happypancake

”Oh nej, en rockkille!”

Veckans solskenshistoria kommer från Sara & Magnus  ♥

Sara:
Min första kontakt med Magnus var i maj 2012. Han började skriva till mig, och jag kommer ihåg att jag tänkte ”oh nej en rockkille” ;p De kommande veckorna hade jag sporadisk kontakt med Magnus samtidigt som jag skrev med andra. Under sommaren prioriterade jag inte Happy Pancake eftersom jag inte visste var jag skulle bosätta mig. I oktober 2012 kom jag hem till Dalarna, och inkvarterade mig då i min mammas hus efter studier i Spanien. Under 2012 reste jag sedan i jobbet cirka 16 dagar i månaden. Så frågan var i vilken stad jag skulle börja dejta ;p I det sista mailet innan sommaren skrev Magnus att jag kunde adda honom på Facebook, vilket jag inte gjorde. I augusti kände jag dock att det var på tiden att plocka upp HP igen och svarade därför på några mail inklusive Magnus. Då skrev jag att han kunde lägga till mig på Facebook om han ville. Tio minuter senare fick jag ett sms där det stod ”Hej snygging” ;P

Från mitten av augusti till mitten av september hade vi sedan sms-kontakt eftersom jag befann mig i Norge och jobbade under en månad. Den 16 september gick vi på vår första dejt. Ett bra tips är att lära känna varandra på sms!

Magnus:
Jag minns att jag fastnade för Saras profilbild på Happy Pancake. En som föreställde en vacker sommarflicka på rullskridskor och hennes lilla hund. Det som attraherade mig hos Sara och fortfarande gör är hennes driv och företagsamhet. Hon är rejäl och har tjockt skinn på näsan samt är alltid positiv och omtänksam.

Sara:
Jag hade ett par kriterier jag gärna ville ha uppfyllda hos en kille : ) Han skulle vara längre än mig samt precis som jag lägga mycket tid och energi på något han brinner för. Förutom att han var en ”rockkille” stämde det andra in! Jag minns att jag gillade att han hade långt hår och ett hårbevuxet ansikte. Och självklart älskar jag att han är så driven och spontan. Han är stöttande i alla lägen och världens snällaste!

Magnus:
Inför vår första dejt träffades vi utanför Dramaten i Stockholm. Min plan var att vi skulle gå på en romantisk promenad runt Djurgården. När jag mötte Sara var jag i full färd med att över telefon diskutera en kommande musikvideo. Mina svarta boots var tejpade för att hålla ihop, och jag kan tänka mig att jag verkade aningen maxad. Sara studerade mig med en lika nyfiken som undrande blick. 

Sara:
Efter promenaden på Djurgården bjöd Magnus mig på en drink på en bar på Östermalm. När vi skulle ta tunnelbanan för att åka hem visade det sig att vi skulle åt samma håll. Magnus skulle av först. Det sista vi pratade om innan han var tvungen att hoppa av tåget var något om att röka banan när man var tonåring. Jag vet inte hur vi kom in på det, och jag var helsäker på att han inte ville ses igen.

Ett par dejter senare blev vi ett par, och i dag bor vi tillsammans med våra två hundar i en trea i Stockholm 🙂
dating


Det finns 52 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. John G

  Jaha, återigen är det en tjej som uppenbarligen bara Måste dela med sig av sina romantiska framgångar. ”Åhhh… Titta på mig så lycklig jag är.”

  Återigen är det en berättelse om hur killen tar initiativet och börjar skriva.

  På en fråga från honom om hon vill bli FB- kompis möts han av kompakt tystnad.
  Men så fort det passar henne ställer hon samma fråga. Och vad händer? Jo, då fjantar killen efter henne som en bjäbbande knähund och tigger om uppmärksamhet.

  Hörru kompis, hoppas du trivs i din Lilla Fridolf- kostym.

