svartsjuk nätdejting

”Min kille är irriterad på mig för att jag har kvar min dejtingprofil”

Hej,

Min kille som jag träffade för ett halvår sedan är irriterad på mig för att jag fortfarande har min profil kvar på happypancake. Jag ser det som en kul grej, ett sätt att träffa nya vänner. Han säger att han inte riktigt vet var han har mig. Vad ska jag göra?

Håkan svarar

Hej,

Tack för ditt mail. En av grundstenarna i byggandet av en relation är tillit. En tro om att du finns där för mig, med kärlek och med trygghet. Om jag upplever att den jag är tillsammans med inte fullt ut finns där för mig så smyger sig tillitsbristen in och ställer till en del problem. Då kan det vara svårt att bygga en relation. Tillit är unik för varje person och påverkad utifrån tidigare erfarenheter i livet. En del har växt upp och levt i miljöer där man blivit översköljd av kärleksbetygelser och trygghetskänslan är någonting självklart. Då står vi väl rustade inför livets utmaningar. Andra har fått avtryck där kärlek och trygghet inte är lika självklart. Då går vi ut i världen sämre rustade, med en högre misstänkliggörandegrad än andra. Finns du där för mig eller finns du inte? Ingenting är rätt och ingenting är fel, men det är olika sätt att förhålla sig till tillit.

Inledningsfasen i en relation är således viktigt för att bygga tillit. När relationen fördjupas och tilliten ökar kan vi ”släppa” taget om varandra alltmer. Utifrån ditt perspektiv verkar det för dig vara självklart att ha kvar din profilsida på happypancake men också samtidigt vara i relation. För andra, ex; din kille så är det precis tvärsom. D.v.s. inleder man en relation så avslutar man också sin profil på olika nätdejtingsidor. Oavsett vad så är det tillitsbrist som har smugit sig in i er relation. Ni har helt enkelt olika tankar om vad som är rätt och vad som är fel. Jag vill inte råda dig till att ta bort din profil på happypancake däremot att du själv reflekterar över hur du tror att du skulle reagera om det var precis tvärsom. Att det var din kille som ville ha kvar sin profilsida, fast du uttryckte att du helst inte ville det. En annan tanke du kan fundera över. Är det vänner du söker eller är det ett sätt att säkerställa att någon annan finns där ifall det skulle ta slut med den kille du är i relation med nu?

Det viktigaste i alla relationer och vilket jag skrivit om många gånger förut, är kommunikation. Förmågan att lyssna och sätta er in i varandras olika perspektiv.

Ibland gräver vi där vi står. Istället för att vara i den relation vi är fullt ut, söker vi hela tiden nödutgångar ifall det skulle ta slut.

Lycka till,
Håkan

dating


Det finns 31 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. HoppfullSkeptiker

  Jag förstår din kille helt och hållet. Visst, du säger att du bara är här för att träffa nya vänner, men det handlar ju faktiskt om en dating-sida som i första hand är till för potentiellt romantiska kontakter!

  Om den du är tillsammans med är någon du känt länge och ni verkligen litar på varandra så kan det väl vara ok, men om ni bara varit tillsammans i ett halvår så är det inte så konstigt om tilliten mellan er ännu inte är så djup att den klarar av detta.

  Jag skulle också bli osäker och lite misstänksam om jag dejtade en tjej som fortsatte vara aktiv här på HP, och om hon sa att det bara var ”en kul grej, för att träffa nya vänner” så skulle jag inte känna mig helt säker på att jag verkligen kunde lita på att det var sant. Träffa nya vänner kan man ju göra överallt, det behöver man väl inte vara aktiv på en dating-sida för? Det går liksom inte helt ihop.

  ”Vad ska jag göra?”

  Stäng ner din HP-profil och sluta komma hit! Punkt slut.

  Jag menar, vad är viktigast för dig, din pojkvän eller ”en kul grej”?
  Att din pojkvän känner sig trygg med dig och att han kan lita på dig utan att behöva oroa sig, eller att du kan använda en DATING-sajt för att eventuellt träffa nya vänner? Valet borde vara mycket enkelt.

