first-dates

Nätdejting – för alla?

Nätdejting är ingen ny företeelse. Men för många är det ändå ett stort steg att klivet ut på nätet i kärleksjakten. Frågan är om nätdejting är något för alla?

Tiden då en särskild typ av människor fanns på dejtingsajter, medan andra träffades i mer traditionella forum, tror jag definitivt är förbi. Idag har flera av mina mest konservativa, och teknikskeptiska, singelvänner en profil på nätet. Men trots variationen menar jag att nätdejting passar olika personligheter olika bra. Till exempel är min erfarenhet att väldigt mycket kretsar kring intressen och ”livsstil”. En bergskättrande kille söker en bergklättrande tjej. En ”musiknörd” söker en annan ”musiknörd”. Och då vidare. Ju tydligare du kan visa vad du har att erbjuda, ju lämpligare är du för nätdejting. För dem som istället söker en personlighet att verkligen fungera ihop med är det svårare. För det tar längre tid att lära känna någon på djupet, där fokuset inte ligger på vilka intressen man har. Visst kan gemensamma fritidssysselsättningar vara bra. Men bara för att två personer besitter envisheten att bestiga Kebnekaise innebär det ju inte att de nödvändigtvis synkar med varandra. Under 2018 skulle jag därför unna de som söker en ”soulmate” mer framgång inom nätdejtingen, för jag vet att för många är dagens dejtingdjungel oerhört snårig. 

Håller ni med mig i min analys? Vilka är era erfarenheter?

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

dating


Det finns 60 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Daniel

  Ja förut var det uppdelat i de som nätdejtade och de som inte gjorde det. Nu har de allra flesta en profil men inte sökert att de är så aktiva. Mina kompisar orkar och förstår inte nätdejting. Förklarat att det tar mycket tid.

  Nätdejting är det normala idag. Många vill köra säkrare via nätet. Finns tjejer som blir stalkade via nätet också. Jag får för mig att om jag skulle ragga på stan skulle de allra flesta tjejer bli rädda. Att heja via nätet känns som smidigare även om det tar mycket tid.

 2. Hope

  Christian:

  För en gångs skull håller jag inte med dig i din analys.
  Jag menar att man viss kan söka personlighet och vara djup och reflekterande i sitt sökande utan att det krockar med att man söker på intressen som en av aspekterna.

  Min erfarenhet är att man kan hitta kärlek i ett antal olika kvinnor med olika intressen, moral, driv osv, men har man samsyn i gällande tex intressen, så försvinner mycket av onödig friktion.
  Det gör i sin tur att man kan koncentrera sig på vad man känner, och ha kvalitetstid tillsammans i de gemensamma intressen man identifierat.

  Kort sagt, jag har lärt mig att en smidig och friktionsfri vardag ger ett ordentligt försprång när det gäller att utveckla relationen. 🙂

  • Christian Persson

   Hope,

   Jag tänker att vi kanske ändå funderar på samma sätt.

   Jag menar också att det viktigaste är ”samsynen” kring ett intresse. Om någon är otroligt intresserad av låt säga musik, och ägnar väldigt mycket tid åt detta, och en annan är likadan kring till exempel löpning är man kanske rätt lika som personer trots allt. Man kanske prioriterar sitt intresse lika högt och det finns en förståelse för att just intresset hamnar högt upp på prioriteringslistan.

   Det jag menar är man ibland, enligt mina erfarenheter, stirrar sig blind på att man måste ha samma intressen för att funka ihop.

  • Hope

   Christian:

   Det håller jag med om!
   Driv, som attraherar mig tex, kan ju återfinnas inom en massa intressen och även inställning till arbete.
   Så då förstår jag din tankegång! 🙂

 3. KARL- INGE

  Först som sist ,,
  Kemin att man klickar att man upplever ngt av fotot och texten ,, det ska ge goda aningar o puls ,
  finns det så kan man gå vidare på gemensamma intressen och att man delar grundläggande värderingar typ samsyn politiskt , fritidsintressen och man gillar att resa mkt . om båda är sociala eller introverta mm funkar alla dom bitarna ja då finns det kanske ngt att bygga på

 4. Hasse

  Det är ett jäkla sökande och ältande idag. Alltid något som inte passar vederbörande. Och det mesta går ut på vad jag får och inte vad jag ger. En dryg och energikrävande tillvaro som gör att man hellre slänger upp benen i soffan och kollar teve.

