4222ef1980e7002b019b5ba07395bc07

”Jag har alltid svårt att prata med tjejer jag finner attraktiva”

Hejsan relationscoacher på Happypancake. Jag har lite funderingar om det här med att hitta en partner på nätet eller ute i dagliga livet. Jag är en rätt lugn grabb med en passion för friluftslivet och väldigt mycket humor, jag är alltid mig själv men jag har alltid svårt att prata med tjejer jag finner attraktiva och intressanta. Man kan väl säga att jag är rätt blyg inför folk jag inte känner, förutom när jag är ute och klättrar i bergen eller inomhus på klätterväggarna. De är dem ända platserna jag kan öppna upp lite 🙂 Har ni några tips på hur man kan öppna upp lite mer i vardagslivet?

Håkan svarar

Hej,

Var man hittar ”sin” partner har över tid varierat. Idag blir det alltmer vanligt att träffa någon via nätet. Många tycker att det är ett bra sätt att träffas på, att utbudet är stort och varierat. Andra upplever besvikelser och upplever att nätet är en marknadsplats där det är lätt att bli bortvald och den man fattar tycke för går plötsligt vidare till nästa. Att inleda en kärleksrelation är i sig inga garantier, man balanserar hela tiden på vågen, finns du där för mig eller inte. Att finna kärleken i det dagliga livet tänker jag egentligen inte skiljer sig nämnvärt ifrån att träffa någon via nätet. Det som skiljer dem åt är att utbudet på nätet kan upplevas större. Det innebär i sig att chansen att träffa någon rimligen bör öka, samtidigt som att upplevelsen av att bli bortvald och sviken på samma sätt oftare kan ske.

Du skriver att du alltid är dig själv men att du har svårt att prata med tjejer du finner attraktiva och intressanta. Jag förstår att du kan uppleva det jobbigt. Har det alltid varit så, eller har det uppkommit under senare tid? Ibland råkar vi ut för situationer i livet, där vi vid något tillfälle har blivit avvisade och avfärdade. Det är ofta förenat med smärta. Det är då lätt att tro att det ska bli så även nästa gång. Att vi inom oss letar bevis för att det kommer att ske igen vilket gör att vi undviker att utsätta oss för en liknande situation. Självförtroendet får sig en törn och vi går in en s.k. negativ spiral. Att klättra i berg eller på klätterväggar verkar för dig vara en plats där du känner dig trygg och öppnar upp. Har du där prövat att ta kontakt med någon tjej som du tycker är intressant och attraktiv? Iså fall, hur skiljer sig dina tankar och känslor då i förhållande till när din osäkerhet träder in? Ett tips är att du försöker utmana dig själv till att pröva att ta med dig den erfarenheten in i vardagliga situationer. Alternativ hitta någon likasinnad tjej där ni kan mötas på den plats där du upplever dig trygg.

Lycka till,

Håkan

dating


Det finns 9 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. Rodj

  Apropå ”Jag har alltid svårt att prata med tjejer jag finner attraktiva” här ovan..
  Känner igen grejen! För mig handlar det om att jag utgår från att hon med sitt utseende och sätt är van med kisar som är mer colla än vad jag själv är. Alltså en s.k. ”tvångstanke”! Som bitvis har att göra med ett självförtroende/självkänsla som legat och ligger på en ganska låg nivå.
  ”Men inte f*n kommer hon gilla mig som är så tafatt, till skillnad mot de ”balla och tuffa” grabbarna hon brukar deita”, så kan mina tankar gå så då BLIR jag tafatt bara för att jag tänker så.

 2. What_A_Man

  Men det är vil inte bara din uppgift att prata MED andra. Och attraktiv… bara för att någon har utseendet till sin fördel är ju inte det detsamma som att hon är attraktiv, sånt sitter i hur hon är till sättet om du frågar mig.

 3. Bigsis

  Hej! Jag är, eller rättare sagt har varit, som du beskriver att du är. Alltså blyg, lite avvaktande och vad jag brukar kalla det ”en iakttagare” tills jag kände mig bekväm med ”nya” människor.
  Jag har övat bort det. I början fick jag tvinga mig till att ta kontakt och prata! Nu går det på automatik.
  Man måste på nåt sätt sätta sig över tankar som nedvärderar en själv medan samma tankar sätter andra på en piedestal… Varför skulle en attraktiv tjej vara bättre än dig? Hon har säkert massor av saker som hon inte är bekväm med, som hon inte är nöjd med. Hur vet du att inte hon i sin tur tänker: ”Den fina killen vågar inte jag ta kontakt med för han är inte intresserad av nån som mig iaf.”

  Så rådet till dig: Ta kontakt! Tvinga dig själv till det. Tänk inte nedvärderande om dig själv!
  (Och är den där tjejen så högfärdig att hon inte vill prata med dig så var hon kanske inte så snygg och perfekt iaf?!)

  Lycka till!

