grillis

Kul sommardejter under 100-lappen!

Sommaren är äntligen här, och med den följer längtan efter kärlekspirret som ett brev på posten. Men det kan vara dyrt om man har fastnat i tankarna att en date behöver innehålla restaurangbesök, biobiljetter eller dyra drinkar. Därför har vi samlat 18 roliga och romantiska dejter som alla är gratis eller kostar under hundralappen. Varsågoda!

1. Konsert i en park. Oavsett var i landet du bor så finns det nästan alltid parker med olika typer av musik och gratisunderhållning. Håll ögon och öron öppna (och tillbringa en stund med Google) så kommer du garanterat att hitta något kul i närheten!

2. Knyt-picknick. Om ni delar på kostnaden på maten och dessutom tar med er saker hemifrån så blir det billigt. God mat, en filt och en fin plats är det enda som behövs. (Och förhoppningsvis en gnutta sol också förstås!)

10_04_27-Picnic_main

3. Gå på hajk. Kolla upp en fin vandringsled och gör det hela till en heldagsutflykt! Ta gärna med en termos med kaffe och en påse bullar

4. Ta med en boll och bege er till närmsta skolgård eller lekplats och spela basket. En väldigt underskattad men rolig aktivitet!

large

5. Gå på utomhusbio om det finns i staden du bor.

6. Utnyttja Happy hour! Många restauranger serverar vin, drinkar och öl för halva priset innan en viss tid på kvällen. Förutom att ni sparar pengar har ni även chans att välja det bästa bordet på uteserveringen eftersom det brukar vara relativt lugnt vid den tidpunkten.

cocktail-main-banner

7. Åk till en loppis! Ni kan göra roliga fynd och det är en trevlig dagsaktivitet.

loppis 2

8. Satsa på museum en regnig dag. Många museum/utställningar har gratis inträde, eller en låg inträdesavgift. Kom också ihåg att kolla upp vilka rabatter som gäller. Som student, arbetslös, ungdom eller pensionär är det oftast ett nedsatt pris.

9. Gå och bada! För den modiga är utomhusbad helt gratis, och för badkrukan finns det simhallar som inte kostar speciellt mycket.

sommar bad

10. Plocka bär. I våra svenska skogar kryllar det av blåbär och lingon och allemansrätten gör att vi kan vistas nästan överallt i naturen. Så dra på er stövlar och ta med en korg och gå ut i det fria. Det kommer garanterat vara en uppskattad aktivitet.

11. Gör upp en eld och grilla marshmallows på pinnar. Enkelt, men med hög romantikfaktor!

grillis

12. Gå till en spelhall och spela ett parti biljard, pingis eller dart.

13. Cykla! Har ni varsin cykel så är det en perfekt date att åka iväg på en cykelutflykt till någon vacker plats. Det behöver inte vara krångligare än så.

14. Besök ett slott. Det finns otroligt många välbevarade slott och herrgårdar runt om i Sverige, och många av dessa har öppet för besökare. Detta är verkligen en upplevelse som känns lyxig utan att kosta skjortan.

läckö slott

15. Dra till en bondgård! Kolla upp var närmsta bondgård finns som tar emot besökare och styr kosan (kossan, hehe) dit. Flera mejeriföretag bjuder in privatpersoner på rundvandring på deras gårdar där man får möjlighet att se hur livet på en bondgård ser ut. Boka i god tid!

bondgård ko

16. ”Jag går och fiskar.. ohhhhh… och tar en tyst minut och går ut… ” Att bege sig ut till en klippa eller brygga och plocka fram metspöt är både avkopplande och romantiskt. Ni kan umgås utan att behöva prata massor och får ni napp kan ni tillaga fisken tillsammans.

fiska

17. Skejta! Oavsett om du är nybörjare eller proffs så är det väldigt roligt att åka skateboard. Om ingen av er har en bräda hemma så kan man hyra, låna eller kanske köpa en billig begagnad. Dra iväg till en skatepark och visa kidsen vad ni går för! Skratt utlovas ;).

skate

18. Åk båt! Att åka ut på en båttur är 100 % sommarmysigt och behöver inte vara fasligt dyrt. Se resan som målet och köp en tur och returbiljett med någon linjefärja. Ni kan också hyra en kanot eller kajak i en timme och njuta av sjön och varandras sällskap.

kanot

Har du något tips på en prisvärd dejt-aktivitet som passar bra under sommaren? Dela med dig vetja!

dating


Det finns 10 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Cecilia Salamon

   Hej Roine! Just i det här blogginlägget så skrev jag om aktiviteter som man kan göra ihop med sin dejt. Men det är en jättebra idé att tipsa om saker att göra och platser att gå till i sommar för att komma i kontakt med andra singlar!

  • John G

   Jag vill inte riktigt hålla med Roine.

   För alla punkter Cecilia tar upp är sådant jag gjort med tjejer på första dejter.
   Okej, utom punkt 17. Jag har stått på en skateboard två gånger. Och så nära döden har jag aldrig varit i hela mitt liv. Det är bara att konstatera, jag skall hålla mig borta från skateboards.

   Men, en kombination av punkterna 2,3, 9, 16, 18 exempelvis.

   Paddla havskajak till ena sidan av en ö. Innan vi gick en hajk till stranden på andra sidan ön. Väl framme badade vi. Och fiskade. För att kunna grilla fisk som komplement till vår medhavda picnickorg. Så helt plötsligt fanns ju faktiskt punkt 11 på ett sätt med i ekvationen också. Även om vi inte hade några marshmallows.

   Så nog tycker jag att punkterna i Cecilias lista är sådant man kan göra på en första dejt också.

  • John G

   Tack, tack 🙂

   Jo, bristande framåtanda och charm har aldrig varit mitt problem.
   Däremot positiv respons från tjejerna, som tar oss hela vägen i mål, så att säga, har det ju varit sämre med :-/

  • Conny

   Roine Svensson

   Du får åka till konsum och ”låna” deras kundkorg där det står singelkorgen. Ta den till picnic på stranden. Då kanske du får napp. 🙂

 1. Alexander

  Bra tips! 🙂 Mycket bättre än en dyr middag eller en skränig nattklubb där det kan bli obekvämt och pinsamt.

  Skulle vilja lägga till ett tips som kan passa de som bor i storstäder. Inget fel på parker, men att besöka en naturskön plats som ett naturreservat eller en urskog med trolska miljöer är något som fler skulle behöva uppleva. I Stockholm har vi centralt belägna urskogar som är hotade av exploatering. Passa på att se dem innan de försvinner.

 2. Conny

  Man kan besöka Trolleholms slott också. Hela slottet är fint och mysigt. Om man är intresserad av böcker så är biblioteket trevligt att se.

  Biblioteket utgör en av Nordeuropas största privatägda boksamlingar. Det var många böcker där.


Kommentera