Ecclesiastes-115

Nu rycker vi upp oss!

Menar vi allt vi skriver här på bloggen? Det tror jag inte. Men påverkar våra ord bilden av hur män och kvinnor fungerar? Det tror jag absolut. Därför tycker jag att det är viktigt att vi håller en god och positiv ton här inne. Annars finns risken att vi hamnar i en ond cirkel.

Ibland kan jag tycka att det blir lite väl mycket pajkastning här i trådarna. Nästan uteslutande handlar det då om ”könskriget”, alltså vilket av könen som beter sig bäst eller sämst. Oavsett ämne dras vi till denna fråga, som inte har ett svar. Män gör fel, kvinnor också.

Jag är säker på att alla inte är helt seriösa med sina åsikter. Nätet har, tyvärr, sin egen jargong där man tar ut svängarna lite extra. Vissa kläcker kanske ur sig något för att retas eller provocera. Sedan finns det garanterat några som är ärliga, som är väldigt besvikna på det ena eller andra könet.

Men oavsett varför vi skriver som vi gör är en sak klar, dejtandet blir inte lättare. Istället gör negativa och tvivelaktiga kommentarer oss ännu mer skeptiska. För är den där mannen eller kvinnan som skriver så representativ för sitt kön? Oj, hur ska jag då kunna lita på någon i kärlek.

Idag känns det svårt att hitta rätt, det tror jag att de flesta här på bloggen håller med om. Därför behöver vi hjälpa varandra istället för att stjälpa varandra. Så var positiv, konstruktiv och tänk på att andra tar intryck av dina ord. Så kan vi diskutera dejting utan att fastna i ”könskriget”.

 

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på HappyPancake.

dating


Det finns 64 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. OriginalPer

  Står lite olika. I mejlet står det Cecilia Salamon och här CHRISTIAN PERSSON. Men kanske både som tycker så?

  Visst är det pajkastning. Men jag har faktiskt tagit åt mig av kritiken från kvinnor 40+ och dejtat äldre kvinnor. Men visade sig att det blev inte bättre. Men jag ska vara så pass objektiv och säga att varken ålder eller kön spelar roll egentligen eftersom vi alla är olika individer. Det finns ingen magisk kärleksformel. Däremot behöver alla en nypa självinsikt och medvetenhet. Allt man gör i livet får konsekvenser. Men samtidigt är det viktigaste att leva livet. Hellre ångra sådant man gjort än att ångra sådant man inte gjort.

 2. Per

  Kan komplettera att jag tänkte på att människors personlighet varierar inom kön och ålder. Sedan finns något som heter fysisk attraktion och sexuell läggning. Jag är hetero och tänder på de som är biologiskt född kvinnor. Jag har dejtat och även varit ihop med pojkflickor (tomboys).

 3. Seb

  Instämmer i ett bra inlägg, lägg ner allt hat.
  Tyvärr är det dock inte enbart användarkommentarer, utan även bloggen i sig, som eldar på dessa konflikter mellan könen.
  För några månader sedan kunde man läsa ett blogginlägg här (ej av Christian) som eldade på kvinnor att minsann inte dejta några killar som inte går runt och kallar sig feminister.
  Absolut inget som hjälper dejtandet ett dugg 🙁
  Några dagar senare hade rubriken sansats en aning, men tror ändå inte det var något inlägg som hjälpte någon som vill dejta.

  Efter det inlägget slutade jag läsa bloggen helt, men gjorde ett undantag nu för just denna rubrik som jag tyckte lät sansad och är precis vad som behövs på en dejtingsajt.
  Hjälp med dejtandet alltså – inte hat eller elda på olikheter via politiska åsikter.
  Det kan man i så fall skriva om på politiska forum, inte här.
  Tycker jag i alla fall.

  • OriginalPer

   SEB:
   Det som händer är att människor tror de sitter på sanningen. Men alla lever olika liv och ingen kan exakt förstå hur någon annan har det. Och samma problematik uppstår vid dejting. Vad som är viktigt att känna till att sanningen varierar. En annan sak som kan vara förrädisk är att man analyserar dejtande för mycket. Går det dåligt så fortsätt dejta. Och efter ett tag reflektera vad som går bra och mindre bra.

  • håkan

   SEB

   Ett problem många har här är att dom inte lyckas få till nån dejt. Sen får dom stackarna alltid höra att man ska dejta många mm Så hur ska man hjälpa folk att komma ut i dejtingsvängen?

  • OriginalPer

   HÅKAN:
   Jag har dejtat många genom åren och haft en del relationer. Jag ser väldigt vanlig ut, med vanliga intressen. Jag tror de flesta kan dejta bara de hittar sin egen stil. Det är lite som att söka jobb. Fördel om att är som en röd tråd. Ibland kan det vara väldigt enkelt att man delar ett intresse. Kan vara cykling eller gå på krogen 🙂

  • M43

   Jag minns och håller med om det blogginlägg du nämner. Det är trist när folk inte kan behärska sina impulser att så split. HP sjönk ordentligt i mina ögon den gången.

