happy Pancake fireman

Kan ett yrke attrahera?

Är det viktigt att gilla vad ens dejt arbetar med? Kan ett visst yrke vara en ”trofé” att visa upp för vännerna, och finns det yrken som har motsatt effekt? 

Jag kom att tänka på det här då jag tittade på den amerikanska komediserien Seinfeld. Dejting är något som huvudpersonerna ägnar mycket tid åt, för att inte tala om energin de lägger på att analysera vad som gått rätt och fel.

I ett avsnitt dejtade karaktären Elaine en läkare. Eller ja, han var ju inte riktigt läkare än eftersom han hade missat en del tentor. Till Elaines stora förtret eftersom hon då inte kunde säga till väninnor att hon träffade en läkare.

En annan gång dejtade Jerry en kvinna. Allt såg bra ut, men efter att ha sett en av hans standup-shower gjorde hon slut. Hon gillade helt enkelt inte uppträdandet och hon var tvungen att respektera vad hennes dejt gjorde, annars var det ingen mening att fortsätta.

Tittar man på ”Seinfeld” är det en sak som är tydlig. Yrket är viktigt för kvinnorna, männen fokuserar på helt andra saker hos kvinnorna. Stämmer detta? Och ser det ut så i Sverige också?

Så har det i alla fall sett ut, med tanke på att mannen länge var den som drog in pengar till familjen medan kvinnan skötte hemmet. Av en äldre släkting har jag också fått berättat för mig att en kvinna kunde ”dömas” utifrån vem hennes man var. Jag minns till exempel när denne släkting skulle berätta vilka som varit på hennes 50-årsfest. Det var poliskommissarie XX och hans fru, överläkare XX och hans fru. Och så vidare. Ur kvinnans synvinkel spelade mannens yrke därför stor roll.  

Idag tror jag att det ser väldigt olika ut, beroende på vilka sällskap man rör sig i. Där jag kommer från pratas det väldigt lite om jobbkarriärer, lön och status. Däremot är det viktigt att vara en ”bra man” som gör rätt för sig och som det går att lita på. Ingen IQ kan liksom väga upp brister inom det.

I andra miljöer fungerar det annorlunda. Där bedöms du mycket mer efter vad du faktiskt arbetar med. Jobbar du på ett visst ställe blir du mer beundrad, både av män och av kvinnor. Oavsett hur du beter dig.

Vilken är er bild av yrkets roll i dagens dejtingsamhälle?

/Har du tankar om inlägget, bloggen, förslag på ämnen eller annat? Skriv gärna en kommentar. Eller mejla mig! Jag heter Chris1980 här på HappyPancake.

dating


Det finns 58 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Jag

  Du glömde avsnittet med George där han gör tvärtemot, han går fram till kvinnan som uppmärksammat hans beställning. Han talar om exakt hur det ligger till, han är arbetslös och bor hos sina föräldrar. Vill minnas att han får en dejt och även hjälp till jobb hos The Yankees… Han är brutalt ärlig..

  Hört från en del att jobb spelar roll, men anser själv inte det vara viktigt vad den man dejtar har för jobb.

  • Christian Persson

   Jag,

   Haha, ja just det. George har haft många intressanta idéer genom åren:). En gång minns jag att han spelade turist och sa att han arbetade på en ”kycklingfabrik” i en annan delstat. På så sätt slapp han att ta några initiativ, då han ju inte visste ett dugg om New York. Men det slutade väl som vanligt:).

  • Jag

   Christian!

   Minns inte hur det sluta men förmodligen inget bra… Hans värsta bedrift var nog dock de där kuverän som hans tjej slicka igen och dog pga klistret i dem…

  • Christian Persson

   Jag,

   Haha, ja precis. George och hennes föräldrar hade en rätt ansträngd relation efter det.

   Avsnittet där han spelade turist slutade ungefär så här, tror jag. ”Turistguiden”, dejten alltså, menade att George aldrig skulle klara av livet i New York. Så en relation skulle vara omöjlig. Sedan tror jag att Mr Steinbrenner på Yankees fick reda på att George sagt att han hade ett annat jobb samtidigt, så det rörde till sig där också. Som vanligt:).

