3b889a1afa086222553b17da53e1c680

Noga med namn?

Och fråga efter hennes namn
tror jag inte att jag ska
Jag är lite rädd
att hon ska heta något som inte låter bra

Det där är ett utdrag från Jakob Hellmans gamla, men tidlösa, superhit ”Hon har ett sätt” från 1989. Ligger det något i Jakobs oro? Har dejtens namn någon betydelse? Eller är det bara extremt ytligt att väga in sådana faktorer?

Jag har funderat på den här frågan ganska länge, men ämnet aktualiserades för att tag sedan då en kompis träffade en tjej som hette Astrid. Min vän gillade henne verkligen, men känslorna var tyvärr obesvarade. Någon vecka senare hade han styrt upp en ny dejt, återigen med en Astrid. Men det blev inget mer med den kontakten heller. När han i dagarna berättade om intresset för en tredje Astrid, som han träffat i jobbsammanhang, kände jag att jag var tvungen att säga något.
– Du verkar ju ha fått dille på namnet Astrid, kopplat till den första Astrid som du tyckte så mycket om.

Min polare är väl inte väl inte helt övertygad om att jag har rätt i min analys. Men jag tycker egentligen inte att det är så konstigt, jag känner igen beteendet hos mig själv. Det finns helt enkelt namn som lockar, och avskräcker, mer än andra. Sällan är det ju namnet i sig som är själva grejen, utan vilka associationer man har till det. Att till exempel dejta någon med samma namn som sin gamla och sura moster kan faktiskt kännas lite svårt, tycker jag.

På dejtingsidor har vi ju våra användarnamn, där det ofta inte framgår vad man heter på riktigt. Så efter lite mejlande blir det ibland både positiva och negativa överraskningar, fastän jag önskar att jag inte skulle bry mig om sånt.

Hur tänker ni?
/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 203 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Hasse

  Vill jag ha bra sex passar namnet Linda.
  Louise = tråkig men bra att snacka med.
  Pernilla = ett namn att skaffa barn med. Tryggt och bra.
  Beata = ett varningstecken.
  Susanne = duger till typ städhjälp.

  😜

 2. ViraStina

  Y-namnen är väl en klassiker bland oss 70-talister… Killar med namn som slutar på y, påstods vara mer kriminella, efter nån djupdykning i statistiken.

  Om jag har påverkats av det undermedvetet, ska jag låta vara osagt. Men jag har faktiskt bara varit tillsammans med killar som haft 70-talets typiska helylle-namn. En slump? Eller klassfråga? Ingen aning.

  • Christian Persson

   ViraStina,

   Ja, det här med Y-namnen känner jag som 80-talist också till. Sedan tror jag också att det finns en klassaspekt på det här, så visst kan ens namn säga något om vilken bakgrund man har. Och ens bakgrund påverkar ju hur man blir som person. Jag skulle ju säga att jag haft väldigt ”vanliga” föräldrar, utan så mycket klasstänk. De gav mig därför ett typiskt namn för någon som är född 1980, Christian är det många jämnåriga som också heter.

  • ViraStina

   En period var det ju väldigt vanligt att ge barnen just VANLIGA namn. Man skulle inte sticka ut.

   Det där har ju svängt helt. Nu är det normala att ge ungarna så ovanliga namn som man förmår. Det är helt enkelt väldigt svenssonmässigt att komma på det mest unika namnet till sina telningar! Ligger det på 100-i-topp-listan, ser man det som ett nederlag.

   Så ett ovanligt namn på en 70-talist, kan signalera något helt annat om bakgrund, klass, utbildning etc, än ett ovanligt namn på ett barn idag.

   70-talisterna Maria och Magnus har 2000-talsbarn som heter Hedda och Östen, typ.

  • Christian Persson

   ViraStina,

   Jag håller med dig. När jag växte upp skulle man ju absolut inte heta något som man kunde tänkas bli retad för, som var udda. Ja, det är lustigt hur det där har svängt idag. Det säger nog rätt mycket om samhället i stort, det allt större fokuset på individen. Därför tycker jag att det är sjukt befriande när föräldrar idag döper sina barn till typ Maria eller Johan.

 3. Nadine

  Du kan bara vara helylle VIRASTINA. Därför träffar du bara helylle killar. Mina har hetat Marcus, Klas, Eric Håkan och Rasmus. Vet inte vad det säger,,,men om jag träffade en Anders, Jörgen, Johnny, Janne, Jocke hade jag varit orolig. Dom är troligen för gamla😂😂😂och fula 😄😆😉

  • ViraStina

   Jag vet att du försöker platta till mig, men för mig är det ingen förolämpning. Jag är definitivt väldigt helylle. 🙂

   Vilket inte är särskilt framgångsrikt bland killar.

   Sorry George, John G, Hasse och alla ni andra som tror att det är något typiskt kvinnligt med att dras till ”spännande” personer…! Jag måste göra er besvikna om ni tror att män är mer benägna att söka sig till skötsamma, snälla och förstående medborgare.

  • ViraStina

   PS Nadine:
   Ett av killnamnen ovan har vi gemensamt… Jag var gift med en med det namnet i många år. Han var väldigt helylle, han med!

  • ViraStina

   Nope, det avslöjar jag inte! 🙂

   Jag är för öppen med så mycket annat, så namn håller jag hemliga!

  • Nadine

   Är de nån sorts princip eller? 😅Jag tror knappast jag kommer gå på date med honom om det är de du är rädd för,,,,han är nog för gammal 😂

  • ViraStina

   Eftersom jag har skilt mig från honom, får du gärna dejta honom för min del! Men hans nya kvinna kanske har en annan åsikt..?

   Han är som sagt var både helylle, snäll och respektfull, och hade ändå inga som helst problem att träffa tjejer efter vår separation. Han kunde faktiskt välja och vraka betydligt mer än jag, trots sin totala avsaknad av badboy-tendenser.

   Undrar vad George säger om det.

  • Nadine

   Då läste dufel. Jag skrev att han är för gammal FÖR MIG.frågade om du var rädd för att jag skulle veta vem det var???Eftersom du inte ens ville avslöja förnamn. Vi andra har sagt vad våra killar heter. Inte du? 😂nojig,,,😂

  • ViraStina

   Jepp, jag är nojig när det gäller att avslöja sådant som namn.

   Du frågade om jag var rädd att du skulle dejta honom. Jag svarade att det är jag inte, eftersom vi är skilda sedan fyra år.

   Om du tycker att han är för gammal eller inte, rör mig ju inte i ryggen, som du säkert förstår. Han är för övrigt yngre än jag. 🙂

   Och han hade löjligt lätt att hitta tillfälliga dejter som var betydligt yngre. Under 30. Men nu är han stadgad. Med en kvinna som är några år äldre..!

   Det där med ålder är en icke-fråga för många, tro det eller ej.

  • ViraStina

   Jag måste bara tillägga här att det inte handlar om ifall jag VILL vara helylle eller inte.

   Det är bara som det är. Det är mitt sätt. Som ung gillade jag det naturligtvis inte, eftersom det var töntigt, tråkigt och hopplöst ute. Men jag insåg redan då att det hade blivit ännu töntigare, om jag hade försökt låtsas ha en annan, coolare personlighet.

   Så jag gjorde det bästa av plugghästrollen, för den var ju ändå mitt riktiga jag.

   Idag är jag dock helt försonad med min egen personlighet, och som Catwoman skriver längre ner: i medelåldern börjar männen plötsligt uppskatta att man är lite nördig och allmänbildad. Och det är sannerligen inget som jag tänker sura över, och bittert tänka att ”jaha, NU duger man minsann!”

   Tvärtom. Bättre sent än aldrig. 🙂

  • ViraStina

   Vad nördig är?
   Att inte veta det, är nästan lite nördigt i sig! Metaironiskt, rent av!

   Och nej, killar kanske inte ogillar att man är intelligent, allmänbildad eller studiemotiverad i största allmänhet. Inte ens i ungdomen. Men det är sannerligen heller inget som räcker för att de ska bli intresserade. Det är helt enkelt inte tjejen med högst betyg som automatiskt blir populärast. Det kan lika gärna vara tjejen som knappt får några betyg alls.

   Ändå är många män besvikna över att det inte räcker med att de är snälla och hänsynsfulla för att kvinnor ska falla för dem. Långt upp i åldrarna, dessutom. Och då drar de den väldigt enkelspåriga slutsatsen att om de slutar vara snälla – DÅ kommer de bli attraktiva.

   Ungefär som om den där tjejen med högt betyg skulle stiga i graderna om hon skrev lite sämre på proven… Aningen feltänkt.

  • Nadine

   Du menar att om tjejen är allmänbildad och ung duger hon inte men om hon är allmänbildad och fyllt 40 är det attraktivt,,,,😅😅shit!då har jag något att se fram emot då 😂

  • Arn

   NADINE – i min värld känns du i alla fall långt ifrån allmänbildad. Du låter faktiskt riktigt oattraktiv och mycket barnslig. Lååååångt ifrån ”äkta” och ”med fötterna på jorden” vilket vanliga VETTIGA män oftast attraheras av.

  • ViraStina

   Nej, jag menar att när män blir lite äldre, brukar de värdera sådant som allmänbildning och liknande högre än vad yngre män ofta gör.

  • Nadine

   Tur att jag slipper träffa anala tråkmånsar som dig då Arn! 😂😂😂jag har haft killar sedan jag var 12,,,och alla har tyckt om mig både utseendemässigt och personlighets mässigt. Så det så 🙄😋

  • Skinnylove

   Kära Virastina, om jag var man så skulle jag definitiv bli tokkär i dig 🙂 🙂
   Världen behöver kloka och nyanserade människor som dig.

  • Piii

   Jag har ett av de namnen som du nämnde.
   Och ful?
   Ja…. det verkar jag verkligen vara.
   Du…. du är nog alldeles för ung för mig, oavsett din ålder.

 4. george

  Mina råd till unga män…

  1. Glöm vad hon heter. Du ska bara ligga med henne.

  2. Var inte snäll. Du kommer förmodligen aldrig träffa den lilla procenten kvinnor som vill ha snälla pojkar.

  3 Lyssna inte på medelålders kvinnor som ger dig råd om hur du ska träffa kvinnor eller hur du ska uppträda mot dom. Det är bara dynga dom medelålders kvinnorna säger. Vi är många män som gått på den niten.

  4. Visa aldrig respekt, var inte hjälpsam, var inte artig, lyssna inte på vad hon säger och var inte trevlig.

  Kort å gått sänd ut svinaktiga signaler så får du lägra mer kvinnor än om du hade varit mammas gosse…

  Eftersom det kommer vara många äldre kvinnor här som kommer att protestera mot detta inlägg bevisar bara hur rätt jag har.

  • Nadine

   George jag är inte medelålders men en kille som är oartig kan dra dit pepparn växer,,,har aldrig haft en kille som är svinig, bufflig, eller glömmer mitt namn,det är bara pinsamt sorry sorry George!😖 Utan respekt ingen attraktion. Du tänker bara dåligt om tjejer så tyvärr blir det ingen kärlek för dig,,,😝 kanske får någon i säng men mer kommer du aldrig få uppleva.Killar med stil och artiga är aldrig ensamma någon längre period. Bland dom du känner, dina grannar o på jobbet så får du se.du lever i en låtsas värld😂

  • Nadine

   Det är gubbigt att va grottman,,unga tjejer vill ha jämställd kille. Spännande killar ja,,,,men jag är oxå spännande 😂vill inte ha en tråkig kille 😴 och aldrig respektlös,korkad, obrydd och glömsk kille heller 👹

  • catwoman

   GEORGE: Jag må vara medelålders nu, men vad du glömmer är att både jag och rimligtvis alla andra medelålders kvinnor som har skrivit här också har varit unga, och jag kan lova att jag inte var ett dugg mer intresserad av sviniga killar när jag var 20-25 än vad jag är nu. Då som nu fördrar jag snälla, roliga, allmänbildade och reflekterande killar, gärna lite nördiga som brinner starkt för nånting. Killar som inte kan bete sig som folk går fetbort, som det väl heter nuförtiden… 🙂

   Å andra sidan så kvalade jag inte precis in bland de ”spännande och snygga” tjejerna på den tiden (och inte nu heller), och jag gissar att det är dem du syftar på när det gäller att ”få tjejer i säng”. Precis som ViraStina hörde jag snarare till kategorin plugghästar, som killar gärna ville bli vän med, men inget mer. Det är faktiskt först nu efter 40 som intresset från jämnåriga män har tagit lite fart… 🙂

  • ViraStina

   Det vilar en väldigt märklig dubbelmoral över Georges åsikter.

   Snygga, eftertraktade tjejer har inte rätt att gå på utseendet när det gäller män. De ska nöja sig med att killar är snälla och hänsynsfulla. Det ska vara tillräckligt för att de ska bli intresserade. Annars är de ytliga, och förtjänar att bli illa behandlade.

   Men George i sin tur behöver naturligtvis inte nöja sig med att kvinnor är snälla och hänsynsfulla. Nej, då är det de snyggaste som gäller. Annars blir han bitter och börjar hata alla.

   Hur tänker du, George?

  • Johan

   Ursäkta min Franska men va fan George! Är det det här du vill att unga män ska ta till sig? ”Behandla kvinnor illa så får du ligga?” Tycker du att du bidrar till ett bra samhällsklimat genom att sitta på din kammare och spy ut den här skiten som du gör?

  • Norrland

   Nadine: Som någon som aldrig behandlar folk nedlåtande och är både social och självmedveten, så kan jag inte hålla med dig. Folk kan vara ensamma ändå. Har varit det i 6 år. Kravlistan är lite längre än det du beskriver. Man ska inte bara ha stil och vara artig, det gäller att ha rätt jobb, rätt bil, rätt längd, rätt vikt, rätt fritidsintressen och en tillräckligt generös syn på charterresor. Listan fortsätter. Det är många av oss här som är trötta på hur dejtingscenen i Sverige fungerar, och det du svarar här är inte till hjälp till George. Uppenbarligen har han en annan bild på saker och ting, men jag kan inte säga att han har fel. Jag vet inte hur hans situation ser ut, men jag känner folk som det där fungerar för. Det kommer till en punkt när män inte längre orkar försöka vara riddare i skinande rustning, och det är underligt nog då som man får som mest uppmärksamhet. Och visst funkar inte det på alla kvinnor, men jag kan inte säga att han har fel; det är en kulturell grej.

   Jag fattar varför folk reagerar så negativt som de gör, men det känns inte helt ärligt; och en smula reaktionärt. Alla vill inte ha en tidlös romans som sveper dem av fötterna på en våg av passion och drömmar. Det finns de som är mer jordnära, som ser saker för vad de är, och vet vad de vill ha. Klart att kvinnor vill ha någon som George beskriver ibland – det kan vara utmattande att inleda en lång och hållbar romans. Jag tror inte dessa kvinnor är dumma, jag tror de vet precis vad de ger sig in på och är medveten om vad de gör. Jag tänker inte ge varken dem, eller männen i fråga, någon jävla skam över det.

   Låt folk dejta som de vill. Det George beskriver är en verklighet för vissa män och kvinnor, och jag förstår varför han uppmuntrar det. Jag personligen fungerar inte på det viset, men det hindrar mig inte från att se att det finns folk som gör det.
   Så kan vi snälla inte vara så förbannat högfärdiga och istället bara se det för vad det är? Ett alternativ som passar vissa bättre än andra.

  • John G

   Och jag kan inte annat än hålla med Norrland. Och George.

