Oj, min ålder!

Nästan dagligen, i olika sammanhang, blir vi påminda om hur gamla vi är. Ändå tycker jag att det kan vara svårt att identifiera sig med sin egen ålder, vilket jag tror påverkar våra dejtingmönster. 

Under den senaste tiden har jag fått flera läsarmejl från kvinnor i 50-årsåldern som berättar om samma problem. När de var 20 var män i deras egen ålder intresserade av dem, likadant var det när de blev 30. Men nu som 50-åringar är det annorlunda. Nu är de för gamla för de jämnåriga karlarna, som istället vänder blickarna mot kvinnor i 40-årsåldern. Varför är det så här? Handlar det om att män, i större utsträckning, glömmer bort hur gamla de faktiskt är? Eller beror det på något annat?

Ibland kommer jag på mig själv med att missbedöma min ålder. För ett tag sedan tittade jag till exempel på Champions League-finalen i fotboll, där Juventus mål vaktades av den rutinerade Gianluigi Buffon. Då insåg jag att denne ”ålderman” faktiskt bara är två år äldre än mig, vilket känns jättekonstigt. En fotbollsveteran ska liksom inte vara lika gammal som mig, utan mycket äldre. Likadant kan det kännas om jag träffar en trebarnsfarsa i 37-årsåldern. Han kan ju ha barn som är runt 15 år, vilket också känns märkligt. Jag har svårt att se mig själv som pappa till en tonåring.

Jag tror att ens uppfattning om sin egen ålder delvis baseras på det liv man lever. Då jag inte har några barn har jag inte alls den vardag som många av mina vänner har. Jag byter inte blöjor, går inte på föräldramöten eller åker till Astrid Lindgrens Värld på sommaren. Därför känner jag mig förmodligen ungdomligare än vad jag egentligen är och därför identifierar jag mig nog mer med människor som är lite yngre än jag själv. Och då är det kanske också naturligt att leta efter en partner i det åldersspannet.

Vad tror ni? Och vad har ni för relation till er egen ålder?

Vad har åldern för betydelse när vi dejtar? Läs mer HÄR och HÄR! 

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


There are 100 comments

Add yours
 1. Romantisk-tjej

  Stor igenkänning, Christian!
  Jag blir ställd när jag träffar en man i 45-årsåldern vars barn flugit ur boet och han har ett eller två äktenskap bakom sig…Själv hade jag i den åldern inte ens testat en relation över huvudtaget. Så varför skulle jag då prompt vilja träffa en man med en livsstil så olik min? När vi var på så olika ställen i livet. När han mest är som någon som är äldre för mig?

  Jag känner mig som en flicka i jämförelse med de här männen. Jag kände mig inte jämngammal. Det blir skevt på något sätt. Vi är så olika, oftast.

  Klart då att jag främst sökte yngre som hade samma livsstil som jag! Och att jag främst sökte någon utan barn och med få relationer bakom sig, precis som jag själv.

  Men utan framgång, för de som bara var några år yngre stirrade sig blinda på min ålder och vägrade ens att träffa mig. Ja, det var till och med svårt att få killar i min egen ålder att vilja träffa mig. Särskilt om de hade samma livsstil som jag, alltså har hoppat över ett typiskt svenssonliv med äktenskap och barn och lever hälsosamt och ser yngre ut.

  De killar som fortfarande levde ungkarlsliv i medelåldern och var ungdomliga och hälsosamma ville inte ha en tjej i medelåldern ÄVEN om den tjejen levde precis som dem. Jag kunde alltså inte hitta en likasinnad varken yngre eller i min ålder på en dejtingsida. Det som återstod var väldigt mycket yngre killar som ville testa en milf…om man nu kan vara det om man inte är mamma 😀

  • Eros

   Jag är 45, på väg mot 46… Har aldrig varit gift och har inga barn… Känner jag mig som 45? Nej, absolut inte! Jag klär mig snyggt, använder bl.a. specialdesignade jeans som sticker ut vilket jag får mycket komplimanger för – av kvinnor. Män muttrar ofta något “tror du att du är 25-30 eller?”… Nej, jag tror inte det heller men vägrar falla in i någon slags norm vilka kläder en 45 årig man ska bära, eller i det kvinnor kallar för “gubbighet”… vad det nu är. Överhuvudtaget så är jag med tatueringar, rakat huvud och ungdomlig klädstil så långt från den medelålders man jag kategoriseras som… Många upplever mig som yngre än mina 45 pga det…

   men det är sällsynt att jag attraherar yngre kvinnor… Främst är det kvinnor 50-55 som uppmärksammar mig.

   Jag söker kvinnor i åldern 40-50, dvs i nära ålder med mig… För egen del känner jag inte igen mig att en ungdomlig man bara vill ha yngre kvinnor… Jag har inga problem med att en kvinna är 4-5 år äldre än mig…

  • Romantisk-tjej

   Eros:
   Jag hade tyvärr den erfarenheten när jag var aktiv på dejtingsidor. Jag försökte verkligen träffa någon men det var hopplöst. Alla ville bara chatta eller ghostade mig efter ett tag.

   När jag däremot sökte VÄNNER på andra forum var det många som var intresserad av att träffas. Vid det laget hade jag givit upp tron på att hitta kärlek, eller ens en dejt. Så jag försökte med vänskap istället. Och det är också på det sättet jag fann min pojkvän sedan två år tillbaka. Vi blev ihop då vår vänskap ganska snabbt gick över i förälskelse.

  • Jessica

   Nja, även en hel del yngre killar (30-40-årsåldern) verkar förvänta sig en yngre eller max lika gammal tjej om man går efter åldersspannen som ofta skrivs ut här. Jag tror att man rider lite på grejen att det är så vanligt att tjejen är yngre och killen är äldre. Och med ditt resonemang borde ju även jag, som inte heller har barn och som också känner mig väldigt “ungdomlig” söka mig efter en yngre kille, men det är inget jag medvetet gör. Ett par år upp eller ett par år ner, och i en liknande “fas” i livet. Behöver det vara svårare än så?

  • Jessica

   Oj, sorry, det var ett generellt inlägg till diskussionen och inte specifikt ett svar på ditt inlägg romantisk-tjej. Generellt är det ju oftast män som tänker så som beskrivs i blogginlägget.

 2. Hasse

  Jag undrar hur många som verkligen är intresserade av en ny relation i min ålder 50 år. Så många på sajten som tydligen bara fönstershoppar.

  Jag trivs bra med min ålder men har givetvis inte lika mycket tid att slösa bort som en 30-åring har.

  Nä fruntimmerna staplar ursäkterna på hög. Tröttsamt.

  • Elle_

   Hasse: Tja, det spelar väl ingen roll vilka ursäkter de har, om de har några? Om de inte vill så vill de inte. Det har ju inget med rättvisa att göra. Känner “fruntimmerna” sig inte lockade får ni locka bättre, eller ge upp. 😀 Funkar samma åt andra hållet också. 🙂

  • Anna

   Du menar att den 55-årige mannen skriver att han söker efter en 20-45 årig kvinna för att han inte egentligen vill ha någon alls?

   Det finns betydligt fler sådana profiler här på HP (alla medelålders män, lite under 50 och upp till 60) än det finns profiler som söker -10 +5 runt sin egen ålder. Men du som man har kanske inte sett dessa om du inte själv söker efter män. Precis som jag inte sett vad andra kvinnor söker.

   Många av dessa har dessutom vuxna barn, så orsaken är inte livsstilen/livsfasen (det Christian ser som förklaringen). Och inte ser de så ungdomliga ut heller, åldern syns.

   Så du kan ha rätt om det här med fönstershopping, för de lär ju inte få något napp. Få kvinnor vill ha omogna, orealistiska män, med ett äldre utseende (och en äldre kropp).

 3. KARL- INGE

  Jag är 61 år ! äldsta sonen 41 år jag var 19 år när jag blev farsa vid 24 år var jag trebarnsfar

  jag gifte mig vid 19 år , och dom flesta tror att jag o äldsta sonen är bröder och jag ser ut som 43-46 år och jag är mkt ungdomlig i sättet

  Jag får likes och mkt brev o flirtar från tjejer i 40-45 också
  Men är jag ute på dans eller andra sammanhang som är lite till torgs så kommer jag mer till min rätt jag är mkt smidig och snabb fortfarande och med min approach glad och öppen lättsam och pratsam så tippar dom flesta på 40bast

  Saken är den att jag vill hitta en sista kärlek och det innebär att jag får och vill hitta ngn ungdomlig runt 51 -57 år jag tror att det passar mig bäst ,

  Jag har en kropp som dom flesta 30 plus avundas och jag är mkt muskulös och vältränad
  90 % av 30+ hänger inte med mig i styrka och tempo på gymmet.

  jag har en kvaddad axel sen ett år tillbaka annars skulle jag ställa upp i Luciapokalen
  jag är helt säker på att hävda mig bra , gymägare där jag tränar har tjatat på mig ett antal ggr..

  han tävlar regelbundet och vet att jag har kroppen och kroppsmåtten för det.

  PARENTES alltid förut när jag har dansat med människor i min egna ålder så har jag känt mig utanför pga att jag ser 15 år yngre ut,, gubbarna har blängt och gummorna flirtat hej vilt men har känts så gamla

 4. Inqvist

  Jag blir förvånad över den bloggtdxten, för som man har jag upplevt raka motsatsen. Nämligen att kvinnor från 60 år och uppåt sätter sina ålderskriterier endast upö till deras egen ålder. Alltså att t.ex. en 60-årig kvinna vill möta män som är 55-60 år – aldrig äldre män.
  När jag blir kontaktad av kvinnor har det inte hänt att yngre än jag själv gör detta, alltid bara äldre.
  Eftersom jag ofta får höra att jag är snygg och ser yngre ut än min ålder är jag förvånad att kvinnor är sä låsta till att bara acceptera män i yngre ålder än deras egna.

  • Anna

   Kan det beror på att kvinnorna vill ha någon att ha sällskap med länge, slippa börja om en gång till? Rent statistiskt lever kvinnor längre än män. Om en 50-årig kvinna blir ihop med en 60-årig man så kommer hon så småningom bli en fräsch 75-åring som dansar och är aktiv i föreningslivet, med en väldigt gammal man på 85 med hjärtproblem, om han ens lever …

 5. Marklund

  Teorierna om hur gammal man känner sig kan säkert stämma i många fall, men jag har känslan av att 45 verkar vara en magisk ålder. Åt bägge håll. Låt mig förklara vad jag menar:

  Jag började prova olika dejtingappar strax innan fyllda 45, och fick likes och lyckades chatta med någorlunda jämngamla kvinnor (ca 40-46) och någon enstaka mellan 30-40.
  Efter 45 så har vad jag kan minnas inga svenska kvinnor yngre än mig själv överhuvudtaget visat något som helst intresse via dejtingappar, svarar inte på meddelanden (iofs ingen större skillnad mot tidigare). Nu visar endast kvinnor 50+ sitt intresse.

  Och ska jag rannsaka mig själv så trots att jag är ett par år äldre än 45 (och fortfarande känner mig som 30, trots att jag har två barn nånstans mitt i skolåldern, några grå strån och lite tunnare hår på hjässan) så har jag svårt att attraheras av kvinnor i min ålder, dvs 45+. Det kan låta ytligt, mer är tyvärr inget jag kan styra över.

  Det finns såklart många faktorer som påverkar detta och det finns säkert flera undantag, men generellt tror jag att det kan vara genetiskt betingat att män inte attraheras av kvinnor som inte längre kan/är lämpade att bära deras avkomma. Jag tror att det är fler saker än man tror som styrs av våra gener och som vi inte kan “rå på”, som att t ex inte kunna välja vem vi blir förälskade i.

  • Agda

   Jag tror inte att det är så mycket generna som spökar. Även vi kvinnor som är 50+ attraheras av yngre män, rent fysiskt. Tror det handlar om att vi inte alltid känslomässigt har koll på vår egen ålder. Kommer ibland på mig själv med att tänka “varför tittar den där gubben flirtigt på mig”, för att i nästa ögonblck inse att gubben nog är jämnårig med mig.
   Sedan finns det – som jag skriver om i ett annat inlägg – oändligt mängder män som attraheras av äldre kvinnor, även de som passerat fertil ålder. Och männen finns på här på hp och i den så kallat verkliga världen.