  Länge leve våra gamla trygga könsroller :-/

  • ViraStina

   Men hon gick i alla fall emot sina fördomar och vågade dejta en kille som hon egentligen inte trodde var hennes typ. Det borde du ju gilla? 🙂

 2. John G

  Hahaha…

  Snacka om att på ett överdrivet optimistiskt sätt försöka se någonting positivt i alla situationer.

  Men visst, om inte resten av berättelsen varit så otroligt nedvärderande av killen, hade jag kanske kunnat gilla att hon gick mot sina fördomar.

  • Miss Z

   Fast man kan ju vända på det!
   Vad gjorde Magnus under tiden som hon höll honom på hallster? Samma sak med andra tjejer? Han hade bestämt sig för henne men lekte runt med andra tjejer tills hon hade tid för honom?

  • ViraStina

   Ja, en karl som vågar lämna skärmen hittar man inte varje dag!

   Önskar det vore ett skämt, men tyvärr. De flesta nöjer mig att skriva, och att fabulera ihop ursäkter om hur mycket de har att göra just nu.

 3. Nadine

  Jag håller med Sussi. Det var få som vågade ses från HP. Och det är enligt mina erfarenheter männen som var nedvärderande. Mycket mejl om tillfälligt sex.Få som vill bygga upp något varaktigt. Och oftast stannade det vid en, två dejter.

  • Per

   Nadine:
   Förstår inte vad som är problemet. Jag tackar sällan nej till en dejt. Bara det finns en gnutta attraktion är det värt.

 4. Sussi

  Per jag fattade heller aldrig vad som var så svårt och fattar fortfarande inte.Det var egentligen bara prata sex som var fokus hos de allra flesta alt stämma träff för sex eller skicka bilder på sitt kön.

  Så jag blir alltid lika glad när jag läser dessa sk solskenshistorier just för att de visar att även killar är intresserade av att träffa någon

  • John G

   Sussi:

   Jag har sagt det tidigare. Och jag säger det igen.

   Självklart är det mycket prat om sex från killar.
   Det är ju enda sättet att få er tjejer intresserade.

   Som jag också förklarat tidigare.
   En gång i tiden var sex verkligen inte det första jag pratade om när jag träffade en tjej. I stället visade jag inledningsvis ett intresse för hennes tankar, idéer, kunskap och så vidare.
   Vilket skoningslöst innebar att jag hamnade i hennes kompisfack.

   Numera Är sex det absolut första jag pratar med en tjej om. Samtidigt som jag objektifierar henne och visar uppskattning för hennes kropp och fysiska attribut.
   Och kan man tänka sig, inget mer kompisfack här inte.

   Så om du vill att sex inte skall vara det första vi killar pratar med en tjej om, dig exempelvis, ja, då får du faktiskt säga åt dina medsystrar att SLUTA premiera det beteendet från oss killar.

  • Per

   SUSSI:
   Jag är väldigt seriös. Vill inte ha sex första träffen. Jag har varit singel lite över 2 månader. Mitt ex hade en ny kille efter några dagar. Troligen gick hon bakom ryggen på mig.

  • ViraStina

   Man behöver ju inte prata om sex uttryckligen! De flesta kvinnor finner det avskräckande, och undrar vad det är för en pervers typ. Och en kille som genast mailar om sex och tjatar om bröstbilder tar sällan hem poäng.

   Men det finns däremot anledning att diskret visa sitt intresse på en gång, för att inte hamna i kompisfällan. Kanske med subtila blickar, eller en humoristisk antydning. Det måste kännas väldigt kravlöst och ickedesperat.

   Kodordet här är ”finess”. 🙂

  • John G

   Helt rätt ViraStina.

   Och för att förtydliga så pratar inte jag om att snacka råsex.
   Det handlar inte heller om bröstbilder eller telefonsex.

   Jag pratar om den omedelbara sexualiseringen som tjejer uppenbarligen måste få, för att jag på minsta sätt skall vara intressant.

  • Per

   John G:
   Ja tjejen måste vara säker på att få den där uppmärksamheten. Vara säker på att hon får för att föra vidare mänskligheten.

