6956b7f360afa32860dbac78594f7e3d

Leta i din egen liga

Söker du en partner som spelar i en annan liga än du själv? Gör inte det, studier visar att du förmodligen kommer att bli lyckligare om ni är ungefär lika snygga.

Innan jag går in på själva forskningen känns det nödvändigt att skriva några rader om det här med ”ligor”. Hur vet man vilken liga man tillhör? På den frågan finns inget enkelt svar, utan bottnar nog mest i en känsla man har för hur man ser ut. Till exempel har jag en vän som jag utseendemässigt skulle kategorisera som en femma på en tiogradig skala. Dock har han ett mycket gott självförtroende och attraherar därför tjejer som, enligt mig, tillhör en högre division. En annan kompis skulle jag säga är en åtta. Dock tror han inte alls på sig själv och har överlag det svårt på tjejfronten, fastän han har utseendet med sig. Så vilken liga tillhör han då? Ni ser, ens ligatillhörighet är ibland väldigt oklar.

Dock finns det ju människor som av de flesta uppfattar som snygga, till exempel filmstjärnorna Alicia Vikander och Joel Kinnaman. Duon har prisats för sin skönhet och många anser att de är något alldeles extra. Men innebär det att vi alla jagar tiopoängare? Nej, enligt Psychology Today visar flera studier att vi ofta bär på en intuition. Den säger oss att vi kommer att få ett lyckligare förhållande med någon som uppfattas som lika snygg som oss själva. Därför har vi en större benägenhet att söka kontakt med sådana personer.

En annan studie, gjord på kvinnor, visar också intressanta resultat. Kvinnorna fick bedöma hur snygga de uppfattade sig själva och sina partners, hur hängivna de var till relationen, hur mycket de tyckte att de själva flirtade med andra och hur de tänkte kring att eventuellt göra slut.

De flesta tyckte att de inte var någon större skillnad mellan deras egen och deras partners attraktivitet. Men de som tyckte att de var snyggare än sin partner visade sig också vara mindre hängivna till förhållandet. Dessutom flirtade de mer med andra och funderade mer på att eventuellt leva med en snyggare partner.

Så om ni vill bli lyckliga, leta i er egen liga. Om ni vill vet vilken ni tillhör…

Vad avgör vilken liga man hamnar i? Läs mer HÄR och HÄR! 

Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på Happy Pancake.

 

dating


There are 54 comments

Add yours
 1. Agda

  Ett problem det där. När jag är på topp har jag en utstrålning som kan nocka de flesta. Det vet jag och har bevisat både som ung och nu som äldre (50`+). Men andra och mer självkritiska dagar är jag väl medveten om att jag inte är någon klassisk skönhet.
  Men så är det kanske för många?

 2. Elle_

  Dock rätt mycket hönan och ägget här väl? Är man inte kär i/hängiven sin partner rankar man förstås hen lägre i alla kategorier….

  • Christian Persson

   Elle,

   Ja, det hör såklart ihop. Men överlag tror jag inte att det är särskilt bra att gå runt och känna att man har ett “övertag”, oavsett vilket sammanhang det handlar om.
   Om jag till exempel spelar fotboll och anser mig vara mycket bättre än mina medspelare lägger jag troligen inte ner det där lilla extra på planen. Om jag tycker att jag är mycket smartare än mina medarbetare på ett jobb är jag förmodligen inte lika motiverad. Och så vidare. På samma sätt tror jag att man blir bekväm om man tycker att man är snyggare än sin partner.

 3. Jag

  Är jag kär, så är kvinnan jag är kär i den vackraste kvinnan i världen i mina ögon… Jag har aldrig någonsin tänkt tanken eller ställt mig frågan om hon spelar i en “lägre” liga än mig själv eller inte…

  • Nadine

   Ja rasistiskt. Mäta huvudet el mellanrum mellan ögonen,,,perfektion hit o dit,,,vissa tycker det är fult med mörka människor,,,vad är de då i ligan hasse???

