”Kan man dejta flera?”

Hej!

Jag är relativt ny på happypancake och har bara haft mejlkonversationer med ett fåtal. Men för nån vecka sen började jag prata med två stycken som båda kontaktade mig. Båda verkade intressanta så jag ville fortsätta mejla med dem båda. Men nu i helgen träffade jag en ny intressant person ute där allt klickade och vi har hörts rätt mkt efter det på sms och vi ska ses snart igen. Jag vet inte riktigt hur seriös denna person vill vara, men känslan säger ändå att det kan leda till något bra. Hur gör jag då med mina två happypancake-flirtar. Ska man låta bli att svara dem, eller ska man vara helt ärlig och säga att man har träffat en annan? Om det inte funkar med den här nya, så vill jag inte slarva bort mina hp-flirtar… Jag har inte varit inne på hp sen jag träffade den nya.

/Anonym

Helena svarar

Det första jag tänker när jag läser ditt mail är ”Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”. Jag ska förklara varför jag tänker på det och varför jag anser att just det ordspråket i detta fall har relevans.

Du skriver att du inte vet hur seriös personen du träffat vill vara. Jag tror att du behöver utgå från dig själv och tänka på vad du vill. Hur seriös vill du vara? Hur känner du dig med personen? Tror du att du vill försöka utveckla er relation? I så fall behöver du också ha fritt utrymme att göra detta utan tankar på att ha en back-up plan om det inte blir som du tänkt. Det är här ordspråket jag nämnde i starten kommer in. För att kunna lära känna någon annan, bygga en relation och våga vara i den, så behöver relationen ha ditt fokus. Om du då har en tanke redan nu om hur det ska bli om er relation går i stöpet så kommer dessa tankar också färga er relation. Du behöver välja. Ett val innebär ofta att man också väljer bort något annat. Du verkar ha en god känsla för vad du vill och du har träffat en intressant person som du vill träffa igen. Genom att ha ett splittrat fokus kan din kontakt till alla bli splittrat. Dessutom är det alltid bäst att bygga en ny relation på ärlighet och att låta personen få ditt fulla fokus. Precis som ordspråket i början av texten säger så är det ofta så att den som försöker agera på flera plattformar samtidigt ofta mister allt just på grund av att det är svårt att vara närvarande och ärlig till alla.

Du skriver att du inte varit inne på HappyPancake sen du träffade den nya personen. Jag tolkar det som att du inte haft något behov av att maila med andra eller se vilka som finns där. Det betyder kanske att den person du träffat fyller nog i dig och är tillräckligt intressant för att du inte ska behöva upprätthålla mailkonversationer du tidigare har haft.

Om du vill svara de personer du mailat med tidigare är upp till dig. Det är inte ditt ansvar att meddela vad som sker i ditt liv eftersom ni inte har någon direkt relation än. Däremot är det en fin gest att meddela läget så att de slipper att undra vad som hänt, eller fortsätta skriva till någon som inte längre har intresset eller som har träffat någon annan. Jag tror att du själv skulle ha velat ha det så.

Lycka till,
Helena

dating


Det finns 41 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Nina

  Klokt svar Helena
  Och man kan även vända på steken
  Om hon själv varit i motsatt situation

  Å andra sidan är hp mfl andra sidor
  Just vad det är

  Man får ta dem flesta
  Och många ggr även sig själv med en nypa salt

  Live är live
  Då avgörs mer än någonsin
  Förr eller senare

  Tror och vet av erfarenhet att många har back uper
  Just för att smörgåsbordet lockar
  Och det i sig ger ej rätt fokus för dejting
  För riktig dejting

 2. HoppfullSkeptiker

  Jag tycker också att Helenas svar var bra. Förutom på en punkt.

  Anonym frågar: ”Ska man låta bli att svara dem, eller ska man vara helt ärlig och säga att man har träffat en annan?”

  Helena svarar: ”Om du vill svara de personer du mailat med tidigare är upp till dig. Det är inte ditt ansvar att meddela vad som sker i ditt liv eftersom ni inte har någon direkt relation än.”

