tumblr_m25xn5vEMM1rrmn4ao1_500_large

”Leker han bara med mig?”

Hej
Jag har skrivit med en kille här på HP sen i februari. Vi skickar sms till varandra så gott som dagligen o skickar bilder ibland till varandra. Vi har även pratat i telefonen några gånger. Han säger han vill träffa mig och när jag föreslår ett datum (har hänt några gånger) så skyller han på att han ska jobba. Jag har frågat honom rent ut om han är intresserad och det är han säger han. Nu har vi hållit på så här ett halvår o jag blir snart tokig.

Ska jag ge upp och släppa honom? Vad ska jag göra har ju fastnat för honom? Leker han bara med mig?

Tacksam för ett svar.

Helena svarar

Hej! Tack för din fråga.

Du beskriver att situationen varit såhär i ett halvår utan förändring eller utveckling vad jag förstår. Det är då inte märkligt att du blir frustrerad eller att du undrar. Jag förstår det som att ni hörts via telefon och skrivit till varandra, men att ni inte träffats. Stämmer det? Har ni olika förväntningar på vad er relation innebär? Du skriver att du har frågat honom om han är intresserad av att fortsätta träffa dig och fått svaret att han är det. Vad är det som gör att du inte blir lugn av hans svar? Att jag frågar beror på att jag inte vet hur er relation riktigt ser ut och dessutom tror jag att detta är frågor du även kan ställa dig själv och honom. Jag tolkar ditt mejl som att du vill något annat än det ni har just nu. Jag tolkar det också som att du vill ha en mer seriös relation och att du vill träffas mer än vad ni gör nu, men att han inte visar tydliga tecken på att han vill samma sak. Stämmer detta?

Du skriver att du fastnat för honom. Samtidigt ställer du dig frågan om du ska ge upp och släppa honom och om han bara leker med dig. Jag gissar att detta betyder att du är osäker på honom och vad han vill. Han säger något men visar kanske något annat? Som du skriver så har detta pågått ett tag och det verkar inte som om du mår bra i detta. Du blir osäker. Att leva med en sådan osäkerhet är energikrävande och hindrar också dig själv från att eventuellt gå vidare. Det är därför viktigt att du får veta hur det ligger till. Bästa sättet att få veta det är att ha en diskussion med den andra personen. Där kan du berätta vad du själv känner och tänker och vad du har för önskningar. Fråga sedan honom vad han känner och utifrån detta är det lättare för dig att ta ställning. Det kan ju vara olika saker som bidrar till att han säger att han vill träffas men sedan inte kan eller vill. Möjligen har han rädslor som hindrar honom från att ta det steget. Att du själv försöker hitta svar på sådana frågor är svårt och därför är det viktigt att du får prata med honom om det. Utifrån vad han säger kan ni sedan tillsammans försöka komma på hur ni ska gå vidare eller att du själv bättre kan förstå vad du ska göra.

Prova att ha en diskussion kring detta för att undgå att själv försöker komma på svar på vad han kan mena. Det kommer att bespara dig kraft.

Lycka till,
Helena

dating


Det finns 46 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. ViraStina

  Min krassa erfarenhet är att om han inte lyckats hitta ett tillfälle att träffa dig på ett halvår, så kommer han inte göra det under nästa halvårsperiod heller.

  Jag önskar att jag själv kommit på det lite snabbare, istället för att slösa massor av energi på en falsk förhoppning. Men jag är tyvärr så naiv att jag kan slå i mig själv vad som helst. 🙂

 2. Chris

  Fördomar och mer fördomar.
  Han är säkert gift eller har ett förhållande ja vi killar är ju såna idioter men det är ingen som tänker på att vissa killar kan vara försiktiga eller rent av rädda för att bli sårade?
  Det är inte bara ni tjejer som utsätts för saker i era liv.

  Och att ge ett tips till dig som skrev in.
  Nästa gång du pratar med honom i telefon fråga honom varför han inte kan träffas tidigare, jo ett halv år är rätt lång tid så skulle nog också vilja träffas då.
  Visa att du är intresserad och försöka hitta nåt datum där han kan.