  • george

   Nadine

   Rasistiskt? Vet du överhuvudtaget vad ordet rasistisk är? Detta är väl ändå så långt ifrån rasism man kan komma. Detta handlade om vilka personer man tycker man passar ihop med och kommer överens med. Kommer jag inte överens eller tycker inte om en arbetskamrat så är jag rasist. Anser jag att jag är värd nån bättre så är jag en rasist. Tycker jag att kvinnorna som tar kontakt med mig inte håller måttet så är jag rasist. Det hela handlade on hur jag uppfattar mig själv gentemot andra människor. Man kan tycka bättre och sämre om andra människor utan att vara rasist. Alla passar inte ihop med alla.

   Om det kommer fram en man till dig som du tycker är alldeles för gammal samt att ni inte har nåt gemensamt. Ni är inte på samma nivå i livet. Har olika erfarenheter mm. Då är du ju också en rasist om du nobbar honom.

  • Nadine

   I samma liga var det. Inte vem man trivs med,,,man kan säkert trivas med någon i en annan liga. Men man väljer gärna någon snyggare om det går. Precis som många väljer en som är vitare för det anses finare tex i Indien,,,de vitare är i en högre liga enligt många där,,,,

  • KARL- INGE

   Jag och NADINE

   Håller med till 100 % är hon en lagom söt snäll fin tjej och det klickar,, så efter en månad så kan jag bli dökär och automatiskt är hon vackrast i världen för mig och jag tittar inte åt ngn annan

   Då finns bara hon för mig

   Sen kan jag vara en 9a i åldersgruppen 15 år yngre än min egentliga ålder men det är helt irrelevant då..

  • ViraStina

   JAG:
   Du behöver inte tänka på det, eftersom de flesta automatiskt dras till människor som de bedömer vara i sin egen liga.

   Det ligger sällan något medvetet val bakom. Man blir intresserad av någon, och då är ofta den personen ungefär jämbördig. Eller kanske snäppet ovanför…

   Personer som är i en “lägre” liga enligt ditt undermedvetna, blir du helt enkelt inte intresserad av.

  • Skinnylove

   Håller helt och hållet med. Det är inte det som gör relationerna långvariga.
   Älskar man någon så är den personen vacker i ens ögon oavsett.
   Dessutom är det olika vad olika människor ser som vackert och attraktivt.

  • KARL- INGE

   JAG

   för ett fåtal msk så har utseendet liten eller inget att göra med en relation !!!

   Men attraktionen gör valet åt oss normala , Det är du som är ONORMAL !! män och kvinnor är skapta för att attrahera varandra!!!

   vi har olika preferenser för vad som är sexigt attraherande men universella

   yttre faktorer som exp stora bröst tjocka läppar smal midja på kvinnor , män som har hård och muskulös kropp styrka signalerar attraktion frisk hud och tjockt fint hår på båda könen

   sen går det mode i vissa saker över tiden

  • Crazy8000

   Det ligger jätte mycket i vad JAG skriver men får brukar försöka dra ner andra till sin egna nivå.

  • Andrea

   Det beror ju på hur man ser det. Om man fallit för någon och haft en relation ett tag där man öppet, ärligt älskar varandra, ja då låter det konstigt att sätta sin partner på någon typ 1-10 skala och mena att den är över/under en och att man förtjänar någon i en annan “liga”.
   Är man kär i någon så kan ju lätt någon man först tyckte bara var lite söt men inte mkt annat bli en 10-poängare sen i ens ögon.
   Men, sedan finns det väl folk som blir ihop med någon samtidigt som de letar efter någon annan, av olika anledningar.

   Däremot, att utseendet inte har någon effekt alls för ett fåtal fascinerar mig.
   För mig inkluderar en relation sexuellt och liknande och det funkar inte för Mig om jag inte fysiskt attraheras av personen.

 4. Kristina

  Nej, men fy så hemskt! Tänk om den jag träffar/lever med, jämför mig med andra!?
  Men snälla.. bläddra förbi mig, nästa blad kanske blir/ känns bättre !
  mvh

 5. Peter

  Ämnet är ju inte ointressant. Vad som händer på hp är att det slår runt i huvudet på tjejer. De tror att de spelar i högsta division när de egentligen hör hemma i lingonserien när könsfördelning är helt skev. Där är alltid något bättre runt hörnet så att säga.