   Läste nu bloggen igen. Väldigt upptagen tjej, inte tid att dejta…Hon mejlade efter en längre tid och han svarade på tio minuter. Ja det bekräftar könsrollerna på nätet. Jag blir så förbannad ibland som röd tomte. Som kille ska man jaga och vara tillgänglig dygnet runt. Att hitta en tjej är som att vinna på lotto. Att förlora en tjej är som att man haft en extremt dålig kväll på casinot och inte kommer kunna betala hyran. Försökt förklara för mina killkompisar att om man som kille ska ha framgång på nätet bör man lägga ner mycket tid och ha igång flera kontakter samtidigt.

  • Romantisk-tjej

   Per:

   Jag är tjej och jag har säkert skrivit till fler än du utan att få en dejt. När du skriver här låter det ju som du haft massor av tjejer. Jag har aldrig lyckats få ett varaktigt förhållande när jag var yngre heller. Just för att killar strular så mycket. De satsar inte fullt ut på en förälskelse och på att förhållandet ska bli bra. Om de nu ens vill ha ett förhållande. De vill hellre vara ute och leta nya erövringar.

   När det kommer till dejtingsajter vill killar inte ens dejta. Skulle vilja påstå att tjejer har svårare på dejtingsajter än killar. Just för att många tjejer vill ha något seriöst, äkta och långvarigt. De vill ha en kille som satsar fullt ut, så som jag själv. Det existerar knappt. De få killlarna som är sådana är upptagna sedan år tillbaka, med samma tjej som inte lämnar dem. Och om de lämnar själva hittar de en tjej inom en, två månader. De behöver inte ens dejtingsajter. Finns flera sådana killar bland min släkt och vänner.

  • Trötter

   John G

   Skriv snälla saker till kvinnor = inget svar
   Skriv sex eller elaka saker = 80% chans att få svar

   Så vad väljer man? Sex och elaka saker såklart.

   Återigen: En kille går på krogen och frågar tjejerna om dom vill ha sex. Han får många örfilar. En annan kille ser detta och undrar om han inte tröttnar på örfilarna? Jo, det gör jag säger han men jag får en hel del sex också.

 5. Sussi

  Nu har jag personligen inga vänner som uppskattar det beteendet hos killar överhuvdtaget.

  Hade du varit gäst på någon av de hundratals tjejmiddagar /fikor/pubrundor/promenader etc som jag tagit med ett stort antal tjejer och kvinnor genom livet så är det inte killar som pratar sex det första de gör vi talar om.

  Vi pratar om relationer /längtan efter relationer alt problem i relationer.Vi talar om fina killar rara killar och snälla killar i positiv bemärkelse och beklagar oss över mindre snälla killar.Faktum är att de flesta jag hänger ihop med och umgås med sedan tonåren inte ändrat oss nämnvärt ifråga vad vi uppskattar hos killar.

  Därmed inte sagt att jag eller mina medsystrar inte gillar sex det är ju helt fantastiskt tillsammans med en person man litar på och tycker om.Men att prata med en total främling om sex känns mest som gammal skåpmat inte minst på nätet där det är det tyvärr verkar vara det enda samtalsämnet.Jag lovar att killar som inte drar upp det direkt sticker ut ur mängden rejält.

  • John G

   Sussi:

   Jag vet att ni Pratar om idealkillen när ni träffas.
   Det gör nämligen mina tjejkompisar också. Pratar om honom.

   Men när det sedan väl kommer till kritan, i just det lilla avgörande ögonblicket som infinner sig, så är det Inte idealkillen ni väljer. Utan honom placerar ni gärna i kompisfacket. För att i stället följa med killen hem, som har lyckats tända ert begär efter den där omedelbara, sexuella spänningen.

   Och sedan ger ni den killen chans på chans. För att han skall få bevisa att han kanske, kanske, också kan visa sig vara någonting som liknar er idealkille.

   Samtidigt som det Aldrig skulle falla er in att ge idealkillen chansen att bevisa, att han också kan vara spännande.

   Så ser alla mina erfarenheter av tjejer ut i alla fall.
   Ni säger en sak. Men när det verkligen gäller, ja, då gör ni någonting annat.
   Mycket snack och lite verkstad helt enkelt.