  Lycka till

  • tjej

   Fördomar ?
   Att inte hitta en tid att träffas på, på ett halvår ? Och det ger inte utrymme för tanken att han inte är seriös ?
   Om han eventuellt bär på en sån rädsla som du beskriver, verkar det lite konstigt att överhuvudtaget våga gå in på Hp och söka kontakt.
   Dessutom nämnde jag ingenting om att bara killar som har förhållande gör på detta viset.

  • En tjej till

   Jag hade kontakt med en kille i över ett halvår som t.o.m. ställde in dejter av olika anledningar innan vi ens hade setts. Ändå var jag nyfiken och kunde inte riktigt släppa honom… Det slutade med att jag överrumplade honom lite och frågade om vi inte kunde ses ikväll. Det gjorde vi och sen dejtade vi seriöst i några månader innan jag avslutade. Han var absolut seriös även om det hade tagit lång tid innan vi sågs.

   MEN det är naturligtvis olika från person till person. Tycker inte att man kan dra några slutsatser utifrån detta mer än att just denna kille var seriös. Nästa person kanske inte är det…

   Mitt råd är att be honom komma med förslag på en dag han kan ses. Kan han inte göra det så kanske det är dags att lägga ner.

   Lycka till!

 3. maiden

  för en hel massa år sen hade jag en liknande ”relation”. han var från en annan del i landet men jag skrev och messade med honom i alla fall fastän jag sällan bryr mig om sånt utanför det egna landskapet. vi höll på i två månader med prat och bilder och han verkade genuin och rar och när jag tog upp frågan om att träffas så blev han glad. men aldrig att han kunde säga en enda gång när han hade möjlighet att träffas. han kunde inte åka till mig. jag kunde inte åka till honom. gällande den biten vad han oengagerad.
  jag blev förbannad på hans sätt då hela den veliga biten var så jäkla omogen och omanlig. jag slutade ha kontakt med honom och han hörde av sig efter några veckor och frågade om vi inte bara kunde ha ett ”sms-förhållande”.
  ibland går luften ur mig när jag tänker på den typen av människor. hur orkar man slösa på sin egen och andras tid så? jag tror till och med att det var en betalsida vi träffades. va? det var inte ett tvivel i mitt huvud att han redan hade en flickvän eller sambo. stackars kvinna.

 4. What_A_Man

  Det är alldeles exakt samma med en god del av kvinnorna här. Det är sin sak att man inte kan ses i morgon, eller idag. Men att aldrig komma till skott…

  De kvinnor som vill träffas presenterar glatt när de har möjlighet till det. Vill de inte träffas ska man föreslå och föreslå och föreslå… och allt bemöts med att det går inte.

 5. Hajfenan

  Det låter som han -som det påpekats , att han är upptagen -i förhållande.
  Man tar sig tid!! Om man vill ses…6 mån jisses!!!

  Skulle jag vara du för att slippa mer hjärtesorg-gå vidare och finn någon som TAR sig tid för dig. Det förtjänar du!

 6. Jo

  Vill man träffa någon så ser man till att det händer helt enkelt. Att någon skulle vara så upptagen i 6 månader låter väldigt osannolikt. Släpp denna oseriösa fega person för ditt eget bästa.

 7. xxx

  Om båda verkligen sanningsenligt är singel?och att då t.ex. också båda parter verkligen söker en partner för ett ev. kommande seriöst förhållande/livskamrat?och att det också framkommit vid samtal med varandra och för varandra om att det verkligen är så? Och att förstås båda parter känner att man fattat tycke för varandra? ja då finns ”Inga som helst´´ problem med att ”INTE´´ kunna eller vilja träffas då heller!

  Så visst handlar detta om att killen inte har rent mjöl i påsen helt enkelt! Det finns mer killar/män än vad någon säkert kan tro? Som ”Faktiskt redan är i ett förhållande!? Men..väljer att besöka sånahär dejtingsajter bara för att kanske få en såkallad kick av att smygprata med nån annan tjej än deras redan andra hälft de redan har! Har själv råkat ut för ett antal av den sortens killar!!! Så skoj!? Tycker tydligen ett ganska stort antal av killar och män att det är att gå tillväga på de viset!? och dessutom samtidigt göra anspråk på en tjej/kvinnas tid som kunde ha lagts på en kille/man som faktiskt är singel och också söker en livskamrat! Och de värsta är ju att detta beteende är ju för de första heelt respektlöst mot den tjej/el. kvinna som råkar ut för den typen av killar/män!? Riktiga Ynkryggar är vad dessa killar är och inget annat i mina ögon och känsla! Så jag är glad att jag iaf. slipper vara dendär tjejen/kvinnan som är sambo eller t.o.m. hustru till den sortens rötägg till kille/man!

