kärlek film

Kärlek på film VS kärlek i verkligheten

Vi vet alla hur det går till i de romantiska komedierna. Men hur ser scenerna ut i verkligheten egentligen? Vi jämför 10 klassiska kärleksscener på film med den inte alltid lika glamourösa vardagen!

På film:
Två personer kysser varandra passionerat i ösregnet. Det är hett, sexigt och håret blir egentligen bara snyggare.

giphy (1)

Verkligheten:
Du ser ut som en blöt katt med rinnande smink.

På film:
När det vankas sex illustreras det oftast av missionärsställningen under ett guppande lakan och tunga andetag. Efteråt ligger de båda kvar och pratar och kanske röker en cigarett i sängen. Självklart fortfarande invirade i ett lakan som döljer kroppen.

giphy (2)

Verkligheten:
Kondomfammel, grymtande ljud, svett, kladd, celluliter och garv. Efteråt vänder du dig om och somnar.

På film:
Killen och tjejen har blivit osams och gjort slut. Tjejen ska resa iväg, killen skyndar sig i panik till flygplatsen och hinner fram sekunden innan hon ska åka. Han ropar så hela flygplatsen hör att han älskar henne. De kysser varandra och folk runt dem applåderar.

giphy (3)

Verkligheten:
Det händer inte.

På film:
När kärleksparet slår upp ögonen efter sin första natt tillsammans så kysser de ömt varandra samtidigt som solen lyser in genom fönstret och skapar ett romantiskt ljus. Sedan sätter tjejen på sig killens vita (krispiga) skjorta som hon sedan endast äter frukost i tillsammans med killen. Självklart är tjejen hur snygg som helst och både hår och makeup är perfekt fixat.
giphy

Verkligheten
Du har sovit skitdåligt hela natten av nervositet och är nu smärtsamt medveten om din dåliga andedräkt och uppblåsta pruttmage. Sminket är all over the place och håret är en katastrof. Det enda du vill är att åka hem så att du kan få en ny chans på nästa dejt.

Film
För att illustrera olycklig kärlek är nästan alltid följande scenarion med. 1.) Det ösregnar och personen vandrar ensam på en gata samtidigt som en olycklig kärlekslåt spelas i bakgrunden. 2.) Personen äter glass direkt ur bägaren och gråter högljutt samtidigt som hen lyssnar på en smörig kärlekslåt.

giphy (4)

Verkligheten:
Även om du är olyckligt kär och mår skit så måste du gå till jobbet, betala räkningar och handla middag. Livet pågår och du har inte riktigt tid att vältra dig i sorg och att bryta ihop totalt. (Även om det skulle vara skönt ibland.)

På film:
När det ska visas romantik på vita duken räcker det inte med några ynka rosor. Nej, här gäller stora kostsamma arrangemang. Det är en inhyrd orkester, tvåhundratusen levande ljus, blomblad strödda över sängen och en känd artist som sjunger en låt tillägnad den som ska uppvaktas.

giphy (5)

Verkligheten:
En chokladask från Pressbyrån och ett ”kul kort” får göra susen.

På film:
När kärleksparet ska laga middag tillsammans står de nära varandra och hackar grönsaker, sippar på ett glas rödvin och hånglar.

giphy (6)

Verkligheten:
Du är svinstressad för att maten ska bli misslyckad och har panik för att pastavattnet kokar över. Dessutom kan du inte sluta irriterade dig på att din nya älskling hackar löken helt fel.

På film:
När det är dags att somna gör paret alltid det omslingrade i varandras armar under ett täcke.

giphy (10)

Verkligheten:
Varsitt täcke, varsin sida av sängen och öronpropparna i. Inte för att ni inte tycker om varandra, utan för att det är bekvämast så.

På film:
Silkeslena gyllenbruna ben och sexiga matchande underkläder är en självklarhet.
giphy (8)

Verkligheten:
Stubbiga bleka ben, mens och omatchande underkläder är en del av vardagen.

På film:
Tjejen har killens stora mysiga tröja på sig och går runt i den och är härlig. Gärna i ett par raggsockor och en stor kopp te.
4765f0ce8ab34fbfeebf50f87a3282fd

Verkligheten:
Killen får ångest för att dejten ska låna hans absoluta favorittröja och att han aldrig ska få se röken av den igen.

På film:
Kvällsmys innebär levande ljus, bubbelbad och heta kyssar. Kanske matar paret varandra med choklad också.
giphy (9)

Verkligheten:
Ni sitter nedsjunkna i tv- soffan, äter en påse ostbågar och somnar en halvtimme in i ”Let´s dance.”

dating


Det finns 6 reaktioner.

Lämna kommentar
  • Raggan

   Jag instämmer till fullo : )
   Har faktiskt aldrig varit om att på första kyssen så lyfts ena benet upp i luften men i romantiska filmer händer det !

 1. Sweet Reality

  Å andra sidan finns det ju en del fördelar med verkligheten, också. Första sexet med nya dejten skulle bli väldigt awkward om det inte ingick vare sig kondom, grymtande ljud, svett eller kladd. Plus att nånting är fel om man måste hålla upp täcket för att skyla brösten efter att man haft sex med varandra!

  Sen skulle en inhyrd orkester kännas som ett VÄLDIGT överdrivet och klichéartat sätt att visa sig romantisk. Gillar man choklad så är ju det det bästa man kan få!

 2. A

  😮 Är det bara jag, som har det romantisk, när jag dejtar? Men verkligen: 1. att laga maten med en bra vin och hångla, – sant; 2. att föredra att älska under lakan, – sant; 3. att ha perfekt hår å smink på morgonen, – sant (jo, jag vaknar lite tidigare, än killen, och fixar faktsikt mitt utseendet, – för mina beundrare är unga å vackra, så jag vill matcha dom); 4. kvällsmys med levande ljus och heta kyssar, – sant! (jag hatar Tv, ostbågar och har ingen soffa!); 5. killens mysiga skjörta och en stor kopp te, – sant! (om en kille vill inte ens låna sitt sköjrta till en tjej, – han är bara …… )


Kommentera