  • george

   Marklund

   Jag är inne på ditt spår där. Har otroligt svårt att känna nåt för kvinnor i min ålder 46+. Sen vet jag att jag är för gammal för de yngre tjejerna. Så då får man leva själv å göra det bästa av det. Sen har ju alltid mormödrar jagat efter mig så man kan ha blivit mätt på dom p g a det.

  • Man 47 år

   Låter märkligt att inte kunna attraheras av kvinnor i sin egen ålder. Jag har inga problem med det. Kan det handla om gubbsjuka och utseendefixering. Flashigare visa upp yngre kvinna å känna sig attraktiv. Skulle det kunna handla om det å inte det här “generna” kortet som du kommer dragandes med. Knappast du vill ha fler barn som redan har. Men du kanske inte deltar aktivt föräldrarskapet.

  • Anna

   Problemet är ju att då får ingen en ny partner (åtminstone väldigt få). Om alla söker efter en yngre och fräschare … så finns det ett stoort problem. Då kan man lika gärna låta bli att vara här.

 6. Agda

  Jag är 58 år och dejtar just nu en tio år yngre man. Under mina drygt två år på hp har jag verkligen sökt efter någon i min egen ålder, men börjar ge upp. Jag inser att det finns en kategori män 50++ som söker yngre kvinnor, men de ser jag inte av. Däremot har jag sett mängder av jämnåriga män som för mig känns hopplöst gubbiga och trista. Eftersom jag samtidigt har blivit mycket uppvaktad av yngre män, så är det nu de jag har börjat träffa.
  Om mig själv kan man nog säga att jag har en ung själ. Men jag ser nog annars ut att vara i den ålder jag är. Är kanske lite snyggare än medel, men inte mer än så. För mig är det mycket tydligt att det finns mycket män som faktiskt inte bryr sig om ålder. Sedan finns det också en kategori som aktivt söker sig till äldre kvinnor. Men att bli uppvaktad som “äldre dam” känns för mig avtändande. Hos dem som faktiskt inte bryr sig har jag hittat min nuvarande.

 7. Fonky

  Jag är kär i en 20 år yngre tjej, arbetskamrat. Är själv i 40 års åldern. Jag har oftast dragits till äldre. Och inte haft en tanke på så mkt yngre, förutom att de är fina att se på. Men nu hände det. Tycker hon är helt underbar, vad kan man göra? Känslor är inte logiska.

  • Anna

   Vill hon ha dig tillbaka är det inget problem. Oftast är det inga problem i verkligheten.

   Men att bara sukta efter något man inte kan få (som det här med att “söka i sin egen liga” som en annan blogg här handlar om) gör ju att man aldrig får något. Om man inte vill ha något så är det inga problem. Men jag känner flera män i 50-60-årsåldern som längtar efter ett nytt förhållande men som bara tittar på sådana som inte tittar tillbaka, unga och vackra, de själva syns knappt bakom sitt gråa skägg. Och då finns det ett problem.

   Om du själv har lyckats, så varför inte ta chansen?

 8. ratna

  Hej
  Ratna här jag är en kvinna 50+ och jag ser yngre ut klä mig fint , jag har upplevt att män i medelålder letar efter sin ungdom genom att umgås med yngre kvinnor min kriterier är att en man skall hålla ett förhållande vid liv genom resor roliga saker ej idrott och maraton inräknat för jag kallar detta något individuellt om man skall vara intresserad av ingen tvång på sin partner att han eller hon också sysslar med stolleprov. Men intressanta diskussioner att man kan prata om alla ämne att man reser ihop långa som korta resor att han klär sig fint uppför sig fint att han är trygg på alla sätt psykiskt fysiskt ekonomiskt socialt är något jag tänder på ,har han utbildnings bakgrund det är också intressant jag tänds inte på yngre ålder för män i yngre ålder är inte mogna inte stabila heller för de vill testa sig fram och för mig är ett förhållande något heligt och för alltid.Jag kan inte tänka mig ett förhållande med en yngre man som dumpar mig efter några år på grund av jag har åldrats och han fortfarande är ung för dels då jag skall känna det är otryggt för mig för jag konstant lever i rädslan att han hittar någon bättre yngre än mig själv.Jag kan tycka att många väldig unga killar 24,25 åringar eller 34,37 åringar har försökt att komma i kontakt med mig men jag säger direkt nej för det är opassande jag tänker inte dejta en kille på samma ålder som mitt barn om jag skulle haft barn .Men jag absolut skall tilläga att män i 45 till 59 år är de kräsnaste för de vill ha jackpott för det kan vara deras sista chans att hitta någon .De vill ha en kvinna som är ung stilig sparsam tjänar stora summor pengar varje månad helst inte har barn eller har stora barn och hon är hög utbildad med stor aktiv profil i gym styrketräning löpning samt snäll duktig hushållerska en kvinnlig lvinna i andra ord. För mig en profil eller presentation läsning på en medelålders man är precis som att resa i ett underland för han skriver och beskriver sig själv som en prins i detta underland med flera misslyckade förhållande och bittra ex partners bakom sig.

 9. Mannen

  Svar från en 47 årig man. När jag var singel för en tid sedan märkte jag samma mönster med medelålders kvinnor. De ville ha typ, 10 år yngre “män” och helst ännu yngre. Särskilt de kvinnor som såg lite bättre ut på bilderna. Tack å lov fanns det vettiga tjejer

 10. ViraStina

  Jag har alltid dragits till jämnåriga män, oavsett vilken ålder jag har befunnit mig i.

  Jag tycker ju att min 43-årige karl är hur attraktiv som helst, med de grå stänken i den mörka kalufsen, och skrattrynkorna runt ögonen!

  Hade vi träffats som unga, hade jag säkert tyckt att han var jättefin då. Men när han i dagsläget visar gamla foton på sig själv som 20-åring, ser jag bara en gänglig pojkspoling i albumet.

  • Romantisk-tjej

   Jag instämmer! Det är vackert att åldras med värdighet, när man tagit väl hand om sig själv. Då kan många till och med få ett mer intressant utseende med åldern, mer karaktär och personlighet. Många blommar ut och vågar vara sig själva.

   Livserfarenhet är dessutom mer tilltalande på många olika sätt. Visst kan det vara roligt att veta hur en 20-åring lever men det är mer intressant att umgås med någon på samma våglängd, som har levt ett tag och som förstår vad man pratar om och vad man gått igenom.

   Är en person däremot stel, negativ och bitter kommer det även synas i utseendet så småningom. Då ser man äldre ut och blir mindre rörlig i kroppsspråk och minspel.

  • ViraStina

   Ja, precis så är det. Man kan ofta lätt avläsa någons personlighet på utseendet, särskilt när folk kommer upp i medelåldern. Det syns tydligt om någon är vänlig och levnadsglad, eller bitter och föraktfull.

   Det är som att mungiporna stelnar i ett nedåtvänt läge för vissa. Medan andra bara får vackra skrattrynkor.

  • Anna

   Jag håller med dig helt! Varje ålder har sin egen skönhet och vad man själv vill ha förändras med sin egen utveckling. Jättebra uttryckt!

 11. Yngre/Äldre

  Intressant! Jag dras generellt till yngre män medan min kompis sedan barnsben, samma ålder som jag (44) dras till äldre och så har vi “alltid” funkat! Typ tio år minus/plus. Vi lever liknande liv med barn i skol/förskoleåldern. Oavsett vilka teorier som ligger bakom e det skönt då vi jagar helt olika villebråd..😀

 12. Linda

  Jag är en kvinna på snart 38år. Jag gillar yngre män, de får gärna vara 5-10 år yngre än mig. Det är inget jag aktivt har valt, det är bara så.. Jag ser yngre ut och de flesta av mina vänner är yngre än mig. Känner mig mer jämlik med yngre.
  Tur det finns män som gillar att en kvinna är 10 år äldre.

 13. Diferente

  Det finns många som lever i en dröm, vilket är lättare på internet. Karl-Inge skriver att han är 61 men får likes och mkt brev o flirtar från tjejer i 40-45. Tror jag inte ett dugg på (du får gärna säga emot och förklara din hemlighet). Jag är man och får öht nästan inga likes eller brev på HP under det år jag spillt min tid här. Oavsett hur bra jag enligt tjejerna ser ut och det behöver de inte säga, jag vet det.

  Sen är det bara att konstatera att internetdejting är sjukt artificiellt där man bygger en tredimensionell bild av en människa utifrån ett ofta dåligt mobilfoto, rena forensiken alltså. Bilden betyder allt. Ingen klickar på någons pres utan bara foto, eller hur? Och det är inte vad som står i de oftast likadana presentationerna som gör att någon tar kontakt, utan återigen nästan bara foto. Så det är rätt meningslöst att skriva en pres när ingen läser såna utan är fixerade vid foto och – ålder.

  Detta med ålder är sjukt. Håll med om att internetdejting är ett artificiellt sätt att träffa folk på, bortom livets vanliga mekanismer. För var nånstans i verkligheten går man runt på stan maskerad men med en skylt med sin ålder på. Men här kan man vara utan foto men inte utan att ange ålder så dejtingen degraderas till nån slags matematisk ekvation, där den första filtreringen tvärtemot verkliga livet är ålderssiffran, sen är det fotot som vattendelar. Men i verkliga livet får inte ett dåligt endimensionellt mobilfoto överdriven betydelse, utan man kan betrakta själva människan live, höra rösten, sätt att tala och iaktta personlighet och kanske så småningom få veta bl.a. ålder också. Men här är det upp och ner och bak fram.

  Jag tycker att HP har utvecklingspotential på flera punkter. Man borde kunna blockera besökare utan foto från att ens titta på ens profil, eller så borde det inte vara möjligt att vara här utan foto. Sedan borde man kunna dölja sin ålder. Men om man skulle få gå på bilderna och slippa veta ålder så skulle det underlätta, nu blir ålderssiffran som ett brännjärn som inte gagnar någon.

  Detta att folk söker folk i andra åldrar är både konstigt och ändå inte. I min ålder är de flesta tjejer mentalt pensionsfärdiga med ”varannanveckas” eller redan ”utflugna” och jag är inte intresserad av att hjälpa dem att rasta katten. Jag vill ha passion och kärlek, och det kan man inte få från någon av alla dessa blaserade färdiglevda och s.k. färdiglekta individer som tycks befolka HP. Det är möjligt att det är HPs profil och att jag är på fel ställe, men jag söker faktiskt efter en tjej för kramar och fysisk närhet, men det så långt från vad folk söker här som man kan komma. Då får man söka yngre, men de svarar något elakt bara.

  Konstigt annars att det är så vanligt att småpojkar söker äldre damer, men inga småflickor söker vuxna män, förstår inte fenomenet, inte något av dem, hade vi inte jämställdhet här i landet.

  • Hasse

   Bra och genomtänkt. Snackade en stund ikväll med en deltidsmorsa. Deras liv är så inrutat att passion hamnar någonstans utanför kalendern typ i stjärnorna. Men krav… ja jäklar vilka krav. 😂

  • catwoman

   Differente: Intressant, andra män som har skrivit här säger att de absolut inte vill träffa kvinnor med små barn, för de kvinnorna har inte tid att gå in i en ny relation helhjärtat, medan du istället inte kan tänka dig att träffa kvinnor vars barn har “flugit ut”. Det är ju annars oftast då (när barnen har flyttat ut) som man har mer tid, lust och energi att hitta på nya saker, att göra saker för sin egen skull, inklusive nya relationer, men du har alltså andra erfarenheter?

  • J.G

   Intressant ide om bild istället för ålder.
   Problemet med bilder är ju att de kan vara gamla. Sedan har vi den välkända “fat-angle-shot” Men finns enbart bilder på halsen och uppåt så vet man att kvinnan är tjockare än vad hon egentligen vill vara. Inget fel på tjockisar, men sluta skäms eller gör något åt det. En kurvig kvinna som är bekväm i sin kropp är sexigare än en tanig som inte är bekväm.
   Men, men. Fortsätt söka, du kommer få avslag i 98% av fallen, därför gäller det att inte tappa modet utan fortsätta. Så är det med allt, söker du jobb kommer du antagligen också få avslag i 98% av fallen.

  • Agda

   Diferente – jag håller med dig i allt utom en punkt – och det är att det inte skulle finnas gott om personer på hp som söker utanför sin egen ålderssfär. Det finns det. Jag vet av egen erfarenhet.