  • Romantisk-tjej

   Ja tyvärr är det hopplöst med den typen av män som inte kommer till skott. Det verkar vara en vanlig typ.

   Jag är övertygad om att kontakten skulle leda till träff om det verkligen känns rätt. Då vågar man vara sårbar och ta risken. Jag tycker själv det är vackert med en kille som tar risken att vara sårbar inför mig. Bara det kan jag smälta för. Så varför inte chansa?

   Det är tråkigt att så många killar inte vågar ”hoppa”. I de flesta fall har jag varit den drivande och sett till att dejten blivit av. Då har jag aldrig varit med om att killen ångrat det. Men det är förbannat svårt att få chansen när killen ständigt förhalar träffen genom att dröja med svar och komma med diverse svepskäl med jobb osv. De går miste om mycket som är värdefullt. Vi har ju trots allt inte så mycket tid till förfogande i våra liv.

 8. Johan

  Denne person pratar med flera samtidigt. Men och andra sidan vem gör inte det? Tänk logiskt, du är inte kille du får däremot hela din inkorg fylld till bristningsgränsen..men du söker inte eller jagar, du kan välja bland gott och blandat. För en kille ska få svar, måste han ligga i hårt..skicka sisådär 10-15 mail för att öht få svar. Så ditt problem är högst irrelevant. Ungefär som resten av den här idiotsidan.

 9. Jonah B

  Så svårt med så pass korta frågor. Blir mest spekulationer då vi vet för lite hur de båda agerat. Är de i samma stad/län? osv. Låter som uppbyggda förväntningar och lättare att skriva/prata om sig som en person som måhända är en skönmålning av ens vardagliga liv. Oavsett anledning till att komma med ständiga ursäkter så torde dessa vara varningsklockor om att något inte är som sig bör. Hur nära har man egentigen kommit varandra om det inte går att tala öppet o uppriktigt om dessa tvivel finns? Om det försökts men han slingrar sig så är han ju knappast pojkvänsmaterial alls. Var tydlig med vad du vill och lämna chitchatet sms o telefon, så ligger bollen hos honom att ta initiativ om han menar allvar med att dejta på riktigt. Värdera din tid och energi. Släpp ditt önsketänkande och se på handlingarna, inte orden.

 10. Jonah B

  Vad gäller killar o tjejers ageranden så finns dubbelspel och manipulation hos individer av båda kön, oavsett samhällsstatus eller andra yttre ting. Det sitter i hur sinnet tränats och graden av medvetenhet, påhejat av instinkternas nyckfulla drifter. Alla kan falla men vissa ser det inte ens som ett fall utan som naturligt en del av deras personlighet.

 11. standart

  Så sant som alla här skrev! Om man ser lite lägre fram finns det en fråga. Kanske är kille ledig/ singel ändå. Kanske går han på att ha dejt och verkligen kommer infinna sig på dejten. Men frågan är ”Har han tid för att ha förhållande?” Halvår till första dejten. Halv år till andra dejten? Om han bestämmer sig att ha förhållande hur ofta har han tid att träffa sin kvinna? Alla har lediga tider men alla prioreterar olika saker att göra på fritiden. Tyvärr finns det män som prioriterar vad som helst bara inte sin partner. Jag har misstanke att den kille som kommer inte till skott med dejten just den typen som är sk spontan. Det värsta typ av alla. De lever sitt liv. Allting är viktigare än nyanskaffad partner. Dvs killar som kan knalla in när de har ledig tid efter att de redan spenderade nästan all sin tid på det vete katten vad. Jag skulle vilja fråga den kille ”Om du bestämmer dig att ha förhållande hur ofta planerar du och kan träffas? Om svaret blir ”jag vet inte” betyder det att han har inte planerat förhållande. Dra slutsatsen…

 12. MisterBister

  Min erfarenhet är att om någon tackar nej till ditt förslag att ses, men inte kommer med ett konkret motbud (alltså en annan dag och tid då de kan), så är de inte särskilt intresserade av att ses. Om du inte uttryckligen letar efter en ”relation” där ni aldrig träffas så är det dags att se sig om efter något annat.