  Någon skrev i den andra tråden att det skulle vara tjejerna som tog kontakt. Det tror jag med, då hade nog hon som sitter framför tvn med näven i en påse med chips faktiskt blivit glad om en ordinär Svensson svarade henne.

  • Alexander

   Peter: Jag har samma erfarenhet av tjejer på dejtingsidor. Blir mest kontaktad av avdankade mammor som får varningsklockorna att blinka rött. Sedan är det oftare att en snygg homosexuell kille söker kontakt än att snygg tjej gör det och då är jag inte homosexuell.

   Trist att behöva säga det, men har man som tjej med normalt utseende, hängt flera år på en dejtingsida och inte fått till det är man förmodligen svår att leva med eller går runt med hybris. Guldklimparna är få. Den senaste som jag träffade valde att gå tillbaka till sitt otrogna missbrukande ex.

  • ViraStina

   Mäh, är ni inte nöjda med avdankade mammor och kvinnor som sitter med näven i chipspåsen?

   När vi kvinnor inte faller pladask för män av motsvarande kaliber, heter det ju att vi är kräsna och har orimliga krav.

   Vad är det som gäller egentligen?

  • Peter

   Vi, hon kan nog vara bra om hon kan släppa in mig i sitt liv. Men det sker liksom inte för det är mer spännande att leta efter något nytt och spännande.

  • ViraStina

   Peter:
   Men Alexander vill uppenbarligen inte ha någon “avdankad mamma”. Det duger inte åt honom.

   Och liknande kommentarer har jag läst åtskilliga gånger här på bloggen – från män som ideligen beklagar sig över att kvinnor är så ytliga.

   När män dissar kvinnor, är det för att kvinnorna är gamla, fula, avdankade och äckliga.
   När kvinnor dissar män, är det för att kvinnorna är ytliga. Häpp!

   Det är riktigt underhållande med alla dessa logiska självmål.

 6. John G

  Alltså allvarligt…

  En gång i tiden gjorde jag ett onlinetest gällande Asperger. Maxpoängen vill jag minnas var 100, då var man fullständigt neurotiskt. Gränspoängen var 15, allt över 15 var Asperger, allt under var man “normal.” Jag fick 17 poäng, vilket jag översätter till att jag har en snudd av Asperger.

  Nu har jag läst på om Asperger. Och ett av symptomen är att man har vad som kallas en “spretig personlighet.” Vilket innebär att man har svårt att fokusera och koncentrera sig. Man har svårt att få struktur i livet, eftersom man gärna ändrar förutsättningar.

  Men ärligt talat, jag har alltid tänkt väldigt linjärt. Dessutom har jag alltid applicerat samma moraliska måttstock på mig själv, som jag bedömer andra människor efter. Vilket innebär att samtidigt som många människor tänker att: “Den här regeln gäller inte riktigt mig. Men faen ta dig om du bryter mot den, då blir jag sur.” Så tänker jag aldrig på det sättet. Utan finns det en regel så skall den följas av alla, inklusive mig. Punkt slut.

  Nu läser jag det här inlägget och blir dock medveten om hur spretig dejtingvärlden är.

  För helt plötsligt heter det att man skall tänka realistiskt och leta i sin egen “liga.” Men tidigare har vi läst inlägg om att man måste ha ett stark självförtroende för att lyckas med dejting. Och har man ett starkt självförtroende så bryr man sig väl inte om vilken “liga” motparten tillhör?

  Vi har läst om att det bästa är att vara förberedd och planera dejter. För att i nästa sekund läsa om hur mycket bättre det är att vara spontan.

  Vi har läst om att samma beteende kan anses vara sliskigt, eller socialt, beroende på vem som bedömer det och vem som framför det.

  Och det finns hur många andra exempel som helst på hur spretig dejtingvärlden är. Vilket ger mig uppfattningen att skall man vara framgångsrik och lyckas med dejting så måste man ha motsvarande spretiga personlighet, för att hänga med i alla svängar.

  Så kanske är det så att alla de som lyckas med dejting är de som har Asperger?