   Sedan undrar jag över att vissa män säger sig få massor med uppmärksamhet, medan andra inte får någon alls. Trots att de enligt egen utsago har bild och ser bra ut. Hade gärna besökt några profiler ur båda grupper för att se om jag kan avläsa varför det blir så.

   Jag är kvinna, 50++, och jag har fått tusentals mejl under mina två år här. Jag har tappat räkningen, men antalet dejter är runt 20. Några få av dem har varit män som har varit något eller några år äldre än jag. Många har varit runt 8, 10 år yngre. Yngste var 15 år yngre. Att jag är kvar här får jag närmast skylla på min egen kräsenhet. Har dock haft några kortare relationer under tiden.

   Men visst hade det varit bättre med krav på bild. Slopad ålder för med sig ett problem, och det är att mängden som lägger upp tio, tjugo år gamla bilder nog skulle öka. Och de finns ju redan. Men det är konstigt att åldern är det första man får veta, Så är det ju definitivt inte i det verkliga livet.

   Och ja, även jag söker fysisk kärlek och passion. Det gör även någon av mina jämnåriga som jag känner, medan andra kan nästan blir lite chockade över att jag säger mig fortfarande ha sexuella behov.

 14. Padeira

  Jag är 65 men de flesta tror att jag är runt 50. Både utseende, klädval och hur jag uppför mig gör att de flesta tror att jag är yngre. Min ålder har aldrig spelat mig någon roll. Jag är som jag är….men har alltid attraherat yngre personer även väninnor. I 9:an hade jag en kille som gick i 7:an och så har det fortsatt. Har haft två längre förhållanden med män 15 år yngre och ingen av dem såg mig som någon mamma. Det är svårt att hitta någon i min ålder. När jag tittar på männen i min ålder känns det som jag tittar på “min pappa”. Jag kanske har en helt skev självbild. De som kontaktar mig här är från 24-60. Blir väl kvar ett tag på HP antar jag…

 15. KLas-Jööran

  När jag nyss fyllt 31 började jag på ett nytt jobb(hade alltid varit bland de yngsta på mina tidigare jobb). Med nytt jobb träffar man mycket nytt folk, och omedvetet bedömer man hur gamla nya bekantskaper är. Det visade sig att mina bedömningar var långt ifrån korrekta. Folk jag trodde var i min egen ålder visade sig vara 5-10 år yngre. Folk jag trodde var 5-10 år äldre visade sig vara i min egen ålder. Trettiårskris? Eller finns det liknande fenomen bland folk i alla möjliga åldrar?

 16. Diferente

  @CATWOMAN I verkliga livet spelar det liten roll om en tjej har barn, har erfarit det när tjejer attraherat mig eller visat intresse utan att jag svarat, men här är det så artificiellt att man (jag) bygger en fantombild av individen utifrån ett foto och stirrar överdrivet på fakta om längd och annat – och får jag välja vill jag ha en utan barn. Kanske låter hårt, men om jag saftar till då så vill jag inte ha andra sortering på begagnatmarknaden och “ta någon annans plats” utan någon som är relativt lika grön som jag, någon att upptäcka saker med, och inte någon s.k. milf att lära något av (såsom tydligen alla ”småpojkar” på HP vill och tjejer i ”plusåldern” på HP skriver ibland tydligt att de är trötta på sådana propåer). Jag är ”gammaldags” kan man säga och vill ha någon utan allt för mycket belastning. Allt detta är nu en tankeförkortning för att spara utrymmet, men någon som har redan “utflugna” är ljusår från mig i många avseenden.

  @ J.G Tack för uppmuntran. ”Fortsätt söka, du kommer få avslag i 98% av fallen”, mja, hittills är det över 100 procent om det nu är möjligt, om man väger in alla oväntat elaka individer som som svar på ens det vänligaste mejlet, om det ens blir läst, kan svara med en skopa elakheter och en blockering. Folk är elaka på nätet.

  En reflektion kan jag göra, utan att veta, och det är om alla känner sig yngre än ”sin ålder”, lite som majoriteten av alla sägs tro att de är bättre bilförare än genomsnittet. Kanske. Eller så är det ens egen missuppfattning om vad folk skall anses vara i en viss ålder som dröjer sig kvar ifrån ens yngre år. När jag var tonåring tyckte jag att livet tog slut vid 25, när jag var 25 tyckte jag att 30-plusare var stengamla, men nu efter 40 ser jag på 30-plusare som nästan barn, och tycker att det är muntert men tragikomiskt när 25-åriga tjejer på HP inte vill ha ”småpojkar”, fastän de knappt själva blivit torra bakom örona. Jag kanske vill ha en tjej och inte tant (oavsett ålder, bara tanter bär högklackat, så, nu fick jag sagt det också) men jag vill inte ha något barn, så en bit över 30 får det vara ändå. – Men det finns folk som faktiskt känner sig gamla tidigt. Hade en arbetskamrat en gång som i 32-årsåldern nånstans en dag med tung röst sade att nu var han medelålders. Tönt, tänkte jag, visserligen fru och tre avkomlingar att dra runt, men 32 är ingen medelålder. Träffade en annan gång på en annan något äldre kollega (med en 4-årig son) som var lika deppig. Jag däremot har då slutat åldras ”sinnemässigt” vid 25 nånstans. Tar mer utrymme att resonera kring vad jag menar, för man utvecklas ju, men det får bli så kort.

  Kan tillägga en fråga, som är lite off i tråden, men HP borde ha en frågelåda där man kunde få förklarat från ”HP-psykologen” om vad folket på HP menar med olika saker. Tjejer skriver förvånande ofta identiska texter och en sak de skriver är att de vill ha någon som “vet vad han vill” men inte i ett enda fall har någon av dem jag mejalt kunnat förklara vad de menar, något som en tjej här dock förklarat för mig innebär att de inte vet. Någon som kan belysa mer?

  Tjejer är överhuvudtaget dåliga på att förklara vad de menar. Många tjejer har en massa irrelevanta rolighetsbilder om ingenting, citat och annat som tar upp plats, och en tjej har en bild med texten ”A man in a relationship trades intimacy to get sex. A woman in a relationship trades sex to get intimacy.” Jag har mejlat henne flera frågor idag om bl.a. vad just hon menar och lägger i uttrycket intimitet, men hon har i flera mejl bara hänvisat mig till ”min psykolog”, ”EA (Emotions Anonymous)”, och sagt att hon inte behöver förklara sig. Så vad är meningen med att komma med sådant om man inte vet vad man menar?

  • tjej79

   Nej, de kvinnor du väljer att ta kontakt med är dåliga på att förklara vad de menar. Eller så skippar du momentet lära känna någon lättsamt. Då kanske du uppfattas som direkt på och hon kanske helt enkelt bara tillhörde skaran som slängde ut citatbilder men, egentligen struntar i vad det står för, det kanske bara stod för en stunds garv för henne..sedan var det ingenting mer med det.
   Det är inte många som uppskattar den typen av dialog direkt. Särskilt inte på nätet.

   Så, då kan jag ju istället undra varför väljer du att ta kontakt med kvinnor som har den typen av bilder i sina album då du redan ställer dig negativt till det?

  • Elle_

   D: Hon kanske inte känner för att förklara det för just dig? Hon har ju rätt, det är faktiskt inte hennes skyldighet att svara på alla frågor som alla män ställer till henne, trots att hon finns på en dejtingsida. Rätt obstinat av dig att fortsätta tjata efter ett nej? Beter du dig så i andra sammanhang också? Jag förstår f ö precis vad som menas med citatet som ju är rätt rakt på.
   Jag skulle gissa att de som söker efter någon “som vet vad han vill”, undanber sig s k “snälla killar”, dvs sådana som tyvärr tror att om de till varje pris undviker några som helst konflikter och lägger alla beslut i någon annans händer, som hjälper till och underkastar sig och håller med, då förtjänar de sex och kärlek i utbyte (inte sällan blir de otäckt hätska och hotfulla, eller bara bittra, om så inte sker sedan). Nu fungerar det tyvärr inte så då de flesta är ute efter lite mer intellektuellt utbyte och gärna vill bli ihop med en riktig människa, inte en butler/socialt handikappad jättebebis.

  • ViraStina

   Jag undrar också lite grann varför du skriver till kvinnor vars presentationer irriterar dig redan från början. Det känns ju inte som någon bra start. De flesta gillar inte att bli ifrågasatta, och de känner antagligen att de måste stå till svars för sin text. Då går de förstås i försvar. Skriv till dem vars presentation du gillar istället.

   Angående en man “som vet vad han vill” håller jag i stort sett med ovanstående svar. Det är inget jag själv skulle skriva i en presentation. Men en tänkbar tolkning är att hon menar en kille som inte är ängslig och osäker. Hon kan t ex vara less på velande killar som aldrig bestämmer om de vill ha en relation eller inte. Eller sådana som inte törs visa intresse, utan står och hoppas på att bli upptäckta. Eller sådana som anstränger sig alltför mycket för att vara andra till lags.

   Man kan också tänka sig att hon söker någon som har ett tydligt mål i livet. T ex att han satsar på utbildning för att få sitt drömjobb, eller sparar intensivt till en långresa. Hon har kanske dåliga erfarenheter av någon som irrade runt planlöst i tillvaron, utan tanke på framtiden.

   Det kan även handla om hela livsstilen. Hon attraheras kanske av killar som har driv, och som inte låter sig stoppas av motgångar eller rädslor, utan målmedvetet genomför det som är viktigt för honom, och ser till att få det han vill ha. Någon som inte ger upp, typ.

   Men om någon inte vill utveckla vad hon menar med en viss formulering, ska du inte lägga någon fortsatt energi på henne. Då är hon inte intresserad av att prata med dig, och då ska du naturligtvis inte fråga vidare.

  • Catwoman

   Differente: OK, då förstår jag. Du vill inte alls ha en kvinna som har barn. Jag förstod det först som att det bara var utflugna barn som var ett hinder.

  • Agda

   Tre kommenterar:

   1. Med den kravlistan förstår jag varför du inte får något napp. Sök öppet, är mitt råd. Var beredd att kommunicera med sådana som inte alls stämmer överens med dina krav.

   2. Du kollar på helt fel tjejer. Alla med dumma bilder och texter du inte förstår – varför bryr du dig? Krav ett är väl att presentationen ska ge dig en bild av att detta är en bra person?

   3. Vet vad han vill = alla öppet osäkra män går bort. De vill ha en tydlig karl som vet hur man hanterar en kvinnokropp.

  • Agda

   Nio av tio män som jag väljs rbort hamnar i skräpkorgen för att de är antingen för veka eller för trista. Jag är en stark person med mycket driv, och jag vill ha någon som kan bjuda lite motstånd.

 17. EnmansomheterOve

  Jag har det omvända problemet som många andra här har. Jag är omkring de 30. Ser ut som och blir oftast bemött som om jag vore 45-50. I ärlighetens namn ser jag verkligen gammal ut, jag har ett par gånger fastnat i förhör då man trott att jag förfalskat mitt pass. Så ja, jag ser gammal ut och jag beter mig kanske som någon som är 40+.

  Detta ger mig oanade problem. Kvinnorna jag attraheras av brukar ligga i åldersspannet 30-35 (detta styr jag naturligtvis inte själv över. Men dessa kvinnor brukar med lätthet vifta bort mig såsom åldersbluffare eftersom de tror, fullt förståeligt, att jag är 10-15 år äldre. Och eftersom ingen människa vid sina sinnens fulla bruk kan kalla mig “skitsnygg” så har jag helt enkelt inte ens den förlåtande egenskapen.

  Jag har vid tillfälle funderat på att göra kirurgiska ingrepp och återerövra min ålder. I jobbet gör det ingenting att man får en äldre mans respekt, men det är slitigt privat. Nya bekantskaper som absolut måste se körkortet för att tro mig. Kvinnorna som för en gångs skull faktiskt visar intresse om man befinner sig på någon lokal är oftast omkring 50 och blir dessutom sura när jag helt enkelt inte är intresserad. Men jag vill ha en seriös relation som leder till något. Hur skall jag kunna ha det med någon som är så pass mycket äldre? Som i vissa fall har barn som är över 20 och därmed inte mer än 10 år yngre än mig.