   Ville de förbättra sajten tror jag att ett sätt att bromsa spammarnas framfart vore bästa draget, för vad jag förstår är det väldigt vanligt att drunkna i meddelanden och det skulle inte ske om det inte var en hel del som spammade. Begränsningar i antalet nya meddelanden (exkluderat svar på inkommande), eller ett sätt att sortera inboxen så att flitiga spammare hamnade längre ner och svar överst kunde råda bot på det. Jag tror att seriösare kontakter skulle få en bättre chans att synas och att mycket frustration skulle kunna undvikas av det.

  • ViraStina

   Bloggarna har väl fria händer att skriva ur sitt eget perspektiv. De är knappast skyldiga att stryka folk medhårs med enbart slätstrukna och oförargliga inlägg. Vilket för övrigt är en omöjlighet, för när de skriver glada och gulliga tips, så är det alltid nån som lyckas reta sig på det också.

   Jag personligen skulle gärna se lite mer åsikter och jäklaranamma i blogginläggen. 🙂

  • Hope

   SEB:
   Jag reagerade exakt likadant på det inlägget av Cecilia.
   Även av vad jag upplevde som hennes försök till härskarteknik som visade sig genom att hon konsekvent ignorerade oss som ställde motfrågor, jag var på intet sätt otrevlig eller oartig trots detta valde hon att gång på gång enbart kommentera de personer som höll med henne, det kunde t.o.m vara i subtrådar där mitt svar fått ett svar och då lär hon ju sett mina inlägg ignorerat dem och skuttat vidare till ja-sägaren nedanför
   Det tolkar jag som att hon inte var intresserad av en nyanserad dialog/diskussion om rimligheten i att döma ut alla som är obekväma med uttrycket feminist.
   I mitt fall var det enkelt, jag är för jämlikhet, vilket jag anser är ett bättre begrepp då det inkluderar alla.

   Så med det inlägget samt följande bemötande så tog hon effektivt död på mitt intresse av bloggen.

   Att jag kommenterade nu var enbart för att peka på ovan.

 4. Mim

  Baam!
  Har väntat på detta inlägget i evigheter, har känts lite som uppförsbacke att ”tända ljus här”
  <3
  Det är ju dejta å hitta kärleken vi ska göra här, inte ha som akuten för brustna hjärtan och grusade drömmar 😛

 5. Jesper08

  Tycker att originalPer har så rätt i att man måste inse att vi alla har olika bakgrund och erfarenheter och det speglar hur vi bemöter andra och förväntar oss att bli bemötta. Det är så lätt att gå in i en bubbla och projicera sina känslor på någon annan som vi börjat tycka om. Att snabbt börja tro att man vet hur den andre känner osv. Åtminstone gäller detta mig:). Det som är så fint med nätdejting är att man kan vara öppen och sig själv men måste också respektera att det kan ta tid för den andre att våga/vilja öppna sig. Tror på hundraprocentig respekt och lite eftertanke. Har funnit att bakom rätt tuff och provocerande jargong döljer sig en mjuk och empatisk tjej.
  Alla vill inte skynda lite långsamt och det får man också respektera!
  Tack för att ni tar upp viktiga saker här!

 6. What_A_Man

  Läser man kommentarerna här i bloggen, både manliga och kvinnliga, är det bara bittra erfarenheter av HP.

  Ändra förutsättningarna!

  Den diskussionen vägrar bara HP ta i ens med tång. Hade man fått det ärliga svaret att en programmerare kostar pengar hade jag kunnat köpa det. När jag ställde frågan rakt på fick jag svaret att alla skulle känna sig välkomna; De som verkligen känner sig välkomna är de som har det här som någon form av lekstuga.

  Vi tar det en gång till:
  Ställ krav på presentation och i varje fall de hårda faktabitarna. Vill man ta del av knytkalaset ska man bidra. Saknas presentation och fakta ska man inte synas och inte kunna söka själv. Kunna skriva till de som skvalpar runt i mejlkorgen hade varit bra, för det hade varit en fin markering att nu söker jag inte kontakt. Eller att om man syns så söker man just kontakt.

  Minska mängden mejl man kan skicka. Som det är nu kan jag skriva till alla inloggade och några icke inloggade med om dygnet hade räckt till. Sätt en gräns på tio mejl. För att skriva det elfte ska man ha fått svar på något tidigare. Kanske rent av begränsa mängden mejl man allt som allt kan skriva till någon. Vill man fortsätta med kontakten så varsågod och lämna ut dig.

  Gör funktionen favorit till just en funktion. Mejlen från favoriter ska hamna överst i mejlkorgen oavsett hur många andra som skriver efteråt. Och låt den som blir favorit få reda på det – ge en signal att här är någon som verkligen har fattat intresse för dig.