  • Klara22

   Det var ett bra råd 🙂
   Jag har jämnt såna tankar som att nån är för ”fin” för mig och då vågar jag helt enkelt inte ta kontakt.
   Har hört från många killar att dom tycker jag ser väldigt bra ut men det ändrar ändå inte hur jag själv ser på mig..
   Jag har min egen bild av vad som är snyggt och hur jag hade velat se ut och jag ser inte alls ut så hehe.
   Visste inte att killar är så osäkra med,trodde detta var mer en tjej grej pågrund av all media som trycks i ansiktet på oss om vad som är snyggt.

 4. Sussi

  Fick höra en klok sak en gång som jag tog fasta på.Även attraktiva människor behöver kärlek.Detta ämne är mer eller mindre tabu då det automatiskt förutsätts att de som anses attraktiva enligt samhällets normer också automatiskt anses vara de som har lättast finna kärlek.Visst vore det lättare om de attraktiva alltid var ytliga och de som anses mindre attraktiva alltid var omtänksamma och generösa men faktum är att att vi alla behöver kärlek och alla mår bra av att bli sedda för den vi är.

 5. Erik

  Författade just ett långt meddelande .. men insåg att det troligen bara hade orsakat en massa gnäll från de som här sitter och jagar efter något att klaga på när man uttrycker en åsikt som inte kanske låter så pk.

  Det är snällt att försöka uppmuntra killen som skriver med hoppingivande historier, men att försöka få honom att tro på att den där attraktiva tjejen skulle helt magiskt plötsligt komma fram till honom och börja prata först och visa intresse … tja, det känns lika trovärdigt som att köpa en trisslott och vinna högsta vinsten. (Så ni som nu vill klaga, jag erkänner att det finns en chans .. men den råkar vara en på ca 8 000 000 .. vilket väl är tur eftersom vi är mer än 9 miljoner här i landet). =)

  Vad jag skulle råda killen till är att inte leta utan fortsätta att göra det han känner sig trygg med, och då vara sig själv och inte minst utveckla sina kunskaper så att de i sig själva blir hans lilla fyrbråk som attraherar nyfikna. Det var så jag träffade en av mina första flickvänner.

  Ta inte heller något för givet, tolka ingenting och försök inte vara någon annan än den du är.

 6. Lyckosökaren

  Jag har själv haft samma problem. Jag började sätta upp mål till mig själv, exempelvis ”Idag ska jag småprata med någon som jag tycker är attraktiv”. Jag började söka kontakt med tjejer som jag tyckte var vackra och/eller intressanta. Jag hade inte som mål eller förväntan att det skulle leda till något mer än småprat, jag hade som mål att bli modigare och våga gå utanför min comfort-zone.

  Det var skitsvårt och jag kunde bli i stort sett avhyst men jag lärde mig också ganska snabbt att tjejer som jag uppfattar som attraktiva inte är annorlunda mot tjejer som jag inte finner attraktiva. De är människor precis som alla andra. Nämnas bör att jag då hade varit singel i hela mitt liv, oskuld och över 25 år gammal.

  För en tid sedan så träffade jag en fantastiskt vacker tjej som jag sedan började småprata med. Jag lade till henne på facebook och vi chattade där ett tag. Det rann ut i sanden ganska snabbt men jag beslöt mig för att prova igen så jag skrev till henne på nytt efter någon månad och vi chattade i flera timmar. När vi sade godnatt så skrev hon blivit glad när jag tog kontakt med henne igen (första gången vi chattade så var det hon som slutade skriva tillbaka).

  Vi träffades i några månader och blev något mellanting till vänner och ett par. Vi märkte att vi inte passade så bra ihop efter ett tag, vi hade samma humor och skrattade mycket tillsammans men passionen saknades. Hur som helst så lärde jag mig fantastiskt mycket om mig själv och det hade jag aldrig lärt mig om jag inte hade haft modet att börja prata med attraktiva tjejer. Det finns inget annat sätt att lära sig och bli bekväm än att gå utanför sin comfort-zone och det är fruktansvärt jobbigt, men det lönar sig. Det har sagts gång på gång men det tål att upprepas: Tjejer gillar (generellt) killar som är modiga – man är som modigast när man är bekväm – man är obekväm i situationer som man inte är van vid = Sök kontakt med tjejer för att lära dig att prata med dem.

  Fridens!

 7. Johan

  Har precis samma problem, dock så har jag problemet att de knappt svarar på nåt jag skriver.
  Ser förhållandevis bra ut. Men att inte ens få ett..ursäkta uttrycket jävla svar på ett enda mail man skriver känns inte så roligt efter ett par ggr. Jag vet seriöst inte vad de flesta tjejer söker efter nuförtiden, de verkar leva i ständig förnekelse och gnäller om att de inte får tillräckligt med uppmärksamhet, hur viktigt det är med krav etc. på sina presentationer.
  Vafan är ni helt avtrubbade eller vad är felet? Jag finns här i egenskap som man..för nån.

  • Klara22

   Jag får heller inte svar från alla jag skriver till eller dom jag hade velat få svar från tillbaka men jag får ändå svar från vissa..
   Hade man inte fått nåt svar på mejl alls nästan så hade det varit svårt för ens självförtroende..
   Vad brukar du skriva/hur inleder du ett mejl när du tar kontakt med en tjej?


Kommentera