   För som jag beskrivit tidigare, jag har ägnat i princip hela mitt liv åt att på ett…? gentlemannamässigt? sätt ragga tjejer. Vilket i princip inte har givit mig några positiva resultat över huvudtaget. Trots vad ni tjejer här på bloggen Säger.

   När jag sedan i stället började bete mig så som George beskriver i sin lista, ja, då började också tjejerna visa mig en helt annan uppmärksamhet. För då var jag uppenbarligen helt plötsligt spännande och attraktiv på ett annat sätt.

   Och visst, det kanske inte fungerar på alla tjejer. Men tro mig, det fungerar på betydligt många fler tjejer, än det gör att försöka vara en gentleman. Så förmodligen är den andelen tjejer som uppskattar en gentleman så försvinnande liten, att det är i princip omöjligt att råka träffa henne.

   Och så länge jag inte träffar henne, i verkligheten, på riktigt, så kommer hon enligt mig fortsätta vara en myt. En fantasifigur. Ett mytologiskt väsen. Oavsett hur mycket ni hävdar motsatsen.

   Så som Norrland uttrycker det, jag tänker inte längre vara en riddare i skinande rustning på en vit springare. För det beteendet gör bara mig till den eviga förloraren när det gäller tjejer.

  • Romantisk-tjej

   Så länge du håller fast vid din sanning kommer du träffa på tjejer som är just sådana. Det är så det funkar. När du släpper alla fördomar kommer du se världen på ett annat sätt.

   De killar jag känner som är gentlemän är inte ensamma. Så är det bara. Jag har levt lika länge som du och jag är mycket intresserad av människor och alltid varit en betraktare av alla sorter.

   Och än så länge har jag inte sett en ”gentleman” som bryr sig och KAN älska – men som aldrig fått en tjej. Ofta handlar det om omedvetna spärrar som gör att han inte kan bli kär/attraherad. Kontrollbehov är vanligt, då ser man mest fel och då kan inte känslorna få fritt spelrum. Det blir det lätt att man kommer upp med olika teorier att det är fel på alla tjejer. Alternativt drar sig sådana personer till tjejer som bekräftar deras sanning. Omedvetet. Och så blir deras värld svart-vit.

   Du får tycka vad du vill såklart, men jag kan inte låta bli att se att du missar en hel del i ditt liv, och livet är kortare än man tror! Att älska är inte bara vackert, det kräver ganska mycket också. Det måste man komma ihåg. Att hitta någon löser inte alla personliga problem. Och det kräver kompromisser. Men sammantaget är det det viktigaste i livet. Det som ger mening och ork att fortsätta. Det är det som ger trygghet och sammanhang.

   Du var inne på att kärlek är viktigt tidigare. (du skrev det i en annan tråd) Och jag håller med om att det behövs mer av den varan i världen. Även om det inte måste vara den romantiska kärleken mellan två personer. Många ser det som förlegat. Jag ser det inte så. Jag har varit ensam i större delen av mitt liv helt utan kärlek. Och jag kan inte få någon behållning av närhet utan kärlek. Vi människor behöver närhet.

   Jag tog mycket stryk av det och kände att jag inte tillhörde någon. Jag har dessutom dålig kontakt med min familj (det syskon jag har mest gemensamt med bor utomlands). Och min far är inte i livet. Min mor är sjuk och kommer inte leva länge till. Då inser man hur ensam man är utan en egen familj.

   Nu har jag en person i mitt liv som känner mig bättre och som jag kommit närmare än de flesta i min familj. Hans kärlek är ovärderlig. Vi är mycket nära. Och det ger mig trygghet och känslan att jag inte bara svävar fritt utan hemvist, långt borta från min tvillingsjäl. Så har jag nämligen alltid känt innan jag träffade honom.

  • _scrubs_

   Skönt att man alltid varit helt tvärt emot det du beskriver.
   Visst mina kompisar får ligga mycket mer än mig, men inte en chans i h*e att jag skulle ändra mig till något som liknar det. Skulle ha så dåligt samvete att det inte ens finns på kartan. Förstår verkligen inte killar som kör den grejen.

  • ViraStina

   Här håller jag helt med Romantisk tjej.

   Det är lätt att tro att man ser hela bilden. Att man träffar människor av alla sorter. Och sedan dra slutsatsen att alla därmed måste vara likadana.

   Precis som Romantisk tjej, ser jag i min omgivning i princip bara snälla familjekillar, som har varit stadgade större delen av livet. De där ”hänsynslösa” finns liksom inte i mina kretsar. Det är ingen som är intresserad av dem, och ingen som inleder något förhållande med dem. Varken kort eller långt. De finns förstås någonstans, men fascinerande nog inte i närheten av mig.

   Detta gäller min släkt och mina vänner, likaväl som mina kolleger. Alltså, både folk som jag har valt själv att umgås med, och sådana som jag har blivit mer eller mindre ihoptussad med.

   För mig är det därför en obekräftad myt att kvinnor skulle gilla de där hänsynslösa killarna. Det är helt enkelt inte så. Jag ser hur många bevis som helst varje dag på att det inte stämmer. Min världsbild är raka motsatsen.

   Och det beror naturligtvis på att jag går runt och bekräftar MIN världsbild hela tiden, i min interaktion med andra. Alla återskapar ständigt sin egen sanning gång på gång, mycket beroende på vad vi förväntar oss av dem vi möter. Både medvetet och undermedvetet.

   Det är nästan omöjligt att inte göra det, och det är väldigt mänskligt. Hur neutrala och objektiva vi än tror att vi är.

  • CATWOMAN

   JOHN G: Nu kan jag ju bara tala för mig själv, men jag är definitivt varken ute efter en ”gentleman” eller en ”riddare i skinande rustning”, lika lite som jag är ute efter nån ”svinig” kille. Åtminstone inte enligt vad jag lägger i de orden. Jag är ute efter en snäll, ordentlig, i mina ögon ”normal” kille. När jag hör orden ”gentleman” och ”riddare” ser jag framför mig att killen förväntar sig att han ska ”fixa allt” och betala allt och därigenom också bestämma allt. Nej tack. Det skulle kännas otroligt olustigt, på gränsen till förnedrande.

   Jag har varit med om killar som lägger mer energi på att öppna dörren för mig, dra ut stolen, köpa exklusiva parfymer (vilket jag aldrig använder) osv än på att lyssna på vad jag verkligen säger (då hade han nämligen vetat att jag inte använder parfym), osv… Jag har ett eget, hyfsat välbetalt, jobb, egen väl fungerande bil, gott om driv och initiativkraft och mycket idéer. Om en kille tvingade mig att bara ”sitta och vänta” (bildligt talat) på att han ska ordna allt skulle jag få spader väldigt snabbt. För mig bygger ett förhållande mer på teamwork, man bestämmer tillsammans vad man ska göra, och bidrar lika mycket till att genomföra planerna.

   Så mitt bästa råd är: Skippa svineriet, skippa riddaren och skippa även gentlemannen, var bara er själva, var glada och positiva och bete er som folk, så kommer det att gå bra… 🙂

   /mvh numera medelålders kvinna som en gång i tiden faktiskt har varit ung 🙂

  • John G

   Men snälla Romantisk Tjej…

   Alltså… jag måste få fråga, hur mycket av det jag skriver läser du överhuvudtaget??? Eller för den delen, förstår du vad jag säger??? Eller är det så att jag av någon anledning pratar azerbadjanska???

   För vad jag Säger, är att jag under ungefär 30 år har varit fullständigt fördomsfri, jag har under ungefär 30 år hoppats på och aktivt letat efter den typen av tjej som ni säger att ni representerar.

   Och om det då är som du säger, att man hittar det man letar efter, eller med andra ord att man får det man förtjänar, ja, varför har jag då aldrig, med alla mina tidigare positiva tankar, någonsin lyckats träffa henne?

   Förklara det för mig.

   Catwoman:

   Nej du, det fungerar inte alls att vara sig själv. Det fungerar i alla fall inte för mig att försöka vara mig själv. Därför att när jag är min sympatiska, lyhörda, tillmötesgående, hjälpsamma, positiva, glada personlighet som uppskattar tjejers tankar och åsikter, så blir jag avvisad av tjejerna.

   Eftersom de samtidigt ser mig som vek, obeslutsam, tveksam, till och med feg.
   I alla fall är det förklaringen jag fått av mina tjejkompisar när vi disskuterat varför det aldrig blivit någonting mellan oss.

  • ViraStina

   Men varför funkar det för andra män då?

   Du säger att det inte funkar om du visar dina ”sympatiska, lyhörda, tillmötesgående, hjälpsamma, positiva, glada” sidor. Ändå kan jag räkna upp hur många män som helst som har dessa egenskaper, och lever i välfungerande relationer. Det är alltså inte egenskaperna i sig som är felet.

   Det beror snarare på att du, som du skriver, uppfattas som ”vek, obeslutsam, tveksam, till och med feg”. Frågan är varför du gör det.

   Kanske av samma skäl som jag uppfattas som pushig och jobbig, när jag själv bara tycker att jag är driftig och effektiv? Det vill säga – vi signalerar inte alltid det vi tror att vi gör.

   Och sedan drar vi slutsatsen att folk inte gillar den där goda egenskapen. När det i själva verket handlar om att vi inte har lyckats visa egenskapen på ett sätt som går hem hos folk, utan de tolkar den istället som något mindre smickrande.

  • Romantisk-tjej

   John G:
   Nej du pratar inte azerbadjanska, jag förstår vad du säger. Faktum är att jag också har varit en omtänksam fin tjej som inte fått någon kille, precis som du inte fått en tjej. Jag lyckades träffa min FÖRSTA kille ganska nyligen. Det var med en hårsmån att vi ens hittade varandra. Hade den chansen sumpats hade jag kanske fått vänta till ålderdomen…eller fått leva ensam resten av livet. För det blir ju inte lättare med åldern. Så svårt har det varit för mig.

   Men jag tillskriver inte alla killar vissa egenskaper. Jag tror människor är olika. Och jag är säker på om jag skulle börja älta alla mina misslyckanden med killar och alla hemska saker de gjort, ja då skulle jag grina varje dag och oja mig hur hemska män är…Men jag valde att se framåt och tänka på killar som skiljer sig från mängden. Utan att leta men vara uppmärksam på att de kan finnas där ute.

   Och precis som Virastina säger så finns det massor av bra relationer och då kan man låta sig inspireras och börja tro att det faktiskt inte är en omöjlighet.

   Jag träffade min bästa vän häromdagen och hör hur fantastiskt han och tjejen har det, han som så ofta bara fått vara kompis med tjejer och inget mer…Han som har attribut som ni här på bloggen skulle anse är totalt kört om man är kille. Han har en toppentjej, hon är skötsam, trogen, tjänar bra, ser bra ut och är längre än han…De gör massor av saker tillsammans, de är ett toppenpar!

   Bara det är en anledning att tro på att man kan hitta någon fast man tror det är kört!

  • John G

   ViraStina:

   Om jag skall gissa tror jag det är så här:
   Ja, du upplever dem som sympatiska och bra. Men när det väl kom till kritan, när saker ställdes på sin spets, när det verkligen gällde, så tror jag inte de var just sympatiska och bra.

   Utan då gjorde de förmodligen samma sak som alla framgångrika killar gör. De sket helt enkelt fullständigt i vad tjejer Säger att de vill uppleva. De sket helt enkelt högaktningsfullt i tjejernas tankar, idéer, åsikter, och gick enbart och uteslutande på sexet. Vilket tjejerna, precis som alla tjejer, tyckte var så spännande, så attraktivt, att de föll för det.

   Romantisk Tjej:

   Enligt din egen beskrivning så vill du ha ett intellektuellt utbyte och vara kär innan du har sex?

   Men då är det väl inte så konstigt att det tagit dig så lång tid att träffa en pojkvän. För om du verkligen är som du säger, så bryter du på ett så grundläggande sätt mot mönstret, du avviker så radikalt från ”normalen,” så jag förstår om det har varit i princip omöjligt för dig att träffa en kille du trivs med.

   Därför att då tillhör du den där försvinnande lilla andelen tjejer som jag kallar fantasifigur. Eller mytologiskt väsen, om du hellre vill det. Som jag inte ens längre tror att de existerar.

   Och de absolut flesta killar är ju kalibrerade efter den stora majoriteten tjejer, de som säger att de är som du, men som i verkligheten bara är intresserade av att träffa killen som ger dem en bra sexuell känsla. Och sedan får det intellektuella och kärlek och sådant trams komma på andra plats. Typ.

  • Romantisk-tjej

   Okej, då är jag ett mytologiskt väsen…för om en kille bemöter mig sexuellt känner jag mig mest ofredad. Och det är hur osexigt som helst. Det räcker med fel sorts blickar. Tvärtemot vad du säger hur tjejer är så kan intresse hos mig endast väckas om jag bemöts intellektuellt.

   Alla killar jag varit intresserad av är belästa personer (behöver dock inte betyda att de har formell utbildning, sådant är inte viktigt för mig, det är viktigare med intelligens) som gör egna tolkningar och slutsatser, är helt enkelt tänkande individer som går sina egna vägar. Det kombinerat med att de är känslomänniskor.

   Jag är dessutom demisexuell, så för mig är det nödvändigt att få starka känslomässiga band till en kille först, sedan kan behovet av närhet infinna sig. Och då blir närhetsbehovet däremot mycket viktigt för mig. Så vänskap till att börja med är ett måste i mitt fall.

   Och ja, det har funnits killar som sagt att jag är overklig…men jag är säker på att jag inte är ensam om att vara sådan 🙂

  • ViraStina

   John G:

   Eller också är det precis tvärtom. Om du ser män som du uppfattar som hänsynslösa, men som ändå lever i bra, stabila relationer – då kan du nog utgå från att de faktiskt inte uppfattas som hänsynslösa av någon annan än dig.

   De kanske inte visar hänsyn exakt på samma sätt som du gör – t ex genom att lyssna på kvinnors känslomässiga problem i oändlighet – men de kan ändå vara genomsnälla, bra killar som ställer upp för sin omgivning på helt andra sätt.

   Jag känner just inte några män som ställer upp nån längre stund på att lyssna t ex på kvinnors kärleksbekymmer med andra män, men det gör dem faktiskt inte det minsta hänsynslösa.

  • ViraStina

   John G:
   Sen missar du en grej. Det är inte antingen/eller för de allra flesta kvinnor. Det är både och.

   Nu pratar jag inte om tillfälliga relationer, för det är min svagaste gren. De beteenden som du och George tycker är effektiva, funkar kanske på folk som inte är ute efter något långsiktigt. Det har jag ingen större koll på.

   Jag har visserligen haft ett par korta historier där inget djupare intresse var inblandat, men inte heller då saknades respekt. Med en respektlös kille hade det naturligtvis aldrig blivit något alls.

   Hur som helst, jag pratar om vad som krävs för att man ska kunna skapa en fungerande långsiktig relation. Och då vill de allra flesta av oss kvinnor, precis som Romantisk tjej, ha någon som bemöter oss respektfullt, själsligt och intellektuellt. Naturligtvis! Varför skulle vi vilja leva med ett hänsynslöst stolpskott?

   Men – samtidigt vill de flesta av oss även bli sedda och bekräftade sexuellt. Vi vill inte gifta oss med vår bästa kompis.

   Och här kommer breaking news: Det vill inte ni män heller! Ni vill ha någon som ni tycker är kvinnlig, sexig och attraktiv. Inte bara trevlig och lyhörd.