  Det handlar inte så mycket om att personen är manipulativ, elak, otrogen eller något annat (även om det såklart är en risk), utan helt enkelt om att om man uppenbarligen vill ha ut helt olika saker av en relation så slutar det antagligen med att någon blir sårad.

  • Jonah B

   Precis. Det intressanta är om där finns en ömsesidighet och är på liknande sida av linjen om vad man vill. Det är mycket vanligt att en är mer drivande och den andre mer hänger på och ”ser vart det leder”. En blir den aktive seglaren medan den andre intar rollen som passagerare. Seglaren har så fullt upp med att fixa och styra upp riktningen, att han/hon inte är helt närvarande för att pejla in var den andre befinner sig. Och den andre parten är kanske osäker och vill inte heller såra. Resultatet blir ofta just besvikelser. Den ene behöver stanna upp och inte bara drivas av sitt starka begär att få det åt ett visst håll, och den andre behöver vara mer tydlig och ta mer plats.

 13. HoppfullSkeptiker

  Hur var det nu med det här att inte bara försöka skuldbelägga det ena könet hela tiden? Som Chris påpekar ovan så tycker jag att det uttryckts många fördomar gentemot män i den här tråden.

  Alla negativa beteenden ni snackar om, som att nätdejta fastän man redan har någon i sitt liv, att ha nån ”på kroken” men aldrig komma till skott för att träffas, att ”prioriterar vad som helst bara inte sin partner”, osv, ALLT detta är sådant som många kvinnor också sysslar med! Kvinnor är knappast några änglar!

  Chris sa en viktig sak också: ”Det är inte bara ni tjejer som utsätts för saker i era liv.” Män kan också vara rädda för att bli sårade. Allt som män gör som inte är ”perfekt” beror inte på att de är svin eller att de luger! Visst finns det en hel del svin och lögnare, men vi kan väl försöka behålla LITE hopp om mänskligheten iallafall? Kanske ge folk ”the benefit of the doubt” och inte döma ut dem som ”skyldiga” bara för att de är män innan vi ens har alla fakta?

 14. FrökenC

  Känner med dig som skickat insändaren för jag är nämligen i en liknande situation men vi har haft kontakt i ett år!! Ett helt jäkla år utan att träffas IRL. Vi har skickat tusentals sms, pratat i telefon, snapchattat mm…vi har pratat om att ses hur många gånger som helst men han har oftast kommit med någon ursäkt i sista stund och snäll som jag är så har jag alltid svarat att det är ok det kommer fler tillfällen. Alla runt omkring mig tycker att jag ska lägga ner han men det går bara inte. I början så hördes vi varje dag men nu är det mer sporadiskt och den senaste tiden är det han som tar kontakt med mig och någonstans undrar jag vad får han ut av det hela?

 15. Jag

  Hade en liknande erfarenhet då jag var helt grön på nätdejting… En kvinna jag chattade med höll på exakt likadant. när hon hade sagt ett par gånger att ”jag kanske kan klämma in dig en halvtimme om 2-3 veckor” men sen backade för att hon fått ”förhinder” så la jag ner det.
  Numera skippar jag det direkt om jag märker de där tendenserna.

  var tydlig med vad du vill och backa sen undan…
  Han lär komma fort som fasiken om han är intresserad av samma typ av relation som dig.

