happy P!

OK att vara kompis med sitt ex?

Glad midsommar kära läsare! Jag tänkte faktiskt inte skriva ett midsommarinlägg, utan ta upp ett helt annat ämne idag. Men för dig som ändå crejvar efter lite singelinspiration en dag som denna kan läsa våra bästa midsommarflirt- tips HÄR  och HÄR !

Okej, då var det avklarat! Då kastar vi oss på veckans ämne som är ”är det okej att vara kompis med sitt ex?” Den spontana reaktionen brukar vara ”självklart, om man skildes åt som vänner så finns det ingen anledning att bryta kontakten bara för att man inte är ihop längre”. Men är det verkligen så enkelt? Går det någonsin att till 100 procent komma över en kärleksrelation och umgås avslappnat helt utan känslomässigt bagage? Personligen har jag ett mardrömsexempel som har gjort mig väldigt skeptisk när det visar sig att en partner har en nära relation till något av sina ex. Jag blir svartsjuk och får direkt en klump i magen. Det är något med att de två har delat en vardag ihop. De har haft sex, umgåtts med varandras familjer och vänner, drömt om en gemensam framtid och hittat på löjliga smeknamn åt varandra. Det går inte att rycka på axlarna åt det bara för att ”då var då och nu är nu”. Eller?

När min dåvarande pojkvän berättade att han hade ”delad vårdnad om katten” tillsammans med sitt ex så ringde det en varningsklocka. Andra signaler på att deras relation kanske inte var helt över var att min pojkvän fortfarande hade hennes nyckel på sin nyckelknippa, och hennes badrumsgrejer log hånfullt mot mig varje gång jag gick på toaletten. Han muttrade något om att han borde slänga hennes saker men inte hade hunnit. Ibland pratade de i telefon över något ”gemensamt bankärende” som han hjälpte henne med. Då gick han iväg med telefonen och jag hörde hur han skojade med henne och drog interna skämt.

Nästan exakt på dagen som vi firade ett halvår som par, rycktes mattan undan mina fötter. Han bekände att han fortfarande hade känslor för sitt ex. Alla farhågor jag haft men som jag hade tryckt undan hade besannats. Hon var den enda personen jag aldrig kunde vinna över, för hon hade aldrig riktigt lämnat honom. 

Detta hände för sju år sedan, men det har skadat mig för livet. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tro på att ett ex bara är en vän och att det inte finns några känslor som fortfarande ligger och pyr. När allt kommer omkring så har jag ju själv inte lyckats behålla mina ex som vänner. Det är för mycket känslor som bubblar under ytan. Ilska, besvikelse, sorg… Ja, vänskap också förstås. Det är en person som du har delat din vardag med och som känner dig bättre än någon annan. Men det går bara inte.

Jag vill vara storsint och önska mina ex allt gott.. men med handen på hjärtat så vill jag egentligen aldrig att de ska röra någon annan tjej igen. Än mindre gifta sig, skaffa barn och leva lyckliga i alla sina dagar med någon som inte är mig. På ytan kanske vi är ”vänner” men den dagen han skaffar ett förhållande kommer jag att avfölja honom på Facebook. Barnsligt? Ja, kanske – men jag vill inte ha deras lycka upptryckt i ansiktet varje gång jag scrollar igenom min mobil. För mig är ett ex någon som helst bara ska vara ett vackert, kärt minne, vi behöver inte dela framtiden tillsammans.

Vad tycker du?

dating


Det finns 35 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Håkan

  Jag tycker det är bäst att gå vidare. Det finns alltid något med ett ex. Ja menar, har man tillbringat många år med varann så finns många fina minnen. Sen är det lätt att vara kär i en person som den var då inte som den är nu. Visst man kan vara kompis men risken för strul är överhängande. Jag blev kär i en tjej som var kompis med min kompis. Vi lärde känna varann under en lång tid. Sen kom den lyckliga dagen vi hamna i säng. Den känslan är underbar. När man en längre tid varit kär i henne och för första gången ser henne naken. Känna hennes doft nära och smeka den mjuka kroppen. Inte mycket som slår det. Jag trodde då att vi hade nåt men nej. Det var bara en tillfällighet. Hon var bara lite pilsk den dan och det fick räcka med mig. Jag var bara en fantasi sa hon.

  Sånt kan förstöra en vänskap och det gjorde det också.

