ensam singel

Saker att göra när man känner sig ensam

Ibland kan singellivet kännas lite ensamt. När alla dina vänner träffar sina respektive eller är upptagna med annat kan det ensamheten kännas tuff. Då det känns som tuffast kan det vara svårt att komma på ett sätt att bli av med känslan.

För att hjälpa er som känner er lite ensamma en bit på vägen har vi idag funderat på enkla aktiviteter som kan hjälpa till att dämpa känslan av ensamhet:

6 saker du kan göra när du känner dig ensam

1. Sätt ett mål och ta en promenad – Hitta ett mål med en promenad, exempelvis att handla något  på en affär en bit bort eller att se något särskilt i närheten.

2. Se på en film – Njut av att kunna se på vilken film du vill och se på filmen ingen annan tidigare velat se med dig.

3. Rensa garderob och dammiga lådor – Det finns inget som känns så befriande som att ta tag i den där rensningen som fått vänta ett tag!

4. Leta upp en grupp med samma intresse som dig – Crossfit? Löparklubb? Salsa? Frimärkssamling? Alltid finns det någon med samma intresse som dig! Ta den där stunden då du känner dig ensam till att göra research för att se vad som finns i din stad! (Tips! Sök bland grupper på Facebook.)

5. Ring en gammal vän du inte pratat med på länge – Alla har vi någon som vi känner att vi borde prata med. Även om det kan kännas tufft att ta steget till att ringa den gamla vännen kommer det kännas fantastiskt när du väl gjort det.

6. Sök igenom Happypancake efter nya personer att prata med – Skriv ned lite saker du söker efter. Använd det sedan som stöd när går igenom potentiella personers profiler för att hitta nya personer att prata med på Happypancake!

Vad brukar du göra när du känner dig ensam?

Tipsa gärna i kommentarsfältet för att hjälpa andra singlar!

dating


Det finns 1 reaktion.

Lämna kommentar
  1. Issa

    Mina tips är att våga vara själv ibland. Ta ett bad, ha en egen hemmaspa-kväll. Försöka undvika Facebook lite då man kanske kan känna sig lite utstött när man ser andra som har svinkul ihop. Se en film .. Gärna rn komedi, ingen romantisk bölare som Titanic. Det gör lixom bara saken värre. Hälsa på mor och far eller någon släkting ? Eller bara bjud hem vänner på en middag. Ta en öl, Cola eller vin och prata lite !
    Eller laga en middag till sig själv och mys med en härlig serie.


Kommentera