  Såklart det är upp till henne, och det är såklart inget ”ansvar”, MEN jag tycker ändå ABSOLUT att man bör säga som det är! Att bara tiga ihjäl samtalet för att slippa ge någon dåliga nyheter tycker jag känns respektlöst, själviskt och rentav barnsligt.

  Läser man kommentarer här på bloggen så är det fullt av både män och kvinnor som tycker att det är otroligt tröttsamt att gång på gång få igång en trevlig konversation med någon som sedan bara slutar svara utan förvarning eller förklaring. Jag har själv varit med om det många gånger och det är lika tröttsamt varje gång.

  • Conny

   Jag är en av de som låter konversationer dö ut med uteblivet svar. Visst vore det enkelt och schysst om man alltid kunde få ett meddelande från den andre om att han/hon inte är intresserad längre (följt av någon artighetsfras om att det var trevligt att prata), men jag har ett försvar till det här beteendet;

   Det som händer är inte att jag plötsligt tröttnar och bestämmer mig för att sluta höra av mig till personen. Det är snarare alltid så att det dröjer lite extra länge innan jag funderar på att svara, just eftersom mitt intresse har börjat svalna. Tiden går och vips har det gått några dagar mer än vad jag hade tänkt. Någon dag till passerar och jag inser att konversationen har dött ut av min inaktivitet. I det läget skulle det bara vara konstigt att skriva ”Öh, hej.. nu har det gått väldigt många dagar här. Jag har inte tänkt skriva mer, ha det bra.”

  • HencePence

   Håller helt med, är vanligt att personen man pratar med bara slutar svara istället för att säga som det är. Jag önskar att fler (i mitt fall tjejer) vågade vara öppna med ifall man inte vill fortsätta konversationen/relationen. Det gäller både tjejer man träffat online eller irl. Att vara parten som nästan alltid tar kontakt, som det är för killar, är det sen ganska knäckande när konversationerna dör ut i tystnad. Var öppna och ärliga, har ni träffat någon eller bara inte är intresserade, säg det! Åtminstone i de fall när man pratat ett tag eller träffats minst en gång.

  • HoppfullSkeptiker

   Conny,
   Det tycker jag var ett dåligt ”försvar”, ärligt talat.

   Jag tycker verkligen inte att det vore det minsta konstigt att efter några dagars tystnad säga nåt i stil med vad BEW gav exempel på i en kommentar längre ner här: ”Ursäkta att jag inte svarat på ett tag, jag har haft mycket att göra men även börjat träffa en annan tjej. Det har varit mycket trevligt att prata med dig, tack och hoppas att du har det bra.”

 3. Norrland

  Ja, man KAN dejta mer än en person samtidigt. Det går. Huruvida man BÖR göra det beror på vilken sorts relation man har. Om man är öppet polyamorös (eller vilket fancy namn man nu använder för ”vill inte känna skam över att vilja mumsa på flera personer samtidigt”) så är det väl okej, om alla är med på noterna. Om man utger sig för att vara monogam, å andra sidan, då bör man inte göra det. Om man inte är en hjärtlös dryg jävel, såklart, för då har man frikort att göra lite vad man vill.

  Men i det här specifika fallet skulle jag säga dumpa flirtarna. De är bara flirtar av en anledning. Försök hålla dig till en person, hur svårt det nu än må vara. Om det inte funkar så kommer de vara kvar. Tro mig, killar på HP går ingenstans. Vi är som bortglömda hundvalpar i skyltfönstret som nu är för gamla för att adopteras.

 4. Miss Z

  Om det är bara ”flirtar” är det väl helt ok att fortsätta maila tills hon är säker på den andra. Skulle det bli mer seriöst får hon väl maila och säga det på ett schysst sätt. Så vitt hon vet kan ju de hon mailar med göra samma som hon. Det är den risken man tar med internetdejting.

 5. What_A_Man

  Ja, det är helt ok. Men låt de du skriver med förstå vad du gör med. Det kan ju vara att den livs levande människan du har fått tag på kanske inte är allt du har drömt om, och då kan det ju vara att du har skapat ett väldigt förtroende hos den du skriver med om du säger att du vill göra ett försök där i stället. Så tänker jag – och de gånger jag har sagt så till kvinnor när jag själv har varit i valet och kvalet har jag blivit bortvald. Själv känner jag att hon är ärlig när hon säger att hon träffar mer än mig.