 16. C

  Måste bara berätta ..
  Mailade en veckas tid med en väldigt trevlig person, hen blev väldigt förtjust i mig, och jag tycker ju också bra om hen .. men jag satte in bromsen då jag vägrades ett foto (ämne för annan tråd).. vi talade i telefon vid tre tillfällen, i en timma åt gången ..hemliga tel-nr hos båda.. Jag ställde hen inför ett ultimatum: antingen så ses vi (bor nära), eller så lägger jag ner det..
  En timme borde man väl rimligen kunna avsätta om man nu är så intresserad..
  Och då kom det; hen har lätt eksem, som blir utläkt på 2 dagar i sol och salta bad..och nu (i skrivande stund) skulle hen till Grekland .. bad ursäkt gång på gång för sitt undvikande beteende och hoppas nu på att jag väntar på hen till 5/sept för då blir han redo för en första dejt med mig.. för hen vill vara lugn och relaxad och i bästa form när vi väl ses (hens egna ord per telefon).
  Well.. jag skämdes nästan när jag förstod hur pressad hen måste känt sig av mina ”krav”..tyckte nästan synd om människan och blev rörd när jag fattade hur viktigt detta var för hen.
  Som ni kanske förstår så har jag god självkänsla, tror på ärlig rak kommunikation och att vara sig själv i alla lägen..
  Alla är vi ju unika. Respekterar det.
  Jag tackade för hens uppriktighet och ser fram emot 5/9…
  Skön helg, alla på HP!
  C

  • HoppfullSkeptiker

   Ursäkta, men jag bara undrar… Varför skriver du ”hen” när du talar om en specifik person som är en man? Du skrev ju ”han” en gång men ”hen” alla andra gånger…

   Det du berättar är ju för övrigt ett bra exempel på hur en osäkerhet inför att träffas inte alls måste betyda oärlighet eller otrohet eller så, utan kan lika gärna bero på osäkerhet av olika anledningar, som t.ex. eksem.

   Lycka till på dejten!

  • Rosiedollie

   Det finns män. Och det finns kvinnor. Du är antingen hon eller han. Finns de som föds hon och blir han och tvärtom. Men de som är innehavare utav båda könen samtidigt är väldigt få, särskilt på denna del av jordklotet. Att hålla på att skriva hen hit och dit är bara ett sätt att försöka göra en hund till en katt. Män föder inte heller barn och en vältränad kvinna är EJ starkare än en vältränad man PUNKT.

  • ViraStina

   Jag tror du helt har missat poängen med hen. Det har liksom inget med barnafödande eller muskelstyrka att göra.

   Ibland vill, kan eller behöver man inte ange könet. Det är främst då hen ska användas. Istället för de betydligt knöligare alternativen ”hon eller han”, ”vederbörande”, ”personen” eller någon konstig omformulering.

   Jag förstår verkligen inte varför ett könsneutralt litet pronomen tycks väcka sån irritation. Själv är jag inte riktigt van vid hen än, men jag övar.

  • HoppfullSkeptiker

   Om en person med tvetydig könstillhörighet vill kallas för ”hen” så är det none of my business. Ingen kommentar där.

   Att säga ”hen” av rent praktiska skäl istället för ”han eller hon” är väl ok, men jag personligen föredrar absolut de gamla och redan väletablerade alternativen ”vederbörande”, ”personen”, ”den”, eller helt enkelt ”han eller hon”, istället för att hitta på ett helt nytt ord. Men det är väl ingen big deal direkt.

   Att däremot säga ”hen” när man talar som en specifik person som faktiskt är av ett visst kön, bara för att man vill utelämna könet av nån anledning för att det tydligen blir ”laddat” eller ”sexistiskt” eller ”spelar på stereotyper” eller whatever om man öht anger ett kön, det tycker jag bara blir tramsigt ärligt talat. Det är som att försöka motverka rasism genom att kalla allas hudfärg för ”grå” eller nåt.

   Att ha en könstillhörighet är i sig inte fult eller fel. Det är fördomar och stereotyper kring könstillhörighet som kan vara dåliga, men vi motverkar faktiskt inte dem genom att censurera vilket kön en person tillhör.

   …tycker jag!

   Men folk får såklart använda vilka ord de vill.

  • ViraStina

   Min uppfattning är att det är ytterst få hen-förespråkare som går runt och kallar andra hen mot deras vilja.

   Själv är jag en hon och vill alltså varken bli omnämnd som han eller hen om jag får välja.