   Och jag tror, ärligt talat, att om du kritiskt tittat på ditt kompisgäng, om du kritiskt tittat på dig själv, så hade du förmodligen sett att jag kanske har rätt?

   För jag tror nämligen att detta är lite av en blind fläck hos tjejer. Ni vill gärna idealisera er själva. Och tror att ni är lite annorlunda, bättre, än andra tjejer.

   Men det är ni förmodligen inte.

   På precis samma sätt som vi killar också har en blind fläck.
   Jag hade faktiskt en diskussion med en tjej om detta i går kväll.

   Då ställde hon frågan hur bra jag och mina kompisar var på att hantera ett nej från en tjej?
   Och då hade jag kunnat idealisera situationen och säga att självklart kan Alla mina killkompisar respektera när en tjej säger nej. Ungefär på samma sätt som du säkerligen idealiserar dina kompisar.

   Men eftersom jag har tagit av mig skygglapparna, och tittar kritiskt på situationen, så kan jag säga att flera av mina killkompisar inte är ett dugg bra på att bli avvisade av tjejer.

   Och nu är det inte så att de tar för sig med våld, absolut inte. Men samtidigt accepterar de inte alltid att en tjej säger nej. Utan i stället börjar de…? tjata…? De ger sig inte, utan gång på gång kommer små enkla förslag och kommentarer, i syfte att tjejen helt enkelt skall resignera. Och ligga med killkompisarna bara för att slippa tjatet. Eller hur det nu är en tjej resonerar när hon ligger med en tjatande kille?

   Så förstår du hur jag menar? Jag hade kunnat idealisera mina killkompisar och säga att de minsann är guds bästa barn. Men så ser helt enkelt inte verkligheten ut.

   Och Om du väljer att titta på dina tjejkompisar med samma kritiska blick som jag använder, titta på vilken typ av kille de i verkligheten väljer, ja, då kanske får se att dina kompisar är inte heller så idealiskt fantastiska som du vill göra gällande. Oavsett vad ni Pratar om när ni träffas.

  • Per

   John G:
   Det där med att även killar har svårt att bli avvisade tror jag beror mycket på hur och var man blir avvisad.

   När jag var i 20-års åldern hade jag stora problem med krogen och att bli avvisad där. Var egentligen så att tillfällena inte dök upp och besvikelsen blev stor på nattbussen hem. Men jag lärde mig att bara fara ut för att dricka någon öl och vara social.

   På nätet blir jag avvisad hela tiden men det har inget med mig att göra. Är värre om man byggt upp förväntningar på en tjej och sedan bli avvisad. Då vill jag gå under jorden. Sökandet på nätet tar sådan fruktansvärd lång tid för en kille som jag och jag tror inte tjejer 20-35 år förstår det. De behöver bara ha lite fräscha kläder, lite smink och sitta i ett väntrum så kommer det en kille som raggar. Sedan behöver de bara visa intresse tillbaka. För killar är bara rädd för att råka ut för en player som tar upp deras tid.

  • Sussi

   John: Jag kan dra den helt sanna historien för dig.

   I mitt kompisgäng är jag den mest promiskuösa jag har nämligen inlett 4 förhållanden på 8 år sedan min skilsmässa och ja jag har haft sex med de männen.

   Mina kompisar däremot har andra erfarenheter då flera av dem lever tillsammans med samma man sedan tonåren och det också är den enda kille de haft sex med.En kompis lever med en svårt MS sjuk man en med en man som lider av sk borderline och ytterligt en vän lever med en man som varit arbetslös i 5 år.Dessa vänner är inte bara familjeförsörjare utan deras respektive förväntar sig att de sköter allt med hem och barn också eftersom de inte själva orkar.

   3 vänner är skilda eftersom deras respektive varit otrogna och lämnat dem och även de gemensamma barnen.De har provat nätdejting men blev avskräckta väldigt snabbt efter allt sexsnack och dejter där killarna ej dök upp.Återigen jag är den enda i min kompiskrets som faktiskt tagit en fika med främmande män från nätet.Mina vänner lade ner nätdejting väldigt snabbt.

