dejting kärlek happypancake

Ibland måste man lirka med pusselbitarna

Ibland tänker jag att oändliga möjligheter inte alltid är bra. Jag tänker att det kanske var lättare förr på många sätt. Vi har så många val som vi måste fatta hela tiden. Självhjälpsböckerna lär oss att vi kan göra ALLT och att endast The sky is the limit. Då vill man ju inte välja fel, eller hur? Så – var vill du bo? Vilket är ditt drömjobb? Vilken träningsform passar dig? Vart ska du åka på semester? Hur ska du göra för att maximera din lycka?

Jag tror att ni kanske anar vart jag vill komma. På samma sätt har vi tusen val när det kommer till dejtinglivet. Det räcker liksom inte att bara träffa någon som man tycker om, utan det ska vara Den Rätte. Soulmates. Bästa vännen. Bästa sexet. Bästa allt-i-hela-världen. För är det inte det så finns det säkert någon annan, lite bättre som väntar runt nästa hörn. 

Jag vet folk som har varit på en jättelyckad dejt men som sen sagt ”ja men, hen bor ju nästan två timmar bort så det är ingen idé.” Eller ”ja men, hen ska iväg och jobba 3 månader utomlands så det känns för krångligt”.

Det är som att de inte orkar fortsätta kämpa så fort de möter på minsta lilla motstånd. Vad hände med romantiken? Vad hände med att jobba lite för det som man vill ha? Tänk om de sumpar sitt livs kärlek för lite logistik-problem? Egentligen skulle man tvingas att gå på minst 5 dejter med varje person man träffar, för att inte vara så jäkla snabba med att rata varandra. Allt kommer inte vara perfekt och ni kommer att ha olika åsikter och tankar, men en relation handlar inte om att hitta en kopia av sig själv. Det handlar om att släppa in en människa i sitt liv och tillåta sig att älska och att älskas. Sånt kan få ta lite tid. 

Tänk på att ibland måste man få lirka med pusselbitarna för att de ska passa in.

4

dating


Det finns 45 reaktioner.

Lämna kommentar
 1. ViraStina

  Japp! Just det här resonemanget hör jag ganska ofta bland singelvänner. Och jag är säkert medskyldig. Man fokuserar på problem och oväsentligheter, och pekar ut alla fel i förväg stället för att se det som är bra och fungerar. Och så fortsätter man vänta på den felfria kandidaten, för han måste ju finnas nånstans bland alla tusentals profiler..!

  Men att vi har oändliga valmöjligheter är förstås bara en illusion. Det enda som är oändligt är möjligheterna att jämföra varje ny person med alla andra presumtiva partners. Kanske är det just dett som orsakar besvikelserna i dejtingvärlden.

  För mig är det i vilket fall hopplöst att sitta hemma vid datorn och försöka avgöra vilka av alla dessa människor som jag eventuellt skulle kunna klicka med. När jag tittar på dem jag faktiskt fallit för i verkligheten under livet, så inte tusan är det många av dem som jag skulle ha valt på en dejtingsida. Nån var för gammal, nån annan bodde för långt bort, nån var för kufisk och ytterligare någon hade fel politisk inriktning.

  Skillnaden är att jag inte började umgås med dem, med syftet att vi skulle bli intresserade av varandra. Anledningen var ju att vi hade gemensamma intressen, eller gemensamma vänner eller jobbade tillsammans. Därför letade vi heller inte fel på varandra från första början. De detaljerna visade sig undan för undan, när man redan trillat dit. 🙂

  • Crazy8000

   Typiskt resonemang från de som egentligen inte är redo. Tänk på att det undermedvetna ser sällan saker och ting på samma sätt och saboterar för att det inte ska bli.

   Det roliga i kråksången är att vem som helst är den rätta lika väl som tvärt om.
   Det är inte vad du går in med utan vad du skapar. Gäller även sexet.

   Gräset är inte grönare!
   Personer utvecklas!
   Du är ansvarig för din egen lycka!
   Du måste skapa möjligheter som du kan ta!

