild alls har jag erfarit. Tyvärr. De får nog inte så många mejl. Och många har otroligt dåliga bilder där de verkligen inte kommer till sin rätt (tror jag) . Många gånger riktigt hemska bilder. Nu är ju inte alla bra på att ta selfies och kanske vara har en enkel mobil. Och saknat kunskap om hur man tar en bra bild. Genom att se till att fota i dagsljus (inte i skarp sol utan helst möningt) så att ljuset inte kommer bakifrån får man riktigt bra bilder. Utan skarpa skuggkontraster Att ha många bilder är också bra. På sig själv alltså. Kul är också att se nån bild på tex trädgård mm. Så skärpning killar, be nån annan ta 10-20 foton i rad. Då ska väl iaf 1 bli ok.

  • Nova

   Har samma erfarenhet att väldigt många män inte har foton!
   Eller så har de ibland bilder på sitt intresse t ex vandra i fjällen – en fjällbild! Visst är det vackert men jag ska väl bli intresserad av HONOM och inte ta blind date till fjällen?!
   Jag är också övertygad att inte enbart män gör så. T ex verkar många posta foton på sina husdjur eller mc eller stugan! Många stör sej på det.
   Själv har jag lagt in foton på mej själv med husdjuren och de som stör sej på att de är med på foto inser inte att de här djuren ingår i att bli tillsammans med mej.
   De som skriver i sin tex att de är fullkomligt ointresserade av att titta på foton på någons husdjur blockerar jag faktiskt!
   Jag är inte intresserad av att träffa någon så uppenbart ointresserad av den andra personen.

   Lite konstigt också att inte alla medlemmar (oavsett kön) insett att det är tilltalande attraktivt med ett leende! Vissa ser direkt arga och ibland både farliga och psykotiska ut på foton!
   Eller fruktansvärt kåta,vilket de kanske är när de tar fotona. Är syftet att få en tillfällig grej så ”Fine! Go for it!”
   Sen ser ju folk vad de vill förstås!
   Jag la in en fin oskyldig PÅKLÄDD bild jag tagit åt en kille jag hade haft en fling med några veckor tidigare,får ett pm från en 30+ kille som undrar om det är jag på fotot. Klart det är,svarar jag! ”Varför undrar du det?” Hans svar: ”Du ser ut som om du vill ha sperma i ansiktet!” WTF???
   Jag läste lusen av honom rejält och kopierade konversationen till admin som blockerade honom på ett par minuter.

  • J.G

   Jag förstår er frustration. När jag går in på en kvinnas profil, och ser att hon har fem bilder, och när man bestämt sig för att titta på dem får man se bilder på hennes hund, någon vy och kanske har man tur en bild på en kvinna långt borta på en strand i motljus som antagligen är en bild på henne. Varför ens lägga upp bilder om man inte vill visa sig själv?

 8. Miss Z

  Nej inte ok med retuscherade bilder… Enda jag gör med min är att beskära dem om man råkar ha urringat. Rätt trött på män som ska kommentera den typen av bilder. Använder knappt nåt smink, tar alltid ny bild när man klippt eller färgat.

 9. John G

  Hela denna diskussionen får mig att tänka på en TV- reklam som gick för några år sedan. Nu kommer jag inte ihåg den i detalj. Men det var för någon öl.

  En kille sitter på krogen med en riktigt ful tjej framför sig. Men för varje klunk öl han tog, så blev tjejen snyggare och snyggare. Och när ölen var tom såg hon ut som en snyggare version av galaklädda Anne Hathaway.

  Undrar vad den killen tänkte på morgonen när han ”nykter” vaknade bredvid henne?

  Och lite samma sak är det väl med retuscherade bilder? Eller om man klär upp sig, sminkar sig, ser till att ha optimal ljussättning. Och så vidare.

  Visst, man kan ju ha med sådana bilder Också. Men samtidigt tycker jag det är viktigt att ta med den oförskönade sanningen.

  För precis som med CV:n, presentationstexten, vi pratade om i Cecilias förra inlägg, om man förskönar sina kunskaper, sitt utseende, så kommer ju fasaden att spricka förr eller senare. Och då kommer den nakna, mindre smickrande sanningen fram.