   Men det betyder förstås inte att ni struntar i alla andra egenskaper. Oavsett vad som sägs om män, så vet jag att de i lika hög grad som kvinnor efterfrågar respekt, lojalitet, vänlighet osv i seriösa förhållanden.

   Alltså funkar det inte att välja mellan respekt eller sexualitet. Båda måste finnas parallellt. Och väger det över för mycket åt endera hållet, riskerar man att hamna antingen i kompisfacket, eller i skitstövelfacket. Men lösningen är då naturligtvis inte att ignorera den ena faktorn och välja sida, så som du och George resonerar, utan att hitta balansen istället.

  • Romantisk-tjej

   Bra reflektion! Och för att komplicera det ytterligare så handlar det inte enbart om vad man gör om det ska leda till kärlek. Det handlar om man blir kär i just den personen. Det är mer sammansatt än några saker han säger eller gör. Jag har förmågan att se hela personen.

   Förälskad kan jag bli även i en kille som inte visat något som helst intresse för mig. Det har inte med det att göra. Jag var lika kär i min pojkvän INNAN han kände samma sak för mig, då när vi fortfarande bara var vänner. Jag hade blivit känslomässigt involverad i just honom, och kände en mycket stark känsla för honom, att vi hörde ihop. Jag längtade till honom när vi var ifrån varandra, jag ville vara nära när jag var hos honom. Jag var helt enkelt förälskad. Och jag var fruktansvärt rädd för att han inte skulle känna samma sak, eftersom jag kände att detta var personen jag var ämnad för.

   Och du John G berättade tidigare om att du umgicks intensivt med en tjej och du tyckte ni funkade bra ihop men du fick inte känslor för henne.

   Så kan det vara för mig också, att jag träffar någon och vi kan prata och umgås och ha roligt ihop men det uppstår aldrig känslor/attraktion. Däremot blir jag gärna kompis med en person som jag gillar och som jag funkar att umgås med, oavsett vilket kön den personen har.

   Jag har en killkompis som var kär i mig i över ett år. Men han föredrog ändå att träffa mig som vän hellre än att inte ses alls. Och han har fortfarande tät kontakt med mig efter sju år, trots att han numera har en tjej.

   Själv har jag svårt att bara vara kompis med en kille jag är kär i. Det är mycket smärtsamt för mig och därför lämnar jag hellre och glömmer än fortsätter att umgås. (Om jag har fått det bekräftat att han inte har känslor för mig).

  • ViraStina

   Romantisk tjej:
   Det har ju gjorts försök för att se om man kan framkalla kärlek/förälskelse, genom ett visst beteende, och det fungerar faktiskt i ganska hög grad!

   Det finns alltså vissa triggers, eller vad man ska kalla det, som kan utlösa de hormoner, signalsubstanser mm som gör att attraktion uppstår mellan två personer. Bland annat de numera berömda 36 frågorna, som är avsedda att skapa allt djupare intimitet, och därmed få hjärnan att tro att den främmande personen framför oss är någon vi litar på och kan dela våra innersta tankar med.

   Våra hjärnor är ganska simpla, på sätt och vis. Lite som Pavlovs hundar. En viss signal utlöser en viss reaktion. Men å andra sidan är de så komplicerade också, att det naturligtvis inte går att hitta alla faktorer och detaljer som spelar in. Det finns ju inga tvärsäkra metoder, utan bara tendenser.

   Men märker man att man ständigt hamnar i kompisfällan, till exempel, är det ganska stor sannolikhet att man har ett beteende som gör att det motsatta könet inte uppfattar de romantiska signaler man tror att man ger. Man kanske beter sig på ett vis som de allra flesta tolkar som kamratligt och icke-sexuellt?

   Och då är det inte konstigt att de flesta knyter an till en på ett kamratligt och icke-sexuellt vis.

  • Romantisk-tjej

   Virastina:
   Manipulation kanske fungerar i början, och det har det gjort även för mig när jag var i omkring 20-30 årsåldern. Men efter några dejter förstod jag att det bara var ”sugarcoating” och det blev aldrig några förhållanden av det. Åtminstone två av dessa män lyckades snärja andra tjejer för längre förhållanden. Så det fungerar kanske för vissa? Men den ena tjejen gjorde slut eftersom han visade helt andra sidor efter något år.

   Jag lär känna en person redan efter några dejter. Jag är oerhört öppen och intim med det mesta, och förväntar mig något liknande tillbaka. Och i och med det ser jag om det är lönt att fortsätta. Jag fortsätter om vi är kompatibla som personer och det känns bra. Men det är väldigt få som jag känner mig bra med. Och ändå kan jag verkligen tänja på mina krav, eftersom jag är väldigt nyfiken på människor. Jag ingår ofta vänskapliga relationer i början.

   Jag har verkligen inget emot det vänskapliga. Och det kan ju leda till att jag blir kär!

   Som jag skrivit förut så har en killkompis gjort i stort sett allt man kan göra för att bli min pojkvän…Han var alltså inte den typiske kompisen på det sättet. Jag borde väl kanske falla till föga en dag men det gjorde jag inte. Det var omöjligt att få upp den minsta lilla känsla för honom. Han var en kompis – punkt. Men han betedde sig verkligen inte som en kompis, särskilt inte i början.

   Jag är dock lite annorlunda kanske, så jag umgicks med honom ändå. Men kunde aldrig ha någon fysisk närhet med honom trots att jag var närmare än alla jag känt i mitt liv.

   Det fanns folk som fick lite insyn i det vi hade och de tyckte vi var underliga. Väldigt stor åldersskillnad mellan oss, väldigt olika personer utåt. Jag en djupsinnig kvinna i flickkläder, han en humoristisk, udda ung kille som inte tog så mycket på allvar. Men vi delade något som är svårt att förklara. Vi bråkade mycket för att vi var olika men vi kunde ändå inte slita oss från den där vänskapsbubblan vi hade. Vi umgicks hela dagarna och när vi var ifrån varann sms:ade vi hej vilt och pratade i telefon tills vi somnade. Varje natt.

   Allvaret och min spännande värld av fantasier fascinerade honom och hans positiva energi och lättsamma sätt gjorde att jag stod ut när jag mådde som sämst. Vi var som bästisar. Jag önskade att det skulle bli mer för jag längtade efter kärlek. Men det skulle vara som att bli ihop med sin bror…

   Jag har blivit uppvaktad flitigt av flera män, så jag har sett de flesta metoder. Men om mannen inte var min typ spelade det ingen roll vad han sade eller gjorde. Jag vet innerst inne vad jag vill ha. Det har jag alltid gjort. Och när jag ser det vet jag om det kan bli något oftast i ett mycket tidigt skede. Jag har grunderna till personlighetsdrag jag tycker om men i övrigt kan killarna skilja sig väldigt mycket i stil. Det kan vara allt från en rock kille, bohem, finansvalp till nörd..Om man nu måste sätta etiketter.

   Det är själen som matchar min som är dealen helt enkelt. Och personkemin. Och den går inte att fejka 🙂

  • ViraStina

   Eller också gjorde den där killen inte just de saker som funkar för dig. Medan din nuvarande kille kanske gjorde precis det som funkar, utan att ens veta det. Eller utan att du själv vet vad som gjorde att det fungerade.

   Jag har ju också varit med om att män har visat intresse, utan att jag har blivit intresserad i min tur. Då är det något som fattas. Omöjligt att säga vad.

   Men till skillnad mot vad somliga män här tror, har det i alla fall inte berott på att de har varit för hänsynsfulla…!

   Men om en kille beter sig på ett sätt som jag tolkar som vänskapligt, kommer jag bara betrakta honom som en vän. Ändrar han på det, kan det hända att jag också ändrar mig. Det beror på. Några garantier finns aldrig. Och det som är flirtigt för den ena, kan vara enbart vänskapligt för den andra.

   Jag måste dock poängtera att det inte alls behöver handla om någon manipulation. Det mesta som handlar om attraktion och liknande, sker väldigt undermedvetet. De flesta av oss är ganska immuna mot sådant som upplevs som manipulativt. Då värjer vi oss och känner oss påtvingade något som vi inte alls efterfrågar. I sin lindrigaste form handlar det om tjat. Vem faller för tjat? Ingen.

   Men när folk t ex har utfört experimentet med de 36 frågorna, då har de inte känt sig manipulerade av den andra personen, eftersom båda bara följer forskarens instruktioner. De har båda varit båda jämbördigt ovetande. Och då öppnar de sig och vågar bli intima – och vips så uppstod attraktion i flera fall.

   Om den ena känner till syftet med försöket i förväg, och aktivt arbetar för att den andra ska ge respons på ett visst vis, då tror jag att många känner av det, och anar oråd. Då tror jag inte att det skulle funka lika bra. Vi vill ha äkthet.

  • Romantisk-tjej

   Det är otänkbart att jag skulle bli förälskad i någon efter 36 frågor. För mig är utseendet, kroppsspråk, blickar, röst, sättet att uttrycka sig, doft, gester m.m helt avgörande. Sedan måste vi kunna fungera i vardagen med allt vad det innebär med tid och ensamhetsbehov o.s.v. Det handlar om en hel person. Frågorna skulle säkert väcka attraktion/intresse initialt, men när jag börjar träffa dem är det så väldigt mycket mer som måste finns där.

   Jag hade många brevvänner som ung och där fanns några som lockade mitt intresse och väckte attraktion. Men när jag träffade dem fick jag en helt annan känsla. Även fast de sa liknande saker som i breven och gjorde det förväntade. De var inte på samma våglängd som jag när vi sågs. Det fanns inte ”det” i luften. Men det fanns en stark attraktion i sättet de skrev på. Så jag ville fortsätta att bara skriva.

   För 6-7 år sedan har jag haft ytterligare ett par sådana erfarenheter. Det fanns tre stycken jag skrev till och som jag gillade väldigt mycket. Det kändes ovanligt bra i mailen och jag hoppades att det kanske skulle kunna bli något. Men så när vi sågs märkte jag att utseende och kroppsspråk inte tilltalade mig. Med en person kände jag mig dessutom urlakad, energilös efter vi setts, utan att egentligen förstå varför. Det handlade om att vibbarna inte stämde. Det var såklart väldigt tråkigt, för jag hade hoppats på de här personerna.

   Jag har träffat många människor i mitt liv som jag försökt med. Och jag har insett att jag trivs med få personer. Våglängden måste vara kompatibel.

   Nu är det ju inte heller så att man får de man vill. Så det har ju även funnits en hel del killar som inte valt just mig.

   Förut ville jag inte acceptera att jag inte trivs med vissa och blev utbränd för att jag tvingade mig att gilla folk. Det tog ett långt tag innan jag insåg att det faktiskt är okej att säga nej till människor man inte känner för. ÄVEN om de inte gjort något ont.

   Och jag accepterar numera att jag har få vänner. Tycker det är skönt också, eftersom jag behöver självvald ensamhet och mer tid i tystnad än genomsnittet. Orkar till exempel inte jobba bland folk eller vistas där det är stark ljusrörsbelysning och/eller mycket ljud, dofter eller på en arbetsplats med stress. Detta är för övrigt typiskt för högkänsliga. (Elaine Aron).

  • Romantisk-tjej

   Med risk för att låta tjatig så säger jag igen att vänskaplighet inte skrämmer bort känslor hos mig. Det är nämligen så jag önskar att det ska börja.

   Då kan jag i lugn och ro luta mig tillbaka och betrakta honom. Känna efter hur vi fungerar tillsammans i samtal och i olika aktiviteter. Utan att bli störd av simmig blick, komplimanger, blick i brösthöjd, flås i örat…ja du fattar. För jag blir inte förälskad direkt. Och då vill jag heller inte ha flirtar från honom i början.

  • ViraStina

   Nej, vänskap är heller ingenting som avskräcker mig! Tvärtom! Jag har flera gånger blivit intresserad av killar, som jag först varit kompis med.

   Men däremot räcker det inte att han går runt och beter sig som vanligt. Jag blir inte plötsligt intresserad av en killkompis, som en blixt från klar himmel. Det är något mer som krävs.

   Om han ändrar på något, om han börjar visa en annan sorts intresse… Då kan jag få upp ögonen för honom. Och då är det absolut inget hinder att jag redan känner honom. Det bidrar ju snarare till att jag redan litar på honom.

  • Romantisk-tjej

   Virastina:

   Och jag kan däremot bli kär i en vän som beter sig precis som han brukar. 🙂 Men då vet jag det efter max en månad under lära känna fasen. Och under den fasen är vi bara vänner.

   Jag kan känna attraktion för en kille jag inte känner också. Han behöver inte ens ha sett mig. Det kan vara en kombination av utseende, utstrålning och hans unika sätt som väcker intresse hos mig. Det är alltså inte lika starkt som förälskelse, men attraktion kan mycket väl uppstå.

   Men om vi sedan skulle träffas och det visar sig att vi inte förstår varandra särskilt väl och dessutom har olika livsstil och värderingar – ja då kan dessa begynnande känslor svalna väldigt snabbt.

  • ViraStina

   Jag har aldrig blivit attraherad av någon på håll. Inte i vuxen ålder i alla fall. För mig är män väldigt neutrala och ”ointressanta” innan jag har pratat med dem och fått en bild av vilka de är.

   Jag kan förstås notera att någon ser bra ut, men det bekommer mig inte mer än om jag ser en manlig modell på en affisch. Det blir bara ett konstaterande, på samma nivå som jag uppmärksammar om någon är lång, kort, ung, gammal…

   Det är deras personlighet och beteende som är helt avgörande. En trevlig typ som beter sig som en kompis, betraktar jag som en kompis. Samma trevliga typ som stöter på mig – jo, då kan jag minsann bli intresserad! Men som sagt, någon garanterad metod för att skapa attraktion finns ju inte. Bara mer eller mindre effektiva signaler.

   Utan signaler och intresse från hans sida däremot, då blir jag helt enkelt inte intresserad, jag heller. Då är det som att tanken inte ens slår mig.

   Tyvärr är det inget vaccin mot olycklig kärlek, eftersom vissa män kan bete sig som om de är intresserade, trots att de inte är tillgängliga. De är kanske redan upptagna, eller bara intresserade av något tillfälligt, till exempel. Då har det hänt att jag har trillat dit ändå.

  • Romantisk-tjej

   För mig är en affisch bara en bild. Men en levande människa är en annan sak.

   Om jag ser en fin kille på tunnelbanan som sitter mittemot mig så känner jag ju av även honom som person på något sätt, folk utstrålar ju något.

   Men det kan lika väl vara en tjej med en stark personlighet som verkar intressant att ha som kompis. En gång tog jag mod till mig att prata med en sådan tjej.

   Det hon sa verkade så intressant så jag kunde inte låta bli att prata med henne. Och den som bor i Stockholm vet hur pinsamt det är att börja tilltala folk på tunnelbanan fastän man sitter mittemot. Många tror då att man ”inte har alla hästar hemma”…Men hon var precis så öppen som jag tänkte hon skulle vara. Därför tyckte hon inte det var konstigt att jag började prata. Vi bytte nummer och blev kompisar ett tag 🙂

   Och jag kan även känna av personer med obehaglig utstrålning så pass intensivt att jag mår dåligt och måste byta plats.