   Så John vi pratar inte så ofta om det du tror alls men vi har alla ett hopp om att ha en bra och fin vardag det skall jag inte sticka under stol med.

   Jag skulle gärna ha en framtid med en fin och trygg man som kan tänka sig träffa en enda kvinna under de förutsättningarna.Men jag är lite skeptisk faktiskt får jag erkänna.

   Men i mitt eller mina vänners liv kretsar inte allt kring att ha tillfälligt sex utan om att ha ett bra liv med eller utan partner.

   Jag tror inte vi pratar om samma sak överhuvdtaget John.Jag tror du pratar om en natt men jag pratar om resten av mitt liv.Jag skulle nämligen inte ha något emot att leva med en och samma man livet ut men då måste även han ha den inställningen.

   Och kompisfacket hamnar man lika lätt i som tjej det är ingen skillnad där.

  • Romantisk-tjej

   John G:

   Och du blir blind och vill inte höra när en tjej de facto valt en kille som är långt ifrån den killen du pratar om att tjejer väljer. Jag är kräsen med killar. Men den typen du pratar om äcklar mig. Jag är ute efter någon som knappt haft en tjej. En sådan har jag hittat nu. Men jösses vad det tog tid. Halva mitt liv. Har alltid drömt om en känslig kille som superseriös. Aldrig någonsin en player. Jag vill vara ensam om min kille.

  • John G

   Per:

   Jag tror även det handlar om hur van man är vid att bli avvisad?
   För jag menar, jag blir avvisad ofta. Och det berör inte mig speciellt mycket längre.
   Tyvärr har det blivit så att jag i stället tar för givet att jag skall bli avvisad.
   Och när jag då blir avvisad så väcker inte det några speciella känslor hos mig.

   Den farliga situationen är nog i stället när en kille, som är van vid att vara framgångsrik, blir avvisad. För hans ego kanske inte kan hantera avvisandet på samma sätt som mitt ego gör?

  • Per

   JOHN G:
   Ja exakt. Det är lika för mig. Jag är van att bli avvisad och då går jag bara vidare direkt. Däremot har jag stora problem när en tjej snärjer mig och kontinuerligt utvärderar mig. Jag tänker att om man älskar någon håller man inte på så. Det är väldigt destruktivt att utsätta sin sambo för något sådant.

   Absolut är det så att de som är van att vara framgångsrik på annat kan få problem i dejtingvärlden. Som Kezia är inne på: https://www.youtube.com/watch?v=QVWfEJSSm44

 6. Sussi

  Per jag har varit skild i 8 år.Jag har haft några korta relationer efter det där jag satsat seriöst till hundra procent.Min exman hade både hus och barn med en ny kvinna efter ett år.Så ser det även ut bland mina skilda vänner de lever själva flera år efter en separation något ingen av deras ex gör.3 nära vänner är skilda pga otrohet och ingen av deras ex träffar sina barn heller.De har alltså inte bara lämnat sina fruar utan även sina barn.Jag tror inte detta är könsbundet både män och kvinnor är oseriösa otrogna osv.Däremot är det mer sällan mammor lämnar sina barn också.

  • Trötter

   Sussi. Du är i medelåldern va?

   Herregud vilken dubbelmoral. Ni snackar om den rara, snälla, goa och förstående killen men ni hoppar i säng med den råa, elaka och sexgalne grottmannen. Vilket skitsnack Sussi.

   Jag var en snäll och fin kille i unga år och vad hjälpte det? VÄNFACKET så det sjöng om det. Där fick/ får man sitta i tid och evighet.

  • Sussi

   Trötter : min erfarenhet av killar som själva anser sig vara snälla killar inte alltid är så snälla faktiskt.

   Jag har träffat på för många killar som har en väldigt kvinnofientlig syn och ändå anser sig vara snälla.