  Och då är det väl bättre att visa båda sidorna av sanningen från början?

 10. Sussi

  Det är väl med bilder precis som med presentationen i övrigt man bör vara ärlig.

  Om en person aldrig sminkar sig trimmar skägget osv så bör man väl inte ha bilder med smink eller ett vältrimmat skägg? En ide kan väl vara att ha en vardagsbild , en fritidsbild och en festbild?

  Sen är en bild bara en bild har man inte träffats irl så tycker åtminstone jag det är svårt att attraheras av någon.Jag behöver se minspel höra en röst få ögonkontakt osv för att känna om
  det finns någon kemi.

  Att retuschera bilder känns lika fejk som att ljuga om ålder,vikt,längd,civilstånd eller dölja en flint jag har råkat ut för samtliga och det är ingen bra början om man vill träffa någon.

 11. Piii

  På MP, där hade jag för nått åt sedan i albumet en bild på mig, som jag hade tagit direkt på morgonen, när jag precis vaknat.
  Bilder som jag tagit när jag varit o sett på Svenska Rallyt, de var minst dubbelt mer populära än bilder där jag själv var med.

  Nuvarande profilbild på HP, den är tagen av min faster för snart 2 månader sedan.

  Piii, är inte mitt användarnamn på hp, utan här har jag fortfarande det första jag använt.

 12. Magendi

  Föredrar också helt klart så naturliga bilder som möjligt. Inga spännarfoton eller fotografkonstverk. Tycker det är jättemärkligt att vissa män (inte kollat damernas) fotar sig nerifrån (typ rakt in i näsan ) med mysko sur blick. Det är INTE cool.

  Var tvungen att gå o kolla vilka bilder jag har. Mindes inte.
  Har aldrig haft profilbild, men fotoalbum. Fick betydligt mer mail då jag hade sminkad gala-foto i albumet. Tog dock bort det eftersom det helt enkelt inte matchar verkligheten -dvs den osminkade, flummiga kvinnan som sover för lite och alltid har håret tillplattat av cykelhjälm alternativt frissigt av vinden.

  Menmen. Föredrar ju ändå kontakt med folk som har lite samma aktiva intressen.
  Snart dags uppdatera albumet också.

 13. ViraStina

  Frågan om vilken sida av sig själv man vill visa upp är intressant. Att välja vissa bilder och välja bort andra, är ju också en form av retuschering.

  Det finns en bild på mig, tagen av ett proffs, när jag är mitt i en spelning, helt uppslukad. Bilden är skitsnygg rent fotografiskt. Det är världens driv i den, 100% action. Bilden spreds på sociala medier i samband med ett musikevenemang för något år sedan, och jag fick syn på den av en slump.

  Men jag ser inte klok ut! Jag ser vansinnig ut! Tycker jag själv då. Jag ville försvinna ner i en skämskudde när jag upptäckte den. Jag dömde ut fotografen som total okänslig. Jag tänkte att ”det är fasen inte konstigt att man är singel!”

  Samtidigt sa alla andra att bilden var fantastisk. ”Du är superfin! Bästa bilden på dig någonsin! Det är precis så du ser ut! Fråga fotografen om du får ha den som profilbild! Den visar precis vem du är!”

  Det blev en märklig identitetskris. Okej – mina vänner tycker att jag faktiskt ser ut så där. Men de tycker inte att jag är anskrämlig? De gillar mig ändå?

  Men ändå, om bilden inte stämmer med min självbild, utan bara med alla andras, hur ska jag tänka då? Vems bild är sann? Vilken bör jag visa upp?

  Nåja, det var i den vevan jag hoppade av nätdejtingen, så jag slapp dilemmat. Men om jag skulle sätta upp en ny profil, vet jag ändå inte om jag skulle välja en diskret jag-ser-ut-som-alla-andra-bild, eller om jag skulle välja en som sticker ut, men som omgivningen tycker speglar mig mest rättvist.

  • Magendi

   PIII: ja en självklarhet. Hjälm till alla! Har redan testat smaka asfalt ett par gånger. Och min cyklande brir också. Inga turer utan hjälm numera.