   Så självklart kan jag då bli förtjust i en kille på jobbet/ kursen/ fritidsintresset/ grannskapet som jag sett mer än en gång, kanske lite då och då. Just han hade något som tilltalade mig. Ett fint sätt, en känslig utstrålning, skiljer sig från andra killar i gruppen, har en intressant stil, särskilt intelligent, pratar på ett särskilt sätt, tja…det kan vara lite olika för olika personer.

   Men de allra flesta killar tycker jag INTE tilltalar mig såpass mycket att jag längtar efter att se dem igen. Det händer trots allt väldigt sällan att just de killarna kommer i min väg.

   Kroppsspråk är väldigt tydligt och jag ser omedelbart om någon mår bra eller inte. Jag kan se mycket mer än så också. Nu är jag inte släkt med Saida om nu någon börjar tro det 😀 men jag har lätt att känna saker om folk. Men jag föredrar såklart att prata och umgås – och på den vägen se vilka de verkligen är. Om de själva vill förstås.

   Jag är glad att jag har förmågan, för den har räddat mig många gånger. Och eftersom jag är så nyfiken av mig är det bra när jag känner när jag bör vända på klacken…

   Betyder det att du aldrig kan vara den som uppvaktar en kille först då? Eftersom han först måste visa dig intresse? Intressant. 😉

  • ViraStina

   På sätt och vis stämmer det att jag faktiskt inte tar initiativ, ja. Eller rättare sagt – jag tar inte första steget när det gäller intresse, eftersom jag inte blir intresserad först. Det är vanligare att jag står som en fågelholk och fattar sist av alla att han är intresserad av mig.

   Fast när jag var medlem på dejtingsidor, tog jag förstås initiativ. Jag är ingen passiv människa, och jag har lätt att börja prata med folk. Men det enda jag baserade mina kontaktförsök på, var ju att killen ifråga gav ett vettigt intryck i sin presentation. Jag var inte intresserad i det läget. Hur skulle jag kunna vara det utan att känna honom? Utan interaktion?

   Och det tror jag är en av anledningarna till att jag aldrig lyckades på dessa sidor. Det blev konstlat. Förutsättningarna stämde inte. Männen kände förmodligen att jag var alltför teoretisk och beräknande i mina försök, och för lite emotionell. Jag kände ju inte spontant att ”oj, han verkar spännande och intressant”, utan mer ”Han verkar passa mig, det är värt ett försök!”

   Jag tror det är enklare för de som kan uppbåda ett äkta intresse redan från början, utifrån bilden till exempel. En sån som jag funkar bättre när jag får lära känna folk IRL.

   Men visst träffade jag rätt i bemärkelsen att det var trevliga, vettiga killar. Jag har bra personkännedom och intuition. Det är ytterst sällan jag har missbedömt människor. Precis som du, känner jag väldigt snabbt om någon verkar obehaglig, till exempel. Och jag vet omedelbart om jag tycker att någon verkar vänlig och har en varm utstrålning. Men att bedöma möjligheten att bli intresserad… Nej, där var jag ute och cyklade varje gång.

   Där tycks männen lyckas bättre, eftersom alla mina relationer startade med att killen tog första steget. Varje gång jag har försökt, har det fallit platt.

  • Romantisk-tjej

   Dejtingsidor fungerade inte för mig heller, jag vill kunna se hela personen irl. Och det fick man ju som bekant sällan göra…

   Av erfarenhet vet jag att det som kan anas i skrift kan skilja sig rejält från personens beteende IRL. Jag har skrivit till många som är otroliga virtuoser i skriftspråket men väldigt blyga, fåordiga eller osäkra när man träffar dem.

   I handskriften däremot kan man utläsa mycket om personligheten som man däremot inte kan idag när vi skriver digitalt. Först och främst är det väldigt lätt att se om det är en man eller kvinna som skriver 🙂

   Jag fick ofta höra på dejtingsidor att jag kanske var en man egentligen…Hade de sett min handskrift så hade de förstått att jag var kvinna. Jag har nämligen väldigt kvinnlig skrivstil 🙂
   Jag föreslog telefonsamtal i de fallen. Men de vågade inte prata…Så då fick de leva kvar i förvissningen om att jag kanske var man. 🙂 Jag vet inte varför så många utgick från att man ljög på dejtingsidor, förresten. Det enda jag ville var ju att träffas.

  • John G

   ViraStina:

   Och vet du vad, jag tänker inte säga emot dig. För självklart är det så att skall det kunna bli någonting mer än bara vänskap mellan en kille och tjej, så behövs sexualiseringen. Naturligvis.

   Men vad jag reagerar och blir irriterad på, är hyckleriet jag upplever att tjejer ägnar sig åt. För någonting jag genomgående upplever är att tjejer gärna skönmålar sig själva genom att SÄGA en sak, för att sedan GÖRA precis tvärtom.

   Och som jag tillsammans med någon annan skrivit i en tidigare tråd, den dubbelmoralen yttrar sig i att tjejer gärna SÄGER att skall en kille vara framgångsrik, så är det viktigt att han inte BARA sexualiserar tjejen när han raggar. Utan det är också viktigt att han uppmärksammar hennes tankar och åsikter. Får henne att känna sig uppskattad inte bara på grund av hennes utseende och fysiska attribut, utan även intellektuellt.

   Men, det är enligt mina erfarenheter enbart och uteslutande rent skitsnack.

   För ja, killen som Dagen Efter uppmärksammar tjejens tankar och åsikter har säkert bättre förutsättningar när det kommer till ett långvarigt fast förhållande. Om nu det är av intresse?

   Men i det Första skedet, under den initiala raggningssekvensen, då har enligt mina erfarenheter tankar och åsikter väldigt lite med saken att göra. För då väljer tjejen den kille som mest effektiv får henne att känna sig som en kvinna, inte en tänkande kvinna, utan BARA som en kvinna.

   Och DET är någonting jag önskar att tjejer hade kunnat vara ärliga med för trettio år sedan, tjugofem år sedan, tjugo år sedan.

   För jag är inget barn som gör som du gör, inte som du säger. Utan tvärtom, jag är en vuxen människa som är gediget uppfostrad av kärleksfulla föräldrar.

   Men tyvärr baserar sig den uppfostran på att respektera och tro gott om människor. Man skall inte förutsätta att andra människor ljuger, utan man skall tro på att andra SÄGER sanningen.

   Så när ni säger att min situation beror på mig själv, är mitt eget fel, så har ni helt rätt.

   Men, det handlar inte om att jag dras till EN viss TYP av tjejer. Det handlar i stället om att jag tidigare var så blåögt naiv att jag TRODDE på vad tjejer SÄGER.

   Sedan som lite kuriosa. När jag kallar killar hänsynslösa och sviniga på grund av vissa beteenden, så är det ursprungligen faktiskt inte min bedömning av dessa killar. Utan det är beteenden hos killar som diverse olika tjejer genom åren har beskrivit som sviniga och hänsynslösa.

   Någonting som tidigare gjorde mig ganska förbryllad. Eftersom tjejerna trots killarnas sviniga och hänsynslösa beteenden ändå gärna hade sex med dem, inledde förhållanden med dem. Och så vidare.

   Men, men, i dag finns det inte längre någonting med hur tjejer väljer killar som förvånar mig. Utan med min nya attityd så försöker jag helt enkelt bara anpassa mig efter tjejer fullständigt ologiska och irrationella sätt att tänka.

  • ViraStina

   John G:
   Att vara konsekvent har med självinsikt att göra. Med mognad.

   Om man kollar på unga människor (och många tycks ju ha låst sig vid hur det motsatta könet betedde sig i tonåren) så är det vanligt att de tycker en sak rent intellektuellt, och känner och reagerar på ett helt annat sätt.

   Det är inte att vara falsk, utan det är en normal process i utvecklingen. Det är därför småbarn gärna påtalar när kompisen bryter mot reglerna, men bortser från att de gör det själva. 🙂

   I tonåren jobbar man som bäst med att få ihop sina åsikter, sin moral, sina känslor osv till en konsekvent helhet. Det logiska tänkandet ligger ofta före det emotionella. Ungdomar kan ha en ytterst välutvecklad intellektuell förmåga, men ändå fatta väldigt märkliga känslomässiga beslut. Jag som jobbar med tonåringar, kan ibland bara med frustration titta på hur de gör helt stolliga saker, trots att jag vet att de är normalt, eller till och med högt begåvade.

   Som vuxna har dock de flesta landat i en ganska tydlig och sammanhållen personlighet, där tankar, känslor, åsikter och handlingar stämmer hyggligt väl överens. Till slut vet man ganska väl vem man är, vad man gillar, vad man känner… Och är man lite medveten, får man även koll på sin egen inkonsekvens. Sitt eget glapp mellan förnuft och känsla. Typ ”Jag tycker egentligen så här, men ändå brukar jag reagera så här!”

   Men den personliga mognaden varierar ju ändå, även upp i vuxen ålder. Och det du beskriver, med att somliga hävdar att de dras till en viss sorts egenskaper, men ändå handlar stick i stäv mot det, är ju ett tecken på att man inte riktigt känner sig själv. Man kan ha fastnat i ett omoget inkonsekvent, beteende.

   Det är hur vanligt som helst, eftersom vi alla gärna mer eller mindre ”går i barndom” när det gäller grundläggande känslor. Det är då vi backar i utvecklingen och undermedvetet tar till de principer vi lärde oss som små. Vi kan vara hur förnuftiga som helst till vardags, men när vi blir uppretade, beter vi oss kanske som den där arga femåringen igen.

   Det har dock ingenting alls med just kvinnor att göra. Män gör exakt samma sak, i samma omfattning. Det är otroligt vanligt att män säger att ”jag orkar inte med en till dramaqueen, min nästa tjej ska vara lugn och sansad” eller något i den stilen. För att någon månad senare falla pladask för nästa spännande dramaqueen. Och omgivningen står bredvid och skakar på huvudet.

   De ljuger inte när de säger så. De orkar förmodligen inte med mer drama och utbrott, och de vill verkligen komma undan från det. Men de har inte självinsikt nog att bryta mönstret.

   Och i ditt fall, om du inte orkar med mer inkonsekvens, får du helt enkelt söka dig till andra kvinnor, istället för att ständigt förvänta dig det omöjliga från fel personer. Om du vet att en tjej har klagat på dåliga killar tidigare, och ändå gått tillbaka till en sådan, kan du glömma idén att du ska få henne på bättre tankar. Det är hennes eget jobb. Inte ditt.

   Det finns många som vet väldigt väl vad de vill ha, på riktigt. Och ju äldre de är, desto mer ökar dessutom sannolikheten..!

 5. Jag

  De flesta kvinnor jag dejtar har aldrig dejtat någon med mitt namn så de kan aldrig dra några slutsatser efter det, hahaha… Dom får helt enkelt gå på att jag är en jäkligt trevlig kille som tycker att helylletjejer är 100 ggr mer intressanta och attraktiva än den yppiga blondinen/brunetten som står i kort-kort med djup u-ringning för att få mäns uppmärksamhet. 🙂

  • Skinnylove

   Jag måste bara säga att jag störs så j-a mycket av jargonen här idag. Respektlöst att kalla och beskriva folk på det sättet du göra. Folk är olika i sitt sätt och i sitt beteende. Du vet inget om varför folk beter sig som de gör. Helt ok att inte gilla alla men inte ok med sådana laddade uttryck. Min kommentar riktar sig inte bara till JAG utan till många andra här. Live and let live.

   Tänk också att även ”helylletjejer” kan tycka att er attityd är tråkig. Personligen skulle jag inte vilja ha en partner som uttrycker sig om andra människor.

  • Jag

   Skinnylove: nu tycker jag iofs att du överreagerar en aning på det uttrycket men jag kanske kunde uttryckt det annorlunda. Det jag beskrev är något som är vanligt här och som jag personligen inte gillar… att man försöker väcka mitt intresse genom lättklädda bilder. Det var också en hänvisning till vad bl.a. virastina skrivit att man som kvinna inte står högt i kurs om man är ”helylle”. I min värld är det mycket mer attraktivt med en kvinna som är intelligent, kan bygga en mening korrekt, och inte spelar på yttre attribut för att fånga mitt intresse.

   Som om någon vill göra det,, så är det upp till dom givetvis. Ha en bra kväll. 🙂

  • Skinnylove

   JAG,
   jag får be om ursäkt för min överreaktion. Det var som sagt inte riktat enbart till dig utan det är en allmän frustration utifrån hur flera uttrycker sig här. Tyvärr är det ofta män som gör det. Jag har inte sett så många kvinnor som uttrycker sig på ett nedlåtande sätt om andra.
   I övrigt är det så för mig med. Jag attraheras av killar som är intelligent, har förmåga till reflektion, kan uttrycka sig och har emotionell kompetens. Personen som visar sina magrutor, bilar och diverse andra prylar är ointressanta.

   Ha en bra kväll du med 🙂

  • Skinnylove

   Gillar visserligen inte uttrycket ”helylle” men jag är själv en person som är seriöst inställd och värdesätter annat än utseende – även om jag själv se bra ut. Visst, attraktion behövs men utan annat innehåll säger det inte så mycket.

   Min utgångspunkt är att de som inte gillar mig, för att de konceptualiserar mig som ”helylle”, är definitivt fel typ av man för mig. Vi skulle inte passa ihop så vad de tycker har ingen betydelse för mig. Jag är säker på att det finns killar som uppskattar mig för den jag är precis som jag uppskattar dem. De har ju funnits tidigare i mitt liv så det kommer säkert hända igen. Det är bara en fråga om tid och slump 🙂

  • Jag

   kan väl hålla med om att helylle är ett ganska tråkigt ord… egentligen är det väl bättre att använda ordet en enkel tjej med fötterna på jorden… men det kan också vara missvisande eftersom många går under det epitetet trots att dom kanske inte är den typen som jag föredrar.

   för att beskriva det lite bättre så för ngn månad sen pratade jag ganska länge med en kvinna på en nattklubb… Hon klädde sig ganska modest, stack inte ut ur mängden direkt utan var så att säga ganska osynlig för den stora massan… Hon berättade att detta var en av de första gångerna någon såg henne eftersom tjejkompisarna hon var ute med, (som för övrigt var jättetrevliga dom med) alltid klädde sig mer ”i ögonfallande”, och syntes mer eller hur jag ska uttrycka det, alltid fick uppmärksamheten. Inget fel i det… men det är s.a.s. inte den typen jag ser… Jag såg henne som ingen annan såg pga att hon var mer lågmäld som person, klädde sig modest osv.

   Hon utstrålade kvalitet i mina ögon… därmed inte sagt att hennes väninnor inte var kvalitativa… Men inte den stilen jag tittar efter. 🙂

  • ViraStina

   Personligen tycker jag att helylle är ett ganska neutralt ord. Det beror på hur man använder det.

   -Äh, hon var alldeles för j-vla helylle!
   Då blir det en synonym till tråkig och ointressant.

   -Hon är jättetrevlig, en riktig helylletjej!
   Då är det en person som är reko och smart.

   Åtminstone associerar jag det så. Så mig gör det ingenting om någon ser mig som helylle. Det kan var både positivt och negativt laddat.

   Men jag blev faktiskt dissad uttryckligen här på HP, för att jag såg för helylle ut. Så alla killar gillar verkligen inte det. Ingen större förlust för min del förstås, men det är rena självbedrägeriet att tro att män rent allmänt dras till helylletjejerna.

 6. John G

  Någonting jag har funderat på allt som oftast, lite OT kanske, är att personer som anses vara lite udda av omgivningen, ofta också har lite udda, ovanliga namn.

  Rainbow, Star, Pink och liknande.