  Sedan hjälper väl heller inte min personlighet till. Jag är ganska lugn, livsnjutare som tycker om böcker, god mat (och att laga den), lugna sommardagar i trädgården och så vidare. Går jag på musik eller teater, vilket händer ganska ofta, är det ordnade förhållanden med förbokad sittplats på en arena, inte i leran på någon festival. Så jag får väl tillstå att jag mentalt också är en gubbdjävel. Och det har inget med ålder att göra, det är en livsstil. Men tyvärr gör det att man blir väldigt oattraktiv.

  Är det någon som har något vettigt råd för hur man “kommer runt” detta problem? Är det att jobba med sin personlighet (föryngra sina intressen) och kirurgi som gäller?

  • Romantisk-tjej

   Du ser äldre ut och attraherar därför äldre, om jag förstått dig rätt? Du har även en livsstil som man kan förvänta sig av en typ medelålders person? Så vad är det då som gör att du inte kan vara tillsammans med någon typ 10 år äldre? Du säger att man inte kan ha en seriös med någon som är så pass äldre, då blir jag nyfiken på varför. Jag känner till flera sådana relationer och många fungerar ypperligt och är verkligen seriösa.

   För till syvende och sist är det ju ändå livsstilen som är viktigast om man ska fungera ihop. Inte åldern.

   Ett exempel: Min bästa killkompis är tillsammans med en medelålders kvinna med tonårsbarn. Han ser visserligen inte gammal ut (är omkring 30) men han och hon har liknande livsstil och intressen, vilket gör att de funkar utmärkt ihop. Trots att han aldrig varit intresserad av kvinnor med barn, eller barn över huvud taget. Men han lät inte något sådant komma emellan kärleken.

   De har ett mycket bra förhållande, jag träffar dem då och då och jag har aldrig sett honom så lycklig tidigare. Han pratar om henne hela tiden. De har varit tillsammans i ett år och banden blir bara starkare. Han har bra kontakt med hennes barn trots att de är tonårstjejer..

   Mitt andra exempel är jag själv. Jag har också haft krav på en barnlös man. Det var faktiskt helt otänkbart för mig att träffa en man med barn – så sent som för två år sedan. För då blev jag nämligen störtkär…i en man med förskolebarn! Hemskt va? Men det var inte så hemskt som jag trodde. Barnen välkomnade mig redan från början.

   Man kan inte styra allt i sitt liv, tror man det blir man djupt olycklig. Saker bara händer, man har mycket att vinna på om man släpper kontrollen, låter känslor visa vägen istället för att se hinder. Vem vet, du kanske missar en person som kan förgylla ditt liv, bara för att du har massa onödiga krav hit och dit.

   I två års tid har det varit helt otänkbart för mig att leva med en annan man än min pojkvän. Han är som en del av mig. Jag älskar honom och ingen annan. Jag hoppas få leva med honom i resten av mitt liv.

  • EnmansomheterOve

   Romantisk-Tjej:

   Det är mycket enkelt. Jag kan inte tänka mig en relation med någon som är 50 och därmed kunde varit, förvisso ung, men ändock mor till mig. Det går inte. Det är möjligt att det är åldersdiskriminering, men… Jag har inte ens fyllt 50 när min partner går i pension. Och sannolikheten att bli änkling innan pensioneringen ökar drastiskt. 10 år äldre, alltså runt 40, är inget problem. Förutom att när kvinnor som är runt 40 får klart för sig att jag inte är 45 så svalnar intresset betydligt.

   Jag trodde man omkring 35 var ganska medelålders. Idag har jag förstått att människor åker på festivaler, festar varje helg och så vidare till långt över 40. Jag har inte riktigt begripit varför man är en gubbe bara för att man har koll på sin ekonomi, bor bra och lever lite lugnt, utan att tågluffa runt halva världen eller hoppa fallskärm från berg. Reser gör jag gärna, men jag bor på hotell.

   Visst, jag hade säkert kunnat inleda en relation med någon omkring 50. Men det vill jag inte. 40 är min övre gräns, svårare än så är det inte. Tyvärr vill inte en människa under 50 ha en sådan som mig.

  • Romantisk-tjej

   Det viktiga är att hitta en likasinnad. Du kan säkert hitta någon med lugna intressen under 40.
   Jag tror dock inte att de personerna är så vanliga på dejtingsidor. Varför vet jag inte, jag kan bara konstatera att det mest var en viss typ av människor där.

   De flesta hade väldigt mycket på fritiden, samtidigt som jobbet var en stor sak i deras liv. De reste mycket och gillade ofta extrem träning och äventyrssporter. Är man så uppe i sitt eget kan det vara svårt att intressera sig/ha tid för en annan människa tillräckligt mycket för att kunna odla en relation.

   Jag själv hittade ingen som ens ville dejta, så jag skulle rekommendera att söka på andra ställen.

   Jag tycker det är svårt att hitta rätt, mycket verkar ju handla om slumpen. Bara en sådan sak som att en person som passar (och är singel) råkar befinna sig där jag är och att jag har möjlighet att nå vederbörande utan att verka desperat eller påflugen.

   Märkligt att det ska vara så komplicerat.

  • J.G

   Jag får relativt ofta höra att jag är egoistisk som har vissa krav på kvinnor som jag kan tänka mig att dejta. Det roliga i kråksången är att det ofta är från kvinnor som själva har en massa krav. Jag får erkänna att det är mina fysiska krav de hakar upp sig på, medan de själva ofta har psykiska krav…

   Vad vill jag säga med det? Jo, alla har vi saker som vi attraheras av, så om du inte attraheras av äldre tanter, ska du inte känna dig tvingad till att dejta dem. För du kommer inte bli attraherad.

   Det finns gott om tjejer som gillar äldre män, så det borde gå att hitta någon som attraheras av dig, som även du attraheras av. Jag läste på Blackdragons blog att han delade in kvinnor i tre kategorier. De som enbart dejtade jämnåriga, de som bara ville ha äldre, och de som inte brydde sig. Så du har i alla fall en grupp att sikta in dig på, med vissa individer från de andra två grupperna.

   Ditt utseende är inte lika viktigt som din sociala status i någon slags grupp, så hitta något du gillar och bli bra på det.

  • Agda

   Hej, du skriver inte vad som får dig att se äldre ut. Det gör mig nyfiken.

   Men i övrigt måste jag säga att en man med den självinsikten är ett kap.

 18. Tord

  Mitt bäst före datum är förbi sedan länge (fyller 55 år i början av juli) Jag får sitta och titta på alla unga söta tjejer istället för att försöka dejta någon, för det är ju knappast förbjudet. Jag blir inte ens kär i en kvinna runt 50+ så varför skulle jag vara ihop med en som jag inte är kär i? samt att ingen i mina drömmars ålder skulle falla för en gammal ful gubbe

  • Elle_

   Ja, då får du nog nöja dig med att flukta, tyvärr.
   Alternativet är ju annars att försöka se bortom ytan och kroppen och försöka förstå varför du inte kan attraheras av en människa som har uppnått mognad och klokskap? Iofs kräver det en del ansträngning och motivation, och som jag läser ditt inlägg är det inte direkt målmedvetenhet och hopp som flödar mellan raderna…

  • Skinnylove

   Dagens ros till Elle från mig!
   Är trött på alla som klagar istället för att ta konsekvenser av sina val. Vill man inte en så får man antingen gilla läget eller förändra sig själv.

  • J.G

   Jag vill ge dagens ris till Elle.

   Varför försöker du få Tord att skämmas för sina preferenser? Han har väl rätt att tycka vad han vill?

  • Elle_

   Tord: har jag sagt att han inte har rätt till sina preferenser? Klart han har, men eftersom han uppenbarligen inte lyckas hitta någon som uppfyller hans krav som vill ha honom, är ju den bistra verkligheten sådan att det som återstår är att försöka vidga sina vyer eller förbli ensam. Eller du kanske har något annat förslag? Unga kvinnor borde skärpa till sig lite och bli ihop med gubbar oavsett hur de själva känner inför detta?

 19. Diferente

  @TJEJ79 @ELLE @ VIRASTINA
  Suck. Denna blogg är som en kvicksand. Man försöker skriva kort men innehållsrikt och det blir lätt missförstånd när folk lägger till egna tolkningar och så är förvirringen igång med påståenden, anklagelser och oförståenden. Det har i bloggarna här och kommentarsfälten getts uttryck för ett stort spann åsikter om hur man skall göra och inte göra här, skriva, kontakta folk, svara etc. Det de ena föreslår bannlyser andra, så det finns få patentlösningar.

  Men några korta kommentarer. I början tyckte jag att vissa tjejers överlastade fotoalbum med solnedgångsbilder och annat var gulligt, men ju fler likadana jag såg desto mer undrade jag till slut över meningen. Har man sett många profiler inser man det meningslösa i överlastade album med precis samma sak, det blir inte det minsta personligt. Jag ”väljer” inte heller att ta kontakt med tjejer till vars bilder jag är “negativ” eller som “irriterar” mig – det är era egna tillägg som får stå för er och som visar hur svårt det är att bli förstådd här och lätt att bli missförstådd. Det händer förstås att jag tycker om något i profilerna eller att något väcker min nyfikenhet eller intresse och att jag då mejlar en rad, för det kanske ni ändå inte tycker är ”konstigt”? Detta att lära känna någon lättsamt, oj vad jag har försökt olika stilar, direkt på, återhållsamt, allvarligt, busigt, mycket busigt. Oavsett stil och längd blir det sällan svar, sällan ens en titt på ens profil, sällan ens läst. Ofta skriver tjejer i sina pres att de uppskattar humor, men är man inte så allvarlig utan humoristisk i sina kontaktförsök så visar deras respons ofta att de inte menade det. Så ja, en del bara pysslar med sin profil men bara för sig själva, och det är många som förklarat det med en hunger efter bekräftelse. Den tjej som haft flest var uppe i över 80 bilder. Och säg inte att jag kanske var ”för direkt”, det är bara löjligt, om man mejlar en rad om en fin/rolig/tänkvärd bild/presentation e.d. och försöker ta det som utgångspunkt för en kontakt så kan man inte säga att ”det inte är många som uppskattar den typen av dialog direkt”. Vad gör de här då?

  Skriv inte att det inte är hennes skyldighet att svara på ”alla frågor som alla män ställer till henne”. Det är inte det det handlar om. De behöver inte heller genast ”stå till svars för sin text”, men kan de inte ta en vänlig fråga? Varför? Jag kanske undrar vad de menar, försöker ta kontakt, som det ofta rekommenderas här, eller signalerar bara att de inte gör sig förstådda, borde inte ens det intressera dem? Jag vet inte hur många som frågar henne om vad. Det enda jag vet är att jag ställer en nyfiken fråga till henne, och – obs läs långsamt – problemet är inte att en tjej beter sig på ett visst sätt, problemet är när alla beter sig likadant, då uppkommer ett mönster, ett strukturellt problem som man (män) kan undra över. Detta är ju ett vanligt beteende, arrogansen på HP flödar. Och det är bra fräckt och osakligt av dig ELLE att fantisera ihop att jag är ”obstinat” och ”tjatar” efter ”ett nej” och huruvida “beter du dig så i andra sammanhang också”. Vad i all sin dar bygger du dessa anklagelser på? Du vet inget om vår korrespondens och kan inte ens kommentera den och är bara oförskämd. Det hela handlar om henne uppförande. Hon kunde svara att hon inte ville svara, eller inte svara, men hon svarade flera gånger och skickat mig (helt fallet från skyn) än till “min psykolog” än annorstädes. Varför? Att du ”förstår” hennes citat är ointressant eftersom jag inte förstår den och det är det saken handlar om, att jag vill förstå. Kan någon då förklara? – Om nu fler än den lilla bofasta skara som skriver här läser dessa kommentarer så kanske ni kan bidra med lite folkbildning av manssläktet å ert köns vägnar. Seriöst? Vad är ”intimitet” för er?

  Och måste alla män leva upp till kvinnors bild av dem, vilja ha uteslutande sex, bara vara hårda och extrema aktivitetsfreaks etc, för annars ”har de en livsstil som man kan förvänta sig av en typ medelålders person”! Sjukt stereotypt. Mycket på denna blogg visar sjukt stereotypa bilder och uppfattningar. Tjejer klagar på män som bara vill ha sex, men ratar de andra som har ”en livsstil som man kan förvänta sig av en typ medelålders person”. – öh?