   Virastina: Ja det är intressant hur man ser sig själv versus vad andra ser. Har tänkt på det många gånger. Bilderna som alla andra tycker är fullt naturliga och visar upp en så som de ser en är ofta inte det man själv tror att man projicerar.
   Jag har insett att mina fina pose-foton är bara en bråkdel av sanningen. I verkligheten har jag ett fruktansvärt livligt minspel och kroppsspråk som shockar mig om (när) det fångas på bild. Men så ser jag ut… och av nån anledning gillas jag ändå så frid vare med det….

 14. Hope

  VIRASTINA:

  Du tror alltså inte att vi män kanske vill se foton på osminkade tjejer för att rent attraktionsmässigt veta vad man ger sig in på?
  Man kanske vill vakna med samma person som man somnade med?!

  Måste säga att det är lite fascinerande att ni spekulerar i vad män tycker i stället för att ta till er det vi säger/skriver i denna fråga.

  Och förklaringen till att vi män eventuellt kikar på en sminkad tjej med högklackat etc, som någon beskrev, är nog mer pga av att tjejen ansträngt sig och hela paketet är snyggt.

  Min poäng är att man vill se en tjej osminkad på en dejtingsida och om man tycker hon är attraktiv så har då jag inga problem med att hon använder smink(måttligt).
  Problemet uppstår ju när någon förändrar sitt utseende med smink och man sedan får se ett helt annat utseende osminkat.

  Lite som om ni skulle inleda en relation med Brad Pitt och bli attraherade osv, men när ni vaknar efter första natten så är det Danny Devito som tagit Brads plats.
  Då kanske ni är så förlåtande och djupa så ni bara ser det fina inre Danny har, men jag tvivlar på det. 🙂

  • Romantisk-tjej

   Hope:
   Nu var väl Brad Pitt/Danny De Vito lite väl långt gånget i skillnader? Inte för att jag föredrar någon av dem, men har hört talas om att många tjejer tycker den förstnämnda är snygg…

   Jag tror knappast man blir en annan för att man har lite puder eller mascara. Man förstärker sina drag och sminkar kanske över ställen på huden som ser ojämna ut.

   Nu är det ju inte så att alla ens har en sådan närbild så man kan studera varje por i ansiktet så killen ska kunna jämföra alla porer även när han vaknar upp bredvid… Jag skulle iaf aldrig vilja ha en kille som närstuderar mig i detalj och jämför. Jag vill att han ska se helheten, min utstrålning, utseende och personlighet tillsammans. Och då tror jag inte lite smink kan vara det som avgör.

   Och det kan jag lova dig att man inte ser på enbart en bild. Då måste man träffas. Så en bild säger faktiskt inte så mycket. Har träffat så många människor i mitt liv som jag bara sett på ett foto. Jag blir överraskad varje gång.

   En skitsnygg kille kan visa sig ha ett kroppsspråk/hållning som inte tilltalar mig alls, prata konstigt eller stirra i ögonen, ha svårt att hålla en konversation, pratar i stort sett inte alls, ha tics, ha illasittande kläder (men klädde upp sig endast för bilderna i albumet), ha kläder som inte varit tvättade på länge (särskilt ytterkläder), luktade smuts/svett, skrattade aldrig när något var roligt, var oempatisk när man pratade om något känsligt…ja listan kan göras lång. Och då spelar det ingen roll om han var en ”10-poängare” i albumet. Utseende är mer än ett foto. Och lägg där till personlighet och karaktär. En människa är ju inte endimensionell.

   Min pojkvän ser inte så speciell ut på sina foton. Han är inte fotogenisk (han står alltid bakom kameran, kanske därför?) Han var som en annan person i verkligheten än det jag läste in i bilderna. Han såg bland annat mycket yngre ut IRL och hade ett tilltalande kroppsspråk.

   Vi träffades då han sökte vänner och jag mailade honom. Vid det laget hade jag gett upp dejting eftersom ingen kunde/ville träffas. Då upptäckte jag att de som sökte vänner var mer benägna att ses IRL. Det var verkligen värt att gå den omvägen. 🙂 😀

   Just bilden hade inte så stor betydelse då, eftersom vi egentligen bara skulle vara vänner. Men han var ju mycket attraktiv i verkligheten, speciellt efter vi träffats några gånger. Det hade även mycket med personkemi att göra, den fanns där redan från dag 1. Sedan kom förälskelsen som ett brev på posten. 🙂

  • ViraStina

   Ja, den jämförelsen kändes lite väl tillspetsad. Då är det just den där nivån på makeup som jag syftar till. När man verkligen SER målad ut.