  Där är också aspekten Hoppfullskeptiker är inne på: Drabbas inte av det egna dödsfallet. Det är så tråkigt att sitta och vänta på svaret som aldrig kommer.

 6. Boccaccios

  Helena, Helena, Helena.

  Jag håller fullständigt med HoppfullSkeptiker.

  När det gäller vilka ansvar man har på en nätdejtingsida var ditt svar något av det mest hänsynslösa och arroganta jag har hört.

  Ett svar jag bara kan anta grundar sig i den anda av väldigt utbredd egoism som råder i dagens samhälle?

  Det är klart att Anonym har ett ansvar gentemot sina två flirtar på HP.
  Enligt mig får man helt enkelt det ansvaret så fort man svarar på ett mejl.

  Det är naturligtvis inte ett ansvar som sträcker sig till att i detalj beskriva eller förklara vad som händer i ens egna liv.

  Men, man slutar inte bara skriva med en annan människa helt utan förklaring.

  För mig motsvarar det att börja prata med någon på en fest. Och mitt i en mening så vänder man bara ryggen till och går därifrån. Helt utan förklaring.

  Men sluta skriva med dem skall hon definitivt göra. Efter vad Anonym skriver vill hon ha dem kvar som eventuella reserver om någonting går fel med killen hon träffade IRL.
  Och hur hänsynslöst, egoistiskt och vidrigt är inte det?

  Sedan vet jag att det är den rådande stämningen att på just nätet behöver man inte ta samma hänsyn som i verkliga livet.

  Och det är också vad jag anser vara det största felet med internet.
  Nonchalansen, arrogansen, hänsynslösheten.

  Nu försöker du i och för sig lindra det hela med att tala om att det är en ”fin gest” att tala om för flirtarna vad som händer.

  Men allvarligt talat, Om… Alltså, Om vi nu skall kalla oss civiliserade och utvecklade, då skall väl inte det vara en ”gest” baserad på välvilja. Det borde väl i stället vara en självklarhet.

  Det tycker i alla fall jag, för annars kan vi lika gärna flytta in i grottorna och börja svinga oss i träden igen.

  Jäkla nonchalanta internetattityd :-/

  PS. Varför tror du det finns så många människor som är besvikna på nätdejtingsidor?
  Jo, därför att de har mött exakt det beteendet som du rekommenderar. DS.

  • Vadman

   Väldigt insiktsfullt och bra skrivet BOCCACCIOS!

   Upplever också att bara för att man gömmer sig bakom ett nickname så kan man bete sig ohyfsat och arrogant. Försöker själv vara noga med att alltid svara med en hövlig ton oavsett om jag är intresserad eller inte, det tycker jag att varje kvinna är minst värd.

   Erkänner att jag inte började så när jag först reggade konton på dejtingsajter men har själv insett att våra sociala värderingar håller på att gå käpprätt åt skogen om vi inte skärper till tonen på nätet.

   Jag är också förvånad över Helenas brist på social kompetens i denna fråga.

  • Boccaccios

   Nja…

   Jag vill verkligen inte att det skall kallas för individualism.

   För tro mig, jag är en individ. En äkta individualist.

   Vilket innebär att jag tänker själv. Jag fattar aldrig beslut baserat på vad gruppen kan tänkas tycka och förvänta sig. Jag gör Aldrig som majoriteten Bara för att det är enklast, jag gör det som Jag tycker är rätt.

   Det är individualism.

   Men, samtidigt tar jag ansvar. Jag tar ansvar för vad jag gör. Jag tar ansvar gentemot andra människor jag umgås och pratar med. Jag påbörjar exempelvis Aldrig en konversation för att sedan helt plötsligt tvärignorera motparten.

   För jag är en ansvarstagande individualist som lever i en civiliserad värld.

   Det psykologer pratar om, och vad Helena rekommenderade, är bara helt vanlig, hänsynslös, vidrig egoism.