  Men jag tackar er för ett försök till utläggning om begreppet ”vet vad han vill”, men det visar bara att det finns en hel rad möjliga syftningar och tjejerna behöver inte ha samma. En enda tjej svarade på den frågan och bekräftar att alla inte menar samma sak med frasen, och då kanske man kan få fråga vad just “hon” menar? Men om ingen utöver en enda svarar så har vi igen ett strukturellt beteendeproblem.

  Sen kan jag inte låta bli att bara notera den stora missuppfattningen av, eller bara variationen, i definierandet av ”snälla” killar. Antar att alla talar utifrån sin erfarenhet, därav variationen. Tjejer vill helst inte bli misshandlade men samtidigt uppfattas ”snälla” killar som mesiga som bara vill vara till lags och inte ta konflikter och är ”jättebebis”? Vilket mörker. Inte undra på att hustrumisshandeln och värre saker i landet bara ökar, männen måste ju bevisa sin manlighet, att de har ”driv” och ”inte låter sig stoppas av ett nej” och utan “målmedvetet genomför det som är viktigt för honom”, och ser till att ”få det han vill ha”? Kunde leda det i bevis i någon mån men tycker att vi inte skall ta utrymme för denna allt mer sidofråga. Snäll är inte mesig, mesig är inte snäll, det är olika saker. Vad är det för fel på vänlighet och ömsesidig respekt?! Jag bortser från böjelser inom bdsm där underkastelse och dominans är en del av grejen.

  Blogginlägget handlade trots allt om åldrar och en grej jag kan säga är att somliga tycks likställa ”livsfas” med ”ålder”, och däri ligger också en del av felet som jag antytt tidigare. En kvinna som ”lekt av sig” med en rad män och fött tre barn och lyckats få dem utflyttade genom dörren och i stort sett söker någon för ett plusboende och att rasta katten med, och ta hand om sin nästan obligatoriska häst, är sällan egentligen intresserad av kärlek och passion (passion) utan mera tillgivenhet och vänskap, och om en man inte har barn och söker någon i samma livsfas som sig själv och vill ha kärlek och passion så får han söka i andra åldrar, tyvärr. Jag tar inte mer plats här för detta, det är redan så mycket.

  • Skinnylove

   Skyll inte kvinnomisshandel på kvinnor eller stackars “pressade” män. Misshandel är aldrig ok. Tänk lite innan du skriver.

  • Hasse

   Skinnylove: Du bara bekräftar hur hopplösa ni kvinnor är. Så klassiskt kvinnligt av ALLT han skrev så fann du nägot att ånyo misstolka.

   Godnatt

  • ViraStina

   Jepp, det är omöjligt att bli rätt uppfattad på nätet, och det är en av anledningarna till att jag gav upp nätdejtingen. 🙂

   Men märk väl att du själv i lika hög grad drar slutsatser om våra svar. Jag kan utläsa att du i din tur känner dig påhoppad av oss – precis som jag gissade att tjejer/na som du skrev till, kände sig påhoppade när du ställde frågor om vad du menade.

   Ändå vet du ju faktiskt inte något om avsikterna i våra svar. Mitt var helt vänligt och uppriktigt. Baserat på hur jag tolkade din text. Du verkade ändå ta illa upp, istället för att utgå från att jag menade väl. Så blir det ofrånkomligen i webbsammanhang. Man förstorar, överreagerar och misstolkar intentionerna.

   Och det enda man kan göra åt det, är att antingen vara otroligt övertydlig, och gärna dränka sitt inlägg i smileys, eller hålla sig till sitt eget uttryckssätt och strunta i att mängder av folk kommer att missförstå, hur man än gör.

   Ingendera funkade särskilt bra för mig för att lyckas på dejtingsidorna. Därför satsade jag på IRL-dejting istället. Jag kunde inte nå fram i nätdejtingen.

   Men du kommer aldrig få veta varför folk gör som de gör, eller skriver det som de skriver, eller vad de egentligen menar. Jag lade ner extremt mycket energi på att försöka tolka vad män menade, eller vad de sökte, eller vad de ville säga med sin kryptiska profil, eller vad deras sms betydde. Det var totalt bortkastat.

   Istället hittade jag en man som faktiskt beter sig konsekvent och säger det han menar. Han lämnade mig aldrig i ovisshet med en massa gissningar, som så många andra män. Jag behövde aldrig analysera vad hans kommentarer och handlingar betydde. Och det ska man inte behöva.

   Vill någon inte svara på en fråga om sin profil, är de ointresserade. Det är egentligen allt du behöver veta.

   Sen förstår jag absolut inte kopplingen mellan en man som vet vad han vill, och misshandel. Det låter ju fullständigt befängt? Jag känner massor av målmedvetna, drivna män. Baksidan av den egenskapen är snarare att de kan bli lite blinda för andras behov. De har svårt att kompromissa med sina egna drömmar och mål för att gå någon annan till mötes. Men det har ingenting med våld och misshandel att göra. Hur får du ihop den kopplingen?

  • Elle_

   Sådana här resonemang läser jag så himla ofta från män: “Hon sa ju att hon gillar humor, men sen skrattade hon inte det minsta åt mina skämt!” “Hon ville inte förklara vad hon menade med det hon skrev i profilen, tjejer är överhuvudtaget dåliga på att förklara vad de menar.” “Jag har provat både lättsamma tilltal och serösa, inget funkar, tjejer är för kräsna!” “Jag får ingen dejt här, det här är en skitsida!”

   NEWSFLASH 1: Kvinnor är MÄNNISKOR, dvs en massa OLIKA INDIVIDER. Det finns inte en metod eller ett tilltal som fungerar på alla.

   NEWSFLASH 2: Bara för att en kvinna inte skrattar åt just dina skämt eller förklarar sin profiltext just för dig betyder det inte att hon inte uppskattar humor eller inte vet vad hon själv vill säga. Bara för att just du inte får någon dejt behöver det inte nödvändigtvis vara fel på själva hemsidan.

   NEWSFLASH 3: Kvinnor har inte råd att chansa på samma sätt som män har. _16 kvinnor mördas av sina respektive varje år._ Försök åtminstone göra en liten ansats till att sätta dig in i kvinnors situation?

   Dessutom:
   NEWSFLASH 4: Att du blir nobbad betyder varken att kvinnan är för kräsen eller att du är för kass. Lägg av att leta efter fel hos kvinnorna eller i din egen person. Det är mycket som ska klicka och risken finns till och med att en själsfrände eller flera varit uppkopplad samtidigt som du, men ni har inte nått varandra. Det är en komplex slags kommunikation och såväl tur som skicklighet krävs för att allt ska trilla rätt. Sådana är förutsättningarna på en dejtingsida. Gör vad du kan för att optimera ditt eget beteende, eller bit i det sura äpplet och inse att nätdejting inte passar dig. Försök ha som grundinställning att folk gör sitt bästa efter sina förutsättningar (Och om du skriver till en kvinna: försök ha i åtanke att hon troligtvis har hundratals dåliga erfarenheter av män. Det är ingen överdrift. Jag talar inte om hudra våldtäkter men däremot om hundra situationer då hon blivit förminskad, förbisedd, objektifierad och trakasserad.) och när du skriver till någon: VISA RESPEKT. Känner du att du är bitter redan från början: SITT PÅ HÄNDERNA och återkom när du är på bättre humör. Din kassa attityd kommer att skina igenom när du skriver och då är chansen för ett trevligt samtal rätt liten.

   End of rant.

  • Romantisk-tjej

   Vilka tjejer har ratat medelålders killar? Om du har hängt med lite i bloggen så skulle du se att det är killarna som ratar medelålders tjejer, till och med om tjejen är ungdomlig och aktiv.

   Här sitter idel medelålders män och vill ha unga pigga tjejer. Själv vill de fortfarande ha sin lugna gubbtillvaro i fred men tjejerna får inte åldras det minsta, då läggs de på skräphögen.

   Hur fick du ihop att en driven person är lika med en kvinnomisshandlare? En person som slår sin partner har för det första ofta alkohol/drogproblem, Bland dem finns både “mesar” och den “tuffa” typen.
   I annat fall handlar det ofta om att de sett sin mor blivit slagen och blivit präglade av uppväxten.

   Att skylla på att det är tjejens fel att han slår är idioti. En normal kille hade gjort slut med en tjej om de hatade henne så mycket at han måste göra henne illa. Det är inte normalt att vara våldsam. Och framför allt bör man söka hjälp om man har ett våldsamt impulsivt beteende.

   Det är ALDRIG någon annans fel att man beter sig på ett visst sätt. En vuxen människa tar ansvar. Att alltid skylla på andra är inte vuxet. Då är man faktiskt en jättebebis!

   Att vara driven är inget manligt drag, det är normalt att båda könen söker sig till drivna personer om man själv är sådan. Eller vill du ha en tjej som inte vet vad hon vill och inte kan bestämma sig? En tjej som saknar egna åsikter, en tjej som inte har några ideer om vad ni kan göra tillsammans? Jag tror att de flesta vill ha någon som vet vad de vill och driver relationen framåt.

   När det gäller solnedgångsbilderna: Att vara unik och originell på en dejtingsida lönar sig inte. Jag vet inte hur många gånger jag blivit ifrågasatt av killar när jag haft en annorlunda presentation eller fina bilder utomhus med estetisk/personlig prägel (då tjatar de om fler närbilder, fler helkroppsbilder, mer hud o.s.v) De verkar hellre vilja ha banala badrumsselfies.

   Jag hade en presentation som visade hur känslosam jag är, med lite udda framtoning, lite poetisk. Och jag hade några fina bilder i albumet, med personlig, romantisk prägel, till exempel en fin klänning, lite annorlunda platser, ej poserande bilder utan spontana, aldrig selfies.
   Många skrev att det var speciellt, men några dejter fick jag inte. Jag är säker på att de med solnedgångarna och blommorna åtminstone fick dejta…

   Killar verkar mest attrahera det som är mainstream. Där fanns få killar som själva sticker ut. Det är samma gamla visa om att de söker en tjej “med båda fötterna på jorden” och samma typ av bilder med dyra bilar, bar överkropp, träningsbilder och alla dessa resmål till jordens alla hörn.

   Nytänkande, personligt, originellt och framför allt ödmjukhet är något som attraherar mig.

  • Elle_

   D: Nej, jag är inte oförskämd och ärligt talat: tolkar du kvinnorna på HP på samma sätt som du tolkar mig förstår jag om du har problem att nå fram till dem.

  • tjej79

   Jag tolkade inte din text negativt, jag försökte bara förklara vad jag själv trodde det handlade om. Nu ger du en mer utförlig förklaring.

   Men, så är det på nätet som Virastina skriver med om. Det är sällan man blir rätt uppfattad i det man menar i en text. Vi alla här utgår från egna erfarenheter som ingen annan vet om förrän vi sätter ord på dem och de vi inte sätter ord på blir tolkningar av det. Ännu svårare när personer ger sig i kast med att skriva “noveller” 🙂 det ger utrymmer för fler tolkningar med. Personligen gillar jag det utförligt..men, är också medveten om att andra kan tycka det är tröttsamt.

   “Vet vad han vill” svarade inte jag ens på för jag tycker själv det låter som en flummig mening. Det kan man omöjligt svara på för en person kan vilja något, det kan förändras under tiden, beroende på vem man träffar, vart man befinner sig i livet och vad det handlar om.

   Är det inte bättre att byta ut ordet vi/er till du/jag istället?! För egentligen är det väl inte så intressant att veta om alla kvinnor måste eller män ska… det viktigaste är väl vad personen man träffar har för åsikter, erfarenheter som sedan utvecklas eller/och förändras.

   Vad intimitet står för kanske du själv ska svara på och sedan får du väl se vad kvinnan du träffar i framtiden tänker kring det. För här kommer du få så olika svar för det står så olika för oss alla och det kan också bli något annat än vad man tänker i mötet med en annan person.

  • Anna1918

   Hej, Diferente! Jag har läst dina olika kommentarer här och tycker att du skriver så mycket klokt, önskar verkligen vi kunde få kontakt, jag vet bara inte hur … Personligen skulle jag vilja ha tag i “någon som dig” personlighetsmässigt, därtill inte sagt att du och jag är rätt för varandra . Det tror jag egentligen inte att vi är just pga ålder och de andra omständigheterna i livet som gärna följer med åldern. Ovanpå det bor vi säkert i olika delar av landet, det brukar vara så typiskt 😉 Men jag tror du skulle vara en intressant person att vara vän med, någon jag har mycket gemensamt med. Hur som helst så hoppas jag du tar det här som en uppskattning av det du lagt tid och besvär på att skriva.