   Men med det resonemanget borde ju alla lägga upp bilder på sig själva när de ser som risigast ut. Så att man inte råkar se aningen bättre ut på bilden än när man vaknar på morgonen. För då är det falsk marknadsföring. Eller?

   Personligen tycker jag att man kan lägga upp bilder som visar hur man oftast ser ut. En vanlig vardag, helt enkelt. Och då har de allra flesta kvinnor någon form av smink. Dock inte jag själv – jag använder inte ens mascara.

   Men jag skulle ju inte välja en bild där jag är nyvaken och flottig i håret för den sakens skull. Även om någon man skulle känna sig lurad av att jag ser ut som Danny De Vito när jag slår upp ögonen. 🙂

  • John G

   Romantisk Tjej:

   Titta på bilderna av Anne Hathaway som Cecilia visar längre upp.
   Nu ler hon i och för sig på den sminkade bilden, på den osminkade ser hon väl mer ”Vad Vill Du???” ut. Men, nog gör väl både puder och mascara stor skillnad på hur hon ser ut?

  • ViraStina

   Jag är sannerligen ingen sminkexpert, men jag tror att Anne Hathaway har betydligt mer produkter än puder och mascara på sin gala-look.

   Och dessutom tror jag inte hon har satt på det framför hallspegeln som hastigast innan hon sprang ut genom dörren, utan det är nog både ett och två proffs som har jobbat fram det där utseendet under ett antal timmar.

 15. Sussi

  Jag tror att drömmen om den naturligt vackra kvinnan finns hos de flesta män,men samtidigt påpekades det flitigt i nästan varje profil att man söker en kvinna som tar hand om sitt yttre.För faktum är att det finns massor kvinnor gör för att förbättra sitt yttre och som massor med män räknar med att kvinnor gör.

  Många anser tex att lena ben ,rakade armhålor ,vårdade naglar ,noppade ögonbryn är kvinnligt men faktum är att få kvinnor är så av naturen.Jag undrar om de män som föredrar naturliga skönheter också helst vaknar bredvid en kvinna med håriga ben ,buskiga armhålor och ögonbryn ,kanske en liten fjunig mustasch och raspiga fötter med ovårdade tå och fingernaglar.

  Jag tror att naturlig skönhet hos en kvinna oftast medför vissa parenteser.

  Men frågan är om man använt lite puder och mascara om det är så stor skillnad när man vaknar upp osminkad ? Personligen har jag aldrig varit med om att någon påpekat att jag ser annorlunda ut utan smink.

 16. Hope

  NOVA:

  Vet inte riktigt hur du kopplar bilder på en bar överkropp till min kommentar om självkänsla, och jag kan ju inte uttala mig om något annat än min syn på det du just skrev.
  Likväl som jag har foton med kavaj och skjorta, i jobbsammanhang, livegig på scen med elgitarren på etc, så har jag även bilder från mina andra intressen som tex simevent/träningar/tävlingar, löpevent, gymsammanhang osv.
  Så även jag har bilder med bar överkropp.

  Jag tror du tyvärr gör bort dig duktigt när du sållar bort män baserat på, vad jag ser som, fördomar och trångsynthet.

  Jag anser att profilfoton ska hjälpa till att ge motparten en nyanserad bild av vad mitt liv består av och vad jag pysslar med.
  Jag anser mig själv vara mångfacetterad och de olika bilderna hjälper till att förmedla hur jag ser mig själv.
  För min del får jag väldigt mycket positiv feedback gällande min profiltext som jag förstått kontrasterar starkt till vissa av mina bilder, jag får ofta beröm för bilderna också, många likes, samt meddelanden.

  Det är inte så att jag är omedveten om att det finns en del kvinnor, som du själv, som stör sig på att en man visar upp ett foto på sin bara överkropp, detta ser jag dock som ert problem.