  Samtidigt som jag är normal? 😉

  • Jonas

   @John G:

   Som någon med kliniskt utredd Asperger – att särskilja från de som tagit diverse mer eller mindre ovetenskapliga självtester på nätet – och som även har läst flera djupgående böcker i ämnet kan jag informera om att aspergare överlag har det mångfaldigt svårare med dejting än “normala” människor. I en dejtingsituation där en “normal” människa skulle uppleva en “svårighetsgrad” av 2 eller 3 skulle en typisk aspergare uppleva en svårighetsgrad av 7 eller 8, bara för att göra en grov jämförelse.

   Kan också informera om att det på nätet flyter omkring väldigt mycket felaktig information om Asperger – i synnerhet kan nämnas att de som skriver om det på bloggar och diverse mindre vetenskapligt inriktade sidor väldigt ofta blandar ihop eller helt förväxlar det med separata diagnoser (detta har jag funnit särskilt vanligt när föräldrar skriver om sina barn med Asperger och föräldern fått för sig att 100% av beteendet hos just det barnet har med den specifika diagnosen att göra). Ofta tror människor att Asperger innebär symptom från andra diagnoser som rent statistiskt oftare förekommer hos aspergare, men som inte nödvändigtvis har med Asperger att göra. Vidare tror häpnadsväckande många – av ren okunskap – att Asperger har många symptom identiska med sociopati! I synnerhet kan nämnas att många tror att aspergare saknar empati/sympati pga att de har ett annorlunda kroppsspråk från genomsnittet, när neurologiska mätningar visat att aspergare i själva verket upplever mycket starkare känslor (inklusive empati) än “normala” människor – den raka motsatsen till sociopati. Aspergare upplever rent generellt att “normala” människor saknar förståelse och omtanke om andra och världen som helhet, varför de inte oofta blir “moraltanter/gubbar” och uppfattas som stela eller överdrivet korrekta av andra. “Finns det en regel skall den följas av alla”, som du själv nämnde.

   I mångt och mycket kan man, om man säger att “normala” människor befinner sig “i mitten”, också säga att sociopater befinner sig på den ena ytterkanten och aspergare på den motsatta. Trots detta förväxlas de ofta. Aspergare upplever starkare känslor och empati än normalt, men har svårt att interagera socialt och på ett “korrekt” sätt visa sina känslor med kroppsspråk, emedan sociopater har svagare eller i extremfall inga känslor och empati, men å andra sidan tenderar att bli experter på att tolka och utnyttja kroppsspråk för manipulation, och därmed utåt te sig både empatiska och karismatiska långt över genomsnittet om inte de medvetet väljer att låta bli det. Intressant, eller hur?

   TL;DR: Om du inte har läst minst en djupgående bok i ämnet eller har talat med folk som har kliniskt utredd Asperger så har du antagligen sisådär 90% fel i dina antaganden om Asperger.

   Hope that helps 😉

  • Alexander

   Jonas: det var intressant skrivet!

   Tror du att tjejer generellt sätt är lättare att dupera än killar av en sociopat/psykopat? Och hur kommer det sig att människor som är på jakt efter något seriöst i hög grad låter sig påverkas av andras kroppsspråk och ytliga faktorer? Exempelvis förstår jag fortfarande inte hur kriminella kan attrahera tjejer, som kan bekräfta och glorifiera deras korrupta och smutsiga livsstil.

  • Nadine

   Kanske för att dom själv är kriminella o växt upp med kriminella föräldrar?,,eller i en miljö som är stökig då drar man sig till personer man känner igen. Trygga personer drar sig inte till såna!! !

  • Jonas

   @Alexander: Huruvida det ena eller andra könet skulle ha lättare för sig att bli manipulerat av sociopater och psykopater än det andra har jag ingen aning om, tyvärr; har personligen hört lika mycket dåligt från bägge håll, och någon statistik på det känner jag inte till. Kan dock säga att de som letar efter något seriöst – killar som tjejer – rent generellt har lättare att bli manipulerade än de som letar efter nåt mer ytligt, just eftersom de i genomsnitt vill tro bättre om den potentiella partnern och därmed medvetet eller omedvetet blundar för potentiella varningssignaler, emedan den som letar efter nåt ytligt inte bryr sig så mycket, och därför inte heller blundar på samma sätt (för att inte tala om att den inte heller satsar lika mycket, och då inte heller förlorar lika mycket om den skulle “förlora”/manipuleras).