 2. Jag

  generellt så skulle jag säga att det är en varningsklocka om man frenetiskt vill hålla nära vänskap med exet…

  Min närmaste erfarenhet av det ligger många år tillbaka i tiden då ett ex till mig plötsligt började få kvällssamtal (detta var innan internets tid) flera gånger i veckan från exet, då han fått reda på att hon träffat en ny… Det hette att han ”bara ville prata och önska god natt”. Deras relation hade slutat i besvikelse för henne eftersom han varit allt annat än snäll mot henne och bl.a. bedragit henne mer än en gång och jag anade att hans plötsliga vilja att vara snäll och vara vän handlade om något helt annat.

  Mitt ex bedyrade att det bara handlade om ren vänskap men jag märkte hur det påverkade henne, hon började prata om hur äkta hans omtanke var, vilken fin kille han var som var så omtänksam, hur äkta deras kärlek hade varit osv. Vi hade många diskussioner om det eftersom jag märkte hur hon mer och mer började prata om deras trevliga kvällssamtal…

  det slutade givetvis med att hon dumpade mig och genast la in en stöt på honom igen varpå han mer eller mindre skrattade henne rakt upp i ansiktet och berättade att han hade tjej och inte var ett dugg intresserad. Jag skämdes över skadeglädjen jag kände mot henne… hon gjorde det inte av pur elakhet mot mig utan av kärlek till honom, men mina sårade känslor gjorde att jag inte kunde känna något annat.

  Det är inte riktigt samma erfarenheter som dina Cecilia men ämnet finns där… nej exen bör lämnas där dom hör hemma… I det förflutna.

 3. Alexander

  Har man delat mycket tillsammans tycker jag det är märkligt att helt bryta kontakten. Under förutsättning så klart att den andra inte har gjort en illa på något sätt.

  Ett av mina ex träffade en ny och de fick barn och jag är glad för hennes skull. Eftersom hon ställde upp för mig när jag behövde det kommer jag alltid ställa upp för henne om hon skulle behöva hjälp. Däremot ser jag den intima relationen som avslutad och vi umgås inte.

  En del accepterar exempelvis inte sin partners barn från tidigare förhållande och det kan drabba barnen oerhört hårt. Jobba med din svartsjuka och var glad att den personen som tidigare gjorde dig glad gör någon annan glad! Däremot ska man såklart aldrig acceptera dubbelspel som ditt ex verkade ägna sig åt.

  • Jag

   Du har helt rätt i att det finns situationer där man behöver hålla en kontakt, som exempelvis när det finns barn inblandade. Jag har inga barn men aldrig haft några problem med att exen haft en ständig kontakt med exmannen då det gäller barnens väl och ve, men det har varit en strikt ”affärsmässig” kontakt, där dom har pratat med sina ex om saker som rör barnen men inget annat mer än standardfrågorna ”Hur är det”, men dom umgås inte och det finns inte en nära vänskap där dom ständigt är i varandras tankar.

   Sen handlar det givetvis också om hur långt tillbaka i tiden en relation ligger… Jag har några ex på fb men våra kärleksrelationer ligger mer än 15 år tillbaka i tiden och dom bor på helt andra ställen i landet än vad jag själv gör och vi har haft flera relationer efter vår historia ihop.

 4. Anna

  Jag tror att verkligen vara Vänner- dvs att se dem med någon annan rör dem inte i ryggen och de önskar varandra ärlig lycka med någon annan…
  Det är nog svårt.

  Men, om man båda är singlar och man har pratat ut ordentligt och vet att båda parter Inte vill bli tillsammans igen. Så tror jag att höras av ibland och ses någon gång inte är tabu. För så är det med mig och mitt ex. När någon av oss inte längre är singel lär vi dock inte vidhålla kontakt på samma vis eller alls.

  Eftersom att även om jag inte älskar honom på Det viset längre och finner oss vara för olika för att kunna vara tillsammans,så betyder det inte att se honom med ngn är något jag fysiskt vill se. Jag önskar honom lycka när han väl hittar någon liksom jag hoppas att mitt nätdejtande leder till något seriöst.

  För mig är det viktiga att gå vidare och inte klamra fast vid falskt hopp. Å vara fullt okej med att minska eller avbryta kontakt om nya partnern- exet eller ens egen- känner sig obekväm. Eller bara för att tydliggöra att exet är ett avslutat kapitel. Det svåra blir väl om man har barn ihop.

