letter-820×500

Ny brevvän sökes?

I dejtingsvängen har jag allt oftare stött på ett fenomen som får mig att vilja slita mitt hår i frustration. Jag snackar om ”Brevväns-typen”. En person som använder din tid och energi till att vecka efter vecka skriva långa och roliga meddelanden, men som aldrig verkar ha möjlighet att ses. En person som rent av inte ens vill träffas utan bara ha din bekräftelse och närvaro i meddelanden ni skickar till varandra. Minns ni förr i tiden när man satte ut en kontaktannons under rubriken ”brevvänner sökes”?. Där var det aldrig uttalat att man skulle träffas IRL utan man nöjde sig med att månad efter månad få fina handskrivna brev som man la ner timmar på att besvara. Jag hade en brevvän som hette Emma och bodde i en mindre stad. Vi skickade foton på oss själva, våra vänner och familj och ibland la vi ner en present i breven. Det var alltid lika spännande när posten kom!

Men nu för tiden finns inte tålamodet, hos mig i alla fall, där för att jag ska orka skriva med en människa utan att få någon ”valuta för det”. Jag vill ganska snabbt träffas för att se om det finns någon gnista. Finns det inte det så vill jag gå vidare i mitt sökande. Oromantiskt och praktiskt? Ja, kanske. Men det är så lätt att man blir besviken om man bygger upp förväntningar under lång tid. Man kan skriva med någon hur länge som helst, men du kan aldrig veta hur ni kommer att klicka i verkligheten. Röstläge, hållning, ögonkontakt, skratt – allt det går förlorat i text.

Jag kan förstå att många tycker det känns tryggt att på avstånd lära känna en person innan man väljer att träffas, men när den där tiden förvandlas till månader har det gått för långt. I alla fall för mig. Jag orkar inte med en till brevvän i mitt liv. Antingen tar du dig tid och mod att träffa mig eller så får det vara.

Letar du efter mer än en brevvän? Registrera dig på HappyPancake idag!

dating