  • Thomas

   Ja varför måste alltid kvinnor skylla på allt som inte har med saker o ting att göra ? som detta du skriver ren och skär feminism bara en massa skitsnack sluta skyll på samma tråkiga uttjatade saker sen årtionden tillbaka vi är alla här på exakt samma villkor ändå skriver du sådan här trams! Läs nedan:
   NEWSFLASH 1: Kvinnor är MÄNNISKOR, dvs en massa OLIKA INDIVIDER. Det finns inte en metod eller ett tilltal som fungerar på alla.

   NEWSFLASH 2: Bara för att en kvinna inte skrattar åt just dina skämt eller förklarar sin profiltext just för dig betyder det inte att hon inte uppskattar humor eller inte vet vad hon själv vill säga. Bara för att just du inte får någon dejt behöver det inte nödvändigtvis vara fel på själva hemsidan.

   NEWSFLASH 3: Kvinnor har inte råd att chansa på samma sätt som män har. _16 kvinnor mördas av sina respektive varje år._ Försök åtminstone göra en liten ansats till att sätta dig in i kvinnors situation?

   Dessutom:
   NEWSFLASH 4: Att du blir nobbad betyder varken att kvinnan är för kräsen eller att du är för kass. Lägg av att leta efter fel hos kvinnorna eller i din egen person. Det är mycket som ska klicka och risken finns till och med att en själsfrände eller flera varit uppkopplad samtidigt som du, men ni har inte nått varandra. Det är en komplex slags kommunikation och såväl tur som skicklighet krävs för att allt ska trilla rätt. Sådana är förutsättningarna på en dejtingsida. Gör vad du kan för att optimera ditt eget beteende, eller bit i det sura äpplet och inse att nätdejting inte passar dig. Försök ha som grundinställning att folk gör sitt bästa efter sina förutsättningar (Och om du skriver till en kvinna: försök ha i åtanke att hon troligtvis har hundratals dåliga erfarenheter av män. Det är ingen överdrift. Jag talar inte om hudra våldtäkter men däremot om hundra situationer då hon blivit förminskad, förbisedd, objektifierad och trakasserad.) och när du skriver till någon: VISA RESPEKT. Känner du att du är bitter redan från början: SITT PÅ HÄNDERNA och återkom när du är på bättre humör. Din kassa attityd kommer att skina igenom när du skriver och då är chansen för ett trevligt samtal rätt liten.

  • Elle_

   Thomas: Haha, va? Vad fint ändå, att du tyckte att det jag skrev var värt ännu en publicering. Nej, vi är inte alla här på samma villkor. Har du den grundinställningen har du mycket kvar att lära. Lycka till!

 20. Thomas

  Som ny/gammal användare här så ser man samma personer är online jämt, dom uppdaterar inget. Samma tråkiga foton sen man såg profilen från dag ett ( ibland från typ 2008 det är år 2017 nu ! ) samma sak med texterna i flera år. Sen varför ska 99% av alla dessa kvinnor ens logga in här på HP för? då dom varken vågar, vill eller söker något här. Jag fattar inte grejen sluta glo på andras bilder det är väl det ni har Facebook till. Sen en sak till som skulle göra denna sida betydligt mer seriös presentationstext krav och foto krav minst en tydlig kropps bild och minst en tydlig ansiktsbild. Ta bort detta oseriösa trams med dolda foton det har man inte på en sida för dejting det säger väl sig självt. Bort med ALLA som är gifta eller redan upptagna detta är en SINGEL SIDA ! inför fler val för dom som inte är man eller kvinna typ shemale, trans osv för det är man också trött på att få besök av det man INTE söker eller tittar på kvinnors profiler o där dyker det upp allt från transor till trannys nej dom är MÄN och ska inte stå som kvinnor. Så utöka valet av det du är t,ex en shemale ska kunna regga sig som just shemale inte som kvinna för det finns inte en riktig kvinna i världen som har en snopp så gör om, gör rätt ! Men dom som driver denna sida har ju totalt släppt på allt bara larv och trams datorsystem som sköter kontroll av både text och foton det ska väl ändå skötas manuellt så det blir seriösa texter här och vettiga tydliga foton sen borde foton ENBART få visa personen inte natur, bilar, texter & citat eller annat larv det är ju för fan personen man vill se allt annat är ju ointressant så HP skärp er sätt upp ribban tack för folk skapar en profil tittar runt en stund fyller inte i ett smack sen loggar dom ut för att ALDRIG återvända ja jag förstår varför synd bara att ni aldrig fattar hur en sida som denna borde se ut och drivas tyvärr./Thomas

  • Elle_

   Thomas: Dina preferenser är inte allas preferenser. Jag har skrivit med flera personer utan bild. Transsexuella har lika stor rätt att hitta kärleken som alla andra och det finns folk som inte är lika ytliga som du som gärna dejtar människor, inte kroppar. Hur skulle det se ut om alla krävde att dejtingsidor skulle anpassas efter hur just du vill ha det? Försök att se bortom din egen navel för ett ögonblick….

  • Nadine

   Fast om det kommer några få trannys o kollar är det inte hela världen,,,lesbiska har kikat på min sida men det har inte stört mig,,,mkt värre med alla fluktare isåf,,,någon tjej kanske kollar för att få tips om hur man skriver texten eller nån som är ny o bara kollar runt

  • Andrea

   Många vettiga poänger.
   Det med foton på bara personer håller jag dock med inte med om då intressen mm kan framhävas i andra former av Bilder som kan ge mer för en del.
   Tydliga foton över huvud och kropp håller jag med om och saknar jag titt som tätt.
   Insidan kan för mig aldrig kompensera för ett yttre som inte tilltalar mig.

   Jag tycker man borde kunna ställa in så att endast de man själv söker kan se en, för min del som 20-åring skulle jag därmed kunna slippa besök från tonåringar och medelålders+.
   Å du hade ju kunnat välja bort de som rent biologiskt inte är födda som kvinna då.
   För de har ju ändå ingen chans med dig och ni slösar ju bara varandras tid annars.

   Sådana tydliga avgränsningar skulle förhoppningsvis underlätta om få inte började fejka ålder för att nå att kontakt fler som De söker men som Inte egentligen söker dem.

   Sedan så är ju HP i slutänden gratis att använda och det är väl betalsajter man finner bättre alternativ.

 21. Thomas

  Kan säga att själv söker jag i alla möjliga åldrar och det är inte där problemet ligger utan att folk från andra städer som man INTE söker som hör av sig eller visar intresse som t,ex folk från Sundsvall som skriver till mig som bor i Örebro öhh hallå ska ja flytta bara för nån visar intresse? jösses nä tack sen tvingas man ju se folk på HP längst ner på sidan som INTE bor där man själv bor och söker kontakt så vad är poängen? sluta trams för när det kommer till kritan så är väldigt få flyttbara så varför ska man behöva få besök av nån som bor typ 130 mil bort? idioti hon kunde lika gärna bo utomlands med sådant avstånd så nä HP gör om, gör rätt sluta envisas med att skylta med profiler från hela jävla landet för det enda det bidrar med är mer oseriöst larv o folk enbart glor på andras bilder det är väl inte det en dejtingsida är till för man är väl här för att kunna träffa någon så låt folk se dom som bor nära samma stad och ev närliggande städer men bor man i Örebro vill man inte se folk som bor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall m.m typ en 10-12 mils radie det skulle innebära att man såg t,ex städer som Västerås, Köping, Katrineholm, Arboga, Eskilstuna osv inte 100 tals mil bort så skärpning för det ni skriver om !oj min ålder” när det är inte det som är grejen utan att alla jävlar bor så jävla långt bort så det känns helt meningslöst att ens titta på hennes profil./Thomas
  P.s hjälper ju inte vad man skriver här HP verkar ju ha bestämt sig för att denna sida ska vara så sunkig, töntig och så värdelös det bara går sidan har ju gått i en spiral neråt konstant sen den startade precis allt blir bara töntigare och sämre här folk med foton med pålaggda saker så man inte kan se hur människan faktiskt ser ut dolda foton = IDIOTI då detta är en sida där man bör visa vem man är dejting ska väl inte handla om att gömma sig att det är frivilligt att skippa profiltext jaha och hur fan ska man kunna veta något om personen finns ju noll kvar som lockar det enda man ser på dom flesta profiler är ett användarnamn, dolda foton en ålder noll ifyllt under fakta så vad fan gör man här undrar jag varje gång jag loggar in,. USCH ! /Thomas

  • Elle_

   Thomas: Tips: klicka vidare om du ser en profil som inte tilltalar dig? Det finns folk som absolut kan tänka sig att dejta någon med bild men utan text, och sådana som dejtar folk utan bild med bara text (jag, t ex). Live and let live. Dejtingsidor är till för människor av alla slag, inte bara sådana som tycker som du.

 22. Linda

  Tjoho! Jaa det är märkligt vad alla snackar om åldern. Jag är snart 43 med 2 barn och kan emellanåt känna mig som 90. Har ett jobb som får mig att känna så men jag försöker vara ungdomlig iaf. Här på hp har iaf jag märkt att både män 20-60 kontaktar mig fast jag har en gräns…men det verkar många strunta i. Jag gillar både yngre och äldre, men är väldigt blyg när någon vill träffa mig och när jag skriver det så struntar dom i att skriva tillbaka. Blää! Många säger att åldern bara är en siffra men varför hakar så många upp sig på det kan jag undra! Sedan tycker inte jag det är ok att en man på typ 40-45 träffar en 18-19 årig tjej bara för sexet…men ok, alla är olika på den fronten. Många män gillar så pass unga tjejer och det är likadant när det gäller kvinnor. Finns kvinnor som gillar unga killar också! Nåja, här på hp ska man inte bli förvånad heller när man (iaf jag) blir kontaktad av män/killar som bara är ute efter sex! Det finns det andra sajter för! Vet inte om denna text passar in på ämnet men min åsikt iaf!
  Tack för mig!

 23. Agda

  Ett inlägg till. Många klagar på hur ytliga dejtingsajter är. Mitt första svar på det är att vi ju alla är här helt frivilligt. Gillar du inte läget? Men dra då!

  För mig som började med detta vid 50+ har det fört med sig många positiva saker. En är att jag har fått en helt ny syn på min kropp. Från att ha känt att jag nog aldrig vill visa mig naken inför en man igen, känner jag mig i dag säker på att jag i många mäns ögon har en mycket attraktiv kropp. Det kan jag tacka många män på hp, för. Så fina komplimanger för både ansikte och kropp från så många har haft effekt. Även min första älskare från dejtingvärlden gjorde mycket för detta.

  Nummer två är att jag har lärt mig mycket om hur män fungerar. Det har skett genom mejlväxlingar med män som jag i många fall aldrig har träffat, men som jag har utbytt en del tankar och känslor med. Spännande och givande kontakter, många av dem.

  Nummer tre är att jag har upptäckt min egen sexualitet på ett nytt och spännande sätt. Nu ångrar jag att jag inte började med dejting tidigare, för det finns så mycket härligt och spännande att uppleva. Så varför då inte ta för sig av det?

 24. Kristina

  Grattis Agda! En som är /blivit nöjd, ett litet missförstånd dock! det är just de här “ventilationerna” som behövs, klaga/besvikelser/känslor, dom finns ju!!!
  En annan tanke/känsla jag har just nu efter en tids läsning! Är faktiskt att kvinnor kan säga/uppträda hur dom vill, det finns alltid kvinnor ” här” som omedelbart intar försvarsställning! som en ren reflex.. men.. varför? inte acceptera att även kvinnor kan bete sig illa! Varför försvara det? Jo, det kan du, om du är lika beredd att även kunna/intresserad av att försvara mannen!!
  Åter till Agda! du kanske skulle trivas på mötesplatsen och deras Megafon! där önskar alla varandra en god morgon, trevlig dag, trevlig helg, osv, men om du visar någon form av besvikelse blir du borttagen!! 🙂 Kanske vore ngt?