  • Nina

   Håller helt med romantisk-tjej
   Vi måste skilja på saker

   Viktigt
   Börja med att vara sanna mot oss själva
   Om man på riktigt tar en diskussion med sig själv
   Så gör man saker utifrån respekt och värde
   Både mot sig själv och andra vi möter

   Många gömmer sig bakom ord och handlingar
   Skyller ifrån sig
   Tillåter sig bete sig illa

   Dem tänker ej att det finns konsekvenser

   Att kanske just deras beteende kan drabba någon dem håller kär
   Att en dag kanske deras barn syskon förälder eller vän, faktiskt kan drabbas av just samma oansvariga och respektlösa sätt

   Fortfarande
   Behandla andra som du själv önskar bli behandlad

   Och va raka med varann
   Berätta vad syster är inför en dejt
   Är det ens en dejt
   Osv

   Vi är människor
   Vi klarar av raka och respektfulla rör
   Vi behöver ej göra oss dummare än vi är

   Och grunden är
   Var sanna mot er själva
   Enklare att vara sann mot andra omkring er

  • HoppfullSkeptiker

   Romantisk-Tjej,

   Ja och nej… Å ena sidan så ska ingen såklart behöva tvingas till att göra något som inte känns bra för dem, men å andra sidan betyder ju inte det att man aldrig nånsin ska offra lite av sin egen bekvämlighet för någon annan människas skull. Det vore ju ett otroligt själviskt och tråkigt samhälle att leva i om alla enbart gjorde vad som kändes bra för dem själva och inget annat.

   Att tiga ihjäl ett samtal bara för att det ”känns bättre” för en själv att inte behöva göra det obekväma att säga en tråkig sanning till någon, det tycker jag är väldigt själviskt. Att kunna offra en gnutta av sin egen bekvämlighet för att visa någon annan den respekten tycker jag faktiskt hör till allmän hyfs.

 7. C

  Jag tycker man bör ta ansvar för sina handlingar.
  Oavsett om det är på nätet eller irl.
  Kom att tänka på ett gammalt talesätt, nämligen ”behandla andra som du själv vill bli behandlad!”.. vilket självfallet betyder en ärlig avslutning på konversationer man inlett. Klart man inte är skyldig att redovisa sitt liv i detalj till motparten, men man kan gott meddela sig på ett sjysst sätt så den andra inte går och när ett hopp, mm.. att bara tystna är sämsta beteendet i mitt tycke. Respektlöst.
  Själv brukar jag trösta mig med att en man som gör på detta, inte minst fega viset, är ändå inte en man jag vill ha i mitt liv..

 8. Crazy8000

  Finns ingen skillnad om du beter dig asocialt här eller IRL, konsekvensen blir de samma IRL om man stöter på personen IRL. Det undermedvetna ser ingen skillnad och har du otur har personen ledarutstrålning så många kommer ta efter omedvetet för att passa in omedvetet och följa den som har viss utstrålar.
  Detta borde många tänka lite på att internet är inte en skyddad verkstad om du har bilder på dig själv!

 9. Anna

  Det var jag som skrev brevet. Jag tycker det är svårt att veta när och vad man ska skriva. Tycker ni man ska skriva direkt typ ”Igår träffade jag en kille och nu ska jag se hur det går.”?

  Undrar också: om ni mejlar med flera och bestämmer om dejt med en av dem, avslutar ni direkt då konversationen med övriga?

  • Axel

   skriv precis så som du känner, när du känner det. om dina tankar och känslor säger att du träffat en kille som du gillar och du tycker det känns fel att fortsätta ha kontakt med andra på nätet, säg exakt det till nätflörtarna. säg att du uppskattade att prata med dom, men att du inte längre känner dig bekväm med att fortsätta den kontakten och att om situationen förändras kanske du skickar ett meddelande till dom igen, och ifall situationen inte har förändrats för dom kan man kanske hitta tillbaka för att se om det fanns något där ändå. i annat fall kommer dom inte höra av dig igen, men då vet dom iaf varför.
   Sen när man säger sånt är mycket personligt. Jag skulle säga att gränsen går där man själv känner att det håller på att bli något på riktigt med en person och man själv tycker att det känns som att luras när man skriver med andra. men om det händer redan när man bokar en dejt, eller om det händer först när man börjar kalla varandra för flickvän/pojkvän/henvän det är upp till var och en. Personligen tycker jag det är väl tidigt om man inte faktiskt har träffat personen man hoppas det ska bli något med, men alla känner olika om sånt här och det är dina egna känslor och att du är ärlig mot dig själv med hur du vill vara som är viktigt. Ditt ansvar är att agera så att du själv mår som bäst och att du går i linje med ditt eget samvete.