   Sen att kriminella attraherar tjejer mer än genomsnittet har väl troligen att göra med att “faran” den kriminelle utsöndrar förväxlas med styrka och förmåga att beskydda, saker som rent evolutionärt gynnar partnerskap och eventuella avkommors överlevnad. Detta kan å sin sida ställas mot “bad girl”-typen som många killar attraheras av, där attraktionen troligen bygger på att killen i grund och botten vill “beskydda” tjejen i enlighet med evolutionär biologi, antingen genom att förändra hennes potentiellt skadliga beteende eller genom att helt enkelt mota bort de faror hon utsätter sig för.

   Sen har vi ju även de individer som helt enkelt har blivit mer eller mindre beroende av adrenalin, och förväxlar adrenalinutsöndringen de får i samband med sitt umgänge med ovannämnda män och kvinnor med kärlek.

   Till sist och syvende kan man även nämna de som, som Nadine nämner, har växt upp med dåliga erfarenheter och som ett resultat av det har utvecklat en “skev” attraktion – ett välkänt psykologiskt fenomen. Att säga att “trygga” personer inte drar sig till kriminella/farliga, däremot, vore en lögn av enorma mått. Den lilla statistik som existerar på området pekar om något på att denna grupp utgör en minoritet i sammanhanget. Misstaget att ta personliga åsikter/”önskningar” för objektiva fakta bör man undvika! Titta bara på alla ideologier som gjort det misstaget under åren och därigenom orsakat hundratals miljoner människors död…

   Hursom, det finns alltså mer än ett sätt att nå samma slutsats. För att uttrycka det matematiskt: 2+3=5; 6-1=5; 10/2=5, osv. Helt olika ekvationer (“orsaker”), men exakt samma resultat (“attraktion”).

   Hope that helps 🙂

  • Alexander

   Jonte: dig skulle man ha som wingman. Du får polletterna att trilla ner! 🙂 Det är inte ofta man stöter på intelligenta och läsvänligt skrivna kommentarer. Är du singel nu?

   Följande artikel handlar om rekrytering, men visar hur värdelösa människor kan vara på att välja ut rätt person och parallellerna till dejtingmarknaden lyser igenom.
   https://www.linkedin.com/pulse/den-farliga-magk%C3%A4nslan-hur-s%C3%A4msta-kandidaten-blev-b%C3%A4sta-conzato

 7. Tjej79

  Fast handlar det inte om att man själv bestämmer sig för hur man vill vara? Hur man vill dejta. Att förlita sig på tips är ju lite som att säga, jag tar inget ansvar själv. Det är väl bara att läsa kritiskt, ta till sig det man anser låter vettigt 😂 lyckas man inte inom dejting så, är orsaken alltid en själv. Det går inte att skylla på någon annan, faktiskt.

  • Cici

   Tjej79
   Fick mig en tankeställare, även om jag inte till fullo håller med dig..
   Tillfälligheterna har också en del i vilka som dyker upp på dessa dejtingssidor, även om man inte är “kräsen” själv så är det svårt att finna någorlunda matchning att börja med

  • Elle_

   Exakt! Bara kontraproduktivt att sitta och gnälla på hur dåligt omdöme folk har som väljer bort en… Det är inte som att det kommer att leda till att människor “skärper till sig” och plötsligt börjar svärma kring en? Man får väl jobba med sig själv och hur man marknadsför sig helt enkelt. Finns inte mycket annat att göra. 🙂

  • piii

   Inte lyckas inom nätdejting ens eget fel?
   Japp.
   Vet orsaken också.
   Jag är för ful / oattraktiv.

  • Tjej79

   Ja, då är det väl så för om du inte ens själv kan komma på något positivt om dig själv då blir det svårt för någon annan med 😕

 8. MISS Z

  Handlar väl om vad man attraheras av. En del vill ha Jack Sparrow andra föredrar Will Turner i första filmen. Långt hår med skägg kontra det motsatta.