  • Maynila

   Hej
   Jag jag tyvker absolut att yrken på den man dejtar spelar mycket roll för mig iallafall.
   Mannens yrken speglar sig på vem han är som person. Den ger mannen sexy och attraherad.Den ger power.Jag menar på ett bra sätt.
   Det gäller samma på oss kvinnor tror jag.Status är viktigt.
   Sen det käns ju trygg o veta att den man dejtar har råd o bjuda på fika😙😙

 2. Eros

  Min erfarenhet är att den absoluta majoriteten kvinnor på HP tycker att det är viktigt att en man har jobb och försörjer sig själv, men att det är oviktigt vilket jobb det är… En och annan profil ser jag ibland där man skriver; ”jag tror du är akademiker”, ”eftersom jag är högutbildad så ska du också vara det”, ”jag vill gärna träffa en man som är brandman eller polis” osv… men det är sällsynt.

  Jag jobbar pedagogiskt med människor och många kvinnor uppskattar det har jag märkt trots att mitt jobb inte är ett statusyrke. En och annan, men lyckligtvis få, har ratat mig för att dom inte tyckt det varit fint nog med en man som jobbar med människor… men som sagt… det är ytterst få så utifrån min erfarenhet är mannens yrke inte speciellt viktigt.

  • Christian Persson

   Eros,

   Jag tror också att själva inställningen till sitt jobb är viktig. Att vara passionerad för sitt yrke är säkert mer attraktivt än om man mer har synen ”ett jobb är ett jobb”. Att brinna för något kan nog ”kompensera status”, om man säger så.

   Sedan tror jag faktiskt det finns en viss ”klassaspekt” inom dejtingen också. På så sätt att vi, kanske omedvetet, söker oss till personer med en liknande bakgrund som oss själva. Jag tänkte skriva ett inlägg om just detta.

 3. Hasse

  Jag har alltid äcklats av hur man blir bedömd utifrån yrke och plånbok. Jag har gjort en klassresa kan man säga, från en kort tid som sossfall till VD för ett medelstort företag och till att pga sjukdom stå utanför igen. Och helvete vilken ytlighet det finns alltså bland kvinnor. Som VD hade jag gott om kvinnor omkring mig, tills nu inte kunna attrahera ens en flerbarsmorsa inom hemtjänsten. 😷😂

  Men skit i det. Jag har det bra ändå. 😜😘

  • Ada

   Men då kan du äcklas av dig själv med. I ditt inlägg nervärderar du både att ha barn sen tidigare och att arbeta inom hemtjänsten. Inte bra nog åt dig?

 4. Romantisk-tjej

  För mig är det personen i sig som är viktig. Min pojkvän var arbetslös och hade varit det i över ett år när jag träffade honom. Han är utbildad i en bransch där det finns få jobb. Men det störde inte mig det minsta. Han fick faktiskt ett jobb inom månad efter vi blev ihop.

  För mig var det som klippt och skuret att vara arbetslös/ledig/ha semester när jag var huvudlöst förälskad. Vi fick en smekmånad i början kan man säga 🙂 När allt är nytt glömmer man av sådant som tider och plikter. Och då är det underbart att inte ha några.

  Senare var det just jobb och jobbresande som ledde till en dipp i vårt förhållande. Det var en tuff period när ingen av oss hade tillräcklig energi att vara närvarande. Eftersom all kraft och tid gick till att arbeta och pendla.

  Jag kan leva alternativt och behöver inte den sortens trygghet/ekonomisk standard som många jagar efter. Killar med mycket vänner, karriär, intressen och ståhej passar sällan mig. Jag har alltid varit ointresserad av att skryta om eller visa upp mina dejter för familj och vänner. Det är inte många jag känner mig tillfreds med. Så när jag väl hittat någon jag tar till mitt hjärta kan han vara säker på att det är äkta kärlek.

  • Nadine

   Det är inte vanligt,,,,men existerar. Jag känner tre par där en har universitets utbildning o den andra gått ut nian o gått några kurser,,,så ja dom finns !!!

 5. george

  Man har väl läst på enstaka profiler att kvinnan söker en polis el dyl. Annars så har jag inte hört att yrket ska spela så stor roll. Själv har jag svårt för lärare. Varför tar jag inte upp här.

  Tack vare dagens samhälle så klarar man sig själv idag. Det är väl ett framsteg om nåt. Slippa vara beroende av andra.

  Har man klär på kroppen, tak över huvudet o mat på bordet så räcker det.

 6. tjej79

  Är man en ytlig status-jägare. Ja, då anser man också att vikten av vad man jobbar med har en betydelse. Titta på hur bostadsområdena ser ut. Icke att t ex en sopåkare hade varit tillsammans med en advokat. Det existerar nog knappast. Då, vissa yrkeskategorier vill ha en viss levdnadsstandard med. OBS, nu säger jag inte att detta ÄR fel. Men, det blir nog svårt att göra det med någon som är arbetslös. OM man har status fokus här i livet.