 5. tjej

  För mej betyder att behålla kontakt med exet att man inte gått vidare. Finns nog bara en egentlig anledning till att man står kvar och stampar på samma fläck. Hoppet är ju det sista som dör.
  Så killar som har denna kontakt kvar är inget jag ens skulle fundera på att dejta.
  Slöseri med tid.

 6. Lacoste666

  jag är bästa vän med ett av mina ex.. vi levde ihop i drygt 6 år, jag har haft pojkvän sen d tog slut, å de båda sa typ ”va rädd om henne” till varandra…
  den som var min pojkvän då har jag ingen kontakt med idag.. (hans val).., & min bästa vän har flickvän nu, som jag kommer bra överens med, sålänge han är lycklig..
  men jag tror att vi är ett undantag, då han är den enda av mina ex som jag överhuvudtaget har kontakt med.. enklast uttryckt ”vi växte ihop, vi gled isär & nu är vi bästa vänner”… Inga kvarvarande romatiska känslor, vi vill varandras bästa, älskar varandra som människor och vänner (inte som flickvän/pojkvän)…

 7. Olga

  Om man har varit bästa vänner i relationen, men sedan bryter för att man märker att de romantiska känslorna är borta, ser jag ingen som helst anledning till varför man ska avsluta en fin vänskap?
  Träffar den andra en ny måste man naturligtvis respektera att man inte kan umgås ofta och mycket, och det är troligen inte vad den som träffar en ny heller vill. I bästa fall blir man vän även med den nya partnern. Skulle det verkligen vara så märkligt?
  Finns det barn med i bilden är det en självklarhet att man anstränger sig för att fortsätta att vara vänner, vare sig det finns nya parnters med i bilden eller ej.

 8. standart

  Om man blev bedragen av sin partner och hade avslutat relation på grund av hans otrohet är det mycket konstigt att höra om det bästa avsikter från lögnare och svikare. Vänskap med honom går ut på att han erbjuder sin hjälp när man behöver ingen hjälp och kommer ”hem” som är inte längre hans hem för att kontrollera vad förändrades ”hemma” sedan han försvann. Man lever gott liv endast när svekfulle partner försvinner helt ur ens liv. Inga besök, inga telefonsamtal, inga kontakter. Tilltro är borta. Hur kan man ha vänskap utan tilltro?

 9. ViraStina

  Jag är god vän med exmaken, och det hoppas jag verkligen att jag får förbli. Inte bara för barnens skull, utan för att han är en pålitlig, hyperintelligent person som är väldigt utanför boxen.

  Det finns inte tillräckligt många sådana människor i mitt liv för att jag ska säga upp kontakten med dem av principskäl. Eller för att nån annan är svartsjuk.

  Men vi har å andra sidan inga badrumsgrejor hos varandra. Den intimitetsnivån är avslutad sedan länge.

 10. Tomten

  Det finns alltid en anledning till varför en relation tar slut. Det kan vara otrohet eller att kärleken dör för den andra eller att någon partner söker tillfällig spänning. Att man då vill vara kompis med sitt x jag menar hur naiv och blåögd kan man igentligen vara. Jag själv har barn ifrån tidigare förhållande och jag har absolut bara den nödvändigaste kontakten för mina barns skull och inget annat. Det måste finnas någon gräns för dumheter. Man ska alltid veta att man kan såra den nya partner med alla dessa samtal och hur dumt och onödigt är inte det. Är man så himla fäst vid x så kanske man bör fundera över att vara singel istället. Det finns inget värre än att ett x ska hänga i någons kalsonger/trosor.

 11. Sussi

  Ja har man levt i en lång relation och har barn ihop är det väl naturligt att sträva efter att bibehålla vänskapen.

  Jag tycker det är sunt att vilja sitt ex väl och att vara vän med dem.Sen är det väl så att har man tagit steget fullt ut att separera så finns det väl skäl till det.Inleder man en ny relation bör man vara klar bakåt och inte tråna efter sitt ex eller göra sin nya partner obekväm.

  Mitt ex borstar tänderna hemma ( gissar jag ) där han har en ny fru och ett barn med henne.Jag går inte hem till dem och borstar tänderna då jag faktiskt är hans ex och inte har anledning slå en kil mellan dem då vi faktiskt inte är ett par längre.Vänner är vi däremot och det kommer vi alltid vara.