  Jag ser det samtidigt som ett bra psykologiskt filter som hjälper till att sortera bort människor som är trångsynta och som jag då aldrig skulle vilja ha en relation med.

  Det ironiska är att samma kvinnor som retar sig på att en man visar upp en vältränad kropp, inte har några som helst problem att fota sig nysminkade, eller varför inte proffssminkade, eller kanske med nyinköpta kläder, listan kan göras lång.
  Så då har man å ena sidan kvinnor som känner sig stolta över sin fina sminkning, sina fina kläder osv och å andra sidan mannen som lagt otaliga timmar på att utveckla sina intressen och på köpet skapat en vältränad och funktionell kropp.
  Så enligt dessa kvinnor är det förstnämnda helt ok medan det sistnämnda anses vara helt förkastligt.

  Frågan är då; vilket är ärligast?
  Ja för mig är det ju självklart så att jag anser att foto av en vältränad kropp vittnar om ambition, självinsikt, kontinuitet, dedikation, driv osv, medan sminkfoton, klädfoton osv egentligen bara visar att personen fått en bra sminkning, gillar att shoppa, samt förhoppningsvis har öga för kläder.

  De som reagerar negativt, som du själv, tenderar att anta att intellekt och välutvecklad fysik inte kan samexistera i en och samma individ.

  Kort sagt så anser jag att om man tycker att träningsfoton eller överkroppsbilder på något sätt går i konflikt med seriositet så är man fördomsfull och om man samtidigt lägger upp bilder som jag beskrev tidigare, smink/kläder etc, så är man ohjälpligt trångsynt och då är man helt ointressant för mig som potentiell partner.

  Och för min del handlar inte mina foton på något sätt om att få ligga, jag är intresserad av kärlek (helst livslång sådan).

  • John G

   Nova, Hope:

   En fundering?
   Kan det vara så att ni pratar om lite olika saker?

   Jag håller nämligen med Hope, i fotoalbumet skall man ha en så stor variation av bilder som möjligt, för att presentera sig så utförligt som möjligt. Och i fotoalbumet tycker inte jag det är konstigt med bild, bilder, på en bar överkropp. På samma sätt som tjejer kan ha bikinifoton i albumet.

   Men, när ni pratar profilfoto, då associerar jag det med bilden som syns i sökresultat och så vidare. Och där kan jag hålla med Nova. Har man bar överkropp, eller bikini på den bilden, tja, då kan det kanske vara en indikation på att man inte är seriös? Eller?

  • Hope

   JOHN G:

   Jag tror inte ens foton av det slaget godkänns som profilfoto.
   Så när jag svarade beträffande bar överkropp så syftade jag på album som du antog.

  • Nova

   Hope, du undrade hur jag kopplade bilder på bar överkropp till din kommentar om självkänsla.
   I en tidigare kommentar skrev du att självkänsla tilltalade dej.
   Min kommentar hade inget med dej som person att göra.
   Det fick mej att tänka på alla dessa killar och män i spänniga poser framför spegeln.
   Jag har pratat med många,dejtat några av dem och samtliga har de i något av de första mailen frågat vad jag gillat deras muskler och om jag gillar vältränade kroppar och då främst deras. Det var dit mina tankar gick! Självkänsla? Inte så hög som dessa killar skulle önska,tyvärr!

   Du har rätt till din åsikt.
   Jag har rätt till min åsikt som jag alltid,ja alltid baserar på mina personliga erfarenheter.
   Baserat på det så anser jag det känns desperat lägga upp foton på bara överkroppar och jämställer det med när kvinnor lägger upp foton där männen ser rakt ner i urringningen.
   Undantaget är om man tävlar i t ex fitness eller något annat fysiskt.

   Det är att att förneka om man inte inser att alla är på dejtingsajt för bekräftelse och uppmärksamhet,att bli sedda av någon man hoppas få träffa,kanske bli tillsammans med eller kanske bara något tillfälligt. Oavsett handlar det om bekräftelse.Att bli sedd.