  Så, jag upplever mer att högavlönade personer som anser de har ”viktigare jobb” än oss andra är mer dömande än oss med vanligt jobb. Faktiskt. Varit med om det också annars hade jag inte yttrat mig om det.

  • george

   Tjej79

   Hade inte vi vanliga knegare funnits hade inte heller väskedängarna (VD) funnits Å dom andra som ser ner på folk pga vad man har för yrke alt jobb. Alla yrken behövs. Det finns två skitjobb. Hallick o knarklangare. Kände en tjej en gång som skämdes för att hon ”bara” var en skolbespisnings tant.

   Tänk bara hur mycket jobb det finns bakom ditt enkla SMS du skickar till familj å vänner.

  • KARL- INGE

   Tjej 79

   Jag jobbade i min ungdom som sopåkare ett par år 30 % av arbetskamraterna hade gymnasial o några hade högskola i sitt CV , och då ska du veta att det räckte med gymnasiet för dom flesta kontorsjobben typ arbetsförmedlade mm ,, Jag kan räkna upp många kändisar som varit sopåkare exp Börje Salming , Orup sångaren
   mm förvånansvärt många var tillsammans med kvinnor som hade hög status och hög utbildning, på 70talet då jag körde så var lönen ca 30% högre än industriarbetaren fullt i paritet med högre tjänsteman

   Du pratar som vanligt bara rakt ut och spekulerar utan fakta

  • tjej79

   Det gör du också Karl-inge! Nä vi lever på 2017 talet. Nämn en sopåkare som är tillsammans med en advokat idag. Eller en arbetslös som är det.
   Du pratar om kändisar..klart som tusan att de kan välja och vraka bland personer.

  • tjej79

   Du ska inte inbilla mig att det är lika vanligt att lågstatusyrken är tillsammans med personer som har högstatus yrken! Då får du visa statistik och källhänvisning på det tack. Det är mer ovanligt..vilket var min poäng med och jag hänvisade till egna upplevelser. Du hoppar inte på andra här i bloggen med att de ej har fakta. Jag ser inte dig skriva källhänvisningar som det faktiskt sig bör göra när man lyfter fakta..du lever kvar på 70 talet och pratar faktiskt om dina upplevelser och det är INTE fakta.

   Men, när jag gör det? Då heter det gång på gång att det är inte fakta. Fatta hur tröttsam du är på en skala. Om du irriterar dig så jävla mkt så, lägg ner, det har jag skrivit varenda gång.

  • KARL- INGE

   Jag påstår att t o m förskolelärare får ihop det med akademiker i bland nu 2017 talet så visst finns det män som attraheras av såna också skrattar,
   , för det andra det var inte 30 % kändisar som körde sopbil skrattar läs att dom var 30 % med gymnasial utbildning som var sopåkare, bimbos som drömmer om kändisar har det alltid funnits sen människans födelse gissar jag,
   om du inbillar dig att det är mindre demokratiskt och fritt att söka partners över klassgränser eller yrkeskategorier 2017 så tror jag att du lever kvar i 70talet förr fanns det knappast forum där dom möttes och hade samma intressen typ golf ,motorsport , tennis ,,,, arbetaren gick på kommunala dansställen i första hand folketspark och dom välbärgade akademiker gick då som nu på inneställen typ Alexandra Charles
   utlandsresor var för dom bättre inkomsterna där dom möttes mm Jag är övertygad om att den personen med god självkänsla och självförtroende och är allmänbildad och social mkt väl kan träffa partners över alla gränser oavsett yrke status ekonomi mm

  • Nadine

   Förresten,,,,det var en som hade nioårig skola + kurser o en som gått tre år på gymnasiet. Den tredje yrkes gymnasie men hoppat av sen komvux. Dom är ihop med universitets utbildade
   något inom medicin o bioloi och civil ingenjör.
   🤓🤓🤓😷🤥👩‍🎓👩‍🔧👩‍💻

 7. Jimmy

  Jag läste en artikel för några år sedan om att många färre tjejer än killar kunde tänka sig dejta en arbetslös:
  https://www.metro.se/artikel/svenska-singlar-vill-inte-dejta-arbetsl%C3%B6sa-xr
  Så visst är det tufft om man inte har ett jobb. Och då är det väl ganska logiskt att det även är en nackdel att ha ett jobb med låg status, jämfört med ett med hög status.