 2. MisterBister

  Jag tycker det känns jävligt skumt att vara på en dejtingsida för att träffa nya vänner. Det är ju uttalat en plats främst för att dejta – inte sagt att kontakterna man får kan leda till både och (jag har själv fått vänner när vi insåg att vi inte klickade som par men ändå hade mycket gemensamt), men att vara i ett förhållande och vara med på HP för att träffa vänner tycker jag känns som på gränsen (om inte bägge parter i förhållandet är med på det såklart – man får dejta hur många man vill bara man inte sårar någon annan). Speciellt då det finns många communities och sociala medier som INTE har en dejtingprofil så tycker jag det låter lite krystat att man har ett konto här ”bara för att träffa vänner”.

 3. JaguarBoy

  Jag håller till fullo med föregående talare 🙂
  Hade jag varit pojkvännen i nämda förhållande hade jag gett två alternativ… Radera skitet eller så är jag ”raderad” .. Tyvärr till 80% slutar sånt med snedsprång ..
  Har faktiskt hänt mej i ett tidigare förhållande , men där var hon oärlig och nämnde inget om sin icke raderade profil på sida ”med spindel som logga” .. Helt plötsligt vällde samtal och sms in från ”kompisar” ….

  Har man träffat någon på nån av dessa otaliga dejtingforum så är det väl självklart att båda raderar sina profiler.. Annars är den partnern inget att ha.. ”kompisar” går förvisso att skaffa på annat håll .. Men tyvärr blir detta bara ett välfärdsdilemma.. ska den ena göra ditten så ska den andra göra datten i gengäld.. En kvinna jag träffade här via HP ville jag skulle sälja mina bilar samt båt //alla tre är arvegods// för JAG skulle kunna köpa ett hus !! Men hon ville inte ens radera sin profil här eller på annat sätt ”kompensera” … såklart hon åkte ut med huvudet föra 🙂 //Det bästa jag gjort // — Ett tips till frågeställaren: Radera din profil , helst så han ser du verkligen gör detta , men be honom då göra en mysig kvällsmiddag i gengäld .. Man måste kunna kompromissa men utan överdrift.. Vill du inte ”radera dej” från HP då ska du acceptera om han till exempelvis vill lägga upp en profil på tex HP 🙂 eller om han vill dra..
  Önskar er iaf lycka till 🙂 och hoppas ni hittar en lösning på det hele

 4. Bekant

  Har stött på det här fler gånger än vad som är kul, tjejer som är medlemmar i Happypancake trots att de har en seriös relation (Vet inte om det är så på killsidan också?). Det är sällan de som jag har stött på är öppna med det direkt heller, ibland har det gått så långt som en dejt innan man får reda på det. Ofta låter förklaringen som ovan: ”Det är en kul grej, ett sätt att träffa nya vänner”. Absolut, jag köper den förklaringen. Men inte om det inte uttryckligen och tydligen står i profilen: ”Jag har redan ett seriöst förhållande, är ENDAST här för att hitta vänner”. Jag tror i grunden att det handlar om att det är kul att få uppmärksamhet och flörtar på ett ”oskyldigt” sätt. Alternativt på att relationen knakar. Jag skulle liksom föregående också ställa ett ultimatum om min respektive hade en aktiv profil på en datingsite.

 5. sötnos

  ”Det viktigaste i alla relationer och vilket jag skrivit om många gånger förut, är kommunikation. Förmågan att lyssna och sätta er in i varandras olika perspektiv”

  Det var väldigt fint skrivet och sant,kommunikation,lyssna och att sätta sig in i varandras olika perspektiv är viktigt.
  Finns nog inte bara 1 sätt som är rätt.
  Bägge borde lyssna på varandra och försöka förstå varandra bättre.
  Om man förstår den andres känslor/åsikter bättre så kan det också vara lättare att släppa taget om små-saker.
  Men om man bara står fast vid att man själv har rätt så kommer man ingenstans och till slut kan man förlora en person som kanske kan vara ”den rätta”.