   Av någon anledning verkar du ta mina åsikter personligt trots att du la din kommentar på något jag kommenterat till Karabin. Du rekommenderade att jag skulle lägga upp fler osminkade foton och skrev såhär: ”Anledningen till responsen kan dessutom bero på poser, miljö, kroppshållning osv.Kort sagt har jag svårt att tro att männen föredrar sminkade foton.Jag är man och jag samt de män jag känner, föredrar naturlighet framför smink på dejtingsidor.Detta för att det ger en ärlig bild av tjejen samt enligt mig vittnar och självkänsla, vilket attraherar mig.”
   Men Hope,du är inte kvinna och du kan inte generalisera om vad männen attraheras av för det du skriver stämmer inte med den respons jag fått. Återigen – jag talar om mina egna erfarenheter! Och vet du,jag är samma 48-åriga kvinna med eller utan smink! Jag är dessutom övertygad om att de flesta kvinnor som skrivit här med smink menar just smink och inte ”spackel”! Kvinnor har använt någon form av smink i urminnes tider.Hur mycket är upp till kvinnan i fråga – inget någon man ska styra! Du har rätt till din åsikt men det innebär inte att din är den rätta eftersom den är just DIN åsikt.

   Du skrev: ”Jag tror du tyvärr gör bort dig duktigt när du sållar bort män baserat på, vad jag ser som, fördomar och trångsynthet.” Ursäkta? För att jag hade en åsikt om män som spänner överkropparna i spegeln? Baserat på det kallar du mej trångsynt och fördomsfull? Ok…..

   Vet du,jag ser hellre att mannen jag träffar visar sin överkropp bara för mej när vi kommer till det än att han lagt upp flera bilder på den på dejtingsidor. Notera att jag likt som från början pratar om spänniga spegelfoton,ej från tävlingar.

   Hur många svar av det seriösa slaget tror du en kvinna med bikinifoton får? Eller de som tar foton ovanifrån rakt ner i urringningen. Det är rent löjligt att tro att det handlar om hur personen som ser fotona upplever när fotona lagts upp för uppmärksamhet.

   Vi kanske iaf kan enas om att vi har olika åsikter och lämna det därhän och sluta kalla varandra trångsynt,fördomsfullt etc?

 17. Sussi

  John : nu är väl bilden du nämner inte direkt en lätt vardagssminkning utan troligtvis ligger det flera timmar bakom den och jag tror det är ganska få kvinnor som gör det till vardags ( kanske inte ens till fest).

  Hope: frågan är väl vad man vill förmedla med sina bilder och varför man väljer ta med dem?
  Om tex jag som kvinna väljer att ta med en bikinibild när jag spelar strandtennis ( vilket händer ofta )så får jag nog räkna med att :killar kollar in min kropp och sexualiserar den.Jag bör nog också räkna med att killar kanske tycker jag verkar ytlig alt vill stärka mitt självförtroende genom att få komplimanger för min kropp.Jag tror inte det är ovanligt att kvinnor resonerar på samma sätt.

  Att visa bilder i sin vardag är såklart inte fel men frågan är om man inte kan välja en träningsbild med kläder?att man har en snygg kropp framgår ändå och dessutom så utstrålar det en självsäkerhet på ett helt annat sätt än en bar överkropp gör.

  • John G

   Sant Sussi:

   Men samtidigt föreställer jag mig att även en enklare sminkning, som kanske bara tar fem minuter, kan ge ganska påtagliga resultat på hur man ser ut?

  • Romantisk-tjej

   Jag hade nog mer tyckt om de ödmjuka killen som tränar för sin egen skull men inte har behov att visa upp kroppen. För min egen del är det inte ett måste att han tränar men att han orkar hänga på mina vandringar och har hyfsad kondition är förstås ett plus, då jag själv oftast är ute och rör på mig och är alldeles för rastlös för att bara sitta och dega i soffan.. Och nu på sommaren vill jag gå upp tidigt och njuta av naturupplevelser.
   Men en som lever mycket för träning är sällan min typ av kille.

   Precis som Sussi skrev så blir det ofta fel sorts killar som tar kontakt om man som tjej visar upp en bikinibild. Det är de som kanske bara kollar in kroppen och inte är intresserad av min person och det jag skrev i presentationen. Fick ofta frågor om bilder, att jag skulle visa ännu mer osv. Det räckte med att jag hade sommarbilder där jag bar en kort klänning så skrevs det mest om det. Få av dessa killar hade något intresse av mig som person utöver utseendet.

