Jag kommer att tänka på dig – Gästinlägg

Idag är det dags för årets sista gästinlägg. Dagens gästbloggare delar med sig av sina tankar kring singellivet!

Jag kommer att tänka på dig – Gästinlägg

Jag skriver till dig som inte har haft möjlighet att bunkra upp med energi inför kommande vinter. Jag skriver till dig som fortfarande letar efter kärleken. Jag skriver till dig som tappat lite hopp. Jag skriver till dig som upplever att alla andra är så jäkla lyckliga och lyckas med allt, förutom du. Jag skriver till dig som har lämnat eller blivit lämnad. Jag skriver till dig som varit med en person som bara lekt med dig. Jag skriver till dig som inte längre har en relation och känner att något välbekant inte längre finns i din närhet. Jag skriver till dig som är sårad. I samma sekund kommer jag också på att jag skriver direkt till mig själv, då jag fått uppleva liknande saker som dig.

I ett radioprogram för ett tag sedan fick jag höra att den vanligaste frågan banker får av kvinnor är: har jag råd att bo själv? Jag bor själv, men i min ”verklighet ”har aldrig tänkt på att det finns ett behov för andra att gått till en bank för att fråga om de har råd att bo själva. Jag lever någons dröm. Jag måste påminna mig själv om att bara vara, njuta och inte hela tiden sträva. Jag försöker att förbise den polerade fasaden av de människor som passerar mig och behöver komma ihåg att alla andra inte heller är så lyckliga. De har i många fall har haft liknande svårigheter, känslor och tankar. Jag möter fasaderna på väg till jobbet, under min arbetsdag och på väg hem. Det är sällan jag möter deras blickar, men någon gång då och då säger jag ursäkta mig till dem, när jag försöker komma förbi massan. Ibland passerar det en fasad med ett leende vilket smittar av sig och jag vill genast kliva in i den ”bubblan” även om det bara är för en minut.

Jag brukar ofta titta på olika profilbilder på dejtingsajter och genast bli nyfiken på vilken historia som gömmer sig bakom fotot. Jag blundar för profiltexten som för det mesta vill berätta om träning, arbete och status och om vad personen inte söker. Jag funderar på om det inte är lättare att skriva vad man söker istället för vad man inte söker? Det är lite som Alice i underlandet när hon står vid ett vägskäl och frågar katten vilken väg hon ska ta? Katten frågar då Alice vart hon är på väg och när Alice svarar katten att hon inte vet vart hon är på väg, svarar katten -Ja men då spelar det ingen roll vilken väg du tar.

Jag har svårt för tålamod och undrar vad det är för ett ord egentligen. Att man ska tåla(mod) det som livet slänger mot en och ha (tåla)mod att hantera olika situationer samtidigt som man i framtiden ska ha mod att möta liknande känslor i önskan om att finna lycka. Det är väldigt svårt att ha tålamod för att saker händer exakt just nu eller att saker inte händer exakt när jag vill att de ska hända. Kanske har det lite med mitt kontrollbehov att göra, men hur ofta har jag egentligen kunnat kontrollera saker…..jo typ aldrig. Att släppa kontrollen har en direkt koppling till att lita på livet. När jag behöver energi för att ta nya tag, så kommer jag att tänka på dig som är precis som mig.

/Kvinna 29 år

dating


Det finns 3 reaktioner.

Lämna kommentar
  1. Malin

    De känns som att du pratade om mig om det första stycket du skrev. Jag är singel och det har jag vart länge. Har inte alls tur i kälrken vilket är jätte jobbigt för man ser alla så lyckliga. Fast å andra sidan så finns det säkert de par som inte alls är lyckliga utan bara spelar att dom är det när dom är med folk. Sen vet man inte alls hur dom har det bakom stängda dörrar. Men ändå man tkr de ä’r jobbigt att se att så många av ens vänner hare någon. Känner mig så ensam. Visst har vänner men känns inte som att de bryr sig om att ja tkr det är jobbigt att inte ha nån o att ja känner mig ensam. De som har någon fattar inte att ensamheten tär på en. Man kan inte göra så mkt åt att man är ensam tyvärr. Bara hoppas på att man en dag finner den rätta. Saknar verkligen att vara lycklig. Att känns att man är älskad o att älska någon. Det är bland av de bästa sakerna som finns här i livet, kärleken.

  2. LJD

    Tack för att du delar med dig av dina känslor Malin. Vi kan inte ändra på allt, men vi kan se singellivet som en erfarenhet och i framtiden kan vi vara dem som bjuder in alla, oavsett singel eller ej till olika bjudningar.


Kommentera