  • Boccaccios

   Hej Anna.

   Nu har det i och för sig hänt väldigt sällan Att jag har skrivit med flera samtidigt.
   Det var faktiskt väldigt sällsynt att jag skrev med någon överhuvudtaget.
   Beroende på stora svårigheter med responsen från tjejer på HP.
   Vill bara att du skall veta det när du läser mitt svar.

   Om jag skrev med flera samtidigt och bestämde dejt med en så avslutade jag inte skrivandet med de övriga tjejerna per automatik. Det berodde på att när jag började skriva med en ny tjej så tog vi diskussionen ganska tidigt hur det såg ut med övrigt dejtande. Och i de flesta fall hade jag och tjejerna samma åsikt i frågan, det var okej att dejta andra.

   För jag tycker att Om båda parter är med på att det kan gå till så, ja, då är det okej.

   Men, vid det tillfället när jag var i exakt din situation, jag skrev med en tjej på HP samtidigt som jag träffade en tjej IRL som det tände med, ja, då talade jag också om det för tjejen på HP och avslutade den kontakten.

   Jag ser det så här nämligen, om jag fortsatt skriva med tjejen på HP samtidigt som jag lite mer seriöst dejtade en annan tjej, då hade det ju varit som att jag hållit HP- tjejen i reserv om allting hade gått fel med IRL- tjejen.

   Och Det är helt enkelt inte okej.
   Jag har nämligen varit den reserven också.
   Och du kan inte föreställa dig hur förnedrande det är.

   Alltså blir min rekommendation att du avslutar med killarna på HP.
   För om jag förstod ditt brev rätt så vill du ge IRL- killen en rejäl chans?
   Och då är det enligt mig bara orättvist och egoistisk att fortsätta skriva på HP.

   Sedan Hur du skall säga det måste du komma fram till själv.

   Mitt förslag är dock att gör det i dag, hellre än i morgon eller nästa vecka.
   Var ärlig mot dem. Förklara vad som hänt, enkelt och uppriktigt.
   Förvänta dig också en reaktion. Säkerligen kommer du få ett svar tillbaka?
   Förhoppningsvis med en lyckönskan till dig. Men kanske är det surt?
   Jag vet inte? Men du får ta ställning till hur du skall göra med det svaret när det kommer.

   Men snälla, snälla, snälla Anna.
   Sluta inte bara skriva med killarna på HP för att tiga ihjäl dem.
   För den behandlingen göder bara besvikelse och bitterhet.

   Och tänk på detta också. Det fungerade inte mellan mig och tjejen jag träffade IRL.
   Vilket gjorde att 7, 8 månader senare var jag tillbaka på HP.
   Och vad hände då?
   Jo, tjejen som jag avslutade kontakten med hörde faktiskt av sig igen, vilket ledde till en dejt ett tag senare.
   Och enda skälet till detta var enligt henne att jag hade behandlat henne så schysst som jag gjorde. Det hade alltså aldrig inträffat om jag hade tigit ihjäl henne 🙂

  • BEW

   Det tar ett tag innan man kommer fram till hur man ska hantera nätdejtandet, så det är okey att inte veta hur man gör i början och även senare för det är inte alla kontakter ser likadana ut.

   För inte så länge sedan fick jag ett fint brev från en man jag mejlat en del med, han skrev ungefär ”Ursäkta att jag inte svarat på ett tag, jag har haft mycket att göra men även börjat träffa en annan tjej. Det har varit mycket trevligt att prata med dig, tack och hoppas att du har det bra.” Skriv så enkelt som möjligt, men som sagt var, vill du ha någon chans med killarna på HP senare så måste du höra av dig till dom.