  Och då undrar jag många gånger om det är så att de fick namnet därför att föräldrarna såg deras annorlunda personlighet? Eller har de fått en annorlunda personlighet därför att de blivit behandlade annorlunda, av klasskompisarna exempelvis, på grund av sina namn?

  Sedan kan jag bara säga att för egen del påverkas jag definitivt av namn. De två första tjejerna jag var kär i för länge sedan, på den tiden när Döda Havet fortfarande bara var lite småkrassligt, hette båda två Anneli. Och det sitter definitivt i fortfarande. Kanske inte alltid just Anneli. Men namn som börjar på A, An.

  Dessutom var två av mina positiva erfarenheter med tjejer som heter Josefin respektive Johanna. Alltså samma två första bokstäver som i mitt namn. Och det sitter också i fortfarande.

  Men är det inte så också att vi påverkas av sådana här saker överlag?
  För jag menar, tre tjejer jag verkligen kommer ihåg, kom alla från Ostkusten. Oskarshamn och Västervik. Vilket gör att hör jag i dag en tjej som pratar utpräglad småländska så lystrar jag nog lite extra alltid.

  Men jag vet inte? Det kanske bara är jag det?

  • Nadine

   Träffade en Lukas i tonåren som jsg var kär i,,,trodde nästa Lukas var lika schysst och speciell som han,,,blev rejält besviken😔 man tror man ska hitta tillbaks till något som varit??? Tror inte jag kan vara med någon som heter Lasse, Micke, Johan och Christer,,,dom låter som dom är grå o alldagliga Och det stämmer faktiskt ofta. Kanske familjen är udda och därför får barn udda namn?Namn betyder mycket inser jag nu 😜kändisars barn har konstiga namn.en vanlig’ bonnig’familj väljer kanske Alice och Emil.men en som spränger gränser döper barnet till Inga-Britt och Sven-Göran 2017,,,😂dom kanske bara har mod? Därför blir Pink modig.samma familj.

  • Christian Persson

   John G, Nadine

   Intressant reflektion! Jag är lite inne på Nadines linje, att det delvis handlar om arv. Om du är udda som förälder är chansen förmodligen större att barnet också får lite ”udda gener” och därmed sticker ut. Är du udda som förälder är du nog också ber benägen att ge ditt barn ett udda namn, som gör att hen kommer att få en massa uppmärksamhet och känna sig annorlunda. Dubbel effekt alltså! Till exempel hade jag en kille i min klass med ett isländskt förnamn. Hela kommunen visste typ vem han var utan att han behövde göra något.

   Om jag inte minns fel från mina psykologikurser så har vi en tendens att gilla personer vars namn börjar med samma bokstav som ens eget. På ett undermedvetet sätt identifierar man sig med sådana personer, även om det är svårt att förklara hur. På samma sätt har det visat sig att fotbollslag som spelar i svarta tröjor får mer fördelar av domaren eftersom domaren, som också är klädd i svart, känner en viss gemenskap med det laget.

   Även dialekter är intressant. Jag har till exempel lite svårt för, även om det inte är avgörande, för tjejer som pratar samma typ av skånska som jag. Det kanske bottnar i ett slags självhat, haha.

  • KLas-Gööran

   Hippieföräldrar ger sina barn hippienamn och hippieuppfostran, och barnen blir hippies, såvida det inte finns mycket i deras miljö som motverkar hippiefieringen.

   Vad gäller vad som ses som ”vanliga namn” så är det sånt som växlar från generation till generation. För mig som är född i slutet av 70-talet så är Emma, Mattias, Sara, Kristoffer, Anna, Jonas, Linda, Mikael, Sandra, Niklas med mera ”vanliga namn”.

  • KLas-Gööran

   Till Christian Persson, angående detta;
   ”Även dialekter är intressant. Jag har till exempel lite svårt för, även om det inte är avgörande, för tjejer som pratar samma typ av skånska som jag. Det kanske bottnar i ett slags självhat, haha.”

   Är bara nyfiken på vad för slags skånska det rör sig om. Är det Lundadialekt eller den underbara Malmöitiskan så får du lägga ner självhatet omgående. Är det Landskronagröten så är jag mest bara fascinerad att det finns folk som förstår det 🙂

   Mvh
   Norrlänning som diggar skånedialekter.

  • Christian Persson

   KLas-Gööran,

   Inte alltid som den skånska dialekten uppskattas norr om Hallandsåsen, så roligt att du diggar skånskan:).

   Inget av det faktiskt! Jag har vuxit upp strax utanför Ystad och några mil österut, på Österlen, pratas nog den allra bredaste skånskan. Jag har dock flyttat runt en del i landet, och sedan bott cirka tio år i Malmö, så jag har nog slipat till mitt uttal något. Jag pratar nog ungefär som man gör i Malmö. Dock har människor från Ystad en väldigt speciell dialekt, som jag lätt känner igen. Och jag har lite svårt för den, men svårt att peka på exakt varför.

  • KARL- INGE

   JOHN-G

   vist hör Västervik till norra Småland,,
   men det är närmare till Linköping
   än småländska städer typ Kalmar

   Infödda Västerviksbor pratar inte utbredd småländska ,,
   det är götamål och uttalet av r som gäller ,,

   Så du får nog lystra ännu mer

  • Lady

   Apropå namn och karaktär så har jag ett förnamn som är mycket ovanligt i min generation, men som blev ett modenamn när jag var i tonåren. För mig var det positivt att alltid vara ensam om mitt namn på varje skola jag gick i, och jag har därför gett mina barn namn som är ovanliga utan att därför vara flummiga.
   Men efter att ha läst Christians inlägg tänker jag att det kanske inte var en slump att pappan till mina barn också hade ett förnamn som var ovanligt i vår generation, men som också det blev populär senare. Vi har alltså båda 70-tals namn, men är äldre. Kanske partnervalet till viss del präglades av att vi kom från familjer som namnmässigt stack ut på ungefär samma sätt?

 7. Camillan

  Just nu vill jag bara dejta män som heter typ Farhad eller Mohammed. Jag vet, jag är rätt så selektiv 😀 Men jag tror aldrig jag dejtat nån vars namn jag tyckt varit märkligt eller skämmigt. Det känns ointressant i det stora hela ärligt talat.

 8. J.A

  Att dejta killar med samma namn har jag inte lyckats med än. Eller som vuxen i alla fall. Jag var som yngre dock kär i flera Johan. Jäkla vad snygga de var allihopa :D. Håller med Christian om att det ju finns namn som avskräcker- speciellt såna på personer man sannolikt förknippar med upplevelser i skolår/barndom och inte tyckte om. För mig och dejting i nutid har problemet inte varit namn utan snarare att jag lyckats dejta liknande killar vilka då också råkat vara samma stjärntecken. Stjärntecken som enligt astrologer absolut inte går ihop med mitt. Om man nu tror på sånt. Men lite kul i efterhand att se hur lika de var och hur dåligt det gick. Så nu försöker jag hålla mig borta från vattumän XD. Lejon, oxar och stenbockar ska det tydligen vara istället..

  • Nadine

   Känner igen det med stjärntecken. Har haft tre killar med samma och de var lika på många sätt,,,,tvillingar är mycket för utseende och flörtar och byter partner,,tröttnar snabbt o har höga krav. varning. Men dom är ofta snygga,,😁😂oxar verkar trogna typen men inte så roliga o fartfyllda som tvillingen,,,de bryr mest om familj och så måste man sitta med hela deras tjocka släkt 😣😖skyttar gillar resor och mkt frihet. Passar mig bäst.

  • Christian Persson

   J.A., Nadine,

   Det här med att söka sig till vissa stjärntecken tycker ju vissa är väldigt märkligt. Dock tror jag att det inte är helt ovanligt att somliga väger in en dejts stjärntecken. Vilka är era erfarenheter?

  • Hasse

   Tjej79: Sant! Och hon gjorde slut efter att hon hade läst i Allers att våra stjärntecken inte fungerade. Att vi hade det hur bra som helst spelade ingen roll. Ja vem fan kan slå en dåre i Allers? 😂😜

  • Piii

   Hah…. jag är en av de stjärntecken som skulle passa?
   Piii, det heter jag inte på HP och från en annan sida så är den profilen raderad ifrån.

  • J.A

   Nadine, ja visst är det underligt XD. ”Mina” vattumän har varit kalla, tröttnar snabbt om man inte är tillräckligt intressant eller hålla samma ettriga tempo. Verkar gilla att förnya sig.
   Christian, nej det är nog vanligare än man tror. Även om jag inte tror på astrologi så kan jag inte låta bli att fundera i efterhand när jag dejtat nån om våra tecken inte hade med saken att göra att det skar sig på så sätt att man var för olika. När jag pratar med ngn ny el ses är det ingenting jag tänker på och jag skulle nog aldrig säga nej till dejt/kontakt pga av personens stjärntecken. Men det är lite kul reflektion och harmlöst nöje tycker jag. Men som Skinnylove säger, du kan läsa hur olika tecken passar ihop t ex på veckorevyns hemsida. Du får gärna återkomma med dina reflektioner kring detta Christian 🙂

  • All.in.Twin

   Jag är född i Tvillingarnas tecken och är en typisk tvilling. Men byter partner gör jag inte på löpande band, min senaste relation varade i 13 år och jag har aldrig varit otrogen när det har varit svårt att hålla sig trogen. Men jag har charmen, glimten i ögat och leendet som många tvillingar är kända för, jag kan smälta in i många olika sällskap och har en konstnärlig ådra som är så pass utvecklad att när jag visar upp den så får jag oftast rekommendationen att börja livnära mig på det. Det är för att en tvilling inte gör något halvhjärtat…Men är man svartsjuk eller känner att man inte kan konkurrera så bör man undvika en tvilling, tvillingar avskyr drama och konfrontation men samtidigt så skyr vi inte en fight, när vår fokus ligger på något gott så går vi in helhjärtat och samma gäller i en konfrontation.

 9. Lady

  Litet sidosprång här men jag har ett riktigt fult namn som smeknamn på hp. Loggade in för att jag var nyfiken och sedan blev jag kvar, så orsaken är helt enkelt att jag inte tänkte igenom det. Jag har haft gott om besökare, trots mitt namn men jag får ju aldrig veta hur många som valt bort mig av det skälet. Men jag tänker ibland att eftersom mitt smeknamn är så fult att det kan ses som komiskt, så kanske jag har lyckats locka. till mig män med humor genom det?
  Hör till saken att jag är 50+ och har ett tantigt smeknamn. Osexigare kan det nog inte bli.

  • Christian Persson

   Lady,

   Intressant sidosprång:). Man kan nog se det ur olika synvinklar. Jag tänker att ett ”fult” smeknamn just signalerar humor och att man har en rätt avslappnad inställning till dejting. Det kan nog attrahera många. Sedan kan det säkert ha motsatt effekt också, att de som verkligen är ”seriösa” blir avskräckta och uppfattar en som oseriös.

 10. Tord

  Jag tycker inte om mitt eget namn som känns så gammalmodigt, Valter är mitt andranamn som jag inte heller gillar. Om det är tjej så är jag tveksam till Inez, Hedvig och typ såna namn. Inez låter som en gammal kärring enligt mig

 11. Ada

  Christian
  du undrade över inställningar till olika stjärntecken. För min del kan jag säga att det kört sig med de som inte passat för mig, och det oftast utan att jag frågat efter stjärntecken utan bara fått veta senare. Mina bra förhållanden, både korta och längre har varit med män i ”passande” stjärntecken. Ändå är jag ingen som tror stenhårt på sånt här. Men detta ska naturligtvis inte jämställas med veckotidningarnas ”så-blir-din-vecka”.

  • Skinnylove

   Jag har varit med om samma. Kollar aldrig aktiv efter stjärntecken. Mina 2 långa förhållanden har varit med Oxar och jag är själv Stenbock. Jag bryr mig inte om sådant men på pappret sägs att det är bra match. Så lite kul är det. Sedan dejtade jag en Oxe nyss som det inte funkade med men där var det inte personligheten utan mer personen känslomässigt undvikande hållning som fuckade up det hela.
   Hoppas nästa gång jag kan känna igen varningstecken innan jag själv blir känslomässigt engagerad.

  • Christian Persson

   Ada,

   Ok! Jag som inte har så bra koll på stjärntecken, finns det några stjärntecken som passar bättre/sämre ihop? Som liksom ”alla” som är intresserade av det här är eniga om.

  • Ada

   Bara att googla på astrologi eller stjärntecken så kommer ett flertal sajter upp. Man passar absolut bättre med vissa, somliga funkar eventuellt och vissa funkar absolut inte. Detta stämmer in på mina närmaste vänner också, att de är födda i ett matchande stjärntecken. Det är ju inte så att jag förhör mig om tecken, men lite kul att sen upptäcka att det haft betydelse.

 12. Norrland

  Jag tycker absolut det kan vara viktigt att tänka kring namn. I alla fall frivilliga namn, som användarnamn. När jag ser någon som heter något med Jenny92 eller något liknande går mina tankar oundvikligen in på att ”wow, den här människan har bokstavligen inget annat att uttrycka än sitt namn”. På samma sätt, om någon heter ”Hästflicka89” så behöver jag inte läsa presentationen för att veta att, om jag vill ha med den här personen, är det fan i mig bäst att jag gillar hästar.
  Så det är klart att användarnamn spelar roll. Våra vardagliga namn har vi inte så mycket vi kan göra åt, om vi inte desperat vill byta det. Jag har ett väldigt ”passivt” namn. Den sortens namn som är ganska internationellt, men som man aldrig skulle döpa en actionhjälte efter. Många tjejer jag har träffat finner det ”gulligt”, och det är något jag är smärtsamt medveten om. Samtidigt skulle jag aldrig byta det, det är en del av mig. Och, efter ett tag, verkar de flesta fastna för gulligheten.

  Men visst kan man ha preferenser. Jag personligen brukar fastna för namn som är vackra, nostalgiska eller melodiska. Namn som ”Rose” eller ”Laila”. Det är något som klingar till i bakhuvudet på mig när jag hör vissa namn, som om det är ett namn jag skulle vara okej med att säga i många år framöver.
  Inte för att jag får chansen. Det är därför jag är här och skriver bittra inlägg på HP-bloggen. You know how it is.

  • KARL- INGE

   NORRLAND

   Hästflicka 89 kan ju tolkas som att du måste vara häst intresserad

   men din tolkning kan vara fel också,, hon kan mkt väl strunta i om du tycker om hästar,,!!!

   Däremot kan hon kanske vilja förmedla att hon har ett fritidsintresse som kräver mkt tid

   och frihet att kunna utöva sitt intresse , så med fördel är bra om du har ngt tidskrävande hobby

   typ renoverar och bygger bilar , eller spelar golf fem ggr i veckan med polarna

  • Lennart

   Jag heter Lennart och är 70-talist. Med det namnet har jag inte alla gånger stått så högt i kurs. Klart jag använder ett mer intressant nicknamn. Men samtidigt tycker jag det är trist att ”vissa” hänger upp sig på namn. Det finns så mycket ytligt i den digitala världen. Kul att tjejer/kvinnor från andra kulturer än ”svensk” inte är lika ”petnoga”. Verkar som om föreställningen kring namnet fortfarande kretsar kring att vara en mossig nyhetsankare/programledare på Tv, ekonom eller nåt. Så är det inte idag. Kul om de gamla namnen kommer tillbaks. Hej Greta och Stina. Var är ni? 😉

  • Nadine

   Karl inge du sticker verkligen ut i det här gänget!!!🤗 Killar här försvarar George istället för be honom rycka upp sig. En tjej slulle sagt ryck upp dig och bli som folk,( till sin bittra tjejkompis som snackar skit.) Ni håller bara med. Utom karl inge ,,,han lever ett bra liv Pga att han vill se positivt på kärlek. Vem vill ha en som är som är svinig herregud 😝Sedan undrar alla killar varför tjejerna inte väljer en kille som är sån ,,,när man kan ha kul och vara glad, bli respekterad? Varför då välja en vresig bitter kille? Herregud jag har aldrig träffat så här bittra killar i hela mitt liv! Varför inte skinande rustning? Jag är gärna en glittrande prinsessa 👸var är fantasin drömmarna,,,,glädjen ruset,,,,humorn???