 9. Cici

  Jag brukar få många komplimanger för mitt utseende, verkar anses vara en klassisk skönhet av män i vitt skilda åldersgrupper. Detta både irl och på dejtingssidor. Jag brukar artigt tacka för fin komplimang. Sedan händer noll. Själv väljer jag föra konversation med dem som motsvarar det jag söker; man i matchande ålder, livsfas, där värderingar, humor och intressen är minst lika viktiga som det ytliga. Fysisk attraktion är inte oviktigt, även om utseendet utgör endast en pusselbit i helheten.
  Väljer bort män som endast har utseendet med sig, mao. Det kommer man inte långt med. Jag tror det är utstrålning och karisma som är viktigt i den första kontakten för att sedan helt andra egenskaper ska ta över alltmer…

 10. Romantisk-tjej

  Skönhet för mig sitter i betraktarens ögon. Det finns inget allmängiltigt om vilken liga man tillhör. Jag tycker många så kallade snyggingar inte säger mig någonting. Jag skulle aldrig klicka med dem.

  För mig är skönhet utstrålning och en intressant personlighet. Och så som bl a JAG, Miss Z och Skinnylove har beskrivit det här.

  • KARL- INGE

   NADINE

   Jag skrev för ett halvt år sen samma sak som du säger nu, vacker snygg se bra ut attraktiv finns självklart i alla åldrar ofta är det nog så att kvinnor och män generellt sätt blomstrar mest mellan 35 och 65 om dom sköter om sig och tränar och mår bra , med åldern kommer trygghet och självsäkerhet ,

   man är den ! man avsedd att bli !! man bryr sig inte så mkt om vad andra tycker o att passa in ,,

   man får KARISMA man får en speciell Aura som väcker nyfikenhet, åtrå ,respekt , man utgör en skillnad
   på en folksamling alla väntar på att man ska ta till orda förväntningarna från omgivningen är stor

 11. J.G

  Skönhetsskalan är ju individuell, en åtta för mig, kanske är en tia för dig.

  Men, alla vet nog skillnaden på en tia och en etta, ingen etta kan vara en tia i utseendet för någon annan. För skönhet är universell. Skönhet indikerar bra gener.

  Vart man ligger i någon skala har dock inte enbart med yttre skönhet att göra. Utan även inre skönhet. Sedan så uppskattar män generellt andra saker än vad kvinnor generellt uppskattar.

  Det har med vår biologi att göra, vår uppgift är egentligen att vara ett verktyg för våra gener. Vår drivkraft är att fortplanta oss.

  Det är också därför som heterosexualitet, och heterosexuella är i majoritet. Lite svårt att föra gener vidare annars. Men, homosexualitet har även det sin uppgift i att föra gener vidare.

  • KARL- INGE

   JG
   Jag anser att du har rätt vårat DNA är bara programmerat för en sak att föra arvsanlagen vidare

   Kan du utveckla resonemanget med homosexuella uppgift att föra sina gener vidare

 12. KARL- INGE

  ALEXANDER

  DU FÖRSTÅR INTE HUR UNGA KVINNOR KAN DRAS TILL KRIMINELLA !!

  Ofta har dom ett spännande liv mkt pengar ofta är dom maskulina och vältränade

  fåfänga och välklädda i dyraste kläderna och klockor yttre attributer vräkiga bilar och båtar
  SEN ATT DOM inte respekterar och bryr sig om brudarna och behandlar dom nonchalant ,, triggar också

 13. Jonas

  @Alexander:

  (Jag kan inte längra klicka “Reply” på John G:s kommentar, så jag måste tyvärr bryta flödet (de kanske har satt en gräns på antal kommentarer i ett flöde?) och skriva här i slutet istället; hoppas du ser det!)