   Angående om man avslutar konversationer med alla andra om man bestämmer en dejt med en, så säger jag nej, om de andra inte känns helt bleka i jämförelse med den du bestämt dejt med. En första träff IRL är oftast bara för att se om man kan tänkas trivas ihop ”på riktigt” och man kan träffas flera gånger innan det känns som att den här vill jag verkligen satsa på, men nån gång känner man nog att här går gränsen, nu är det den här jag träffar som jag faktiskt vill ha just nu och då är det inte rätt att behålla andra som backuper. Då är det bättre att säga som det är och ev återuppta kontakten senare.

  • standsart

   Anna. Allt som skrevs här är rätt teoretiskt. I verkligheten borde man kolla flera varianter samtidigt. Innan man hoppar i säng och skapar förhållande är alla kontakter endast varianter till en möjlig partner. Man dejtar flera för att välja rätt och med dejta menar jag prata på offentlig plats, se en i ögonen, känna av utstrålningen. Tyvärr även om man tror att man hittar rätt händer det att förhållande varar för kort tid. Kanske max i tre månader. Tid till spillo att dejta endast en. Jag ser ingen anledning att låta bli flera chanser för att man hoppas på att det skall bli livssagan om man tycker lite om en kille. Om du skulle vara upp över öronen förälskad i den kille som du träffade i verkligheten skulle du inte skriva brev och fråga vad skall du göra. Kärleken känns och då finns det inte plats för flera. Om kärleken infinner sig borde man skriva till övriga, typ ”tack för trevlig tid men jag tycker att vi borde söka vidare”. Nån anledning behövs inte uppge tycker jag.

  • fredrik

   Anna, fint att du ändå reflekterar över vad du ska skriva. Helt klart ett trendbrott i jämförelse med de flesta damer. De flesta, helt tvärt bara slutar att skriva efter mailkorrespondens med längre och mer djuplodande mail. Jag blir fan förbannad, har folk ingen moral på nätet? Bara sluta skriva och sluta läsa utan förklaring. Det har blivit mycket vanligare de senaste åren. Nej, håll er borta från nätdejting om ni vet med er att ni saknar social kompetens, moral, taktkänsla, empati etc. Försök er att sätta er in i en annan persons perspektiv och hur erat beteende kan tolkas och upplevas. Blablabla..jag har ingen skyldighet att blablabla. Nej men du kanske inte är uppfostrad av apor och kan visa lite hyfs, även om du nu inte behöver se någon i ögonen. Nu menade jag inte dig frågeställare, utan kvinnor i allmänhet på dejtingsidor och dejtingappar.

  • standart

   CRAZY8000 Det skiter sig när man tar första bästa med alla kompromisser att göra för att ”det finns inte bättre”. Om man vill ha friktionsfritt förhållande där man behöver inte vara missnöjd ser man på massor av varianter och väljer rätt. Inte många kan säga att de aldrig grälade i ett förhållande. Jag hade 16-årig förhållande och fick trassel EN GÅNG pga att vi pratade förbi varandra. Missförstånd avklarades på en kvart. Här ser du hur skiter det sig.

  • Crazy8000

   Standart

   Nämnde du inte att dejta flera samtidigt?
   Förtroende delen brukar sumpas när man gör så när det kommer fram. och du som kvinna borde tänka på det när du har med män att göra väldigt få tar konkurrens så bra av ren natur precis som de flesta kvinnor börjar omedvetet tävla om att vara det bästa valet.

   Det du nämner är lite patetiskt i mitt tycke att ta någon bara för att, något desperat. Då är jag hellre själv.
   Tyvärr går det att ha friktionsfritt förhållande, det har bara med hur självisk båda är och hur mycket ni har utvecklats som människa på den fronten. Blanda inte ihop det som kan se ut som kiv som egentligen är en del i vissa personers kärleks spel för att fö kärleken. Vissa människor klarar inte det spelet och det blir motsatt effekt som den som gör hatt inte riktigt förstår.