  Ge kvinnorna någon månad att i lugn och ro själv leta upp vem de vill ha kontakt med. Frekvensen att det leder till träff i verkliga livet är skyhögt mycket högre när kvinnor kontaktar mig än när jag kontaktar kvinnor. Skriver jag så… i de flesta fall får jag inte ens något svar.

  Jag hittade en funktion som jag inte kände till för några dagar sen. Man kan filtrera vem som får skicka mejl. Ofta använd? Ingen aning, jag har aldrig använt den, kände inte ens till den. Men om nu någon sätter ett sånt filter ska knappen skicka mejl försvinna från profilen just bara för att man inte ska känna sig genuint bortvald.

  De åtgärderna ihop tror jag hade minskat besvikelser här rätt ordentligt. Och färre bittra inlägg här i bloggen…

  • Liten

   Happypancake är en färdig produkt som du valt att nyttja (dessutom utan att behöva betala för det). Är man inte nöjd med konceptet finns det andra vägar att gå!

  • Alice

   Tycker du kommer med riktigt bra förslag som skulle underlätta sökandet och matchningar.

   Jag har varit medlem ett par veckor nu och är försiktigt positiv (kanske nyhetens behag…?) till HP, jag har fått kontakt/mailat med ett par killar och har en ”promenaddejt” i helgen så helt hopplöst är det inte ändå. Det jag tycker är märkligt är att det är så många utanför mitt åldersspann som söker kontakt… Jag är 30, söker 28-35, och får mail/flirtar från män upp runt 50. Rimligt? Förväntar man sig svar på ett ”hej hur är läget”? Jag vet inte, just nu ignorerar jag dessa +40 år.
   Hursom ville bara säga att jag tycker HP för att vara gratis funkar helt okej, bortsett från dessa oönskade kontakt försök, men visst finns det utvecklings potential .

  • Crazy8000

   Du har begränsningar på hur många mail du kan sända ut varje 12 h. Har lyckats komma till den många gånger.

  • Crazy8000

   Alice

   Du kan ta bort flirt knappen, även välja att bara få de som är inom ditt satta åldersspann resten kommer du inte se i din låda.

  • Martin

   Jag har länge känt det rätt hopplöst, är nog inte min grej bara. Varit medlem nästan sedan start och inte fått någon dejt utav det. Jag får känslan att de flesta medlemmarna finns i storstäderna så även det är väl ett problem att man bor mitt i ingenstans.

   Men jag kämpar på och hoppas på nya inovationer. Många bra förslag där, känns som sidan inte utvecklats på väldigt länge så lite nytänk vore nog bra.

  • Anton

   WHAT_A_MAN: Säger bara JA! Du är inte den första som har nämnt detta, och definitivt inte den första som har tänkt det. Det känns så tråkigt att man på en dejtingsida där man ska komma i kontakt med människor inte kan göra just detta för att den är dåligt utformad. Extra frustrerande är att jag själv är programmerare och hela tiden tänker att den här funktionen eller gränssnittet hade jag kanske kunnat göra bättre själv.

   Att minska mängden mail man kan skicka är inte alls någon avancerad funktion, förutsatt att saker och ting inte är allt för dåligt skrivet från början. Som någon nämner så verkar det ju till och med finnas en gräns redan idag (men väldigt hög?) så det vi prata om är att ändra en siffra i en redan befintlig lösning. Varför detta inte är gjort är bortom mitt förstånd…

   Sen borde vi kanske prata om det här med att alla lösenord skickas i klartext…

  • John G

   Alice:

   Jag kan bara gratulera. Önskar bara att det varit lika enkelt för mig som kille 🙂

   ”Jag har varit medlem ett par veckor och är försiktigt positiv till HP.”
   ”Jag har mejlat med ett par killar och har en promenaddejt till helgen.”

   Mmmm…

   Tja, för egen del, när jag var medlem, så lyckades jag få svar från kanske fyra tjejer om året. Och jag var på dejt med ungefär arton månaders mellanrum.

  • Peter

   Där har jag också förslag på förbättringar. Det borde gå att trimma listan över inloggade bättre. Jag bor mellan Malmö och Lund. De två städerna och precis runt omkring är intressant. Allt annat är ointressant. Ser jag en tjej från Simrishamn, Bromölla, Ängelholm eller Perstorp så bryr jag mig inte det minsta om hennes profil. Hon kan vara den snyggaste tjej jag någonsin har sett. Det blir blockering bums för hon är i vägen. Hon hindrar mig från att se henne som bor nära. Det borde gå att förutom län även bestämma kommuner som man vill se.

   Jag kommer lindrigt undan när jag bara har Skåne. Men tänk den som bor i Göteborg där Halland, Västra Götaland och Bohuslän går ihop. Sak samma i Stockholm och några andra platser till. Utbudet blir hopplöst stort men det är bara några få som är av intresse.