  • Crazy8000

   Virastina

   Den kom lite fel!

   Du är på rätt väg till att lista ut vissa saker hur vi funkar på den lilla biten i livets pussel 🙂

   Där har du den typiska ytligheten de flesta har som du beskriver som gör att du sällan får det att funka via nätet. det går att se på hur någons profil är och hur man resonerar om dom egentligen är redo och om dom är medvetna att all text kommunikation och data är vilseledande när det gäller djupa känslor och försöker jaga kärlek med logik som aldrig kan skapa känslor bara döda känslor.
   Där har du en del av de som inte har någon text i profilen lika väl som inte fyllt i saker som jobb politik vilken kroppstyp, färg på ögon, hår färg. dom har kommit på det att IRL spelar det Allan. gjort misstaget själv och testat att dejta de som är utanför och trillat dit men i de flesta fall hade det inte funkat på grund av att dom har varit rökare.

   De känslor alla får via kommunikation på detta vis innan dom har träffats är ytliga känslor på en illusion och inte personen i fråga som väldigt många förväxlar och kommer hålla fast vid till dom börjar se vissa saker så dom kommer attackera alla som säger emot för att försöka övertyga sig själva med något som det undermedvetna inte får ihop egentligen.

  • ViraStina

   Crazy:
   Jag gillar din formulering att ”jaga känslor med logik”.

   Just den fällan tror jag många går i. Och kryssandet och väljandet och sållandet på dejtingsidorna leder precis åt det hållet.

   Personligen har jag bestämt mig för att låta känslan bestämma hädanefter. Jag har varit alldeles för logisk och förnuftig i mina dagar.

   ‘Det är inte vad du går in med, utan vad du skapar’, skriver du. Och det instämmer jag också i. Jag tror att vi ibland fastnar i idén om att personen som vi ser på en bild, med hans tillhörande bakgrundsfakta, är beständig.

   Men vi kan ju inte överblicka vem han blir i vårt eget sällskap. Lika lite som vi i förväg kan veta vem vi själva blir i hans sällskap. Det är därför jag vill börja i andra änden. Jag vill se vem jag trivs med. Vem som får mig att känna mig väl till mods.

  • Crazy8000

   Virastina

   Jaga känslor med logik. Jag gillar att du gillar den. De säger väldigt mycket om dig att du förstår den.
   De som inte riktigt förstår den brukar inte vara beredda att bygga en hållbar relation till en annan människa med riktigt djupa känslor och ömsesidighet på alla delar.
   Även ”Det är inte vad du går in med, utan vad du skapar”

   Samma här 🙂
   Räknade ut den delen också, vänskapsliknande start innan en massa med känslor strular till det och hoppar över det djupare bandet, oxytocin brukar göra nästan alla höga på kärlek och dumma.

   Är inte så mycket för den där ADHD stuket med quick-fix mentaliteten där det måste klicka direkt annars får det vara. måste älska någon NU och bli älskad NU, hen kommer fixa alla problem 😛

   Går också helt på känn som i sin tur gör att jag dissar de flesta redan innan jag pratar med dom IRL, dom har dålig sub kommunikation på det icke verbala.

  • ViraStina

   Crazy:
   Haha, höga och dumma på oxytocin – är det inte precis vad vi alla strävar efter? 🙂

   Jag funderar på det där med kommunikation. På ett sätt är jag väldigt kommunikativ. Men samtidigt är jag en hejare på att missa saker och ting. Särskilt sådant som faller under det icke verbala. Jag går alltså väldigt mycket efter vad folk faktiskt säger. Och jag har större delen av livet traskat runt och inbillat mig att folk faktiskt menar vad de säger.

   Men så är det ju inte. Bland annat har jag förstått att svarsfrekvensen är en betydligt mer pålitlig indikator än själva orden. Det har den skoningslösa dejtingvärlden lärt mig.