 6. Medhåll

  Dejtade en person som jag träffade på den här sidan i ungefär ett halvår, vi hade även ett förhållande synligt på Facebook. Den personen sa precis likadant att hon bara ville kolla runt lite här inne medans hon hade mig. Jag personligen tycker som så att är man i ett förhållande med någon så anser jag att man inte behöver hitta nya ”vänner” på en dejtingsida. Jag ser bara sådana personer som omogna och inte alls någon som jag personligen kan lita på.

  Vi pratade även ut om det hela och hon höll med om att det var dumt gjort och att hon aldrig mer skulle gå in. Men det gjorde hon ändå och därför tog det slut mellan oss eftersom jag känner att man inte kan lita på en sådan person.
  Jag förstår inte hur vissa folk tänker, men alla är vi olika. 🙂

 7. Sommaren

  Träffade en här på HP förra sommaren redan på hösten fick jag en känsla av att han fiskade här igen. Det var så och förklaringen var att det bara var en kul grej han hade kompisar som också var här. Jag öppnade mitt pausade konto och märkte då att han blockerat mig. Jag var förälskad och förlät och började om men snart stod det klart han var här igen fick i efterhand veta att han messat med en och här och även pratat om mig på ett mindre smickrande sätt . För andra gången förlät jag – kärleken är blind och man blir en idiot . Efter en tids fram och tillbaka dök det upp en annan kvinna ….. Vi var två som sprang på samma boll. Efter den näsbrännan bröt vi definitivt och det var inga snälla ord. Den andra kvinnan fick också vetskap om mig men det slutade bara med att hon attackerade mig som om det handlade om vem som vann och vem dom förlorade…… Så med den här erfarenheten kommer jag inte att en gång till acceptera att en man jag har en relation till är här Tyvärr har jag den hårda vägen lärt mig Att jakten kan kittla i sig och att det finns de som både vill äta kakan och ha den kvar Mitt råd är därför kontot bort eller gå skälv

 8. BlueLou

  Jag tycker det är respektlöst mot din kille..oavsett vilken anledningen är att vara kvar på någon dejtingsida. Jag hade aldrig gjort så mot någon jag håller kär..o accepterar inte att bli behandlad så heller.

 9. Miss Z

  Stött på killar som chattar runt här fast de är i förhållande av samma orsak. För att skaffa vänner. Känns ibland som bortkastad tid att chatta med nån som redan är upptagen, och smått irriterande, göra anspråk på nåns tid om man redan är upptagen.

  • A.N

   Miss Z: Exakt! Presis just den typen av killar/män brukar dyka upp på min sida,som redan är i ett förhållande? trots att dom själv kan läsa vad jag söker? jag är singel och söker en partner/livskamrat i ett förhållande! Helt respektlöst är vad det är! de verkar inte respekteras av den typen av killar. Och exakt!? Dom gör ju anspråk på min egna tid..vad har jag för jävla vinning som söker en partner/livskamrat med att bli kontaktad av redan upptagna killar/män!? Vad får dessa killar/män att tro att en tjej/kvinna som själv söker en partner ska möta upp dom och ge sin tid ..till vad?

 10. Romantisk-tjej

  Jag har träffat två killar här som är i förhållande och bara söker vänner. Det är vanligt att vissa killar söker tjejkompisar. Det kan bara vara så att de tycker det är lättare att hitta vänner bland tjejer samt att många finner det lättare att prata med kvinnor. Det har funkat väldigt bra i mitt fall. Jag har alltid haft fler killkompisar än tjejkompisar.
  Så jag tycker inte det är fel. Däremot om man precis blivit i hop med någon kan jag tycka det är märkligt att man hänger kvar här. Själv skulle jag definitivt pausa om jag blir kär i någon och han blir kär i mig.

 11. Per

  Jag förstår att ni som letar efter kärlek tar bort eller inaktiverar ert konto om ni hittat det. Men letade ni vänner och hittade något annat så har ju målet däremot inte uppfyllts, varför då ta bort den?