  • Hasse

   Nadine: klart du vill vara en prinsessa och ta Karl-Inge för han drar gärna sitt kreditkort för dig. 😂😂

 13. KARL- INGE

  HASSE
  Nu börjar jag förstå din frustration , inleder du förhållande med kvinnor
  som tror att horoskop är sanning och lever efter det .

  så säger det lika mycket om dig,, som om henne det rätar ut frågetecknen
  varför du bär på ett sånt självförakt och destruktivt hat

  • Hasse

   KI: Är du verkligen 60+? Din kännedom om kvinnor är lite omogen men det är kanske därför dina relation inte håller? Kämpa!

 14. KARL- INGE

  GEORGE,, JOHN G ,HASSE

  Vuxna människor , man som kvinna attraheras av självförtroende,!

  en man med lite integritet och starkt självförtroende samt ett varmt och generöst hjärta
  som visar att det finns ett moget IQ OCH EQ

  En man som vågar använda sin styrka för ngt positivt och gott som inte följer med strömmen
  utan vågar stå upp för det han uppfattar som det goda och rätta.

  Jag är övertygad om att det är genetiskt programmerat
  men att alla människor har ett val
  att göra gott eller ont, det har alltså med ett moraliskt ställningsantagande
  att göra,,
  samt en viss miniminivå av IQ och vuxenmognad,

  ATT sitta här på HP och proklamera förnedring och skada av unga kvinnor, sexköp, utnyttja, såra och misskreditera och göra er talesmän för ngt illasinnade ,

  Det måste vara en djup besvikelse för era mödrar och systrar kanske döttrar.

  var glada att ni inte är mina bröder, eller söner,

 15. KARL- INGE

  ROMANTISK-TJEJ

  KOMMENTAR 31MARS 11,45

  Du är så klok och jag slutar inte att imponeras av din insiktsfulla och kloka lärdom,,

  trots din otur vad livet har gett dig,, och att du har förmått vända på det till ngt bra och din makalösa positivism och tacksamhet som du beskriver , Åter igen, en del har gener som får dom att glänsa trots all skit som dom får stå ut med . Sårbara men ändå en sån enorm inre styrka,
  din kille måste vara oerhört stolt över dig och bara älska dig djupt ,,

  Tack för dina öppna och sårbara brev . KRAM

  • Romantisk-tjej

   Karl-Inge:
   Tack vad fint skrivet, och med vilken värme! 🙂

   Ja jag har lätt för att uppskatta och se småsaker i tillvaron. Däremot har jag en svart syn på livet och är en ganska pessimistisk person. Jag ser vad som händer och ser att mänskligheten är på villovägar. Det skrämmer mig, jag har inga skygglappar som många andra verkar ha. Jag kan tycka att de flesta bara följer med strömmen okritiskt utan att ens reflektera över varför de gör det.

   Men eftersom jag har förmågan att känna starkt, drömma, fantisera och skapa mina egna inre världar kan jag ändå glädjas i livet. Jag har alltid haft ett rikt inre liv som räddat mig och skyddat mig i eländet jag tvingats genomlida. Det funkar inte alltid, men eftersom jag varit ensam så mycket har jag ofta inte haft något val om jag ska överleva. Så min förmåga är upptränad efter alla år.

   Det är inte så att man alltid väljer hur man ska leva sitt liv. Men det är svårt att förstå för personer som hittar utvägar. För mig har det varit svårt att klara av sociala situationer som skola och jobb kräver. Jag har inte hittat min plats och känner mig ofta annorlunda och får alltid höra att jag är det. Det blev lättare när jag startade eget och kunde jobba ensam hemma i lugn och ro. Stressen och oron minskade. Och jag kan styra hur mycket av min energi som ska gå till jobb just den dagen.

   Jag tror att min pojkvän uppskattar mig. Eller jag vet..jag får höra några gånger i veckan spontant att han älskar mig. Och han vill ofta vara nära mig. Han är känslig, medveten och ängslig precis som jag. Vi är väldigt lika i psyket. Jag har aldrig träffat en person som jag matchat så bra. De flesta människor gör mig energilös, stressig och orolig. Eller så känner jag mig som den enda som tänker annorlunda.

   Jag vågar sällan prata i grupp för då vänder sig alla mot mig och blir tysta. Och då tycker jag ändå inte att jag sagt något konstigt. Det behövs så otroligt lite för att man sticker ut. Och det stressar mig, för jag vill kunna vara mig själv och prata fritt. Jag gillar verkligen att samtala och diskutera. När andra pratar i samma grupp märker jag att det blir det igenkänning, leenden och avslappnat kroppsspråk. Och det är ju för att de i grunden tänker och lever ganska lika.

   Jag vill också klä mig på mitt sätt. Även där är det väldigt lågt i tak, har jag märkt. Ibland får jag konstiga kommentarer. Och då har jag ändå bara normala kläder. Och nej det är inte är skrikigt på något sätt, men jag bär aldrig svarta kläder eller jeans som de flesta andra. Jag är ändå diskret för jag gillar inte att synas. Men nog märks jag ändå. Mot min vilja…

   Mina föräldrar var/är ganska udda personer så visst är det genetiskt som du säger. De var väldigt olik andras föräldrar. Det märktes när jag var liten och hälsade på klasskompisar. Det var ibland som att kliva in i nya världar. Ofta var det knäpptyst som i kyrkan hos andra, jämfört med mitt livliga hem. Eller så var det rena vilda västern eller 70-talsflummigt..(hos oss fanns det regler).

   Och vi hade alltid god mat i kylen. Hos kompisar gapade det tomt förutom kanske en lätt&lagom, kaviar och lite knäckebröd i skafferiet. Jag minns vilken chock det var när jag såg det 🙂 Hos oss var god hemlagad mat en dygd. Kylen var proppfull. Och det var ingen vanlig syn på 70-talet, då det mest fanns tråkig mat och ofta skralt matintresse.

   Nu när jag är i medelåldern och har slutat bry mig om att jag inte passar in. Jag kör mitt egna race och klarar mig utan många vänner. Jag har inget behov av att likna andra eller tycka som dem. Det är en skön känsla att slippa jobba på någon fasad eller slipa på sin status.

   Oj då, det blev långt…..

  • Romantisk-tjej

   Det intressanta är hur du tänkte när du valde namnet. Och just det kan säkert locka någon tjej att ta kontakt 🙂 ”Pelle_73” eller liknande väcker däremot inte så mycket nyfikenhet.

   Nu förknippar jag inte ditt alias med just Josef Fritzl. Men det kanske beror på att jag var i Tyskland ibland när jag var barn eftersom jag hade några tyska släktingar, och där förekom liknande namn 🙂

 16. KARL- INGE

  NORRLAND

  Du kan inte tänka dig att behandla ngn kvinna som grabbarna x gör säger du .

  men du har full förståelse för deras beteende..
  och att det är oärligt och högfärdigt att fördöma hur dom beter sig. säger du.

  dom skryter om att dom förnedrar och beter sig illa som svin ju värre desto häftigare

  Tycker du likadant om det är din dotter eller syster eller mamma är det ok då också
  Vad skulle du säga som tröst till din dotter.. eva lilla du måste förstå att dom bara vill kn ulla
  dig,, du måste respektera deras önskan att dom vill behandla dig som skit o såra dig..

  för det är jobbigt för dom att vara snälla då får dom inget

  Alla vill inte ha en lång romans nej det är sant men det innebär ju inte att man ska skada tjejerna för det.
  Du är en medlöpare!! och dom som försvarar eller väljer att vara tysta på grund av feghet
  är inte ett skit bättre än förövarna

  • Norrland

   Förövare? Vi snackar inte om våldtäkt här, vi snackar om folk som beter sig dåligt. Vem har sagt något om att skada någon? Jag tror du läser lite vad du vill. Vi pratar om en attityd, inget kriminellt.

   Och ja, jag skulle inte behandla någon dåligt. Det finns inte i min natur. Men jag känner folk som är såna, och jag känner kvinnor som ÄLSKAR den typen av karlar. Om man som man inte gillar det kan man enkelt bara välja att inte vara en sån karl. Och om man som kvinna inte gillar såna män kan man bara inte bli involverad med en sån man.

   För såhär är det, Karl-Inge, oavsett om du gillar det eller inte; det kommer alltid finnas män (och kvinnor) som är annorlunda än dig. De som gillar andra saker, och har ett annat synsätt. Hur arg du än blir, och hur mycket du än tycker det är fel att vara på det viset, så kommer de ändå finnas där. Det finns undergivna och dominerande individer av båda kön, och alla känner olika för hur de reagerar på det. Det är något högst personligt, och att försöka förminska någons preferenser för ens egen högaktliga ”holier-than-thou”-attityd finner jag barnsligt och kortsynt.

   Det finns inga ”förövare” i det här fallet. Det här är inte folk som våldför sig på andra vi pratar om. Vi pratar om ett sätt att bete sig. Jag ursäktar aldrig någon form av kriminalitet, och att du försöker insinuera att jag gör det visar att du inte har så bra koll på vad som skrivs.

   Och nej, all diskussion är inte meningslös. Du kanske inte har träffat människor som faller för alternativ 2 om och om igen, men det har jag. Jag har suttit uppe många sena nätter och tröstat vänner (män OCH kvinnor) som inte kan hjälpa sig själv för att de faller för den typen av människor om och om igen. De vet precis vad de ger sig in i, men gör det ändå. Det är deras val. Jag tänker inte se ner på någon för det. Visst kan jag tycka att de karlarna är svin, men vilken rätt har jag att säga hur de ska leva sina liv? Det är inte som att de gör något olagligt.

   Och om min syster, dotter eller mor skulle bestämma sig för att involvera sig med en sån karl; visst, det gör mig obekväm, men jag har ingen rätt att döma någon för det. Vad två vuxna människor gör tillsammans är deras ensak. Människor är olika. Vi gillar olika, vi beter oss olika. Det betyder inte att jag inte kommer ställa upp för mina vänner, och det betyder inte att jag instämmer att det är ett bra sätt att bete sig på.

   Hoppas jag har förtydligat det nu. Men för all del, fortsätt döm mig om du blir glad av det.

 17. KARL- INGE

  NORRLAND

  om tjejen har två val och tjejen är normal och frisk vilket val gör hon /han / hen

  1 att bli behandlad med respekt och omtanke kärlek

  2 Eller förnedrad , kärlekslöst

  All diskussion är meningslös i detta fall för 2an är inte ens ett alternativ.

  • All.in.Twin

   2:an är absolut ett alternativ…men du driver det till sin spets, påminner lite om typ hur man beskriver en bad guy i en serie tidning…Dags att återvända till verkligheten nu…Så istället för att förnedra kvinnan, skoja och skämta med henne, lite små elakt…Ungefär som du gör/gjorde med din jobbiga lille syrra, har du ingen… så titta på en vän som har en, har du inga vänner…Sorry, can’t help you with that one.
   Behandla henne inte kärlekslöst men låt henne inte bli allt för säker på var du står alla gånger, väck hennes nyfikenhet till och från…utmana henne…var ingen ”pleaser” som släpper allt och kommer springandes så fort hon kallar, även om dom säger att så ska man göra i musik och filmer så är det precis det beteendet som gör att hon mindre och mindre kommer att söka din omfamning… Om du inte utmanar henne eller får henne att utmana dig i relation så kommer hon börja hon låga ur på dig eftersom hon känner att om hon lutar sig mot dig så kommer du å falla och bryta lårbenshalsen.

 18. _Stenbocken_

  Christian för mig spelar namnet en viss roll, som någon skrev vissa namn förknappar man med en viss person som man kanske inte har en så bra relation/erfarenhet med, och då kanske man väljer bort tjejen som har samma namn fast hon är antagligen inte den man förknippar namnet med.
  Sen vissa namn passar kanske inte ihop med mitt namn som exempel Barbro, Doris.

  Christian, sidospår dialekter Danne Stråhed har rätt tjejerna från Ystad har bland de finaste dialekterna, Malmödialekten har jag lite svårt för, Jag är själv en Skånsk snapphane.

  Stjärntecken, i mitt fall stämmer mitt stjärntecken bra på mig, men att kolla vad man passar ihop med gör jag inte.

  • Christian Persson

   _Stenbocken_,

   Ok, ni snapphanar har ju också en utmärkande dialekt. Jag tror att det är lite typiskt att inte gilla dialeketen där man kommer ifrån. I alla fall om man, som jag, varit sjukt trött på sin hemtrakt. När jag var runt 20 ville jag bara bort från Ystad och se andra ställen. Och så fort man hörde ystaddialekten påmindes man. Det är nog inget fel på dialekten i sig, utan mest vad man associerar den med.

 19. KARL- INGE

  NORRLAND

  du gör mig heligt förbannad ,,du är skenhelig och beskriver dig som bra kille,,
  men påstår att det är högfärdigt att sätta ner foten när tjejer behandlas illa .
  räcker det inte med att dom varit förtryckta sen urminnes tider orättfärdigt behandlade för att männen ska kunna njuta och ta för sig på deras bekostnad

  du påstår att det är en kulturell grej ( NEJ) det finns manschauvinister i alla kategorier
  det är ju killarna här på bloggen bevis på

  men oavsett om det är överrepresenterat i vissa kulturella grupper så blir det inte mer rätt för det,,
  smärtan att behandlas illa är inte mindre oavsett etnicitet eller var dom bor.

  Det är inte mer acceptabelt för att dom har taskigare uppväxt eller svårare att göra sin röst hörd
  tvärtom så borde det visas mer hänsyn om dom är mer sårbara pga av sina kulturella omständigheter .

  du pratar om att det är högfärdigt att tycka , att svinen här på bloggen är kräk.
  Vad krävs det för tragedi, för att du ska förstå vad du sitter och försvarar.

  Nu är du ute på minerad mark NORRLAND om du börjar påstå såna saker..

  ett nytt fenomen är att tjejerna blir utsatta för tafs på olika musikevenemang
  mm det är ytterligare avart som ingår i svineriet var går gränsen för er

  är själva gränsen som överträds vad som krävs. oavsett vad hon utsätts för,,, för att få tjejen på rygg

  Dvs ju bättre självkänsla och mognad tjejen har !

  Desto mer svineri krävs det för att bryta ner hennes motstånd.
  för enligt er så föredrar ju alla tjejer såna killar som ni .