  • Crazy8000

   Virastina

   Självklart vill vi det 😉 Personligen med en vettig person 🙂

   Kommunikation är lite knepig. många glömmer att själv kvalificera den andre lika väl som godkänna den andres själv kvalificering.
   Det brukar likna sig i att person 1. säger något i stil med ”Jag är väldigt teknisk på det” (Visar själv kvalificering av den andre). person 2. godkänner med något i stil med ”Sådant gillar jag” (uppmärksammade den andre själv kvalificering och godkände den).

   It doesn’t mean to make any sens what you say, Thats the beauty of the dance 😉
   utan vad man förmedlar känslomässigt när det levereras hur det vokala kontra andra icke verbala signaler 😀
   Ögonkontakten är faktiskt en väldigt viktig del och hur dina känslor och tankar är när du tittar i den andres ögon och hur du tittar i ögonen.
   Hade själv problem med ögon delen innan jag kom över i det undermedvetna att det inte bara används för krigföring.

  • ViraStina

   Crazy:
   Hm, ja, förhoppningsvis stirrar man inte stridslystet på sin crush. Det borde väl reglera sig självt, tycker jag?

   Och på samma sätt, borde väl det där med att ”kvalificera och godkänna” fungera automatiskt? Om man är intresserad av någon, brukar man ju vara så imponerad av den personen att man hyllar allt han gör! 😀

   Jag blir mest förvirrad om någon använder det som en medveten metod. Om det känns regisserat blir det ju helskumt.

  • Crazy8000

   Virastina

   Det är ju de, hade nog inte gjort det men skallen hade någon fix ide och tog det säkra före det osäkra. nop det gjorde det inte förrän jag övade bort det 😀

   Brukar vara automatisk naturlig sak när det blir rätt men ibland kan nervositet blyghet och lite andra faktorer störa det. Det kan vara en bra indikator att gå efter hur situationen är emellan hur den andres omedvetna intresse är, om sitt egna omedvetna intresse. Det brukar också hända samma saker vid vänskaps skapande.

   Du gjorde en omedveten kvalificering på mig genom text härom dagen utan att du tänkte på det. även med flera här inne 🙂

   Regisserat. hehe.. självklart. täcken att du känner av personens sub kommunikation att något inte stämmer överens med vad det ser ut att vara 🙂

   Bejaka den förmågan Stina, den kan också användas som lögn detektering.

   Jag gillar de vibbar du utstrålar genom text.

  • ViraStina

   Crazy:
   Aha, syftar du till när jag citerade dina formuleringar? Fast jag citerade fel, såg jag i efterhand. Jag skrev ”jaga känslor” men du hade ju skrivit ”jaga kärlek”. Nåja, andemeningen var densamma och jag tycker det var väldigt träffsäkert!

   Ja, det är förstås en form av bekräftelse, eller godkännande. Och bollar man tillbaka det, som du gjorde, får ju även jag den där bekräftelsen i gengäld. 🙂

   Men du menar att man kan behöva ha det i bakhuvudet när man pratar med folk IRL? Att man ska tänka på att göra precis så? Hjälp, då skulle jag garanterat trassla in mig! Jag är sannerligen ingen strateg när det gäller kommunikation. Jag kan bara gå på magkänsla, har jag lärt mig. De gånger jag försöker vara analytisk och göra ”rätt” när jag pratar med någon, slutar det oftast med fiasko.

   Jag hoppas mina skriftliga vibbar är någorlunda överensstämmande med min live-version! Och du ger också ett sympatiskt intryck. Du verkar ganska luttrad på något sätt. 🙂

  • Crazy8000

   Vira Stina

   Självklart gjorde jag det mad avsikt för att ge bra känslor 🙂
   No hitting around the bushes unless i need to 😉

   Nja.. Det kan vara bra att veta hur den andres intresse är för en innan dom själva vet det medvetet lika väl som när dom är medvetna och inte vågar vara rakt på. strategiskt kontrollera är upp till var och en om dom vill vara det, tänkte mer om man är tveksam på den andre var man har hen så man vågar satsa om man känner likadant eller är på väg 🙂

   Luttrad.. Har aldrig tänkt i de banorna. nu när du nämner det så värkar det så. Lär mig lite för snabbt oavsett vad det är 🙂

