kärlek

Kärlek back in the days

Det var enklare förr? Eller? Minns du hur det var att vara förälskad i trettonårsåldern? Låt mig friska upp ditt minne!

När man skulle fråga chans…

chans

Eller så skickade man en kompis för att fråga åt en. Det var en jobbig brytpunkt när det blev töntigt att fråga chans men man inte riktigt visste hur man annars skulle gå tillväga för att bli ihop?

2up9x1i

Att tvingas småprata med din crush´s föräldrar om du ville ringa personen. Numret hittade du så klart i telefonkatalogen.

k527px2645004_1200_674

Att behöva tävla mot det här idealet som tjej…

pamela-anderson-25

Och det här om du var kille.

645@70

Den ständiga tävlingen om vilka i klassen som hade fått mens, bröst, könshår och kommit i målbrottet. Ingen ville vara för tidig och ingen ville vara för sen i utvecklingen. Både tjejerna och killarna försökte tjuvkika in i de andras omklädningsrum på gymnastiken.

hqdefault puberty-face

Den skräckblandade förtjusningen av att leka Sanning eller konsekvens eller Ryska posten. Och en ”långtradare” betydde att man stod med läpparna mot varandra i flera minuter medan kompisarna tog tid med en klocka.

truth

Årets höjdpunkt: Disco! Killarnas försök att ta tjejerna på rumpan under tryckaren och doften av Dejt- parfymer och Axe som gjorde luften tjock.

musikclub-chilvers-3 doft3

Förnedringen om man inte hade någon att dansa tryckare med. Man försökte äta chips och spela cool men egentligen grät man inombords.

dansa ledsen

Första kyssen. Hur skulle man göra med tungan egentligen? Var det någon mer än jag som övade på en tomat?

kissing

Statusen för den som hade lyckats få ett sugmärke på halsen dagen efter!

lf021

Och porrtidningarna som man av någon anledning alltid hittade gömda i skogen. 20 % äckel och 80 % fascination. Så många känslor av skam och lust och förvirring samtidigt.

förvånad

Vi lusläste Kamratpostens Kropp och knopp- sidor för att ta redo på mer om det här med kroppen, hångel och  känslor. KP och BULLEN fanns alltid där vid vår sida.

kp-puff

bullenlogo

Och så klart den första kärleken som fick en att varken kunna sova, äta eller tänka. Du var övertygad om att ni skulle vara tillsammans i all framtid och när det sedan tog slut ville du inte leva längre. (Ända tills du blev kär på nytt igen två veckor senare…!)

Vilka är era starkaste kärleksminnen från barndomen?

dating


Det finns 2 reaktioner.

Lämna kommentar
  1. ViraStina

    Jag skulle säga att det är ungefär samma elände idag, fast med lite mer distans till saker och ting. 🙂

    Som tonåring trodde man att man var ensam i världen om sin totala osäkerhet. Att det bara var jag som kände mig som ett ufo. Som 40-åring vet jag ju att de flesta går runt och känner sig osäkra fortfarande. Befriande.


Kommentera