  För 10-15 år sen gick man ut på sajten, bläddrade fram till sin stad, och fann någon att dejta. 9 av 10 svarade. 6 av 10 svarade JA på dejt.

  Trevlig freda…

  • Romantisk-tjej

   Ja men för 10-15 år sedan var man yngre också. Och vi kan konstatera att 40 verkar vara en övre gräns för vad som anses attraktivt.

   Själv experimenterade jag med att sänka åldern och vips så ramlade många fler mail in. Utan att behövde byta foto…

   Många söker endast i en ålderskategori. Då ser de inte ens de profiler som är ett, två år över eller under.

   När min pojkvän var på en dejtingsida kollade han bara profiler som var mycket yngre än mig. Alltså hade vi aldrig kunnat hitta varandra på en dejtingsida. Trots att vi är som gjorda för varandra!

 5. Peter

  Varför skulle tjejen som är insnöad på något inte söka killen som är insnöad på samma? Här sitter tre killar inloggade för varje tjej.

  På ett vis blir det ett feltänk. Om man nu sysslar med havskajak, styrketräning eller brukar besöka syntkonserter har man sannolikt redan stött ihop med dem som kan vara aktuella efter uppsatta kriterier.

  Våga möta, och inte bara sitta vid samma fikabord, den som är tvärtemot du tror du vill ha tag på.

  Men här sitter fortfarande tre killar inloggade för varje tjej.

  • ViraStina

   Kan du inte bara en enda gång kommentera det faktum att i verkligheten går det faktiskt en kille på varje tjej?

   På min arbetsplats går det tre kvinnor på varje man. Om vi vore de sista 80 människorna i världen, skulle det antagligen bli rätt hård konkurrens om killarna. Men så länge jorden är full av folk, kvittar det hur könsfördelningen ser ut på mitt jobb, eller på HP, i ditt kvarter eller någon annanstans.

   Lyft blicken, vetja. Du verkar tro att dejtingsidorna är mänsklighetens sista utpost.

  • Hope

   VIRASTINA:

   Ursäkta att jag bryter in i er diskussion, men du har faktiskt fel gällande fördelningen.

   Siffrorna nedan är från SCB samt DN:
   UPPDATERAD 2017-03-03PUBLICERAD 2017-03-03

   Sedan 2015 är männen i majoritet i Sverige. Men i ett 50-tal kommuner är kvinnorna fortfarande fler.

   Under 2015 ökade Sveriges befolkning med 103 662 personer och vid årets slut uppgick den till 9 851 017 personer. Det är den hittills högsta uppmätta ökningen mellan två år. De senaste 20 åren har folkökningen för männen varit högre än för kvinnorna och för första gången i den svenska befolkningsstatistikens historia blev antalet män i befolkningen fler än antalet kvinnor.

   Med 2016 års enorma invandring så ökade skillnaden dessutom markant, tror jag läste någonstans att vi nu har 105 kvinnor på 100 män.

   Bland unga vuxna är det ännu värre, källa Sydsvenskan.
   https://www.sydsvenskan.se/2017-04-26/ebba-witt-brattstrom-emma-leijnses-bok-visar-att-jamstalldhetspolitiken-misslyckats

   . Värt att notera är att det i kategorin unga vuxna idag går 123 män på 100 kvinnor, en skevare könsfördelning än i Indien och Kina, där man ofta aborterar flickfoster.

   Så ni tjejer kommer ju kunna välja på betydligt fler män nu.
   Men det kan nog bli en intressant situation när så extremt många kommer från underutvecklade och högreligiösa områden och länder.
   En extrem majoritet är ju extremt lågutbildade och har en ganska speciell syn på kvinnor.
   Så det kanske inte är blir så lätt att välja och vraka ändå, jag tänker på uttrycket ”kaka söker maka”, alltså att många svenska kvinnor är högutbildade, och fler blir de.

