Kan vi inte bara skita i nyårsångesten i år?

Vi blir alla lite konstiga på nyår och vi gör alla lite konstiga saker.

Jag minns en gång när jag genomled en hemsk fest och kände mig så fruktansvärt misslyckad som singel bland alla par. När jag fick ett sms från en kille (som tidigare hade dumpat mig) så lämnade jag alla vänner för att åka till honom. Självklart gick det inte att få tag på en taxi så jag gick tre kilometer i högklackat och kortklänning i snön. Allt för att slippa vara ensam den sista natten på året. Men när jag nästa morgon skamset smet ut genom ytterdörren kände jag mig mer ensam än någonsin. Vad jag önskade att jag bara hade tackat för mig, åkt hem, hoppat i en mysdress och gått och lagt mig istället.

Kan vi inte bara skita i nyårsångesten i år? Kan vi inte enas om att det förhoppningsvis är en trevlig kväll, men att det kommer andra trevliga kvällar i livet? Om vi bara lyckades sänka förväntningarna så tror jag att vi alla skulle ha så mycket roligare. Visst, du kanske hamnar på en skittråkig parmiddag som enda singel. Eller så blir du för full och kräks på ditt hår eller ringer något gammalt ex som du absolut inte borde ringa och säger saker som du kommer ångra dagen efter. Men försök att upprepa för dig själv att ”det kommer fler roliga kvällar, nyårsafton är varken mer eller mindre speciell, det är bara en av 365 kvällar det året. Och nästa år kommer det 365 nya kvällar som du kan dansa, kyssas och skratta på.”

Kanske är det just den här nyårsafton som du kryper upp i soffan med en riktigt bra film, ett kilo glass och en bästa vän? (Eller själv med din katt för delen). Jorden går inte under för att du inte får hångla på tolvslaget. Jag lovar!

giphy


Det finns 20 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Ida

  Nej det kan vi inte. För när man tänker att det här året kommer det vända för mig och bli bättre och sen blir det inte så, om det är så år efter år så orkar man tillslut inte längre. Och om det dessutom inte kommer några andra roliga kvällar på resten av året heller, ja vad är det då för mening med livet?

 2. Kerstin

  Ja håller helt med dig… Vi ska inte känna nån press för att vara singel nyårsafton…
  Man kan ha såå mysigt hemma själv el m sina vänner som oxå e singlar..
  Ja själv e kristen så ja e aldrig ensam, har alltid Gud med mig…
  Kramis på dig o Ett Gott Nytt År!!!!!!!

 3. Clontarf

  Att sätta fingret på vad KK är värt i ensamma stunder. Det är en massa krav och vad som ska funka i en profil på den här sidan främst från kvinnligt håll.
  När man väl känner sig lite ensam och myssugen och alkoholpåverkad, då duger minsann vad som helst..

  Kan inte bara folk bli lite öppnare. Det blir aldrig 100% rätt hur ni än gör i början. Det är tvåsamhet och gemene man eller kvinna lär sig älska bristerna om man vill..
  Ångest nä.. Hellre ensam än med nåt som är fel sällskap

 4. Kerstin

  Till dig Ida och Sara som mår såå dåligt vill ja säga att ja blir ledsen när ja läser det..
  Men ja förstår er absolut…
  Men era liv är så värdefulla även om ni inte har träffat den rätte ännu..
  Ja skriver ännu för ja tror att det finns en själsfrände för alla…
  Ja lever som kristen sedan ett par år tillbaka…
  Och det har i mycket förändrat min syn på livet….
  Det finns en plan, en meningsfull sådan för oss alla …
  Det kan vara så att du eller din blivande inte är helt redo att träffas än?? Att ni måste göra upp med era bagage innan ni fullt ut kan gå in i en kärleksrelation eller så har inte era vägar korsats än…
  Ofta är det oxå så att när man slutar jaga och leta så dyker den rätta upp när man minst anar det…
  Så försök ha roligt under tiden och utveckla dig själv… Gå en rolig kurs eller gör som jag utforska Gud/ Jesus o läs Bibeln tex… Den är såå intressant.. Där får du verkligen ett lugn och även kärlek…
  Så ska du se att den rätte kommer när tiden e mogen….
  Till sist vill ja ge er alla ensamma singlar EN STOR KRAM!!! OCH SÅ ÖNSKAR JA ER ETT GOTT NYTT ÅR!!!
  Tänk på att ni är inte ensamma!!!!!
  Ja finns ju här….:)

  • Mystery_Girl

   När jag var 14 år drömde jag om en kille under midsommaraftonsnatten. Han kom in i mitt liv för två år sedan och vi blev blixtkära. Olyckligtvis lämnade han mig snart med orden att han jobbade så mycket och ville inte att jag skulle behöva sitta ensam och vänta på honom. Han trodde att jag var en sådan som kunde få vem jag ville, sa han, och lyssnade inte när jag sa att det bara var honom jag ville vara med..

