Cute-Happy-Couple-Hug

Kan man bli kär i en röst?

Vad säger egentligen rösten om en person? Mycket, lite eller ingenting? Den frågan har jag ställts inför ett par gånger i dejting-sammanhang. Ibland har jag blivit förälskad i en röst som sedan visat sig tillhöra en desto mindre smickrande person. Jag får ofta höra att jag har en ”behaglig röst” när jag leder mina yogaklasser. En nasal eller gäll röst kan nästan vara olidlig att lyssna på.

Nyligen började jag skriva med en kille på en dejtingsajt som jag tyckte verkade jätteintressant. Han var snygg och skrev roligt. Våra konversationer flöt på under ett par veckor och det pirrade till när jag såg att han hade skrivit. Han var iväg på en jobbresa så vi kunde inte ses på en gång. En kväll när vi satt och skrev, frågade jag om hans nummer och ringde honom. Jag tänkte att vi lika gärna kunde prata med varandra istället för att bara skriva fram och tillbaka.

Det tog ett par signaler innan han svarade. Han verkade extremt besvärad och framför allt… tråkig! Det var som att det var en annan person i skrift och över telefon. Han svarade kortfattat på mina frågor och hade ingen ”glimt i ögat”. Jag försökte avsluta samtalet så fort som möjligt. Var han bara nervös och inte gillade att prata i telefon eller var detta hans riktiga jag? Vilken bild stämde mest överens med honom, hans personlighet i skrift som fick mig att skratta högt eller hans stela personlighet över telefon?

Han fortsatte att skriva men jag förmådde mig inte att fortsätta. Jag tänker på honom ibland och undrar om jag dömde för snabbt.

Motsatsen hände en gång när jag arbetade tillsammans med en person på distans som jag aldrig hade träffat eller ens sett en bild på. Vi hade telefonmöten flera gånger i veckan och efter ett tag började vi även att skoja och prata om lite andra saker. Han hade en jättefin röst och jag blev nästan besatt av att försöka ta reda på mer om honom. Men jag vågade inte ställa för privata frågor (som om han var singel och ville ses till exempel….) så när jobbet var avklarat hördes vi inte igen. Jag visste verkligen ingenting om den här människan. Inte ens hur gammal han var eller om han var gift eller hade barn. Det var bara hans röst jag föll för.

På frågan vad en röst egentligen säger om en person är nog svaret att den medvetet eller undermedvetet påverkar oss mer än vad vi tror.

I filmen HER blir huvudpersonen, spelad av Joaquin Phoenix kär i ett operativsystem (rösten spelas av Scarlett Johansson).


Vad säger ni?

Letar du fortfarande efter den stora kärleken? Bli medlem på HappyPancake idag!

dating