  • Martin

   På mitt jobb är det 9 tjejer för varje kille 😂 Visst nu är de flesta i medelåldern och har familj men ändå. Peter du kanske skulle pröva en annan site?

   Min reflektion av nätdejting är att det kanske blivit nästan lite för stort. Jag får också känslan att många andra nta fenomen är på väg lite ut för att återigen ge plats åt det gamla. Tittar man på dator och tv-spel så har de länge varit ”enspelare online” vilket har gjort att det gamla där man satt ett gäng i soffan och spelade ihop eller åkte på LAN har försvunnit. Nu däremot gör soffspelandet comeback och brädspelen är större än någonsin. Detsamma gäller för sociala medier, allt fler väljer att lämna dem för att de känner att det blivit för mycket och att man saknar den gamla goda tiden.

   Jag tror även att dejting kommer märka av detta och att allt fler kommer söka sig till platser där man kan få kontakt i person. Det kanske bara är en fluga likt allt annat men jag tror det är en bra sak som skulle minska dejting stressen. Det skulle nog också göra sverige friskare då ett av våra största samhällsproblem är psykisk ohälsa och utmattning vilket säkerligen skulle minska när stressen att prestera och Lltid vara uppkopplad inte skulle vara lika överhängande.

  • Romantisk-tjej

   Hope:
   Absolut, det vanliga är att man söker någon med liknande bakgrund. Så att det kommit in ofantligt många män med annan kultur och livsstil kommer ju inte ändra på det faktum att många kvinnor är singlar. Antalet singlar kommer öka framöver.

  • ViraStina

   Hope:
   Så ända tills nu är det alltså männen som kunnat välja och vraka..? 🙂

   Tror inte det. I praktiken är det jämnt. I vissa specifika områden är det lite mer ojämnare än andra. Och i vissa åldrar skevar det också lite grann. Längre upp i åldrarna finns det istället fler kvinnor, som vi har pratat om.

   Men det är inte brist på kvinnor som gör att Peter är singel. Det är missmatchning det handlar om.

 6. _L_

  Håller med i avseendet att även om man delar samma intressen är det inte säkert att man klickar i övrigt. Är båda öppensinnade, behöver man inte gilla exakt samma saker, klickar man mentalt och visar intresse för den andras intressen och gillande kan det mycket väl bli nåt. Men är den ena inte öppen för annat än vad den själv gillar är det nog bäst att hitta nån som gillar samma saker.

 7. Nadine

  Det är alltid kvinnor som blir kvar ensamma. För dom har en äldre man o män avlider oxå oftast innan frun,,,där jag bor bor det bara änkor inga änkemän,,,👰👰👰👰👰👰👰👼det är kvinnorna som står ut med all sorg efter ett helt liv med mannen, det slipper ofta männen !!!kvinnorna är alltså ensamma o singlar i större om fattning !dessutom med sorg !!💁har du tänkt på det kanske ??

 8. Nadine

  Alla blir glada utom George,,,han gillar ju inte att bli omringad av äldre damer,,,ingen guldkant för honom,,,men ni andra Peter Hasse o co😆10 tjejer på 2 killar gäller sen,,,nåt att se fram emot alltså. Håll ut🤓🤠🤡👴

 9. Daniel

  Nadine: Jag ska bli en fräsch och trevlig gubbe precis som pappa. Och om jag inte har en jämnårig fru så tar jag hellre en som är 20 år yngre. Visst kan gamla tanter vara söta men inte speciellt attraktiva. Nu håller sig dock allt fler fräscha längre.