  När jag först blev medlem här kunde man välja vad man sökte, jag valde då vänner eftersom jag var nyinflyttad i den stad jag bodde i. Jag har också alltid varit tydlig med det i min presentationstext.

  Jag träffade min flickvän genom Happy Pancake efter det, hon bodde i en stad en bit ifrån mig. Det gav mig en flickvän, men det gav mig ju inte några vänner på min ort. Således behöll jag profilen.

  Måste man ta bort den för att inte begå misstag så är problemet nog något helt annat, att man inte har disciplin nog. I det fallet bör ju personen sluta gå på bio, sluta umgås med kollegor. Snedsteg kan ju hända överallt.

  • Asynkron

   … men grejen är väl ändå, att du oftast inte kan veta hur en person är förrän det gått ett tag. Man kan och vill inte göra för många antaganden om en person för tidigt. Inte förrän man fått en tydligare magkänsla, eller till och med förstått hur det ligger till. Problemet är ju inte de som är tydliga, problemet är de som faktiskt är på HP etc. utan att vara uppriktiga med varför de är där.

   Sen vet jag inte om jag håller med om jämförelsen med gå på bio, umgås och kollegor. Du går väl inte till jobbet för att du SKA dejta, eller på film för att du SKA dejta? Det är skillnad på varför man gör ett aktivt val i mina ögon. Så det räcker inte med ordet ”bör”.

   Sen, det är ju som det är med gratissajter. Det kostar inget att vara med lite halvhjärtat…

 12. A.N

  Ja alltså? Jag förstår verkligen din kille! fattar du inte att han såklart blir jättestörd och ledsen och tillslut börjar känna misstro mot dig när du visar att du vill ha kvar din profil på t.ex. H.P eller kanske rent utav någon fler liknande sajt!!!??? Han kan aldrig riktigt veta eller känna om han verkligen är den du känner för att vara tillsammans med helt enkelt! Så skulle då jag iaf. känna! Du garderar ju upp dig inför honom helt enkelt! Du visar t.o.m. honom att du vill vara synlig på en dejtingsajt, trots att du valt att ingå et förhållande med honom!!?? Va? Vad är de för jävla stuk och drag från ditt håll sett!??? Tycker du ska ta en funderare på om det verkligen är den kille du vill vara tillsammans med som du nu tydligen har ett förhållande med? Men jag känner det mer som att du verkar ha ett jävulskt stort behov av att samtidigt kika in på dejtingsajten och bli sedd och ev. beundrad för ditt eget egots skull av andra killar, samtidigt!!??som du iaf. kan känna dig trygg med att ha en kille att luta dig mot när de klämmer!!! Bestäm dig om hur du ska ha de! Ta bort din profil på H.P eller andra dejtsajter om du nu har de,och om du nu tänkt fortsätta vara tillsammans med den kille du nu är ihop med? I annat fall tycker jag du lika gärna kan välja bort din nuvarande kille om du nu tycker det är så viktigt att vara kvar på en dejtingsida trots att din kille såklart inte tycker de känns okej!

 13. Jenny

  Om man har ett seriöst förhållande sitter man inte på en dejtingsite *PUNKT* oavsett vad man ”ursäktar” sej med… Set är respektlöst …. mot alla på sidan och sin respektive…

  Hade inte vart ett lätt beslut men ett ultimatum hade nog varit den sista utvägen…

 14. Peter

  Obekväma åsikter är inte välkomna här. Mitt inlägg blev raderat. Det har det blivit några gånger:

  Försvinn härifrån, du ska inte vara med här. (Sen stod här vad tjejen som har ställt frågan är). Bara vänd på pannkakan så fattar du varför killen tycker som han gör.

  Det passade inte heller HP för rätt länge sen att jag skrev att antalet inloggade här är tre killar för varje tjej… Ställ dig och pissa i motvind när du jagar här ungefär.