  När jag var ung så var det inte ovanligt att vuxna s, k förebilder kunde säga alla brudar vill knulla men vägrar först innan dom ger med sig , eller fina flickor vill också knulla , Är du svag ock klen får du vara med i frälsningsarmén är du stor och stark får du gå till folkets park,,, snälla pojkar får inte Knulla

  Så ni ser detta fenomen har alltid utryckts för att legalisera svineriet

  jag själv är svarta fåret i släkten alla släktingar har mkt fina förhållanden

  jag själv har tyvärr inte haft samma kompass inbyggd ,
  Men att förnedra ngn för att få min sexuella vilja fram ,, nej sånt kräk har jag aldrig varit

 20. KARL- INGE

  NORRLAND

  Flera killar sitter och skryter om sexköp det är såvitt jag vet olagligt och krimminaliserat

  Det är definitivt kriminellt att förnedra kränka kvinnor för att uppnå sina sexuella syften
  sätta kvinnorna i ett tillstånd som får dom i underläge och kunna utöva sin makt mot dom det är inte ett sunt sexuellt beteende oavsett så är det moraliskt förkastligt

  • Anna

   Jag är tjej och tar gärna hem killar från krogen för sex. Kränker jag killarna då? Är jag kriminell? Jag anar hyckleri hos dig Karl inge.

  • Norrland

   Karl-Inge, jag ser bokstavligen ingen här som gör något så hemskt som det du beskriver. Än en gång, det här handlar om en attityd, inte något kriminellt. Du går till överdrift.

   Ja usch, de stackars kvinnorna som inte kan låta bli att falla underlägsna över de stora, dominerande männen. Nejdu, jag tror mer om kvinnor än så. Jag tror att kvinnor är starka nog att välja vem de eftersöker, och att de förstår vad de ger sig in på. Moraliskt förkastliga män, måhända. Men än en gång; vem är du att säga hur andra ska bete sig? Vissa kvinnor gillar den sortens män. De är en slags utmaning, och de utmanar dem. Det är lite katt-och-råtta lek över det, som jag har förstått det (från de jag har pratat med som gillar sånt). Men det är inget kriminellt över att bete sig nedlåtande.

   ”Utöva sin makt mot dom”, wow. Alltså… wow.
   Det är okej att inte hålla med någon, Karl-Inge, utan att det är moraliskt förkastligt. Till exempel håller inte jag med dig och din fördömande attityd, men jag ser inte ner på dig trots det. Du har rätt till din åsikt, även om den verkar både fördömande och missriktar.

 21. KARL- INGE

  NORRLAND
  Du är läskigt naiv det är olagligt att kränka på arbetsplatser på nätet överallt i samhället
  vad får dig att tro att det är en fredad zon på krogen för ,, är det mer ok för att dom druckit
  eller för att det är en överrepresenterad plats för kränkning Jag har jobbat som Dörrvakt i många år
  jag har även varit mkt på krogen privat ..

  och hade du sett alla osköna snubbar och trista följder av vad du kallar olika preferenser i attityd och sexuella normer , Jag skiter i om dom är manliga slampor och ligger runt med okända brudar om det går rätt till .. tjejen är inte asfull eller på annat sätt satt halv om halvt ur spel.
  och näst intill har sexuellt ofredande eller utnyttjande kränkning .

  Det finns tjejer som har samma beteende som männen här och det finns tjejer som tycker om dominanta killar eller bli förnedrade
  men det är försvinnande liten del vi pratar om ,, och det innebär inte att dessa osköna snubbar får köra med sin stil vara oförskämd svina mot 20 – 30 st för att få napp med en brud det är ju så det går till

  VISST om dom gillar hårda tag har jag inget emot det, om det ger dom en kick
  så länge det är bådas vilja och att ingen skadas.

  varför kallas det normalt jo därför att kanske 95% har en viss läggning respekt åt båda hållen
  det är normen

  • Norrland

   Än en gång, du pratar om olagliga beteenden. Det är förbjudet i svensk lag att sexuellt trakassera en kvinna eller man på deras arbetsplats. Det är inte det vi pratar om. Vi pratar om folk som försöker ragga på krogen, eller över nätet, eller på klubb.
   Och såhär ser jag det; om någon säger nej, då är det klart. Då är det över. Om de du pratar om inte följer det, då är vi än en gång utanför det vi diskuterar. Då är det inte längre en fråga om attityd, utan då är det trakasserier. Och det är inte trakasserier vi pratar om. Det skulle jag aldrig ursäkta.

   Jag vet inte ens vad du pratar om längre. Du ”skiter” ju uppenbarligen inte om det är folk som gör saker ”på rätt sätt”, du har argumenterat emot mig vid varje steg. Jag har aldrig (läs noga: aldrig) ursäktat någon form av trakasseri eller olagligt beteende. Det är det du pratar om, om och om igen. Det finns anledningar till att vi har vakter på klubbar och pubbar. Det är tråkigt att det finns människor som tar det för långt, så att vi måste ha vakter, men det har (än en gång) ingenting med det jag pratar om att göra.

   Försvinnande liten del är skit samma. De finns. Det finns många ”försvinnande små delar” som är andra saker också, men vi accepterar de för vad de är.

   Du slänger runt dig med statistik och personliga erfarenheter, men du kan omöjligen tala för en representativ del av män, kvinnor, eller samhället i stort. Du pratar om anekdoter och använder din egen preferentiella syn som ett bevis. Som jag har sagt, om och om igen, folk gillar olika. Du försöker måla upp det som att jag försvarar folk som trakasserar, misshandlar och våldför sig på andra. Det gör jag inte. Ett brott är ett brott är ett brott. Det jag pratar om, som jag sagt från början, är folk som har annorlunda attityd och inställning än du själv.

   Kan du snälla släppa det nu, eller tänker du skriva till mig i all-caps mer och anklaga mig för något mer?
   Ha en fin helg. Ta ett djupt andetag och försök se vad det är jag säger, snarare än vad du vill att jag ska säga.

  • Nadine

   Vad är all-caps? 😅Norrland pratar om människor i allmänhet men vi syftade på personerna som skriver i bloggen. Typ george john och hasse,,,Det missade du😂och dom skriver att vi kvinnor ljuger bl a nej det är inte kriminellt,,,,men att vara taskig behöver inte va brottsligt Norrland.

  • Nadine

   Något kan va lagligt men ‘moraliskt förkastligt’, Norrland,,,, Att skriva att alla medel ålders kvinnor är äckliga är en sådan sak. Och det är det vi opponerar oss mot serru inte vad all världens andra män gör. Jag känner ingen killr dom gör något av det som sägs här. Blir helt häpen av vad george och hasse skriver. Hasse var lite rolig förrut men nu är han helt utflippad o säger att alla kvinnor ljuger. John säger oxå det Och att dom inte duger till nåt annat än ligga eller spm hushållerska. hasse köper tjejer i tyskland då o då,,, 😖🤑👺,,,lite som trump pratar om mexijaner 🏛💰📰🌮alltså skämtar på deras bekostnad. Dom kan vara hushållerskor bara,,,Tjejer måste vara unga o snygga Trump igen förresten,,,,manschauvinism någon???Nu snackar vi bloggens innehåll här☺😂😂 jag skriver inte att alla araber är äckliga för så får man bara säga i Frankrike,,, 🙊🙊🐵Men jag tror många skulle bli häpna om man skrev det här,,,,,vad tror du själv? Dom medel ålders tjejrna blir nog lika ledsna som araberna isåf!!!😶😥💣moraliskt är det fel hur som,,,och då kan man undvika skriva det om alla tjejer klagar på det här. Alltså ropar efter respekt. Ändå vill ni va sviniga,,🐖,om det bara finns svinig killar kvar är det svårt att hitta en kille. Till slut får vi ta dom som finns eller leva i celibat.📿 Så illa hoppas jag inte det blir. Men sluta då att dunka dom männen i ryggen som är så här. Säg att karl inge säger bra saker om kvinnor o håll inte med galtarna,,, Spread The Word!!!🙋👼✍💟♀♂

 22. Romantisk-tjej

  Då har du läst bloggen dåligt, Norrland. För det har varit en person som gärna skryter om sina sexköp…och kryddar det med hur dåliga kvinnor är men att de bara duger till sex. Fräscht enligt dig kanske, men jag måste hålla med Karl-Inge att det är en respektlös attityd bland många av killarna som skriver här.

  Man blir förvånad om en kille som skriver något positivt om kvinnor, Karl-Inge är en av väldigt få som gör det. Läs kvinnornas inlägg, de flesta av dem har en mer ödmjuk attityd och vet att det finns bra män. TROTS att de har haft många dåliga erfarenheter själva.

 23. Hasse

  Hur naiva får man bli? Tror ni verkligen på ALLT ni läser på en blogg? Sexköp? Hahaha jag tar mig för pannan.

  Otrolig befriande att läsa Norrlands inlägg. Sällsynt med självdistans idag. Tack.

  • KARL- INGE

   HASSE

   Jag förstår att du gillar Norrlands inlägg

   han säger ju att det ok att du har mer utanpå huvet än inuti

   Ja jag kan inte tänka mig att en drygt 50 årig man sitter vecka efter vecka och skryter om SEXKÖP
   och sen när det bränner till säger att allt är lögn vilken frisk normal 50 åring skulle sitta och ljuga om det

  • Romantisk-tjej

   Du menar att allt är i sin ordning när man ljuger på en blogg? Och att man ändå ska respektera den personen? Var det inte du som var mest upprörd när någon hade bytt alias? Är det verkligen värre än att ljuga om sexköp som du gjorde?

 24. Norrland

  Jag räknar inte det som skrivs här som vad en ”majoritet” av folk tycker utanför. Det är en väldigt selektiv skara av människor som överhuvudtaget läser bloggar. Om det är någon här som skryter om sexköp och en taskig attityd ser inte jag det som representativt för en större grupp. Och nej, jag säger inte att det är okej. Om det faktiskt är någon som köper sex så är det olagligt, och jag har ingen respekt för det. Det jag har respekt för är folk med olika preferenser, kvinnor som män.

  Och jag vet inte vad Romantisk-Tjej försöker insinuera här. ”De flesta har en mer ödmjuk attityd och vet att det finns bra män”. Än en gång, det här är inte en representativ grupp av en större grupp. Och vad menar du, tror du att en majoritet av de män som är på nätet, eller här för den delen, inte tror att det finns bra kvinnor? Dra inte alla över en kant på det sättet, det hjälper ingen.

  Det finns ”bra” män och kvinnor av alla sorter och klasser. Jag tror en av de större problemen som Karl-Inge och andra gärna missar är att alla kvinnor är inte änglar som drömmer om romantiska prinsar. Det funkar inte att säga ”kvinnor gillar” eller ”män gillar”. Alla män är inte lika. Alla kvinnor är inte lika. Varför är det här så svårt att acceptera?

  Och jag har, precis som jag är säker på att ni har, haft många dåliga upplevelser i romantiska relationer. Jag har blivit utnyttjad och misshandlad av kvinnor. Det betyder inte att jag har något hat i mig, eller att jag inte tror på att det finns underbara individer där ute. Allt det har lärt mig är att vi är inte alla en homogen grupp. Vi gillar olika. Vi behandlar varandra olika. Och alla kvinnor kommer inte uppskatta om deras karl är en ”romantisk prins”; alla vill inte ha det.

 25. ViraStina

  Det många av oss kvinnor här på bloggen stör oss på, är när män talar om för oss att alla kvinnor visst är likadana.

  ”Alla kvinnor” går igång på att bli respektlöst behandlade, och om vi ger exempel på motsatsen, är det för att vi ljuger för oss själva.

  Jag vet inte hur många gånger jag har skrivit att i min vardag, i mina sammanhang, ser det helt enkelt inte ut så. Min omgivning består av respektfulla män som har respektfulla förhållanden med respektfulla kvinnor.

  Det kan omöjligen vara något konstigt undantag. Jag lever ju inte i Utopia, utan i en helt vanlig småstad. Snarare är det ett tecken på att jag gärna söker mig till människor som liknar mig. Som delar mina värderingar. Vilket i sin tur leder till att jag, via min redan existerande bekantskapskrets, mitt yrke, mina fritidsintressen, mitt bostadsområde mm, träffar andra likasinnade. Det blir ett selektivt urval, som inte alls är särskilt slumpartat, även om det kan kännas så.

  Det är förmodligen även ett tecken på det psykologiska fenomen som gör att vi är mycket mer benägna att uppfatta sådant som redan stämmer med vår egen världsbild, och sållar bort det som visar något helt annat. Det vill säga – när jag hör talas om dåliga, respektlösa relationer, ser jag det i hög grad som undantag. Inte som något genomgående.

  Och det är ju inget som gäller enbart för mig. Så funkar alla människor. Även de män som tycker sig enbart se bevis för att hänsynslöshet är den mest gångbara egenskapen för att få kvinnor. De blir blinda för allt som visar på motsatsen, och förnekar det.

 26. KARL- INGE

  NORRLAND

  DU väljer att ignorera vad jag säger och talar om för mig vad jag ska göra,,
  det funkar inte så med mig ,

  Du påstår att jag inte har följt med debatten grabben ,,
  det är du som antingen inte har läst vad som skrivits på bloggen men troligare att du låtsas att du inte vet om vad som skrivits om köpa unga prostituerade bla vilket verifierades av romantisktjej

  men du väljer att ignorera det också du skulle aldrig ursäkta det säger nej du väljer ju att vägra se att det skryts om det här på HP

  Nu är ju inte allt svart eller vitt många ggr så ligger dessa killar på gränsen en gråzon och snackar sin skit

  Hur många hundratals ggr tror du tjejer har kommit och bett mig eller mina kolleger då jag har jobbat i dörren om hjälp
  då männen

  både är efterhängsna och fräcka i munnen och går över gränsen
  och nu har ett nytt fenomen börjat bli ännu vanligare tafsandet
  som tjejerna kanske inte kan se vem det är.

  Du sa att det var kulturellt ja och är tjejerna från svagare områden och sämre utbildning osv så behöver extra mkt beskydd i och med att dom har svårare att hävda sig ju starkare självkänsla och kunskap ju mer måste det till för att bryta ner motståndet ,

  om dom måste skicka sviniga signaler ju värre svin
  ,,
  desto mer tjejer säger george och grabbarna

  då måste det vara ngt fundamentalt om man tror på det och ngt är fel
  om man försvara det och tycker att det är ok

  DU tycker att det är frihet,, men det är frågan om beskuren frihet för den utsatte

  • Romantisk-tjej

   Jag tycker det är starkt av dig och Nadine att reagera! För det är tyvärr så att många bara ser på. Mina ”kompisar” såg på när jag blev förnedrad av mobbarna i skolan och ofta har jag sett hur många som vänder bort blicken när någon blir ansatt på t-banan, på stan, på krogen, det offentliga rummet öht eller personer som blivit mobbade/utfrysta på arbetsplatsen som inte en människa förutom jag reagerat på o.s.v.

   Till och med de som är starka och skulle kunna avvärja det som sker. Men de struntar i allt som inte berör dem själva.

   Jag tror att reaktionsförmågan är viktig när man ser eller läser något kränkande eller annars blir vi alla flegmatiska personer som accepterar/struntar i allt som inte berör just oss.

   Sedan kan jag väl hålla med om att det är dumt att kalla människor för svin och liknande.

 27. Kristina

  Ok! Här kommer NORRLAND, med enl min tolkning, ett väldigt bra inlägg, inkl. en del bra påpekanden, ett ex. man kanske inte kan prata om kvinnor som i ett ”knippe” !! osv. Och jag kan inte se att inlägget överlag är skrivet på ett sätt som tyder på att det skulle stå för Norrlands egen värdering i saken.
  NADINE: Är det inte i ”allmänhet” debatten skall handla om ? ”Vi andra” pratar om Hasse, J.G och George !? Nej, det är du och någon till som gör det ! Och när det gäller de här tre, tror jag du skulle behöva vara lite mer lyhörd, och läsa lite mellan raderna. Ja, med det sagt är det väl bäst att vara extra tydlig,
  Nej, jag tycker inte alltid om att läsa deras inlägg!