 10. Ante

  I min profil har jag klarlagt att jag söker ngn med en hälsosam livsstil som jag. När ngn tar kontakt börjar de med att fråga om jag kan öppna mina bilder. Innan jag går vidare i kontakten vill jag veta om motparten motsvarar vad jag söker.Här på hp har jag några privata bilder och 2 öppna. De flesta börjar konversationen med att de vill att jag ska öppna mina privata bilder. När jag frågar ngt om dem och svarar att jag vill veta mer om dem (oftast har de en profil som säger nada och en bild). En av de viktigaste premisserna för en relation är att ge och ta. Jag känner att många inte har läst min profil och bara klickar flirt och sedan ev skickar ett standardmeddelande o ber mig öppna mina bilder. Gör jag inte det så blir det arga och skäller ut mig för att sedan blockera mig. Inte alla gör så men många…Om jag på ngt sätt ska bli intresserad så ska stämma med mina värderingar. Jag har varit på några dejter…alla har varit oärliga om ngt…t ex en var äldre än han uppgett och den en var sambo. Ingen av dessa var jag intressad av från början utan tänkte att jag skulle prova att dejta. Vi hade det trevligt men som sagt oärlighet inget för mig. Nu kommer jag inte gå på dejt med ngn utan att ha en längre konversation vill inte slösa tid på oseriösa. När jag är ute irl så blir möten ännu ytligare, det fokuseras alltid på att jag är vältränad och är hemskt trött på att prata om det och försvara det alltid. Förstår inte att de som väljer osund livstil blir så provocerade av ngn som vill ta hand om sig. Tror inte att träffa ngn via nätet passar mig men har inte gett upp. För mig blir det vänskap för att bygga upp ngt som ev kan bli varaktigt. Jag tror det är ungefär är lika för både män som kvinnor när man söker en seriös relation, det finns många här med olika dolda agendor. Om folk hade varit ärliga vad man söker och tydligare i sin profil och att läsa innan man skriver till ngn, så hade det nog underlättat för att hitta rätt.

  • Hasse

   Ante, ja visst är det märkligt att vi som tränar måste försvara vår livstil? Precis som du söker jag likasinnade och har än idag inte mött någon tjej som talar sanning. Förra sommaren hade jag en dejt med en ”vältränad tjej” jisses det var knappt hon orkade i 6:30 tempo. Och kroppsligt kan man undra vad ”vältränad” står för. Hon hade nog missat det.

   Hoppas du hittar en likasinnad.

  • george

   Hasse

   Enligt Virastina så får vi män nöja oss med vad vi får medan kvinnor har full rätt att välja vem dom tycker ser bäst ut oavsett hur gamla dom själva är. Vi män ska vara barmhärtiga samariter.

  • george

   Hasse

   Å är kvinnorna fula å vill ha sex så kan kvinnorna alltid utan vår vetskap smuggla ner potenshöjande ämne i vår mjölk när vi ska äta.

   Det är härligt när kvinnorna bestämmer…

  • ViraStina

   George:

   ”Enligt Virastina så får vi män nöja oss med vad vi får medan kvinnor har full rätt att välja vem dom tycker ser bäst ut oavsett hur gamla dom själva är. Vi män ska vara barmhärtiga samariter.”

   Jaså minsann, var skrev jag det? Det låter mer som en så kallad projicering. 🙂 Det vill säga, att innerst inne anser du att män borde få välja kvinnor fritt – men eftersom det inte är en riktigt accepterad åsikt, tillskriver du mig motsvarande åsikt istället. Alltså, att jag skulle anse att kvinnor borde få välja män fritt.

   Nåja, jag ska vara extra tydlig, eftersom du missade det första gången:

   ALLA är tvungna att nöja sig med vad de får. Det finns INGEN som kan peka på en annan människa och kräva den personen.

   Om du brukar ställa upp på det, och lyder vem som helst som pekar på dig, trots att du inte vill, då måste du nog börja arbeta rejält med din självkänsla.

 11. Romantisk-tjej

  Jag personligen tycker om smala killar och min pojkvän är smalare än genomsnittet. Jag föredrar det framför stabbigt utseende, muskler eller fett.

  Jag vill kunna hålla om hela honom och inte bli mosad i sängen 🙂 Och jag tycker kläder sitter snyggt och det är helt enkelt sexigt enligt mig med en platt mage…Han äter dessutom nyttigt och luktar väldigt gott.

  Men det betyder inte att jag stör mig på överviktiga/muskulösa i min närhet. Deras vikt/utseende är ju inte min ensak.

 12. Romantisk-tjej

  Ja det stämmer verkligen! Det var ytterst få killar i min egen ålder som var välbehållna och sunda. Det är få som bryr sig om vad de äter och dricker. Det är många fler kvinnor än män som håller sig fräscha och ungdomliga i medelåldern.