   Det återstå att se om live versionen är en blek kopia av din text eller om din text är en blek kopia 🙂
   Frågan är vem som får äran att träffa en sådan enastående kvinna som dig 🙂

  • ViraStina

   Crazy:
   Du kör alltså målmedveten kommunikation även i webbdiskussioner? Inte bara IRL? Kanske bidrar det till mitt intryck av dig som luttrad. 🙂

   Det låter onekligen praktiskt att avslöja folks känslor innan de ens själva är medvetna om dem, men jag är nog tyvärr snarare den sorten som inte ens kan reda ut vad jag tycker själv. Än mindre räkna ut vad någon annan har för avsikter.

   Det är av den anledningen som jag numera har bestämt mig för att gå på känsla och intuition istället för att försöka vara smart och analytisk. De gånger jag har hamnat galet, är nämligen när jag har tryckt tillbaka känslorna och försökt vara förnuftig.

   Åh, jag är löjligt lättflirtad. Att kalla mig enastående räcker långt! 🙂 Nej, men det enda jag egentligen begär av någon som vill träffa mig, är ett uns initiativförmåga. Vilket de flesta saknar.

  • Crazy8000

   Vira Stina

   På sätt och vis men även inte målmedvetet. Känns det rätt, ja, annars nej. lite knepig grej att förklara hur det funkar, skallen funkar inte som hos de flesta människor. Jag kan se vad jag gör när jag gör något som en utomstående person medans jag är i ögonblicket på samma gång.
   Luttrad kan man lugnt säga att man är på sätt och vis, tror inte på att bete sig på vissa vis även om andra gör det eller om man inte mår bra själv.

   Samma här, Visar inte tjejen lite initiativ förmåga blir det knepigt, gillar inte att dra i tåtarna hela tiden.
   Nu när du nämner det så värkar majoriteten av människor ha avsaknad av initiativ förmåga och sitter bara och vänta på att andra ska dra i dem och gnölar på att andra saknar det, rätt så ironiskt, nu går det inte jämföra de som brukar samlas på kontaktsidor för de är minoriteten IRL som har olika antisocial beteenden och tror att det är ett socialt beteende som fungerar bara för att det är dom.

   Tror jag de att du är lättflirtad! Du är så…. och har så… 😉 nja. på rätt vis säger jag bara 🙂 blir rätt så off när någon försöker med min fysiska attribut som jag är föd med, du har så fin bak eller liknande. visa det istället i så fall och trigga mina känslor istället.

  • ViraStina

   Crazy:

   Haha, jag kan inte alls betrakta mitt eget beteende utifrån förrän efteråt – och då är det liksom för sent! 🙂

   Jo, nog kan det bli ironiskt att sitta passiv och kräva action från andra. Men det är inte riktig min grej. Jag kan utan problem driva på en relation, föreslå olika saker etc. Däremot är jag gruvligt less på att mina initiativ ständigt möts av handlingsförlamning. Jag är less på män som påstår att de vill ses när de uppenbarligen inte menar det.

   Du har rätt, jag är kanske inte så lättflirtad enbart utifrån ytliga komplimanger, jag heller. Men om någon smickrar mitt intellekt så..! 😀

  • Crazy8000

   Vira Stina

   Velande och rädd för att säga vad dom känner eller vill. Lika störiga varje, jag förstår din frustration. väldigt falskt. problemet är att de beter sig precis som de som är raka eller blyga av ren desperation. så här enkelt är det ”Lek med de som leker och lämna de andra ifred”

   åå jaa. intellektuell smickrande. några försöker smickra mig med hur intelligent och det blir bara komplimanger och lustiga bekräftelser 😀 funkar mycket bättre när det blir som vi chattar men IRL där tiden bara flyger iväg med inbakat lite av vågade saker som många tycker är tabu precis som man pratar med en väldigt nära vän som man har känt hela livet lika väl som att båda vågar röra varandra både mentalt och fysiskt som om man redan vore ett par. Jag tror du förstår vad jag menar och är ute efter 🙂

 2. Atla

  Jag vet att det finns intelligenta kvinnor också på HP. Jag har träffat på tre st. Då kanske det finns fler.