  Sen tror jag att det kan vara så att om man är arbetslös själv, då har man också sämre självförtroende och detta kan resultera i att man inte tror sig vara värdig någon, i alla fall inte lika mycket som om man hade jobb. Så kände i alla fall jag när jag var arbetslös.

  För egen del är det inte så viktigt vad en dejt har för jobb. Det finns många saker som är viktigare.

 8. Ada

  HASSE; Där misstar du dig, jag hatar inte män. Är det några som ständigt klankar ner på det motsatta könet så är det ett par män här. Vi är så ytliga, letar efter någon som kan försörja oss m m. fast vi är så gamla och fula med våra åderbråck och inte är värda er 😁

 9. Ada

  Jag tror att vissa yrken kan attrahera, men inte så många söker just efter det. En brandman t ex har ju inte uniformen på privat 😁
  För egen del tror jag det är viktigast att vara rätt lika, jag som arbetare söker ej akademiker. Lite trångsynt kan tänkas, men jag vill nog känna att man är på samma våglängd s a s.
  Har aldrig sett ett yrke som något att skryta med, varken eget eller partners.

  • ViraStina

   Jag är inne på samma linje. Jag har inget exempel i bekantskapskretsen på att någon söker personer med ett visst statusyrke. Skiljelinjen står istället mellan att ha ett jobb och att vara arbetslös, samt om man har universitetsutbildning eller inte.

   Inte så att någon uttryckligen har ratat någon för att de har ”fel” utbildningsnivå, men man söker mer aktivt bland de som är ungefär motsvarande. Jag har ett väldigt heterogent umgänge som omfattar allt från LO-knegare till professorer, men varje enskilt par är väldigt likvärdiga sinsemellan.

   Ibland har jag hört att man har varit tveksam till en ny dejt för att han t ex jobbar skift, eller reser mycket i tjänsten. Då kan man bli lite avskräckt av de praktiska problem det skulle medföra i ett gemensamt liv.

 10. Love

  Ja man kan glömma att få en tjej när man är arbetslös. Då spelar det ingen roll hur snäll ärlig och omtänksam man är. Tjejer är mer ytliga än män på det sättet. En man kan försörja kvinnan ett tag. Men en kvinna skulle aldrig försörja en man ett tag. Tjejer vill ha jämställdhet, sägs det. Jag är tveksam..

  • ViraStina

   Tja, Hasse verkar ju inte tycka att en kvinna som jobbar inom hemtjänsten är så mycket att hurra för, så jag vet inte riktigt om jag instämmer i din analys.

  • ViraStina

   Hasse:
   Men ditt uttryck ”inte ens” är väldigt avslöjande. Det betyder att du anser att någon som arbetar i hemtjänsten inte kan förvänta sig att få dejta vem som helst, eller hur?

   Och så är det ju ofta. Tycka vad man vill om det. Men det är sällan kvinnlig hemtjänstpersonal kan räkna med att manliga läkare står på kö. Lika sällan som en kvinnlig VD dejtar en manlig renhållningsarbetare.

   Min poäng är alltså inte att moralisera över detta, utan att principen med status/utbildningsnivå gäller för båda könen.

  • Peter

   Virastina, ett hemtjänstbiträde har nog ganska stor möjlighet att träffa läkare. De ses ju genom jobbet, kanske fattar tycke för varandra.

   Prova att sitta här och berätta att du har ett rätt ointressant jobb som dessutom är mansdominerat så är du helt ointressant för tjejer som är lika ointressanta med sin försörjning. Tjejerna här har möjlighet att välja vilket killar saknar. Tre killar inloggade för varje tjej.

  • ViraStina

   Peter:
   Det handlar inte om praktisk möjlighet i det här fallet, utan om familjekultur, samhällsklass, utbildning mm.

   Det finns statistik på det här, och jag kan den inte i huvudet men nej – manliga läkare och kvinnliga vårdbiträden är inte vanligt i relationssammanhang.

   Det är ungefär lika ovanligt som min egen kombination. Jag är akademiker med fem års universitetsstudier, medan min karl har tvåårigt gymnasium och ett typiskt arbetaryrke.