  De män som ändå bryr om hälsan är ofta gymmade träningsfanatiker. Den typen av kille skulle inte passa min livsstil, lika lite som soffliggaren som käkar pizza, hamburgare, snacks och dricker öl.

  Min pojkvän är vegetarian, dricker inte alkohol, läsk eller energidryck. Äter aldrig på snabbmatställen. Han är smalare än genomsnittet, har en kropp som en 25-åring och har fint hår. Vad mer kan man begära 🙂

 13. Wilhelm

  Med risk för att låta självgod är det som mångsysslare närmast omöjligt att beskriva vad man har att ”erbjuda”. Det är för mycket för en liten presentation.
  Särskilt om det ska kopplas med intressen och personlighet.

  Personligen tycker jag, för min personlighet, verkar internet dejting funka mindre bra.
  Jag tror vissa personer behöver ”upplevas” för att uppskattas. Särskilt om de är mer åt det originella hållet.

  Däremot tycker jag att intressen i stort är irrelevant, faktum är att det är roligt om man kan släpa ut varandra och ”prova på” varandras intressen. Tycker jag!
  Jag har alltid varit ganska självständig, så det stör mig inte.. skulle vi ha olika intressen.

  Lika så värderingar och åsikter, det är roligare om man kan ha hetlevrade debatter om saker och ting.

  Sedan tycker jag detta med själsfränder är blott önsketänkande, för att uttrycka det hövligt.

  • KARL- INGE

   WILHELM TELL

   du missade äpplet vi börjar från slutet själsfrände har jag själv haft men tyvärr avled hon..

   Själv gillar jag samförstånd och det hindrar inte att man kan ha olika åsikter om vägen till målet eller vad det gäller, LIKA intressen är Bra det är så lagom roligt att hänga med tjejen när hon ska kolla in inredningsaffärer i bästa fall får man sig en powernapp på en timme på ngn gammal fåtölj,

   VIST ska människor upplevas ??

   PRESENTATIONEN kan ju vara en beskrivning av din personlighet och vad du använder den till !! till professionen och fritiden !

  • Wilhelm

   Karl-Inge,

   Grattis i så fall. Jag tror ändå inte på detta med själsfrände – kalla mig cynisk.

   I regel håller jag dig. Men vad som gäller möbelaffären så är det lätt; låt henne gå själv eller med några av hennes vänner. Du behöver ju inte hänga på!

   Och ja, det är ju vad man helst ser, att presentationen beskriver personen.
   Det försöker man ju även själv ha – en sådan presentation.

 14. Ante

  Romantisk tjej håller med dig om att fanatiker är aldrig attraktivt, bara att gratulera att du lyckats en partner som är rätt för dig.

  Wilhelm så håller jag också med dig om man är nyfiken och tycker det är kul att prova nya grejer så man kan mötas i vissa aktiviteter och även låta var och en ha sina egna. Tycker också det är svårt att visa sin bredd i en profilpresentation. Många söker ju likasinnande men jag gillar olikheter. Tror dock att man ska ha vissa grundläggande värderingar gemensamt. Min erfarenhet är också att män eller kvinnor inte klarar när kvinnan är längre, tjänar mer, har högre utbildning eller tar initiativ, där har jämställdheten en bit kvar. Ungdomlighet sitter inte så mkt i det yttre utan mer i nyfikenheten att utmana sig och våga ge sig ut på nya område och lära sig nya saker.

  • Wilhelm

   Ante,

   Jag vet faktiskt inte. De roligaste/intressantaste förhållanden har varit där vi varit ense om att vara oense. Bägge har varit icke-dömande för den andras åsikt.
   Vissa grundläggande värderingar gemensamt minskar endast friktionen.
   Men jag favoriserar intellektuella fruntimmer, så kanske det bidrar till min erfarenhet. 🙂

   Personligen har jag ingen erfarenhet av längre fruntimmer. (är själv ganska lång)
   Men vem som tar initiativ har inte haft någon betydande roll i min erfarenhet.
   Dom andra faktorerna är jag väl mer benägen att hålla med om.