   Men oftare än man tror är könet irrelevant. Jämför t ex med att ange åldern slentrianmässigt i tidningsartiklar. Min lokaltidning angav alltid såväl kön som ålder tidigare, men de har slutat med det sedan länge. De skriver inte längre att det var en 38-årig man och en 56-årig kvinna som var inblandade i trafikolyckan. Istället står det oftast att två bilar kolliderade och en person fick föras till sjukhus. Eller något liknande.

   Och det räcker ju faktiskt.

  • HoppfullSkeptiker

   Räcker och räcker… Det kan man väl mena såklart, men frågan är väl kanske snarare varför det skulle behöva vara nåt ”fel” eller ”dåligt” med att ange någons kön eller ålder?

   Om kön och ålder nu råkar vara ”laddade” begrepp för vissa för att vissa har fördomar kring kön och ålder så löser man ju faktiskt inte det problemet genom att censurera alla hänvisningar till någons kön eller ålder.

  • ViraStina

   Nja, en sanning med modifikation… Man löser förstås ingen fördomsproblematik genom att utelämna irrelevanta uppgifter.

   Men man kan t ex undvika att spä på fördomar. Eller undvika att ständigt lägga fokus på kön, ålder, nationalitet, bara av rena farten.

   Och det kan vara en vinst så god som någon.

  • Jonah B

   Knepigt. Alla har olika syn på hur man kommer en annan människa nära, hur man anknyter. Endel är mer direkta rent romantiskt och andra går mer på någon vänskapstripp som kanhända blir alltmer intim i takt med att båda upptäcker att sina olika personligheter och värderingar går bra ihop. Detta kan skapa många missförstånd. Att man inte är jättemycket ”på” med att träffas behöver inte betyda ointresse. Men samtidigt kan det i början vara svårt att rent ut fråga om den andre vill mer än vänskap, särskilt om man själv inte heller är så säker på att man passar ihop.
   I detta fall där du tagit initiativ för att träffas, så skulle man kunna tänka sig att nästa ”boll” är hans, att våga säga att han vill se dig igen, med risk för att det inte finns intresse. Att höras av så tätt så pass tidigt men inte få dela kroppsspråk och se och förhoppningsvis le och utforska samspelet som bara en direkt möte kan erbjuda, är inte helt optimalt, så till vida ni inte bor väldigt långt ifrån varandra. Bor ni relativt nära så är det svårt att utveckla något bara på distans.
   Eftersom du nu är medveten om detta och undrar så är det nog bäst att du testar att fråga om han har för avsikt att träffas igen, eller om han mest hör av sig som kompis. Få honom att behöva berätta vad som är hans avsikt med kontakten. Ge det en andra chans om du faktiskt gillar honom. Det kan ju lossna och isen brytas. En tredje träff med någon kräver nog att det ska ha lossnat lite och iaf utvecklats åt rätt håll. Om han ej vågar, så våga igen du. Men om det sedan enbart hänger på dig och bara du får ta riskerna, då skulle jag säga att ni får för stor obalans. Kontakt varje dag passar bättre när man redan hinnit komma varandra så pass nära att det känns naturligt, och båda vet om att man trivs ihop och har mycket att dela med varandra. Då fungerar distans-kontakten mer som ett komplement som kan hålla vid liv känslan av förväntan vid träff. Blir det för mycket ”prat” när man inte kan se varandra, så töms intresset snarare. Det måste finnas lite mystik trots allt, särskilt i början.

  • Emma

   Hej.
   Tack för ett bra svar 🙂
   Mina tankar har gått ungefär så som du beskriver och jag har redan tänkt tanken att jag behöver ställa frågan om vad han har för avsikt med att höras. Sen får jag väl se vart det leder. Jag vet ju inte heller vad för slags relation jag vill ha med honom men jag vet i alla fall att jag vill träffas och att vi lär känna varandra bättre i verkligheten.
   Vi bor inte så långt i från varandra så det skulle inte vara något problem att träffas igen.

 17. C

  Jag kan ha fel men min uppfattning är att man spelar det sociala spelet från bådas håll. Dvs män vill jaga och kvinnor vill vara lite svårtillgängliga.
  Det sätter käppar i hjulen om man inbillar sig att rak, ärlig kommunikation funkar. Vilket fö. många påstår sig vara anhängare till.
  Skriver man att man tycker om den andre mer och mer mm och vill ses så kan motparten försvinna upp i rök. Kanske utan förvarning och utan ett ord..kvar står man, undrande var det gick ”fel”. Händer inte sällan. Lika trist varje gång.
  Tjaaa… Vem sa det ska vara lätt?