   Sen ligger mejlen i sex månader. Skriver jag och blir nonchalerad tar det sex månader innan jag kan skriva förmodligen ett precis likadant mejl att bli nonchalerad efter. Det hade räckt med två månader. Eller tre månader. När de ligger så länge blir det bara en karantän som får en att framstå som tjatig om där nu ligger två brev som hon inte har brytt sig om. Och inte tusan minns hon mig förrän jag skriver det andra.

   I övrigt bra tankar om att möblera om i förutsättningarna.

  • Tord

   @Martin
   Haha, en Oblivion avatar 🙂
   Jag älskar den spelserien. När jag ändå skriver om spel vid vuxen ålder, hur avtändande är det hos kvinnor att vuxna män spelar spel på datorn fortfarande? Jag ska erkänna att jag lirar fortfarande spel trots min ålder och ingen kvinnlig skulle faktiskt få mig att sluta spela, då letar jag tills jag hittat en som accepterar mitt intresse eller lirar själv

   Kanske inte hör till ämnet, men kunde inte låta bli att skriva om det när jag såg Martins bild

  • Martin

   Filtreringen måste förbättras!

   Det händer titt som tätt att killar kommer åt min sida även fast jag inte har en enda parameter som är inställd på att jag söker något annat än tjejer i mitt ålderspann. Även här så kommer det upp både yngre och äldre tjejer.
   Tittar jag på ”snabbsökningen” så är det oftast bara tjejer från Stockholm eller Malmö, Kanske rentutav Göteborg som kanske i en del fall funkar. Men när man bor mitt i mellan dessa städer så är det inte så värst intressant.
   Gör jag en ”filtrerad sökning” så hittar jag ju en del tjejer i mitt område. Men även här så skjuts det från höften ibland. Sen är det väl så att många man ser dagligen är just de som inte finner en av intresse även om man har varit den som varit kontakt både en och två gånger under året.

 7. Arcnice

  Är det fler än jag som upplever att HP är en väldigt långsam sida rent tekniskt? Tycker att sidan laddar väldigt långsamt, särskilt när jag ska titta på en profil.
  Vet med säkerhet att det inte är fel på min dator (den är bra), verkar vara dåligt programmerat helt enkelt.

  • Crazy8000

   Ibland har jag märkt det, det brukar vara att webbläsaren strular med alla bilder och reklam, alltså insticksprogram som typ flashplayer om inte det är kommunikations störningar på vägen från servern till din apparat.

  • Anton

   ”verkar vara dåligt programmerat helt enkelt.”
   Jo, undvik att använda Flash av säkerhetsskäl. Jag vet inte om det finns här på HP för jag har inte Flash installerat själv. Det används också JavaScript väldigt flitigt som kan få de mest kraftfulla datorer att gå på knäna ibland om det inte är bra skrivet. Har vart tvungen att stänga av JavaScript nästan helt för att kunna använda HP på min stationära dator. Detta får ju till följden att reklamen ibland inte visas som den ska, och det tror jag förstås inte att HP vill, men om jag inte kan använda sidan kommer jag inte se någon reklam heller. Inga prestanda-problem på mobilsidan däremot, verkar som det är mer sparsamt med JavaScript där, eller om det är något annat som gör att det fungerar bättre där.

  • Arcnice

   Reklamen spelar nog in, men det verkar framför allt vara backend som är ineffektivt. Är själv programmerare (dock ej med huvudinriktning på webb) och har hyfsad koll på sånt där. Ska nog köra en profiler på sidan.

  • OriginalPer

   ARCNICE:
   Jag tycker sidan är hopplöst gammalmodig. Min egen webbsida med blogg och forum är responsiv rakt igenom. Men namnet är unikt och glatt så det avviker mot andra kontaktsidor. HP var inte alls så stort från början. Men det är ändå ett av de bättre gratisalternativen.

 8. Fredrik

  Jag tyckte också att det var förvirrande att när jag fick mailet om den här tråden så var den från Cecilia. Men men oavsett vem den var från så finns det ju en poäng i att försöka vara artigare mot varandra.
  Jag tycker dock att tonen i debatterna här har varit ganska civiliserad, visst så finns det några som är lite bittra och som behöver ventilera sin bitterhet någonstans..men å andra sidan så finns väl sådana människor överalt.
  Men visst kan tonen bli lite otrevlig på forum rent allmänt och jag tror att detta är anonymiteten som nätet ger som är orsaken. Många vågar säga saker i skydd av anonymiteten som de aldrig hade vågat säga öga mot öga..Lite som de berömda tvättstug lapparna som alla älskar.
  Sedan så tänker jag också när man läser inlägg som att man tycker att någon bloggare har eldat på debatten någon gång. Så kanske det är, vad vet jag jag har inte vart med här tillräckligt länge för att veta vad som sagts och inte sagts.
  Men om det är sant är det verkligen så konstigt?
  Varför skulle någon som bloggar ha mer koll än någon annan, och om man bara betraktar ett blogg inlägg som en persons tankar, varken mer eller mindre så inser man att man kan inte ställa större krav på vad de skriver än vad man skulle ställa på vad man själv skriver.
  Så kanske de skriver dumheter ibland, men vem gör inte det.