  • KARL- INGE

   KRISTINA
   OM du tycker att Norrland har en bra syn och angående xgänget o deras värderingar är ok
   då beklagar jag dig för ngt mer nedsättande syn på kvinnor än vad dom har får man leta efter

   det ska vara Donald Trump I så fall han tog ju främmande tjejer på underlivet o skröt om det

  • Nadine

   Lyhörd? Läsa mellan raderna men herregud Kristina??? What? Har du verkligen sett vad dom har skrivit? Eller du kanske är den där typen av tjej dom gillar att bli trampad på?,??isåf ryck upp dig!,,,det finns inte ett gott ord om tjejer i deras texter!😑

 28. Kristina

  Jag står ganska stadigt på jorden, och skulle absolut inte tillåta att någon trampar på mig, lika lite som jag skulle tillåta mig själv att bara stå och titta på, när man trampar på någon annan !
  Jag är öppen för att det alltid finns förklaringar till människors uppförande i olika form och uttryck !

  • KARL- INGE

   Kristina du får tycka om vem du vill och deras inlägg

   tanke är fri eller som norrland sa ,,
   om dom vill vara svin så tycker han att dom ska få ha den friheten och det stöder du oxo

   Jag säger,,galtarnas deras frihet !!! blir tjejernas Ofrihet genom deras uppförande

  • Norrland

   Kristina, tack för kommentaren. Det känns fint att jag inte är själv om det här. Det känns som att många här reagerar med ryggraden istället för hjärnbalken. När jag är hemma bland vänner brukar jag kunna diskutera om saker ganska öppet och fritt utan att folk börjar smutskasta varandra (tänk, även om man inte håller med varandra!), men här på internet är allting antingen helt åt ena eller andra hållet. Det är skönt att se att det finns fler som inte ser allt som extremer.

   Och för vad det är värt, jag förstår er, Karl-Inge och Nadine och alla andra som kallar folk för svin och allt vad det nu än är. Jag förstår vad ni menar, och vad ni syftar på. Jag förstår varför ni tycker som ni gör. Men samtidigt kan jag inte reducera folk till den grad ni gör och säga att allt är dåligt. Jag har sett det med egna ögon, och jag vet vad för problem ni ser. De otympliga, buffliga människorna som taffsar, grisar ner, söker bråk och stökar runt. Jag vet vad det är, jag har blivit utsatt för det själv (trots att jag är man, tänka sig). Men jag kan inte säga att min uppfattning, eller er, är någon sorts moralisk höggrund. Det kommer alltid finnas män med onödigt högt självförtroende som letar efter kvinnor som utmanar dem, på samma sätt som det finns kvinnor som finner sig oförstörbara och som inte har några som helst problem med att ta en karl mellan benen och fräsa att ”den här är min nu”.
   Och jag gillar det inte. Jag gillar inte det sättet att bete sig på. Jag är den som bjuder på middag och tar en promenad i parken. Men jag kan inte heller säga att mitt sätt är det ”rätta”. Många ser mig som tråkig och outmanande, och de som gör det önskar jag all lycka i världen med att hitta någon som är mer som de önskar; och kanske är det där som den buffliga, självsäkra sortens människor behövs.

   Vi fyller alla våra roller, kompletterar varandra och förtjänar varandra. Bara för att man inte gillar något, betyder det inte att det man själv tycker är bättre. Ens egen dröm, kan vara någon annans mardröm, och vice versa.

   Jag hoppas vi är klara nu. Än en gång, tack för kommentaren Kristina. Väldigt fint av dig. Och ni övriga hoppas jag, ärligt, har haft en bra helg med de här bekymren långt i backspegeln.
   Ciao.

  • Kristina

   Nej, jag har inte glömt, av ren okunnighet, bristande intresse, slarv gjorde jag fel, men jag trodde i min enfald efter tidigare erkännande, att det skulle vara klart med det!
   Att trycka på en gillaknapp, är väl ändå inte samma sak som att uppvakta någon!
   Du bad om en ledtråd, mitt svar var, du är för ung, (jag söker nämligen en annan åldersgrupp)

   För övriga läsare: Jag fick ett erbjudande, (som antagligen de flesta fått) från en annan ”sida”
   där missuppfattade jag en funktion, resultatet av det blev det här.

   Men vad det helt plötsligt skulle ha med min syn på Norrlands inlägg här att göra !?

 29. KARL- INGE

  NORRLAND

  JAG ser det på diametralt motsatt sätt dessa individer har inte högt självförtroende tvärtom

  Alfahannar är rädda om sin omgivning annars dör gruppen omgivning ut
  Det här är svaga individer som har vittnat om att dom inte kan få tjejer på naturligt vis
  du sa att det är kulturellt
  ja visst mkt är slumfasoner men finns även på dom finaste krogarna

  men då ska vi inte släta över fenomenet utan sätta ner foten och säga
  vi beter oss inte på detta sätt på svenska krogar
  Du säger helt plötsligt att du själv har blivit sextrakasserad .
  innan var du oförstående
  och låtsades att det var lite taskig jargong bara och satt faktiskt och sa att dom hadde rätt att uppföra sig som dom vill i liberalernas anda men då blir det på ngn annans lidande

  Bra att du säger sanningen nu hade du gjort det från början hade jag inte reagerat som jag gjorde

 30. KARL- INGE

  du säger att det är extremt att tycka att galtarna inte får svina på krogen

  du sa att jag drog med statistik och anekdoter

  och detta sa du fast du visste att det var sant det jag sa

  du erkänner att du suttit och slätat över och t o m blivit utsatt för sexövergrepp på krogen

  Du kan inte vara stolt över dig själv även om du låtsats vara en öppen och förstående kille

  Du satt och ljög inlägg efter inlägg , du visste t o m av egen erfarenhet och obehag att det jag sa var sant.

  • KARL- INGE

   kristina

   det är ett halv år sen då sa du oxo att jag hade varit inne o och flirtat med dig

   historien upprepar sig och sen kommenterade du om mitt utseende oxo

  • Kristina

   Neej vet du vad !!

   Nu får du faktiskt sluta, vad är det du håller du på med ??
   Det här är ju fruktansvärt !

 31. KARL- INGE

  SKINNYLOVE

  kan du berätta vad som är klokt och nyanserat det Norrland skriver

  jag förstår inte vad som är klokt att sitta och ljuga i flera inlägg för att sedan göra 360 grader
  och erkänna att allt jag har sagt är sanning om krogsvinen

  vad är det som är nyanserat han tar ju ändå parti för fritt uppträdande är det nyanserat som drabbar både offer och tredje man

  vore han nyanserad så skulle åtminstone vilja stävja det värsta beteendena men icke

 32. KARL- INGE

  KRISTINA

  tycker du det här är fruktansvärt ! hur kan du då tycka att det är ok på krogen när det verkligen

  är fula tag ,, detta är en sansad och trevlig debatt i jämförelse eller hur !

  • Romantisk-tjej

   Jag har varit på krogen mycket och sett hemskheter där, så jag håller med dig! Numera är det mycket mer tafsande och mycket mer droger så jag är glad att jag slutat gå ut för flera år sedan. Det som är bättre är att de rejäla fyllorna verkar ha minskat.

   När jag var ung på 80-talet var det otänkbart att ta lugnande tabletter när man går ut. Sådant tog bara äldre kvinnor. Idag tar ungdomar dessa tabletter i mängder. Och även adhd-medicin (amfetamin).

 33. KARL- INGE

  NORRLAND
  jag ska runda av nu

  antag att du träffar en kvinna du blir förälskad och förlovar dig
  ni firar det genom att besöka en krog för att äta god mat och dricka lite skumpa på väg till bordet blir din tjej utsatt för kommentarer och nedlåtande blickar mm .
  besvikna av miljön går ni till nästa krog allt är trevligt god mat och champagne

  ni vill dansa lite och ha kul vips så har ni blivit omringade av5 st och flera av killarna tafsar och tar henne på m u sen di kvinna blir jätteledsen och äcklad .
  Detta är ingen ovanlig händelse ska du skydda henne då får du också ta för dig oavsett så är kvällen och eran fina förlovningskväll i ruiner .

 34. KARL- INGE

  Anna on 1 april, 2017 at 10:28

  Jag är tjej och tar gärna hem killar från krogen för sex. Kränker jag killarna då? Är jag kriminell? Jag anar hyckleri hos dig Karl inge

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  Är det ett aprilskämt ?

  anna och jag anar bristande förståelse hos dig var ngn stans har jag någonsin sagt att promiskuöst beteende är kränkande , fult eller kriminellt .

  SEX är vackert och fint fantastiskt om båda vill
  och jag är verkligen fel person att kunna döma ngn annan
  du har tyvärr inte förstått ett enda ord av vad jag har sagt
  allt är ok för mig så länge båda trivs och ingen far illa

  och då menar jag alla typer av sexuella möten,,, förutom brottslig sex

  • KARL- INGE

   Anna

   för att du ska förstå att jag inte har ngr moraliska betänkligheter

   så kan jag berätta att det inte är ovanligt att jag blir bjuden,,
   på drinkar vin öl kanske middag senare på kvällen ,,
   jag är så pass fri i könsrollerna att jag gärna låter mig bjudas,,
   på godsakerna om jag attraheras av henne . likaväl som jag kan bjuda

   Men jag har beskyddarinstinkt.

  • KARL- INGE

   BETTAN

   Jag tycker inte om orättvisor eller att det är ok att ngn utnyttjas på ngt sätt det är

   Det är lika illa vem eller vad eller när människor utnyttjas i kärlek på jobbet vänner

   i alla sammanhang Det är synnerligen otrevligt att dra favör av ngns känslor för sin egen vinning skull.

  • KARL- INGE

   BETTAN

   Om du föredrar män som är tvärtemot mig så har jag inga invändningar mot det,
   tvärtom

   så passar vi inte tillsammans då vi inte delar fundamentala delar av synen på humanism eller könsrollerna

 35. KARL- INGE

  FÖR övrigt vad tjejen har för horoskoptecken eller förnamn är ointressant

  Men efternamnet kan vara positivt eller negativt och mkt mer relevant än dom andra tillsammans

  Ett efternamn kan var ökänt eller välkänt eller släkt med en fd

 36. Nyfiken

  Jag har ett extremt ovanligt förnamn som jag är typ ensam om i Sverige att heta. Killar man mejlar med frågar rätt snabbt vad man heter men jag vill ogärna skriva det då de i så fall kan googla fram mig på en minut. Då upplever jag att de blir lite stötta även om jag förklarar. 😦

  • KARL- INGE

   NYFIKEN

   lägg inte en sekund energi på killarna har dom så lite förståelse för situationen och

   dina argument kan du ju tänka dig hur mkt olösta problem
   det kommer att bli med dom
   tjafs om din integritet nej en normal kille förstår och respekterar och väntar
   för tids nog får han veta mer viktigare saker om dig om du är snäll kärleksfull skötsam mm
   Jag säger det på mitt sätt be dom dra

   s -stövlarna

  • Hasse

   Wow Karl-Inge din rustning skiner verkligen idag. De svaga kvinnornas kämpe rider igen. 🏋🏼😘

  • Nadine

   Samma här. Alla vill googla namnet,,, ofta vill dom inte komma på date om dom inte först får hela namnet. Dom får veta smeknamnet men det duger inte😖
   Jag vill slippa denna kontrollapparat😣mest i ålder 25,30 som vill veta allt ,,,undrar varför???räcker det inte att få alla uppgifter på typ date tre? Vill inte lämna ut allt till någon jag bara träffar en gång.

  • Christian Persson

   Nyfiken,

   Förståeligt att du inte vill skriva ditt namn direkt om det är extremt ovanligt. Att man som kille blir ”stött” handlar nog mest om att det antyds att man har onda avsikter, typ att man vill utnyttja att man vet sin dejts namn. Men det vill nog de flesta inte, utan man är bara nyfiken.

   I nätdejtingens begynnelse var jag med om en liknande sak. Jag träffade en tjej som gav mig tre (!) olika telefonnummer, där det sista var hennes ”riktiga”. Hon ville inte ge det förrän vi etablerat en bättre kontakt. Det kändes såklart lite konstigt, men det hade ju inget med mig som person att göra. Hon vill bara känna sig säker och trygg.

  • Romantisk-tjej

   Det är lika vanligt att killar är rädda att lämna ut telefonnummer. Jag fick nej när jag frågade om jag/han kunde ringa…Själv hade jag ett tillfälligt kontantkort på en reservtelefon den tiden jag var på dejtingsiter. Jag ville gärna ringa till de kilar jag hade bra kontakt med.

   Att lämna ut mitt vanliga nummer är otänkbart i början. Jag har nämligen lärt mig genom åren att man kan få stora problem. Och det hände även innan internet. Nu är det ju ännu värre eftersom man kan spåra allt om en person. Och jag har erfarit många som stalkar eller skickar sex-sms. Och flera som inte kan låta bli att ringa precis hela tiden.

   För mig är det helt klart okej att vara anonym så länge man vill ha kontakt på riktigt. Alltså ringa och träffas. Och det ville ju jag! Och det är väl ändå huvudsaken? De kan lära känna mig utan mitt efternamn, adress och ordinarie mobilnummer! Det fungerar utmärkt 🙂

   Den person jag känner mig trygg med när vi träffas får sedan veta allt om mig. Verkligen allt 🙂

 37. KARL- INGE

  ANNA , BETTAN

  Jag blir betänksam jag har sen den dag jag skrev min första rad här på bloggen kanske 10 mån sen

  i stort sett varje dag har debatten handlat om ,,
  att uppföra sig illa mot sin dejt eller partnern eller i sociala sammanhang
  och jag har fördömt taskigt beteende var det än dyker upp
  och i vilken form den än dyker upp så fördömer jag det

  ANNA OCH BETTAN hur och varför ni vill tillskriva mig att jag tycker det är ok
  är för mig helt obegripligt
  varför hitta på en sån sak då alla vet att jag avskyr taskigt beteende mot varandra
  oavsett så kan man väl inte vara mer tydlig än mig jag skrev för ett par veckor sen att jag är vänster kille och därmed fördömer orättvisor eller taskigt beteende och utnyttjande i ALLA FORMER

 38. Eva

  Jag kan nog tänka att namnet har betydelse. Jag har lite svårt om någon heter som min far, bröder eller som min son eller ex. Men blir jag kär och det känns rätt så ☺ …men Orvar, August eller andra äldre namn…det skulle nog bli nå smeknamn i så fall.

  • KARL- INGE

   HASSE ,,,,,,

   du skrev i tidigare inlägg om vi hade konto på HP om ägnade all vår tid

   Jag får replikera ,, du står likt galten Särimner och grymtar i stian varje morron
   så jag förstår att du har koll på hur mkt folk är inne på HP NÖFF NÖFF

 39. MISS Z

  Livet är för kort för att dissa någon som kan vara ens livs kärlek pga ”fel namn”.

  Kan förstå att om man träffar någon med ett namn som väcker negativa associationer till tidigare dåliga erfarenheter. Kan få en att resignera.

  Men förhoppningsvis ger den nya personen med samma namn en positiva associationer som får de dåliga att blekna med tiden.


Kommentera