   Jag hade foton som jag tyckte var fina, oftast där jag var ute men fick sällan kommentarer om dem, trots att de speglade mycket av vem jag är. Det hade varit roligt om de tyckte de var intressanta men istället fick jag kommentarer varför jag inte visade tillräckligt mycket hud, att de inte var närbilder som de önskade osv Ingen såg estetiken i bilden som helhet eller vad jag ville förmedla med bilden. Istället hamnade det på en primitiv nivå vilket jag tyckte var ledsamt.

 18. ViraStina

  Jag var och simmade häromdagen, och kunde inte låta bli att lägga märke till en tjej med brutalt mycket makeup – i bassängen! Hon fick hålla huvudet stelt och upprätt för att inte riskera att blöta ner hela härligheten.

  Det kändes en smula ohygieniskt, men snygg var hon ju, och hennes lika perfekte pojkvän var kanske nöjd över att hon inte gav avkall på sin look ens på badhuset. Då hade han kanske tappat intresset för henne..!

  • Hope

   VIRASTINA:

   Då undrar ju jag, som spenderar en hel del tid i simhallen, hur hon lyckats behålla smink på när kravet för att beträda bassängerna är att man alltid ska ha duschat innan?!

   Ganska respektlöst av henne.

  • ViraStina

   Kan man simma utan att blöta ansiktet, kan man nog hålla huvudet utanför duschstrålen också. Hade jag inte varit så väluppfostrad, hade jag nog frågat henne. 🙂

   Jo, jag är inte särskilt petig, men nyllet fullt av foundation/puder/rouge samt diverse jox kring ögonen, känns lite väl magstarkt i en offentlig simbassäng.

   Antagligen tvättade hon av det först i duschen efteråt, så att hon kunde återställa ordningen direkt, och minimera antalet personer som fick se henne utan smink.

 19. SB

  Min erfarenhet här som kille är att väldigt många tjejer tar bilder ur konstiga vinklar och kort avstånd. Majoritet av bilderna visar inte ens pannan på personen. Det gör det sjukt svårt att få en uppfattning av hur personen faktiskt ser ut. Misstänker att det ser likadant ut på männens profiler.
  Det är inget som ökar ens chanser på första dejten, att man har fina bilder. Innerst inne blir jag förbannad när personen man stämt träff med ser helt annorlunda ut. På 1 av 5 dejter har personens utseende stämt överens med bilderna.
  Själv försöker jag vara så ärlig som möjligt med helkroppsbild, ansiktsbild, aktivitetesbild, profilbild mm, kanske anledningen till att man knappt får några dejter, man är för ärlig 🙂

  Det jag eftersöker på denna sida är vanliga mugshots. En bild på hela ansiktet framifrån och en i profil, då går det inte att ljuga om sitt utseende 🙂

  • Arcnice

   Det borde vara krav på minst en helkroppsbild på datingsidor så man kan få en riktig uppfattning om hur en person ser ut. Bara ansiktsbilder kan ge en rätt missvisande bild.

  • Romantisk-tjej

   Men då undrar jag varför utseendet är så viktigt att man måste se en person från alla vinklar??? Med flera bilder får man väl en hyfsad bild hur någon ser ut och om en kille är så extremt utseendefixerad att han blir förstörd för att inte varje vinkel stämde irl, ja då vill jag nog glad att slippa träffa den killen. Förmodligen är han ganska ytlig och väljer mig endast på utseendepremisser.

   Jag ser olika ut på bilder och irl och ser verkligen inget negativt med att en kille också gör det.
   Det är väl ändå personligheten som räknas, att han är pålitlig, har förmåga till känslor, inte har ett stört anknytningsmönster, empati, närhet och att personkemin stämmer?

   Jag har aldrig varit med om att exempelvis någon väger 20 kg för mycket än på bilden.
   Men det kan handla om några detaljer som ser annorlunda ut än på en statisk bild men det är väl inget att gå i taket för???
   Jag försöker se hela människan och skönheten blir inte mindre för att några detaljer ser annorlunda ut irl än på fotot. Hur ytlig får man vara egentligen?