  • Christian Persson

   Fredrik,

   Bra poäng! Som bloggare ska jag självklart kunna uttrycka mig språkligt väl, så att läsarna förstår vad jag menar. Men sedan är det jag skriver, precis som du säger, bara mina tankar. Och dessa kan såklart låta som dumheter för någon annan.

  • mikeserius

   iom att bloggarna skriver på uppdrag av Happypancake.
   Då är det ganska sannorlikt att de är lojala mot sin uppdragsgivare.
   Och kan lojaliteten i bland komma i konflikt med det som andra upplever.

  • Fredrik

   ”iom att bloggarna skriver på uppdrag av Happypancake.
   Då är det ganska sannorlikt att de är lojala mot sin uppdragsgivare.
   Och kan lojaliteten i bland komma i konflikt med det som andra upplever.”

   Så du menar att vi kanske ska ta och ”rycka upp oss” och inte vara så kritiska mot HP?
   (Jag menar inte att det är det du tycker mikeserious men att din poäng är att eftersom bloggarna skriver på uppdrag från HP så skulle det inte ligga i uppdragsgivarens intresse med för negativa tongångar?
   Det är en tanke och det kanske skulle förklara en del.

   Min poäng var nog mer att jag personligen inte tyckt att det var ett så fientligt klimat på detta forum, visst kan det pysa ut lite bitterhet ibland men är det verkligen så farligt?
   Min andra poäng är att jag inte tycker att man skall hålla bloggare till en högre eller lägre standard än vem som helst annars. Vad de skriver är bara deras åsikter och deras åsikter bär lika mycket eller lite vikt som någon annans åsikter så ifall man inte gillar något som de säger så behöver det ju inte vara så viktigt. Man behöver inte gilla allt alla säger men man får ändå tänka på att vara respektfull.

 9. Agda

  Det är svårt att hitta rätt. Det tycker även jag som ändå får mejl och går på dejter. Det är helt enkelt svårt att hitta rätt när man ska utgå från – i bästa fall – några bilder och en kort presentationstext. Till det kommer att vi som är lite äldre, i mitt fall 50+, nog också är väl krävande i vad vi söker.
  Att sajten kan utvecklas rent tekniskt är nog en bra idé. Men istället för rader med inlägg här som mest handlar om hur svårt allt är, så hade det varit bra med material som lyfte oss som söker och gav bra tips och råd på vad som fungerar.
  Mina bilder har fungerat bättre än vad jag trodde. De är mycket osminkade och vardagliga, vilket jag fått både komplimanger och beröm för. När det gäller männen jag har besökt så finns det i många fall mycket att önska. Att alla har text och bild, eller att vi alla har möjlighet att helt sålla bort dem som inte har, borde vara en självklarhet. Men tyvärr är många av de bilder jag ser rent skräckinjagande. Selfies fungerar för fotovana 20-åringar men är mindre lyckade när de tas av fårae 50-åriga män som stirrar in i kameran med sammanbiten min.
  Och ni som beklagar er över brist på kontakter för att ni bor på mindre orter – jag antar att ni är villiga att resa lite längre för en dejt? Skriv då också ut det. Jag får en hel del besök av norrlänningar som jag omedelbart sorterar bort som för långt borta. Men flaggar de för att avstånd är av mindre intresse för dem så får jag ju veta att de kanske är resvilliga. Nu tolkar jag deras intresse som att de är en av alla dem som bara ute efter att glo på bilder, men aldrig har tänkt ses på riktigt. För sådana finns det gott om här.

  • Crazy8000

   Det med bilder är dubbeleggad, selfies utstråla narcissistisk person lika väl som dålig självkänsla särskilt om man nästan bara har det. där har du varför de inte är bekväma att ta dem rent omedvetet.

   Dom brukar vara mer manliga som man brukade säga förr i det riktiga livet.

   Ta bilder och text lite med en nypa salt folk skriver vad dem tror ska dra till sig så mycket som möjligt av de dom tror är de vill träffa.
   De som inte skriver brukar glömma att skriva en liten snabb presentation om sig själva i det första meddelandet om dom har med att göra med de som går på litterär verklighet av personer.

 10. ViraStina

  Kommentarerna i den här bloggen påverkar inte alls längre hur jag ser på män. De jag möter i verkligheten, visar just ingenting av de sidor som framkommer här.

  Men under en period ifjol när jag var under isen och ägnade mig åt att frossa i mansförakt efter flera dåliga erfarenheter – då hittade jag gott om material här för att bekräfta mina negativa förväntningar. Den som söker skall finna.