  • standart

   Crazy8000 Du kanske missuppfattar vad jag skrev om. Jag dejtar 1 eller 2 gångar om året men om det slumpar sig att det finns 2 eller flera intressanta killar kan jag gå på dejt med alla. Inte samtidigt förstås. Ler. Vilket förtroende skadas om det är första dejten? Jag är endast okänd kvinna för dem som vill se mig i verkligheten. Om jag utvecklar det där om dejter oftast blir det en dejt och slut för att man ser att kille och jag skall inte fungera tillsammans. Även om jag går på flera dejter en och samma vecka och vill se mina dejter en gång till skall jag inte spola övriga som jag också vill se en gång till. Ingenting svekfullt med det . Jag bara vill se närmare på killar och killar vill veta mera om mig. Allting som jag skrev förutsätter att jag har inte sex med någon av mina dejter. Om man har sex har man förhållande. Kortvarig eller långvarig kan det vara.

  • Crazy8000

   Standart

   Vad som skadas när man dejtar flera parallellt, tyvärr blir du inte det om det är via en kontakt sida, omedvetet tar man redan kontakten via den media som den effekten att du är en okänd precis som om ni träffat varandra ute.

   Jag förstog att du är en av de som dejtar flera parralelt. De har sina nakdelar att göra det som är en fördel att vara medveten om.
   Som den jag har nämnt och den att psyket har för många valmöjligheter så den blir som när du sappar på TV’n den blir uttråkad och bryr sig inte även om det skulle vara prinsen i rustningen på den vita hästen.

   Inget fel i att göra det och är en fördel om man bara vill ha dejting ruschen med sådana känslor eller inte kunna fastna för någon och bara leka runt.

   När jag vill leka runt gör jag så.

 10. ViraStina

  När jag hoppade av HP, skickade jag ett sista meddelande till dem som jag pratat mest med, och lämnade en vanlig mailadress, ifall de ville fortsätta skriva.

  De flesta ville inte flytta konversationen utanför HP, men jag hade i alla fall talat om varför jag försvann.

  I övrigt håller jag med Axel här ovanför. Om du känner efter, så vet du när det är läge att meddela övriga. Är du ärlig mot dem, så är det dessutom fullt möjligt att du kan återuppta kontakten med någon av dem senare, ifall det inte funkar med den som är mest intressant i nuläget.

 11. Romantisk-tjej

  Jag har allt för många gånger erfarit att korrespondensen plötsligt brutits abrupt och oväntat. Det är ytterst sällan killar skriver att de dejtar någon annan och därför inte vill fortsätta skriva.
  Den typen av hyfs är så sällsynt att jag trillat av stolen de få gånger det hänt.

  Artighet och empati behövs tydligen inte om man inte ser varandra i ögonen. Det är vad jag lärt mig av onlinedejting. Flertalet killar var blaserade och obrydda om andras känslor och det var en skrämmande upptäckt för mig.

  • crazy8000

   Tråkigt att höra att du brukar råka ut för de männen, många av de brukar vara sådana IRL också så det är inget att bry sig. När du börja ta efter du blir en i mängden.

   Har fått några tjejer som har skickat et sådant mail och jag kan tänka mig att träffa dessa om vi skulle råka få kontakt igen på grund av deras respektfulla ärlighet. men de andra vill jag inte ens ha med att göre IRL.
   En uppbyggd kontakt brukar sällan dö ut till noll, grunden ligger kvar där för förtroende biten men gör man den där autismliknande beteendet bränner man förtroendet totalt.

 12. tjej

  Sitter här och funderar på att om jag mejlar några gånger med en för mej helt okänd människa. Då har jag alltså enligt konversationen här ovan redovisningsplikt inför denna person om vad som händer i mitt liv. Allt för att nån skrivit ”hej läget idag” eller nått lika intetsägande.
  Nja, tror nog att jag förbehåller mej rätten att ha kvar min fria vilja även om jag råkar bli tilltalad av en karl på HP.
  Tröttnar jag slutar jag svara, och när nån tröttnar på mej är det helt okej att bara sluta mejla. Varför skulle jag gå omkring och tänka på det? Men jag har ju ett liv utanför internet, där jag umgås med riktiga människor . Och mitt liv faller inte samman för att nån på nätet dissar mej.