 20. Sussi

  Bäst lägga ut en bild när man har feber och är magsjuk också för säkerhets skull,då kommer inte det som en chock hur man ser ut om just detta hemska scenario skulle inträffa ?? Eller då gör de kanske slut? Lite roligt det skrivs i en tråd om hur svårt killar ha att få kontakt med tjejer på nätet..sen vill de i denna tråd ha fullständiga garantier på att man duger från alla vinklar och vrår dygnets alla timmar för att de ens skall överväga en fika ??

 21. Alexander

  Det är aldrig okej att försköna sig själv alltför mycket. Är man smart och tänker lite långsiktigt lägger man upp bilder på sig själv som representerar ens genomsnittliga utseende. Kanske då dejten t.o.m. blir positivt överraskad. Jag har varit på så många dejter där jag haft svårt att känna igen den andra. Däremot har de flesta som sett sämre ut på bild sett betydligt bättre ut i verkligheten. Att lägga upp halvnakna bilder som visar upp en sund kropp är bara positivt om det överensstämmer med ens nuvarande form. De flesta vill nog träffa någon med sexig kropp oavsett om den är ett resultat av hård träning eller bra gener. Sedan ligger skönheten såklart i betraktarens ögon. 😉

  Att hångla med en spacklad tjej är äckligt och när man rör sig i exempelvis kollektivtrafiken ser man ofta tydligt vilka som är nerspacklade. Många unga tjejer verkar göra det regelbundet. Kan tänka mig att på bild blir sminket inte lika framträdande. Bättre att lägga sin tid på att äta sunt, träna och utveckla en bra personlighet, som verkar ha blivit en bristvara i dagens Sverige. 🙂

  • Crazy8000

   Håller med dig angående sminket. De som använder det inte har kommit underfund med är att de åldrar huden snabbare och kosmetikaindustrin antyder motsatsen.

   Har man balans inifrån får man en mycket bättre lyster på huden än vad sminket kan ge, är du rökare kommer du förbli grådassig i huden oavsett vad. Har man obalans med hormonerna som orsakas av felaktig kost får man akne och kladdar man på det blir det värre. sover man för lite blir man blek precis som om man vore sjuk.

   Personligheten i kombo med utstrålningen är mycket mer attraktive än någon yttre attribut.
   Har man skit i skallen ger det utstrålning där efter som allas undermedvetna ser och dömer.

  • Alexander

   Ja, vad ska man säga. 😀 Redan på 1700-talet predikade läkare och kemister om sminkets skadliga inverkan för huden. Trots det användes exempelvis blyvitt ända in på 1950-talet.

 22. Sussi

  Även om jag tycker det är stor skillnad på spackel och en lätt vardagssminkning så upplever jag ändå det väldigt positivt att killar inte vill att tjejer skall behöva göra sig till för att duga.Jag ser ofta unga tjejer idag som även gör ingrepp såsom bröstförstoringar och botoxfyllda läppar.

  Nu tror jag många gör det för sin egen skull men jag tycker det är synd att vi går mot den utveckligen.

  Jag är en stor förespråkare för att ett sunt och hälsosamt leverne gör underverk både på ut och insidan även långt upp i åldrarna.Jag jobbar med hälsa och träning och ser vilka fantastiska resultat man kan uppnå på helt naturlig väg.

  Men jag vet också vilken otroligt stor skillnad jag som kvinna blir bemött på av män/killar om jag klär upp mig och sminkar mig ( eller spacklar om ni föredrar det ordet)

  Så stig fram ni killar som gillar naturliga tjejer och visa tjejerna att ni tycker de duger precis som de är.

  • Alexander

   Jag förstår inte varför så många suktar efter den utseendefixerade uppmärksamheten? Jag skulle inte för allt i världen tatuera mig eller liknande för att få uppmärksamhet eller sätta på mig miljöfarliga, dyra och trendiga kläder. Däremot skulle jag gärna önska att min partner finner mig attraktiv och gillar min friska kropp och det som jag kan göra med den. Slutligen gillar jag stora bröst och har inget emot silikon, men jag skulle inte rekommendera någon att operera sig.

   Vi kör på det sunda Sussi! 😉


Kommentera