  Jag gissar att urvalet på den här sidan till stor del domineras av oss som misslyckats med nätdejting, så det snedvrider förstås bilden ganska ordentligt. De stackare som vågade sig in förra sommaren med positiva berättelser, blev totalt misstrodda och beskyllda för att ljuga. 😀

  • håkan

   Virastina

   en en gång slog du huvudet på spiken. Tror som du att många använt denna blogg som bollplank för att bli av med sina besvikelser och ilska. Precis som du har gjort. Men det är också gött å bli av med gammalt groll. Få lufta känslorna. 😆

  • ViraStina

   Jo, jag har haft massor av nytta av kommentarerna i den här bloggen. Vem behöver en dyr terapisoffa när man kan älta här istället?

   Dessutom var det väldigt befriande att inse att vi var många kvinnor som inte alls lyckades särskilt bra i nätdejtingen. Ett tag trodde jag att jag var det enda undantaget. Men här upptäckte jag att jag inte var ensam om mina erfarenheter, utan att det mesta var välbekanta fenomen för andra.

  • håkan

   Virastina

   Jo det stämmer. Man såg all reklam på TV mm. Det här är ju en fin marknad att ragga på. Man kan inte misslyckas. Jotack, med facit i hand så kunde jag inte förstå hur korkad jag var som gick på det. Det enda säkra var att det kostade en sjuhelsikes massa pengar och gav absolut inget. Man ändrade profiltexter, byte bilder mm. Vad hjälpte det?

   Med tanke på vad man fick så var det tur att HP var gratis.

   Jag är glad att jag slutade upp med dejtingsidor.

  • ViraStina

   ”Tusentals singlar väntar på dig!” 🙂

   Eller ja, det är kanske en annan välkänd dejtingsidas slogan, men ändå.

   Jag kan inte påstå att jag trodde i förväg att det skulle vara busenkelt. Men min känsla innan jag slutligen hoppade av, var att det verkade vara busenkelt för alla andra utom mig.

  • Fredrik

   Jag förstår vad du menar. Det är verkligen lätta att man faller in i det tänket och att man känner hopplöshet.
   Som jag ser det så är alla dejtingsidor mer eller mindre hög-oddsare och jag tror definitivt att det finns en kraftig övertro på hur bra de är. I min bekantskapskrets så tror jag bara att jag har hört talas om ett par som bildats tack vare dejtingsidor. Visst har det genererat några dejter men det är inte många och jag vet inte många i verkliga livet som har haft någon direkt framgång med dessa sidor.
   Till HPs försvar kan jag ju säga att denna sida i allafall är gratis så man får väl säga att det är bra värde för pengarna man betalar i allafall och även om medlemskapet kanske i verkligheten bara ökar ens chanser att finna en partner med 1 procent så är det fortfarande en ökning på 1%.
   jag är övertygad om att jag skulle få betydligt mer framgång ifall jag passade på att ragga varje gång jag var och handlade mat i storköpet..Fast om jag vart så framåt så hade jag inte behövt HP till att börja med.
   Personligen så ser jag ingen anledning att avsluta något medlemskap och jag kan inte se att det skulle minska mina chanser ifall jag var med så jag tänker fortsätta vara medlem men jag har sänkt mina förväntningar en hel del under det året jag varit medlem.

  • Crazy8000

   Det är samma som emellan pizzeriorna på 90’t, för att spara ansiktet säger man att det går bra till alla.
   känner ingen eller har hört att det går bra på någon kontaktsida, personligen, nja, generera dejter och träffar med de som det inte kan funka med är inga problem (låg kvalitet), självklart har man lyckats få ett förhållande via en betalsida men det var under den tiden folk inte än hade drabbats av online syndromet modeflugan hur man ska bete sig.
   Men de flesta hoppar av efter ett tag för de ser ingen mening med att blindträffa de som värkar vad de inte är.

   Nej man behöver inte vara en pratkvarn för att ragga upp någon, faktum är desto mer du pladdrar desto mer motsatt effekt får man många gånger och det finns inga magiska fraser/ord utan handling (det kvittar vad man säger, observation brukar funka bäst där man inte söker respons eller vara rakt på vad du vill som typ något med träffas igen) och att vara lite fysisk typ röra den andre väldigt tidigt och ofta som passar in i sammanhanget.

 11. Sussi

  Att som bloggare skriva inlägg som passar alla är nog en omöjlighet inte minst på en dejtingsida som riktar sig till personer mellan 18-99 år.

  Visst finns det säkert en del förbättringar dejtingsidor överlag kan göra men jag tycker inte det skiljer sig så mycket mellan de sidor jag varit aktiv på.De sk betalsidorna tillåter ändå folk vara med gratis den enda skillnaden är att de sitter där som skådebröd istället ,alt så skall någon betala åt dem för att kunna ha kontakt och med tanke på hur mycket det divideras här om huruvida vem som kan tänkas betala en kopp kaffe så främjar inte det dejtandet i positiv riktning.