 18. Jacob

  Släpp honom! Men gör det på ett fint sätt låt det inte bara rinna ut i sanden så ska du nog få se att du får en reaktion av honom! kan vara på både gott och ont!

  Det kan finnas mycket som gör att han skjuter upp för att inte träffas! Men fråga honom hur det kommer sej att han inte har tid för dej!

 19. Sussi

  Jag har nätdejtat i 5 år och min erfarenhet är tyvärr att det är få som är seriösa.Såklart alla har olika historier och att man inte kan dra alla över en kam men man bör använda sitt sunda förnuft för att inte bli sårad själv.

 20. Mannen

  Skriver man för länge bygger man ofta upp stora förväntningar som sällan infrias vid det riktiga mötet. Så ibland är det faktiskt bra att gå vidare eller kanske erkänna att det faktiskt är trevligt med uppmärksamheten man får och att som singel ha någon att prata med på daglig basis. Om personerna inte bor i samma stad krävs det oftast lite mer för att komma till skott. Killen kanske känner sig osäker inför mötet vilket inte är onaturligt om man inte dejtar regelbundet.

  Ni som har svårt att ”boka” in träffar. Har ni pratat i telefon någon gång?
  Det är så mycket enklare att bestämma en träff i telefon än via mail här eller sms.
  Dessutom får man en mer personlig bild av någon om man pratar 10 min i telefon än mailar i veckor fram och tillbaka.

  Ses man inte relativt snart efter första dejten är det oftast kört. Vill jag träffa personen igen är jag tydlig och klargör detta. Är det en ”normal” tjej och en icke dejtingberoende som redan har ett flertal nya träffar inbokade leder det oftast till bra resultat.

  Lägg tiden och energin på era dejter. I Sydeuropa är det inga som ”chattar” i evigheter. Där ses man istället och hittar på något trevligare än bara går på opersonliga fikadejter. Som man i det här landet och boende i en stad som börjar på S och slutar på holm spenderar jag alldeles för stor andel av tiden på själva mailandet än på träffarna.

  Kvinnor i Sverige: har långa listor med vilka som inte får kontakta dem. Det finns inget mer oromantiskt än dessa kravlistor. Enligt dem själva är de perfekta i allt och jagar en perfekt partner som sällan finns i verkligheten. En stor andel med psykisk ohälsa är just dessa unga kvinnor med enorma krav.

 21. Zanzibaars

  Det är väl bara att ställa ett ultimatum…date eller block…enkelt..tråkigt att hålla på att maila fram och tillbaka för länge. Kan du inte ställa ultimatum kommer du alltid vara den som ställs inför ultimatum. Det är bara att välja. MVH MR Zanzibaaars

  • Jacob

   det där är ett hot inget ultimatum. och kommer få mer negativa effekter i framtida förhållandet då det ständigt kan bli påmind om hotet. Och dom har inte ens kommit till första basen i dejtandet bara hört av sej och är nog mer vänskap över det hela.

 22. AB

  Inte bara killar som beter sig så. I mina övre tonår blev jag galet intresserad av en tjej. Vi smsade varje dag och talade i telefon en del. Jag bad om att få träffa henne nästintill varje helg som jag hade tid. Hon var nästan alltid upptagen men även om vi bokade något 1 månad fram så kom det alltid, några dagar innan, upp nåt. Jag frågade flera gånger om hon verkligen ville träffas och hon sa alltid ja och bad sen om ursäkt för att hon inte kunde träffas. Fast hon bara bodde 1 timme bort fick jag under 1 år träffa henne kanske 5-6 gånger, 1 riktigt heldagsdejt.
  Helt plötsligt fick jag inte svar under 1 vecka, slutade med att jag träffade henne på stan hand i hand med en annan kille. Det var inte lätt att hålla minen men jag lyckades.

  Mitt tips: Gå vidare 🙂
  Hitta någon som verkligen vill träffa dig och som bryr sig om dig.


Kommentera