  • KARL- INGE

   LOVE JAG GER DIG DELVIS RÄTT

   Själv har jag ingen information om jobb bil eller annan status symboler eller talar om min ekonomiska status

   detta får många att reagera på min profil en av tio frågar ganska fort om jag har varit på jobbet i dag osv

   Men det är absolut ytliga egocentriska kvinnor som står för den moralen ofta kvinnor som har växt upp i vissa länder med små knappa förhållanden eller växt upp i traditionellt Akademiskt välbärgade områden typ Lidingö

   Ekonomi Diskuterar jag aldrig med ngn för det är privat
   min uppfattning är dock att Seriösa kvinnor som vill hitta kärleken bryr sig mkt mindre om mannens livsvillkor så länge man har tak över huvet o livets nödtorft
   Och jag söker den kvinnan som älskar mig och inte vad jag har på kontot eller vilken ,vilka bilar jag kör
   eller om jag är cyklist
   Kvinnorna vet att cyklisterna oftast är bättre i förhållandena och sexlivet
   pga bra kondition har ett medvetet tänk om våran gemensamma miljö /Empati och är lite mer fri i tanken och måsten vågar stå emot det traditionella o status

  • tjej79

   ”Kvinnorna vet att cyklisterna oftast är bättre i förhållandena och sexlivet
   pga bra kondition har ett medvetet tänk om våran gemensamma miljö /Empati”

   Var är faktan? Ge mig en källhänsvisning och forskning på detta.
   Annars låter detta som det ÄR taget i luften! Och en egen personlig upplevelser som du säger vi inte får skriva i denna blogg. för du har tydligen satt upp regler på denna blogg. Karl-Inges regler!

   En cyklist är bättre i sexlivet och på förhållanden ahahah snacka om att tro och anta 😉

  • ViraStina

   För den nyfikne – inklistrad statistik från SCB om vilka yrkeskombinationer som är vanligast. Dock inte helt purfärsk, utan från 2008. Och den omfattar gifta par. Inte sambor, särbor mfl. Men en liten hint får man ju.

   1. Läkare + Läkare
   2. Grundskollärare + Grundskollärare
   3. Lastbils- och långtradarförare + Undersköterskor, vårdbitr.
   4. Byggnadsträarbetare, inredn.snick. + Undersköterskor, vårdbitr.
   5. Företagssäljare + Undersköterskor, sjukvårdsbitr.
   6. Verktygsmaskinoperatörer + Undersköterskor, sjukvårdsbitr.
   7. Vårdbiträden, personliga ass. + Vårdbiträden, personliga ass.
   8. Fastighetsskötare + Undersköterskor, sjukvårdsbitr.
   9. Företagssäljare + Förskollärare och fritidsped.
   10. Företagssäljare + Övrig kontorspersonal

   Fotnot: Första yrkeskategorin anger männen och den andra anger kvinnor

 11. Ada

  Varför tror killar här att tjejer har så mycket större möjlighet att välja? Att fler killar än tjejer är inloggade säger inget om det faktiska läget. Hur många tror ni enbart söker kk? Det är väldigt många och i alla tänkbara åldrar. Tror inte det samma gäller tjejer, för då hade det inte varit så mycket klagomål här 😁

  • Hasse

   ADA: Väldigt ofta får vi män höra hur vi måste erbjuda kvinnorna något, och att de tröttnar annars. Jag tänker att det kanske är samma för kvinnorna; att de som bara får KK och ONS inte har mer att erbjuda en man?

   Trevlig helg.

  • ViraStina

   Ada:
   De har bestämt sig för att det är så. Du vet, fakta väger väldigt lätt mot personliga övertygelser för somliga.

  • ViraStina

   Hasse:
   Jag tror vi kan vända på det: Vi som inte enbart har ONS att erbjuda, utan en riktig relation med allt vad det innebär – vi har ingen framgång på dejtingsidorna.

   De kvinnor som enbart är ute efter en KK, kan förstås välja och vraka. Så ju mer man erbjuder, och därmed även förväntar sig, desto svårare är det att hitta någon.

  • Peter

   Jag tror att både Hasse och virastina är rätt på det. De bra tjejerna hittar någon direkt. Återstår bottenskrapet ingen står ut med och de sitter alltid inloggade. Gäller tjejer men inte killar.