  Sen att många medelålders kvinnor (30 och uppåt) tror sig kunna ställa alldeles för höga krav, låt gå. Det är ingen människa som kommer vilja vara ihop med en sådan. Finns en anledning till det. Men det är ju också ett aktivt val hos dom som väljer den ståndpunkten.

  Dom kommer aldrig att ändra sig. Så dessa artiklar kommer aldrig att nå fram till dessa kvinnor. Tyvärr tillhör ju dom majoriteten av kvinnor på HP. Men tack och lov är jag inte ute efter någon från majoriteten. Jag vill inte ha någon som älskar sina två barn mest i hela världen och att man måste slåss om kärleken, eller att du tränar 8 dar i veckan och är upptagen på andra saker resten av tiden. Eller och eller och eller. Sorry, vill ni ha någon, var ärlig med er diagnos, manier ångest. Det syns ändå klart å tydligt.

  Ni vet ärlighet varar längst. Eller förbli ensamma resten av era liv.

 3. Norrland

  Jag tror idén om romantik och öde försvinner ut genom det metaforiska fönstret efter mindre än 10 lästa profiler. Här är några exempel på framtida fruar som bara väntar på att bli upptäckta, för er kärlekskranka:
  ”Inga jävla allergiker, min katt går före allt!”
  ”Ingen utanför Sthlm haha”
  ”Om jag inte svarar är du inte värd mig”
  ”Du måste ha fast jobb, bil och älska att resa minst 4ggr/år”
  ”Har du BMI över 20 har du problem!!! Skriv inte!!!”

  Det finns ingen romantik här. Det här stället är bara fullt av parametrar och namn. Bevisa mig gärna fel!

  • Alexander

   Hahaha, Norrland! Du har en poäng.

   Bra skrivet Cecilia. Människor tappar förmågan att välja en bra partner när det får för många valmöjligheter.

  • ViraStina

   Vilka fynd! Slå till, för guds skull! Tänk alla givande meningsutbyten ni skulle få därhemma i vardagen! 😀

   Nej men seriöst så är det beklämmande. Nu kan jag inte själv kolla in några manliga motsvarigheter, men en kollega suckade över ett praktexempel häromdagen. Profilen presenterade en vresig uppräkning över olika bagateller hos kvinnor som var direkt diskvalificerande.

   Exempel, fritt ur minnet: ”Om du är en av dem som använder det förhatliga ordet hen är jag inte intresserad!”

   Hade jag själv varit aktiv på HP, hade det kliat i fingrarna av barnslig trotslust. Det jag annars minns mest av manliga profiler är klassikern ”Fråga om du undrar något.” Resten tomt.

   Jag håller alltså fullständigt med om att romantiken lyser med sin frånvaro. Men å andra sidan är det ju utmärkt att de som behöver en kravlista för att orka träffa folk, avslöjar tydligt vilka de är.

 4. Boccaccios

  Tack Cecilia 🙂

  Du har skrivit den bästa meningen jag läst här på bloggen :-))

  ”Egentligen skulle man tvingas att gå på minst 5 dejter med varje person man träffar, för att inte vara så jäkla snabba med att rata varandra.”

  För den inställningen hade verkligen motverkat sökandet efter den ”omedelbara fixen” som jag har opponerat mig emot i några blogginlägg.

  Och sedan befinner jag mig också i den ovanliga situationen att jag bara kan hålla med om allting annat som du skrivit i ditt inlägg 🙂

  Hmmm… Länge sedan jag inte kunde hitta någonting att protestera mot i en text.
  Ovanlig känsla måste jag erkänna 🙂

  • ViraStina

   Men tänk i praktiken, om det verkligen rådde 5-träffarstvång. Då skulle det vara total lögn att få karlarna på dejtingsidorna att någonsin våga ta steget och lämna skärmen.

   Kvinnorna också, antagligen! Och kravlistorna skulle växa sig oändliga, för om man nu är tvungen att stå ut fem tillfällen med samma person, måste ju varje risk att han är ett stolpskott undanröjas minutiöst i förväg.