  Jag personligen tror inte att dejtingsidorna kan påverka vem som nyttjar deras tjänster så mycket.Mina helt personliga erfarenheter är att det endast är ett litet fåtal som är intresse av att träffa någon för att inleda ett förhållande med.Jag tror att antal medlemmar skulle minska drastiskt om bara de som verkligen söker kärlek vore medlemmar och jag tror könsfördelningen skulle ändras markant ,men detta är bara min helt personliga tanke.

 12. håkan

  Jag förstår inte denna desperation efter en partner. Jag har varit i den sittsen själv. Jag tog mig en funderare. Var det det här jag ville göra med mitt liv. Att bara söka efter en partner eller ville jag göra roligare saker. När man blir gammal o sjuk o folk frågar vad man gjort i livet? Jo ja jobba o leta efter fruntimmer. Sånt härligt liv du måste ha haft.

  Jag tänkte om. Ok det har blivit besök på bordeller utomlands men men, sex är ju kul. Sen har jag bara fokuserat på det roliga ilivet. Visst har man tråkiga måsten som ska göras men jag ser till att det blir så lite av dom som möjligt. Jag ska njuta och jag ska ha kul i livet. Inte lägga ner otacksam energi på att jaga en partner. Det har jag inte tid eller list med

 13. Dold

  Jag håller med LITEN och JAG.

  Personligen förstår jag inte hur man kan lägga så mycket tid och energi på att klaga på något man själv har valt.

  Ouppfostrade och respektlösa människor finns överallt, liksom kroniska kverulanter.

  • John G

   Nu har jag i och för sig ingenting jag själv vill klaga på när det gäller funktioner på HP. Dels för att jag inte upplevde några problem när jag var medlem. Och dels just för att jag inte är medlem längre.

   Men samtidigt, man kan ju välja att inte se det som gnäll och klagande heller?
   Om man läser det lite annorlunda kan det ju ses som konstruktiv kritik i stället?

   Och har man då som exempelvis What_A_Man konstruktiva förslag på vad som kan vara förbättringar, tja, då borde man väl kunna framföra dom förslagen utan att ses som en kverulant? Även om sidan är gratis.

  • Dold

   Det var åsikten jag höll med om, inte att den borde riktas mot WHAT_A_MAN. Jag ber om ursäkt om det missförstods.

   Konstruktiv kritik är bara bra, och det finns säkert en hel del tekniska förbättringar att göra.
   Men när något som är självvalt inte motsvarar ens förväntningar, då kan man väl välja något annat i stället? Är det inte något av ett lyxproblem att klaga på det som man bara kan strunta i?

  • John G

   Nja, alltså, jag såg det inte som kritik av What_A_Man. Men jag tog honom som exempel eftersom han ändå kommer med konstruktiva förslag på hur sidan kan förbättras.

  • Dold

   Vad bra; jag hoppas att inte heller WHAT_A_MAN tog det så. I sånt fall ber jag återigen om ursäkt.

 14. Agda

  För att återkomma till min önskan om en debatt här som är mer konstruktiv, så hur reagerar ni på olika typer av första kontakt?
  Jag har ibland som första kontakt skickat en komplimang till män. Det har varit allt från fint leende till att skriva att jag tycker någon är vacker. De flesta reaktioner har varit glatt överraskade. Någon har inte svarat alls.
  Jag blir också själv som regel glad över en komplimang som känns äkta och brukar alltid tacka, även om avsändaren inte känns intressant för mig.
  När någon är inloggad samtidigt tycker jag att det enklaste och mest naturliga är att försöka inleda ett vardagligt samtal, på samma sätt som jag kan börja småprata med en person jag möter i vanliga livet.
  Är intresserad av hur män tycker och tänker här, om det nu finns någon på den här loggen som har fått ett endaste mejl från en kvinna och har haft någon form av kommunikation. Bittra svar om, ja ni vet ju hur de låter…, kan vi väl hoppa över!

  • Fredrik

   Jag kan bara svara för mig själv men jag blir glad om jag får ett mejl med en komplimang och jag uppskattar verkligen när en kvinna tar första kontakten.
   Fast jag måste då tillägga att enligt min personliga erfarenhet är detta så ovanligt så jag blir nästa chockad när det händer. Jag tror att under ett år på HP har det hänt en gång, men när det hände så blev jag väldigt glad.
   Jag tror att många med mig tycker att det skulle vara trevligt ifall kvinnor tog initiativet till första kontakten lite oftare. Nu kan jag inte tala för alla män och det finns säkert män som inte tycker om att kvinnor tar första kontakten också. men då får ni kanske ställa er frågan ifall just de männen är rätt män för er.
   Och det där med bittra svar undanbedes… Ja det vore nog önskvärt men problemet med det är att bittra människor inte själva identifierar sig som bittra så de svarar utifrån sina personliga erfarenheter och då kan det ju såklart bli en del bittra svar.
   Mitt råd är att alltid ha ”Skitfiltret” aktiverat när man läser sådana här trådar, dvs själv sålla vad som känns konstruktivt och ignorera skitsnacket för alla forum kommer alltid innehålla en rejäl dos av skitsnack.