   De är faktiskt inte ovanligt att det är de som anser sig vara snälla egentligen är riktiga badguys just för att de inte behandlar tjejer som sina jämlikar.

   Återigen jag tycker det är en ofantlig stor skillnad på att hänga på nätet eller krogen för att få med sig ett ragg över natten.Det har väl inget med att inleda ett seriöst förhållande att göra ? Det är två helt olika saker tycker jag.

  • Per

   SUSSI:
   Låter som männen som har ett nytt förhållande och hus inom ett år är sådana män med kapital. De kanske väljer en tjej som är yngre som gillar det där kittet.

   Jag har alltid varit fattig i pengar. Jag har alltid försökt sträva uppför men det har inneburit stora CSN-lån etc. Jag är en typisk akademiker som läst en utbildning som arbetsgivare inte ens känner till. Att inte vara eftertraktad förstör min självkänsla och det resulterar i att de förhållanden jag ger mig in i oftast tar slut inom några månader.

   Självkänslan är viktig oavsett om man är rik eller inte. Många rika har självkänsla, men inte alla och de kan lägga mycket tid och pengar att nå det med terapi, upplevelser etc. Jag kör numera en annan stil. Att hitta självkänsla i det minimalistiska. Jag är killen på gatan som kan prata med vem som helst.

  • ViraStina

   Trötter:
   Om det är någon tröst, kan jag säga att det sannerligen inte hjälper att bara vara en smart, rolig och schysst tjej heller.

   Män brukar gilla mig. Som kompis. 🙂

   Men det är inte mig de bli intresserade av, utan av den där kvinnan som har ”det”. Även om jag kanske är snällare. Eller intelligentare. Eller kvickare.

   Så det handlar liksom inte om att det är just män som är orättvist behandlade här. Folk vill inte ha någon enbart för att han/hon är snäll. Det vill inte du heller.

  • Trötter

   ViraStina

   Precis.

   Det här är vad Johng också menar. Dem snälla hamnar i kompisfacket. Dem elaka/fräcka får det roliga med tjejen/killen

  • ViraStina

   Trötter:
   Jo, i viss mån. Det finns en viss typ av kvinnor som söker sig till mer badboy-aktiga killar. Precis som det finns rätt många män som gillar bitchiga, alternativt våpiga kvinnor.

   Min lösning är rätt enkel: sök dig till andra typer, då. Det har jag gjort.

 7. Nadine

  Det är bara patetiskt att prata sex med någon man inte känner. Sex är något jag har med en pojkvän jag är tillsammans med. Alla tjejer jag känner o har känt pratar om hur trist det är att killar håller på så. Ingen gillar det. Ingen vill se någons kön eller höra att vi har snygga bröst innan vi lärt känna varandra. Jag ser inte män som enbart en kropp. Jag vill veta om jag kan lita på honom. Lyssnar han och ger han respons på det jag säger? Tycker han jag är smart (och tycker jag han är smart)? Det är Attraktivt. Likaså en man som är trevlig,snäll.

 8. John G

  Nadine, Sussi:

  Jag är ledsen. Men jag tror er helt enkelt inte.
  När det väl kommer till kritan så tror jag tvärtom att ni också faller för de killar som objektifierar er, som sexualiserar er, gärna så tidigt som möjligt också.
  Och sedan killen som är snäll, som respekterar er så mycket att han inte uppmärksammar era kroppar, tja, honom placerar ni nog ganska omgående i era kompisfack.

  Nadine:

  Det är faktiskt inte patetiskt att prata sex, eller sexuellt kanske är ett bättre ord? med någon man inte känner. Det patetiska är att det faktiskt finns tjejer som tycker det är så otroligt spännande, att de inte kan få av sig kläderna fort nog.

  • Per

   John G:
   Jag instämmer med dig. Kvinnor går på kvinnokänslor. De vill känna sig attraktiva. Jag har träffat flera tjejer som blivit frustrerad att jag inte tar för mig när de vill sära på benen. Visst kan jag ge, men ska vara med en kvinna på samma nivå. Tog bara några dagar för exet så fortsatte hon sära på benen för nästa man.