 15. Daniel

  Jag: Jag tycker väldigt romantiskt med par som inget hellre vill än att vara ihop när de är gamla och minnas varandra exakt som de var när de var unga. Lite sorgerligt dock att våra politiker kört lite för hårt på den autonoma självständiga människan. För ensamhet är alldeles för vanligt i vårat land och jag tror att människor skulle ha mycket roligare tillsammans. Men samtidigt går inte påtvinga kärlek. Finns många som stått ut med sina dåliga förhållanden också. Framtidens dejting kanske blir mer styrt av beteenden och vanor än intressen.

 16. Jag

  Daniel!

  Kärlek är väl lite som kreativitet, påtvingas det så dör den. Par som lyckats hålla ihop tills de är 90 har nog haft sina dalar lika såväl toppar. Kanske de inte va lika snabba med att ge upp vid motgångar som vår generation?

  Är de i förhållande funtade likadant mentalt kanske de lättare kan lösa konflikter som uppstår och inte stoppar huvudet i sanden och drar.

  Va väl förra regeringen som körde med politik på individnivå mer, men kanske även denna gör det? Om du menar att det i sig skulle påverka att allt fler lever ensamma istället för i förhållande?

  Tror beteende styr idag med, tyvärr är väl det inget som är helt uppenbart i början när man lär känna en person. Även där finns ju olika preferensramar för vilket beteende vi attraheras av.

  • Daniel

   Jag: Om man är seriös ger man inte upp direkt om man verkligen är intresserad av någon. Problemet är att många inte vet skillnaden på förälskelse och kärlek. De vet inte hur man tar hand om en partner och relation. De flesta tänker enbart vad de själv får ut av det. Inte fel att tänka på sig själv men fördel om man kan se i den andres ögon också.

   Jag tänkte inte på de senare regeringarna. Det var politiker på 70-talet som såg den självständiga människan som resultatet av välfärd. Alla skulle bli jämlika och inte vara beroende av någon. Och de lyckades rätt väl med tanke på alla skilsmässor och icke kärnfamiljer. Jag hoppas på en renässans för den kärleksfulla relationen där det finns en ny mening med att leva med någon.

 17. ViraStina

  Jag tror att själva principen med nätdejting och detaljerade presentationer av intressen gör att man sållar bort personer som egentligen skulle kunna vara helt rätt.

  Typ ”Hm, han verkar trevlig, synd att jag inte alls är intresserad av fågelskådning!”

  Hade man lärt känna varandra under helt andra förhållanden, hade det där med fågelskådningen kanske inte kommit upp förrän långt senare, och då hade det inte nödvändigtvis haft någon större betydelse.

  Min kille älskar t ex svampplockning, medan jag inte ens gillar svamp. I praktiken har det ju ingen som helst betydelse, men om han hade haft en presentation på en dejtingsida där han beskrev sig som passionerad svampplockare, hade jag kanske tänkt ”nja, inget för mig med andra ord!”

  Så jag är inte övertygad om att dejtingen passar bäst för de som har något specifikt intresse. För även om de lyckas hitta en annan skärmflygare, vinkännare, radioamatör eller orienterare eller vad det nu handlar om, så behöver det ju inte klicka för den sakens skull.

  Och då kan det där intresset eller hobbyn snarare bli en hämsko i försöken att träffa någon. Antingen för att man själv väljer bort de som inte delar intresset, eller för att man blir bortvald av andra som inte delar det.

  • Wilhelm

   Virastina,

   Ja, det ligger mycket i det du säger.
   Om man möts på stan eller söker via HP kan resultaten bli helt olika!

 18. Nadine

  Men svamp plockning gör man väl bara i ett par mån per år. Värre med dom som vill resa ofta o tar tjänstledigt plus semester som jag själv,,,flera ggr per år för att kunna göra det jag brinner för. Eller att jag springer varje morgon klockan 7 att jag inte sover bort hela dagen inte ens när att jag festat,,,,och förresten skulle det inte funka med en kille som aldrig dricker alkohol el går ut. Det skulle bli ganska mkt ensamma helger för honom då,,,,jag träffar mina vänner ute oftast,,,levnadssättet är viktigare än intressena i sig, tycker jag. Jag gillar att måla men är det inga problem om han inte vill måla skälv,,,,för det är en timma här o där.men han måste va aktiv o vilja göra lite äventyrliga saker på ledig tid om han ska passa mig.

