instagram-girls

Mejl eller telefon – Hur lär du känna din nätdejt?

Hur vet man egentligen att nätflörten är någon som är värd att träffa i verkligheten? Och kommer personen fylla den bild som vi skapat för oss själva? Steget att gå från nätflört till nätdejt kan vara lite läskigt. Ibland krävs det endast tre mejl, ibland betydligt fler, och i vissa fall vill vi även prata på telefon med vår dejt innan vi träffas i det verkliga livet.

Vilken typ av kommunikation vi behöver för att känna oss trygga med att träffas på riktigt är olika beroende hur vi som individer fungerar, men det kan vara bra att ha koll på hur andra tycker att kommunikationen inför en dejt ska ske.

Vi frågade er HappyPancake-medlemmar om vilken typ av kommunikation som ni föredrar. 1500 medlemmar svarade på undersökningen. Idag presenterar vi svaren!

Lär känna din dejt via mejl

Via mejl startar kontakten på HappyPancake. 46 % av er HP-dejtare lär alltid känna er nätflört över mejl innan ni ses för en dejt medan 18 % av er tycker att det är lättare att lära känna personen när man ses i verkligheten.

Såhär svarade ni:

lära känna person

Lär känna din dejt på telefon

Det är inte alla som känner sig trygga med att bara lära känna varandra över mejl, en stor del av oss vill höra vår nätflörts röst innan vi känner oss redo för en dejt i verkliga livet. Hela 23 % av er HP-dejtare pratar alltid på telefon med sin nätflört innan en dejt och 44 % av er gör det ibland. 

Såhär svarade ni:

prata i telefon innan dejt

Hur gör du för att lära känna din dejt?

Berätta gärna!

dating


Det finns 11 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Thomas

  Klart man väljer att träffa någon på riktigt istället för att sitta och skriva brev, så lär man inte känna någon. Telefon i början funkar också bra, men HP har ju tyvärr ingen chatt. Skulle ni haft en chatt skulle man kunna prata med folk där och sen gå vidare till att ses IRL då många är på tok för fega för att byta nummer och liknande. Fast dom valt att skapa en profil på en dejtingsida. Så Happypancake fixa en chatt så man kan kommunicera i realtid istället för enbart meddelanden till varandra som är envägskommunikation. Man lär känna en person genom att prata inte skriva och bäst är ju självklart att träffas på riktigt men tyvärr visar det sig att över 85% här vågar ju inget så fixa en chatt så vågar fler ta steget till ett riktigt möte/Thomas

 2. Bitterljuv

  Ganska intressant statistik tycker jag, då det verkligen inte är säkert att alla andra tänker precis som jag… vilket de helt tydligt inte gör! Jag har absolut ingen lust att prata i telefon innan jag träffar någon, känns bara jobbigt då jag inte är någon telefonmänniska. Dessutom talar jag ju om min adress och födelsedatum när jag ger ut mitt telefonnummer (syns på eniro) och det är inte alltid önskvärt. Finns många nötter där ute, so be warned. Däremot gillar jag att skriva: Så jag växlar gärna ett par meddelanden (i ett par dagar eller intensiva timmar) innan jag bestämmer dejt, det känns skönt att sortera bort veliga och osäkra personer och de som faktiskt är rätt ohövliga…

  Håller inte alls med den något bittra Thomas ovan om att man inte kan lära känna någon via mejl. Jag tycker det säger rätt mycket om en person hur och när de tar sig tid att svara, om de ställer frågor tillbaka eller bara ger enstaviga svar (visar ju att de inte är speciellt intresserad av mig som person). Och har man inte tålamod med en inledande mejlväxling är nog nätdejting inte rätt sätt att ses!?

  Och till försvar tjejer som är ”för fega” för att lämna ut sitt nummer: tänk på att de kan ha råkat ut för nattliga fyllesamtal, o-önskade bilder, eller till och med lyckats få sig en personlig stalker. Det är alltid en avvägning vem man ska och inte ska lita på! 🙂

  • Bubblaren

   Ett tips till dom som är oroliga för att lämna sitt nummer. Skaffa ett kontantkort du endast använder medans du dejtar och släng det när du inte vill ha det längre.