  • Elle_

   Kristina: Självklart finns det kvinnor som beter sig illa. Om du orkar tror jag stt du kan hitta en förklaring till tonläget hos många kvinnor här om du läser (många av) männens kommentarer i ett flertal inlägg bakåt. Du kommer att upptäcka ett mönster. 🙂 Obs att jag inte klandrar dig om du ledsnar efter ca fem min… Själv brukar jag blunda och påminna mig själv om att de bara “representerar” flertalet män… dock inte alla. Lätt att man blir okontrollerat ursinnig eller apatiskt modfälld annars! 😀

 25. KARL- INGE

  Jag kan bara säga att jag tyvärr aldrig upplevt värre kvinnor än här på HP ett fåtal som vanligt som drar smuts över dom andra kvinnorna det stora flertalet är säkert bra

  Men varje gång numera när jag får likes och flirt och brev säg att det är tio om dan
  varje gång tänker jag,,, tänk om det är ngn av dessa kvinnor o man mot alla odds inte avslöjar dom ,,
  för att dom är manipulativa o falska och jag blir förföljd trakasserad ja tusan vet vad dessa dominanta aggressiva narcissistiska hänsynslösa kvinnor kan göra.. är jag oroad ja med rätta dom har med all säkerhet knäckt många män men dom är ingen match för mig men strulet som dom ställer till med är ju likadant som skitstövlar till män gör

 26. Kristina

  ELLE

  Vet du, jag har följt “alla” sedan en ganska lång tid bakåt, och jag har sett ett “mönster”, men det stämmer nog inte överens med ditt, i det här fallet! 🙂

 27. Malena

  Hej!

  Jag är en äldre tjej men ser yngre ut. Jag har en oförskämt bra självkänsla. Har bra självförtroende. Jag har faktiskt bara varit ihop med yngre män i seriösa förhållanden och det har aldrig varit några problem med det. Har hittills haft och upplevt det positivt och ömsesidigt.

  Av bl a den anledningen är min happyerfarenhet bra, mina dejter är kul! F ö dissas jag och dissar jag men tror ärligt knappast att det skiljer sig så mycket från mängden. Saken handlar utöver ens utseende och ålder om attityden som sitter mycket i skallen, helt enkelt.

  Jag tycker verkligen alla ska vara tacksamma över att frihet finns och existerar, att människor är olika och får och kan älska vem dom vill. Och det är fint att ingen dömer eller lägger sig i den saken. Det skulle ju bli fel och konstigt annars.

 28. Tom

  Intressanta tankegångar i artikeln. Jag hör nu till dom som har två äktenskap bakom mig och har vuxna barn och barnbarn. Det som jag har stött på här på Happy Pancake är att kvinnor i min ålder (50+) alltid ska ha minst 10 år yngre män och oftast har en önskelista som är svår att uppfylla. När man har kommit upp i den här åldern bör man ha mognat och förstått att världen inte cirkulerar kring en själv och att alla har skavanker på det ena eller andra sättet. Jag har slutat att kontakta kvinnor här och det är väldigt få som kontaktar mig, ärlighet kanske inte lönar sig. Som jämförelse så är jag också med på några internationella dejtingsajter och där är det tvärtom, ett större intresse än vad jag kan hantera och det med samma profil och foton.

 29. Eldochlera

  Jag är 49 och tyckte tidigare (när jag var 30-35) att män sådär 12-15 år äldre än mig, dvs typ 48-åringar var mest attraktiva, hade övergått från kille till vuxen man, men inte blivit gubbar än :-). Nu 15-20 år senare har jag exakt samma smak, alltså tycker oftast 48-åringar är snyggast :-). Faktum är ju att kvinnor lever längre än män i genomsnitt och jag känner till ett flertal lite äldre par där kvinnan är i full fart med aktiviteter medans hennes äldre gubbe sittar vid TVn. Och eftersom jag skulle vilja träffa någon att följas med på riktigt, en livskamrat, så vill jag vi ska vara in någorlunda samma kondition både fysiskt och mentalt. Så jag söker en man på min egen ålder +/- några år.

 30. Alexander

  Jag räknade antalet gilla-markeringar på min profil och fick ihop 388 stycken. Detta är summan från flera års häng på dejtingsidan. Majoriteten av dessa kom från 1-5 år äldre kvinnor. Säg 250 stycken kvinnor eftersom samma person kan ha gillat flera bilder. Bara 15 stycken kom från någon som är 30 år yngre. Jag är 37 år och i mycket bra fysisk form, välutbildad och har bra ekonomi. Har inga skador, inte varit sjuk på flera år och lär mig snabbare än vad jag gjorde i yngre år. Skulle våga påstå att man är ett bättre kapp än för tio år sedan. Åldern spelade ingen stor roll för mig när jag var yngre, men nu ser jag vissa problem med att träffa en äldre sliten medelmåtta som redan har/inte längre kan få barn. De bäst identifierade matcherna har varit strax under 30 år. Från dessa har tyvärr responsen varit låg. Därför råder för mig närmast status quo i den virtuella dejtingvärlden.

  En intressant detalj angående ålder är att jag flera gånger stött på bekanta kvinnor på dejtingsidor och upptäckt att de ljuger om sin ålder. Speciellt de som är 40+ som uppger att de är under 40 år. Kan även tänka mig att en del män ljuger om sin ålder! Vilket korrupt sätt att inleda en kontakt på…

  • Romantisk-tjej

   Jag kan förstå att vissa ljuger om åldern. 40 är någon sorts magisk gräns för killar, alltså kommer de missa många potentiella dejter när sätter den gränsen. Det vet många tjejer, så om de skriver t e x 38 istället för 40 så ökar chanserna betydligt. Dessutom syns de för flera.

   Jag har en killkompis som träffade en tjej som ljög om åldern. Om hon hade skrivit sin verkliga ålder (handlade om några år äldre) hade de inte fått träffa varandra och skapa det fina liv tillsammans som de har nu. Eftersom min killkompis hade en övre gräns. Hon berättade dock den verkliga åldern på första dejten. Och han hade inga problem med det, eftersom han tyckte om henne (och förstod varför hon ljög).

   Så frågan är då hur denna lögn skadar? Ljuger gör de flesta människor. Det är till exempel vanligt att ljuga om antalet sexpartners, många ser det som en vit lögn som inte är så allvarlig. Åtminstone inte innan man lärt känna någon. Då kan vissa berätta att de haft några färre eller fler än de angav, utan att någon blir upprörd över det. (Men om vi ska utgå från vad jag tycker, så är det mer okej att ljuga om åldern än sexpartners…Men jag är nog ovanlig på den punkten).

   Om jag träffar någon i mitt fritidsintresse, på min semester o.s.v. så vet de inte min ålder. Men det hindrar inte någon av oss att fatta tycke för varandra. ÄVEN om vi inte presenterade oss med åldern. För den kanske inte syns utanpå? Att träffas utan åldrar på utsidan har man gjort innan dejtingsidorna. Och en del kanske föredrar det hellre än att uppge något som kan ge helt fel bild av personen.

   För 7-8 år sedan dejtade jag en kille som hade skrivit att han hade svenskt ursprung. Men sedan började han prata om sina föräldrar och då gick det ju upp för mig att han ljugit. Då menade han på att han fick färre mail då han skrev sitt verkliga ursprung. Så han var ju faktiskt ärlig när vi väl sågs.

   Jag kom att tänka på en bekant för många år sedan som ljög om att hon hette något annat, för att hon hade ett finskt namn, som på den tiden ansågs fult. Det hände att folk hånskrattade samt mobbade henne för att hon var från “fel” land. Och då förklarade hon det för mig. Och jag insåg varför hon ljög.

   På samma sätt kan man förstå varför någon som andra tror är ful och sliten bara för att hon nått 41 år – skriver 37 – för då får hon plötsligt dejta. När hon dejtade IRL trodde alla hon var 33-34. Men när hon satte upp sig på dejtingsidor var det ingen som ens ville ha kontakt, eftersom hon skrev 41. Hon hade inte ens chansen att träffa någon med samma livsstil där, trots att hon var ungdomlig och attraktiv.

   Jag skrev min verkliga ålder och fick då kontakt med gubbar som var äldre. Trots att jag ser 10 år yngre ut. Jag fick aldrig dejta någon som är på min nivå i livet, eftersom de flesta killar gick efter åldrar. Jag lade ner allt med dejtingsidor hette och träffade snart en (många år yngre) kille strax efter det. Vi är som ler och långhalm.

   Detta är ett online-fenomen. IRL är det annorlunda. Då intresserar man sig för personen. Och utseendet. Men inte på grund av en viss ålder! Kärlek funkar inte så.

   Min kille sa senast idag att några på hans jobb som är yngre än mig har rynkor…men”du som är äldre än dem är ju helt slät i ansiktet”.
   Jag och min pojkvän ser jämngamla ut trots flera års skillnad.

   Jag har levt som en 25-åring även en bra bit över 40. Så varför skulle jag då vilja vara med en man som har en livsstil som en äldre person och kanske haft flera äktenskap samt barn? Eller ens leva med en jämngammal som ser ut som en gubbe? Jag både ser yngre ut och har inte ens varit tillsammans med någon tidigare.

   Och eftersom jag inte kommer skaffa barn och sökte killar som inte vill ha barn är det ju ännu konstigare att de var så petiga med åldern!

 31. Alexander

  Romantisk-tjej: jag är rätt så allergisk mot människor som ljuger. När jag umgås med dem känns det som att jag behöver filtrera deras snack och det tar alldeles för mycket energi. Även om det som de säger låter intressant. Jag sitter och funderar: Var det som personen sa sant, eller inte? Går jag på dejt med en tjej som visar sig vara äldre än vad hon är skulle det bara få mig att fundera på vilka andra ytliga försköningar personen gjort och avbryta dejten så fort jag kan. Vi har helt enkelt för olika kommunikationsstil och det är ingen bra grund att bygga en framtid på.

  Jag ställer mig försiktigt positiv till att skaffa barn i framtiden och då finns klara medicinska nackdelar att göra det med en äldre kvinna. Däremot finns det fördelar för kvinnor att skaffa barn med en äldre man upp till en viss gräns.

  I ditt fall håller jag med om att det är konstigt att de killar du var på jakt efter var petiga med åldern. Som sagt hellre än fräsch 35-åring än en sunkig 25-åring. Är man äldre och attraktiv tyder det på bra gener/livsstil och det är en stor fördel.

  • Romantisk-tjej

   Om du vill skaffa barn är det en helt annan sak. Men jag var tydlig med att jag inte ville skaffa barn och sökte mig till likasinnade killar. Idag är jag tillsammans med en man som inte vill ha barn. Han har redan barn sedan tidigare. Men om han hade fått välja hade han inte skaffat barn. Han ville inte bli pappa från början utan blev övertalad.

   På tal om lögner så är det ganska få som skulle erkänna det. Eftersom personen då skulle anses som en dålig förälder eller att de ångrar att de skaffade barn. Men så behöver det inte vara.

   Att just de som ljuger om åldern skulle ljuga om det mesta är överdrivet. Flera studier visar att ALLA människor ljuger i snitt 1-2 gånger per dag. Lögner sägs till och med vara nödvändigt för överlevnaden. Så om man ska hitta någon som aldrig ljuger kan man lägga ner direkt. Däremot är det olika vad vi kan stå ut med för typ av lögner.

   Själv har jag fått höra att jag säger för mycket. Att jag inte borde svara så utförligt på frågor o.s.v. Personligen tycker jag bättre om att umgås med människor som är frispråkiga om det mesta, även om det de avslöjar om sig själva skiljer sig rejält från mängden eller ligger dem i fatet.

   Särskilt viktigt är det för mig att den jag lever med är ärlig och uppriktig. Men om någon mindre lögn slipper igenom på de första träffarna är inte av betydelse för mig. Inte om jag verkligen ser att människan är ärlig när jag väl lärt känna honom.

   Men det jag oftast upplever är att människor är färgade av omgivningen och säger endast det som är kutym att säga eller vad som passar sig i deras specifika grupp. Eller/och för att det ger fördelar. Detta är ett sätt att ljuga. Eller att inte vara uppriktig om man så vill.

   En del skulle heller aldrig avslöja om de har betalningsanmärkningar eller vad de tjänar. Jag har träffat och känt – både på jobb och privat – personer som ljög rejält och låtsades vara “fattiga” (till exempel inte kunde betala en hyfsat billig sak för att de absolut inte hade råd) eller till och med sökt fondmedel som var avsedda för behövande, då det senare visade sig att de hade konton/aktier/fonder med hundratusen upp till miljoner. Men även tvärtom. De som låtsades vara förmögna.