  • ViraStina

   Men varför använder du ett så nedlåtande språk? Det låter som om du har problem med kvinnors sexlust, när du använder uttryck som ”sära på benen”.

   Om du är bitter på ditt ex må vara en sak, men att prata så där i allmänna ordalag, tyder på en knepig kvinnosyn.

  • Per

   Jag vill ha en kvinna på min nivå. Träffat allt för många kvinnor som vill fylla ett tomrum med sex.

  • ViraStina

   Det innebär inte att det är okej att använda nedlåtande uttryck mot människor som inte är på ens egen ”nivå”.

   Jag har dejtat män med både mer och mindre sexlust än jag själv. Men jag har aldrig haft behov av att vara föraktfull mot någon av dem.

  • Per

   Nej du har fel. Människor som flörtar med ex, ljuger och hoppar på en ny kille när de tänkt pausa är på en lägre nivå i mognad. De borde veta bättre. Helt okej att träffa vänner och nätverka som ny singel. Men att dra igång ett rebound-förhållande på ett tidigare rebound-förhållande bara för att kunna få sitt behov av sex och närhet är korkat.

  • ViraStina

   Jag lägger mig inte i hur andra vill gå vidare efter avslutade förhållanden. Det anser jag vara deras ensak.

   Men jag reagerar när någon använder moraliskt färgade uttryck för att beskriva andras sexuella beteende som ”sämre” än det egna beteendet.

  • Romantisk-tjej

   Per:

   Om du gillar unga tjejer får du ta den smällen. Jag vet redan innan att unga killar (25-35 nånting) endast vill fylla ett tomrum med att ha sex och inte är kapabla till ett förhållande på ett djupare plan. Därför träffar jag inte så pass unga killar. Eftersom de inte är på min nivå.

   Om du lär känna en tjej innan på ett vänskapligt plan istället för att bara gå utseende så kan det utvecklas till något seriöst. Men att tro att det ska bli ett fantastiskt förhållande bara för att tjejen är ung och snygg, det är ganska naivt.

  • Per

   Romantisk-tjej:
   Du har delvis rätt. Problemet är att även äldre jag träffat är likadan. In i sängen och bli ihop. Sedan ska de informera vänner och släkt. Lära känna en längre tid är nödvändigt. 2 månader räcker inte.

  • Romantisk-tjej

   John G:

   Det märks att du inte varit tjej…Som tjej blir man sexualiserad sedan tidiga tonår. Om då en kille visar respekt för mig och verkligen SER MIG, min person, ja då blir jag intresserad och glömmer inte den personen i första taget.

   Det simpla sexualiserandet är något som gjort mig djupt besviken och desillusionerad genom hela livet.

   Nu träffar jag för första gången en kille som inte ens kan bete sig simpelt. Och det gjorde mig störtkär.
   Han är verkligen långt ifrån alla killar jag träffat. Och han har bara legat med en tjej. Han tycks ha en äkthet som är sällsynt och han tar vår kärlek på stort allvar.

 9. Anna

  Jag gillar denna historien, känns mer nära verkligheten att inte falla pladask inom en månad och vara sambo å gravid inom typ ett år. Säger cyniska jag som blev sambo efter 1,5 år utan att känna varandra på djupetxP

  Visst, det är ännu en historia där mannen tagit första steget.
  Men kalla sanningen är väl ändå så att kvinnor, och män, som verkligen har utseendet för sig sällan söker eftersom deras inkorg fylls ändå. Jag är inte ful som stryk men hamnar mest i ”söt och snäll” än snygg och het. Hade en väninna, som är attraktivare än mig, som provade HP och jag fick nästan en eye-roll ifrån henne över frågan om hon sökt upp killar själv när muttrade över att det bara var konstiga killar på HP: vrf skulle hon det?

  Men, för mig är det som det är, IRL är ju likadant så varför skulle det vara annorlunda här? Vilket betyder att det finns folk som går utseende först insidan sedan och vice versa. Jag ligger mittemellan.