  • ViraStina

   Jamen det är precis det jag menar. Ett intresse som egentligen inte alls behöver vara någon big deal, kan på en dejtingsida bli det som gör att man väljer bort någon. Helt i onödan.

   Medan man kanske inte ens reflekterar över sådant som sen visar sig bli ett riktigt problem. Kanske fundamentalt olika inställning till pengar, eller skilda värderingar när det gäller barnuppfostran. För sånt är det ju inte så många som redogör för i sin presentation.

   Det är därför jag tycker att ganska betydelselösa faktorer kan få oproportionerligt stort inflytande på dejtingsidor, jämfört med i verkligheten.

 19. KARL- INGE

  NADINE

  Du har helt rätt som vanligt med ett förbehåll levnads sättet du har är ju ett sorts intresse
  Att gå ut och möta människor eventuellt ngn trevlig kille typ mig osv Dricka ett par glas osv

  Resandet kräver självklart en icke flygrädd kille och som har åtminstone nyfikenheten på andra människor ;städer , kultur mm
  Jag älskar att bli avmålad Naken ett EX som målade av mig en same kvinna förövrigt ,,
  vilket påverkade färgsättningen tror jag,,,, hon har haft en del vernissage ock sålt rent varje gång,,,jag har ett par naken tavlor uppsatta i vardagsrummet mkt vackra säger alla lite lätt rodnande

  jag har försökt måla men det blev väldigt abstrakt

 20. KARL- INGE

  WILHELM

  Det är det som är själva grejen att jag har varit med i affären,
  knasigt men det var viktigt för henne

  Så fort hon kommer i såna affärer glömde hon bort mig och tid o rum

  VIRASTINA Oom du sitter på en stubbe och dricker kaffe o slår mygg ,, så känner han säkert glädje att du är med o delar hans intresse

 21. KARL- INGE

  Åldern är underordnad en riktigt fräsch o snygg 70 årig kvinna lär få mkt uppvaktning om hon är vältränad ungdomlig , smal och ser ut att vara ca 60 år jag har träffat ett par st som har kunnat konkurrera med 55 plus

 22. Ante

  Lite kul för vi verkar ganska eniga nu tycker jag. Jag är inte så specifik i min profil om vilka intresse jag har för jag har väldigt många och behöver absolut inte dela dem. Däremot så vill jag att för att jag ska bli intressera, att han inte är soffpotatis eller har ett mkt tidskrävande intresse t ex är fanatisk golfspelare. .. Jag dricker inte alkohol i mängder men gillar att gå ut på lokal ibland, vill inte att fokus ska ligga på drickandet utan mer på att umgås dock. Har ett stort matintresse och att äta och laga mat är kul att göra tillsammans. Annars håller jag med er man behöver inte dela alla varandras intresse. Precis som ngn skrev är man för specifik missar man kanske ett guldkorn…

 23. Mll

  Att man har någorlunda lika värderingar och att man är på samma nivå i livet tycker jag är viktigt.Om ena parten bara söker lite kul tidsfördriv och den andra vill stadga sig och bilda familj tex så spelar det nog mindre roll om man delar varandras intressen till 100 procent.
  Jag lägger inte så stor vikt vid motpartens intressen då jag själv inte är främmande för att lära mig och uppleva nya saker i livet.

  Något jag däremot undviker är att ta kontakt med dem som skriver en hel novell om alla sina intressen och alla resor de gör oavbrutet.Jag vill träffa någon som har tid för ett förhållande och det verkar tyvärr väldigt få ha.Då känns det mer som att det är synd för den killen skulle jag verkligen kunna falla för.