   Motsatt verkan, alltså. Jag skulle nästan hellre se ett snabbdejtingsystem som avdramatiserade alltihop. Alla måste gå på minst fem dejter i månaden och bocka av dessa samstämmigt på HP. Annars pausas medlemsskapet. Då skulle det nog bli mer IRL-action bland medlemmarna! 🙂

   Men jag fattar poängen. Det vore symptiskt om den allmänna inställningen var att man måste ge människor lite tid. Somliga av oss vinner ju i längden!

  • fredrik

   Hehe bra idé ett 5-dejtarsystem. Plus ett väldigt begränsat antal inledande mail. Plus att profilbilden inte syns när man skickar mail, så att personen måste gå in på avsändarens profil för att se bilden och förhoppningsvis läsa presentationen. Som andra har sagt: ”tjejernas afton, varför inte vecka, då bara kvinnor kan skicka mail”. En dejtingsida har statistik på antalet besvarade mail per medlem, det dyker upp en varningstext om medlemmen endast besvarar under en viss procent. Det som är nedslående är att sällan tjejerna kom över 5 procent i andel svar. Om det beror på mailen de får eller dem själva vet jag ju inte. Men jag tror dock att de problem vi diskuterar här kommer att kvarstå tyvärr.

  • fredrik

   Ja just det, glömde att någon har skrivit att det ska finnas krav att medlemmarna måste få ihop en presentationstext och fylla i informationen i faktadelen så att de värsta uppmärksamhetsvamparna förhoppningsvis söker sig till Tinder eller badoo.

  • fredrik

   Det kanske även skulle vara idé att begränsa antalet profilbesök per dag eller dygn, så att tjejerna slipper bli nedlusade med profilbesök. Därmed kanske tjejerna skulle besöka någon som har besökt deras profil i högre utsträckning. Vidare så kanske man inte skulle kunna kontakta någon om man är utanför det ålderintervall eller utifrån någon annan preferens. Vilken preferens kanske medlemmarna själv kan välja. Förvisso så existerar dessa åtgärder på vissa andra dejtingsidor eller appar men inte hela batteriet. Men som sagt så tror jag att det krävs andra förändringar på flera olika nivåer för att göra nätdejting drägligt. Men svårigheterna berör många människor, det ser man här på bloggen dagligen, så att en sida sänder ut signaler att vi försöker verkligen att underlätta nätdejting vore ju önskansvärt.

  • Boccaccios

   ViraStina:

   Jag tänker nog tvärtom angående detta.
   För att snabbdejta på det sättet betyder väl att jag kan vara hur kritiskt som helst mot tjejerna jag dejtar? Eftersom det ändå kommer 5 nya dejter nästa månad så kan jag titta till bristerna hos tjejerna jag dejtar denna månaden, i stället för att se till deras kvaliteter. Jag kan ju helt enkelt leta efter perfektion från första sekunden.

   Däremot om man vet att det är minimum 5 dejter med samma person, ja, då kopplar man av och har nog roligt på ett annat sätt? Vilket gör att man upptäcker kvaliteter hos varandra som inte hade visat sig om det bara varit fråga om En avgörande dejt.

   Så tror jag i alla fall 🙂

  • ViraStina

   Boccaccios:
   Ja, förutsatt att man hittar någon att dejta!

   Men med ett hypotetiskt tvångssystem, skulle många aldrig våga träffa någon på riktigt, tror jag. Det skulle bli för stort åtagande med fem gånger. Då skulle det måsta vara så extremt perfekt på papperet att nästan ingen skulle våga riskera en IRL-dejt när det kom till kritan.

   Så då skulle förmodligen ännu fler potentiella relationer stanna på mailstadiet.

   Men om alla måste skaka fram fem dejter, annars blir man utkastad från HP (hehe, sjuka idéer alltså!), då skulle folk kanske vara lite mindre nogräknade initialt? De kanske skulle kunna tänka sig att träffa även sådana som inte stämmer med kravlistan, bara de får ihop sina fem stämplar varje månad!