 12. Höna

  Jag och mitt ex är mycket goda vänner.
  Men efter att ha varit det i 26 år, varav nästan 18 som par och nu 2 år som skilda, så ser vi inte varför det skulle vara annorlunda?! Vi har aldrig bråkat, aldrig varit ovänner men kom till en punkt där kärleken inte längre var till en älskare utan till en vän. Vi är fortfarande för unga för att sätta oss till ro med en ”vän”. Vi valde att skiljas, som vänner, och ge varandra friheten att hitta kärlek och passion igen utan att ge avkall på den djupa vänskap vi har. För helt ärligt, det finns ingen i hela världen som känner mig bättre än vad han gör och vise versa.

  Nu har jag tillbringat midsommarhelgen tillsammans med honom, hans nya flickvän och hennes söner och vi har haft fantastiskt trevligt. Jag är SÅ glad för hans skull, som träffat denna supertrevliga tjej och önskar dem all lycka i världen!

  Han är ju ändå min bästa vän 🙂

  • Cecilia Salamon

   Höna: Wow, jag blir så imponerad och hoppfull när jag hör sådana historier! Det är ju fantastiskt om man kan ha en så bra och genuin relation med sitt ex och dessutom fira högtider tillsammans med hens nya partner. Stor eloge till er som lyckats med det!

 13. ulla

  Jag tycker att det är upp till var och en man önskar vara vän med sitt x. Har jätte bra kontakt med mina barns far, det är 25 år sedan vi skilde oss på grund av hans otrohet och han har en ny kvinna som jag är vän med. Jag har kontakt igen med ett x som jag hade en relation med för över 22 år sedan, honom går det och prata om allt.

 14. "Molly"

  Jag har varit med om samma veva som du förklarar… Det gjorde så fruktansvärt ont men inte nog med det, han hade inte berättat att hon var gravid… Det kom som en blixt från klar himmel när jag såg hennes väska i hans hall… Jag hade bara sett henne på stan tidigare och så stod hon rakt framför mig och skulle gå därifrån… Mitt ex fick väldigt mycket att förklara…

  Jag skulle aldrig kunna vara vän med ett ex för man ska som sagt komma ihåg dem som ett minne och inget som man ska fortsätta göra minnen med….

 15. Romantisk-tjej

  Jag har inget ex men kan ändå förstå hur det kan kännas.

  Jag kan inte vara kompis med en kille jag är kär i. Då måste vänskapen avslutas. Det är helt enkelt för smärtsamt att bara vara vän med någon jag åtrår och älskar.

  Jag antar att det då blir samma sak om killen jag är ihop med vill göra slut för att han är kär i någon annan. Han blir mitt ex. Att då bli vän med honom skulle förstås bli för smärtsamt.

  Däremot ser jag inte något hinder för vänskap om man levt ihop länge men där kärleken har mattats av för båda. Man inser att man inte längre är ett kärlekspar men man vill fortsätta umgås för att man har roligt ihop och delar flera intressen.

  En annan sak jag tänkt på är om man blir ”bästisar” och hänger hos varandra varje helg, då kan det förstås bli kännbart om en annan person tar den platsen. Då behöver man inse att man inte är nummer 1 i hans liv längre.

 16. Tim

  Så länge respekt, öppenhet och faktumet att det bara handlar om vänskap, alltså att känslorna faktiskt är borta så ser inga problem med det. Mitt ex kunde trots att vi varit tillsammans i ett halvår inte berätta för sitt ex att hon hade ett nytt förhållande. Hon uttryckte det att de bara var vänner men var för för rädd för att berätta för honom om det nya för hon inte visste hur han skulle reagera. Hon sa dock att hon skulle göra det man var aldrig redo, det kändes konstigt. Då tycker jag det inte är ok, det kändes väldigt märkligt för mig och gjorde mig väldigt osäker, vilket hon hade svårt att förstå.

 17. Hasse

  Jo man kan vara vänner, inte tajta men vänner. Tyvärr har mitt ex inte förstått detta och klippt stenhårt när en ny partner dök upp. Med stenhårt menar jag så hårt att hon inte ens låter mig träffa vårt barn. Att vara så liten att man måste bete sig så jävla illa är sorgligt.

  Normala människor pratar ut går vidare och hanterar varandra schysst. Ja så bör det funka i min värld iaf, men ojoj vilket bryskt uppvaknande.