 3. Jane-Doe

  Jag ska försöka följa flera trådar i mitt resonemang. och återknyta till ovanstående inlägg.
  1. Det är alltid intressant när människor tycker sig ha rätt att nedvärdera andra personer som inte gör dem till viljes. Jag håller med Bitterljuv, det är tråkigt att behöva säga men jag är nog inte den enda människa här på HP som utsatts för direkta verbala kränkningar i mejl från olika personer som tycker sig ha rätt att nedvärdera mig för att jag t ex inte är intresserad tillbaka. Thomas, det är min och allas rättighet att inte lämna ut telefonnummer till vem som helst. Det har troligen inte med feghet att göra, utan att den andra parten inte har lyckats ge ett förtroendeingivande och/eller intressant intryck.

  2. Eftersom jag strävar efter att visa respekt i mejlkonversationer så är det förvånande hur många män som inte tycker sig behöva visa detsamma. Har det att göra med att personen bakom raderna är anonym och därför kan objektifieras/avpersonaliseras till skillnad från när man har personen framför sig? Och att det då är lättare att få häva ur sig direkt eller passiv aggressivitet? Här sker en första sållning för min del.

  3. Kan man lära känna nån via mejl? Ja, och absolut nej. En person som endast skriver ”Hej” sänder (för mig) en signal om nonchalans. Om det bara kommer konversation om personen själv, men inga frågor om mig så tolkar jag det som självupptagenhet osv. Om en person däremot uttrycker sig väl och rikligt med både information om sig själv och intresserade frågor om mig så blir jag nyfiken. Men hur gott intryck jag än har fått av en person via mejl så har jag lärt mig att detta inte är detsamma som attraktion i det verkliga livet. Över telefon får jag höra rösten, tonfallen, pauser osv. Det ger en fylligare bild, men när man ses öga mot öga så visar det sig i enkla gester om personen är omtänksam, tror på jämlikhet osv, dvs har de egenskaper jag söker hos en partner (eller inte har dem). Och jag får möjlighet att avgöra ifall jag vill bli mer bekant med personen ifråga.

 4. Jenny

  Jag lämnar aldrig mer ut mitt telefonnummer till en kille jag ej träffat irl! Gjorde det en gång och fick ett psykfall från HP på halsen. Nä lite mejlande ett tag sen får killen bjuda ut mig på en dejt ( om han inte vågar så är han ändå inget för mig):-)

 5. Tamy

  Håller med i det mesta ovanstående kommenterare säger och håller också med Thomas när det gäller chatt. Jag undviker gärna att ge ut mitt nummer på en gång och tar gärna lite chatt genom Skype eller Kik om jag är osäker eller inte orkar vänta på mejl. Det känns som att det är ett bra ”mellansteg” mellan mejl och att träffas.

  Har heller inget till övers för de som vill ses utan den första kontakten genom mejl, känns som att de bara är ute efter att ligga (vilket många är). Jag vill först få en känsla för personen innan jag slänger mig ut i det så NÅGRA mejl förväntar jag mig.

 6. Jörgen

  Jag är med på flera dejtingsajter och slås av den minst sagt ojämna könsfördelningen. Det verkar finnas många ”lycksökare” bland männen (rätta mig om jag har fel) och dessa förstör mkt för de seriösa som verkligen VILL hitta någon på ett seriöst sätt. Att inte våga/vill lämna ut sitt nummer förstår jag. Att vara ytterst skeptisk till någon och dess intentioner förstår jag med. När och varför blev det så? Det måste väl vara både tjejers och killars mål att ses IRL när man nätdejtar(?)

 7. Alex

  Lämna inte ditt riktiga nummer. Skaffa ett anonymt kontantkort och lämna det istället!
  Förstår att man inte vill lämna ut sitt riktiga nummer till okända personer. Det har hänt att tjejer lämnat sitt riktiga nummer till mig här på HP eller ringt upp mig på min kontantkort med sitt riktiga nummer första gången. Har gett de råd att skaffa en kontantkort istället för detta. Då har den samma funktion som chat eller hur? Sen kan man ju ringa anonymt om med #31# som för-nummer…
  Jag gör så själv och har inte haft nån problem alls fast jag är ju en kille…

 8. Michael

  Var försiktig med att lämna ut nr, smart idé från Alex här ovan min kommentar. Jag fick mig en stalker då jag lämnade ut mitt nr, sms bombade mig och var allmänt obehaglig , sa att hon hade sett mig på stan, beskrev vad jag hade på mig för kläder etc för att jag skulle förstå att hon hade sett mig och började messa massa förolämpande ord då jag skrev att jag inte var intresserad och sedan försökte nonchalera henne. Hon hade också min kik och fb där hon fortsatte bomba mig med massa förolämpningar… Så detta gäller även killar.. Ta det lugnt med att lämna ut privata nr och kommunikationer…


Kommentera