   Och då är det ju verkligen inget som hindrar att man träffar samma person fem gånger, bara för enkelhetens skull…. Istället för att besvära sig med att jaga fram en ny. 🙂

  • fenrisulven

   > så att de värsta uppmärksamhetsvamparna förhoppningsvis söker sig till Tinder eller badoo.

   Jag tycker tider får en hel del oförtjänt skit, eftersom det gör en hel del bra saker. Så här kommer en kort skola i hur tinder är:

   Varje profil har bilder, text och ”likes” (dvs sidor man gillar på facebook, inte inlägg). Man ser bara den andras ”likes” om de är samma som dig. Man ser även gemensamma facebook vänner om man har någon sådan. Du ser bara personer som är inom ditt åldersspann och inom ditt geografiska område.

   Har båda gillat varandras profiler (svept höger) så är det en match och man kan börja prata.

   Till tinders fördel så ger det en enorm boost för blyga personer iom att den andra redan har gjort tummen upp. Den andra fördelen är att du själv väljer vilka som får kontakta dig, dvs ”inga äckliga gubbar som kan vara min far” meddelanden som någon skrev i sin hp profil. Det är visserligen mer spam och det går nog fortfarande att få skamliga förslag de har åtminstone försökt göra något åt saken. Det finns heller inga användarnamn så man slipper se användarnamn som killen007 och snutteflikkan.

   Jag upplever att det är större andel på tinder som har fyllt i sin profiltext än på HP och har haft samma utdelning på tinder och på hp, dvs noll, men på tinder ser jag åtminstone att de har flyttat till usa så de har iaf en anledning till varför de inte svarar.

  • Boccaccios

   ViraStina:

   Nu kanske vi inte skall hänga upp oss för mycket på siffran 5?
   Men säg att det finns tvång till minst två dejter med ett minsta antal dagar mellan dejterna?

   Jag vill inte specificera antalen dock. Men under alla förhållanden, någonting som gör att man inte bara kan avfärda varandra baserat på En dejt.

 5. xxx

  Sedan tycker iaf. ”Jag´´ att motsatser attraherar 🙂 Men då finns det ju såklart olika typ av motsatser? Så alla motsatser passar ju då heller inte in bara för att det är en motsats! Utan det måste ju isf. vara/och kännas som en attraherande och tilldragande motsats ,då är det fit for fight med god,spännande och utvecklande samvaro tillsammans som säkert bringar gott för båda och ett hållbart förhållande 🙂

 6. xxx

  Ett exempel: Tänk er en vacker målning/tavla ,eller ett puzzel med en avbild av något där man kan se t.ex. ett vackert träskepp på ett stort hav där solen just har sänkt sig bakom horisonten,och mörkret börjar tillta med dimma som verkar närma sig och tillta mer och mer! Och långt framför skeppet kan man se en hägring av en stenget som går på vattnet 🙂 Ja visst börjar man undra/fundera över varför konstnären valt att rita in en Stenget i tavlan el. som då kan vara ett pussel? 🙂 Man tänker ju direkt på att det inte finns nån somhelst logik i att rita in en stenget i en sådan bild/tavla? Men nu har tydligen konstnären valt att rita in som en typ av en hägring av en stenget? 🙂 Och för att få t.ex. pusslet klart så måste just dendär pusselbiten av stengeten läggas in i tavlan för att få pusslet klart oavsett om det passar in eller inte i bilden? 🙂 Jag skulle tolka det som att konstnären valt att måla en Stenget som en slags ledsagare för att skeppet ska kunna hitta rätt där i
  dimman/mörkret 🙂 Och det finns nog alltid en djupare tanke i att vissa konstnärer ibland målar in detaljer som man till en början inte förstår meningen/sammanhanget med i förhållande till det övriga och vad tavlan i det sora hela föreställer vid en första anblick. Tavlan är alltså inte enbart en avbild av något?utan den talar även ett språk och en mening tanke och känsla också. Så ibland så passar presis dendär såkallade motsatsen/udda pusselbiten in för att det tanke/ & känslomässigt ska bli rätt 🙂

 7. Sussi

  Det var precis det jag kände var det stora problemet när jag nätdejtade nämligen valmöjligheterna var för många.