   Men nu vet jag att känslan jag hade för honom aldrig någonsin kan återupplevas med någon annan. Däremot så vill jag ju inte vara med någon som inte vill ha mig, så valet att gå vidare och låta tiden läka såren är vad jag har kvar..

   Jag tror nu så här: Det finns en för alla, men det är inte alltid som vi är mogna att mötas när så sker. Kan vi då ge och få kärlek från någon annan medan vi väntar, så är det inte heller helt fel. Däremot; att ligga runt utan att vara kär, det tror jag bara gör oss än mer ensamma..

   Ja, så är min tro. Önskar er alla ett Gott Nytt år och lycka till i era letanden efter Kärleken!

 5. Saara

  Ah så jäkla bra skrivet!
  Själv har jag precis stigit upp ur badet. Ska epilerna benen och se en film.
  Hoppas inte raket och fyrverkeri grejerna håller mig vaken!
  Jobbar imorgonbitti, har tackat nej till parmiddagen. 🙂
  Gott nytt år!

 6. Nicky

  Nyårsångest, vad menar du?

  Just nu är klockan 11:34, och det är precis 26 minuter kvar till apokalypsen.

  Sitter själv med någons sorts mancold / influensa-hybrid, och gör det bästa av situationen.

  Tittar på helt groteska kirurgfilmer på nätet, och känner mig väldigt lyckligt lottad. (jag bruuukar inte göra det hehe)

  Gott nytt år! 🙂

 7. Leon1973

  Ingen nyårsångest här inte, eller jo kanske lite. Blev inbjuden till en nyårsfest och tackade nej, men det var för det bästa.

  Imorgon när alla ligger hemma och är bakis och undrar vad de sagt och till vem de sagt det och hur pinsamt det känns nu efteråt så kommer jag vara ute och göra det jag älskar bäst.

  Njut av er ångest, ni har 364 dagar på er att komma över den, sen är det dags igen.

 8. Leffefeeffe

  Jag tycker just nyår är en mjukis helg. Har haft 2 st senaste åren och det har varit så mysigt. Nu blev jag ensam detta nyår, men mysbrallor och TV funkar bra ändå. Ingen ångest för att man ”måste” göra något speciellt varje nyår.

  Lefffe

 9. Havsnymfen

  Bra inlägg 🙂
  Jag lider verkligen med både Ida och Sara som mår så dåligt! Men varför ska man känna sig misslyckad för att man inte har någon just nu? Tänk efter allt bra du har gjort och åstadkommit i stället!
  Finns ingen som helst anledning att känna sig misslyckad!
  Man kan inte vara lycklig med någon annan om man inte känner sig lycklig ensam, det gäller att leva för sig själv och inte genom någon annan! That’s it! Gäller att vara stark i sig själv först! <3

  Jobbade både 30 och 31/12 på Nyårsafton, men slutade tidig em 🙂 Så lagade en riktigt god o stark räkrätt med goda ingredienser i och drack Champagne! Tittade på TV och njöt av at vara ledig och tittade såklart på fyrverkier, gick inte att undvika att höra dem heller. 😉
  Önskade goda vänner Gott Nytt år och mådde gott! <3 Förra året var ett väldigt bra år för mig och jag har bestämt att detta ska bli ännu bättre!!! Kanske rent av träffa en trevlig, lång och snäll kille framåt våren då studierna tar slut. 🙂
  Nyårskram på er allihop!

 10. Malin

  Tyvärr går de inte o skita i nyårsångesten., Inte för mig iaf. Man vill kunna fira nyår med nån man älskar. Visst är de trevligt o fira in året med vänner men saknar o fira nyår med nån jag älskar. O man vill tänka att de kommande året ska bli året då man skaffar nån man tänker så varje år men händer aldirg att man hittar någon. Har vart singel i 4 år snart. O tro mig efter 4 år så känns de som att man inte kommer hitta den rätta. Men nånstans där ute hoppas ja att min rätta finns. Men just nu känns de så hopplöst 🙁

 11. nicky

  Ja det är ju hemskt beklagligt detta med nyårsångesten.

  I andra länder får man kallt räkna med risken att bli sprängd i luften när dagens matvaror ska inhandlas när som helst under året, men i Sverige ska det minsann bli tokångest om årets sista timme inte bjuder på en intim stund.

  Väx upp för f*n 🙂


Kommentera