  • Boccaccios

   Så du tycker det är helt okej att bara avbryta en pågående konversation helt utan förklaring?

   Du går från att prata med en människa till att totalignorera den personen, helt utan förklaring eller avslut?

   Tråkigt att höra. För då kan jag bara konstatera att enligt mig är du bara en fullständigt hänsynslös, egoistisk, empatilös, underutvecklad människa.

   Och vad spelar det för roll att du har ett liv utanför internet?
   Är det för att du beter dig likadant IRL?

   För jag har också ett liv utanför internet. Och jag hade Aldrig behandlat en annan människa så respektlöst. Varken på internet eller IRL.

  • Romantisk-tjej

   TJEJ:

   ”Men jag har ju ett liv utanför internet, där jag umgås med riktiga människor .”

   De flesta som använder internet är riktiga människor, tro’t eller ej. Och dessa har förmodligen känslor, förhoppningar och behov. Det är känslokallt att inleda en konversation med en person och sedan sluta utan anledning eller förklaring.

 13. SingelKillePåHp

  Jag dejtat flera samtidigt. Eftersom jag letar efter den person som är rätt för mig. Jag är inte intresserad i en människa som kan uppoffra tid på mig. Tyvärr ni tjejer försvinner illa kvikt.

  Sen för den Nonchalanta attityden, ta det som vuxna, som kör den är omogna, inkompetenta. Tyvärr är sett gott om dom på HP. Finns inget man kan göra men för guds skull sitt inte och döm ut alla på HP för att vara så.

  Jag är inte så, men visst jag är kille. Kan ju ha med saken att göra.

  Tjejer har ju lättare för narcissism. Att dom. Äer per sutomatic bättre än män ect.

  Sen har du dom normala fina självsäkra kvinnorna som är kanske 2 på hundra här på HP. Det är dom jag vill snacka med och träffa.

  Häll inte bensin på elden utan visa det i handling. Konfrontera dessa fega människor eller blocka dom och gå vidare. Idioter finns det gott om.

  • ViraStina

   Tjejer mer narcissistiska? Äh, bullshit.

   Jag dömer inte ut män bara för att de är just män. Jag ser till varje individ istället. Men det är kanske för att jag är kvinna som jag har den förmågan..? 🙂

 14. SingelKillePåHp

  VIRASTINA

  Men du, läs igen vad jag skrev…

  Det krävs lite av kvinnor med på HP, det funkar inte att sitta som en sessa och bli uppvaktad. Kan man inte mötas som två vuxna, normalt intelligenta, och uppvisa en ömsesidig respekt för varandra så är det nog inte menat. Blir man stött av något som den ene säger, då påpekar man det. Eller?

  Ja precis, för kvinnor, är det viktigare hur det sägs, än vad man säger.
  Jag skrev t.ex ”Tjejer har ju lättare för narcissism” Men du läste att ”Tjejer mer narcissistiska?”.
  Killar kan/är absolut narcisster, matar man någon med en viss standard behandling, så kommer det bli en självklarhet till slut. Du vet, för människan är ett vanedjur. Jag är kille, jag läser inte andra killars profiltexter, jag mejlar inte andra killar på hp. Jag talar total uteslutande med kvinnor här på hp. Det baserar jag åsikterna på.

  Sen att du inte dömer ut män, det är ju jättebra, dock drunkar du i mängden av dom som gör det. Det är ju sådana kvinnor jag är ute efter. Som har lite rim och reson i sig.

  • ViraStina

   Singelkille:
   Jag erkänner glatt att jag inte ser någon uppenbar skillnad mellan de två meningarna om narcissism. 🙂 Jag tycker båda låter precis lika fördomsfulla och generaliserande.

   Men förklara gärna lite närmare hur du tänker. Jag vänder mig nämligen mot tanken att det skulle vara någon könsskillnad på den fronten.

   I övrigt håller jag främst med dig, och om du byter ut kvinnor mot män i din text så stämmer det rätt bra med mina egna erfarenheter.


Kommentera