 24. Chris

  Nej, Jag tror inte att nätdejting är för alla. Tinder, Badoo, Jag tycker det är lite trist för det verkar som vi helt lägger vårat hopp i att hitta någon med hjälp av tekniken idag. För vissa har det fungerat, jag har själv träffat tjejer via nätet både dejtat och lett till relationer så visst funkar det.
  Men jag är ganska säker på att när det kommer till kritan så vill vi alla träffa någon i vardagen, i mataffären, på bussen, på stan, ja vart som egentligen. Jag kan också säga att det fungerar bäst att bara gå fram till personen i fråga som du har spanat in, gäller funkar för både tjejer och killar!
  Men jag måste tillägga att visst det är 2018, men tjejerna därute vill att vi killar egentligen tar första steget till interaktion, och det borde vi killar göra, med respekt och i nyktert tillstånd, det är inte vad du säger, utan HUR du säger det ok! Men till er tjejer vill jag också säga att vi killar, uppskattar verkligen när en tjej vågar ta första steget eller ger en enkel komplimang eller bara ett enkelt hej! Så funkar inte nätdejting för dig, ta då och svälj den där stoltheten och plocka fram en dos med mod nästa gång du ser den där godingen! 1,2,3 Gå fram! säg Hej sen får man själv fan va lite kreativ och leda konversationen vidare=)

  • Elle_

   Chris: Visst, bara det att risken finns att han är en idiot. Den risken tar ju ni män också eftersom det finns kvinnliga idioter precis som det finns manliga, det är bara det att det generellt är män som våldtar, trakasserar och slår ihjäl kvinnor, och inte tvärtom. Så det krävs rättmycket mer mod av en kvinna än en man, i den situationen. (Själv kan jag numera konstatera att chansen att en främmande man både är vettig, attraktiv för mig och dessutom skulle bli intresserad av mig, är såpass mikroskpoisk att jag aldrig skulle komma på tanken att initiera kontakt med bara utseendet som måttstock. Det funkar inte heller att ragga upp mig på T-banan oavsett hur hunkig man är… jag har alldeles för många dåliga erfarenheter. Män som håller på så är generellt gränslösa eller har noll lyhördhet/empati. (Jadå, jag har provat att ha ett öppet synsätt och vara vänlig… många gånger… det slutade dåligt varje gång.) 🙂

  • george

   Elle

   Eller så blir kvinnor mer desperata ju äldre de blir. Sånt övervinner rädslan. Sen är en äldre kvinna inte lika sexuellt intressant som en yngre.

   Det tror jag de flesta äldre kvinnor märkt. Om man tänker på deras beteende. Ett beteende de yngre tjejerna inte har.

  • Elle_

   G: Du menar dom som du kallar kräk och ”skojar” om att mörda? Det finns säkert de som blir mindre kräsna med åldern, men alla som jag känner fungerar iaf precis tvärtom. Jag kan många fler varningssignaler nu än när jag var 20 och är betydligt mer noggrann…

  • catwoman

   Håller med dig Elle, inte bara är jag kräsnare numera (om man nu kan kalla det så, själv föredrar jag att tänka att jag är bättre på att veta vad jag letar efter…), jag får även betydligt mer intresse/erbjudanden från jämnåriga män (eller män öht för den delen) nu efter 40 än vad jag fick innan jag fyllde 30. Vad det beror på kan man ju alltid fundera på, dels är jag (och förmodligen även männen) mer rädd om min tid idag, jag är noggrannare med vad jag lägger min energi på, dels är jag (och även männen såvitt jag kan se) helt enkelt mognare och klokare numera… 🙂

 25. KARL- INGE

  CHRIS
  Det funkar lika bra att mötas oavsett forum om båda är seriös och ärliga !

  det kan pirra av ett foto och en spännande och vettig presentation i hop med fotot, stämmer personligheten och allmänna värderingar så är det lika bra som ngt annat

  lika väl som ögonen låser varandra i Biokön eller avgångshallen på Arlanda
  eller helst av allt för mig Dans ställen och sen få ta ut dom på dansgolvet i en smidig Chabata eller en riktigt bra sugande takt foxtrot eller en snurrig bugg

  Det är början på ngt som kan bli hur bra som helst på kort eller lång sikt LIVET ÄR SÅ UNDERBART DÅ HJÄÄÄÄ.


Kommentera