  Haha, nja, jag har en tjej “på gång”, så att säga (för ovanlighetens skull!), så jag skulle inte klassa mig som riktigt “singel”…absolut inte till den grad att jag skulle kunna agera någons wingman. Men jag tackar för komplimangen 🙂

  Ja, den artikeln belyser problemet med bl. a. confirmation bias ganska tydligt – förväntar man sig att hitta nånting (ex. “Korta killar har inget att komma med”) så tittar man – medvetet eller omedvetet – efter saker som “bekräftar” åsikten (“Se där, han tjänar bara xxx pengar i månaden. Alla korta killar har nåt problem. Lika bra att välja bort allihop”).

  Känner du dig intresserad att läsa om hur våra åsikter och synsätt färgar våra upplevelser rekommenderar jag boken “Quantum Psychology” av Robert Anton Wilson – mycket välskriven, med gedigen information och komplexa tankar förmedlade på ett överlag lättfattligt sätt. Den tjänar också som en introduktion till E-Prime (eller V-Prime för den språkneutrala varianten), vilket gör mycket för att göra tankarna mindre rigida och luckra upp ens förutfattade meningar.

  Hope that helps 😉

 14. Emma

  Kanske menade hon (Nadja, tror jag hon hette) som refererar till rasism just det, som fö är välkänt bland alla de miljoner människor i Sverige med annat ursprung än etniskt svenskt, att det generellt finns en tyvärr tydlig skönhetsnorm och hysteri (med nordiska förtecken) som går ut på att vi alla ska ha ett symmetriskt ansikte för att anses fina eller vackra. Det vill säga, små raka näsor, ljusa, fina ögon, inte för breda eller stora ansikten, symmetriska munnar. Som skandinaviska utseenden råkar uppfylla relativt ofta.

  Hasse m fl. – ni kan väl inte ha undgått att lägga märke till “skönhetsfascismen” i Sverige som, jag upprepar, alla utlänningar känner till väldigt, väldigt väl, upplever och pådyvlas dagligen? Säger jag som är svensk. Däri “rasismen”. Bara för att du och många andra inte delar de snäva åsikterna och preferenserna, betyder inte det att de inte finns eller att kritiken av dem inte är välgrundade. Håller med henne om att det är en slags rasism, en tydlig sådan. Och jag kan jättegärna utveckla det här också. Så, om någon vill käfta emot går jag gärna vidare här i tråden.

 15. Nadine

  Emma,,( jag heter nadine ☺),du fattade precis vad jag menade! !!skönhetsfascism,precis!! Att sätta folk o olika grupper o benämna dom snyggare och faktiskt också bättre än andra,,,får jobb lättare o högre lön,,,Det är ingen hemlighet kan det va då att vi är så vana vid det då vi inte tänker att det är facism? Jag tror det,,,o precis som du säger har det med symmetri att göra. Det är väl inte långt från huvudmätningar o “perfekt” ansikte ( långt från primaterna) som 30 talets ideal såg ut o som fortfarande gäller utan att vi tänket på det.den vita “rasen” och just nordiskt folk som du nämde. Ses som bättre, snyggare, bättre hälsa högre liga, helt enkelt👱tror dom flesta lämnat tråden så vi får nog ingen diskussion om detta,,,,men jag blev glad att du oxå förstått på vad jag menar😁

 16. hdd

  hur man ser ut har väll inget betydelser det kommer inne från sex å samlevnad.kram på er tjejer höjer ett glas för er.

 17. Johan

  Studier..
  Av egen erfarenhet är det bättre att ha ett öppet sinne och ta det lugnt med förhoppningarna.
  Går man enbart på utseende, så är man körd redan på ett tidigt stadium.

 18. Thomas

  Problemet är enklare än så för man får besök av folk som bor i Sundsvall eller Göteborg klart som fan man inte spelar i samma liga då när man bor i Örebro och söker lokalt men som ett ex längst ner på HP tvingas man se en massa profiler från städer som ligger så långt bort så dom kunde lika gärna bo utomlands så ålder är inte ett problem inte heller utseendet det är ju för fan avstånden som spelar roll. Eller vadå ska varje jävel här ta sitt pick o pack o flytta så fort nån visar intresse eller? Jösses. TRAMS är vad det är så om folk som ändå inte är flyttbara sluta glo på profiler från helt fel områden så skulle det vara en helt annan sak./Thomas


Post a new comment

(OBS! Din E-postadress publiceras ej.)