 15. fredrik

  Ja, man kanske kan göra några uppoffringar för sin pojkvän..som t.ex. avsluta medlemskapet på något som uttalat är en dejtingsida. Det är väl en helt annan sak om han är kontrollerande på andra plan som att du inte får träffa dina kompisar etc. Men en freaking dejtingsida, jag vet ju inte om han har träffat någon som har varit otrogen tidigare..om det är så, så kan jag i ännu högre grad förstå hans huvudbry.

 16. Hon

  Tss mm Om att man går med en dejting sida och söker vänskap seriöst?! Sen förstår jag inte meningen med att ha förhållande och ragga på nätet eller vara otrogen, dumpa den du är med och lev livet!! Det finns lika många svinga tjejer som killar döm ingen , jag hade hackat min snubbe om han haft en dejting sida och sagt ”en kul grej” chatten kik är den enklaste vägen att vara otrogen och ragga på där finns ingen historik (screenshot fota) fb är oxå lika ratat som många andra sidor. Radera sidan och visa respekt.

 17. HEPP

  Stannar man kvar på en dejtingsida efter att ha ”hittat” någon så är man inte nöjd med personen i fråga – gräset är grönare på andra sidan. Så är det bara och jag har gjort så själv. Tjejen gjorde det också, verkade vara en tyst överenskommelse(?) Skulle det hända en gång till att jag är inte helt ”nöjd” så sätter jag stopp tidigare – ifs sexet var bra…

  Men gräset är faktiskt grönare där du vattnar det…

 18. mr

  Detta är ett av det största problemen med dejtingsidor som denna. De tar vad de får för stunden för att få lite närhet eller vad det största behovet nu är, men det finns alltid någon bättre ”runt hörnet” och kanske, kanske (om man har kvar sin sida) så klickar det där. Även då finns det förstås någon bättre ”runt hörnet” och kanske kanske så kan det klicka där… osv.

  Jag blir fan mörkrädd…

 19. Sussi

  Att tro att någon man möter på nätet är beredd ta bort sin profil är nog som att tro att ett litet barn slutar med napp självmant.Nätet är vuxna människors snuttefilt en låtasasvärld där man finner sin trygghet och slipper ta steget fullt ut i verkliga livet.Att sluta hänga på nätet och fullt ut engagera sig i bara en person och bygga ett förhållande med är inte många som klarar av i dagens läge.Även om många som hänger på nätet säger sig söka just det så är det nog väldigt få som verkligen törs släppa taget om nätet och ge sig ut i verkligheten.

  • What_A_Man

   Jag skulle glatt stänga av den här skiten om jag fick tag på någon som var beredd att engagera sig i mig…

 20. What_A_Man

  Det här tror jag inte alls är något ovanligt. Vissa sitter inloggade konstant, oavsett när man kollar in. Men det är också inloggning och sen rasa genom listan. Ny inloggning och samma sak igen. Eller vad jag råkade ut för, fick riktigt bra kontakt med en. Det slutade med att hon frågade rakt ut om jag var trög som inte fattade att hon redan dejtade någon… Känns… mest dumt att bli utsatt för sånt…

 21. Anna

  Håller mef många av er ovanstående.. Det är respektlöst mot sin partner att ha kvar sin profil på en dejtingsida!
  Jag skulle gladeligen radera min om jag träffade mannen i mitt liv!

 22. Klara22

  Jag brukar ha kvar konto på olika dejtingsajter efter jag träffat nån kille.
  Hmm,men har nog inte tänkt så mycket mer på det..finns på vissa sajter funktioner där man kan välja att man vill bara chatta och jag har mer sett det som en grej jag kan göra innan jag går och lägger mig att bara chatta med folk.
  Efter att ha läst inläggen här så har det fått mig att fundera lite på detta..
  Absolut ska man respektera den man är tillsammans med,konstigt att ingen kille har reagerat på att jag haft konto på nån sajt under den tid vi varit ihop dock.

 23. sötnos

  Tycker din kille verkar vara för svartsjuk.
  Svartsjuka tär på relationen och kommer bara att bli värre med tiden.
  Mitt råd är att dumpa killen och hitta någon annan som inte bryr sig om en sån skitsak som att ha kvar profilen på HP.


Kommentera