 18. anna

  Varför inte vara vän med exet ?? är ju urlöjligt att inte kunna vara det när man varit bästa vänner och det handlar bara om egot och inget annat. Däremot får man ta ett bra break innan man kan gå över till vanliga vänner tro mig 🙂

 19. Henrik

  Jag tycker att det bara är bra om man kan avsluta sin tidigare relation med vänskap. Det viktiga är bara att båda parter har kunnat gå vidare i livet. Jag tycker inte att man ska behöva vara svartsjuk utan se det som något positivt att ens partner är vuxen nog att kunna lösa sina problem på ett smidigt sätt. Ingen mår bra av att ha ovänner.

  • Romantisk-tjej

   Svartsjuk är inget man väljer att vara. Det kan vara en väldigt stark kraft. Jag tror istället att det är bra att erkänna och se det för vad det är.. Vi är så rädda för våra mörkare sidor. Alla har vi sådana sidor inom oss. Det kan bero på att man känner sig liten och mindre värd. Det går att bearbeta känslorna i terapi till exempel.
   Men att tro att man väljer den känslan tycker jag låter märkligt.

 20. Rickard

  Att behålla vänskapen till ett ex är inget direkt underligt anser jag. Om det stannar på normal vänskap utan intimitet vill säga. Min exflickvän som jag levde ihop med i sju år träffar jag då och då. Kanske 1-3 gånger i månaden i snitt antar jag. Hon är gift med en jättetrevlig man som jag räknar som en av mina vänner. Jag kan lika gärna titta in på en kopp kaffe med honom om han är ensam hemma. De har även två jättegulliga barn som blir glada då de ser mig, då jag är lite av en glad extrafarbror/morbror åt dem. Jag bor ett antal mil ifrån dem, men bor rätt nära hennes föräldrar som jag kan titta in hos och hjälpa med olika saker då och då. Vid uppbrottet tog hon över den gemensamma katten medan jag fick den gemensamma hunden, men då bägge djuren fortfarande är vid liv är det ju bara naturligt att vi hjälper varandra med att passa det andra djuret om en av oss åker bort.

  Med en så lång gemensam historia vore det otroligt synd att behöva bryta all kontakt, bara för att man ”ska” göra det enligt vissa. Däremot har jag absolut inga planer på att gå tillbaka till nåt slags förhållande med exet. Nej nej! Vi passade jättebra ihop i ungdomen förr i tiden, men numera är vi alldeles för olika som personer för att umgås på sådant vis.

  Numera har jag kontakt med en söt tjej som inte heller har brutit helt med sitt ex. Vilket jag inte ser som en direkt varningsklocka, då de inte heller har nån nära relation, utan bara hörs då och då. Nån gång i månaden. För man ska ju ge andra exakt den frihet, den tillit och de förutsättningar man själv har. Givetvis har jag jag varit öppen och ärlig gällande ovanstående text, med tjejen jag numera har kontakt med.

 21. Fiaspappa

  I mina ögon är Cecilia Salamons inlägg skrivet ut ett märkligt perspektiv.

  Ämnet presenteras med frågan om det är okey att vara kompis med sitt ex, medan summan av resonemanget handlar om hur en tredje part ställer sig i frågan. Varför förutsätta ett triangeldrama av något som per definition rör två människor?

  Alla har ett förflutet, och prioriteringen borde vara ganska enkel. Livslång vänskap är viktigare än relationen med någon som via svartsjuka eller misstänksamhet gör ett problem av saken.

  Fiaspappa

  • Cecilia Salamon

   Fiaspappa: Du har absolut en poäng där. Frågeställningen kanske snarare borde varit ”är det okej att ens partner är kompis med sitt ex?”. Om varken du eller ditt ex har träffat någon ny så är det såklart bara en fråga om två personer. Men så fort någon av er träffar en ny partner så blir fler personer inblandade, vare sig man vill det eller ej.

 22. MR Marcus

  Jag känner såhär, Varför ska man vara kompis med sitt ex? det är bara trams, och ett bra recept på om du vill vara olycklig (Annan sak om man har barn ihop)
  har man gjort slut är det dags att gå vidare och lämna det gamla bakom sig, att säga ”men vi var ju så bra vänner förr varför inte vara det nu efter också” Om ni hade varit så bra vänner så hade ni inte gjort slut med varandra för det första. Klart man förstår det är svårt att släppa taget, men ibland är det de bästa man kan göra 🙂