 32. diferente

  @ROMANTISK-TJEJ
  Vi har vissa likheter i fråga om ”livsfas”. Jag också har från en tjej till här att hon inte sökte någon speciell utan bara ”vänner” och DÅ hittade hon en trevlig pojkvän. Jag fattar inte detta. Är det det som är ”spelet” som en del tjejer undanber sig i sina pres? – Att vara svår och ointresserad? Gör jag ett fel att uttryckligen söka någon efter närhet och kramar? Hittills har jag sett endast ett par pres där tjejer vill just det, de flesta andra vill ha hjälp med sin häst och att rasta katten. Vad är det fråga om?

  @CATWOMAN
  Att jag inte vill träffa kvinnor med utflugna beror på detta med ”livsfas”, jag vill inte gå in på för intima detaljer. Men irl skulle det antagligen vara annorlunda, jag märker hur min inställning till tjejer med barn är annorlunda på nätet mot i verkligheten.

  @AGDA
  Jodå jag vet, det finns en uppsjö 20-åriga ”pojkar” som önskar kontakt med ”erfarna damer” långt upp i åren, ett fenomen som jag inte förstår, dessutom är det diskriminerande då inga ”flickor” kontaktat mig för motsvarande (ursäkta humorn).

  Att vissa män inte får någon uppmärksamhet medan andra får det är intressant. Det bästa är att få råd av en tjej kring sin pres, men då har vi igen problemet att tjejer har olika uppfattningar om saker också, knepigt alltså. Jag fick faktiskt råd av en tjej som jag mejlat en del med eftersom hon hakade på min avslutande fras ”synpunkter välkomna”, men det gav rätt lite, och en humoristisk bild jag har missuppfattade hon totalt, så det var det med det rådet.

  Att du förresten fått tusentals mejl beror på att du är tjej, män får inte ens en bråkdel.

  @AGDA @ELLE
  Jag har ingen kravlista, men jag tycker att det konstigt att jag fyller ett år på HP just idag (tada) och ännu inte fått någon napp. Jag vill inte ha bara ”någon” utan någon relativt ”right”, men även om jag tackat nej till någon dam som varit för ”off” så kvarstår förvåningen, för jag trodde att nätdejting var någon stort, så var är alla. Sen kollar jag på bild, det är ju det man börjar med, jag har mejlat ut hundratals mejl, så nog söker jag ”brett”, men det är bara tidsspill. Det är inte mina krav det är fel på, för jag har sådana, men vi hinner aldrig dit, utan det finns inga intresserade tjejer här.

  Tack för definitionen om ”Vet vad han vill”, men när du skriver ”karl som vet hur man hanterar en kvinnokropp” låter mycket hårt. Hur “man uppför sig i förhållande till en kvinna” skulle jag förstå, men det du skriver låter negativt.

  @SKINNYLOVE @VIRASTINA @ROMANTISK-TJEJ
  Jag skyller inte kvinnomisshandel på någon, jag förstår inte fenomenet, det dyrbaraste i livet måste väl ändå vara en kvinna som vill vara med en, och en sådan bär man på sina armar (om hon inte är för tung vill säga). Men som Jonas skrev i en kommentar i ett annat blogginlägg (någon konstigt om att vara i ”sin liga”) här så attraheras många kvinnor av kriminella brutala män, och det är ju rätt vanligt att massmördare får beundrarbrev i fängelset och det finns många kvinnor som hamnar i destruktiva förhållanden som de inte tar sig ur. Mer än jag fattar men det finns mycket psykologi i detta som inte ryms här. Det finns ett uttryck om att ”it takes two to tango” men jag menar inte folk som slåss, utan som slår.

  @HASSE
  Tack Hasse, ibland undrar jag om inte det vore enklare att ha en konferens där vi fåtalet som tar oss tid att läsa och kommentera på HP skulle kunna tala ut, skulle gå snabbare och bli mindre missförstånd.

  • Elle_

   Finns det inga kvinnor som är intresserade av dig och din profil, då får du väl ändra på profilen då?
   För övrigt kan jag säga att jag läst från flera av er att ni känner att era långa, nogsamt formulerade mail borde få bättre respons och det kan man tycka, men nu handlar ju det här inte om någon jobbintervju och milimeterrättvisa, utan känslor. Själv ryggar jag när jag får ett långt, mödosamt plitat brev. (Ibland känns det t o m som om allt de gjort är att skriva sin profiltext på nytt, med andrapris bara.) Känns som om förväntningar och krav är höga redan från början. Jag föredrar en kort, snärtig replik som är rolig att bygga vidare på. Något som visar att de läst min profil helst förstås, men är det en kul och oväntad replik som inbjuder till lite roligt munhuggande behövs inte ens det… Ser profilen ok ut så funkar det ändå.
   Tycker generellt att männen i kommentarsfälten verkar ha lite märkliga föreställningar om hur dejtingsidor och, inte minst, människor fungerar…

 33. diferente

  @VIRASTINA
  Om du gett upp nätdejtingen, varför är du här? Du satsade på IRL-dejting istället – men hur? Hur gör jag om jag till äventyrs skulle se en intressant tjej i kön till kassan på ICA, det är inte så lätt att visa sitt intresse, kan bli så mycket fel.

  @ELLE
  Du har rätt, oavsett krav eller inte krav så är det mycket som ska klicka för att det skall funka, sen kan man tycka att det är trist att det inte ens kommer till stadiet där men dejtar och kollar om ”det finns någon kemi”, men å andra sidan sparar min tid.

  @ANNA1918
  Tackar och bugar. Att delta i en tråd så här tar timmar av ens liv, om man vill skriva med eftertanke, undrar varför jag gör det. Men nu har jag läst ikapp alla kommentarer och svarar i klump, tog halva dan. Och ändå låter jag bli att kommentera mycket som jag skulle vilja.

  • ViraStina

   Diferente:
   Jag skriver här för att jag är intresserad av relationer, gruppdynamik, kommunikation, psykologi och liknande.

   När jag säger att jag satsade på IRL istället, menar jag att jag började hålla ögon och öron öppna i verkligheten på ett mer aktivt sätt. Jag möter massor av folk i min vardag. Det började jag utnyttja.

   Och jag tog till mig det som mina brutalt ärliga vänner sade om mig, när jag funderade över varför jag alltid bara blev kompis med alla män. De kunde t ex berätta för mig att jag ibland framstod som alltför “på”, och ibland som helt ointresserad. Oavsett vad jag själv kände, eller vad jag TRODDE att jag signalerade.

   Min viktigaste lärdom var att det var jag själv som måste ändra mig. Och det gjorde jag.

 34. diferente

  @THOMAS
  Du gör mig deppig, jag vill inte skriva kommentarer här om 20 år, jag vill gifta mig.

  Och så kan jag upprepa att HP kunde införa åtminstone en justering så att man inte angav ålder utan kanske bara decennium/intervall (30-40, 40-50 osv), lite som vissa dejtingsidor inte medger att man anger längd utan bara ett intervall.

  Sen kan jag fortfarande tycka att personliga fotoalbum kan vara gulliga, men när så många tjejer har så pass samma är det meningslöst, fokusera tack.

  @NADINE
  Vad menar du med ”fluktare” – förstår bara inte, men är inte alla ”fluktare” här?

  @ANDREA
  Well spoken: ”Insidan kan aldrig kompensera för ett yttre som inte tilltalar mig”.

  Men var börjar medelåldern för dig? Som 20-åring (vad gör barn här?) är det vid 29? Bara undrar.

  @ANDREA @THOMAS
  Sen har jag precis börjat kolla på några av de ca 280 andra dejtingsidorna i landet, nästan alla kostar, och kan bara säga att HP faktiskt är fullt ok, om än med viss utvecklingspotential funktionellt. Så nej, betalsajter är inga bättre alternativ, inte generellt. På tex Match, en urkass sida som har sin support i Spanien, prackar de på en sökträffar från Spanien, England och andra betydligt mer avlägsna ställen än Sundsvall och man kan tydligen inte avgränsa sig till Svea rike och visst län och ort. Så återigen poäng till HP.

  Thomas, kan instämma i att jag inte förstår att allt fler tjejer lägger på sig hundnos- och öron på bilderna och annat. Fattar nada. Sen finns det profiler utan foto eller text med inviten att om man är intresserad så kan man ju mejla och berätta om sig själv. Fattar nada det också.

 35. diferente

  @AGDA
  Du har fått en helt ny syn på din kropp pga alla smickrande komplimanger, men många menar inte vad de skriver, de vill bara ha ”en kropp” för lite äventyr, ”samlarna”, trist men sant. Sen är det en annan sak att många människor öht har dåligt självförtroende då de är sina strängaste domare, helt onödigt.

  Sen kan jag hålla med om att det är givande med tankeutbytet här och i de mejl jag utbytt, tar en faslig tid och mycket är bara så trist men ett intressant psykologiskt studium av människor.

  @KARL- INGE
  Jag har nästan aldrig blivit så illa bemött i verkligheten av kvinnor som på HP, men det är nog nätet som lockar fram den oförställda människan och man kan ofta avslöja de mest insmickrande pres med ett enda mejl. Det har hänt att jag mejlat ett vänligt intresserat mejl med ett trevande försök att etablera konkat och fått ovett tillbaka, rekordet är en tjej som såsom svar på mitt korta mejl med komplimang skickade nästan tio mejl med okvädningsord.

  Btw, du är 61 och får likes och flirt ”tio om dan” – kan du avslöja din hemlighet? Säljer du någon mixtur?

  @ALEXANDER
  388 gilla? Hur gör du?

  Att försöka inte fronta med sin ålder det första man gör är inte att ljuga, men HP lämnar ingen annan väg än att skriva ”fel”. Kontroversiellt, men det är lite som TV, där alla tvingas ”ljuga” om sitt utseende genom tjockt smink, annars ser de idiotiska ut eftersom tv-kameror förvränger så starkt, man ser fett och konstig ut. – Kan tillägga att jag testat alla åldrar från 28 till 106, som är max som systemet medger, och hör och häpna, det gav ingen effekt, nästan ingen skillnad, fattar nada. Och jag ser bra ut, det har tjejer på HP sagt, så jag fattar verkligen nada. – Men du har rätt i att om man ljuger om en sak så vad ljuger man om i övrigt.

  @ROMANTISK-TJEJ
  Instämmer återigen, åldersnojan är ett online-fenomen. IRL är det annorlunda. Jag hade en tjej på ett jobb en gång som var tio år äldre, vacker som få och hade hon inte varit upptagen hade jag varit intresserad, men tittar inte på den ålderskategorin här. That’s internet.

  • Alexander

   @Diferente: 390 stycken nu, sedan ännu en för mig ointressant mamma visat intresse. Antalet har ackumulerats under flera års tid. Närmare exakt sedan gilla-funktionen introducerades på sidan. Bara någon enstaka av de dejter som jag träffat har varit förhållandematerial. Kvalitén på dejtingsidorna är låg. Vänner har jag fått några stycken också.

   Vad ska man göra? Tills turen vänder fortsätter jag utveckla mig själv. Se bara på Leonardo DiCaprio. I Sverige har vi möjlighet att leva ett mycket bekvämt liv. Vi män kan tacka telomererna för att en högre ålder kan ge oss en starkare avkomma.

   Jag skrattade gott åt dina beskrivningar över det innehåll en del tjejer fyller sin profil med. Man får vara glad över att dessa förmågor i ett tidigt stadium avslöjar sina svårigheter att kommunicera.

 36. Yddet69

  förstår nog inte riktigt vad som menas, men här kan jag väl säga min mening.
  jag är född 1969, alltså 48 i år.
  men känner mig som typ 35-40🤣
  söker ändå mellan 36-56 eftersom jag kan acklimatisera mig till nästan vem som helst, eh !! MvH

 37. diferente

  Om du är 35-40 så varför dissar du 35-åringar?

  Sluta med åldersnojan. Man får ju själv välja kön på sig idag, något som genomdrivs med allt mer aggressiv tvångslagstiftning, eftersom kön ju är en social konstruktion, så varför ska man inte få välja sin egen ålder? Om något så är väl ålder en social konstruktion, eller? De som ibland skriver att de blev upprörda över att de vid sin dejt träffade någon ”10 år äldre” än på de gamla fotona är väl då diskriminerande eftersom de klassificerar folk utifrån sina fördomar. Eller hur? Varför ska man se olika på dessa saker?


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)