 12. KARL- INGE

  Som ung har man sina drömmar, oftast påverkad av omgivningen väljer man utbildning jobb ,
  som senare visar sig kan vara helt fel men ekonomin blir bra av jobbet och semestern gör att man orkar ladda om,
  Eller man ställer om och skapar sig nya möjligheter som leder till trivsammare jobb o tillvaro, ekonomin kanske blir underordnad arbetskamrater och roligare jobb

  Oavsett så är det ofta påverkan av olika saker i närmiljön och slumpen som väljer jobbet åt dig

  Därför definierar inte jobbet oftast vem du är även om det sker en viss anpassning o påverkan av jobbmiljön

  Sen finns det en kategori som är in lyssnande på sig själva och verkligen lever som dom vill oavsett jobbstatus, lönenivå , och bortser från vad andra anser om deras jobb , ickejobb , studier , eller deras vägval

  det kan definiera en sann människa mot sig själv och livet .
  Exp sylvester Stallone var arbetslös skrev en bok som hette Rocky , boxarfilm han fick erbjudande på 350 ,000 dollar om han sålde filmrättigheterna .
  arbetslösa fattiga sylvester tackar nej ,
  han vill ha huvudrollen annars nej tack ,
  det kan definiera lev din dröm och mod och säger en hel del om den mannen . Han fick som han ville både pengar o rollen som Rocky
  Det visade sig vara ett rätt beslut ! men kunde varit ett beslut som lett honom in i anonymitet och misär.
  Livet är en balansgång livsavgörande beslut eller inte beslut !
  kan visa sig att många fantastiska människor
  med otroliga kunskaper egenskaper bara blir gråa skuggor av sitt rätta jag ,, och vise versa människor med normala kunskaper och egenskaper kan bli ngt alldeles storartad genom slumpen eller vara på rätt plats vid rätt tillfälle
  Att definiera människor i en viss livs fas har sina risker och visar sig vara tokfel i bland

 13. KARL- INGE

  TJEJ79

  visa mig fakta och källhänvisning angående allt o inget skrattar hej o hå o hit o dit

  Att du skriver här! är ju ett bevis på att det får skrivas vad som helst !

  Jag har gjort en reflektion Att GEORGE FAKTISKT HAR VUNNIT PÅ ATT SITTA PÅ BLOGGEN han har mkt klarare språkbruk och mindre bitterhet i dag än för 6 mån sen

  Tyvärr TJEJ79 har du gått åt rakt motsatt håll trist men sant Nej jag har inga bevis ingen forskning eller källhänvisning bara en objektiv observation

  • Nadine

   Jag tycker inte man behöver ha vetenskapliga studier på allt man kan själv se hur det ser ut runt omkring.Inte jätte svårt om man går utanför din vsnliga krets,,,,😏

  • tjej79

   Exakt Nadine! Men, jag får ju inte ha personliga åsikter eller personliga erfarenheter för jag ska enligt K-I bygga allt jag skriver på fakta.

 14. KARL- INGE

  VIRASTINA DIN SCB STATISTIK KÄNNS SOM ATT DEN VISAR VILKET YRKE SOM ÄR TILLGÄNGLIGT FÖR KVINNOR

  60% JOBBAR MED UNDERSKÖTERSKA /VÅRDBITRÄDE AV DINA 10 I TOPP
  DET ÄR VÄL INTE KONSTIGT ATT DOM ÄR GIFTA MED ARBETARE SCHAUFFÖRER ,SNICKARE, INDUSTRIARB

  MM DET ÄR JU MER KNEGARE KANSKE 60 % ÄN DET FINNS AKADEMIKER ,,ÄVEN OM DET INTE ÄR HELA SANNINGEN

 15. PeterK

  Då diffen i lön mellan arbete utan krav på utbildning och medelnivå inom jobb som kräver eftergymnasial utbildning är relativt liten (städare och lärare ca 30%, men mer komplexa jobb som IT arkitekt (100%, men kanske 80% diff efter skatt) så spelar nog inte vilket jobb man har så stor roll i Sverige. Gissar att yrket spelar större roll i takt med hur lågt skattetrycket är. Exempelvis länder som Schweiz, Nord Irland, Malta m.fl. borde lägga högre vikt på vilket yrke man har.
  I Sverige klarar man sig helt enkelt..

  För min del så är det viktigare att en partner har ungefär samma utbildningsnivå som en själv. Hade inte haft något större problem med en akademiskt utbildad tjej som jobbar på entrynivå på donken, förutom möjligen slöseri på talang.

 16. Maynila

  Hej
  Jag jag tyvker absolut att yrken på den man dejtar spelar mycket roll för mig iallafall.
  Mannens yrken speglar sig på vem han är som person. Den ger mannen sexy och attraherad.Den ger power.Jag menar på ett bra sätt.
  Det gäller samma på oss kvinnor tror jag.Status är viktigt.
  Sen det käns ju trygg o veta att den man dejtar har råd o bjuda på fika😙😙


Kommentera