  De dejter som aldrig blev av sörjde jag inte, jag lade inte heller för stor vikt vid alla dessa konversationer som slutade tvärt.Men de dejter jag faktiskt kom iväg på som var bra ja jag har tom varit på dejter som kändes riktigt bra men det gjorde ingen skillnad eftersom fokus verkar ligga vid de detaljer som inte är bra.Är man mitt i livet krävs det oftast otroligt stort engagemang från bådas håll om det skall utvecklas till ett förhållande då blir känslorna snabbt en bisak i det hela.Man väljer att förtränga och gå vidare.

 8. Gunnar

  Har läst igenom hela konversationen det jag verkligen kände igen var en jag mejlade i två månader innan vi träffades tänkte detta borde funka, sedan när vi träffades började hon leta fel efter ytterligare tre månader sa hon tack och adjö då hade hon hittat en annan. Felkoden var då fylld meningen var att vi skulle göra saker tillsammans så blev det inte jag gjorde mitt bästa för att anpassa mig men jag kan ju inte bli en annan person då är man ju inte ärlig mot sig själv. Jag ger inte upp utan letar vidare en perfekt kvinna finns inte tur är det vad ska man då prata om och utveckla. Ha ett bra liv ni alla

 9. C

  Bara ett litet förslag ..
  Skulle gärna se även ett sätt att ”tvinga” folk avsluta en konversation..
  Typ max 10 aktiva kontakter åt ggn.
  För att kunna maila till nr 11, måste du avsluta med en av dem befintliga; någon av nr 1-10..
  Är ni vänner, fine, byt tel-nr..
  Är ditt intresse svalt, fine, säg det och stäng ner..
  Obs om intresset åter väcks, tar man upp kontakt igen.
  Men med begränsning på max 10…
  Bara en tanke..

 10. Knosan_40

  Jag gillar tanken om 5 dejter, ska börja med det : )
  Håller med om att jag är kräsen men varför slösa tid på något halvdåligt när jag kan få något bra.
  Tyvärr så används dejtingsidor för att ragga sex och tappat tron på att finna kärlek här, när upptagna killar är otrogna och lurar oss singlar.
  Varför tog ni bort rutan med vad som söks ?
  De som söker sex vid sidan om borde inte kunna komma åt min profil !

  • Micke

   Varför är det fel att använda dejtingsidor för att söka sex?
   Det är väl folks egen sak att avgöra vad de söker?

   Men det kanske kan vara ett problem att folk lägger olika värderingar i de olika alternativ som HP tidigare erbjöd..

 11. Miss Z

  Går jag på dejt är det för att just den personen har väckt ett intresse för att träffa den irl. Att gå på dejt som en tvingande regel för att kunna bocka av? Nej tack!

  Får ibland känslan av att en del på HP inte letar efter en person att ha en relation med. Utan letar efter en relation för att slippa vara singel.

  Sen är det väl kanske inte att det funkar praktiskt, geografiskt sett. Pratar man med kanske 10 personer från hela landet kanske det inte funkar att gå på dejt med alla dem så man kan bocka av nån sorts lista.

  • Crazy8000

   Det tycker jag också med det där bocka av dejter. väldigt döfött och för desperata.

   Håller med dig med den känslan att folk söker relation bara för att hå någon att dela livet med, och de som tror att vissa är sådana utan några belägg.

  • ViraStina

   Jo, det är klart att det vore helt vansinnigt. På riktigt. Men nu handlade det ju bara om helt skruvade förslag på skoj. 🙂

   Men helt allvarligt – själv skulle jag definitivt hellre gå på fem blinddejter med folk som jag inte vet något alls om, än att tvingas träffa samma person fem gånger, som Cecilia skrev i ursprungsinlägget.

   Tänk om jag får otroligt obehagliga vibbar av honom, men ändå har förbundit mig till fyra träffar till! Hemska tanke.


Kommentera