  Plus att det i solskenshistorien låter som att HP mer var ett socialt tidsfördriv som råkade glimma till när hon var en Nöjd, självständig singel. Inte en person som Verkligen ville hitta någon snarast möjligt och därför dagligen sökte där efter kärleken.
  Singlar med väldig god ekonomi tror jag ändå väljer betalsiter främst när de verkligen inte vill vara singel längre, det känns mer som ett tecken på att de verkligen vill hitta någon än om de är här på HP. Seriösa och oseriösa( dvs de som verkligen vill ha ett långvarigt kärleksförhållande å de som söker det motsatta) finns förstås överallt.

 10. Sussi

  Nu tycker jag att Pers uttryck visar något väldigt viktigt och det är hur otroligt olika tjejers och killars spelplan ser ut.

  Att båda könen har en sexuell drift är väl egentligen inget någon hemlighet men skillnaden är hur vi beter oss.

  Då killar är rädda hamna i kompisfacket om de inte har sex direkt måste tjejer hålla på sig just för att behålla sin värdighet.En tjej som har sex på första dejten anses slampig och vara en sämre människa än en kille som har sex på första dejten.En tjej som har sex direkt får sällan chans ens att bli vän hon hamnar med största sannolikhet på killens töm och glöm konto

  • Per

   Sussi:
   Jag har tyckt det varit okej. Jag ha reagerat och tyckt det varit opassande men ändå gett chansen. Och det har bara varit självdestruktivt. De tjejer som haft sex direkt har i stort sett alltid flörtat och skrytigt om andra killar. Men alternativet är att träffa en tjej som inte vill någonting. Hur kul är det att sitta 3 meter ifrån varandra i en soffa och titta på en teve? Lite närhet med kramar är mer lagom.

   Problemet ligger hos den som tar initiativet. Jag tycker det är lika slampigt om en kille försöker få av tjejen trosorna på första träffen. Jag har hjärna och håller inte på så om jag tänkt ha ett seriöst förhållande.

 11. Sussi

  Per jag är en fysisk person och att sitta 3 meter ifrån varandra tycker inte jag är passande om man är på dejt med en person man är intresserad av.

  Jag är väldigt noga med att få ögonkontakt tex.Jag tar gärna chansen att stryka killen över armen på ett vänskapligt men ändå kärleksfullt sätt.Har man setts för första gången och är intresserad av att ses igen så säger jag det rakt ut.Med en avskedskram kan man också visa känslor om man trycker till lite extra.Jag tycker det finns många sätt att visa att man är intresserad utan att man har sex direkt.
  Och att börja planera framtiden det första man gör känns bara konstigt det har jag råkat ut för mer än en gång.De killarna som gör så är alltid de som plötsligt går upp i rök.

  • Per

   SUSSI:
   Det låter lagom! Tur att det finns lagoma människor. 🙂

   Planera framtiden direkt är helknäppt. Jag har blivit lovad allt möjligt. Dela boende och skaffa familj. Träffat flera tjejer som har svårt att få barn och eftersom jag är pappa är jag mer intressant då jag troligen är fertil. Och då har de bråttom att försöka skaffa barn. När det sedan inte blir något barn eller missfall blir de sura och då brukar det inte ta så lång tid innan det är slut. Det här beteendet är rätt vanligt.

 12. Sussi

  Ja där är väl ytterligare en skillnad.Jag själv föredrar helt klart att dejta någon som har barn eftersom det brukar vara stor skillnad på mognad ( oavsett ålder ) däremot drar det tydligen ner min potential att jag själv har barn.

  Lite roligt att så många förutsätter de måste försörja mina barn:) de är 20 och 21 år gamla( jag är 42) och skulle säkert bli glada om någon stack åt dem en tusenlapp men troligtvis skulle de nog bli mest förvånade

  • Per

   SUSSI:
   Ja ingen vet hur det är att vara föräldrar fören de är det själv. Hjälps inte om de varit barnvakt.

   Jag är en väldigt fattig person. Men ändå ska folk försöka få eller låna pengar av mig 🙂


Kommentera