 23. Micke

  Går man isär så är det ofta av en anledning, och är det av otrohet eller annat som skadat relationen så kan det så klart ta längre tid att komma över. Men oavsett läget så är det den egna individens ansvar att ta hand om sitt förflutna, möter allt för många i min vardag som bär på tunga ryggsäckar – att inte ta tag i sina problem är att leva i dem. Har ni barn ihop anser jag att det är av ännu större vikt att reda ut detta och gå vidare, att gå vidare behöver inte betyda att ”strunta” i sitt ex, mer att ta tag i de egna problemen. Har själv en underbar son på 5 år och numera en otroligt bra relation med hans mamma, som är en härlig person – har aldrig önskat henne något hellre än att vara lycklig och må bra. Det gynnar min son jättemycket! För min del var första året såklart tungt och flera vändor med samtal, böcker om självkänsla och konsten att leva i nuet. Detta hjälpt oerhört mycket och gett mig verktygen att må bra igen 🙂 Accepterar henne idag och även vänner och arbetskamrater på ett mycket härligare sätt. Lycka till alla där ute – hjälpa finns att hämta! Och det är en styrka att ta upp huvudet från sanden, för alla faller ju någon gång – det som gör oss är hur vi tar oss upp.

  //Micke

 24. Kristoffer

  Gemensamma bankärenden, hennes saker i badrumsskåpet och fortfarande hennes nycklar?????? Jag är inte en svartsjuk man utan anledning… här finns anledning. Skulle det varit min flickvän som hade en sån relation med sitt ex hade jag inte gått omkring och undrat eller mått dåligt jag hade dumpat henne direkt. De har självklart ett förhållande fortfarande sexuellt eller inte är de fortfarande ett par. Självklart kan man vara vän med sitt ex men har man en partner måste man respektera denne och förstå att ett ex är ett störmoment för en ny partner, för som alla vet fanns en gång eld, finns glöd kvar.

 25. mikeserius

  Äger man någon annans känslor?

  Jag ser inget fel i att man har känslor för andra. bara det inte är på andras bekostnad.

  och sen kan man ju omgås allihop… det är mysigt och närhet på högsta plan 😉

 26. Mikael

  Kan man umgås som bästa vänner så är frågan varför det tog slut? Kanske det inte är riktigt slut ändå? Möjligen om man växt ifrån varandra att man kan hitta till en sådan relation som vänner men inget mer. Om man verkligen försökt hålla ihop i vått och torrt men båda insett att man på något viss inte fungerar ihop som partners. Det är nog väldigt sällsynt men såklart finns det sådana och det är nog de enda ”lyckliga” separationerna. En ny partner skulle knappast acceptera att man har tandborste hos sitt ex. En flickvän jag själv hade klarade inte av att ett av mina ex stred om vårdnaden av min dotter. Då kände hon att vi hade något ihop. Jag var inte den som valt striden men blev ändå anklagad. Det enda jag och exet hade/har ihop är en dotter i övrigt har vi bara blivit mer o mer ovänner sedan separationen och har ingen kontakt förutom det allra nödvändigaste. Min sons mor däremot är av sundare karaktär där vi kan prata om det mesta men det händer ändå väldigt sällan. Vi har nog båda insett att vi var unga då och växt ifrån varandra under de 15 år vi var tillsammans. Inga bråk även om situationen för separationen var liknande. Jag är klokare idag och även relationen med min dotters mor förstår jag varför det gick snett även om hon inte tycks göra det. Men man lär sig mycket med tiden om sig själv och andra. Jag är en annan människa idag än jag var för 4 år sedan då det gick snett med dotterns mamma. Jag ville ändå från början göra allt för att reda ut situationen och rädda förhållandet medan hon bara ville strida och bråka vilket vi sällan gjorde när vi var tillsammans. Nu har hon fått ensam vårdnad efter att ha stämt mig så kanske hon kan komma över mig och äntligen gå vidare. Vår dotter är den som får lida men hon vägrar att försöka diskutera lösningar tillsammans med mig. Så jag har två liknade separationer men två helt olika relationer till dessa ex. En ovän och en vän. Den jag hade mest känslor för är den som hatar mig nu så det känns väldigt märkligt.

 27. CoDa

  SJÄLVKLART kan man vara kompis med sitt/sina ex! Det är jag, har inga som helst problem med deras nya förhållanden över huvud taget. Det som har varit, har varit. Jag har så svårt för tramsiga människor som tror att de äger någon annan. Man BEHÖVER inte analysera allt; gå bara vidare; jätteskönt 🙂


Kommentera