 15. Anonym

  Går det dåligt med dejtingen så hjälper det inte att bli arg på det motsatta könet.
  Vi kan läsa och lära oss av vad andra söker, så att censurera Cecilias önskemål på vilken typ av man som hon vill ha verkar som en dålig idé, för att inte tala om att ge hela hp skulden för att det som Cecilia skrev. Att ha en bra relation med den attityden kommer nog att bli svårt.
  Alla har rätt att välja sina egna kriterier. Om jag/du finner någons kriterier dumma så har jag/du kanske inte gått miste om något där?
  Fundera på varför jag/du inte verkar ”gå hem”; det kanske är fel forum, jag/du kanske inte är som de flesta på dejtingsajten, eller jag/du kanske kan jobba med oss själv och mogna på något sätt så att fler blir intresserade?
  Att bete sig som 3-åringen i sandlådan som inte får låna den andra 3-årigens hink är inte attraktivt hos någon, oavsett kön.

  • Fredrik

   Första funderingen.
   Varför är det alltid någon väldigt anonym pseudonym som dyker upp och talar om för alla andra att sluta gnälla. Ja pseudonymen kan heta Liten, Dold eller Anonym exempelvis.
   Givetvis så finns det ingen anledning att hålla på med smutskastning, men är det verkligen så många som gör det?
   Visst har jag hört någon som ventilerat lite bitterhet, men vad gör det, det är ju den personens erfarenheter.
   Sedan har jag sett några som kritiserat HP ur ett rent tekniskt perspektiv och vad jag kan se så har de varit rätt så konstruktiva i sin kritik.
   Sedan så är det några som har uttryckt att HP inte levt upp till deras förväntningar, men är det så konstigt. HP har haft en rätt effektiv reklamkampanj och jag tror att den har byggt upp folks förväntan en del och när de sedan ser sajt för vad det verkligen är dvs. bara en dejtingsajt i mängden som råkar vara gratis så blir de besvikna.
   Jag tror att det kan vara bra att ha en realistisk förväntan av hur mycket nytta en dejtingsajt kan göra, men med det sagt så gör ju en dejtingsajt mer nytta än ingen alls så det skadar inte att åtminstone försöka.
   Sedan så blir jag lite nyfiken till det där med att censurera Cecilias önskemål? Hur kan de som svarar på ett blogginlägg censurera bloggarens text? Har dessa ”censurförsök” lyckats, dvs är den oönskade texten borta nu? För det är väl vad vi menar med censur eller hur? Att göra information otillgänglig för allmänheten…Är det det som har hänt eller kan det kanske vara att man med censur menade kritik?
   Nu ska jag tillägga att jag personligen tycker att Cecilia ska få ha vilka kriterier hon vill men jag tror ju också att hon som professionell bloggare bör vara införstådd i att vissa ämnen kan vara hetare än andra och att man kan vänta sig mothugg ibland om man släpper en het potatis.
   Personligen så är jag helt för jämlikhet, jämställdhet, lika lön för lika arbete och all människors lika värde..Men jag har tyvärr blivit allergisk mot ordet feminist pga. av att en liten skara manshatare gett det ordet en dålig stämpel.

  • Dold

   Fredrik:

   Jag är inte säker på att jag förstår. Måste man skriva under med sitt rätta namn om man är kritisk?

  • Fredrik

   Hej Dold eller Anonym eller vad du nu väljer att kalla dig.. Nej självklart får man vara anonym om man vill det. Det var bara en intressant observation att dessa anonyma alias alltid dyker upp för att bemöta kritik som kan vara riktad mot HP eller mot dess bloggare.

  • Dold

   ”Dold eller Anonym eller vad du nu väljer att kalla dig..”?? Jag kallar mig Dold, och endast Dold. Jag tar gärna kritik för mina egna åsikter, men vill inte klä skott för andras…

 16. Anna-Fredrik

  Finner det lite roande att folk som har alias som ”Fredrik” eller ”Anna” anser sig ha rätten att klaga på någon som valt att kalla sig ”Anonym”. Det är inte som att det inte finns tusentals Fredrik och Annor? Skillnaden i anonymitet mellan dig Fredrik, och t ex ”Dold” är MINIMAL. Skulle jag skriva ut mitt förnamn skulle ni kunna slå upp mig på hitta.se på två minuter… t ex. Det är ju schysst för er med svenssonförnamn att ni kan sitta på era höga hästar och antyda att de mer ärligt anonymas inlägg är lite mindre värda än era? Grattis till det. 🙂


Kommentera